QUADRE DE COMPTADORS. Annex 1 OPERACIONS DE MANTENIMENT

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "QUADRE DE COMPTADORS. Annex 1 OPERACIONS DE MANTENIMENT"

Transcripción

1 Annex 1 QUADRE DE COMPTADORS Control del consum i lectura de comptadors. Comprovar que els accessos estiguin lliures d'obstacles. Comprovar que el pany de la porta sigui normalitzat. Comprovar la correcta senyalització. Comprovar absència de conduccions no elèctriques. Inspeccionar calibre de fusibles i estat de les connexions. Inspeccionar l'estat de les tapes dels mòduls. Revisar l'estat dels precintes. Comprovar l'absència d'humitats. Comprovar la presencia de bona ventilació i desguassos.

2 QUADRE DE COMANDAMENT I DISTRIBUCIÓ Verificar l estat de fusibles i senyalització d alarmes. Verificar la tensió d alimentació. Comprovar el correcte funcionament de contactors, interruptors i maniobra. Contrastar i ajustar els aparells de mesura. Verificar funcionament correcte dels automatismes de protecció. Verificar la connexió a terra. Verificar aïllament elèctric. Reajustament de connexions. Inspecció de l estat del cablejat elèctric. Verificar i ajustar els tèrmics i comprovar estat de fusibles Verificar visualment els elements de quadre. Neteja general. Inspecció del correcte estat de pintura i ancoratges.

3 XARXA DE TERRA Comprovar correcta connexió de receptors a terra. Comprovar que la caixa general de protecció estigui connectada a terra. Verificar estat dels registres. Inspeccionar la connexió de les piques. Reposar material avariat. Revisar connexions a les arquetes.

4 ENLLUMENAT INTERIOR Comprovació del correcte funcionament. Reposició de material avariat. Neteja de lluminària.

5 ENLLUMENAT AUTÒNOM D EMERGÈNCIA Simulació de tall d energia i verificació del correcte funcionament dels receptors d enllumenat. Reposició de material avariat. Neteja de lluminària, si és necessari. Comprovar la existència de punts d enllumenat d emergència als llocs necessaris.

6 S.A.I. General Verificar correcte funcionament i absència d alarmes. Control dels elements mecànics: cables, transformadors i bobines. Control de la temperatura de l equip i del local. Neteja de l electrònica i la potencia. Verificar Rectificador/Carregador. Reglatge de la tensió de la bateria. Limitació del corrent de la bateria. Funcionament correcte dels ventiladors. Control dels condensadors de continua. Verificació de desconnexió i connexió automàtica del rectificador. Bateria Càrrega i descàrrega. Prova d autonomia. Convertidor Reglatge de tensió de sortida del convertidor. Control de la freqüència de sortida. Control de sincronització de xarxa. Control de la intensitat de sortida. Funcionament correcte dels ventiladors. Control de filtratge de sortida. By-pass Sincronisme. Realització de diverses commutacions amb xarxa verificant el perfecte estat. Comprovació del bon funcionament del by-pass manual. Control dels paràmetres fonamentals del sistema i les alarmes. Comprovació de la tensió de entrada en SAI. Comprovació de la tensió de sortida del rectificador. Comprovació de la tensió de sortida del rectificador. Comprovació de la tensió de sortida del sistema. Comprovació de la intensitat de sortida en cada fase. Comprovació d assaig del monitor i telemonitor.

7 GRUP ELECTROGEN Operacions al motor: Verificació dels nivells de líquid refrigerant, gasoil i electròlit de les bateries. Comprovació de l estat dels borns de la bateria i connexions de les mateixes. Comprovar el poder d arrencada de les bateries, corant el pas de gasoil, fent funcionar el motor d arrancada durant 10 segons i mesurant la tensió de les bateries. Arrencar el grup i procedir a escalfar-lo. Comprovar en funcionament, la pressió de l oli, càrrega de bateries, fugues d aigua, oli, gasoil i fums, temperatura d aigua i sorolls anormals. Revisió general externa del grup. Inspecció de la estanquitat de la bomba d aigua. Inspecció visual del sistema de injecció i dels balancins. Control dels sistemes de seguretat i sistemes de comandament. Greixatge eventual complementari. Verificació del sistema de preescalfament. Inspecció visual de filtres. Verificació dels suports antivibratoris. Inspecció visual dels cablejats flexibles. Inspecció visual de l estat de maniguets i corretges. Inspecció visual de l acoblament motor alternador. Substitució de l oli del motor. Substitució de filtres d oli. Substitució de filtres de gasoil. Substitució de filtres d aire. Substitució de líquid refrigerant. Segons procedeixi Segons procedeixi Operacions a l alternador: Verificació de l estreny de les connexions. Inspecció del cablejat i connexions de potencia. Control i ajustament si fos necessari de la tensió. Verificació de l aïllament, si es considera necessari.

8 Operacions al quadre de control i maniobra: Comprovació i neteja de relés, contactors i elements auxiliars. Verificació del funcionament correcte dels dispositius de seguretat i control. Inspecció de les connexions. Verificació de les ordres que gestionen la maniobra.

9 BATERIA DE CONDENSADORS Mesura i comprovació de la intensitat per fases. Comprovar el correcte funcionament del regulador. Comprovar que els pilots de senyalització siguin operatius. Comprovar l absència d escalfaments en contactors i correcte estat dels mateixos. Comprovar l estat dels fusibles. Comprovar connexió i desconnexió dels condensadors. Neteja de la bateria. Reajustament de connexions.

10 PARALLAMPS Inspecció de la connexió a terra. Neteja de capçal de captació si és necessari. Inspecció de les connexions elèctriques. Verificar estat d aïllament. Verificar estat de corrosió. Verificar estat d ancoratge i suports.

11 CANALITZACIONS ELÈCTRIQUES Verificar absència de caixes de derivació obertes. Verificar precintes i accessibilitat en registres. Inspecció visual de l estat de safates i tubs de protecció. Inspecció de suports i fixacions. Verificar distancies reglamentaris en línies elèctriques. Verificar protecció mecànica adequada de les línies elèctriques.

12 PRESES DE CORRENT Comprovar estat i fixació de les bases (mostreig). Comprovar el grau d estanquitat adequat, si és necessari.

13 ESTACIÓ TRANSFORMADORA CEL LA DE LÍNIA SECCIONADORS: Neteja d aïlladors i contactes. Lubricació i greixatge dels mecanismes. Comprovació de la penetració, pressió i simultaneïtat de les fulles. Comprovació de possibles desgastos i deterioracions. Verificació de l aïllament dels aïlladors respecte a terra. Verificació d enclavament. Verificació de la posada a terra del mateix. Comprovació del seu correcte funcionament. CEL LA DE MESURA EMBARRATS: Comprovació dels aïlladors suport, borns i connexions. Comprovació i aïllaments. Comprovació de la secció dels mateixos. Comprovació de les distancies entre fases. TRANSFORMADORS D INTENSITAT I TENSIÓ: Neteja dels mateixos. Comprovació relacions de transformació Primari i Secundari. Comprovació cablejat i circuits. Comprovació ancoratges i posada a terra. Comprovació connexions i reajustament de les mateixes. Comprovació posada a terra.

14 CEL LA DE PROTECCIÓ DISJUNTORS: Neteja d aïlladors, cameres i mecanismes. Revisió i lubricació dels mecanismes. Verificació del líquid aïllant de les cameres d extinció. Verificació de pèrdues del líquid (aïllant). Comprovació de l estat de l amortiment. Comprovació de l aïllament de les cameres i d aquestes contra terra. Comprovació del nivell de l oli. Comprovació de vàlvules i juntes de sortida de gasos. Regulació del mecanisme de connexió i desconnexió. Comprovació de tirs per relés i manual. Comprovació del circuit elèctric. Mesura de la resistència de contactes en relació a l escalfament per efecte de Joule. Comprovació de la posada terra del mateix. TRANSFORMADORS D INTENSITAT: Neteja dels mateixos. Comprovació relacions de transformació Primari i Secundari. Comprovació cablejat i circuits. Comprovació ancoratges i posada a terra. Comprovació connexions i reajustament de les mateixes. Comprovació posada a terra. RELÉS DE PROTECCIÓ INDIRECTES: Neteja de relés i comprovació del seu estat. Comprovació intensitat d arrancada del mateix. Verificació corbes de temps de les unitats de fases i homopolar, injectant-los intensitat regulada. Verificació de les unitats instantànies de fases i homopolars. Verificació de l actuació sobre el interruptor. Verificació del cablejat i reajustament de connexions. Comprovació de la senyalització.

15 EMBARRATS: Comprovació dels aïlladors suport, borns i connexions. Comprovació i aïllaments. Comprovació de la secció dels mateixos. Comprovació de les distancies entre fases. CABLE DE POTENCIA: Comprovació de l estat del cable, ampolles terminals, connexions i posada a terra. Comprovació d aïllament entre ells i respecte al terra. XARXA DE TERRA: Estudi general de la seva disposició. Comprovació de preses, conductors i punts de connexió. Comprovació de la resistència, en relació amb el terreny, dels diferents punts del sistema, especificant valors en ohms, obtinguts per el sistema de doble mesura. Verificar si existeixen ponts de comprovació. TRANSFORMADOR TRANSFORMADOR DE POTENCIA: Neteja d aïlladors de A.T. I B.T. Verificació de l aïllament elèctric entre debanaments i contra terra. Verificació de les proteccions pròpies del transformador, sondes PT 100 I sondes de Temperatura. Verificació de les connexions. Comprovació dels ancoratges del transformador. Comprovació de la posada a terra del mateix.

