PROGRAMA DE VISITES ESCOLARS

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "PROGRAMA DE VISITES ESCOLARS"

Transcripción

1 PROGRAMA DE VISITES ESCOLARS CURS Departament de Didàctica

2 QUÈ OFERIM? Conèixer la història, la cultura, l art i la simbologia de la Seu i del Museu Diocesà és l objectiu de les visites escolars que duem a terme. Conscient de la importància de difondre entre els més petits i joves el coneixement, la valoració i l estima cap el nostre patrimoni, el Departament de Didàctica de la Catedral de Mallorca ofereix un programa didàctic per a què els centres educatius visitin l edifici i coneguin un poc més aquest gran temple, el més important per als mallorquins, així com també el Museu Diocesà, un dels més museus més antics de Mallorca.

3 VISITES ESCOLARS. En què consisteixen? Els recorreguts que oferim estan adreçats a alumnes d Ed. Primària, Secundària i Batxiller. Les visites guiades tenen una durada aproximada d una hora, que s allargaria fins una hora i mitja en el cas de què es realitzi algun dels tallers que oferim segons el tipus de visita. L horari de les visites és de dilluns a divendres de les 10 00h fins a les 13 00h. Les visites escolars a la Seu són gratuïtes, mentre que les visites al Museu Diocesà tenen un cost d 1 per alumne (entrada gratuïta per professors acompanyants) Disposam de material complementari per preparar la visita i per treballar el tema posteriorment. El material s enviarà en el moment de formalitzar la reserva de la visita. Els continguts exposats s adapten a cada nivell escolar. Els grups per cada visita serà d uns 30 alumnes, com a màxim.

4 Programa didàctic EDUCACIÓ PRIMÀRIA

5 RECORREGUT 1. Descobreix la Catedral! OBJECTIUS. Descobrir, des d un punt de vista general, els elements més significatius i característics de la Seu de Mallorca. METODOLOGIA. Visita guiada per la Catedral, coneixent la seva història, funció i obres més destacades, emprant una metodologia d aprenentatge per descobriment, amb preguntes, comparacions i enigmes que hauran de resoldre els alumnes. Finalment, es podrà realitzar un taller d escriptura gòtica (optatiu). NIVELL ESCOLAR. Activitat adreçada a alumnes d Ed. Primària. PUNT DE TROBADA. Portal de l Almoina. ACTIVITAT GRATUÏTA.

6 RECORREGUT 2. Animals i vitralls OBJECTIUS. Descobrir els animals que apareixen representats als vitralls de la Seu. METODOLOGIA. Visita guiada per l interior de la Catedral per conèixer els animals dels vitralls. Contemplarem làmines amb els detalls dels vitralls i descobriran els tipus d animals representats, així com també les històries que expliquen el per què estan allà. Finalment, podran dibuixar el seu propi vitrall (optatiu). NIVELL ESCOLAR. Activitat adreçada a alumnes d Ed. Primària. PUNT DE TROBADA. Portal de l Almoina. ACTIVITAT GRATUÏTA.

7 RECORREGUT 3. Gaudí a la Seu OBJECTIUS. Conèixer la reforma realitzada per l arquitecte català Antoni Gaudí a instàncies del bisbe Campins a la Seu. METODOLOGIA. Visita guiada i dinamitzada per l interior de la Seu, on s explicarà qui eren Gaudí i Campins, com era la Seu abans i què varen realitzar. Finalment, es realitzarà un taller de dibuix d alguna obra de Gaudí a la Seu (optatiu) NIVELL ESCOLAR. Activitat adreçada a alumnes d Ed. Primària. PUNT DE TROBADA. Portal de l Almoina. ENTRADA GRATUÏTA.

8 RECORREGUT 4. El tresor del Diocesà OBJECTIUS. Introduir als alumnes en la identificació i coneixement de l art cristià, les seves imatges, iconografia i objectes litúrgics, a partir de les peces de la col lecció del Museu Diocesà. METODOLOGIA. Visita guiada i dinamitzada per les diverses sales del Museu per conèixer la col lecció permanent. NIVELL ESCOLAR. Activitat adreçada a alumnes d Ed. Primària. PUNT DE TROBADA. Entrada del Museu Diocesà (C/Mirador, 5) PREU. 1 per alumne (entrada gratuïta per professors acompanyants)

9 Programa didàctic ESO I BATXILLER

10 RECORREGUT 1. Descobreix la Catedral OBJECTIUS. Descobrir, des d un punt de vista general, els elements més significatius i característics de la Seu de Mallorca. METODOLOGIA. Visita guiada per la Catedral, coneixent la seva història, evolució, funció i obres més importants que conté al seu interior. L explicació anirà acompanyada de suport gràfic. NIVELL ESCOLAR. Activitat adreçada a alumnes d Ed. Secundària i Batxiller. PUNT DE TROBADA. Portal de l Almoina. ACTIVITAT GRATUÏTA.

11 RECORREGUT 2. L art gòtic a la Seu OBJECTIUS. Conèixer la història de la Seu, centrant l atenció en els seus orígens. METODOLOGIA. Visita guiada per la Catedral, explicant els seus orígens, la seva arquitectura, el procés constructiu i les obres d estil gòtic que conserva. Utilitzarem suport gràfic per complementar l explicació. NIVELL ESCOLAR. Activitat adreçada a alumnes d Ed. Secundària i Batxiller. PUNT DE TROBADA. Portal de l Almoina. ACTIVITAT GRATUÏTA.

12 RECORREGUT 3. L art modern a la Seu OBJECTIUS. Descobrir la història de la Seu durant els segles XVI, XVII i XVIII. METODOLOGIA. Visita guiada per la Catedral per conèixer com va evolucionar al llarg de l edat moderna, fets importants que varen ocórrer i les obres que encara conserva. NIVELL ESCOLAR. Activitat adreçada a alumnes d Ed. Secundària i Batxiller. PUNT DE TROBADA. Portal de l Almoina. ACTIVITAT GRATUÏTA.

