Alta Ribagorça. Tornaràs. Pirineu de Lleida

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Alta Ribagorça. Tornaràs. Pirineu de Lleida"

Transcripción

1 Hi Alta Ribagorça Tornaràs Pirineu de Lleida

2 L Alta Ribagorça qualificada com una comarca de muntanya amb un relleu abrupte i zones lacustres bellíssimes, compta amb importants recursos turístics com el conjunts d esglésies romàniques de la Vall de Boí declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, el Parc Nacional d Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l estació d esquí Boí Taüll Resort, el Balneari de Caldes de Boí, entre d altres. Tota una comarca al vostre servei. Un autèntic paradís on admirar un patrimoni ric i variat.

3 Què puc veure? Què puc fer? Ruta del Romànic per l Alta Ribagorça Parc Nacional d Aigüestortes i Estany de Sant Maurici Rutes de senderisme i BTT Boí Taüll. Estació d esquí i resort Balneari Caldes de Boí Col lecció d Art Sacre de la Ribagorça Barris històrics del Pont de Suert i de Vilaller Centre de Fauna del Pont de Suert Esports de muntanya i esports aquàtics a l embassament d Escales

4 Romànic a l Alta Ribagorça El conjunt romànic de la Vall de Boí Format per les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, l Assumpció de Cóll i l ermita de Sant Quirc de Durro, l any 2000 la Unesco va reconèixer l'excepcionalitat d'aquest romànic per la concentració en un espai reduït d un nombre tan elevat d esglésies d un mateix estil arquitectònic, conservat al llarg del temps amb poques modificacions que hagin alterat significativament la seva concepció inicial, concedint-li la distinció de Patrimoni Mundial de la Humanitat. El Centre del Romànic de la Vall de Boí és l entitat encarregada de la gestió de tot aquest conjunt romànic. L obertura al públic de les esglésies, el servei de visites guiades i l atenció als visitants són les seves principals funcions. Us recomanem el servei de visites guiades. També podeu visitar les esglésies pel vostre compte.

5 Altres esglésies i ermites romàniques Durant l edat mitjana, la Ribagorça fou un comtat independent. Hereu d aquest període històric és el llegat artístic d època romànica. Partint del Monestir de Santa Maria de Lavaix, que va ser negat per les aigües de l embassament d Escales, podem visitar les esglésies de Santa Maria de Viu de Llevata (la més antiga de la comarca), la Mare de Déu de les Neus i l ermita de Sant Salvador a Irgo, Santa Cecília de Senet, entre d altres. A la Col lecció d Art Sacre de la Ribagorça s hi mostren diferents elements pictòrics, escultòrics i arquitectònics procedents de diferents indrets de la Ribagorça.

6 Parc Nacional d Aigüestortes i estany de Sant Maurici El Parc Nacional d Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels catorze espais naturals inclosos a la Xarxa de Parcs Nacionals de l Estat espanyol i l únic d aquesta categoria a Catalunya. Dins la seva superfície de més de hectàrees, hi trobem ben representats tots els elements característics de l alta muntanya. D aquesta extensió, prop de hectàrees corresponen estrictament al Parc Nacional, que està dividit en dos sectors ben diferenciats: Aigüestortes a l Alta Ribagorça, accessible des de la Vall de Boí i Sant Maurici al Pallars Sobirà, que té la seva entrada a la vall d Espot. El Parc Nacional fou creat l any 1955 i compta amb més de 200 estanys, 4 pics que superen els m d alçada, espècies vegetals, 150 espècies d aus i 40 de mamífers, cada any el visiten més de persones. Els centres d informació de què disposa a la comarca són la Casa del Parc a Boí i el Centre d Informació de Senet.

7 Rutes i senderisme El senderisme és, sens dubte, el més genuí, assequible i saludable dels esports de muntanya i s adapta a totes les edats, èpoques de l any i nivells de dificultat. A l Alta Ribagorça hi ha un gran nombre de rutes i senders senyalitzats que permeten descobrir aquella vessant de la comarca, de la seva gent i del seu patrimoni que els cotxes i les presses del món actual ens havien fet oblidar. Això sí, abans d iniciar qualsevol ruta, és recomanable documentar-se en qualsevol punt d informació de la comarca. El camí de l aigua. 27 Km. Desnivell: 648 m. Ruta de la fauna dels Pirineus (Durro). 7,5 Km. Desnivell: 200 m. Ruta de la fauna de Senet. 6,5 km. Desnivell: 430 m. Ruta de la fauna de Montiberri. 6,2 km. Desnivell: 330 m. Camí del Portús. 3,2 km. Desnivell: 329 m. Camí del cap de la Faiada. 3,6 km. Desnivell: 554 m. Rutes i excursions per la Vall de Boí. De 0,95 a 8 km. Desnivell: de 25 a 275 m. Rutes en BTT: Ruta el Pont de Suert-càmping Baliera. 12 km. Desnivell: 124 m. Ruta el Pont de Suert-Llesp. 21,55 km. Desnivell: 595 m. Ruta el Pont de Suert-Gabarret-Espollà. 14,18 km. Desnivell: 277 m.

8 Centre de Fauna El Centre de Fauna del Pont de Suert va néixer l any Inicialment va ser destinat a la conservació, sensibilització i educació ambientals de la llúdriga. Actualment es dedica als mamífers semiaquàtics (llúdriga i visó europeu, entre d altres). És ubicat en una part de la piscifactoria del Pont de Suert i és un punt de divulgació i sensibilització envers la problemàtica d aquests animals i del seu hàbitat. També s hi realitza recerca, reproducció i recuperació d individus ferits o malats.

9 Estació d esquí Boí Taüll Resort L estació Boí Taüll Resort compta amb un domini esquiable de metres de desnivell, 45,300 quilòmetres de pistes senyalitzades, 52 pistes d esquí alpí, 16 remuntadors i 205 canons de neu. Té unes instal lacions modernes on hi ha la cota esquiable més alta dels Pirineus: el Puig Falcó, de metres. S hi pot practicar tot tipus d activitats com el monoesquí, l snowboard, baixada en trineus, freestyle entre d altres. A més, ofereix una extensa gamma d activitats d estiu. Els més petits, a partir d 1 any, també poden gaudir de la neu al parc infantil, espai lúdic i educatiu on els nens aprenen diverses activitats. També disposa de dos escoles d esquí, centre d atenció mèdica i lloguer i reparació de material.

10 Termalisme i Wellnes L Estació Termal Caldes de Boí situada a la Vall de Boí, a 10 km del Parc Nacional d Aigüestortes i a una altitud de m. abraça una gran extensió amb 24 hectàrees de superfície enjardinada on hi ha 37 deus d aigües mineromedicinals fredes i calentes (declarades d utilitat pública el 20 de desembre de 1887) de diverses composicions i temperatures, que van dels 4ªC als 56ªC. El centre termal d estètica i bellesa ofereix una àmplia i diversificada gamma de serveis i tractaments. Entre tots els tractaments cal destacar les estufes naturals, la fangoteràpia i les inhalacions. Disposa de dos hotels i instal lacions àmplies, en un entorn envejable, on es duen a terme els tractaments més moderns d estètica i bellesa. L Spa Augusta és una instal lació moderna situada al Resort de Boí Taüll. La gran varietat de tractaments com el quiromassatge, wellness, la hidroteràpia, l estètica facial i corporal amb la utilització de materials naturals, olis essencials i productes de les marques més prestigioses et faran sentir les millors sensacions després de l esquí i també durant tot l any.

