Presentació del nou equip i línies d actuació del Departament de Cultura. 2 de febrer de 2011

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Presentació del nou equip i línies d actuació del Departament de Cultura. 2 de febrer de 2011"

Transcripción

1 Presentació del nou equip i línies d actuació del Departament de Cultura 2 de febrer de 2011

2 Nou equip del Departament Conseller Ferran Mascarell Secretaria General Xavier Solà ICIC Fèlix Riera DG Política Lingüística Yvonne Griley DG Patrimoni Cultural Joan Pluma CPCPTC Lluís Puig DG Cooperació Cultural Norbert Tomàs Direcció de Serveis Pepa Moya Ramon Llull (Generalitat de Catalunya i Govern de les Illes Balears) Vicenç Villatoro

3 Secretaria General de Cultura Francesc Xavier Solà i Cabanes És advocat i músic. Ha exercit d advocat especialista en drets de la propietat intel lectual i ha estat treballant d advocat per a l SGAE. També ha impartit classes sobre drets d autor en diversos Màsters i Postgraus. Ha dirigit els serveis jurídics ( ) de l Associació Catalana de Municipis i Comarques i ha impartit classes en Màster de Dret Local. En l àmbit polític, ha estat Regidor de Joventut i de Cultura de Vic ( ), vicepresident primer del Consell Comarcal d Osona i des del 2007 ocupava el càrrec de Primer Tinent d Alcalde de Vic i regidor d Urbanisme i de Cultura. Anteriorment havia estat president de la Sectorial de Cultura de CDC i de CiU ( ). Ha format part de diverses entitats culturals. Així, ha estat president de la Fundació d Estudis Musicals de Vic; membre de la Fundació l Atlàntida, de la Fundació Universitat de Vic; de la Fundació Festival de Cantonigròs i del Consell d Administració d Eumo Editorial i d Eumo Gràfic. També ha estat vicepresident Primer de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya i del Consorci Tranversal. Ha participat en la redacció i esmenes de diversa normativa catalana, com a jurista especialitzat en món local. És membre de la Comissió Territorial d Urbanisme de la Catalunya Central i havia estat membre de la Comissió d Urbanisme de Catalunya, així com director de la Fundació Privada d Habitatge Públic de Catalunya. És autor del manual Sóc Regidor, i ara què? i ha participat en diverses publicacions col lectives: Polítiques locals de Cultura (Diputació de Barcelona 1998), La Gestión Cultural en los Municipios (FEMP2002) i Cultura i Municipi (2005). Ha estat professor de l Escola de Música i Conservatori de Vic i membre, des de la seva fundació, del patronat de la Fundació de l Escola Superior de Música de Catalunya. Ha participat com a intèrpret en més de 20 enregistraments musicals.

4 Institut Català de les Indústries Culturals Fèlix Riera i Prado Cursa els seus estudis a l Institut de RTVE, en l especialitat de producció. Ha desenvolupat la seva activitat professional en els sectors televisiu, cinematogràfic i editorial. Compta amb una llarga trajectòria com a productor en l àmbit audiovisual, de la qual destaquen en cinema les produccions Tot Verí, dirigida per Xavier Ribera, i El Far, dirigida per Manel Balaguer. En televisió, ha produït la sèries Nova Ficció (TVC), Cròniques de la veritat oculta (TVC), Homenots (TVE i TVC), Être Dieu (TVE), Mediterrània (TVC). En l actualitat participa com assessor de continguts de la productora Optima TV, de la qual és soci fundador. En els darrers anys ha estat conseller del Consell de l Audiovisual de Catalunya i responsable del projecte IQUA de seguretat a Internet, així com membre fundador i actualment vocal del Col legi de l Audiovisual de Catalunya i fundador de l Associació Barcelona Audiovisual. Els anys va ser vicepresident de la Federación de Asociaciones de Productores Audiovisuales Españoles (FAPAE). En el camp editorial, ha estat fins a l actualitat director editorial de Grup 62 i entre els anys 2004 i 2006 va ser director editorial de l Esfera dels Llibres. És membre fundador del diari digital elsingulardigital.cat. Ha impartit docència a la Universitat Pompeu Fabra des de 1994 fins l any 2008 com a professor associat a la facultat de Comunicació Audiovisual i en l actualitat participa en el Màster de Cine de la Universitat Ramon Llull, i el màster de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona. És també membre fundador del Cercle de Cultura i va ser membre de la comissió Consultiva del Congrés Internacional d Economia i Cultura impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona l any 2009.

5 Direcció General de Política Lingüística Yvonne Griley i Martínez Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona (UB), Suficiència investigadora en Lingüística General pel Departament de Romàniques de la UB, màster en Lingüística Aplicada pel Departament de Llengua Catalana de la UB i màster en Funció Gerencial a les Administracions Públiques d ESADE. Fins ara ha treballat a la Direcció General d Afers Religiosos com a responsable de coordinació i suport a la gestió. Ha estat subdirectora general de Política Lingüística de 1996 a 2004; vicepresidenta de la subcomissió de Cultura de l Assemblea de les Regions d Europa (ARE) fins al juliol de 2004; membre fins al 2004 del consell d administració del Consorci de Terminologia de Catalunya (TERMCAT); membre i vicepresidenta del consell d administració del Consorci per a la Normalització Lingüística i secretària del Consell Social de la Llengua Catalana. També ha estat impulsora i organitzadora del programa Voluntaris per la Llengua. Professora de llengua i literatura catalanes per a l accés a la universitat a més grans de 25 anys i dels cursos oficials de llengua catalana de l Escola d Administració Pública de Catalunya. Ha estat directora de la Revista Llengua i Ús des de 1996 fins al primer quatrimestre del 2004, i col laboradora habitual de diverses revistes especialitzades, com ara la Revista de Llengua i Dret de l EAPC, la revista Cultura, de la Conselleria de Cultura de la Generalitat i la revista Llengua i Administració, on ha publicat diversos articles. Militant de CDC des del Consellera Nacional, membre de la Sectorial de Cultura i de la Sectorial d Igualtat i Drets Socials. Ha format part del Secretariat Permanent de la Sectorial de Cultura, dins la qual ha coordinat els temes de política i normalització lingüística. També és membre del Comitè Local de Sant Fost de Campsentelles.

