ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS"

Transcripción

1 ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS

2 ÍNDEX ACTIVITATS ESPORTIVES: INFANTIL: - Juga! (Psico-Mou-te!) PRIMÀRIA: - Juga! (Psico-Mou-te!) - Pentatló - Multiesport / Juguem!!! - Patinatge (Iniciació per 1r i 2n) - Hip-Hop / Multidansa - Karate - Natació de migdia i Natació LLOR (info pròpia) ACTIVITATS DE LLEURE: INFANTIL: - Racons (manualitats, contes, cançons, titelles, ) - English Fun - Música PRIMÀRIA: - English Time - Taller de Teatre amb Marionetes - Art Manual i Enginy - Taller de Percussió

3 Juga! (Psico-Mou-te!) Juga! es una activitat extraescolar que es fonamenta en el desenvolupament motriu i cognitiu dels més menuts. Les sessions motrius es basen en el moviment corporal a través de jocs col lectius. Es treballa el control en el moviment, la coordinació global i segmentària, l'equilibri, l'orientació en l'espai i en el temps, la lateralitat,... Realitzaran jocs cooperatius, d activació sensorial i joc simbòlic. Inclou també jocs amb pilota per despertar la destresa i la percepció espaial afavorint el seu desenvolupament motor i assegurant la diversió. Objectius: Desenvolupar les habilitats físiques bàsiques mitjançant el joc, millorar la coordinació dels diferents segments corporals i identificar les parts del cos. Destinataris: P3, P4, P5. 1r i 2n. Instal.lacions: Aula de psicomotricitat, gimnàs o pista.

4 Pentatló El pentatló modern és una disciplina olímpica amb més de nou-cents anys d història, que està compost per cinc disciplines: tir, esgrima, natació (200 metres), equitació i cross (3000 metres). En aquesta activitat extraescolar només es desenvolupa el tir (punteria) i la cursa (cross). Tir: El tir és un esport tècnic que requereix concentració, autodisciplina i una estabilitat total. Es realitza amb unes pistoles làser i una diana. Cross: El Cross-Country Running és un esdeveniment dinàmic que requereix força espiritual i física. La cursa consisteix en passar a través d un camp desigual. Objectius: iniciació i perfeccionament de la cursa i el tir. Treballar la condició física: Resistència aeròbica, flexibilitat i velocitat. Destinataris: de 1r a 6è. Instal.lacions: gimnàs, pista i entorn.

5 Multiesport / Juguem (div.) En aquestes activitats busquen principalment crear hàbits esportius, desenvolupar habilitats motrius i esportives i sobretot que gaudeixin de cada sessió. En l activitat de Multiesport es realitzarà una familiarització de diferents esports, com per exemple l esgrima, el bàsquet, el rugbi, l handbol, el voleibol, l hoquei, el tennis,... Es treballa la tècnica i la tàctica. Activitats amb estris esportius: Es treballarà la coordinació general i específica necessària en aquestes activitats: raquetes, pilotes, estics,... Jocs esportius: Busquem que el noi/a aprengui jugant i gaudint dels jocs tradicionals (tocar i parar, mocador, aranya, etc..) i desenvolupats ( bandera, gimcana, submarí, etc...) L activitat JUGUEM de divendres es una activitat multiesportiva amb competicions. Objectius: Familiarització a diferents esports, coordinació, iniciació en les habilitats tècniques, desenvolupar percepcions espaials pròpies d aquests esports,. En l elecció dels esports es prioritza la voluntat dels inscrits. Destinataris: de 1r a 6è.

6 Patinatge Iniciació a la tècnica d anar sobre rodes. En el patinatge treballarem l'equilibri, la posició corporal i la potència muscular de les extremitats inferiors. Aplicació de desplaçaments amb lliscament. En aquesta activitat proposarem una diversitat de moviments, circuits, jocs, balls, etc... per afavorir l aprenentatge i perfeccionament del patinatge urbà. Aquesta activitat implica que els participants disposin d uns patins en línia i les proteccions pertinents. Objectius: Lliscar de forma autònoma i segura amb patins en línea, Conèixer i desenvolupar les habilitats pròpies del patinatge en línia, com ara la remada, el gir, el salt, la frenada,... i realitzar diferents formes mitjançant el patinatge. Destinataris: De 3r a 6è. 1r i 2n inciació. Instal.lacions: Pista.

7 Hip-Hop / Multidansa Aquesta activitat de dansa té una gran acceptació en tot tipus d alumnes que els agradi les danses modernes. Trobem les arrels de la dansa jazz en les danses africanes primitives, gràcies a la interacció dels descendents africans obligats a emigrar a Nord- Amèrica. En la seva evolució, veiem avui en dia corrents com ara el Hip-Hop (balls al carrer), Funky, etc. La base de l activitat serà la de crear i treballar diferents coreografies al ritme d aquest tipus de música. Objectius: - Gaudir del moviment mitjançant les diferents danses modernes. - Millorar la coordinació general del nostre cos, mitjançant el ritme. - Elaborar diferents coreografies, adaptades a la edat dels inscrits. Destinataris: 1r i 2n Multidansa. De 3r a 6è Hip-Hop. Instal.lacions: Gimnàs i/o aula de psicomotricitat.

8 Karate La formació en les arts marcials és una escola de vida, una manera d afrontar els reptes diaris. És per això que quan s educa a una persona en aquestes arts, no només estem parlant de tècnica sinó que també es pretén transmetre aquest missatge, preparar el nen/a per a uns valors força oblidats en l actualitat com són el respecte, la tolerància, la humilitat i la disciplina. Durant aquesta activitat extraescolar, el treball de la concentració és fonamental. El monitor (Sensei) complementa tot el treball que realitzen els alumnes amb actituds de respecte cap els companys, el grup i en general les persones. Objectius: Exercita la concentració i la disciplina, creant hàbits que ajudaran als alumnes en els seus reptes personals i aprenentatges. Generar respecte, fent que els alumnes siguin més comprensius. Tenir confiança i seguretat en un mateix, farà que els alumnes estiguin segurs de les seves possibilitats. Millora de la forma física general. Sobretot estimularem les qualitats bàsiques com ara la força i la flexibilitat. També la millora de la coordinació, els reflexes i el control postural. Destinataris: De 1r a 6è. Instal.lacions: aula de psicomotricitat.

9 Natació (de migdia) Es du a terme a la Piscina Municipal de Sant Vicens dels Horts. Inclou: transport, activitat dirigida i dinar. El programa de natació està estructurat per edats i nivells perquè de manera progressiva els nens i nenes millorin les seves destreses en el medi aquàtic. Una vegada els nens i nenes ténen una bona adaptació al medi aquàtic s inicien en la coordinació del diferents estils de natació. També es treballa a base de jocs aprofitant les habilitats que es poden treballar a l aigua com: saltar- flotar- fer equilibris- immersions... Quan s està familiaritzat als diferents estils es treballa la tècnica per perfeccionar l estil. Objectius: - Adaptació al medi aquàtic. - Treballar la flotació i la coordinació de la respiració ens els diferents estils. - Tecnificació dels diferents estils adaptat per edats i nivells. Destinataris: de 1r a 6è.

