Projecte per a la convocatòria de BEQUES EDUCAR MENJANT (Experiències educatives en el món de l alimentació)

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Projecte per a la convocatòria de BEQUES EDUCAR MENJANT (Experiències educatives en el món de l alimentació)"

Transcripción

1 Projecte per a la convocatòria de BEQUES EDUCAR MENJANT (Experiències educatives en el món de l alimentació) AMPA de l Escola Cervantes, Ciutat Vella, Barcelona. Abril 2013

2

3 INDEX Context Justificació Activitats que es feien a l escola Descripció Objectius Metodologia 1a Fase: Preparació Blog de l hort vertical Construcció d un hort vertical efímer 2a Fase: Cultivem i mengem Construcció d horts verticals Ampliació de l hort del terrat Art i cultura Collita i cuina Tallers de cuina del món Formació Bock n roll o embolcall ecològic 3a Fase: Avaluació del projecte Pressupost

4

5 CONTEXT Des de fa més de vint-i-cinc anys, a l'escola Cervantes, situada al Districte de Ciutat Vella de Barcelona, hi conviuen persones de cultures i llengües molt diferents. Actualment, la meitat dels nostres alumnes són fills de famílies autòctones, veïnes antigues o recents de Ciutat Vella; l'altra meitat són fills de famílies estrangeres. Tenim 225 nenes i nens de més de 20 nacionalitats diferents i que parlen 18 llengües. Aquesta història multicultural ens ha ofert l'oportunitat d'anar construint una experiència enriquidora, obrint-nos una nova perspectiva per entendre la ciutadania, la cultura, la llengua i els valors. Per això podem dir que som "una escola del món". Imatges de l Escola Cervantes. C/ Sant Pere més Baix, 31, Barcelona

6 Un dels objectius de l AMPA és dinamitzar les relacions interpersonals i interculturals entre les famílies dels nens més enllà de les seves diferències culturals i lingüístiques. Festa de Castanyada de curs Escola Cervantes Aquest curs s ha constituït una nova junta de l AMPA que s ha proposat com un dels objectius principals atendre la diversitat de les famílies de l escola i intentar apropar l AMPA a tothom, especialment a aquelles famílies amb més dificultats per integrar-s hi. La realitat sòciocultural del centre demanava accions encaminades no només a la integració efectiva dels nens i nenes a l entorn escolar, sinó també de les famílies en espais tant escolars com extraescolars. La idea de crear Mengem-nos el món va sorgir com a resposta a una necessitat de cohesió social dins l àmbit escolar. L AMPA va entendre que tenia una capacitat engrescadora molt important i els nens tenien un referent comú: l escola. D altra banda, des de l escola ja es feien tota una sèrie d actuacions sobre els hàbits alimentaris dels quals participàvem com a AMPA activament.

7

8 JUSTIFICACIÓ En aquesta escola tenim la sort de tenir cuina pròpia i una magnífica cuinera que porta amb nosaltres molts anys. Tenim una varietat de menús d acord amb les necessitats dels nens com ara menú sense porc, menú per a celíacs, diabètics, i intoleràncies vàries. Hi ha una comissió de menjador en la que participa l AMPA amb dues mares nutricionistes que ajuden a elaborar els menús diaris de manera equilibrada i sana. El menjar, present també amb moltes altres activitats i festes de l escola, és un element que cohesiona tots els alumnes i, des de l AMPA, amb aquesta varietat sociocultural que tenim a l escola, ens vam adonar que Vam fer un inventari de totes les activitats i actuacions que es feien a l escola al voltant de la fruita i la verdura i ens vam adonar que, de fet, en fèiem moltes, però de manera aïllada, així que vam decidir engegar el projecte Mengem-nos el món per tal de fer partícips a totes les famílies.

9 ACTIVITATS QUE JA ES FEIEN A L ESCOLA ESCOLA AMPA Agenda 21 (compostatge, reciclatge, cuina, plantar) Mengem fruita de proximitat a l escola Comissió menjador Castanyada (torrem i mengem castanyes) Comissió menjador Festa del xai Tallers de panellets Taller Barri de Verdures (taller de stopmotion amb verdures i fruites com a personatges d animació) Berenars organitzats i Elaboració de la mona de Pasqua. Esmorzars saludables (només entrepans o fruita en embolcalls reciclables) cuinats per l alumnat de 6è per subvencionar-se un viatge de fi de curs. Festa fi de curs: taller de brotxetes de fruites, elaboració llimonada, cus cus i té amb menta.

10 Un dia, veient a la directora i la cap d estudis repartir maduixes amb el programa de l ajuntament Mengem Fruita, se ns va acudir que podíem conrear la nostra pròpia fruita i verdura. Berenar Menjem fruita de curs Escola Cervantes Així que vam començar a pensar on i com podíem tenir un hort a Ciutat Vella, un entorn urbà de ciment. Amb la il lusió de que els nostres fills i filles poguessin menjar fruita i verdura conreades per ells mateixos, vam idear un hort vertical.

11

12 DESCRIPCIÓ L hort vertical s ha d ubicar a les parets del pati de l escola. Els nens i nenes juntament amb les famílies el dissenyen, el construeixen i se n cuiden posteriorment de plantar-lo, collir-lo i, per descomptat, preparar àpats i menjar-s ho. Com que els nens ja havien pres consciència prèvia a partir del taller de Barri de Verdures i de la resta d activitats que es feien a l escola, ara tocava implicar a la resta de famílies en el projecte. El plantejament didàctic és que no és només el mestre el que ensenya a menjar sa, si no que també ho fan les famílies, els nens i nenes, i el personal de cuina i monitoratge de menjador de l escola. L hort vertical es fa fora de l espai habitual de l aula, que és un context abstracte, i porta al nen i a les famílies a un context real i, per tant, més proper emocionalment.

