Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico I (A1)

Save this PDF as:
Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico I (A1)"

Transcripción

1 Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico I (A1) PARTE 1: Competencia Léxico Gramatical 1. Hello, Susan. How are you? a) I m Mary s brother. b) I m going home. c) I m not very well. 2. What s the matter? Have you got a headache? a) No, I ve got a toothache. b) You re welcome. c) No, thank you. I don t want one. 3. What do you do? a) I m a dentist b) I play tennis on Saturdays. c) I m learning English. 4. Would you like to come to my house? a) Yes, I went home quickly. b) No, thanks. I want to go home. c) Well, I like my house a lot. 5. Did you go to Sue s birthday party last week? a) Yes, I did. b) All right. c) No, I wasn t. 6. Where do you come from? a) Work. b) Dublin. c) Home. 7. When can we meet again? a) It was two days ago. b) When are you free? c) Can you help me? Pág 1 de 7

2 Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico I (A1) 8. I m sorry I m late. a) That s all right. b) You can t go. c) There isn t time. 9. A: Rob, this is Amy. B: to meet you, Amy. a) Well b) Nice c) Fine 10. My brother is engineer. a) b) an c) a books on the shelf. a) There is b) They are c) There are 12. My dad doesn t like golf. a) play b) to playing c) playing 13. your brother speak Spanish? a) Does b) Is c) Do 14. Joe at school last week. a) didn't be b) isn t c) wasn t Pág 2 de 7

3 Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico I (A1) 15. Richard s brother to work yesterday because he was ill. a) doesn t go b) didn t go c) didn t went 16. Jennifer got married a) in b) on c) at 17. You house is than our flat. a) bigger b) more big c) more bigger 18. My bike is very old. I m going a new one soon. a) to buy b) buy c) to will buy 19. We TV at the moment. a) re watching b) watched c) watch 20. Sharon is a doctor. She at night. a) works sometimes b) never work c) often works 21. There aren t classes late in the evening. a) some b) any c) no Pág 3 de 7

4 Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico I (A1) 22. My brother Joe is fair but children are dark. a) his b) her c) their 23. A: do you go to the cinema? B: Once a week. a) How long b) How often c) How much 24. How milk do you drink? a) lot b) much c) many 25. Where do you want on Saturday? a) going b) go c) to go 26. I usually some toast for breakfast. a) have b) drink c) cook 27. My uncle s son is my. a) cousin b) aunt c) niece 28. We can speak. a) Basque b) Italy c) Germany Pág 4 de 7

5 Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico I (A1) 29. A: Where s Pat? B: He s his bike. a) riding b) playing c) driving 30. They the TV and watched the program. a) turned on b) looked after c) turned off PARTE 2: Comprensión Escrita Katie's diary Saturday 24 August We left home early in the morning, but our flight was delayed and we didn't arrive at Dublin Airport until late in the afternoon. We were really tired, but we took a bus to our hotel because taxis in Dublin are very expensive. When we got to the hotel, we had a rest and then went out to explore the city. We had a quick sandwich in a small café and then decided to go to Grafton Street. I bought a scarf and some T shirts. I wanted to buy a sweater too, but I couldn't find one that I liked. In the evening, we ate in a Chinese restaurant and went to a typical Irish pub. We met some really nice Irish people and had so much fun that we didn't get back to the hotel until very late! Sunday 25 August We got up late and had breakfast in the hotel. I had cereal and some fruit. Anna just had toast. After breakfast, we went for a walk around the city. We saw Trinity College and the Guinness Storehouse. In the afternoon, we had a pizza and then took a bus to the train station. Travelling by bus in Dublin is a great way to see the sights. We caught an evening train to Cork and arrived at about nine o'clock. We walked to our hotel and went to bed because we wanted to get up early the next day and explore the city. 31. On Saturday, Katie and her friend to their hotel. a) walked b) drove c) travelled by bus Pág 5 de 7

6 Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico I (A1) 32. They ate. a) at the airport b) at the hotel c) in a café 33. Katie bought. a) a sweater b) some clothes c) a picture 34. Anna ate for breakfast. a) fruit and cereal b) fruit c) toast 35. When they arrived in Cork, they. a) had something to eat b) went to sleep c) walked around the town Pág 6 de 7

