Contingut de la MEMÒRIA AMBIENTAL:

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Contingut de la MEMÒRIA AMBIENTAL:"

Transcripción

1 Contingut de la MEMÒRIA AMBIENTAL: 1.- Emissions a l atmosfera: Normativa d aplicació Dades sobre emissions de fums i gasos en xemeneies Detall de cada focus emissor on s especifiqui: Ubicació. Procés associat al focus i les matèries primeres i, si s escau, combustible utilitzat i consum. Característiques físiques del focus emissor i, específicament, si escau: Forma, alçada i diàmetre de la xemeneia. Punts de presa de mostres amb descripció gràfica de les boques de mostreig. Equipament de la plataforma de treball Sistemes de tractament dels fums i gasos originats amb especificació de: Tipus de mesures, equips i les seves característiques. Eficàcia de cada mesura. Sistema de manteniment i de control dels equips Característiques de les emissions: Relació de contaminants emesos, amb indicació de la concentració i emissió màssica. Cabal o velocitat i temperatura dels gasos de sortida. Hores emissió/dia. Dies emissió/any Autocontrol de les emissions: Sistemes d autocontrol, especificant: Procediment de calibratge i freqüència. Sistema de manteniment dels equips. Registre i comunicació de les dades. Equips, amb les característiques dels analitzadors. Mètodes de mesura, escala i precisió Dades sobre les emissions de fums i gasos en torxes de seguretat: Descripció de les situacions que en provoquen el funcionament i la previsió del temps de funcionament en h/dia i d/any. Origen, caracterització i cabals màssics de les substàncies canalitzades Dades sobre les emissions difuses: Descripció i ubicació dels focus i del procés que les genera.

2 Caracterització de les emissions i estimació de la seva magnitud en t/any. Mesures per reduir la seva generació i confinament 2.- Sorolls i vibracions: ESTUDI ACÚSTIC (per aquelles activitats que el nivell d'immissió dins del seu recinte sigui superior a 75 dba) Normativa d aplicació Classificació de l'activitat en funció del nivell d'immissió acústica dins el seu recinte Nivell mínim d'aïllament de les façanes Nivell mínim d'aïllament al soroll aeri Anàlisi de la capacitat acústica del territori. a) Descripció de les zones de sensibilitat acústica de l activitat i el seu entorn. b) Objectius de qualitat que atorga el mapa de capacitat acústica a l emplaçament i l entorn de l activitat. c) Valors límit d immissió aplicables a les activitats d acord amb el que estableixen els annexos del Decret 176/2009 de 10 de novembre Anàlisi acústica de l escenari de l activitat. a) Descripció del local de l activitat i detall de les fonts sonores i/o vibratòries. b) Descripció dels usos dels locals adjacents i la seva situació respecte a usos sensible al soroll, com ara habitatges, escoles i hospitals. c) Estimació justificada del nivell d emissió d aquestes fonts a l interior i a l exterior de l activitat, i dels nivells d immissió als possibles receptors. d) Horari de funcionament de l activitat Avaluació de l impacte acústic. a) Si el nivell d avaluació estimat o mesurat als receptors afectats pel desenvolupament de l activitat és inferior als valors límit d immissió establerts als annexos, l impacte acústic és compatible amb el seu entorn. b) Si el nivell d avaluació estimat o mesurat en els receptors afectats pel desenvolupament de l activitat no compleix el que estableixen els annexos, l impacte s ha de compatibilitzar amb el seu entorn mitjançant l aplicació de mesures preventives, correctores o protectores que assegurin que no se superen els valors límit d immissió. Aquestes mesures s han d incloure i definir en l estudi d impacte acústic.

3 2.7.- Definició de mesures. L estudi d impacte acústic, en els supòsits que estableix l apartat 3.b, ha d establir de manera detallada mesures i possibles actuacions que calgui realitzar, com ara: a) Aplicar mesures preventives, amb caràcter previ a l inici de l activitat i durant el règim de funcionament, com ara: canviar l emplaçament de les fonts, substituir fonts per d altres menys sorolloses, regular el règim d explotació de l activitat, definir actuacions de vigilància del règim de funcionament de les fonts o de l activitat, etc. b) Aplicar a les fonts emissores mesures correctores mitjançant l execució de projectes d aïllament. c) Aplicar als receptors mesures protectores com el tractament de paraments, obertures, aïllaments, vidres dobles o altres d assimilables. d) Altres mesures que siguin eficients i susceptibles d aplicar Projecte d aïllament a) Activitats amb contigüitat amb el receptor a.1 El projecte d aïllament acústic ha de constar del disseny dels elements proposats, amb la descripció dels materials utilitzats, i dels detalls constructius de muntatge. a.2 En el cas que hi hagi instal lacions de climatització, el projecte d aïllament ha d especificar les característiques detallades de les mesures correctores necessàries, com ara esmorteïdors, aïllaments acústics, pantalles acústiques, silenciadors. a.3 El projecte ha d incloure la justificació que, amb les mesures previstes, el funcionament de l activitat no superarà els valors límit d immissió que estableixen en la normativa d'aplicació. b) Activitats sense contigüitat amb el receptor b.1 El projecte d aïllament acústic ha de constar del disseny dels elements proposats, amb la descripció dels materials utilitzats, i dels detalls constructius de muntatge. b.2 Si hi ha instal lacions de climatització, el projecte d aïllament ha d especificar les característiques detallades de les mesures correctores necessàries, com ara esmorteïdors, aïllaments acústics, pantalles acústiques, silenciadors. b.3 Si la instal lació projectada comporta fonts emissores situades a gran altura, com ara sobre cobertes, en xemeneies i cims de sitges, el projecte ha de tenir en compte que la propagació del soroll es pot manifestar a llarga distància i, per tant, s han