16 PLANTA REFREDADORA D AIGUA Anàlisis del control de funcionament. Anotació de les lectures dels manòmetres del circuit d aigua. Comprovar absència de fugides del gas refrigerant. Comprovar del salt tèrmic en evaporador i condensador. Contrast i ajustament de pressostats i termòstats de treball. Drenatge de l aigua de purga acumulada, si és necessari. Mesura de pressions en alta i baixa. Mesura de temperatures en líquids i aspiració. Purgar l aire en circuits hidràulics. Revisió de la càrrega de gas refrigerant i oli. Comprovació i tarat d elements de seguretat. Verificar i mesurar la pressió d aspiració. Verificar i mesurar la pressió de descàrrega. Verificar i anotar la temperatura de l oli. Verificar absència de sorolls estranys en el compressor. Mesura del consum del compressor. Verificar l absència d humitat en el refrigerant. Verificar la presa de terra. Revisar funcionament resistència del carter. Canvi de seqüència de compressors. Verificar el control de capacitat dels compressors. Verificar i ajustar els interruptors de flux. Comprovar/fixar paràmetres dels programes i control. Revisió i neteja de filtres d aigua, si és necessari. Comprovar l estat de l oli i substitució si és necessari. Comprovar el funcionament dels enclavaments de seguretat. Comprovació i ajustament de termòmetres i manòmetres. Inspecció de l aïllament tèrmic. Neteja de condensadors i evaporadors. Neteja de dipòsits de purga. Revisió de les connexions elèctriques en motors.

17 CLIMATITZADOR Neteja o substitució de filtres. Neteja dels filtres d aigua. Verificar tensió i estat de corretges. Anotació dels valors de temperatura de l aigua d entrada i sortida de la bateria. Comprovació de circulació de bateries de purga, si és necessari. Engreixat de comportes. Neteja general i comprovació de l estanquitat de les bateries. Neteja general i comprovació de l estanquitat de la safata. Verificació general de l estanquitat de les juntes d unió. Verificació dels paràmetres principals de funcionament. Inspecció de l aïllament tèrmic. Comprovació del correcte funcionament del desguàs de condensats. Comprovació de l absència de vibracions i sorolls. Engreixat dels elements mòbils. Verificació dels ancoratges. Verificació i ajust de l alineació de les corrioles. Verificació de l estat de corrosió i aplicació de proteccions antioxidants, si és necessari. Inspecció dels suports antivibratoris.

18 FANCOIL Neteja o substitució de filtres, si és necessari. Comprovar safata i sifó de condensats. Neteja si és necessari. Mesura de l energia consumida. Verificar el correcte funcionament del sistema. Comprovar l absència de sorolls estranys. Comprovar l absència de fugues d aigua. Verificar l absència de corrosió i estat de suports. Neteja de reixes. Purgar bateria d aigua. Engreixat de les peces mòbils. Verificar els inversors hivern estiu. Verificar el sistema de regulació. Neteja exterior.

19 CALDERA Verificació de la regulació de pressió del combustible i consum. Mesura del contingut del CO en els fums. Verificació del tir en la sortida de la caixa de fums de la caldera. Mesurar consum d aigua. Verificació del nivell sonor en la sala de màquines. Comprovar la estanquitat de la caldera. Comparació de la temperatura de sortida, respecte a la teòrica segons la regulació automàtica. Anotació dels valors mesurats en el llibre de manteniment. Control del consum d energia elèctrica. Mesurar temperatura ambient en sala de màquines. Mesura del ph de l aigua de la caldera (valor aconsellable de 7,5 8,5). Contrast i ajust de regulació del tir. Comprovar el correcte tarat dels elements de seguretat. Mesura de la temperatura dels gasos de combustió. Verificació de la seguretat i enclavament dels cremadors. Neteja i renovació, si és necessari, dels filtres d aigua. Verificar la tolerància de les variables que controlen termòstats i pressostats. Contrast i ajust de termòmetres i manòmetres. Comprovar el circuit de gasos de la caldera. Inspecció de l aïllament de la caldera. Neteja de la xemeneia i dels conductors de fums. Neteja del cos de la caldera. Neteja que cremadors. Comprovació de l absència de corrosió. Repàs de pintura.

20 CALDERA Verificar estat de quadre elèctric comprovant selectors i funcionament de pilots. Verificar l estat general del grup comprovant l absència de fugues. Verificar i controlar la pressió dels manòmetres. Verificar el cabal d aigua. Mirar el nivell d aigua en dipòsit. Revisió i engreixat d elements mòbils. Comprovar el tarat de pressostats. Repassar els ancoratges i reajustament si és necessari. Verificar la senyalització, variador de velocitat i alarmes. Accionar tots els elements de valvuleria. Realitzar neteja general de l equip. Verificar el consum d energia. Verificar la estanquitat de les juntes. Verificar l estat correcte de rodaments. Comprovar l estat de filtres. Comprovar esta d oxidació i pintura si és necessari. Verificar aïllament del motor entre fases i entre fases i terra.

21 DIPÒSIT D EXPANSIÓ Verificar el funcionament del desguàs de la vàlvula de seguretat. Purga dels punts elevats de la instal lació. Verificar la inexistència de fugues d aigua. Anotar la pressió del circuit d expansió. Verificar el sistema de farciment d aigua del dipòsit. Verificar el correcte funcionament dels purgadors automàtics. Comprovar les pressions a ple rendiment. Controlar la pressió de l aigua en fred. Comprovar la pressió en fred de la camera de nitrogen. Verificar el funcionament de la vàlvula de seguretat.

22 CAIXA DE VENTILACIÓ Verificar estat de corrosió. Verificar funcionament de l aparellat elèctric. Comprovar consums i regulació del tèrmic. Neteja interior i exterior del ventilador. Verificar i ajustar els acoblaments i l estat de fixació de l equip. Verificar i ajustar la alineació de corrioles. Revisió de rodaments i engreixat si és necessari. Realitzar proves d arrencada i funcionament. Verificar la tensió i l estat de les corretges. Comprovar l actuació dels dipòsits de control i proteccions. Verificar absència de sorolls estranys i gir lliure del ventilador.

23 INTERCANVIADOR DE PLAQUES Comprovar la temperatura de utilització de l intercanviador. Comprovar l absència de fugues. Presa de lectura de les temperatures d entrada i sortida en primari i secundari, verificant el salt tèrmic. Revisió de juntes. Revisió de l aïllament tèrmic. En el cas de que els valors de transmissió s hagin reduït, es procedirà a la neteja dels circuits primari i secundari així com de l intercanviador. Comprovar absència de corrosió.

24 ACUMULADOR A.C.S Anotar temperatura de distribució d aigua calenta. Contrastar i ajustar equip de regulació d aigua calenta. Control del consum d aigua calenta. Inspecció visual de fugues en premses, juntes i ràcords. Neteja general de filtres d aigua. Revisar en trams visibles les xarxes d aigua i buscar fuites. Revisió de l ànode de sacrifici i substitució si és necessari. Control de l anàlisi de l aigua per els diferents circuits. Neteja d elements calefactors i dipòsits. Revisió general de l aïllament en dipòsit, tubs i conductes. Verificar els dispositius de seguretat.

25 XARXA DE CONDUCTES Revisió aleatòria de les unions de conductes. Comprovar absència de fugues d aire. Comprovar absència de sorolls i vibracions. Verificar el funcionament de les comportes de regulació. Inspecció general de les fixacions.

26 REIXES I DIFUSORS Verificar correcte estat i fixacions. Neteja de la reixa o difusor.

27 COMPORTA TALLAFOCS Comprovar senyalització correcta de la zona de foc regulada per la comporta. Ajustar cargols i perns del mecanisme de lleva. Neteja del pols del conjunt del disparador. Verificar manualment el funcionament del mecanisme de la comporta. Verificar la estanquitat del segellat del cos mòbil de la comporta en relació amb el marc. Engreixat dels eixos i diferents peces mecàniques.

28 REGULACIÓ I CONTROL Revisió de l estat dels elements de camp i fixacions. Comprovar correcte funcionament dels actuadors. Comprovar estat del cablejat i connexions elèctriques.

29 URINARIS Comprovar la estanquitat del desguàs. Verificar absència de dipòsits i residus. Neteja de sifó si és necessari. Comprovar estat de fixacions.

30 VÀTER Comprovar la estanquitat del desguàs. Verificar absència de dipòsit i residus. Comprovar el mecanisme de descàrrega. Verificar correcte funcionament de l evacuació. Neteja del sifó si és necessari. Comprovar estat de les fixacions.

31 PLAT DE DUTXA Verificar absència de residus. Verificar correcte funcionament de l evacuació. Neteja si és necessari.

32 ABOCADOR Verificar absència de residus. Verificar correcte funcionament de l evacuació. Neteja si és necessari.

33 LAVABO Comprovar l estanquitat del desguàs. Verificar l absència de residus, neteja del sifó si és necessari. Comprovar l estat de les fixacions.