11 Esports de muntanya L Alta Ribagorça és el marc ideal per a la pràctica d esports durant tot l any. Es pot escollir entre la tranquil litat del senderisme, el risc dels esports d aventura, la intensitat de l escalada, el plaer dels esports nàutics, la placidesa de la pesca o l emoció de l esquí. Els més atrevits també disposen des d equitació i excursions amb bicicleta de muntanya fins als esports més arriscats com el parapent, el barranquisme, l escalada, la vela, el piragüisme, el ràfting o el windsurf.

12 La riquesa gastronòmica La nostra és una cuina de muntanya, basada ens els recursos naturals i elaborada seguint antigues tradicions. El corder té una gran tradició culinària, el porc i els seus derivats són també molt apreciats. Altres plats com la vianda (l escudella de l Alta Ribagorça), els civets i la cuina dels bolets són alguns dels eixos bàsics de la gastronomia que ens permeten gaudir d una curiosa barreja de productes i estils que van de la cuina més tradicional a la més creativa i elaborada. Les Jornades Gastronòmiques del Bolet a l Alta Ribagorça En arribar la tardor, i aprofitant que la natura ens regala l inconfusible sabor d aquests curiosos i exquisits fruits de la terra, els bolets, els restauradors duen a terme tots els caps de setmana del mes d octubre una campanya gastronòmica basada en aquest fong tan preuat, que durant la temporada de recol lecció és el protagonista indiscutible de les taules dels nostres restaurants.

13 Festes i tradicions A l Alta Ribagorça també hi ha un espai per a la festa i la cultura popular. Descobrir el patrimoni també vol dir descobrir l esperit festiu, les falles (la festa del foc durant el solstici d estiu), les festes majors, els balls tradicionals, la música, les fires, els mercats Baixada de Falles a l Alta Ribagorça. La Festa del Foc Tradició i modernitat juntes a l Alta Ribagorça. Les falles, una riuada de foc, obren la temporada de festes a la comarca. S inicien cada any la primera quinzena de juny al poble de Durro, continua als pobles de Senet, Barruera, Boí, El Pont de Suert i Vilaller, i finalitzen la primera quinzena de juliol als pobles d Erill la Vall i Taüll. El foc ha estat, des de temps remots i gairebé fins als nostres dies, un element de gran importància per a la vida quotidiana de l home. Aquest foc, encès al cim de la muntanya és el que es baixa fins al poble amb les falles, i s hi passeja, per tal de purificar els mals esperits de tots i cadascun dels llocs del poble.

14 Fires i Balls tradicionals Fires Fira de Bestiar a Barruera. Darrer diumenge de setembre Fira de la Girella del Pont de Suert. El tercer diumenge d octubre Fira de Tots Sants a Vilaller. Dia 2 de novembre Balls tradicionals Ball de Bastons. Festa Major de Sant Pere a Malpàs Ball Pla, ball de Sant Isidre i La Pila. Tercer diumenge de juliol a Taüll Ball Tatero. Festa Major 15 d agost a Vilaller Ball Pla. Festa xica (setembre) a Durro Altres festes Festa de la Confraria de Sant Sebastià del Pont de Suert. 19, 20 i 21 de gener Representació del Via Crucis a Barruera. Dijous sant Festa del Cep a Vilaller. Primer diumenge de novembre

15 a France VALL D ARAN PALLARS SOBIRÀ Extensió: 426,77 Km 2 Municipis: El Pont de Suert, la Vall de Boí i Vilaller Situació: Pirineu de Lleida Capital: El Pont de Suert Aneto N-230 Senet L-500 Caldes de Boí St. Nicolau Parc Nacional d Aigüestortes i Estany de Sant Maurici Espot Bono El Pont de Boí Com arribar-hi Des de Barcelona s hi pot arribar passant per l autovia N-II direcció Lleida, o bé per l autopista A-2 i després seguir la ctra. N-230. Si es parteix de les comarques orientals de Girona s ha d agafar l autopista A-7 fins a Barcelona i després continuar per l A-2 o bé la ctra. de l eix fins a Cervera. Per la banda occidental, s hi pot accedir des d Osca per la ctra. N-240 fins al Pont de Suert i des de Saragossa per l autovia A-2 passant per Lleida. Des del territori nacional, els accessos a la comarca són igualment fàcils, tant des de la zona del sud i centre de França, on es pot agafar la ctra. N-230 que ve de Vielha, com des de les poblacions de la costa oriental. Església romànica Patrimoni Mundial Església romànica Ermita Carretera principal Pista asfaltada Pista no asfaltada Distàncies des del Pont de Suert a Barcelona 276 km Lleida 125 km Girona 357 km Tarragona 223 km Madrid 531 km València 474 km Bilbao 444 km Sant Sebastià 349 km Saragossa 220 km Toulouse 202 km HUESCA Ermita de Riupedrós Sant Mamés St. Antoni Estet Forcat Vinyals Ginast Vilaller Cierco Artiga Mare de Déu de la Mercè St. Salvador de Casós Casós N-230 a Lleida a Barcelona Cardet Cóll Gelada Montiberri Verge de Rocamora St. Salvador Barruera El Salencar St. Quirc de Durro Saraís Pont de Saraís Erill la Vall Durro Abella d Adons Adons Boí Taüll L-501 Pla de l Ermita de Taüll St. Quirc de Taüll Perves Estació d esquí Boí-Taüll Resort N-260 a La Pobla de Segur Corroncui Pinyana PALLARS JUSSÀ L-500 Montanui Llesp Iran N-260 Viuet a Benasque Sta. Margarida Les Bordes Sarroqueta Irgo Bonansa St. Salvador d Irgo St. Salvador Castilló Erta de Tor Igüerri Erillcastell a Graus Esperan Sentís Ermita del Remei Peranera Sas Gotarta Malpàs El Pont de Suert Castellars Mare de Déu de la Mola Ventolà Buira La Mola d Amunt La Faiada de Malpàs Viu de Llevata La Beguda d Adons Toulouse Bilbao Sant Sebastiàn Vitoria Pamplona Perpignan Logroño El Pont de Suert Huesca Girona Zaragoza Lleida Barcelona Tarragona Madrid Castellón Valencia Alicante Lleida Madrid Barcelona

16 Punts d informació turística Barruera Patronat Vall de Boí Tel Boí Casa del Parc Nacional Tel El Pont de Suert Oficina d informació i turisme Tel Erill la Vall Centre del Romànic de la Vall de Boí Tel Senet Centre d Informació del Parc La Serradora Tel Vilaller Punt d informació turística Tel vilaller.ddl.net Llocs d interès Caldes de Boí Balneari Caldes de Boí Tel El Pont de Suert Centre de Fauna Tel Col lecció d Art Sacre de la Ribagorça Tel Pla de l Ermita Boí Taüll Resort Tel Spa Augusta Tel

17 Patronat Comarcal de Turisme Av. Victoriano Muñoz, El Pont de Suert Tel Fax pturisme@ccar.ddl.net Dipòsit Legal: L Fotografies: Associació Amics de Piñana, Balneari Caldes de Boí, Boí Taüll Resort, Mercè Monzonís i Ràfting Noguera Aventura

UN MOTIU PER VISITAR-NOS

UN MOTIU PER VISITAR-NOS UN MOTIU PER VISITAR-NOS La festa de les Falles ha estat des de temps remots una tradició profundament arrelada als pobles de l Alta Ribagorça. Les falles són troncs resinosos d uns dos metres de llargària,

Más detalles

Itineraris per l Alta Ribagorça Pirineus de Lleida

Itineraris per l Alta Ribagorça Pirineus de Lleida CAMINS de FOC Itineraris per l Alta Ribagorça Pirineus de Lleida Camins de Foc Conegueu camins de foc, màgia i passió a través de 10 itineraris que us portaran fins als faros més espectaculars de la comarca.