4 d especificar els elements atenuadors adequats per minimitzar les immissions sonores a llarga distància. b.4 El projecte ha d incloure la justificació que, amb les mesures previstes, el funcionament de l activitat no superarà els valors límit d immissió que estableixen la normativa d'aplicació Un cop instal lats els elements d aïllament, cal aportar certificació emesa pel projectista i/o instal lador/a que no se superen els valors límit d immissió que hi siguin d aplicació. per a les activitats que el nivell d'immissió dins del seu recinte sigui inferior a 75 dba: Normativa d aplicació Anàlisi de la capacitat acústica del territori. Objectius de qualitat que atorga el mapa de capacitat acústica a l emplaçament i l entorn de l activitat Classificació de l'activitat en funció del nivell d'immissió acústica dins el seu recinte Nivell mínim d'aïllament al soroll aeri Descripció i ubicació dels focus Nivells d emissió en origen Minimització o reducció en origen, si s'escau Nivells d immissió estimats en el veí més afectat i justificació que no se superen els valors establerts. 3.- Abocament d aigües residuals (per a les activitats no subjectes a permís d'abocament): Normativa d aplicació Ubicació i medi receptor Consum d aigua (m 3 /dia) i procedència Efluents: cabals, caracterització i processos associats Sistemes de recollida i tractament. Punts d abocament Sistemes de control. 3.- Abocament d aigües residuals (per a les activitats subjectes a PERMÍS D'ABOCAMENT i que no l'hagin tramitat directament a l'emshtr): 3.1- Projecte tècnic de legalització (noves activitats) o memòria descriptiva de les instal lacions en el cas de les activitats ja implantades, signat per un tècnic competent, que s haurà de presentar per duplicat, i que inclourà: 1. Antecedents a) Objecte: obtenció de l autorització d abocament o la seva revisió. En aquest darrer cas s haurà de presentar una fotocòpia de l autorització de què es disposi. En el supòsit que l empresa sol liciti una revisió de l autorització per canvis substancials a l activitat, s haurà d adjuntar una descripció d aquests. b) Característiques de la localització i emplaçament de l empresa. c) Punt de connexió al sistema.

5 2. Memòria descriptiva (omplir el qüestionari adjunt) a) Dades de producció: indicar l activitat desenvolupada, matèries primeres emprades i productes resultants amb expressió de la producció en t/any o bé unitats usuals. b) Processos industrials. c) Balanç d aigües: font d abastament, títol concessional, cabal abastat, distribució d aquest en el procés industrial i cabal abocat. d) Característiques dels efluents: cal indicar per a cada punt d abocament la tipologia i les característiques analítiques de les aigües abocades. En cas que l empresa aboqui aigües residuals generades pel procés o neteges de procés, haurà d aportar analítiques representatives dels seus abocaments, realitzades per un laboratori homologat per l Agència Catalana de l Aigua i que no tinguin més de sis mesos d antiguitat i efectuades amb posterioritat a qualsevol canvi substancial que afecti la qualitat dels abocaments. 3. Memòria tècnica de les instal lacions de pretractament o tractament (si en disposen) Sistemes i unitats de tractament: descripció del sistema de tractament existent o en projecte amb indicació dels càlculs hidràulics de dimensionament del sistema de tractament (volums, temps de retenció...); descripció detallada dels equips instal lats, potències de bombament, tipus de material de construcció; mesures de seguretat per evitar abocaments accidentals i els instruments de control que es proposin; proposta de seguiment i control de la qualitat dels efluents abocats, producció i destinació dels residus. 4. Plànols Plànols a escala adequada per a la seva interpretació: a) Plànol de situació de l establiment. b) Plànol de la xarxa interior de sanejament diferenciant la tipologia de les aigües abocades, amb la ubicació de les arquetes i de les instal lacions de pretractament i tractament de les aigües residuals. c) Planta i alçat del sistema de depuració de les aigües residuals. d) Plànols de detall del punt de connexió a la xarxa pública de sanejament, de les arquetes de registre i dels dispositius de seguretat. A efectes indicatius es poden aportar les següents escales: Plànols de situació del municipi, escala 1:50.000; plànols de situació general de l establiment, escala 1:5.000; detall de l establiment, escala 1:1.000; la planta i alçat del sistema de depuració, escala 1: En el cas que les instal lacions de tractament ocupin terrenys propietat de tercers s haurà d acompanyar l autorització expressa del propietari dels esmentats terrenys.

6 6. El Pla d Emergència de l Empresa d acord amb la legislació sectorial aplicable. 7. Residus: Descripció dels residus generats per l establiment, origen i evacuació i la següent documentació: 7.1. En el cas d activitats ja existents, caldrà aportar la fotocòpia de l ultima Declaració Anual, la fitxa d acceptació i l últim full de seguiment de cada residu generat i/o qualsevol altra documentació que acrediti el control dels residus generats per part de l Agència de Residus de Catalunya, si escau En el cas d activitats que encara no s hagin implantat, s haurà d aportar documentació acreditativa que s ha iniciat el tràmit corresponent i previsió dels residus generats i de la seva evacuació. I Fotocòpia de la factura de l aigua I L empresa haurà d aportar una memòria descriptiva de les mesures correctores adoptades en cas que en els últims dos anys li hagin estat notificats incompliments per part de l Entitat Metropolitana dels seus abocaments. En cas d haver d incloure més dades en qualsevol dels apartats anteriors es poden afegir els fulls annexos que es considerin oportuns. L Entitat Metropolitana podrà sol licitar a l empresa tota altra documentació complementària o aclariment que es consideri necessari per dur a terme la tramitació de la sol licitud. I QÜESTIONARI TÈCNIC (segons model de l'emshtr que es pot obtenir en la següent adreça d'internet) per a més informació:

7 4.- Generació i gestió de residus: Normativa d aplicació Focus de generació de residus Caracterització (tipus, quantitats) Emmagatzematge (tipus i durada) Minimització o reducció en origen Gestió dels residus. 5.- Ambient interior del recinte: Normativa d aplicació. 6.- Contaminació llumínica: Normativa d aplicació Instal lació d il luminació exterior Enllumenat de seguretat Aparadors, anuncis lluminosos Estudi luminotècnic. Nivells d il luminació Característiques de la instal lació: Tipus de llumeneres Inclinació de les pantalles Tipus de bombetes Mesures d estalvi energètic. 7.- Radiacions tèrmiques. 8.- Radiacions ionitzants. 9.- Informació gràfica (aquells plànols inclosos en el projecte bàsic no caldrà tornar-los a incloure): 1.- Plànol de situació (escala 1:2.000) assenyalant les vies de circulació, el número de la finca, la delimitació de l espai que ocupa l activitat. 2.- Plànol d emplaçament (escala 1:500 amb les coordenades UTM) assenyalant el perímetre aproximat del local dins de l edifici. 3.- Plànol/s de planta (escala 1:50, 1:100 o 1:200) de distribució de les superfícies, amb la implantació de la maquinària, ventilacions naturals o forçades, emissors a l'atmosfera, d'ubicació dels emmagatzematges de residus-, necessaris per a la completa comprensió de la incidència ambiental de l'activitat. Plànol de planta de la coberta (escala 1:100). Plànol de la xarxa interior de sanejament amb la ubicació de les arquetes i sistemes de pretractament i tractament de les aigües residuals.

