MUSIQUEM. Espectacles pedagògics per a escolars

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "MUSIQUEM. Espectacles pedagògics per a escolars"

Transcripción

1 MUSIQUEM Espectacles pedagògics per a escolars Dins l espai del Centre de les Arts Vapor Gran, situat al centre de Terrassa en una zona peatonal de fàcil accés, i tenint en compte la bona rebuda de les edicions passades, l Associació Amics de la Música i el CEM - Conservatori Professional i Escola de Música, presenten el III Cicle MUSIQUEM! d Espectacles Pedagògics Musicals per a Escolars, que s ofereix a totes les escoles de Terrassa i rodalies. El Cicle MUSIQUEM! vol aproximar als infants en edat escolar a la música a través de propostes pedagògiques d alt nivell, establint un contacte i relació amb la música i les arts escèniques. En el present catàleg, trobareu una breu descripció dels espectacles que conformen el Cicle, que han estat dissenyats i escollits segons criteris pedagògics, edat i les competències bàsiques a assolir en cada etapa, amb l aval del CEM i la seva llarga experiència pedagògica. Moltes gràcies als més de alumnes i professors de diferents escoles que han gaudit dels nostres concerts en les dues edicions passades. Amb els seus comentaris i participació, us oferim aquesta nova proposta de concerts. Us esperem.

2 El Centre de les Arts Vapor Gran El Centre de les Arts Vapor Gran està situat al centre de Terrassa, a pocs metres de la plaça vella de Terrassa, en una nau industrial modernista de principis del segle XX, el Vapor Gran, destinat llavors a la producció tèxtil. Tota la nau està avui restaurada i reconvertida per donar suport a la creixent necessitat ciutadana d espais lúdics i de serveis. EL Centre de les Arts Vapor Gran comparteix instal lacions amb el CEM-Escola de Música i Conservatori Professional, una institució amb més de 35 anys d història a la ciutat, treballant per l educació i cultural musical. Pels concerts pedagògics, posem a la vostre disposició tota la instal lació del centre, amb més de 1000m2, dues sales de concert i més de espais diferents, entre classes de grup, individuals, biblioteca, etc. A més, son instal lacions de fàcil accés, espais adaptats per cadires de rodes i d altres limitacions de mobilitat. Centre de Les Arts Vapor Gran Passeig Vapor Gran 17, Terrassa.

3 Espectacles Totes les propostes estan pensades de manera a unir en un mateix moment, l espectacle musical i teatral amb músics i artistes en directe i l activitat pedagògica. Per tal d arribar més allà que un concert aïllat, el Centre de les Arts Vapor Gran prepara també fitxes didàctiques pels professors i pels alumnes, en la qual es recullen els conceptes treballats i proposta d activitats que es poden portar a terme a l escola, fins i tot involucrant la família de l alumne. D aquesta manera, el professorat podrà preparar també prèviament els seus alumnes per l activitat i donar-li seguiment i sentit pedagògic, integrant l activitat en el currículum de les assignatures. Encara que tots els espectacles tinguin la música com a fil conductor, es treballen també conceptes i temes curriculars d altres disciplines i assignatures, com ara història, arts escèniques, ciència, llengües, etc. En aquest sentit, diferents assignatures podran vincular-se i treure profit d aquests espectacles. Treballar i desenvolupar els valors humans, socials i ètics són els grans objectius de la pedagogia i de l educació en general, i per això la majoria de les propostes, independentment de l edat recomanada, es diferencien per la integració d aquests conceptes, ja sigui a través de les històries narrades o bé a través de diferents episodis o personatges. Tots els espectacles tenen un cost de 4 per infant o jove. Algunes dates estan pendents de concretar fins al mes de Setembre de Amb el suport de:

4 Propostes Música Pere i el Llop de Sergei Prokofiev Companyia CEM Produccions o Cicle Inicial Animalada Companyia CEM Produccions o Cicle Infantil o Cicle Inicial Veus d Amèrica: The Hanfris Quartet Barbershop Companyia CEM Produccions o Primària o ESO Il Viaggio di Domenico: Viatge Musical pel Barroc Companyia CEM Produccions o Cicle Superior o ESO El Saxo i la música de pel lícules Companyia CEM Produccions i Marta Guasch Sax Quartet o Primària Hallelujah, Spirituals Companyia CEM Produccions i Spirituals o Cicle Superior o ESO Històries del Blues Companyia CEM Produccions i 100 Blues Band o Cicle Superior o ESO Animalada de Cançons En col laboració amb Frederic Sesé Sessions Musicals

5 Titelles en col laboració amb el Festival Didó Patufet: El clàssic entre tots els clàssics i musical Companyia La Puntual o Cicle Inicial Sant Jordi, la princesa i el drac: La llegenda feta a mida pels més petits i amb un toc d'humor Companyia La Puntual o Cicle Inicial o Cicle Mitjà Titelles en anglès en col laboració amb el Festival Didó Santa s Star NOMÉS DIA 12 DE DESEMBRE Companyia Blue Mango o Primària Música i Cinema Notes&Films Companyia Una Cosa Rara o Primària o Secundaria

6 Companyia CEM Produccions Aprofitant tot el coneixement i experiència en la didàctica i pedagogia de la música i de l espectacle, el CEM Escola de Música i Conservatori Professional presenta cada any noves propostes de concerts i activitats adreçades al públic escolar. Els músics que hi participen són professors i professores amb experiència i músics amb un currículum notable, que es presenten regularment en les sales de concert més destacades de tota Europa. Es preparen nous espectacles en col laboració amb d altres professionals del món de les arts escèniques, com ara actors, titellaires, realitzadors, cineastes, dramaturgs, ballarins, etc. Hi trobareu en cada espectacle una proposta de gran interès musical, un espectacle vibrant i engrescador, i un fons didàctic que és, sens dubte, l ànima de la companya. PERE I EL LLOP de Sergei Prokofiev DESCRIPCIÓ: La famosa obra de Prokoviev, "Pere i el Llop" en una producció de format petit: 4 músics a l escenari: piano, violí, clarinet i flauta travessera a més d un narrador amb titelles. La millor manera de conèixer la història de Pere i el Llop a través de les melodies que caracteritzen els diferents personatges. Durada: 45 minuts TAGS: Música clàssica, instruments en viu, titelles, narrador, tradicions d arreu del món ANIMALADA DESCRIPCIÓ: Un passeig Zoològic a través de la música on descobrirem els animals que s amaguen darrera la flauta i el piano (J.Ibert, C. Saint-Saëns, Prokovief, C.H. Joubert, Honegger, H. Busser, C. Debussy i Rimsky- Korsakov). Durada: 40 minuts TAGS: Música clàssica, instruments en viu, titelles, dos narradors, tradicions.

