PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA"

Transcripción

1 EXERCICI EJERCICIO A (Francés) PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA LA OBTENCIÓN DIRECTA DEL TÍTULO DE BACHILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA 1r COGNOM 1º APELLIDO 2n COGNOM 2º APELLIDO NOM HOME DONA NOMBRE HOMBRE MUJER DATA DE NAIXEMENT FECHA DE NACIMIENTO LOCALITAT PROVÍNCIA LOCALIDAD PROVINCIA LLOC D EXAMEN LUGAR DE EXAMEN Duració / Duración: 3 h Hora d inici / Hora de inicio: 8 h 30 min Hora d acabament / Hora de finalización: 11 h 30 min 23 d abril de de abril de 2016

2 INSTRUCCIONS PER A EMPLENAR L'EXAMEN Complete les dades personals que figuren en la portada de l'examen. En el cas de necessitar més fulls, ha d'escriure el seu nom i cognoms en la part superior dreta de tots els fulls i amb la màxima claredat. Llija atentament les preguntes abans de contestar i responga en els espais en blanc que hi ha per això en el mateix dossier. En cas de necessitar més espai, el professor o professora li facilitarà més fulls. En finalitzar la prova, ha de lliurar el dossier i els fulls que haja necessitat. Disposa de tres hores per a la realització d'aquest exercici. L exercici A es qualificarà amb una puntuació numèrica entre zero i deu punts, sense decimals, i es consideraran negatives les qualificaciones inferiors a cinc. S haurà d obtindre una qualificació mínima de cinc punts sobre deu en cada part (A1, A2 i A3) per a la superació de l exercici A. En este últim cas, la nota de l exercici A serà la mitjana aritmètica de les qualificacions obtingudes en cada una de les parts (A1, A2 i A3), arredonida a nombres sense decimals. La prova es considerarà superada si s ha obtingut una avaluació positiva en tots els exercicis (A, B i C) que la composen. La nota mitjana del Batxillerat de les persones que superen la prova serà la mitjana aritmètica de les qualificacions dels tres exercicis, expressada amb dos decimals, arredonida a la centèsima més pròxima, i en cas d equidistància, a la superior. INSTRUCCIONES PARA CUMPLIMENTAR EL EXAMEN Complete los datos personales que figuran en la portada del examen. En el caso de haber necesitado más hojas, debe escribir su nombre y sus apellidos en la parte superior derecha de todas las hojas y con la máxima claridad. Lea atentamente las preguntas antes de contestar y responda en el mismo dosier en los espacios en blanco al efecto. En el caso de necesitar más espacio, el profesor o profesora le facilitará más hojas. Al finalizar la prueba, debe entregar el dosier y las hojas que haya necesitado. Dispone de tres horas para la realización de este ejercicio. El ejercicio A se calificará con una puntuación numérica entre cero y diez puntos, sin decimales, y se considerarán negativas las calificaciones inferiores a cinco. Se deberá obtener una calificación mínima de cinco puntos sobre diez en cada parte (A1, A2 y A3) para la superación del ejercicio A. En este último caso, la nota del ejercicio A será la media aritmética de las calificaciones obtenidas en cada una de las partes (A1, A2 y A3), redondeada a números sin decimales. La prueba se considerará superada si se ha obtenido una evaluación positiva en todos los ejercicios (A, B y C) que la componen. La nota media del Bachillerato de aquellas personas que superen la prueba será la media aritmética de las calificaciones de los tres ejercicios, expresada con dos decimales, redondeada a la centésima más próxima y en caso de equidistancia a la superior.

3 MATÈRIES COMUNES D'ÀMBIT LINGÜÍSTIC/ MATERIAS COMUNES DE ÁMBITO LINGÜÍSTICO: Part A.1: Llengua i Literatura Castellana / Parte A.1: Lengua y Literatura Castellana Part A.2: Llengua i Literatura Valenciana / Parte A.2: Lengua y Literatura Valenciana Part A.3: Llengua Estrangera (Francés) / Parte A.3: Lengua Extranjera (Francés) PUNTUACIÓ TOTAL DE LLENGUA I LITERATURA CASTELLANA PUNTUACIÓN TOTAL DE LENGUA Y LITERATURA CASTELLANA PUNTUACIÓ TOTAL DE LLENGUA I LITERATURA VALENCIANA PUNTUACIÓN TOTAL DE LENGUA Y LITERATURA VALENCIANA PUNTUACIÓ TOTAL DE LLENGUA ESTRANGERA (FRANCÉS) PUNTUACIÓN TOTAL DE LENGUA EXTRANJERA (FRANCÉS) PUNTUACIÓ TOTAL (MITJANA ARITMÈTICA) PUNTUACIÓN TOTAL (MEDIA ARITMÉTICA) PART / PARTE A.1 PART / PARTE A.2 PART / PARTE A.3 EXERCICI / EJERCICIO A

