Ingresseu a l Hospital de Viladecans i tot el nostre equip professional us dóna la benvinguda.

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Ingresseu a l Hospital de Viladecans i tot el nostre equip professional us dóna la benvinguda."

Transcripción

1

2

3 Benvinguda Senyor/a, Ingresseu a l Hospital de Viladecans i tot el nostre equip professional us dóna la benvinguda. El nostre compromís és oferir-vos una atenció personalitzada, amb la màxima qualitat assistencial. Desitgem que la relació amb nosaltres sigui satisfactòria i que es desenvolupi en un clima de confiança, respecte i cordialitat. Llegiu amb atenció aquesta guia. Està adreçada tant a vosaltres com als vostres familiars i acompanyants, amb la intenció d ajudar-vos a conèixer els serveis, l organització i les normes de funcionament de l hospital. Si teniu cap dubte, no us estigueu de demanar que us l aclarim. Us agraïm la vostra col laboració i els vostres suggeriments per ajudar-nos a millorar.

4

5 Presentació L Hospital de Viladecans és un centre hospitalari de titularitat pública que pertany a l Institut Català de la Salut (ICS), i que, juntament amb l Hospital Universitari de Bellvitge i la Direcció d Atenció Primària Costa de Ponent, constitueix la Gerència Territorial Metropolitana Sud. L hospital té la missió d oferir una atenció de qualitat orientada a donar resposta a les necessitats dels pacients. Tots els professionals de l hospital estan a la vostra disposició per aclarir-vos qualsevol dubte, orientar-vos o bé dirigir-vos a qui pugui fer-ho. Serveis d informació Els punts d informació general estan situats al vestíbul principal, a Urgències i Consultes Externes. Telèfon La centraleta està operativa les 24 hores del dia. Web corporatiu

6

7 Visites Acompanyants Cada pacient pot estar acompanyat/da per una persona durant tot el dia, excepte de 9.00 h a h. Durant aquest espai de temps, l acompanyant ha d abandonar l habitació per permetre n la neteja i facilitar la visita mèdica, les cures i els tractaments necessaris. Horari de visites L horari de visita de familiars i amics és de h a h, de dilluns a diumenge. Durant les hores de visita no hi ha d haver més de dues persones per malalt a l habitació, que han d estar identificades visiblement amb les targetes que se ls donen. Aquesta és una mesura necessària per garantir el descans del pacient i el de la resta de persones ingressades. Infants L ambient hospitalari no és aconsellable per als infants. Per això, no es permet l entrada a les habitacions de nadons ni de nens petits. Parleu amb la infermera perquè us indiqui com heu d actuar en aquests casos. Trucades telefòniques Els familiars i amics han d evitar les trucades telefòniques a partir de les h.

8

9 Justificants Per demanar qualsevol justificant d estada a les unitats d hospitalització, d intervenció quirúrgica o de preoperatori, us podeu dirigir a la secretaria de planta, el centre de programació de Consultes Externes i també al servei d informació del vestíbul d entrada, en horari de 9.00 h a h. Si heu estat atès/esa a Urgències, també podeu sol licitar els justificants en aquest servei. Admissió de pacients Accés El Servei d Admissió de Pacients és situat a l entrada principal de l hospital. Documentació Heu de portar la targeta sanitària i el DNI. Objectes personals Podeu portar les vostres coses d ús diari i els medicaments habituals. Dels objectes personals, com ara pròtesis dentals, auditives, joies, ulleres, etc., heu d ocupar-vos-en personalment o bé que se n faci responsable algun familiar. Canvi d habitació Demanem la vostra comprensió en cas que hàgiu de canviar d habitació per motius de l organització interna de l hospital.

10

11 Informació assistencial Dret a rebre informació La persona ingressada i les persones que aquesta designi com a portaveus tenen dret a rebre informació per part dels professionals mèdics i/o d infermeria sobre l evolució clínica del pacient, i les proves i els tractaments que se li facin. El portaveu de la persona ingressada, designat entre els membres de la família o representants legals, és la persona responsable de rebre i transmetre la informació a les persones interessades. Quan vulgeu rebre informació, adreçeu-vos a l administratiu/iva assistencial que trobareu al control d infermeria. Sol licitud d informació Pacients amb patologia mèdica, 1a planta Dies i hora: dilluns, dimecres i divendres, a les h. Pacients amb patologia quirúrgica, 2a planta Dies i hora: de dilluns a divendres, un cop finalitzada la visita mèdica En compliment de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, sobre protecció de dades de caràcter personal, les dades personals es destinen únicament a la finalitat medicosanitària que els usuaris requereixin. Per a qualsevol informació addicional, us podeu dirigir a la Unitat d Atenció a l Usuari.

12

13 Àpats La dieta dels pacients es prescriu segons les indicacions mèdiques. No prengueu res sense que ho sàpiga el personal d infermeria, perquè podria perjudicar-vos. Atenent a la multiculturalitat dels pacients, es disposa de menús adequats per satisfer certes necessitats culturals i religioses. Horari dels àpats Esmorzar: de 8.30 h a 9.00 h Dinar: de h a h Berenar: h Sopar: h Consentiment informat El consentiment informat és un document que dóna informació prèvia sobre la major part de proves i teràpies. S hi explica la malaltia, els efectes, riscos i beneficis del procediment diagnòstic i/o terapèutic recomanat, i les alternatives. L objectiu és respectar el dret a l autonomia del pacient i poder prendre decisions respecte els tractaments proposats. El metge responsable ha de demanar el consentiment per poder realitzar el procediment.

14

15 Unitat de Treball Social L hospital disposa d una Unitat de Treball Social, situada a l entrada principal de l hospital, que dóna atenció directa al pacient i als familiars amb alguna problemàtica social. Alta hospitalària L alta hospitalària es comunica amb la suficient antelació perquè pugueu avisar els vostres familiars. L habitació haurà de quedar lliure sobre les h, sempre que sigui possible, per tal que un altre pacient l ocupi. En el moment de l alta, el servei assistencial corresponent us proveeix de l informe d alta i d altra documentació que pugueu necessitar. Alta voluntària Si voleu abandonar l hospital abans que el vostre metge ho autoritzi, haureu de signar un document anomenant Alta voluntària.

16

17 Atenció a l usuari La Unitat d Atenció a l Usuari està situada a l entrada principal de l hospital. És la unitat encarregada d atendre qualsevol problema, dubte, suggeriment o reclamació derivats de l assistència prestada a l hospital. Horari d atenció al públic: De dilluns a divendres, de 9.00 h a h Dilluns i dimecres, de h a h Aquest horari pot variar en els períodes de vacances. Fora d aquest horari, us podeu adreçar al taulell d informació del vestíbul d entrada (fins a les 21 hores) i, a partir d aquesta hora, al taulell d informació que trobareu al Servei d Urgències. Telèfon: Correu electrònic: atenciousuaris.hv@gencat.cat Pàgina web: També disposeu de fulls de reclamacions, suggeriments i agraïments en els diversos serveis de l hospital.