13

14 OBJECTIUS L objectiu principal de Mengem-nos el món és elaborar un hort vertical per a que els nens i nenes aprenguin a menjar sa a través de l únic element comú que és integrador a tota l escola: la fruita i la verdura. Objectius específics: 1. Integrar tota la comunitat educativa en una mateixa activitat (mestres, pares, mares, cuina, monitors, alumnat,...) 2. Promocionar i educar en una alimentació sana 3. Promocionar i educar en una alimentació de proximitat. 4. Menjar aliments cultivats per ells mateixos. 5. Compartir els moments de la preparació del menjar i també el moment de l àpat. 6. Educar en la diversitat cultural al voltant del menjar. 7. Celebrar festes amb el menjar. 8. Reciclar (material de l hort, stopmotion...) 9. Respectar el medi natural. 10. Canviar el paisatge urbà de l escola i fer-lo més verd. 11. Prendre consciencia de l espai físic i estètic de l escola.

15

16 METODOLOGIA 1ª FASE: PREPARACIÓ (MARÇ OCTUBRE 2013) Blog de l hort vertical Es crearà un blog per fer un seguiment de tot el procés de disseny, construcció, plantació, conreu, rec, collita i elaboració posterior del menjar. Per tal de poder promoure el projecte i començar a fer-ne difusió, es penjaran les pel lícules que s estan elaborant en el taller de stopmotion barri de verdures. Aquest taller és un projecte de l AMPA que un pare (Alberto Bougleoux, editor cinematogràfic) i una mare (Vanessa Picone, música i violinista) de l escola estan portant a terme subvencionats per la Fundació La Caixa de març-desembre És un taller d animació de stopmotion en el que les animacions estan fetes amb fruites i verdures. Són 8 tallers d un mes de durada on grups de quatre nens i nenes elaboren el guió, dirigeixen, preparen el material, graben i fan la sonorització d una pel lícula d animació curta on la fruita i la verdura són els protagonistes.

17 Construcció d un hort vertical efímer Aprofitant l activitat Fem dissabte de l AMPA, es va fer una prova pilot de la construcció de l hort vertical al març del El Fem dissabte és una jornada on les famílies anem a l escola un dissabte per tal d arreglar desperfectes, pintar, fer de manetes, etc, ja que les retallades que hi ha al Departament d Ensenyament, no permeten a la direcció de l escola poder afrontar totes les despeses de manteniment del centre. Un grup de pares, mares i nens, van dissenyar i construir un primer hortet vertical a base de cordes, garrafes d aigua i palets. Es va penjar a una de les parets del pati de l escola que es va escollir d acord amb criteris arquitectònics per tal que les plantes poguessin créixer adequadament i estiguessin fora de l abast de les pilotes amb les que juguen els nens. Els materials utilitzats són reciclats i s ha aprofitat el compostatge que es fa a l escola amb l Agenda 21. S han plantat maduixes, enciams i plantes aromàtiques que, en tant que no hi ha rec automàtic, els nens es portaran les garrafes-testos a casa a l estiu per cuidar-se n.

18 2ª FASE: CULTIVEM I MENGEM (OCTUBRE JUNY 2014) Construcció d horts verticals S ha de dissenyar i instal lar un rec automàtic per poder regar els diferents horts verticals que es muntaran per tal que als períodes de vacances escolars, especialment a l estiu, l hort no quedi mort. Es dissenyaran diferents tipus d hort a més a més d ampliar l hort fet amb cordes i garrafes. Hi ha dues idees de disseny més que són les següents. Per una banda un hort penjat on els testos seran botes d aigua dels nens que ja no les utilitzin. D aquesta manera, a més a més del verd de les plantes, es donarà un toc de color al paisatge urbà de l escola. L altre hort vertical es farà amb rodes pneumàtiques reciclades ja que faran funcions aïllants, d ombra i de protecció contra les pilotes de joc. Ampliació de l hort del terrat L escola té dintre del seu projecte curricular un petit hortet al terrat. Puntualment es demana l ajut de l AMPA per plantar, anar al viver, compostar i arreglar aquest hort que després els nens fan servir per preparar amanides i estudiar el medi natural. El projecte contempla

19 ampliar aquest hort per a que tots els nens de l escola dintre de l horari escolar puguin participar en la seva cura. Art i cultura Mentre es construeixen els horts verticals, els més menuts podran participar no tant en el muntatge, si no en la decoració pintant les botes i els pneumàtics i també etiquetant en les diferents llengües de l escola totes les fruites i verdures que es plantin.

20 Collita i cuina Les famílies i els nens colliran les verdures i les fruites de l hort vertical per tal de cuinar-les. Això requereix de coneixements d agricultura i de cuina, per tant, necessitarem de la col laboració de les famílies i del personal de cuina del centre així com de material per la elaboració del menjar. Tallers de cuina del món D acord amb la idea inicial de multiculturalitat, es muntaran uns tallers de cuines del món pels nens i les famílies conjuntament (Cuinem plegats!) on o bé les mateixes famílies o bé personal contractat ensenyaran a cuinar i també l origen de les receptes i la seva tradició. Preparació de cous cous a la festa Fi de curs Escola Cervantes

21 Formació Està previst poder contractar especialistes en cultiu, nutrició i alimentació per tal que facin xerrades informatives, cursets i tallers de formació i també ens ajudin en el procés de manteniment de l hort. Boc n roll o embolcall ecològic Es vol muntar un taller per a que els nens es facin el seu propi embolcall ecològic de tela. Contractarem en David Farré, modista del Gran Teatre del Liceu, per a que ens ensenyi de manera senzilla i pràctica com cosirnos el nostre propi Boc n roll. 8 3ª FASE: AVALUACIÓ DEL PROJECTE (OCTUBRE 2014) Per tal de poder donar continuïtat al projecte Mengem-nos el món farem una avaluació que ens què ens ha funcionat bé i què hem de millorar. S han de valorar incidències de l hort com per exemple el correcte creixement de les, possibles problemes de plagues, de fongs, de fumigació, excés o d aigua o de sol, etc. Valorarem també com què hem aprés, què no sabíem, i si el projecte ens ha servit l AMPA i integrar a tothom. Avaluarem també si s els objectius, l impacte físic i visual a l escola, el grau de satisfacció dels nens, de les famílies i dels mestres, i la eficàcia del mètode didàctic que hem fet servir fora de l aula.