10 Racons Activitat lúdica en la que els nens i nenes faran petites manualitats, cantaran cançons, ballaran, s explicaran contes i es faran titelles, una activitat relaxada pels divendres a la tarda. Objectius: passar una bona estona en un ambient relaxat a través de diferents eines de treball. Destinataris: De P3 a P5. Instal.lacions: biblioteca rosegallibres o aula.

11 English Fun / English Time L English Fun* és una activitat extraescolar enfocada a que els alumnes d infantil (P3, P4 i P5) es vagin familiaritzant amb aquesta llengua. Cal tenir en compte que per a molts d ells és una llengua nova, i que els alumnes de Primària puguin veure reforçats o ampliats els seus coneixements d anglès. Es treballa la llengua a través de contes, cançons i jocs. L English Time** està destinada a aprofundir en els aspectes més acadèmics de la llengua anglesa reforçant l anglès que es dona a l escola. Treball de la gramàtica, listenings, vocabulary, speaking,... - De 1r a 6è. Objectius: - *Aprendre noves paraules de vocabulari de diversos temes i aprendre a pronunciar-les. - Escoltar i repetir les paraules de cada tema tot relacionant-les sempre amb el seu concepte. - Practicar aquells nous conceptes adquirits de manera senzilla i divertida a partir de jocs, cançons i/o activitats dinàmiques. - Fer èmfasi en la part oral de la llengua anglesa. - **Millorar la pronuncia i l entonació de l idioma. Facilitar la lectura de l idioma que s està aprenent i la comprensió Estudiar la gramàtica de forma acadèmica. Establir diàlegs per afavorir la interiorització de l idioma.

12 Música Les sessions d aquesta extraescolar es basen en activitats totalment lúdiques, inclusives i creatives. Proposem vetllar perquè l aprenentatge musical esdevingui una experiència significativa i el màxim vivencial i creativa en comptes d un seguit d idees teòriques que cal portar a la pràctica de manera repetida fins al perfeccionament. Cal trobar la suficient flexibilitat i varietat de recursos que permeti acompanyar l infant en els seus interessos, curiositats, necessitats i aprenentatges. Objectius: - Aproximar a l infant al món musical. - Coneixement dels diferents instruments. - Apendre el sentit del ritme. - Cantar, ballar, tocar instruments, i passar-ho d allò més bé amb sessions ludico-musicals. Destinataris: De P3 a P5. Instal.lacions: Aula de música.

13 Art Manual i Enginy + Taller de Teatre amb Marionetes Es una extraescolar combinada, 4 mesos art i enginy i 4 mesos Taller de Teatre, en la que s el.laboran una serie de treballs manuals procurant reutilitzar materials. Elaboració de guions, personatges, decorats i posada en escena. Fent treballar la imaginació i l enginy de cada nen i nena. Objectius: - Divertir-se i passar-ho bé. - Ajudar als nens/es a que juguin amb la seva imaginació. - Estimular la creativitat i la imaginació. - Reutilitzar diferents materials. - Inventar i interpretar històries. Destinataris: De 1r a 6è.

14 Taller de Percussió EL TALLER VA DIRIGIT a totes aquelles persones que tinguin el desig de millorar les seves aptituds musicals, encara que no tinguin coneixements musicals previs. Objectius: Els objectius d aquesta proposta abracen aspectes directament relacionats amb la percussió i el ritme, però també d altres que van més enllà, ja que fan referència a l actitud, la memòria, la concentració d energies, la relació del cos amb el ritme, la creativitat, etc. Preparar un concert final a l escola en motiu d alguna celebració especial. Destinataris: De 1r a 6è. Instal.lacions: Pista o gimnàs.

15 Distribució Activitats EXTRAESCOLARS - CURS : CICLE INFANTIL HORARI DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES CICLE De 16'30 a 17'30h. Natació LLOR* MUSICA INFANTIL (P3, P4 i P5) De 16'30 a 17'30h. Psico-mou-te!!! ENGLISH FUN PSICO-MOU-TE! ENGLISH FUN RACONS * Activitat que es realitza a l'escola Llor en dos torns. De 17 a 17:45h i de 17'45 a 18'30h. EXTRAESCOLARS - CURS : PRIMÀRIA HORARI DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES De 12'30 a 15'00h. NATACIÓ** PRIMÀRIA CICLE INICIAL (1er i 2n) De 16'30 a 17'30h. De 16'30 a 17 30h. Psico-mou-te!! MULTIDANSA Inic. Pentatló (fins les 18h) Multiesport PSICO -MOU-TE! Inic. Patinatge Art i Enginy / TALLER DE TEATRE AMB MARIONETES Multiesport Art i Enginy / TALLER DE TEATRE AMB MARIONETES MULTIDANSA JUGUEM! De 16'30 a 17'30h. Natació LLOR* KARATE Taller de Percussió (activitat d'1h20min) KARATE De 16'30 a 17'30h. ENGLISH TIME ENGLISH TIME HORARI DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES De 12'30 a 15'00h. NATACIÓ** PRIMÀRIA CICLE MITJÀ i SUPERIOR (3er, 4rt, 5è i 6è) De 16'30 a 17'30h. De 16'30 a 17 30h. DANSA Pentatló (fins les 18h) Natació LLOR* De 16'30 a 17'30h. KARATE HIP-HOP Multiesport Patinatge Art i Enginy / TALLER DE TEATRE AMB MARIONETES Taller de Percussió (activitat d'1h20min) HIP-HOP Multiesport Art i Enginy / TALLER DE TEATRE AMB MARIONETES KARATE DANSA JUGUEM! De 16'30 a 17'30h. ENGLISH TIME ENGLISH TIME ** Activitat que es realitza a la Piscina Municipal de StVicens. Inclou: transport en autocar + activitat + dinar

ESCOLA LA MERCÈ ACTIVITATS AL MIGDIA

ESCOLA LA MERCÈ ACTIVITATS AL MIGDIA ACTIVITATS DE LLEURE ESCOLA LA MERCÈ ACTIVITATS AL MIGDIA UN CENTRE D INTERÈS I UN PERSONATGE La gestió del Menjador Escolar és una actuació que integra la alimentació dels infants, així com la seva cura,

Más detalles

TASTET DE BALLS. . Aconseguir actituds solidàries i de respecte envers els companys i les companyes.