6 Direcció General del Patrimoni Cultural Joan Pluma i Vilanova Llicenciat en Filosofia i Lletres, especialitat Història Contemporània, i Màster en Direcció d Empreses a la UdG. Des de 2003 i fins a l actualitat ha estat Tinent d Alcalde d Urbanisme i portaveu del grup municipal socialista a l Ajuntament de Girona. Vicepresident de la Diputació de Girona. Ponent de l Àrea de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies. Portaveu del grup socialista a la Diputació de Girona. Diputat des de juny de 2006 fins a l'actualitat. Entre 1991 i 2003 va ser regidor delegat de l Àrea de Cultura i Educació de l'ajuntament de Girona. Vicepresident de la Comissió de Cultura de la Federació de Municipis de Catalunya ( ). Entre juliol de 2000 i juliol de 2003, director de Programes de la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació. Membre de l equip redactor del Llibre Blanc de la Cultura Catalana (1999) i autor d articles als llibres Cultura y Corporaciones Locales (1993) i Cultura i Municipi. Polítiques culturals municipals a Catalunya (2007), Ciudades creativas. Vol 1 Cultura, territorio, economía y ciudad (2009). Ha participat com a docent en algunes edicions de diferents programes formatius: mòdul sobre Polítiques Municipals de Patrimoni Cultural dins el Títol d Especialització Professional sobre Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona, al Màster sobre Gestió Cultural de l IDEC de la Universitat Pompeu Fabra i en el postgrau sobre Mediació de Conflictes de la UdG. Ha participat en projectes europeus com Itineraris de cultura i ocupació. El rol del tercer sistema en l estratègia europea (Projecte Arciweb UE, 2001), Cultural heritage operations for de the regeneration of urban sites (URBACT UE, 2003) i Prospecció geofísica, recerca i excavació selectiva del subsòl (Article 10. Feder: accions innovadores, 1999). Assessor Tècnic de Coordinació de l Àrea d'afers Socials i Joventut de l'ajuntament de Barcelona ( ).

7 Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana Lluís Puig i Gordi Té estudis musicals, de dansa, de producció audiovisual i d Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya. Director artístic del Mercat de Música Viva de Vic des del Des de 2001 dirigeix l empresa Vesc (Vèrtex Empresarial de Serveis Culturals SL) dedicada a la cançó, la música i la dansa catalana d arrel tradicional i per extensió de tota la Mediterrània. També ha estat director de la Fira Mediterrània de Manresa ( ) i prèviament havia ocupat el càrrec de cap de l'àrea de Recursos del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Ha estat sardanista (Minyons d en Serrat, Asert), dansaire i director de diversos esbarts (Terrassa, Catalunya Dansa, Igualadí, Ciutat Comtal, Rubí). Músic del grup folk Ministrils del Raval i fundador i gestor de diverses entitats culturals terrassenques, com ara Carnavalis, Treure Ball, Ball d en Serrallonga, Atreu o el Grup d'estudis sobre la Festa Major de Terrassa. Ha endegat i dirigit el projecte Casa de la Música de Terrassa (junt amb Salt, Mataró, l Hospitalet de Llobregat i Manresa) i forma part de les taules sectorials d Indústries Culturals i de Música pel Pacte Cívic per a la Cultura de Terrassa. Ha publicat diversos llibres centrats en la cultura tradicional: Terregada, apunts sobre folklore de Terrassa; Crònica i Calendari de Dansa Tradicional; Danses de la Terra de la Biblioteca Joan Amades, Calendari de danses tradicionals catalanes, Les festes a Catalunya. A més, ha produït diversos CD i DVD. És Premi Nacional de Dansa (1984).

8 Direcció General de Cooperació Cultural Norbert Tomàs i Bilbeny Té estudis d Història de l Art, Belles Arts i musicals. La seva formació artística el vincula al món cultural i associatiu del país. Al llarg de més de 30 anys d experiència associativa ha realitzat tota mena de tasques de gestió i direcció. Ha estat membre organitzador de nombrosíssimes activitats culturals arreu de la geografia catalana, espanyola i de l estranger. Ha estat membre fundador i secretari del Consell Català de la Música ( ) i membre de la Plataforma per a la creació del Consell de les Arts de Catalunya ( ). També ha presidit l Associació de Fotògrafs Professionals d Espanya ( ) i ha estat membre del Comitè Organitzador de Sonimagfoto ( ). Ha format part dels equips directius de diferents entitats culturals: Joventuts Musicals de Barcelona; Associació Amics de la Música de Barcelona, Joventuts Musicals de Catalunya; Associació Orquestra de Cambra Catalana; Consell de la Joventut de Barcelona; Cercle Artístic de Sant Lluc; Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya. Es professionalitza com a fotògraf i realitza reportatges fotogràfics en l àmbit de la música i la cultura. L any 1996 inaugura el seu estudi-plató, treballant principalment per editorials, immobiliàries, industrials i clients directes de l àmbit de la música i les belles arts. Al seu estudi han treballat prestigiosos fotògrafs i productores, rodant-se spots i videoclips de reconeguts músics i models. Paral lelament realitza exposicions de pintura, fotografia i performance. Les seves obres han estat publicades per diverses editorials i mitjans. Recentment ha editat el llibre documental i d obra personal Escenografies de l oblit. Darrerament s ha incorporat al Secretariat de Cultura de CDC per tal d elaborar un projecte polític de cultura.

9 Direcció de Serveis Pepa Moya i González Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i procuradora de Tribunals. Postgrau de Desenvolupament Directiu, Lideratge i Innovació als serveis públics ESADE. Ha estat cap del Servei de Suport Jurídic de la Direcció General d Atenció a la Infància i Adolescència; subdirectora general de Recursos Humans i Organització de la Direcció de Serveis del Departament de Cultura i subdirectora general i d Administració i Gestió de la Direcció General del Patrimoni Cultural. També a Cultura va ser nomenada cap del Servei de la Secretaria Administrativa de la Subdirecció General d Administració de la Secretaria General. Al Departament d Ensenyament, ha estat cap del Servei Normatiu i d Assessorament Jurídic de la Subdirecció General d Assessoria Jurídica de la Secretaria General i també cap de la Secció de Programació de Professorat d Ensenyaments Secundaris i de Règim Especial de la Direcció General de Recursos Humans. També ha exercit d advocada a Catalana de Gas i Electricitat S.A, avui, Gas Natural, i a Promotora Mediterránea S.A. Actualment, treballava al Servei d Ocupació de Catalunya.

