Música contra la pobresa infantil. La basílica de Montserrat acull un dels 24 concerts solidaris que se celebraran arreu del territori català

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Música contra la pobresa infantil. La basílica de Montserrat acull un dels 24 concerts solidaris que se celebraran arreu del territori català"

Transcripción

1 Nota de premsa Música contra la pobresa infantil La basílica de Montserrat acull un dels 24 concerts solidaris que se celebraran arreu del territori català La Basílica del Monestir de Montserrat rep dissabte 2 d abril a les 16,30 h, un dels 24 concerts del cicle, de la mà de l Orquestra Amics Unesco Barcelona, dirigida per Gonçal Comellas Es podrà escoltar l orgue de la Basílica per Mercè Sanchis, acompanyat per l Orquestra Unesco Barcelona, interpretant obres de Haendel. La Fundació Música Solidària, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA impulsen aquest cicle de concerts que uneixen música, solidaritat i compromís amb les persones i el territori Entre els mesos de març i abril s oferiran 8 concerts solidaris a les ciutats de Granollers, Vic, Terrassa, Sabadell, Berga, Montserrat i Sant Cugat i Reus. Els concerts arribaran a 24 localitats d arreu de Catalunya, en espais tan emblemàtics com la basílica de Montserrat, els monestirs de Ripoll i Sant Cugat del Vallès, les catedrals de Terrassa, Tortosa, Sant Feliu de Llobregat, Girona, La Seu d Urgell, entree molts altres. Els beneficis recaptats per donatius a la basílica o aportacions a la Fila 0 es destinaran als diferents programes de Família i Infància de les Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat.

2 Sant Feliu de Llobregat, 15 de març de La Basílica del Monestir de Montserrat rebrà, el proper 2 d abril, a les 16,30 h, un dels 24 concerts del Cicle de Música Solidària: Música contra la pobresa infantil, impulsat per la Fundació Música Solidària, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA (format per BBVA i CatalunyaCaixa). El cicle, que s allargarà durant tot 2016, es va iniciar el passat 3 de gener a la Catedral de Tortosa, i durant els mesos de març i abril haurà arribat a Granollers, Vic, Terrassa, Sabadell, Berga, Sant Cugat i Reus. L objectiu és doble: D una part, fer arribar la música clàssica arreu de Catalunya i de l altre, la captació d ingressos pels programes socials centrats en la pobresa infantil de les Càritas Diocesanes Catalanes. Pretenem que els nostres concerts també facin arribar la música a llocs i persones on no arriba habitualment i que alhora siguin un altaveu obert als ciutadans, per tal d ajudar entre tots a la tasca que està duent a terme Càritas. El cicle té una clara voluntat d implicar el territori, i a cada concert es busca la participació de les institucions locals, comarcals i de les entitats i persones que vulguin sumar-s hi. Aquests concerts tenen lloc a esglésies, catedrals i equipaments culturals. 1er concert del cicle 3 de gener, catedral de Tortosa. Bach, Haendel i Vivaldi. 2on concert del cicle 6 de març, a les 18 h a la Parròquia de Sant Esteve de Granollers. Rèquiem de Mozart 3er concert 12 de març, a les 21 h a l Església de Sant Domènec de Vic. Concerts per a orgue i orquestra de Händel, i àries de la Passió St. Mateu de Bach 4art concert 18 de març, a les 21,30 h a la Catedral Sant Esperit de Terrassa. Rèquiem de Mozart. XXIII concert de Quaresma. 5è concert 19 març, a les 21,15 h a l Església Sant Fèlix de Sabadell. Rèquiem de Mozart 6è concert 25 de març, a les 19,30 h a l Església Sant Pere de Berga. Concert de Divendres Sant. Cors i àries de les passions de Bach. 7è concert 2 d abril, a les 16,30 h a la Basílica de Montserrat. Concerts per a orgue i orquestra de Händel. 8è concert 15 d abril, a les 21 h al Monestir de Sant Cugat. Obres de Bach: àries de la Passió St. Mateu i obres concertants de Bach (3er concert de Brandenburg, concert per violí en mi major i doble concert per a violí i oboè). 9è concert 16 d abril, a les 20 h al Prioral de Sant Pere de Reus. Rèquiem de Mozart.

3 Tots els concerts són interpretats per l ORQUESTRA UNESCO BARCELONA, sota la direcció de Gonçal Comellas. En el cas del concert de la Basílica del Monestir de Montserrat, es podrà escoltar l orgue de la Basílica per Mercè Sanchis, acompanyat per l Orquestra Unesco Barcelona, interpretant obres de Haendel. UN CICLE QUE ARRIBA A TOT CATALUNYA Llocs on està previst que arribi el cicle de concerts (llista provisional). Arenys de munt: Festival de Santa Florentina 05/08/16 Barcelona: Sta. Maria del Mar 25/11/16 Berga: parròquia de Santa Eulàlia 25/03/16 Cardona: castell 12/10/16 Figueres: parròquia Sant Pere/teatre El Jardí 18/12/16 Girona: catedral (pendent) 26/12/16 Granollers: parròquia Sant Esteve 06/03/16 La Seu d Urgell: catedral 23/07/16 Manresa: teatre Kursaal 02/10/16 Montserrat: basílica 02/04/16 Besalú: Església de Sant Pere 30/10/16 Reus: parròquia La Prioral 16/03/16 Ripoll: monestir 13/08/16 Sabadell: parròquia de Sant Fèlix 19/03/16 Sant Cugat: Monestir 15/04/16 St. Feliu Llobregat: catedral (pendent) 17/12/16 Tarragona: pendent 16/12/16 Terrassa: catedral 18/03/16 Tivissa: parròquia Sant Jaume. 20/08/16 Tortosa: catedral 03/01/16 Vic: parròquia de Sant Domènec 12/03/16 Vielha: parròquia de Sant Miquel (pendent) 06/08/16 Vilanova i la Geltrú: auditori Eduard Toldrà 13/11/16 Vinaròs: pendent 12/11/16