7 VEUS D AMÈRICA: THE HANFRIS QUARTET DESCRIPCIÓ: Oferta pedagògica enfocada a difondre el cant en quartet vocal i entendre les qualitats essencials de l harmonia. A més a més de la dimensió musical de la sessió, cal tenir en compte que el repertori és cantat en anglès. Concert en el que es combinen cançons i exemples per il lustrar els següents conceptes: Els diferents tipus de veus del quartet: Uníson i harmonia; Melodia i acompanyament; Homofonia i contrapunt; Harmonia: les octaves, les quintes, l acord tríada major, l acord tríada menor, l acord quatríada. Repertori per fer unes pinzellades de l estil barbershop, doo-wop, rock n roll, gospel, teatre musical, així com músiques de pel lícules, com per exemple de Disney. Possibilitat de fer executar als alumnes una frase musical senzilla a veus. Durada: 45 minuts TAGS: Música Popular Americana, Jazz, Zwing, Gospel, Barbershop, quatre cantants, Història Social Americana, IL VIAGGIO DI DOMENICO Viatge Musical pel Barroc DESCRIPCIÓ: Concert didàctic que proposa una immersió el paisatge sonor i cultural del barroc i una introducció sobre diferents aspectes relacionats amb la interpretació i l estil musical. L espectacle es concep com un viatge virtual per l Europa barroca, seguint les passes d un aprenent de música fictici que va descobrint estils, gèneres o compositors representatius. Història guiada i escenificada, acompanyada de projeccions i vídeos. Música en directe interpretada en instruments originals del barroc. Durada: 50 minuts TAGS: Música barroca, instruments originals, història de la cultura, Aspectes musicals, els instruments, narració escenificada. EL SAXO I LA MÚSICA DE PEL.LICULES Marta Guasch Sax Quartet DESCRIPCIÓ: En aquest espectacle veurem les possibilitats sonores del saxo, que és com a instrument, i del seu paper clau en la música clàssica actual, tot lligant amb la utilització d aquest instrument i de les seves possibilitats en la música de pel lícules a partir dels anys 50 fins avui dia. Durada: 50 minuts TAGS: Música Clàssica i moderna, instruments en viu, història de la cultura, Aspectes musicals, Arts escèniques, cinema.

8 Espectacles Frederic Sesé Sessions Musicals ANIMALADA DE CANÇONS DESCRIPCIÓ: Aquesta línia d espectacles busca treballar l atenció, la retentiva i la participació dels alumnes a través de l aprenentatge d unes cançons del tot noves per a ells. Les cançons són totes sobre animals i, a cada cançó, uns alumnes pugen a l escenari per servir de model i ensenyar-la als altres. A vegades cal aprendre la tornada, fer una senzilla coreografia i cada cançó té un ritme diferent que els alumnes han de recordar. Per exemple, la cançó del peix pallasso és una polca, la de la balena una havanera, la del gos un rock and roll, la de la guineu un swing Tenim un total de 24 cançons que permeten fer quatre sessions de 6 cançons cada una (AC1, AC2, AC3 i AC4). La dificultat de les cançons va augmentant i l ideal és fer en un primer curs AC1 i AC2 i en un segon curs AC3 i AC4. Amb els anys hem comprovat com algunes de les cançons s han incorporat al repertori habitual a les escoles i aquest és el major dels èxits d Animalada de Cançons. Durada: 50 minuts TAGS: Instruments, Creació, Escoltar.

9 Companyia La Puntual Els espectacles de titelles com a expressió artística molt propera al llenguatge dels infants són també una gran eina educativa. Tenim la convicció que a través dels titelles es treballen valors i sentiments com són la imaginació, la participació, l'amistat o el respecte. PATUFET El clàssic entre tots els clàssics i musical DATES: DEL 20 AL 24 DE FEBRER Descripció: Patufet és un nen molt petit. Però molt molt petit. Tan petit que dorm en una llauna de sardines. Tan petit que pot amagar-se sota una col. Tan petit els seus pares tenen por que si va sol pel carrer, la gent no el vegi i...xaf! El deixin fet una coca! Però Patufet no només és molt molt petit... també és molt espavilat, molt valent... i molt tossut! Per això convencerà la mare que pot anar a buscar safrà a la botiga de Josepet, i a portar el cistell amb el dinar del pare... sempre que canti la seva cançó, es clar! Aquest matí, quan s'ha llevat, Patufet ho ha vist claríssim: avui serà un dia ple d'aventures! La companyia La Puntual, vinguda des del seu Teatre de Titelles de Barcelona amb llarga trajectòria i programació estable, presenta una versió del clàssic Patufet a través de titelles de fil que representen tots els personatges de la història, amb música especialment composada per a aquest espectacle, de la mà de la compositora Mariona Segarra. SANT JORDI, LA PRINCESA I EL DRAC La llegenda feta a mida pels més petits i amb un toc d'humor DATES: DEL 10 AL 14 D ABRIL Descripció: Rinaldo, el titella més conegut de La Puntual, viatja en el temps per explicar-nos la cèlebre llegenda del valent cavaller Sant Jordi i de com va salvar a la princesa del seu destí de ser cruspida per un drac gegant. De la seva narració coneixerem a nombrosos personatges que van estar presents en el desenvolupament d aquesta història, plena d emocions, sorpreses, humor i acció. Adaptació de la coneguda llegenda de Sant Jordi estrenada amb marionetes l any 1978 per la històrica companyia La Fanfarra.

10 Companyia Blue Mango La Companyia Blue Mango va néixer l any 2003, i està formada per actors professionals i / o professors de TEFL, anglòfons natius, amb experiència teatral davant públics no nadius. Les seves obres són 100% en anglès i vénen acompanyades de material pedagògic per a preparar i complementar l'aprenentatge dels alumnes. SANTA'S STAR - Infantil i Primària Conte interactiu de Nadal amb titelles DATES: 12 DE DESEMBRE És la nit de Nadal i el Pare Noel es prepara per repartir els regals. El Rudolph, però, està malalt al llit i el Pare Noel aviat s adona que necessita un altre ajudant i ràpid! Però, quin animal serà tan bo com el Rudolph? Una obra màgica amb titelles, cançons de Nadal, comèdia i molta interacció amb l audiència. Proporcionem un kit de treball amb un sumari de la història, vocabulari utilitzat i cançons Durada: 60min

11 Companyia Una Cosa Rara NOTES&FILMS Descripció: Notes&Films és a la vegada un concert i una sessió de cinema. Una proposta que combina aquests dos llenguatges per explicar al públic històries a partir dels sons i les imatges. Partint de curtmetratges que exploren tècniques cinematogràfiques diverses com l animació en stop-motion, el cinema en blanc i negre o el vídeo digital, l Ensemble Una Cosa Rara ha omplert les històries de sons a partir de músiques d èpoques molt diferents arranjades per a trio de clarinets. Així doncs, a Notes&Films, música i imatge es troben per explicar-nos històries que ens faran somriure, inquietar, emocionar, gaudir... Curtmetratges d estils molt diferents acompanyats de música d estètica molt diversa amb un denominador comú: són històries que sonen. Històries que s expliquen sense paraules, només amb Notes&Films. Durada: 50 minuts TAGS: Música Clàssica i moderna, instruments originals, història de la cultura, Aspectes musicals, Arts escèniques, cinema.