7 Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico I (A1) Respuestas Nº RESPUESTA CORRECTA Nº RESPUESTA CORRECTA 1 C 19 A 2 A 20 C 3 A 21 B 4 D 22 A 5 A 23 B 6 B 24 B 7 B 25 C 8 A 26 A 9 B 27 A 10 B 28 A 11 B 29 A 12 C 30 A 13 A 31 C 14 C 32 C 15 B 33 B 16 A 34 C 17 A 35 B 18 A Resultado de la prueba NOTA: Estas pruebas no evalúan la capacidad de expresión, ni oral ni escrita. Es importante darse cuenta de que Ud. puede tener niveles muy diferentes en la comprensión y la expresión; por ejemplo, es frecuente que se tenga una mejor capacidad en la primera que en la segunda. Por esto, antes de matricularse, Ud. debe consultar la descripción de los niveles, para saber qué se espera de un alumno/a que ha superado cada nivel. Teniendo en cuenta su nivel de expresión, quizás le interese más a Ud. matricularse en un nivel inferior al que indica esta prueba. Información sobre cómo se calcula la ubicación Si Ud. obtiene: 29 o más respuestas correctas, Ud. puede realizar la prueba del nivel superior a esta respuestas correctas, Ud. debe matricularse en el nivel superior respuestas correctas, Ud. debe matricularse en el nivel de la prueba de nivel que acaba de realizar. 12 o menos respuestas correctas, Ud. debe realizar la prueba del nivel inferior a la de la prueba que acaba de realizar. Pág 7 de 7

8 Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico II (A2) PARTE 1: Competencia Léxico Gramatical 1. Would you like some more dessert? a) No thanks, I m full b) Enjoy your meal! c) It s delicious! 2. How often does she go swimming? a) She goes with her mother. b) She stays for an hour. c) Most Saturdays. 3. How did you get to Ireland? a) It was 100. b) By plane. c) Last month. 4. Could you tell me your surname? a) Do you like my family name? b) How do I say that? c) Would you like me to spell it? 5. Shall we go out tonight? a) I know that. b) It's very good. c) I'm too tired. 6. Have you had enough to eat? a) That's all right. b) Are there any more apples? c) It's not the right time. 7. Do you know my sister Sue? a) I don't think I do. b) Sorry, she's not here. c) I know. Pág 1 de 7

9 Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico II (A2) 8. It s the book I ve ever read. a) most interesting b) most interested c) more interesting 9. eaten snails before? a) Do you ever b) Did you ever c) Have you ever 10. We ve worked together many years. a) since b) during c) for 11. These are the souvenirs he brought from France. a) which b) who c) what 12. He ll pass his exams if he hard. a) studying b) studies c) will study 13. What you do if she didn t tell you the truth? a) will b) would c) do 14. She doesn t play basketball now, but she when she was young. a) used to play b) has played c) plays Pág 2 de 7

10 Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico II (A2) 15. The Guggenheim Museum by lots of tourists every year. a) visits b) is visiting c) is visited 16. How about a film at home tomorrow night? a) watch b) to watch c) watching 17. We are really hungry and to eat at home. a) there is nothing b) there isn t nothing c) there is anything 18. He television when the telephone rang. a) watched b) was watching c) watches 19. This exercise is too difficult for you. I you. a) ll help b) help c) m going to help 20. We ll meet. a) on Friday in evening b) on Friday evening c) in Friday evening 21. She us to do our homework. a) told b) said c) say Pág 3 de 7

11 Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico II (A2) 22. I had a sandwich dinner. a) for b) for the c) in the 23. He a lot of money in his job. a) had b) wins c) earns 24. Excuse me, could I on this sweater, please? a) try b) take c) get 25. We didn t have time to sightseeing in London. a) go b) play c) do 26. They us if we could take them home. a) told b) said c) asked 27. Susan will look our children while we go to the cinema. a) after b) for c) up 28. Richard asked me if I could him my dictionary. a) take b) borrow c) lend Pág 4 de 7

