Sociologia de les Relacions Laborals

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Sociologia de les Relacions Laborals"

Transcripción

1 UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI FACULTAT DE CIÈNCIES JURÍDIQUES Ensenyament de Relacions Laborals pla 2002 Curs Sociologia de les Relacions Laborals Codi: Curs: Primer Assignatura Troncal Segon quadrimestre Crèdits Totals: 6 Crèdits Teòrics: 4.5 Crèdits Pràctics: 1.5 Departament/s: Gestió d\'empreses Professor/s: Inma Pastor Gosálbez Blanca Moreno Triguero

2 Breu contingut: Aquesta assignatura preten aproximar l'alumant al coneixement de la realitat laboral des de la perspectiva sociològica. L'objectiu principal és que l'alumnat conegui les característiques de l'actual organització del treball així com els principals actors de les relacions laborals. L'assignatura s'inicia amb una delimitació conceptual i una presentació de les principals teòries sociològiques. Al llarg del curs es presenta a l'alumnat els trets més actuals del funcionament de l'àmbit laboral com ara la flexibilitat i la globalització. També s'analitza la societat actual com societat en la que prima el treball en els serveis. Finalment, es dona a conèixer el funcionament de les organitzacions de sindicats i empresaris així com les pràctiques a que dona lloc la seva interacció. Presentació: OBJECTIUS GENERALS 1.- Definir els conceptes bàsics de l'àmbit del treball des de la perspectiva sociològica. 2.- Conèixer les característiques de l'actual organització del treball. 3.- Identificar els actors socials que estan presents en les relacions laborals i els interessos de cada actor. 4.- Conèixer les teories que expliquen les relacions laborals. 5.- Conèixer les característiques i el funcionament de les organitzacions participants de les relacions laborals, és a dir, els sindicats i les organitzacions empresarials. 6.- Distingir els interessos de cada actor social en els continguts d'un acord i/o un conveni col lectiu. 7.- Interpretar les estratègies que articulen les pràctiques dels actors socials protagonistes de les relacions laborals. 8.- Conèixer les característiques del mercat de treball actual. 9.- Interessar-se en entendre les problemàtiques presents en el mon laboral. Temari: I. Introducció: el concepte de treball i les teories sobre relacions laborals. 1.- El treball com a fenomen social. Treball productiu i treball reproductiu. 2.- La divisió social del treball: Marx, Weber i Durkheim. II. Les estratègies d'acumulació del capital en l'etapa de capitalisme industrial. 3.- L'aparició de la fàbrica i l'organització Científica del Treball. 4.- El desenvolupament del fordisme i l'estat del Benestar. III. Les estratègies d'acumulació del capital en l'etapa de capitalisme avançat. 5.- El principi de la flexibilitat Noves formes de gestió de la força de treball Descentralització productiva: l'emergència de l'empresa xarxa. 6.- El principi de la globalització Estratègies de concentració del capital i empreses multinacionals.

3 IV. Les societats modernes: societats de serveis i d'organitzacions. 7.- El treball en el sector serveis: la terciarització de la societat. 8.- L'Administració pública: treballadors al servei de la societat. V.- Els actors socials de les relacions laborals. 9.- La representació dels treballadors i treballadores: sindicats i delegats de personal Empreses, empresaris i organitzacions empresarials. VI.- El procés de les relacions laborals La negociació col lectiva La "negociació política": concertació social La conflictivitat laboral. VII.- Conclusions El debat sobre la fi del treball. Perspectives de canvi en les relacions laborals. Forma d'avaluació: L'avaluació de l'alumne estarà determinada per l'avaluació de tres elements: un element d'avaluació serà un examen tipus test. Aquesta nota equivaldrà al 65% de la nota final. L'assistència i la participació a les classes pràctiques serà també imprescindible per aprovar l'assignatura, ja que s'haurà de presentar un treball sobre allò explicat i debatut a les classes pràctiques. D'aquesta manera un segon element d'avaluació serà un treball-resum de totes les activitats obligatòries que es desenvoluparan a les sessions pràctiques; aquest treball equivaldrà al 20% de la nota final. El tercer element d'avaluació seran les exposicions orals que s'hauran de presentar a classe en relació als blocs V i VI; aquestes presentacions equivaldran al 15% de la nota final. També es podrà presentar un treball voluntari, prèviament acordat amb les professores, realitzat sobre les lectures optatives del curs. Com a novetat introduïda en el curs , les professores responsables de l'assignatura fem servir, com ajuda a la docència, el programa Moodle. Amb aquesta eina desenvolupem una metodologia docent basada en l'ús de les noves tecnologies com a complement a altres tècniques pedagògiques que també formen part de la metodologia docent utilitzada; aquestes tècniques més tradicionals i que no han estat abandonades sinó reforçades amb les noves tecnologies són, per exemple, les classes magistrals o les exposicions en classe per part de l'alumnat. L'ús del Moodle representa una eina que ajuda a la docència en dues direccions: d'una banda és una eina de suport a les classes en la mesura que permet la consulta de material i documents que són, posteriorment, treballats a les classes; d'altra banda, permet desenvolupar activitats noves que només són possibles gràcies a les noves tecnologies, tasques com ara els debats o els xats. A més a més, aquest programa representa mecanismes nous de comunicació amb l'alumnat ja que possibilita, a través de les agendes digitals, la planificació del treball a realitzar al llarg del curs i la informació immediata a l'alumnat.