8 4.- Plànols de detall (escala 1:20) de l arqueta de presa de mostres de les aigües residuals, de les solucions constructives de l aïllament acústic, etc- 5.- Plànols de secció. Tots els plànols aniran degudament acotats i portaran anotats detalladament tot el que sigui necessari i convenient per facilitar la comprovació del compliment de la normativa vigent d aplicació a l activitat.

El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades

El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades Rodrigo Radovan - Global Business Development Manager Industrial Services TÜV Rheinland International Foment del Treball Nacional

Más detalles

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles

Exemples de documents i registres del Pla d APPCC

Exemples de documents i registres del Pla d APPCC Exemples de documents i registres del Tot seguit es desenvolupen alguns models de documents del i de registres derivats de la seva execució a títol d exemple per facilitar la comprensió del principi 7

Más detalles

MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US:

MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US: MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US: TITULAR: EMPLAÇAMENT: Pàgina 1 de 7 MEMÒRIA 1.- ANTECEDENTS Nova activitat Activitat existent, canvi de titular Activitat existent, canvi d ús Activitat existent, canvi

Más detalles

Sol licitud d autorització sanitària d establiments de MENJARS PREPARATS Solicitud de autorización sanitaria de establecimientos de COMIDAS PREPARADAS

Sol licitud d autorització sanitària d establiments de MENJARS PREPARATS Solicitud de autorización sanitaria de establecimientos de COMIDAS PREPARADAS Sol licitud d autorització sanitària d establiments de MENJARS Solicitud de autorización sanitaria de establecimientos de COMIDAS Dades del titular / Datos del titular Nom i cognoms o Raó social / Nombre

Más detalles

Xarxa d Emissions Atmosfèriques de Catalunya.

Xarxa d Emissions Atmosfèriques de Catalunya. FOCUS: 11. NOM DEL FOCUS: Caldera Vapor X-204 A/B. NORMATIVA D APLICACIÓ: Aquesta xemeneia correspon a una instal lació de combustió i, per tant, li aplica pel NO X i el CO el Decret 319/98, de 15 de desembre,

Más detalles

La nova directiva d emissions industrials El rol dels BREF en relació als límits d emissió de les autoritzacions ambientals

La nova directiva d emissions industrials El rol dels BREF en relació als límits d emissió de les autoritzacions ambientals La nova directiva d emissions industrials El rol dels en relació als límits d emissió Col legi Oficial d Enginyers Industrials Barcelona 25.01.2010 PER QUÈ REVISAR LA DIRECTIVA IPPC? La directiva IPPC

Más detalles

MANTENIMENT HIGIÈNIC I SANITARI DELS VASOS D HIDROMASSATGE

MANTENIMENT HIGIÈNIC I SANITARI DELS VASOS D HIDROMASSATGE MANTENIMENT HIGIÈNIC I SANITARI DELS VASOS D HIDROMASSATGE 1. DEFINICIONS Vas d hidromassatge: vasos d aigua climatitzada 1 per a ús recreatiu o terapèutic amb agitació de l aigua mitjançant un raig d

Más detalles

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A SOL LICITAR UN PERMÍS D ACTIVITATS

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A SOL LICITAR UN PERMÍS D ACTIVITATS DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A SOL LICITAR UN PERMÍS D ACTIVITATS Instància degudament emplenada. Sol licitud paral lela de llicència municipal d obres per adequació del local. Sol licitud de compatibilitat

Más detalles

QÜESTIONARI TÈCNIC LLICÈNCIA

QÜESTIONARI TÈCNIC LLICÈNCIA ÀREA D'URBANISME, MOBILITAT I MEDI AMBIENT QÜESTIONARI TÈCNIC LLICÈNCIA 0. DADES GENERALS DE L ACTIVITAT Nom o raó social Adreça Descripció activitat principal Nombre d edificis 1. CLASSIFICACIÓ CCAE I

Más detalles

MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA

MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA 1. DADES DEL TRANSMITENT I TITULAR ACTUAL DE L ACTIVITAT Dades del titular: Representant: Adreça de notificacions: Adreça Telèfon Fax E-mail 2. DADES DE

Más detalles

2. METODOLOGIES DE CÀLCUL I AVALUACIÓ DEL CABAL MÍNIM D AIRE EXTERIOR DE VENTILACIÓ

2. METODOLOGIES DE CÀLCUL I AVALUACIÓ DEL CABAL MÍNIM D AIRE EXTERIOR DE VENTILACIÓ 1. MARC REGLAMENTARI El marc normatiu és el que s estableix en el RITE, Real Decret 1.027/2.007, i en concret a la instrucció tècnica : IT 1.1.4.2.2 Aquesta instrucció tècnica defineix les diferents categories

Más detalles

La normativa i la regulació dels abocaments. Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres

La normativa i la regulació dels abocaments. Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres La normativa i la regulació dels abocaments Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres Departament d Autoritzacions d Abocaments Dimecres, 14 d abril de 2010 1 Què és un abocament

Más detalles

QÜESTIONARI TÈCNIC LLA-015. Indústria Serveis Oficines Magatzem Altres TOTAL Parcel la