12 Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico II (A2) 29. I m sorry I m late. I the bus. a) lost b) missed c) left 30. It s raining! Don t forget to on your boots! a) put b) wear c) dress PARTE 2: Comprensión Escrita DR MARTENS AT 50 Dr Martens boots were introduced into Britain 50 years ago, a half century that has seen the country transformed, as musical movements have emerged and declined, and fashions come and gone. However, DMs have been the footwear of choice for everyone, from punks to policemen. Klaus Märtens, the German army doctor who created the original design after a skiing injury, thought of an air cushioned sole. It provided comfort and absorbed impact from walking and running. For the first few years in Britain, Dr Martens were the working men's boots, worn in factories and by postmen. When Pete Townshend, from the Who, wore them in 1966, they became fashionable. Townshend bought DMs because he was tired of the 1960s clothes. "I was sick of dressing up as a Christmas tree in clothes that disturbed my guitar playing," he says. The boots helped him jump around on stage, and reminded him of his working class origins. By the 70s DMs had been adopted and made part of their uniform by several subcultures, such as mods, rockers, goths, and the most frightening of all, skinheads. Gavin Watson was a teenage skinhead. "I was 12 when I bought my first DMs," Watson says. "And the rule was to baptize them by kicking someone, it didn't matter who." Adapted from Sarfraz Manzoor, The Observer, Since their arrival in Britain, DMs have a) become old fashioned. b) been transformed. c) been worn by all kinds of people. 32. Doctor Märtens created the boots a) because of an accident. b) for the army. c) for runners. Pág 5 de 7

13 Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico II (A2) 33. DMs were first seen in Britain a) as a new fashion. b) as footwear for workers. c) when the Who started wearing them. 34. In the 70s, wore DMs. 35. Skinheads a) different groups b) mods never c) only skinheads a) attacked anyone with their new DMs. b) bought their first DMs before they were 13. c) didn t have rules. Pág 6 de 7

14 Prueba de nivel: Inglés Nivel Básico II (A2) Respuestas Nº RESPUESTA CORRECTA Nº RESPUESTA CORRECTA 1 A 19 A 2 C 20 B 3 B 21 A 4 C 22 A 5 C 23 C 6 B 24 A 7 A 25 A 8 A 26 C 9 C 27 A 10 C 28 C 11 A 29 B 12 B 30 A 13 A 31 C 14 A 32 A 15 C 33 B 16 C 34 A 7 A 35 A 18 A Resultado de la prueba NOTA: Estas pruebas no evalúan la capacidad de expresión, ni oral ni escrita. Es importante darse cuenta de que Ud. puede tener niveles muy diferentes en la comprensión y la expresión; por ejemplo, es frecuente que se tenga una mejor capacidad en la primera que en la segunda. Por esto, antes de matricularse, Ud. debe consultar la descripción de los niveles, para saber qué se espera de un alumno/a que ha superado cada nivel. Teniendo en cuenta su nivel de expresión, quizás le interese más a Ud. matricularse en un nivel inferior al que indica esta prueba. Información sobre cómo se calcula la ubicación Si Ud. obtiene: 29 o más respuestas correctas, Ud. puede realizar la prueba del nivel superior a esta respuestas correctas, Ud. debe matricularse en el nivel superior respuestas correctas, Ud. debe matricularse en el nivel de la prueba de nivel que acaba de realizar. 12 o menos respuestas correctas, Ud. debe realizar la prueba del nivel inferior a la de la prueba que acaba de realizar. Pág 7 de 7

15 Prueba de nivel: Inglés Nivel Intermedio I (B11) PARTE 1: Competencia Léxico Gramatical 1. Do you give and get presents Christmas Day? a) at b) in c) on 2. Are you ready to order, sir? Yes, I the fish. a) have b) had c) ll have 3. I know sugar is bad for my teeth but I hate drinking coffee without it. a) / my b) / the c) the / any 4. If I where I live, I in Australia. a) don t live / will live b) didn t live / would live c) wouldn t live / lived 5. I haven t decided yet where to spend my holidays. I go to Ireland. a) don t have to b) may c) need 6. He is very proud of himself because he only makes spelling mistakes when writing in English. a) a few b) a little c) any 7. My friends and I to the cinema on Tuesdays because it is much cheaper. a) are used to go b) use to go c) usually go Pág 1 de 7