Más detalles

Guia de turisme familiar o entre amics

Guia de turisme familiar o entre amics Guia de turisme familiar o entre amics Can Miquelo, Població: St. Martí de Centelles. Comarca: Osona. Població: 1027 habitants. Distància: A 58 Km de Barcelona, a 75 Km de Girona, a 154 Km de Tarragona

Más detalles

ESPECIAL LABORATORI TURISME ESTIMACIÓ DEL PIB TURÍSTIC EN LES MARQUES I COMARQUES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA

ESPECIAL LABORATORI TURISME ESTIMACIÓ DEL PIB TURÍSTIC EN LES MARQUES I COMARQUES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA ESPECIAL LABORATORI TURISME ESTIMACIÓ DEL PIB TURÍSTIC EN LES MARQUES I COMARQUES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA 2005-2008 * A partir de l informe Estimació del PIB turístic per Catalunya 2005-2008 realitzat

Más detalles

Dossier de Premsa MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS PER A LA PROMOCIÓ DE L ESQUÍ NÒRDIC TEMPORADA 2018 / 2019 ADREÇA TELÈFONS DE CONTACTE CORREU I WEB

Dossier de Premsa MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS PER A LA PROMOCIÓ DE L ESQUÍ NÒRDIC TEMPORADA 2018 / 2019 ADREÇA TELÈFONS DE CONTACTE CORREU I WEB Dossier de Premsa TEMPORADA 2018 / 2019 MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS PER A LA PROMOCIÓ DE L ESQUÍ NÒRDIC ADREÇA TELÈFONS DE CONTACTE CORREU I WEB Carrer Major, 8 25700, La Seu d Urgell (Lleida) - Catalunya

Más detalles

Recompte d usuaris Oficina de Turisme del Masnou Casa de Cultura 2017

Recompte d usuaris Oficina de Turisme del Masnou Casa de Cultura 2017 Recompte d usuaris Oficina de Turisme del Masnou Casa de Cultura 2017 1 Usuaris per procedència 2016 2017 Comparativa N Local 2.776 2.288-17,58% Excursionista (no pernocta) 591 355 10,25% Turista (pernocta)

Más detalles

SORTIDES RESPIR PRIMAVERA 2018

SORTIDES RESPIR PRIMAVERA 2018 REUS Hotel i festival de circ! 27 al 29 abril 2018 Aquest any, visitarem Reus, lloc de naixement de Gaudí i una de les poblacions amb més activitat cultural de Catalunya. Ens allotjarem a l Hotel Gaudí,

Más detalles

Castell Platja d Aro. Des de 9 per bicicleta. Sportivament. Lloguer de bicicleta (4 hores aprox.) Tel

Castell Platja d Aro. Des de 9 per bicicleta. Sportivament. Lloguer de bicicleta (4 hores aprox.) Tel Castell Platja d Aro Sportivament Bicicletes i gestió d activitats i esdeveniments Empresa de serveis que actua dins l àmbit de l esport, de l oci, de la salut i el turisme. Tel. 972 82 51 51 www.sportivament.com

Más detalles

JORNADES GASTRONÒMIQUES 2012 CARNS NATURALS DE LA RIBA

JORNADES GASTRONÒMIQUES 2012 CARNS NATURALS DE LA RIBA Autèntica Gastronomia JORNADES GASTRONÒMIQUES 2012 CARNS NATURALS DE LA RIBAGOR A ia paquets turístics MAIG/JUNY 2012 Cap de setmana del 5 i 6 de maig Jornades Gastronòmiques a Aren Pack combinat de gastronomia,

Más detalles

Sistema del Pont de Suert

Sistema del Pont de Suert Sistema del Pont de Suert Descripció Amb 426 km² el sistema urbà de l Alta Ribagorça, amb capital al Pont de Suert forma part dels Pirineus axials, cosa que determina un territori eminentment muntanyós,

Más detalles

Dossier de Premsa MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS PER A LA PROMOCIÓ DE L ESQUÍ NÒRDIC TEMPORADA 2017 / 2018 ADREÇA TELÈFONS DE CONTACTE CORREU I WEB

Dossier de Premsa MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS PER A LA PROMOCIÓ DE L ESQUÍ NÒRDIC TEMPORADA 2017 / 2018 ADREÇA TELÈFONS DE CONTACTE CORREU I WEB Dossier de Premsa TEMPORADA 2017 / 2018 MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS PER A LA PROMOCIÓ DE L ESQUÍ NÒRDIC ADREÇA TELÈFONS DE CONTACTE CORREU I WEB Carrer Major, 8 25700, La Seu d Urgell (Lleida) - Catalunya

Más detalles

TASTA LA MUNTANYA - EL BARIDÀ El rol dels parcs en el desenvolupament local. El cas del Parc natural del Cadí-Moixeró. Jordi Garcia Petit

TASTA LA MUNTANYA - EL BARIDÀ El rol dels parcs en el desenvolupament local. El cas del Parc natural del Cadí-Moixeró. Jordi Garcia Petit TASTA LA MUNTANYA - EL BARIDÀ El rol dels parcs en el desenvolupament local. El cas del Parc natural del Cadí-Moixeró Jordi Garcia Petit TASTA LA MUNTANYA EL BARIDÀ OBJECTIUS ESTRATÈGICS DEL PARC NATURAL

Más detalles

Hivern Aquest any comencem bé, el fred i la neu ja han arribat...