Cicle d espectacles. pedagògics musicals MUSIQUEM. Curs Amb el suport de

Cicle d espectacles. pedagògics musicals MUSIQUEM. Curs Amb el suport de Cicle d espectacles pedagògics musicals MUSIQUEM Curs 2018-2019 Amb el suport de Ed. Primària L Àlbum dels instruments amb els professors del CEM Escola de Música Presentacions en viu de les diferents

Más detalles

Taller d expressió dramàtica per infantil (p4 i p5) Amb els contes faig teatre per Moi Aznar. -- Villarroel 237

Taller d expressió dramàtica per infantil (p4 i p5) Amb els contes faig teatre per Moi Aznar. -- Villarroel 237 Taller d expressió dramàtica per infantil (p4 i p5) Amb els contes faig teatre per Moi Aznar Villarroel 237 loren@el-cau.cat 665667268 Introducció: L expressió dramàtica tot i que a priori es pot confondre

Más detalles

PROJECTE VIVALDI ESO. novetat. editorial MÚSICA

PROJECTE VIVALDI ESO. novetat. editorial MÚSICA novetat editorial 2011-2012 PROJECTE VIVALDI ESO més informació a info@castellnouinforma.com o trucant al telèfon 902 10 70 72 www.castellnouedival.com1 PROJECTE VIVALDI Presentem Projecte VIVALDI, el

Más detalles

FESTIVAL DE CINEMA INFANTIL DE BARCELONA

FESTIVAL DE CINEMA INFANTIL DE BARCELONA FESTIVAL DE CINEMA INFANTIL DE BARCELONA UNA OPORTUNITAT PER DESCOBRIR UN CINEMA DIFERENT, PLE D IMAGINACIÓ I CREATIVITAT. DOSSIER PER A CENTRES D EDUCACIÓ INFANTIL P3, P4, P5 10a EDICIÓ: DEL 22 AL 30

Más detalles

SERVEI DE MENJADOR ESCOLA TORRE BALLDOVINA

SERVEI DE MENJADOR ESCOLA TORRE BALLDOVINA SERVEI DE MENJADOR ESCOLA TORRE BALLDOVINA Benvolgudes famílies!! En aquest apartat us volem fer un resum de la dinàmica que realitzen els vostres fill i filles a l estona del menjador escolar, de 12:30

Más detalles

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils La tortuga Poruga Un nou material didàctic de l Estany de Sils 2ª Jornada de l Estany de Sils Temporània, Associació d Educació Ambiental de la Selva Joan Mas Josep Noguerol Llicenciats en Ciències Ambientals

Más detalles

1, 2 3 4, 5 6. Oh! Que bonic és Panamà! Autor: Janosh Un problema de conills Autora: Emily Gravett El senyor Finney i el món de cap per avall Autora: Laurentien van Oranje L evolució de la Calpúrnia Tate

Más detalles

LES TAULETES DIGITALS A L AULA DE MÚSICA

LES TAULETES DIGITALS A L AULA DE MÚSICA LES TAULETES DIGITALS A L AULA DE MÚSICA EXPLORANT NOVES MANERES DE CREACIÓ MUSICAL EDUARD MASDEU YÉLAMOS @EduardMasdeu INTRODUCCIÓ INICI DEL PROJECTE: CURS 2015-16. PARTICIPANTS: ALUMNAT DE TOTA L ESCOLA.

Más detalles

Taller de creació de videojocs amb Scratch

Taller de creació de videojocs amb Scratch Taller de creació de videojocs amb Scratch Frank Sabaté i Carlota Bujons Escola Projecte Av. Tibidabo, 16. 08022 Barcelona Telèfon: 93 417 03 21 franksabate@gmail.com carlota.bujons@gmail.com 1. Descripció

Más detalles

1.000 RAONS PER CANTAR!

1.000 RAONS PER CANTAR! presenta el seu Musical Participatiu! 1.000 RAONS PER CANTAR! de M. Huff i J. Jacobson Traduït per Blanca Boix Arranjat per Marcel Grífol Dirigit per Maurici Albàs Voleu viure una experiència musical inoblidable?

Más detalles

PROJECTE Un món de sons

PROJECTE Un món de sons PROJECTE Un món de sons Us presentem un nou projecte curricular per l àrea de música a primària: Un món de sons. Amb aquest material es pretén oferir una eina que ajudi el professorat en la tasca educativa

Más detalles

COMISSIÓ INCLUSIVA AFA LA FLOR DE MAIG

COMISSIÓ INCLUSIVA AFA LA FLOR DE MAIG COMISSIÓ INCLUSIVA AFA LA FLOR DE MAIG Tots som especials a la nostra manera, perquè no hi ha cap ésser humà estàndard o comú. Tots som diferents. Stephen W.Hawking Aquesta guia neix de la preocupació

Más detalles

CARTES DE FRACCIONS. Materials pel Taller de Matemàtiques

CARTES DE FRACCIONS. Materials pel Taller de Matemàtiques CARTES DE FRACCIONS Aquesta proposta és adequada pel primer cicle d ESO perquè permet recordar mitjançant un joc, una sèrie de conceptes que ja s han treballat a l Educació Primària. Per això resulta una

Más detalles

Curs bàsic de la tècnica de l'espectacle adreçat a gestors d'espais escènics.