4 Part A.1: Llengua i Literatura Castellana / Parte A.1: Lengua y Literatura Castellana A.1 Vosotros Rosa Montero (El País, 17 de marzo de 2015) La semana pasada se celebró el Día de la Mujer y los medios dieron cifras espeluznantes sobre las desigualdades entre sexos: una información muy necesaria. Pero, antes y después de ese día, hordas de canallas siguen perpetrando atrocidades contra las mujeres. Como las niñas secuestradas en Nigeria (aún no las han rescatado y han raptado a más), o las mujeres y niñas yazidíes violadas por el ISIS. En México, unos ladrones acaban de asaltar un autobús y han violado a todas las pasajeras. Esos tipos tendrán hijas, esposas, madres: no logro entender su aberrante maldad. Pero aún entiendo menos que se siga martirizando de tal modo a las mujeres y que el mundo no haga absolutamente nada contra ello. Nuestro dolor nunca ha sido prioritario para los poderosos, quizá porque no lo consideran propio. La ajenidad con la que la mayoría de los hombres nos miran, la gran distancia que guardan con nosotras, es una patología tan tenaz que me deja sin aliento, sin palabras, a veces también sin esperanza. Tomemos el Día de la Mujer: salvo unos pocos, incluso los varones poco machistas creen que es un asunto sólo de chicas. Nos apoyan para ayudarnos y escuchan hablar de los abusos presentes y pasados del sexismo, desde las violaciones a que las mujeres no hayan podido entrar en la Universidad hasta el siglo XX, por ejemplo, con horror y simpatía, pero como si fuera un problema femenino en vez de algo que también les concierne: o acaso no son hombres los violadores, acaso no formaron parte activa de aquella sociedad que nos prohibió estudiar? No estamos contando nuestro pasado: estamos contando el pasado de todos. No denunciamos nuestro infierno, sino el infierno común. Amigos, el Día de la Mujer debería llamarse de la Mujer y el Hombre. Porque también estamos hablando de vosotros, maldita sea.

5 1. Formulad el tema del texto. (1 punto) 2. Redactad un breve resumen del texto. (2 puntos) 3. Dividid el texto en partes y explicad las ideas principales que aparecen en cada una de ellas. (2 puntos)

6 4. Realizad una valoración del texto (1 punto).

7 5. Indicad: ámbito de uso, finalidad del texto y género del mismo (1 punto). 6. Explicad las siguientes palabras o poned un sinónimo. Indicad su categoría gramatical (sustantivo, verbo, etc). (1 punto) a. Hordas b. Tenaz 7. El realismo mágico en La casa de los espíritus de Isabel Allende. (2 puntos)

8

9 Part A.2: Llengua i Literatura Valenciana / Parte A.2: Lengua y Literatura Valenciana A.2 Contra les Falles Contra les Falles de València, contra la Magdalena de Castelló, contra les Fogueres d Alacant, contra la Tomatina de Bunyol, contra les vaques i els bous de carrer, no sé si contra els Moros i els Cristians, i en general contra la major part de les festes que els pobles, viles i ciutats del País Valencià celebren amb tanta abundància i excés, amb tant de soroll i tumult, amb tan universal ocupació de places i carrers, amb tants dies de dedicació i amb un volum general tan enorme. Estic, amb gran desolació espiritual, en contra de la desmesura de les festes. De menut, vaig ser promotor, president i quasi autor d una falla infantil. De més gran, i fins ara, he participat activament en romeries i falles, he corregut bous, he dedicat molt de temps i d esforç observant i estudiant el fenomen fester valencià, que és especial i ben interessant. He escrit papers llargs sobre el tema, he inaugurat o tancat congressos sobre festes, he donat conferències i he arribat a concloure que ho hem fet tot malbé, com tantes coses. Per excés de promoció pública, per excés de diners, per massa gent, per massa dies i hores, per massa quantitat de tot. Una ofrena de flors és bonica, una desfilada de tres dies seguits és una rutina insuportable. Llançar-se tomates pot ser divertit, inundar una plaça de pasta de tomata és repugnat. Una batalla de flors, amb flors, pot ser elegant i atractiva, cobrir el carrer amb un pam de confeti, bolcar-se pel cap sacs sencers de paper picat és fastigós i enemic de l estètica. Anar amb els amics a fer-se una cervesa i unes tapes és convivialitat festiva, deixar un gran espai urbà ple de bassals de líquids apegalosos, restes de menjar, plàstics, papers i un solatge fastigós és, simplement, repulsiu. I així va quasi tot: una escampada universal de brutícia, d excés, de sorolls estridents, de bullanga i xaranga, de desfilades reiterades, de rutina massiva. De tot allò que no tenien les festes quan érem més antics i més pobres, més moderats, més civils i, en el fons, més alegres. No és una evolució fatal o inevitable: això no passa a París ni a Bohèmia ni a Roma, ni a Lisboa ni a Holanda, ni a Galícia ni a Suïssa, que jo sàpia. Deu ser que ací som més moderns i més rics. Joan Francesc Mira. El País, 14 de març 2005

10 1. Descriviu el tema i justifiqueu les parts bàsiques del text. (2 punts) 2. Redacteu un resum del contingut del text en un màxim de 10 línies. (1 punt)

11 3. Busqueu i comenteu quatre marques de modalització presents al text. (1 punt) 4. Expliqueu quina és la tipologia textual predominant al text i poseu-ne dos exemples. (1 punt)

12 5. Substituïu els sintagmes subratllats per un pronom feble: (1 punt) a. He participat activament. b. Això no passa a París. c. He inaugurat congressos. d. Una ofrena de flors és bonica. 6. Escriviu un sinònim dels mots següents o definiu-los: (1 punt) a. Desolació b. Fer malbé c. Fastigós d. Estrident 7. Analitzeu sintàcticament el sintagma subratllat: (1 punt) a. He participat activament en romeries i falles. b. He escrit papers llargs. c. Una ofrena de flors és bonica. d. Això no passa a París.