22

23 PRESSUPOST Tot i que s utilitzarà molt material reciclat, es necessiten diners per a diferents partides. Les despeses que s especifiquen són aproximades: - Material tècnic de muntatge de l hort (400 ) - Ampliació de l hort del terrat (300 ) - Instal lació rec automàtic (1500 ) - Plantes de viver (200 ) - Material per cuinar (150 ) - confecció de dossiers de formació (50 ) - Taller Boc n roll (200 ) - Formació (consultes tècniques a especialistes o bé formació específica per l hort) (100 ) Total...(2900 )

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

Col legi Sagrada Família Any ANIVERSARI

Col legi Sagrada Família Any ANIVERSARI Col legi Sagrada Família Any 1966-2016 50 ANIVERSARI 50 ANYS DE CAMÍ Amb la festa del naixement Maria Gay i Tibau, fundadora de les religioses de Sant Josep de Girona, comença la celebració del 50è aniversari

Más detalles

e 2 esplais al quadrat

e 2 esplais al quadrat e 2 esplais al quadrat excel lents pel què fem i per com ho fem Un projecte per fer un pas endavant en la qualitat i responsabilitat, tant social com mediambiental en els centres d esplai. IV Jornada de

Más detalles

Poc a poc, amb els seus quadres va començar a guanyar molts diners i com que França li agradava molt, va decidir quedar-se una bona temporada, però

Poc a poc, amb els seus quadres va començar a guanyar molts diners i com que França li agradava molt, va decidir quedar-se una bona temporada, però PABLO PICASSO El passat dia 12 de Febrer, en comptes de fer classe de matemàtiques i de castellà, com cada dimecres, ens vam convertir en artistes per conèixer la vida i les obres de Pablo Picasso. Quan

Más detalles

Àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia M14 Operacions numèriques UNITAT 2 LES FRACCIONS

Àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia M14 Operacions numèriques UNITAT 2 LES FRACCIONS M1 Operacions numèriques Unitat Les fraccions UNITAT LES FRACCIONS 1 M1 Operacions numèriques Unitat Les fraccions 1. Concepte de fracció La fracció es representa per dos nombres enters que s anomenen

Más detalles

Veure que tot nombre cub s obté com a suma de senars consecutius.

Veure que tot nombre cub s obté com a suma de senars consecutius. Mòdul Cubs i nombres senars Edat mínima recomanada A partir de 1er d ESO, tot i que alguns conceptes relacionats amb el mòdul es poden introduir al cicle superior de primària. Descripció del material 15

Más detalles

EL IMPACTO DE LAS BECAS, EN PRIMERA PERSONA

EL IMPACTO DE LAS BECAS, EN PRIMERA PERSONA EL IMPACTO DE LAS BECAS, EN PRIMERA PERSONA Testimoniales de alumnos becados dgadg Foto: Grupo de alumnos de 4º de BBA que colaboran con el Programa de Becas de ESADE Laia Estorach, Alumna de 4º de BBA

Más detalles

TEMA 4: Equacions de primer grau

TEMA 4: Equacions de primer grau TEMA 4: Equacions de primer grau Full de preparació Aquest full s ha de lliurar el dia de la prova Nom:... Curs:... 1. Expressa algèbricament les operacions següents: a) Nombre de rodes necessàries per

Más detalles

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES Camí DE SON CLADERA, 20-07009 Palma Tel. 971470774 Fax 971706062 e-mail: iesjuniperserra@educacio.caib.es Pàgina Web: http://www.iesjuniperserra.net/ ORIENTACIÓ

Más detalles

Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA

Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA Judit Vilà QUI SOM Som una xarxa de trenta-nou escoles d arreu del nostre país, molt diverses però cohesionades totes per una història i per un

Más detalles

UNITAT 3 OPERACIONS AMB FRACCIONS

UNITAT 3 OPERACIONS AMB FRACCIONS M Operacions numèriques Unitat Operacions amb fraccions UNITAT OPERACIONS AMB FRACCIONS M Operacions numèriques Unitat Operacions amb fraccions Què treballaràs? En acabar la unitat has de ser capaç de

Más detalles

DIVISIBILITAT. Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 5 35

DIVISIBILITAT. Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 5 35 ESO Divisibilitat 1 ESO Divisibilitat 2 A. El significat de les paraules. DIVISIBILITAT Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 = 7 5 35 = 5 7 35 7 0 5 35

Más detalles

XI JORNADA BANCS DEL TEMPS I COHESIÓ SOCIAL. Elvira Méndez. Los Bancos del Tiempo y la cohesión social

XI JORNADA BANCS DEL TEMPS I COHESIÓ SOCIAL. Elvira Méndez. Los Bancos del Tiempo y la cohesión social LLISTAT DE PONÈNCIES XI JORNADA BANCS DEL TEMPS I COHESIÓ SOCIAL Barcelona, 21 octubre 2011 Elvira Méndez. Los Bancos del Tiempo y la cohesión social Ilaria De Leito. El Banco del Tiempo y la interculturalidad

Más detalles

PENJAR FOTOS A INTERNET PICASA

PENJAR FOTOS A INTERNET PICASA PENJAR FOTOS A INTERNET PICASA Penjar fotos a internet. (picasa) 1. INSTAL.LAR EL PROGRAMA PICASA Per descarregar el programa picasa heu d anar a: http://picasa.google.com/intl/ca/ Clicar on diu Baixa

Más detalles

Cuál es la respuesta a tu problema para ser madre? Prop del 90% dels problemes d esterilitat es poden diagnosticar, i la immensa majoria tractar.