18

19 Voluntats anticipades El document de voluntats anticipades és el document en el qual podeu expressar lliurement les instruccions que voleu que es tinguin en compte sobre la vostra atenció sanitària quan us trobeu en una situació en què, per circumstàncies derivades del vostre estat físic i/o psíquic, no pugueu expressar la vostra voluntat. El document s adreça al metge responsable i us en podeu informar a la Unitat d Atenció a l Usuari. Servei religiós Hi ha un servei d assistència religiosa. Podeu trucar a l extensió 451 o contactar-hi a través del personal d infermeria. Culte catòlic: Dissabtes i vigílies de festes a les h. Altres cultes: adreceu-vos a la Unitat d Atenció a l Usuari. Servei de Seguretat Es recomana no tenir cap objecte de valor a l habitació. No obstant això, hi ha un servei de custòdia d objectes de valor que podeu sol licitar a la unitat on esteu ingressat/da. L hospital no es fa responsable dels objectes de valor no dipositats al Servei de Seguretat.

20

21 Ascensors Utilitzeu només els ascensors indicats per al públic. No utilitzeu els reservats per als pacients i personal de l hospital. Cafeteria Hi ha una cafeteria a disposició dels familiars i acompanyants ubicada a l accés exterior d entrada al recinte hospitalari. Horari De dilluns a divendres, de 7.30 h a h Caps de setmana i festius, de 8.00 h a h Hospital sense fum del tabac Per raons sanitàries, està prohibit fumar dins del recinte hospitalari (incloses les cigarretes electròniques).

22 Drets i deures Carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l atenció sanitària. Carta aprovada amb caràcter de document programàtic pel Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya. 24/07/2001. Extracte: Drets 1. Drets relacionats amb la igualtat i la no-discriminació de les persones. Dret a l atenció sanitària i als serveis de salut. Dret a gaudir, sense discriminació, dels drets reconeguts en aquesta carta. Drets dels col lectius més vulnerables davant d actuacions sanitàries específiques. Els poders públics vetllaran perquè es respectin i s acompleixin els drets i deures d aquesta carta, per tal que els drets a la igualtat i a la no-discriminació es realitzin de forma efectiva. 2. Drets relacionats amb l autonomia de la persona. Dret a ser informat prèviament, per tal de poder donar després el seu consentiment (consentiment informat) perquè se li realitzi qualsevol procediment diagnòstic o terapèutic. Dret del malalt a escollir entre les diferents opcions terapèutiques i de renunciar a rebre tractaments mèdics o les actuacions sanitàries proposades. Dret del menor a ser consultat, a fi que la seva opinió sigui considerada com un factor determinant, en funció de la seva edat i del seu grau de maduresa, de les decisions en relació amb les intervencions que es puguin adoptar sobre la seva salut. Tota persona té el dret a viure el procés de la seva mort, d acord amb el seu concepte de dignitat. Dret que es tinguin en compte les voluntats anticipades, establertes mitjançant el document corresponent. 3. Drets relacionats amb la intimitat i la confidencialitat. Dret a decidir qui pot estar present durant els actes sanitaris Dret a preservar la intimitat del cos d un pacient respecte d altres persones Dret a ser atès en un medi que garanteixi la intimitat, dignitat, autonomia i seguretat de la persona Dret a la llibertat ideològica, religiosa i de culte Dret a la confidencialitat de la informació Dret a accedir a les dades personals obtingudes en l atenció sanitària Dret al fet que es demani el consentiment del pacient abans de la realització i difusió de registres iconogràfics.

23 4. Drets relacionats amb la constitució genètica de la persona. Dret a la confidencialitat de la informació del seu genoma i que no s utilitzi per a cap tipus de discriminació. Dret a gaudir dels avantatges derivats de les noves tecnologies genètiques dins el marc legal vigent. 5. Drets relacionats amb la investigació i l experimentació científiques. Dret a conèixer si els procediments de pronòstic, diagnòstic i terapèutics que s apliquen a un pacient poden ser utilitzats per a un projecte docent o d investigació que, en cap cas, no podrà comportar perill addicional per a la seva salut. En tot cas, serà imprescindible l autorització prèvia i per escrit del pacient, i l acceptació de la seva decisió per part del metge i de la direcció del centre sanitari corresponent. El pacient té dret a disposar d aquelles preparacions de teixits o mostres biològiques provinents d una biòpsia o extracció, amb la finalitat de facilitar l opinió d un segon professional o la continuïtat de l assistència en un centre diferent. 6. Drets relacionats amb la prevenció de la malaltia i la promoció i la protecció de la salut. Els ciutadans tenen dret a tenir un coneixement adequat dels problemes de salut de la col lectivitat que suposin un risc per a la salut d incidència i d interès a la comunitat, i al fet que aquesta informació es difongui en termes comprensibles, verídics i adequats per a la protecció de la salut. Dret a gaudir d un medi ambient de qualitat. Dret a consumir aliments segurs i aigua potable. Dret a conèixer els plans, les accions i les prestacions en matèria de prevenció, promoció i protecció de la salut, i a saber com es fan efectives. Dret a rebre les prestacions preventives dins el marc de la consulta habitual. Dret a rebutjar aquelles accions preventives que es proposin en situacions que no comportin riscos a tercers, sense perjudici del que estableixi la normativa de salut pública. 7. Drets relacionats amb la informació assistencial i l accés a la documentació clínica. Dret de l usuari a rebre la informació sobre el procés assistencial i l estat de salut. Dret de l usuari que la seva història clínica sigui completa i que reculli tota la informació sobre el seu estat de salut i les actuacions clíniques i sanitàries dels diferents episodis assistencials.

24 Dret de l usuari a accedir a la documentació de la seva història clínica. Dret de l usuari a disposar d informació escrita sobre el procés assistencial i l estat de salut. 8. Drets relacionats amb l accés a l atenció sanitària. Dret a accedir als serveis sanitaris públics. Dret a escollir els professionals i el centre sanitari. Dret a obtenir medicaments i productes sanitaris necessaris per a la salut. Dret a ser atès dins d un temps adequat a la condició patològica i d acord amb criteris d equitat. Dret a sol licitar una segona opinió. 9. Drets relacionats amb la informació general sobre els serveis sanitaris i la participació dels usuaris. Dret a disposar de la carta de drets i deures, en tots els centres sanitaris. Dret a rebre informació general i sobre les prestacions i els serveis. Dret a conèixer les prestacions que cobreix l assegurança. Dret a conèixer i identificar els professionals que presten l atenció sanitària. Dret a presentar reclamacions i suggeriments. Dret a participar en les activitats sanitàries, mitjançant les institucions i òrgans de participació comunitària i les organitzacions socials, en els termes establerts normativament. Dret a utilitzar les tecnologies de la informació i de la comunicació, d acord amb el nivell d implantació i el desenvolupament d aquestes tecnologies en la xarxa sanitària. 10. Drets relacionats amb la qualitat assistencial. Dret a l assistència sanitària de qualitat humana i científica Dret a conèixer el nivell de qualitat dels centres assistencials Dret a rebre una atenció sanitària continuada i integral Deures 1. Deure de cuidar de la seva salut i responsabilitzar-se n. Aquest deure s ha d exigir especialment quan es puguin derivar riscos o perjudicis per a la salut d altres persones. 2. Deure de fer ús dels recursos, prestacions i drets d acord amb les seves necessitats de salut i en funció de les disponibilitats del sistema sanitari, per tal de facilitar l accés de tots els ciutadans a l atenció sanitària en condicions d igualtat efectiva.

