Guia pràctica presència i ús de les Xarxes Socials. Benvinguts a Pagès 2018

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Guia pràctica presència i ús de les Xarxes Socials. Benvinguts a Pagès 2018"

Transcripción

1 Guia pràctica presència i ús de les Xarxes Socials Benvinguts a Pagès 2018

2 Les Xarxes Socials. Nous Paradigmes I Les xarxes socials són plataformes que permeten a comunitats d internautes compartir informació, coneixements i opinions, i de desenvolupar diverses activitats i pràctiques. Si no ets a Internet, no existeixes, va dir Bill Gates. Però Ser-hi per serhi no té cap sentit. Per això, és imprescindible marcar uns objectius, conèixer a l audiència (seguidors), interactuar i fer un manteniment constant dels perfils a les xarxes. EL CONTINGUT és el rei. Se les ha de dotar de continguts adaptats al llenguatge de cadascuna, continguts d interès i aprofitables per als seguidors i els internautes.

3 Les Xarxes Socials. Nous Paradigmes II L ús de les xarxes socials és cada vegada més important. Segons el darrer Estudio anual de Redes Sociales3, de IAB Spain (2016), el 81% dels internautes d entre 18 i 55 anys empren les xarxes socials, la qual cosa representa més de 15 milions d usuaris. D entre totes les xarxes socials, WhatsApp i Facebook són les xarxes que més agraden als usuaris (concentren el 76%). Les segueixen YouTube, Twitter i Instagram. Així mateix, les xarxes socials més emprades per seguir les marques/empreses són Facebook (81%), Twitter (25%) i Instagram (11%). L ús principal de les xarxes consisteix en l intercanvi de missatges, seguit del visionat de vídeos i relació amb els contactes.

4 Benvinguts a Pagès a les Xarxes Socials Objectius de la presència a les XXSS de Benvinguts a Pagès L any 2017, es decideix obrir perfils propis per a Benvinguts a Pagès (BaP) en les tres principals xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram. L objectiu, promocionar prèviament, durant i a posteriori, sobre el cap de setmana de portes obertes de la pagesia, donar a conèixer i augmentar la visibilitat dels adherits, informar de les activitats a les cases de pagès, hotels i restaurants i als centres amb activitats complementàries, i donar visibilitat al món de la pagesia catalana en general. Potenciar el hashtag #BenvingutsaPagès. S adapta a cada edició, sent el d aquest any #benvingutsapagès18. Interactuar amb els participants de BaP: explotacions agràries, hotels i restaurants, activitats complementàries i usuaris. Respondre a dubtes, a comentaris, etc. Viralitzar posts, tuits i fotos etiquetant o mencionant a prescriptors per tal d augmentar la visibilitat dels mateixos. Augmentar els seguidors en cada perfil de les XXSS, fidelitzar-los i crèixer la comunitat del BaP.

5 Guia d usos de les XXSS 1.- En quines xarxes socials ha de ser present (I)? El primer pas és detectar quines són les xarxes socials a les que podem treure més partit en funció del que podem ensenyar, oferir i també en funció d on són els nostres seguidors. És important escollir tenint present que allà on estigueu, s han de treballar els continguts i les imatges. No es poden obrir perfils i després oblidar-los. INSTAGRAM.- Instagram és una xarxa social mòbil de fotografies i vídeos que es troba en plena fase de creixement: compta amb més de 500 milions d usuaris mensuals arreu del món (8 a l Estat Espanyol). Cada dia es publiquen 95 milions d imatges que generen més de milions de likes. És una eina idònia per generar emocions a través de les imatges i dels vídeos i provocar reaccions. A més, és una manera d humanitzar la marca. Al ser la xarxa social més visual, cal tenir presència si es poden publicar fotografies ben realitzades, si la vostra oferta és atractiva visualment parlant. A més de posts, Instagram també permet crear stories, imatges i vídeos que només es podran veure durant 24h. En l actualitat aquestes stories es poder passar a highlight i la seva durada és superior.

6 Guia d usos de les XXSS 1.- En quines xarxes socials ha de ser present (II)? FACEBOOK Facebook és la xarxa social més emprada en l actualitat: a nivell mundial, té milions d usuaris actius i 934 hi entren cada dia. A més, 894 milions de persones utilitzen el seu telèfon mòbil per accedir-ne16. Aquestes xifres demostren que es tracta d una plataforma ideal per la difusió de continguts i la generació d una comunitat al voltant d una empresa, marca, entitat o esdeveniment, de manera que es puguin compartir els continguts amb els contactes i reaccionar, a banda de ser una via de comunicació, tant pública com privada. Cal destacar que l EdgeRank, l algoritme de distribució de Facebook (el que fa que un post sigui vist pels usuaris), està en evolució constant i recentment s ha actualitzat per potenciar les publicacions dels amics i familiars en detriment de les marques, que veuen l abast reduït si no empren Facebook Ads (anuncis o posts patrocinats). De totes maneres, com que Facebook vol fer la competència a Youtube, està potenciant els vídeos. És la xarxa que ens permet treballar més els continguts. Es poden publicar imatges, vídeos i textos de la llargada desitjada, tot i que es recomana sempre textos curts, directes i fàcils d entendre.

7 Guia d usos de les XXSS 1.- En quines xarxes socials ha de ser present (III)? TWITTER Twitter és la xarxa social de microblogging que permet publicar missatges d un màxim de 280 caràcters. El contingut multimèdia (fotos i vídeos) no resta caràcters; tampoc les respostes. Es tracta d una xarxa social eminentment pública (el contingut que es publica pot ser llegit per qualsevol usuari, no cal ser seguidor), encara que també té la possibilitat d activar l opció de DM (missatges privats, sense límit de caràcters). En l actualitat té més de 313 milions d usuaris actius mensuals (11 milions a Espanya8) i el 82% s hi connecta a través de dispositius mòbils9. És la xarxa que ens permet publicar més en directe, i obrir converses amb els nostres usuaris de forma més àgil.

8 Recomanacions INSTAGRAM Perfil El perfil ha de ser públic. Omplir la secció del nom i biografia amb les dades més importants. Per exemple: Som pagesos des de l any. Afegir l enllaç al web (si es té), ja que és l únic que és pot tenir a Instagram. La foto de perfil us ha d identificar, i ha de ser molt nitida. Desactivar l opció de compartir automàticament a les altres xarxes. Permetre que es publiquin a la secció corresponent les fotos on t han etiquetat. La contrasenya s ha de canviar cada pocs mesos per motius de seguretat. Seguir comptes afins i interactuar (comentar fotos, donar likes) per tal de donar-vos a conèixer a altres usuaris.