4 UN PROJECTE AMB FORT IMPACTE SOCIAL: LA LLUITA CONTRA LA POBRESA INFANTIL Actualment, la pobresa infantil és una realitat. Els infants formen part dels col lectius més desprotegits i amb més risc de sofrir les conseqüències de la pobresa. A Catalunya hi ha nens i nenes. Segons l IDESCAT, al 2014, la població de menys de 16 anys que viu en risc de pobresa o exclusió social és d'un 28,8% ( nens), i un 8,7% ja pateix de privació material severa. Sota el programa Contra la pobresa infantil, Càritas porta a terme diverses accions des de les diferents Càritas Diocesanes de Catalunya per orientar les famílies a l hora d accedir a recursos comunitaris de caire educatiu i sanitari, a més de proporcionar ajudes per atendre a necessitats bàsiques d'alimentació, medicaments, educació i vestits. DONATIUS I APORTACIONS FILA 0 El concert de Montserrat, a diferència d altres concerts, és d entrada lliure. La recaptació rebuda a través de donatius a la mateixa basílica o d aportacions voluntàries que es recullin de la Fila 0 es destinaran als programes de lluita contra la pobresa infantil de la Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat. Les aportacions es poden fer a través de transferència al compte corrent , tant per internet com a través de les oficines de BBVA i CatalunyaCaixa. A més, Càritas disposarà de 10 entrades de lliure disposició per lliurar entre persones que no hi podrien accedir d altra manera, transcendint el fet estrictament musical. Segons ha explicat Albert Flotats, gerent de la Fundació Música Solidària, Volem que aquests concerts siguin més que uns excel lents espectacles musicals. El públic ha de sortir dels nostres concerts convençut que ha col laborat a ajudar a la tasca que desenvolupa Càritas i que la seva aportació serà destinada als projectes per lluitar contra la pobresa infantil. Belén Latorre, directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, i Carles Malgosa, representant del Grup BBVA a Sant Feliu de Llobregat, han expressat el seu suport a aquest projecte perquè sap combinar molt bé dos dels objectius que perseguim amb l activitat que realitzem conjuntament a Catalunya: difondre la música clàssica i de qualitat a tot el territori, i solidaritat amb un problema que viu la nostra societat, i en el qual tots podem contribuir.

5 Joan Torrents, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, ha ressaltat que durant el 2014, més de persones s han pogut beneficiar dels programes que duem a terme des de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat. Un 45% de les persones que hem atès tenen entre 31 i 45 anys; són adults que no tenen feina o amb ingressos insuficients per assumir el pagament de les despeses i responsabilitats més bàsiques. Aquesta precarietat econòmica i social dels adults, arrossega a la resta de la família a una situació d exclusió, on són els infants i els joves els que pateixen les majors conseqüències. Cal actuar per invertir aquesta realitat, perquè la nostra societat abocarà a aquests infants i joves a l exclusió, sense oportunitats, i vulnerant els seus drets i la seva dignitat. Per aquest motiu, des de Càritas apostem per aquells projectes amb infants i joves que cerquen el seu desenvolupament integral i el donar suport a les seves famílies. Finalment, Mons. Agustí Cortés, Bisbe de Sant Feliu de Llobregat, ha remarcat la necessitat del compromís de la nostra societat per trencar aquestes estructures que porten a la desigualtat i l exclusió social. En aquest sentit, és important l acció caritativa que desenvolupa l Església de la diòcesis de Sant Feliu de Llobregat. El Bisbe Agustí, ha volgut agrair a l Abadia de Montserrat la seva disponibilitat i col laboració. També ha destacat la importància del compromís de la iniciativa privada envers l Acció Social.

6 EL PROJECTE MUSICAL I DE TERRITORI L Orquestra UNESCO Barcelona i els seus solistes presenten en aquests 24 concerts un ampli repertori d obres que van des del barroc fins a Mahler. Tan en formacions d orquestra de cambra, simfònica o en grups de cambra. Diem que també és un projecte de territori donat que volem fer arribar aquests concerts per tot el territori català. Fent arribar la música a llocs on no hi arriba tant sovint i a persones que difícilment podrien anar-hi. Càritas disposarà de 10 entrades de lliure disposició per lliurar entre persones que no hi podrien accedir d altra manera, transcendint el fet estrictament musical.podrem escoltar les següents obres: Vivaldi - Gloria Händel - El Messies Händel - Concerti Grossi op 6 Händel - Concerts per a orgue i orquestra op 7 Bach - Cors de la Passió segons St Joan Bach - Àries per a baix i contralt de la Passió St. Mateu Vivaldi - Les quatres estacions Bach - Concerts per a violí i orquestra Bach - Concerts de Brandenburg Bach - Concert per a violí i oboè Mozart - Rèquiem (Tortosa) (St. Feliu, Girona, Figueres, Tarragona) (Montserrat, Vic) (Montserrat, Vic) (Berga) (Berga, Sant Cugat) (Besalú) (Sant Cugat, Vic) (Sant Cugat, Vic, Besalú)) (Sant Cugat) (Granollers, Terrassa, Sabadell, Reus, Cardona) Mozart - Concert per a clarinet en la major Mozart - Simfonia concertant, per a violí i viola Mozart - Divertimenti Mozart - Quartet per a piano i cordes en sol menor Beethoven - Simfonia nº 5 Beethoven - Simfonia nº 7 Beethoven - Concert per a violí i orquestra Beethoven - Concert per a piano nº 5 Emperador Schubert - Quintet per a piano i cordes La Truita Mendelssohn - Doble concert per a violi, piano i orquestra Tchaikovsky - Serenata per a Cordes Mahler - Quartet per a piano i cordes (Vilanova, Barcelona) (Vilanova, Barcelona) (Vilanova, Barcelona) (Arenys, Vielha) (Tarragona) (La Seu d Urgell, Manresa) (Tarragona, La Seu d Urgell) (Manresa) (Arenys, Vielha) (Ripoll, Tivissa) (Ripoll i Tivissa) (Arenys, Vielha)