4 Bibliografia: Bibliografia obligatòria BLOC I. Torns,T. (1999): Las asalariadas: un mercado con género, en Miguélez, F. i Prieto, C.(dirs.): Las relaciones de empleo en España, Siglo XXI,. Köhler, H.; Martín, A. (2005): Manual de la sociología del trabajo y de las relaciones laborales, Delta Publicaciones, Capítulo 5. Bibliografia obligatòria BLOC II. Bilbao, A. (1999): Modelo socioeconómico y organización de las relaciones laborales, en Castillo Mendoza, C.A. (coord.): Economía, organización y trabajo. Un enfoque sociológico, Pirámide, Bibliografia obligatòria BLOC III. Belzunegui, A. (2002): Teletrabajo: estrategias de flexibilidad, CES, Pag: Martín Artiles, A. (1999): Organización del trabajo y nuevas formas de gestión laboral, en Miguélez, F. i Prieto, C. (dirs.): Las relaciones de empleo en España, Siglo XXI, Bibliografia obligatòria BLOC IV. Ritzer, G. (1995): La McDonalización de la sociedad, Ariel, Barcelona. Bibliografia obligatòria BLOC V. Miguélez, F. (1999): Presente y futuro del sindicalismo en España, en Miguélez, F. y Prieto, C. (dirs.) Las relaciones de empleo en España, Siglo XXI,. Aguar, MºJ.; Casademunt, A. i Molins, J.M. (1999): Las organizaciones empresariales en la etapa de la consolidación democrática ( ). Unión Europea, desconcertación y diálogo social en Miguélez, F. i Prieto, C. (dirs.) Las relaciones de empleo en España, Siglo XXI, Bibliografia obligatòria BLOC VI. Miguélez, F. i Rebollo, O. (1999): Negociación colectiva en los noventa en Miguélez, F. i Prieto, C. (dirs.): Las relaciones de empleo en España, Siglo XXI,. Espina, A. (1999): El?Guadiana' de la concertación neocorporatista en España: de la huelga general de 1988 a los acuerdos de 1997 en Miguélez, F. i Prieto, C. (dirs.): Las relaciones de empleo en España, Siglo XXI, Bibliografia obligatòria BLOC VII. Prieto, C. i Ramos, R. (1999): El tiempo de trabajo: entre la competitividad y los tiempos sociales, en Miguélez, F. i Prieto, C. (dirs.): Las relaciones de empleo en España, Siglo XXI, Bibliografia complementària Alonso,E. (1999): Trabajo y ciudadanía, Ed. Trotta, Baethge,M.; Oberbeck, H. (1995): El futuro de los empleados, Ministerio de Trabajo y Seguridad Social, Beck,U. (1998): Qué es la globalización?, Paidós, Beck; U. (2000): Un nuevo mundo feliz. La precariedad del trabajo en la era de la globalización, Paidós, Barcelona. Bilbao, A. (1999): Modelos económicos y configuración de las relaciones

5 industriales, Talasa Ediciones, Brunet, I.; Pastor, I. (1997): Educación, trabajo y género, Ediciones LU, Barcelona. Brunet, I; Belzunegui, A. (1999): Estrategias de empleo y multinacionales, Editorial Icaria, Barcelona. Brunet, I.; Belzunegui, A. (2000): Empresa y estrategia en la perspectiva de la competencia global, Ariel Economía, Barcelona. Castillo, J.J. (ed.)(1999): El trabajo del futuro, Editorial Complutense, Coriat, B. (1982): El taller y el cronómetro. Ensayo sobre el taylorismo, fordismo y producción en masa, Siglo XXI, Coriat, B. (1993): Pensar al revés. Trabajo y organización en la empresa japonesa, Siglo XXI, De la Garza Toledo, E.(coord.)(2000): Tratado Latinoamericano de Sociología del Trabajo, Fondo de Cultura Económica, México. Finkel, L. (1994): La organización social del trabajo, Pirámide, Gorz, A. (1995): Metamorfosis del trabajo, Editorial Sistema, Gorz, A. (2000): Miserias del presente, riqueza de lo posible, Editorial Paidós, Buenos Aires. Hyman, R. (1981): Relaciones Industriales, H. Blume Ediciones, Köhler, H.; Martín, A.. (2005): Manual de la sociología del trabajo y de las relaciones laborales, Delta Publicaciones, Lahire, B. et al. (2005): Lo que el trabajo esconde. Materiales para un replanteamiento del análisis sobre el trabajo, Traficantes de sueños, Lope, A. (1996): Innovación tecnológica y cualificación, Consejo Económico y Social, Martín Artiles, A. (1992): Fordismo y sindicalismo: Auge y crisis de un modelo de Relariones Laborales, Revista El Proyecto nº 19-20, Barcelona. Martín Artiles, A. (1992): Flexibilidad y relaciones laborales, CES, Martín,A; Miguelez, F; Rebollo, O; (1993): El sindicalismo a través de sus protagonistas, CERES, Barcelona. Maruani, M.; Rogerat, Ch.; Torns, T. (2000): Las nuevas fronteras de la desigualdad, Icaria, Barcelona. Olías de Lima, B. (coord.)(1995): La gestión de recursos humanos en las Administraciones públicas, Complutense, Pollert,A. (1994): Adiós a la flexibilidad?, Ministerio de Trabajo y Seguridad Social, Prieto, C. (dir.) (1994): Los trabajadores y sus condiciones de trabajo, HOAC, Ramió, C. (1999): Teoría de la Organización y Administración Pública, Tecnos, Observacions: HORARI D'ASSIGNATURA (de tots els grups) Grup de Matí: Dilluns 9h a 11h. i dimecres de 9h a 12h Grup de tarda: Dilluns de 16h a 17h i dimecres de 16h a 19h. HORARI DE CONSULTES (tots els professors de l'assignatura) Grup de matí, professora Inma Pastor: dilluns de 11h a 14h i dimecres de 12h a 14h. Grup de tarda, professora Cristina Garcia: dilluns de 17h a 20h i divendres 12h a 15h.

