MEMÒRIA - PROJECTE D ADEQUACIÓ DE LA NAU GAUDÍ PER A USOS MUSEÍSTICS-

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "MEMÒRIA - PROJECTE D ADEQUACIÓ DE LA NAU GAUDÍ PER A USOS MUSEÍSTICS-"

Transcripción

1 Ajuntament de Mataró MEMÒRIA - PROJECTE D ADEQUACIÓ DE LA NAU GAUDÍ PER A USOS MUSEÍSTICS- 1 DADES BÀSIQUES DEL PROJECTE Situació: Tipus d obra Promotor L edifici de la Nau Gaudí està situat a la Plaça d Antoni Gaudí, eixamplament del carrer Cooperativa. Consisteix en adaptar la Nau Gaudí per exposar-hi, de forma rotatòria obres d art de la Fundació Carme i Lluís Bassat. Ajuntament de Mataró Redactors projecte: Mª Dolors Periel -arquitecte redactor- Ramón Teixidor aparellador- Núria Cot delineació- Miquel Coca -tècnic de instal.lacions- Lluís Gibert.Cap del Servei d Obres- 2 CONDICIONS GENERALS 2.1 HISTÒRIA DE LA NAU GAUDÍ La Nau Gaudí que avui coneixem era la sala de blanqueig de cotó de la fàbrica Obrera Mataronense, bastida l any 1883 i que s aguanta sobre 13 característics arcs parabòlics de fusta, amb estructura Philibert de l Orme, construïts amb peces curtes en tres gruixos diferents i subjectades amb cargols. A escassos vint metres de la Nau Gaudí també es conserva una petita edificació gaudiniana molt singular: els lavabos o serveis que l arquitecte va fer construir per donar servei als obrers de la fàbrica. Es tracta d un mòdul de planta circular, que quedava situat davant de la fàbrica i que es va construir l any LES OBRES DE REHABILITACIÓ FINALITZADES el 2008 Les obres van consistir en la rehabilitació integral de la nau, la restitució de la seva estructura i la millora de la urbanització dels seus voltants amb l'objectiu que l'immoble pugui convertir-se en un equipament municipal. Un dels aspectes més destacats del projecte de la rehabilitació de la Nau va estar l'acabament dels arcs parabòlics de fusta que Antoni Gaudí va dissenyar i que en l estat inicial de l edifici estaven incomplets a causa d'unes obres que es van fer a la nau industrial i que van retallar la seva estructura original.

2 Una altra de les mesures que faciliten gaudir de la peculiar estructura de la nau és que dues de les façanes són de vidre i deixen passar la llum, concretament la façana lateral que dóna al carrer Cooperativa i la que dóna a la plaça per la part nord. Pel que fa a la coberta, aquesta està formada per unes característiques teules planes de ceràmica, que es van col locar sobre llistons de fusta i el corresponent aïllament tèrmic. 3 JUSTIFICACIÓ DE LA SOL.LUCIÓ ADOPTADA El projecte preveu la adequació de la nau Gaudí perquè pugui acollir part de les obres de la fundació Carmen i Lluís Bassat, preveient que hi haurà una rotació de les obres exposades. Donada la singularitat arquitectònica de la nau Gaudí s ha previst col locar un tipus de plafons que tinguin un acabat molt neutre. Consisteixen en plans totalment llisos en tota la seva superfície, amb l estructura oculta. Els criteris per la distribució dels panells expositius dins de la Nau Gaudí s ha fet tenint en compte dos criteris: - Un criteri museístic per aconseguir un òptim recorregut per visitar la exposició de les obres. Per aquesta raó s ha treballat conjuntament amb la Fundació Carme i Lluís Bassat perquè la distribució proposada sigui compatible amb el tipus d obra que ells tenen previst exposar. Aquesta distribució no obstant pot ser modificada lleugerament quan es substitueixin les obres exposades, precisament per adaptar-se a les mides d aquestes obres. Aquestes modificacions, però compliran sempre els criteris arquitectònics que s enumeren a continuació. Precisament per permetre aquestes petites modificacions en els panells, s ha buscat una sol.lució en que aquests siguin desmuntables i autoportants, és a dir que no s hagin de fixar al terra en cap cas. - Un criteri arquitectònic de manera que la situació dels panells permeti la visió dels elements arquitectònics principals de l edifici i la comprensió de la nau en el seu conjunt. 3.1 CRITERIS ARQUITECTÒNICS La forma de la nau, ve definida per la forma característica dels arcs estructurals de suport de la coberta. Aquesta arcs, tal i com s indica a les fotos que s adjunten tenen una forma corbada en tota la seva alçada, és a dir, des del nivell del paviment. Això fa imprescindible que per entendre arquitectònicament l interior de la nau aquests arcs quedin vistos en tota la seva dimensió.

3 És per aquesta raó que es fa imprescindible que la distribució dels panells de la nova exposició es situïn a la zona central de la nau de manera que no interfereixin en la visió dels arcs i el conjunt de la nau. Per les raons que s han indicat, l alçada màxima dels plafons no superarà els 2,5 m La il luminació dels plafons es farà des del mateix panell, alimentant-se des de arquetes de connexió ja existents situades al terra. No s introdueix cap altre element aeri. 3.2 EXPLICACIÓ DE LA SOLUCIÓ ADOPTADA Els plafons es situen coincidint amb l eix de simetria de l edifici, també es preveuen plafons perpendiculars a aquest eix, però amb una llargada màxima de 3 m cap a cada costat. Aquests es col loquen entre els arcs, coincidint amb la ubicació de les connexions elèctriques. Com s ha indicat, al col locar els plafons a la part central, amb una alçada màxima de 2,50 m s aconsegueix que aquests plafons, visualment es superposin el mínim possible als arcs de la nau. Al costat de la façana vidriada, no hi ha plafons. Tot i això, donat que la cota interior de l edifici està entre 1 m i 1 5 m per sota de la rasant del carrer Cooperativa, si les exposicions ho requereixen, es podran col locar elements per sota del nivell dels carrer (expositors...), també peces escultòriques i grups de les butaques Torres Clavé actualment existents a la Nau. Els dos últims mòduls oposats als de l entrada no son d exposició, es manté l espai rectangular amb fileres de cadires per fer presentacions sobre la nau, l exposició o altres temes. Per la disposició que s ha previst dels plafons, tots es poden connectar directament a les preses de corrent que existeixen al paviment. La ubicació de la taula de la persona de control de l exposició es podria col locar enfrontada amb la sortida d emergència, així quedaria exent el mòdul ja existent de l accés a la nau i a l hora tindria visió directe de les persones que accedeixen al recinte. Les finestres existents a la façana nord es modifiquen. Es converteixen en tancaments fixes, d aparença similar a la existent però reforçades amb perfileria metàl lica i vidres de seguretat per augmentar la seguretat respecte a la intrusió. El projecte preveu la col locació de cortines motoritzades, tipus helioscreen a la façana vidriada que dóna cap el carrer Cooperativa. També unes làmines de protecció solar al tester sud de la nau. Les dues actuacions són per protegir les obres exposades de la llum solar. També es preveu una instal.lació d alarma de robatori, i càmares.