Curs bàsic de la tècnica de l'espectacle adreçat a gestors d'espais escènics. Oficina de Difusió Artística Àrea de Presidència Curs bàsic de la tècnica de l'espectacle adreçat a gestors d'espais escènics. Dates: 5, 12, i 19 de novembre de 2014 Horari: de 08.30 a 15:00h. Lloc: ESTAE-

Más detalles

Experiències singulars

Experiències singulars Experiències singulars Un espai singular, una proposta exclusiva i una experiència inoblidable... La Pedrera és un lloc excepcional per celebrar-hi esdeveniments irrepetibles. La Pedrera vol convertir

Más detalles

N O S A L T R E S S O M... Escola Collbaix

N O S A L T R E S S O M... Escola Collbaix N O S A L T R E S S O M... Escola Collbaix ESCOLA COLLBAIX DE SANT JOAN DE VILATORRADA Projecte educatiu del CEIP Collbaix: Escola integrada a la comunitat educativa de Sant Joan de Vilatorrada. Escola

Más detalles

Conferència Internacional sobre Turisme Creatiu

Conferència Internacional sobre Turisme Creatiu Conferència Internacional sobre Turisme Creatiu Barcelona, Auditori de La Pedrera de CatalunyaCaixa, 9 i 10 de desembre de 2010 www.creativetourismnetwork.org Col labora: El turisme creatiu El Turisme

Más detalles

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA Data: 7 de novembre de 2013 Lloc: aula A01 de l edifici G. M. de Jovellanos Hora d inici:

Más detalles

Presentació de les Activitats Extraescolars del CEIP COLÒNIA GÜELL de Santa Coloma de

Presentació de les Activitats Extraescolars del CEIP COLÒNIA GÜELL de Santa Coloma de Presentació de les Activitats Extraescolars del CEIP COLÒNIA GÜELL de Santa Coloma de Cervelló Curs 2010-2011 Les activitats que es duran a terme a l escola es divideixen en tres blocs diferents que són:

Más detalles

1https://docs.google.com/document/d/1qt6W_ODZAronFmw8uZ2zTozq8KbumG4yOc5IKh ANhyk/edit

1https://docs.google.com/document/d/1qt6W_ODZAronFmw8uZ2zTozq8KbumG4yOc5IKh ANhyk/edit 15 IN WINCHESTER Al 2010 fruit d una estada de recerca a la Universitat de Winchester vam formalitzar un conveni Erasmus que ha permès durant aquests 5 anys intercanvis entre professorat i estudiantat

Más detalles

Concerts que desperten els sentits

Concerts que desperten els sentits Concerts que desperten els sentits Vine a gaudir en família d un concert que no oblidareu mai, on les emocions estan a flor de pell, perquè la música no pot faltar a les nostres vides. Pe-Ta-Ca El Petit

Más detalles

Graduï s. Ara en secundària

Graduï s. Ara en secundària Graduï s. Ara en secundària CFA Palau de Mar Per a persones adultes que vulguin reemprendre estudis el títol de Graduat en Educació Secundària (GES). Hi ha tres àmbits: Àmbit de la comunicació: llengüa

Más detalles

AVALUACIÓ DE LA DOCÈNCIA FCSB

AVALUACIÓ DE LA DOCÈNCIA FCSB AVALUACIÓ DE LA DOCÈNCIA 2014-15 FCSB EVOLUCIÓ DE LA PARTICIPACIÓ GLOBAL DELS ESTUDIANTS EN LES ENQUESTES 80 70 Curs/Semestre Fisioteràpia Infermeria Nutrició Mitjana 3 tit. 200910, 34 27,09 32,76 31,28

Más detalles

Instruccions perquè els ajuntaments o ens locals vinculats o dependents s hi donin d alta i per sol licitar-hi activitats de la llista de propostes

Instruccions perquè els ajuntaments o ens locals vinculats o dependents s hi donin d alta i per sol licitar-hi activitats de la llista de propostes Programa.cat Instruccions perquè els ajuntaments o ens locals vinculats o dependents s hi donin d alta i per sol licitar-hi activitats de la llista de propostes La Rambla, 7, 2n 1 Índex 1. Introducció

Más detalles

EXPERIMENTE M! Durant l etapa de l educació primària, la descoberta de l entorn que. envolta els infants és un dels àmbits més importants en el seu

EXPERIMENTE M! Durant l etapa de l educació primària, la descoberta de l entorn que. envolta els infants és un dels àmbits més importants en el seu EXPERIMENTE M! Durant l etapa de l educació primària, la descoberta de l entorn que envolta els infants és un dels àmbits més importants en el seu desenvolupament personal i social. Els experiments i activitats

Más detalles

AUDITORI OBERT CAMPANYA DE MÚSICA PER A ESCOLES AUDITORI DE GIRONA

AUDITORI OBERT CAMPANYA DE MÚSICA PER A ESCOLES AUDITORI DE GIRONA CAMPANYA DE MÚSICA PER A ESCOLES DE GIRONA TEMPORADA 2015 2016 Educació Infantil, Primària i ESO CAMPANYA DE MÚSICA PER A ESCOLES DE GIRONA Voooox! 30.11.2015 Educació infantil i cicle inicial primària

Más detalles

CONGRÉS DE CULTURA DE TERRASSA

CONGRÉS DE CULTURA DE TERRASSA CONGRÉS DE CULTURA DE TERRASSA Auditori Municipal 25, 26 i 27 de gener de 2013 Mònica Lao Directora del Centre d Estudis Musicals Alicia Coordinadora del grup QUI SOM Baketukem és el primer grup estable

Más detalles

ADREÇADES A ESCOLES BRESSOL I EDUCACIÓ INFANTIL

ADREÇADES A ESCOLES BRESSOL I EDUCACIÓ INFANTIL ACTIVITATS EDUCATIVES CONDUÏDES PER ARTISTES I EDUCADORS D ART ADREÇADES A ESCOLES BRESSOL I EDUCACIÓ INFANTIL Experimentem amb l ART c/ Torrijos, 68 08012 Barcelona Tel. 93.217.18.77 inscripcions@experimentem.org

Más detalles

Programa de Foment de la lectura 2016/2017. Primària

Programa de Foment de la lectura 2016/2017. Primària Programa de Foment de la lectura 2016/2017. Primària Presentació La Biblioteca Joan Triadú, en tant que equipament que facilita l accés a la formació al llarg de la vida dels ciutadans, proporciona diferents

Más detalles

ET REGALARÉ TOTES LES ESTRELLES DEL CEL

ET REGALARÉ TOTES LES ESTRELLES DEL CEL Informació per al professorat Et regalaré totes les estrelles del cel és una activitat amb propostes didàctiques elaborada a partir del conte i el CD amb la cantata creats per UNICEF Girona per celebrar

Más detalles

Institut del Teatre CSD Conservatori Superior de Dansa

Institut del Teatre CSD Conservatori Superior de Dansa Institut del Teatre CSD Conservatori Superior de Dansa Fotos: Josep Aznar i Carlos Torrico Els estudis superiors de dansa de l Institut del Teatre s imparteixen al Conservatori Superior de Dansa (CSD).

