LA VOLTA A CORT EN 80 LLIBRES. Guia de lectura sobre la ciutat de Palma i la Biblioteca de Cort al 80è aniversari de la seva inauguració ( )

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "LA VOLTA A CORT EN 80 LLIBRES. Guia de lectura sobre la ciutat de Palma i la Biblioteca de Cort al 80è aniversari de la seva inauguració ( )"

Transcripción

1 LA VOLTA A CORT EN 80 LLIBRES Guia de lectura sobre la ciutat de Palma i la Biblioteca de Cort al 80è aniversari de la seva inauguració ( )

2 Els 80 títols que formen part d aquesta guia de lectura es troben a la Biblioteca de Cort

3 LES VIDES DE LA BIBLIOTECA DE CORT El foc és l origen de la Biblioteca de Cort. L any 1894 una part de l edifici de Cort va quedar molt malmès per un incendi. Aleshores es va acordar reconstruir les plantes baixa i principal. La planta baixa es va destinar a la cotxera dels bombers. Posteriorment, aquesta cotxera va esdevenir la sala de lectura de la primera biblioteca pública de Palma. La Biblioteca de Cort va ser inaugurada el 19 de setembre de Us podeu aproximar a la història dels fons bibliogràfic, els reptes del futur, les noves tecnologies i el perfil professional de les persones que la van impulsar o dirigir amb aquests títols: 75 anys de la Biblioteca municipal de Cort. Coordinació: Catalina Aguiló, Conxa Calafat, Ana M. Gimeno; textos: Catalina Aguiló et al. Palma: Ajuntament. Biblioteques Municipals, Bonet Barceló, Maria. El fons de reserva de la Biblioteca Municipal de Palma. Palma. Ajuntament de Palma, Estivill Rius, Assumpció. L'Escola de Bibliotecàries: Barcelona: Escola Universitària Jordi Rubió i Balaguer de Biblioteconomia i Documentació, Gimeno Pascual, Aina. Les bliblioteques, espais per la reflexió i la convivència. Dossier. El Mirall 219, pàg Gimeno Pascual, Aina. La censura de llibres i biblioteques: una manera de tudar patrimoni?: l'exemple de la biblioteca municipal de Palma Amb la col laboració de Joan Fuentes Riera. Palma: Societat Arqueològica Lul liana, Mapa insular de la lectura pública de Mallorca. Palma: BOIB, Disponible a: Morey Tous, Antònia. Sobre la venda de la Biblioteca Villalonga i de la personalitat del seu compilador: Antoni Villalonga i Pérez ( ). Palma: Societat Arqueològica Lul liana, Què és el Cabib? Disponible a: Relació de les publicacions periòdiques disponibles a la Biblioteca Municipal i a la Biblioteca Gabriel Llabrés. Palma: Ajuntament. Servei d'arxius i Biblioteques, 1998.

4 LA MEMÒRIA DE PALMA Una de les missions fundacionals de la Biblioteca de Cort és esdevenir el centre de documentació de referència sobre la ciutat de Palma. La seva sala de lectura és un lloc de visita obligada per a tots els curiosos, erudits i investigadors de l evolució urbanística, demogràfica i institucional de la ciutat i de l Ajuntament. A continuació, us recomanam una selecció de títols imprescindibles per a apropar-se al passat de Palma.

5 I Centenari de l'enderrocament de les Murades de Palma: Palma: Ajuntament de Palma. Serveis d'arxius i Biblioteques, Barceló Crespí, Barceló. Ciutat de Mallorca en el trànsit a la modernitat. Palma: Institut d'estudis Baleàrics, Bestard, Bartomeu. Cròniques de Palma. Palma: Ajuntament de Palma. Servei de Cultura, Bibiloni, Gabriel. Els carrers de Palma. Toponímia i patrimoni de la ciutat. Palma: GB, La Ciutat de Mallorca, 750 anys de govern municipal. Cicle de conferències. Palma: Ajuntament de Palma. Servei d'arxius i Biblioteques, Ciutat de Mallorca i els segles del gòtic. XXVIII Jornades d'estudis Històrics Locals. Palma: Institut d Estudis Baleàric, Estada, Eusebi: La ciudad de Palma. Su industria, sus fortificaciones, sus condiciones sanitarias y su ensanche, con un apéndice sobre las condiciones que han de reunir las viviendas para ser salubres. Palma: Govern de les Illes Balears, 2003 Festa i cerimònia a Palma. Palma: Ajuntament de Palma. Serveis d Arxius i Biblioteques, 2003 Fills il lustres de Palma. Palma: Ajuntament de Palma: Diari de Balears: PromoMallorca, García-Delgado Segués, Carlos. Las raíces de Palma: los mil primeros años de la construcción de una ciudad. De la colonia romana a la medina musulmana. Palma de Mallorca: José J. de Olañeta, Ladaria, Dolores. El ensanche de Palma: planteamiento del tema, problemática, construcción y valoración de un nuevo espacio urbano, Palma: Ajuntament de Palma, Mas Quetglas, Joan. Història de la ciutat de Palma. Mallorca: Moll, Palma : l'evolució de la ciutat a través de la imatge. Palma: Institut d'estudis Baleàrics, Palma : l'evolució de la ciutat a través de la imatge. Palma: Institut d'estudis Baleàrics, Palma : l'evolució de la ciutat a través de la imatge. Palma: Institut d'estudis Baleàrics, Peña Nicolau, Pere d'alcàntara. Antiguos recintos fortificados de la Ciudad de Palma. Palma: Editorial de Francisco Pons, Pol, Antonio. Recuerdos de Palma. Palma: Editorial Mallorquina, Pons Fábregues, Benito. La bandera de la ciudad de Mallorca. Palma, Est. Tip. de F. Soler Prats, Puig, Valentí. Palma. Barcelona: Destino, Quadrado, José María. Forenses y ciudadanos. Palma de Mallorca: Govern Balear: Miquel Font, Riera Frau, Magdalena. Evolució urbana i topografia de Madîna Mayûrqa. Palma: Ajuntament de Palma, Roca Buades, Ignasi. La ciutat dels records (Palma ). Mallorca: Miquel Font, Tous, Melià, Juan. Palma a través de la cartografía ( ). Palma: Ajuntament de Palma, Zaforteza y Musoles, Diego. La ciudad de Mallorca: ensayo histórico-toponímico. Ed. Facsímil. Palma de Mallorca: Ajuntament de Palma,