34 AIXETA MESCLADORA Comprovar el tancament total del mecanisme (absència de degoteig). Neteja del filtre i verificar que el doll d aigua sigui correcte.

35 AIXETA TEMPORITZADA Verificar que el temps de funcionament estigui en el marge previst. Comprovar el tancament total del mecanisme (absència de degoteig). Neteja del filtre i verificar que el doll d aigua sigui correcte.

36 BAIXANTS Revisió de l estat de conservació dels baixants. Comprovació de les taques d humitat i olors. Comprovació de l estat de les fixacions i els suports. Comprovació de l estat d obturació dels conductes i neteja si és necessari. Comprovació estat reixes de les buneres, i neteja si es necessari.

37 PREVENCIÓ DE LEGIONEL LA EN ACS Segons Real Decret 865/2003, de 4 de juliol. PREVENTIU Comprovació del correcte funcionament de les instal lacions. Comprovació del correcte estat de conservació i neteja en dipòsits acumuladors. Comprovació del correcte estat de conservació i neteja en elements terminals (aixeta i dutxes). Es portaran a terme revisions mensuals, havent revisat la totalitat al llarg del any. Purga de vàlvules de drenatge de canonades. Purga del fons dels acumuladors. Obertura durant uns minuts, d aixetes i dutxes d instal lacions no utilitzades. Control de temperatures en dipòsits d acumulació, verificant que sobrepassa els 60º C. Control de temperatura en aixetes i dutxes, verificant que sobrepassa els 50º C. Es portaran a terme revisions mensuals, havent revisat la totalitat al llarg de l any. Analítica de Legionel.la en punts més representatius. Desinfecció tèrmica per elevació de temperatura a 70º C. Neteja d aixetes i dutxes mitjançant solució amb 20 mg/l de clor residual lliure, durant 30 minuts. Setmanal Setmanal Diari

38 PREVENCIÓ DE LEGIONEL LA EN AFS Segons Real Decret 865/2003, de 4 de juliol. PREVENTIU Comprovació del correcte funcionament de les instal lacions. Comprovació del correcte estat de conservació i neteja en dipòsits acumuladors. Comprovació del correcte estat de conservació i neteja en elements terminals (aixeta i dutxes). Es portaran a terme revisions mensuals, havent revisat la totalitat al llarg de l any. Control de temperatura en dipòsits d acumulació, verificant que sobrepassa els 20º C, si les condicions climatològiques ho permeten. Comprovar els nivells de clor residual lliure (en instal lacions d aigua freda alimentades des de dipòsits). Desinfecció química, si és necessari. Neteja d aixetes i dutxes mitjançant solució amb 20 mg/l de clor lliure, durant 30 minuts.

39 CENTRAL DE DETECCIÓ Comprovació del funcionament correcte amb cada font de subministrament. Substitució de pilots i fusibles defectuosos. Revisió de bateries, neteja de borns, reposició d aigua destil lada, etc. Prova de funcionament amb cada font de subministrament elèctric. Verificació dels equips de transmissió d alarma. Regulació de tensions e intensitats. Neteja i reglatge de relés. Verificació d unions roscades i soldades. Neteja de l equip de la central i accessoris. Verificació integral de la instal lació.

40 SIRENA Comprovació del funcionament de la sirena. Inspecció de l estat de conservació i de l estat de les fixacions. Neteja de la sirena.

41 GRUP DE PRESSIÓ Verificar estat de dipòsits, vàlvules, comandaments, alarmes motobombes. Comprovació de funcionament automàtic i manual de la instal lació. Revisió d acumuladors, neteja de borns, reposició d aigua destil lada. Verificació de nivells de combustible, aigua, oli, etc. Verificació de l accessibilitat als diferents elements. Neteja general. Verificació del correcte funcionament de la ventilació en sala de bombes. Accionament i greixatge de vàlvules. Verificació i ajust de premsa estopes. Verificació de la velocitat de motors. Comprovació de l alimentació elèctrica, línies i proteccions. Revisió anual de motors i bombes d acord amb les instruccions del fabricant. Neteja de filtres i elements de retenció de brutícia en alimentació d aigua. Prova de l estat de càrrega de bateries i electròlit. Proves de funcionament de l equip.

42 DETECTOR DE FUMS Comprovar presencia de detectors en els llocs precisos. Comprovar l estat de fixació. Verificar l estat del capçal del detector. Verificar absència d obstruccions en reixeta. Verificar el funcionament d un element per zona. Verificació integral de la instal lació.

43 POLSADOR D ALARMA Inspecció visual de l estat de conservació. Comprovar el funcionament d un element de cada zona. Verificació integral de la instal lació.

44 BOCA D INCENDI EQUIPADA Comprovació de la correcta accessibilitat i senyalització dels equips. Comprovació per inspecció de tots els components, desplegant la mànega en tota la seva extensió i accionant el filtre en cas de que sigui de varies posicions. Comprovació, per lectura del manòmetre, de la pressió de servei. Neteja del conjunt i greixatge dels tancaments i frontisses de les portes de l armari. Desmuntatge de la mànega i assaig d aquesta en el lloc adequat. Comprovació del correcte funcionament del filtre en les seves diferents posicions i del sistema de tancament. Comprovació de la estanquitat dels ràcords i mànegues i estat de les juntes. Comprovació de la indicació del manòmetre amb altre de referència (patró) acoblat en el ràcord de connexió de la mànega.

45 EXTINTOR Comprovació de la correcta accessibilitat i senyalització dels equips. Comprovació del correcte estat de conservació. Inspecció visual de l estat de precintes, inscripcions, etc. Verificar el pes i la pressió. Inspecció ocular de l estat extern de les parts mecàniques (filtre, vàlvula, mànega, etc.).

46 SISTEMA DE RUIXADORS Inspecció visual dels ruixadors verificant absència de corrosió, possible obstrucció de deflector, absència de materials estranys, possibles danys físics, absència d obstacles, etc. Inspecció de l estat general de les canonades. Comprovar la correcta posició i funcionament de totes les vàlvules de tancament, en particular la vàlvula general. Comprovar la pressió en cada manòmetre de la instal lació. Comprovació visual del bon estat dels components del sistema, especialment de la vàlvula d alarma. Es farà sonar cada alarma hidràulica accionant la vàlvula de prova. Comprovar el correcte funcionament dels equips de transmissió d alarma, des de la instal lació de ruixadors a bombers o lloc d alarma vigilat (interruptor de flux o pressostat). Comprovació dels sistemes destinats a impedir que es geli l aigua del sistema de ruixadors. Neteja general de components. Comprovació de la vàlvula de control, verificant la neteja de la junta de goma i l aïllament de la mateixa. Verificar el conjunt del gong hidràulic, procedint al seu desmuntatge si es necessari. Verificar la camera de retard, procedint al seu desmuntatge si es necessari. Verificar els dispositius de transmissió d alarma (interruptor de flux i pressostat). Verificar la posició i estat dels components del trim de la vàlvula de control. Activar els punts de pressió dinàmica de la xarxa. Comprovar possibles modificacions estructurals de l edifici que pugui afectar a les condicions de disseny de la instal lació.

47 COMPORTA TALLAFOCS Comprovar senyalització correcta de la zona de foc regulada per la comporta. Ajustar cargols i perns del mecanisme de lleva. Neteja del pols del conjunt del disparador. Verificar manualment el funcionament del mecanisme de la comporta. Verificar la estanquitat del segellat del cos mòbil de la comporta en relació amb el marc. Greixatge dels eixos i diferents peces mecàniques.

48 SISTEMES FIXOS D EXTINCIÓ Comprovació de que els filtres de l agent extintor o ruixadors estan en bon estat i lliures d obstacles pel seu funcionament correcte. Comprovació del bon estat dels components del sistema, especialment de la vàlvula de prova en els sistemes de ruixadors, o els comandaments manuals de la instal lació dels sistemes de pols, o agents extintors gasosos. Comprovació de l estat de càrrega de la instal lació dels sistemes de pols, anhídrid carbònic, o hidrocarburs halogenats i de les ampolles de gas impulsor quan existeixin. Comprovació dels circuits de senyalització, pilots, etc., en els sistemes amb indicacions de control. Neteja general de tots els components. Comprovació integral, d acord amb les instruccions del fabricant. Verificació dels components del sistema, especialment els dispositius de dispar i alarma. Comprovació de la càrrega d agent extintor i del indicador de la mateixa (mesura alternativa del pes o pressió). Comprovació de l estat de l agent extintor. Prova de la instal lació en les condicions de la seva recepció.

49 CONTROL DE MEGAFONIA Inspecció visual de l estat de l equip. Comprovar el correcte funcionament de l equip. Neteja de l equip. Inspecció de l estat de connexions.

50 REPARTIDOR DE MEGAFONIA Inspecció de l estat de conservació dels armaris i connexions. Verificar correcte etiquetat dels panells. Neteja dels equips. Comprovar el correcte funcionament de l equip.

51 ALTAVEUS Inspecció visual de l estat de l equip. Comprovar el correcte funcionament de l altaveu. Neteja de l equip. Inspecció de l estat de les connexions (mostreig). Verificar el correcte estat de les fixacions.

