Antecedentes de hecho

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Antecedentes de hecho"

Transcripción

1 Resolución de 25 de marzo de 2011, de la Dirección General para el Cambio Climático, por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa IFF- Benicarló, S.A. para una fábrica de productos químicos diversos para uso en perfumería y cosméticos, ubicada en la avenida Felipe Klein, 2, de Benicarló (Castellón), inscrita en el Registro de Instalaciones de la Comunitat Valenciana con el número 063/AAI/CV Visto el expediente de referencia incoado a instancia de Heliodoro Serrano González, en nombre de la empresa IFF-Benicarló, S.A., con CIF A y ubicada en la avenida Felipe Klein, 2, de Benicarló, se emite la presente resolución de conformidad con los siguientes, Antecedentes de hecho Primero. Con fecha 8 de marzo de 2007, el director general de Calidad Ambiental de la Conselleria de Territorio y Vivienda, adopta la resolución por la que se concede a la mercantil IFF- Benicarló, S.A., la autorización ambiental integrada para una fábrica de productos químicos diversos para uso en perfumería y cosméticos, con emplazamiento en la avenida Felipe Klein, 2, de Benicarló (Castellón), quedando inscrita en el Registro General de Instalaciones de la Comunitat Valenciana con el número /AAI/CV y publicada en el DOCV nº 5524 de Segundo. Con fecha 17 de enero de 2008, la Dirección General para el Cambio Climático resuelve modificar de oficio la autorización ambiental integrada concedida a la empresa IFF- Benicarló, S.A. respecto a los límites de emisión fijados para la caldera de generación de vapor que utiliza como combustible una mezcla de un 40% de residuos orgánicos y un 60% de fuel-oil, en concreto para los contaminantes COT, HCl y HF, quedando rectificado el apartado 1 del condicionado de la autorización (DOCV nº 5835 de ). Tercero. Con fecha 5 de noviembre de 2009, el director general para el Cambio Climático resuelve modificar de oficio la autorización ambiental integrada concedida a IFF-Benicarló, S.A., con motivo de un cambio en la gestión de residuos peligrosos, quedando modificado el apartado 6.2. del condicionado de la autorización (DOCV nº 6302 de ). Cuarto. Con fecha 20 de octubre de 2010, Heliodoro Serrano González, en nombre de la empresa IFF Benicarló, S.A., presenta en el Registro de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Urbanismo y Vivienda, solicitud de modificación no sustancial de la autorización ambiental integrada, consistente en la sustitución de los combustibles actuales, Fuel Oil Bia en las calderas de generación de vapor, y Gasóleo C en las calderas de aceite térmico, por Gas Natural. Quinto. La petición efectuada por la empresa se remite al Ayuntamiento de Benicarló y a los Servicios de Residuos Industriales y de Protección del Ambiente Atmosférico de esta Conselleria. Sexto. Con fecha 14 de marzo de 2011 se realiza el trámite de audiencia al interesado. Séptimo. Con fecha 16 de marzo de 2011 el promotor presenta información adicional que se tiene en cuenta en la presente resolución.

2 Fundamentos de derecho Primero. De acuerdo con el artículo 66 del Decreto 127/2006, de 15 de septiembre, que desarrolla la Ley 2/2006, de 5 de mayo, de prevención de la contaminación y calidad ambiental, cuando la administración competente reciba una comunicación sobre la intención de llevar a cabo una modificación no sustancial que pueda suponer un incremento de las emisiones o de los vertidos, y por lo tanto el incumplimiento de los valores límite de emisión establecidos en el instrumento de intervención ambiental, iniciará un procedimiento de modificación de oficio, en los términos establecidos en el presente título. Segundo. De conformidad con lo dispuesto en el artículo 59.c de la Ley 2/2006, de 5 de mayo, de prevención de la contaminación y calidad ambiental, la autorización ambiental integrada podrá ser modificada de oficio, sin derecho a indemnización, previa audiencia al interesado, cuando la seguridad en el funcionamiento del proceso, de la actividad, o de la instalación haga necesario el empleo de otras técnicas. Tercero. La tramitación del expediente se ha realizado según lo previsto en el artículo 65 del Decreto 127/2006, de 15 de septiembre, por el que se desarrolla la Ley 2/2006, de 5 de mayo, de prevención de la contaminación y calidad ambiental. Cuarto. En la Comunitat Valenciana el órgano competente para otorgar la autorización ambiental integrada es la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Urbanismo y Vivienda, de acuerdo con el artículo 3.h de la Ley 16/2002 y el Decreto 19/2009, de 3 de noviembre, del presidente de la Generalitat Valenciana, por el que se determinan las consellerias en que se organiza la Administración de la Generalitat. Por otro lado, de conformidad con el artículo 19 del Decreto 139/2009, de 18 de septiembre, del Consell, por el que se aprueba el Reglamento orgánico y funcional de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Urbanismo y Vivienda, corresponde a la Dirección General para el Cambio Climático, ejercer las competencias en materia de control integrado de la contaminación. En virtud de cuanto antecede, así como del informe-propuesta del Servicio de Control Integrado de la Contaminación, en uso de las atribuciones que ostento, Resuelvo Primero. Modificar su número de inscripción en el Registro de Instalaciones de la Comunitat Valenciana, que pasa a ser 063/AAI/CV. Segundo. Modificar la resolución de 8 de marzo de 2007 por la que se otorga autorización ambiental integrada a la empresa IFF Benicarló, S.A., para una fábrica de productos químicos diversos para uso en perfumería y cosméticos, con emplazamiento en la Avda. Felipe Klein, 2, de Benicarló, inscrita en el Registro General de Instalaciones de la Comunitat Valenciana con el número 063/AAI/CV. La modificación afectará al apartado 1 del condicionado que queda del siguiente modo:

3 1. Emisiones atmosféricas Emisiones canalizadas Los focos descritos en la documentación y que, por tanto se autorizan son los siguientes: nº Foco Descripción equipo F-1 Caldera de generación de vapor de 20 t vapor/h (60% gas natural y 40% fondos orgánicos) Caldera de generación de vapor de 12,5 t vapor/h (60% gas natural y 40% fondos orgánicos) (*) F-2 Caldera de generación de vapor de 8,8 t vapor/h a gas natural F-3 Generador de fluido térmico Nº 1 de kcal/h a gas natural F-4 Generador de fluido térmico Nº 2 de kcal/h a gas natural F-5 Generador de fluido térmico Nº 3 de kcal/h a gas natural F-6 Generador de fluido térmico nº 4 de kcal/h a gas natural (*) El foco F-1 tiene asociada la caldera de generación de vapor actualmente en reserva. Cada uno de los focos estará convenientemente identificado in situ, de acuerdo a esta nomenclatura. Se excluyen de medición, de acuerdo a esta autorización, los focos de contaminación no sistemática, los de los equipos utilizados para la investigación, desarrollo y experimentación de nuevos productos y procesos, y los de los servicios de agua caliente sanitaria y calefacción de las instalaciones, que se regirán por su normativa específica. Los valores límite de emisión para focos canalizados y la periodicidad mínima de controles por entidad colaboradora en materia de calidad ambiental (ECMCA) serán los siguientes: - Valores límite de emisión para gases de combustión con gas natural (focos 2, 3, 4, 5 y 6 la caldera en reserva de potencia 8,8 t vapor/h), siendo la periodicidad de control trienal: Contaminante Límite NOx (expresado como NO 2 ) 616 mg/nm 3 CO 625 mg/nm 3 Opacidad 2 E.B. Las concentraciones medidas siempre estarán referidas a condiciones normales de presión y temperatura (101.3 kpa, K), y para los gases de combustión en base seca y en las condiciones habituales de funcionamiento, con un contenido de oxígeno nunca superior al 15% de O 2. - Los valores límite de emisión para las calderas de generación de vapor de 20 y 12,5 t vapor/h de potencia, asociadas al foco 1 que utilizan como combustible una mezcla de un 40% de residuos orgánicos y un 60% de gas natural serán los siguientes, siendo la periodicidad de control bienal:

4 Límites de emisión Real Decreto 653/2003 Tipo de Valores medios Valores medios semihorarios contaminante diarios (100%) A (*) (97%) B (**) Partículas totales 10 mg/m 3 30 mg/m 3 10 mg/m 3 COT 10 mg/m 3 20 mg/m 3 10 mg/m 3 C residuo HCl 10 mg/m 3 60 mg/m 3 10 mg/m 3 HF 1 mg/m 3 4 mg/m 3 2 mg/m 3 NO mg/m mg/m mg/m 3 SO 2 50 mg/m mg/m 3 50 mg/m 3 Partículas 30 mg/m 3 HCl 10 mg/m 3 HF 10 mg/m 3 C proceso NO mg/m 3 SO mg/m 3 CO 625 mg/m 3 COT 50 mg/m 3 SO mg/m 3 Partículas 30 mg/m 3 COT 36,78 mg/m 3 HCl 32,02 mg/m 3 HF 7,35 mg/m 3 C (***) NO 2 520,86 mg/m 3 CO 393,75 mg/m 3 Cd+Tl 0,05mg/m 3 Hg 0,05 mg/m 3 Resto de metales 0,5 mg/m 3 Dioxinas y furanos 0,1 ng/m 3 (*) Los valores medios semihorarios no pueden superar los valores límite de emisión de esta columna. (**) El 97% de los valores medios semihorarios no pueden superar los valores límite de emisión de esta columna. (***) Valores límite totales, calculados empleando la regla de la mezcla. Todos los valores han sido calculados para un 3% de O 2, excepto para el Cd+Tl, Hg, resto de metales, dioxinas y furanos que están calculados para un 6% de O Control de emisiones atmosféricas La periodicidad mínima de control de las emisiones por entidades colaboradoras en materia de calidad ambiental será la indicada en el apartado anterior Condiciones de toma de muestras y expresión de resultados - Puntos de toma de muestra: Los focos canalizados, deberán tener la situación, disposición, dimensión y accesos correspondientes de acuerdo con la Orden de 18 de octubre de 1976, sobre prevención y corrección de la contaminación atmosférica de origen industrial. En particular, las características y distribución de los focos emisores a la atmósfera será tal que garantice una correcta dispersión de los contaminantes emitidos. Más concretamente, su altura no solamente deberá cumplir lo establecido en la Orden 18 de octubre de 1976, sino que se recomienda que ésta sea tal que en una distancia equivalente a diez veces la altura del punto de vertido de un foco no existan otras estructuras de altura superior a la del propio foco menos dos metros, que produzcan un apantallamiento, que dificulte la dispersión, justificando técnicamente la influencia del efecto down-wash (turbulencia o rebufo). - Preferiblemente, la temperatura de los gases en el punto de muestreo será menor de 200ºC. - Las medidas se realizarán en las condiciones habituales de operación de las instalaciones, registrando los parámetros que las determinen, y cubrirán todas las diferentes tipologías o grupos de productos que se fabriquen en cada instalación. - Las concentraciones medidas siempre estarán referidas a condiciones normales de presión y temperatura (101.3 kpa, K), y para los gases de combustión en base seca y en las condiciones habituales de funcionamiento.

5 - La industria debe contar con un plan de vigilancia y control de la atmósfera y un libro de registro donde figuren las inspecciones y controles realizados sobre los focos tal y como se describe en el artículo 33 de la Orden de 18 de octubre de 1976 sobre prevención y control de la contaminación industrial de la atmósfera. - El muestreo y análisis de todos los contaminantes emitidos en el proceso de coincineración, así como los métodos de medición de referencia para calibrar los sistemas automáticos de medición, se realizarán con arreglo a normas nacionales, internacionales u otros métodos alternativos que estén validados o acreditados, siempre que garanticen la obtención de datos de calidad científica equivalente. Deberá concretar el método de medición para cada uno de los parámetros Emisiones no canalizadas Las emisiones producidas en los equipos de proceso y tanques deberán estar preferiblemente canalizadas y conducidas a un equipo corrector. Para el caso de las emisiones no canalizadas, los niveles de inmisión de compuestos orgánicos volátiles no deberán rebasar la treintava parte de los límites ambientales de exposición profesional para agentes químicos más recientemente publicados por el Instituto Nacional de Seguridad e Higiene en el Trabajo, conforme al Decreto 127/2006. Para el caso concreto del tolueno, deberá controlar anualmente que los niveles de inmisión de este contaminante cumplen las condiciones fijadas para emisiones no canalizadas. Se incluye el siguiente apartado: 11. E-PRTR Antes del 1 de marzo de cada año deberá notificar a la Dirección General para el Cambio Climático de acuerdo con el artículo 8.3 de la Ley 16/2002, los datos sobre las emisiones de la instalación relativos al año anterior, específicamente los que figuran en el artículo 3 del Real decreto 508/2007, de 20 de abril, por el que se regula el suministro de información sobre emisiones del Reglamento E-PRTR y de las autorizaciones ambientales integradas. Tercero. El titular dispone de un plazo máximo de tres meses tras el cambio de combustible para presentar a la Dirección General para el Cambio Climático la siguiente documentación: - Certificación visada del técnico director de la ejecución del proyecto, en la que se acredite que las instalaciones y la actividad se ajustan al proyecto presentado y autorizado, y al resto de documentación técnica presentada. - Informe de mediciones de las emisiones de cada uno de los focos canalizados por entidad colaboradora en materia de calidad ambiental. Contra esta resolución, que no pone fin a la vía administrativa, se podrá presentar recurso de alzada ante la Secretaria Autonómica de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Urbanismo y Vivienda en el plazo de un mes desde el siguiente al de la recepción de la presente notificación, de acuerdo con lo dispuesto en los artículos 114 y 115 de la Ley 30/1992, de 26 de noviembre, de régimen jurídico de las administraciones públicas y del procedimiento administrativo común. Valencia, 25 de marzo de 2011 El director general para el Cambio Climático Jorge Lamparero Lázaro