4 4 DESCRIPCIÓ DELS PLAFONS EXPOSITIUS Els plafons, tindran una aparença de plans llisos i continus en tota la alçada i amplada. Tota la perfileria serà oculta. Els junts entre panells estaran rejuntats de manera que no seran visibles en cap cas, només en els canvis de direcció. Les llums estaran situades a la part superior de cada un dels panells, aquests tenen un perfil superior perquè les conduccions elèctriques sigui ocultes, d aquest perfil surt en voladiu el suport de cada una de les llums. Els plafons d exposicions seran mòduls de 1000x2500 mm. i de 500 x 2500 mm. de 40 mm. de gruix, construïts amb tres planxes de fibres premsades de 3 mm. a les dues cares exteriors i una a l emmacat d estructura interior. A l interior disposarà d una doble armadura de planxes de fibra mitjançant un sistema alveolar de cartró reciclat en forma de niu d abella. Tots aquets elements estaran armats amb coles de base ecològica. Els plafons estaran emmarcats amb una estructura perimetral oculta de perfileria d'alumini extrusionat mecanitzat per l allotjament d elements de connexió en tot el perímetre. L engalzat dels plafons, serà mitjançant un perfil d alumini extrusionat amb fixació en el rasurat de la perfileria oculta del plafó. L acabat final dels plafons es farà amb un laminat de vinil mate antiestàtic de adhesiu acrílic removible amb acabat superficial texturitzat. Tots els plafons disposaran de dos potes anivelladores per ajustar-los a paviments irregulars. 4.1 Estabilitat dels plafons Els plafons no es fixaran en cap cas al paviment. És la pròpia geometria de la la distribució dels panells la que assegura la estabilitat del conjunt. En el cas dels panells lineals aïllats aquests es construeixen amb una estructura de 40 cm de gruix per assegurar la estabilitat. Aparença dels panells expositius 4.2 Sistemes d unió, engalzat i acabat final: La perfileria d alumini per l engalzat dels plafons de cantonada a 90º, serà de secció quadrada de 40x40 mm acabat pintat epoxi de color blanc. La instal.lació inclourà, tots el elements i accessoris pel muntatge de les parets, ganxos de conexió, clips, connectors i cargols. Estarà inclòs el transport, les ajudes a les càrregues, descàrregues i el material necessari per facilitar els treballs de muntatge. 4.3 Eines i elements de muntatge. Es farà el subministre i col locació d un carro elevador pel muntatge dels plafons, un disc per la regulació de les potes dels plafons i un joc de claus i descargoladors específics pel sistema de plafons.

5 4.4 Elements del plafó Panel Mila-wall (o similar) triple capa Serie 100, 40 mm de gruix. Fixacions per penjar les obres amb claus amb resistència de 20 kgr. unitat - Panells 1000x2500 mm., ref: Panell Mila-wall (o similar) doble capa Serie 100, 40 mm de gruix. Fixacions amb clau amb resistència 20 kgr. unitat (9 unitats) - Panells 500x2500 mm., ref: Sistemes de unió, engalzat i acabat final La perfileria d alumini per l engalzat dels plafons de cantonada, per col.locar-los a 90º, serà de secció quadrada de 40x40 mm acabat pintat epoxi de color blanc. Perfil d alumini Mila-wall (o similar) per maxiembrat de panells. - H=2500 mm., ref: (o similar) Perfil cantonada 40x40 / connexió 2 panells 1x90º - H=2500 mm., ref: (o similar) Perfil cantonada 40x40 / conexió 3 paneles 3n T 2x90º - H=2500 mm., ref: (o similar) 5 CRITERIS DE LA INSTAL LACIÓ D ALARMA Estan indicats al pressupost. La empresa instal ladora haurà d estar amb possessió de l autorització D.G.S.E. 6 FOTOS ESTAT ACTUAL

6 7 SEGURETAT I SALUT EN OBRES DE CONSTRUCCIÓ Atès el que disposa l article 4 del R.D. 1627/1997, de 24 d octubre, pel que s aproven les disposicions mínimes de seguretat i salut en les obres de construcció ( que desenvolupa la vigent Llei 31/1995, de 8 de novembre, de Prevenció de Riscos Laborals), cal redactar l Estudi de Seguretat i Salut que s inclou en l annex corresponent.

7 Atès el que disposa l article 7 del dit RD 1627/1997, el contractista adjudicatari de l obra elaborarà el Pla de seguretat i salut en el treball basat en l Estudi de Seguretat i Salut del present projecte. Per la substitució de les finestres, s haurà de fer el desmuntatge i muntatge de cada una d elles el mateix dia per evitar que la nau quedi oberta a l exterior. 8 CLASSIFICACIÓ DEL CONTRACTISTA Pel valor econòmic de l obra no fa falta que el contractista tingui cap tipus de classificació 9 TERMINI D EXECUCIÓ DE L OBRA El termini d execució de les obres és de 3 mesos a comptar des de la data de signatura de l acta de comprovació de replanteig. 10 RESUM DE PRESSUPOST PRESSUPOST D EXECUCIÓ ,43 euros 6% Benefici Industrial ,69 euros 13% Despeses Generals ,99 euros SUBTOTAL ,10 euros 16% IVA ,90 euros PRESSUPOST D EXECUCIÓ PER CONTRACTE ,00 euros Pressup. d execució per contracte: Dos-cents noranta quatre mil cent deu euros DILIGÈNCIES D'APROVACIÓ APROVACIÓ INICIAL MATARÓ 20 DE GENER 2010 L ARQUITECTE MUNICIPAL EL SECRETARI GENERAL / per delegació Òrgan i data Mª Dolors Periel APROVACIÓ DEFINITIVA EL SECRETARI GENERAL / per delegació Òrgan i data

PROJECTE DE CONSTRUCCIÓ D UNA NOVA HABITACIÓ I UN BANY A L EDIFICI DEL CENTRE DE DIA-RESIDÈNCIA DE POLLENÇA.

PROJECTE DE CONSTRUCCIÓ D UNA NOVA HABITACIÓ I UN BANY A L EDIFICI DEL CENTRE DE DIA-RESIDÈNCIA DE POLLENÇA. PROJECTE DE CONSTRUCCIÓ D UNA NOVA HABITACIÓ I UN BANY A L EDIFICI DEL CENTRE DE DIA-RESIDÈNCIA DE POLLENÇA. SITUACIÓ: C/ SANTO DOMINGO, S/N. POLLENÇA. PROPIETARI: AJUNTAMENT DE POLLENÇA STM POLLENÇA Xavier

Más detalles

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PROJECTE D URBANITZACIÓ A LA PLAÇA DE LA VIL LA ROMANA DEL DALT DE LA VILA. BADALONA PER ESTABLIR DUES FASES.