13 8. Tenint en compte la tipologia textual del text que acabeu de llegir, redacteu un altre text semblant de 150 paraules on expliqueu la seua oposició contra algun fet que us resulte profundament desagradable. (2 punts)

14 Part A.3: Llengua Estrangera (Francés) / Parte A.3: Lengua Extranjera (Francés) A.3 Face à la violence des attentats: on fait quoi? Les images qui tournent en boucle depuis vendredi sur les chaînes d'information, sur Internet et sur les réseaux sociaux, montrent des scènes de violence qui plongent les jeunes dans une tristesse profonde et génèrent beaucoup de stress. Ce traumatisme peut avoir des répercussions sur le sommeil, l'appétit, la vie quotidienne. Il peut aussi entraîner un état d'inquiétude, d'anxiété voire d'angoisse. Souvent, les comportements à risque se multiplient. Ceux qui fument et boivent augmentent, dans de telles circonstances, leur consommation de cigarettes ou d'alcool. Certains mangent plus que d'habitude, ce qui exprime un besoin de réconfort, alors que d'autres, la gorge trop nouée, ont tendance à manger moins. Soyez vigilant. Ne laissez personne s'isoler. Certains jeunes, encouragés par leurs parents, n'osent plus sortir. Encore une fois, l'isolement n'est pas la solution. Si un jeune a un(e) meilleur(e) ami(e), il est indispensable qu'ils se rencontrent, qu'ils échangent, cela sera une aide précieuse. Je crois aussi que le rôle des parents est d'écouter et de rassurer. Souvent, ces derniers sont inquiets et vont transmettre cette inquiétude, on sait que les émotions négatives se transmettent en 30 millisecondes. Au contraire, il est indispensable de rassurer et d'exprimer des émotions positives, plus puissantes que les émotions négatives. Philippe Rodet, médecin urgentiste et spécialiste du stress. Adapté de: Novembre 2015 (219 mots).

15 1. COMPRÉHENSION (3 points). Écrivez vrai ou faux. a. Ce texte fournit des conseils pratiques sur la manière de faire face au stress professionnel. b. Le texte s adresse d une manière générale aux adultes. c. Les troubles de stress peuvent affecter plusieurs sphères de la vie personnelle, familiale et sociale. d. Il est important de ne pas s isoler après un évènement traumatique. e. Les conseils sont donnés par un médecin généraliste. f. Une attitude positive de la part des parents aide à réduire le stress. 2. LEXIQUE (2 points). Cherchez dans le texte le mot ou les expressions suivantes en italiques et choisissez la lettre (a, b, c) qui correspond à l explication la plus appropriée au texte. a. «Les images qui tournent en boucle depuis vendredi» (paragraphe 1) signifie: a) Après b) Avant c) À partir de b. «Certains jeunes, encouragés par leurs parents» (paragraphe 3) signifie : a) Démoralisés b) Incités c) Démotivés

16 3. GRAMMAIRE (2 points). Choisissez la bonne réponse. a. Ce traumatisme peut avoir des répercussions entraînent un état d'inquiétude. a) qui b) que c) qu b. Chez les jeunes, un traumatisme peut avoir un effet sur. relations. a) ses b) leurs c) leur c. On fait allusion aux attentats qui ont eu lieu. Paris. a) en b) à c) au d. Au contraire,. rassurer et exprimer des émotions positives. a) Il faudras b) Il faudrai c) Il faudra 4. EXPRESSION ÉCRITE (3 points). L un(e) de vos meilleur(e)s ami(e)s souffre d un trouble de stress. Quels conseils lui donneriez-vous pour l aider à surmonter cette période difficile. Rédigez un texte de 80 / 100 mots environ.

17

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA B EXERCICI EJERCICIO PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA LA OBTENCIÓN DIRECTA

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO B PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA LA OBTENCIÓN DIRECTA

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO B PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA LA OBTENCIÓN DIRECTA

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Ciencias Sociales PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO B PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA LA OBTENCIÓN DIRECTA

Más detalles

C Artes Escénicas, Música y Danza

C Artes Escénicas, Música y Danza EXERCICI EJERCICIO C Artes Escénicas, Música y Danza PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Opción Científica PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Humanidades PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA LA

Más detalles

C Artes Plásticas, Imagen y Diseño

C Artes Plásticas, Imagen y Diseño EXERCICI EJERCICIO C Artes Plásticas, Imagen y Diseño PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Opción Científica PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Opción Tecnológica PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO B PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA LA OBTENCIÓN DIRECTA

Más detalles

C Artes Plásticas, Imagen y Diseño

C Artes Plásticas, Imagen y Diseño EXERCICI EJERCICIO C Artes Plásticas, Imagen y Diseño PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Opción Tecnológica PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA

Más detalles

C Artes Plásticas, Imagen y Diseño

C Artes Plásticas, Imagen y Diseño EXERCICI EJERCICIO C Artes Plásticas, Imagen y Diseño PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Ciencias Sociales PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Opción Científica PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO A (Anglés) PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA LA OBTENCIÓN

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Opción Tecnológica PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Humanidades PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA LA OBTENCIÓN

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Ciencias Sociales PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA

Más detalles

C Artes Escénicas, Música y Danza

C Artes Escénicas, Música y Danza EXERCICI EJERCICIO C Artes Escénicas, Música y Danza PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Ciències Socials PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Opción Científica PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Opció Tecnològica PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Opció Tecnològica PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Opció Científica PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA

Más detalles

C Artes Plásticas, Imagen y Diseño

C Artes Plásticas, Imagen y Diseño EXERCICI EJERCICIO C Artes Plásticas, Imagen y Diseño PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO C Humanidades PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA LA

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO A (Anglès) PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLERAT A LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA LA OBTENCIÓN

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO A (Francés) PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA LA OBTENCIÓN

Más detalles

PARTE ESPECÍFICA SEGUNDA LENGUA EXTRANJERA FRANCÉS

PARTE ESPECÍFICA SEGUNDA LENGUA EXTRANJERA FRANCÉS DIRECCIÓN GENERAL DE POLÍTICAS EDUCATIVAS Y ORDENCIÓN ACADÉMICA PRUEBA DE ACCESO A CICLOS FORMATIVOS DE GRADO SUPERIOR DE LA FORMACIÓN PROFESIONAL ESPECÍFICA 18 de junio de 2009 Centro donde se realiza