S O C I O L O G I A D E L ' E M P R E S A

S O C I O L O G I A D E L ' E M P R E S A S O C I O L O G I A D E L ' E M P R E S A Codi de l assignatura: 20262 Escola Universitària d'estudis Empresarials de Sabadell Universitat Autònoma de Barcelona Curs: 2002/03 Professors: Ramon Alós Moner

Más detalles

S O C I O L O G I A D E L A E M P R E S A

S O C I O L O G I A D E L A E M P R E S A S O C I O L O G I A D E L A E M P R E S A Código de la asignatura: 20262 Escuela Universitaria de Estudios Empresariales de Sabadell - Universitat Autònoma de Barcelona Curso: 2006/07 (1er semestre) Profesores:

Más detalles

S O C I O L O G I A D E L A E M P R E S A

S O C I O L O G I A D E L A E M P R E S A S O C I O L O G I A D E L A E M P R E S A Código de la asignatura: 20262 Escola Universitaria d Estudis Empresarials de Sabadell - Universitat Autònoma de Barcelona Curso: 2004/05 (1er semestre) Profesores:

Más detalles

Diplomatura de Relacions Laborals

Diplomatura de Relacions Laborals Informació general Centre docent Facultat de Dret Proposta docent Proporcionar una formació adequada en les bases teòriques i en les tècniques de l'organització del treball i de la gestió de personal,

Más detalles

SOCIOLOGIA DEL TRABAJO ( )

SOCIOLOGIA DEL TRABAJO ( ) 10) SOCIOLOGIA DEL TRABAJO (2009- Obligatoria, 6 créditos, curso 1º, cuatrimestre 2º Profesores: Jorge Rodríguez Guerra (jrguezj@ull.es;) Tfnos: 922317325 Tutorías: - martes de 10.30 a 12.30hs - miércoles

Más detalles

DRET CONSTITUCIONAL I ( )

DRET CONSTITUCIONAL I ( ) UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI FACULTAT DE CIÈNCIES JURÍDIQUES Ensenyament de Dret (Pla 2002) Curs 2003-2004 DRET CONSTITUCIONAL I (15071006) Primer curs Segon quadrimestre Asignatura Troncal 7.5 Crèdits

Más detalles

Metodologia de la Intervenció en Treball Social

Metodologia de la Intervenció en Treball Social UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI FACULTAT DE CIÈNCIES JURÍDIQUES Ensenyament de Treball Social Curs 05-06 Metodologia de la Intervenció en Treball Social Codi: 15051016 Curs: Segon Assignatura Troncal Primer

Más detalles

MTCD - Màrqueting, Tecnologia i Competències Directives a l'empresa

MTCD - Màrqueting, Tecnologia i Competències Directives a l'empresa Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2016 230 - ETSETB - Escola Tècnica Superior d'enginyeria de Telecomunicació de Barcelona 732 - OE - Departament d'organització d'empreses

Más detalles

Gestió de Recursos Humans

Gestió de Recursos Humans Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 310 - EPSEB - Escola Politècnica Superior d'edificació de Barcelona 732 - OE - Departament d'organització d'empreses MÀSTER

Más detalles

UNIVERSITAT DE LLEIDA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ

UNIVERSITAT DE LLEIDA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ UNIVERSITAT DE LLEIDA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ TITULACIÓ: Grau en Treball Social CODI: 101734 MATÈRIA: Treball social en l'àmbit de la salut mental MÒDUL: XVII. Optatvitat PROFESSOR/A RESPONSABLE:

Más detalles

Estudi: ADE Codi: Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català

Estudi: ADE Codi: Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català Plà d activitat docent Auditoria Estudi: ADE Codi: 21919 Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català 1 1. PRESENTACIÓ i OBJECTIUS

Más detalles

Guia docent de l assignatura Geografia regional

Guia docent de l assignatura Geografia regional Guia docent de l assignatura Geografia regional I. IDENTIFICACIÓ Nom de l assignatura: Geografia regional Codi: 101196 Titulació: Grau de Turisme Curs acadèmic: 2016-2017 Tipus d assignatura: Bàsica Crèdits

Más detalles

Guia Docent TIC en turisme FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi Nom Cicle Crèdits ECTS Curs acadèmic

Guia Docent TIC en turisme FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi Nom Cicle Crèdits ECTS Curs acadèmic FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 35126 Nom TIC en turisme Cicle Grau Crèdits ECTS 6.0 Curs acadèmic 2017-2018 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període 1317 - Grau de Turisme

Más detalles

Guia docent. Identificació de l'assignatura. Professors. Contextualització. Requisits. Assignatura

Guia docent. Identificació de l'assignatura. Professors. Contextualització. Requisits. Assignatura 20, 2S Identificació de l'assignatura Assignatura 21967 - Treball Social en Programes Crèdits 1,5 de presencials (37,5 hores) 1,5 de no presencials (37,5 hores) 3 de totals (75 hores). 20, 2S (Campus Extens)

Más detalles

Guia docent de l assignatura Dret

Guia docent de l assignatura Dret Guia docent de l assignatura Dret I. IDENTIFICACIÓ Nom de l assignatura: Introducció al Dret Codi: 103725 Titulació: Grau de Direcció Hotelera Curs acadèmic: 2016-2017 Tipus d assignatura: FB Crèdits ECTS:

Más detalles

FACULTAT DE CIÈNCIES SOCIALS DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS ECONOMIA LABORAL PROGRAMA CURS (TOTS ELS GRUPS: A, F)

FACULTAT DE CIÈNCIES SOCIALS DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS ECONOMIA LABORAL PROGRAMA CURS (TOTS ELS GRUPS: A, F) Departament d Economia Aplicada FACULTAT DE CIÈNCIES SOCIALS DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS ECONOMIA LABORAL PROGRAMA CURS 2006-2007 (TOTS ELS GRUPS: A, F) Professors: Josep Banyuls Ernest Cano OBJECTIUS

Más detalles

SIN - Sistemes d'informació

SIN - Sistemes d'informació Unitat responsable: 860 - EEI - Escola d'enginyeria d'igualada Unitat que imparteix: 860 - EEI - Escola d'enginyeria d'igualada Curs: Titulació: 2017 GRAU EN ENGINYERIA EN ORGANITZACIÓ INDUSTRIAL (Pla