TASTET DE BALLS. . Aconseguir actituds solidàries i de respecte envers els companys i les companyes. TASTET DE BALLS. Aconseguir que sigui una estona agradable per a tothom.. Aconseguir actituds solidàries i de respecte envers els companys i les companyes.. Afavorir un enriquiment del llenguatge corporal

Más detalles

CURSOS DE NATACIÓ 66 67

CURSOS DE NATACIÓ 66 67 CURSOS DE NATACIÓ 66 67 NADONS / LLAR D INFANTS EDUCACIÓ INFANTIL NADONS, del 4t mes fins als 30 mesos Activitat amb la mare o el pare a l aigua. És l oportunitat ideal per introduir el nen/a en el medi

Más detalles

TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS

TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS Què són els jocs i esports alternatius? Tenen les següents característiques: Tenen un caràcter lúdic o recreatiu. Tenen regles simples. S'usen materials no convencionals.

Más detalles

EXPERIMENTE M! Durant l etapa de l educació primària, la descoberta de l entorn que. envolta els infants és un dels àmbits més importants en el seu

EXPERIMENTE M! Durant l etapa de l educació primària, la descoberta de l entorn que. envolta els infants és un dels àmbits més importants en el seu EXPERIMENTE M! Durant l etapa de l educació primària, la descoberta de l entorn que envolta els infants és un dels àmbits més importants en el seu desenvolupament personal i social. Els experiments i activitats

Más detalles

CAMPUS ESPORTIU ESTIU Telf Sant Auguri nº 1 5. Club Dojo Tarraco. Campus Poliesportiu Estiu 2017 Club Dojo Tarraco

CAMPUS ESPORTIU ESTIU Telf Sant Auguri nº 1 5. Club Dojo Tarraco. Campus Poliesportiu Estiu 2017 Club Dojo Tarraco CAMPUS ESPORTIU ESTIU 2017 Telf. 636.987.306 Sant Auguri nº 1 5 Club Judo Dojo Tarraco. Sant Auguri 5 1.- PRESENTACIÓ Seguidament us presentem el nostre programa CAMPUS d ESTIU 2017 amb una sèrie de propostes

Más detalles

Taller d expressió dramàtica per infantil (p4 i p5) Amb els contes faig teatre per Moi Aznar. -- Villarroel 237

Taller d expressió dramàtica per infantil (p4 i p5) Amb els contes faig teatre per Moi Aznar. -- Villarroel 237 Taller d expressió dramàtica per infantil (p4 i p5) Amb els contes faig teatre per Moi Aznar Villarroel 237 loren@el-cau.cat 665667268 Introducció: L expressió dramàtica tot i que a priori es pot confondre

Más detalles

IV CAMPUS ESPORTIU ESCOLES JE. Del 27 de juny al 2 de juliol del Dirigit als alumnes de 3r a 6è d EP

IV CAMPUS ESPORTIU ESCOLES JE. Del 27 de juny al 2 de juliol del Dirigit als alumnes de 3r a 6è d EP IV CAMPUS ESPORTIU ESCOLES JE Del 27 de juny al 2 de juliol del 2011 Dirigit als alumnes de 3r a 6è d EP Bàsquet, futbol sala, voleibol, gimnàstica, judo, kàrate i patinatge artístic El Campus d Esports

Más detalles

Cicle: Superior Nivell: 2n (6è) Temporalització: maig - juny Trimestre: 6è Setmanes: 3 Sessions: 6

Cicle: Superior Nivell: 2n (6è) Temporalització: maig - juny Trimestre: 6è Setmanes: 3 Sessions: 6 UNITAT DE PROGRAMACIÓ: Iniciació al volei. 1. Justificació Aquesta UP queda justificada dins de la programació d EF ja que és un esport col lectiu i on els alumnes poden desenvolupar les habilitats motrius

Más detalles

Laiestiu 17. Campus i escoles esportives d estiu

Laiestiu 17. Campus i escoles esportives d estiu Laiestiu 17 Campus i escoles esportives d estiu INFORMACIÓ GENERAL INSCRIPCIONS: Inici inscripcions pels socis del club a partir del 5 d abril Inici inscripcions pels no socis a partir del 18 d abril REUNIONS

Más detalles

Eduquem el talent. Construim el futur

Eduquem el talent. Construim el futur Activitats extraescolars Curs 2016-17. Eduquem el talent. Construim el futur extra ETRAESCOLARS Us presentem les activitats extraescolars esportives, artístiques, creatives i lúdiques que proposem per

Más detalles

N O S A L T R E S S O M... Escola Collbaix

N O S A L T R E S S O M... Escola Collbaix N O S A L T R E S S O M... Escola Collbaix ESCOLA COLLBAIX DE SANT JOAN DE VILATORRADA Projecte educatiu del CEIP Collbaix: Escola integrada a la comunitat educativa de Sant Joan de Vilatorrada. Escola

Más detalles

Fitxa Tècnica de l Activitat

Fitxa Tècnica de l Activitat Barcelona Activa Capacitació Professional i Ocupació Fitxa Tècnica de l Activitat Descripció/ Objectius de l activitat: És probable que vulguis donar un gir professional a la teva vida i treballar en allò

Más detalles

LAIESTIU. Campus i escoles esportives d estiu

LAIESTIU. Campus i escoles esportives d estiu LAIESTIU 2016 Campus i escoles esportives d estiu Ser Soci té avantatges Tennis Pàdel Fem esport en família QUOTA ÚNICA Quan fer esport en família ha esdevingut un estalvi? Si us doneu d alta de la Quota

Más detalles

Cicle: Superior Nivell: 2n 6è Temporalització: febrer Trimestre: 5è Setmanes : 3 Sessions: 6

Cicle: Superior Nivell: 2n 6è Temporalització: febrer Trimestre: 5è Setmanes : 3 Sessions: 6 UNITAT DE PROGRAMACIÓ: Activitats amb raquetes 1. Justificació Programació d Educació Física Aquesta UP queda justificada dins de la programació d EF ja que l utilització de raquetes es poden fer moltes

Más detalles

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS 2017-2018 JAZZ FUNKY Començarà el 18 de setembre i acabarà el 15 de juny. CONTACTE: jazz-funky@ampavedruna.cat TWITER: @JVedruna NOTES: Places limitades per odre d inscripció,

Más detalles

Escola Arrels-Esperança. Extraescolars 2014

Escola Arrels-Esperança. Extraescolars 2014 Escola Arrels-Esperança Extraescolars 2014 2014-2015 2015 Apreciados padres: -El AMPA, presentó a la Dirección del Centro el proyecto de actividades extraescolares para el curso 2014-2015. Teniendo en

Más detalles

Reunió Informativa: 29 de febrer Futbol i Futbol Sala

Reunió Informativa: 29 de febrer Futbol i Futbol Sala Casp-Sagrat Cor de Jesús Centre d Estudis Joan XXIII Col legi Claver-Raimat Col legi Kostka Col legi Sant Pere CIaver Escola del Clot Sant Ignasi Infant Jesús Reunió Informativa: 29 de febrer Futbol i