Hivern Aquest any comencem bé, el fred i la neu ja han arribat... Hivern 2015-2016 Aquest any comencem bé, el fred i la neu ja han arribat...... i hem estat treballant força per que pogueu venir a gaudir de les nostres estacions. La temporada 2015-2016 Com es presenta

Más detalles

Tarragona Ciutat de Castells V edició Del 24 de juny al 24 de setembre de 2017

Tarragona Ciutat de Castells V edició Del 24 de juny al 24 de setembre de 2017 Tarragona Ciutat de Castells V edició Del 24 de juny al 24 de setembre de 2017 Presentació La iniciativa Tarragona Ciutat de Castellsva començar el 2013 com una activitat cultural d interès turístic que

Más detalles

Telf

Telf Telf. 93 878 75 87 comercial@lleuredosmil.com www.lleuredosmil.com FES FAMÍLIA, FES MÚSICA! Canta! Viu! Emociona t! Passa-t ho bé amb Fes família, fes música Les vacances és l espai ideal l per trencar

Más detalles

ARRIBADA A L ESTACIÓ D ESQUÍ LLOGUER DEL MATERIAL ORGANITZACIÓ DELS GRUPS

ARRIBADA A L ESTACIÓ D ESQUÍ LLOGUER DEL MATERIAL ORGANITZACIÓ DELS GRUPS Descens escola d esquí i snowboard està formada per un equip de professionals titulats per la E.E.E. (Escola Espanyola d Esquí) i constituïm l escola d esquí del RACC. Amb una àmplia experiència en l ensenyament

Más detalles

RUTA GEOLÒGICA: ROQUES, FÒSSILS I MINERALS

RUTA GEOLÒGICA: ROQUES, FÒSSILS I MINERALS RUTA GEOLÒGICA: ROQUES, FÒSSILS I MINERALS Descobreix dos dels espais amb més interès geològic de Catalunya. A més a més podrem observar fòssils i minerals. Geozona 126 Anticlinal d Oliana i 152 Discordances

Más detalles

Vall de Boí TREK festival on els Pirineus toquen el cel

Vall de Boí TREK festival on els Pirineus toquen el cel Festival de senderisme de descoberta de la xarxa de camins de la Vall de Boí apadrinat per la Núria Picas 10,11 i 12 de juny Objectiu. Vall de Boí Trek Festival, vol donar a conèixer la Vall de Boí, el

Más detalles

Tema 3 (II): El sector terciari a Catalunya

Tema 3 (II): El sector terciari a Catalunya En aquest tema aprendràs que : A el sector terciari és el que dóna feina a més gent. En el sector terciari hi trobem les activitats que ofereixen un servei a la societat, per aixó s anomena sector de serveis.

Más detalles

GUIA DEL PARTICIPANT

GUIA DEL PARTICIPANT GUIA DEL PARTICIPANT PROGRAMA Horaris Dissabte 21 de Juliol de 2018 17:00 a 19:00 Entrega de dorsals per participants NO FEDERATS 19:00 Reunió Tècnica (Cofraria de Sant Sebastià) Av. Victoriano Muñoz,

Más detalles

El territori que configura el riu Ter

El territori que configura el riu Ter 5 de març 2014 El territori que configura el riu Ter Neix als Pirineus Orientals i desemboca al mar Mediterrani. Al llarg del seu recorregut salva un desnivell de 2.500 m. El seu curs, de 208 km, acull

Más detalles

2011: ANY INTERNACIONAL DE LA QUÍMICA

2011: ANY INTERNACIONAL DE LA QUÍMICA 2011: ANY INTERNACIONAL DE LA QUÍMICA PRESENTACIÓ Anualment es declaren anys internacionals per donar a conèixer o rememorar fets històrics rellevants amb l objectiu de crear i incentivar espais de debat,

Más detalles

Castanyada. amb Eix Estels! Celebra la. A Mas Banyeres, i La Llobeta. màxim 11 grups de NENS. gratuïtes 1-2 NOV.

Castanyada. amb Eix Estels! Celebra la. A Mas Banyeres, i La Llobeta. màxim 11 grups de NENS. gratuïtes 1-2 NOV. Celebra la Castanyada amb Eix Estels! Del 31 d Octubre al 3 de Novembre de 2013 DES DE 30,67 des de 35,67 Preu per persona i dia en règim de pensió completa amb la modalitat fórmula completa per a grups

Más detalles

PROPOSTA EDUCATIVA ACTIVITATS D HIVERN

PROPOSTA EDUCATIVA ACTIVITATS D HIVERN PROPOSTA EDUCATIVA ACTIVITATS D HIVERN 2018-2019 FITXA TECNICA Tipus d activitat: Casal d hivern 2018-2019 Lloc de realització: Escola Sant Martí Inici del casal: 24/12/2018 Finalització: 04/01/2019 Inscripcions:

Más detalles

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 (Aprovat en el Consell de Govern núm. 9/08 de 27 de novembre de 2008) Criteris generals: El calendari

Más detalles

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils La tortuga Poruga Un nou material didàctic de l Estany de Sils 2ª Jornada de l Estany de Sils Temporània, Associació d Educació Ambiental de la Selva Joan Mas Josep Noguerol Llicenciats en Ciències Ambientals

Más detalles

Atur a Terrassa (abril de 2010)

Atur a Terrassa (abril de 2010) Atur a Terrassa (abril de 2010) Índex Atur registrat Atur per sexe Atur per sector econòmic Atur per edats Atur per nivell formatiu Col lectiu immigrant Durada de l atur Durada de l atur per sexes Durada

Más detalles

Resultats de l estudi sobre el moviment turístic a partir de dades mòbils reals. Girona, Temps de Flors 2016

Resultats de l estudi sobre el moviment turístic a partir de dades mòbils reals. Girona, Temps de Flors 2016 Resultats de l estudi sobre el moviment turístic a partir de dades mòbils reals Girona, Temps de Flors 2016 El 2015 Girona va ser una ciutat pionera a l'estat en l'anàlisi, a partir de dades mòbils reals,

Más detalles

35 El Parc Nacional d'aigüestortes i Estany de Sant Maurici es troba situat en un dels paratges més privilegiats de la serralada dels Pirineus. La sev

35 El Parc Nacional d'aigüestortes i Estany de Sant Maurici es troba situat en un dels paratges més privilegiats de la serralada dels Pirineus. La sev OCI Aigüestortes i Estany de Sant Maurici Com que en aquest Sobbi, a l apartat de Medi ambient, hem parlat de la nova llei de parcs nacionals, ara hem pensat de fer una passejada pel Parc Nacional d Aigüestortes

Más detalles

El tramvia arriba a Badalona

El tramvia arriba a Badalona El tramvia arriba a Badalona El nou tram amplia la línia T5 en 2 km i 3 noves parades i ha comportat la reurbanització dels carrers al llarg del seu traçat 8 de setembre de 2007 El tramvia Sant Martí -

Más detalles

Estimacions de població. Dades definitives. 2017

Estimacions de població. Dades definitives. 2017 28 de desembre de 2017 Estimacions de població. Dades definitives. 2017 La població de Catalunya ha augmentat en 47.944 habitants l any 2016 i consolida la tendència iniciada l any anterior La població

Más detalles

El grau mitjà consta de dos cicles o nivells i en finalitzar s obté el títol de Tècnic Esportiu en la modalitat esportiva corresponent.

El grau mitjà consta de dos cicles o nivells i en finalitzar s obté el títol de Tècnic Esportiu en la modalitat esportiva corresponent. Els Ensenyaments Esportius són una formació que et capacita per desenvolupar una activitat professional en el camp de l'activitat física i l'esport: iniciació esportiva, tecnificació esportiva i conducció

Más detalles

El temple estava dedicat a l emperador August i a 3 deus: JÚPITER:És el deu principal, que governa el món.

