L'IVA I LA PRORRATA. % = Operacions que donen dret a deduir x 100 Total operacions de l'exercici

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "L'IVA I LA PRORRATA. % = Operacions que donen dret a deduir x 100 Total operacions de l'exercici"

Transcripción

1 Setembre 2010 L'IVA I LA PRORRATA La Llei de l'iva no permet la deducció de les quotes d'iva suportades en l'adquisició de béns i serveis destinats a la realització d'activitats exemptes (amb determinades excepcions). Només permet la deducció de les quotes d'iva suportades en les adquisicions destinades a la realització d'operacions no exemptes. Algunes empreses realitzen tant operacions que originen el dret a deduir les quotes suportades, com d altres en les quals no es pot exercir aquest dret. Per a aquests casos, Hisenda ha previst l'aplicació de la Regla de Prorrata 1 amb les seves dues modalitats: la prorrata general i la prorrata especial. 1) REGLA DE LA PRORRATA GENERAL S'aplicarà quan no es donin les circumstàncies indicades per la prorrata especial (vegeu apartat següent). Segons aquesta regla només serà deduïble una part de l'iva suportat en un exercici. El percentatge es determina d'acord amb la següent proporció (s'arrodoneix per excés) 2 : % = Operacions que donen dret a deduir x 100 Total operacions de l'exercici Procediment d'aplicació de la prorrata general: o S'aplicarà provisionalment el percentatge de prorrata definitiu de l'any anterior (prorrata provisional). Es podrà demanar un percentatge provisional diferent quan es produeixin circumstàncies que puguin alterar-lo significativament. o En l'última declaració-liquidació de l'iva corresponent a cada any natural, el subjecte passiu calcularà la prorrata definitiva de l'any i regularitzarà les deduccions practicades al llarg de l'exercici. 1 Articles 102 a 106 de la Llei 37/1992, de 28 de desembre, del Impost sobre el Valor Afegit 2 No s'inclouen ni en el numerador ni el denominador, entre d'altres operacions: les quotes de l'iva, els lliuraments i exportacions de béns d'inversió i les operacions immobiliàries o financeres que no constitueixin l'activitat habitual del subjecte passiu.

2 EXEMPLE: Els ingressos per lloguer de locals d'una empresa A l'any 2009 van ser de A més aquesta empresa va ingressar en concepte de lloguer d'un habitatge per a ús particular. L'IVA suportat durant l'any 2009 va ser de Percentatge de prorrata = / x 100 = 94% La part de l'iva suportat deduïble és: 94% x = ) LA PRORRATA ESPECIAL Permet deduir íntegrament les quotes suportades en l'adquisició de béns i serveis utilitzats exclusivament en la realització d'operacions que donen dret a deduir. En canvi no podran ser objecte de deducció les quotes suportades en l'adquisició de béns i serveis utilitzats en la realització d'operacions que no donen dret a deduir. Quan aquests béns i serveis s'utilitzin indistintament per a la realització de les dues operacions a l'iva suportat corresponent s'aplicarà la prorrata general. La prorrata especial s'aplicarà quan: o Els subjectes passius optin per ella. L'opció es formularà en el mes de desembre de l'any anterior a què hagi de tenir efecte o, si escau, dins del mes següent al començament de les activitats. o L'import total de les quotes deduïbles en un any natural per aplicació de la prorrata general excedeixi en un 20% del que resultaria per aplicació de la prorrata especial. A la prorrata especial, en primer lloc es classifica l'iva suportat en tres grups: o L'IVA suportat d'activitats que donen dret a deducció. o L'IVA suportat d'activitats que no donen dret a deducció. o L'IVA suportat d'activitats comuns. L'IVA suportat del primer grup es pot deduir íntegrament. En canvi no es dedueix el del segon i s'aplicarà la prorrata general a l'iva suportat d'activitats comunes.

3 EXEMPLE: Una empresa realitza dues activitats: Activitat 1: origina el dret a deduir la totalitat de les quotes suportades. Vendes: euros IVA suportat: 300 euros. Activitat 2: no origina el dret a deduir les quotes suportades. Vendes: euros IVA suportat: 100 euros. L'IVA suportat en operacions comuns a ambdues activitats és de 200 euros. Per tant l'iva suportat suma, en total, 600. Prorrata general: Prorrata: 4.000/5.000 = 80% IVA suportat deduïble: 600 x 80% = 480 Prorrata especial: IVA SOP. deduïble Activitat 1: 300 IVA SOP. deduïble Activitat 2: 0 IVA SOP. deduïble comú: (200 x 80%) = 160 total IVA suportat deduïble: 460 COMPARACIÓ: Prorrata general: 480 Prorrata especial: 460 L'excés de l'iva suportat deduïble de la prorrata general és de 20 ( ), inferior al 20% de 460 (92 ), per tant es pot aplicar la regla de prorrata general. 3) REGULARITZACIÓ DE DEDUCCIONS PER BÉNS D'INVERSIÓ 3 Quan una entitat en règim de prorrata adquireixi béns d'inversió haurà de regularitzar les quotes d IVA deduïdes l'any de l'adquisició durant els quatre anys naturals següents (nou anys si es tracta d'immobles o terrenys). No es consideraran béns d'inversió 4 els béns que tinguin un valor d'adquisició inferior a 3.005,06 euros. La regularització només procedirà si: o La prorrata definitiva de l'any de la inversió i la de l'any de regularització difereixen en més de 10 punts percentuals. o A l'any d'adquisició dels béns es realitzen exclusivament operacions que originin el dret a deducció o no originin tal dret i posteriorment es modifiqui aquesta situació. La regularització de les deduccions inicials es practicarà de la següent forma: 1. Es calcula el percentatge de deducció definitiva de l'exercici de la regularització (durant els 4 o 9 anys següents a la inversió) i es compara amb la prorrata aplicada a l'any de la inversió. 2. Si la diferència és superior a 10 punts percentuals, es calcula la quota que s'hagués pogut deduir d'haver adquirit el bé en l'exercici de regularització. 3. De la referida quota es resta la quota que efectivament es va deduir l'any de l'adquisició. 3 Art. 107 i s. de la Llei 37/1992, de 28 de desembre, del Impost sobre el Valor Afegit 4 Els béns d inversió es defineixen com aquells béns corporals, mobles, semovents o immobles que per la seva naturalesa i funció estan destinats a ser utilitzats per un període superior a un any. No tenen la condició de béns d'inversió els accessoris i peces de recanvi, les execucions d'obra, els envasos i embalatges o la roba utilitzada per al treball.