7 FUNDACIÓ MÚSICA SOLIDÀRIA, MÚSICA I ACCIÓ SOCIAL - La Fundació Música Solidària neix amb la voluntat d organitzar concerts solidaris, entenent-los com una eina eficaç de col laboració solidària. Cada concert es converteix en la visualització i la reflexió sobre una realitat social. El principal actiu de la Fundació Música Solidària és l Orquestra Amics Unesco Barcelona, sota la direcció de Gonçal Comellas. Entre els projectes socials que ha portat a terme, recentment ha fet una gira de 4 concerts solidaris junt a Estrella Morente en benefici de la Fundación Vicente Ferrer per al Programa Nutricional per a dones amb SIDA. ORQUESTRA UNESCO BARCELONA, MÚSICA I COMPROMÍS - L Orquestra Amics UNESCO Barcelona, sota la direcció de Gonçal Comellas, prové d una llarga tradició en les orquestres catalanes de cambra. Ha actuat en diverses ocasions al Palau de la Música, al Liceu i en altres sales tan importants com el Kursaal de Sant Sebastian, el Palacio Euskalduna de Bilbao o el Auditorio de Zaragoza. La OAUB neix el 2013, amb la voluntat de contribuir a la vida musical i cultural del nostre entorn, amb la màxima exigència de qualitat i amb una finalitat eminentment social. LA FUNDACIÓ ANTIGUES CAIXES CATALANES I EL GRUP BBVA, CULTURA DE PROXIMITAT AL TERRITORI - La majoria d accions culturals i socials que porta a terme la Fundació Antigues Caixes Catalanes, continuadora de les obres socials de les antigues Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa a Catalunya, es realitzen en col laboració amb el Grup BBVA, format per BBVA i CatalunyaCaixa. Entre els seus objectius està la de realitzar iniciatives socials i culturals dirigides a promoure el progrés humà, educatiu i cultural, tot suscitant una consciència ciutadana, participativa, compartida i responsable que impliqui persones i institucions. Actualment difon la cultura a tot el territori i ajuda a la difusió dels professionals que treballen en àmbits tan diversos com la música, la pintura, la literatura, el teatre o el circ. El Grup BBVA comparteix aquests mateixos objectius i manté un acord de col laboració amb la FACC per fer-los possibles. CÀRITAS CATALUNYA - Des de l any 1992, Càritas Catalunya és l òrgan de l Església que s ocupa de l acció caritativa i social. Està constituïda per les Càritas Diocesanes de Barcelona, Girona, Lleida, Solsona, Tarragona, Tortosa, Urgell, Vic, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Càritas Catalunya té com a missió la realització de la tasca evangelitzadora de l Església mitjançant l acció caritativa i social en les diòcesis de Catalunya. Es preocupa de la promoció de la persona i el seu desenvolupament integral. Per això estableix com a objectius propis: actuar com a espai de trobada, de diàleg i d ajuda mútua de les Càritas Diocesanes i de les institucions que en formin part, i coordinar les activitats dels seus membres i gestionar actuacions concretes sobre els assumptes i programes comuns en l àmbit territorial.

8 Dades d interès dels concerts: Dades d interès del concert de Montserrat: Data: dissabte 2 d abril Hora: 16,30 h Lloc: Basílica Montserrat Entrada lliure Contactes de premsa: FACC / FMS: Tels i comunicacio@fcaixescatalanes.cat Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat. Francesc Arnaez Tels: farnaez@caritassantfeliu.cat Més informació: flyer annex

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009)

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009) Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (29) Dossiers Idescat 1 Generalitat de Catalunya Institut d Estadística de Catalunya Informació d estadística oficial Núm. 15 / setembre del 213 www.idescat.cat

Más detalles

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra XERRADA SOBRE LES DROGUES Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa mossos d esquadra Generalitat de Catalunya Departament d Interior, Relacions Institucionals i

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

CLÀSSICA. JOVE Les noves generacions de la música clàssica

CLÀSSICA. JOVE Les noves generacions de la música clàssica CLÀSSICA JOVE Les noves generacions de la música clàssica Del 22 de maig al 10 de juliol de 2016 Diumenge 22 de maig Sala 2 Joaquim Maideu, a les 12 h. Preu: 8 W. A. MOZART I LA GRAN PARTITA Amb el mestratge

Más detalles

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3-

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- Empresa Iniciativa Empresarial (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- 1. La imatge corporativa La cultura corporativa-formada per la missió, la visió i els valors- representen l essència de l

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

L Obra Social "la Caixa" treballa per trencar el cercle de la pobresa hereditària mitjançant ajuts a més de infants

L Obra Social la Caixa treballa per trencar el cercle de la pobresa hereditària mitjançant ajuts a més de infants Nota de premsa El programa CaixaProinfància s adreça a llars amb menors de 16 anys, en risc d exclusió social L Obra Social "la Caixa" treballa per trencar el cercle de la pobresa hereditària mitjançant

Más detalles

1. Condicions generals 1. Condiciones generales

1. Condicions generals 1. Condiciones generales Convocatòria d audicions per a confeccionar una llista de col laboradors de CLARINET BAIX per la T. 2015/16 Convocatoria de audiciones para elaborar una lista de colaboradores de CLARINETE BAJO para la

Más detalles

Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA

Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA Judit Vilà QUI SOM Som una xarxa de trenta-nou escoles d arreu del nostre país, molt diverses però cohesionades totes per una història i per un

Más detalles

e 2 esplais al quadrat

e 2 esplais al quadrat e 2 esplais al quadrat excel lents pel què fem i per com ho fem Un projecte per fer un pas endavant en la qualitat i responsabilitat, tant social com mediambiental en els centres d esplai. IV Jornada de