25 3. Deure de complir les prescripcions generals, de naturalesa sanitària, comunes a tota la població, així com les específiques determinades pels serveis sanitaris. 4. Deure de respectar i complir les mesures sanitàries adoptades per a la prevenció de riscos, la protecció de la salut o la lluita contra les amenaces a la salut pública, com ara el tabac, l alcoholisme i els accidents de trànsit, o les malalties transmissibles susceptibles de ser previngudes mitjançant vacunacions o d altres mesures preventives, així com col laborar en l assoliment dels seus fins. 5. Deure de responsabilitzar-se de l ús adequat de les prestacions sanitàries ofertes pel sistema sanitari, fonamentalment les farmacèutiques, les complementàries, les d incapacitat laboral i les de caràcter social. 6. Deure d utilitzar i gaudir de manera responsable, d acord amb les normes corresponents, de les instal lacions i els serveis sanitaris. 7. Deure de mantenir el respecte degut a les normes establertes en cada centre, així com a la dignitat personal i professional de les persones que hi presten els seus serveis. 8. Deure de facilitar, de forma lleial i certa, les dades d identificació i les referents al seu estat físic, o la seva salut, que siguin necessàries per al procés assistencial o per raons d interès general degudament motivades. 9. Deure de signar el document pertinent, en el cas de negar-se a les actuacions sanitàries proposades, especialment en cas de proves diagnòstiques, actuacions preventives i tractaments d especial rellevància per a la salut del pacient. En aquest document quedarà expressat amb claredat que el pacient ha quedat suficientment informat de les situacions que se n poden derivar i que rebutja els procediments suggerits. 10. El malalt té el deure d acceptar l alta un cop s ha acabat el procés assistencial que el centre o la unitat li pot oferir. Si per diferents raons existís divergència de criteri per part del pacient, s esgotaran les vies de diàleg i tolerància raonables vers la seva opinió i, sempre que la situació ho requereixi, el centre o la unitat haurà de fer la cerca dels recursos necessaris per a una atenció adequada.

26

27 Emergències En cas d incendi Cal comunicar-ho d immediat a l equip d infermeria o trucar al Servei de Seguretat, extensió 444. Mantingueu la calma. Seguiu les indicacions del Servei de Seguretat o de l equip assistencial. Si s ha calat foc a la vostra roba, no correu, tireu-vos al terra i rodoleu. Si hi ha molt de fum, ajupiu-vos per respirar i aneu a quatre grapes. Tapeu-vos el nas i la boca amb un mocador humit. En cas d altres emergències Cal comunicar-ho immediatament a l equip d infermeria o truqueu al Servei de Seguretat, extensió 444. Mantingueu la calma i espereu l arribada del Servei de Seguretat.

28 Accessos i comunicacions Accesos y comunicaciones En transport privat En transporte privado Des de la C-32: Sortida 50, Viladecans. Desde la C -32: Salida 50, Viladecans. En transport públic: bus En transporte público: bus VB1 Vilabús. L80 i L81 Gavà Barcelona - Plaça Espanya L82 Gavà - L Hospitalet - Santa Eulàlia L85 Gavà - Cornellà - Sant Ildefons L86 i 87 Viladecans Barcelona - Plaça Espanya L88 Sant Climent - Viladecans L96 Sant Boi Viladecans - Castelldefels N14 Nit Barcelona Viladecans - Castelldefels N14 Noche Barcelona - Viladecans - Castelldefels En transport públic: tren En transporte público: tren Des de Barcelona en direcció a Tarragona, amb aturada a l estació de Gavà o de Viladecans, i viceversa. Desde Barcelona en dirección a Tarragona, con parada en la estación de Gavà o de Viladecans, y viceversa.

29 1 Admissions, hospitalització convencional i hospital de dia. Admisiones, hospitalización convencional y hospital de día. 2 Urgències, quiròfans i curta estada quirúrgica. Urgencias, quirófanos y corta estancia quirúrgica. 3 Consultes Externes. Consultas Externas. 4 Gabinets diagnòstics i gerència. Gabinetes diagnósticos y gerencia.

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU Aquesta carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l atenció sanitària ha estat aprovada amb caràcter de document programàtic a la sessió de govern del Consell Executiu de la Generalitat

Más detalles

DRETS DELS CIUTADANS EN RELACIÓ AMB LA SALUT I ATENCIÓ SANITARIA

DRETS DELS CIUTADANS EN RELACIÓ AMB LA SALUT I ATENCIÓ SANITARIA DRETS DELS CIUTADANS EN RELACIÓ AMB LA SALUT I ATENCIÓ SANITARIA 1. DRETS RELACIONATS AMB LA IGUALTAT I LA NO-DISCRIMINACIÓ DE LES PERSONES 1.1 Dret a l atenció sanitària i als serveis de salut. 1.2 Dret

Más detalles

Benvinguda Senyor/a, Ingresseu a l Hospital de Viladecans i tot el nostre equip professional us dóna la benvinguda. El nostre compromís és oferir-vos una atenció personalitzada, amb la màxima qualitat

Más detalles

HOSPITALITZACIÓ HOSPITAL DE PUIGCERDÀ FUNDACIÓ HOSPITAL DE PUIGCERDÀ. Informació bàsica necessària per a una bona estada en el nostre Hospital

HOSPITALITZACIÓ HOSPITAL DE PUIGCERDÀ FUNDACIÓ HOSPITAL DE PUIGCERDÀ. Informació bàsica necessària per a una bona estada en el nostre Hospital FUNDACIÓ HOSPITAL DE PUIGCERDÀ SALUT SENSE FRONTERES HOSPITALITZACIÓ Informació bàsica necessària per a una bona estada en el nostre Hospital HOSPITAL DE PUIGCERDÀ FUNDACIÓ HOSPITAL DE PUIGCERDÀ HOSPITALITZACIÓ

Más detalles

Annex 3. Acord individualitzat de seguiment compartit de pacients amb malalties minoritàries