4 4. La quantia resultant es dividirà per 5 o, si es tracta d'un immoble per 10. El quocient resultant serà la quantitat a ingressar o deduir complementària. EXEMPLE: En el segon trimestre de l'exercici 2007 s'adquireix una maquinària per un import de euros. La quota d'iva suportat és de euros. La prorrata definitiva de l'any 2006 és del 59%. Per als anys següents les prorrates definitives han estat: 2007, 70%; 2008, 85%; 2009, 61%; 2010, 40%, i 2011, 60%. Any 2007: any de la inversió: IVA suportat deduïble en el moment de l'adquisició (segon trimestre 2007): ( x 16% x 59%) = Coneguda la prorrata definitiva de l'exercici és una quantia deduïble el 2007: ( x 70%) = Deducció complementària: Any 2008: En aquest exercici es produeix una diferència superior als 10 punts percentuals (85% - 70%), per la qual cosa cal regularitzar: Quantia deduïble en l'any de la inversió: ( x 70%) = Quantia deduïble en l'any de la regularització: ( x 85%) = Deducció complementària: ( ) / 5 = 480 Any 2009: No procedeix regularitzar perquè no hi ha una diferència de més de 10 punts (70% - 61%) Any 2010: Procedeix la regularització perquè la diferència és superior a 10 punts percentuals (70% - 40%) Quantia deduïble en l'any de la inversió: (16.000x70%) = Quantia deduïble en l'any de la regularització: (16.000x40%) = Ingrés complementari: ( ) / 5 = 960 Any 2011: No procedeix regularitzar ja que la diferència (70% - 60%) no difereix en més de 10 punts percentuals. Transmissió de béns d'inversió durant el període de regularització Si el subjecte passiu transmet els béns d'inversió durant el període de regularització, caldrà realitzar una regularització per tot el període que quedi pendent d'acord amb les següents regles: o Transmissió subjecta i no exempta. La prorrata dels anys que queden per regularitzar i la de l'any en què s'efectua la transmissió és del 100%. Ara bé, la deducció complementària que pogués practicar no podrà excedir de la quota repercutida en la transmissió del bé. o Transmissió subjecta i exempta. La prorrata de l'any en que es transmet i la dels anys pendents de regularitzar serà del 0%. EXEMPLE: Continuant amb l'exemple anterior, suposem que el bé d'inversió es ven l'any Es demana el Càlcul la prorrata tenint en compte els següents casos: a) La transmissió està subjecta i no exempta, l IVA repercutit puja a euros. b) La transmissió està subjecta i no exempta, l IVA repercutit puja a e euros. c) La transmissió està exempta de l'iva. a) La prorrata dels anys pendents i la de l'any de la transmissió serà del 100%. Anys pendents: 2010 i b) La prorrata de l'any en què es transmet i dels restants serà del 100%. Anys pendents: 2010 i c) La prorrata de l'any en què es transmet i els pendents de regularitzar serà del 0%. Anys pendents: 2010 i 2011.

5 4) RÈGIM DE DEDUCCIONS EN SECTORS DIFERENCIATS DE L'ACTIVITAT EMPRESARIAL O PROFESSIONAL 5 Aquest règim s'aplica quan els subjectes passius desenvolupin conjuntament diferents activitats empresarials o professionals que pertanyin a sectors diferents. Es consideren sectors diferenciats: a) Aquelles activitats que tinguin assignats grups diferents en la Classificació Nacional d'activitats Econòmiques (CNAE) i no es consideren accessòries d'una altra principal 6, i que a més, la seva prorrata difereixi en més de 50 punts percentuals. b) Les activitats acollides als règims especials simplificat, d'agricultura o del recàrrec d'equivalència. c) Les operacions d'arrendament financer a què fa referència la Llei 26/1988. La norma general preveu l'aplicació de la deducció de forma independent per a cada un dels sectors diferenciats de l'activitat. El càlcul de l'iva suportat deduïble en les adquisicions de béns o serveis per a la utilització en comú en diversos sectors diferenciats d'activitat, es farà segons la prorrata general. 5 Art. 101 Llei 37/1992, de 28 de desembre, de l Impost sobre el Valor Afegit 6 Es considera que una activitat és accessòria d un altra principal quant el seu volum d operacions no excedeixi del 15% del de la principal.

EL CRITERI DE CAIXA PREGUNTES I RESPOSTES

EL CRITERI DE CAIXA PREGUNTES I RESPOSTES EL CRITERI DE CAIXA PREGUNTES I RESPOSTES El nou Règim del Criteri de Caixa: preguntes i respostes A partir de quina data es podrà aplicar? 01-01-2014 Totes les empreses poden optar-hi? No hi poden optar

Más detalles

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU Per Reial Decret 828/2013, de 25 d octubre s han modificat diversos articles del Reglament de l IVA, que afecten a la justificació documental de l aplicació de les regles d inversió del subjecte passiu

Más detalles

OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES DEL 2n TRIMESTRE DE 2017

OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES DEL 2n TRIMESTRE DE 2017 Circular 10/2017 OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES DEL 2n TRIMESTRE DE 2017 Resum d'obligacions tributàries del 2n trimestre de 2017 i altres novetats fiscals. Gros Monserrat Associats JULIOL 2017 Gros Monserrat

Más detalles

CALENDARI 20 FISCAL 18 de l empresari

CALENDARI 20 FISCAL 18 de l empresari Gener 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Encamp - Impost sobre els rendiments arrendataris (01/01) Comença el període voluntari de pagament de l impost

Más detalles

20. Impost sobre el Valor Afegit (IVA)

20. Impost sobre el Valor Afegit (IVA) 20. Març de 2015 ÍNDEX 1. Relació de comptes 20.3 2. Norma de registre i valoració núm. 14 de l Impost sobre el Valor Afegit 20.3 3. Aspectes a considerar i importància relativa 20.4 4. Informació específica

Más detalles

Jornada: 7 d octubre de 2013

Jornada: 7 d octubre de 2013 Jornada: 7 d octubre de 2013 Acollides LLEI DE MECENATGE 49/2002. R.f especial D UTILITAT PÚBLICA ASSOCIACIONS SENSE ÀNIM DE LUCRE No acollides a la LLEI DE MECENTAGE. R.f general NO UTILITAT PÚBLICA Règim