9 Recomanacions INSTAGRAM Publicacions És una xarxa perfecta per presumir de les instal lacions, el bestiar, els horts...i mostrar com sou, què feu la vida a pagès! També es pot retransmetre un acte, creant stories, imatges i vídeos que només es podran veure durant 24h. S ha de publicar diàriament. Seguir els altres perfils afins, comentar fotos d altres i respondre a tots els comentaris que facin de les vostres publicacions. Fer servir fotos pròpies. Si es volen compartir fotos d altres, s ha de mencionar la font. Per ex. Foto Procurar que el text tingui un component més emocional. L ús d etiquetes i d emoticones és molt important en aquesta xarxa social. No s han d utilitzar enllaços. Els vídeos han de tenir una durada màxima és de 60 segons. És important geolocalitzar les fotos i vídeos, ja que a les cerques apareixeran les nostres publicacions.

10 Recomanacions FACEBOOK Hi ha 2 maneres de tenir presència a Facebook: 1. Perfil correspon a persones físiques. Donar-se d alta a Facebook implica obligatòriament la creació d un perfil personal. Tens amics, no seguidors. NO serveix per a marques/empreses. 2. Pàgina és l opció per a institucions, organitzacions, empreses... És obligatori tenir un perfil personal per crear una pàgina. Aquest perfil es converteix en propietari i administrador i accedeix a la pàgina a través del seu correu personal i la contrasenya escollida. Es poden afegir més usuaris que poden tenir diferents rols de pàgina i permisos. Es recomana afegir diversos administradors per assegurar-se que sempre es podrà accedir a la pàgina.

11 Recomanacions FACEBOOK Un cop creat el perfil personal, es pot accedir a les eines i a l apartat: Crear una pàgina. Escollir el més adient en cada cas, per exemple local business or place, o Marca o producte. El nom de la fanpage ha de ser el de l empresa. Fàcil de trobar i d identificar. Omplir tots els apartats (és una eina molt intuïtiva, només cal seguir els passos). Buscar una fotografia per a la portada molt identificativa, molt visual, i una altra pel perfil (pot ser el logotip).

12 Recomanacions FACEBOOK Recomanacions de configuració Cal omplir totes les seccions de l apartat Informació. És important establir l adreça física. Es recomana tenir el mur obert perquè qualsevol usuari pugui publicar un comentari. No obstant, és preferible no permetre que els usuaris afegeixin fotografies ni que etiquetin les imatges de la pàgina. Es recomana activar els missatges privats perquè qualsevol usuari es pugui posar en contacte amb la pàgina per tractar qualsevol qüestió amb intimitat. Evitar la publicació automàtica de tuits a Facebook. - Si es disposa d altres xarxes socials, integrar-les a la pàgina de Facebook a través de les pestanyes. Cal personalitzar la Vanity URL (l adreça web de la pàgina de Facebook) amb el nom d usuari o àlies. Es recomana que sigui el mateix nom que s ha fet servir a Twitter per unificarlos i que sigui molt més fàcil de recordar i promocionar.

13 Recomanacions FACEBOOK Publicacions És una eina molt útil per potenciar la conversa amb els seguidors, fer-los reaccionar i viralitzar continguts com: Noticies rellevants pròpies o de l entorn, del sector, etc. Vida a pagès. Participació a fires, activitats, etc. Concursos. Vídeos, àlbums de fotos. Totes les publicacions es poden patrocinar per tal d arribar a més persones. Redacció Emprar el to i l estil respectuós, però directe, proper, amè (esteu parlant amb els vostres amics i fans). La redacció ha de ser clara i sintètica. Fer textos curts, intentant no superar els 100 caràcters, per tenir més interacció. Incorporar mencions a d altres comptes si s escau. Acompanyar la publicació amb l enllaç on es pugui ampliar la informació. Es pot fer ús d etiquetes (#hashtags), però sense abusar. Acompanyar els posts amb imatges i vídeos perquè augmenten la interacció. També es pot crear una seqüència d imatges. Si no es disposen dels drets, cal citar la font.

14 Recomanacions FACEBOOK Anàlisi i estadístiques Facebook permet analitzar els continguts publicats i les audiències (apartat Estadístiques). La monotorització és imprescindible per créixer i per publicar continguts que interessin.

15 Recomanacions FACEBOOK Recomanacions Actualitzar diàriament, amb la publicació d un mínim de 5 posts a la setmana. Analitzar l audiència per saber quins continguts tenen més èxit i quines són les millors hores de publicació amb Facebook Insights. Com administrador de la pàgina podeu accedir de forma fàcil i molt intuïtiva a les estadístiques, que us permetran conèixer com són els vostres seguidors, les hores més bones per a publicar cada dia, quins posts han tingut més interacció, més comentaris, més likes Les publicacions es poden geolocalitzar, i també es pot escollir l audiència: segmentar els posts segons interessos, edat, educació, lloc, etc. Les publicacions es poden programar, editar (abans de la publicació i també a posteriori). És convenient compartir publicacions d altres pàgines sempre que el contingut sigui rellevant (per ex. posts de la fanpage de Benvinguts a Pagès). Utilitzar imatges i/o vídeos de qualitat, que tinguin a veure amb el contingut de la publicació. Si s escau, fer menció a d altres pàgines. Per això, cal i començar a escriure el nom de la pàgina que es vulgui mencionar i apareixerà un desplegable.

16 Recomanacions TWITTER Creació d un perfil El nom de l usuari ha de ser fàcil i que us identifiqui S han de posar dues fotos, una de perfil i l altre foto de portada. Totes dues us han d identificar. En el text de la biografia indicar què feu, a on i les dades més importants. Es pot començar amb Twitter oficial de o Som una explotació agrària ubicada a dedicada a des de Es recomana fer ús del hashtag que us identificarà en la bio. Per ex. #benvingutsapagès18. Cal omplir tots els camps de la biografia i de la configuració del compre (clickant a la imatge de perfil). Per crear una compte de twitter s ha de tenir vinculada a una adreça de correu electrònic, que us permetrà recuperar la contrassenya, entre altres.