6 CICERONE DE PAPER El fons bibliogràfic de la Biblioteca de Cort permet endinsarse en la ciutat des de diversos punts de vista. Ara us proposam recórrer-la a peu o en bicicleta. Podreu conèixer la història antiga i moderna de la ciutat, reviure anècdotes i conèixer les llegendes i els paisatges que ja formen part de la memòria col lectiva. Deixau-vos guiar per aquest títols, que és tant com dir deixau-vos guiar per la Biblioteca de Cort. Fernández Legido, Roberto. Possessions de Palma: història i arquitectura del terme de la ciutat. Palma de Mallorca: J.J de Olañeta, DL 2007 Ferrà i Martorell, Miquel. El Call de Palma. Palma: Miquel Font, Ferrà i Martorell, Miquel. Palma i l'islam. Palma: Miquel Font, Ferrà i Martorell, Miquel. Palma vista pels escriptors. Palma de Mallorca: Miquel Font, Itinerarios históricos en las Islas Baleares: 36 rutas culturales clasificadas a lo largo de 8 épocas históricas y más de un centenar de itinerarios. (Inclou: Palma romana, Palma gótica, Palma renacentista, Patios barrocos de Palma, Palma modernista i La Guerra Civil en Palma ). Palma: Editora Balear, Mas Quetglas, Joan. Palma amb bicicleta. 7 rutes pel centre històric, la badia i les rodalies. Mallorca: Documenta Balear, Palma Ciclista: semanario de sport [revista] Palma: Tipogràfica B. Rotger. ANABEL (9 AÑOS) Patis de Palma = Patios de Palma = Palma's courtyards = Innenhöfe Palmas. Palma: Ajuntament de Palma, DL 2002 Salas Fuster, Antoni. Palma ahir, Palma avui. Mallorca: Moll, Terrasa, Xavier. El patrimonio desaparecido de Palma. Madrid: Temporae, Valero, Gaspar. Itineraris pel centre històric de Palma. Palma de Mallorca: Ajuntament de Palma, Valero, Gaspar. Palma, ciutat de poesia. Palma: Ajuntament de Palma, Valero, Gaspar. Passejada per les llegendes de Palma: itineraris pels mites, les llegendes, les curiositats, les anècdotes i els detalls de la Ciutat de Mallorca. Mallorca: Moll, Valero, Gaspar. Palma fora porta: itineraris pel terme del municipi de Palma. Palma: Ajuntament de Palma, Vidal Alcover, Jaume. Passejades per ciutat. Palma: Ajuntament de Palma, 1993.

7 c MUSA I PERSONATGE Els carrers i els habitants de Palma han inspirat novel listes i poetes d arreu. Aquí teniu un relació de títols en els qual la ciutat deixa de ser un punt al mapa per a esdevenir un personatge idealitzat o cisellat per la nostàlgia de l autor. Aguiló, Josep Maria. Crónicas tristes de la ciudad de Palma. Mallorca: Roig i Montserrat, Garrido, Carlos. Palma íntima. Barcelona: J.J. de Olañeta Editor, Janer Manila, Gabriel. Palma: la ciutat i les ombres. Fotografies de Vicenç Matas. [s.l.]: Caixa de Pensions "La Caixa", Llop, José Carlos. En la ciudad sumergida. Barcelona: RBA Libros, Oliver, Miquel dels Sants. La Ciutat de Mallorques. Mallorca: Moll, Picornell, Climent. Palma, crònica sentimental. Palma: ifeelbook, Riera, Carme. Dins el darrer blau. Barcelona: Destino, Rusiñol, Santiago. L illa de la calma. Muro: Ensiola, Sand, George. Un hivern a Mallorca. Mallorca: Moll, Lea Vélez. La cirujana de Palma. Barcelona: Ediciones B, Grupo Zeta, Verdaguer, Mario. La ciudad desvanecida. Palma de Mallorca: Guillermo Canals, Verdaguer, Mario. La isla de oro. Palma de Mallorca: Cort, 1985.

8 c LA BIBLIOTECA LUL LIANA Què tenen en comú el llibre més antic de la Biblioteca de Cort i un dels més moderns? La resposta és: Ramon Llull. La Biblioteca de Cort conserva centenars d obres sobre la figura del mallorquí més cèlebre, entre les quals es troba una edició de Blanquerna del Aquest tresor bibliogràfic està enquadernat en pergamí flexible i és un exemple del pas de la producció de llibres manuscrita a la impresa. Les seves característiques principals són: reproducció de la cal ligrafia gòtica, decoració de les lletres inicials, distribució dels capítols, notes al marge, ús de la tinta vermella, composició de pàgines a doble columna i utilització de reclams. I entre els llibres més moderns es troba Vida de mestre Ramon, a cura de d'anthony Bonner. El títol original és Vita coaetanea i aquesta edició del 2013 conté el text en llatí, la traducció al català, introducció i notes. Amb motiu del setè centenari de la mort de Ramon Llull aquí teniu un tast bibliogràfic per a apropar-vos a la seva obra i la seva personalitat. Batllori, Miquel. Llull. Barcelona. Nou Art Tha, Bonnín Socias, Catalina. Ramon Llull: entre la història i la llegenda. Palma: Lleonard Muntaner, Cantarellas, Catalina. Ramon Llull: història, pensament i llegenda. Barcelona: Fundació la Caixa, García Ferrer, Maria Neus. Ramon Llull: un racionalista de combat i de circumstàncies. Eivissa: Can Sifre, Gayà Estelrich, Jordi. Ramon Llull. Palma: Ajuntament de Palma, 1982 Mesquida Sureda, Sebastià. Ramon Llull, valor intemporal. Palma de Mallorca, Llinarès, Armand. Ramon Llull. Barcelona: Edicions 62, Mestre Mestre, Bartolomé. Raymundus Barcelona: Obelisco, Peers, Edgar Allison. Foll d'amor: la vida de Ramon Llull. Mallorca: Moll, Rosselló Horrach, Sebastià. Vida glosada del Beat Ramon Llull ( ). Palma: Ajuntament de Palma, Santamaría, Álvaro. Ramon Llull y la Corona de Mallorca: sobre la estructura y elaboración de la Vita Raimundi Lulli. Mallorca: Societat Arqueològica Lul liana, 1989.

9 LA BIBLIOTECA LUL LIANA

10 UNA MAR DE FULLETS L any 1989,Carme Alomar Esteve va realitzar la Memoria del tratamiento de un fondo de folletos antiguos y modernos de la Biblioteca Municipal de Cort. Per a l autora del treball, aquest conjunt de fullets esdevé un modest testimoni de com fou la vida i quines foren les preocupacions politiques, religioses, econòmiques i sanitàries de les illes Balears als segles XVIII, XIX i XX. Per tant, es pot considerar una col lecció de referència per als historiadors i els investigadors. El document més antic data de l any A manera de tast, aquí teniu 9 títols representatius del fons balear. Calvet Girona, Bernardo. Proyecto de ensanche de la ciudad de Palma de Mallorca. Palma de Mallorca, Darder Cánaves, Emili. La propaganda de la higiene social. Palma, Falange Española Tradicionalista de las JONS. I Asamblea Provincial de la Vieja Guardia Balear. Palma de Mallorca,1957. Ferrer, Andreu. Nocions d ortografia mallorquina. Artà, Martínez, Antonio. El castillo de Bellver. Romance histórico. Palma de Mallorca, Massanet. J. Separatismo y Descentralización. Palma de Mallorca, Recogimiento de mujeres. Palma de Mallorca, Reglamento de bomberos. Palma de Mallorca, Viñas, Tomás. Aniversario de la Conquista de la Ciudad de Palma. Palma de Mallorca, 1896.