Cuál es la respuesta a tu problema para ser madre? Prop del 90% dels problemes d esterilitat es poden diagnosticar, i la immensa majoria tractar. Actualment, els trastorns de fertilitat afecten un 15% de la població. Moltes són les causes que poden influir en la disminució de la fertilitat, però ara, als clàssics problemes físics se ls ha sumat

Más detalles

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009)

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009) Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (29) Dossiers Idescat 1 Generalitat de Catalunya Institut d Estadística de Catalunya Informació d estadística oficial Núm. 15 / setembre del 213 www.idescat.cat

Más detalles

TEORIA I QÜESTIONARIS

TEORIA I QÜESTIONARIS ENGRANATGES Introducció Funcionament Velocitat TEORIA I QÜESTIONARIS Júlia Ahmad Tarrés 4t d ESO Tecnologia Professor Miquel Estruch Curs 2012-13 3r Trimestre 13 de maig de 2013 Escola Paidos 1. INTRODUCCIÓ

Más detalles

GUIA PER ACOLLIR UN CAMP DE VOLUNTARIAT

GUIA PER ACOLLIR UN CAMP DE VOLUNTARIAT GUIA PER ACOLLIR UN CAMP DE VOLUNTARIAT L SCI de Catalunya, nascuda al 1982, representa una de les més de 40 branques que configuren la xarxa del Servei Civil Internacional, un moviment internacional que

Más detalles

MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS. EL BANY un espai de tranquil litat

MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS. EL BANY un espai de tranquil litat MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS EL BANY un espai de tranquil litat Lluny de la freda funcionalitat del passat, avui dia el bany s ha transformat en un espai més habitable. Un lloc on la distribució està

Más detalles

MATA DE JONC SUMMER CAMP 2015

MATA DE JONC SUMMER CAMP 2015 MATA DE JONC SUMMER CAMP 2015 EL CENTRE Gràcies a la vostra confiança, Ocidiomes celebra un any més el nostre Summer Camp a MATA DE JONC (Palma). Situat a tan sols 10 minuts del centre de Palma, molt pròxim

Más detalles

Resumen. En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB).

Resumen. En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB). Resumen En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB). - Encuesta de satisfacción de los usuarios de las bibliotecas (CBB). ELS USUARIS DE LES BIBLIOTEQUES

Más detalles

ACTA TALLER ESPAIS 2 - DILLUNS 16 JUNY DE 2014

ACTA TALLER ESPAIS 2 - DILLUNS 16 JUNY DE 2014 A) RADIOGRAFIA SOCIAL ACTA TALLER ESPAIS 2 - DILLUNS 16 JUNY DE 2014 Assistència: 18 persones repartiment de gènere: 7 dones - 11 homes (40-60%) franges edat: 0-35 anys: 5 persones 35-65 anys: 7 persones

Más detalles

EL TRANSPORT DE MERCADERIES

EL TRANSPORT DE MERCADERIES EL TRANSPORT DE MERCADERIES En primer terme s ha d indicar que en tot el que segueix, ens referirem al transport per carretera o via pública, realitzat mitjançant vehicles de motor. El transport de mercaderies,

Más detalles

El Novembre s ha fet la renovació de càrrecs, la Junta Directiva està composada per: Presidenta: Esther Garcia; Secretaria: Mª Carmen Lamazares;

El Novembre s ha fet la renovació de càrrecs, la Junta Directiva està composada per: Presidenta: Esther Garcia; Secretaria: Mª Carmen Lamazares; 2011 El Novembre s ha fet la renovació de càrrecs, la Junta Directiva està composada per: Presidenta: Esther Garcia; Secretaria: Mª Carmen Lamazares; Tresorera: Eva Sala; Vocals: Estel Salomó, Flor Bellver,

Más detalles

Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE.

Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE. Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE. 1. Quart curs d ESO. A 4t d'eso, sol licitem dues matèries diferenciades: Economia de 4t d'eso, com a matèria orientadora

Más detalles

Exposició de pintura. TERRES DE BOIRA Verónica Querol 16 d octubre 9 de novembre

Exposició de pintura. TERRES DE BOIRA Verónica Querol 16 d octubre 9 de novembre Exposició de pintura TERRES DE BOIRA Verónica Querol 16 d octubre 9 de novembre PRESENTACIÓN PRESENTACIÓ TERRES DE BOIRA Verónica Querol va començar en el món de la pintura de forma autodidacta en els

Más detalles

EL BO SOCIAL, APROFITA L!

EL BO SOCIAL, APROFITA L! EL BO SOCIAL, APROFITA L! El Bo Social, aprofita l! Què és? Un descompte del 25% en la factura de l electricitat del preu del terme de potència (terme fix) i del consum. En cap cas dels lloguers o serveis

Más detalles

LAIESTIU. Campus i escoles esportives d estiu

LAIESTIU. Campus i escoles esportives d estiu LAIESTIU 2016 Campus i escoles esportives d estiu Ser Soci té avantatges Tennis Pàdel Fem esport en família QUOTA ÚNICA Quan fer esport en família ha esdevingut un estalvi? Si us doneu d alta de la Quota

Más detalles

DIJOUS 8 DIVENDRES 9 DISSABTE 10 DIUMENGE 11 ROCAMAR 2013

DIJOUS 8 DIVENDRES 9 DISSABTE 10 DIUMENGE 11 ROCAMAR 2013 Estimats veïns de Rocamar, Us volem convidar i fer-vos partícips un any més, de la celebració de la nostra estimada Festa Major. Arriben uns dies de celebració i festeig, que pretenen eclipsar de la forma

Más detalles

Nous projectes als polígons

Nous projectes als polígons 00 Nous projectes als polígons Catàleg dels Polígons Industrials de Barberà del Vallès Àrea d aparcaments i serveis Área de aparcamientos y servicios Centre d aparcaments de vehícles industrials i serveis

Más detalles

Cru-Evolució. Mira el món diferent! ESO - educació. Una aposta de ciutadania global des de l escola

Cru-Evolució. Mira el món diferent! ESO - educació. Una aposta de ciutadania global des de l escola Cru-Evolució Mira el món diferent! Una aposta de ciutadania global des de l escola ESO - educació EDUCACIÓ Juntament amb les comunitats i les organitzacions del Sud amb què treballem hem aconseguit que

Más detalles

PROJECTE ZONA 11: ÀREA CREATIVA A LA DRETA DE L EIXAMPLE. Mesura de Govern

PROJECTE ZONA 11: ÀREA CREATIVA A LA DRETA DE L EIXAMPLE. Mesura de Govern PROJECTE ZONA 11: ÀREA CREATIVA A LA DRETA DE L EIXAMPLE. Mesura de Govern PROJECTE ZONA 11: ÀREA CREATIVA A LA DRETA DE L EIXAMPLE Mesura de Govern Consell Plenari del Districte de l Eixample Juliol de

Más detalles

LA VIDA DE! TUTANKAMON

LA VIDA DE! TUTANKAMON LA VIDA DE! TUTANKAMON Jo, TUTANKAMON Vaig néixer l any 1345 ac, a Egipte, en l època de l Imperi Nou. IMPERI ANTIC IMPERI MITJÀ IMPERI NOU ÈPOCA TARDANA Tutankamon (1345 1325 ac) La meva infància va estar

Más detalles

Barcelona, una escola oberta a tothom.