Más detalles

DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA

DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA Què és? L Espai de deures és un projecte que vol contribuir a reduir l elevat índex de fracàs

Más detalles

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES Camí DE SON CLADERA, 20-07009 Palma Tel. 971470774 Fax 971706062 e-mail: iesjuniperserra@educacio.caib.es Pàgina Web: http://www.iesjuniperserra.net/ ORIENTACIÓ

Más detalles

SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES

SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES. Les funcions i tasques a desenvolupar s articulen dintre de les pròpies atribuïdes a l EAIA en el seu Decret de creació 338/1986 de 18 de novembre (DOGC

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades Breu tutorial actualització de dades ATRI El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades El Departament informa al portal ATRI (i no directament a les persones afectades): El no

Más detalles

PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ

PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ Barcelona, 6 de Maig del 2015 Què és el TDAH? Característiques Trastorns

Más detalles

Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE.

Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE. Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE. 1. Quart curs d ESO. A 4t d'eso, sol licitem dues matèries diferenciades: Economia de 4t d'eso, com a matèria orientadora

Más detalles

EL IMPACTO DE LAS BECAS, EN PRIMERA PERSONA

EL IMPACTO DE LAS BECAS, EN PRIMERA PERSONA EL IMPACTO DE LAS BECAS, EN PRIMERA PERSONA Testimoniales de alumnos becados dgadg Foto: Grupo de alumnos de 4º de BBA que colaboran con el Programa de Becas de ESADE Laia Estorach, Alumna de 4º de BBA

Más detalles

PANGEA: Historial de projectes

PANGEA: Historial de projectes PANGEA: Historial de projectes 1996-2000 Participació al projecte Epitelio, Teletrabajo y Teleservicios para Luchar contra la Exclusión Social y Económica. Unió Europea, 1996-1999. "Multi-Site Classroom".

Más detalles

Juntos salvaremos la vida de más niños

Juntos salvaremos la vida de más niños ALIANZA EMPRESARIAL PARA LA VACUNACIÓN INFANTIL Juntos salvaremos la vida de más niños GAVI / 10 / Germán Miranda Todos podemos desempeñar un papel, grande o pequeño, en la creación de un mundo donde ningún

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

Centre Jujol-Can Negre ESCOLA MUNICIPAL D ART

Centre Jujol-Can Negre ESCOLA MUNICIPAL D ART Centre Jujol-Can Negre ESCOLA MUNICIPAL D ART PROGRAMA DE CURSOS I ACTIVITATS GENER - MARÇ 2016 CENTRE JUJOL CAN NEGRE COM A ESCOLA MUNICIPAL D ART ESPAI PER L ART, AMB L ART Amb aquests eixos i un espai

Más detalles

IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses. Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ

IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses. Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ Índex Índex Pàg. 2 Informació General Pàg. 3 Què és? Pàg. 3 Quan? Pàg. 3 Dirigit

Más detalles

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials.

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials. ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials

Más detalles

EDITORIAL AFILIATE. Responsable de Comunicació: Toni Baos. Responsable de Formació i Ocupació: Rafael Borràs

EDITORIAL AFILIATE. Responsable de Comunicació: Toni Baos. Responsable de Formació i Ocupació: Rafael Borràs 2 EDITORIAL Confederació Sindical de CCOO de les Illes Balears C/ de Francesc de Borja Moll, 3 07003 Palma Tel. 971 72 60 60 Internet: http://www.ib.ccoo.es Correu electrònic: premsa@ib.ccoo.es Responsable

Más detalles

ACTA TALLER ESPAIS 2 - DILLUNS 16 JUNY DE 2014

ACTA TALLER ESPAIS 2 - DILLUNS 16 JUNY DE 2014 A) RADIOGRAFIA SOCIAL ACTA TALLER ESPAIS 2 - DILLUNS 16 JUNY DE 2014 Assistència: 18 persones repartiment de gènere: 7 dones - 11 homes (40-60%) franges edat: 0-35 anys: 5 persones 35-65 anys: 7 persones

Más detalles

BASES PER A LA CONCESSIÓ DELS PREMIS AL COMERÇ A LA CIUTAT DE BENICARLÓ

BASES PER A LA CONCESSIÓ DELS PREMIS AL COMERÇ A LA CIUTAT DE BENICARLÓ BASES PER A LA CONCESSIÓ DELS PREMIS AL COMERÇ A LA CIUTAT DE BENICARLÓ Primera: Convocatòria La Regidoria de Comerç i Turisme de l'ajuntament convoca els Premis al Comerç 2015, amb l'objectiu de promoure

Más detalles

Memòria d activitats 2014 Memoria de actividades 2014. Bici i Submarinisme Adaptat. associació 10 è. Bici y Submarinismo Adaptado aniversari

Memòria d activitats 2014 Memoria de actividades 2014. Bici i Submarinisme Adaptat. associació 10 è. Bici y Submarinismo Adaptado aniversari Memòria d activitats 2014 2014 Memoria de actividades 2014 Bici i Submarinisme Adaptat 10 è Bici y Submarinismo Adaptado aniversari 10 è aniversari Escola Anxaneta de Terrassa IES de Centelles Universitat

Más detalles

XIV Jornada d infermeria de cirurgia

XIV Jornada d infermeria de cirurgia XXI Jornada de cirurgia als Hospitals de Catalunya XIV Jornada d infermeria de cirurgia XXI Jornada de cirurgia als Hospitals de Catalunya COMITÈ ORGANITZADOR President : Vice-President: Secretaris: Dr.