11 Biblioteca de Cort Plaça de Cort, Palma

Exposició Bibliogràfica. II República E!anyola

Exposició Bibliogràfica. II República E!anyola Exposició Bibliogràfica II República E!anyola Bibliografia. biblioteca de cort. A partir del 14 d Abril 2014. Arostegui, Julio (2013): Largo Caballero : el tesón y la quimera. Barcelona : Debate Azaña,

Más detalles

Máster en Patrimonio cultural: investigación y gestión DESCRIPTOR DE LA ASIGNATURA. Ficha técnica

Máster en Patrimonio cultural: investigación y gestión DESCRIPTOR DE LA ASIGNATURA. Ficha técnica UIB U n i v e r s i t a t d e l e s I l l e s B a l e a r s Máster en Patrimonio cultural: investigación y gestión DESCRIPTOR DE LA ASIGNATURA Ficha técnica Asignatura Nombre de la asignatura: Bibliotecas

Más detalles

Llistat de candidats i candidates Candidatura al Parlament de les Illes Balears

Llistat de candidats i candidates Candidatura al Parlament de les Illes Balears Llistat de candidats i candidates Candidatura al Parlament de les Illes Balears Candidat a cap de llista: - Gabriel Barceló Milta Candidates i candidats a la resta de la llista: - David Abril Hervàs -

Más detalles

DNI Llinatges, Nom Resolució Barceló Ramis, Gemma Acceptada Gelabert Planas, Sofía Acceptada

DNI Llinatges, Nom Resolució Barceló Ramis, Gemma Acceptada Gelabert Planas, Sofía Acceptada Especialització: ANGLÈS i ALEMANY 43171109 Barceló Ramis, Gemma Acceptada 43166822 Gelabert Planas, Sofía Acceptada 41520449 Huertas Fullana, Antoni Acceptat 41570907 Marimón Lewinski, Sofia Magdalena

Más detalles

1a JORNADA DE PROMOCIÓ I EDUCACIÓ PER A LA SALUT. en els centres educatius a les Illes Balears

1a JORNADA DE PROMOCIÓ I EDUCACIÓ PER A LA SALUT. en els centres educatius a les Illes Balears JORNAD OBRE ROMOCI DUCACIÓ ER A LA 1a JORNADA DE PROMOCIÓ I EDUCACIÓ PER A LA SALUT en els centres educatius a les Illes Balears La finalitat d aquesta Jornada és fomentar la feina en equip i facilitar

Más detalles

FONS FAMILIAR Descripció i inventari del fons

FONS FAMILIAR Descripció i inventari del fons FONS FAMILIAR Descripció i inventari del fons 523.000 Família Juanola i Sagaró Darrera actualització: 13/06/2016 Descripció del fons familiar 523.000 Família Juanola Sagaró FITXA DE DESCRIPCIÓ 1. ÀREA

Más detalles

El tramvia arriba a Badalona

El tramvia arriba a Badalona El tramvia arriba a Badalona El nou tram amplia la línia T5 en 2 km i 3 noves parades i ha comportat la reurbanització dels carrers al llarg del seu traçat 8 de setembre de 2007 El tramvia Sant Martí -

Más detalles

Novetats Fira del Llibre

Novetats Fira del Llibre Novetats Fira del Llibre de València 2015 ARXIUS I DOCUMENTS Tomàs Peris Albentosa Els molins d aigua valencians (segles XIII-XIX) ISBN: 978-84-7822-664-1 422 pàgs. 17 El Cancionero de Valencia: Mss.

Más detalles

L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007

L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007 L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007 1 Breu presentació de Terrassa Terrassa és una ciutat de 70,10 km2, situada a 277 m sobre el nivell del mar, a la comarca del Vallès Occidental,

Más detalles

visites guiades a MANRESA tarifes generals

visites guiades a MANRESA tarifes generals visites guiades a MANRESA tarifes generals Manresa, cor de Catalunya Saps que fa uns 40 milions d anys Manresa estava coberta per un mar? O que el carrer del Balç és pràcticament únic a Catalunya? Saps

Más detalles

DL Estratègies didàctiques en xarxa amb Moodle DL Introducció a la imatge digital: edició amb GIMP

DL Estratègies didàctiques en xarxa amb Moodle DL Introducció a la imatge digital: edició amb GIMP TELEEDUCACIÓ I TIC DL00011701 Estratègies didàctiques en xarxa amb Moodle Blázquez Salom, Macià Burguera Burguera, Antoni Cardona Costa, Catalina Cerdà Garriga, Magdalena Rosselló Matas, Carmen Torres

Más detalles

LA SEU. Bibliografia disponible a la Biblioteca de Cort

LA SEU. Bibliografia disponible a la Biblioteca de Cort LA SEU Bibliografia disponible a la Biblioteca de Cort MONOGRAFIES Alomar, Gabriel. Guillem Sagrera y la arquitectura gótica del S.XV. COACIB. Barcelona,1970. Barceló Crespí, Maria. Clergues il lustrats

Más detalles

Consejería Dirección General Dirección C.P. Teléfono Fax Horario de atención Palma

Consejería Dirección General Dirección C.P. Teléfono Fax Horario de atención Palma Innovación, Investigación y Turismo C/ Montenegro, 5 Dirección General de Turismo D.G de Innovación e Investigación Ctra. De Valldemossa Km. 7,4 Parc Bit. C/ Blaise Pascal s/n Edif. Adduno Ctra. De Valldemossa

Más detalles

Associació Consell de Cent

Associació Consell de Cent 1 Avui dia, anar amunt i avall del passeig de Gràcia, passejar pel parc de la Ciutadella, o moure s pels distints barris [...] forma part de la nostra activitat quotidiana. Costa d assumir que tot això

Más detalles

1796. Art Modern i Contemporani a les Balears. Curs professor: Andreu Josep Villalonga Vidal

1796. Art Modern i Contemporani a les Balears. Curs professor: Andreu Josep Villalonga Vidal 1796. Art Modern i Contemporani a les Balears. Curs 2013-2014 professor: Andreu Josep Villalonga Vidal andreu.villalonga@uib.es Objecte Estudi de l art dels segles de l època moderna i contemporània produït

Más detalles

BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011

BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011 BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011 GESOP,, S.L. C/. Llull 102, 4rt. 3a. 08005 Barcelona Tel. 93 300 07 42 Fax 93 300 55 22 www.gesop.net PRESENTACIÓ: En motiu de l inici

Más detalles

DEPARTAMENT DE CIÈNCIES SOCIALS NOM I COGNOMS :

DEPARTAMENT DE CIÈNCIES SOCIALS NOM I COGNOMS : DEPARTAMENT DE CIÈNCIES SOCIALS NOM I COGNOMS : 1 INDEX : PAG. 1.- Exercici 1.- Mapa dels regnes germànics S. VI 3 2.- Exercici 2.- Mapa evolució I. Bizantí. 3 3.- Exercici 3.- Estructura de l església