17 Recomanacions TWITTER Publicacions És una eina idònia per afavorir la conversa, interaccionar amb els usuaris i publicar informacions diverses com: Agenda i participació en actes. Promocions. Compartir informacions del sector, de l entorn, etc. Retransmissió d actes Retuitejar (compartir continguts d altres, RT). Redacció Emprar el to i l estil directe, respectuós, proper. La redacció ha de ser clara i sintètica. No emprar els 280 caràcters. L estructura de la piulada ha de ser: Text + Enllaç a webs + Etiqueta/es (#hashtags) + Mencions (@benvingutsapages). En cas que es pugui etiquetar a la foto, millor fer servir aquest sistema per estalviar caràcters. Sempre que es pugui, incorporar imatge: fa que obtingui un 89% més de likes; un 19% més de clics i un 150% més de RT Si es fa un tuit que tingui com a font un web diferent (per exemple, un mitjà de comunicació), citar la font amb Incorporar call to action i/o preguntes dirigides a l audiència. Si es tracta de la retransmissió d un acte, determinar una etiqueta i emprar-la en totes les piulades relacionades. En cas d organitzar un concurs, cal decidir una etiqueta (#hashtags) per articular-ne la conversa i poder monitoritzar. Etiquetes o hashtags L etiqueta anuncia la temàtica del missatge. L ús d etiquetes permet recuperar la informació d una manera àgil; així, els usuaris poden cercar i filtrar contingut a partir de les etiquetes. A més a més, són un indicador dels temes de més actualitat. És preferible no utilitzar més de 2 etiquetes. I es recomana tenir una etiqueta pròpia i fer-la servir sempre per identificar els missatges propis o d un acte o temàtica (ex. #benvingutsapagès18).

18 Eines per a la programació de continguts Eines per a programar continguts Moltes vegades no es poden publicar continguts a temps real, per això hi ha eines per a programar continguts i que es publiquin el dia i l hora desitjada. El que ens permet mantenir una fluïdesa de publicacions, sense haver d estar pendent en aquell moment de la seva publicació. A més, són eines que normalment ens permeten obtenir estadístiques i anàlisi dels perfils. Algunes eines per a programar continguts: Buffer ( És fàcil, gratuïta en el pla senzill, molt intuïtiva. Es pot fer des de l ordinador i també des de l App. Permet programar continguts a twitter, Facebook, Instagram, Pinterest i Facebook. Però és la més pràctica per a twitter. Hootsuite ( ). És una de les més complertes per programar en totes les XXSS. Facebook. El propi sistema ens permet programar continguts. Tweetdeck ( És fàcil, gratuïta en el pla senzill, molt intuïtiva. Molt útil per gestionar més d un compte i/o més d un usuari.

informació als teus comptes de Twitter

informació als teus comptes de Twitter TweetDeck i Hootsuite: Gestiona la informació als teus TweetDeck i Hootsuite: gestiona la comptes de Twitter informació als teus comptes de Twitter Sessió formativa per al Servei de Desenvolupament Empresarial

Más detalles

Twitter com a eina d atenció al client. Febrer de 2016

Twitter com a eina d atenció al client. Febrer de 2016 Twitter com a eina d atenció al client Febrer de 2016 1 Decisions 2.0 Bo, bonic i barat Amb uns recursos limitats, s ha de valorar molt bé l entrada a una nova xarxa social Les noves iniciatives no només

Más detalles

Espais de comunicació

Espais de comunicació 1 Campus Virtual Espais de comunicació 1 Què són els espais de comunicació Els espais de comunicació ofereixen un entorn al qual hi tenen accés: Usuaris coordinadors que poden publicar informació i avisos.

Más detalles

Sumari. Identificador i contrasenya. Com accedir al Campus Virtual. Dins del Campus Virtual:

Sumari. Identificador i contrasenya. Com accedir al Campus Virtual. Dins del Campus Virtual: Campus Virtual Sumari Identificador i contrasenya Com accedir al Campus Virtual Dins del Campus Virtual: La meva pàgina inicial Perfil Les meves assignatures Altres cursos Dins del curs Identificador i

Más detalles

Blog del projecte MÒDUL 1. PLANIFICAR. CREACIÓ DEL BLOG DEL PROJECTE

Blog del projecte MÒDUL 1. PLANIFICAR. CREACIÓ DEL BLOG DEL PROJECTE Blog del projecte MÒDUL 1. PLANIFICAR. CREACIÓ DEL BLOG DEL PROJECTE 1 Creació del blog del projecte Per dur un control de les tasques realitzades i comunicar els avenços del projecte utilitzarem un blog.

Más detalles

EXERCICI 6 PICASA PICASA.

EXERCICI 6 PICASA PICASA. EXERCICI 6 PICASA Es tracta de crear i compartir 3 àlbums online utilitzant Picasa Web Álbums i les 3 carpetes de fotos que trobaràs comprimides al costat de l exercici i que, abans de començar, descarregaràs

Más detalles

El blog de la tutoria

El blog de la tutoria El blog de la tutoria Leti Sánchez Desenvolupament de la Funció tutorial 2a Jornada Institucional de Docents de la UOC Barcelona, 9 de juliol del 2011 INDEX: Què és un blog? Diferència entre el Tauler

Más detalles

Nova Comunitat de Padró Canvis destacats

Nova Comunitat de Padró Canvis destacats Nova Comunitat de Padró Canvis destacats 1. BLOC D USUARI Es troba a la part superior esquerra de la comunitat. El meu compte Missatges Es fa més petit i es situa a la part superior dreta de la comunitat.

Más detalles

Compatibilitats amb les Eines de la Plataforma CATALUNYA EMPRÈN

Compatibilitats amb les Eines de la Plataforma CATALUNYA EMPRÈN Compatibilitats amb les Eines de la Plataforma CATALUNYA EMPRÈN Introducció Aquest document té per objectiu que el personal tècnic de la xarxa CATALUNYA EMPRÈN pugui dur a terme les comprovacions necessàries

Más detalles

UNITAT TAULES DINÀMIQUES

UNITAT TAULES DINÀMIQUES UNITAT TAULES DINÀMIQUES 3 Modificar propietats dels camps Un cop hem creat una taula dinàmica, Ms Excel ofereix la possibilitat de modificar les propietats dels camps: canviar-ne el nom, l orientació,

Más detalles

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Què és una plataforma virtual de formació? És un espai de trobada entre alumnes i professors a través d Internet. Pot incloure activitats per als estudiants,

Más detalles

UNITAT OPCIONS ADDICIONALS DE MS POWERPOINT

UNITAT OPCIONS ADDICIONALS DE MS POWERPOINT UNITAT OPCIONS ADDICIONALS DE MS POWERPOINT 1 Revisar i enviar El programa Ms PowerPoint 2010 disposa d una eina que permet enviar una presentació per ser revisada per altres persones i així validar-ne