Más detalles

Contractació i Comerç Internacional

Contractació i Comerç Internacional Unitat responsable: 310 - EPSEB - Escola Politècnica Superior d'edificació de Barcelona Unitat que imparteix: 732 - OE - Departament d'organització d'empreses Curs: Titulació: 2018 MÀSTER UNIVERSITARI

Más detalles

Graduat Superior en Arxivística i Gestió de Documents

Graduat Superior en Arxivística i Gestió de Documents Informació general Centre docent Escola Superior d'arxivística i Gestió de Documents Proposta docent Proporcionar una formació adequada sobre els principis i els procediments metodològics i tècnics emprats

Más detalles

ESCI-M6O37 - Estructures i Construccions Industrials

ESCI-M6O37 - Estructures i Construccions Industrials Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 340 - EPSEVG - Escola Politècnica Superior d'enginyeria de Vilanova i la Geltrú 737 - RMEE - Departament de Resistència de

Más detalles

Estudi: ADE. Codi: Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català

Estudi: ADE. Codi: Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català Plà d activitat docent Auditoria Estudi: ADE Codi: 21919 Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català 1 1. PRESENTACIÓ i OBJECTIUS

Más detalles

UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI FACULTAT DE CIÈNCIES JURÍDIQUES. Ensenyament de Dret pla Curs Teoria del Dret.

UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI FACULTAT DE CIÈNCIES JURÍDIQUES. Ensenyament de Dret pla Curs Teoria del Dret. UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI FACULTAT DE CIÈNCIES JURÍDIQUES Ensenyament de Dret pla 2002 Curs 05-06 Teoria del Dret Codi: 15071018 Curs: Primer Assignatura Troncal Primer quadrimestre Crèdits Totals:

Más detalles

SOCIOLOGÍA DEL TRABAJO

SOCIOLOGÍA DEL TRABAJO GUÍA DIDÁCTICA DE LA MATERIA SOCIOLOGÍA DEL TRABAJO FACULTAD DE CIENCIAS POLÍTICAS Y SOCIOLOGÍA DEPARTAMENTO DE SOCIOLOGÍA LICENCIATURA EN SOCIOLOGÍA CURSOS 2º A Y 2º B PROFESORES: Dr. Juan Carlos Prior

Más detalles

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau Periodisme Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau Periodisme Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 33391 Nom Medicaments i societat / Medicina i salut Cicle Grau Crèdits ECTS 4.5 Curs acadèmic 2017-2018 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període

Más detalles

Mecanització Bàsica Programació d aula. Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA

Mecanització Bàsica Programació d aula. Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1 - El taller de reparació de vehicles 1 >> Objectius Conèixer els tipus de tallers i les àrees de treball de què disposen.

Más detalles

Pla d' estudis de 1998

Pla d' estudis de 1998 Pla d' estudis de 1998 Llicenciatura en Sociologia 6 credits 3r curs Curs 2000/01 Ir semestre Facultat de Ciencies Polítiques i de Sociologia 21067 SOCIOLOGLA DEL TREBALL. Curs 2000-2001. Professors: A.

Más detalles

ECONOMIA LABORAL FACULTAT DE CIÈNCIES SOCIALS DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS PROGRAMA CURS

ECONOMIA LABORAL FACULTAT DE CIÈNCIES SOCIALS DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS PROGRAMA CURS Departament d Economia Aplicada FACULTAT DE CIÈNCIES SOCIALS DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS ECONOMIA LABORAL PROGRAMA CURS 2005-2006 Tercer curs, segon semestre Grups A, F Professors: Josep Banyuls

Más detalles

ASSIGNATURA OPTATIVA SALUT LABORAL I INFERMERIA DEL TREBALL Curs INTRODUCCIÓ PROFESSORS ORGANITZACIÓ DOCENT OBJECTIUS DOCENTS

ASSIGNATURA OPTATIVA SALUT LABORAL I INFERMERIA DEL TREBALL Curs INTRODUCCIÓ PROFESSORS ORGANITZACIÓ DOCENT OBJECTIUS DOCENTS ASSIGNATURA OPTATIVA SALUT LABORAL I INFERMERIA DEL TREBALL Curs 2013-2014 INTRODUCCIÓ El treball es una dimensió bàsica de les personses, que influeix positiva o negantivament sobre la seva salut. El

Más detalles

GUIA DOCENT. Introducció a la Geografia Física. I.- DADES INICIALS D'IDENTIFICACIÓ. Nom de l'assignatura: Introducció a la Geografia Física

GUIA DOCENT. Introducció a la Geografia Física. I.- DADES INICIALS D'IDENTIFICACIÓ. Nom de l'assignatura: Introducció a la Geografia Física GUIA DOCENT Introducció a la Geografia Física. I.- DADES INICIALS D'IDENTIFICACIÓ Nom de l'assignatura: Introducció a la Geografia Física Caràcter: Troncal Titulació: Geografia Cicle: 1er Departament:

Más detalles

Promoció i negoci a través de les xarxes socials, Comerç exterior. Subvencionat pel Consorci Convocatòria

Promoció i negoci a través de les xarxes socials, Comerç exterior. Subvencionat pel Consorci Convocatòria Promoció i negoci a través de les xarxes socials, Comerç exterior Subvencionat pel Consorci Convocatòria 2018 Comentaris generals de l oferta formativa Accions formatives incloses a l itinerari: Aquest

Más detalles

Guia docent de l'assignatura "Sociologia del treball i de les relacions laborals"

Guia docent de l'assignatura Sociologia del treball i de les relacions laborals Guia docent de l'assignatura "Sociologia del treball i de les relacions laborals" 2011/2012 Codi: 100513 Crèdits ECTS: 6 Titulació Pla Tipus Curs Semestre 2500258 Relacions laborals 806 Graduat en Relacions