Annex 3. Acord individualitzat de seguiment compartit de pacients amb malalties minoritàries Annex 3. Acord individualitzat de seguiment compartit de pacients amb malalties minoritàries compartit annex és definir el procediment per establir un acord individualitzat de seguiment de referència -

Más detalles

La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades. Ismael Cerdà

La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades. Ismael Cerdà La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades Confidencialitat Principi ètic en virtut del qual un metge no pot revelar cap informació obtinguda en el curs de l'assistència

Más detalles

NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA

NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA Biblioteca Municipal Pompeu Fabra NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA Novembre de 2006 NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA 1. Accés a la Biblioteca La Biblioteca és un servei públic municipal obert a tots els ciutadans,

Más detalles

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 (Aprovat en el Consell de Govern núm. 9/08 de 27 de novembre de 2008) Criteris generals: El calendari

Más detalles

BENVINGUDA A L HOSPITAL

BENVINGUDA A L HOSPITAL GUIA D ATENCIÓ A L USUARI ÍNDEX BENVINGUDA A L HOSPITAL PLÀNOL SERVEIS ASSISTENCIALS INFORMACIÓ GENERAL ARRIBADA A L HOSPITAL ESTADA A L HOSPITAL Visites Àpats ALTA COMUNICACIÓ APARELLS DE TELEVISIÓ DOCUMENTS

Más detalles

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA Comissió de Crisi per la Prescripció Infermera MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA Els representants de les infermeres catalanes reclamen al Govern l aprovació del marc normatiu autonòmic

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

SEEM SERVEI EDUCATIU ESPECÍFIC MOTRIUS CALENDARI I NORMATIVA. Curs 2011-2012

SEEM SERVEI EDUCATIU ESPECÍFIC MOTRIUS CALENDARI I NORMATIVA. Curs 2011-2012 SEEM SERVEI EDUCATIU ESPECÍFIC MOTRIUS CALENDARI I NORMATIVA Curs C.E.E. PONT DEL DRAGÓ C/ Sagrera 179, 08027 Barcelona Tel. 93 243 09 83 Fax 93 351 29 54 www.bcn.cat/pontdeldrago a8042585@xtec.cat Índex

Más detalles

Higiene del medi hospitalari i neteja del material

Higiene del medi hospitalari i neteja del material Sanitat Higiene del medi hospitalari i neteja del material CFGM.1601.C06/0.10 CFGM - Cures Auxiliars d Infermeria Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per

Más detalles

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Guió previ per al professorat Presentació Amb les propostes del Servei Educatiu del Museu Picasso convidem a alumnes

Más detalles

ATENCIÓ HOSPITALÀRIA

ATENCIÓ HOSPITALÀRIA PLA D ENQUESTES DE SATISFACCIÓ D ASSEGURATS DEL CATSALUT PER LÍNIA DE SERVEI ATENCIÓ HOSPITALÀRIA RESULTATS ENQUESTES EN LÍNIA HOSPITAL DOS DE MAIG Subdirecció Gerència d Atenció Ciutadana - Unitat de

Más detalles

Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats

Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats Presentació El document que teniu a les mans és la Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats

Más detalles

validació 1 Febrer 2016 TS sanitaris D. EAP C Qualitat ABS Febrer 2016 Març 2019

validació 1 Febrer 2016 TS sanitaris D. EAP C Qualitat ABS Febrer 2016 Març 2019 Tipus de document: Títol del document: Elaborat per: Codi local: Codi MADS Protocol del Servei Ajuda a Domicili ICS L EAP disposa d un sistema d atenció social per donar resposta als problemes socials

Más detalles

INICIA: per la Creació d Empreses té per objectiu promoure la creació de més i millors empreses a través del suport a les persones emprenedores.

INICIA: per la Creació d Empreses té per objectiu promoure la creació de més i millors empreses a través del suport a les persones emprenedores. CARTA DE SERVEIS Introducció INICIA: per la Creació d Empreses, en col laboració amb els ens locals ajuda a aquelles persones emprenedores que vulguin crear la seva empresa, oferint informació i orientació,

Más detalles

Iniciativa Legislativa Popular. per canviar la Llei de Dependència

Iniciativa Legislativa Popular. per canviar la Llei de Dependència Iniciativa Legislativa Popular per canviar la Llei de Dependència 1 Quin problema hi ha amb Llei de Dependència? La Llei de Dependència busca que les persones amb discapacitat i les persones molt grans

Más detalles

22188 LLEI 41/2002, de 14 de novembre, bàsica

22188 LLEI 41/2002, de 14 de novembre, bàsica Suplement núm. 21 Dilluns 2 desembre 2002 3057 22188 LLEI 41/2002, de 14 de novembre, bàsica reguladora de l autonomia del pacient i de drets i obligacions en matèria d informació i documentació clínica.

Más detalles

La solució natural per tornar a somriure. Implants dentals. Per estètica, per seguretat, la solució òptima per a tots.

La solució natural per tornar a somriure. Implants dentals. Per estètica, per seguretat, la solució òptima per a tots. Implants dentals La solució natural per tornar a somriure Per estètica, per seguretat, la solució òptima per a tots. Implant System Tornar a somriure. Sentir-se bé amb un mateix. Gaudir de la pròpia imatge.

Más detalles

Oficina de Convocatòries Ausiàs Marc, núm. 35, baixos Barcelona Telèfon

Oficina de Convocatòries Ausiàs Marc, núm. 35, baixos Barcelona Telèfon Per fer la prova heu d acreditar la vostra identitat amb un d aquests documents originals: DNI - passaport - carnet de conduir - targeta de resident Aquest document ha d estar en un lloc visible al damunt

Más detalles

COMISSIÓ INCLUSIVA AFA LA FLOR DE MAIG

COMISSIÓ INCLUSIVA AFA LA FLOR DE MAIG COMISSIÓ INCLUSIVA AFA LA FLOR DE MAIG Tots som especials a la nostra manera, perquè no hi ha cap ésser humà estàndard o comú. Tots som diferents. Stephen W.Hawking Aquesta guia neix de la preocupació

Más detalles

e 2 esplais al quadrat

e 2 esplais al quadrat e 2 esplais al quadrat excel lents pel què fem i per com ho fem Un projecte per fer un pas endavant en la qualitat i responsabilitat, tant social com mediambiental en els centres d esplai. IV Jornada de

Más detalles

UTILITZA L HI TENS TOT EL DRET

UTILITZA L HI TENS TOT EL DRET UTILITZA L HI TENS TOT EL DRET 7 COSES QUE HAS DE SABER DEL CATALÀ A LA JUSTÍCIA 01 EN CATALÀ, ELS DOCUMENTS SÓN VÀLIDS. Pots presentar els documents en català sense necessitat de traducció. Només els