10 Institut Ramon Llull (Generalitat de Catalunya i Govern de les Illes Balears) Vicenç Villatoro i Lamolla Escriptor i periodista. Llicenciat en Ciències de la Informació. Va ser director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió ( ) i director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya ( ). Entre els anys 1999 i 2002, va ser diputat al Parlament de Catalunya per CiU. Com a periodista ha treballat al Diari de Terrassa, El Correo Catalán, Avui i TV3. A El Correo Catalán va ser cap de la secció de Cultura i espectacles. Va ser director de l Avui entre 1993 i Ha estat cap de la secció de Cultura de TV3, director i presentador dels programes Trossos i Crònica 3 i presentador del programa Millenium i De llibres. És membre del Consell d administració de BarcelonaTV. També en el món del periodisme, ha col laborat com a articulista en diversos mitjans (Avui, El Periódico, El País, El temps, Catalunya Ràdio i Com Ràdio, entre d altres) i ha estat professor de Gèneres d Opinió a la Facultat de Ciències de la Informació de l UAB. Com a escriptor ha publicat una dotzena de novel les, entre les quals Evangeli gris, Memòria del traïdor, La claror de juliol, Hotel Europa i La ciutat del fum Ha obtingut els principals premis de la literatura catalana: Sant Jordi, Sant Joan, Ciutat de Barcelona, Ciutat de Palma, Prudenci Bertrana, Documenta, etc. L any 2004 va guanyar el premi Carlemany amb la novel la La derrota de l àngel i el 2010 el Ramon Llull amb Tenim un nom. Ha publicat llibres de poesia, memorialístics, de divulgació i d assaig polític. Entre d altres ocupacions en l'àmbit cultural, també ha estat director cultural de la Fundació Enciclopèdia Catalana entre el 2000 i el 2002 i comissari de les exposicions Escolta, Espanya, Catalunya, tierra de acogida i Veus.

11 Línies d actuació 1. Reordenació de l administració cultural pública Simplificació d estructures Adaptació a les necessitats dels ciutadans Eficiència (Aquests tres criteris s aplicaran, per exemple, en la creació de la Finestreta única de subvencions, que ha de simplificar els processos de subvenció actuals per fer-los més eficients i respondre a les necessitats del sector)

12 Línies d actuació 2. Desplegament d un Acord per la Cultura Pacte entre administracions Marc d entesa entre sector públic i sector privat Cinema Audiovisual Teatre Dansa Circ Llibre Arts visuals Música Arquitectura Cultura digital Patrimoni Cooperació per a la internacionalització Plantejament estratègic dels objectius i les línies d actuació a un, quatre i deu anys Projecte compartit

13 Línies d actuació 3. Ampliació del concepte de cultura Creativitat: Talent i iniciativa creativa de la societat civil. Progrés. Invertir en cultura és invertir en progrés. Quant més culte és un país, més capacitat té per encarar un futur de progrés econòmic. Comunitat. La cultura, i la llengua catalana com a part central de la nostra cultura, són elements constitutius de la consciència de pertànyer a una comunitat Identitat. La cultura té la capacitat de transformar la vivència personal en una vivència més àmplia i col lectiva. És el nostre patrimoni cultural, material i immaterial, el que fa sòlida la nostra identitat. Centralitat social de la cultura.

14 Presentació del nou equip i línies d actuació del Departament de Cultura 2 de febrer de 2011

Relació Govern Municipal d Alcoi

Relació Govern Municipal d Alcoi Relació Govern Municipal d Alcoi Nom Responsabilitat Formació i experiencia Retribució anual bruta Nascut a Alcoi el 22 de gener de 1976, casat amb dos fills. Diplomat en Ciències empresarials i Llicenciat

Más detalles

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Índex 1. Introducció i prioritats del Programa 2016 2. Línies estratègiques d actuació 2.1. Girona, ciutat educadora i solidària 2.2. La dimensió transversal

Más detalles

Anàlisi de les dades del mercat laboral

Anàlisi de les dades del mercat laboral Anàlisi de les dades del mercat laboral Centre de Formació i Ocupació del Baix Montseny Sax Sala Comerç Empresa Turisme Gestió Oficina de turisme Creació rutes i itineraris Web turisme Edició de materials

Más detalles

PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A FUNCIONS I ÀMBITS D INTERVENCIÓ PROFESSIONAL COL LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA

PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A FUNCIONS I ÀMBITS D INTERVENCIÓ PROFESSIONAL COL LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A I ÀMBITS D INTERVENCIÓ PROFESSIONAL PEDAGOG/A DE DESENVOLUPAMENT ORGANITZATIVA ANALÍTICA Educació, instrucció i formació global i específica socioeducatiu global i específic

Más detalles

Curriculum Vitae. Dades personals. Idiomes. G _Aca_ca. Nom Víctor. Cognoms Martínez Gil. Nacionalitat Espanyola

Curriculum Vitae. Dades personals. Idiomes. G _Aca_ca. Nom Víctor. Cognoms Martínez Gil. Nacionalitat Espanyola Curriculum Vitae Dades personals Nom Víctor Nacionalitat Espanyola Cognoms Martínez Gil Formació acadèmica (Titulació, any i institució) Llicenciatura en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma

Más detalles

Què és? Som el que mengem

Què és? Som el que mengem Què és? Som el que mengem Natació Educativa Hoquei Medi Obert Act. aquàtica discapacitats Tallers Cuina L H Camina 100x100 SALUDABLE Dia Mundial de la Salut Jornades Adaptades INTRO Activitat física i

Más detalles

ANTONI SOROLLA EDO, arquitecte, Nascut al 1959. Arquitecte especialitzat en urbanisme.

ANTONI SOROLLA EDO, arquitecte, Nascut al 1959. Arquitecte especialitzat en urbanisme. ANTONI SOROLLA EDO, arquitecte, Nascut al 1959. Arquitecte especialitzat en urbanisme. Des de 1988, he realitzat i he col laborat en diversos treballs d'urbanisme per a l'administració pública municipal

Más detalles

Indicadors, anàlisi i avaluació en les programacions d arts visuals municipals

Indicadors, anàlisi i avaluació en les programacions d arts visuals municipals Jornades de Formació per a Tècnics Municipals d Arts Visuals 2016 Indicadors, anàlisi i avaluació en les programacions d arts visuals municipals Programa d arts visuals de la Diputació de Barcelona Destinataris:

Más detalles

Llei de formació i qualificació professional de Catalunya. 4 de juny de 2015

Llei de formació i qualificació professional de Catalunya. 4 de juny de 2015 de Catalunya 4 de juny de 2015 Finalitats de la llei (I) Foment de l ocupació i millora professional. La formació com a eina de progrés personal i continu al llarg de la vida. La formació com a clau per

Más detalles

Interpretació de l'actualitat jurídica en l'àmbit educatiu (Període del 7/03 al 13/06 de 2013)

Interpretació de l'actualitat jurídica en l'àmbit educatiu (Període del 7/03 al 13/06 de 2013) Normativa apareguda des de la darrera sessió del dia 7 de març de 2013 amb rellevància, directa o indirecta, per a l educació i el món local, resumida per a la sessió del dia 13 de juny de 2013 Interpretació

Más detalles

N O S A L T R E S S O M... Escola Collbaix

N O S A L T R E S S O M... Escola Collbaix N O S A L T R E S S O M... Escola Collbaix ESCOLA COLLBAIX DE SANT JOAN DE VILATORRADA Projecte educatiu del CEIP Collbaix: Escola integrada a la comunitat educativa de Sant Joan de Vilatorrada. Escola

Más detalles

CONGRÉS DE CULTURA DE TERRASSA

CONGRÉS DE CULTURA DE TERRASSA CONGRÉS DE CULTURA DE TERRASSA Auditori Municipal 25, 26 i 27 de gener de 2013 AMICS DE LES ARTS I JOVENTUTS MUSICALS QUI SOM Adela Farré i Cuberes Presidenta d Amics de les Arts i Joventuts Musicals des

Más detalles

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL CURRICULUM resumit Francesc López EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL - Incorporació a la plantilla en règim de contractat laboral indefinit com a mestre a l escola Costa i Llobera des de l any 1977 fins el 1986.