Más detalles

PROGRAMA DE VISITES ESCOLARS

PROGRAMA DE VISITES ESCOLARS PROGRAMA DE VISITES ESCOLARS CURS 2017-18 Departament de Didàctica visitas@catedraldemallorca.org QUÈ OFERIM? Conèixer la història, la cultura, l art i la simbologia de la Seu i del Museu Diocesà és l

Más detalles

Geolocalització Primària secundària

Geolocalització Primària secundària Geolocalització Primària secundària Activitat conjunta dels centres de primària i secundària de la Zona Nord de Nou Barris Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona Emmarcada dins el Seminari de Coordinació

Más detalles

Presència del cinema català en les plataformes de vídeo a la carta

Presència del cinema català en les plataformes de vídeo a la carta Presència del cinema català en les plataformes de vídeo a la carta REINALD BESALÚ I ANNA MEDRANO / JULIOL 215 Principals resultats de l estudi: - Els films amb participació de productores catalanes produïts

Más detalles

PARTICIPA als tallers RBLS!

PARTICIPA als tallers RBLS! PARTICIPA als tallers RBLS! Quatre propostes per aprendre, crear, divertir-se i perdre la por escènica Els tallers CANTA, BALLA, SOMIA, EL GRUP CREATIU i L ACTOR CREATIU tindran lloc a CC CAN FELIPA el

Más detalles

Busquem la clau!

Busquem la clau! 1 2 3 4 5 6 7 8 Busquem la clau! Relació de temes i continguts Unitat 1: Busquem la clau. Experiència: Nosaltres en sabem el secret / Valors: Parlem d això, parlem d allò / Transcendent: El que es veu

Más detalles

El cafè de l Havana. Contacte: Quim Mas Telèfons: /

El cafè de l Havana. Contacte: Quim Mas Telèfons: / El cafè de l Havana El cafè de l Havana Contacte: Quim Mas Telèfons: 608 016 978 / 933 400 281 El Cafè de l Havana DESCRIPCIÓ DEL CONCERT ESPECTACLE Ens trobem en el Cafè de l Havana on s ha de produir

Más detalles

ANTONI TÀPIES. LES TEXTURES I ELS MATERIALS DE L ENTORN.

ANTONI TÀPIES. LES TEXTURES I ELS MATERIALS DE L ENTORN. ANTONI TÀPIES. LES TEXTURES I ELS MATERIALS DE L ENTORN. L ANTONI TÀPIES VA NÈIXER A BARCELONA, EL 13 DE DESEMBRE DE L ANY 1923. EL SEU PARE ES DEIA JOSEP I LA SEVA MARE MARIA. TENIA TRES GERMANS: LA MARIA

Más detalles

TITOL DE L ACTIVITAT: Jclic del Tapís de la Creació

TITOL DE L ACTIVITAT: Jclic del Tapís de la Creació TITOL DE L ACTIVITAT: Jclic del Tapís de la Creació ETAPA/CICLE/NIVELL TEMPORALITZACIÓ MATERIAL AGRUPAMENT Primària/ CM/CS 3 sessions Pag. web Individual/grup petit 1. COMPETÈNCIES BÀSIQUES 1.Competències

Más detalles

RÒVERS 1R TRIMESTRE CURS // CLAN (1999)

RÒVERS 1R TRIMESTRE CURS // CLAN (1999) RÒVERS 1R TRIMESTRE CURS 2016-17 // CLAN (1999) QUÈ ÉS RÒVERS? PROJECTE EDUCATIU L etapa RÒVER és l espai on el jove viu la seva pròpia realització i la comparteix amb el seu grup, fent patent el seu esperit

Más detalles

MATERIAL I SUGGERIMENTS PER A UNA TASCA PEDAGÒGICA

MATERIAL I SUGGERIMENTS PER A UNA TASCA PEDAGÒGICA PETER PAN MATERIAL I SUGGERIMENTS PER A UNA TASCA PEDAGÒGICA I- L ESPECTACLE Un muntatge produït pel Centre de Titelles de Lleida que es va estrenar la temporada 2004-2005 en una versió d en Joan-Andreu

Más detalles

COMBINAR CORRESPONDÈNCIA AMB WORD 2000

COMBINAR CORRESPONDÈNCIA AMB WORD 2000 COMBINAR CORRESPONDÈNCIA AMB WORD 2000 PAS 1: La primera cosa que es necessita tan per fer sobres com per fer etiquetes és una llista amb totes les adreces de les quals es volen fer sobres o etiquetes.

Más detalles

Aquest projecte neix amb la voluntat de donar un recurs interdisciplinari als mestres de les etapes d educació infantil i primària.

Aquest projecte neix amb la voluntat de donar un recurs interdisciplinari als mestres de les etapes d educació infantil i primària. PROJECTE CANTAUTOR Cançons i danses d autor a l aula Pep Puigdemont 1.- JUSTIFICACIÓ Aquest projecte neix amb la voluntat de donar un recurs interdisciplinari als mestres de les etapes d educació infantil

Más detalles

LA REGIDORIA D INNOVACIÓ DEMOCRÀTICA I PARTICI- PACIÓ CIUTADANA DE L AJUNTAMENT DE VALÈNCIA A TRAVÉS DE LAS NAVES ESPAI D INNOVACIÓ I CREACIÓ,

LA REGIDORIA D INNOVACIÓ DEMOCRÀTICA I PARTICI- PACIÓ CIUTADANA DE L AJUNTAMENT DE VALÈNCIA A TRAVÉS DE LAS NAVES ESPAI D INNOVACIÓ I CREACIÓ, ESTIU EN OBRES LA REGIDORIA D INNOVACIÓ DEMOCRÀTICA I PARTICI- PACIÓ CIUTADANA DE L AJUNTAMENT DE VALÈNCIA A TRAVÉS DE LAS NAVES ESPAI D INNOVACIÓ I CREACIÓ, CONVOQUEN LA PRIMERA EDICIÓ DEL PROGRAMA DE

Más detalles

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola

Más detalles

UN AMPLI VENTALL D ESPAIS A LA SEVA DISPOSICIÓ

UN AMPLI VENTALL D ESPAIS A LA SEVA DISPOSICIÓ UN AMPLI VENTALL D ESPAIS A LA SEVA DISPOSICIÓ sala gran Aforament per a 700 persones Una gran sala totalment equipada amb tot tipus de material escenotècnic i amb capacitat per a 700 persones. Aquest