Más detalles

PROCEDIMENT, RECURSOS I TEMPS D ATENCIÓ PSICOLÒGICA POST IMA

PROCEDIMENT, RECURSOS I TEMPS D ATENCIÓ PSICOLÒGICA POST IMA Vídeo 3 PROCEDIMENT, RECURSOS I TEMPS D ATENCIÓ PSICOLÒGICA POST IMA Quadern bàsic de resposta d Atenció primària en el període postima. Atenció individual. Dr. Delfí Cosialls i Pueyo CONSORCI SANITARI

Más detalles

Pla d Infància i Adolescència

Pla d Infància i Adolescència Propostes del Consell dels Infants Pla d Infància i Adolescència 2018-2024 Granollers, 20 de març de 2018 amb el suport de: Treball en xarxa Plantem idees Anàlisi dels àmbits del Pla d Infància i Adolescència

Más detalles

QUÈ CAL SABER SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA? Els dubtes més freqüents

QUÈ CAL SABER SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA? Els dubtes més freqüents QUÈ CAL SABER SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA? Els dubtes més freqüents Productes que es podran prescriure Productes sanitaris i medicaments sense recepta mèdica. Podreu prescriure de forma autònoma, atenent

Más detalles

CATÀLEG DE FORMACIÓ QUADRIMESTRAL SETEMBRE A DESEMBRE 2018

CATÀLEG DE FORMACIÓ QUADRIMESTRAL SETEMBRE A DESEMBRE 2018 SETEMBRE A DESEMBRE 2018 SETEMBRE pàg. 1 2 (11.1/A) Eines i instruments d avaluació per a formadors (2.2/A) Al lèrgies i intoleràncies alimentàries (9.2/A) Cures Auxiliars d Infermeria en geriatria (Girona)

Más detalles

PROTOCOL D ACTUACIÓ FARMACÈUTICA

PROTOCOL D ACTUACIÓ FARMACÈUTICA PROTOCOL D ACTUACIÓ FARMACÈUTICA 1. LA PERSONA VE A RECOLLIR LA PROVA (una persona pot venir a recollir les proves de diferents individus) EL FARMACÈUTIC HA DE: 1a.- Recordar a la persona que si s ha realitzat

Más detalles

LEY 1/2003, de 28 de enero, de la Generalitat, de Derechos e Información al Paciente de la Comunidad Valenciana, {2003/1150}.

LEY 1/2003, de 28 de enero, de la Generalitat, de Derechos e Información al Paciente de la Comunidad Valenciana, {2003/1150}. DERECHOS Y OBLIGACIONES DE LOS PACIENTES DRETS I OBLIGACIONS DELS PACIENTS LEY 1/2003, de 28 de enero, de la Generalitat, de Derechos e Información al Paciente de la Comunidad Valenciana, {2003/1150}.

Más detalles

EL TRANSPORT DE MERCADERIES

EL TRANSPORT DE MERCADERIES EL TRANSPORT DE MERCADERIES En primer terme s ha d indicar que en tot el que segueix, ens referirem al transport per carretera o via pública, realitzat mitjançant vehicles de motor. El transport de mercaderies,

Más detalles

Casal Benèfic Premianenc Circuit d entrada CIRCUIT D ENTRADA A UNA PLAÇA D ACOLLIMENT RESIDENCIAL

Casal Benèfic Premianenc Circuit d entrada CIRCUIT D ENTRADA A UNA PLAÇA D ACOLLIMENT RESIDENCIAL CIRCUIT D ENTRADA A UNA PLAÇA D ACOLLIMENT RESIDENCIAL 1 ÍNDEX 1. Tipus de places 2. Elaboració de la llista d espera 3. Gestió de la llista d espera 4. Criteris d admissió 5. Criteris d exclusió 6. Criteris

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

Manual d usuari. Integració de Canal Pacient a La Meva Salut

Manual d usuari. Integració de Canal Pacient a La Meva Salut Manual d usuari Integració de Canal Pacient a La Meva Salut Índex 1. Aspectes generals de configuració i funcionament... 3 2. Donar-se d alta al portal 2.1. Circuit de registre del pacient al portal...

Más detalles

Protecció de dades personals en el sector sanitari i social

Protecció de dades personals en el sector sanitari i social NOU CURS Actualitza t! OFERTA FORMATIVA Protecció de dades personals en el sector sanitari i social Nou context normatiu europeu Curs de modalitat online de 5 hores L8 Acreditació de centres sanitaris:

Más detalles

La Unitat de Salut Laboral. Presentació de la USL de la Catalunya Central.

La Unitat de Salut Laboral. Presentació de la USL de la Catalunya Central. La Unitat de Salut Laboral Presentació de la USL de la Catalunya Central. Les Unitats de Salut Laboral Les Unitats de Salut Laboral (USL) són unitats d assessorament i suport i informació i formació a

Más detalles

-PUNT DE VOLUNTARIAT COMARCAL-

-PUNT DE VOLUNTARIAT COMARCAL- OFICINA DE TRAMITACIÓ SOCIAL -PUNT DE VOLUNTARIAT COMARCAL- CONSELL COMARCAL DE L ALT CAMP QUÈ ÉS? Servei de proximitat que informa, orienta i assessora sobre qualsevol tema relacionat en l àmbit de l'atenció

Más detalles

, major d edat, amb el. DNI núm. i amb domicili a, carrer, núm. i telèfon,

, major d edat, amb el. DNI núm. i amb domicili a, carrer, núm. i telèfon, Jo,, major d edat, amb el núm. i amb domicili a, carrer, núm. i telèfon, amb capacitat per prendre una decisió de manera lliure i amb la informació suficient que m ha permès reflexionar, Expresso les instruccions

Más detalles

CONFIDENCIALITAT I DOCÈNCIA EN ATENCIÓ PRIMÀRIA EVA PEGUERO RODRÍGUEZ. Basat en les reflexions del grup d ètica de la camfic

CONFIDENCIALITAT I DOCÈNCIA EN ATENCIÓ PRIMÀRIA EVA PEGUERO RODRÍGUEZ. Basat en les reflexions del grup d ètica de la camfic CONFIDENCIALITAT I DOCÈNCIA EN ATENCIÓ PRIMÀRIA EVA PEGUERO RODRÍGUEZ Basat en les reflexions del grup d ètica de la camfic Conflictes d interès Eva Peguero 2016 Lligams amb entitats que han donat suport

Más detalles

FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS

FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS Olot TORN A: Sortida dia 23 de desembre a les 15:30h i tornada el dia 30 de desembre a les 19h. Preu federat actiu: 450 Preu plaça becada: 180 Preu

Más detalles

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Explicació del qüestionari: Es tracta d un qüestionari per conèixer el grau de satisfacció de l usuari. El temps estimat de resposta

Más detalles

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0.