Más detalles

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola

Más detalles

PROGRAMA Curs

PROGRAMA Curs 1 Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió Departament d'economia de l'empresa Assignatures TÈCNIQUES D ORGANITZACIÓ I GESTIÓ EMPRESARIAL 26988 COMPTABILITAT I 21311 COMPTABILITAT II 21312 Montserrat

Más detalles

TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA

TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA Fitxa de l assignatura Identificació 1. Nom de l assignatura Teoria i Tècnica de la Fotografia 2. Àrea CAP Titulació Publicitat i Relacions Públiques 3. Tipus Troncal

Más detalles

Llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya

Llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya Llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya Presentació del projecte de Llei Octubre 2014 Contingut normatiu Títol I Disposicions generals Objecte, principis rectors, destinataris, drets,

Más detalles

Introducció a la Psicologia (20633)

Introducció a la Psicologia (20633) Facultat de Dret Grau en Relacions Laborals Pla docent de l assignatura Introducció a la Psicologia (20633) Curs 2015-2016 Introducció a la Psicologia (20633) Nom de l'assignatura: Introducció a la Psicologia.

Más detalles

DATOS DE LA ASIGNATURA

DATOS DE LA ASIGNATURA FACULTAD DE CIENCIAS DEL TRABAJO GRADO DE RELACIONES LABORALES Y RECURSOS HUMANOS CURSO 2012/13 ASIGNATURA: SOCIOLOGÍA DEL TRABAJO Y DE LAS ORGANIZACIONES DATOS DE LA ASIGNATURA Denominación: SOCIOLOGÍA

Más detalles

LLICENCIATURA DE PUBLICITAT I RELACIONS PÚBLIQUES

LLICENCIATURA DE PUBLICITAT I RELACIONS PÚBLIQUES CURS ACADÈMIC 2001-2002 LLICENCIATURA DE PUBLICITAT I RELACIONS PÚBLIQUES Assignatura: Redacció Publicitària en Català Codi: 20701 Tipus d'assignatura: Optativa Nª de crèdits: 5 Professora teoria: Anna

Más detalles

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau de Matemàtiques Facultat de Ciències Matemàtiques 1 Primer quadrimestre

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau de Matemàtiques Facultat de Ciències Matemàtiques 1 Primer quadrimestre FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 34148 Nom Matemàtica bàsica Cicle Grau Crèdits ECTS 6.0 Curs acadèmic 2017 2018 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període 1107 Grau de Matemàtiques

Más detalles

CURS D INTRODUCCIÓ AL VOLUNTARIAT

CURS D INTRODUCCIÓ AL VOLUNTARIAT CURS D INTRODUCCIÓ AL VOLUNTARIAT Universitat de Girona Presentació Aquest curs vol donar a conèixer el paper i el significat del voluntariat des d una triple perspectiva: la perspectiva individual de

Más detalles

EC - Enginyeria Comercial

EC - Enginyeria Comercial Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2015 295 - EEBE - Escola d'enginyeria de Barcelona Est 717 - EGE - Departament d'expressió Gràfica a l'enginyeria GRAU EN ENGINYERIA

Más detalles

Dret d'empresa

Dret d'empresa Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa 732 - OE - Departament d'organització

Más detalles

Diplomatura d'educació Social

Diplomatura d'educació Social Informació general Centre docent Facultat de Ciències de l'educació Proposta docent Proporcionar la formació necessària per a exercir com a educador en els camps de l'educació no formal, educació d'adults,

Más detalles

Dret mercantil (Grau de Relacions Laborals)

Dret mercantil (Grau de Relacions Laborals) Dret mercantil (Grau de Relacions Laborals) 1. Dades de l assignatura Nom de l assignatura Dret mercantil Codi 100488 Crèdits ECTS 6 Curs i període en el que s imparteix Horari Lloc on s imparteix Primer

Más detalles

Cursos de formació del professorat. La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera

Cursos de formació del professorat. La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera Cursos de formació del professorat La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera Idioma de les sessions Català. Sector educatiu dels participants Professors de català per a estrangers

Más detalles

LIG - Legislació Industrial i Gestió Integrada

LIG - Legislació Industrial i Gestió Integrada Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 860 - EEI - Escola d'enginyeria d'igualada 860 - EEI - Escola d'enginyeria d'igualada 717 - EGE - Departament d'expressió Gràfica

Más detalles

Guia Docent Patrimoni cultural FITXA IDENTIFICATIVA RESUM. Dades de l'assignatura Codi Patrimoni cultural

Guia Docent Patrimoni cultural FITXA IDENTIFICATIVA RESUM. Dades de l'assignatura Codi Patrimoni cultural FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 35121 Nom Patrimoni cultural Cicle Grau Crèdits ECTS 6.0 Curs acadèmic 2017-2018 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període 1317 - Grau de Turisme

Más detalles

FACULTAT DE CIÈNCIES SOCIALS DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS ECONOMIA LABORAL PROGRAMA CURS (TOTS ELS GRUPS: A, F)

FACULTAT DE CIÈNCIES SOCIALS DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS ECONOMIA LABORAL PROGRAMA CURS (TOTS ELS GRUPS: A, F) Departament d Economia Aplicada FACULTAT DE CIÈNCIES SOCIALS DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS ECONOMIA LABORAL PROGRAMA CURS 2008-2009 (TOTS ELS GRUPS: A, F) Professors: Josep Banyuls Ernest Cano OBJECTIUS

Más detalles

Treball Social en la Família i la Infància

Treball Social en la Família i la Infància UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI FACULTAT DE CIÈNCIES JURÍDIQUES Ensenyament de Treball Social Curs 05-06 Treball Social en la Família i la Infància Codi: 15051210 Curs: O Assignatura Optativa Primer quadrimestre