Más detalles

El Novembre s ha fet la renovació de càrrecs, la Junta Directiva està composada per: Presidenta: Esther Garcia; Secretaria: Mª Carmen Lamazares;

El Novembre s ha fet la renovació de càrrecs, la Junta Directiva està composada per: Presidenta: Esther Garcia; Secretaria: Mª Carmen Lamazares; 2011 El Novembre s ha fet la renovació de càrrecs, la Junta Directiva està composada per: Presidenta: Esther Garcia; Secretaria: Mª Carmen Lamazares; Tresorera: Eva Sala; Vocals: Estel Salomó, Flor Bellver,

Más detalles

Resumen. En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB).

Resumen. En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB). Resumen En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB). - Encuesta de satisfacción de los usuarios de las bibliotecas (CBB). ELS USUARIS DE LES BIBLIOTEQUES

Más detalles

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Guió previ per al professorat Presentació Amb les propostes del Servei Educatiu del Museu Picasso convidem a alumnes

Más detalles

Índex. Presentació... 5

Índex. Presentació... 5 Índex Presentació.......................................... 5 BIBLIOTECA DE CATALUNYA - DADES CIP. (Col lecció lectura fàcil ; 2) ISBN 9788439385233 I. Catalunya. Departament d Acció Social i Ciutadania

Más detalles

Tour Estrella Morente, El Amor Brujo Conciertos a beneficio de la Fundación Vicente Ferrer

Tour Estrella Morente, El Amor Brujo Conciertos a beneficio de la Fundación Vicente Ferrer Tour Estrella Morente, El Amor Brujo Conciertos a beneficio de la Fundación Vicente Ferrer La Fundació Música Solidària presenta el Tour ESTRELLA MORENTE, El AMOR BRUJO en 4 grandes ciudades españolas:

Más detalles

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles

Cataluña Barcelona Barcelona Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Cataluña Barcelona Barcelona Hospital de la Santa Creu i Sant Pau Comunidad autónoma Provincia Municipio Hospital Dependencia funcional Año Partos totales Tasa de cesáreas Badalona Hospital Universitari Germans Trias i Pujol Público 2011 1664 27,0 Badalona Hospital Universitari

Más detalles

CATÀLEG D ACTIVITATS CULTURALS Presentació de noves propostes. Quin tipus de propostes s hi poden presentar?

CATÀLEG D ACTIVITATS CULTURALS Presentació de noves propostes. Quin tipus de propostes s hi poden presentar? CATÀLEG D ACTIVITATS CULTURALS 2017 Presentació de noves propostes El SARC publica en la seua web cada any el Catàleg d Activitats Culturals amb la finalitat de promocionar tant els professionals del sector

Más detalles

PROJECTE ZONA 11: ÀREA CREATIVA A LA DRETA DE L EIXAMPLE. Mesura de Govern

PROJECTE ZONA 11: ÀREA CREATIVA A LA DRETA DE L EIXAMPLE. Mesura de Govern PROJECTE ZONA 11: ÀREA CREATIVA A LA DRETA DE L EIXAMPLE. Mesura de Govern PROJECTE ZONA 11: ÀREA CREATIVA A LA DRETA DE L EIXAMPLE Mesura de Govern Consell Plenari del Districte de l Eixample Juliol de

Más detalles

Cru-Evolució. Mira el món diferent! ESO - educació. Una aposta de ciutadania global des de l escola

Cru-Evolució. Mira el món diferent! ESO - educació. Una aposta de ciutadania global des de l escola Cru-Evolució Mira el món diferent! Una aposta de ciutadania global des de l escola ESO - educació EDUCACIÓ Juntament amb les comunitats i les organitzacions del Sud amb què treballem hem aconseguit que

Más detalles

Poc a poc, amb els seus quadres va començar a guanyar molts diners i com que França li agradava molt, va decidir quedar-se una bona temporada, però

Poc a poc, amb els seus quadres va començar a guanyar molts diners i com que França li agradava molt, va decidir quedar-se una bona temporada, però PABLO PICASSO El passat dia 12 de Febrer, en comptes de fer classe de matemàtiques i de castellà, com cada dimecres, ens vam convertir en artistes per conèixer la vida i les obres de Pablo Picasso. Quan

Más detalles

dia europeu de la mediació

dia europeu de la mediació 09.00h Punts d informació a la Ciutat de la Justícia Lloc Edifici C i Edifici H de la Ciutat de la Justícia (Gran Via de les Corts Catalanes, 111-Barcelona i Avinguda Carrilet,2 L Hospitalet de Llobregat)

Más detalles

Un projecte per a joves creat per joves

Un projecte per a joves creat per joves 1 ART I CULTURA CONTRA LA VIOLÈNCIA QUOTIDIANA Un projecte per a joves creat per joves La campanya de sensibilització Whyviolence? uneix durant tres mesos a cinquanta joves de tres districtes de Barcelona

Más detalles

Servicios veterinarios comarcales de Cataluña

Servicios veterinarios comarcales de Cataluña Servicios veterinarios comarcales de Cataluña Comunidad Autónoma de Cataluña Departament d'agricultura, Alimentació i Acció Rural Gran Via de les Corts Catalanes, 612-614 08007 BARCELONA Teléfono: 93 304

Más detalles

Barcelona, una escola oberta a tothom.