QÜESTIONARI TÈCNIC LLA-015. Indústria Serveis Oficines Magatzem Altres TOTAL Parcel la Espai reservat per a ús administratiu ÀREA D URBANISME I MEDI AMBIENT QÜESTIONARI TÈCNIC LLA-015 0. DADES GENERALS DE L ACTIVITAT Persona física: Nom Primer cognom Segon cognom Persona jurídica: Nom o

Más detalles

Emissions a l atmosfera de les plantes d Endesa i Gas Natural en les plantes de Sant Adrià de Besòs

Emissions a l atmosfera de les plantes d Endesa i Gas Natural en les plantes de Sant Adrià de Besòs Emissions a l atmosfera de les plantes d Endesa i Gas Natural en les plantes de Sant Adrià de Besòs Aquestes activitats estan incloses en l'annex I.1 de la Llei 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció

Más detalles

Inscriure s al cens de l Agència Tributària per obtenir el Número d Identificació Fiscal (NIF). S ha d omplir l imprès 036 (alta censal), amb el qual també es dóna d alta de l Impost sobre Activitats Econòmiques

Más detalles

Avaluació de tractaments innovadors i/o de tractaments consolidats optimitzats

Avaluació de tractaments innovadors i/o de tractaments consolidats optimitzats Avaluació de s innovadors i/o de s consolidats optimitzats Grup d Experts en Tractament de Dejeccions Ramaderes dimecres, 25 juliol 2018 1. Índex 1. Índex... 2 2. Avaluació dels s innovadors i/o consolidats

Más detalles

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES Normes generals de sol licitud: Els formularis s han d emplenar a màquina, ordinador o, si es presenten a mà, en lletra majúscula que sigui clara

Más detalles

Posicionament web i visibilitat a internet dels Cellers amb D.O Empordà

Posicionament web i visibilitat a internet dels Cellers amb D.O Empordà Posicionament web i visibilitat a internet dels Cellers amb D.O Empordà Una assignatura pendent.. Girona Novembre 2011 Carles Ferrer Juanola Director www.altas-buscadores.com Les empreses necessiten visibilitat

Más detalles

ESTADÍSTIQUES I GRÀFICS a ITACA (en castellano más adelante, pág. 15 a 28)

ESTADÍSTIQUES I GRÀFICS a ITACA (en castellano más adelante, pág. 15 a 28) ESTADÍSTIQUES I GRÀFICS a ITACA (en castellano más adelante, pág. 15 a 28) Des de Centre Llistats Estadístiques i Gràfics podrà obtindre informació estadística sobre distints aspectes acadèmics del seu

Más detalles

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015 Dades d identificació de la persona sol licitant / Datos de identificación de la persona solicitante Nom / Nombre Primer cognom / Primer apellido Segon cognom / Segundo apellido Tipus identificador / Tipo

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

SUBSTITUCIÓ DE L'ENLLUMENAT DEL PASSEIG DEL MAR PASSEIG DEL MAR. AJUNTAMENT DE TOSSA DE MAR. Novembre de 2017

SUBSTITUCIÓ DE L'ENLLUMENAT DEL PASSEIG DEL MAR PASSEIG DEL MAR. AJUNTAMENT DE TOSSA DE MAR. Novembre de 2017 SUBSTITUCIÓ DE L'ENLLUMENAT DEL PASSEIG DEL MAR PASSEIG DEL MAR. AJUNTAMENT DE TOSSA DE MAR. Novembre de 2017 I N T R O D U C C I Ó Durant els dies 20 i 21 de desembre de 2016 i 20 i 21 de gener de 2017

Más detalles

Ajuntament de Vilafranca del Penedès DADES GENERALS

Ajuntament de Vilafranca del Penedès DADES GENERALS CERTIFICAT TÈCNIC D ADEQUACIÓ A LA LLEI 3/98, PER A ACTIVITATS DE L ANNEX III, SEGONS L ORDENANÇA REGULADORA DE LA INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ MUNICIPAL EN LES ACTIVITATS I INSTAL LACIONS DADES

Más detalles

DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS

DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS FORESTALS EN LES URBANITZACIONS, ELS NUCLIS DE POBLACIÓ,

Más detalles

Procediment de neteja i manteniment d equipaments de gestió directa

Procediment de neteja i manteniment d equipaments de gestió directa A. OBJECTE B. ABAST C. REFERÈNCIES D. RESPONSABILITATS E. DESCRIPCIÓ DEL PROCEDIMENT E.1 Neteja i manteniment del coll d Estenalles. E.2 Neteja i manteniment de l oficina del parc a la Mata. E.4. Del seguiment

Más detalles

PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS. Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L INFORME D IDONEÏTAT

PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS. Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L INFORME D IDONEÏTAT PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L Procediment que cal seguir per a la tramitació de tot l expedient ALTA DE L EXPEDIENT 1 OBTENCIÓ DOCUMENTACIÓ

Más detalles

QUADERN D EXPLOTACIÓ PER A L AGRICULTURA ECOLÒGICA PRODUCCIÓ AQÜÍCULA

QUADERN D EXPLOTACIÓ PER A L AGRICULTURA ECOLÒGICA PRODUCCIÓ AQÜÍCULA QUADERN D EXPLOTACIÓ PER A L AGRICULTURA ECOLÒGICA PRODUCCIÓ AQÜÍCULA DADES DEL TITULAR Número d inscripció al Registre del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica CT/ / Nom del titular de l explotació

Más detalles

BALANÇ MEDIAMBIENTAL JUSTIFICATIU (VECTOR AIRE)

BALANÇ MEDIAMBIENTAL JUSTIFICATIU (VECTOR AIRE) BALANÇ MEDIAMBIENTAL JUSTIFICATIU (VECTOR AIRE) FINALITAT 1ª: EVITAR O REDUIR LA CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA PROCEDENT DE LES INSTAL LACIONS INDUSTRIALS 1.- SITUACIÓ INICIAL (ABANS DE LA INVERSIÓ MEDIAMBIENTAL)

Más detalles

PREVENCIÓ I VALORITZACIÓ DE RESIDUS AMB LES MILLORS TÈCNIQUES DISPONIBLES. Barcelona, 7 de novembre de 2014