Más detalles

ALUMNES QUE HAN FET 3R ESO A MATEMÀTIQUES

ALUMNES QUE HAN FET 3R ESO A MATEMÀTIQUES MATEMÀTIQUES de la prova de recuperació de setembre a l hora especificada per a la matèria De cada un dels temes següents del teu llibre de text fes un petit resum i fes els exercicis múltiples de cinc

Más detalles

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA

PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA EXERCICI EJERCICIO A (Anglés) PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE VEINTE AÑOS PARA LA OBTENCIÓN

Más detalles

ALUMNES QUE HAN FET 1r ESO B MATEMÀTIQUES

ALUMNES QUE HAN FET 1r ESO B MATEMÀTIQUES 1r ESO B MATEMÀTIQUES de la prova de recuperació de setembre a l hora especificada per a la matèria Fer tots els exercicis de l'apartat "HAS DE SABER FER" de cadascun dels temes del llibre. 30% quadern

Más detalles

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA Data: 7 de novembre de 2013 Lloc: aula A01 de l edifici G. M. de Jovellanos Hora d inici:

Más detalles

PROVA D'ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL I ENSENYAMENTS D'ESPORTS 2007 S2_11_1 DADES DE LA PERSONA ASPIRANT

PROVA D'ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL I ENSENYAMENTS D'ESPORTS 2007 S2_11_1 DADES DE LA PERSONA ASPIRANT PROVA D'ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL I ENSENYAMENTS D'ESPORTS 2007 L L E N G U A C A T A L A N A S È R I E 2 S2_11_1 DADES DE LA PERSONA ASPIRANT QUALIFICACIÓ COGNOMS

Más detalles

C Artes Escénicas, Música y Danza

C Artes Escénicas, Música y Danza EXERCICI EJERCICIO C Artes Escénicas, Música y Danza PROVA PER A PERSONES MAJORS DE VINT ANYS PER A L OBTENCIÓ DIRECTA DEL TÍTOL DE BATXILLER EN LA COMUNITAT VALENCIANA PRUEBA PARA PERSONAS MAYORES DE

Más detalles

ALUMNES QUE HAN FET 2N ESO A MATEMÀTIQUES

ALUMNES QUE HAN FET 2N ESO A MATEMÀTIQUES MATEMÀTIQUES de la prova de recuperació de setembre a l hora especificada per a la matèria Presentació obligatòria dels exercicis del dossier que s entregarà al finalitzar el curs. D aquest treball se

Más detalles

PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS

PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS 2013-2014 La prova d accés a la universitat s estructura en dues fases: Fase general (obligatòria) Fase específica (voluntària) Els exàmens de les PAU

Más detalles

ACTIVITATS AMB CALCULADORA

ACTIVITATS AMB CALCULADORA ACTIVITATS AMB CALCULADORA 1.- Virus i Antivirus Escriu a la calculadora el número 896731425. Suposem que els nou dígits que formen aquest número son virus summament perillosos. L antivirus consisteix

Más detalles

Quadern de matemàtiques Decimals1

Quadern de matemàtiques Decimals1 Quadern de matemàtiques Decimals CENTENES DESENES UNITATS DECIMES CENTÈSIMES 3,5 Busca les vuit diferències que hi ha en aquests dos dibuixos Curs i grup: Data inici quadern Data acabament Seguiment Data

Más detalles

Lengua extranjera - Francés

Lengua extranjera - Francés DIRECCIÓN GENERAL DE FORMACIÓN PROFESIONAL, DESARROLLO CURRICULAR E INNOVACIÓN EDUCATIVA PRUEBA DE ACCESO A CICLOS FORMATIVOS DE GRADO SUPERIOR DE LA FORMACIÓN PROFESIONAL 19 de junio de 2014 Centro donde

Más detalles

LA BIBLIOTECA DE L AULA QUADERN D EQUIP

LA BIBLIOTECA DE L AULA QUADERN D EQUIP LA BIBLIOTECA DE L AULA QUADERN D EQUIP Anoteu el nom dels components de l equip i el càrrec de cadascú: COMPONENTS: CÀRREC: La producció final del projecte és la creació, l organització i el manteniment

Más detalles

IV. Tableau avec éléments de contenu à repérer pour la compréhension, classés par niveau

IV. Tableau avec éléments de contenu à repérer pour la compréhension, classés par niveau TRAAM-TLSE-ESP005 / La jornada de Alejandro I. Introduction Type de document : Audio mp3 Langue :Espagnol Durée : 0 36 Niveau : Collège A1-A2 Contenu : Alejandro, estudiante universitario, describe qué

Más detalles

PARTE ESPECÍFICA FRANCÉS

PARTE ESPECÍFICA FRANCÉS DIRECCIÓN GENERAL DE POLÍTICAS EDUCATIVAS Y ORDENCIÓN ACADÉMICA PRUEBA DE ACCESO A CICLOS FORMATIVOS DE GRADO SUPERIOR DE LA FORMACIÓN PROFESIONAL ESPECÍFICA 19 de junio de 2008 Centro donde se realiza

Más detalles

Matèria: MO41-FI2B2-Història de la Filosofia, Bloc 2 Torn:Matí Temps disponible: 60min. Centre:... Cognoms:... Nom:...DNI:...