Más detalles

Marc societari de TMB. Febrer de 2016

Marc societari de TMB. Febrer de 2016 de TMB Febrer de 2016 2 Què és TMB? Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) és la denominació comuna de les empreses Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA (FMB), i Transports de Barcelona, SA (TB),

Más detalles

Primera Jornada de Fires locals

Primera Jornada de Fires locals Primera Jornada de Fires locals Recinte firal de Sabadell 18 de setembre de 2008 Primera Jornada de Fires Locals 1 Taula Rodona Les fires locals: esdeveniments culturals, econòmics o mixtes? Moderador

Más detalles

LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA

LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA Presentació: L any 1933 la Universitat de Barcelona va aconseguir un règim especial d estructura i funcionament que li va permetre una autonomia

Más detalles

GRAU EN EDUCACIÓ INFANTIL Facultat de Ciències de l Educació - UAB

GRAU EN EDUCACIÓ INFANTIL Facultat de Ciències de l Educació - UAB 847 - Pla d'estudis del títol de Graduat o Graduada en Educació Infantil per la Universitat Autònoma de Barcelona, impartit a la Facultat de Ciències de l Educació. Memòria aprovada per la Comissió d'afers

Más detalles

Tesis doctoral: DISCAPACIDAD Y ACCIÓN POSITIVA: INCENTIVACIÓN DE LA CONTRATACIÓN LABORAL Y CUOTAS DE RESERVA DE EMPLEO

Tesis doctoral: DISCAPACIDAD Y ACCIÓN POSITIVA: INCENTIVACIÓN DE LA CONTRATACIÓN LABORAL Y CUOTAS DE RESERVA DE EMPLEO CURRICULUM VITAE ABREVIADO JORGE PÉREZ PÉREZ (17209425C) TITULACIÓN: Licenciado en Derecho Universidad de Zaragoza Máster en Seguridad y Prevención Universidad Autónoma de Barcelona Doctor en Derecho Universidad

Más detalles

Diplomatura de Relacions Laborals

Diplomatura de Relacions Laborals Informació general Centre docent Facultat de Dret Proposta docent Proporcionar una formació adequada en les bases teòriques i en les tècniques de l'organització del treball i de la gestió de personal,

Más detalles

Eva Mengual Alexandri currículum

Eva Mengual Alexandri currículum Eva Mengual Alexandri currículum Titulacions acadèmiques (àmbit editorial) Títol de llicenciada en Filologia catalana Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona (1997) Títol de traductora jurada

Más detalles

V SIMPOSI INTERNACIONAL SOBRE ANTROPOLOGIA VIÀRIA LA PERCEPCIÓ DE LS SEGURETAT COM A FACTOR DE RISC CURRICULA

V SIMPOSI INTERNACIONAL SOBRE ANTROPOLOGIA VIÀRIA LA PERCEPCIÓ DE LS SEGURETAT COM A FACTOR DE RISC CURRICULA . V SIMPOSI INTERNACIONAL SOBRE ANTROPOLOGIA VIÀRIA LA PERCEPCIÓ DE LS SEGURETAT COM A FACTOR DE RISC CURRICULA DR. JOSEP OLIVES I PUIG President de la Societat Catalana d Antropologia Viària i Degà dels

Más detalles

Institut del Teatre ESAD Escola Superior d Art Dramàtic

Institut del Teatre ESAD Escola Superior d Art Dramàtic Institut del Teatre ESAD Escola Superior d Art Dramàtic Els estudis superiors d art dramàtic de l Institut del Teatre s imparteixen a l Escola Superior d Art Dramàtic (ESAD). L ESAD atorga el títol superior

Más detalles

POSTGRAUS. Fundació URV

POSTGRAUS. Fundació URV POSTGRAUS Fundació URV Crea el teu futurv La Universitat Rovira i Virgili és la universitat pública de la Catalunya Sud Som una universitat jove i dinàmica al servei de les necessitats de la societat,

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

200 CENTRES MÉS SOL LICITATS EN PRIMERA PREFERÈNCIA 2017

200 CENTRES MÉS SOL LICITATS EN PRIMERA PREFERÈNCIA 2017 200 CENTRES MÉS SOL LICITATS EN PRIMERA PREFERÈNCIA 2017 Ordre Centre d'estudi Universitat Població 1 Barcelona 865 7,414 880 2 Psicologia Barcelona 854 8,324 480 3 Medicina UPF / Barcelona 837 12,840

Más detalles

GICS (Grup de Gestió d Informació. Gestors de cites: Què són? Què fan? Què podem fer més?

GICS (Grup de Gestió d Informació. Gestors de cites: Què són? Què fan? Què podem fer més? GICS (Grup de Gestió d Informació en Ciències de la Salut) Gestors de cites: Què són? Què fan? Què podem fer més? Sessió organitzada i coordinada per Viry Santamaria Gestors de referències bibliogràfiques

Más detalles

VALIDESA ADMINISTRATIVA DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ EN LES PROVES D ACCÉS A LA FUNCIÓ PÚBLICA I EN ELS CONCURSOS DE MÈRITS

VALIDESA ADMINISTRATIVA DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ EN LES PROVES D ACCÉS A LA FUNCIÓ PÚBLICA I EN ELS CONCURSOS DE MÈRITS VALIDESA ADMINISTRATIVA DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ EN LES PROVES D ACCÉS A LA FUNCIÓ PÚBLICA I EN ELS CONCURSOS DE MÈRITS L Àrea de Promoció i Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica

Más detalles

Nou Pla d Acció AL 21

Nou Pla d Acció AL 21 Nou Pla d Acció AL 21 2014 FASE I Actualització del diagnòstic Àmbits d acció, línies estratègiques Detecció punts i forts punts febles Pluja d idees i suggeriments Revisió i estructuració de propostes

Más detalles

GRAU EN EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA Facultat de Ciències de l Educació - UAB