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PROJECTE D URBANITZACIÓ A LA PLAÇA DE LA VIL LA ROMANA DEL DALT DE LA VILA. BADALONA PER ESTABLIR DUES FASES. SETEMBRE 2012 MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PROJECTE D URBANITZACIÓ A LA PLAÇA DE LA VIL LA ROMANA DEL DALT DE LA VILA. BADALONA PER ESTABLIR DUES FASES. ÍNDEX MEMÒRIA JUSTIFICATIVA PLÀNOLS 1. ANTECEDENTS ADMINISTRATIUS

Más detalles

Ajuntament de Lliçà de Vall

Ajuntament de Lliçà de Vall Ref. 2401-05 Ajuntament de Lliçà de Vall 1.- Introducció 2.- Descripció de materials 3.- Garantia 4.- Material inclòs en la oferta econòmica 1 1.- INTRODUCCIÓ Es planteja la necessitat d incorporar una

Más detalles

EL pressupost estimatiu d execució material de les obres és de ,00.

EL pressupost estimatiu d execució material de les obres és de ,00. SEPARATA AL PLEC DE BASES DE LA LICITACIÓ PER A L ADJUDICACIÓ DEL CONTRACTE DE SERVEIS PER A L ASSISTÈNCIA TÈCNICA PER A LA REDACCIÓ DEL PROJECTE BÀSIC I D EXECUCIÓ I POSTERIOR DIRECCIÓ D OBRA PER A LES

Más detalles

AMIDAMENTS Data: 28/01/10 Pàg.: 1

AMIDAMENTS Data: 28/01/10 Pàg.: 1 AMIDAMENTS Data: 28/01/10 Pàg.: 1 Capítol 01 TREBALLS GENERALS IMPLANTACIÓ 1 UU0101 ut Formació de noves finestres exteriors de dues fulles i mides totals 1,70x1,90, Inclòs l'extracció de les existents,

Más detalles

ANNEX 1.8.: BASES FUNCIONALS

ANNEX 1.8.: BASES FUNCIONALS ANNEX 1.8.: BASES FUNCIONALS Requeriments Les bases funcionals per les unitats de SVA, SVI, SVB, VIR, són aquells espais en els quals els professionals de les empreses adjudicatàries del Transport Sanitari

Más detalles

Acords del Consell d Administració

Acords del Consell d Administració Nota de premsa PÀG 1/2 29 de març de 2017 Acords del Consell d Administració El Port de Barcelona proposa la modificació del Pla Especial de la Nova Bocana per guanyar 14.000 m2 addicionals d espai públic

Más detalles

Projecte simplificat per a la reposició de dues cobertes a l edifici de Can Rajoler

Projecte simplificat per a la reposició de dues cobertes a l edifici de Can Rajoler Projecte simplificat per a la reposició de dues cobertes a l edifici de Can Rajoler desembre de 2016 PROJECTE SIMPLIFICAT DE LA REPOSICIÓ DE DUES COBERTES A L EDIFICI DE CAN RAJOLER ÍNDEX 1. MEMÒRIA 1.

Más detalles

MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US:

MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US: MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US: TITULAR: EMPLAÇAMENT: Pàgina 1 de 7 MEMÒRIA 1.- ANTECEDENTS Nova activitat Activitat existent, canvi de titular Activitat existent, canvi d ús Activitat existent, canvi

Más detalles

Ajuntament de Tossa de Mar

Ajuntament de Tossa de Mar REDACCIÓ DEL PROJECTE DEL PONT SOBRE LA RIERA. PROLONGACIÓ CARRER NOU EXPEDIENT NÚM. 1308 2017 TOSSA DE MAR Dins el marc del projecte de modernització comercial, l Ajuntament de Tossa de mar planteja l

Más detalles

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA A l EVIA s ha creat dins el mòdul de matrícula un apartat nou que tracta de la cita prèvia d automatrícula: Dins aquesta carpeta podem trobar dos eines:

Más detalles

Ajuntament de Manacor CATÀLEG DE CENTRES D'INTERÈS CULTURAL

Ajuntament de Manacor CATÀLEG DE CENTRES D'INTERÈS CULTURAL I.- IDENTIFICACIÓ Tipologia: Cronologia: Estil: Qualificació del sòl: Ús actual: ARQUITECTURA CIVIL Segle XVII-XVIII aprox. Casa de possessió Rústica Indeterminada II.- CONSERVACIÓ Estat actual: Mig esbucat

Más detalles

U.D. 4: LES ESCALES QUADERN DE CLASSE. Nom i Cognoms: Curs i Grup: Data d'inici: Data de finalització:

U.D. 4: LES ESCALES QUADERN DE CLASSE. Nom i Cognoms: Curs i Grup: Data d'inici: Data de finalització: U.D. 4: LES ESCALES QUADERN DE CLASSE Nom i Cognoms: Curs i Grup: Data d'inici: Data de finalització: QUADERN DE CLASSE. 4: LES ESCALES - 2 1. Cita 10 objectes que tu consideris que ens cal dibuixar-los

Más detalles

Projecte/Treball Final de Carrera

Projecte/Treball Final de Carrera Escola Politècnica Superior Projecte/Treball Final de Carrera Estudi: Enginyeria Industrial. Pla 1994 Títol: Projecte d una central d energia elèctrica de 400 kw mitjançant concentradors solars i una turbina

Más detalles

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU Per Reial Decret 828/2013, de 25 d octubre s han modificat diversos articles del Reglament de l IVA, que afecten a la justificació documental de l aplicació de les regles d inversió del subjecte passiu

Más detalles

Treball final de grau

Treball final de grau Treball final de grau Estudi: Grau en Enginyeria Mecànica Títol: Elevador per l aprofitament de l espai en garatges Document 3. Plec de condicions Alumne: José Ramón García Molinero Tutor: Fernando Julián

Más detalles

MEMÒRIA VALORADA PER A L ARRANJAMENT I MILLORA DELS CAMINS RURALS DEL PUIG DE SANT MARTIRIÀ I DE MAS RIERA AMB ÀRIDS RECICLATS

MEMÒRIA VALORADA PER A L ARRANJAMENT I MILLORA DELS CAMINS RURALS DEL PUIG DE SANT MARTIRIÀ I DE MAS RIERA AMB ÀRIDS RECICLATS MEMÒRIA VALORADA PER A L ARRANJAMENT I MILLORA DELS CAMINS RURALS DEL PUIG DE SANT MARTIRIÀ I DE MAS RIERA AMB ÀRIDS RECICLATS DOCUMENT 1: MEMÒRIA 1.- Antecedents i Ordre de redacció. 2.- Objecte. 3.-