Más detalles

PER A TOTES LES EDATS (activitats sense cost) 1. PESSEBRE VIVENT 2. CENT-7 MÚSICA (RÀDIO VILA-SACRA)

PER A TOTES LES EDATS (activitats sense cost) 1. PESSEBRE VIVENT 2. CENT-7 MÚSICA (RÀDIO VILA-SACRA) Vila-sacra, 16 de setembre de 2014 Benvolguts veïns, us fem arribar com cada inici de curs un resum de les activitats que es poden fer a Vila-sacra. Us en presentem primer un resum distribuït per edats

Más detalles

TALLER DE BIBLIOTECA

TALLER DE BIBLIOTECA Programa biblioteca escolar puntedu EXPERIÈNCIA DE BIBLIOTECA ESCOLAR I LECTURA TALLER DE BIBLIOTECA Centre: Escola Patufet Sant Jordi Població: L Hospitalet de Llobregat Coordinador responsable de la

Más detalles

Escola Lola Anglada Casal d'estiu infantil 2016 ÀMBIT ESCOLA

Escola Lola Anglada Casal d'estiu infantil 2016 ÀMBIT ESCOLA Escola Lola Anglada Casal d'estiu infantil 2016 ÀMBIT ESCOLA El casal d'estiu: Amb aquest casal d'estiu, Àmbit Escola vol oferir als infants un gran ventall d'activitats de lleure a prop del seu entorn

Más detalles

Lleure estiu 2016: ESPLAI. juny 2016 Claror Sardenya

Lleure estiu 2016: ESPLAI. juny 2016 Claror Sardenya juny 2016 Claror Sardenya Què és l ESPLAI? Activitat lúdica que combina activitats, jocs, piscina, tallers i sortides. Es desenvolupa en un marc educatiu no formal, però s hi potencien els hàbits, actituds,

Más detalles

ELS NENS AMB TGD/TEA: UN DIA A LA NOSTRA ESCOLA. CEE Montserrat Montero de Granollers Mail:

ELS NENS AMB TGD/TEA: UN DIA A LA NOSTRA ESCOLA. CEE Montserrat Montero de Granollers Mail: ELS NENS AMB TGD/TEA: UN DIA A LA NOSTRA ESCOLA CEE Montserrat Montero de Granollers Mail: a8069645@xtec.cat TGD/TEA Alteracions i dificultats de: 1. Socialització 2. Comunicació i Llenguatge 3. Anticipació

Más detalles

PROGRAMACIÓ DE NATACIÓ ESCOLAR I EXTRAESCOLAR

PROGRAMACIÓ DE NATACIÓ ESCOLAR I EXTRAESCOLAR PROGRAMACIÓ DE NATACIÓ ESCOLAR I EXTRAESCOLAR Piscina Municipal de Salt Miquel Martí i Pol, 5 Telèfon: 972 23 60 21 Fax: 972 24 90 24 salt@ufec.cat Contactes: David Mas i Roselló Cap d Operacions Xavier

Más detalles

1. QUÈ ÉS EL BADMINTON?

1. QUÈ ÉS EL BADMINTON? ESPORTS DE RAQUETA: EL BÀDMINTON Apunts 1. QUÈ ÉS EL BADMINTON? Nivell 1r ESO El bàdminton és un esport d adversari que es juga en una pista separada per una xarxa. Es pot jugar individualment o per parelles,

Más detalles

TU PERTANYS AQUÍ.

TU PERTANYS AQUÍ. TU PERTANYS AQUÍ. SETEMBRE 2016 JUNY 2017 WWW.CANARIMON.CAT Benvolgudes families! Aquí trobareu la informació necessària per a poder gaudir de tots els avantatges de pertànyer al FAMILY CLUB CA N ARIMON.

Más detalles

L ENTRENAMENT ESPORTIU

L ENTRENAMENT ESPORTIU L ENTRENAMENT ESPORTIU Esquema 1.Concepte d entrenament 2.Lleis fonamentals Llei de Selye o síndrome general d adaptació Llei de Schultz o del llindar Deduccions de les lleis de Selye i Schultz 3.Principis

Más detalles

CARTES DE FRACCIONS. Materials pel Taller de Matemàtiques

CARTES DE FRACCIONS. Materials pel Taller de Matemàtiques CARTES DE FRACCIONS Aquesta proposta és adequada pel primer cicle d ESO perquè permet recordar mitjançant un joc, una sèrie de conceptes que ja s han treballat a l Educació Primària. Per això resulta una

Más detalles

EL RACÓ DEL BEE-BOT. Escola Sant Jordi. Vilanova i la Geltrú Curs

EL RACÓ DEL BEE-BOT. Escola Sant Jordi. Vilanova i la Geltrú Curs EL RACÓ DEL BEE-BOT Escola Sant Jordi. Vilanova i la Geltrú Curs 1015-1016 INTRODUCCIÓ Actualment l'ús la tecnologia està present en el nostre dia a dia. Diàriament utilitzem eines tecnològiques sense

Más detalles

Colònies d estiu 2017 ANGLÈS MÚSICA PISCINA CABANES GOLF VETLLADES GRANS JOCS

Colònies d estiu 2017 ANGLÈS MÚSICA PISCINA CABANES GOLF VETLLADES GRANS JOCS Colònies d estiu 2017 ANGLÈS MÚSICA PISCINA CABANES GOLF VETLLADES GRANS JOCS & COLÒNIES DE SETEMBRE A punt de començar l escola i després de dos mesos llargs de vacances, presentem les nostres colònies

Más detalles

DEPARTAMENT D EDUCACIÓ FÍSICA

DEPARTAMENT D EDUCACIÓ FÍSICA Generalitat de Catalunya Departament d'ensenyament Institut Gabriel Ferrater i Soler Institut d Educació Secundària Gabriel Ferrater DEPARTAMENT D EDUCACIÓ FÍSICA PRIMER ESO EXAMEN DE SETEMBRE Consta de

Más detalles

PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16

PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16 PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16 Comitè d Àrbitres Federació Catalana de Basquetbol Índex 1. Introducció 2. Motivació 3. Mètode 4. Objectius 5. Els mentors 6. Els mentoritzats 7. Els responsables

Más detalles

Educació PRIMÀRIA MATERIALS PER DESENVOLUPAR LES COMPETÈNCIES LECTORA I MATEMÀTICA

Educació PRIMÀRIA MATERIALS PER DESENVOLUPAR LES COMPETÈNCIES LECTORA I MATEMÀTICA Educació PRIMÀRIA MATERIALS PER DESENVOLUPAR LES COMPETÈNCIES LECTORA I MATEMÀTICA Índex 2 Fitxes de Comprensió lectora 3 Lectures 3 La nau dels llibres 4 Pla lector 6 Ortografia 7 Cal ligrafia 8 Referència