Matèria: MO41-FI2B2-Història de la Filosofia, Bloc 2 Torn:Matí Temps disponible: 60min. Centre:... Cognoms:... Nom:...DNI:... Batxillerat: Curs 2015-2016 Visitant Oficial Convocatòria ordinària Semestre 1 Torn:Matí Temps disponible: 60min Centre:... Cognoms:... Nom:...DNI:... Normes generals per a la realització de la prova:

Más detalles

PRUEBA ESPECÍFICA DE CERTIFICACIÓN DE NIVEL BÁSICO DE FRANCÉS JUNIO 2013 COMPRENSIÓN ORAL

PRUEBA ESPECÍFICA DE CERTIFICACIÓN DE NIVEL BÁSICO DE FRANCÉS JUNIO 2013 COMPRENSIÓN ORAL ESCUELAS OFICIALES DE IDIOMAS DEL PRINCIPADO DE ASTURIAS PRUEBA ESPECÍFICA DE CERTIFICACIÓN DE NIVEL BÁSICO DE FRANCÉS JUNIO 2013 Comisión de Evaluación de la EOI de COMPRENSIÓN ORAL Puntuación total /20

Más detalles

AVALUACIÓ DE SISÈ D EDUCACIÓ PRIMÀRIA CRITERIS DE CORRECCIÓ. Correcció externa. Competència lingüística: Llengua francesa

AVALUACIÓ DE SISÈ D EDUCACIÓ PRIMÀRIA CRITERIS DE CORRECCIÓ. Correcció externa. Competència lingüística: Llengua francesa AVALUACIÓ DE SISÈ D EDUCACIÓ PRIMÀRIA CRITERIS DE CORRECCIÓ Correcció externa Competència lingüística: Llengua francesa Curs 6-7 . CRITERIS DE CORRECCIÓ DE L EXPRESSIÓ ESCRITA.. Qüestions prèvies sobre

Más detalles

Quadern de matemàtiques Decimals2

Quadern de matemàtiques Decimals2 Quadern de matemàtiques Decimals2 1 2,7 0 3 Part entera: 12 Part decimal: 703 Curs i grup: Data inici quadern Data acabament Seguiment Data Observació Professorat Data Avaluació Professorat Índex Operacions

Más detalles

ÁMBITO de COMUNICACIÓN

ÁMBITO de COMUNICACIÓN ÁMBITO de COMUNICACIÓN Lengua y literatura española - Francés PRUEBA LIBRE PARA LA OBTENCIÓN DEL TÍTULO DE GRADUADO EN EDUCACIÓN SECUNDARIA OBLIGATORIA 13 de noviembre de 2015 Nombre: Apellidos: Centro

Más detalles

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS 2016-2017 1 El Batxibac és el programa que permet a l alumnat cursar un currículum mixt amb l objectiu d obtenir la doble titulació

Más detalles

Accés i Admissió d estudiants amb estudis estrangers. Curs (Document actualitzat a )

Accés i Admissió d estudiants amb estudis estrangers. Curs (Document actualitzat a ) Accés i Admissió d estudiants amb estudis estrangers. Curs 2017-201. (Document actualitzat a 13-4-201) La Comissió Gestora dels Processos d Accés i Preinscripció Universitària del Sistema Universitari

Más detalles

Je suis très contente d'avoir une correspondante anglaise.

Je suis très contente d'avoir une correspondante anglaise. TEXTO. Salut! Je suis très contente d'avoir une correspondante anglaise. Je suis fille unique et j'habite près du centre de la ville de Genève* avec ma mère et mon chat Polo. Ma mère est pharmacienne et

Más detalles

1. Per tramitar les llicències federatives temporals, l entitat excursionista pot accedir pel

1. Per tramitar les llicències federatives temporals, l entitat excursionista pot accedir pel PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ DE LA LLICÈNCIA FEDERATIVA TEMPORAL PER L ENTITAT 1. Per tramitar les llicències federatives temporals, l entitat excursionista pot accedir pel web () des de la pestanya Inici

Más detalles

FINAL. Per aprovar el curs cal aprovar les tres avaluacions, amb una nota igual o superior del 5.

FINAL. Per aprovar el curs cal aprovar les tres avaluacions, amb una nota igual o superior del 5. CRITERIS D AVALUACIÓ MATÈRIA: Música 1r ESO PARCIALS 20% ACTITUD: L actitud s avaluarà diàriament i es tindrà en conte si l alumne parla, la puntualitat, fa deures, porta material, participa en classe

Más detalles

ÁMBITO DE COMUNICACIÓN Ejercicio de lengua extranjera: FRANCÉS

ÁMBITO DE COMUNICACIÓN Ejercicio de lengua extranjera: FRANCÉS PRUEBA DE ACCESO A CICLOS FORMATIVOS DE GRADO MEDIO DE LA FORMACIÓN PROFESIONAL DIRECCIÓN GENERAL DE ORDENACIÓN ACADÉMICA E INNOVACIÓN EDUCATIVA 18 de mayo de 2017 Centro donde se realiza la prueba: Localidad

Más detalles

PRUEBAS DE ACCESO PARA MAYORES 25 AÑOS. Convocatoria MATERIA: LENGUA EXTRANJERA.FRANCÉS

PRUEBAS DE ACCESO PARA MAYORES 25 AÑOS. Convocatoria MATERIA: LENGUA EXTRANJERA.FRANCÉS PRUEBAS DE ACCESO PARA MAYORES 25 AÑOS Convocatoria 2014-2015 MATERIA: LENGUA EXTRANJERA.FRANCÉS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Markus est arrivé en France il y a dix ans. Au début, tout

Más detalles

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial NORMATIVA REFERENT A LES PROVES D'ACCÉS ALS ESTUDIS UNIVERSITARIS DELS MÉS GRANS DE 25 ANYS. CURS 2015-2016 INFORMACIÓ GENERAL PROVES ACCÉS UNIVERSITAT CURS 2015-2016 Amb el nou Reial Decret 1892/2008,

Más detalles

Aproximar un nombre decimal consisteix a reduir-lo a un altre nombre decimal exacte el valor del qual sigui molt pròxim al seu.