Más detalles

ORDENANÇA REGULADORA DE LA CARTA DE COLORS DEL NUCLI ANTIC DE BANYOLES

ORDENANÇA REGULADORA DE LA CARTA DE COLORS DEL NUCLI ANTIC DE BANYOLES ORDENANÇA APROVADA DEFINITIVAMENT EL DIA 15/09/09 PUBLICAT EN EL BOP Nº 214 DE 09/11/09 ENTRADA EN VIGOR EL DIA 27/11/09 ORDENANÇA REGULADORA DE LA CARTA DE COLORS DEL NUCLI ANTIC DE BANYOLES ORDENANÇA

Más detalles

Cal Xic del Divinal CATÀLEG H-01

Cal Xic del Divinal CATÀLEG H-01 Cal Xic del Divinal CATÀLEG H-01 SITUACIÓ DE LA MASIA O CASA RURAL Localització geogràfica: Sortint del poble direcció el Divinal, a peu de carretera. Dades cadastrals: Rústica Polígon 7; Parcel la 389

Más detalles

GERÈNCIA: joc d empreses

GERÈNCIA: joc d empreses Introducció Gerència és un model que simula el comportament d unes empreses que competeixen en un mercat. Les condicions no seran exactament les reals perquè, com a tot model, a Gerència simplificarem

Más detalles

XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PEL SUBMINISTRAMENT I MUNTATGE D UN SISTEMA DE PESATGE FERROVIARI A MANRESA

XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PEL SUBMINISTRAMENT I MUNTATGE D UN SISTEMA DE PESATGE FERROVIARI A MANRESA XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PEL SUBMINISTRAMENT I MUNTATGE D UN SISTEMA DE PESATGE FERROVIARI A MANRESA Juliol 2015 XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES INDEX 1 -

Más detalles

MEMÒRIA VALORADA PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRE DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 2on.

MEMÒRIA VALORADA PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRE DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 2on. MEMÒRIA VALORADA PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRE DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 2on. ÍNDEX 1. MEMÒRIA 1.1.- OBJECTE 1.2.- DESCRIPCIÓ DE LES INSTAL LACIONS ACTUALS 1.3.- DESCRIPCIÓ

Más detalles

DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS

DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS FORESTALS EN LES URBANITZACIONS, ELS NUCLIS DE POBLACIÓ,

Más detalles

Marc urbanístic: Pla Especial del Port Aprovació definitiva: 25 de maig 2007, després d una ampli procés participatiu Desenvolupament: cal la redacció

Marc urbanístic: Pla Especial del Port Aprovació definitiva: 25 de maig 2007, després d una ampli procés participatiu Desenvolupament: cal la redacció Front marítim de Vilanova i la Geltrú (plaça del Port) Abril 2014 Marc urbanístic: Pla Especial del Port Aprovació definitiva: 25 de maig 2007, després d una ampli procés participatiu Desenvolupament:

Más detalles

SUBSTITUCIÓ DE L'ENLLUMENAT DEL PASSEIG DEL MAR PASSEIG DEL MAR. AJUNTAMENT DE TOSSA DE MAR. Novembre de 2017

SUBSTITUCIÓ DE L'ENLLUMENAT DEL PASSEIG DEL MAR PASSEIG DEL MAR. AJUNTAMENT DE TOSSA DE MAR. Novembre de 2017 SUBSTITUCIÓ DE L'ENLLUMENAT DEL PASSEIG DEL MAR PASSEIG DEL MAR. AJUNTAMENT DE TOSSA DE MAR. Novembre de 2017 I N T R O D U C C I Ó Durant els dies 20 i 21 de desembre de 2016 i 20 i 21 de gener de 2017

Más detalles

UNITAT PLANTILLES I FORMULARIS

UNITAT PLANTILLES I FORMULARIS UNITAT PLANTILLES I FORMULARIS 1 Plantilles Una plantilla és un patró d arxius que s utilitza per crear els documents de forma més ràpida i senzilla. Tot document creat amb Ms Word està basat en una plantilla.

Más detalles

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés.

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés. NOTA ACLARIDORA SOBRE LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER EFECTUAR ELS TRÀMITS ASSOCIATS A LES INSTAL LACIONS DE BAIXA TENSIÓ DAVANT DE LES EMPRESES DISTRIBUÏDORES ELÈCTRIQUES Aquesta nota sintetitza els criteris

Más detalles

PROJECTE PEXI D ADEQUACIÓ DE LES INSTAL.LACIONS D ENLLUMENAT PÚBLIC A LA NORMATIVA VIGENT PER A LA SEGURETAT DE LES PERSONES

PROJECTE PEXI D ADEQUACIÓ DE LES INSTAL.LACIONS D ENLLUMENAT PÚBLIC A LA NORMATIVA VIGENT PER A LA SEGURETAT DE LES PERSONES PROJECTE PEXI D ADEQUACIÓ DE LES INSTAL.LACIONS D ENLLUMENAT PÚBLIC A LA NORMATIVA VIGENT PER A LA SEGURETAT DE LES PERSONES TITULAR : SITUACIO : AJUNTAMENT de LA BISBAL DEL PENEDÈS Urbanitzacions de l

Más detalles

Informe tècnic final - Memòria de la intervenció arqueològica al c/ Santa Isabel, 8

Informe tècnic final - Memòria de la intervenció arqueològica al c/ Santa Isabel, 8 Generalitat de Catalunya Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació Direcció General del Patrimoni Cultural Servei d'arqueologia i Paleontologia Biblioteca del Patrimoni Cultural 7071 Informe tècnic

Más detalles

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Versió: 1.0 Data: 19/01/2017 Elaborat: LlA-CC Gabinet Tècnic ETSAV INDEX Objectiu... 3 1. Rendiment global dels graus...