13 RECORREGUT 4. Gaudí i Barceló a la Seu OBJECTIUS. Conèixer les intervencions contemporànies a la Seu. METODOLOGIA. Visita guiada per l interior de la Seu on s explicaran les reformes dutes a terme per l arquitecte Gaudí, a principis del segle XX, i per Miquel Barceló, a principis del segle XXI, establint paral lelismes i diferències entre ambdues. NIVELL ESCOLAR. Activitat adreçada a alumnes d Ed. Secundària i Batxiller. PUNT DE TROBADA. Portal de l Almoina. ACTIVITAT GRATUÏTA.

14 RECORREGUT 5. El Museu Diocesà OBJECTIUS. Introduir als alumnes en la identificació i coneixement de l art cristià, les seves imatges, iconografia i objectes litúrgics, a partir de les peces de la col lecció del Museu Diocesà. METODOLOGIA. Visita guiada per les diverses sales del Museu per conèixer la col lecció permanent. NIVELL ESCOLAR. Activitat adreçada a alumnes d Ed. Secundària i Batxiller. PUNT DE TROBADA. Entrada del Museu Diocesà (C/Mirador, 5) PREU. 1 per alumne (entrada gratuïta per professors acompanyants)

15 RECORREGUT 6. El viatge de Ramon Llull OBJECTIUS. Conèixer d a prop la figura de Ramon Llull, la seva vida i la seva obra, d una forma dinàmica i amena, i comprendre la importància de la seva faceta com a viatger, escriptor, missioner i teòleg. METODOLOGIA. Visita guiada a l exposició temporal El viatge de Ramon Llull, al Museu Diocesà. NIVELL ESCOLAR. Activitat adreçada a alumnes d Ed. Secundària i Batxiller. PUNT DE TROBADA. Entrada del Museu Diocesà (C/Mirador, 5) PREU. 1 per alumne (entrada gratuïta per professors acompanyants)

16 RECORREGUT 7. Apòcrifs. El Diocesà il lustrat OBJECTIUS. Comprendre la importància de la interacció i diàleg de l art actual amb l art sacre més tradicional. METODOLOGIA. Visita guiada per l exposició temporal Apòcrifs. El Diocesà il lustrat, al Museu Diocesà. NIVELL ESCOLAR. Activitat adreçada a alumnes d Ed. Secundària i Batxiller. PUNT DE TROBADA. Entrada del Museu Diocesà (C/Mirador, 5) PREU. 1 per alumne (entrada gratuïta per professors acompanyants)

17 T INTERESSA UN ALTRE TEMA?: Visita a la carta EN QUÈ CONSISTEIX? Aquesta visita la planificarà el/la professor/a, segons els seus interessos (si estan treballant un determinat tema a classe). Per tant, vosaltres ens haureu de dir què és el que voleu fer a la visita i nosaltres la prepararem! EXEMPLES DE VISITES A LA CARTA. Temes proposats: la música, la llum, Miquel Barceló, etc. NIVELLS ESCOLARS. Educació Primària, Secundària i Batxiller. PREU. Entrada gratuïta a la Seu i entrada amb cost d 1 per alumne al Museu Diocesà.

18 Departament de Didàctica

Proposta Educativa

Proposta Educativa Proposta Educativa 2017-2018 01 Què és Gaudí Experiència? 02 Tipus de visita 03 Reserves i Contacte Continguts 01 Què és Gaudí Experiència? Gaudí Experiència és un actiu cultural que ofereix una forma

Más detalles

LA FACULTAT ANTONI GAUDÍ

LA FACULTAT ANTONI GAUDÍ FACULTAT ANTONI GAUDÍ LA FACULTAT ANTONI GAUDÍ La Facultat Antoni Gaudí és un centre universitari que pertany a l Ateneu Universitari Sant Pacià. A partir dels estudis de grau, màsters i postgrau, busca

Más detalles

1https://docs.google.com/document/d/1qt6W_ODZAronFmw8uZ2zTozq8KbumG4yOc5IKh ANhyk/edit

1https://docs.google.com/document/d/1qt6W_ODZAronFmw8uZ2zTozq8KbumG4yOc5IKh ANhyk/edit 15 IN WINCHESTER Al 2010 fruit d una estada de recerca a la Universitat de Winchester vam formalitzar un conveni Erasmus que ha permès durant aquests 5 anys intercanvis entre professorat i estudiantat

Más detalles

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils La tortuga Poruga Un nou material didàctic de l Estany de Sils 2ª Jornada de l Estany de Sils Temporània, Associació d Educació Ambiental de la Selva Joan Mas Josep Noguerol Llicenciats en Ciències Ambientals

Más detalles

DISSENY HUB BARCELONA

DISSENY HUB BARCELONA DISSENY HUB BARCELONA Programació vàlida fins al 31.12.2010 1 de 5 Els museus del Disseny Hub Barcelona proposen pels diferents nivells educatius diverses activitats adreçades per a les escoles. És possible

Más detalles

SANT PAU RECINTE MODERNISTA SERVEI EDUCATIU GUIA DOCENT EDUCACIÓ PRIMÀRIA CICLE MITJÀ I SUPERIOR

SANT PAU RECINTE MODERNISTA SERVEI EDUCATIU GUIA DOCENT EDUCACIÓ PRIMÀRIA CICLE MITJÀ I SUPERIOR SANT PAU RECINTE MODERNISTA SERVEI EDUCATIU GUIA DOCENT EDUCACIÓ PRIMÀRIA CICLE MITJÀ I SUPERIOR SANT PAU RECINTE MODERNISTA SERVEI EDUCATIU GUIA DOCENT EDUCACIÓ PRIMÀRIA CICLE MITJÀ I SUPERIOR GUIA DOCENT/

Más detalles

Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible

Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible PROGRAMA DE SENSIBILITZACIÓ Com a complement de la tasca

Más detalles

Guia docent de l assignatura Geografia regional

Guia docent de l assignatura Geografia regional Guia docent de l assignatura Geografia regional I. IDENTIFICACIÓ Nom de l assignatura: Geografia regional Codi: 101196 Titulació: Grau de Turisme Curs acadèmic: 2016-2017 Tipus d assignatura: Bàsica Crèdits