Más detalles

Tel.:

Tel.: GUIA TURÍSTICA Tel.: 902 102 365 www.visitpalma.com Una manera diferent de visitar la ciutat és a través de les seves esglésies. Palma és una ciutat rica en arquitectura religiosa, amb el gòtic i el

Más detalles

ULTIMA HORA PALMA DE MALLORCA

ULTIMA HORA PALMA DE MALLORCA ULTIMA HORA 12/06/09 43.112 Ejemplares 36.487 Ejemplares Sección: LOCAL - REGIONAL Valor: 1.852,00 Área (cm2): 479,3 Ocupación: 59,44 % Documento: 1/1 Cód: 29084098 Página: 28 DIARIO DE MALLORCA 12/06/09

Más detalles

ARXIU HISTÒRIC DE LA CIUTAT DE BARCELONA FONS PRIVATS FONS EMPRESES I COOPERATIVES AHCB3-415/5D109 CATÀLEG

ARXIU HISTÒRIC DE LA CIUTAT DE BARCELONA FONS PRIVATS FONS EMPRESES I COOPERATIVES AHCB3-415/5D109 CATÀLEG 1 ARXIU HISTÒRIC DE LA CIUTAT DE BARCELONA FONS PRIVATS FONS EMPRESES I COOPERATIVES AHCB3-415/5D109 CATÀLEG 5D109 COMPANYIA D URBANITZACIÓ DE LES ALTURES N.E. D HORTA LES ROQUETES Barcelona, 2015 2 INTRODUCCIÓ

Más detalles

La governabilitat metropolitana a Europa i l Amèrica del Nord

La governabilitat metropolitana a Europa i l Amèrica del Nord La governabilitat metropolitana a Europa i l Amèrica del Nord Mariona Tomàs Col lecció_estudis Sèrie_Govern Local 13 La governabilitat metropolitana a Europa i l Amèrica del Nord La governabilitat metropolitana

Más detalles

CONFERÈNCIA TRAMVIES D EUROPA PALMA, 16 i 17 D ABRIL DE 2010 PROGRAMA

CONFERÈNCIA TRAMVIES D EUROPA PALMA, 16 i 17 D ABRIL DE 2010 PROGRAMA CONFERÈNCIA TRAMVIES D EUROPA PALMA, 16 i 17 D ABRIL DE 2010 PROGRAMA CONFERÈNCIA TRAMVIES D EUROPA PALMA, 16 i 17 D ABRIL DE 2010 Centre de Cultura Sa Nostra En el marc de les actuacions de comunicació

Más detalles

MAQUETA PER AL MURAL DEL SOL

MAQUETA PER AL MURAL DEL SOL MAQUETA PER AL MURAL DEL SOL Joan Miró, 1956 Gouache, carbonet damunt paper 212,8 x 121,5 cm El 1955, la UNESCO va sol licitar la participació de Joan Miró en la decoració de l edifici de la seva nova

Más detalles

Què és? Som el que mengem

Què és? Som el que mengem Què és? Som el que mengem Natació Educativa Hoquei Medi Obert Act. aquàtica discapacitats Tallers Cuina L H Camina 100x100 SALUDABLE Dia Mundial de la Salut Jornades Adaptades INTRO Activitat física i

Más detalles

ART MEDIEVAL A LES BALEARS

ART MEDIEVAL A LES BALEARS ART MEDIEVAL A LES BALEARS PERIODITZACIÓ Primera etapa (c. 1231-1276) - Els conqueridors introdueixen el gòtic a Mallorca - Destacat paper dels ordes mendicants - Arquitectura esglésies conventuals i de

Más detalles

II Congrés de la Societat d Onomàstica

II Congrés de la Societat d Onomàstica XXVII Jornada d Antroponímia i Toponímia de la UIB II Congrés de la Societat d Onomàstica XXVII Jornada d Antroponímia i Toponímia de la UIB Onomàstica i identitat, un repte universal i multiescalar Manacor,

Más detalles

Consejería Dirección General Dirección C.P. Teléfono Fax Horario de atención Palma

Consejería Dirección General Dirección C.P. Teléfono Fax Horario de atención Palma Innovación, Investigación y Turismo C/ Montenegro, 5 Dirección General de Turismo D.G de Innovación e Investigación Ctra. De Valldemossa Km. 7,4 Parc Bit. C/ Blaise Pascal s/n Edif. Adduno Ctra. De Valldemossa

Más detalles

Nadal, Cap d'any i Reis AJUNTAMENT DE MOLLERUSSA

Nadal, Cap d'any i Reis AJUNTAMENT DE MOLLERUSSA Nadal, Cap d'any i Reis AJUNTAMENT DE MOLLERUSSA Concert d'any nou Harold Lloyd amb l Orquestra Julià Carbonell Diumenge, 3 de gener A la 1 del migdia Al Teatre L'Amistat Ho organitza: Associació de la

Más detalles

INFORME SOBRE LLARS D INFANTS AL BAIX LLOBREGAT

INFORME SOBRE LLARS D INFANTS AL BAIX LLOBREGAT INFORME SOBRE LLARS D INFANTS AL BAIX LLOBREGAT 1. SITUACIÓ DE LES LLARS D INFANTS A LA COMARCA 2. PLACES A LES LLARS D INFANTS COMISSIÓ DE CONCILIACIÓ PERSONAL, FAMILIAR I LABORAL Data: Baix Llobregat,

Más detalles

AELC ASSOCIACIÓ D ESCRIPTORS EN LLENGUA CATALANA. Notícia bibliogràfica dels escriptors de les Illes

AELC ASSOCIACIÓ D ESCRIPTORS EN LLENGUA CATALANA. Notícia bibliogràfica dels escriptors de les Illes AELC ASSOCIACIÓ D ESCRIPTORS EN LLENGUA CATALANA Notícia bibliogràfica dels escriptors de les Illes 2 0 0 9 P o e s i a Aguiló, Josep Lluís / Miquel Bezares / Pere Joan Martorell / Margalida Pons / Gabriel

Más detalles

L' AVENÇ BARCELONA 01/01/13. Cód: Página: 62

L' AVENÇ BARCELONA 01/01/13. Cód: Página: 62 L' AVENÇ Mensual Sin datos OJD Sin datos OJD 01/01/13 Sección: OTROS Valor: 1.500,00 Área (cm2): 551,9 Ocupación: 100 % Documento: 1/3 Autor: XAVIER VALLS Núm. Lectores: 0 Cód: 65968764 Página: 62 L' AVENÇ

Más detalles

Consejeria Dirección General Dirección C.P. Teléfono Fax Palma Palma Palma Palma

Consejeria Dirección General Dirección C.P. Teléfono Fax Palma Palma Palma Palma Consejeria Dirección General Dirección C.P. Teléfono Fax Presidencia Presidencia Presidencia Turismo de la Presidència para el Deporte Escuela Nacional de vela de Calanova Servicios centrales ATIB ATIB