6 Resolució de 25 de març de 2011 de la Direcció General per al Canvi Climàtic per la qual es modifica d ofici l autorització ambiental integrada atorgada a l empresa IFF-Benicarló, SA, per a una fàbrica de productes químics diversos per a ús en perfumeria i cosmètics, ubicada a l avinguda de Felip Klein, 2, de Benicarló (Castelló), inscrita en el Registre d Instal lacions de la Comunitat Valenciana amb el número 063/AAI/CV Vist l expedient de referència incoat a instàncies d Heliodoro Serrano González, en nom de l empresa IFF-Benicarló, SA, amb CIF A i ubicada a l avinguda de Felip Klein, 2, de Benicarló, s emet aquesta resolució de conformitat amb els següents Antecedents de fet Primer. Amb data 8 de març de 2007 el director general de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Territori i Habitatge va adoptar la resolució per la qual es concedia a la mercantil IFF-Benicarló, SA, l autorització ambiental integrada per a una fàbrica de productes químics diversos per a ús en perfumeria i cosmètics, amb emplaçament a l avinguda de Felip Klein, 2, de Benicarló (Castelló), la qual va quedar inscrita en el Registre General d Instal lacions de la Comunitat Valenciana amb el número /AAI/CV i publicada en el DOCV núm. 5524, de Segon. Amb data 17 de gener de 2008 la Direcció General per al Canvi Climàtic va adoptar la resolució de modificar d ofici l autorització ambiental integrada concedida a l empresa IFF- Benicarló, SA, respecte als límits d emissió fixats per a la caldera de generació de vapor que utilitza com a combustible una mescla d un 40% de residus orgànics i un 60% de fuel, en concret per als contaminants COT, HCl i HF, i va quedar rectificat l apartat 1 del condicionat de l autorització (DOCV núm. 5835, de ). Tercer. Amb data 5 de novembre de 2009 el director general per al Canvi Climàtic va adoptar la resolució de modificar d ofici l autorització ambiental integrada concedida a IFF-Benicarló, SA, amb motiu d un canvi en la gestió de residus perillosos, i va quedar modificat l apartat 6.2 del condicionat de l autorització (DOCV núm. 6302, de ). Quart. Amb data 20 d octubre de 2010 Heliodoro Serrano González, en nom de l empresa IFF Benicarló, SA, va presentar al Registre de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge una sol licitud de modificació no substancial de l autorització ambiental integrada, consistent en la substitució dels combustibles actuals, fuel BIA en les calderes de generació de vapor i gasoil C en les calderes d oli tèrmic, per gas natural. Cinqué. La petició efectuada per l empresa es va remetre a l Ajuntament de Benicarló i als serveis de Residus Industrials i de Protecció de l Ambient Atmosfèric d aquesta Conselleria. Sisé. Amb data 14 de març de 2011 es va fer el tràmit d audiència a l interessat. Seté. Amb data 16 de març de 2011 el promotor va presentar informació addicional que s ha tingut en compte en aquesta resolució.

7 Fonaments de dret Primer. D acord amb l article 66 del Decret 127/2006, de 15 de setembre, que desplega la Llei 2/2006, de 5 de maig, de prevenció de la contaminació i qualitat ambiental, quan l Administració competent reba una comunicació sobre la intenció de dur a terme una modificació no substancial que puga comportar un increment de les emissions o dels abocaments, i per tant l incompliment dels valors límit d emissió que estableix l instrument d intervenció ambiental, ha d iniciar un procediment de modificació d ofici en els termes que estableix aquest títol. Segon. D acord amb el que disposa l article 59.c de la Llei 2/2006, de 5 de maig, de prevenció de la contaminació i qualitat ambiental, l autorització ambiental integrada pot ser modificada d ofici, sense dret a indemnització, amb audiència prèvia a l interessat, quan la seguretat en el funcionament del procés, de l activitat o de la instal lació faça necessari l ús d altres tècniques. Tercer. L expedient s ha tramitat segons el que preveu l article 65 del Decret 127/2006, de 15 de setembre, pel qual es desplega la Llei 2/2006, de 5 de maig, de prevenció de la contaminació i qualitat ambiental. Quart. A la Comunitat Valenciana l òrgan competent per a atorgar l autorització ambiental integrada és la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, d acord amb l article 3.h de la Llei 16/2002 i el Decret 19/2009, de 3 de novembre, del president de la Generalitat valenciana, pel qual es determinen les conselleries en què s organitza l Administració de la Generalitat. D altra banda, de conformitat amb l article 19 del Decret 139/2009, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, correspon a la Direcció General per al Canvi Climàtic exercir les competències en matèria de control integrat de la contaminació. En vista d aquests antecedents, i també de l informe proposta del Servei de Control Integrat de la Contaminació, fent ús de les atribucions que tinc assignades, Resolc Primer. Modificar el número d inscripció en el Registre d Instal lacions de la Comunitat Valenciana, que passa a ser 063/AAI/CV. Segon. Modificar la Resolució de 8 de març de 2007, per la qual s atorga l autorització ambiental integrada a l empresa IFF Benicarló, SA, per a una fàbrica de productes químics diversos per a ús en perfumeria i cosmètics, amb emplaçament a l avinguda de Felip Klein, 2, de Benicarló, inscrita en el Registre General d Instal lacions de la Comunitat Valenciana amb el número 063/AAI/CV. La modificació afecta l apartat 1 del condicionat, que queda de la manera següent: 1. Emissions atmosfèriques 1.1. Emissions canalitzades Els focus descrits en la documentació, i que per tant s autoritzen, són els següents:

8 Núm. de focus Descripció de l equip F-1 Caldera de generació de vapor de 20 t vapor/h (60% gas natural i 40% fons orgànics) Caldera de generació de vapor de 12,5 t vapor/h (60% gas natural i 40% fons orgànics) (*) F-2 Caldera de generació de vapor de 8,8 t vapor/h de gas natural F-3 Generador de fluid tèrmic núm. 1 de kcal/h de gas natural F-4 Generador de fluid tèrmic núm. 2 de kcal/h de gas natural F-5 Generador de fluid tèrmic núm. 3 de kcal/h de gas natural F-6 Generador de fluid tèrmic núm. 4 de kcal/h de gas natural (*) El focus F-1 té associada la caldera de generació de vapor actualment en reserva. Cadascun dels focus ha d estar convenientment identificat in situ, d acord amb aquesta nomenclatura. S exclouen de mesurament, d acord amb aquesta autorització, els focus de contaminació no sistemàtica, els dels equips utilitzats per a la investigació, el desenvolupament i l experimentació de nous productes i processos, i els dels serveis d aigua calenta sanitària i calefacció de les instal lacions, que s han de regir per la seua normativa específica. Els valors límit d emissió per als focus canalitzats i la periodicitat mínima de controls per part d una entitat col laboradora en matèria de qualitat ambiental (ECMQA) són els següents: - Valors límit d emissió per a gasos de combustió amb gas natural (focus 2, 3, 4, 5 i 6 la caldera en reserva de potència 8,8 t vapor/h), amb una periodicitat de control triennal: Contaminant Límit NOx (expressat com a NO 2 ) 616 mg/nm 3 CO 625 mg/nm 3 Opacitat 2 E. B. Les concentracions mesurades han d estar referides sempre a condicions normals de pressió i temperatura (101,3 kpa i 273,16 K), i per als gasos de combustió en base seca i en les condiciones habituals de funcionament, amb un contingut d oxigen que no pot ser superior en cap cas al 15% de O 2. - Els valors límit d emissió per a les calderes de generació de vapor de 20 i 12,5 t vapor/h de potència, associades al focus 1 que utilitzen com a combustible una mescla d un 40% de residus orgànics i un 60% de gas natural són els següents, amb una periodicitat de control biennal:

9 Límits d emissió Reial decret 653/2003 Tipus de Valors mitjans Valors mitjans semihoraris contaminant diaris (100%) A (*) (97%) B (**) Partícules totals 10 mg/m 3 30 mg/m 3 10 mg/m 3 COT 10 mg/m 3 20 mg/m 3 10 mg/m 3 C residu HCl 10 mg/m 3 60 mg/m 3 10 mg/m 3 HF 1 mg/m 3 4 mg/m 3 2 mg/m 3 NO mg/m mg/m mg/m 3 SO 2 50 mg/m mg/m 3 50 mg/m 3 Partícules 30 mg/m 3 HCl 10 mg/m 3 HF 10 mg/m 3 C procés NO mg/m 3 SO mg/m 3 CO 625 mg/m 3 COT 50 mg/m 3 SO mg/m 3 Partícules 30 mg/m 3 COT 36,78 mg/m 3 HCl 32,02 mg/m 3 HF 7,35 mg/m 3 C (***) NO 2 520,86 mg/m 3 CO 393,75 mg/m 3 Cd+Tl 0,05mg/m 3 Hg 0,05 mg/m 3 Resta de metalls 0,5 mg/m 3 Dioxines i furans 0,1 ng/m 3 (*) Els valors mitjans semihoraris no poden superar els valors límit d emissió d aquesta columna. (**) El 97% dels valors mitjans semihoraris no poden superar els valors límit d emissió d aquesta columna. (***) Valors límit totals, calculats emprant la regla de la mescla. Tots els valors s han calculat per a un 3% de O 2, excepte per al Cd+Tl, Hg, resta de metalls, dioxines i furans, que estan calculats per a un 6% de O Control d emissions atmosfèriques La periodicitat mínima de control de les emissions per entitats col laboradores en matèria de qualitat ambiental ha de ser la indicada en l apartat anterior Condicions de presa de mostres i expressió de resultats - Punts de presa de mostra. Els focus canalitzats han de tenir la situació, la disposició, la dimensió i els accessos corresponents d acord amb l Ordre de 18 d octubre de 1976, sobre prevenció i correcció de la contaminació atmosfèrica d origen industrial. En particular, les característiques i la distribució dels focus emissors a l atmosfera han de garantir una correcta dispersió dels contaminants emesos. Més concretament, la seua alçària no sols ha de complir el que estableix l Ordre de 18 d octubre de 1976, sinó que es recomana que siga tal que, en una distància equivalent a deu vegades l alçària del punt d emissió d un focus, no hi haja altres estructures d alçària superior a la del mateix focus menys dos metres que produïsquen un apantallament que dificulte la dispersió i justifique tècnicament la influència de l efecte downwash (turbulència o rebuf). - Preferiblement, la temperatura dels gasos en el punt de mostratge ha de ser inferior als 200ºC. - Els mesuraments s han de fer en condicions normals de funcionament de les instal lacions, registrant els paràmetres que les determinen, i han de cobrir totes les tipologies o grups de productes diferents que es fabriquen en cada instal lació. - Les concentracions mesurades han d estar referides sempre a condicions normals de pressió i temperatura (101,3 kpa i 273,16 K), i per als gasos de combustió en base seca i en les condiciones habituals de funcionament.

10 - La indústria ha de tenir un pla de vigilància i control de l atmosfera i un llibre de registre on figuren les inspeccions i els controls realitzats sobre els focus, tal com es descriu en l article 33 de l Ordre de 18 d octubre de 1976 sobre prevenció i control de la contaminació industrial de l atmosfera. - El mostratge i l anàlisi de tots els contaminants emesos en el procés de coincineració, com també els mètodes de mesurament de referència per a calibrar els sistemes automàtics de mesurament, s han de fer d acord amb normes nacionals, internacionals o altres mètodes alternatius que estiguen validats o acreditats, sempre que garantisquen l obtenció de dades de qualitat científica equivalent. S ha de concretar el mètode de mesurament per a cadascun dels paràmetres Emissions no canalitzades Les emissions produïdes en els equips de processament i tancs han d estar preferiblement canalitzades i conduïdes a un equip corrector. Per al cas de les emissions no canalitzades, els nivells d immissió de compostos orgànics volàtils no han de sobrepassar la trentena part dels límits ambientals d exposició professional per als agents químics publicats més recentment per l Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball, d acord amb el Decret 127/2006. Per al cas concret del tolué, s ha de controlar anualment que els nivells d immissió d aquest contaminant compleixen les condicions fixades per a emissions no canalitzades. S inclou l apartat següent: 11. E-PRTR Abans de l 1 de març de cada any s ha de notificar a la Direcció General per al Canvi Climàtic, d acord amb l article 8.3 de la Llei 16/2002, les dades sobre les emissions de la instal lació relatives a l any anterior, específicament les que figuren en l article 3 del Reial decret 508/2007, de 20 d abril, pel qual es regula el subministrament d informació sobre emissions del Reglament E- PRTR i de les autoritzacions ambientals integrades. Tercer. El titular disposa d un termini màxim de tres mesos després del canvi de combustible per a presentar a la Direcció General per al Canvi Climàtic la documentació següent: - Certificat visat del tècnic director de l execució del projecte, en el qual s acredite que les instal lacions i l activitat s ajusten al projecte presentat i autoritzat, com també a la resta de documentació tècnica presentada. - Informe de mesuraments de les emissions de cadascun dels focus canalitzats per una entitat col laboradora en matèria de qualitat ambiental. Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, es pot presentar un recurs d alçada davant la Secretaria Autonòmica de la Conselleria Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge en el termini d un mes des de l endemà de la recepció d aquesta notificació, d acord amb el que disposen els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. València, 25 de març de 2011 El director general per al Canvi Climàtic Jorge Lamparero Lázaro

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 17 de noviembre de 2009, de la Dirección General para el Cambio Climático por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa Cemex España, S.A., para

Más detalles

Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental

Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental C/ Castán Tobeñas, 77-46018 VALÈNCIA Expte. Nº 348/06 IPPC/smg NIMA: 46000053830 RICV: 437/AAI/CV Resolución de la Dirección General del por la que se procede al cambio de titularidad de la autorización

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 27 de mayo de 2011, de la Dirección General para el Cambio Climático, por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa UBE Chemical Europe, S.A.