PREVENCIÓ I VALORITZACIÓ DE RESIDUS AMB LES MILLORS TÈCNIQUES DISPONIBLES. Barcelona, 7 de novembre de 2014 PREVENCIÓ I VALORITZACIÓ DE RESIDUS AMB LES MILLORS TÈCNIQUES DISPONIBLES Barcelona, 7 de novembre de 2014 Concepte de MTD LA FASE MÉS EFICAÇ I AVANÇADA DE DESENVOLUPAMENT DE LES ACTIVITATS I DE LES SEVES

Más detalles

Poden obrir sense limitació d horari i tots els dies. Poden obrir sense limitació d horari (mínim: 18 h el dia) i tots els dies excepte els dies de tancament obligatori (1 de gener i 25 de desembre) i

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

Informació sobre la targeta T-Família

Informació sobre la targeta T-Família TARGETA T-Família Informació sobre la targeta T-Família Taula de contingut Nova targeta T-Família... 3 Disseny... 4 Àmbit tarifari d aplicació... 4 Sistema d emissió... 5 Reglament d utilització de la

Más detalles

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte Barça Parc Un nou espai, un nou concepte Juliol 2009 Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte El Barça: motor social i conjunt de valors El FC Barcelona, una de les entitats esportives més importants

Más detalles

Í N D E X. Cèdules Inspeccions. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 9

Í N D E X. Cèdules Inspeccions. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 9 N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 9 Í N D E X Inspeccions...2 1. Cerca...2 2. Pestanya Inspeccions...3 2.1.1 Botons de la pantalla...3 3. Procediment per a la creació de inspeccions...4 3.1 Creació d una inspecció...4

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

ANNEX I INSTÀNCIA. Sr./Sra...amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta,

ANNEX I INSTÀNCIA. Sr./Sra...amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta, ANNEX I SUBVENCIONS PER AL MANTENIMENT Y DESENVOLUPAMENT 1 INSTÀNCIA Sr./Sra....amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta, EXPOSA: Que coneix la convocatòria d

Más detalles

Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008

Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008 Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008 COS: mestres de primària ESPECIALITAT: Música Prova única Part A: Desenvolupament per escrit d

Más detalles

Procediment d auditoria interna de Qualitat

Procediment d auditoria interna de Qualitat A. OBJECTE B. ABAST C. REFERÈNCIES D. RESPONSABILITATS E. DESCRIPCIÓ DEL PROCEDIMENT E.1. Elaboració del pla d auditories internes. E.2. Execució de les auditories. E.3. Informes d auditoria. E.4. Règim

Más detalles

GUIA TÈCNICA (Criteri d'interpretació de la Normativa de Protecció Contra Incendis)

GUIA TÈCNICA (Criteri d'interpretació de la Normativa de Protecció Contra Incendis) 1. OBJECTE Establir els criteris a tenir en compte en la justificació del compliment de la normativa relativa a resistència al foc de l estructura i evacuació dels ocupants. 2. ÀMBIT D'APLICACIÓ Intervencions

Más detalles

Mecanització Bàsica Programació d aula. Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA

Mecanització Bàsica Programació d aula. Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1 - El taller de reparació de vehicles 1 >> Objectius Conèixer els tipus de tallers i les àrees de treball de què disposen.

Más detalles

Servei d observació i vigilància aèria de les aigües litorals i les platges

Servei d observació i vigilància aèria de les aigües litorals i les platges Servei d observació i vigilància aèria de les aigües litorals i les platges Temporada d estiu de 2011 ÍNDEX Pàgina 1. Presentació...1 2. Programació i objectius del Servei de vigilància aèria...1 3. Publicació

Más detalles

ANNEX 4. DETERMINACIÓ DELS NIVELLS D AVALUACIÓ DE LA IMMISSIÓ SONORA, LAR, A L AMBIENT INTERIOR PRODUÏDA PER LES ACTIVITATS I EL VEÏNAT

ANNEX 4. DETERMINACIÓ DELS NIVELLS D AVALUACIÓ DE LA IMMISSIÓ SONORA, LAR, A L AMBIENT INTERIOR PRODUÏDA PER LES ACTIVITATS I EL VEÏNAT ANNEX 4. DETERMINACIÓ DELS NIVELLS D AVALUACIÓ DE LA IMMISSIÓ SONORA, LAR, A L AMBIENT INTERIOR PRODUÏDA PER LES ACTIVITATS I EL VEÏNAT 1. Àmbit d aplicació Als efectes d aquesta Llei, s entén per soroll

Más detalles

Josep Maria Puig, Roser Batlle, Carme Bosch, Josep Palos. Aprenentatge servei

Josep Maria Puig, Roser Batlle, Carme Bosch, Josep Palos. Aprenentatge servei Josep Maria Puig, Roser Batlle, Carme Bosch, Josep Palos Aprenentatge servei Educar per a la ciutadania OCTAEDRO Títol: Aprenentatge servei. Educació per a la ciutadania Autors: Josep Maria Puig, Roser

Más detalles

Nou Reglament d instal lacions de protecció contra incendis (RIPCI) Aspectes destacats

Nou Reglament d instal lacions de protecció contra incendis (RIPCI) Aspectes destacats Nou Reglament d instal lacions de protecció contra incendis (RIPCI) Eduard Carrera i Ferrando Secció d Aparells a pressió Subdirecció general de Seguretat Industrial Direcció general d Energia, Mines i

Más detalles

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010 PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PER DUR A TERME EL DISSENY, LA CONSTRUCCIÓ I ADAPTACIÓ DE L STAND PROMOCIONAL DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE MALLORCA EN ELS SALONS NÀUTICS DE GÈNOVA, PARÍS I DUSSELDORF. Núm.