Más detalles

Catàleg de Parc Nadal o Saló de la Infància 2013

Catàleg de Parc Nadal o Saló de la Infància 2013 Catàleg de Parc Nadal o Saló de la Infància 2013 L objectiu d aquest projecte és presentar un conjunt d activitats enfocades al vostre Parc de Nadal. Volem oferir un servei integral que s encarregarà des

Más detalles

Cursos de formació del professorat. La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera

Cursos de formació del professorat. La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera Cursos de formació del professorat La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera Idioma de les sessions Català. Sector educatiu dels participants Professors de català per a estrangers

Más detalles

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS ACTIVITATS EXTRAESCOLARS 2015-2016 Guia d activitats extraescolars per alumnes, antics alumnes, pares i mares 2015-2016 Organitza: PRESENTACIÓ Us presentem les activitats extraescolars d idiomes, esportives,

Más detalles

ESCOLA GARIGOT PROJECTE D ACTIVITATS EXTRAESCOLARS. Curs

ESCOLA GARIGOT PROJECTE D ACTIVITATS EXTRAESCOLARS. Curs ESCOLA GARIGOT PROJECTE D ACTIVITATS EXTRAESCOLARS Curs 2016-2017 1. Objectius generals 2. Objectius educatius 3. Activitats extraescolars programades 4. Objectius per activitat 1 1- OBJECTIUS GENERALS

Más detalles

SUMMER FUN CLUB. ESCOLA GAVÀ MAR 25 de juny 1 agost

SUMMER FUN CLUB. ESCOLA GAVÀ MAR 25 de juny 1 agost SUMMER FUN CLUB ESCOLA GAVÀ MAR 25 de juny 1 agost SUMMER FUN CLUB 2014 El present document exposa les característiques del Summer Fun Club a realitzar a l Escola Gavà Mar a partir del dia 25 de juny fins

Más detalles

CONEIXEMENT: VARIETAT: MOTIVACIÓ: SEGURETAT: COMPROMÍS: RESULTATS:

CONEIXEMENT: VARIETAT: MOTIVACIÓ: SEGURETAT: COMPROMÍS: RESULTATS: ENTRENADOR PERSONAL ENTRENADOR PERSONAL L ENTRENADOR PERSONAL ÉS UN PROFESSIONAL AMB FORMACIÓ PER A PREPARAR PLANS D ENTRENAMENT ESPECÍFICS ADAPTATS ALS OBJECTIUS, CONDICIONS, CARACTERÍSTIQUES I NECESSITATS

Más detalles

DESCRIPCIÓ ACTIVITATS DIRIGIDES

DESCRIPCIÓ ACTIVITATS DIRIGIDES DESCRIPCIÓ ACTIVITATS DIRIGIDES ACTIVITATS CARDIOVASCULARS INDICADES PER A REDUIR EL GREIX CORPORAL, I QUE TENEN COM A OBJECTIU LA MILLORA DELS SISTEMES CARDIOVASCULAR I RESPIRATORI. AEROMOVING: ACTIVITAT

Más detalles

Educació Infantil. Segon Cicle

Educació Infantil. Segon Cicle 2014 Educació Infantil Segon Cicle COMUNITAT VALENCIANA són els materials per àrees per al segon cicle d'educació Infantil. Matemàtiques Lectoescriptura Grafomotricitat Música Llengua anglesa De gran qualitat

Más detalles

PER A TOTES LES EDATS (activitats sense cost) 1. CENT-7 MÚSICA (RÀDIO VILA-SACRA)

PER A TOTES LES EDATS (activitats sense cost) 1. CENT-7 MÚSICA (RÀDIO VILA-SACRA) Vila-sacra, agost de 2016 Benvolguts veïns, us fem arribar com cada inici de curs un resum de les activitats que es poden fer a Vila-sacra. Us en presentem primer un resum distribuït per edats del públic

Más detalles

Avantatges Family Club a Holmes Place Les Corts

Avantatges Family Club a Holmes Place Les Corts SETEMBRE 2017 - JUNY 2018 Avantatges Family Club a Holmes Place Les Corts Gaudeix de l oportunitat de compartir amb els teus fills alguna cosa més que un joc. L educació d un estil de vida saludable mitjançant

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament ESCOLA DOCTOR TRUETA

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament ESCOLA DOCTOR TRUETA Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament ESCOLA DOCTOR TRUETA OBJECTIUS... DOTAR A L ALUMNE/A DE CAPACITATS I COMPETÈNCIES QUE LI PERMETI: SER UNA PERSONA COMPROMESA AMB EL SEU ENTORN. APRENDRE

Más detalles

ESTRUCTURA D UNA EXPERIÈNCIA PRÀCTICA A L AULA

ESTRUCTURA D UNA EXPERIÈNCIA PRÀCTICA A L AULA ESTRUCTURA D UNA EXPERIÈNCIA PRÀCTICA A L AULA Títol de l experiència Nivell i curs Nom de l autor/a Centre Població Música en moviment. Dança tradicional ( Introducció a la Mazurka ). Secundària. 2º ESO

Más detalles

Us presentem la 2a edició de CAMPUS MARC GUAL, la fusió perfecte entre un dels millors jugadors d hoquei del món i CAMPUS Kids Club.

Us presentem la 2a edició de CAMPUS MARC GUAL, la fusió perfecte entre un dels millors jugadors d hoquei del món i CAMPUS Kids Club. Us presentem la 2a edició de CAMPUS MARC GUAL, la fusió perfecte entre un dels millors jugadors d hoquei del món i CAMPUS Kids Club. En Marc Gual és jugador d'hoquei patins del FCBarcelona. Internacional

Más detalles

Barcelona Activa Iniciativa emprenedora. Informes en profunditat. Benchmarking. Barcelona Activa SAU SPM,

Barcelona Activa Iniciativa emprenedora. Informes en profunditat. Benchmarking. Barcelona Activa SAU SPM, Informes en profunditat 53 Benchmarking Barcelona Activa SAU SPM, 1998-2011 Índex 01 Introducció 02 Concepte 03 Característiques 04 Més Informació 2 / 7 01. Introducció Amb tota certesa, encara que potser

Más detalles

CAMPUS TECNIFICACIÓ BM. GRANOLLERS aquest és el teu campus!