52 TOMES DE VEU I DADES Verificar el correcte estat del mecanisme. Verificar l estat de les fixacions i connexions (mostreig). Comprovar correcte funcionament (mostreig).

53 RACK VEU I DADES Revisar correcta ventilació en rack de comunicacions. Inspecció de l estat de l armari i connexions. Verificar etiquetat dels panells. Neteja d equips. Verificar correcte funcionament.

54 SISTEMA DE GESTIÓ CENTRALITZADA Comprovar les tensions d alimentació. Comprovar les lectures analògiques rebudes. Comprovar estat de les bateries. Comprovar el correcte connexionat.

55 SEGURETAT CONTRA INTRUSIÓ Prova de funcionament amb cada font de subministrament elèctric. Verificació dels equips de transmissió d alarma. Regulació de tensions e intensitats. Neteja i reglatge de relés. Verificació d unions roscades i soldades. Neteja de l equip de la central i accessoris. Verificació integral de la instal lació.

56 CENTRALETA DE SEGURETAT Comprovar el correcte funcionament de la instal lació amb cada font de subministrament. Revisió de bateries. Neteja de borns i addició d aigua si és necessari. Verificació integral de la instal lació. Neteja de la central i accessoris. Verificar les unions roscades i soldades. Neteja i reglatge de relés. Regulació de tensions e intensitat. Verificar els sistemes de transmissió d alarma. Comprovar el correcte funcionament de la instal lació amb cada font de subministrament.

57 DETECTOR DE PRESENCIA Inspeccionar l estat de les connexions. Inspeccionar l estat de les fixacions. Comprovar correcte funcionament. Neteja de l equip.

58 CONTACTES MAGNÈTICS Inspeccionar l estat de les connexions (mostreig). Inspeccionar l estat de les fixacions (mostreig). Realitzar una prova d alarma. Sabadell, 1 de juny de 2007

ANNEX VI Pla de manteniment d instal lacions centralitzades de calefacció i ACS (IC)

ANNEX VI Pla de manteniment d instal lacions centralitzades de calefacció i ACS (IC) ANNEX VI Pla de manteniment d instal lacions centralitzades de calefacció i ACS (IC) CAN TRAVI Pla manteniment Can Travi Mes Mes Mes 3 Mes Mes 5 Mes Mes Mes Mes 9 Mes 0 Mes Mes INSTAL LACIÓ D'ELECTRICITAT

Más detalles

001 - Anotar temp aigua entrada evaporador ºC Anotar temp aigua sortida evaporador ºC Prova graonada dels condensadors Canviar

001 - Anotar temp aigua entrada evaporador ºC Anotar temp aigua sortida evaporador ºC Prova graonada dels condensadors Canviar ANNEX III : RELACIÓ DE NORMES 001 - Anotar temp aigua entrada evaporador ºC 002 - Anotar temp aigua sortida evaporador ºC 003 - Prova graonada dels condensadors 004 - Canviar filtre de carbó actiu 005

Más detalles

PROCEDIMENTS SEGURS DE TREBALL D EQUIPS DE TREBALL DESCRIPCIÓ DE L ESTACIÓ DE TEST MANUAL (MTS 150)

PROCEDIMENTS SEGURS DE TREBALL D EQUIPS DE TREBALL DESCRIPCIÓ DE L ESTACIÓ DE TEST MANUAL (MTS 150) CODI PdT/E/915.200.001 EDIFICI U PLANTA 0 NÚM. PORTA 022 Data: Juny de 2005 Revisió: 00 Pàgina: 1 de 6 DESCRIPCIÓ DE L ESTACIÓ DE TEST MANUAL (MTS 150) 1. Equip que permet realitzar proves manuals per

Más detalles

INFORME DE MANTENIMENT INFORME DE MANTENIMENT. Nom empresa: Dependència: Homologació: Núm. Visat del contracte: Tipus de manteniment: Anual Trimestral

INFORME DE MANTENIMENT INFORME DE MANTENIMENT. Nom empresa: Dependència: Homologació: Núm. Visat del contracte: Tipus de manteniment: Anual Trimestral ANNEX 3 AL PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS RELATIU AL SERVEI DE MANTENIMENT DE LES INSTAL LACIONS DE SEGURETAT, CONNEXIÓ A LA CENTRAL RECEPTORA D ALARMES (CRA), DIPÒSIT I CUSTÒDIA DE CLAUS,

Más detalles

1. Introducció: Receptors que han de ser alimentats per una xarxa de subministrament exterior amb tensions que no passin de: U alimentació!

1. Introducció: Receptors que han de ser alimentats per una xarxa de subministrament exterior amb tensions que no passin de: U alimentació! Instal lació de ITC-BT-43 1. Introducció: Receptors que han de ser alimentats per una xarxa de subministrament exterior amb tensions que no passin de: U alimentació! entre fases U alimentació! entre fase

Más detalles

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICUALRS

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICUALRS PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICUALRS CONTRACTE DEL SERVEI DE MANTENIMENT DE LES INSTALLACIONS D ARIE CONDICIONAT A LES DEPENDÈNCIES MUNICIPALS, INSTALLACIONS TÈRMIQUES DE LA LLAR D INFANTS MUNICIPAL

Más detalles

Districte universitari de Catalunya

Districte universitari de Catalunya Districte universitari de Catalunya SÈIE 3 PAU. LOGSE. Curs 2001-2002 ELECTOTÈCNIA La prova consta de dues parts de dos exercicis cadascuna. La primera part és comuna i la segona consta de dues opcions,

Más detalles

Prevenció de la legionel losi en nebulitzadors alimentaris

Prevenció de la legionel losi en nebulitzadors alimentaris Prevenció de la legionel losi en nebulitzadors alimentaris La legionel losi és una malaltia causada pel bacteri Legionella, que es pot presentar de manera esporàdica o en forma de brots epidèmics que poden

Más detalles

Taula de manteniments i inspeccions obligatoris

Taula de manteniments i inspeccions obligatoris Taula de s i inspeccions obligatoris (mantenidor autoritzat) Inspecció periòdica Electricitat baixa tensió Locals de pública concurrència Electricitat alta tensió (> 1.000 V) 3 anys Gasos Liquats del Petroli

Más detalles

ACTUACIONS REALITZADES EN ESTALVI ENERGÈTIC A LA CIUTAT DE LA JUSTÍCIA DE BARCELONA I L'HOSPITALET DE LLOBREGAT DURANT EL PERÍODE

ACTUACIONS REALITZADES EN ESTALVI ENERGÈTIC A LA CIUTAT DE LA JUSTÍCIA DE BARCELONA I L'HOSPITALET DE LLOBREGAT DURANT EL PERÍODE ACTUACIONS REALITZADES EN ESTALVI ENERGÈTIC A LA CIUTAT DE LA JUSTÍCIA DE BARCELONA I L'HOSPITALET DE LLOBREGAT DURANT EL PERÍODE 2010-2015 CONCESSIONÀRIA FINANÇAMENT CONSTRUCCIÓ 2003-2008 2008-2039 EXPLOTACIÓ

Más detalles

Reglament Electrotècnic per a Baixa Tensió. Objecte i camp d aplicació

Reglament Electrotècnic per a Baixa Tensió. Objecte i camp d aplicació Reglament Electrotècnic per a Baixa Tensió ITC-BT-42 Instal lacións elèctriques en ports i marines per a vaixells d esbarjo. ITC-BT-42 Instal lacións elèctriques en ports i marines per a vaixells d esbarjo

Más detalles

CONSORCI SANITARI DE L ANOIA EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

CONSORCI SANITARI DE L ANOIA EFICIÈNCIA ENERGÈTICA CONSORCI SANITARI DE L ANOIA EFICIÈNCIA ENERGÈTICA 2007-2015 Qui s encarrega de l eficiència energètica? En primer lloc, què és l eficiència energètica (ee)?: La ee es una práctica que tiene como objeto

Más detalles

SÈRIE 1 PAAU. LOGSE. Curs ELECTROTÈCNIA

SÈRIE 1 PAAU. LOGSE. Curs ELECTROTÈCNIA SÈRIE 1 PAAU. LOGSE. Curs 1999-2000 ELECTROTÈCNIA La prova consta de dues parts de dos exercicis cadascuna. La primera part és comuna i la segona consta de dues opcions, A o B, entre les quals cal triar-ne

Más detalles

MEMÒRIA VALORADA PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRE DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 2on.

MEMÒRIA VALORADA PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRE DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 2on. MEMÒRIA VALORADA PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRE DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 2on. ÍNDEX 1. MEMÒRIA 1.1.- OBJECTE 1.2.- DESCRIPCIÓ DE LES INSTAL LACIONS ACTUALS 1.3.- DESCRIPCIÓ

Más detalles

UN TOMB PER L ESCOLA

UN TOMB PER L ESCOLA UN TOMB PER L ESCOLA Una visita al centre amb ulls preventius Amb aquesta visita al centre educatiu observarem i identificarem riscos generals i proposarem mesures preventives i/o correctores. 1r : Estat

Más detalles

1.- INSTAL LACIONS D EMMAGATZEMATGE DE GLP PER AL SUBMINISTAMENT D INSTAL LACIONS RECEPTORES...1

1.- INSTAL LACIONS D EMMAGATZEMATGE DE GLP PER AL SUBMINISTAMENT D INSTAL LACIONS RECEPTORES...1 ÍNDEX 1.- INSTAL LACIONS D EMMAGATZEMATGE DE GLP PER AL SUBMINISTAMENT D INSTAL LACIONS RECEPTORES...1 2.- INSTAL LACIONS RECEPTORES DE GASOS COMBUSTIBLES...5 1. INSTAL LACIONS D EMMAGATZEMATGE DE GLP

Más detalles

PROJECTE PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRES DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 3er.