Más detalles

TRACTAMENT FISCAL DEL VEHICLE per als arquitectes tècnics que exerceixen com a liberals

TRACTAMENT FISCAL DEL VEHICLE per als arquitectes tècnics que exerceixen com a liberals Assessoria Jurídica TRACTAMENT FISCAL DEL VEHICLE per als arquitectes tècnics que exerceixen com a liberals Abril 2005 En molts casos, el vehicle és la principal eina de treball de l arquitecte/a tècnic/a

Más detalles

Formularis dels impostos

Formularis dels impostos MANUAL D APLICACIÓ DELS IMPOSTOS INDIRECTES A ANDORRA 14 Sol licitud Formularis dels impostos del número de registre tributari a l Administració Declaració d inici d activitats i baixa d activitats Declaració

Más detalles

NOTA SOBRE QÜESTIONS INTERESSANTS DE LA RENDA I NOTA TECNICA SOBRE LA DIMENSION COMPTABLE DEL CONCURS DE CREDITORS.

NOTA SOBRE QÜESTIONS INTERESSANTS DE LA RENDA I NOTA TECNICA SOBRE LA DIMENSION COMPTABLE DEL CONCURS DE CREDITORS. NOTA SOBRE QÜESTIONS INTERESSANTS DE LA RENDA I NOTA TECNICA SOBRE LA DIMENSION COMPTABLE DEL CONCURS DE CREDITORS. Barcelona, 13 abril 2016 Benvolguts associats/ades En primer lloc informar-vos sobre

Más detalles

OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES 3r TRIMESTRE 2017

OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES 3r TRIMESTRE 2017 Circular 12/2017 OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES 3r TRIMESTRE 2017 Resum d'obligacions tributàries del 3r trimestre de 2017 i altres declaracions tributàries. Gros Monserrat Asociados OCTUBRE 2017 Gros Monserrat

Más detalles

IMPOST SOBRE EL VALOR DE LA PRODUCCIÓ DE L'ENERGIA ELÈCTRICA

IMPOST SOBRE EL VALOR DE LA PRODUCCIÓ DE L'ENERGIA ELÈCTRICA IMPOST SOBRE EL VALOR DE LA PRODUCCIÓ DE L'ENERGIA ELÈCTRICA Obligacions formals. Autoliquidació i Pagaments fraccionats. Gros & Monserrat Àrea Fiscal Novembre 2014 Gros Monserrat, S.L. Contingut 1 INTRODUCCIÓ...

Más detalles

GUIA DE NORMATIVA BÀSICA DE TRIBUTACIÓ DE L ADVOCAT/DA

GUIA DE NORMATIVA BÀSICA DE TRIBUTACIÓ DE L ADVOCAT/DA Obligació Model Norma aplicable Declaracions censals (alta modificació, baixa) 036 - RD 1065/2007, de 27 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament General de les actuacions i els procediments de gestió

Más detalles

LA FISCALITAT INDIRECTA- L IVA-

LA FISCALITAT INDIRECTA- L IVA- LA FISCALITAT INDIRECTA- L IVA- Sumari 1. Introducció 2. Definició 3. Funcionament general de l IVA 4. Generalitats sobre les deduccions 5. Regles especials sobre les deduccions a l IVA 6. Règims de tributació

Más detalles

REIAL DECRET 596/2016 DE 2 DE DESEMBRE PER A L IMPULS DE L ÚS DELS MITJANS ELECTRÒNICS EN LA GESTIÓ DE L IVA.

REIAL DECRET 596/2016 DE 2 DE DESEMBRE PER A L IMPULS DE L ÚS DELS MITJANS ELECTRÒNICS EN LA GESTIÓ DE L IVA. INFORMATIU INFORMATIU INFORMATIU - INFORMATIU INFORMATIU INFORMATIU REIAL DECRET 596/2016 DE 2 DE DESEMBRE PER A L IMPULS DE L ÚS DELS MITJANS ELECTRÒNICS EN LA GESTIÓ DE L IVA. El dia 6 de desembre es

Más detalles

Campanya de l IRPF Ministeri de Finances Andorra la Vella, 14 d abril del 2016

Campanya de l IRPF Ministeri de Finances Andorra la Vella, 14 d abril del 2016 Campanya de l IRPF 2015 Ministeri de Finances Andorra la Vella, 14 d abril del 2016 ASPECTES GENERALS L 1 de gener del 2015 va entrar en vigor l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). Amb

Más detalles

NOTA SOBRE DIVERSES QÜESTIONS PLANTEJADES DAVANT DEL CANVI DE TIPUS IMPOSITIUS EN L'IMPOST SOBRE EL VALOR AFEGIT.

NOTA SOBRE DIVERSES QÜESTIONS PLANTEJADES DAVANT DEL CANVI DE TIPUS IMPOSITIUS EN L'IMPOST SOBRE EL VALOR AFEGIT. NOTA SOBRE DIVERSES QÜESTIONS PLANTEJADES DAVANT DEL CANVI DE TIPUS IMPOSITIUS EN L'IMPOST SOBRE EL VALOR AFEGIT. L'1 de setembre del 2012 entra en vigor la modificació del tipus general i del tipus reduït

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 Ens plau informar-lo que en data 11 de febrer s ha publicat la Ordre ESS / 106/2017, de 9 de febrer, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat

Más detalles

Economia de l Empresa Criteris específics de correcció Model 1

Economia de l Empresa Criteris específics de correcció Model 1 Prova d accés a la Universitat (2010) Economia de l Empresa Criteris específics de correcció Model 1 1. Puntuació Ambdues opcions de l examen consten de cinc qüestions: dues de pràctica (resolució de dos

Más detalles

1. INTRODUCCIÓ: Unes notes sobre el règim especial del recàrrec d equivalència.-

1. INTRODUCCIÓ: Unes notes sobre el règim especial del recàrrec d equivalència.- SOCIETATS CIVILS I COMUNITATS DE BÉNS QUE REALITZEN VENDES AL DETALL Societats civils i Comunitats de Béns que realitzen vendes al detall: exclusió en l'iva del Règim especial del recàrrec d'equivalència

Más detalles

Informació relativa a l article 18.b) del Reial Decret 500/1990, de 20 d abril: Liquidació de l exercici anterior i avenç de la del vigent

Informació relativa a l article 18.b) del Reial Decret 500/1990, de 20 d abril: Liquidació de l exercici anterior i avenç de la del vigent Informació relativa a l article 18.b) del Reial Decret 500/1990, de 20 d abril: Liquidació de l exercici anterior i avenç de la del vigent Antecedents Normatius Text Refós de la Llei Reguladora de les

Más detalles

A partir del pròxim 1 de gener de 2014 entra en vigor l'aplicació per a pimes i autònoms del nou criteri per declarar l'iva, el criteri de caixa.