16 Prueba de nivel: Inglés Nivel Intermedio I (B11) 8. I love getting up late Sunday morning. a) at b) in c) on 9. She has been doing her homework at least three hours. a) during b) for c) since 10. How long ago Joan s sister? a) did you meet b) do you meet c) have you met 11. There isn t coffee left. Shall I go and buy some? a) a lot b) much c) plenty 12. I didn t play basketball at school and. a) neither did Robert b) nor played Robert c) Robert did too 13. Children be left alone at home. It can be dangerous. a) don t have to b) have to c) mustn t 14. The teachers give us extra homework when some students badly. a) behave b) cheat c) revise Pág 2 de 7

17 Prueba de nivel: Inglés Nivel Intermedio I (B11) 15. I ve finally thrown my old leather jacket. a) away b) in c) up 16. You re not allowed to drive here because it is a area. a) pedestrian b) residential c) suburb 17. Could you give me a 20% on this bag? It has a dirty mark on it. a) bargain b) discount c) refund 18. I haven t eaten anything for hours. I m! a) freezing b) starving c) tiring 19. She s so! Her feelings are easily hurt. a) reliable b) sensible c) sensitive 20. I told them the truth, they said they didn t believe me. a) Although b) Despite c) However 21. Is that the lady gave you the parcel? a) b) that c) whose Pág 3 de 7

18 Prueba de nivel: Inglés Nivel Intermedio I (B11) 22. If you need some money, you can always it from me. a) afford b) borrow c) lend 23. I m trying to give eating chocolate. I need to lose weight. a) away b) back c) up 24. Slow! You re breaking the speed limit. a) down b) off c) up 25. When we arrived Paris it was raining. a) at b) in c) to 26. Jack was unhappy in his job so he and found another one. a) applied b) resigned c) retired 27. I m sorry but I agree with you. a) don t b) haven t c) m not 28. I m responsible the advertising department. a) for b) of c) with Pág 4 de 7

19 Prueba de nivel: Inglés Nivel Intermedio I (B11) 29. Stop! I hate it when people shout. a) arguing b) chatting c) discussing 30. What are you having for your main? a) course b) dessert c) starter PARTE 2: Comprensión Escrita MARS MISSION PLAN LAUNCHED BY US MILLIONAIRE A US millionaire who became the first private space tourist has unveiled ambitious plans to send a man and woman (probably a married couple) on a round trip to Mars in Dennis Tito, 72, a former rocket scientist who made his fortune through investments, said his Mission for America aims to encourage a new era of space exploration. Tito, who became the first private space tourist when he paid the Russians $20m for a ticket to the International Space Station in 2001, announced his plans in Washington DC. He is not intending to fly himself. The trip will take advantage of the alignment of the planets in January 2018 to fly around Mars and return to Earth in the relatively short time of 501 days. The same opportunity will not arise again until Tito says he plans to fund the mission until the end of 2014 and hopes to raise the rest of the money through donations from private investors and foundations. "There is no time to lose," he said. "Now is the time." The mission, likely to launch on 5 January 2018, aims to take a man and a woman from the US on a flyby to within 100 miles of the Martian surface, and return them safely to Earth. The actual capsule the pair will travel in, is likely to be "the size of a toilet". The mission faces substantial obstacles. The human body adapts to space by losing muscle, and astronauts need daily exercise on resistence machines to slow down the wasting. Finding room for those machines is crucial. The experts say the mission will depend on Tito's ability to raise funds. Tito said the cost would be similar to that of a mission to low Earth orbit. But it is almost certain that he will not get rich from the mission. He said: "Let me be clear, I will come out a lot poorer as a result of this mission but my grandchildren will come out a lot richer for the inspiration it will give them." Adapted from The Guardian Pág 5 de 7