Más detalles

SSCMOB - Sistemes de Suport a les Comunicacions Mòbils

SSCMOB - Sistemes de Suport a les Comunicacions Mòbils Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 230 - ETSETB - Escola Tècnica Superior d'enginyeria de Telecomunicació de Barcelona 744 - ENTEL - Departament d'enginyeria

Más detalles

PROGRAMA D assignatures

PROGRAMA D assignatures PROGRAMA D assignatures 27328 EDUCACIÓ PER A LA SALUT Curs Acadèmic 2009-2010 Núm.Crèdits Totals 4,5 Núm.Crèdits Teòrics 2 Núm.Crèdits Pràctics 2,5 Curs 2º Semestre Tipus (T, O, OP, LLE) 1r OB FERNANDO

Más detalles

Índex. PRESENTACIÓ Grup 3- GG

Índex. PRESENTACIÓ Grup 3- GG www.uib.cat 22104. TICs aplicadas a la Educación Primaria PRESENTACIÓ Grup 3- GG Virginia Ferreiro Basurto virginia.ferreiro@uib.es 2015-2016 Índex Tutoria Objectiu de l assignatura Competències Continguts

Más detalles

240PE002 - Smart Moto Challenge

240PE002 - Smart Moto Challenge Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 240 - ETSEIB - Escola Tècnica Superior d'enginyeria Industrial de Barcelona 710 - EEL - Departament d'enginyeria Electrònica

Más detalles

Ensenyament i Aprenentatge de les ciències experimentals I. MÒDUL: Ensenyament i Aprenentatge de les ciències experimentals I

Ensenyament i Aprenentatge de les ciències experimentals I. MÒDUL: Ensenyament i Aprenentatge de les ciències experimentals I UNIVERSITAT DE LLEIDA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ TITULACIÓ: Grau en Educació Primària CODI: 0806 MATÈRIA: Ensenyament i Aprenentatge de les ciències experimentals I MÒDUL: Ensenyament i Aprenentatge

Más detalles

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1. El patrimoni empresarial. L inventari OBJECTIUS Conèixer el concepte d empresa i les seves diferents classificacions.

Más detalles

LA IMPLICACIÓ COM A MÈTODE DOCENT

LA IMPLICACIÓ COM A MÈTODE DOCENT LA IMPLICACIÓ COM A MÈTODE DOCENT I Jornada sobre docència virtual i experiències d innovació docent (GID-FCJ 2014) Dr Antoni Carreras Casanovas Àrea Dret Constitucional Departament Dret Públic antoniocarreras@urvcat

Más detalles

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics Pla d Acció Tutorial Índex I. INTRODUCCIÓ...3 2. PROPOSTA DE SEQÜÈNCIA DES DEL PUNT DE VISTA DEL TUTOR...0 Alumnes de 1er curs...0 Alumnes en fase

Más detalles

ROBAS - Robòtica Bàsica

ROBAS - Robòtica Bàsica Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa 707 - ESAII - Departament

Más detalles

Facultat de Dret 1 Primer quadrimestre Programa Doble Titulación Derecho-Criminología

Facultat de Dret 1 Primer quadrimestre Programa Doble Titulación Derecho-Criminología FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 35200 Nom Teoria del dret Cicle Grau Crèdits ECTS 6.0 Curs acadèmic 2016-2017 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període 1303 - Grau de Dret Facultat

Más detalles

GRADO EN ADMINISTRACIÓN Y DIRECCIÓN DE EMPRESAS Segundo curso

GRADO EN ADMINISTRACIÓN Y DIRECCIÓN DE EMPRESAS Segundo curso GRADO EN ADMINISTRACIÓN Y DIRECCIÓN DE EMPRESAS Segundo curso Asignatura Sociología Industrial y de la Empresa Código 802274 Módulo Carácter Créditos 3 Formación Transversal Obligatorio Materia Presenciales

Más detalles

PROCÉS GESTIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

PROCÉS GESTIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARS PROCÉS GESTIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARS ÍNDEX ÍNDEX 2 GESTIÓ DEL PROCEDIMENT 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT: 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS: 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RESULTATS: 5 PROCÉS-Q-410-T-22-ET

Más detalles

PROYECTO DOCENTE ASIGNATURA: "Sociología de las Relaciones Laborales"

PROYECTO DOCENTE ASIGNATURA: Sociología de las Relaciones Laborales PROYECTO DOCENTE ASIGNATURA: "Sociología de las Relaciones Laborales" Grupo: G.1: 1º Se: Ma 9.30 11.30 y Mx 11.30-13.30. Aula 1.1(922616) Titulacion: Grado en Relaciones Laborales y Recursos Humanos Curso:

Más detalles

PAM - Programació d'aplicacions Multimèdia

PAM - Programació d'aplicacions Multimèdia Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 230 - ETSETB - Escola Tècnica Superior d'enginyeria de Telecomunicació de Barcelona 701 - AC - Departament d'arquitectura de

Más detalles

DATOS DE LA ASIGNATURA

DATOS DE LA ASIGNATURA FACULTAD DE CIENCIAS DEL TRABAJO GRADO DE RELACIONES LABORALES Y RECURSOS HUMANOS Curso 2016/17 Asignatura: SOCIOLOGÍA DEL TRABAJO Y DE LAS ORGANIZACIONES DATOS DE LA ASIGNATURA Denominación: SOCIOLOGÍA

Más detalles

Habilitats i Tècniques en Treball Social ( )

Habilitats i Tècniques en Treball Social ( ) UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI FACULTAT DE CIÈNCIES JURÍDIQUES Ensenyament de Treball Social (Pla 2001) CURS 2003-2004 Habilitats i Tècniques en Treball Social (15051015) Primer curs Segon quadrimestre Asignatura

Más detalles

Màster en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària: aplicacions al

Màster en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària: aplicacions al Màster en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària: aplicacions al context valencià Guia docent de l assignatura: Llenguatges d Especialitat, Neologia i Organismes Terminològics Professora: Empar Minguet