Más detalles

La investigación histórica realizada en la UIB sobre el movimiento asociativo en las

La investigación histórica realizada en la UIB sobre el movimiento asociativo en las La investigación histórica realizada en la UIB sobre el movimiento asociativo en las Islas Baleares desmonta el tópico de una sociedad desmovilizada e individualista El Grupo de Estudio de la Cultura,

Más detalles

Seguretat informàtica

Seguretat informàtica Informàtica i comunicacions Seguretat informàtica CFGM.SMX.M06/0.09 CFGM - Sistemes microinformàtics i xarxes Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

EDUCACIÓ VIÀRIA A 4t CURS D EDUCACIÓ PRIMÀRIA

EDUCACIÓ VIÀRIA A 4t CURS D EDUCACIÓ PRIMÀRIA EDUCACIÓ VIÀRIA EDUCACIÓ VIÀRIA A 4t CURS D EDUCACIÓ PRIMÀRIA INFORMACIÓ PER AL MESTRE El concepte d educació viària va molt més enllà de saber conduir un vehicle a partir dels catorze o dels divuit anys.

Más detalles

V Cursa de S'hostal Montuïri - Menors

V Cursa de S'hostal Montuïri - Menors V Cursa de S'hostal Montuïri - Menors Cursa Popular martes, 6 de diciembre de 2016 C.Atletisme Montuïri 8:30 h. RESULTATS CATEGORIES V Cursa de S'hostal Montuïri - Menors Pre Iniciació 1 70 ariadna Rossello

Más detalles

Encara no tens el llibre! De regal un CD de música.

Encara no tens el llibre! De regal un CD de música. Encara no tens el llibre! De regal un CD de música. L any 2015 vam presentar l edició d un llibre excepcional 150 anys del ferrocarril de Tarragona Martorell (1865-2015, colofó dels diversos actes commemoratius

Más detalles

N O S A L T R E S S O M... Escola Collbaix

N O S A L T R E S S O M... Escola Collbaix N O S A L T R E S S O M... Escola Collbaix ESCOLA COLLBAIX DE SANT JOAN DE VILATORRADA Projecte educatiu del CEIP Collbaix: Escola integrada a la comunitat educativa de Sant Joan de Vilatorrada. Escola

Más detalles

Consell de Redacció. Joan Trullén (vicepresident de planificació estratègica Àrea Metropolitana de Barcelona)

Consell de Redacció. Joan Trullén (vicepresident de planificació estratègica Àrea Metropolitana de Barcelona) Papers. Regió Metropolitana de Barcelona és una publicació de l Institut d Estudis Regionals i Metropolitans sota el patrocini i l impuls de l Ajuntament de Barcelona, la Mancomunitat de Municipis de l

Más detalles

JORNADES. anys TARRACO. patrimoni mundial un passat ple de futur

JORNADES. anys TARRACO. patrimoni mundial un passat ple de futur JORNADES anys TARRACO patrimoni mundial un passat ple de futur del 27 de novembre al 3 de desembre de 2017 dilluns 27 de novembre presentació de les actes del iii congrés internacional d arqueologia i

Más detalles

LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA

LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA Presentació: L any 1933 la Universitat de Barcelona va aconseguir un règim especial d estructura i funcionament que li va permetre una autonomia

Más detalles

Vigilància epidemiològica de la infecció pel VIH i la SIDA a Catalunya.

Vigilància epidemiològica de la infecció pel VIH i la SIDA a Catalunya. Vigilància epidemiològica de la infecció pel VIH i la SIDA a. Actualització a 31 de desembre de 2012 1 Índex Introducció... 3 Diagnòstics de VIH... 4 Casos de SIDA... 5 Resum i conclusions... 6 Taules

Más detalles

TITELLES SEBASTIÀ VERGÉS

TITELLES SEBASTIÀ VERGÉS TITELLES SEBASTIÀ VERGÉS SEBASTIÀ VERGÉS presenta Hansel i Gretel en teatre de titelles. És una adaptació del famós conte dels germans Grimm, en una nova versió actualitzada i divertida en què sempre es

Más detalles

ESPAIS PER A LA GENT GRAN MANRESA

ESPAIS PER A LA GENT GRAN MANRESA ESPAIS PER A LA GENT GRAN MANRESA PRESENTACIÓ Des de la Regidoria de Participació ciutadana, Joventut i Gent gran s ha treballat amb l artista Ferran Costa i Duran per poder disposar d unes imatges de

Más detalles

ESPECIAL LABORATORI TURISME ESTIMACIÓ DEL PIB TURÍSTIC EN LES MARQUES I COMARQUES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA

ESPECIAL LABORATORI TURISME ESTIMACIÓ DEL PIB TURÍSTIC EN LES MARQUES I COMARQUES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA ESPECIAL LABORATORI TURISME ESTIMACIÓ DEL PIB TURÍSTIC EN LES MARQUES I COMARQUES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA 2005-2008 * A partir de l informe Estimació del PIB turístic per Catalunya 2005-2008 realitzat

Más detalles

Ajuntament Sant Pere de Ribes

Ajuntament Sant Pere de Ribes EDICTE/ Amb data 20 d octubre de 2016, el Sr. Josep Moya Ibáñez, Alcalde accidental de l Ajuntament de Sant Pere de Ribes, ha dictat el Decret, del contingut següent : DECRET 1042/2016 APROVACIÓ ADMESOS

Más detalles

Tossa de Mar. Paradís Blau de la Costa Brava. www.tossademar.cat/casatatossa

Tossa de Mar. Paradís Blau de la Costa Brava. www.tossademar.cat/casatatossa www.tossademar.cat/casatatossa Ajuntament de Tossa de Mar Àrea de Promoció Econòmica www.tossademar.cat www.infotossa.com Promoció Econòmica Ajuntament de Tossa de Mar Tossa de Mar Paradís Blau de la Costa

Más detalles

Seminari de llenguatge específic per a humanitats

Seminari de llenguatge específic per a humanitats SHP1 Dimecres 5, 12, 26 d abril, 3 i 10 de maig. De 17.30 a 20.30 h Dimecres, 17 de maig Edifici Sa Riera (Palma). Carrer de Miquel dels Sants Oliver, 2 Afán de Rivera García Irene Amengual Vich Josep

Más detalles

El temple estava dedicat a l emperador August i a 3 deus: JÚPITER:És el deu principal, que governa el món.

El temple estava dedicat a l emperador August i a 3 deus: JÚPITER:És el deu principal, que governa el món. Us proposem una ruta històrica per Barcelona. Començarem per la Barcelona romana, continuarem per la Barcelona medieval i acabarem visitant el Parc Güell, construït durant l època industrial. Com Anar:

Más detalles

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ ÍNDEX 1. LA MEVA CARPETA... 3 2. DADES DEL PADRÓ... 4 2.1. Contextualització... 4 2.2. Noves Millores... 4 3. INFORMACIÓ FISCAL... 6 3.1. Contextualització... 6

Más detalles

Consejeria Dirección General Dirección C.P. Teléfono Fax Palma Palma Maó Eivissa

Consejeria Dirección General Dirección C.P. Teléfono Fax Palma Palma Maó Eivissa Consejeria Dirección General Dirección C.P. Teléfono Fax Presidencia Turismo Movilidad y Ordenación Movilidad y Ordenación Movilidad y Ordenación Servicios centrales ATIB ATIB Menorca ATIB de D.G. de Patrimonio

Más detalles

En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès.