Más detalles

ELS ACORDS EDUQUEN Jornada d intercanvi d experiències

ELS ACORDS EDUQUEN Jornada d intercanvi d experiències ELS ACORDS EDUQUEN Jornada d intercanvi d experiències divendres 6 d abril de 2018 La Facultat de Psicologia, Ciències de l Educació i de l Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull), amb el suport del

Más detalles

L ús del diari d aula com a eina d aprenentatge: experiència en els nivells bàsics

L ús del diari d aula com a eina d aprenentatge: experiència en els nivells bàsics L ús del diari d aula com a eina d aprenentatge: experiència en els nivells bàsics CNL Vallès Occidental 3 Maria Badia, Montserrat Campoy i Palmira Freixa 1 L ús del diari d aula com a eina d aprenentatge:

Más detalles

Quaderns. d estratègies EDUCACIÓ PRIMÀRIA T E X T G R U P QUADERNS PER A TREBALLAR QUADERNS D EFICÀCIA LECTORA

Quaderns. d estratègies EDUCACIÓ PRIMÀRIA T E X T G R U P QUADERNS PER A TREBALLAR QUADERNS D EFICÀCIA LECTORA Quaderns d estratègies EDUCACIÓ PRIMÀRIA L E C T O G R U P QUADERNS D EFICÀCIA LECTORA QUADERNS PER A RESOLDRE PROBLEMES MATEMÀTICS T E X T G R U P QUADERNS D EXPRESSIÓ ESCRITA QUADERNS PER A TREBALLAR

Más detalles

Oferta educativa del Museu Olímpic i de l Esport

Oferta educativa del Museu Olímpic i de l Esport Oferta educativa del Museu Olímpic i de l Esport El Museu Olímpic i de l'esport Joan Antoni Samaranch, gestionat per la Fundació Barcelona Olímpica, és una finestra oberta a l'univers esportiu. Un viatge

Más detalles

VISITA ESCOLAR. Les Casas de Matamargó PROPOSTA PEDAGÒGICA CURS Les Casas de Matamargó

VISITA ESCOLAR. Les Casas de Matamargó PROPOSTA PEDAGÒGICA CURS Les Casas de Matamargó VISITA ESCOLAR PROPOSTA PEDAGÒGICA CURS 2017-2018 La Casa Museu és una masia del S.XIV situada al sud del Solsonès (Pinós), reconvertida en espai cultural. El projecte mostra com es vivia en una casa autosuficient

Más detalles

ADREÇADES A ESCOLES BRESSOL I EDUCACIÓ INFANTIL

ADREÇADES A ESCOLES BRESSOL I EDUCACIÓ INFANTIL ACTIVITATS EDUCATIVES CONDUÏDES PER ARTISTES I EDUCADORS D ART ADREÇADES A ESCOLES BRESSOL I EDUCACIÓ INFANTIL Experimentem amb l ART c/ Torrijos, 68 08012 Barcelona Tel. 93.217.18.77 inscripcions@experimentem.org

Más detalles

FESTIVAL DE CINEMA INFANTIL DE BARCELONA

FESTIVAL DE CINEMA INFANTIL DE BARCELONA FESTIVAL DE CINEMA INFANTIL DE BARCELONA UNA OPORTUNITAT PER DESCOBRIR UN CINEMA DIFERENT, PLE D IMAGINACIÓ I CREATIVITAT. DOSSIER PER A CENTRES D EDUCACIÓ INFANTIL P3, P4, P5 10a EDICIÓ: DEL 22 AL 30

Más detalles

MALETES DIDÀCTIQUES ARQUEONET.NET. Maleta didàctica d escriptura jeroglífica de l Antic Egipte

MALETES DIDÀCTIQUES ARQUEONET.NET. Maleta didàctica d escriptura jeroglífica de l Antic Egipte MALETES DIDÀCTIQUES ARQUEONET.NET Maleta didàctica d escriptura jeroglífica de l Antic Egipte PRESENTACIÓ Les Maletes Didàctiques Arqueonet.net A través de les Maletes Didàctiques Arqueonet.net, els alumnes

Más detalles

Taller. Els vitralls: una artesania d època medieval

Taller. Els vitralls: una artesania d època medieval Taller Els vitralls: una artesania d època medieval GUIÓ DEL TALLER ELS VITRALLS: UNA ARTESANIA D ÈPOCA MEDIEVAL INTRODUCCIÓ A l època medieval, període de poder i de comerç, la vida quotidiana s organitzava

Más detalles

Programa de Foment de la lectura 2016/2017. Primària

Programa de Foment de la lectura 2016/2017. Primària Programa de Foment de la lectura 2016/2017. Primària Presentació La Biblioteca Joan Triadú, en tant que equipament que facilita l accés a la formació al llarg de la vida dels ciutadans, proporciona diferents

Más detalles

MUA 17/18 MUSEU DE LA UNIVERSITAT D ALACANT ACTIVITATS DIDÀCTIQUES CURS /

MUA 17/18 MUSEU DE LA UNIVERSITAT D ALACANT ACTIVITATS DIDÀCTIQUES CURS / MUA MUSEU DE LA UNIVERSITAT D ALACANT ACTIVITATS DIDÀCTIQUES CURS 17/18 L Àrea Didàctica del MUA ofereix per a aquest curs diverses accions educatives que van des de visites dinamitzades a tallers didàctics.