Más detalles

A.1 Dar una expresión general de la proporción de componentes de calidad A que fabrican entre las dos fábricas. (1 punto)

A.1 Dar una expresión general de la proporción de componentes de calidad A que fabrican entre las dos fábricas. (1 punto) e-mail FIB Problema 1.. @est.fib.upc.edu A. En una ciudad existen dos fábricas de componentes electrónicos, y ambas fabrican componentes de calidad A, B y C. En la fábrica F1, el porcentaje de componentes

Más detalles

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 MODELS DE DOCUMENTACIÓ PER SOL LICITAR SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRENCIA COMPETITIVA ADREÇADES AL FOMENT D INICIATIVES I PROPOSTES CULTURALS

Más detalles

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS 1.- L'empresa COMUNLLAMP, SL i CONFITADOS, SL contracten a Logroño (La Rioja) la realització d'un transport de 30 TM de fruita

Más detalles

Informació complementària

Informació complementària MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA GENERAL D ORDENACIÓ URBANA DE BANYOLES A L ÀMBIT DEL PE.II, UA5c I ELS TERRENYS D ÚS INDUSTRIAL ADJACENTS ENTRE ELS CARRERS DELS BLANQUERS, GIRONA, BARCELONA I RONDA DEL MONESTIR

Más detalles

MEMÒRIA VALORADA PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRE DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 2on.

MEMÒRIA VALORADA PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRE DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 2on. MEMÒRIA VALORADA PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRE DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 2on. ÍNDEX 1. MEMÒRIA 1.1.- OBJECTE 1.2.- DESCRIPCIÓ DE LES INSTAL LACIONS ACTUALS 1.3.- DESCRIPCIÓ

Más detalles

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ ÍNDEX 1. LA MEVA CARPETA... 3 2. DADES DEL PADRÓ... 4 2.1. Contextualització... 4 2.2. Noves Millores... 4 3. INFORMACIÓ FISCAL... 6 3.1. Contextualització... 6

Más detalles

Annex 3. Acord individualitzat de seguiment compartit de pacients amb malalties minoritàries

Annex 3. Acord individualitzat de seguiment compartit de pacients amb malalties minoritàries Annex 3. Acord individualitzat de seguiment compartit de pacients amb malalties minoritàries compartit annex és definir el procediment per establir un acord individualitzat de seguiment de referència -

Más detalles

INFORME D ADJUDICACIÓ

INFORME D ADJUDICACIÓ INFORME D ADJUDICACIÓ SERVEI DE CONTROL INTEGRAT DE PLAGUES DE LES ZONES COMUNES DELS EDIFICIS DE MERCABARNA AL RECINTE DE LA ZONA FRANCA I MERCABARNA FLOR A SANT BOI DE LLOBREGAT EXP. OB15103 Un cop tancat

Más detalles

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PROJECTE D URBANITZACIÓ A LA PLAÇA DE LA VIL LA ROMANA DEL DALT DE LA VILA. BADALONA PER ESTABLIR DUES FASES.

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PROJECTE D URBANITZACIÓ A LA PLAÇA DE LA VIL LA ROMANA DEL DALT DE LA VILA. BADALONA PER ESTABLIR DUES FASES. SETEMBRE 2012 MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PROJECTE D URBANITZACIÓ A LA PLAÇA DE LA VIL LA ROMANA DEL DALT DE LA VILA. BADALONA PER ESTABLIR DUES FASES. ÍNDEX MEMÒRIA JUSTIFICATIVA PLÀNOLS 1. ANTECEDENTS ADMINISTRATIUS

Más detalles

GUIA D UTILITZACIÓ DE LA INTRANET DE SOL LICITUDS DE SERVEI FÀCIL: SISTEMA DE GESTIÓ DE RECURSOS IMMOBILIARIS DE LA UPC

GUIA D UTILITZACIÓ DE LA INTRANET DE SOL LICITUDS DE SERVEI FÀCIL: SISTEMA DE GESTIÓ DE RECURSOS IMMOBILIARIS DE LA UPC GUIA D UTILITZACIÓ DE LA INTRANET DE ACCÈS A LA INTRANET DE SOL LICITUDS DE MANTENIMENT 1. Dins l apartat Intranets i webs UPC de la web de la UPC seleccioneu l enllaç Sol licitud de serveis: FÀCIL, el

Más detalles

Instrucció tècnica de prevenció i control de les emissions en instal lacions de combustió de biomassa

Instrucció tècnica de prevenció i control de les emissions en instal lacions de combustió de biomassa Jornada tècnica control d emissions en combustió de biomassa Instrucció tècnica de prevenció i control de les emissions en instal lacions de combustió de biomassa Sant Cugat del Vallès 14 de desembre de

Más detalles

Procés per a la gestió de l orientació professional

Procés per a la gestió de l orientació professional 310.3.5 Procés per a la gestió de l orientació professional 04 de maig de 2010 310.3.5 Escola Politècnica Superior d Edificació de Barcelona V2 ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES

Más detalles

Nou marc d ordenació turística de Catalunya. Barcelona, 14 de juliol de 2015

Nou marc d ordenació turística de Catalunya. Barcelona, 14 de juliol de 2015 Nou marc d ordenació turística de Catalunya Barcelona, 14 de juliol de 2015 Antecedents En el marc del que ens indica el Pla Estratègic de Turisme 2013-2016 i segons la Llei de simplificació administrativa,

Más detalles

Informació sobre la Rendició anual de comptes d entitats esportives davant del Consell Català de l Esport. Secció de suport a entitats

Informació sobre la Rendició anual de comptes d entitats esportives davant del Consell Català de l Esport. Secció de suport a entitats Informació sobre la Rendició anual de comptes d entitats esportives davant del Consell Català de l Esport Secció de suport a entitats Juliol 2016 Índex sobre rendició anual de comptes davant del CCE 1-

Más detalles

BONIFICACIONS en factura d aigua

BONIFICACIONS en factura d aigua BONIFICACIONS en factura d aigua Llars amb 4 o més persones Els habitatges on convisquin 4 o més membres poden ampliar els trams del cànon de l aigua i els de les tarifes de consum a més d una reducció

Más detalles

Instal lacions solars fotovoltaiques

Instal lacions solars fotovoltaiques Electricitat i electrònica Instal lacions solars fotovoltaiques CFGM.EE10.M06/0.09 CFGM - Instal lacions elèctriques i automàtiques CFGM - Instal lacions elèctriques i automàtiques Instal lacions solars

Más detalles

Manual de gestió de residus industrials a Catalunya

Manual de gestió de residus industrials a Catalunya Manual de gestió de residus industrials a Catalunya Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient Junta de Residus documentació Documentació per a la gestió de residus amb plantes del Registre General