El temple estava dedicat a l emperador August i a 3 deus: JÚPITER:És el deu principal, que governa el món. Us proposem una ruta històrica per Barcelona. Començarem per la Barcelona romana, continuarem per la Barcelona medieval i acabarem visitant el Parc Güell, construït durant l època industrial. Com Anar:

Más detalles

Més de 100 mm de pluja en dos dies en alguns sectors del litoral i del prelitoral

Més de 100 mm de pluja en dos dies en alguns sectors del litoral i del prelitoral Més de 100 mm de pluja en dos dies en alguns sectors del litoral i del prelitoral Dimecres les tempestes van deixar pluja molt intensa i fortes ventades a diversos sectors del litoral i prelitoral Feia

Más detalles

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL º CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL TEMA 13 (tretze) CATALUNYA : LA NOSTRA COMUNITAT Nom i cognoms. 3r curs CATALUNYA Catalunya és la comunitat on vivim. La capital és la ciutat més important.

Más detalles

GUIA DEL PARTICIPANT

GUIA DEL PARTICIPANT GUIA DEL PARTICIPANT PROGRAMA Horaris Dissabte 21 de Juliol de 2018 17:00 a 19:00 Entrega de dorsals per participants NO FEDERATS 19:00 Reunió Tècnica Horaris Diumenge 22 de Juliol de 2018 07:30 a 08:15

Más detalles

ACTIVITATS A LA NEU PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL. LECTUAL

ACTIVITATS A LA NEU PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL. LECTUAL ACTIVITATS A LA NEU PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL. LECTUAL 05-06 ESQUÍ ALPÍ I RAQUETES QUI SOM? Descens escola d esquí i snowboard està formada per un equip de professionals titulats per la E.E.E.

Más detalles

PROPOSTA ADDENDA CALENDARI GENERAL PER A L ANY 2009

PROPOSTA ADDENDA CALENDARI GENERAL PER A L ANY 2009 PROPOSTA ADDENDA CALENDARI GENERAL PER A L ANY 2009 FALLES Es declaren festius a la UVEG els dies 7 i 8 de març. És festiu el dia 9 de març (Sant Josep). El dia 6 de març, el personal que treballe en torn

Más detalles

INFORME DE GESTIÓ Principals activitats realitzades Desembre 2010

INFORME DE GESTIÓ Principals activitats realitzades Desembre 2010 INFORME DE GESTIÓ Principals activitats realitzades Desembre 2010 1.- Qüestions estratègiques i de relació Reunions amb la FEEC (escalada) Conveni pendent. Col laboració amb el Zoo de Barcelona vers aclimatació

Más detalles

Al llarg de la història, la ciutat de Barcelona ha vist néixer una gran quantitat de clubs

Al llarg de la història, la ciutat de Barcelona ha vist néixer una gran quantitat de clubs CLUBS CENTENARIS Programa educatiu Al llarg de la història, la ciutat de Barcelona ha vist néixer una gran quantitat de clubs esportius des de la instauració de l esport reglat com a pràctica lúdica. Molts

Más detalles

1. De la recerca científica a la creació d un recurs patrimonial

1. De la recerca científica a la creació d un recurs patrimonial ÍNDEX 1. De la recerca científica a la creació d un recurs patrimonial 2. De la marca Monestir de Sant Pere de Rodes a la marca Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes 3. Un projecte de futur 1. De la

Más detalles

ACTIVITATS DE REPÀS DE LES UNITATS 3 i 4 : ELS CLIMES I ELS PAISATGES

ACTIVITATS DE REPÀS DE LES UNITATS 3 i 4 : ELS CLIMES I ELS PAISATGES ACTIVITATS DE REPÀS DE LES UNITATS 3 i 4 : ELS CLIMES I ELS PAISATGES 1. Defineix aquests conceptes: Atmosfera: Capa de gasos que envolta la Terra. Temps: És l estat de l atmosfera en un moment determinat

Más detalles

LES COMARQUES DE CATALUNYA

LES COMARQUES DE CATALUNYA CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL TEMA 11 (onze) LES COMARQUES DE CATALUNYA Nom i cognoms 4rt curs Aquest és el mapa de Catalunya N (nord) O (oest) E (est) S (sud) Catalunya limita al nord

Más detalles

Ja estem treballant en el proper esdeveniment de la nostra Fundació, els dies 13 i14 d'abril farem la gran festa de la Fundació Isidre Esteve.

Ja estem treballant en el proper esdeveniment de la nostra Fundació, els dies 13 i14 d'abril farem la gran festa de la Fundació Isidre Esteve. Introducció: Ja estem treballant en el proper esdeveniment de la nostra Fundació, els dies 13 i14 d'abril farem la gran festa de la Fundació Isidre Esteve. Animats per la gran resposta que vam tenir l'any

Más detalles

Odèn. Banya t amb l energia dels Pirineus. Material didàctic PRIMÀRIA

Odèn. Banya t amb l energia dels Pirineus. Material didàctic PRIMÀRIA Odèn Banya t amb l energia dels Pirineus Material didàctic PRIMÀRIA Informació general Grups d investigació En elaborar informes per tal de proposar canvis o millores, sovint es demana la participació

Más detalles

Romànic i Falles La ruta que uneix els dos patrimonis de la Vall de Boí declarats per la UNESCO

Romànic i Falles La ruta que uneix els dos patrimonis de la Vall de Boí declarats per la UNESCO Romànic i Falles La ruta que uneix els dos patrimonis de la Vall de Boí declarats per la UNESCO La ruta que comença i acaba al poble de Durro, ens durà fins a l ermita de Sant Quirc i al Faro de Durro,

Más detalles

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL TEMA 10 (deu) PLÀNOLS I MAPES Nom i cognoms. 4t curs ORIENTAR-SE A L ESPAI La posició d una persona d un objecte pot variar i s estableix a partir d un punt

Más detalles

Fes Turisme amb el TRAM al Baix Llobregat

Fes Turisme amb el TRAM al Baix Llobregat Fes Turisme amb el TRAM al Baix Llobregat #RutesTramBaix #TurismeBaixLlobregat La ruta del Baix Llobregat De la mà de TRAM i del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, els municipis de Sant Joan Despí,

Más detalles

LES DADES DEL TURISME A GIRONA

LES DADES DEL TURISME A GIRONA LES DADES DEL TURISME A GIRONA Persones ateses al taulell 1er. semestre 62.517 79.270 + 26,80 % 39.992 119.262 En el que va d any, i respecte el mateix període del, s han atès 16.753 persones més a l Oficina

Más detalles

5. Alta Ribagorça. Índex de taules

5. Alta Ribagorça. Índex de taules 5. Índex de taules 5.01 Territori i població. 1998. 5.02 Evolució de la població de dret. 1975-1998. 5.03 Moviment natural de la població. 1997. 5.04 Moviments migratoris interns. Saldos destinació-procedència.