PROJECTE PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRES DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 3er. PROJECTE PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRES DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 3er. ÍNDEX 1. MEMÒRIA 1.1.- OBJECTE 1.2.- DESCRIPCIÓ DE LES INSTAL LACIONS ACTUALS 1.3.- DESCRIPCIÓ DE L

Más detalles

PLA DE MANTENIMENT DE LES INSTAL LACIONS DEL SERVEI DE BAR- CAFETERIA DE L EDIFICI DEL CASAL MUNICIPAL.

PLA DE MANTENIMENT DE LES INSTAL LACIONS DEL SERVEI DE BAR- CAFETERIA DE L EDIFICI DEL CASAL MUNICIPAL. ANNEX 3.- PLA DE MANTENIMENT DE LES INSTAL LACIONS DEL SERVEI DE BAR- CAFETERIA DE L EDIFICI DEL CASAL MUNICIPAL. 1.-INSTAL LACIONS Les instal lacions, en les condicions actuals, existents en el bar del

Más detalles

PROBLEMES ELECTRICITAT

PROBLEMES ELECTRICITAT PROBLEMES ELECTRICITAT 3er ESO BLOC I: Magnituds elèctriques. Llei d Ohm. Potència i Energia Elèctrica 1. Dibuixa els símbols i escriu una breu definició dels següents dispositius elèctrics: Nom del dispositiu

Más detalles

PRODUCCIÓ I DISTRIBUCIÓ D ENERGIA ELÈCTRICA

PRODUCCIÓ I DISTRIBUCIÓ D ENERGIA ELÈCTRICA UNITAT 2 PRODUCCIÓ I DISTRIBUCIÓ D ENERGIA ELÈCTRICA TECNOLOGIA INDUSTRIAL 1 BATXILLERAT Centrals elèctriques productores d energia (I) Principals centrals elèctriques a Catalunya el 2010 rincipals centrals

Más detalles

Oskarº - El gestor d energia (Acumulador estratificat i Tècnica de regulació ratiotherm)

Oskarº - El gestor d energia (Acumulador estratificat i Tècnica de regulació ratiotherm) Vic, 23-25 de febrer de 2012 - I Fira de la biomassa forestal Joan Tur Mora, Area Manager Espanya Oskarº - El gestor d energia (Acumulador estratificat i Tècnica de regulació ratiotherm) Oskarº - Exemples

Más detalles

Titular:. Persona de contacte: Emplaçament:.. Localitat:.. Activitat :. Núm. RASIC... Categoria... Empresa:.. Adreça:... Localitat:... Telèfon:...

Titular:. Persona de contacte: Emplaçament:.. Localitat:.. Activitat :. Núm. RASIC... Categoria... Empresa:.. Adreça:... Localitat:... Telèfon:... Anagrama empresa MANTENIMENT PREVENTIU INSTAL LACIÓ TÈRMICA > 70 kw Titular:. Persona de contacte: Emplaçament:.. Localitat:.... Activitat :. Empresa Instal ladora i instal lador autoritzat que realitzen

Más detalles

Taula de manteniments i inspeccions obligatoris

Taula de manteniments i inspeccions obligatoris Taula de s i inspeccions obligatoris Electricitat alta tensió (> 1.000 V) Gasos Liquats del Petroli (GLP) Dipòsits Ampolles Legionel la Dipòsits de productes químics desinfecció vas A partir de 1000 l

Más detalles

La tranquil litat de confiar en nosaltres

La tranquil litat de confiar en nosaltres La tranquil litat de confiar en nosaltres la diferència és sentir-se protegit IMSEL és una empresa especialitzada en aportar solucions professionals en matèria de seguretat a/per empreses, des de 1996.

Más detalles

Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC

Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC Experiències en el manteniment de Leds per Enllumenat Públic Leds una evolució constant Vida de les llumeneres de Leds

Más detalles

REVISIÓ PRIMAVERA 2016

REVISIÓ PRIMAVERA 2016 REVISIÓ PRIMAVERA 2016 ABRIL 2016 Mas Seri Ctra C-17 Sortida 65 08503 GURB (Barcelona) Fixe. +34.93.886.39.82 Mobil. +34.686.47.91.34 Email: aerosystem.roti@masseri.com ESPECIALISTES EN DESLLETAMENTS EQUIPS

Más detalles

Electrotècnia. CFGM - Instal lacions elèctriques i automàtiques. Electricitat i electrònica CFGM.IEA.M10/0.10

Electrotècnia. CFGM - Instal lacions elèctriques i automàtiques. Electricitat i electrònica CFGM.IEA.M10/0.10 Electricitat i electrònica Electrotècnia CFGM.IEA.M10/0.10 CFGM - Instal lacions elèctriques i automàtiques Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada i

Más detalles

Què és l electricitat?

Què és l electricitat? Què és l electricitat? Corrent elèctric Àtom La pila impulsa els electrons COMPONENTS D UN CIRCUIT ELÈCTRIC GENERADOR CONDUCTOR RECEPTOR Símbols i esquemes Simbologia Esquema elèctric Circuit elèctric

Más detalles

PROVA D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL I DELS ENSENYAMENTS D ESPORTS 2007 S2_23_3 INSTRUCCIONS:

PROVA D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL I DELS ENSENYAMENTS D ESPORTS 2007 S2_23_3 INSTRUCCIONS: PROVA D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL I DELS ENSENYAMENTS D ESPORTS 2007 S O L U C I O N S, C R I T E R I S D E C O R R E C C I Ó I P U N T U A C I Ó D E E L E C T

Más detalles

CONSELL COMARCAL DEL MONTSIÀ

CONSELL COMARCAL DEL MONTSIÀ Plec de prescripcions tècniques del contracte per al servei de manteniment de l ascensor modalitat a tot risc. DESCRIPCIÓ DEL SERVEI Tipus a tot risc amb servei 24 hores Queden incloses totes les operacions

Más detalles

INFORME TÈCNIC DE SEGUIMENT DE LA VISITA D ASSESSORAMENT SOBRE REFORMES ESTRUCTURALS CAMP DE FUTBOL MUNICIPAL AJUNTAMENT DE VILA DE DALT

INFORME TÈCNIC DE SEGUIMENT DE LA VISITA D ASSESSORAMENT SOBRE REFORMES ESTRUCTURALS CAMP DE FUTBOL MUNICIPAL AJUNTAMENT DE VILA DE DALT INFORME TÈCNIC DE SEGUIMENT DE LA VISITA D ASSESSORAMENT SOBRE REFORMES ESTRUCTURALS CAMP DE FUTBOL MUNICIPAL AJUNTAMENT DE VILA DE DALT Data: 14/10/2015 * Aquest model d informe és una proposta no definitiva

Más detalles

La legionel la és una bactèria ambiental (que es troba en la natura) i que en aquest entorn no afecta als essers humans.

La legionel la és una bactèria ambiental (que es troba en la natura) i que en aquest entorn no afecta als essers humans. Petit manteniment fontaneria L objectiu d aquest document és formar als conserges de les instal lacions esportives per la realització del petit manteniment de fontaneria i especialment en les tasques de

Más detalles

MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA

MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA 1. DADES DEL TRANSMITENT I TITULAR ACTUAL DE L ACTIVITAT Dades del titular: Representant: Adreça de notificacions: Adreça Telèfon Fax E-mail 2. DADES DE

Más detalles

ECOTERMIK EQUIPS COMPACTES DE CALOR. Instal.lació d'equip compacte de calor

ECOTERMIK EQUIPS COMPACTES DE CALOR. Instal.lació d'equip compacte de calor EQUIPS COMPACTES DE CALOR assumeix la responsabilitat en totes les fases destinades a la utilització de Biomassa com a Energia, es fa càrrec de: Instal.lació d'equip compacte de calor Suministrament regular

Más detalles

XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PEL SUBMINISTRAMENT I MUNTATGE D UN SISTEMA DE PESATGE FERROVIARI A MANRESA

XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PEL SUBMINISTRAMENT I MUNTATGE D UN SISTEMA DE PESATGE FERROVIARI A MANRESA XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PEL SUBMINISTRAMENT I MUNTATGE D UN SISTEMA DE PESATGE FERROVIARI A MANRESA Juliol 2015 XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES INDEX 1 -

Más detalles

1.- INTRODUCCIÓ 2.- OBJECTIU 3.- ABAST 4.- COMPETÈNCIES. MANUAL DE GESTIÓ DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS UdL CAPÍTOL 09: Procediments PRLS