Barcelona, una escola oberta a tothom. Barcelona, una escola oberta a tothom. Benvolgudes famílies, Ens plau informar-vos que, durant aquests dies, els centres educatius sostinguts amb fons públics a la ciutat de Barcelona organitzen i desenvolupen

Más detalles

RECOLLIDA DE VIDRE. Qui arreplega el vidre a Mutxamel? Quin tipus de vidre és el que hem de reciclar i en quin contenidor hem de depositar-lo?

RECOLLIDA DE VIDRE. Qui arreplega el vidre a Mutxamel? Quin tipus de vidre és el que hem de reciclar i en quin contenidor hem de depositar-lo? RECOLLIDA DE VIDRE Qui arreplega el vidre a Mutxamel? Per a que els envasos de vidre tinguen una gestió adequada, l Ajuntament Ple va aprovar en la sessión del 8 d agost de 2005 l acord de renovació de

Más detalles

Col legi de Fisioterapeutes RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA

Col legi de Fisioterapeutes RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA Col legi de Fisioterapeutes de Catalunya RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA Setembre 2004 Els fisioterapeutes critiquen el sistema de regularització de la Generalitat de les teràpies naturals

Más detalles

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Guió previ per al professorat Presentació Amb les propostes del Servei Educatiu del Museu Picasso convidem a alumnes

Más detalles

www.idescat.cat Catalunya.cat un retrat de la Catalunya contemporània 1980-2007

www.idescat.cat Catalunya.cat un retrat de la Catalunya contemporània 1980-2007 www.idescat.cat Catalunya.cat un retrat de la Catalunya contemporània 198-27 Catalunya.cat un retrat de la Catalunya contemporània 198-27 L estadística, a partir de l evolució dels principals indicadors

Más detalles

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte Barça Parc Un nou espai, un nou concepte Juliol 2009 Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte El Barça: motor social i conjunt de valors El FC Barcelona, una de les entitats esportives més importants

Más detalles

MI DOSSIER EL MEU DOSSIER O MEU DOSSIER NIRE DOSIERRA MY DOSSIER MON DOSSIER

MI DOSSIER EL MEU DOSSIER O MEU DOSSIER NIRE DOSIERRA MY DOSSIER MON DOSSIER MI DOSSIER EL MEU DOSSIER O MEU DOSSIER NIRE DOSIERRA MY DOSSIER MON DOSSIER MINISTERIO DE EDUCACIÓN Y CIENCIA CONSEJO DE EUROPA COUNCIL OF EUROPE Portfolio Europeo de las Lenguas European Language Portfolio

Más detalles

Centre Jujol-Can Negre ESCOLA MUNICIPAL D ART

Centre Jujol-Can Negre ESCOLA MUNICIPAL D ART Centre Jujol-Can Negre ESCOLA MUNICIPAL D ART PROGRAMA DE CURSOS I ACTIVITATS GENER - MARÇ 2016 CENTRE JUJOL CAN NEGRE COM A ESCOLA MUNICIPAL D ART ESPAI PER L ART, AMB L ART Amb aquests eixos i un espai

Más detalles

8. Com es pot calcular la constant d Avogadro?

8. Com es pot calcular la constant d Avogadro? 8. Objectius Fer una estimació del valor de la constant d Avogadro. Analitzar les fonts d error més importants del mètode proposat. Introducció La idea bàsica del mètode és la següent: si sabem el volum

Más detalles

1. CONFIGURAR LA PÀGINA

1. CONFIGURAR LA PÀGINA 1 1. CONFIGURAR LA PÀGINA El format de pàgina determina l aspecte global d un document i en modifica els elements de conjunt com són: els marges, la mida del paper, l orientació del document i l alineació

Más detalles

Noves tecnologies i comunicació 2.0 Usos i potencialitats del branding de les empreses en temps de crisi. Assumpció Huertas

Noves tecnologies i comunicació 2.0 Usos i potencialitats del branding de les empreses en temps de crisi. Assumpció Huertas Noves tecnologies i comunicació 2.0 Usos i potencialitats del branding de les empreses en temps de crisi Assumpció Huertas Valls, 24 d abril de 2013 CRISI Moltes empreses deixen de fer comunicació. Això

Más detalles

CRISI INTERNA EN EL PP Isern rebaixa a Cort les exigències de Rodríguez per revisar l'etapa de Calvo El ple aprova per unanimitat donar suport a la denúncia d'emaya i revisar la gestió feta al 2009, però

Más detalles

[ T ] atre. ALTRES CAPACITATS: El Taller de Teatre de l ONCE. més enllà de l escenari

[ T ] atre. ALTRES CAPACITATS: El Taller de Teatre de l ONCE. més enllà de l escenari [ T ] atre més enllà de l escenari Per Maria Colomer ALTRES CAPACITATS: El Taller de Teatre de l ONCE A un organisme com l ONCE, l expressió artística no li és aliena, i des de fa ja molts anys, i en moltes

Más detalles

Acta de la XXII Convocatòria dels Premis Habitàcola (2009-2010)

Acta de la XXII Convocatòria dels Premis Habitàcola (2009-2010) Acta de la XXII Convocatòria dels Premis Habitàcola (2009-2010) Secretari dels Premis: Jaume Calsina - Han participat: 158 estudiants 90 projectes 20 Escoles i Centres universitaris de disseny i arquitectura

Más detalles

MISSIÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014

MISSIÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014 PROMOCIÓN INTERNACIONAL nº - 124 / 31-24 setembre 2014 Catalunya MISÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014 Ens plau informar-los de la propera missió empresarial a la Costa

Más detalles

Tema 2: L organització política de Catalunya

Tema 2: L organització política de Catalunya En aquest tema aprendràs que : és una de les 17 comunitats autònomes de l estat espanyol. Les comunitats autònomes s autogovernen d acord amb el que estableix el seu estatut i la Constitució espanyola.