Barcelona, una escola oberta a tothom. Barcelona, una escola oberta a tothom. Benvolgudes famílies, Ens plau informar-vos que, durant aquests dies, els centres educatius sostinguts amb fons públics a la ciutat de Barcelona organitzen i desenvolupen

Más detalles

Guia de serveis municipals i suport a les famílies. L Hospitalet

Guia de serveis municipals i suport a les famílies. L Hospitalet Guia de serveis municipals i suport a les famílies L Hospitalet Ser al costat de les persones és la nostra màxima prioritat. És per això que hem elaborat aquesta Guia de serveis municipals de suport a

Más detalles

CRISI INTERNA EN EL PP Isern rebaixa a Cort les exigències de Rodríguez per revisar l'etapa de Calvo El ple aprova per unanimitat donar suport a la denúncia d'emaya i revisar la gestió feta al 2009, però

Más detalles

MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS. EL BANY un espai de tranquil litat

MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS. EL BANY un espai de tranquil litat MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS EL BANY un espai de tranquil litat Lluny de la freda funcionalitat del passat, avui dia el bany s ha transformat en un espai més habitable. Un lloc on la distribució està

Más detalles

Antes de comenzar, la presentación del informe, una puntualización:

Antes de comenzar, la presentación del informe, una puntualización: Sr. Alcalde, regidors i regidores Sr. Josep Escartin, Síndic Municipal de Greuges de Sabadell i president del FòrumSD Sr. Francisco Amaya, Síndic Personer de Mollet Senyores i senyors, Amigues i amics,

Más detalles

24 d Abril de 2015. Hospital Mare de Déu de la Mercè Passeig Universal, 34 44 Barcelona

24 d Abril de 2015. Hospital Mare de Déu de la Mercè Passeig Universal, 34 44 Barcelona La persona amb malaltia mental ha d afrontar una doble dificultat per a recuperar-se: la malaltia en si i els prejudicis i discriminacions que rep per patir-la. L Estigma social és una càrrega de patiment

Más detalles

DOCUMENT ACREDITATIU DEL SEU VISAT TELEMÀTIC

DOCUMENT ACREDITATIU DEL SEU VISAT TELEMÀTIC 08002 BARCELONA Plaça Nova, 5 Tel. 93 301 50 00 08500 VIC Plaça del Bisbe Oliba, 2 Tel. 93 889 26 91 08970 ST JOAN DESPÍ Plaça Catalunya s/n Edifici Can Negre Tel. 93 477 29 72 17004 GIRONA Plaça de la

Más detalles

Cuál es la respuesta a tu problema para ser madre? Prop del 90% dels problemes d esterilitat es poden diagnosticar, i la immensa majoria tractar.

Cuál es la respuesta a tu problema para ser madre? Prop del 90% dels problemes d esterilitat es poden diagnosticar, i la immensa majoria tractar. Actualment, els trastorns de fertilitat afecten un 15% de la població. Moltes són les causes que poden influir en la disminució de la fertilitat, però ara, als clàssics problemes físics se ls ha sumat

Más detalles

OBJOVI. Observatorio Joven de Vivienda en España Cataluña (1/9)

OBJOVI. Observatorio Joven de Vivienda en España Cataluña (1/9) Cataluña (1/9) Por primera vez desde el tercer trimestre de 2008, la renta disponible de los hogares jóvenes en Cataluña no ha registrado una disminución trimestral, debido a la estabilización en el número

Más detalles

Col legi de Fisioterapeutes RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA

Col legi de Fisioterapeutes RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA Col legi de Fisioterapeutes de Catalunya RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA Setembre 2004 Els fisioterapeutes critiquen el sistema de regularització de la Generalitat de les teràpies naturals

Más detalles

La volta al món en 80 dies-07 18/10/07 08:23 Página 107 I TU, COM HO VEUS?

La volta al món en 80 dies-07 18/10/07 08:23 Página 107 I TU, COM HO VEUS? I TU, COM HO VEUS? ~ I tu, com ho veus? ~ La volta al món en 80 dies ~ 1 El treball a) Phileas Fogg té prou diners per viure bé sense haver de treballar. Coneixes personalment algú que pugui viure bé

Más detalles

OBJOVI. Observatorio Joven de Vivienda en España Cataluña (1/15)

OBJOVI. Observatorio Joven de Vivienda en España Cataluña (1/15) Cataluña (1/15) El año no ha traído ninguna mejora en las condiciones objetivas para la emancipación residencial de los y las jóvenes en Cataluña. Desde el punto de vista laboral, cabe destacar que Cataluña

Más detalles

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte Barça Parc Un nou espai, un nou concepte Juliol 2009 Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte El Barça: motor social i conjunt de valors El FC Barcelona, una de les entitats esportives més importants

Más detalles

XV CONGRÉS. de la Societat Catalana. Barcelona, 25, 26, 27 i 28 de Maig de 2011 WWW.CONGRESSCCC.ORG HOTEL DIAGONAL ZERO

XV CONGRÉS. de la Societat Catalana. Barcelona, 25, 26, 27 i 28 de Maig de 2011 WWW.CONGRESSCCC.ORG HOTEL DIAGONAL ZERO WWW.CONGRESSCCC.ORG XV CONGRÉS de la Barcelona, 25, 26, 27 i 28 de Maig de 2011 Benvolgut col lega, El Congrés de la arriba a la seva quinzena edició. Desprès d aquests anys i tal com es habitual, ho fa

Más detalles

PARLA3 El teu futur parla idiomes

PARLA3 El teu futur parla idiomes PARLA3 El teu futur parla idiomes RODA DE PREMSA DE PRESENTACIÓ DEL NOU PROGRAMA DE TERCERES LLENGÜES Dimecres, 18 de febrer de 2015 MOTIVACIÓ En l enquesta que l AQU fa el 2014 als graduats universitaris

Más detalles

I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS

I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS GAVAMÓN, es un festival de cine y derechos humanos, que pretende visualizar los esfuerzos e iniciativas que personas e instituciones llevan a cabo para mejorar

Más detalles

En marxa la nova edició del calendari solidari 'Bombers amb Causa'

En marxa la nova edició del calendari solidari 'Bombers amb Causa' En marxa la nova edició del calendari solidari 'Bombers amb Causa' Els diners que reculli serviran per finançar una beca d'investigació en malalties pediàtriques ACN ID 733238 Barcelona (ACN).- El conseller

Más detalles

La Obra Social la Caixa y la Fundación Junior Achievement reúnen a más de 400 emprendedores de entre 15 y 19 años de toda Cataluña

La Obra Social la Caixa y la Fundación Junior Achievement reúnen a más de 400 emprendedores de entre 15 y 19 años de toda Cataluña Nota de prensa Un total de 174 voluntarios de la Caixa ya colaboran en el programa La Obra Social la Caixa y la Fundación Junior Achievement reúnen a más de 400 emprendedores de entre 15 y 19 años de toda

Más detalles

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA 1 3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA Ms PowerPoint permet inserir, dins la presentació, objectes organigrama i diagrames. Els primers, poden resultar molt útils si es necessita presentar gràficament

Más detalles

EL SERVEI COMUNITARI PER A L ALUMNAT DE SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA

EL SERVEI COMUNITARI PER A L ALUMNAT DE SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA EL SERVEI COMUNITARI PER A L ALUMNAT DE SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA Una acció educativa en el marc curricular Octubre 2015 ÍNDEX INTRODUCCIÓ... 1 1. OBJECTIUS... 4 2. MARC NORMATIU... 5 3. PRINCIPIS... 7 4.