Más detalles

TEMA 2: Divisibilitat Activitats

TEMA 2: Divisibilitat Activitats TEMA 2: Divisibilitat Activitats 1. 35 és múltiple de 5?. Raoneu la resposta 2. 48 és divisible per 6?. Raoneu la resposta 3. Completeu els deu primers múltiples de 8 8, 16,, 32,,,,,, 80 4. Quines de les

Más detalles

CONSTRUCCIÓ DE LA MAQUETA D UNA CASA

CONSTRUCCIÓ DE LA MAQUETA D UNA CASA CONSTRUCCIÓ DE LA MAQUETA D UNA CASA PROJECTE DE ER D E.S.O. CURS - DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA I.E.S. CAN MAS RIPOLLET. Et proposem que construeixis la maqueta d un habitatge. La maqueta de la casa estarà

Más detalles

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona 27214 EDICTE de 19 de juliol de 2007, sobre una resolució adoptada pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques en matèria d urbanisme referent al municipi de Reus. Tarragona, 19 de juliol de

Más detalles

El Museu Agbar de les Aigües està ubicat a la Central Cornellà, edifici modernista projectat el 1905 per l arquitecte Josep Amargós i Samaranch i que

El Museu Agbar de les Aigües està ubicat a la Central Cornellà, edifici modernista projectat el 1905 per l arquitecte Josep Amargós i Samaranch i que El Museu Agbar de les Aigües està ubicat a la Central Cornellà, edifici modernista projectat el 1905 per l arquitecte Josep Amargós i Samaranch i que es convertiria des de la seva inauguració en la principal

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

AMPLIACIÓ DE L'EDIFICI "LA NAU" PER A OFICINES DE L'AJUNTAMENT AVINGUDA DEL PELEGRÍ, 29. AJUNTAMENT DE TOSSA DE MAR. Abril de 2018

AMPLIACIÓ DE L'EDIFICI LA NAU PER A OFICINES DE L'AJUNTAMENT AVINGUDA DEL PELEGRÍ, 29. AJUNTAMENT DE TOSSA DE MAR. Abril de 2018 AVINGUDA DEL PELEGRÍ, 29 AJUNTAMENT DE TOSSA DE MAR. Abril de 2018 M E M Ò R I A D E S C R I P T I V A A N T E C E D E N T S I S O L A R L edifici La Nau és de propietat municipal i està ubicat a l avinguda

Más detalles

Modelització de superfícies per llum difusa Pág. 107

Modelització de superfícies per llum difusa Pág. 107 Modelització de superfícies per llum difusa Pág. 107 Annex A: Plànols A continuació hi ha un recull dels plànols de les peces que s han hagut de dissenyar per poder construir l equip. No inclou els plànols

Más detalles

Treball final de grau

Treball final de grau Treball final de grau Estudi: Grau en Tecnologies Industrials Títol: Disseny d'un dispositiu d'obtenció d'aigua dolça alimentat per energia solar Document 5: Alumne: Jordi Vall-llosera Galera Director/tutor:

Más detalles

P.E.U.M.B. MODIFICACIÓ _ Pla Especial Urbanístic Mas Bach _ _R a ú l O l i v a A r q u i t e c t o /5_

P.E.U.M.B. MODIFICACIÓ _ Pla Especial Urbanístic Mas Bach _ _R a ú l O l i v a A r q u i t e c t o /5_ 4. ANEXES PLA D ETAPES 1 Urbanització. - Les obres d urbanització contemplades en el P.E.U. Mas Bach aprovat al 2009, i ja executades són: Condicionament inicial del terreny Aparcament per la Sala Hivernacle

Más detalles

1.- Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, SA punts

1.- Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, SA punts En aquesta data, el President de l Organisme Autònom Local Agència Tributària de Sabadell, ha aprovat el D E C R E T 7 6 2 / 2012 amb n. Ag. 104/2012, que diu el següent: Atès que la presidència en data

Más detalles

DIBUIX TÈCNICT UNITAT 2: 1r ESO. Josep Lluis Serrano Set 2011

DIBUIX TÈCNICT UNITAT 2: 1r ESO. Josep Lluis Serrano Set 2011 UNITAT 2: 1r ESO 1, Dibuix Tècnic: Característiques 2. Estris de dibuix 3. Paper 4. Croquis i plànols 5. Traçat de paralleles i perpendiculars 6. Caixetins 7. Pautes per fer dibuixos tècnics 1. El Dibuix

Más detalles

Tema 2. Els aparells de comandament elèctrics.

Tema 2. Els aparells de comandament elèctrics. 2 ELS APARELLS DE COMANDAMENT Els aparells de comandament són elements presents en qualsevol circuit o instal lació i que serveixen per governar-los. En aparença, alguns aparells de comandament poden semblar

Más detalles

FITXA 1: Angles consecutius i adjacents

FITXA 1: Angles consecutius i adjacents FITXA 1: Angles consecutius i adjacents A.1. OBSERVA AQUESTES FIGURES I FES EL QUE S INDICA: Consecutius Adjacents Oposats 1. Col loca aquests noms en la figura corresponent: angles adjacents, angles oposats

Más detalles

ORDENANÇA REGULADORA DE LA CARTA DE COLORS DEL NUCLI ANTIC DE L ARBOÇ

ORDENANÇA REGULADORA DE LA CARTA DE COLORS DEL NUCLI ANTIC DE L ARBOÇ ORDENANÇA REGULADORA DE LA CARTA DE COLORS DEL NUCLI ANTIC DE L ARBOÇ EXPOSICIÓ DE MOTIUS Per part del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, es va prendre en data 22 de

Más detalles

CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC

CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC Jordi Catà Contreras Tècnic del Servei de Gestió del Risc i Planificació Direcció General de Protecció Civil Barcelona, 3 de juny de 2016...hi ha conflictes

Más detalles

EXPEDIENT D UNA ACTIVITAT INNÒCUA

EXPEDIENT D UNA ACTIVITAT INNÒCUA EXPEDIENT D UNA ACTIVITAT INNÒCUA Promotor: xxxx Adreça: Població: Data: xxxx xxxx xxxx MEMÒRIA DESCRIPTIVA. La present documentació té per finalitat definir les característiques de l activitat de botiga

Más detalles

La Regla de la despesa. Situació de l ajuntament d Arenys de Mar en sobrepassar la regla de la despesa en la liquidació de l any 2015

La Regla de la despesa. Situació de l ajuntament d Arenys de Mar en sobrepassar la regla de la despesa en la liquidació de l any 2015 La Regla de la despesa Situació de l ajuntament d Arenys de Mar en sobrepassar la regla de la despesa en la liquidació de l any 2015 Què és la regla de la despesa? La regla de la despesaconsisteixen que

Más detalles

Esquerra Republicana de Catalunya-Grup Municipal (Calella, Maresme) PARC DALMAU de Calella Calella, desembre de 2015

Esquerra Republicana de Catalunya-Grup Municipal (Calella, Maresme) PARC DALMAU de Calella Calella, desembre de 2015 PROJECTE DE MILLORA DEL PARC DALMAU DE CALELLA Pàgina 1 Esquerra Republicana de Catalunya-Grup Municipal (Calella, Maresme) PARC DALMAU de Calella Calella, desembre de 2015 Des del grup municipal d ERC-Calella

Más detalles

Annex. Amidaments. Partides d obra no incloses en projecte i que s han d incloure al plec de condicions tècniques com a millores d obra.