CAMPUS TECNIFICACIÓ BM. GRANOLLERS aquest és el teu campus! CAMPUS TECNIFICACIÓ BM. GRANOLLERS 2014 aquest és el teu campus! Presentació Des del Club Balonmano Granollers tenim la feliç iniciativa d organitzar el primer Campus de Tecnificació per a tots els apassionats

Más detalles

GCompris (conjunt de jocs educatius)

GCompris (conjunt de jocs educatius) GCompris (conjunt de jocs educatius) GCompris forma part del programari educatiu que inclou la Linkat. És una col lecció d'aplicacions educatives per a nens i nenes d'educació infantil i cicle inicial

Más detalles

Avantatges Family Club a Holmes Place Les Corts

Avantatges Family Club a Holmes Place Les Corts Avantatges Family Club a Holmes Place Les Corts Gaudeix de l oportunitat de compartir amb els teus fills alguna cosa més que un joc. L educació d un estil de vida saludable mitjançant l exercici físic

Más detalles

Informació complementària. Documents per a l organització i la gestió dels centres

Informació complementària. Documents per a l organització i la gestió dels centres Informació complementària Documents per a l organització i la gestió dels centres 2014-2015 Setembre 2014 Desenvolupament del currículum: Competències bàsiques L ordenació curricular de l etapa de l educació

Más detalles

NORMATIVA DE LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS

NORMATIVA DE LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS NORMATIVA DE LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS 2016-2017 Inscripcions: * Opció A: Via Internet amb formulari. Aquest formulari permetrà enviar inscripcions del 13 de Juny fins el 6 de Setembre a qualsevol

Más detalles

CURSETS DE NATACIÓ CAMPUS FUTBOL SALA CAMPUS BÀSQUET. (de 2,5 a 10 anys) (de 6 a 13 anys) Infants nascuts entre el 2010 i el 2003)

CURSETS DE NATACIÓ CAMPUS FUTBOL SALA CAMPUS BÀSQUET. (de 2,5 a 10 anys) (de 6 a 13 anys) Infants nascuts entre el 2010 i el 2003) CURSETS DE NATACIÓ (de 2,5 a 10 anys) Dates: del dimecres 2 al divendres 4 de novembre Activitats: curset de natació de 3 dies de 50 minuts diaris (iniciació i perfeccionament) Horari: de 17.30 a 18.20

Más detalles

INICIACIÓ A L HANDBOL ( mini handbol a l escola)

INICIACIÓ A L HANDBOL ( mini handbol a l escola) INICIACIÓ A L HANDBOL ( mini handbol a l escola) Objectius: Desplaçar-se per l espai amb o sense pilota. Realitzar tot tipus de salt. Botar la pilota: estàtic i en moviment. Passar i rebre, de moltes maneres.

Más detalles

GRAU D EDUCACIÓ PRIMÀRIA: Primer curs 2015 /2016

GRAU D EDUCACIÓ PRIMÀRIA: Primer curs 2015 /2016 GRAU D EDUCACIÓ PRIMÀRIA: Primer curs 2015 /2016 Grup 21 curs Societat, Ciència i Cultura Societat, Ciència i Cultura 103699 i contextos I 103700 i contextos II 102011 / 6ECTS Teories i Pràctiques contemporànies

Más detalles

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS 2016-2017 ACTIVITATS EXTRAESCOLARS INSCRIPCIONS, NORMATIVA 2 I DESCRIPCIONS ESPORTS D INICIACIÓ ESPORTIVA 10 ESPORT ESCOLAR 13 ESPORT FEDERAT - BÀSQUET 16 ESPORT FEDERAT - FUTBOL 18 ESPORT FEDERAT - HOQUEI

Más detalles

B.11 ELS PRINCIPALS CERCADORS D INTERNET

B.11 ELS PRINCIPALS CERCADORS D INTERNET FULL PROFESSORAT B.11 ELS PRINCIPALS CERCADORS D INTERNET OBJECTIUS - Conèixer i utilitzar alguns dels principals cercadors d Internet. - Planificar i delimitar l objectiu de la cerca. EXPLICACIÓ I DESENVOLUPAMENT

Más detalles

Santa Joana. Lleida, 15 de maig de Programa d activitats. Setmana de solidaritat

Santa Joana. Lleida, 15 de maig de Programa d activitats. Setmana de solidaritat Santa Joana Lleida, 15 de maig de 2014 Programa d activitats Setmana de solidaritat Introducció. El dia 15 de maig celebrem a la nostra escola, i també a les altres escoles Lestonnac de la resta del món,

Más detalles

QUART d ESO Reunió informativa. Interpretació Tests Psicotècnics El nostre Batxillerat i C.F.

QUART d ESO Reunió informativa. Interpretació Tests Psicotècnics El nostre Batxillerat i C.F. QUART d ESO 2010-2011 Reunió informativa Interpretació Tests Psicotècnics El nostre Batxillerat i C.F. 1 COM INTERPRETAR EL TEST PSICOTÈCNIC? En el nostre cas, és un recurs d'orientació. Ha de ser interpretat

Más detalles

Inscripcions extraescolars Curs

Inscripcions extraescolars Curs Inscripcions extraescolars Curs 2016 2017 Benvolgudes famílies, Aquest és el formulari d'inscripció a les Activitats Extraescolars del curs 2016 17. ÉS MOLT IMPORTANT FER UN FORMULARI PER CADA ALUMNE I

Más detalles

1. QUÈ ÉS EL BADMINTON?

1. QUÈ ÉS EL BADMINTON? ESPORTS DE RAQUETA: EL BÀDMINTON Apunts Nivell 4t ESO 1. QUÈ ÉS EL BADMINTON? El bàdminton és un esport d adversari que es juga en una pista separada per una xarxa. Es pot jugar individualment o per parelles,

Más detalles

PLANIFIQUEM UN HORARI SETMANAL D ESTUDI. Autor: jestiarte Font: https://www.slideshare.net/jestiarte/plade-estudi-personal-presentation

PLANIFIQUEM UN HORARI SETMANAL D ESTUDI. Autor: jestiarte Font: https://www.slideshare.net/jestiarte/plade-estudi-personal-presentation PLANIFIQUEM UN HORARI SETMANAL D ESTUDI Autor: jestiarte Font: https://www.slideshare.net/jestiarte/plade-estudi-personal-presentation ALGUNS ERRORS HABITUALS DELS ESTUDIANTS No tinc cap horari per a l

Más detalles

APRENDRE A INVESTIGAR. Document 1 GLÒRIA DURBAN I ÁNGELA CANO (2008)

APRENDRE A INVESTIGAR. Document 1 GLÒRIA DURBAN I ÁNGELA CANO (2008) APRENDRE A INVESTIGAR Document 1 GLÒRIA DURBAN I ÁNGELA CANO (2008) 1r - PLANTEJAR LA NECESSITAT D INFORMACIÓ Què cerco i per què? IDENTIFICAR LA INFORMACIÓ QUE ES NECESSITA EN FUNCIÓ DE LA TASCA A RESOLDRE

Más detalles

Donació de sang i educació per a la ciutadania PROJECTE D APRENENTATGE SERVEI

Donació de sang i educació per a la ciutadania PROJECTE D APRENENTATGE SERVEI Donació de sang i educació per a la ciutadania PROJECTE D APRENENTATGE SERVEI Constitució del grup de treball GREM Grup de Recerca en Educació Moral de la Universitat it t de Barcelona Proposen treballar

Más detalles

EDUCACIÓ VIÀRIA A 4t CURS D EDUCACIÓ PRIMÀRIA

EDUCACIÓ VIÀRIA A 4t CURS D EDUCACIÓ PRIMÀRIA EDUCACIÓ VIÀRIA EDUCACIÓ VIÀRIA A 4t CURS D EDUCACIÓ PRIMÀRIA INFORMACIÓ PER AL MESTRE El concepte d educació viària va molt més enllà de saber conduir un vehicle a partir dels catorze o dels divuit anys.