Más detalles

- 2014 Informe Novembre, 2014 Presentat a: 1 Raval de Jesús, 36. 1ª planta 43201 Reus T. 977 773 615 F. 977 342 405 www.gabinetceres.com INTRODUCCIÓ I ASPECTES METODOLÒGICS 3 CARACTERÍSTIQUES DEL PARTICIPANT

Más detalles

POLÍTICA DE COOKIES. La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies:

POLÍTICA DE COOKIES. La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies: POLÍTICA DE COOKIES Una "Cookie" es un pequeño archivo que se almacena en el ordenador del usuario y nos permite reconocerle. El conjunto de "cookies" nos ayuda a mejorar la calidad de nuestra web, permitiéndonos

Más detalles

Felicitats per l arribada al món del vostre infant! Felicidades por la llegada al mundo de vuestro bebé!

Felicitats per l arribada al món del vostre infant! Felicidades por la llegada al mundo de vuestro bebé! Felicitats per l arribada al món del vostre infant! Felicidades por la llegada al mundo de vuestro bebé! Felicitats per l arribada al món del vostre infant! Com que potser us ha sorprès assabentar-vos

Más detalles

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU Aquesta carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l atenció sanitària ha estat aprovada amb caràcter de document programàtic a la sessió de govern del Consell Executiu de la Generalitat

Más detalles

CERCLE D INFRAESTRUCTURES A LA COSTA BRAVA -----

CERCLE D INFRAESTRUCTURES A LA COSTA BRAVA ----- CERCLE D INFRAESTRUCTURES A LA COSTA BRAVA ----- Infraestructures Turístiques Hotel Aigua Blava Begur, 2 d octubre 2009 Miquel Alsius. Enginyer de Camins. Pte. Grup CETT Infraestructures Turístiques Què

Más detalles

El transport públic guanya quota al cotxe privat

El transport públic guanya quota al cotxe privat Nota de premsa Presentació dels resultats de l Enquesta de Mobilitat en dia feiner, EMEF 2008 El transport públic guanya quota al cotxe privat Cada dia es realitzen 22,2 milions de desplaçaments a Catalunya,

Más detalles

INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA

INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA Novembre 2014 CCOO DE CATALUNYA DENUNCIA QUE LA FEBLE MILLORA DEL NOSTRE MERCAT DE TREBALL ES BASA EN UNA ALTA PARCIALITAT I MENORS JORNADES

Más detalles

Entitats i grups de suport en els àmbits social i de salut a la ciutat de Barcelona

Entitats i grups de suport en els àmbits social i de salut a la ciutat de Barcelona Entitats i grups de suport en els àmbits social i de salut a la ciutat de Barcelona Tipus, origen, història, funcionament i beneficis Març 2011 Entitats i grups de suport en els àmbits social i de salut

Más detalles

PRESENTACIÓN / PRESENTACIÓ

PRESENTACIÓN / PRESENTACIÓ Notícies Projecte Home Balears Viernes, 25 de Octubre de 2013 PRESENTACIÓN / PRESENTACIÓ Poder hablar de que abrimos una comunidad para personas con problemas con el alcohol, es una gran noticia. Más aún

Más detalles

Territorial Este ARENYS - 08350

Territorial Este ARENYS - 08350 Territorial Este ARENYS - 08350 Nombre Centro: CENTRE MÈDIC ARENYS Dirección: CALLE RIERA PARE FITA Nº 11 - BAJOS Teléfono: 93 792 34 04 BARCELONA - 08006 Nombre Centro: CLÍNICA DE NTRA. SRA. DEL PILAR

Más detalles

PROJECTE GRANSACTIUS RESUM

PROJECTE GRANSACTIUS RESUM PROJECTE GRANSACTIUS RESUM La Federació Catalana de Voluntariat Social té per missió la promoció i el reconeixement del voluntariat social com agent protagonista de l'acció entre els més desafavorits amb

Más detalles

XI JORNADA BANCS DEL TEMPS I COHESIÓ SOCIAL. Elvira Méndez. Los Bancos del Tiempo y la cohesión social

XI JORNADA BANCS DEL TEMPS I COHESIÓ SOCIAL. Elvira Méndez. Los Bancos del Tiempo y la cohesión social LLISTAT DE PONÈNCIES XI JORNADA BANCS DEL TEMPS I COHESIÓ SOCIAL Barcelona, 21 octubre 2011 Elvira Méndez. Los Bancos del Tiempo y la cohesión social Ilaria De Leito. El Banco del Tiempo y la interculturalidad

Más detalles

5.- Quins tres pobles amenaçaven l Europa occidental? D on venien?

5.- Quins tres pobles amenaçaven l Europa occidental? D on venien? L EUROPA FEUDAL Pàgs. 22 25 1.- A quins territoris es va implantar el feudalisme?... A partir de quina època?... 2.- Qui era Carlemany i què va fer? 3.- Com s organitzava el seu imperi? 4.- Què va passar

Más detalles

EL TRANSPORT DE MERCADERIES

EL TRANSPORT DE MERCADERIES EL TRANSPORT DE MERCADERIES En primer terme s ha d indicar que en tot el que segueix, ens referirem al transport per carretera o via pública, realitzat mitjançant vehicles de motor. El transport de mercaderies,

Más detalles

SOCIEDAD DE TASACIÓN, S.A.