Más detalles

Guia para mascotas: Web de establecimientos. Presentació escrita - visual Treball Final de Grau Multimèdia Per: Ana Muñoz

Guia para mascotas: Web de establecimientos. Presentació escrita - visual Treball Final de Grau Multimèdia Per: Ana Muñoz Guia para mascotas: Web de establecimientos Presentació escrita - visual Treball Final de Grau Multimèdia Per: Ana Muñoz Index 1. Introducció 2. Objectius 3. Pàgines del treball 4. Desenvolupament del

Más detalles

Com participar en un fòrum

Com participar en un fòrum Com participar en un fòrum Els fòrum són espais virtuals en el qual es pot realitzar un debat entre diferents persones d una comunitat virtual. És tracta d un debat asincronic, és a dir en el qual les

Más detalles

GUIA D ÚS DE LA BORSA DE TREBALL AMB CV TOOLS

GUIA D ÚS DE LA BORSA DE TREBALL AMB CV TOOLS GUIA D ÚS DE LA BORSA DE TREBALL AMB CV TOOLS BORSA DE TREBALL CV TOOLS Si ja ets col legiat/ada o precol legiat/ada del COPC, i vols donar-te d alta a la nova borsa de treball CV Tools, a continuació

Más detalles

UNITAT COMBINAR CORRESPONDÈNCIA

UNITAT COMBINAR CORRESPONDÈNCIA UNITAT COMBINAR CORRESPONDÈNCIA 2 Camps de combinació La combinació de correspondència permet fusionar el contingut model d un document amb les dades d una base de dades. El procés de combinació genera

Más detalles

Desenvolupament i promoció d'un lloc web per a una empresa d'estètica

Desenvolupament i promoció d'un lloc web per a una empresa d'estètica Desenvolupament i promoció d'un lloc web per a una empresa d'estètica http://salonlounge-estilistes.com/ Presentació Pública Projecte Final de Màster Màster d Aplicacions Multimèdia Itinerari Professional

Más detalles

Document complementari sobre les diferents maneres de visualitzar les fotos esfèriques.

Document complementari sobre les diferents maneres de visualitzar les fotos esfèriques. Document complementari sobre les diferents maneres de visualitzar les fotos esfèriques. Una foto esfèrica o foto 360º és una imatge que recull un angle de visió de 360 graus i que es pot veure en una pantalla

Más detalles

MANUAL D ÚS. Ester Álamo Hernández. Pràctiques de Pedagogia

MANUAL D ÚS. Ester Álamo Hernández. Pràctiques de Pedagogia MANUAL D ÚS Ester Álamo Hernández Pràctiques de Pedagogia Realització (2014) Ester Álamo Hernández ealamohe@gmail.com Pràctiques de Pedagogia 1 ISSUU MANUAL D ÚS Índez 1. Què és ISSUU... 3 2. Com crear

Más detalles

Manual gestió d usuaris

Manual gestió d usuaris 1 Manual gestió d usuaris 2 Dades del document Codi: Nom: Manual de.g. 03/2012 de gestió d usuaris Versió: V1.0 Data d aprovació: - Òrgan d aprovació: - Òrgan gestor: Àrea TIC Històric de revisions Versió

Más detalles

Requisits per al bon funcionament de la tecnologia d accessibilitat integral per als navegadors Internet Explorer, Google Chrome i Mozilla Firefox

Requisits per al bon funcionament de la tecnologia d accessibilitat integral per als navegadors Internet Explorer, Google Chrome i Mozilla Firefox Requisits per al bon funcionament de la tecnologia d accessibilitat integral per als navegadors Internet Explorer, Google Chrome i Mozilla Firefox Independentment del navegador web, hi ha certs aspectes

Más detalles

Servei de Gestió de Serveis Informàtics Secció de Sistemes en Explotació Webmailaj Correu Municipal Configuració nou compte de correu

Servei de Gestió de Serveis Informàtics Secció de Sistemes en Explotació Webmailaj Correu Municipal Configuració nou compte de correu Webmailaj Correu Municipal Configuració nou compte de correu Pàgina 1 de 11 ÍNDEX CONFIGURACIÓ D UN NOU COMPTE DE CORREU...3 1 CONFIGURACIÓ GENERAL...3 2 CONFIGURACIÓ NOM COMPTE I ADREÇA DE RESPOSTA...8

Más detalles

INSTRUCCIONS D ÚS DEL SERVIDOR D APLICACIONS

INSTRUCCIONS D ÚS DEL SERVIDOR D APLICACIONS INSTRUCCIONS D ÚS DEL SERVIDOR D APLICACIONS ESTABLIMENT DE LA CONNEXIÓ Per iniciar la connexió, cal obrir l arxiu Connexió a ServerApp que rebreu per correu electrònic: En obrir-se, pot aparèixer un missatge

Más detalles

Borsa de treball Fundació Escola Cristiana de Catalunya

Borsa de treball Fundació Escola Cristiana de Catalunya Borsa de treball Fundació Escola Cristiana de Catalunya Tutorial per als gestors de la borsa als centres v.01 El nou aplicatiu de la borsa de treball té com a objectiu facilitar als titulars i directors

Más detalles

UTILITATS DE LINKEDIN PER ALS ACTUARIS

UTILITATS DE LINKEDIN PER ALS ACTUARIS PER ALS ACTUARIS Mireia Garreta Simó 26 d Octubre de 2017 Col legi d Actuaris de Catalunya, Barcelona Introducció Definició Per què crear un perfil? Què agrada més als usuaris? Tipologia de comptes Creació

Más detalles

CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES

CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES Versió 1 Març 2016 1. Consulta de les factures... 3 2.1. Identificació al sistema... 3 2.2. Tipus de consulta que es poden realitzar... 4 2.2.1. Consulta d una única factura....