En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès. ÍNDEX: En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès. (Es pot accedir-hi directament clicant damunt el punt en qüestió) 1. Tarifes

Más detalles

Las nuevas obras de escultura en la fachada de la catedral de Mallorca. La capilla de la Trinidad, panteón de los reyes de la casa de Mallorca

Las nuevas obras de escultura en la fachada de la catedral de Mallorca. La capilla de la Trinidad, panteón de los reyes de la casa de Mallorca Bibliografia Catedral de Mallorca La Seu ADAMS CRAM R. The Cathedral of Palma de Mallorca. An arquitectural study. Cambridge (Massachusetts), 1932 AGUILÓ Estanislao de K. Las nuevas obras de escultura

Más detalles

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils La tortuga Poruga Un nou material didàctic de l Estany de Sils 2ª Jornada de l Estany de Sils Temporània, Associació d Educació Ambiental de la Selva Joan Mas Josep Noguerol Llicenciats en Ciències Ambientals

Más detalles

Desconcentració territorial de l activitat turística Plans de Turisme de Districte. Segona Tinència d Alcaldia d Economia, Empresa i Ocupació

Desconcentració territorial de l activitat turística Plans de Turisme de Districte. Segona Tinència d Alcaldia d Economia, Empresa i Ocupació Desconcentració territorial de l activitat turística Plans de Turisme de Districte Segona Tinència d Alcaldia d Economia, Empresa i Ocupació Desembre 2013 1 Característiques del turisme a Barcelona Creixement

Más detalles

Anàlisi dels recursos per garantir el Dret a l alimentació a Barcelona

Anàlisi dels recursos per garantir el Dret a l alimentació a Barcelona Estratègia Compartida per una Ciutat més Inclusiva Projecte Tractor Barcelona Garantia Social Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva Anàlisi dels recursos per garantir el Dret a l alimentació a Barcelona

Más detalles

Cognoms i nom Cos-escala / categoria Vinculació Gerència Servei d'alumnes Servei de Comptabilitat i Pressuposts

Cognoms i nom Cos-escala / categoria Vinculació Gerència Servei d'alumnes Servei de Comptabilitat i Pressuposts Cognoms i nom Cos-escala / categoria Vinculació Gerència Alcover Ordinas, Andreu (Gerent) Cos superior d'administració de la CAIB FC March Cifre, M. Antònia Auxiliar administrativa UIB FC Miró de Mesa

Más detalles

ANNEX NÚM. 3 CARTOGRAFIA I TOPOGRAFIA

ANNEX NÚM. 3 CARTOGRAFIA I TOPOGRAFIA ANNEX NÚM. 3 CARTOGRAFIA I TOPOGRAFIA Projecte d'urbanització del C/ Sant Miquel, entre els carrers de l'hospital i de sant Joan, a Esparreguera Annex núm. 3: Cartografia i Topografia 1 2 Annex núm. 3:

Más detalles

Prova de batxillerat per a l'accés a la Universitat Llista definitva per matèries del tribunal

Prova de batxillerat per a l'accés a la Universitat Llista definitva per matèries del tribunal 9/0/07 Convocatòria de setembre de l'any 07 VIDAL LLABRÉS, CATALINA Secretari/a - () Alemany II ROCA ARAÑÓ, FRANCISCA VELASCO ARRANZ, BEGOÑA Anglès II BLANES MAYANS, MARIA DEL CARMEN Vocal suplent - ()

Más detalles

Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes

Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes Història de l Abadia del Comtat d Urgell 1166-2017 AULES D EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA DE LLEIDA 15 i 16 de febrer de 2017 INTRODUCCIÓ Situació geogràfica

Más detalles

Barcelona, una escola oberta a tothom.

Barcelona, una escola oberta a tothom. Barcelona, una escola oberta a tothom. Benvolgudes famílies, Ens plau informar-vos que, durant aquests dies, els centres educatius sostinguts amb fons públics a la ciutat de Barcelona organitzen i desenvolupen

Más detalles

Mapa penitenciari per a la Barcelona de 2017

Mapa penitenciari per a la Barcelona de 2017 Mapa penitenciari per a la Barcelona de 2017 La capital de Catalunya es compromet amb un Pla que alliberarà els terrenys de la Model i Trinitat Vella i contribuirà a desenvolupar una política penitenciària

Más detalles

El Modernisme va rebre a cada país un nom

El Modernisme va rebre a cada país un nom Modernisme a Europa El Modernisme va rebre a cada país un nom diferent, el Jugendstil a Alemanya, Floreal i Liberty a Italia, Secesió a Austria però se l identifica generalment amb el nom que va rebre

Más detalles

Projecte Comunitats Autònomes.

Projecte Comunitats Autònomes. Nom: Curs 2014-15 Projecte Comunitats Autònomes. El projecte està relacionat amb les Comunitats Autònomes d Espanya i té per finalitat conèixer les característiques més importants de cadascuna d elles.

Más detalles

fotografia El Monestir de Poblet Equip de treball:

fotografia El Monestir de Poblet Equip de treball: fotografia El Monestir de Poblet Equip de treball: 1. Situació geogràfica Com es pot arribar a Poblet Dissenya un itinerari molt clar (ho pots reforçar amb fotos, mapes, etc) i amb molts elements orientatius

Más detalles

Congreso Internacional «Geografías Espirituales Hispánicas (Siglos XV-XVII)»

Congreso Internacional «Geografías Espirituales Hispánicas (Siglos XV-XVII)» Congreso Internacional «Geografías Espirituales Hispánicas (Siglos XV-XVII)» XVII)» Palma, 19-21 de mayo de 2015 Universidad de las Illes Balears. Edificio Sa Riera C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Más detalles

DIRECCIÓ SERVEIS TIC INFORME TÈCNIC TÍTOL ANÀLISI DE L ESTAT DEL SERVEI TDT AL MUNICIPI DE SANT VICENÇ DE MONTALT VERSIÓ 1.0

DIRECCIÓ SERVEIS TIC INFORME TÈCNIC TÍTOL ANÀLISI DE L ESTAT DEL SERVEI TDT AL MUNICIPI DE SANT VICENÇ DE MONTALT VERSIÓ 1.0 DIRECCIÓ SERVEIS TIC INFORME TÈCNIC TÍTOL ANÀLISI DE L ESTAT DEL SERVEI TDT AL MUNICIPI DE CODI VERSIÓ 1.0 NOMBRE DE PÀGINES (inclosa aquesta) 6 ÍNDEX 1 Objecte... 3 2 Abast... 3 3 Consideracions prèvies...