Más detalles

Neixen sis nous cadells d os bru als Pirineus catalans el 2017

Neixen sis nous cadells d os bru als Pirineus catalans el 2017 Neixen sis nous cadells d os bru als Pirineus catalans el 2017 Ja són 43 els exemplars distribuïts en una àrea de 4.900 km 2 entre Catalunya, Aragó, Navarra i França Imatge de fototrampeig al Port de Tavascan

Más detalles

AGENDA 21 ESCOLAR PLUS (+) DE SABADELL

AGENDA 21 ESCOLAR PLUS (+) DE SABADELL AGENDA 21 ESCOLAR PLUS (+) DE SABADELL CURS 2016/2017 Ecoauditoria de l Aigua ESC Andreu Castells INDEX 1. REVISIÓ DELS CONSUMS D AIGUA 2. REVISIÓ DELS DIFERENTS ESPAIS DEL CENTRE 2.1. PLANTA BAIXA COS

Más detalles

Balanç de la prova pilot per regular l accés al Parc Natural Reserva de la Biosfera del Montseny en vehicle privat

Balanç de la prova pilot per regular l accés al Parc Natural Reserva de la Biosfera del Montseny en vehicle privat Balanç de la prova pilot per regular l accés al Parc Natural Reserva de la Biosfera del Montseny en vehicle privat La prova pilot, organitzada per la Diputació de Barcelona, durant tres caps de setmana

Más detalles

CAMPLLONG NATURALMENT

CAMPLLONG NATURALMENT CAMPLLONG NATURALMENT AGRICULTURA PAGESIA RAMADERIA GIRONÈS FIRA COMARCAL DE PRIMAVERA TERRA DE PASSEIG CARGOLS CAMPS A TRAVÈS LLET PERNIL CUIT GASTRONOMIA AGROTURISME RUTA DE LES RIERES PAISATGE I MASOS

Más detalles

Llagostera. entre la natura i la història

Llagostera. entre la natura i la història Llagostera entre la natura i la història Perpinyà Costa Brava Girona Caldes de Malavella Vidreres AP-7 SORTIDA 9 Llagostera Palamós Platja d Aro St. Feliu de Guíxols Tossa de Mar Barcelona Llagostera Ofereix

Más detalles

PROGRAMA ACTIVITATS PER A GRUPS i EMPRESES

PROGRAMA ACTIVITATS PER A GRUPS i EMPRESES PROGRAMA ACTIVITATS PER A GRUPS i EMPRESES ESTADES DE TREBALL 2 Uns espais de treball únic per a la seva empresa la millor manera de desconnectar de l ambient quotidià és gaudir de les activitats que LA

Más detalles

FITXA TÈCNICA LLEGENDA MAPA ORIGEN / DESTÍ ATENCIÓ! PUNT DE PAS PUNT D INTERÈS

FITXA TÈCNICA LLEGENDA MAPA ORIGEN / DESTÍ ATENCIÓ! PUNT DE PAS PUNT D INTERÈS FITXA TÈCNICA ORIGEN: estació de Sant Martí de Centelles. DESTÍ: AEG TIPUS: LINEAL DISTÀNCIA: 36,3km DESNIVELL POSITIU: 923m DESNIVELL NEGATIU: 1.086m DESNIVELL ACUMULAT: 2.009m ALTITUD MÀXIMA: 1.1550msnm

Más detalles

El Banc de Llavors de la Garrotxa

El Banc de Llavors de la Garrotxa El Banc de Llavors de la Garrotxa Centre de recuperació i conservació de varietats tradicionals Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) Març de 2010 Antecedents del banc de llavors

Más detalles

ÀREA 6 TURISME RURAL ÀREES DE GESTIÓ

ÀREA 6 TURISME RURAL ÀREES DE GESTIÓ ÀREES DE GESTIÓ ÀREA 6 TURISME RURAL 6.1. Senders locals i àrees recreatives------------------------------------------------------------83 6.2. Actuacions a la Via Verda d Alcoi-------------------------------------------------------------89

Más detalles

Servei d observació i vigilància aèria de les aigües litorals i les platges

Servei d observació i vigilància aèria de les aigües litorals i les platges Servei d observació i vigilància aèria de les aigües litorals i les platges Temporada d estiu de 2011 ÍNDEX Pàgina 1. Presentació...1 2. Programació i objectius del Servei de vigilància aèria...1 3. Publicació

Más detalles

Tot això dins un espai acollidor i segur.

Tot això dins un espai acollidor i segur. QUI SÓM? Capuxí som un equip educatiu multidisciplinar apassionats per l ecologia, la sosteniblitat i la conservació del medi natural, especialitzat en el treball amb infants i joves. Can Puigoriol Xic

Más detalles

Catalunya té ciutadans que resideixen a l estranger habitualment. França, Argentina i Andorra són els països amb més residents

Catalunya té ciutadans que resideixen a l estranger habitualment. França, Argentina i Andorra són els països amb més residents 23 de juliol del 2009 Padró d habitants residents a l estranger 2009 Catalunya té 144.002 ciutadans que resideixen a l estranger habitualment França, Argentina i Andorra són els països amb més residents

Más detalles

DIAGNÒSI DEL TURISME EQÜESTRE A LA PROVÍNCIA DE BARCELONA. Josep Andreu Casanovas Cegos-Consultur

DIAGNÒSI DEL TURISME EQÜESTRE A LA PROVÍNCIA DE BARCELONA. Josep Andreu Casanovas Cegos-Consultur DIAGNÒSI DEL TURISME EQÜESTRE A LA PROVÍNCIA DE BARCELONA Josep Andreu Casanovas Cegos-Consultur METODOLOGIA 114 13 FONTS DBF HÍPIQUES 25 75 DBF HÍPIQUES Resultados Resultados Resultados Resultados Resultados

Más detalles

INFORME DE LA VAL D ARAN 2013

INFORME DE LA VAL D ARAN 2013 INFORME DE LA VAL D ARAN 2013 PROÒM - INFORME D ARAN 2013 1 ÍNDEX I. CONSIDERACIONS GENERALS... 3 II. LES ACTUACIONS DEL SÍNDIC A L ARAN EN DADES... 5 2.1. Queixes i actuacions d ofici tramitades amb

Más detalles

alberg albergue montsec-mur Guàrdia (Pallars Jussà) 93 430 16 06 www.peretarres.org/montsecmur FUNDACIÓ PERE TARRÉS

alberg albergue montsec-mur Guàrdia (Pallars Jussà) 93 430 16 06 www.peretarres.org/montsecmur FUNDACIÓ PERE TARRÉS montsec-mur alberg albergue Guàrdia (Pallars Jussà) 93 430 16 06 www.peretarres.org/montsecmur FUNDACIÓ PERE TARRÉS montsec-mur Situat a la comarca del Pallars Jussà, s ubica aquest alberg envoltat de

Más detalles

B - Informes de transformació i comercialització B - 2 Preus a destí Novembre 2011

B - Informes de transformació i comercialització B - 2 Preus a destí Novembre 2011 B - Informes de transformació i comercialització B - 2 Preus a destí DESTACAT: Segons les dades del Mercat Carni-Ramader i Avícola de Barcelona de novembre de l any, els preus de la majoria de peces refrigerades

Más detalles

Atlas del Transport Públic de Catalunya

Atlas del Transport Públic de Catalunya Oferta en 100 expedicions-any/habitant. Tots els transports Baix Llobregat Barcelonès 492 525 Pallars Jussà Tarragonès Gironès Vallès Occidental Maresme Anoia Segrià Garraf Selva Vallès Oriental Baix Camp