Más detalles

MALETES DIDÀCTIQUES ARQUEONET.NET. Maleta didàctica dels temples i els déus de l antic Egipte

MALETES DIDÀCTIQUES ARQUEONET.NET. Maleta didàctica dels temples i els déus de l antic Egipte MALETES DIDÀCTIQUES ARQUEONET.NET Maleta didàctica dels temples i els déus de l antic Egipte PRESENTACIÓ Les Maletes Didàctiques Arqueonet.net A través de les Maletes Didàctiques d Arqueonet, els alumnes

Más detalles

ACTIVITATS DIDÀCTIQUES AL CASTELL DEL CATLLAR

ACTIVITATS DIDÀCTIQUES AL CASTELL DEL CATLLAR ACTIVITATS DIDÀCTIQUES AL CASTELL DEL CATLLAR EDUCACIÓ INFANTIL (P3, P4, P5)... 3 EDUCACIÓ INFANTIL (p4 i p5) i PRIMÀRIA (Cicle inicial)... 4 EDUCACIÓ PRIMÀRIA (Cicle inicial i mitjà)... 5 EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Más detalles

LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA

LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA Presentació: L any 1933 la Universitat de Barcelona va aconseguir un règim especial d estructura i funcionament que li va permetre una autonomia

Más detalles

Telèfon de coneixements Durada prevista de l activitat: Biblioteca Central d Igualada

Telèfon de coneixements Durada prevista de l activitat: Biblioteca Central d Igualada DESCOBRIM LA BIBLIOTECA Fomentar el gust pels contes i descobrir els llibres de coneixements biblioteca, educació infantil INFANTIL (P3, P4 i P5) 1 QUÈ ÉS LA BIBLIOTECA? Conèixer el funcionament de la

Más detalles

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya.

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal Escola Superior de Música de Catalunya Sumari 1. Objectius 2. Responsables 3. Desenvolupament del procés 3.1 Disseny del sistema d avaluació del personal docent

Más detalles

Sitgescola 18/19. Visites guiades M U S E U S D E S I T G E S

Sitgescola 18/19. Visites guiades M U S E U S D E S I T G E S M U S E U S Sitgescola 18/19 D E S I T G E S 1 SANTIAGO RUSIÑOL I EL SEU TEMPS Museu del Cau Ferrat La visita guiada ens presenta la que va ser casa-taller de Santiago Rusiñol i, a partir d'aquesta, descobrim

Más detalles

GCompris (conjunt de jocs educatius)

GCompris (conjunt de jocs educatius) GCompris (conjunt de jocs educatius) GCompris forma part del programari educatiu que inclou la Linkat. És una col lecció d'aplicacions educatives per a nens i nenes d'educació infantil i cicle inicial

Más detalles

ESCI-M6O37 - Estructures i Construccions Industrials

ESCI-M6O37 - Estructures i Construccions Industrials Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 340 - EPSEVG - Escola Politècnica Superior d'enginyeria de Vilanova i la Geltrú 737 - RMEE - Departament de Resistència de

Más detalles

Pla docent del curs: Tractament d'imatge i vídeo online. REC

Pla docent del curs: Tractament d'imatge i vídeo online. REC Pla docent del curs: Tractament d'imatge i vídeo online. REC8470473 Objectiu general Aquests curs té com a objectiu millorar la competència digital del professorat en les noves tecnologies. Treballant

Más detalles

"HISTÒRIA DE LA VIDA"

HISTÒRIA DE LA VIDA "HISTÒRIA DE LA VIDA" QUADERN DIDÀCTIC ESO I BATXILLERAT Paula Camarero Lozano 1 PROPOSTA DIDÀCTICA El present quadern està dirigit als alumnes d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, com a complement

Más detalles

ESO. Treball interdisciplinari, al llarg del curs Promoure espais de reflexió, d autoconeixement i descoberta dels recursos personals.

ESO. Treball interdisciplinari, al llarg del curs Promoure espais de reflexió, d autoconeixement i descoberta dels recursos personals. Educació Secundària ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES Àmbit ACADÈMIC Estudi acompanyat 1, 2, 3. Es realitza amb el tutor. 1 hora quinzenal Es pretén que els alumnes desenvolupin recursos i habilitats per tal

Más detalles

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA Introducció El Pla d acció tutorial consisteix en una gestió de la formació integral de l alumnat que es du a terme mitjançant tutories. En particular, es

Más detalles

Programació febrer-juny 2016

Programació febrer-juny 2016 ANEM A Programació febrer-juny 2016 Anem a... Fer una passejada literària dedicada a Ramon Llull Dia: diumenge, 21 de febrer de 2016 Lloc de trobada: Plaça des Apòstols Durada aproximada: 2 hores A càrrec

Más detalles

Desdoblaments. Grups Reforç (GR) matèries instrumentals Llengües i Matemàtiques. Atenció individualitzada.

Desdoblaments. Grups Reforç (GR) matèries instrumentals Llengües i Matemàtiques. Atenció individualitzada. Educació Secundària ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES Àmbit ACADÈMIC Estudi acompanyat 1, 2, 3. Es realitza amb el tutor. 1 hora setmanal Es pretén que els alumnes desenvolupin recursos i habilitats per tal de

Más detalles

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Què és una plataforma virtual de formació? És un espai de trobada entre alumnes i professors a través d Internet. Pot incloure activitats per als estudiants,

Más detalles

AULA DE PATRIMONI. Programa pedagògic per a escolars CURS ACADÉMIC

AULA DE PATRIMONI. Programa pedagògic per a escolars CURS ACADÉMIC AULA DE PATRIMONI Programa pedagògic per a escolars CURS ACADÉMIC 2017-2018 PRESENTACIÓ El programa AULA DE PATRIMONI pretén que l alumnat que viu i estudia a les Ciutats Patrimoni aprengui a conèixer

Más detalles

PREINSCRIPCIÓ

PREINSCRIPCIÓ Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Escola Mil lenari PREINSCRIPCIÓ 2017-2018 Som una escola d Educació Infantil i Primària, des dels 3 fins als 12 anys, de dues línies. L escola Mil lenari

Más detalles

Les capes de la Terra

Les capes de la Terra Les capes de la Terra Amb l ajuda d un projector fem un mapa de la Terra i després també fem un dibuix de les capes de la Terra. Les capes de la Terra Les capes de la Terra Ja teníem el model, però no

Más detalles

BARCELONA, CITY OF DRAGONS Dossier pedagògic

BARCELONA, CITY OF DRAGONS Dossier pedagògic BARCELONA, CITY OF DRAGONS Dossier pedagògic Quina és la simbologia del drac? N hi ha de molts tipus: els ferotges, els màgics, els fantàstics, els aterridors i la ciutat de Barcelona està plena de dracs

Más detalles

TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA

TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA Fitxa de l assignatura Identificació 1. Nom de l assignatura Teoria i Tècnica de la Fotografia 2. Àrea CAP Titulació Publicitat i Relacions Públiques 3. Tipus Troncal