GRAU EN EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA Facultat de Ciències de l Educació - UAB 1283 / 1363 - Pla d'estudis del títol de Graduat o Graduada en Educació Infantil i Educació Primària per la Universitat Autònoma de Barcelona, impartit a la Facultat de Ciències de l Educació. Aprovat

Más detalles

Trobada professional per a la recerca de noves fórmules de promoció de la literatura

Trobada professional per a la recerca de noves fórmules de promoció de la literatura Trobada professional per a la recerca de noves fórmules de promoció de la literatura Organitza Col labora Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles Amb el suport de ON I QUAN SANT PERE DE RIUDEBITLLES (Alt

Más detalles

Graduat Superior en Arxivística i Gestió de Documents

Graduat Superior en Arxivística i Gestió de Documents Informació general Centre docent Escola Superior d'arxivística i Gestió de Documents Proposta docent Proporcionar una formació adequada sobre els principis i els procediments metodològics i tècnics emprats

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

25 anys formant professionals

25 anys formant professionals 25 anys formant professionals MÀSTERS I POSTGRAUS. INSTITUT DE FORMACIÓ CONTÍNUA DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA BUILDING TALENT TALENT HUB TALENT HUB MANAGEMENT DIRECTIU PROGRAMA DE TRANSFORMACIÓ DIGITAL

Más detalles

La governabilitat metropolitana a Europa i l Amèrica del Nord

La governabilitat metropolitana a Europa i l Amèrica del Nord La governabilitat metropolitana a Europa i l Amèrica del Nord Mariona Tomàs Col lecció_estudis Sèrie_Govern Local 13 La governabilitat metropolitana a Europa i l Amèrica del Nord La governabilitat metropolitana

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

INFORME DE LA VAL D ARAN 2013

INFORME DE LA VAL D ARAN 2013 INFORME DE LA VAL D ARAN 2013 PROÒM - INFORME D ARAN 2013 1 ÍNDEX I. CONSIDERACIONS GENERALS... 3 II. LES ACTUACIONS DEL SÍNDIC A L ARAN EN DADES... 5 2.1. Queixes i actuacions d ofici tramitades amb

Más detalles

RECULL DE PREMSA. Mort Creu Casas, primera dona membre numerària de l Institut d Estudis Catalans

RECULL DE PREMSA. Mort Creu Casas, primera dona membre numerària de l Institut d Estudis Catalans comunicació RECULL DE PREMSA Mort Creu Casas, primera dona membre numerària de l Institut d Estudis Catalans 20 de maig del 2007 Consulta El Butlletí de l IEC Institut d Estudis Catalans Comunicació Carrer

Más detalles

CURS SEMI-PRESENCIAL SOBRE EL TRIBUNAL EUROPEU DE DRETS HUMANS

CURS SEMI-PRESENCIAL SOBRE EL TRIBUNAL EUROPEU DE DRETS HUMANS Del 31 / 3 / 2014 al 10 / 5 / 2014 CURS SEMI-PRESENCIAL SOBRE EL TRIBUNAL EUROPEU DE DRETS HUMANS DESCRIPCIÓ: - PROGRAMA: El Conveni Europeu per la Salvaguarda dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals

Más detalles

Benvinguts a la Facultat

Benvinguts a la Facultat Benvinguts a la Facultat de Filosofia i Lletres 3.236 Estudiants de grau 456 Estudiants de màster 470 Acadèmics i investigadors 200 Persones d administració i serveis RESPONSABLES ACADÈMICS Degà: Dr. Joan

Más detalles

Llei de Formació i qualificació professional de Catalunya

Llei de Formació i qualificació professional de Catalunya Llei de Formació i qualificació professional de Catalunya Presentació de continguts 4 de Juny 2015 Resum d aspectes clau Té com a objectiufomentar l ocupació i la millora professional de les persones,

Más detalles

Raval Territori Socialment Responsable (TSR)

Raval Territori Socialment Responsable (TSR) Raval Territori Socialment Responsable (TSR) Dades històriques rellevants de El Raval 1960: 105.000 hab. 1996: 35.000 hab. Anys 80: prostitució, droga, marginalitat... 1981-1996: Fugida de 70.000 hab Finals

Más detalles

Dades biogràfiques dels diputats i les diputades de la Diputació de Barcelona

Dades biogràfiques dels diputats i les diputades de la Diputació de Barcelona Dades biogràfiques dels diputats i les diputades de la Diputació de Barcelona Mercè Conesa i Pagès (CiU) Nascuda el 13 de setembre de 1968. Casada, 3 fills. Ha cursat els cursos de: Programa de Liderazgo

Más detalles

REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS

REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS Article 1. Llobet i Gibert de Vidreres és un organisme d assessorament, consulta, proposta i participació

Más detalles

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola

Más detalles

FORMACIÓ. Educadors en el lleure Director-directora, monitor-monitora... Acció social Associacionisme Voluntariat

FORMACIÓ. Educadors en el lleure Director-directora, monitor-monitora... Acció social Associacionisme Voluntariat FORMACIÓ Educadors en el lleure Director-directora, monitor-monitora... Acció social Associacionisme Voluntariat Informació 972 24 93 25 www.fundacioesplaigirona.cat www.fundacioesplaigirona.cat ESCOLA

Más detalles

Inici de curs

Inici de curs Inici de curs -2017 Roda de premsa d 1 de setembre alumnes alumnes Inici de curs -2017 Dades del sistema educatiu 1 1.570.011 alumnes matriculats +7.822 (p) previsió 78.367 1r cicle infantil -660 310.454

Más detalles

SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 31 DE GENER DE 2013 ORDRE DEL DIA

SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 31 DE GENER DE 2013 ORDRE DEL DIA SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 31 DE GENER DE 2013 ORDRE DEL DIA I.- PART RESOLUTIVA DE LA SESSIÓ 1. Aprovació de l esborrany de l acta de la sessió plenària ordinària de

Más detalles

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat PROGRAMA LÀBORA Barcelona Mercat Laboral Reservat L Ajuntament de Barcelona presenta el Programa LÀBORA. Una iniciativa que ofereix a les empreses l oportunitat de participar en un projecte de responsabilitat

Más detalles

PRESUPUESTO DE LA GENERALITAT 2017 DETALLE DE TRANSFERENCIAS Y SUBVENCIONES F.P. 7

PRESUPUESTO DE LA GENERALITAT 2017 DETALLE DE TRANSFERENCIAS Y SUBVENCIONES F.P. 7 CÓDIGO LÍNEA: S5403000 DENOMINACIÓN LÍNEA: Beques per a la realització de pràctiques de formació 72,00 BENEFICIARIOS PREVISTOS: Titulats superiors i diplomats universitaris Concurrencia competitiva DESCRIPCIÓN