Aproximar un nombre decimal consisteix a reduir-lo a un altre nombre decimal exacte el valor del qual sigui molt pròxim al seu. Aproximar un nombre decimal consisteix a reduir-lo a un altre nombre decimal exacte el valor del qual sigui molt pròxim al seu. El nombre π és un nombre que té infinites xifres decimals. Sabem que aquest

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD CONVOCATÒRIA: JUNY

Más detalles

APROFITAR PER FER TOTA MENA D ACTIVITATS FÍSIQUES:

APROFITAR PER FER TOTA MENA D ACTIVITATS FÍSIQUES: Benvolguts pares i alumnes, Hem acabat un nou curs, i ara ens toca gaudir d un temps i d uns espais molt diferents d allò que hem estat fent fins ara. S ha acabat la rutina diària d anar a l escola i comencen

Más detalles

PRUEBA ESPECÍFICA DE CERTIFICACIÓN DE NIVEL AVANZADO DE FRANCÉS JUNIO 2013 COMPRENSIÓN ORAL

PRUEBA ESPECÍFICA DE CERTIFICACIÓN DE NIVEL AVANZADO DE FRANCÉS JUNIO 2013 COMPRENSIÓN ORAL ESCUELAS OFICIALES DE IDIOMAS DEL PRINCIPADO DE ASTURIAS PRUEBA ESPECÍFICA DE CERTIFICACIÓN DE NIVEL AVANZADO DE FRANCÉS JUNIO 2013 Comisión de Evaluación de la EOI de COMPRENSIÓN ORAL Puntuación total

Más detalles

2. En cap cas no s admetran respostes barrejades de distintes opcions A/B.

2. En cap cas no s admetran respostes barrejades de distintes opcions A/B. COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD CONVOCATÒRIA: SETEMBRE

Más detalles

INTRODUCCIÓ. Ser un vianant autònom

INTRODUCCIÓ. Ser un vianant autònom 01 INTRODUCCIÓ Normes viàries i civisme Ser un vianant autònom Les normes viàries són regles que tots hem de seguir, tant els vianants com els conductors i els passatgers. Quan siguis a la ciutat amb els

Más detalles

Accés gratuït de l advocacia al traductor automàtic en línia castellà-català i viceversa

Accés gratuït de l advocacia al traductor automàtic en línia castellà-català i viceversa Accés gratuït de l advocacia al traductor automàtic en línia castellà-català i viceversa Rut Carandell Servei Lingüístic del Consell dels Il lustres Col legis d Advocats de Catalunya (CICAC) Actes de la

Más detalles

1.- PERCENTATGE D APROVATS DEL CONJUNT DE LES ILLES BALEARS.

1.- PERCENTATGE D APROVATS DEL CONJUNT DE LES ILLES BALEARS. Estudi de l evolució del percentatge d aprovats dels alumnes de les Illes Balears a les àrees lingüístiques a les etapes d educació primària, educació secundària obligatòria i batxillerat en el període

Más detalles

Matemàtiques Sèrie 1

Matemàtiques Sèrie 1 Proves d accés a cicles formatius de grau superior de formació professional inicial, d ensenyaments d arts plàstiques i disseny, i d ensenyaments esportius 013 Matemàtiques Sèrie 1 SOLUCIONS, CRITERIS

Más detalles

Sesión: Oglindă do monde romance (Marzo - Junio de 2013) Rubrique III: Viajes, Culturas e Idiomas

Sesión: Oglindă do monde romance (Marzo - Junio de 2013) Rubrique III: Viajes, Culturas e Idiomas Sesión: Oglindă do monde romance (Marzo - Junio de 2013) Rubrique III: Viajes, Culturas e Idiomas Équipes participants: SPIRAL (Strasbourg), UAB (Barcelone), Universidad de Antioquia, Voces argentinas.

Más detalles

TASQUES DE RECUPERACIÓ I/O CONSOLIDACIÓ PER AL SETEMBRE

TASQUES DE RECUPERACIÓ I/O CONSOLIDACIÓ PER AL SETEMBRE TASQUES DE RECUPERACIÓ I/O CONSOLIDACIÓ PER AL SETEMBRE 2016-17 2n ESO 1. CATALÀ 2n d ESO Els alumnes que no hagin aprovat l'assignatura de LLENGUA CATALANA hauran de presentar-se a l'examen de recuperació

Más detalles

MATEMÀTIQUES. DOSSIER DE RECUPERACIÓ MATEMÀTIQUES 2n ESO. GRUP:2E. Nom i Cognoms (alumne):... Nom professor:...

MATEMÀTIQUES. DOSSIER DE RECUPERACIÓ MATEMÀTIQUES 2n ESO. GRUP:2E. Nom i Cognoms (alumne):... Nom professor:... zz Curs: Departament d Educació Generalitat de Catalunya MATEMÀTIQUES DOSSIER DE RECUPERACIÓ MATEMÀTIQUES 2n ESO. GRUP:2E CURS 20-20 INS.PUIG CASTELLAR DATA: Nom i Cognoms (alumne):... Nom professor:...