Más detalles

CIUTAT ROMANA DE POL LENTIA

CIUTAT ROMANA DE POL LENTIA CIUTAT ROMANA DE POL LENTIA El Servei de Dinamització del Consorci de la Ciutat Romana de Pol lèntia i l Àrea de Patrimoni de l Ajuntament d Alcúdia us ofereixen per al curs 2017-2018 les activitats següents:

Más detalles

Cursos de formació del professorat. La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera

Cursos de formació del professorat. La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera Cursos de formació del professorat La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera Idioma de les sessions Català. Sector educatiu dels participants Professors de català per a estrangers

Más detalles

TINGUEM CURA DEL PLANETA

TINGUEM CURA DEL PLANETA Conferència internacional de joves TINGUEM CURA DEL PLANETA Aprenent a participar Per què? Orígens Brasil, any 2003 Objectiu Incentivar les escoles a realitzar conferències de medi ambient sobre els problemes

Más detalles

CARTES DE FRACCIONS. Materials pel Taller de Matemàtiques

CARTES DE FRACCIONS. Materials pel Taller de Matemàtiques CARTES DE FRACCIONS Aquesta proposta és adequada pel primer cicle d ESO perquè permet recordar mitjançant un joc, una sèrie de conceptes que ja s han treballat a l Educació Primària. Per això resulta una

Más detalles

AVALUACIÓ DE LA DOCÈNCIA FCSB

AVALUACIÓ DE LA DOCÈNCIA FCSB AVALUACIÓ DE LA DOCÈNCIA 2014-15 FCSB EVOLUCIÓ DE LA PARTICIPACIÓ GLOBAL DELS ESTUDIANTS EN LES ENQUESTES 80 70 Curs/Semestre Fisioteràpia Infermeria Nutrició Mitjana 3 tit. 200910, 34 27,09 32,76 31,28

Más detalles

Setmana de l Energia Setmana de l Energia 2016 Recursos de l Institut Català d Energia 8 de març de 2016

Setmana de l Energia Setmana de l Energia 2016 Recursos de l Institut Català d Energia 8 de març de 2016 Setmana de l Energia 2016 Recursos de l Institut Català d Energia 8 de març de 2016 CARACTERÍSTIQUES GENERALS DE LA CESSIÓ DE RECURSOS ICAEN Àmbit geogràfic: Catalunya Transport: inclòs Muntatge i desmuntatge:

Más detalles

Evolució del preu dels productes lactis a diferents supermercats de Barcelona. Informe setembre 2009

Evolució del preu dels productes lactis a diferents supermercats de Barcelona. Informe setembre 2009 Evolució del preu dels productes lactis a diferents supermercats de Barcelona Informe setembre 2009 Des de l Observatori de la llet es fa un seguiment dels preus al consum dels productes lactis, a 5 àrees

Más detalles

SIN - Sistemes d'informació

SIN - Sistemes d'informació Unitat responsable: 860 - EEI - Escola d'enginyeria d'igualada Unitat que imparteix: 860 - EEI - Escola d'enginyeria d'igualada Curs: Titulació: 2017 GRAU EN ENGINYERIA EN ORGANITZACIÓ INDUSTRIAL (Pla

Más detalles

HISTÒRIA D ESPANYA TEMES OBJECTIUS CARACTERÍSTIQUES DE L EXAMEN SEGON DE BATXILLERAT

HISTÒRIA D ESPANYA TEMES OBJECTIUS CARACTERÍSTIQUES DE L EXAMEN SEGON DE BATXILLERAT HISTÒRIA D ESPANYA SEGON DE BATXILLERAT TEMES OBJECTIUS CARACTERÍSTIQUES DE L EXAMEN 1 Formació de l Estat liberal: 1. ANTIC RÈGIM I REFORMISME IL LUSTRAT 2. CRISI DE L ANTIC RÈGIM (1789 1833) 3. LA CONSTRUCCIÓ

Más detalles

Programa les activitats educatives d estiu amb CosmoCaixa

Programa les activitats educatives d estiu amb CosmoCaixa Programa les activitats educatives d estiu amb CosmoCaixa VISITA LLIURE Visita lliure al Museu Els participants recorreran els diferents espais de CosmoCaixa: la Sala de la Matèria, el Mur Geològic i el

Más detalles

Resultats preliminars BioBlitzBcn2015

Resultats preliminars BioBlitzBcn2015 Resultats preliminars BioBlitzBcn2015 Espècies (Nº) Itineraris de recerca Activitat complementària Divendres matí 20 0 Divendres tarda 7 1 Dissabte matí 25 9 Dissabte tarda 11 3 63 13 Espècies identificades:

Más detalles

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura.

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Autors: Piedad Guijarro i Pere Cruells Centre: ETSAB Secció de Matemàtiques

Más detalles

B.11 ELS PRINCIPALS CERCADORS D INTERNET

B.11 ELS PRINCIPALS CERCADORS D INTERNET FULL PROFESSORAT B.11 ELS PRINCIPALS CERCADORS D INTERNET OBJECTIUS - Conèixer i utilitzar alguns dels principals cercadors d Internet. - Planificar i delimitar l objectiu de la cerca. EXPLICACIÓ I DESENVOLUPAMENT

Más detalles

5.- Quan fem un clic sobre Nou treball accedim a la següent finestra que ens permet definir els diferents aspectes del nou treball: Nom : Nom del

5.- Quan fem un clic sobre Nou treball accedim a la següent finestra que ens permet definir els diferents aspectes del nou treball: Nom : Nom del El Pou El Pou permet que els alumnes puguin realitzar un treball i lliurar-lo a través del Clickedu. 1. Entra al mòdul Matèries fent clic sobre la pestanya matèries. 2. A la pàgina inicial del mòdul veuràs

Más detalles

SANT PAU RECINTE MODERNISTA. Activitats per a escoles i instituts

SANT PAU RECINTE MODERNISTA. Activitats per a escoles i instituts SANT PAU RECINTE MODERNISTA Activitats per a escoles i instituts SANT PAU RECINTE MODERNISTA SERVEI EDUCATIU ACTIVITATS PER A ESCOLES I INSTITUTS CURS 2016-2017 1 1. COMPROMÍS AMB LA DIFUSIÓ D UN PATRIMONI

Más detalles

ART RUPESTRE: TÈCNICA I EVOLUCIÓ

ART RUPESTRE: TÈCNICA I EVOLUCIÓ ART RUPESTRE: TÈCNICA I EVOLUCIÓ Visita guiada + taller Cicle mitjà (3r i 4t) 120 min. Àrea: Coneixement del medi natural, social i cultural Quin significat tenen les pintures rupestres? Per què s han

Más detalles

Pilar Sada Castillo Conservadora. Responsable de l Àrea de Difusió, Educació i Exposicions.