A partir del pròxim 1 de gener de 2014 entra en vigor l'aplicació per a pimes i autònoms del nou criteri per declarar l'iva, el criteri de caixa. QUÈ HEM DE SABER DEL NOU RÈGIM ESPECIAL DEL CRITERI DE CAIXA EN L'IVA? LI INTERESSA APLICAR-LO? Està previst que, a partir de 2014, les empreses que facturin menys de 2 milions d'euros i que optin pel

Más detalles

EL IVA Y LA PRORRATA

EL IVA Y LA PRORRATA Septiembre 2010 EL IVA Y LA PRORRATA La Ley del IVA no permite la deducción de las cuotas de IVA soportadas en la adquisición de bienes y servicios destinados a la realización de actividades exentas (con

Más detalles

OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES 3 r TRIMESTRE 2014

OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES 3 r TRIMESTRE 2014 OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES 3 r TRIMESTRE 2014 Resum d'obligacions tributàries al 3r trimestre de 2014, declaracions tributàries especials, consideracions abans del tancament de l'exercici, notificacions i

Más detalles

IRPF- I.SOCIETATS RETENCIONS i PAGAMENTS A COMPTE

IRPF- I.SOCIETATS RETENCIONS i PAGAMENTS A COMPTE pàgina 1 de 5 IRPF- I.SOCIETATS RETENCIONS i PAGAMENTS A COMPTE Rendiments del treball i professionals * Mensuals - mes de desembre (MODEL 111) * Trimestrals - 4rt trimestre (MODEL 111) * Resum Anual (MODEL

Más detalles

IMPOST SOBRE SUCCESSIONS A CATALUNYA

IMPOST SOBRE SUCCESSIONS A CATALUNYA IMPOST SOBRE SUCCESSIONS A CATALUNYA S ha modificat l impost sobre successions a Catalunya amb els termes que indiquem tot seguit: Entrada en vigor: 01/02/2014 Basicament disminueix considerablement les

Más detalles

TRIBUTACIÓ DE L 'IVA EN EL COMERÇ ELECTRÒNIC

TRIBUTACIÓ DE L 'IVA EN EL COMERÇ ELECTRÒNIC TRIBUTACIÓ DE L 'IVA EN EL COMERÇ ELECTRÒNIC INTRODUCCIÓ La llei 53/2002, de 30 de desembre, de Medidas Fiscales, Administrativas y del Orden Social, ha introduït un seguit de modificacions normatives

Más detalles

DESENVOLUPAMENT REGLAMENTARI DEL RÈGIM ESPECIAL D'IVA DE CRITERI DE CAIXA I ALTRES NOVETATS INTRODUÏDES PEL REAL DECRET 828/2013

DESENVOLUPAMENT REGLAMENTARI DEL RÈGIM ESPECIAL D'IVA DE CRITERI DE CAIXA I ALTRES NOVETATS INTRODUÏDES PEL REAL DECRET 828/2013 CIRCULAR 26/2013 DESENVOLUPAMENT REGLAMENTARI DEL RÈGIM ESPECIAL D'IVA DE CRITERI DE CAIXA I ALTRES NOVETATS INTRODUÏDES PEL REAL DECRET 828/2013 Resum de les novetats fiscals introduïdes pel Reial Decret

Más detalles

Reglament de l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) Ministeri de Finances i Funció Pública Andorra la Vella, 29 de juliol del 2014

Reglament de l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) Ministeri de Finances i Funció Pública Andorra la Vella, 29 de juliol del 2014 Reglament de l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) Ministeri de Finances i Funció Pública Andorra la Vella, 29 de juliol del 2014 Aspectes a destacar Línies generals de l IRPF Principis

Más detalles

Reglament regulador. prestacions. Juny, 2014

Reglament regulador. prestacions. Juny, 2014 Reglament regulador del càlcul c de prestacions Juny, 2014 Objecte Prestacions (exemple) Es regula la base de càlcul de les prestacions econòmiques de la branca general Prestacions d incapacitat temporal

Más detalles

NOVETATS LEGISLATIVES

NOVETATS LEGISLATIVES Factor de sostenibilitat i índex de revaloració de pensions. (Llei 23/2013, de 23 de desembre) Núm. 2/2014 1 FACTOR DE SOSTENIBILITAT I ÍNDEX DE REVALORACIÓ DE PENSIONS. (LLEI 23/2013, DE 23 DE DESEMBRE).

Más detalles

Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm CVE-DOGC-B ANExO 1. Disposiciones

Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm CVE-DOGC-B ANExO 1. Disposiciones 22187 ANExO 1 22188 22189 22190 22191 22192 22193 22194 ANExO 2 22195 22196 22197 22198 22199 22200 ANExO 3 Autoliquidació de la taxa per emissió de segona certificació i testimoniatge de sentències i

Más detalles

Empresa Iniciativa Empresarial. (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4-

Empresa Iniciativa Empresarial. (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4- Empresa Iniciativa Empresarial (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4- 1. Legislació aplicable Codi Civil (Llibre IV, Títol VIII, arts. 1.665 al 1.708), RD de 24 de juliol de 1889. Codi de Comerç,

Más detalles

7. OPERACIONS DE TANCAMENT DE L EXERCICI 7.1 ESQUEMA DE LES OPERACIONS PREVIES AL TANCAMENT PERIODIFICACIONS

7. OPERACIONS DE TANCAMENT DE L EXERCICI 7.1 ESQUEMA DE LES OPERACIONS PREVIES AL TANCAMENT PERIODIFICACIONS 7. OPERACIONS DE TANCAMENT DE L EXERCICI 7.1 ESQUEMA DE LES OPERACIONS PREVIES AL TANCAMENT 7.1.4. PERIODIFICACIONS MARIA PETRA SAIZ ANTÓN 1.DESPESES I INGRESSOS ANTICIPATS. Despeses no financeres anticipades

Más detalles

EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA.

EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA. EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA. Fa pocs mesos la Tresoreria General de la Seguretat Social va posar en marxa el control del compliment, per part de les

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

APROVACIÓ DE LA FORMULACIÓ DE L ESTAT DE PREVISIÓ DE DESPESES I INGRESSOS DE LA SOCIETAT PER A L EXERCICI DE 2012.

APROVACIÓ DE LA FORMULACIÓ DE L ESTAT DE PREVISIÓ DE DESPESES I INGRESSOS DE LA SOCIETAT PER A L EXERCICI DE 2012. Josep-Antoni Chavarria Espuny, secretari del Consell d Administració de la societat mercantil de capital ínegrament municipal Tortosa Innova, S.L., CERTIFICO: Que el Consell d Administració de Tortosa

Más detalles

Calendari general del contribuent Agència Tributària

Calendari general del contribuent Agència Tributària Page 1 of 10 Inici Ajuda Manuals, fullets i vídeos Fullets informatius Calendari del contribuent Calendari contribuent 2018 HTML Calendari general del contribuent 2018 gener 2018 febrer 2018 març 2018

Más detalles

21. Moneda estrangera

21. Moneda estrangera 21. N o v e m b r e 2 0 1 4 ÍNDEX 1. Relació de comptes 21.3 2. Norma de registre i valoració núm. 13 de a. Conceptes 21.4 b. Normes de valoració 21.4 c. Novetats 21.5 3. Aspectes a considerar i importància

Más detalles

Modificacions de l ISI, l IPI i l IAC

Modificacions de l ISI, l IPI i l IAC MANUAL D APLICACIÓ DELS IMPOSTOS INDIRECTES A ANDORRA 15 Quines Modificacions de l ISI, l IPI i l IAC són les principals modificacions de l impost indirecte que grava la prestació de serveis empresarials

Más detalles

RÈGIM ECÒNOMIC DELS DIPUTATS I LES DIPUTADES DEL PARLAMENT DE CATALUNYA

RÈGIM ECÒNOMIC DELS DIPUTATS I LES DIPUTADES DEL PARLAMENT DE CATALUNYA RÈGIM ECÒNOMIC DELS DIPUTATS I LES DIPUTADES DEL PARLAMENT DE CATALUNYA Reglament del Parlament: ARTICLE 8. DRETS ECONÒMICS I RÈGIM DELS DRETS 1. Els diputats tenen dret a una assignació fixa i poden percebre

Más detalles

1 Oferta econòmica 0-60 punts 2 Oferta tècnica 0-40 punts 2.1 Pla de treball 0-20 punts 2.2 Metodologia de control i seguiment del servei 0-20 punts

1 Oferta econòmica 0-60 punts 2 Oferta tècnica 0-40 punts 2.1 Pla de treball 0-20 punts 2.2 Metodologia de control i seguiment del servei 0-20 punts ANUNCI pel qual es fa pública la licitació d un contracte. 1. Entitat adjudicadora: Infraestructures.cat, empresa pública de la Generalitat de Catalunya. b) Domicili: Carrer dels Vergós, 36-42 c) Localitat

Más detalles

Exercici 1. Models de Rebut

Exercici 1. Models de Rebut Exercici 1 La diferencia entre els rebuts que es relacionen i el que hem vist a classe és en la distribució de les dades, que en els exemples que veurem més endavant està ben organitzada i ben enquadrada.

Más detalles

INFORME SOBRE EL COMPLIMENT DE L OBJECTIU D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA A L APROVACIÓ DEL PRESSUPOST GENERAL DE 2018.

INFORME SOBRE EL COMPLIMENT DE L OBJECTIU D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA A L APROVACIÓ DEL PRESSUPOST GENERAL DE 2018. INFORME SOBRE EL COMPLIMENT DE L OBJECTIU D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA A L APROVACIÓ DEL PRESSUPOST GENERAL DE 2018. En virtut del que estableix l article 4 del Reial Decret 1174/1987, de 18 de setembre,

Más detalles

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Ordenança Reguladora núm. 49/2018 Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Article 1. Principis Generals...2 Article 2. Objecte... 2 Article 3. Obligats

Más detalles

Sistema Immediat d Informació

Sistema Immediat d Informació Sistema Immediat d Informació PLATAFORMA SII. LA EINA PER A LA GESTIÓ DEL IVA. Seminari de presentació. 2 de Febrer de 2.017 Presentació RD 596/2016 de 2 de desembre, publicat en el BOE 6 de desembre Implementa

Más detalles

1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL

1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL 1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL 1.1. Teixit empresarial El nombre d empreses cotitzants al municipi de Lleida durant el segon trimestre de 2013, segueix la tendència a la baixa de l any anterior i es situa en

Más detalles

Modificació de les tarifes dels espais Parc UPC

Modificació de les tarifes dels espais Parc UPC Modificació de les tarifes dels espais Parc UPC Acord núm. 67/2017 del Consell de Govern pel qual s aprova la modificació de les tarifes dels espais Parc UPC. Document pendent d aprovació, si escau, pel

Más detalles

CAMPANYA DE L IRPF 2017

CAMPANYA DE L IRPF 2017 CAMPANYA DE L IRPF 2017 Del 3 d abril a l 1 d octubre Ministeri de Finances Andorra la Vella, 5 d abril del 2018 Aspectes generals A partir del mes d abril té lloc la tercera campanya de declaració de

Más detalles

TAXA PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS RELATIUS A CURSOS, ACTIVITATS I PROGRAMES ESPORTIUS MUNICIPALS.