Más detalles

Direcció General de Qualitat Ambiental

Direcció General de Qualitat Ambiental CIUTAT ADMINISTRATIVA 9 D'OCTUBRE TORRE 1 Expte. 042/13 IPPC SPCIC/ERB Resolución de 4 de febrero de 2014, de la Dirección General de Calidad Ambiental, por la que se modifica de oficio la autorización

Más detalles

Dirección General de Calidad Ambiental

Dirección General de Calidad Ambiental Dirección General de Calidad Ambiental CIUTAT ADMINISTRATIVA 9 D'OCTUBRE TORRE 1 Expte. Nº 013/06 IPPC SPCIC/SMG Resolución de la Dirección General de Calidad Ambiental por la que se procede al cambio

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 13 de diciembre de 2010, de la Dirección General para el Cambio Climático, por la que se modifica de oficio de la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa Cemex España, S.A.

Más detalles

Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental

Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental 46018 VALÈNCIA Expte. 066/14 IPPC JNA NIMA: 4600012026 RICV: 612/AAI/CV Resolución de la Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental por la que se procede al cambio de denominación social

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho D'OCTUBRE TORRE 1 C/ Castán Tobeñas, 77 46018 Expte. nº 057/14 IPPC SPCIC Resolución de 17 de octubre de 2014, de la Dirección General de Calidad Ambiental, por la que se modifica de oficio la autorización

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de fecha 17 de febrero de 2012, de la Dirección General de Calidad Ambiental, por la que se procede al cambio de titularidad de la autorización ambiental integrada concedida a Cercos López,

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho RESOLUCIÓN de la Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental por la que se procede al cambio de titularidad de la autorización ambiental integrada número 493/AAI/CV, así como de la autorización

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 28 de marzo de 2012 de la Dirección General de Calidad Ambiental, por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa KERABEN GRUPO, S.A. para las instalaciones

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 15 de marzo de 2010, de la Dirección General para el Cambio Climático, por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa Cemex España, S.A. para la

Más detalles

Hermanos Bou, CASTELLÓ Telèfon

Hermanos Bou, CASTELLÓ Telèfon RESOLUCION de 24 de marzo de 2011, de la Dirección Territorial de Castellón de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Urbanismo y Vivienda, por la que se modifica de oficio la Autorización Ambiental Integrada

Más detalles

Direcció General de Qualitat Ambiental

Direcció General de Qualitat Ambiental Expt. 093/14 IPPC Resolución de 11 de noviembre de 2014, de la Dirección General de Calidad Ambiental, por la que se modifica la autorización ambiental integrada otorgada al Consorcio para la gestión de

Más detalles

Xarxa d Emissions Atmosfèriques de Catalunya.

Xarxa d Emissions Atmosfèriques de Catalunya. FOCUS: 11. NOM DEL FOCUS: Caldera Vapor X-204 A/B. NORMATIVA D APLICACIÓ: Aquesta xemeneia correspon a una instal lació de combustió i, per tant, li aplica pel NO X i el CO el Decret 319/98, de 15 de desembre,

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 12 de mayo de 2010, de la Dirección General para el Cambio Climático, por la que se modifica la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa Centro de transferencia de residuos

Más detalles

Direcció General del. Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental. Límites de emisión y periodicidad de control

Direcció General del. Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental. Límites de emisión y periodicidad de control CORRECCIÓN DE ERRORES de la Resolución de 12 de abril de 2017, de la Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental, por la que se modifica la autorización ambiental integrada número 124/AAI/CV,

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 14 de septiembre de 2011 de la Dirección general de calidad ambiental, por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa Ingeniería Urbana, S.A. para

Más detalles

Emissions a l atmosfera de les plantes d Endesa i Gas Natural en les plantes de Sant Adrià de Besòs

Emissions a l atmosfera de les plantes d Endesa i Gas Natural en les plantes de Sant Adrià de Besòs Emissions a l atmosfera de les plantes d Endesa i Gas Natural en les plantes de Sant Adrià de Besòs Aquestes activitats estan incloses en l'annex I.1 de la Llei 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho CIUTAT ADMINISTRATIVA 9 D'OCTUBRE RESOLUCIÓN de la Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental de finalización del expediente número 006/17 IPPC/JOM, relativo a solicitud de modificación

Más detalles

Direcció General de Qualitat Ambiental

Direcció General de Qualitat Ambiental Expte. 045/12 IPPC SPCIC/JNA NIMA: 1200000047 RICV: 029/AAI/CV Resolución de la Dirección General de Calidad Ambiental, por la que se modifica la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

Direcció General de Qualitat Ambiental

Direcció General de Qualitat Ambiental Expte. nº 056/14 IPPC SPCIC Resolución de la Dirección General de Calidad Ambiental, por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa IFF Benicarló, S.L., para

Más detalles

La nova directiva d emissions industrials El rol dels BREF en relació als límits d emissió de les autoritzacions ambientals

La nova directiva d emissions industrials El rol dels BREF en relació als límits d emissió de les autoritzacions ambientals La nova directiva d emissions industrials El rol dels en relació als límits d emissió Col legi Oficial d Enginyers Industrials Barcelona 25.01.2010 PER QUÈ REVISAR LA DIRECTIVA IPPC? La directiva IPPC

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 21 de noviembre de 2012 de la Dirección General de Calidad Ambiental, por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa AGC FLAT GLASS IBÉRICA, S.A.

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de la Dirección General de Calidad Ambiental, por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa Dual Gres, S.A. para una industria de fabricación de

Más detalles

El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades

El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades Rodrigo Radovan - Global Business Development Manager Industrial Services TÜV Rheinland International Foment del Treball Nacional

Más detalles

Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm

Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm. 4905 15.6.2007 20115 EDICTE de 28 de maig de 2007, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona referent al municipi de Vila-seca.

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 20 de septiembre de la Dirección general de calidad ambiental por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa EMIGRÉS, S.L. CENTRO 1. para una industria

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Direcció General de Qualitat Ambiental

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Direcció General de Qualitat Ambiental CRITERI PER A ESTABLIR VALORS LÍMITS D EMISSIÓ A FORNS CREMATORIS (Versió 4. març de 2010) 1. Forns crematoris per a humans Als efectes d aquest document, es poden diferenciar forns crematoris de baixa

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 28 d agost de 2018, de la Direcció General de Centres i Personal Docent, per la qual es resol la convocatòria de subvencions per al manteniment

Más detalles

En la citada resolución de 14/07/2005 figura como Anexo V las condiciones y medidas en materia de emisiones, calidad del aire y suelos.