Pilar Sada Castillo Conservadora. Responsable de l Àrea de Difusió, Educació i Exposicions. Pilar Sada Castillo Conservadora. Responsable de l Àrea de Difusió, Educació i Exposicions. PROJECTE 2012 a 2017: Sis anys compartint el patrimoni i la Història Els seus objectius, entre d altres són:

Más detalles

MALETES DIDÀCTIQUES DEL MUSEU ARQUEOLÒGIC D'EIVISSA I FORMENTERA

MALETES DIDÀCTIQUES DEL MUSEU ARQUEOLÒGIC D'EIVISSA I FORMENTERA MALETES DIDÀCTIQUES DEL MUSEU ARQUEOLÒGIC D'EIVISSA I FORMENTERA Habitualment, és l alumnat el que surt del centre per acudir a un museu. Amb aquesta proposta es pretén invertir el mecanisme: que sigui

Más detalles

MArq Màster universitari en Arquitectura ETSAV

MArq Màster universitari en Arquitectura ETSAV MArq Màster universitari en Arquitectura ETSAV MArq El màster universitari en Arquitectura t habilita per a l exercici professional de l arquitectura i el principal objectiu és aportar coneixements avançats

Más detalles

AUDITORI OBERT CAMPANYA DE MÚSICA PER A ESCOLES AUDITORI DE GIRONA

AUDITORI OBERT CAMPANYA DE MÚSICA PER A ESCOLES AUDITORI DE GIRONA CAMPANYA DE MÚSICA PER A ESCOLES DE GIRONA TEMPORADA 2015 2016 Educació Infantil, Primària i ESO CAMPANYA DE MÚSICA PER A ESCOLES DE GIRONA Voooox! 30.11.2015 Educació infantil i cicle inicial primària

Más detalles

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació.

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. Experiència a Fogars de la Selva - Redacció del Pla Local de Joventut - Aproximació a les percepcions i opinions

Más detalles

Estudi d avaluació en tres contextos d aprenentatge de l anglès: Kids&Us, Educació Primària i Secundària.

Estudi d avaluació en tres contextos d aprenentatge de l anglès: Kids&Us, Educació Primària i Secundària. Estudi d avaluació en tres contextos d aprenentatge de l anglès: Kids&Us, Educació Primària i Secundària. Dra. Elsa Tragant Mestres, Professora Titular de Universitat Universitat de Barcelona Barcelona,

Más detalles

Programa d Acolliment Familiar. Ministeri d Afers Socials, Justícia i Interior Andorra la Vella, 6 de juny del 2017

Programa d Acolliment Familiar. Ministeri d Afers Socials, Justícia i Interior Andorra la Vella, 6 de juny del 2017 Programa d Acolliment Familiar Andorra la Vella, 6 de juny del 2017 Conveni de col laboració: El i la Fundació Jacqueline Pradère han signat un conveni de col laboració amb l objectiu de promocionar el

Más detalles

Sitgescola 17/18. Visites guiades 1 M U S E U S D E S I T G E S

Sitgescola 17/18. Visites guiades 1 M U S E U S D E S I T G E S M U S E U S Sitgescola 17/18 D E S I T G E S 1 SANTIAGO RUSIÑOL I EL SEU TEMPS Museu del Cau Ferrat La visita guiada ens presenta la que va ser casa-taller de Santiago Rusiñol i, a partir d'aquesta, descobrim

Más detalles

Exercicis. Segles XVIII XIX - XX

Exercicis. Segles XVIII XIX - XX Exercicis Segles XVIII XIX - XX Carmen 12/02/2015 1.- Goya: - Context històric de la seva obra - Explica les diferents etapes de la seva obra: temes, aspectes tècnics... 2.- Realitza un quadre comparatiu

Más detalles

PROGRAMA LÀCTICS INSUBSTITUÏBLES

PROGRAMA LÀCTICS INSUBSTITUÏBLES FITXA DEL PROFESSOR PROGRAMA LÀCTICS INSUBSTITUÏBLES La llet i els productes làctics són alguns dels aliments més importants a l edat infantil. Durant la infància i l adolescència es produeix el principal

Más detalles

Comparació de preus de l energia elèctrica amb Europa. Desembre 2013

Comparació de preus de l energia elèctrica amb Europa. Desembre 2013 Comparació de preus de l energia elèctrica amb Europa Desembre 2013 SÍNTESI En aquest document es recullen els preus de l energia elèctrica que paguen les empreses a i als països de la UE-15 i la seva

Más detalles

món laboral La primera revista d'orientació acadèmica i professional online per a joves i professionals de l'educació ...

món laboral La primera revista d'orientació acadèmica i professional online per a joves i professionals de l'educació ... món laboral P r o f e s s i o n s S e c t o r s e m e r g e n t s M ó n l a b o r a l N o v e s o c u p a c i o n s I t i n e r a r i s... D Prop El + nou Gent Potent Orienta't El teu centre T'interessa

Más detalles

EXPERIMENTE M! Durant l etapa de l educació primària, la descoberta de l entorn que. envolta els infants és un dels àmbits més importants en el seu

EXPERIMENTE M! Durant l etapa de l educació primària, la descoberta de l entorn que. envolta els infants és un dels àmbits més importants en el seu EXPERIMENTE M! Durant l etapa de l educació primària, la descoberta de l entorn que envolta els infants és un dels àmbits més importants en el seu desenvolupament personal i social. Els experiments i activitats