1.- INTRODUCCIÓ 2.- OBJECTIU 3.- ABAST 4.- COMPETÈNCIES. MANUAL DE GESTIÓ DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS UdL CAPÍTOL 09: Procediments PRLS Procediment PRL 0: LEGIONEL LA Ref:PPRL-0 Edició: a Data: maig 006 Pàg. de.- INTRODUCCIÓ Els bacteris del gènere Legionel la es troben de forma natural en aigües superficials i aqüífers subterranis. Des

Más detalles

Instal lacions d enllaç en baixa tensió per a subministres amb centralització de comptadors

Instal lacions d enllaç en baixa tensió per a subministres amb centralització de comptadors Instal lacions d enllaç en baixa tensió per a subministres amb centralització de comptadors Document elaborat pel Servei d Ordenació de l Edificació Juny 2012 La centralització de comptadors s utilitzarà

Más detalles

Reg. Sanitat Ambiental Nº 5052CAT-LgB - C/ Montserrat de Casanovas, 173, local Barcelona - T: Fax:

Reg. Sanitat Ambiental Nº 5052CAT-LgB - C/ Montserrat de Casanovas, 173, local Barcelona - T: Fax: RD 238/2013: MODIFICACIONS RITE Reg. Sanitat Ambiental Nº 5052CAT-LgB - C/ Montserrat de Casanovas, 173, local 08032-Barcelona - T: 93-3585595 Fax: 93-3585215 - www.cmaiberica.com INTRODUCCIÓ El nou RD

Más detalles

Escola Anoia PRÀCTICA 1

Escola Anoia PRÀCTICA 1 PRÀCTICA 1 La figura de la dreta representa una premsa dedicada a l estampat d objectes diversos, que realitza un recorregut vertical d anada i tornada. La sortida del pistó neumàtic ha de tenir lloc quan

Más detalles

GUIONS DE CONTINGUTS DE PROJECTES D INSTAL LACIONS PETROLÍFERES

GUIONS DE CONTINGUTS DE PROJECTES D INSTAL LACIONS PETROLÍFERES Octubre 2004 1. INTRODUCCIÓ 4 2. INSTAL LACIONS D EMMAGATZEMATGE DE CARBURANTS I COMBUSTIBLES PER AL SEU CONSUM A LA MATEIXA INSTAL LACIÓ 5 2.1. Objecte... 5 2.2. Àmbit d aplicació de la instal lació /

Más detalles

Qualitat de l aire i Salut en l interior de l edifici. Anna Cusí Guillaume Directora Tècnica Calidad Medioambiental Ibérica

Qualitat de l aire i Salut en l interior de l edifici. Anna Cusí Guillaume Directora Tècnica Calidad Medioambiental Ibérica Qualitat de l aire i Salut en l interior de l edifici Anna Cusí Guillaume Directora Tècnica Calidad Medioambiental Ibérica En l actualitat, les persones passem un 80% del nostre temps en espais tancats,

Más detalles

a) La intensitat que circula. b) La potència que consumeix. a) Intensitat de corrent que circula. b) La potència que consumeix el circuit.

a) La intensitat que circula. b) La potència que consumeix. a) Intensitat de corrent que circula. b) La potència que consumeix el circuit. Problema 1 Un corrent altern té un període d'1/50 s. Quina és la freqüència d'aquest corrent? Problema 2 Un corrent altern té una freqüència de 50 Hz. Calcular el temps que tarda a realitzar un cicle.

Más detalles

SISTEMES AUTOMÀTICS I DE CONTROL Components

SISTEMES AUTOMÀTICS I DE CONTROL Components SISTEMES AUTOMÀTICS I DE CONTROL Components CLASSIFICACIÓ DELS DISPOSITIUS Dispositius d entrada d ordres: - Elements binaris (polsadors, interruptors, commutadors, etc.) - Elements numèrics o alfanumèrics

Más detalles

ENERGIA EÒLICA. VISITA AL PARC EÒLIC ES MILÀ

ENERGIA EÒLICA. VISITA AL PARC EÒLIC ES MILÀ ENERGIA EÒLICA. VISITA AL PARC EÒLIC ES MILÀ ENERGIA EÒLICA La forma habitual d aprofitar l energia del vent es mitjançant aerogeneradors. L energia produïda està directament relacionada amb la velocitat

Más detalles

En conseqüència, i d acord amb les atribucions que tinc conferides,

En conseqüència, i d acord amb les atribucions que tinc conferides, INSTRUCCIÓ 6/2009 SIE QUE APROVA EL MODEL DE CERTIFICAT ANUAL DE MANTENIMENT I L ETIQUETA DE MANTENIMENT I INSPECCIÓ DE LES INSTAL LACIONS TÈRMIQUES EN ELS EDIFICIS A CATALUNYA El Reial decret 1027/2007,

Más detalles

contracte de servei de millora de l eficiència energètica del Centre d Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès

contracte de servei de millora de l eficiència energètica del Centre d Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès contracte de servei de millora de l eficiència energètica del Centre d Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès àngel ortega garcía enginyer tècnic industrial CEM CMVP responsable de serveis energètics

Más detalles

CICLE FORMATIU GRAU SUPERIOR DE MECATRÒNICA INDUSTRIAL

CICLE FORMATIU GRAU SUPERIOR DE MECATRÒNICA INDUSTRIAL CICLE FORMATIU GRAU SUPERIOR DE MECATRÒNICA INDUSTRIAL MÒDUL 2 SISTEMES HIDRÀULICS I PNEUMÀTICS v18-03-2015 Durada: 132 hores Hores de lliure disposició: 33 hores Unitats formatives que el componen: UF

Más detalles

Elements per el control efectiu de la conductivitat elèctrica en xarxes de sanejament en vistes a la seva reutilització

Elements per el control efectiu de la conductivitat elèctrica en xarxes de sanejament en vistes a la seva reutilització II JORNADA INTERNA DE REUTILITZACIÓ D AIGÜES A LA COSTA BRAVA Elements per el control efectiu de la conductivitat elèctrica en xarxes de sanejament en vistes a la seva reutilització Control de la conductivitat

Más detalles

9. PNEUMÀTICA I HIDRÀULICA

9. PNEUMÀTICA I HIDRÀULICA 5.El circuit hidràulic. 9. PNEUMÀTICA I HIDRÀULICA La hidràulica, es una ciència i tècnica a la vegada que s'ocupa de la transmissió i control de forces i moviments per mitjà de fluids. La utilització

Más detalles

El manteniment de les instal lacions solars tèrmiques en les instal lacions esportives

El manteniment de les instal lacions solars tèrmiques en les instal lacions esportives El manteniment de les instal lacions solars tèrmiques en les instal lacions esportives Antonio Ruiz. Intiam Ruai. 10 de juny de 2014. Complex MES Malgrat de Mar MANTENIMENT D INSTAL LACIONS SOLARS TÈRMIQUES

Más detalles

COMPUERTA CORTAFUEGOS RF-120

COMPUERTA CORTAFUEGOS RF-120 A024 Familia CORTAFUEGOS (11.17.A) Instalación CLIMATIZACIÓN (CLIM) Características técnicas GENERALES Marca Modelo Descripción COMPUERTA CORTAFUEGOS RF-120 TROX FKA-3 Compuerta cortafuegos RF-120, con

Más detalles

Tema 2. Els aparells de comandament elèctrics.

Tema 2. Els aparells de comandament elèctrics. 2 ELS APARELLS DE COMANDAMENT Els aparells de comandament són elements presents en qualsevol circuit o instal lació i que serveixen per governar-los. En aparença, alguns aparells de comandament poden semblar

Más detalles

a) Xarxa urbana de distribució de FRED i CALOR (energia tèrmica) que aprofita l energia sobrant d'infraestructures ambientals existents en la

a) Xarxa urbana de distribució de FRED i CALOR (energia tèrmica) que aprofita l energia sobrant d'infraestructures ambientals existents en la 1.- MESSA: Qui és? Empresa privada de titularitat mixta constituïda per: Seu social Aigües de Mataró 48,9% 51,1% Constitució 13 d octubre de 2001 OBJECTE SOCIAL: a) Xarxa urbana de distribució de FRED

Más detalles

CONNEXIÓ ELÈCTRICA VALL D HEBRON BARCELONA HOSPITAL CAMPUS 2A FASE CLAU HHB (1v)

CONNEXIÓ ELÈCTRICA VALL D HEBRON BARCELONA HOSPITAL CAMPUS 2A FASE CLAU HHB (1v) SEPARATA AL PLEC DE BASES DE LA LICITACIÓ PER A L ADJUDICACIÓ DEL CONTRACTE DE SERVEIS PER A L ASSISTÈNCIA TÈCNICA PER A LA REDACCIÓ DEL PROJECTE: CONNEXIÓ ELÈCTRICA VALL D HEBRON BARCELONA HOSPITAL CAMPUS

Más detalles

L automatització és:

L automatització és: Automatismes i s L automatització és: la substitució de l acció humana per mecanismes, moguts per una font d energia exterior. Exemples: reproductor de vídeo, sistemes de calefacció, obertura de portes,

Más detalles

Automatismes i Robots

Automatismes i Robots Automatismes i Robots L automatització és: la substitució de l acció humana per mecanismes, moguts per una font d energia exterior. Exemples: reproductor de vídeo, sistemes de calefacció, obertura de portes,