TAXA PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS RELATIUS A CURSOS, ACTIVITATS I PROGRAMES ESPORTIUS MUNICIPALS. TAXA PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS RELATIUS A CURSOS, ACTIVITATS I PROGRAMES ESPORTIUS MUNICIPALS. Article 1r. Fonament i naturalesa A l empara del previst als articles 57 i 20.4 del Real Decret Legislatiu

Más detalles

ORDENANÇA NÚM. B4 - PREU PÚBLIC PER A LA PRESTACIÓ DE SERVEIS A LES ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS DE CASTELLAR DEL VALLÈS

ORDENANÇA NÚM. B4 - PREU PÚBLIC PER A LA PRESTACIÓ DE SERVEIS A LES ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS DE CASTELLAR DEL VALLÈS ORDENANÇA NÚM. B4 - PREU PÚBLIC PER A LA PRESTACIÓ DE SERVEIS A LES ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS DE CASTELLAR DEL VALLÈS Article 1r. Fonament i naturalesa De conformitat amb el que preveu l'article 127,

Más detalles

AVALUACIÓ DE QUART D ESO

AVALUACIÓ DE QUART D ESO AVALUACIÓ DE QUART D ESO FULLS DE RESPOSTES I CRITERIS DE CORRECCIÓ Competència matemàtica FULL DE RESPOSTES VERSIÓ AMB RESPOSTES competència matemàtica ENGANXEU L ETIQUETA IDENTIFICATIVA EN AQUEST ESPAI

Más detalles

Nota informativa sobre el règim de tutela financera dels ens locals per a l exercici de 2014

Nota informativa sobre el règim de tutela financera dels ens locals per a l exercici de 2014 Nota informativa sobre el règim de tutela financera dels ens locals per a l exercici de 2014 1. Àmbit subjectiu Els procediments que es detallen en aquesta nota són d aplicació als ens locals i als ens

Más detalles

Informació sobre la Rendició anual de comptes d entitats esportives davant del Consell Català de l Esport. Secció de suport a entitats

Informació sobre la Rendició anual de comptes d entitats esportives davant del Consell Català de l Esport. Secció de suport a entitats Informació sobre la Rendició anual de comptes d entitats esportives davant del Consell Català de l Esport Secció de suport a entitats Juliol 2016 Índex sobre rendició anual de comptes davant del CCE 1-

Más detalles

Ordenança Fiscal núm. 17

Ordenança Fiscal núm. 17 Ordenança Fiscal núm. 17 Taxa per subministrament d aigua potable Article 1.- Fonament i naturalesa. D acord amb els articles 133.2 l 142 de la Constitució i l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril,

Más detalles

VECTORS I RECTES AL PLA. Exercici 1 Tenint en compte quin és l'origen i quin és l'extrem, anomena els següents vectors: D

VECTORS I RECTES AL PLA. Exercici 1 Tenint en compte quin és l'origen i quin és l'extrem, anomena els següents vectors: D VECTORS I RECTES AL PLA Un vector és un segment orientat que és determinat per dos punts, A i B, i l'ordre d'aquests. El primer dels punts s'anomena origen i el segons es denomina extrem, i s'escriu AB.

Más detalles

Calendari general del contribuent Agència Tributària Page 1 of 10

Calendari general del contribuent Agència Tributària Page 1 of 10 Calendari general del contribuent 2018 - Agència Tributària Page 1 of 10 Inici Ajuda Manuals, fullets i vídeos Fullets informatius Calendari del contribuent Calendari contribuent 2018 HTML Calendari general

Más detalles

CAMPANYA DE L IRPF 2016

CAMPANYA DE L IRPF 2016 CAMPANYA DE L IRPF 2016 1 d abril a 2 d octubre Ministeri de Finances Andorra la Vella, 25 d abril del 2017 Aspectes generals A partir del mes d abril té lloc la segona campanya de declaració de l impost

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

SUBMINISTRAMENT IMMEDIAT INFORMACIÓ (SII) - IVA

SUBMINISTRAMENT IMMEDIAT INFORMACIÓ (SII) - IVA SUBMINISTRAMENT IMMEDIAT INFORMACIÓ (SII) - IVA Joan Pi Méndez Miquel Arxer Fàbrega Girona, 24 de maig de 2017 Hotel Ultònia Jornada Subministrament immediat d informació - IVA SUBMINISTRAMENT IMMEDIAT

Más detalles

INFORME SOBRE LA PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DELS ARTICLES 1 I 2 DELS ESTATUTS SOCIALS DE CAIXABANK, SA PER ELIMINAR LES REFERÈNCIES A L'EXERCICI

INFORME SOBRE LA PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DELS ARTICLES 1 I 2 DELS ESTATUTS SOCIALS DE CAIXABANK, SA PER ELIMINAR LES REFERÈNCIES A L'EXERCICI INFORME SOBRE LA PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DELS ARTICLES 1 I 2 DELS ESTATUTS SOCIALS DE CAIXABANK, SA PER ELIMINAR LES REFERÈNCIES A L'EXERCICI INDIRECTE DE L'ACTIVITAT DE CAIXA D ESTALVIS I PENSIONS DE

Más detalles

REFORMA FISCAL (II) IMPOST SOBRE LA RENDA DE NO RESIDENTS

REFORMA FISCAL (II) IMPOST SOBRE LA RENDA DE NO RESIDENTS REFORMA FISCAL (II) IMPOST SOBRE LA RENDA DE NO RESIDENTS Novetats introduïdes en l IRNR Gros & Monserrat Àrea Fiscal Desembre 2014 Gros Monserrat, S.L. Contingut 1 EXEMPCIONS... 3 2 BASE IMPOSABLE...

Más detalles

INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU EL MODEL 347

INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU EL MODEL 347 INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU-INFORMATIU EL MODEL 347 Perquè serveix? Es un model tributari per informar les operacions realitzades amb terceres persones o empreses

Más detalles

Com interpretar els comptes que prepara el meu gestor? Alejandro Sevy Elías Estay Grupo Consultor, S.L.

Com interpretar els comptes que prepara el meu gestor? Alejandro Sevy Elías Estay Grupo Consultor, S.L. Com interpretar els comptes que prepara el meu gestor? Alejandro Sevy Elías Estay Grupo Consultor, S.L. Darrera revisió: 22/04/2014 1. Principis comptables i imatge fidel OBJETIUS COMPTABILITAT Presa de

Más detalles

M INTERESSA O NO EL CRITERI DE CAIXA?