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0. Serveis socioculturals i a la comunitat Atenció sanitària CFGM.APD.M02/0.13 CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció

Más detalles

Famílies nombroses i monoparentals. Targeta T-70/90

Famílies nombroses i monoparentals. Targeta T-70/90 Famílies nombroses i monoparentals Targeta T-70/90 Introducció 2 Segons el Decret de la Generalitat de Catalunya (DGC) 139/2010, d 11 d octubre: 1. Les persones membres de les famílies monoparentals i/o

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L.

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L. Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L. 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de SOLUCIONES ASORCAD,

Más detalles

VIATGE MADRID 2n BAT CURS 2011/ , 28, 29 de febrer i 1 de març. INS Vilamajor

VIATGE MADRID 2n BAT CURS 2011/ , 28, 29 de febrer i 1 de març. INS Vilamajor INS Vilamajor VIATGE MADRID 2n BAT CURS 2011/2012 27, 28, 29 de febrer i 1 de març 2. Professorat acompanyant David López Daniel Pina Dades de contacte durant el viatge: Telèfon mòbil: 620706199 Email:

Más detalles

PRÀCTIQUES EXTERNES EN ELS CENTRES, ESTRUCTURES O SERVEIS DE LA URV

PRÀCTIQUES EXTERNES EN ELS CENTRES, ESTRUCTURES O SERVEIS DE LA URV ACORD D ASSIGNACIÓ DE L ESTUDIANT i Acord núm. Atès el RD 1791/2010, de 30 de desembre, pel qual s'aprova l'estatut de l'estudiant Universitari, el RD 592/2014, de 11 de juliol, sobre programes de cooperació

Más detalles

CARTA DE SERVEIS DE L OFICINA D ATENCIÓ CIUTADANA

CARTA DE SERVEIS DE L OFICINA D ATENCIÓ CIUTADANA Interessat/ada de l'expedient AJUNTAMENT DE MANLLEU Assumpte Carta de serveis OAC Localització de l'activitat PLAÇA FRA BERNADI 6 MANLLEU (BARCELONA) CARTA DE SERVEIS DE L OFICINA D ATENCIÓ CIUTADANA Definició

Más detalles

FORMULARI DE SOL LICITUD DEL DIPLOMA ACREDITATIU DE CAPACITACIÓ EN MEDICINA COSMÈTICA I ESTÈTICA

FORMULARI DE SOL LICITUD DEL DIPLOMA ACREDITATIU DE CAPACITACIÓ EN MEDICINA COSMÈTICA I ESTÈTICA OFICINA TÈCNICA D ACREDITACIÓ FORMULARI DE SOL LICITUD DEL DIPLOMA ACREDITATIU DE CAPACITACIÓ EN MEDICINA COSMÈTICA I ESTÈTICA Núm. de col legiat:... Nom i cognoms:... Data naixement:.../.../... Sexe:

Más detalles

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació L objectiu d aquesta guia informativa és descriure el protocol elaborat entre els diferents actors per garantir la implementació de les mesures corresponents

Más detalles

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Què és una plataforma virtual de formació? És un espai de trobada entre alumnes i professors a través d Internet. Pot incloure activitats per als estudiants,

Más detalles

DIVISIBILITAT. Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 5 35

DIVISIBILITAT. Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 5 35 ESO Divisibilitat 1 ESO Divisibilitat 2 A. El significat de les paraules. DIVISIBILITAT Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 = 7 5 35 = 5 7 35 7 0 5 35

Más detalles

Casal Setmana Santa. Del 10 al 15 d Abril Del 2017

Casal Setmana Santa. Del 10 al 15 d Abril Del 2017 Casal Setmana Santa CASA DE COLÒNIES Del 10 al 15 d Abril Del 2017 EL NOSTRE CASAL El nostre casal està dirigit a tots aquells nens i nenes que tinguin ganes de passar-ho bé, conèixer nous amics, tenir

Más detalles

Borsa de treball Fundació Escola Cristiana de Catalunya

Borsa de treball Fundació Escola Cristiana de Catalunya Borsa de treball Fundació Escola Cristiana de Catalunya Tutorial per als gestors de la borsa als centres v.01 El nou aplicatiu de la borsa de treball té com a objectiu facilitar als titulars i directors

Más detalles

Accions específiques pels Metges joves

Accions específiques pels Metges joves Accions específiques pels Metges joves Estudiants CoMB Unitat de Participació Secció MIR Secció MIR Actes i Jornades Participació anual en les Jornades d Estudiants Clínic i Estudiants Bellvitge amb alguna

Más detalles

SEMINARI PROTOCOL D EMERGÈNCIES. Consultoria de Protecció de Dades

SEMINARI PROTOCOL D EMERGÈNCIES. Consultoria de Protecció de Dades Consultoria de Protecció de Dades Licitud del tractament Condicions del consentiment Responsabilitat del tractament Emergències Protocol d actuació LICITUD DEL TRACTAMENT Licitud: lleialtat i transparència

Más detalles

SERVEIS MUNICIPALS PER A LES DONES PIAD SARA SAS SAH CIRD

SERVEIS MUNICIPALS PER A LES DONES PIAD SARA SAS SAH CIRD SERVEIS MUNICIPALS PER A LES DONES PIAD SARA SAS SAH CIRD Serveis municipals per a les dones La Regidoria de Feminismes i LGTBI s encarrega de promoure la defensa dels drets i de les condicions de vida

Más detalles

RESIDÈNCIA I CENTRE DE DIA SANT FELIU de GUÍXOLS GENT GRAN

RESIDÈNCIA I CENTRE DE DIA SANT FELIU de GUÍXOLS GENT GRAN RESIDÈNCIA I CENTRE DE DIA SANT FELIU de GUÍXOLS GENT GRAN Titularitat L entitat titular de la Residència i Centre de Dia Sant Feliu de Guíxols Gent Gran (SFGGG a partir d ara) es l Ajuntament de Sant

Más detalles

Centre de Recursos per a l Aprenentatge i la Investigació. Benvinguts a la Biblioteca de Dret

Centre de Recursos per a l Aprenentatge i la Investigació. Benvinguts a la Biblioteca de Dret Centre de Recursos per a l Aprenentatge i la Investigació Benvinguts a la Biblioteca de Dret Carnet Som UB Accés als serveis de la BUB Préstec Informació bibliogràfica Formació Accés als equipaments i

Más detalles

Quina és la resposta al teu problema per ser mare? Dexeus MEDICINA DE LA REPRODUCCIÓ ESTUDI INTEGRAL DE FERTILITAT

Quina és la resposta al teu problema per ser mare? Dexeus MEDICINA DE LA REPRODUCCIÓ ESTUDI INTEGRAL DE FERTILITAT MEDICINA DE LA REPRODUCCIÓ ESTUDI INTEGRAL DE FERTILITAT Quina és la resposta al teu problema per ser mare? Salut de la dona Dexeus ATENCIÓ INTEGRAL EN OBSTETRÍCIA, GINECOLOGIA I MEDICINA DE LA REPRODUCCIÓ