En la citada resolución de 14/07/2005 figura como Anexo V las condiciones y medidas en materia de emisiones, calidad del aire y suelos. ASUNTO: MODIFICACIÓN NO SUBSTANCIAL IRRELEVANTE DE LA AUTORIZACIÓN AMBIENTAL INTEGRADA OTORGADA A LA EMPRESA CEMENTOS ALFA, S.A. MODIFICACION DEL PLAN DE VIGILANCIA AMBIENTAL PARA EL AÑO 2011. TITULAR:

Más detalles

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona 27214 EDICTE de 19 de juliol de 2007, sobre una resolució adoptada pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques en matèria d urbanisme referent al municipi de Reus. Tarragona, 19 de juliol de

Más detalles

ANTECEDENTES DE HECHO

ANTECEDENTES DE HECHO 12003 RESOLUCION de 5 de agosto de 2014, a la Dirección Territorial de Castellón de la Conselleria de Infraestructuras, Territorio y Medio Ambiente, por la que se modifica de oficio la Autorización Ambiental

Más detalles

Instrucció tècnica de prevenció i control de les emissions en instal lacions de combustió de biomassa

Instrucció tècnica de prevenció i control de les emissions en instal lacions de combustió de biomassa Jornada tècnica control d emissions en combustió de biomassa Instrucció tècnica de prevenció i control de les emissions en instal lacions de combustió de biomassa Sant Cugat del Vallès 14 de desembre de

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

Direcció General del Canvi Climátic i Qualitat Ambiental

Direcció General del Canvi Climátic i Qualitat Ambiental CIUTAT ADMINISTRATIVA 9 D'OCTUBRE Resolución de la Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental, por la que se modifica la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa Font Salem,

Más detalles

Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte. Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport

Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte. Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 8 de setembre de 2016, de la Direcció General de Política Educativa, per la qual s autoritza als centres privats concertats el desenvolupament

Más detalles

e) CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS ADMINISTRATIVES Conselleria de Cultura, Educació i Ciència

e) CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS ADMINISTRATIVES Conselleria de Cultura, Educació i Ciència DOGV - Núm. 3.724 2000 04 05 5789 DISPOSICIÓ ADDICIONAL La present autorització donarà lloc a la corresponent inscripció en el Registre de Centres Docents de la Comunitat Valenciana. Conformement amb allò

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 4 de desembre de 2015, del director general de Política Educativa, per la qual resol la convocatòria del concurs d assignacions i ajudes

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 6 de junio de 2011, de la Dirección General para el Cambio Climático, por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa Papelera de la Alquería, S.L.

Más detalles

Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm

Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm. 4328 22.2.2005 3925 EDICTE de 2 de febrer de 2005, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Girona referent al municipi de Vallfogona de

Más detalles

Código de verificación: CSV8R-3UMUW-37BAN-YZREG

Código de verificación: CSV8R-3UMUW-37BAN-YZREG Resolución del Instituto Aragonés de Gestión Ambiental de fecha 19 de Mayo de 2015. Resolución del Instituto Aragonés de Gestión Ambiental, por la que se modifica puntualmente, por segunda vez, la de 26

Más detalles

BOUPV OFERTA DE EMPLEO PÚBLICO DEL PERSONAL DE AD- MINISTRACIÓN Y SERVICIOS PARA EL AÑO 2016

BOUPV OFERTA DE EMPLEO PÚBLICO DEL PERSONAL DE AD- MINISTRACIÓN Y SERVICIOS PARA EL AÑO 2016 p. 98 núm.00 08/206 - diciembre de 206 OFERTA D OCUPACIÓ PÚBLICA DEL PERSONAL D AD- MINISTRACIÓ I SERVEIS PER A L ANY 206 (Aprovada pel Consell de Govern en la sessió de 5 de desembre de 206) En la sessió

Más detalles

EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona.

EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona. 27054 EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona. La Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona, en la sessió

Más detalles

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS Descripció El Registre Municipal d Associacions de Cunit té per objecte facilitar el coneixement del nombre i naturalesa de les associacions existents al municipi, les

Más detalles

DIRECCIÓ TERRITORIAL DE VALÈNCIA

DIRECCIÓ TERRITORIAL DE VALÈNCIA RESOLUCIÓN DE 8 DE NOVIEMBRE DE 2012 DE LA DIRECCIÓN TERRITORIAL DE VALENCIA DE LA CONSELLERIA DE INFRAESTRUCTURAS, TERRITORIO Y MEDIO AMBIENTE, POR LA QUE SE MODIFICA LA AUTORIZACIÓN AMBIENTAL INTEGRADA

Más detalles

1.- Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, SA punts

1.- Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, SA punts En aquesta data, el President de l Organisme Autònom Local Agència Tributària de Sabadell, ha aprovat el D E C R E T 7 6 2 / 2012 amb n. Ag. 104/2012, que diu el següent: Atès que la presidència en data

Más detalles

Direcció General de Qualitat Ambiental

Direcció General de Qualitat Ambiental EXPTE. Nº 145/13 IPPC SPCIC/CFO Resolución de 9 de diciembre de 2013 de la Dirección General de Calidad Ambiental, por la que se considera actualizada la autorización ambiental integrada otorgada a la

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 15 de julio de 2011, de la Dirección General de Calidad Ambiental, por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa UBE Chemical Europe, S.A. para

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 6 de octubre de 2010, de la Dirección General para el Cambio Climático, por la que se otorga a Cerámicas Aznar, S.L. la autorización ambiental integrada para una industria de fabricación

Más detalles

Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental

Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental Expte. 013/17 IPPC ASG RICV: 018/AAI/CV NIMA 1200000034 Resolución de la Dirección General del, por la que se modifica la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa COLOROBBIA ESPAÑA, S.A.,

Más detalles

1.- Establecer una periodicidad trimestral en las campañas de dioxinas y furanos y metales pesados, HCl y HF en el horno de clinker.

1.- Establecer una periodicidad trimestral en las campañas de dioxinas y furanos y metales pesados, HCl y HF en el horno de clinker. ASUNTO: MODIFICACIÓN NO SUBSTANCIAL IRRELEVANTE DE LA AUTORIZACIÓN AMBIENTAL INTEGRADA OTORGADA A LA EMPRESA CEMENTOS ALFA, S.A. MODIFICACION DEL PLAN DE VIGILANCIA AMBIENTAL PARA EL AÑO 2014. TITULAR:

Más detalles

PROJECTES D OBRES Informe d Idoneïtat Tècnica de Barcelona

PROJECTES D OBRES Informe d Idoneïtat Tècnica de Barcelona 21 de Novembre de 2011 CONFERÈNCIA David Jiménez Serveis Tècnics CETIB Ordenança Reguladora dels Procediments d Intervenció Municipal en les Obres (ORPIMO) (va entrar en vigor l 1 d Octubre de 2011) Què

Más detalles

EDICTE de 2 de març de 2009, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Lleida referent al municipi d Alguaire.

EDICTE de 2 de març de 2009, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Lleida referent al municipi d Alguaire. 19694 Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5335 10.3.2009 EDICTE de 2 de març de 2009, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Lleida referent al municipi d Alguaire. La Comissió

Más detalles

APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme

APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme GIA: principals característiques El Gestor d'informació d'activitats (GIA) és un aplicatiu informàtic amb tecnologia

Más detalles

LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA).

LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA). LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA). Aprovada pel plenari del consell Municipal de l abril de 2001. Publicada a maig de 2001.