Más detalles

AVALUACIÓ DE LA DOCÈNCIA FCSB

AVALUACIÓ DE LA DOCÈNCIA FCSB AVALUACIÓ DE LA DOCÈNCIA 2014-15 FCSB EVOLUCIÓ DE LA PARTICIPACIÓ GLOBAL DELS ESTUDIANTS EN LES ENQUESTES 80 70 Curs/Semestre Fisioteràpia Infermeria Nutrició Mitjana 3 tit. 200910, 34 27,09 32,76 31,28

Más detalles

CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY

CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY HORARI DE MATÍ PROGRAMA CURS: TREBALL EN EQUIP DURADA: 20 hores OBJECTIUS: 1. Reconèixer les particularitats i diferències en la composició d un equip de treball, respecte

Más detalles

CFD-FP - Antecedents i Orientació Disciplinària a la Formació Professional

CFD-FP - Antecedents i Orientació Disciplinària a la Formació Professional Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 270 - FIB - Facultat d'informàtica de Barcelona 736 - PE - Departament de Projectes d'enginyeria MÀSTER UNIVERSITARI EN FORMACIÓ

Más detalles

Dades de l'assignatura Codi Organització i producció de periòdics i disseny gràfic i infografia

Dades de l'assignatura Codi Organització i producció de periòdics i disseny gràfic i infografia FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 33361 Nom Organització i producció de periòdics i Cicle Grau Crèdits ECTS 6.0 Curs acadèmic 2016-2017 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període

Más detalles

HORARIS 1r. CURS GRAU - ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES (CURS ) GRUP 2 (ADE) 1r. Semestre (AULA 14) 2n. Semestre

HORARIS 1r. CURS GRAU - ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES (CURS ) GRUP 2 (ADE) 1r. Semestre (AULA 14) 2n. Semestre HORARIS 1r. CURS GRAU - ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES GRUP 2 (ADE) 1r. Semestre (AULA 14) 09:00-11:00 102345 Matemàtiques I 102340 Dret 102330 Hª Econòmica Mundial 102343 Ec. de l'empresa I 102341

Más detalles

MID PROGRAMA EN MENTORATGE I IDENTITAT DOCENT. V Jornada d Intercanvi de Bones Pràctiques del Professorat de la UVic-UCC (JIBP)

MID PROGRAMA EN MENTORATGE I IDENTITAT DOCENT.   V Jornada d Intercanvi de Bones Pràctiques del Professorat de la UVic-UCC (JIBP) V Jornada d Intercanvi de Bones Pràctiques del Professorat de la UVic-UCC (JIBP) Dijous 25 de juny de 2015 PROGRAMA EN MENTORATGE I IDENTITAT DOCENT Avançant en la construcció del perfil profesional del

Más detalles

Educació Ambiental i per a la Salut

Educació Ambiental i per a la Salut 1 PROGRAMA Educació Ambiental i per a la Salut Josefina Sala Roca 2 Objectius generals: 1. Introduir a l'alumne en la problemàtica medioambiental 2. Exposar la funció i àmbits d'aplicació de l'educació

Más detalles

Anàlisi Econòmica i Financera de l'empresa

Anàlisi Econòmica i Financera de l'empresa Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 310 - EPSEB - Escola Politècnica Superior d'edificació de Barcelona 1039 - UPF - Universitat Pompeu Fabra MÀSTER UNIVERSITARI

Más detalles

Estudi del sector. Radiografia de les necessitats en publicitat i relacions públiques de les empreses i agències a Catalunya

Estudi del sector. Radiografia de les necessitats en publicitat i relacions públiques de les empreses i agències a Catalunya Estudi del sector Radiografia de les necessitats en publicitat i relacions públiques de les empreses i agències a Catalunya Resum de dades més significatives Octubre 2016 Col legi de Publicitaris i Relacions

Más detalles

Programa assignatura

Programa assignatura 800013 - Aprenentatge i Desenvolupament Motor Curs acadèmic 2016-17 Facultat: Institut Nacional d'educació Física de Catalunya - Lleida Titulació: Grau en Ciències de l'activitat Física i de l'esport Matèria:

Más detalles

FONMQT - Fonaments de Màrqueting

FONMQT - Fonaments de Màrqueting Unitat responsable: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Unitat que imparteix: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Curs: Titulació: 2014 GRAU EN ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES (Pla 2009).

Más detalles

Control i automatització per a l ús eficient de l energia (A omplir pel centre) Crèdits ECTS: 5

Control i automatització per a l ús eficient de l energia (A omplir pel centre) Crèdits ECTS: 5 Nom assignatura: Control i automatització per a l ús eficient de l energia Codi: (A omplir pel centre) Crèdits ECTS: 5 Idioma d impartició: Català/Castellà Unitat responsable: 709 Departament: Enginyeria

Más detalles

Prevenció de Riscos Laborals

Prevenció de Riscos Laborals Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa 732 - OE - Departament d'organització

Más detalles

Comptabilitat Financera I. Codi: Crèdits: 6. Titulació Tipus Curs Semestre Comptabilitat i Finances OB 1 2

Comptabilitat Financera I. Codi: Crèdits: 6. Titulació Tipus Curs Semestre Comptabilitat i Finances OB 1 2 2017/2018 Comptabilitat Financera I Codi: 102128 Crèdits: 6 Titulació Tipus Curs Semestre 2501231 Comptabilitat i Finances OB 1 2 Professor de contacte Nom: Francesc Gómez Valls Correu electrònic: Francesc.Gomez@uab.cat

Más detalles

Diploma de Postgrau en Recursos Humans

Diploma de Postgrau en Recursos Humans Diploma de Postgrau en Recursos Humans Fitxa Tècnica Codi: EPRHE-I10-2018-16 Títol al que dóna dret: Diploma de Postgrau Adreçat a: Diplomats universitaris, graduats i llicenciats de totes les carreres,