Más detalles

Metodologia de la intervenció social

Metodologia de la intervenció social Serveis socioculturals i a la comunitat Metodologia de la intervenció social CFGS.ISO.M02/0.14 CFGS - Integració social Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

ÍNDEX I. CONSIDERACIONS GENERALS... 3 II. LES ACTUACIONS DEL SÍNDIC A L ARAN EN DADES... 5

ÍNDEX I. CONSIDERACIONS GENERALS... 3 II. LES ACTUACIONS DEL SÍNDIC A L ARAN EN DADES... 5 INFORME D ARAN 2014 PROÒM - INFORME D ARAN 2014 1 ÍNDEX I. CONSIDERACIONS GENERALS... 3 II. LES ACTUACIONS DEL SÍNDIC A L ARAN EN DADES... 5 2.1. Queixes i actuacions d ofici tramitades amb les administracions

Más detalles

MÀSTER EN PSICOPEDAGOGIA

MÀSTER EN PSICOPEDAGOGIA MÀSTER EN PSICOPEDAGOGIA CURS 2017-2018 FACULTAT D EDUCACIÓ UNIVERSITAT DE BARCELONA TRETS FONAMENTALS DEL MÀSTER FORMACIÓ INTEGRAL I MULTIDISCIPLINAR El màster s'adreça a titulats universitaris que vulguin

Más detalles

Notes de tall 1a assignació Juny 2013 (12/07/13) Ordre alfabètic per centre d'estudi

Notes de tall 1a assignació Juny 2013 (12/07/13) Ordre alfabètic per centre d'estudi Notes de tall 1a assignació Juny 2013 (12/07/13) Ordre alfabètic per centre d'estudi Codi ESTUDIS DE GRAU, TÍTOLS PROPIS I TÍTOLS PROPIS SUPERIORS 41029 Administració d'empreses i gestió de la innovació

Más detalles

CREU ROJA A BARCELONA

CREU ROJA A BARCELONA CREU ROJA A BARCELONA Acte de Presentació Xarxa Barcelona Resilient Barcelona, 22 de gener de 2015 Títol presentació La Missió Subtítol Ser cada vegada més a prop de les persones vulnerables en els àmbits

Más detalles

GRAU D EDUCACIÓ PRIMÀRIA: Primer curs 2015 /2016

GRAU D EDUCACIÓ PRIMÀRIA: Primer curs 2015 /2016 GRAU D EDUCACIÓ PRIMÀRIA: Primer curs 2015 /2016 Grup 21 curs Societat, Ciència i Cultura Societat, Ciència i Cultura 103699 i contextos I 103700 i contextos II 102011 / 6ECTS Teories i Pràctiques contemporànies

Más detalles

(CIREM). Les seves línies de recerca principals són a l entorn del mercat de treball, el gènere i les desigualtats socials. En els últims anys ha

(CIREM). Les seves línies de recerca principals són a l entorn del mercat de treball, el gènere i les desigualtats socials. En els últims anys ha AUTORS QUE HAN COL LABORAT A SOCIETAT CATALANA 2010 Àngel Belzunegui Eraso. Doctor en sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professor titular de sociologia a la Universitat Rovira

Más detalles

Àmbit de l Economia: empresa, turisme i esdeveniments

Àmbit de l Economia: empresa, turisme i esdeveniments Àmbit de l Economia: empresa, turisme i esdeveniments PROCÉS PARTICIPATIU PER A UN PACTE NACIONAL DE L ACTIVITAT FÍSICA I L ESPORT DE CATALUNYA Dimecres, 15 de maig de 2017 Esplugues Situació 2 Metodologia

Más detalles

DE BONES PRÀCTIQUES. 1 de febrer, 22 de febrer, 22 de març, 26 d'abril, 24 de maig i 28 de juny

DE BONES PRÀCTIQUES. 1 de febrer, 22 de febrer, 22 de març, 26 d'abril, 24 de maig i 28 de juny j o r n a d e s 1 de febrer, 22 de febrer, 22 de març, 26 d'abril, 24 de maig i 28 de juny presentació Si bé la singularitat de cada municipi pot generar problemes específics, les administracions locals,

Más detalles

NOU SAIER Servei d Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats. NUEVO SAIER Servicio de Atención a Inmigrantes, Emigrantes y Refugiados

NOU SAIER Servei d Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats. NUEVO SAIER Servicio de Atención a Inmigrantes, Emigrantes y Refugiados NOU SAIER Servei d Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats Ens adaptem als canvis i a les necessitats de la ciutadania oferint dos nous serveis NUEVO SAIER Servicio de Atención a Inmigrantes, Emigrantes

Más detalles

1/6. Dades del/de la sol licitant. Centres que se sol liciten (podeu escriure fins a tres centres)

1/6. Dades del/de la sol licitant. Centres que se sol liciten (podeu escriure fins a tres centres) Full de mèrits. Concurs de mèrits per seleccionar directors de centres docents de titularitat de l Ajuntament de Barcelona gestionats pel Consorci d Educació. Convocatòria 2017 Dades del/de la sol licitant

Más detalles

3. Formació Acadèmica 1. Llicenciada en Dret, Universitat de Barcelona, 10/10/ Doctora en Dret, Universitat Autònoma de Barcelona 03/06/1992

3. Formació Acadèmica 1. Llicenciada en Dret, Universitat de Barcelona, 10/10/ Doctora en Dret, Universitat Autònoma de Barcelona 03/06/1992 Curriculum Vitae 1. Dades personals MARIA JESUS ESPUNY TOMAS Departament de Dret Públic i Ciències Historicojurídiques Facultat de Dret. Edifici B (UAB) (Bellaterra - 08193) Telf. 935811052 Correu electrònic:

Más detalles

Cursos de formació del professorat. La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera

Cursos de formació del professorat. La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera Cursos de formació del professorat La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera Idioma de les sessions Català. Sector educatiu dels participants Professors de català per a estrangers

Más detalles

PAU / CFGS i FP (vies 0-7 / 4-8) Places orientatives. Nota de tall (a l'inici del procés)

PAU / CFGS i FP (vies 0-7 / 4-8) Places orientatives. Nota de tall (a l'inici del procés) Estudis de grau i títols propis 41029 Administració d'empreses i gestió de la innovació Mataró UPF 80 5,000 5,000 5,000 5,000 5,000 5,000 7,833 7,833 Administració d'empreses i gestió de la innovació /

Más detalles

LES CUINERES DEL BAGES. El valor de la cuina tradicional del Bages

LES CUINERES DEL BAGES. El valor de la cuina tradicional del Bages LES CUINERES DEL BAGES El valor de la cuina tradicional del Bages Introducció Les Cuineres del Bages som una entitat sense ànim de lucre, integrada per un grup de dones aficionades a la cuina, fundada

Más detalles

El Banc de Llavors de la Garrotxa

El Banc de Llavors de la Garrotxa El Banc de Llavors de la Garrotxa Centre de recuperació i conservació de varietats tradicionals Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) Març de 2010 Antecedents del banc de llavors

Más detalles

Direcció: Dra. Marina Romeo

Direcció: Dra. Marina Romeo GRAU EN COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL DOCUMENT DE TREBALL PER A L ELABORACIÓ DE L ASSIGNATURA PROJECTES I AUTORS: GRUP GID CAV (Grup d Innovació Docent consolidat per la Universitat de Barcelona) Direcció: Dra.