Annex. Amidaments. Partides d obra no incloses en projecte i que s han d incloure al plec de condicions tècniques com a millores d obra. Annex Amidaments. Partides d obra no incloses en projecte i que s han d incloure al plec de condicions tècniques com a millores d obra. CAPITOL 01: RAM DE PALETA Formació d'envà de 7 cm. de gruix, amb

Más detalles

Activitats de repàs DIVISIBILITAT

Activitats de repàs DIVISIBILITAT Autor: Enric Seguró i Capa 1 CRITERIS DE DIVISIBILITAT Un nombre és divisible per 2 si acaba en 0 o parell (2,4,6,8). Ex: 10, 24, 62, 5.256, 90.070,... Un nombre és divisible per 3 si la suma de les seves

Más detalles

6. Voleibol. Avaluació: - Tipus: continua i criterial - Instruments: observació indirecta mitjançant llistes de control i taules.

6. Voleibol. Avaluació: - Tipus: continua i criterial - Instruments: observació indirecta mitjançant llistes de control i taules. 6. Voleibol Àrea: EF Bloc: HME Curs: 1r i 2n CS Nº Sessions: 11 Objectius: - Analitzar les situacions de jocs. - Aplicar les normes bàsiques. - Realitzar les diverses habilitats motrius que inclou aquest

Más detalles

EMPRESA/ENTITAT:... CIF:...

EMPRESA/ENTITAT:... CIF:... ANNEX 0 DEL PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PER A LA CONTRACTACIÓ EN EXCLUSIVA DE L ARTISTA PRINCIPAL I SERVEIS COMPLEMENTARIS, I DE LA SONORITZACIÓ I IL LUMINACIÓ PER A LA REALITZACIÓ DE LA REVETLA A

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

MEMÒRIA DESCRIPTIVA. mercè carmona per a LA CASA DELS XUKLIS

MEMÒRIA DESCRIPTIVA. mercè carmona per a LA CASA DELS XUKLIS MEMÒRIA DESCRIPTIVA L apartament nº 14 dins LA CASAS DELS XUKLIS es un espai de 30m², es un dels 4 espais condicionat per minusvàlid, que està dividit per una construcció d obra, diferenciant dos ambients:

Más detalles

PLA D ACTUACIÓ URBANA 27 (ENTRE EL PASSEIG DE LA MUNTANYA I LA VIA DEL TREN) RODA DE PREMSA SALA DE PLENS GRANOLLERS, 6 DE MARÇ DE 2017

PLA D ACTUACIÓ URBANA 27 (ENTRE EL PASSEIG DE LA MUNTANYA I LA VIA DEL TREN) RODA DE PREMSA SALA DE PLENS GRANOLLERS, 6 DE MARÇ DE 2017 PLA D ACTUACIÓ URBANA 27 (ENTRE EL PASSEIG DE LA MUNTANYA I LA VIA DEL TREN) RODA DE PREMSA SALA DE PLENS GRANOLLERS, 6 DE MARÇ DE 2017 UNA ACTUACIÓ PREVISTA EN EL PLANEJAMENT VIGENT Aquest mes de març,

Más detalles

INTERACCIÓ D UTILITZACIÓ ENTRE LES NORMATIVES RELACIONADES AMB L ENERGIA EN L EDIFICACIÓ: DEE, CTE, EN LA QUALIFICACIÓ I CERTIFICACIÓ ENERGÈTICA

INTERACCIÓ D UTILITZACIÓ ENTRE LES NORMATIVES RELACIONADES AMB L ENERGIA EN L EDIFICACIÓ: DEE, CTE, EN LA QUALIFICACIÓ I CERTIFICACIÓ ENERGÈTICA INTERACCIÓ D UTILITZACIÓ ENTRE LES NORMATIVES RELACIONADES AMB L ENERGIA EN L EDIFICACIÓ: DEE, CTE, EN LA QUALIFICACIÓ I CERTIFICACIÓ ENERGÈTICA Direcció de Qualitat de l Edificació i Rehabilitació de

Más detalles

EXERCICIS TEMA 6. EXERCICI 1. Calcula l esforç aplicat a una barra de diàmetre 10mm, quan se li aplica una força de tracció de 2000N.

EXERCICIS TEMA 6. EXERCICI 1. Calcula l esforç aplicat a una barra de diàmetre 10mm, quan se li aplica una força de tracció de 2000N. EXERCICIS TEMA 6 EXERCICI 1. Calcula l esforç aplicat a una barra de diàmetre 10mm, quan se li aplica una força de tracció de 2000N. EXERCICI 2. Calcula l esforç aplicat a una barra de diàmetre 45mm, quan

Más detalles

Modificació Puntual de les NNSS. Usos en el casc antic i en l edifici de la biblioteca

Modificació Puntual de les NNSS. Usos en el casc antic i en l edifici de la biblioteca Modificació Puntual de les NNSS Usos en el casc antic i en l edifici de la biblioteca Montagut i Oix La Garrotxa Aprovació provisional Exp 175 Gener 2016 Marc Torra i Ferrer, arquitecte T. 972 26 50 27

Más detalles

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure 7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure [MUTUAM continua el seu compromís amb la promoció de la recerca relacionada amb la gerontologia clínica i l atenció sociosanitària amb aquesta convocatòria

Más detalles

PROJECTE PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRES DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 3er.

PROJECTE PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRES DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 3er. PROJECTE PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRES DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 3er. ÍNDEX 1. MEMÒRIA 1.1.- OBJECTE 1.2.- DESCRIPCIÓ DE LES INSTAL LACIONS ACTUALS 1.3.- DESCRIPCIÓ DE L

Más detalles

Programa de rehabilitació d habitatges amb finalitat social

Programa de rehabilitació d habitatges amb finalitat social Programa de rehabilitació d habitatges amb finalitat social Ajuntament de Vilafranca del Penedès Barcelona, 6 de febrer de 2018 Origen del programa - Programa amb 25 anys de trajectòria - Neix per la detecció

Más detalles

AVALUACIÓ DE QUART D ESO

AVALUACIÓ DE QUART D ESO AVALUACIÓ DE QUART D ESO CRITERIS DE CORRECCIÓ Competència cientificotecnològica 2 Criteris de correcció dels ítems de resposta oberta 1. Consideracions generals Els ítems de la prova d avaluació són de

Más detalles

Un preu contradictori es dona quan apareix una partida o un descompost que no es contemplava al pressupost del projecte.