Más detalles

DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES

DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5461 9.9.2009 66749 DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES EDICTE de 28 de juliol de 2009, sobre acords de la Comissió Territorial d Urbanisme

Más detalles

1.- INTRODUCCIÓ 2.- OBJECTIU 3.- ABAST 4.- COMPETÈNCIES. MANUAL DE GESTIÓ DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS UdL CAPÍTOL 09: Procediments PRLS

1.- INTRODUCCIÓ 2.- OBJECTIU 3.- ABAST 4.- COMPETÈNCIES. MANUAL DE GESTIÓ DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS UdL CAPÍTOL 09: Procediments PRLS Procediment PRL 0: LEGIONEL LA Ref:PPRL-0 Edició: a Data: maig 006 Pàg. de.- INTRODUCCIÓ Els bacteris del gènere Legionel la es troben de forma natural en aigües superficials i aqüífers subterranis. Des

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Generalitat de Catalunya Acord de 30 d agost de 20 de la Junta de Mèrits i Capacitats de la convocatòria de concurs específic de mèrits i capacitats per a la provisió de diversos llocs de comandament de

Más detalles

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL Article 1 Fonament i naturalesa En ús de les facultats concedides per l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril, Reguladora de les bases del règim

Más detalles

DIRECCIÓ TERRITORIAL DE VALÈNCIA

DIRECCIÓ TERRITORIAL DE VALÈNCIA RESOLUCIÓN DE 1 DE JUNIO DE 2012 DE LA DIRECCIÓN TERRITORIAL DE VALENCIA DE LA CONSELLERIA DE INFRAESTRUCTURAS, TERRITORIO Y MEDIO AMBIENTE, POR LA QUE SE MODIFICA LA AUTORIZACIÓN AMBIENTAL INTEGRADA OTORGADA

Más detalles

La notificació de la resolució

La notificació de la resolució La notificació de la resolució És el document mitjançant el qual l Administració fa conèixer a la persona interessada una resolució o un acte administratiu. És un tipus d ofici. El to és formal i neutre.

Más detalles

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés.

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés. NOTA ACLARIDORA SOBRE LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER EFECTUAR ELS TRÀMITS ASSOCIATS A LES INSTAL LACIONS DE BAIXA TENSIÓ DAVANT DE LES EMPRESES DISTRIBUÏDORES ELÈCTRIQUES Aquesta nota sintetitza els criteris

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Expte. nº 006/09 IPPC SCICo/VCP Resolución de la Dirección general para el Cambio Climático, por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa COLOROBBIA ESPAÑA,

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 20 de julio de 2009, de la Dirección General para el cambio Climático por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa Cemex España, S.A., para la

Más detalles

NÚMERO 247 Jueves, 28 de diciembre de 2017 ANTECEDENTES DE HECHO

NÚMERO 247 Jueves, 28 de diciembre de 2017 ANTECEDENTES DE HECHO 43858 RESOLUCIÓN de 28 de noviembre de 2017, de la Dirección General de Medio Ambiente, por la que se modifica la autorización ambiental integrada de la fábrica de conservas vegetales de Extremadura, SA,

Más detalles

(aprovat pel Ple de data 25/05/2017)

(aprovat pel Ple de data 25/05/2017) (aprovat pel Ple de data 25/05/2017) ADHESIÓ AL CONTRACTE DERIVAT 2015.05 D1 DE L ACORD MARC DE SUBMINISTRAMENT D ENERGIA ELÈCTRICA AMB DESTINACIÓ A LES ENTITATS LOCALS DE CATALUNYA ADJUDICAT PEL CONSORCI

Más detalles

Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Urbanismo y Vivienda. Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge

Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Urbanismo y Vivienda. Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge RESOLUCIÓ de 2 d octubre de 2008, de la Direcció General per al Canvi Climàtic, per la qual s atorga a l empresa Ebcon Park Gandia, SL l autorització

Más detalles

RESOLUCIÓ D ATORGAMENT

RESOLUCIÓ D ATORGAMENT RESOLUCIÓ D ATORGAMENT DE SUBVENCIONS DESTINADES AL FOMENT DE LA INTEGRACIÓ LABORAL DE PERSONES AMB DISCAPACITAT IGUAL O SUPERIOR AL 33% CONTRACTADES EN CENTRES ESPECIALS DE TREBALL, EXERCICI 2017. Fets

Más detalles

LOGO LLEI PCAA. Xavier Nicolau, Cap de l OGAU de Barcelona

LOGO LLEI PCAA. Xavier Nicolau, Cap de l OGAU de Barcelona LOGO LLEI PCAA Xavier Nicolau, Cap de l OGAU de Barcelona Index 1 - MARC NORMATIU BÀSIC 2 - FONAMENTS DE LA LLEI 3/1998 3 ADEQUACIONS/INCORPORACIONS 4 PRINCIPALS INNOVACIONS 5 ELS NOUS ANNEXOS 1- MARC

Más detalles

177,553 86,943 DHA) 35, ,938 Sublot 4 (2.0 A) 21, ,228 63,77 Sublot 5 (2.0DHA) 21,893189

177,553 86,943 DHA) 35, ,938 Sublot 4 (2.0 A) 21, ,228 63,77 Sublot 5 (2.0DHA) 21,893189 RESOLUCIÓ D'ALCALDIA X2015001800/RA012015000031 SERVEI: COMPRES Atès que en data 30 d octubre de 2012, la Comissió Executiva del Consorci Català pel Desenvolupament Local (CCDL) va aprovar els plecs de

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho CIUTAT ADMINISTRATIVA 9 D'OCTUBRE TORRE 1 C/ Castán Tobeñas, 77-46018 VALÈNCIA RESOLUCIÓN de la Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental por la que se modifica la autorización ambiental

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 3 de enero de 2011 de la Dirección General para el Cambio Climático, por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa Colorobbia España, S.A. para

Más detalles

Conselleria de Territorio y Vivienda

Conselleria de Territorio y Vivienda Conselleria de Territori i Habitatge ORDRE de 21 de maig de 2007, de la Conselleria de Territori i Habitatge, per la qual es crea i regula el registre d instal lacions afectades pel Reial Decret 117/2003,

Más detalles

PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS. Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L INFORME D IDONEÏTAT

PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS. Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L INFORME D IDONEÏTAT PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L Procediment que cal seguir per a la tramitació de tot l expedient ALTA DE L EXPEDIENT 1 OBTENCIÓ DOCUMENTACIÓ

Más detalles

Direcció General d Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l Autoempresa

Direcció General d Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l Autoempresa Generalitat de Catalunya Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General d Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l Autoempresa RESOLUCIÓ D ATORGAMENT DE SUBVENCIONS DESTINADES

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Resolució Per la qual s aprova l actualització de la puntuació definitiva de la borsa de treball de personal laboral temporal del Departament de Justícia,

Más detalles

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 MODELS DE DOCUMENTACIÓ PER SOL LICITAR SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRENCIA COMPETITIVA ADREÇADES AL FOMENT D INICIATIVES I PROPOSTES CULTURALS