Más detalles

9, 10, 11, 12 i 13 de juliol

9, 10, 11, 12 i 13 de juliol Programa d Activitats de qualitat i amb un alt valor educatiu. Dissenyat, gestionat i portat a terme pels professors i mestres de la pròpia Escola. Alt nivell de coneixement dels alumnes. Continuïtat del

Más detalles

aprenc amb LES xifres

aprenc amb LES xifres Vicens Vives matemàtiques educació infantil aprenc amb LES xifres educació infantil matemàtiques aprenc amb LES xifres Aprenc amb les Xifres és un material per a nens i nenes d'educació Infantil de 2 a

Más detalles

PROGRAMA DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 16 de maig de 2015 ENTITAT ADREÇA LLOC DE L ACTIVITAT ESPAIS VISITABLES HORARI ACTIVITATS

PROGRAMA DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 16 de maig de 2015 ENTITAT ADREÇA LLOC DE L ACTIVITAT ESPAIS VISITABLES HORARI ACTIVITATS PROGRAMA DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS ESPAIS VISITABLES HORARI S Museu Bíblic Tarraconense (Arquebisbat de Tarragona) C/ Les Coques 1C, 43003 Tarragona Museu Bíblic Tarraconense Col lecció permanent 10.00

Más detalles

Dibuixem els drets humans

Dibuixem els drets humans 1 Dibuixem els drets humans Desenvolupament: L alumnat ha de representar, mitjançant un dibuix, un dret humà de què hàgim parlat. Per exemple, si escollim el dret a l educació, poden dibuixar a nens i

Más detalles

A què espereu, us hi apunteu?

A què espereu, us hi apunteu? BARCELONA 2015-2016 PER A INFANTS (de 7 A 13) PRESENTACIÓ Un any més, l AMTP de Barcelona us dóna a conèixer la seva oferta formativa. Aquest any oferint, com a novetat, que els més petits comencin la

Más detalles

Tema 3 (II): El sector terciari a Catalunya

Tema 3 (II): El sector terciari a Catalunya En aquest tema aprendràs que : A el sector terciari és el que dóna feina a més gent. En el sector terciari hi trobem les activitats que ofereixen un servei a la societat, per aixó s anomena sector de serveis.

Más detalles

EC - Enginyeria Comercial

EC - Enginyeria Comercial Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2015 295 - EEBE - Escola d'enginyeria de Barcelona Est 717 - EGE - Departament d'expressió Gràfica a l'enginyeria GRAU EN ENGINYERIA

Más detalles

L Aula de la Mar. C/ Francesc Femenias, Palma (Es Portitxol) Aula de la mar

L Aula de la Mar. C/ Francesc Femenias, Palma (Es Portitxol) Aula de la mar L Aula de la Mar L Aula de la Mar -sa Petrolera- és un centre d interpretació del medi marí que posa a l abast dels alumnes i professors de les Illes, i també del públic en general, un conjunt d elements

Más detalles

TRANSPORTS METROPOLITANS DE BARCELONA

TRANSPORTS METROPOLITANS DE BARCELONA TRANSPORTS METROPOLITANS DE BARCELONA 1 de 6 El projecte TMB EDUCA és l expressió de la voluntat educativa de TMB i de la seva implicació amb la resta d entitats que formen la xarxa educativa de Barcelona.

Más detalles

Un pintor i mil rostres Visita taller per a alumnes de P4 i P5

Un pintor i mil rostres Visita taller per a alumnes de P4 i P5 Un pintor i mil rostres Visita taller per a alumnes de P4 i P5 Guió previ per al professorat Presentació Amb les propostes del Servei Educatiu del Museu Picasso convidem a alumnes i professorat a mirar

Más detalles

PREPARACIÓ - La fitxa P4- núm. 1B s ha de treballar prèviament.

PREPARACIÓ - La fitxa P4- núm. 1B s ha de treballar prèviament. NOM DE L ACTIVITAT: Núm. de FITXA: OBJECTIUS: CONTINGUTS: P4 Núm. 1A i 1B Amb què em rento? - Que els nens/es facin un repàs dels objectes d higiene. - Relacionar els hàbits d higiene amb els objectes

Más detalles

PROJECTE VIVALDI ESO. novetat. editorial MÚSICA

PROJECTE VIVALDI ESO. novetat. editorial MÚSICA novetat editorial 2011-2012 PROJECTE VIVALDI ESO més informació a info@castellnouinforma.com o trucant al telèfon 902 10 70 72 www.castellnouedival.com1 PROJECTE VIVALDI Presentem Projecte VIVALDI, el

Más detalles

Punt d atenció municipal

Punt d atenció municipal Títol principal presentació Punt d atenció municipal Nom de la persona/es que fa la presentació (si escau) Data (si escau) Cedint l èxit empresarial Què és la Reempresa? - És un nou model d emprenedoria

Más detalles

Tema 4 (I) :Les fonts de la història

Tema 4 (I) :Les fonts de la història En aquest tema aprendràs que : Per conéixer el passat cal investigar a partir de les restes i els documents que es conserven. Els arqueòlegs i els historiadors són els encarregats d investigar les fonts

Más detalles

BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011

BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011 BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011 GESOP,, S.L. C/. Llull 102, 4rt. 3a. 08005 Barcelona Tel. 93 300 07 42 Fax 93 300 55 22 www.gesop.net PRESENTACIÓ: En motiu de l inici

Más detalles

RECURSOS PEL DIA MUNDIAL DE L AIGUA 2017

RECURSOS PEL DIA MUNDIAL DE L AIGUA 2017 Barcelona, 27 de gener de 2017 RECURSOS PEL DIA MUNDIAL DE L AIGUA 2017 Lídia Barceló Soler Secció de sostenibilitat i educació Direcció de Serveis Ambientals El Programa metropolitàd educació per a la

Más detalles

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Didàctica de l Educació Infantil PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula L educador infantil OBJECTIUS Identificar les competències de l educador. Determinar les atribucions adscrites

Más detalles

Oferta educativa del Museu Olímpic i de l Esport

Oferta educativa del Museu Olímpic i de l Esport Oferta educativa del Museu Olímpic i de l Esport El Museu Olímpic i de l'esport Joan Antoni Samaranch, gestionat per la Fundació Barcelona Olímpica, és una finestra oberta a l'univers esportiu. Un viatge