Más detalles

VEREMES A LA CASA DE COLÒNIES L ESTOL I AL SEU ENTORN

VEREMES A LA CASA DE COLÒNIES L ESTOL I AL SEU ENTORN VEREMES A LA CASA DE COLÒNIES L ESTOL I AL SEU ENTORN Pel proper curs 2017-18, fruit de més de 15 anys d experiència i avaluació, us fem arribar diferents propostes per trobar la més adient a la realitat

Más detalles

Comprensió lectora Quadern de preguntes

Comprensió lectora Quadern de preguntes Comprensió lectora Quadern de preguntes TEMPS: 45 minuts Material Abans de contestar les preguntes següents llegeix el text Postal des de la platja del Quadern de lectures Postal des de la platja Qui escriu

Más detalles

Pla docent del curs: Tractament d'imatge i vídeo online. REC

Pla docent del curs: Tractament d'imatge i vídeo online. REC Pla docent del curs: Tractament d'imatge i vídeo online. REC8470473 Objectiu general Aquests curs té com a objectiu millorar la competència digital del professorat en les noves tecnologies. Treballant

Más detalles

Pla per a la Inclusió Social

Pla per a la Inclusió Social Seguiment i avaluació del Pla per a la Inclusió Social 2012-2015 I Informe de seguiment 2013 SÍNTESI EXECUTIVA Abril 2014 Pla per a la Inclusió Social 2012-2015 Síntesi executiva I Informe de seguiment

Más detalles

PREPARACIÓ - La fitxa P4- núm. 1B s ha de treballar prèviament.

PREPARACIÓ - La fitxa P4- núm. 1B s ha de treballar prèviament. NOM DE L ACTIVITAT: Núm. de FITXA: OBJECTIUS: CONTINGUTS: P4 Núm. 1A i 1B Amb què em rento? - Que els nens/es facin un repàs dels objectes d higiene. - Relacionar els hàbits d higiene amb els objectes

Más detalles

PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16

PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16 PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16 Comitè d Àrbitres Federació Catalana de Basquetbol Índex 1. Introducció 2. Motivació 3. Mètode 4. Objectius 5. Els mentors 6. Els mentoritzats 7. Els responsables

Más detalles

Escola Marià Galí i Guix Terrassa. Competència en el tractament de la informació i competència digital

Escola Marià Galí i Guix Terrassa. Competència en el tractament de la informació i competència digital Escola Marià Galí i Guix Terrassa Competència en el tractament de la informació i competència digital TRACTAMENT DE LA INFORMACIÓ CERCAR IDENTIFICAR TRANSFORMAR COMUNICAR COMPETÈNCIA DIGITAL ELS MITJANS,

Más detalles

MÚLTIPLES I DIVISORS

MÚLTIPLES I DIVISORS MÚLTIPLES I DIVISORS DETERMINACIÓ DE MÚLTIPLES Múltiple d un nombre és el resultat de multiplicar aquest nombre per un altre nombre natural qualsevol. 2 x 0 = 0 2 x 1 = 2 2 x 2 = 4 2 x 3 = 6 2 x 4 = 8

Más detalles

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Què és una plataforma virtual de formació? És un espai de trobada entre alumnes i professors a través d Internet. Pot incloure activitats per als estudiants,

Más detalles

El preu de la xocolata

El preu de la xocolata presentació Es tracta d un joc per reflexionar sobre els intermediaris que participen del Comerç Internacional objectiu Prendre consciència de la desigual distribució dels beneficis i conèixer de forma

Más detalles

El sistema d indicadors culturals de l Ajuntament de Barcelona Un sistema de sistemes

El sistema d indicadors culturals de l Ajuntament de Barcelona Un sistema de sistemes El sistema d indicadors culturals de l Ajuntament de Barcelona Un sistema de sistemes Jornades Indicadors, anàlisi i avaluació en les programacions d arts visuals municipals Programa d Arts Visuals de

Más detalles

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura.

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Autors: Piedad Guijarro i Pere Cruells Centre: ETSAB Secció de Matemàtiques

Más detalles

Orientacions relatives a la lectura a primera vista - Especialitat piano

Orientacions relatives a la lectura a primera vista - Especialitat piano Orientacions relatives a la lectura a primera vista - Especialitat piano Prova específica d accés als ensenyaments de música de grau professional. Primer curs. Accés curs 2018-2019 Índex de continguts

Más detalles

Aprofitament didàctic:

Aprofitament didàctic: EN JAN TOTLIFAN Aquesta és la història d en Jan, un nen que de petit a casa seva li feien tot, així que no li calia aprendre a fer res si ell no volia... Quan es va fer gran va tenir un ajudant, en Nicolau,

Más detalles

L activitat educativa per descobrir i gaudir del peix i el marisc

L activitat educativa per descobrir i gaudir del peix i el marisc L activitat educativa per descobrir i gaudir del peix i el marisc Educació Secundària Obligatòria Consulteu la nostra web: www.centreinteractiudelpeix.org 1. LA PESCA I LA LLOTJA ECOLOGIA DELS ORGANISMES

Más detalles

Programació d una acció formativa

Programació d una acció formativa Programació d una acció formativa Índex de continguts Elaboració de la programació. 2 Programació de les sessions 3 Activitats d avaluació previstes. 5 Elements de l avaluació contínua. 6 Materials docents.

Más detalles

CONCERT DIDÀCTIC UN INSTRUMENT ANOMENAT ORQUESTRA MATERIAL PER AL PROFESSORAT

CONCERT DIDÀCTIC UN INSTRUMENT ANOMENAT ORQUESTRA MATERIAL PER AL PROFESSORAT CONCERT DIDÀCTIC UN INSTRUMENT ANOMENAT ORQUESTRA MATERIAL PER AL PROFESSORAT Proposta Didàctica per al Cicle Mitjà i Superior de Primària i 1r Cicle d Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) PROPOSTA DIDÀCTICA

Más detalles

1er Curs de Tècnics de fitness amb atenció a la discapacitat i la mobilitat reduïda Fundació Isidre Esteve-INFEC

1er Curs de Tècnics de fitness amb atenció a la discapacitat i la mobilitat reduïda Fundació Isidre Esteve-INFEC 2013 1er Curs de Tècnics de fitness amb atenció a la discapacitat i la mobilitat reduïda Fundació Isidre Esteve-INFEC usuario [Escribir el nombre de la compañía] 01/01/2013 Memòria del primer curs de:

Más detalles

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics)

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) Índex Registre d un nou alumne Introducció de les dades prèvies Introducció de les dades del Registre:

Más detalles

1. Posa, al lloc corresponent del dibuix, indicant-les si cal amb una fletxa, les lletres corresponents als següents noms:

1. Posa, al lloc corresponent del dibuix, indicant-les si cal amb una fletxa, les lletres corresponents als següents noms: TALLER + VISITA GUIADA Tècnica de la imatge ESO i Batxillerat Hem utilitzat, a l espai 1, càmeres fosques. Mirarem de reflectir en aquest full el que hem entès de la seva estructura i del seu funcionament.