Más detalles

Carpes dels establiments del Cor d Horta als carrers Tajo Lisboa i Baixada de la Plana:

Carpes dels establiments del Cor d Horta als carrers Tajo Lisboa i Baixada de la Plana: 15 Festa del Comerç al Carrer Al Cor d Horta i Mercat Dissabte 2 de juny de 2012 Als carrers: Baixada de la Plana, Tajo i Lisboa PROGRAMA DE LA DIADA DE COMERÇ AL CARRER: De 09:00h a 20:30h Carpes dels

Más detalles

ACTIVITAT: JOGUINES NO SEXISTES

ACTIVITAT: JOGUINES NO SEXISTES ACTIVITAT: JOGUINES NO SEXISTES Comissió OBJECTIUS - Analitzar amb els infants el condicionament sexista de les joguines - Reforçar la participació activa dels infants en l educació en perspectiva de gènere

Más detalles

www.valls.cat Troba'ns a VisitaValls

www.valls.cat Troba'ns a VisitaValls www.valls.cat Troba'ns a VisitaValls RUTES GUIADES PER VALLS La Ciutat de Valls us convida a gaudir d'una ruta turística guiada pel centre històric de la capital de l'alt Camp. Totes les rutes tenen una

Más detalles

PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A

PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A IMPRESOS PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A CURS 2014-15 CEIP CAN PASTILLA CEIP CAN PASTILLA CURS 2014-15 Autorització de l ús de les imatges dels alumnes El

Más detalles

Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida

Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida El programa de turisme que combina esport, musica i gastronomia La Vall d Albaida 09.06.2014 Un total de 12 municipis de la comarca participaran en

Más detalles

PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ

PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ PROGRAMACIÓN CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ OFERTA FORMATIVA DICIEMBRE 2015 JUNIO 2016 OFERTA FORMATIVA DESEMBRE 2015 JUNY 2016 El plazo de inscripción de

Más detalles

CREACIÓ I RESTAURACIÓ D'IMATGES DE CLONEZILLA EN UN PENDRIVE AUTORRANCABLE

CREACIÓ I RESTAURACIÓ D'IMATGES DE CLONEZILLA EN UN PENDRIVE AUTORRANCABLE CREACIÓ I RESTAURACIÓ D'IMATGES DE CLONEZILLA EN UN PENDRIVE AUTORRANCABLE En aquest tutorial aprendrem: a) Primer, com fer que un pendrive sigui autoarrancable b) Després, com guardar la imatge d'un portàtil

Más detalles

Activitat Cost Energètic

Activitat Cost Energètic Part 1. Article cost energètic. Contesta les preguntes següents: 1. Què hem de tenir en compte per saber què paguem per un PC? Para poder saber cuánto pagamos por un PC necesitamos saber dos cosas: cuánto

Más detalles

L EDUCACIÓ EMOCIONAL A L ESCOLA. 5136 Segon curs dels estudis de Mestre, especialitat d Educació Primària

L EDUCACIÓ EMOCIONAL A L ESCOLA. 5136 Segon curs dels estudis de Mestre, especialitat d Educació Primària Universitat de les Illes Balears Facultat d Educació L EDUCACIÓ EMOCIONAL A L ESCOLA. 5136 Segon curs dels estudis de Mestre, especialitat d Educació Primària Curs 2011-2012 Assignatura troncal Segon quadrimestre

Más detalles

PROYECTO: APOYO PARA LA EDUCACIÓN DE LOS NIÑOS Y NIÑAS DE LA ESCUELA TIERRA NUEVA I LA SALLE, GUATEMALA.

PROYECTO: APOYO PARA LA EDUCACIÓN DE LOS NIÑOS Y NIÑAS DE LA ESCUELA TIERRA NUEVA I LA SALLE, GUATEMALA. ESCUELA TIERRA NUEVA I LA SALLE CENTROAMÉRICA CHINAUTLA, GUATEMALA. PROYECTO: APOYO PARA LA EDUCACIÓN DE LOS NIÑOS Y NIÑAS DE LA ESCUELA TIERRA NUEVA I LA SALLE, GUATEMALA. 2. DESCRIPCIÓN DE GUATEMALA

Más detalles

Gabinet de Didàctica Jardí Botànic. Gabinet de Didàctica Jardí Botànic 1

Gabinet de Didàctica Jardí Botànic. Gabinet de Didàctica Jardí Botànic 1 LAS PLANTAS CARNÍVORAS LES PLANTES CARNÍVORES Gabinet de Didàctica Jardí Botànic Gabinet de Didàctica Jardí Botànic 1 LAS PLANTAS CARNÍVORAS LES PLANTES CARNÍVORES El objetivo de este taller es que los

Más detalles

Valoració de Criteris - Mitgera PROJECTE PILOT:

Valoració de Criteris - Mitgera PROJECTE PILOT: Valoració de Criteris - Mitgera PROJECTE PILOT: EMPLAÇAMENTS Reunió Dijous 11 de Juliol C/ Sancho d Avila Barri Hostafrancs c/creu coberta 104-106 C/Ramalleres amb c/ Montalegre Districte d Horta-Guinardó

Más detalles

COM FER UN BON CURRÍCULUM VITAE?. MODELS.

COM FER UN BON CURRÍCULUM VITAE?. MODELS. COM FER UN BON CURRÍCULUM VITAE?. MODELS. Portalexcellence Servei Municipal d Ocupació de Cerdanyola del Vallès www.portalexcellence.cat www.ocupacioiempresa.cerdanyola.cat CURRÍCULUM VITAE 1. DEFINICIÓ

Más detalles

Sol licitud d autorització sanitària d establiments de MENJARS PREPARATS Solicitud de autorización sanitaria de establecimientos de COMIDAS PREPARADAS

Sol licitud d autorització sanitària d establiments de MENJARS PREPARATS Solicitud de autorización sanitaria de establecimientos de COMIDAS PREPARADAS Sol licitud d autorització sanitària d establiments de MENJARS Solicitud de autorización sanitaria de establecimientos de COMIDAS Dades del titular / Datos del titular Nom i cognoms o Raó social / Nombre