Más detalles

DEPARTAMENT D' ENGINYERIA ELÈCTRICA. EPSEM - UPC PROBLEMES FONAMENTS DE TECNOLOGIA ELÈCTRICA

DEPARTAMENT D' ENGINYERIA ELÈCTRICA. EPSEM - UPC PROBLEMES FONAMENTS DE TECNOLOGIA ELÈCTRICA DEPARTAMENT D' ENGINYERIA ELÈCTRICA. EPSEM - UPC PROBLEMES FONAMENTS DE TECNOLOGIA ELÈCTRICA TEMA 4 - CORRENT ALTERN TRIFÀSIC 1.-Cadascuna de les fases d' una càrrega connectada en estel, està formada

Más detalles

Projecte d instal lació elèctrica i domòtica d una vivenda unifamiliar aïllada ÍNDEX PRESSUPOST

Projecte d instal lació elèctrica i domòtica d una vivenda unifamiliar aïllada ÍNDEX PRESSUPOST Projecte d instal lació elèctrica i domòtica d una vivenda unifamiliar aïllada ÍNDEX PRESSUPOST Índex Pressupost... 2 Capítol 1: Instal lació elèctrica... 3 1.1. Instal lació d enllaç... 4 1.2. Dispositius

Más detalles

Documentació que aportem els nostres manteniments

Documentació que aportem els nostres manteniments Empresa especialitzada amb instal lacions i manteniments, energies renovables, ofereix els seus serveis aportant certificats i documentació relacionada amb aquestes instal lacions. http://www.solaristas.es/mantenimiento/

Más detalles

TEMARI CONEIXEMENTS ESPECÍFICS

TEMARI CONEIXEMENTS ESPECÍFICS TEMARI BOMBERS GENERALITAT DE CATALUNYA TEMARI CONEIXEMENTS ESPECÍFICS 1. L energia: Concepte i classes. El treball. Treball i energia. Potència. Tipus d energies. Transformació de l energia. Principi

Más detalles

ASSESSORIA ENERGÈTICA

ASSESSORIA ENERGÈTICA DESCRIPCIÓ DEL CONJUNT D EDIFICIS EXISTENTS L entrada a la Comunitat es realitza, per la façana litoral orientada al Sud, creuant la zona comunitària. El conjunt esta format per un total de 7 escales,

Más detalles

1.7.- PROTECCIONS (ASSIMILAR ELS RESULTATS)

1.7.- PROTECCIONS (ASSIMILAR ELS RESULTATS) 1.7.- PROTECCIONS (ASSIMILAR ELS RESULTATS) Qualsevol instal lació elèctrica ha d estar protegida contra els curtcircuits cada vegada que apareix una discontinuïtat elèctrica (canvi de secció de conductors)

Más detalles

energètica Eficiència Dimensionalment del sistema d impulsió (Bombes i conduccions) Funcionament sistema de filtració

energètica Eficiència Dimensionalment del sistema d impulsió (Bombes i conduccions) Funcionament sistema de filtració . Components, manteniment, avaluació en camp d una instal lació Felip Gràcia Aguilà Tàrrega, 1 de juny de 2005 Subministra aigua fertilitzada localitzadamente al conreu amb alta freqüència, des de moltes

Más detalles

Símbols gràfics i esquemes de circuits en pneumàtica i hidràulica

Símbols gràfics i esquemes de circuits en pneumàtica i hidràulica Escola Tècnica Superior d Enginyeria Industrial de Barcelona Símbols gràfics i esquemes de circuits en pneumàtica i hidràulica Salvador Cardona Lluïsa Jordi 2003 Departament d Enginyeria Mecànica Símbols

Más detalles

Servei Municipal d Aigües PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES INSTAL LACIONS DE COMPTADORS

Servei Municipal d Aigües PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES INSTAL LACIONS DE COMPTADORS Servei Municipal d Aigües PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES INSTAL LACIONS DE COMPTADORS Gener 2009 1. COMPTADORS D OBRES - PROVISIONAL 1.1. S intentarà ubicar de manera que l escomesa realitzada pugui ser

Más detalles

Primera part. a) s = a + b. b) s = a + b + c. c) s = b + c. d) s = b + c

Primera part. a) s = a + b. b) s = a + b + c. c) s = b + c. d) s = b + c Generalitat de Catalunya Consell Interuniversitari de Catalunya Organització de Proves d Accés a la Universitat PAU. Curs 2005-2006 Electrotècnia sèrie 1 La prova consta de dues parts de dos exercicis

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES TÈCNIQUES PN 03/2015 MÀQUINA PRODUCTORA DE FRED AMB BOMBA DE CALOR

PLEC DE CLÀUSULES TÈCNIQUES PN 03/2015 MÀQUINA PRODUCTORA DE FRED AMB BOMBA DE CALOR 1. OBJECTE DEL CONTRACTE L objecte del procediment és el subministrament i substitució d una planta refredadora en la instal lació actual per una màquina productora de fred amb bomba de calor (en endavant

Más detalles

Projecte/Treball Final de Carrera

Projecte/Treball Final de Carrera Escola Politècnica Superior Projecte/Treball Final de Carrera Estudi: Enginyeria Industrial. Pla 1994 Títol: Projecte d una central d energia elèctrica de 400 kw mitjançant concentradors solars i una turbina

Más detalles

MANTENIMENT HIGIÈNIC I SANITARI DELS VASOS D HIDROMASSATGE

MANTENIMENT HIGIÈNIC I SANITARI DELS VASOS D HIDROMASSATGE MANTENIMENT HIGIÈNIC I SANITARI DELS VASOS D HIDROMASSATGE 1. DEFINICIONS Vas d hidromassatge: vasos d aigua climatitzada 1 per a ús recreatiu o terapèutic amb agitació de l aigua mitjançant un raig d

Más detalles

PELLEMATIC Condens. La nova generació de calderes de pellets

PELLEMATIC Condens. La nova generació de calderes de pellets La nova generació de calderes de pellets 1 Presentació ÖkoFEN DESTACAT: Fundació: 1989 Primera caldera automàtica d estelles: 1991 Primera caldera amb sistema de neteja: 1992 Primera caldera Pellematic:

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES TÈCNIQUES CP SERVEI DE MANTENIMENT PREVENTIU, CORRECTIU I NORMATIU DE LES INSTAL LACIONS ELÈCTRIQUES

PLEC DE CLÀUSULES TÈCNIQUES CP SERVEI DE MANTENIMENT PREVENTIU, CORRECTIU I NORMATIU DE LES INSTAL LACIONS ELÈCTRIQUES PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PER LA CONTRACTACIÓ, MITJANÇANT CONCURS PER PROCEDIMENT OBERT I TRÀMIT ORDINARI, DEL SERVEI DE MANTENIMENT I CONSERVACIÓ DE LES INSTAL LACIONS ELÈCTRIQUES DELS EDIFICIS

Más detalles

Dossier de reforç. Visitem la cotxera de metro

Dossier de reforç. Visitem la cotxera de metro Dossier de reforç Visitem la cotxera de metro Reforç 1 El continu anar i venir dels trens Cada dia, uns 120 trens, compostos per cinc cotxes cadascun, transporten més d un milió de persones pels més de

Más detalles

E evo. L ascensor que encaixa LIFT

E evo. L ascensor que encaixa LIFT E evo L ascensor que encaixa LIFT Válida sin barreras: Solucions verticals que milloren la qualitat de vida La nostra missió és la d assessorar i oferir el producte d elevació més adequat a les necessitats

Más detalles

GESTION DE LA CALIDAD AMBIENTAL Y DE LA HIGIENE EN EL SECTOR DE LA HOSTELERIA Y LA RESTAURACION

GESTION DE LA CALIDAD AMBIENTAL Y DE LA HIGIENE EN EL SECTOR DE LA HOSTELERIA Y LA RESTAURACION IV CONGRESO NACIONAL - LEGIONELLA Y CALIDAD AMBIENTAL CONDICIONANTES PARA LA GESTION RESPONSABLE DE LA EMPRESA CONTEMPORANEA 23-24 DE NOVIEMBRE DEL 2010 GESTION DE LA CALIDAD AMBIENTAL Y DE LA HIGIENE

Más detalles

Exemples de documents i registres del Pla d APPCC

Exemples de documents i registres del Pla d APPCC Exemples de documents i registres del Tot seguit es desenvolupen alguns models de documents del i de registres derivats de la seva execució a títol d exemple per facilitar la comprensió del principi 7

Más detalles

La biomassa forestal per a usos tèrmics. Una realitat a Catalunya. 20 de Febrer de 2012 Presenta: Francesc Estrada

La biomassa forestal per a usos tèrmics. Una realitat a Catalunya. 20 de Febrer de 2012 Presenta: Francesc Estrada La biomassa forestal per a usos tèrmics. Una realitat a Catalunya 20 de Febrer de 2012 Presenta: Francesc Estrada Índex: 1. Dalkia Catalunya 2. Referències de xarxes de calor i instal lacions 3. Disseny,

Más detalles

Modelització de superfícies per llum difusa Pág. 107

Modelització de superfícies per llum difusa Pág. 107 Modelització de superfícies per llum difusa Pág. 107 Annex A: Plànols A continuació hi ha un recull dels plànols de les peces que s han hagut de dissenyar per poder construir l equip. No inclou els plànols