20 Prueba de nivel: Inglés Nivel Intermedio I (B11) 31. Tito plans to a) fly on the Mars Mission with a couple. b) let a couple fly to Mars. c) set up a new business exploring space. 32. Tito wants the Mission to be launched in 2018 to a) be back in b) reduce the time of the journey. c) repeat the experience in about 501 days. 33. The capsule will a) get near Mars. b) land on Mars. c) stay in Mars after the mission is completed. 34. The experts think the mission will succeed if... a) the astronauts exercise to keep fit. b) the capsule is the right size. c) Tito can collect enough money. 35. Tito believes this mission will a) help him earn a fortune. b) make his grandchildren wealthy. c) set an example. Pág 6 de 7

21 Prueba de nivel: Inglés Nivel Intermedio I (B11) Respuestas Nº RESPUESTA CORRECTA Nº RESPUESTA CORRECTA 1 C 19 C 2 C 20 A 3 A 21 B 4 B 22 B 5 B 23 C 6 A 24 A 7 C 25 B 8 C 26 B 9 B 27 A 10 A 28 A 11 B 29 A 12 A 30 A 13 C 31 B 14 A 32 B 15 A 33 A 16 A 34 C 7 B 35 C 18 B Resultado de la prueba NOTA: Estas pruebas no evalúan la capacidad de expresión, ni oral ni escrita. Es importante darse cuenta de que Ud. puede tener niveles muy diferentes en la comprensión y la expresión; por ejemplo, es frecuente que se tenga una mejor capacidad en la primera que en la segunda. Por esto, antes de matricularse, Ud. debe consultar la descripción de los niveles, para saber qué se espera de un alumno/a que ha superado cada nivel. Teniendo en cuenta su nivel de expresión, quizás le interese más a Ud. matricularse en un nivel inferior al que indica esta prueba. Información sobre cómo se calcula la ubicación Si Ud. obtiene: 29 o más respuestas correctas, Ud. puede realizar la prueba del nivel superior a esta respuestas correctas, Ud. debe matricularse en el nivel superior respuestas correctas, Ud. debe matricularse en el nivel de la prueba de nivel que acaba de realizar. 12 o menos respuestas correctas, Ud. debe realizar la prueba del nivel inferior a la de la prueba que acaba de realizar. Pág 7 de 7

22 Prueba de nivel: Inglés Nivel Intermedio II (B12) PARTE 1: Competencia Léxico Gramatical 1. My brother up at seven but not any more. a) used to get b) usually gets c) was used to get 2. Tom loves chocolate but his doctor has advised him to eat some only twice week. a) / a b) / the c) the / a 3. Where are the saw and the hammer? Who knows? They be in the basement. a) may b) need c) ought 4. I have decided to exercise every day and eat healthy food I can lose weight. a) for that b) in order to c) so that 5. Did your son phone when he arrived Italy? a) at b) in c) to 6. The president was annoyed because ten people left the room his welcome speech. a) during b) for c) since 7. If you don t hurry, we are going to the train to London. a) be late b) lose c) miss Pág 1 de 7

23 Prueba de nivel: Inglés Nivel Intermedio II (B12) 8. She can t walk very well because she has got a terrible in her left leg. a) harm b) hurt c) pain 9. The weather was rainy that we had to stay at home. a) so b) such c) too 10. Tom is young this jacket. He looks ridiculous. a) enough / to wear b) too / for to wear c) too / to wear 11. Drivers often complain that there is parking space in the city because of road works. a) few b) less c) lots 12. She gets up early in the morning and comes back home late at night, completely after a hard workday. a) exhausted b) stressing c) wealthy 13. We really liked that house but it was too expensive for us. So, finally, we decided that not buying it was the most thing to do. a) selfish b) sensible c) sensitive 14. I d like to know. Well, he s quite shy but when you get to know him, he s very nice. a) how Peter is like b) what Peter is like c) what Peter looks like Pág 2 de 7