M INTERESSA O NO EL CRITERI DE CAIXA? M INTERESSA O NO EL CRITERI DE CAIXA? Preguntes freqüents i comptabilització. El PP, i en concret el seu president Sr. Mariano Rajoy, va dir a tor i a dret durant la campanya electoral que faria una llei

Más detalles

I N F O R M E. D acord amb l art.93 del RD 500/1990, la liquidació ha de posar de manifest:

I N F O R M E. D acord amb l art.93 del RD 500/1990, la liquidació ha de posar de manifest: PZB Assumpte: Proposta d aprovació de la liquidació del pressupost d OASI de l'exercici 2010 i de l'expedient de modificació de crèdit núm.1 d'incorporació de romanents. Data : 16 de febrer de 2011 I N

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 126 Dissabte 24 de maig de 2008 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI D ECONOMIA I HISENDA 8997 REIAL DECRET 861/2008, de 23 de maig, pel qual es modifica

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO BANC D ESPANYA

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO BANC D ESPANYA Suplement en llengua catalana al núm. 314 Dilluns 29 de desembre de 2014 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS BANC D ESPANYA 13572 Circular 6/2014, de 19 de desembre, del Banc d Espanya, per la qual

Más detalles

D acord amb el que estableix l'art. 47 de les Normes d'actuació i Règim Interior de l'oac, DECLARO: Primer cognom Segon cognom Nom

D acord amb el que estableix l'art. 47 de les Normes d'actuació i Règim Interior de l'oac, DECLARO: Primer cognom Segon cognom Nom Annex 1 Declaració d activitats del personal al servei de l'oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Tipus de declaració inicial d actualització D acord amb el que estableix l'art. 47 de les Normes d'actuació

Más detalles

MÍNIM COMÚ MULTIPLE m.c.m

MÍNIM COMÚ MULTIPLE m.c.m MÍNIM COMÚ MULTIPLE m.c.m Al calcular el mínim comú múltiple de dos o més nombres el que estem fent és quedar-nos amb el valor més petit de tots els múltiples que són comuns a aquests nombres. És a dir,

Más detalles

L impost indirecte al sector de la producció interna: fleca i edició/impremta

L impost indirecte al sector de la producció interna: fleca i edició/impremta MANUAL D APLICACIÓ DELS IMPOSTOS INDIRECTES A ANDORRA 10 L impost indirecte al sector de la producció interna: fleca i edició/impremta La fiscalitat de les activitats de producció interna i la seva comercialització

Más detalles

Classe 10 Tema 5. El sistema fiscal d Espanya 1. Principis de política fiscal 1.1 Classificació d ingressos públics 1.2 Elements bàsics d un tribut

Classe 10 Tema 5. El sistema fiscal d Espanya 1. Principis de política fiscal 1.1 Classificació d ingressos públics 1.2 Elements bàsics d un tribut Classe 10 Tema 5. El sistema fiscal d Espanya 1. Principis de política fiscal 1.1 Classificació d ingressos públics 1.2 Elements bàsics d un tribut 1.3 Altres conceptes 1.4 Tipus d impostos Classificació

Más detalles

Ordenança reguladora de la taxa per la inscripció a l'escola d'art Municipal "Esardi"

Ordenança reguladora de la taxa per la inscripció a l'escola d'art Municipal Esardi Ordenança Fiscal núm. 25-2017 Ordenança reguladora de la taxa per la inscripció a l'escola d'art Municipal "Esardi" Article 1. Fonament i naturalesa...2 Article 2. Fet imposable... 2 Article 3. Subjecte

Más detalles

FISCALITAT DE LES ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE

FISCALITAT DE LES ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE FISCALITAT DE LES ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE INFORMACIÓ FACILITADA EN LA JORNADA INFORMATIVA ORGANITZADA PEL CONSELL COMARCAL DEL GIRONÈS MARÇ 2015 FISCALITAT DE LES ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE 1- Impost

Más detalles

LA FISCALITAT ACTUAL APLICADA A L EMPRESA AGRÀRIA

LA FISCALITAT ACTUAL APLICADA A L EMPRESA AGRÀRIA LA FISCALITAT ACTUAL APLICADA A L EMPRESA AGRÀRIA ENRIQUETA PONS NADAL ABRIL 2017 TIPUS D EMPRESESARIS I FISCALITAT 1.-Empresari Individual 2.-Associacions d empresaris: CB, SC, SCP (Sense personalitat

Más detalles

LLEI 6/2017, de 24 d octubre, DE REFORMES URGENTS DEL TREBALL AUTÒNOM

LLEI 6/2017, de 24 d octubre, DE REFORMES URGENTS DEL TREBALL AUTÒNOM LLEI 6/2017, de 24 d octubre, DE REFORMES URGENTS DEL TREBALL AUTÒNOM Mesures que entren en vigor l'endemà de la publicació en el BOE, és a dir, el 26 d'octubre de 2017 Mesures per fomentar la conciliació

Más detalles

RÈGIM JURÍDIC DE LES AGÈNCIES DE VIATGES

RÈGIM JURÍDIC DE LES AGÈNCIES DE VIATGES RÈGIM JURÍDIC DE LES AGÈNCIES DE VIATGES CONCEPTE AMPLI: Són S n empreses turístiques dedicades a mitjançar ar entre els usuaris i els prestadors directes de serveis turístics. ESTRICTE: Art. 11 Llei 3/1998,

Más detalles

Calendari general del contribuent Agència Tributària

Calendari general del contribuent Agència Tributària Page 1 of 10 Inici Ajuda Manuals, fullets i vídeos Fullets informatius Calendari del contribuent Calendari contribuent 2017 HTML Calendari general del contribuent 2017 gener 2017 febrer 2017 març 2017

Más detalles

2.2 ORDENANÇA FISCAL DE L IMPOST SOBRE ACTIVITATS ECONÒMIQUES

2.2 ORDENANÇA FISCAL DE L IMPOST SOBRE ACTIVITATS ECONÒMIQUES 2.2 ORDENANÇA FISCAL DE L IMPOST SOBRE ACTIVITATS ECONÒMIQUES Aprovació inicial 06/10/2008 Publicació BOP 22/10/2008 Al.legacions NO Publicació definitiva BOP 18/12/2008 1 2.2 ORDENANÇA FISCAL DE L IMPOST

Más detalles

Tema 8. L Impost sobre el Valor Afegit (II)

Tema 8. L Impost sobre el Valor Afegit (II) 1. Base imposable Tema 8. L Impost sobre el Valor Afegit (II) 1.1. Regla general Segons l art. 78 LIVA, la base imposable és l'import total de la contraprestació de les operacions subjectes a l'impost,