Más detalles

BUTLLETÍ OFICIAL. VIII legislatura. Número 733. Vuitè període. Dilluns, 7 de juny de 2010

BUTLLETÍ OFICIAL. VIII legislatura. Número 733. Vuitè període. Dilluns, 7 de juny de 2010 BUTLLETÍ OFICIAL DEL PARLAMENT DE CATALUN YA VIII legislatura Vuitè període Número 733 Dilluns, 7 de juny de 2010 S U M A R I 3. 3.10. Procediments que es clouen amb l adopció de resolucions Procediments

Más detalles

PSICOLOGIA DELS GRUPS I DE LES ORGANITZACIONS

PSICOLOGIA DELS GRUPS I DE LES ORGANITZACIONS SICOLOGIA DELS GRUS I DE LES ORGANITZACIONS 2017-18 GUIA DOCENT SICOLOGIA DELS GRUS I DE LES ORGANITZACIONS Coordinació: TEJADA GALLARDO, CLAUDIA Any acadèmic 2017-18 SICOLOGIA DELS GRUS I DE LES ORGANITZACIONS

Más detalles

PROPUESTA DE INNOVACIÓN DOCENTE: EVALUACIÓN POR COMPETENCIAS EN LA MATERIA DE SOCIOLOGÍA DEL TRABAJO

PROPUESTA DE INNOVACIÓN DOCENTE: EVALUACIÓN POR COMPETENCIAS EN LA MATERIA DE SOCIOLOGÍA DEL TRABAJO CURSO DE EVALUACIÓN POR COMPETENCIAS PROPUESTA DE INNOVACIÓN DOCENTE: EVALUACIÓN POR COMPETENCIAS EN LA MATERIA DE SOCIOLOGÍA DEL TRABAJO Rafael Martínez Martín Facultad de Ciencias Políticas y Sociología

Más detalles

Facultat de Dret Grau en Relacions Laborals. Pla docent de l assignatura Sociologia del Treball (21780-G1) Curs

Facultat de Dret Grau en Relacions Laborals. Pla docent de l assignatura Sociologia del Treball (21780-G1) Curs 1 Facultat de Dret Grau en Relacions Laborals Pla docent de l assignatura Sociologia del Treball (21780-G1) Curs 2015-2016 1 2 Sociologia del Treball Curs 2015-16 Titulació: Grau de Relacions Laborals

Más detalles

Sociologia del treball. Codi: Crèdits: 6. Titulació Tipus Curs Semestre

Sociologia del treball. Codi: Crèdits: 6. Titulació Tipus Curs Semestre 2017/2018 Sociologia del treball Codi: 101151 Crèdits: 6 Titulació Tipus Curs Semestre 2500262 Sociologia OB 3 2 Professor de contacte Nom: Antonio Martín Artiles Correu electrònic: Antonio.Martin@uab.cat

Más detalles

Criteris d'avaluació i Recuperació Batxillerat

Criteris d'avaluació i Recuperació Batxillerat Criteris d' i Recuperació Batxillerat Departament: BIOLOGIA I GEOLOGIA: BIOLOGIA CIÈNCIES DE LA 10% Treballs, deures i Examen per avaluacions. TERRA CIÈNCIES PER AL MÓN CONTEMPORANI CLÀSSIQUES: LLATÍ GREC

Más detalles

Psicologia del Treball (20636)

Psicologia del Treball (20636) Facultat de Dret Grau en Relacions Laborals Pla docent de l assignatura Psicologia del Treball (20636) Curs 2015-2016 Psicologia del Treball (20636) Titulació/estudi: Grau en Relacions Laborals Curs Acadèmic:

Más detalles

Conèixer el marc teòric i les característiques definitòries de l'animació Sociocultural

Conèixer el marc teòric i les característiques definitòries de l'animació Sociocultural Assignatura: Programes d'animació sociocultural (1227-EDS) Segon curs d'educació social (6 crèdits) Curs 2003/04 Professora: Antònia Abraham Despatx: A 107 Telèfon 971 17 26 09 Objectius generals Conèixer

Más detalles

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP PROCÉS 29 PROCÉS-Q-410-T-29-FP ÍNDEX ÍNDEX 2 GESTIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RESULTATS 5 ORGANIGRAMA DE SERVEIS

Más detalles

Projecte de XC i SO. Evolució de les Assignatures de Projecte de la FIB Jornades de Docència del DAC

Projecte de XC i SO. Evolució de les Assignatures de Projecte de la FIB Jornades de Docència del DAC Projecte de XC i SO Evolució de les Assignatures de Projecte de la FIB Jornades de Docència del DAC Xavier Martorell, Leandro Navarro, Nacho Navarro, Antoni Salavert Febrer 2005 Projecte de XC i SO Assignatura

Más detalles

HD - Habilitats Directives

HD - Habilitats Directives Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 295 - EEBE - Escola d'enginyeria de Barcelona Est 732 - OE - Departament d'organització d'empreses GRAU EN ENGINYERIA ELÈCTRICA

Más detalles

APRENVISIO - Aprenentatge i Visió

APRENVISIO - Aprenentatge i Visió Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 370 - FOOT - Facultat d'òptica i Optometria de Terrassa 731 - OO - Departament d'òptica i Optometria MÀSTER UNIVERSITARI EN

Más detalles

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA Introducció El Pla d acció tutorial consisteix en una gestió de la formació integral de l alumnat que es du a terme mitjançant tutories. En particular, es

Más detalles

Empresa i iniciativa emprenedora

Empresa i iniciativa emprenedora Transversal Empresa i iniciativa emprenedora CFGX.TRAN.EIE/0.12 CFGS - Cicle formatiu grau superior CFGM - Cicle formatiu grau mitjà Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada des de l Institut

Más detalles