Más detalles

1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL

1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL 1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL 1.1. Teixit empresarial El nombre d empreses cotitzants al municipi de Lleida durant el segon trimestre de 2013, segueix la tendència a la baixa de l any anterior i es situa en

Más detalles

50 PLUS BEURS UTRECHT. Del 18 al 22 de setembre 2018

50 PLUS BEURS UTRECHT. Del 18 al 22 de setembre 2018 50 PLUS BEURS UTRECHT. Del 18 al 22 de setembre 2018 Fira temàtica sector senior https://www.50plusbeurs.nl/ L àrea de Turisme assiteix a aquesta fira dedicada al sector sénior a la ciutat d Utrecht (Holanda)

Más detalles

MANUAL DE VENDES. GRUPS ESCOLARS i ADULTS TEMPORADA 2015/2016

MANUAL DE VENDES. GRUPS ESCOLARS i ADULTS TEMPORADA 2015/2016 MANUAL DE VENDES GRUPS ESCOLARS i ADULTS TEMPORADA 2015/2016 Actualització 17.07.2015 Situat a 2000 metres d altura. Amb totes les comoditats d un tres estrelles i un enclavament privilegiat que ofereix

Más detalles

A.C. Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellet Festa 2016

A.C. Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellet Festa 2016 1 DOSSIER DE PREMSA Festa de Sant Antoni Abat 2016 Sant Vicenç de Castellet 13 de març de 2016 + informació: Associació Cultural de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellet c/ Prim, 18 Tel.

Más detalles

MANUAL DE VENDES GRUPS ESCOLARS i ADULTS TEMPORADA 2017/2018

MANUAL DE VENDES GRUPS ESCOLARS i ADULTS TEMPORADA 2017/2018 MANUAL DE VENDES GRUPS ESCOLARS i ADULTS TEMPORADA 2017/2018 Situat a 2000 metres d altura. Amb totes les comoditats d un tres estrelles i un enclavament privilegiat que ofereix unes vistes espectaculars,

Más detalles

Evolució del preu dels productes lactis a diferents supermercats de Barcelona. Informe setembre 2009

Evolució del preu dels productes lactis a diferents supermercats de Barcelona. Informe setembre 2009 Evolució del preu dels productes lactis a diferents supermercats de Barcelona Informe setembre 2009 Des de l Observatori de la llet es fa un seguiment dels preus al consum dels productes lactis, a 5 àrees

Más detalles

recollida de fems CAP D ANY recollida de fems recollida de fems recollida de fems de fems

recollida de fems CAP D ANY recollida de fems recollida de fems recollida de fems de fems GENER 2 0 16 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Minvant 2 Nova 10 Creixent 16 Plena 24 REIS D ORIENT CAP D ANY SANT ANTONI Els dissabtes d hivern no hi

Más detalles

És un espai ideal per fer-hi activitats de contacte amb la natura o gaudir de la tranquil litat pròpia d un espai rural.

És un espai ideal per fer-hi activitats de contacte amb la natura o gaudir de la tranquil litat pròpia d un espai rural. Can Arabí és una casa de colònies situada als afores de Binissalem, es propietat de l Ajuntament de Binissalem i és gestionat per l Institut Balear de la Joventut de les Illes Balears. Es troba situat

Más detalles

FGC Turisme i Muntanya. Presentació TREN TURÍSTIC LLEIDA-LA POBLA TEMPORADA 2013

FGC Turisme i Muntanya. Presentació TREN TURÍSTIC LLEIDA-LA POBLA TEMPORADA 2013 FGC Turisme i Muntanya Presentació TREN TURÍSTIC LLEIDA-LA POBLA TEMPORADA 2013 1 1. Antecedents i temporada El concepte Tren dels Llacs neix el 2008 quan, per iniciativa d FGC, es proposa a la Diputació

Más detalles

Viatgeu junts fins a l Edat Mitjana. Colònies per a Infantil, Primària i Secundària Mas Gircós (Besalú)

Viatgeu junts fins a l Edat Mitjana. Colònies per a Infantil, Primària i Secundària Mas Gircós (Besalú) Viatgeu junts fins a l Edat Mitjana Colònies per a Infantil, Primària i Secundària Mas Gircós (Besalú) Benvinguts a Mas Gircós Mas Gircós és una masia amb més de 400 anys d història situada enmig de paratges

Más detalles

Activitats per a tothom tot l any!!

Activitats per a tothom tot l any!! HIVERN Activitats per a tothom tot l any!! WWW.GUIESCINGLES.CAT Qu s l o èv v a fe r??? ui Des del 1993, CINGLES, Companyia de Guies de Muntanya i d Educadors Ambientals, entitat formada per professionals

Más detalles

Balanç d un diumenge molt ventós al nord de Catalunya

Balanç d un diumenge molt ventós al nord de Catalunya Balanç d un diumenge molt ventós al nord de Catalunya Al llarg de diumenge el vent del nord va bufar amb ratxes superiors als 90 km/h al Pirineu, Prepirineu, cims del prelitoral i extrem nord-est En alguns

Más detalles

PASSEJADES PER GENT GRAN ORGANITZADES PEL DISTRICTE D HORTA-GUINARDÓ

PASSEJADES PER GENT GRAN ORGANITZADES PEL DISTRICTE D HORTA-GUINARDÓ PASSEJADES PER GENT GRAN ORGANITZADES PEL DISTRICTE D HORTA-GUINARDÓ DADES GENERALS: Dia de la setmana: dimecres Període de les passejades: del 17 d octubre al 21 de novembre de 2017 Horari: de 10h a 12h/12:30h

Más detalles

Atlas del Transport Públic de Catalunya

Atlas del Transport Públic de Catalunya Oferta en 100 expedicions-any/habitant. Tots els transports Baix Llobregat Barcelonès 492 525 Pallars Jussà Tarragonès Gironès Vallès Occidental Maresme Anoia Segrià Garraf Selva Vallès Oriental Baix Camp

Más detalles

OPCIÓ 1: Interpretació natural i patrimonial de la Mollera d Escalarre Volta Circular Esterri- Escalarre- La Guingueta

OPCIÓ 1: Interpretació natural i patrimonial de la Mollera d Escalarre Volta Circular Esterri- Escalarre- La Guingueta RUTES AL PARC NATURAL DEL ALT PIRINEU Des del Club Vip Baqueira- Pallars volem que els visitants gaudeixin d'una experiencia única entre les muntanyes del Pallars pel que oferim diverses activitats, entre

Más detalles

9, 10, 11, 12 i 13 de juliol

9, 10, 11, 12 i 13 de juliol Programa d Activitats de qualitat i amb un alt valor educatiu. Dissenyat, gestionat i portat a terme pels professors i mestres de la pròpia Escola. Alt nivell de coneixement dels alumnes. Continuïtat del

Más detalles

Xarxa d Espais Natura. Descobreix les millors postes i sortides de sol

Xarxa d Espais Natura. Descobreix les millors postes i sortides de sol Xarxa d Espais Natura Descobreix les millors postes i sortides de sol 10 espais natura amb miradors panoràmics Moments únics La posta i la sortida de sol són moments especials, plens de sensacions úniques