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Direcció General de Qualitat Ambiental

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Direcció General de Qualitat Ambiental CRITERI PER A ESTABLIR VALORS LÍMITS D EMISSIÓ A FORNS CREMATORIS (Versió 4. març de 2010) 1. Forns crematoris per a humans Als efectes d aquest document, es poden diferenciar forns crematoris de baixa

Más detalles

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona 27214 EDICTE de 19 de juliol de 2007, sobre una resolució adoptada pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques en matèria d urbanisme referent al municipi de Reus. Tarragona, 19 de juliol de

Más detalles

elaborat per facilitar la implantació del protocol d autocontrol de les piscines, en compliment de l article 11.5 de

elaborat per facilitar la implantació del protocol d autocontrol de les piscines, en compliment de l article 11.5 de Aquest document s ha elaborat per facilitar la implantació del protocol d autocontrol de les piscines, en compliment de l article 11.5 de l RD 742/2013. El model que es presenta inclou els 7 plans que

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme Direcció General d Energia i Mines

Generalitat de Catalunya Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme Direcció General d Energia i Mines INSTRUCCIÓ 7/2003 DE 9 DE SETEMBRE DE LA DIRECCIÓ GENERAL D ENERGIA I MINES SOBRE PROCEDIMENT ADMINISTRATIU PER A L APLICACIÓ DEL REGLAMENT ELECTROTÈCNIC PER A BAIXA TENSIÓ. La disposició final tercera

Más detalles

LLEI 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats.

LLEI 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats. DISPOSICIONS DOGC 5524 11.12.2009 93055 DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA LLEI 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats. EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA Sia

Más detalles

PLA D ADEQUACIÓ MUNICIPAL D ENLLUMENAT PÚBLIC

PLA D ADEQUACIÓ MUNICIPAL D ENLLUMENAT PÚBLIC PLA D ADEQUACIÓ MUNICIPAL D ENLLUMENAT PÚBLIC Per el Municipi de: VILADASENS SSTT. Consell Comarcal del Gironès Enginyeria Industrial MEMORIA: 1.- Objecte 2.- Normatives 3.- Conclusions propostes de canvis

Más detalles

REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS

REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS Article 1. Llobet i Gibert de Vidreres és un organisme d assessorament, consulta, proposta i participació

Más detalles

Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC

Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC Experiències en el manteniment de Leds per Enllumenat Públic Leds una evolució constant Vida de les llumeneres de Leds

Más detalles

TRANSICIÓ CAP A LA SOBIRANIA ENERGÈTICA

TRANSICIÓ CAP A LA SOBIRANIA ENERGÈTICA TRANSICIÓ CAP A LA SOBIRANIA ENERGÈTICA MODEL ENERGÈTIC ACTUAL Fonts: combustible fòssil, lluny la producció del lloc de consum Abastament: producció centralitzada en poques mans, dependència Econòmic:

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 55 Activitat 1 Dels nombres següents, indica quins són enters. a) 4 b) 0,25 c) 2 d) 3/5 e) 0 f) 1/2 g) 9 Els nombres enters són: 4, 2, 0 i 9. Activitat 2 Si la

Más detalles

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES Camí DE SON CLADERA, 20-07009 Palma Tel. 971470774 Fax 971706062 e-mail: iesjuniperserra@educacio.caib.es Pàgina Web: http://www.iesjuniperserra.net/ ORIENTACIÓ

Más detalles

INFORME DE SEGUIMENT DE L OBRA DE LA LLOTJA

INFORME DE SEGUIMENT DE L OBRA DE LA LLOTJA Página 1 de 8 1. ESTAT DE LES OBRES. 1.1 EXECUCIÓ Els treballs que s estan realitzant, així com el seu estat son els següents: Excavacions: s han finalitzat els treballs d excavació de les rases de sanejament

Más detalles

EXPEDIENT D UNA ACTIVITAT INNÒCUA

EXPEDIENT D UNA ACTIVITAT INNÒCUA EXPEDIENT D UNA ACTIVITAT INNÒCUA Promotor: xxxx Adreça: Població: Data: xxxx xxxx xxxx MEMÒRIA DESCRIPTIVA. La present documentació té per finalitat definir les característiques de l activitat de botiga

Más detalles

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya.

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal Escola Superior de Música de Catalunya Sumari 1. Objectius 2. Responsables 3. Desenvolupament del procés 3.1 Disseny del sistema d avaluació del personal docent

Más detalles

Elements per el control efectiu de la conductivitat elèctrica en xarxes de sanejament en vistes a la seva reutilització

Elements per el control efectiu de la conductivitat elèctrica en xarxes de sanejament en vistes a la seva reutilització II JORNADA INTERNA DE REUTILITZACIÓ D AIGÜES A LA COSTA BRAVA Elements per el control efectiu de la conductivitat elèctrica en xarxes de sanejament en vistes a la seva reutilització Control de la conductivitat

Más detalles

GUIÓ DE CONTINGUTS PROJECTES D INSTAL LACIONS FRIGORÍFIQUES

GUIÓ DE CONTINGUTS PROJECTES D INSTAL LACIONS FRIGORÍFIQUES GUIÓ DE CONTINGUTS PROJECTES D INSTAL LACIONS FRIGORÍFIQUES Actualitzats segons la Norma UNE 157001/2002 INSTAL LACIONS FRIGORÍFIQUES I. INTRODUCCIÓ El present document és una proposta dels continguts

Más detalles

LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ

LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ UNITAT 8 LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ ECONOMIA DE L EMPRESA 1 BATXILLERAT La direcció de la producció La funció de producció és la funció transformadora o fabricadora de béns, serveis o productes dins de

Más detalles

ANNEX. Estudi d impacte i integració paisatgística. Enginyer Industrial: JOAQUIM VILÀ BRAMON. Núm. de col legiat: I

ANNEX. Estudi d impacte i integració paisatgística. Enginyer Industrial: JOAQUIM VILÀ BRAMON. Núm. de col legiat: I ANNEX Estudi d impacte i integració paisatgística Enginyer Industrial: JOAQUIM VILÀ BRAMON Núm. de col legiat: 16395-I Ordis 5 de Març del 2016 Memòria M.1. Apartat preliminar... 3 M.1. Paisatge a escala