Más detalles

ORGANITZACIÓ DEL PLA D EMERGÈNCIA DE L ESCOLA DEL MAR

ORGANITZACIÓ DEL PLA D EMERGÈNCIA DE L ESCOLA DEL MAR ORGANITZACIÓ DEL PLA D EMERGÈNCIA DE L ESCOLA DEL MAR Procediment des de la detecció fins a l activació de l alarma - Avisar a la primera mestra que tens a prop, que avaluarà la importància. - Avisar al

Más detalles

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015 Beques Daniel Bravo per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica Bases convocatòria 2015 Objectiu Beneficiaris La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu presenta la convocatòria 2015 de les

Más detalles

EL FORT PIENC, LA SAGRADA FAMÍLIA, LA DRETA DE L EIXAMPLE

EL FORT PIENC, LA SAGRADA FAMÍLIA, LA DRETA DE L EIXAMPLE GUIA D ENTITATS, SERVEIS I EQUIPAMENTS PÚBLICS. ACTIVITATS EXTRAESCOLARS AL BARRI 3-16 ANYS curs 2014-2015 EL FORT PIENC, LA SAGRADA FAMÍLIA, LA DRETA DE L EIXAMPLE eixample Us presentem la Guia d entitats,

Más detalles

PRODUCCIÓ AGROALIMENTARIA ECOLÒGICA (PAE)

PRODUCCIÓ AGROALIMENTARIA ECOLÒGICA (PAE) PRODUCCIÓ AGROALIMENTARIA ECOLÒGICA (PAE) Dins del web corporatiu de la Generalitat de Catalunya hi ha un portal temàtic dedicat de forma específica a la producció agroalimentària ecològica. En aquests

Más detalles

Pàgines de la 6 a la 16. English Summer Camps. Viu l'anglès amb nosaltres! Edats. de 6 a 15 anys

Pàgines de la 6 a la 16. English Summer Camps. Viu l'anglès amb nosaltres!  Edats. de 6 a 15 anys Pàgines de la 6 a la 16 English Summer Camps Viu l'anglès amb nosaltres! www.iccic.edu/viatges de 6 a 15 anys 6 7 què és una colònia cic a catalunya? 1 Preparació prèvia 2 Durant l estada 3 Després de

Más detalles

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles

Antes de comenzar, la presentación del informe, una puntualización:

Antes de comenzar, la presentación del informe, una puntualización: Sr. Alcalde, regidors i regidores Sr. Josep Escartin, Síndic Municipal de Greuges de Sabadell i president del FòrumSD Sr. Francisco Amaya, Síndic Personer de Mollet Senyores i senyors, Amigues i amics,

Más detalles

Avaluació a 3r d EP 2014-2015. model 2. Competència en comunicació lingüística. Llengua catalana. Nom i llinatges: Grup.

Avaluació a 3r d EP 2014-2015. model 2. Competència en comunicació lingüística. Llengua catalana. Nom i llinatges: Grup. Avaluació a 3r d EP 2014-2015 model 2 Competència en comunicació lingüística Llengua catalana Nom i llinatges: Grup. COMPRENSIÓ ORAL 1. Quin tipus de text has escoltat? A. Una poesia. B. Una descripció.

Más detalles

MALETES DIDÀCTIQUES ARQUEONET.NET. Maleta didàctica de la domus romana

MALETES DIDÀCTIQUES ARQUEONET.NET. Maleta didàctica de la domus romana MALETES DIDÀCTIQUES ARQUEONET.NET Maleta didàctica de la domus romana PRESENTACIÓ Les Maletes Didàctiques Arqueonet.net A través de les Maletes Didàctiques d Arqueonet, els alumnes podran realitzar una

Más detalles

La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos.

La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos. CÀNNABIS MÒDUL II ACTIVITAT 1 Fitxa 1.1 15 anys La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos. La Agencia de Salud Pública de Cataluña

Más detalles

Seguretat informàtica

Seguretat informàtica Informàtica i comunicacions Seguretat informàtica CFGM.SMX.M06/0.09 CFGM - Sistemes microinformàtics i xarxes Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

NOTA DE PREMSA. CUNIT CELEBRA LA XATONADA MEDIEVAL AL ROMÀNIC El municipi vol compartir el seu plat més típic amb els visitants

NOTA DE PREMSA. CUNIT CELEBRA LA XATONADA MEDIEVAL AL ROMÀNIC El municipi vol compartir el seu plat més típic amb els visitants Departament de Comunicació Assumpte: NOTA DE PREMSA Cunit, 24 de març de 2009 NOTA DE PREMSA CUNIT CELEBRA LA XATONADA MEDIEVAL AL ROMÀNIC El municipi vol compartir el seu plat més típic amb els visitants

Más detalles

Biblioteca i serveis universitaris

Biblioteca i serveis universitaris Biblioteca i serveis universitaris 275 Biblioteca i serveis universitaris Biblioteca A més del personal fix, format pel director, la cap de bibliotecàries i vuit professionals més, fem constar la presència

Más detalles

Memòria d activitats 2014 Memoria de actividades 2014. Bici i Submarinisme Adaptat. associació 10 è. Bici y Submarinismo Adaptado aniversari

Memòria d activitats 2014 Memoria de actividades 2014. Bici i Submarinisme Adaptat. associació 10 è. Bici y Submarinismo Adaptado aniversari Memòria d activitats 2014 2014 Memoria de actividades 2014 Bici i Submarinisme Adaptat 10 è Bici y Submarinismo Adaptado aniversari 10 è aniversari Escola Anxaneta de Terrassa IES de Centelles Universitat

Más detalles

Patrocini esportiu: la millor eina de comunicació, per donar a conèixer i promocionar el seu servei o producte.