Más detalles

Article: Ordinador netbook (10-12 ) Característiques mínimes. HP Mini Correspondència amb article en campanya anterior

Article: Ordinador netbook (10-12 ) Característiques mínimes. HP Mini Correspondència amb article en campanya anterior Article: Ordinador netbook (10-12 ) Memòria de 1Gb. Disc dur amb una capacitat de 80GB. Pantalla TFT de 10 mínim. So integrat. 2 ports USB. Autonomia de la bateria: 5h. Inclou carregador. Pes inferior

Más detalles

Annex 1.1 RELACIÓ DE RESPONSABLES / INTERLOCUTORS TÈCNICS DEL CONTRACTE DE MANTENIMENT ÀREA D'INFRAESTRUCTURES, SERVEIS TÈCNICS I PATRIMONI Ramon Ortiz Cap d'àrea d'infraestructures, Serveis Tècnics i

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves dʼaccés a la Universitat. Curs 2007-2008 Electrotècnia Sèrie 2 La prova consta de dues parts de dos exercicis cadascuna. La primera part és comuna, i la segona té dues opcions (A o B), de les quals

Más detalles

Instal lacions d un habitatge

Instal lacions d un habitatge Instal lacions d un habitatge Un habitatge per ser confortable i complir unes condicions mínimes d habitabilitat ha de reunir una sèrie de serveis. Aquest serveis són: el subministra d'aigua potable i

Más detalles

Infraestructures ambientals urbanes. Xarxa de recollida pneumàtica de residus sòlids urbans (RSU)

Infraestructures ambientals urbanes. Xarxa de recollida pneumàtica de residus sòlids urbans (RSU) Infraestructures ambientals urbanes. Xarxa de recollida pneumàtica de residus sòlids urbans (RSU) Desembre 2014 Estudi realitzat per: Consorci del Besòs, 2014 Què és la xarxa de recollida de residus pneumàtica

Más detalles

Com afecten les noves tarifes elèctriques a la indústria

Com afecten les noves tarifes elèctriques a la indústria Com afecten les noves tarifes elèctriques a la indústria Segons la Circular 3/2014 de 2 de juliol del BOE 1. Wattia Tarifes, qui som? 2. El mercat elèctric 3. Modalitats de la contractació elèctrica 4.

Más detalles

Apostes de futur del 2007

Apostes de futur del 2007 Apostes de futur del 2007 Compromís amb el Medi Ambient Plaques fotovoltaiques Instal lacions plaques tèrmiques en equipaments públics Regulació enllumenat públic Aposta per la implantació de noves tecnologies

Más detalles

Xarxa d Emissions Atmosfèriques de Catalunya.

Xarxa d Emissions Atmosfèriques de Catalunya. FOCUS: 11. NOM DEL FOCUS: Caldera Vapor X-204 A/B. NORMATIVA D APLICACIÓ: Aquesta xemeneia correspon a una instal lació de combustió i, per tant, li aplica pel NO X i el CO el Decret 319/98, de 15 de desembre,

Más detalles

3. CORRENT ALTERN TRIFÀSIC

3. CORRENT ALTERN TRIFÀSIC 3. CORRENT ALTERN TRIFÀSIC El nou sistema obtingut és un sistema trifàsic equilibrat en tensions, UL1, UL2 i UL3, que tenen el mateix mòdul (valor eficaç) i desfasades entre elles 120º. 1. Introducció

Más detalles

Tutorial amplificador classe A

Tutorial amplificador classe A CFGM d Instal lacions elèctriques i automàtiques M9 Electrònica UF2: Electrònica analògica Tutorial amplificador classe A Autor: Jesús Martin (Curs 2012-13 / S1) Introducció Un amplificador és un aparell

Más detalles

GUIÓ DE CONTINGUTS PROJECTES D INSTAL LACIONS FRIGORÍFIQUES

GUIÓ DE CONTINGUTS PROJECTES D INSTAL LACIONS FRIGORÍFIQUES GUIÓ DE CONTINGUTS PROJECTES D INSTAL LACIONS FRIGORÍFIQUES Actualitzats segons la Norma UNE 157001/2002 INSTAL LACIONS FRIGORÍFIQUES I. INTRODUCCIÓ El present document és una proposta dels continguts

Más detalles

MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US:

MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US: MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US: TITULAR: EMPLAÇAMENT: Pàgina 1 de 7 MEMÒRIA 1.- ANTECEDENTS Nova activitat Activitat existent, canvi de titular Activitat existent, canvi d ús Activitat existent, canvi

Más detalles

2. METODOLOGIES DE CÀLCUL I AVALUACIÓ DEL CABAL MÍNIM D AIRE EXTERIOR DE VENTILACIÓ

2. METODOLOGIES DE CÀLCUL I AVALUACIÓ DEL CABAL MÍNIM D AIRE EXTERIOR DE VENTILACIÓ 1. MARC REGLAMENTARI El marc normatiu és el que s estableix en el RITE, Real Decret 1.027/2.007, i en concret a la instrucció tècnica : IT 1.1.4.2.2 Aquesta instrucció tècnica defineix les diferents categories

Más detalles

GUIONS DE CONTINGUTS DE PROJECTES D INSTAL LACIONS ELÈCTRIQUES EN AT i EN BT

GUIONS DE CONTINGUTS DE PROJECTES D INSTAL LACIONS ELÈCTRIQUES EN AT i EN BT GUIONS DE CONTINGUTS DE PROJECTES D INSTAL LACIONS ELÈCTRIQUES EN AT i EN BT 1. INTRODUCCIÓ...4 2. INSTAL LACIONS ELÈCTRIQUES PER A CENTRALS ELÈCTRIQUES, SUBESTACIONS I CENTRES DE TRANSFORMACIÓ EN ALTA

Más detalles

Pràctiques d electrònica analògica

Pràctiques d electrònica analògica Pràctiques d electrònica analògica Membres del grup: Nom i cognoms: Nom i cognoms: Nom i cognoms: Nom i cognoms: 1 Pràctica 1. Muntatges en placa protoboard. Mesura de magnituds bàsiques La placa protoboard

Más detalles

Projecte Modificat No.1 d adequació luminotècnica de l enllumenat públic viari de la ciutat. d Olot al Reglament d Eficiència Energètica 1890/2008

Projecte Modificat No.1 d adequació luminotècnica de l enllumenat públic viari de la ciutat. d Olot al Reglament d Eficiència Energètica 1890/2008 Títol del projecte: Tipus d estudi: Projecte Projecte Modificat No.1 d adequació luminotècnica de l enllumenat públic viari de la ciutat Data de redacció: Març de 2016 d Olot al Reglament d Eficiència

Más detalles

ASPECTES CLAUS DE LA BIOMASSA. Remei Aldrich Tomàs Enginyera en eficiència energètica del programa BEenerGi. Àrea de Territori i Sostenibilitat

ASPECTES CLAUS DE LA BIOMASSA. Remei Aldrich Tomàs Enginyera en eficiència energètica del programa BEenerGi. Àrea de Territori i Sostenibilitat ASPECTES CLAUS DE LA BIOMASSA ASPECTES PREVIS A LA DECISIÓ Remei Aldrich Tomàs Enginyera en eficiència energètica del programa BEenerGi. Àrea de Territori i Sostenibilitat MARC DE TREBALL SERVEI D'ASSISTÈNCIA

Más detalles

Servei Salut Pública

Servei Salut Pública La legionel la està present en tots els sistemes hídrics Marges de Tª desenvolupament de la legionel la FO RAMU ACI En que consisteix l avaluació de risc? Revisió dels factors de risc: estructurals, de

Más detalles

Com elaborar la ronda de manteniment d un camp

Com elaborar la ronda de manteniment d un camp Com elaborar la ronda de manteniment d un camp A continuació es mostra un model d una ronda de manteniment diària d un camp de futbol (en la pàgina web http://www.diba.cat/web/esports/equip1lini2sup3asse4mant

Más detalles

Marc legal de la legionel la

Marc legal de la legionel la Marc legal de la legionel la Departament de Sanitat i Seguretat Social I Congrés Egarenc Legionel la avui: gestio de la prevenció Annabel Pedrol i Carol. Marc legal de la legionel la Aigües consum públic

Más detalles

3. Tancaments Interiors (Plaques de cartró-guix en paraments verticals i paraments horitzontals)

3. Tancaments Interiors (Plaques de cartró-guix en paraments verticals i paraments horitzontals) 1. ANNEX 1: PLA DE CONTROL DE QUALITAT PROJECTE D ADEQUACIÓ D ESPAIS DE L EDIFICI DE L ANTIGA ESCOLA 1. Estructura formigó (escala connexió P2 i P3) - Documentació Subministrament del formigó. - Certificat

Más detalles

TAULA RESUM (actualització agost 2009)

TAULA RESUM (actualització agost 2009) TAULA RESUM (actualització agost PROCEDIMENT PER A LA REALITZACIÓ DE LES I REVISIONS DE LES INSTAL LACIONS SUBJECTES A REGLAMENTS DE SEGURETAT INDUSTRIAL (i altres) EN ELS CENTRES DEL DEPARTAMENT D EDUCACIÓ

Más detalles