Más detalles

CREA LES TEVES ACTIVITATS

CREA LES TEVES ACTIVITATS CREA LES TEVES ACTIVITATS INFANTIL SECUNDÀRIA PRIMÀRIA BATXILLERAT 1. CREA LES TEVES ACTIVITATS EL MEU ESPAI Entra a Cruïlla Connecta amb les teves dades d accés. Des de la pantalla El meu espai entra

Más detalles

Ús de la signatura electrònica amb Mozilla Thunderbird 2.0. Servei de Recursos Informàtics i TIC

Ús de la signatura electrònica amb Mozilla Thunderbird 2.0. Servei de Recursos Informàtics i TIC Ús de la signatura electrònica amb Mozilla Thunderbird 2.0 Servei de Recursos Informàtics i TIC Versió 1.0 09/09/2008 Sumari OBJECTIUS DEL DOCUMENT 1 INSTAL LACIÓ DE LES CLAUS PÚBLIQUES EN EL THUNDERBIRD

Más detalles

INSTRUCCIONS BÀSIQUES PER A LA UTILITZACIÓ DEL PROGRAMA VISUAL CHART V

INSTRUCCIONS BÀSIQUES PER A LA UTILITZACIÓ DEL PROGRAMA VISUAL CHART V INSTRUCCIONS BÀSIQUES PER A LA UTILITZACIÓ DEL PROGRAMA VISUAL CHART V 1-Descarregar el programa VISUAL CHART V, de la pàgina web de visual chart. www.visualchart.com INSTAL LEU TOTS ELS PAQUETS ADDICIONALS.

Más detalles

Guia d usos i estil a les xarxes socials

Guia d usos i estil a les xarxes socials Universitat Autònoma de Barcelona Guia d usos i estil a les xarxes socials Gener de 2018- actualització parcial- Guia d usos i estil a les xarxes socials de la Universitat Autònoma de Barcelona 1. INTRODUCCIÓ...

Más detalles

Dialnet és un servei de sumaris de revistes electròniques impulsat per la Universidad de la Rioja.

Dialnet és un servei de sumaris de revistes electròniques impulsat per la Universidad de la Rioja. Dialnet Sumari 1. Què és Dialnet? 2. Breu fitxa de Dialnet 3. Accedir a Dialnet 3.1 Accedir a Dialnet amb el Recercador+ 4. Cerca a Dialnet 4.1 Cerca simple a Dialnet 4.2 Cerca avançada a Dialnet 5. Resultats

Más detalles

Centre d Ensenyament Online (CEO)

Centre d Ensenyament Online (CEO) Centre d Ensenyament Online (CEO) Desenvolupament de tècniques noves per l educació www.mhe.es 1 Centre d Ensenyament Online (CEO): 1. Què és un Centre d Ensenyament Online (CEO)? 2. Com està estructurat

Más detalles

Comunicació per a turisme alternatiu

Comunicació per a turisme alternatiu Comunicació per a turisme alternatiu.com 11 idees (molt) pràctiques per donar a conèixer un projecte turístic #KiriConsells Jornada turisme a la natura 27 d octubre de 2015 Fundació Catalunya-La Pedrera,

Más detalles

El qualificador i les qualificacions al Campus Virtual de la UB

El qualificador i les qualificacions al Campus Virtual de la UB El qualificador i les qualificacions al Campus Virtual de la UB El qualificador Al qualificador s hi accedeix seguint l enllaç Qualificacions del menú Configuració del curs. També anomenat llibre de qualificacions,

Más detalles

Aquesta eina es treballa des de la banda de pestanyes Inserció, dins la barra d eines Il lustracions.

Aquesta eina es treballa des de la banda de pestanyes Inserció, dins la barra d eines Il lustracions. UNITAT ART AMB WORD 4 SmartArt Els gràfics SmartArt són elements gràfics que permeten comunicar informació visualment de forma molt clara. Inclouen diferents tipus de diagrames de processos, organigrames,

Más detalles

Guia per a la construcció de webs de la Generalitat amb estil gencat responsiu

Guia per a la construcció de webs de la Generalitat amb estil gencat responsiu Guia per a la construcció de webs de la Generalitat amb estil gencat responsiu 4. Distribuïdores Versió beta Barcelona, agost de 2015 DISTRIBUÏDORES 1. QUÈ SÓN... 3 2. COM ES MOSTREN... 4 3. ELEMENTS...

Más detalles

UNITAT ENUMERAR LES OPCIONS I CREAR LLISTES

UNITAT ENUMERAR LES OPCIONS I CREAR LLISTES UNITAT ENUMERAR LES OPCIONS I CREAR LLISTES 4 Estils de llista Els estils són conjunts d atributs de format que queden definits en un document. Resulten molt útils quan es volen determinar els formats

Más detalles

GUIA D UTILITZACIÓ DE LA INTRANET DE SOL LICITUDS DE SERVEI FÀCIL: SISTEMA DE GESTIÓ DE RECURSOS IMMOBILIARIS DE LA UPC

GUIA D UTILITZACIÓ DE LA INTRANET DE SOL LICITUDS DE SERVEI FÀCIL: SISTEMA DE GESTIÓ DE RECURSOS IMMOBILIARIS DE LA UPC GUIA D UTILITZACIÓ DE LA INTRANET DE ACCÈS A LA INTRANET DE SOL LICITUDS DE MANTENIMENT 1. Dins l apartat Intranets i webs UPC de la web de la UPC seleccioneu l enllaç Sol licitud de serveis: FÀCIL, el

Más detalles

Borsa de treball Fundació Escola Cristiana de Catalunya

Borsa de treball Fundació Escola Cristiana de Catalunya Borsa de treball Fundació Escola Cristiana de Catalunya Tutorial per als candidats de la borsa als centres v.02 El nou aplicatiu de la borsa de treball té com a objectiu facilitar als titulars i directors

Más detalles

An initiative of: Tutorial: Com crear un punt?

An initiative of: Tutorial: Com crear un punt? Tutorial: Com crear un punt? L objecte Punt El Punt és un objecte que hi ha disponible al Mobile History Map, que ens permet posicionar al mapa qualsevol informació en el lloc que nosaltres vulguem destacar.