Más detalles

FITXES DELS CURSOS I TALLERS TRES ROQUES JOVE 2015

FITXES DELS CURSOS I TALLERS TRES ROQUES JOVE 2015 FITXES DELS CURSOS I TALLERS TRES ROQUES JOVE 2015 Salut i creixement personal Avui cuino jo! 22-03/07 Aprendre noves nocions de la cuina. Potenciar la utilització dels aliments de temporada. Conèixer

Más detalles

TÍTOL DE L EXPERIÈNCIA AQUEST MES ENTREVISTEM A...

TÍTOL DE L EXPERIÈNCIA AQUEST MES ENTREVISTEM A... Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Secretaria de Polítiques Educatives Subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme Servei d Immersió i Acolliment Lingüístics Programa biblioteca escolar

Más detalles

MATERIAL I SUGGERIMENTS PER A UNA TASCA PEDAGÒGICA

MATERIAL I SUGGERIMENTS PER A UNA TASCA PEDAGÒGICA PETER PAN MATERIAL I SUGGERIMENTS PER A UNA TASCA PEDAGÒGICA I- L ESPECTACLE Un muntatge produït pel Centre de Titelles de Lleida que es va estrenar la temporada 2004-2005 en una versió d en Joan-Andreu

Más detalles

És d orígen desconegut i encara no té cura.

És d orígen desconegut i encara no té cura. L ELA, l Esclerosi Lateral Amiotròfica, és una malaltia degenerativa que afecta selectivament les neurones motores del cervell i de la medul la espinal. És d orígen desconegut i encara no té cura. L ELA

Más detalles

TÍTOL LA MALETA DELS JOCS TRADICIONALS DADES DEL CENTRE. Adreça C/Calvari, 1. Codi postal Telèfon

TÍTOL LA MALETA DELS JOCS TRADICIONALS DADES DEL CENTRE. Adreça C/Calvari, 1. Codi postal Telèfon TÍTOL LA MALETA DELS JOCS TRADICIONALS DADES DEL CENTRE Nom del centre Z.E.R. TERRA ALTA CENTRE Adreça C/Calvari, 1 Codi postal 43784 Localitat Corbera d'ebre Telèfon 977421102 Adreça electrònica Servei

Más detalles

Bloc Escola inclusiva

Bloc Escola inclusiva Educació Infantil i Primària Bloc Escola inclusiva 1. Educació emocional i resolució de conflictes adreçat a professorat de primària Activitat que permet conèixer aspectes sobre intel ligència emocional:

Más detalles

1r TRIMESTRE 2017/18

1r TRIMESTRE 2017/18 INFORMACIÓ INSCRIPCIONS QUIN DIA M HE D INSCRIURE? Dijous 14 setembre Divendres 15 setembre Dilluns 18 setembre A quina activitat? A quina activitat? S FÍSICS I SALUT Estiraments Gimnàstica de manteniment

Más detalles

AINA MOLL. PROPOSTES D ACTIVITATS CURS PROGRAMACIÓ EDUCACIÓ INFANTIL (3,4 i 5 ANYS)

AINA MOLL. PROPOSTES D ACTIVITATS CURS PROGRAMACIÓ EDUCACIÓ INFANTIL (3,4 i 5 ANYS) AINA MOLL PROPOSTES D ACTIVITATS CURS 2014-2015 PROGRAMACIÓ EDUCACIÓ INFANTIL (3,4 i 5 ANYS) LLENGUATGE MUSICAL Amb aquest taller totes les activitats musicals van orientades a conèixer i experimentar

Más detalles

Tallers de. dels nens

Tallers de. dels nens Tallers de coneixement i desenvolupament dels nens de 3 a 6 anys 2014-15 TALLERS DE CONEIXEMENT I DESENVOLUPAMENT DELS NENS DE 3 A 6 ANYS Els Tallers de coneixement i desenvolupament dels nens de 3 a 6

Más detalles

HUE. una eina per aprendre.

HUE. una eina per aprendre. HUE una eina per aprendre perevinas@vedrunaripoll.org tenim... serveix per... Llegir/projectar documents. Prendre instantànies de fitxes o del treball d un alumne. Per fer de lupa i mostrar a tots els

Más detalles

El llenguatge és més necessari com més relacions grupals hi hagi entre els éssers vius que l utilitzen.

El llenguatge és més necessari com més relacions grupals hi hagi entre els éssers vius que l utilitzen. EL LLENGUATGE El llenguatge és qualsevol sistema natural de comunicació i d expressió. Es pot parlar de llenguatge animal i de llenguatge humà. El llenguatge és més necessari com més relacions grupals

Más detalles

MÚSICA EN FAMÍLIA PER A INFANTS DE 0 A 3 ANYS

MÚSICA EN FAMÍLIA PER A INFANTS DE 0 A 3 ANYS MÚSICA EN FAMÍLIA PER A INFANTS DE 0 A 3 ANYS Lorena Lliró, musicoterapeuta 1. Introducció Tenint en compte la importància que té l etapa entre els 0 i els 3 anys per l'aprenentatge i el desenvolupament

Más detalles

presentació: ANNA CUDÓS

presentació: ANNA CUDÓS Escola de PÀDEL 2016-2017 Polígon industrial Santa Anna III, Camí de les Arenes Santpedor, Barcelona Telf. 672 615 391 ANNA CUDÓS presentació: L escola de pàdel Indoor padel7 per a nenes/es, dirigida per

Más detalles

Telèfon de coneixements Durada prevista de l activitat: Biblioteca Central d Igualada

Telèfon de coneixements Durada prevista de l activitat: Biblioteca Central d Igualada DESCOBRIM LA BIBLIOTECA Fomentar el gust pels contes i descobrir els llibres de coneixements biblioteca, educació infantil INFANTIL (P3, P4 i P5) 1 QUÈ ÉS LA BIBLIOTECA? Conèixer el funcionament de la