SOCIEDAD DE TASACIÓN, S.A. VIVIENDA NUEVA EN CATALUNYA Julio 2010 BOLETÍN DE CATALUNYA 2 MERCADO INMOBILIARIO (VIVIENDA NUEVA) ANALIZADO EN CATALUNYA. (30 JUNIO 2010) BOLETÍN DE CATALUNYA 3 PRECIOS MEDIOS DE VIVIENDA NUEVA EN LAS

Más detalles

extra! de la iaz y WAM

extra! de la iaz y WAM extra! de la iaz y WAM Los extras! de la iaz y WAM son reportajes de actualidad, unas veces gráficos, otras crónicas de texto, elaborados indistintamente por el personal de la iaz, de WAM y por colaboradores

Más detalles

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015 Beques Daniel Bravo per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica Bases convocatòria 2015 Objectiu Beneficiaris La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu presenta la convocatòria 2015 de les

Más detalles

LEY 4/2012, de 15 de octubre, de la Generalitat, por la que se aprueba la Carta de Derechos Sociales de la Comunitat

LEY 4/2012, de 15 de octubre, de la Generalitat, por la que se aprueba la Carta de Derechos Sociales de la Comunitat Presidència de la Generalitat LLEI 4/2012, de 15 d octubre, de la Generalitat, per la qual s aprova la Carta de Drets Socials de la Comunitat Valenciana. [2012/9565] Sia notori i manifest a tots els ciutadans

Más detalles

TARIFES I PROGRAMACIÓ grup d emissores de Catalunya Ràdio

TARIFES I PROGRAMACIÓ grup d emissores de Catalunya Ràdio TARIFES I PROGRAMACIÓ grup d emissores de Catalunya Ràdio També podeu consultar a www.ccma.cat/publicitat el catàleg dels formats publicitaris DIRECCIÓ COMERCIAL I MÀRQUETING SUMARI 1. RÀDIO 1.1. Programació

Más detalles

Gestió d entitats no lucratives Aspectes jurídics i de gestió del voluntariat

Gestió d entitats no lucratives Aspectes jurídics i de gestió del voluntariat GUIA DE GESTIÓ D ENTITATS Suport Jurídic Gestió d entitats no lucratives Aspectes jurídics i de gestió del voluntariat 10 Índex Introducció 3 Normativa aplicable 3 Concepte de voluntariat 5 Diferències

Más detalles

7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015

7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015 7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015 Aquest document és un resum de les bases del 7è premi del Consell Municipal d Immigració de Barcelona. Conté, a més, informació

Más detalles

DIVISIBILITAT. Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 5 35

DIVISIBILITAT. Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 5 35 ESO Divisibilitat 1 ESO Divisibilitat 2 A. El significat de les paraules. DIVISIBILITAT Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 = 7 5 35 = 5 7 35 7 0 5 35

Más detalles

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera Jornada de portes obertes del Batxillerat Institut Celestí Bellera maig de 2016 Estructura del sistema educatiu PRIMÀRIA (de 3 a 12 anys) E S O 1r, 2n, 3r, 4t curs (de 12 a 16 anys) BATXILLERAT LOMCE 1r

Más detalles

CEIP 25 DE SETEMBRE

CEIP 25 DE SETEMBRE CEIP 25 DE SETEMBRE 2009-2010 http://www.xtec.cat/ceip-25desetembre-rubi http://escola25setembre.blogspot.com/ EDUCACIÓ I CONVIVÈNCIA Necessitat d unes normes de convivència. Respectar als altres: companys,

Más detalles

Tema 2: L organització política de Catalunya

Tema 2: L organització política de Catalunya En aquest tema aprendràs que : és una de les 17 comunitats autònomes de l estat espanyol. Les comunitats autònomes s autogovernen d acord amb el que estableix el seu estatut i la Constitució espanyola.

Más detalles

EL R EFL EX DEL NOSTRE SUPORT

EL R EFL EX DEL NOSTRE SUPORT COL LABORA COMPRANT LES TEVES ULLERES SOLIDÀRIES 5 EL R EFL EX DEL NOSTRE SUPORT suma't a l' suma't al rosa programa d activitats #sumatalrosa barcelona.aecc.es Sobre el càncer de mama Aproximadament,

Más detalles

ARACELI RAMÍREZ MAQUEDA H O M E N A T G E S

ARACELI RAMÍREZ MAQUEDA H O M E N A T G E S ARACELI RAMÍREZ MAQUEDA H O M E N A T G E S H O M E N A T G E S El Casal de la Dona és una entitat històrica a la ciutat pel que fa a la lluita pels drets de les dones i per la igualtat de gènere. Ha estat

Más detalles

IES J. MIR CFGM GESTIÓ ADMINISTRATIVA EL PATRIMONI

IES J. MIR CFGM GESTIÓ ADMINISTRATIVA EL PATRIMONI EL PATRIMONI CONCEPTE: El Patrimoni és el conjunt de BÉNS, DRETS I OBLIGACIONS de l empresa. Tota empresa, per poder funcionar necessita una sèrie d elements que formen part del seu patrimoni, per exemple:

Más detalles

ANUNCI DE REGATES CIRCUIT CATALÀ OPTIMIST

ANUNCI DE REGATES CIRCUIT CATALÀ OPTIMIST 27 i 28 de setembre CN L ESCALA 25 i 26 d octubre CN EL BALÍS 29 i 30 de novembre CN GARRAF 13 i 14 de desembre CN VILANOVA 17 i 18 de gener CN SALOU 21 i 22 de febrer CN PORT D ARO ANUNCI DE REGATA 1

Más detalles