Más detalles

L oficina d atenció a la víctima (OAV)

L oficina d atenció a la víctima (OAV) L oficina d atenció a la víctima (OAV) INTRODUCCIÓ La creixent problemàtica generada pels maltractaments, tant en l àmbit familiar com pel que fa a la violència de gènere, l Ajuntament de Reus va considerar

Más detalles

1. Aneu a la pàgina web 2. Seleccioneu l organisme Conselleria d Educació i Universitat.

1. Aneu a la pàgina web   2. Seleccioneu l organisme Conselleria d Educació i Universitat. 1. Aneu a la pàgina web http://www.atib.es/ta/modelos/tasas046.aspx. 2. Seleccioneu l organisme Conselleria d Educació i Universitat. 1. Trieu la segona opció: Escola Oficial d Idiomes. A la següent pantalla

Más detalles

Recepció de documents electrònics Juliol 2012

Recepció de documents electrònics Juliol 2012 documents electrònics Juliol 2012 L estudiant porta un document en format electrònic. Què he de fer? Tres passes ben senzilles: Es poden donar tres situacions diferents: 1) L escenari més comú és que l

Más detalles

REGLAMENT DE JORNADA I HORARI DE TREBALL DEL PERSONAL PAS UVEG

REGLAMENT DE JORNADA I HORARI DE TREBALL DEL PERSONAL PAS UVEG REGLAMENT DE JORNADA I HORARI DE TREBALL DEL PERSONAL PAS UVEG 1. ÀMBIT D APLICACIÓ Les normes d aquest reglament s'apliquen al personal d'administració i serveis a càrrec del capítol I del pressupost

Más detalles

6.5 Circuits i canals de comunicació

6.5 Circuits i canals de comunicació 6.5 Circuits i canals de comunicació Per tal de garantir un flux correcte i eficaç d informació, comunicació i documentació en matèria de prevenció de riscos laborals entre els responsables de les unitats,

Más detalles

9, 10, 11, 12 i 13 de juliol

9, 10, 11, 12 i 13 de juliol Programa d Activitats de qualitat i amb un alt valor educatiu. Dissenyat, gestionat i portat a terme pels professors i mestres de la pròpia Escola. Alt nivell de coneixement dels alumnes. Continuïtat del

Más detalles

MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES

MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES ÍNDEX 0. Conceptes bàsics... 1 1. Accés... 2 2. Inici... 3 3. El PROJECTE del curs... 5 a. El pdf de l esborrany del projecte... 9 b. El pdf del

Más detalles

Les Garanties en la venda dels béns de consum

Les Garanties en la venda dels béns de consum La gestió de les reclamacions dels consumidors en les empreses dedicades a la venda d electrodomèstics i electrònica Les Garanties en la venda dels béns de consum Barcelona, 29 de novembre de 2016 Normativa

Más detalles

El reallotjament enfront de la pèrdua de l habitatge

El reallotjament enfront de la pèrdua de l habitatge El reallotjament enfront de la pèrdua de l habitatge Mesa d Emergència de Catalunya Barcelona, 16 d octubre de 2017 A. Pèrdua de l habitatge. 1 objectiu 3 instruments Ajudar a les famílies amb sobreendeutament,

Más detalles

Tel Fax

Tel Fax VACANCES FAMILIARS (Especial singles amb nens) Vine a l Illot Gran a passar unes vacances amb els teus fills en un entorn immillorable! Tenim un programa de vacances pensat perquè pares/mares i els seus

Más detalles

Els drets dels pacients al final de la vida: legislació vigent

Els drets dels pacients al final de la vida: legislació vigent Els drets dels pacients al final de la vida: legislació vigent Escola d Estiu. Diputació de Barcelona 11/07/2018 Isabel Alonso Dávila, presidenta DMD-CATALUNYA Origen de les lleis actuals: Declaració dels

Más detalles

Programa d Acolliment Familiar. Ministeri d Afers Socials, Justícia i Interior Andorra la Vella, 6 de juny del 2017

Programa d Acolliment Familiar. Ministeri d Afers Socials, Justícia i Interior Andorra la Vella, 6 de juny del 2017 Programa d Acolliment Familiar Andorra la Vella, 6 de juny del 2017 Conveni de col laboració: El i la Fundació Jacqueline Pradère han signat un conveni de col laboració amb l objectiu de promocionar el

Más detalles

UAC EAP Guinardó Biblioteca Camp de l Arpa - Caterina Albert

UAC EAP Guinardó Biblioteca Camp de l Arpa - Caterina Albert La Meva Salut a les meves mans 01-3-2017 UAC EAP Guinardó Biblioteca Camp de l Arpa - Caterina Albert QUE ÉS? La carpeta La Meva Salut es un espai: DIGITAL PERSONAL INTRANSFERIBLE SEGUR CONFIDENCIAL INFORMATIU

Más detalles

Com participar en un fòrum

Com participar en un fòrum Com participar en un fòrum Els fòrum són espais virtuals en el qual es pot realitzar un debat entre diferents persones d una comunitat virtual. És tracta d un debat asincronic, és a dir en el qual les

Más detalles

Mòdul 2. Investigar JEP. JOVES EMPRENEDORS PROFESSIONALS 1

Mòdul 2. Investigar JEP. JOVES EMPRENEDORS PROFESSIONALS 1 Mòdul 2. Investigar JEP. JOVES EMPRENEDORS PROFESSIONALS 1 Objectius Aprendre les variables que influeixen en un negoci Aprendre els components d un model de negoci Definir la proposta de valor del projecte

Más detalles

HISPANO LLACUNENSE, SL CARTA DE SERVEIS

HISPANO LLACUNENSE, SL CARTA DE SERVEIS 2018 HISPANO LLACUNENSE, SL CARTA DE SERVEIS Informació General Inicia les seves activitats l'any 1930, en la població de La Llacuna. S indiquen els serveis que es realitzen: línia de LLacuna, Sant Sadurní,

Más detalles

Targeta T-12. Targeta T-12

Targeta T-12. Targeta T-12 Característiques Títol de transport personalitzat amb nom i cognom, DNI/passaport/NIE i fotografia per a menors de 4 a 12 anys Data de caducitat: en la primera edició la T-12 té una validesa de 16 mesos

Más detalles

Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic

Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic 2016-2020 1/ Introducció 2/ Pilars i Objectius del Pla 2.1 / Els Pacients 2.2 / Els Professionals 2.3 / Els Recursos 1 Introducció L Hospital Clínic de Barcelona

Más detalles

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA A l EVIA s ha creat dins el mòdul de matrícula un apartat nou que tracta de la cita prèvia d automatrícula: Dins aquesta carpeta podem trobar dos eines:

Más detalles

Manual d ús de la marca UAB

Manual d ús de la marca UAB Manual d ús de la marca UAB 1 Àrea de Comunicació i de Promoció Continguts 1) Objectius del Manual 3 2) Usos permesos i prohibits 3 a. Utilització de les marques de la UAB 3 b. Usuaris de les marques 3

Más detalles

REGLAMENT DE RÈGIM INTERN. Reglament de règim intern del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, CDIAP Baix Ebre Deltebre.