Más detalles

Materials per a l empoderament dels joves. Oficina del Pla Jove Gerència de Serveis d Igualtat i Ciutadania Àrea d Atenció a les Persones

Materials per a l empoderament dels joves. Oficina del Pla Jove Gerència de Serveis d Igualtat i Ciutadania Àrea d Atenció a les Persones Gerència de Serveis d Igualtat i Ciutadania Àrea d Atenció a les Persones Programa PENSA-JOVE (Programa per a l Empoderament, innovació i Suport als Ajuntaments en la intervenció amb joves) Seminari Joves

Más detalles

PER A TOTES LES EDATS (activitats sense cost) PER A NENS i JOVES (activitats amb cost) PER A ADULTS (activitats amb cost)

PER A TOTES LES EDATS (activitats sense cost) PER A NENS i JOVES (activitats amb cost) PER A ADULTS (activitats amb cost) Vila-sacra, agost de 2018 Benvolguts veïns, us fem arribar com cada inici de curs un resum de les activitats que es poden fer a Vila-sacra. Us en presentem primer un resum distribuït per edats del públic

Más detalles

EXPOSICIÓ SOBRE ELS RISCOS DE LES DROGUES I COM PREVENIR-NE EL CONSUM

EXPOSICIÓ SOBRE ELS RISCOS DE LES DROGUES I COM PREVENIR-NE EL CONSUM Diputació de Barcelona Servei de Premsa Rbla. Catalunya, 126 / 08008 Barcelona Tel 934 022 094 / Fax 934 022 272 s.premsa@diba.cat / www.diba.cat DOSSIER DE PREMSA EXPOSICIÓ SOBRE ELS RISCOS DE LES DROGUES

Más detalles

PROGRAMA DE FORMACIÓ PRIMAVERA 2019

PROGRAMA DE FORMACIÓ PRIMAVERA 2019 PROMOCIÓ ECONÒMICA DE ROSES PROGRAMA DE FORMACIÓ PRIMAVERA 2019 AJUNTAMENT DE ROSES Promoció Econòmica INSCRIPCIONS CURSOS COM INSCRIURE S ALS CURSOS DE: - IDIOMES - HIGIENE ALIMENTÀRIA - TALLERS D EMPRENEDORIA

Más detalles

Món Sant Benet i la Fundació Alícia

Món Sant Benet i la Fundació Alícia Necessites més informació? 938 370 966 Món Sant Benet i la Fundació Alícia - Província Barcelona Apte per a Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles formatius Des de 3,90 Descripció: Coneixement, estímuls,

Más detalles

MUSEU BALEAR DE CIÈNCIES NATURALS

MUSEU BALEAR DE CIÈNCIES NATURALS MUSEU BALEAR DE CIÈNCIES NATURALS El Museu Balear de Ciències Naturals és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la divulgació, la conservació i la investigació de la naturalesa balear. Des de l any

Más detalles

ESO. Treball interdisciplinari, al llarg del curs Promoure espais de reflexió, d autoconeixement i descoberta dels recursos personals.

ESO. Treball interdisciplinari, al llarg del curs Promoure espais de reflexió, d autoconeixement i descoberta dels recursos personals. Educació Secundària ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES Àmbit ACADÈMIC Estudi acompanyat 1r, 2n, 3r. Es realitza amb el tutor. 1 hora quinzenal Es pretén que els alumnes desenvolupin recursos i habilitats per tal

Más detalles

Geolocalització Primària secundària

Geolocalització Primària secundària Geolocalització Primària secundària Activitat conjunta dels centres de primària i secundària de la Zona Nord de Nou Barris Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona Emmarcada dins el Seminari de Coordinació

Más detalles

El Modernisme va rebre a cada país un nom

El Modernisme va rebre a cada país un nom Modernisme a Europa El Modernisme va rebre a cada país un nom diferent, el Jugendstil a Alemanya, Floreal i Liberty a Italia, Secesió a Austria però se l identifica generalment amb el nom que va rebre

Más detalles

CANAL REUS TV

CANAL REUS TV CANAL REUS TV 19.04.2017 http://www.canalreustv.cat/noticies/professor-pedro-nueno-enceta-la-commemoracio-dels-10-anys-secot "Durant aquests 10 anys de crisi hem intentant ajudar amb la nostra experiència

Más detalles

Taller de creació de videojocs amb Scratch

Taller de creació de videojocs amb Scratch Taller de creació de videojocs amb Scratch Frank Sabaté i Carlota Bujons Escola Projecte Av. Tibidabo, 16. 08022 Barcelona Telèfon: 93 417 03 21 franksabate@gmail.com carlota.bujons@gmail.com 1. Descripció

Más detalles

Oferta del servei educatiu curs Infantil, Primària Secundària i Batxillerats

Oferta del servei educatiu curs Infantil, Primària Secundària i Batxillerats Oferta del servei educatiu curs 2016-2017 Infantil, Primària Secundària i Batxillerats 2 Sumari Servei educatiu a les exposicions Jerusalem ID. Mapasonor + Domènec Lahza 2. Fundació Zakira Ramon Guillen-Balmes

Más detalles

AULA DE PATRIMONI. Programa pedagògic per a escolars CURS ACADÉMIC

AULA DE PATRIMONI. Programa pedagògic per a escolars CURS ACADÉMIC AULA DE PATRIMONI Programa pedagògic per a escolars CURS ACADÉMIC 2017-2018 PRESENTACIÓ El programa AULA DE PATRIMONI pretén que l alumnat que viu i estudia a les Ciutats Patrimoni aprengui a conèixer

Más detalles

Del 10 de SETEMBRE al 20 de SETEMBRE de 2013.

Del 10 de SETEMBRE al 20 de SETEMBRE de 2013. Benvolgudes famílies, COMISSIÓ D ACTIVITATS EXTRAESCOLARS Us adjuntem el resum de les activitats extraescolars previstes per al proper curs 2013-2014, juntament amb una sèrie informacions que són d interès

Más detalles