Más detalles

Grau de Multimèdia. Alumne: Kenneth Capseta Nieto Consultora: Eva Casado de Amezua Professor: Carlos Casado Martinez

Grau de Multimèdia. Alumne: Kenneth Capseta Nieto Consultora: Eva Casado de Amezua Professor: Carlos Casado Martinez Grau de Multimèdia Desenvolupament d aplicacions interactives Memòria del Treball final de grau Alumne: Kenneth Capseta Nieto Consultora: Eva Casado de Amezua Professor: Carlos Casado Martinez 20 de juny

Más detalles

MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES

MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES ÍNDEX 0. Conceptes bàsics... 1 1. Accés... 2 2. Inici... 3 3. El PROJECTE del curs... 5 a. El pdf de l esborrany del projecte... 9 b. El pdf del

Más detalles

Instruccions per generar el NIU i la paraula de pas

Instruccions per generar el NIU i la paraula de pas Si ja tens un NIU, no has de tornar-te a registrar. Pots accedir a la inscripció directament. Només has de validar el teu NIU i la teva paraula de pas al requadre que hi ha a la dreta de la pantalla: Si

Más detalles

El perfil es pot editar: 1. des de la llista de participants 2. fent clic sobre el nostre nom, situat a la part superior dreta de la pantalla

El perfil es pot editar: 1. des de la llista de participants 2. fent clic sobre el nostre nom, situat a la part superior dreta de la pantalla MOODLE 1.9 PERFIL PERFIL Moodle ofereix la possibilitat que els estudiants i professors puguin conèixer quines són les persones que estan donades d alta a l assignatura. Permet accedir a la informació

Más detalles

COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE *

COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE * COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE * Una de les parts més importants de crear un relat digital és tenir clara l estructura i definir els recursos narratius (fotos, gràfics, etc.). Per això, després

Más detalles

Glogster. Fem pòsters digitals amb Glogster, un generador de pòsters digitals. Glogster.com/edu

Glogster. Fem pòsters digitals amb Glogster, un generador de pòsters digitals. Glogster.com/edu Glogster El poder de la imatge Moltes vegades hem dit i repetit aquella dita de que val més una imatge que mil paraules. Segurament és certa i encara més a la societat actual amb la qual tot es basa en

Más detalles

Recepció de documents electrònics Juliol 2012

Recepció de documents electrònics Juliol 2012 documents electrònics Juliol 2012 L estudiant porta un document en format electrònic. Què he de fer? Tres passes ben senzilles: Es poden donar tres situacions diferents: 1) L escenari més comú és que l

Más detalles

Google Calendar. Curs de formació per a personal PAS i PDI

Google Calendar. Curs de formació per a personal PAS i PDI Google Calendar Curs de formació per a personal PAS i PDI Com accedir al teu calendari? A. Accedint a http://correu.upf.edu A. Entrant a la teva sessió de gmail i clicant a Calendar. Vista general (Dia)

Más detalles

Vall d'hebron Institut de Recerca VHIR. Canvi de Domini vhir.org

Vall d'hebron Institut de Recerca VHIR. Canvi de Domini vhir.org Canvi de Domini vhir.org TAULA DE CONTINGUTS Introducció... 3 Accés al sistema... 4 Correu electrònic... 6 Webmail...6 Outlook...7 Aplicacions Coorporatives... 14 Dispositius mòbils... 15 Pàgina 2 de 15

Más detalles

5.- Quan fem un clic sobre Nou treball accedim a la següent finestra que ens permet definir els diferents aspectes del nou treball: Nom : Nom del

5.- Quan fem un clic sobre Nou treball accedim a la següent finestra que ens permet definir els diferents aspectes del nou treball: Nom : Nom del El Pou El Pou permet que els alumnes puguin realitzar un treball i lliurar-lo a través del Clickedu. 1. Entra al mòdul Matèries fent clic sobre la pestanya matèries. 2. A la pàgina inicial del mòdul veuràs

Más detalles

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola

Más detalles

Manual d accés a les aplicacions

Manual d accés a les aplicacions Manual d accés a les aplicacions Registre de planejament urbanístic de Catalunya Mapa urbanístic de Catalunya Juliol de 2011 1 ÍNDEX 1 REGISTRE DE PLANEJAMENT URBANÍSTIC DE CATALUNYA...4 1.1 DESCRIPCIÓ...4

Más detalles

Crear formularis amb Google Form. Campus Ciutadella 04/03/2016

Crear formularis amb Google Form. Campus Ciutadella 04/03/2016 Crear formularis amb Google Form Campus Ciutadella 04/03/2016 Crear formularis amb Google Form Índex: 1. Informació bàsica 2. Afegir col laboradors 3. Disseny 4. Tipus de preguntes 5. Preguntes condicionals

Más detalles

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Versió: 1.0 Data: 19/01/2017 Elaborat: LlA-CC Gabinet Tècnic ETSAV INDEX Objectiu... 3 1. Rendiment global dels graus...

Más detalles

INTRUCCIONS PER A LA INSTAL LACIÓ I L ÚS DE L APLICACIÓ DE CORRECCIÓ DE L ESCALA GENCAT

INTRUCCIONS PER A LA INSTAL LACIÓ I L ÚS DE L APLICACIÓ DE CORRECCIÓ DE L ESCALA GENCAT INTRUCCIONS PER A LA INSTAL LACIÓ I L ÚS DE L APLICACIÓ DE CORRECCIÓ DE L ESCALA GENCAT A. INSTAL LACIÓ DEL PROGRAMA. Cal descarregar l arxiu comprimit de l adreça web que s ha facilitat via correu electrònic.

Más detalles

SciFinder Web Version

SciFinder Web Version Pàg.: 1 de 9 SciFinder Web Version Permetre al navegador les finestres emergents (pop up). Acceptar els certificats de seguretat de la web. Accés des de fora de la UIB (a través d'un servidor intermediari)

Más detalles

UNITAT TIPUS DE DIAPOSITIVES PER A DISPOSAR INFORMACIÓ

UNITAT TIPUS DE DIAPOSITIVES PER A DISPOSAR INFORMACIÓ UNITAT TIPUS DE DIAPOSITIVES PER A DISPOSAR INFORMACIÓ 5 Diapositiva amb taula Les diapositives d objectes permeten inserir una taula dins la presentació. S entén per taula una quadrícula que es compon

Más detalles

Setembre qbid Mòdul d empresa Pràctica suport Tutor Empresa

Setembre qbid Mòdul d empresa Pràctica suport Tutor Empresa Setembre 2016 qbid Mòdul d empresa Pràctica suport Tutor Empresa INDEX 1. Entrada al sistema 2. Proposar pla d activitats 3. Seguiment de l activitat 4. Contacte de valoració 5. Emplenar l enquesta 2 Entrada

Más detalles

Taules de Contingut automàtiques

Taules de Contingut automàtiques Tutorial de Microsoft Word 2007-2013 Taules de Contingut automàtiques 1. Bones Pràctiques...1 1.1. Paràgraf...1 1.1.1. Tallar paraules...1 1.1.2. Guió i espai irrompibles...1 1.2. Pàgina nova...2 2. Els