Más detalles

JUNIORS / TEENS / ADULTS

JUNIORS / TEENS / ADULTS CURSOS D ANGLÈS JUNIORS / TEENS / ADULTS ESTIU 2017 Bmoere S THI MER SUM Els nostres Juniors i Teens podran aprofitar l estiu per fer un curs complert i donar una bona empenta al seu nivell. Els nostres

Más detalles

AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE CERVELLÓ

AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE CERVELLÓ CASAL ESPORTIU D ESTIU PER A ADOLESCENTS ESTIU 2010 AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE CERVELLÓ L estiu és l estació de l oci i del lleure per excel lència. Un període interescolar en els joves necessiten d

Más detalles

programa Opció submarinisme o tennis

programa Opció submarinisme o tennis Francés en Niza 1 de 6 APRENDRE ALTRES IDIOMES A L'ESTRANGER JOVES Niza França DE 1 2 A 1 7 A NY S FRA NCÈ S RE S IDÈ NCIA FA MIL IA E S P O RTS S UB MA RINIS ME, TE NIS. programa Niça és una de les poblacions

Más detalles

El treball per projectes

El treball per projectes El treball per projectes Edumèdia dia Montserrat Vert Dolors Font Eulàlia lia Dòria Febrer 2008 Passos a seguir per fer un Projecte Els alumnes han d acordar d i decidir què estudien i per què. Explicitar

Más detalles

BONS HÀBITS: TINC CURA DE MI MATEIX. Objectius EDUCACIÓ INFANTIL

BONS HÀBITS: TINC CURA DE MI MATEIX. Objectius EDUCACIÓ INFANTIL EDUCACIÓ INFANTIL Nivell: Educació Infantil Durada: 45 minuts. Material: Pintura de dits, mural o paper continu. BONS HÀBITS: TINC CURA DE MI MATEIX Objectius 1. Conscienciar els infants de la importància

Más detalles

És molt important assistir a les trobades puntuals. En cas de no poder assistir avisar SEMPRE i amb la major antelació possible!

És molt important assistir a les trobades puntuals. En cas de no poder assistir avisar SEMPRE i amb la major antelació possible! CALENDARI D ACTIVITATS EXTRAESCOLARS 2017 2018 2 Octubre Inici activitats 12 Octubre: Festa 20 o 27 Octubre inici lligues CEEB 1 Novembre: Festa Novembre: inici lligues de futbol 5 (P5, 1r i 2n) A determinar

Más detalles

BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011

BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011 BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011 GESOP,, S.L. C/. Llull 102, 4rt. 3a. 08005 Barcelona Tel. 93 300 07 42 Fax 93 300 55 22 www.gesop.net PRESENTACIÓ: En motiu de l inici

Más detalles

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0.

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0. Serveis socioculturals i a la comunitat Atenció sanitària CFGM.APD.M02/0.13 CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció

Más detalles

LA FORÇA 1. CONCEPTE I TIPUS DE FORÇA

LA FORÇA 1. CONCEPTE I TIPUS DE FORÇA 1. CONCEPTE I TIPUS DE FORÇA DEFINICIÓ: La capacitat física que coneixem com a força permet a la persona crear una tensió muscular a fi de vèncer una oposició o una sobrecàrrega (aixecar objectes, empènyer,

Más detalles

ET REGALARÉ TOTES LES ESTRELLES DEL CEL

ET REGALARÉ TOTES LES ESTRELLES DEL CEL ET REGALARÉ TOTES LES ESTRELLES DEL CEL ET REGALARÉ TOTES LES ESTRELLES DEL CEL Informació per al professorat Et regalaré totes les estrelles del cel és una activitat amb propostes didàctiques elaborada

Más detalles

Clic de sons i nombres

Clic de sons i nombres Clic de sons i nombres Margarita Fortuny (mfortun4@pie.xtec.es) PAQUET D'ACTIVITATS D'ALGUNS DELS PRIMERS APRENENTATGES QUE ES FAN A L'ESCOLA: 1- ACTIVITATS DE NÚMEROS I NOMBRES DESTINAT A EDUCACIÓ INFANTIL.

Más detalles

Projecte: La Prehistòria

Projecte: La Prehistòria Projecte: La Prehistòria Els nens i nenes de la classe de 5è hem fet un projecte sobre la Prehistòria. L activitat ha tingut una duració d unes 25 sessions i s ha dut a terme durant el segon trimestre.

Más detalles

EL TREBALL PER RACONS

EL TREBALL PER RACONS EL TREBALL PER RACONS Quantes vegades hem escoltat definir a un nen o una nena com poc intel ligent per que té dificultats amb les mates o la llengua, però amb una gran capacitat per la música o molt creatiu

Más detalles

La Terra i el Sistema Solar Seguim la Lluna Full de l alumnat

La Terra i el Sistema Solar Seguim la Lluna Full de l alumnat La Lluna canvia La Terra i el Sistema Solar Seguim la Lluna Full de l alumnat De ben segur que has vist moltes vegades la Lluna, l hauràs vist molt lluminosa i rodona però també com un filet molt prim

Más detalles

ANNEX. Esport i habilitats motrius bàsiques: La pràctica d'esport millora les habilitats motrius bàsiques en l alumnat de 5è de primària

ANNEX. Esport i habilitats motrius bàsiques: La pràctica d'esport millora les habilitats motrius bàsiques en l alumnat de 5è de primària ANNEX Esport i habilitats motrius bàsiques: La pràctica d'esport millora les habilitats motrius bàsiques en l alumnat de 5è de primària TREBALL DE FINAL DE GRAU DE MESTRE D EDUCACIÓ PRIMÀRIA Silvia Fernández

Más detalles

Família i Escola Junts X l educació

Família i Escola Junts X l educació Presentació del web Família i Escola Junts X l educació Amb la col laboració del Departament de Benestar Social i Família i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya 15 de setembre de 2011

Más detalles

DOSSIER ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS

DOSSIER ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS DOSSIER ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS 2016-2017 Sant Josep Oriol 2016/2017 0/13 PRESENTACIÓ Benvolguts pares i mares, com cada any ens adrecem a vosaltres per presentar-vos les activitats extraescolars

Más detalles

UD 4. El futbol és més que guanyar

UD 4. El futbol és més que guanyar Àrea: Ed física Bloc: II i V Objectius: Assimilació de les regles bàsiques del futbol. Conducció i el control de la pilota. Millora de la precisió en el passada de la pilota. Control de la recepció de

Más detalles

OPERACIÓ POESIA. Centre: INS Bernat el Ferrer. Població: Molins de Rei

OPERACIÓ POESIA. Centre: INS Bernat el Ferrer. Població: Molins de Rei OPERACIÓ POESIA Centre: INS Bernat el Ferrer Població: Molins de Rei Responsable de l activitat: Montserrat Forcada i Cot Cicle / Nivell: 2n ESO Objectius Projecte del Departament de Llengua Catalana per

Más detalles