Más detalles

L ANÀLISI DELS PLÀNOLS URBANS

L ANÀLISI DELS PLÀNOLS URBANS L ANÀLISI DELS PLÀNOLS URBANS L'anàlisi deis plànols urbans permet de conèixer l'emplaçament, l'evolució històrica, el creixement, la morfologia i l'estructura d'una ciutat. Cal analitzar: L'emplaçament

Más detalles

CLA P/Cat Dorsal CRONO Nombre Participante Cat. Edad GRUPO 1 1 51 1:57:39 VANRELL ESTRANY, JOAN SU 21 LOCAL 2 1 75 2:06:19 ADROVER FORTEZA, JOAN PR

CLA P/Cat Dorsal CRONO Nombre Participante Cat. Edad GRUPO 1 1 51 1:57:39 VANRELL ESTRANY, JOAN SU 21 LOCAL 2 1 75 2:06:19 ADROVER FORTEZA, JOAN PR CLA P/Cat Dorsal CRONO Nombre Participante Cat. Edad GRUPO 1 1 51 1:57:39 VANRELL ESTRANY, JOAN SU 21 LOCAL 2 1 75 2:06:19 ADROVER FORTEZA, JOAN PR 36 BOM 3 1 112 2:07:22 ROLDAN MERCADAL, ANTONIO SE 24

Más detalles

ACTIVITATS D ANTICIPACIÓ A LA LECTURA

ACTIVITATS D ANTICIPACIÓ A LA LECTURA ACTIVITATS D ANTICIPACIÓ A LA LECTURA 1 Busca el significat de les paraules «llegenda» i «errant». Després escriu el que creus que pot ser l argument de l obra: 2 Observa la portada del llibre i fixa t

Más detalles

Administració i Direcció d'empreses (llicenciatura) + Administració d Empreses (grau) (3)

Administració i Direcció d'empreses (llicenciatura) + Administració d Empreses (grau) (3) RESOLUCIÓ del Rectorat del dia 4 de desembre de 2012 per la qual es fa pública la relació definitiva de representants del grup C) (estudiants) elegits per al Claustre de la Universitat. Administració i

Más detalles

www.valls.cat Troba'ns a VisitaValls

www.valls.cat Troba'ns a VisitaValls www.valls.cat Troba'ns a VisitaValls RUTES GUIADES PER VALLS La Ciutat de Valls us convida a gaudir d'una ruta turística guiada pel centre històric de la capital de l'alt Camp. Totes les rutes tenen una

Más detalles

III Cursa 10 km S'Hostal de Montuiri-Escolars

III Cursa 10 km S'Hostal de Montuiri-Escolars III Cursa 10 km S'Hostal de Montuiri-Escolars viernes, 06 de diciembre de 2013 S'Hostal de Montuïri RESULTATS CATEGORIES III Cursa 10 km S'Hostal de Montuiri-Escolars Iniciacio 1 59 Laura Casbas Barceló

Más detalles

PREMIS LITERARIS CIUTAT D OLOT 2017

PREMIS LITERARIS CIUTAT D OLOT 2017 S LITERARIS CIUTAT D OLOT 2017 LI MARIAN VAYREDA PROSA NARRATIVA Podran optar al Premi Marian Vayreda de narrativa, organitzat per l Institut de Cultura d Olot - Ajuntament d Olot, obres de creació literària.

Más detalles

DOSSIER DE L EXPOSICIÓ GERARD SALA

DOSSIER DE L EXPOSICIÓ GERARD SALA DOSSIER DE L EXPOSICIÓ GERARD SALA L esperit intangible Llum, aigua, aire Programa de Suport a Exposicions Municipals (SEM) 2009-2010 L esperit intangible. Llum, aigua, aire. Gerard Sala Contingut del

Más detalles

Obras expuestas. Agora : historia universal y de España. Edades Antigua y Media. - Barcelona : Teide : [Universidad, 1958] VC/3101/5

Obras expuestas. Agora : historia universal y de España. Edades Antigua y Media. - Barcelona : Teide : [Universidad, 1958] VC/3101/5 Obras expuestas Obras Agora : historia universal y de España. Edades Antigua y Media. - Barcelona : Teide : [Universidad, 1958] VC/3101/5 Aproximación a la historia de España. - Barcelona : Vicens-Vives,

Más detalles

BIBLIOGRAFIA DIBUIXOS PREMIS YNGLADA-GUILLOT

BIBLIOGRAFIA DIBUIXOS PREMIS YNGLADA-GUILLOT BIBLIOGRAFIA DIBUIXOS PREMIS YNGLADA-GUILLOT GENERAL Rafael BENET, Cròniques d art a La Veu de Catalunya 1934-36, Fundació Rafael Benet, Barcelona, 2006. Catàleg de l Exposición de dibujos de Pedro Ynglada,

Más detalles

CONGRESO INTERNACIONAL 1959, DE COLLIOURE A FORMENTOR de febrero de 2009

CONGRESO INTERNACIONAL 1959, DE COLLIOURE A FORMENTOR de febrero de 2009 CONGRESO INTERNACIONAL 26-28 de febrero de 2009 Día 26 y 27 Auditorio de CaixaFòrum Palma Plaza de Weyler, 3 Día 28 Edificio Sa Riera Calle Miquel dels Sants Oliver, 2 ORGANIZA Sociedad Estatal de Conmemoraciones

Más detalles

Meridiana. Taula de Participació

Meridiana. Taula de Participació Meridiana Taula de Participació 19 de novembre de 2015 1 ORDRE DEL DIA 1. Constitució de la Taula de Participació 2. Els estudis fets fins ara: 1. Diagnosi prèvia i propostes marc per al nou espai meridiana

Más detalles

La Nazionale centrale Vittorio Emanuele II: una gran biblioteca romana

La Nazionale centrale Vittorio Emanuele II: una gran biblioteca romana La Nazionale centrale Vittorio Emanuele II: una gran biblioteca romana Biblioteca Angelica, sala de lectura Biblioteca Casanatense, saló monumental El 1849 es proclama la segona república romana El 1870

Más detalles

Azpelicueta Criado, Maria del Carmen Jiménez González, Xavier Vallespir Torrens, Francisca

Azpelicueta Criado, Maria del Carmen Jiménez González, Xavier Vallespir Torrens, Francisca DL00011804 Introducció a la imatge digital: edició amb GIMP Ferriol Buñola, Pere Jorda Sanchez, Gabriel Martinez Lopez, Francisco Manuel Moyà Alcover, Gabriel Muntaner Mas, Adrià Picos Gayá, Rodrigo Sbert

Más detalles

C e n t r e d e d o c u m e n t a c i ó G u i a b i b l i o g r à f i c a. Dones poetes

C e n t r e d e d o c u m e n t a c i ó G u i a b i b l i o g r à f i c a. Dones poetes C e n t r e d e d o c u m e n t a c i ó G u i a b i b l i o g r à f i c a Dones poetes PRESENTACIÓ La selecció de recursos documentals que us presentem comprèn una mostra representativa de documents i