Más detalles

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola

Más detalles

Treballar amb Google Drive. Campus Ciutadella Maig 2016

Treballar amb Google Drive. Campus Ciutadella Maig 2016 Treballar amb Google Drive Campus Ciutadella Maig 2016 Índex: 1. Informació bàsica 2. Les unitats d organització 3. Crear un document 4. Compartir un document 5. Organitzar documents 6. Col laboració en

Más detalles

Guia d usos i estil a les xarxes socials

Guia d usos i estil a les xarxes socials Universitat Autònoma de Barcelona Guia d usos i estil a les xarxes socials Setembre de 2016 Guia d usos i estil a les xarxes socials de la Universitat Autònoma de Barcelona 1. INTRODUCCIÓ... 2 2. ÚS DE

Más detalles

Manual Plataforma Clickedu Alumnes i Famílies

Manual Plataforma Clickedu Alumnes i Famílies Manual Plataforma Clickedu Alumnes i Famílies ÍNDEX Índex de continguts 1.-Iniciar sessió en la plataforma Clickedu...2 2.-Què és Clickedu?... 3 3.-Pantalla d'inici... 3 4.-La meva fitxa... 3 5.-El meu

Más detalles

Guió per fer la sol licitud de Pràcticum:

Guió per fer la sol licitud de Pràcticum: Guió per fer la sol licitud de Pràcticum: 1. Selecciona en quina situació (1, 2 o 3) es troba la teva sol licitud, d acord amb la Guia del Pràcticum. 2. Omple el formulari segons la situació que hagis

Más detalles

INSTRUCCIONS CLICKEDU

INSTRUCCIONS CLICKEDU INSTRUCCIONS CLICKEDU Aquest és un petit manual d instruccions de la plataforma CLICKEDU que utilitzem a l escola per a la gestió acadèmica de l alumnat. Entreu al web de l escola: www.escolaxarxa.cat,

Más detalles

GUIA DE L AULA VIRTUAL

GUIA DE L AULA VIRTUAL GUIA DE L AULA VIRTUAL 1 Introducció Aquest document és un manual d ús de les eines bàsiques de l entorn virtual de formació del Curs e-learning de demències. El podeu utilitzar per aclarir els dubtes

Más detalles

TELECENTRES DE TARRAGONA

TELECENTRES DE TARRAGONA TELECENTRES DE TARRAGONA APRÈN A CREAR EL TEU PROPI BLOG Manual elaborat pel personal de Telecentres de la ciutat de Tarragona (Ajuntament de Tarragona 2010-2011) INTRODUCCIÓ Un blog podem dir que és una

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

BQ LLICÈNCIA notícies generals campionats de promoció 3X3 cursos de formació Bàsquet Català

BQ LLICÈNCIA notícies generals campionats de promoció 3X3 cursos de formació Bàsquet Català BQ LLICÈNCIA BQ LLICÈNCIA és la nova aplicació oficial, totalment gratuïta, de la Federació Catalana de Basquetbol, amb la que podràs descarregar la teva llicència en el teu mòbil per disputar els partits,

Más detalles

APLICACIÓ DE RESERVES D INTERNET. Víctor Gutiérrez Quinto

APLICACIÓ DE RESERVES D INTERNET. Víctor Gutiérrez Quinto APLICACIÓ DE RESERVES D INTERNET Juny 2013 Grau Multimèdia Treball de Final de Grau Aplicació per a reserves de serveis d Internet per a esdeveniments per a l hotel W Barcelona Autor : Consultor : Ignasi

Más detalles

SABI: Sistema de Análisis de Balances Ibéricos

SABI: Sistema de Análisis de Balances Ibéricos Contingut: informació financera i comptable de més d un milió d empreses espanyoles. Conté informació d un període de 10 anys. Inclou un software d'anàlisi financera que permet fer informes, comparar grups

Más detalles

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura.

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Autors: Piedad Guijarro i Pere Cruells Centre: ETSAB Secció de Matemàtiques

Más detalles

Hola hola hola hola hola Hola hola hola. Barcelona Activa. L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona.

Hola hola hola hola hola Hola hola hola. Barcelona Activa. L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona. Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Els nostres valors Igualtat d oportunitats i progrés social Cooperació dins l organització i amb d

Más detalles

Altres accions bàsiques

Altres accions bàsiques 6 PAS Gestions bàsiques Altres accions bàsiques Insertar text i/o imatges utilitzant d altres opcions de format Etiquetes Enllaç Moure de lloc elements de l aula El ratolí Enllaç Es pot moure qualsevol

Más detalles

Elvira V. Santamaria Hospital Universitari Vall d Conxi Caro Fundació per a la Recerca

Elvira V. Santamaria Hospital Universitari Vall d Conxi Caro Fundació per a la Recerca Bloc del Grup de la Informació en Ciències de la Salut (GICS) http://www.cobdc.net/gics/ Collegi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya Elvira V. Santamaria Hospital Universitari Vall

Más detalles

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ ÍNDEX 1. LA MEVA CARPETA... 3 2. DADES DEL PADRÓ... 4 2.1. Contextualització... 4 2.2. Noves Millores... 4 3. INFORMACIÓ FISCAL... 6 3.1. Contextualització... 6

Más detalles

GUIA AUTOMATRÍCULA

GUIA AUTOMATRÍCULA GUIA AUTOMATRÍCULA 2014-2015 Coses a tenir en compte abans de començar el procés de matrícula: En aquest aplicatiu el temps d inactivitat és molt curt (uns 15 minuts) per tant si el teniu obert sense fer

Más detalles

MOODLE 2 Crear cursos

MOODLE 2 Crear cursos MOODLE 2 Crear cursos Entrada a les AulesVirtuals Accés a l opció de crear un curs nou Format de cursos Formulari de creació d un curs Paràmetres generals Opcions per format... Accés de visitant Grups

Más detalles

WINDOWS MAIL. Abans de començar, assegures de que coneix la seua direcció de correu electrònic junt a la següent informació.

WINDOWS MAIL. Abans de començar, assegures de que coneix la seua direcció de correu electrònic junt a la següent informació. WINDOWS MAIL Windows Mail és un client de correu electrònic i grups de noticies incloses exclusivament en el sistema operatiu Windows Vista. És el successor de Outlook Express. 1. Conceptes preliminars

Más detalles

Representació de diferents escenaris.