Más detalles

MÚLTIPLES I DIVISORS

MÚLTIPLES I DIVISORS MÚLTIPLES I DIVISORS DETERMINACIÓ DE MÚLTIPLES Múltiple d un nombre és el resultat de multiplicar aquest nombre per un altre nombre natural qualsevol. 2 x 0 = 0 2 x 1 = 2 2 x 2 = 4 2 x 3 = 6 2 x 4 = 8

Más detalles

PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA

PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA Nom i cognoms DNI / NIE PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA COMPETÈNCIA LOGICOMATEMÀTICA 1. Està prohibit l ús de la calculadora o de qualsevol altre aparell

Más detalles

FRANCÉS PARTE COMÚN. 16 de Junio de 2016 IES/CIFP DATOS DE LA PERSONA ASPIRANTE. Puntuación total

FRANCÉS PARTE COMÚN. 16 de Junio de 2016 IES/CIFP DATOS DE LA PERSONA ASPIRANTE. Puntuación total Dirección General de Ordenación Académica e Innovación Educativa PRUEBA DE ACCESO A CICLOS FORMATIVOS DE GRADO SUPERIOR DE LA FORMACIÓN PROFESIONAL 16 de Junio de 2016 Centro donde se realiza la prueba:

Más detalles

28 Sèries del Quinzet. Proves d avaluació

28 Sèries del Quinzet. Proves d avaluació Sèries del Quinzet. Proves d avaluació INSTRUCCIONS Les proves d avaluació de l aprenentatge del Quinzet estan dissenyades per fer l avaluació interna del centre. Aquestes proves, seguint les directrius

Más detalles

MÈRITS DE LA BORSA D INTERINS 2017

MÈRITS DE LA BORSA D INTERINS 2017 www.staj.es MÈRITS DE LA BORSA D INTERINS 2017 COS DE GESTIÓ PROCESSAL I ADMINISTRATIVA Puntuació total assolible: 20 punts. A) FORMACIÓ. Es valora fins a un màxim de 6 punts, d acord amb el barem següent:

Más detalles

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL º CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL TEMA 13 (tretze) CATALUNYA : LA NOSTRA COMUNITAT Nom i cognoms. 3r curs CATALUNYA Catalunya és la comunitat on vivim. La capital és la ciutat més important.

Más detalles

Demografia del món actual ACTIVITATS Unitat 6 Activitats extretes de la presentació La població de Salvador Vila Esteve

Demografia del món actual ACTIVITATS Unitat 6 Activitats extretes de la presentació La població de Salvador Vila Esteve 1 Demografia del món actual ACTIVITATS Unitat 6 Activitats extretes de la presentació La població de Salvador Vila Esteve 2 1. Distribució de la població mundial. A partir del document, respon: a) Classificació.

Más detalles

Prueba de Acceso a la Universidad: FRANCÉS

Prueba de Acceso a la Universidad: FRANCÉS Prueba de Acceso a la Universidad: FRANCÉS Coord. Brigitte Leguen Directrices Base: texto escrito referido a la actualidad, la cultura o la sociedad procedente Competencias objeto de evaluación: Comprender

Más detalles

X OLIMPÍADA DE FILOSOFIA COMUNITAT VALENCIANA. VI Concurs de Redacció Filosòfica per a estudiants de 4t d ESO de la Comunitat Valenciana

X OLIMPÍADA DE FILOSOFIA COMUNITAT VALENCIANA. VI Concurs de Redacció Filosòfica per a estudiants de 4t d ESO de la Comunitat Valenciana X OLIMPÍADA DE FILOSOFIA COMUNITAT VALENCIANA VI Concurs de Redacció Filosòfica per a estudiants de 4t d ESO de la Comunitat Valenciana OBJECTIUS: 1. Promoure l exercici filosòfic per part de l alumnat

Más detalles

Al meu pare, per ser la primera persona a mostrar-me l art. A la meva mare, per ser la meva primera font d inspiració.

Al meu pare, per ser la primera persona a mostrar-me l art. A la meva mare, per ser la meva primera font d inspiració. Al meu pare, per ser la primera persona a mostrar-me l art. A la meva mare, per ser la meva primera font d inspiració. Il lustracions de coberta i interior d Anna Llenas 2018, Anna Llenas Serra. All rights

Más detalles

CICLES DE GRAU SUPERIOR

CICLES DE GRAU SUPERIOR CICLES DE GRAU SUPERIOR DOCUMENTACIÓ QUE S HA D APORTAR PER A L ACCÉS VIA BATXILLER c) Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol licitud, es tenen els requisits acadèmics que permeten

Más detalles

VOCABULARIS TEMÀTICS

VOCABULARIS TEMÀTICS VALENCIÀ: LLENGUA I LITERATURA. 3r ESO. 1a AVALUACIÓ PROJECTE D EQUIP VOCABULARIS TEMÀTICS OBJECTIUS Producció final: elaborar un diccionari bilingüe i un diccionari ideològic amb les paraules d un mateix

Más detalles

GUIA PRÀCTICA DE TELEFORMACIÓ

GUIA PRÀCTICA DE TELEFORMACIÓ GUIA PRÀCTICA DE TELEFORMACIÓ Manual d ús de la plataforma on-line http://www.adp-informatica.cat 1 INDEX 1. BENVINGUDA... Pàgina 2 2. MATERIAL DIDÀCTIC... Pàgina 3 3. OBJECTIUS I CONTINGUT... Pàgina 3

Más detalles

Francés PARTE COMÚN. 23 de mayo de 2018 IES/CIFP. Datos de la persona aspirante. Puntuación total

Francés PARTE COMÚN. 23 de mayo de 2018 IES/CIFP. Datos de la persona aspirante. Puntuación total DIRECCIÓN GENERAL DE ORDENACIÓN ACADÉMICA E INNOVACIÓN EDUCATIVA PRUEBA DE ACCESO A CICLOS FORMATIVOS DE GRADO SUPERIOR DE LA FORMACIÓN PROFESIONAL 23 de mayo de 2018 Centro donde se realiza la prueba:

Más detalles

Instruccions per generar el NIU i la paraula de pas

Instruccions per generar el NIU i la paraula de pas Si ja tens un NIU, no has de tornar-te a registrar. Pots accedir a la inscripció directament. Només has de validar el teu NIU i la teva paraula de pas al requadre que hi ha a la dreta de la pantalla: Si

Más detalles

YouTube Info FPA Benidorm PROGRAMES FORMATIUS CENTRE PÚBLIC FPA BENIDORM

YouTube Info FPA Benidorm PROGRAMES FORMATIUS CENTRE PÚBLIC FPA BENIDORM YouTube Info FPA Benidorm PROGRAMES FORMATIUS CENTRE PÚBLIC FPA BENIDORM Al centre públic de formación de persones adultes FPA Benidorm es poden cursar els següents program Versió en Valencià (color groc).