Más detalles

PROPOSTES PER A LA RETOLACIÓ DE LA BIBLIOTECA EN CENTRES EDUCATIUS DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA

PROPOSTES PER A LA RETOLACIÓ DE LA BIBLIOTECA EN CENTRES EDUCATIUS DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA PROPOSTES PER A LA RETOLACIÓ DE LA BIBLIOTECA EN CENTRES EDUCATIUS DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA Mercè Abeyà Montserrat Gabarró Anna Gasol SEMINARI DE TRACTAMENT DOCUMENTAL DEL NUCLI DE BIBLIOTEQUES ESCOLARS

Más detalles

El suport a la recerca a les biblioteques de la UPC. CRAI, II Jornada de bones pràctiques Universitat de Barcelona, 26 d abril de 2016

El suport a la recerca a les biblioteques de la UPC. CRAI, II Jornada de bones pràctiques Universitat de Barcelona, 26 d abril de 2016 El suport a la recerca a les biblioteques de la UPC CRAI, II Jornada de bones pràctiques Universitat de Barcelona, 26 d abril de 2016 Presentació 1. Normalització i publicació de la producció científica

Más detalles

Definició d economia social. El pes de l economia social en l economia catalana

Definició d economia social. El pes de l economia social en l economia catalana Definició d economia social. El pes de l economia social en l economia catalana Marta Olivella Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya Barcelona, 22 de setembre de 2016 1. La definició de l

Más detalles

LA EMPRESA L EMPRESA

LA EMPRESA L EMPRESA PORTFOLIO LA EMPRESA L EMPRESA JPC Comunicación Es una agencia de comunicación y relaciones públicas ubicada en la ciudad de Barcelona. Las líneas básicas de actuación de JPC son tres: Gabinete de Prensa

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament ESCOLA DOCTOR TRUETA

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament ESCOLA DOCTOR TRUETA Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament ESCOLA DOCTOR TRUETA OBJECTIUS... DOTAR A L ALUMNE/A DE CAPACITATS I COMPETÈNCIES QUE LI PERMETI: SER UNA PERSONA COMPROMESA AMB EL SEU ENTORN. APRENDRE

Más detalles

D'acord amb la disposició addicional esmentada, Ordeno: Article únic

D'acord amb la disposició addicional esmentada, Ordeno: Article únic Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny (DOGC 4168, de 6 de juliol), sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística El

Más detalles

Notes de tall 1a assignació Juny 2012 (13/07/12) Ordre alfabètic per centre d'estudi

Notes de tall 1a assignació Juny 2012 (13/07/12) Ordre alfabètic per centre d'estudi Notes de tall 1a assignació Juny 2012 (13/07/12) Ordre alfabètic per centre d'estudi Codi ESTUDIS DE GRAU, TÍTOLS PROPIS I TÍTOLS PROPIS SUPERIORS 41029 Administració d'empreses i gestió de la innovació

Más detalles

Marta López Rodrigo. Despatx: Titulació. Correu electrònic: Currículum Vitae

Marta López Rodrigo. Despatx: Titulació. Correu electrònic: Currículum Vitae Marta López Rodrigo Correu electrònic: mlopez@parcdesalutmar.cat Despatx: 61.332 Titulació Doctoranda en el Programa de Doctorat en Medicina. Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Lideratge i Gestió

Más detalles

És d orígen desconegut i encara no té cura.

És d orígen desconegut i encara no té cura. L ELA, l Esclerosi Lateral Amiotròfica, és una malaltia degenerativa que afecta selectivament les neurones motores del cervell i de la medul la espinal. És d orígen desconegut i encara no té cura. L ELA

Más detalles

L Ajuntament de Barcelona signa amb les universitats un acord per a la creació del Consell Assessor Municipal d Universitats de la ciutat

L Ajuntament de Barcelona signa amb les universitats un acord per a la creació del Consell Assessor Municipal d Universitats de la ciutat 7 d abril de 2015 L Ajuntament de Barcelona signa amb les universitats un acord per a la creació del Consell Assessor Municipal d Universitats de la ciutat» Amb aquesta signatura, es concreta un dels objectius

Más detalles

L ADMINISTRACIÓ LOCAL LOCAL EN EN LA ECONÓMICA DD ACTIVITAT IMPULS A LES ÀREES D ACTIVITAT ECONÒMICA EN UN TERRITORI ESTRATÈGIC EL PRAT DE LLOBREGAT

L ADMINISTRACIÓ LOCAL LOCAL EN EN LA ECONÓMICA DD ACTIVITAT IMPULS A LES ÀREES D ACTIVITAT ECONÒMICA EN UN TERRITORI ESTRATÈGIC EL PRAT DE LLOBREGAT EL EL PAPER PAPER DE DE L ADMINISTRACIL L ADMINISTRACIÓ LOCAL LOCAL EN EN LA LA PROMOCIÓ PROMOCIÓI I GESTIÓ GESTIÓD À D ÀREES D ACTIVITAT DD ACTIVITAT ECONÓMICA ECONÓMICA IMPULS A LES ÀREES D ACTIVITAT

Más detalles

Curriculum Vitae. Dades personals. Idiomes. G _Aca_ca

Curriculum Vitae. Dades personals. Idiomes. G _Aca_ca Curriculum Vitae Dades personals Nom Vicent Nacionalitat Espanyola Cognoms Fonollosa Pla Formació acadèmica (Titulació, any i institució) Licenciat en Medicina, 1975, UAB Doctor en Medicina, 1985, UAB

Más detalles

RELACIÓ ENTRE TITULACIONS UNIVERSITÀRIES I BRANQUES DE CONEIXEMENT

RELACIÓ ENTRE TITULACIONS UNIVERSITÀRIES I BRANQUES DE CONEIXEMENT PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT. PREINSCRIPCIÓ. RELACIÓ ENTRE TITULACIONS UNIVERSITÀRIES Codis d universitats: UA Universitat d Alacant Universitat Jaume I Universitat Miguel Hernández d Elx Universitat

Más detalles

COM GESTIONAR UN PROJECTE EDUCATIU D UN EQUIPAMENT CULTURAL?