Representació de diferents escenaris. Representació de diferents escenaris. 1. Administrador d escenaris 2. Creació d escenaris Crear un Escenari Modificar un Escenari Eliminar un Escenari 3. Combinació d escenaris Combinar Escenaris en Diferents

Más detalles

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics)

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) Índex Registre d un nou alumne Introducció de les dades prèvies Introducció de les dades del Registre:

Más detalles

UNITAT UNIFICAR ESTILS

UNITAT UNIFICAR ESTILS UNITAT UNIFICAR ESTILS 2 Columnes Una altra de les opcions de format que ens ofereix Ms Word és poder canviar el nombre de columnes de tot el document o d una secció. Per defecte, quan creem un document

Más detalles

Avaluació de revistes: El factor d impacte (FI) i el quartil

Avaluació de revistes: El factor d impacte (FI) i el quartil Avaluació de revistes: El factor d impacte (FI) i el quartil Introducció: avaluació de revistes Factor d impacte (FI) Quartils i quartils de revista Com obtenir el FI i el quartil d una revista Introducció:

Más detalles

Taller Crowdfunding FEM EDUCACIÓ

Taller Crowdfunding FEM EDUCACIÓ Taller Crowdfunding FEM EDUCACIÓ 25 d abril 2017 Què farem? 18:00 18:10 Presentació taller 18:10 18:40 Dinàmica 1 La meva idea encaixa en una campanya de crowdfunding? 18:40 19:10 Dinàmica 2 Analitzem

Más detalles

Dexway. Guia d inici per a l anglès, l alemany, el francès i l italià. Per accedir a la plataforma has d escriure el nom d usuari i la contrasenya.

Dexway. Guia d inici per a l anglès, l alemany, el francès i l italià. Per accedir a la plataforma has d escriure el nom d usuari i la contrasenya. Dexway. Guia d inici per a l anglès, l alemany, el francès i l italià. Per accedir a la plataforma has d escriure el nom d usuari i la contrasenya. 1 Apareixerà el curs al qual estàs matriculat i hauràs

Más detalles

Avaluació de revistes: El factor d impacte (FI) i el quartil

Avaluació de revistes: El factor d impacte (FI) i el quartil Avaluació de revistes: El factor d impacte (FI) i el quartil Data de revisió: març de 2012 Sumari Introducció: avaluació de revistes Factor d impacte (FI) Quartils i quartils de revista Com obtenir l FI

Más detalles

TWITTER. Què està passant?

TWITTER. Què està passant? TWITTER TWITTER Twitter es defineix tècnicament com un microblogging. La part "bloc" correspon a la idea primera de la xarxa; escriure i compartir idees o pensaments. El curiós i més característic de Twitter

Más detalles

Manual de BlinkLearning

Manual de BlinkLearning Manual de BlinkLearning BlinkLearning és una plataforma digital educativa que facilita l accés a una gran quantitat de continguts digitals de diferents editorials. Permet accedir al contingut des de diversos

Más detalles

Guia d aules virtuals

Guia d aules virtuals Guia d aules virtuals Sumari 1. Introducció... 3 2. Els centres virtuals... 4 3. Com crear una aula virtual... 5 AULA... 6 ADMINISTRADORS D AULA... 7 CONTINGUTS... 8 4. Com associar un alumne a una aula

Más detalles

COMBINAR CORRESPONDÈNCIA AMB WORD 2000

COMBINAR CORRESPONDÈNCIA AMB WORD 2000 COMBINAR CORRESPONDÈNCIA AMB WORD 2000 PAS 1: La primera cosa que es necessita tan per fer sobres com per fer etiquetes és una llista amb totes les adreces de les quals es volen fer sobres o etiquetes.

Más detalles

COM DONAR D ALTA UNA SOL LICITUD EN L APLICACIÓ WEB DEL BONUS

COM DONAR D ALTA UNA SOL LICITUD EN L APLICACIÓ WEB DEL BONUS COM DONAR D ALTA UNA SOL LICITUD EN L APLICACIÓ WEB DEL BONUS Introducció Mitjançant aquest document s explica breument la forma de procedir per donar d alta o modificar una sol licitud. Per poder emplenar

Más detalles

Ús de la plataforma de formació online MOODLE SHIFT

Ús de la plataforma de formació online MOODLE SHIFT Pàg.: 1 de 7 Ús de la plataforma de formació online MOODLE SHIFT Elaborat i revisat: Formació Signatura: Aprovat: Gestió de Qualitat Signatura: Data: Data: Pàg.: 2 de 7 Què és una plataforma virtual de

Más detalles

Com preparar-se per a una entrevista de feina

Com preparar-se per a una entrevista de feina Com preparar-se per a una entrevista de feina Guia d orientació 5 Introducció L entrevista de feina acostuma a ser l últim obstacle que cal superar en els processos de selecció que les empreses duen a

Más detalles

La xarxa. Una xarxa d ordinadors no és res més que una colla d ordinadors connectats entre si per tal que puguin intercanviar dades.

La xarxa. Una xarxa d ordinadors no és res més que una colla d ordinadors connectats entre si per tal que puguin intercanviar dades. La xarxa 1. L'estructura de la xarxa 2. L accés als recursos compartits 3. El procés d arrancada 4. Els permisos 5. Els usuaris 1. L estructura de la xarxa Una xarxa d ordinadors no és res més que una

Más detalles

UNITAT PLANTILLES I FORMULARIS

UNITAT PLANTILLES I FORMULARIS UNITAT PLANTILLES I FORMULARIS 1 Plantilles Una plantilla és un patró d arxius que s utilitza per crear els documents de forma més ràpida i senzilla. Tot document creat amb Ms Word està basat en una plantilla.

Más detalles

3. FUNCIONS DE RECERCA I REFERÈN- CIA

3. FUNCIONS DE RECERCA I REFERÈN- CIA 1 RECERCA I REFERÈN- CIA Les funcions d aquest tipus permeten fer cerques en una taula de dades. Les funcions més representatives són les funcions CONSULTAV i CONSULTAH. Aquestes realitzen una cerca d

Más detalles

CoSignatura. Guia bàsica d ús

CoSignatura. Guia bàsica d ús CoSignatura Guia bàsica d ús ÍNDEX 1. Utilitat del producte... 3 2. Requeriments tècnics... 3 3. Accés al producte... 3 4. Botonadura a la dreta... 4 5. Opcions de menú a l esquerra... 4 5.1. Safata d

Más detalles

Creació d un bloc amb Blogger (I)

Creació d un bloc amb Blogger (I) Creació d un bloc amb Blogger (I) Una vegada tenim operatiu un compte de correu electrònic a GMail és molt senzill crear un compte amb Blogger! Accediu a l adreça http://www.blogger.com. Una vegada la

Más detalles