Más detalles

Disseny d una planta de tractament de purins amb producció de biogàs

Disseny d una planta de tractament de purins amb producció de biogàs 2. Les dejeccions ramaderes són els excrements i residus excretats pel bestiar, sols o barrejats amb jaç o restes d alimentació, encara que s hagin transformat. Normalment es distingeixen diferents tipus

Más detalles

Cuida t en família pel Pont de la Puríssima

Cuida t en família pel Pont de la Puríssima BARCELONA Cuida t en família pel Pont de la Puríssima Santa Fe del Penedès- Alt Penedès Núm. de registre 506 Habitacions de 4 a 20 places Banys comunitaris i privats Sala polivalent Bosc propi Piscina

Más detalles

ESTUDI DEL PERFIL DEL TURISME I VISITANTS A MANRESA Fira Mediterrània

ESTUDI DEL PERFIL DEL TURISME I VISITANTS A MANRESA Fira Mediterrània ESTUDI DEL PERFIL DEL TURISME I VISITANTS A MANRESA Servei Avaluació i Qualitat i Laboratori de Turisme Manresa, 22 de març de 2011 Presentació i Objectius El Servei d Avaluació i Qualitat i l Oficina

Más detalles

Equipaments i serveis d ús públic del Parc Natural dels Ports Seguiment dels visitants i dels serveis d informació al Parc

Equipaments i serveis d ús públic del Parc Natural dels Ports Seguiment dels visitants i dels serveis d informació al Parc Equipaments i serveis d ús públic del Parc Natural dels Ports Seguiment dels visitants i dels serveis d informació al Parc Informe anual sobre l afluència de visitants al Parc Natural dels Ports. Mapa

Más detalles

Qualitat de l'ocupació

Qualitat de l'ocupació Qualitat de l'ocupació Gabinet Tècnic Data d'actualització: 2/7/211 Sinistralitat laboral Dades de juny de 211 Qualitat de l'ocupació Sinistralitat laboral Nota L estadística de sinistralitat laboral s

Más detalles

MOLÍ DEL FOIX. CENTRE D INTERPRETACIÓ HISTÒRICA I NATURAL (SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS) EQUIPAMENT CODI: APE.1

MOLÍ DEL FOIX. CENTRE D INTERPRETACIÓ HISTÒRICA I NATURAL (SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS) EQUIPAMENT CODI: APE.1 PRESENTACIÓ: El Molí del Foix és un equipament municipal que es dedica a l educació ambiental i a promoure la preservació i coneixement de l entorn natural. Com que està ubicat en un antic molí fariner

Más detalles

FESTIVAL DE CINEMA INFANTIL DE BARCELONA

FESTIVAL DE CINEMA INFANTIL DE BARCELONA FESTIVAL DE CINEMA INFANTIL DE BARCELONA UNA OPORTUNITAT PER DESCOBRIR UN CINEMA DIFERENT, PLE D IMAGINACIÓ I CREATIVITAT. DOSSIER PER A CENTRES D EDUCACIÓ INFANTIL P3, P4, P5 10a EDICIÓ: DEL 22 AL 30

Más detalles

ESCOLA LA MERCÈ ACTIVITATS AL MIGDIA

ESCOLA LA MERCÈ ACTIVITATS AL MIGDIA ACTIVITATS DE LLEURE ESCOLA LA MERCÈ ACTIVITATS AL MIGDIA UN CENTRE D INTERÈS I UN PERSONATGE La gestió del Menjador Escolar és una actuació que integra la alimentació dels infants, així com la seva cura,

Más detalles

Experiències singulars

Experiències singulars Experiències singulars Un espai singular, una proposta exclusiva i una experiència inoblidable... La Pedrera és un lloc excepcional per celebrar-hi esdeveniments irrepetibles. La Pedrera vol convertir

Más detalles

Farré Ricou Construccions. Edificis Prat de Negret a Isavarre (Alt Àneu) Dossier de vendes. Apartaments A1-4, àtic A2-1, àtic A2-3 3 i B1-4

Farré Ricou Construccions. Edificis Prat de Negret a Isavarre (Alt Àneu) Dossier de vendes. Apartaments A1-4, àtic A2-1, àtic A2-3 3 i B1-4 Edificis Prat de Negret a Isavarre (Alt Àneu) Dossier de vendes Apartaments A1-4, àtic A2-1, àtic A2-3 3 i B1-4 Contingut El poble d'isavarre Ubicació de l edifici i accessos Els edificis Prat de Negret:

Más detalles

Intercanvis lingüístics amb Alemanya

Intercanvis lingüístics amb Alemanya L Institut Manuel de Montsuar, en el marc del Projecte Comenius, organitza per vintè any consecutiu, un intercanvi lingüístic amb alumnes d Alemanya, que estudien la llengua espanyola com a matèria optativa

Más detalles

HORARIS DELS ENTRENAMENTS 2015/2016

HORARIS DELS ENTRENAMENTS 2015/2016 HORARIS DELS ENTRENAMENTS 2015/2016 HORES DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES 17-18 H 18-19 H 19-20 H 20-21 H 21-22 H 22-23 H 23-24 H Aleví A Aleví B Aleví C A B Benjamí A Benjamí B Benjamí C Pre-benjamí

Más detalles

Observatori de reclamacions i consultes de consum AJUNTAMENT DE MOLINS DE REI

Observatori de reclamacions i consultes de consum AJUNTAMENT DE MOLINS DE REI Observatori de reclamacions i consultes de consum 2017 AJUNTAMENT DE MOLINS DE REI ÍNDEX 1. Presentació... 3 2. Evolució del número de reclamacions i consultes... 4 3. Resum de les reclamacions ateses

Más detalles

Setmana Europea de Prevenció de Residus Dóna-li una nova vida

Setmana Europea de Prevenció de Residus Dóna-li una nova vida Setmana Europea de Prevenció de Residus 2017. Dóna-li una nova vida Una nova vida? 1. Si funciona... Es pot vendre, intercanviar, Regalar (a la deixalleria o en qualsevol espai). 2. Si no funciona... Potser

Más detalles

ÍNDEX I. CONSIDERACIONS GENERALS... 3 II. LES ACTUACIONS DEL SÍNDIC A L ARAN EN DADES... 5

ÍNDEX I. CONSIDERACIONS GENERALS... 3 II. LES ACTUACIONS DEL SÍNDIC A L ARAN EN DADES... 5 INFORME D ARAN 2014 PROÒM - INFORME D ARAN 2014 1 ÍNDEX I. CONSIDERACIONS GENERALS... 3 II. LES ACTUACIONS DEL SÍNDIC A L ARAN EN DADES... 5 2.1. Queixes i actuacions d ofici tramitades amb les administracions

Más detalles

Aprenent jugant. C/ De la Mel, Manresa Tel:

Aprenent jugant. C/ De la Mel, Manresa Tel: Aprenent jugant A través dels diferents jocs i joguines els infants reforcen i aprenen... > Aprenentatges escolars com els números, colors, vocabulari. > Habilitats com l agilitat, la percepció, la concentració,

Más detalles