Más detalles

MANTENIMENT HIGIÈNIC I SANITARI DELS VASOS D HIDROMASSATGE

MANTENIMENT HIGIÈNIC I SANITARI DELS VASOS D HIDROMASSATGE MANTENIMENT HIGIÈNIC I SANITARI DELS VASOS D HIDROMASSATGE 1. DEFINICIONS Vas d hidromassatge: vasos d aigua climatitzada 1 per a ús recreatiu o terapèutic amb agitació de l aigua mitjançant un raig d

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 26 Dilluns 29 de gener de 2018 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI D OCUPACIÓ I SEGURETAT SOCIAL 1143 Ordre ESS/56/2018, de 26 de gener, per la qual

Más detalles

PREVENCIÓ I VALORITZACIÓ DE RESIDUS AMB LES MILLORS TÈCNIQUES DISPONIBLES. Barcelona, 7 de novembre de 2014

PREVENCIÓ I VALORITZACIÓ DE RESIDUS AMB LES MILLORS TÈCNIQUES DISPONIBLES. Barcelona, 7 de novembre de 2014 PREVENCIÓ I VALORITZACIÓ DE RESIDUS AMB LES MILLORS TÈCNIQUES DISPONIBLES Barcelona, 7 de novembre de 2014 Concepte de MTD LA FASE MÉS EFICAÇ I AVANÇADA DE DESENVOLUPAMENT DE LES ACTIVITATS I DE LES SEVES

Más detalles

DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS

DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS FORESTALS EN LES URBANITZACIONS, ELS NUCLIS DE POBLACIÓ,

Más detalles

,00 bilologia molecular, bioquímica i radioactivitat 9 Instrumentació volumètrica 8.610,00 TOTAL IVA exclòs ,00. LOT Objecte Nom empresa

,00 bilologia molecular, bioquímica i radioactivitat 9 Instrumentació volumètrica 8.610,00 TOTAL IVA exclòs ,00. LOT Objecte Nom empresa Exp. núm.: SU 34/12 Resolució del rector de la Universitat Rovira i Virgili, per la qual s adjudica la contractació del subministrament, mitjançant lots, d equipament científic per al Centre d R+D+I en

Más detalles

LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS

LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS ESQUEMA DE LA PRESENTACIÓ Necessitat de la llicència municipal Breu introducció històrica Marc normatiu Tipus d autorització municipal Llicència ambiental Règim de comunicació

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Ciutat Administrativa 9 d'octubrela Democràcia 77, abans Castán Tobeñas. Edif. T1 46018 VALENCIA RESOLUCIÓN de la Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental, por la cual se anula la resolución

Más detalles

PROCEDIMENT INSCRIPCIÓ AL REGISTRE DE SOL LICITANTS D HPO

PROCEDIMENT INSCRIPCIÓ AL REGISTRE DE SOL LICITANTS D HPO Pàgina: 1 / 5 ÍNDEX: 1. OBJECTE 2. ABAST 3. REFERÈNCIES 4. DEFINICIONS 5. RESPONSABILITATS 6. DESENVOLUPAMENT 7. DOCUMENTS I REGISTRES 8. HISTÒRIC DE MODIFICACIONS Procediment aprovat pel Director de Promoció

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 21 de diciembre de 2011, de la Dirección General de Calidad Ambiental, por la que se modifica de oficio de la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa Juan y Juan Industrial,

Más detalles

ORGANISME AUTÒNOM DE GESTIÓ I RECAPTACIÓ DE TRIBUTS LOCALS

ORGANISME AUTÒNOM DE GESTIÓ I RECAPTACIÓ DE TRIBUTS LOCALS Número de registre 1714 ORGANISME AUTÒNOM DE GESTIÓ I RECAPTACIÓ DE TRIBUTS LOCALS Relació definitiva d admesos en el procés selectiu per a cobrir una plaça d Auxiliar de Recaptació. Cervera Anunci sobre

Más detalles

DEPARTAMENT D EMPRESA I OCUPACIó

DEPARTAMENT D EMPRESA I OCUPACIó 53506 DEPARTAMENT D EMPRESA I OCUPACIó ORDRE EMO/332/2012, de 16 d octubre, per la qual es regula l aplicació a Catalunya del Reial decret 138/2011, de 4 de febrer, pel qual s aproven el Reglament de seguretat

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

Annex I. Sol licitud d ajuda econòmica individual per a persones amb discapacitat a l àmbit d Eivissa per a l any 2017

Annex I. Sol licitud d ajuda econòmica individual per a persones amb discapacitat a l àmbit d Eivissa per a l any 2017 Annex I Sol licitud d ajuda econòmica individual per a persones amb discapacitat a l àmbit 1. AJUDES QUE SE SOL LICITEN Concepte Quantia 2. DADES DE LA PERSONA AMB DISCAPACITAT Cognoms i nom DNI / NIE

Más detalles

6.5 Circuits i canals de comunicació

6.5 Circuits i canals de comunicació 6.5 Circuits i canals de comunicació Per tal de garantir un flux correcte i eficaç d informació, comunicació i documentació en matèria de prevenció de riscos laborals entre els responsables de les unitats,

Más detalles

institut ramon llull barcelona 08008/ diagonal 373 / tel. (+34) / fax (+34) / /

institut ramon llull barcelona 08008/ diagonal 373 / tel. (+34) / fax (+34) / / RESOLUCIÓ PER LA QUAL ES MODIFICA LA RESOLUCIÓ DE LA CONVOCATÒRIA PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS, EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA, PER A LA MOBILITAT D ARTISTES PER A ACTUACIONS PROGRAMADES A L

Más detalles

INFORME D ADJUDICACIÓ

INFORME D ADJUDICACIÓ INFORME D ADJUDICACIÓ SERVEI DE CONTROL INTEGRAT DE PLAGUES DE LES ZONES COMUNES DELS EDIFICIS DE MERCABARNA AL RECINTE DE LA ZONA FRANCA I MERCABARNA FLOR A SANT BOI DE LLOBREGAT EXP. OB15103 Un cop tancat

Más detalles

ANNEX I INSTÀNCIA. Sr./Sra...amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta,

ANNEX I INSTÀNCIA. Sr./Sra...amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta, ANNEX I SUBVENCIONS PER AL MANTENIMENT Y DESENVOLUPAMENT 1 INSTÀNCIA Sr./Sra....amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta, EXPOSA: Que coneix la convocatòria d

Más detalles

DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN CANARIAS (pp. 2-4)

DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN CANARIAS (pp. 2-4) REVISTA CATALANA DE DRET AMBIENTAL Vol. II Núm. 2 (2011): 1-7 -Crònica- DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN CANARIAS (pp. 2-4) DRET I POLÍTIQUES AMBIENTALS A CANÀRIES (pp.5-7) ADOLFO JIMÉNEZ JAÉN Profesor

Más detalles

La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades. Ismael Cerdà

La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades. Ismael Cerdà La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades Confidencialitat Principi ètic en virtut del qual un metge no pot revelar cap informació obtinguda en el curs de l'assistència

Más detalles