REGLAMENT DE RÈGIM INTERN. Reglament de règim intern del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, CDIAP Baix Ebre Deltebre. REGLAMENT DE RÈGIM INTERN Reglament de règim intern del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, CDIAP Baix Ebre Deltebre. 1. Identificació i titularitat del servei Aquest Centre de Desenvolupament

Más detalles

Guia per a entitats, empreses i ciutadans. Manual per obtenir un certificat de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre

Guia per a entitats, empreses i ciutadans. Manual per obtenir un certificat de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre Guia per a entitats, empreses i ciutadans Manual per obtenir un certificat de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre DIPUTACIÓ DE GIRONA 15/02/2018 Introducció Tal i com s estableix a l article 14 de la

Más detalles

INTRODUCCIÓ. La seva utilitat i importància

INTRODUCCIÓ. La seva utilitat i importància 1 INTRODUCCIÓ Els senyals de trànsit La seva utilitat i importància Segurament hauràs observat que hi ha una pila de senyals viaris diferents. Tots tenen un significat important per a la nostra seguretat.

Más detalles

Tema 2: L organització política de Catalunya

Tema 2: L organització política de Catalunya En aquest tema aprendràs que : és una de les 17 comunitats autònomes de l estat espanyol. Les comunitats autònomes s autogovernen d acord amb el que estableix el seu estatut i la Constitució espanyola.

Más detalles

Full Informatiu núm. 8: del 24 al 30 de juliol

Full Informatiu núm. 8: del 24 al 30 de juliol POCS 217 Full Informatiu núm. 8: del 24 al 3 de juliol Introducció L any 24 el Departament de Salut i el CatSalut van posar en marxa per primera vegada un pla d actuació per prevenir els efectes de les

Más detalles

Accés gratuït de l advocacia al traductor automàtic en línia castellà-català i viceversa

Accés gratuït de l advocacia al traductor automàtic en línia castellà-català i viceversa Accés gratuït de l advocacia al traductor automàtic en línia castellà-català i viceversa Rut Carandell Servei Lingüístic del Consell dels Il lustres Col legis d Advocats de Catalunya (CICAC) Actes de la

Más detalles

CASAL D ESTIU AMER 2016

CASAL D ESTIU AMER 2016 CASAL D ESTIU AMER 2016 FITXA D INSCRIPCIÓ Nom: Cognoms: Data de naixement: Curs Escolar (acabat): Domicili: Població: CP: Nom del pare/mare/tutors Telèfon contacte: Correu electrònic: Telèfons d emergència

Más detalles

LA IMPORTÀNCIA DEL LLEURE DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL LECTUAL. Fundació Privada Rubricatus. 4 d'abril del

LA IMPORTÀNCIA DEL LLEURE DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL LECTUAL. Fundació Privada Rubricatus. 4 d'abril del LA IMPORTÀNCIA DEL LLEURE DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL LECTUAL Fundació Privada Rubricatus 4 d'abril del 2006 1 TEMPS LLIURE Què és? El temps lliure és aquell temps que resta a la persona un

Más detalles

Guia per sol licitar el certificat al. Registre Central de Delinqüents Sexuals

Guia per sol licitar el certificat al. Registre Central de Delinqüents Sexuals Guia per sol licitar el certificat al Registre Central de Delinqüents Sexuals Què és el Registre de Delinqüents Sexuals? El registre és una base de dades on s inclouen totes les dades que conté el Registre

Más detalles

Característiques. Títol de transport personalitzat amb nom i cognom, DNI/passaport/NIE i fotografia per a nens de 4 a 12 anys

Característiques. Títol de transport personalitzat amb nom i cognom, DNI/passaport/NIE i fotografia per a nens de 4 a 12 anys Característiques 2 Títol de transport personalitzat amb nom i cognom, DNI/passaport/NIE i fotografia per a nens de 4 a 12 anys Data de caducitat: en la primera edició la T-12 té una validesa de 16 mesos

Más detalles

ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014

ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ÍNDEX 1.-Enquestes Satisfacció... pàg. 1 2.-Resultats de les enquestes... pàg. 1 2.1-Enquestes als usuaris... pàg. 1 2.2-Enquestes als familiars...

Más detalles

Benvolguda Família, Informació important referent al servei de menjador:

Benvolguda Família, Informació important referent al servei de menjador: Benvolguda Família, Ens complau informar-vos que l empresa Serhs Food gestionarà el Projecte Espai Migdia a l escola dels vostres fills, vetllant perquè la nutrició i el servei de monitoratge al menjador

Más detalles

Òrgans paritaris i col legiats de consulta i participació dels empleats públics en matèria de prevenció de riscos laborals

Òrgans paritaris i col legiats de consulta i participació dels empleats públics en matèria de prevenció de riscos laborals Òrgans paritaris i col legiats de consulta i participació dels empleats públics en matèria de prevenció de riscos Març 2013 Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Índex 1. Òrgans paritaris

Más detalles

Preguntes més freqüents

Preguntes més freqüents Preguntes més freqüents Què he de fer per avançar les meves factures? 1. Donar-se d alta a BBVA net advance..4 2. Activar/signar el contracte d avançament de factures de cada client 5 3. Sol licitar l

Más detalles

1. CONFIGURAR LA PÀGINA

1. CONFIGURAR LA PÀGINA 1 1. CONFIGURAR LA PÀGINA El format de pàgina determina l aspecte global d un document i en modifica els elements de conjunt com són: els marges, la mida del paper, l orientació del document i l alineació

Más detalles

EL MÓN DE LA FANTASIA

EL MÓN DE LA FANTASIA EL MÓN DE LA FANTASIA Dilluns 26 de Juny Dimarts 27 de Juny Dimecres 28 de Juny Dijous 29 de Juny Divendres 30 de Juliol 8h - 8:45h 8:45h 9h Benvinguda Benvinguda Benvinguda Benvinguda/ Sortida Benvinguda

Más detalles

DEMANDA DE PREUS ESPORTS INFABLES, MATERIALS RECREATIUS I ANIMACIONS

DEMANDA DE PREUS ESPORTS INFABLES, MATERIALS RECREATIUS I ANIMACIONS Andorra la Vella, 15 de febrer del 2017 Ref.: JPG / 80101 INFABLES, MATERIALS RECREATIUS I ANIMACIONS ANY 2017 DEMANDA DE PREUS ESPORTS INFABLES, MATERIALS RECREATIUS I ANIMACIONS - En cada pressupost

Más detalles