Patrocini esportiu: la millor eina de comunicació, per donar a conèixer i promocionar el seu servei o producte. CA Patrocini esportiu: la millor eina de comunicació, per donar a conèixer i promocionar el seu servei o producte. ES Patrocinio deportivo: la mejor herramienta de comunicación, para dar a conocer y promocionar

Más detalles

POLÍTICA DE COOKIES. La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies:

POLÍTICA DE COOKIES. La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies: POLÍTICA DE COOKIES Una "Cookie" es un pequeño archivo que se almacena en el ordenador del usuario y nos permite reconocerle. El conjunto de "cookies" nos ayuda a mejorar la calidad de nuestra web, permitiéndonos

Más detalles

Exposició. Apunta t al canvi. La qüestió del CO2

Exposició. Apunta t al canvi. La qüestió del CO2 Exposició Apunta t al canvi La qüestió del CO2 Apunta t al canvi és un recurs educatiu que proporciona eines pràctiques i modulars per relacionar la qüestió del CO2 i el canvi climàtic amb diversos àmbits

Más detalles

INFORME SOBRE LA SITUACIO DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

INFORME SOBRE LA SITUACIO DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA INFORME SOBRE LA SITUACIO DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA MONTCADA I REIXAC. 2007 Elaborat per: Regidoria de Dona i Igualtat Comissió de seguiment del Protocol d actuació local contra la violència vers les dones.

Más detalles

competència matemàtica

competència matemàtica avaluació educació secundària obligatòria 4t d ESO curs 203-204 ENGANXEU L ETIQUETA IDENTIFICATIVA EN AQUEST ESPAI competència matemàtica versió amb respostes INSTRUCCIONS Per fer la prova, utilitza un

Más detalles

INFORMACIONS INSCRIPCIÓ CURS Grups Places 1 20

INFORMACIONS INSCRIPCIÓ CURS Grups Places 1 20 ESCOLA MUNICIPAL D ADULTS / E.P.A. AJUNTAMENT DE BÉTERA Avinguda València, 26 961 601 874 INFORMACIONS INSCRIPCIÓ CURS Grups Places Curs Participació i Preparació per altres programes formatius / Curso

Más detalles

I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS

I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS GAVAMÓN, es un festival de cine y derechos humanos, que pretende visualizar los esfuerzos e iniciativas que personas e instituciones llevan a cabo para mejorar

Más detalles

full d assessorament de l escola de pares de la FaPaC

full d assessorament de l escola de pares de la FaPaC full d assessorament de l escola de pares de la FaPaC COORDINADOR DEL SERVEI: MARTÍ COSTA LA TRANSICIÓ AL MÓN DEL TREBALL, UNA PREOCUPACIÓ PELS NOIS I NOIES I PELS SEUS PARES El món laboral ha canviat

Más detalles

Editorial. consellveinalsantcosme@hotmail.com. del Consell Veïnal. Viu l estiu al barri! Vive el verano en el barrio!

Editorial. consellveinalsantcosme@hotmail.com. del Consell Veïnal. Viu l estiu al barri! Vive el verano en el barrio! Boletín sobre acciones y trabajo realizado por el Consell de Participació Veïnal del barrio de Sant Cosme Núm. 12 Juliol 2009 del Consell Veïnal Vive el verano en el barrio! Viu l estiu al barri! Editorial

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves d Accés a la Universitat per a més grans de 25 anys Convocatòria 2013 Dibuix tècnic Sèrie 3 Fase específica Opció: Enginyeria i arquitectura Bloc 1 A/B Bloc 2 A/B Bloc 3 A/B Qualificació Qualificació

Más detalles

Juntos salvaremos la vida de más niños

Juntos salvaremos la vida de más niños ALIANZA EMPRESARIAL PARA LA VACUNACIÓN INFANTIL Juntos salvaremos la vida de más niños GAVI / 10 / Germán Miranda Todos podemos desempeñar un papel, grande o pequeño, en la creación de un mundo donde ningún

Más detalles

Presentació de la nova marca turística de la província de Barcelona

Presentació de la nova marca turística de la província de Barcelona Presentació de la nova marca turística de la província de Barcelona Roda de premsa Barcelona, 9 de gener de 2012 El Pla de màrqueting Un full de ruta per definir l actuació de màrqueting i promoció de

Más detalles

Vida al Campus Guia d activitats culturals. Vida en el Campus Guía de actividades culturales

Vida al Campus Guia d activitats culturals. Vida en el Campus Guía de actividades culturales Vida al Campus Guia d activitats culturals Vida en el Campus Guía de actividades culturales Emprendeduría / Emprenedoria Club de Emprendedores El Club de Emprendedores UAO CEU empezó hace cinco años teniendo

Más detalles

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL TEMA 11 (onze) EL TREBALL I ELS SECTORS DE PRODUCCIÓ Nom i cognoms. 3r curs RAMADERIA AGRICULTURA SECTOR PRIMARI PESCA MINERIA EXPLOTACIÓ DE BOSCOS Completa:

Más detalles

XVIII Congrés Nacional Català d Urgències i Emergències Lloret de Mar 24 i 25 de març de 2011

XVIII Congrés Nacional Català d Urgències i Emergències Lloret de Mar 24 i 25 de març de 2011 XVIII Congrés Nacional Català d Urgències i Emergències Lloret de Mar 24 i 25 de març de 2011 Pautas de colaboración Benvolguts/des senyors/es Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ens

Más detalles

Morella potencia la programació de Pasqua amb activitats culturals, esportives, populars i festives

Morella potencia la programació de Pasqua amb activitats culturals, esportives, populars i festives Morella potencia la programació de Pasqua amb activitats culturals, esportives, populars i festives Morella ha donat a conèixer avui tota la programació per a Pasqua, que destaca per la seva varietat i

Más detalles

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS 2014-2015

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS 2014-2015 ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS 2014-2015 Consultes: info@laporciuncula.com whatsapp 609 609 536 (Juanje Bouzas) www.facebook.com/apalaporciuncula GUARDERIA í ESCOLA MATINERA De les 7 45 h. fins a les 9

Más detalles

Moltes gràcies per endavant!!!

Moltes gràcies per endavant!!! El càncer de mama, continua sent el més freqüent en les dones. Les millores en el diagnòstic i tractament, han fet que augmenti el nombre de dones que viuen amb la malaltia de manera crònica, de manera

Más detalles

BARÒMETRE DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES [ 2014]

BARÒMETRE DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES [ 2014] 2014 2012 DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES [ 2014] La Banca Ètica a l Estat continua creixent, l evolució de les seves xifres contrasta amb les del conjunt del sistema financer Les dinàmiques de les

Más detalles