Más detalles

Tema 3 (II): El sector terciari a Catalunya

Tema 3 (II): El sector terciari a Catalunya En aquest tema aprendràs que : A el sector terciari és el que dóna feina a més gent. En el sector terciari hi trobem les activitats que ofereixen un servei a la societat, per aixó s anomena sector de serveis.

Más detalles

INSTI TUT DEL TEATRE

INSTI TUT DEL TEATRE INSTI TUTDEL TEATRE ESTAE ESCOLA SUPERIOR DE TÈCNIQUES DE LES ARTS DE L ESPECTACLE Els estudis tècnics de l Institut del Teatre s imparteixen a l Escola Superior de Tècniques de les Arts de l Espectacle

Más detalles

PROGRAMES D APROPAMENT AL MÈTODE MONTESSORI PER A INFANTS I FAMÍLIES

PROGRAMES D APROPAMENT AL MÈTODE MONTESSORI PER A INFANTS I FAMÍLIES PROGRAMES D APROPAMENT AL MÈTODE MONTESSORI PER A INFANTS I FAMÍLIES QUÈ US OFERIM? Els primers anys de vida del nen són crucials, ja que el cervell es troba en procés de formació i desenvolupament en

Más detalles

Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari)

Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari) Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari) Direcció General de l Educació Bàsica i el Batxillerat Setembre de 2008 14/04/08 Finalitat de l educació infantil En els centres educatius es contribuirà

Más detalles

El perfil es pot editar: 1. des de la llista de participants 2. fent clic sobre el nostre nom, situat a la part superior dreta de la pantalla

El perfil es pot editar: 1. des de la llista de participants 2. fent clic sobre el nostre nom, situat a la part superior dreta de la pantalla MOODLE 1.9 PERFIL PERFIL Moodle ofereix la possibilitat que els estudiants i professors puguin conèixer quines són les persones que estan donades d alta a l assignatura. Permet accedir a la informació

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 55 Activitat 1 Dels nombres següents, indica quins són enters. a) 4 b) 0,25 c) 2 d) 3/5 e) 0 f) 1/2 g) 9 Els nombres enters són: 4, 2, 0 i 9. Activitat 2 Si la

Más detalles

TEMA 2: Divisibilitat Activitats

TEMA 2: Divisibilitat Activitats TEMA 2: Divisibilitat Activitats 1. 35 és múltiple de 5?. Raoneu la resposta 2. 48 és divisible per 6?. Raoneu la resposta 3. Completeu els deu primers múltiples de 8 8, 16,, 32,,,,,, 80 4. Quines de les

Más detalles

Aquesta eina es treballa des de la banda de pestanyes Inserció, dins la barra d eines Il lustracions.

Aquesta eina es treballa des de la banda de pestanyes Inserció, dins la barra d eines Il lustracions. UNITAT ART AMB WORD 4 SmartArt Els gràfics SmartArt són elements gràfics que permeten comunicar informació visualment de forma molt clara. Inclouen diferents tipus de diagrames de processos, organigrames,

Más detalles

Clic de sons i nombres

Clic de sons i nombres Clic de sons i nombres Margarita Fortuny (mfortun4@pie.xtec.es) PAQUET D'ACTIVITATS D'ALGUNS DELS PRIMERS APRENENTATGES QUE ES FAN A L'ESCOLA: 1- ACTIVITATS DE NÚMEROS I NOMBRES DESTINAT A EDUCACIÓ INFANTIL.

Más detalles

BENVINGUTS JORNADES DE PORTES OBERTES. Febrer 2015

BENVINGUTS JORNADES DE PORTES OBERTES. Febrer 2015 BENVINGUTS JORNADES DE PORTES OBERTES Febrer 2015 PRIMÀRIA (6-12) INFANTIL (3-6) PLURALISME Tolerància i respecte a la diversitat PLURILINGÜISME Compromís amb la llengua i la cultura catalanes CULTURA

Más detalles

PREINSCRIPCIÓ

PREINSCRIPCIÓ Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Escola Mil lenari PREINSCRIPCIÓ 2017-2018 Som una escola d Educació Infantil i Primària, des dels 3 fins als 12 anys, de dues línies. L escola Mil lenari

Más detalles

FINAL. Per aprovar el curs cal aprovar les tres avaluacions, amb una nota igual o superior del 5.

FINAL. Per aprovar el curs cal aprovar les tres avaluacions, amb una nota igual o superior del 5. CRITERIS D AVALUACIÓ MATÈRIA: Música 1r ESO PARCIALS 20% ACTITUD: L actitud s avaluarà diàriament i es tindrà en conte si l alumne parla, la puntualitat, fa deures, porta material, participa en classe

Más detalles

QÜESTIONARI ALS ALUMNES DELEGATS DE L IES MIQUEL MARTÍ I POL

QÜESTIONARI ALS ALUMNES DELEGATS DE L IES MIQUEL MARTÍ I POL QÜESTIONARI ALS ALUMNES DELEGATS DE L IES MIQUEL MARTÍ I POL 1. Com definiries la matèria d educació física? 4 35 3 25 2 15 1 5 Queda bastant clar quina visió tenen els alumnes de la matèria d educació

Más detalles

CONGRÉS DE CULTURA DE TERRASSA

CONGRÉS DE CULTURA DE TERRASSA CONGRÉS DE CULTURA DE TERRASSA Auditori Municipal 25, 26 i 27 de gener de 2013 A.C.A. AMIGOS DE LA SANTA CRUZ DE CANJÁYAR Antonio Simón Hernández President Direcció i coordinació Logo o imatge de l entitat

Más detalles

Mòdul 2. Investigar JEP. JOVES EMPRENEDORS PROFESSIONALS 1

Mòdul 2. Investigar JEP. JOVES EMPRENEDORS PROFESSIONALS 1 Mòdul 2. Investigar JEP. JOVES EMPRENEDORS PROFESSIONALS 1 Objectius Aprendre les variables que influeixen en un negoci Aprendre els components d un model de negoci Definir la proposta de valor del projecte