Un preu contradictori es dona quan apareix una partida o un descompost que no es contemplava al pressupost del projecte. Preus contradictoris 09/10/2012 Centre de Recursos de l Obra Pública Servei d Equipaments i Espai Públic Àrea de Territori i Sostenibilitat L excés d amidament no es considera un preu contradictori. PREUS

Más detalles

PROJECTE CONSTRUCTIU 4RT ESO CONSTRUCCIÓ D UNA MAQUETA D UNA CRUÏLLA DE SEMÀFORS CONTROLADA AMB L EQUIP SADEX

PROJECTE CONSTRUCTIU 4RT ESO CONSTRUCCIÓ D UNA MAQUETA D UNA CRUÏLLA DE SEMÀFORS CONTROLADA AMB L EQUIP SADEX PROJECTE CONSTRUCTIU 4RT ESO CONSTRUCCIÓ D UNA MAQUETA D UNA CRUÏLLA DE SEMÀFORS CONTROLADA AMB L EQUIP SADEX Jordi Polo i Mercader DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA I.E.S. CAN MAS DE RIPOLLET 1 PROJECTE DE TECNOLOGIA

Más detalles

//////////////////////// >DISTINTIUS DE CATEGORITZACIÓ HOTELERA I D APARTAMENTS TURÍSTICS //////////////////////// ////////////////////////

//////////////////////// >DISTINTIUS DE CATEGORITZACIÓ HOTELERA I D APARTAMENTS TURÍSTICS //////////////////////// //////////////////////// //////////////////////// >DISTINTIUS DE CATEGORITZACIÓ HOTELERA I D APARTAMENTS TURÍSTICS //////////////////////// //////////////////////// //////////////////////// //////////////////////// Índex 04 Introducció

Más detalles

TEMA 2: Múltiples i Divisors

TEMA 2: Múltiples i Divisors TEMA 2: Múltiples i Divisors 4tESO CB Concepte de múltiple 6 és múltiple de 2 perquè 2 3 = 6 24 és múltiple de 8 perquè 8 3 = 24 25 NO és múltiple de 3 perquè no hi ha cap nombre que multiplicat per 3

Más detalles

La construcció d una maqueta aerogenerador ALSTOM ECOTÈCNIA ECO-100 de 3 MW amb gir de 360º.

La construcció d una maqueta aerogenerador ALSTOM ECOTÈCNIA ECO-100 de 3 MW amb gir de 360º. A EROGENERADOR:ALSTOM ECO100 Objectiu La construcció d una maqueta aerogenerador ALSTOM ECOTÈCNIA ECO-100 de 3 MW amb gir de 360º. Material ALSTOM ECO 100. GIR DE 360º DM3 fusta Llistó de fusta 3 cm x

Más detalles

ÍNDEX DE LA DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE I - MEMÒRIA I ANNEXES MEMÒRIA ANNEXES. Annex núm. 1: Estudi geotècnic. Annex núm.

ÍNDEX DE LA DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE I - MEMÒRIA I ANNEXES MEMÒRIA ANNEXES. Annex núm. 1: Estudi geotècnic. Annex núm. ÍNDEX DE LA DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE I - MEMÒRIA I ANNEXES MEMÒRIA ANNEXES Annex núm. 1: Estudi geotècnic Annex núm. 2: Estudi de ferm Annex núm. 3: Gestió de residus Annex núm. 4: Control de qualitat

Más detalles

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA GENERAL DE LLANÇÀ (Text refós)

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA GENERAL DE LLANÇÀ (Text refós) Modificació puntual del Pla General de LLançà Ajuntament de Llançà arq. J.Oriol Pau Buch Xavier de Cáceres Ainsa Octubre 2005 MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA GENERAL DE LLANÇÀ (Text refós) D acord amb l article

Más detalles

Tema 2: GEOMETRIA ANALÍTICA AL PLA

Tema 2: GEOMETRIA ANALÍTICA AL PLA Tema : GEOMETRIA ANALÍTICA AL PLA Vector El vector AB és el segment orientat amb origen al punt A i extrem al punt B b a A B Les projeccions del vector sobre els eixos són les components del vector: a

Más detalles

MPGO Ampliació centre docent C. Damià Campeny cantonada C. Sant Agustí EMPLAÇAMENT

MPGO Ampliació centre docent C. Damià Campeny cantonada C. Sant Agustí EMPLAÇAMENT Ajuntament de Mataró R E S U M gener 2013 Modificació puntual del Pla General d ordenació: Ampliació del centre educatiu situat al c. DAMIÀ CAMPENY cantonada c. SANT AGUSTÍ 1. OBJECTE I FINALITAT. Ampliar

Más detalles

AMIDAMENTS Data: 09/05/12 Pàg.: 1

AMIDAMENTS Data: 09/05/12 Pàg.: 1 AMIDAMENTS Data: 09/05/12 Pàg.: 1 Capítol 05 ESTRUCTURA 1 EST001 Ut Ignifugat de pilars metàl.lics amb pintura intumescent R-90 ( Pilars P06,P07,P13,P14,P17 ) AMIDAMENT DIRECTE 1,000 Capítol 07 RAM DE

Más detalles

Pujada Sant Feliu, 8 A Illa 221 1/2

Pujada Sant Feliu, 8 A Illa 221 1/2 Pujada Sant Feliu, 8 A Illa 221 1/2 LOCALITZACIÓ Illa 221 Codi INE 17004 Adreça Pujada Sant Feliu núm 8A FAÇANA - SITUACIÓ DADES CADASTRALS Referencia cadastral 5585109 Codi edifici 5979 DADES GENERALS

Más detalles

Absentisme Laboral. Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 NOTA INFORMATIVA. Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006

Absentisme Laboral. Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 NOTA INFORMATIVA. Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006 NOTA INFORMATIVA Absentisme Laboral Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006 Generalitat de Catalunya Departament de Treball Secretaria

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES TÈCNIQUES PEL SUBMINSITRAMENT I INSTAL LACIÓ D UNA SITJA DE FANGS A L EDAR TARRAGONA NORD

PLEC DE CLÀUSULES TÈCNIQUES PEL SUBMINSITRAMENT I INSTAL LACIÓ D UNA SITJA DE FANGS A L EDAR TARRAGONA NORD PLEC DE CLÀUSULES TÈCNIQUES PEL SUBMINSITRAMENT I INSTAL LACIÓ D UNA SITJA DE FANGS A L EDAR TARRAGONA NORD 1. OBJECTE DEL PRESENT CONTRACTE... 3 2. ÀMBIT D ACTUACIÓ... 3 3. OBLIGACIONS GENERALS... 3 4.

Más detalles

TEMA 2: Múltiples i Divisors. Activitats. 25 NO és múltiple de 3 perquè no hi ha cap nombre que multiplicat per 3 ens doni 25

TEMA 2: Múltiples i Divisors. Activitats. 25 NO és múltiple de 3 perquè no hi ha cap nombre que multiplicat per 3 ens doni 25 TEMA 2: Múltiples i Divisors Activitats Concepte de múltiple 6 és múltiple de 2 perquè 2 3 = 6 24 és múltiple de 8 perquè 8 3 = 24 25 NO és múltiple de 3 perquè no hi ha cap nombre que multiplicat per

Más detalles

01. Reportatge fotogràfic II. ANNEXES

01. Reportatge fotogràfic II. ANNEXES II. ANNEXES 01. Reportatge fotogràfic II. ANNEXES II.01. REPORTATGE FOTOGRÀFIC. II.01.01. GUIA PLÀNOL IDENTIFICATIU. S adjunta a continuació un plànol del sector de Sòl no urbanitzable de Santa Ceclina

Más detalles

Les curses de muntanya en entorns naturals i rurals. Reptes i oportunitats per a un ús responsable i sostenible.