Más detalles

Control del soroll de les activitats recreatives amb mitjans telemàtics: Experiències i aspectes jurídics

Control del soroll de les activitats recreatives amb mitjans telemàtics: Experiències i aspectes jurídics Control del soroll de les activitats recreatives amb mitjans telemàtics: Experiències i aspectes jurídics Júlia Camps Farrés Dept. Control i Reducció de la Contaminació Acústica Ajuntament de Barcelona

Más detalles

CATÀLEG DE CONSTRUCCIONS EN SÒL NO URBANITZABLE DEL MUNICIPI DE LLEIDA. 22 de setembre de 2017

CATÀLEG DE CONSTRUCCIONS EN SÒL NO URBANITZABLE DEL MUNICIPI DE LLEIDA. 22 de setembre de 2017 CATÀLEG DE CONSTRUCCIONS EN SÒL NO URBANITZABLE DEL MUNICIPI DE LLEIDA 22 de setembre de 2017 Objectius del Catàleg Afavorir la conservació del patrimoni edificat rural Incentivar la reactivació econòmica

Más detalles

GUIA PER EMPLENAR LA MEMÒRIA SOBRE CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA

GUIA PER EMPLENAR LA MEMÒRIA SOBRE CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA GUIA PER EMPLENAR LA MEMÒRIA SOBRE CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA La memòria sobre contaminació atmosfèrica de la instal lació on es desenvolupen activitats potencialment contaminadores de l atmosfera (APCA)

Más detalles

SETMANA DE L ENERGIA 2017 Recursos de l Institut Català d Energia

SETMANA DE L ENERGIA 2017 Recursos de l Institut Català d Energia SETMANA DE L ENERGIA 2017 Recursos de l Institut Català d Energia PARTICIPACIÓ SETMANA DE L ENERGIA ITINERÀNCIES SE 16 SETMANA DE L ENERGIA 2015 SETMANA DE L ENERGIA 2016 CAMPANYA DE COMUNICACIÓ SE 17

Más detalles

Famílies nombroses i monoparentals. Targeta T-70/90

Famílies nombroses i monoparentals. Targeta T-70/90 Famílies nombroses i monoparentals Targeta T-70/90 Introducció 2 Segons el Decret de la Generalitat de Catalunya (DGC) 139/2010, d 11 d octubre: 1. Les persones membres de les famílies monoparentals i/o

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

REGISTRE D INTERESSOS SECCIÓ 2ª BÉNS PATRIMONIALS MEMBRES ELECTES. Nom i cognoms. Adreça electrònica Telèfon 1 Telèfon 2

REGISTRE D INTERESSOS SECCIÓ 2ª BÉNS PATRIMONIALS MEMBRES ELECTES. Nom i cognoms. Adreça electrònica Telèfon 1 Telèfon 2 Annex II MEMBRES ELECTES Nom i cognoms Regidor/a Ajuntament Partit judicial DNI Mandat representatiu Anys: / Llista electoral Adreça CP Població Província Adreça electrònica Telèfon 1 Telèfon 2 TIPUS DE

Más detalles

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT PLA DE MILLORA URBANA PMU 13 : Carrer Barcelona Novembre 2010, Aprovació inicial Girona EQUIP REDACTOR: TALLER D ARQUITECTURA I TERRITORI José González Baschwitz, arquitecte

Más detalles

LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS

LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS ESQUEMA DE LA PRESENTACIÓ Necessitat de la llicència municipal Breu introducció històrica Marc normatiu Tipus d autorització municipal Llicència ambiental Règim de comunicació

Más detalles

PROCÉS DE GESTIÓ I REVISIÓ D INCIDÈNCIES, RECLAMACIONS I SUGGERIMENTS

PROCÉS DE GESTIÓ I REVISIÓ D INCIDÈNCIES, RECLAMACIONS I SUGGERIMENTS Codi: -PS7 Pàg.: 1 de 7 1 OBJECTE Detectar, recollir, revisar, analitzar i registrar les felicitacions, les queixes, els suggeriments i les reclamacions que manifestin els diferents grups d interès, per

Más detalles

Model 347 Generació de documentació

Model 347 Generació de documentació Model 347 INTRODUCCIÓ 2 OBJECTIUS 2 Capítol 1: 3 1.1 Agents del Model 347 3 1.2 Elements del Model 347 3 1.3 Elaboració del Model 347 4 Introducció El Model 347 és la declaració anual d operacions financeres

Más detalles

EL BO SOCIAL, APROFITA L!

EL BO SOCIAL, APROFITA L! EL BO SOCIAL, APROFITA L! El Bo Social, aprofita l! Què és? Un descompte del 25% en la factura de l electricitat del preu del terme de potència (terme fix) i del consum. En cap cas dels lloguers o serveis

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

PROCÉS D AVALUACIÓ DE L EXPERIÈNCIA LABORAL DEL PERSONAL DOCENT

PROCÉS D AVALUACIÓ DE L EXPERIÈNCIA LABORAL DEL PERSONAL DOCENT PROCÉS D AVALUACIÓ DE L EXPERIÈNCIA LABORAL DEL PERSONAL DOCENT - gener de 2017 ÍNDEX I. Introducció 1 II. Quina experiència laboral es valora? 2 III. Quan s ha de sol licitar? 2 IV. Com se sol licita?

Más detalles

SECE. Empresa de Serveis Energètics MARTORELLES. El primer cas real d ESE a l Enllumenat Públic de Catalunya. Fòrum energia Ecoviure 5 d octubre 2012

SECE. Empresa de Serveis Energètics MARTORELLES. El primer cas real d ESE a l Enllumenat Públic de Catalunya. Fòrum energia Ecoviure 5 d octubre 2012 MARTORELLES El primer cas real d ESE a l Enllumenat Públic de Catalunya Fòrum energia Ecoviure 5 d octubre 2012 Índex Introducció Descripció del Plec Cronologia Resultats Pla de Mesura i Verificació Eina

Más detalles