Más detalles

Institut del Teatre ESAD Escola Superior d Art Dramàtic

Institut del Teatre ESAD Escola Superior d Art Dramàtic Institut del Teatre ESAD Escola Superior d Art Dramàtic Els estudis superiors d art dramàtic de l Institut del Teatre s imparteixen a l Escola Superior d Art Dramàtic (ESAD). L ESAD atorga el títol superior

Más detalles

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Didàctica de l Educació Infantil PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula L educador infantil OBJECTIUS Identificar les competències de l educador. Determinar les atribucions adscrites

Más detalles

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA Introducció El Pla d acció tutorial consisteix en una gestió de la formació integral de l alumnat que es du a terme mitjançant tutories. En particular, es

Más detalles

Música ESO

Música ESO 2012-2013 Música Música Presentació Estimat/da professor/a, Comença un nou curs amb nous reptes i necessitats. Castellnou Editora Valenciana us ofereix per a l assignatura de Música de l el Projecte Vivaldi,

Más detalles

El mètode INÈDIT 100 % ANGLÈS EFECTIU ACTIU ESTIMULANT DIVERTIT GLOBAL

El mètode INÈDIT 100 % ANGLÈS EFECTIU ACTIU ESTIMULANT DIVERTIT GLOBAL ACTIU ESTIMULANT FLEXIBLE EFECTIU PARTICIPATIU Clip Clap-English for Kids és un mètode global basat en la motivació de l alumne estimulant-lo a través del joc, de les cançons i de les històries a les que

Más detalles

EINA PLANIFICACIÓ TORNS DE GUÀRDIES (PTG) Col legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona

EINA PLANIFICACIÓ TORNS DE GUÀRDIES (PTG) Col legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona EINA PLANIFICACIÓ TORNS DE GUÀRDIES (PTG) Col legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona Entrem al navegador d Internet i accedim a la pàgina principal de la eina de gestió de guàrdies,

Más detalles

Els hàbits de lectura de l alumnat d ESO de l Institut Cubelles. (Novembre de 2013) Lectors freqüents (llegeixen almenys 1 o 2 vegades la setmana).

Els hàbits de lectura de l alumnat d ESO de l Institut Cubelles. (Novembre de 2013) Lectors freqüents (llegeixen almenys 1 o 2 vegades la setmana). l (Novembre de 2013) Durant la primera quinzena de novembre, les professores d alternativa a la religió van passar una enquesta per tal de conèixer els hàbits de lectura de l alumnat de 1r a 4t d ESO.

Más detalles

Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible

Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible PROGRAMA DE SENSIBILITZACIÓ Com a complement de la tasca

Más detalles

Materials per a l empoderament dels joves. Oficina del Pla Jove Gerència de Serveis d Igualtat i Ciutadania Àrea d Atenció a les Persones

Materials per a l empoderament dels joves. Oficina del Pla Jove Gerència de Serveis d Igualtat i Ciutadania Àrea d Atenció a les Persones Gerència de Serveis d Igualtat i Ciutadania Àrea d Atenció a les Persones Programa PENSA-JOVE (Programa per a l Empoderament, innovació i Suport als Ajuntaments en la intervenció amb joves) Seminari Joves

Más detalles

Catalonia in Venice. La Venezia che non si vede. La Venècia que no es veu.

Catalonia in Venice. La Venezia che non si vede. La Venècia que no es veu. Catalonia in Venice. La Venezia che non si vede. La Venècia que no es veu. Un projecte d Antoni Abad produït per l Institut Ramon Llull per a la 57a edició de La Biennale di Venezia. Accessible per a les

Más detalles

LUSIONISME COM A MITJÀ DE COMUNICACIÓ

LUSIONISME COM A MITJÀ DE COMUNICACIÓ dissabte 12 de juny, Barcelona de 9 a 20 hores curs intensiu de IL LUSIONISME per Francesc Andreu Sabadell (Màgic Andreu) foto: T. Hosp. L Acadèmia Sala 1 Carrer Major de Can Caralleu, 1-7 08017 Barcelona

Más detalles

Aprenent jugant. C/ De la Mel, Manresa Tel:

Aprenent jugant. C/ De la Mel, Manresa Tel: Aprenent jugant A través dels diferents jocs i joguines els infants reforcen i aprenen... > Aprenentatges escolars com els números, colors, vocabulari. > Habilitats com l agilitat, la percepció, la concentració,

Más detalles

1 ESO - UD 4. 1 ESO - UD 4 Música La música clàssica 1 / 14

1 ESO - UD 4. 1 ESO - UD 4 Música La música clàssica 1 / 14 Música 1 ESO - UD 4 La música clàssica 1 ESO - UD 4 Música La música clàssica 1 / 14 Tipus principals de música Tradicional Popular o urbana Clàssica o culta Característiques de la música clàssica o culta

Más detalles

Programa.cat. Generalitat de Catalunya Departament de Cultura. A Barcelona, en col laboració amb la:

Programa.cat. Generalitat de Catalunya Departament de Cultura. A Barcelona, en col laboració amb la: Programa.cat Instruccions perquè els ajuntaments o ens locals vinculats o dependents s hi donin d alta i per sol licitar-hi activitats de la llista de propostes 1 Índex 1. Introducció a Programa.cat...3

Más detalles

KEEP MOVING KIDS: Creativitat en Moviment

KEEP MOVING KIDS: Creativitat en Moviment KEEP MOVING KIDS: Creativitat en Moviment MERCEDES BORONAT www.mercedesboronat.com KEEP MOVING KIDS: Creativitat en Moviment és una proposta basada en tècniques de dansa contemporània per a que cada alumne

Más detalles

Introducció als nombres enters

Introducció als nombres enters Introducció als nombres enters Mesures de temps La unitat bàsica de temps és el segon. La majoria de les cultures del nostre planeta utilitzen unitats de mesura del temps que tenen en compte aquests tres

Más detalles

LA PARTICIPACIÓ INFANTIL A LA CIUTAT. Idees i propostes d infants de la ciutat

LA PARTICIPACIÓ INFANTIL A LA CIUTAT. Idees i propostes d infants de la ciutat LA PARTICIPACIÓ INFANTIL A LA CIUTAT Idees i propostes d infants de la ciutat Abril 2014 Les idees i aportacions d aquest document han estat elaborades per: -Infants dels dos esplais de la ciutat (l Esplai

Más detalles

Centre d Ensenyament Online (CEO)

Centre d Ensenyament Online (CEO) Centre d Ensenyament Online (CEO) Desenvolupament de tècniques noves per l educació www.mhe.es 1 Centre d Ensenyament Online (CEO): 1. Què és un Centre d Ensenyament Online (CEO)? 2. Com està estructurat

Más detalles