Más detalles

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ ÍNDEX 1. LA MEVA CARPETA... 3 2. DADES DEL PADRÓ... 4 2.1. Contextualització... 4 2.2. Noves Millores... 4 3. INFORMACIÓ FISCAL... 6 3.1. Contextualització... 6

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 26 Dilluns 29 de gener de 2018 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI D OCUPACIÓ I SEGURETAT SOCIAL 1143 Ordre ESS/56/2018, de 26 de gener, per la qual

Más detalles

Impacte econòmic dels canvis de domicili social i fiscal de les empreses catalanes

Impacte econòmic dels canvis de domicili social i fiscal de les empreses catalanes Impacte econòmic dels canvis de domicili social i fiscal de les empreses catalanes Novembre de 2017 Glossari AEAT: Agencia Estatal de Administración Tributaria ATC: Agència Tributària de Catalunya CA:

Más detalles

MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA

MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA 1. DADES DEL TRANSMITENT I TITULAR ACTUAL DE L ACTIVITAT Dades del titular: Representant: Adreça de notificacions: Adreça Telèfon Fax E-mail 2. DADES DE

Más detalles

DOCUMENT CG 8/6 2008

DOCUMENT CG 8/6 2008 PROPOSTA D ACORD DEL CG PER A INFORMAR FAVORABLEMENT LA CESSIÓ GRATUÏTA, A FAVOR DE LA UPC, D UNA FINCA UBICADA A TERRASSA. Acord núm. 86/2008 del Consell de Govern pel qual i en virtut del que preveu

Más detalles

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA A l EVIA s ha creat dins el mòdul de matrícula un apartat nou que tracta de la cita prèvia d automatrícula: Dins aquesta carpeta podem trobar dos eines:

Más detalles

Impost sobre béns immobles: SOL LICITUD DE REBUT PARTIT

Impost sobre béns immobles: SOL LICITUD DE REBUT PARTIT Impost sobre béns immobles: OL LICITUD D RBUT PARTIT OL LICITANT: Telèfon Adreça correu electrònic Fax DCLARO: 1.- Que sóc titular, conjuntament amb les persones que seguidament identifico, de l immoble

Más detalles

TEORIA. 1r de Batxillerat. Nom i Cognoms: [01] De les dades següents, es demana que contestis les preguntes que hi ha a continuació:

TEORIA. 1r de Batxillerat. Nom i Cognoms: [01] De les dades següents, es demana que contestis les preguntes que hi ha a continuació: TEORIA Nom i Cognoms: Grup: [01] De les dades següents, es demana que contestis les preguntes que hi ha a continuació: [...] Visto el resultado, Palencia se replanteó el negocio y adentró sus gafas en

Más detalles

Pla General Comptable

Pla General Comptable Pla General Comptable La comptabilització dels arrendaments en el nou Pla General de Comptabilitat des del punt de vista de l arrendatari ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE LEASING Índex 1. Defi nicions 3 2. Exemple

Más detalles

Presència del cinema català en les plataformes de vídeo a la carta

Presència del cinema català en les plataformes de vídeo a la carta Presència del cinema català en les plataformes de vídeo a la carta REINALD BESALÚ I ANNA MEDRANO / JULIOL 215 Principals resultats de l estudi: - Els films amb participació de productores catalanes produïts

Más detalles

PATRIMONI 2013 AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA

PATRIMONI 2013 AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA CAMPANYA DE RENDA I PATRIMONI 2013 AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA En la campanya de l IRPF lirpf I PATRIMONI de l exercici 2013,l Agència Tributària de Catalunya col labora amb: 7 plataformes conjuntes

Más detalles

3. FUNCIONS DE RECERCA I REFERÈN- CIA

3. FUNCIONS DE RECERCA I REFERÈN- CIA 1 RECERCA I REFERÈN- CIA Les funcions d aquest tipus permeten fer cerques en una taula de dades. Les funcions més representatives són les funcions CONSULTAV i CONSULTAH. Aquestes realitzen una cerca d

Más detalles

La transmissió d un usdefruit. Estalvi i fiscalitat

La transmissió d un usdefruit. Estalvi i fiscalitat La transmissió d un usdefruit. Estalvi i fiscalitat EN L'ÀMBIT DE LA TRANSMISSIÓ DELS DRETS REALS D'USDEFRUIT, ELS CONTRIBUENTS HAN DE TENIR PRESENT NO SOLAMENT ELS COSTOS FISCALS DE L'IMPOST SOBRE SUCCESSIONS

Más detalles

EXCM. AJUNTAMENT DE SAGUNT GESTIÓ TRIBUTÀRIA

EXCM. AJUNTAMENT DE SAGUNT GESTIÓ TRIBUTÀRIA [En castellano a partir de la página 3] Modificació de l Ordenança fiscal reguladora de l Impost sobre Béns Immobles. PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DE LA REGIDORIA DELEGADA D ECONOMIA I HISENDA La present proposta

Más detalles

Cognoms i Nom: Examen parcial de Física - ELECTRÒNICA 1 de desembre de 2016

Cognoms i Nom: Examen parcial de Física - ELECTRÒNICA 1 de desembre de 2016 1 de desembre de 016 Model A Qüestions: 50% de l examen A cada qüestió només hi ha una resposta correcta. Encercleu-la de manera clara. Puntuació: correcta = 1 punt, incorrecta = -0.5 punts, en blanc =

Más detalles

UNITAT FUNCIONS D ÚS AVANÇAT

UNITAT FUNCIONS D ÚS AVANÇAT UNITAT FUNCIONS D ÚS AVANÇAT 5 Funcions d Informació i altres funcions d interès Les funcions d Informació s utilitzen per obtenir dades sobre les cel les, el seu contingut, la seva ubicació, si donen

Más detalles

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Versió: 1.0 Data: 19/01/2017 Elaborat: LlA-CC Gabinet Tècnic ETSAV INDEX Objectiu... 3 1. Rendiment global dels graus...

Más detalles

REFORMA FISCAL LLEI DE MECENATGE

REFORMA FISCAL LLEI DE MECENATGE REFORMA FISCAL LLEI DE MECENATGE LEY 49/2002 DE 23 DE DICIEMBRE, DE RÉGIMEN FISCAL DE LAS ENTIDADES SIN FINES LUCRATIVOS Y DE LOS INCENTIVOS FISCALES AL MECENAZGO INTRODUCCIÓ NO HI HA NOVA LLEI DE MECENTAGE

Más detalles