COM GESTIONAR UN PROJECTE EDUCATIU D UN EQUIPAMENT CULTURAL? 3A EDICIÓ COM GESTIONAR UN PROJECTE EDUCATIU D UN EQUIPAMENT CULTURAL? MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA 15 I 16 DE GENER DE 2015 Organitza: En la tercera edició del curs l APGCC compta amb el Museu Marítim de

Más detalles

Cultura Biblioteques. Direcció General de Cooperació Cultural Subdirecció General de Biblioteques

Cultura Biblioteques. Direcció General de Cooperació Cultural Subdirecció General de Biblioteques Direcció General de Cooperació Cultural Subdirecció General de Biblioteques Què és Eureca? Eureca és un cercador de col leccions digitals catalanes. Té com a objectius: Augmentar la visibilitat dels dipòsits.

Más detalles

FORMACIÓ PERMANENT DE LA UPC

FORMACIÓ PERMANENT DE LA UPC FORMACIÓ PERMANENT DE LA UPC MÀSTERS, POSTGRAUS I CURSOS DE FORMACIÓ CONTÍNUA www.talent.upc.edu La UPC School ofereix als professionals de l arquitectura, l enginyeria i les TIC un extens catàleg de formació

Más detalles

CASAL GENT GRAN MEDITERRÀNIA

CASAL GENT GRAN MEDITERRÀNIA CASAL GENT GRAN MEDITERRÀNIA Del 5 d octubre al 18 de desembre Inscripcions del 21 al 30 de setembre al casal en horari d'atenció al públic. TALLERS GRATUÍTS DIES HORARI BALL EN LÍNIA DILLUNS 16.30-18.30

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

Via Laietana Barcelona número 149

Via Laietana Barcelona número 149 Via Laietana 16 08003 Barcelona número 149 Dissabte, 28 novembre, omplim els carrers de: ni terrorisme ni guerra ni feixisme ni retallada de llibertats # MaiMés A les 17 hores a plaça de la Universitat.

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

RESOLUCIÓ EMO/1316/2011, de 13 d abril, per la qual es dóna publicitat de les subvencions concedides pel Departament de Treball durant l any 2010.

RESOLUCIÓ EMO/1316/2011, de 13 d abril, per la qual es dóna publicitat de les subvencions concedides pel Departament de Treball durant l any 2010. Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5889 30.5.2011 30837 RESOLUCIÓ EMO/1316/2011, de 13 d abril, per la qual es dóna publicitat de les subvencions concedides pel Departament de Treball durant

Más detalles

PLA D ACCIÓ B+S. Associació de Comerciants Xavier Nogués

PLA D ACCIÓ B+S. Associació de Comerciants Xavier Nogués PLA D ACCIÓ B+S Associació de Comerciants Xavier Nogués 1. DADES DE L ORGANITZACIÓ Nom: Associació de Comerciants Xavier Nogués Breu descripció: Associacio que agrupa 30 comerços i restauradors associats

Más detalles

Premis Literaris de Calldetenes

Premis Literaris de Calldetenes 38e ` Premis Literaris de Calldetenes Febrer 2017 38è Armand Premi Premi de Novel la Quintana Dotat amb 3.000 i la publicació de l obra per l Il lustríssim Ajuntament de Calldetenes, edició a càrrec de

Más detalles

Consell Consultiu de les Illes Balears GE UGE CONSELL CONSULTIU DE LES ILLES BALEARS

Consell Consultiu de les Illes Balears GE UGE CONSELL CONSULTIU DE LES ILLES BALEARS Consell Consultiu de les Illes Balears Consell Consultiu de les Illes Balears GE0000541 UGE CONSELL CONSULTIU DE LES ILLES GE0000541 UGE CONSELL CONSULTIU DE LES ILLES GE0000541 UGE CONSELL CONSULTIU DE

Más detalles

PRESIDÈNCIA. Isabel Garcia. Alcaldessa ÀREA 3 ECONOMIA I ORGANITZACIÓ. Manel Llord de Cara President d Àrea

PRESIDÈNCIA. Isabel Garcia. Alcaldessa ÀREA 3 ECONOMIA I ORGANITZACIÓ. Manel Llord de Cara President d Àrea PRESIDÈNCIA Alcaldessa SECRETARI Francesc Consuegra INTERVENTOR Josep Munuera TRESORERA Eulàlia Ferran ÀREA 1 ALCALDIA Presidenta d Àrea - Alcaldessa ÀREA 2 TERRITORI I MEDI AMBIENT President d Àrea ÀREA

Más detalles

Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient

Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient Espai per escriure títol Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient Servei d Ocupació de Catalunya Barcelona, 17/11/2010 Agents Impacte Agents de la Xarxa Objectius Servei d Ocupació de

Más detalles

DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN CANARIAS (pp. 2-4)

DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN CANARIAS (pp. 2-4) REVISTA CATALANA DE DRET AMBIENTAL Vol. II Núm. 2 (2011): 1-7 -Crònica- DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN CANARIAS (pp. 2-4) DRET I POLÍTIQUES AMBIENTALS A CANÀRIES (pp.5-7) ADOLFO JIMÉNEZ JAÉN Profesor

Más detalles

PROGRAMA D APRENENTATGE PERMANENT

PROGRAMA D APRENENTATGE PERMANENT PROGRAMA D APRENENTATGE PERMANENT COMISSIÓ EUROPEA. 2007-2013 pap@xtec.cat sllengua@xtec.cat PRESSUPOST 13620 MILIONS PER ALS SET ANYS OBJECTIUS (2) Comenius: 1/20 alumnes 2007-2013 Erasmus: 3.000.000

Más detalles

HORIZON 2020 LIFE Brussel les

HORIZON 2020 LIFE Brussel les INTERREG EUROPE Accions innovadores FEDER Nord Pas de Calais HORIZON 2020 LIFE Brussel les URBACT Commissariat Egalité Territoires SUDOE Govern de Cantabria POCTEFA Comunitat Treball Pirineus FEDER PO

Más detalles

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils La tortuga Poruga Un nou material didàctic de l Estany de Sils 2ª Jornada de l Estany de Sils Temporània, Associació d Educació Ambiental de la Selva Joan Mas Josep Noguerol Llicenciats en Ciències Ambientals

Más detalles

Annex 2 Classificació dels estudis en coeficients d'estructura docent dels graus dels centres integrats

Annex 2 Classificació dels estudis en coeficients d'estructura docent dels graus dels centres integrats Annex 2 Classificació dels estudis en coeficients d'estructura docent dels graus dels centres integrats Universitats publiques Estudis amb coeficient d'estructura docent A Administració i Direcció D'empreses

Más detalles