Más detalles

Les 150 petits mots du prof. 1/6.

Les 150 petits mots du prof. 1/6. Les 150 petits mots du prof. 1/6. Mots, expressions Traduction Commentaires, exemples N 01 Ahora / Ahorita Maintenant / Tout de suite 02 En seguida, de inmediato Tout de suite 03 Según, D après / Selon

Más detalles

PRUEBA ESPECÍFICA DE CERTIFICACIÓN DE NIVEL INTERMEDIO DE FRANCÉS SEPTIEMBRE 2013 COMPRENSIÓN ORAL

PRUEBA ESPECÍFICA DE CERTIFICACIÓN DE NIVEL INTERMEDIO DE FRANCÉS SEPTIEMBRE 2013 COMPRENSIÓN ORAL ESCUELAS OFICIALES DE IDIOMAS DEL PRINCIPADO DE ASTURIAS PRUEBA ESPECÍFICA DE CERTIFICACIÓN DE NIVEL INTERMEDIO DE FRANCÉS SEPTIEMBRE 2013 Comisión de Evaluación de la EOI de COMPRENSIÓN ORAL Puntuación

Más detalles

Convocatòria Història i fonaments de les arts. Proves d accés a la universitat. Sèrie 1. Ubicació del tribunal... Número del tribunal...

Convocatòria Història i fonaments de les arts. Proves d accés a la universitat. Sèrie 1. Ubicació del tribunal... Número del tribunal... Proves d accés a la universitat Història i fonaments de les arts Sèrie 1 Qualificació Part comuna Exercici 1 Exercici Part optativa Exercici Suma de notes parcials Qualificació final 1.1 1.2 1.3 1.4 a

Más detalles

4t ESO- Anglès INS Pere Borrell Estiu RECUPERACIÓ ANGLÈS 4t ESO 2016 EXAMEN DE SETEMBRE

4t ESO- Anglès INS Pere Borrell Estiu RECUPERACIÓ ANGLÈS 4t ESO 2016 EXAMEN DE SETEMBRE L examen constarà de: RECUPERACIÓ ANGLÈS 4t ESO 2016 EXAMEN DE SETEMBRE Writing (4 punts): redacció d unes 100 paraules sobre un dels temes tractats durant el curs: A description of a person A description

Más detalles

avaluació diagnòstica educació primària

avaluació diagnòstica educació primària curs 2016-2017 avaluació diagnòstica educació primària competència matemàtica Nom i cognoms Grup instruccions Aquesta prova consta de 5 activitats per fer en dues sessions diferents. En la primera sessió

Más detalles

La Lluna, el nostre satèl lit

La Lluna, el nostre satèl lit F I T X A 3 La Lluna, el nostre satèl lit El divendres 20 de març tens l oportunitat d observar un fenomen molt poc freqüent: un eclipsi de Sol. Cap a les nou del matí, veuràs com la Lluna va situant-se

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves dʼaccés a la Universitat. Curs 2009-2010 Disseny Sèrie 1 Feu l exercici 1 i trieu UNA de les dues opcions (A o B), de la qual heu de resoldre els exercicis corresponents (2 i 3). Exercici 1 [2 punts]

Más detalles

EVOLUCIÓ DE LA VELOCITAT I LA FORÇA, EN FUNCIÓ DE L EDAT, L ESPORT I EL SEXE

EVOLUCIÓ DE LA VELOCITAT I LA FORÇA, EN FUNCIÓ DE L EDAT, L ESPORT I EL SEXE EVOLUCIÓ DE LA VELOCITAT I LA FORÇA, EN FUNCIÓ DE L EDAT, L ESPORT I EL SEXE Autores: Andrea Lopez i Laia Uyà Curs: 1r ESO 1. INTRODUCCIÓ... 3 2. MARC TEÒRIC... 4 LA FORÇA... 4 LA VELOCITAT... 4 3. HIPÒTESIS...

Más detalles

DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT

DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT 2010-2012 - 1 - 1.- MARC LEGAL 1.1. ORGANIGRAMA DEL SISTEMA EDUCATIU SEGONS LA LOE MÓN LABORAL BATXILLERAT ( 16-18) PAAU UNIVERSITAT FORMACIÓ PROFESSIONAL GRAU SUPERIOR (CFGS)

Más detalles

CREAR-SE UN COMPTE GMAIL

CREAR-SE UN COMPTE GMAIL CREAR-SE UN COMPTE GMAIL Google ofereix moltes possibilitats, per tal de poder-les tenir, cal obrir-nos una compte de correu. Anem a la plana http://www.gmail.com Per fer-ho farem clic aquí Pàg 1 Omplireu

Más detalles

Taules de Contingut automàtiques

Taules de Contingut automàtiques Tutorial de Microsoft Word 2007-2013 Taules de Contingut automàtiques 1. Bones Pràctiques...1 1.1. Paràgraf...1 1.1.1. Tallar paraules...1 1.1.2. Guió i espai irrompibles...1 1.2. Pàgina nova...2 2. Els

Más detalles