Más detalles

Can Boet - Centre de patrimoni arqueològic i natural

Can Boet - Centre de patrimoni arqueològic i natural Centre d estudis d Arqueologia i Història de Mataró Foto: Sergio Ruiz Situació i història Can Boet. C. de Pablo Iglesias, 83-08302 Mataró Vil la romana de Torre Llauder Font: Google Earth Situació i història

Más detalles

El MEDI FISIC I EL PAISATGE NATURAL

El MEDI FISIC I EL PAISATGE NATURAL CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL TEMA 10 (deu) El MEDI FISIC I EL PAISATGE NATURAL Nom i cognoms. 3r curs EL PAISATGE DE MUNTANYA I LA PLANA Les formes de relleu són : LA MUNTANYA : És una

Más detalles

Acta Federació de Triatló de les Illes Balears IV Duatlo de Porreras Mallorca domingo, 15 de febrero de 2015

Acta Federació de Triatló de les Illes Balears IV Duatlo de Porreras Mallorca domingo, 15 de febrero de 2015 Dorsal Nom i Llinatges Club/Pais Cat Temps Oficial Carrera T1 Ciclismo T2 Carrera Vel 1 26 Albert Gelabert Mira 1986 Platges Cala Millor-Bicis Sanc 1 M30 1:11:52 1 0:17:14 3:27 m/km 00:40 2 0:46:13 00:36

Más detalles

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Índex 1. Introducció i prioritats del Programa 2016 2. Línies estratègiques d actuació 2.1. Girona, ciutat educadora i solidària 2.2. La dimensió transversal

Más detalles

Somni causat pel vol d una abella al voltant d una magrana un segon abans de despertar

Somni causat pel vol d una abella al voltant d una magrana un segon abans de despertar Somni causat pel vol d una abella al voltant d una magrana un segon abans de despertar Guia d ús per a famílies amb infants de 6 a 11 anys Jocs al web de la Fundació Gala-Salvador Dalí: www.salvador-dali.org

Más detalles

Cognoms i nom Cos-escala / categoria Vinculació Gerència Servei d Alumnes Servei de Comptabilitat i Pressuposts

Cognoms i nom Cos-escala / categoria Vinculació Gerència Servei d Alumnes Servei de Comptabilitat i Pressuposts Cognoms i nom Cos-escala / categoria Vinculació Gerència Alcover Ordinas, Andreu (Gerent) Cos superior d'administració de la CAIB FC March Cifre, M. Antònia Auxiliar administrativa UIB FC Miró de Mesa

Más detalles

11s. Jornades Catalanes d Informació i Documentació. Barcelona, 22 i 23 de maig de 2008. VIVÈNCIES: La Barcelona que vaig viure (1931-1945)

11s. Jornades Catalanes d Informació i Documentació. Barcelona, 22 i 23 de maig de 2008. VIVÈNCIES: La Barcelona que vaig viure (1931-1945) 11s. Jornades Catalanes d Informació i Documentació. Barcelona, 22 i 23 de maig de 2008 VIVÈNCIES: La Barcelona que vaig viure (1931-1945) Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra Esperança Paños i Ester Corbera

Más detalles

CENTROS DE SALUD Y RESPONSABLES DEL PROGRAMA DE DESHABITUACIÓN TABÁQUICA DE MALLORCA

CENTROS DE SALUD Y RESPONSABLES DEL PROGRAMA DE DESHABITUACIÓN TABÁQUICA DE MALLORCA CENTROS DE SALUD Y RESPONSABLES DEL PROGRAMA DE DESHABITUACIÓN TABÁQUICA DE MALLORCA MALLORCA SECTOR LEVANTE (Hospital Manacor) 1. Centro de Salud Artà Población: Artà Dirección: C/ Trespolet, 3 Teléfono:

Más detalles

Guia para mascotas: Web de establecimientos. Presentació escrita - visual Treball Final de Grau Multimèdia Per: Ana Muñoz

Guia para mascotas: Web de establecimientos. Presentació escrita - visual Treball Final de Grau Multimèdia Per: Ana Muñoz Guia para mascotas: Web de establecimientos Presentació escrita - visual Treball Final de Grau Multimèdia Per: Ana Muñoz Index 1. Introducció 2. Objectius 3. Pàgines del treball 4. Desenvolupament del

Más detalles

ABCÇDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcçdefghijklmnopqrstuvwxyz (.,:;?! '-*) àéèïíóòúü

ABCÇDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcçdefghijklmnopqrstuvwxyz (.,:;?! '-*) àéèïíóòúü Tipografia La tipografia, en totes les seves variants, és la tipografia corporativa de la Generalitat. Això vol dir que les identificacions de la Generalitat, el conjunt del senyal i del logotip, només

Más detalles

1768- HISTORIA DE LAS ISLAS BALEARES EN LA EDAD MEDIA

1768- HISTORIA DE LAS ISLAS BALEARES EN LA EDAD MEDIA 1768- HISTORIA DE LAS ISLAS BALEARES EN LA EDAD MEDIA (4,5 créditos teóricos/1,5 créditos prácticos) Asignatura obligatoria de 3r curso Profesor: Jaume Sastre Moll Curso 2006 / 2007 1er. CUATRIMESTRE.I

Más detalles

Resumen. En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB).

Resumen. En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB). Resumen En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB). - Encuesta de satisfacción de los usuarios de las bibliotecas (CBB). ELS USUARIS DE LES BIBLIOTEQUES

Más detalles

Subsección segunda. Otros anuncios oficiales ADMINISTRACIÓN ELECTORAL JUNTA ELECTORAL DE LAS ILLES BALEARS CIRCUNSCRIPCIÓN DE MALLORCA

Subsección segunda. Otros anuncios oficiales ADMINISTRACIÓN ELECTORAL JUNTA ELECTORAL DE LAS ILLES BALEARS CIRCUNSCRIPCIÓN DE MALLORCA Sec. V. - Pág. 30797 Sección V. Anuncios Subsección segunda. Otros anuncios oficiales ADMINISTRACIÓN ELECTORAL JUNTA ELECTORAL DE LAS ILLES BALEARS 9878 Proclamación oficial de candidatos electos a diputados/diputadas

Más detalles

Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial alimentari.

Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial alimentari. DR ENGINYER ATANASI JORNET SL B65844540 Tel.93 246 61 92 info@atanasijornet.com www.atanasijornet.com F0015ACTREV00 Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial

Más detalles

I JORNADAS EUROPEAS LAS PROPIEDADES RURALES DEL MEDITERRÁNEO

I JORNADAS EUROPEAS LAS PROPIEDADES RURALES DEL MEDITERRÁNEO LAS PROPIEDADES 15 y 16 de abril de 2015 Organiza: Los Orígenes Ruta de las Sociedades Cultural del Mediterráneo Europea Durante dos días, la Cámara de Comercio acogerá en Palma de Mallorca las I Jornadas

Más detalles