Les curses de muntanya en entorns naturals i rurals. Reptes i oportunitats per a un ús responsable i sostenible. Les curses de muntanya en entorns naturals i rurals. Reptes i oportunitats per a un ús responsable i sostenible. Àlex Serrahima, advocat i propietari. Juan Porras, advocat i cap de serveis del CPF. Les

Más detalles

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Ordenança Reguladora núm. 49/2018 Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Article 1. Principis Generals...2 Article 2. Objecte... 2 Article 3. Obligats

Más detalles

JUGATEQUESAMBIENTALS DE SANT ADRIÀ DE BESÒS (PARC DEL LITORAL I PARC DEL BESÒS) EQUIPAMENT * CODI: BAR.1

JUGATEQUESAMBIENTALS DE SANT ADRIÀ DE BESÒS (PARC DEL LITORAL I PARC DEL BESÒS) EQUIPAMENT * CODI: BAR.1 JUGATEQUESAMBIENTALS DE SANT ADRIÀ DE BESÒS (PARC DEL LITORAL I PARC DEL BESÒS) EQUIPAMENT * CODI: BAR.1 PRESENTACIÓ: La Jugatecambiental es tracta d'un espai lúdic i educatiu obert tots els diumenges

Más detalles

Presència del cinema català en les plataformes de vídeo a la carta

Presència del cinema català en les plataformes de vídeo a la carta Presència del cinema català en les plataformes de vídeo a la carta REINALD BESALÚ I ANNA MEDRANO / JULIOL 215 Principals resultats de l estudi: - Els films amb participació de productores catalanes produïts

Más detalles

Breu%guia%sobre%baixa%tensió%i%comunitats%de%veïns%

Breu%guia%sobre%baixa%tensió%i%comunitats%de%veïns% Grafitinet C/Orient,78084planta1 08172SantCugatdelVallés Tel:935830437 Fax:935879739 Email:info@grafitinet.net Páginaweb:www.grafitinet.net Breu%guia%sobre%baixa%tensió%i%comunitats%de%veïns% Què són les

Más detalles

DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA

DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA Abans de començar cal tenir uns coneixements bàsics que estudiareu a partir d ara. PUNT: No es pot definir, però podem dir que és la marca més petita que

Más detalles

XXIII Cartell de Premis ARTS ANDORRA 2017

XXIII Cartell de Premis ARTS ANDORRA 2017 XXIII Cartell de Premis ARTS ANDORRA 2017 Sant Julià de Lòria Principat d Andorra 2017 CONDICIONS GENERALS XXIII CARTELL DE PREMIS ARTS ANDORRA a b c d e f g S exposaran les obres presentades (dins de

Más detalles

ESTACIÓ DE CUBELLES Remodelació i millora de l accessibilitat

ESTACIÓ DE CUBELLES Remodelació i millora de l accessibilitat ESTACIÓ DE CUBELLES Remodelació i millora de l accessibilitat Cubelles, 11 de maig de 2010 2 Estació de Cubelles Situació L estació de Cubelles registra un aforament diari de 3.668 viatgers de pujada més

Más detalles

Com és la Lluna? 1 Com és la Lluna? F I T X A D I D À C T I C A 4

Com és la Lluna? 1 Com és la Lluna? F I T X A D I D À C T I C A 4 F I T X A 4 Com és la Lluna? El divendres 20 de març tens l oportunitat d observar un fenomen molt poc freqüent: un eclipsi de Sol. Cap a les nou del matí, veuràs com la Lluna va situant-se davant del

Más detalles

PRESENTACIÓ SLIPSHEET DATA: 03/03/2017 INSTAL LACIÓ SLIPSHEET

PRESENTACIÓ SLIPSHEET DATA: 03/03/2017 INSTAL LACIÓ SLIPSHEET INSTAL LACIÓ SLIPSHEET INDEX 1. Qui som? 2. Que és Slipsheet? 3. Quines avantatges comporta treballar amb Slipsheet? 4. Que oferim? 5. Instal lació tipus by DISCAM 1. Quimsom? DISCAM Automation S, L. neix

Más detalles

CONCURS DE GRAFFITI A L ESPAI JOVE L ESCORXADOR

CONCURS DE GRAFFITI A L ESPAI JOVE L ESCORXADOR CONCURS DE GRAFFITI A L ESPAI JOVE L ESCORXADOR La Regidoria de Joventut de l Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb l objectiu de fomentar la creativitat artística dels i les joves convoca el Segon

Más detalles

EL PORTAL DE CONCILIACIONS

EL PORTAL DE CONCILIACIONS EL PORTAL DE CONCILIACIONS http://conciliacions.gencat.cat El Departament de Treball ha posat en funcionament el portal de conciliacions per fer efectiu el dret dels ciutadans a relacionar-se amb l Administració

Más detalles

ANNEX. Estudi d impacte i integració paisatgística. Enginyer Industrial: JOAQUIM VILÀ BRAMON. Núm. de col legiat: I

ANNEX. Estudi d impacte i integració paisatgística. Enginyer Industrial: JOAQUIM VILÀ BRAMON. Núm. de col legiat: I ANNEX Estudi d impacte i integració paisatgística Enginyer Industrial: JOAQUIM VILÀ BRAMON Núm. de col legiat: 16395-I Ordis 5 de Març del 2016 Memòria M.1. Apartat preliminar... 3 M.1. Paisatge a escala

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola

Más detalles

Experiències singulars

Experiències singulars Experiències singulars Un espai singular, una proposta exclusiva i una experiència inoblidable... La Pedrera és un lloc excepcional per celebrar-hi esdeveniments irrepetibles. La Pedrera vol convertir

Más detalles

PROJECTE DE ROTONDA A LA CRUÏLLA DE CARRETERA DE TERRASSA, RONDA DE PONENT I RAMBLA D IBÈRIA

PROJECTE DE ROTONDA A LA CRUÏLLA DE CARRETERA DE TERRASSA, RONDA DE PONENT I RAMBLA D IBÈRIA PROJECTE DE ROTONDA A LA CRUÏLLA DE CARRETERA DE TERRASSA, RONDA DE PONENT I RAMBLA D IBÈRIA AFECTACIONS EN EL PROCÉS DE L OBRA 1.1. Antecedents Obra: PROJECTE DE ROTONDA A LA CRUÏLLA DE CTRA. DE TERRASSA,

Más detalles