24 Prueba de nivel: Inglés Nivel Intermedio II (B12) 15. If I you were waiting for me, I much earlier. a) knew / would come b) had known / would come c) had known / would have come 16. When you travel to France, you take your passport. Your identity card is enough. a) don t have to b) mustn t c) oughtn t 17. My boyfriend, car has just broken down, is waiting for me at the petrol station. a) which b) whom c) whose 18. You ll just have to learn all those expressions by. a) heart b) memory c) mind 19. Please do not to contact our office in case of any difficulty. a) delay b) deny c) hesitate 20. Keep the if you think you may need to change that shirt. a) note b) receipt c) recipe 21. She is always hugging and kissing her friends; she s a very girl. a) affectionate b) charming c) moody Pág 3 de 7

25 Prueba de nivel: Inglés Nivel Intermedio II (B12) 22. All for the job must fill in the correct form. a) applicants b) employees c) employers 23. I clearly remember him the keys back when he asked me to. a) giving b) to give c) to have given 24. When I think about it I regret so nasty to John when we both were at school, but I couldn t help it then. a) be b) being c) to be 25. There is no point for that job; they are not going to hire me no matter how hard I try. a) for applying b) in applying c) to apply 26. He was a millionaire but he all his money to poor people. a) gave away b) gave in c) gave up 27. Food that isn t cooked is. a) crude b) rare c) raw 28. This ring isn t a lot of money, but I love it! a) afford b) cost c) worth Pág 4 de 7

26 Prueba de nivel: Inglés Nivel Intermedio II (B12) 29. My parents have just finished paying the on their house. a) credit b) grant c) mortgage 30. her little experience, Sarah finally got the job. a) Although b) Despite c) However PARTE 2: Comprensión Escrita VULNERABLE TENANTS TARGETED BY 'CUCKOOS' Criminal gangs are targeting isolated individuals living in housing association and council accommodation by becoming their friends and using their homes to deal drugs. There are many rewards for "cuckooing". The gangs are able to operate from an unobtrusive flat out of sight of the police and use it to deal and manufacture drugs in a safe environment. Once the gangs are using the properties for criminal enterprises, their inhabitants are terrified of going to the police for fear they will be suspected of drug dealing, which would cause their expulsion. "They are predatory people," said Tony Waters, the manager of a hostel run by the homelessness charity Thames Reach. "If you're a granny living on your own you won't get cuckooed, because you'll have friends to support you. But if you're vulnerable, say you're ex homeless, you'll be clocked straight away. These gangs are very se lective." The rise of cuckooing is a response to the closure of crack smoking hideaways by local authorities. This coincided with a push to accommodate thousands of homeless in flats run by housing associations. The gangs often use drugs as a strategy, but sometimes it is simply friendship that opens the door. "Most victims are lonely and have nothing to do with their time," said Mike Nicholas from Thames Reach. Pete was placed in a flat by his local council after leaving rehabilitation for alco holism. The two men two flats down seemed friendly, one of them offering Pete his crack pipe. "I thought they were all right at first," Pete said. "I'd been in rehab, so I didn't know anyone. At least it was someone to talk to." The men would treat Pete's flat as their own, using it to smoke crack and deposit their bikes. Then they started beating Pete. He was in constant fear of them entering his flat to take drugs when he was des perately trying to stay off alcohol. One night he was alone, he decided to flee. "I left everything I had there: TV, DVD player, mobile phone," he said. Pete was somewhat lucky: he could get out quickly. But having lost his flat he is back in a hostel, drinking super strength lager and struggling to turn his life around. Adapted from The Observer, Jamie Doward, Sunday 3 October Pág 5 de 7

27 Prueba de nivel: Inglés Nivel Intermedio II (B12) 31. The victims live in a) associated hostels. b) social housing. c) their own flats. 32. The gangs use their victims flats to a) do drugs and business under cover. b) hide from the police and other gangs. c) keep stolen goods. 33. The victims a) are afraid to say they were homeless. b) are often suspected of drug dealing. c) don t usually tell anything to the authorities. 34. In order to become their victims friends, the criminals 35. Pete a) help them fight their addictions. b) offer them accommodation. c) offer them drugs. a) hasn t started drinking again. b) is having trouble with alcohol again. c) is on hard drugs now. d) I don't know Pág 6 de 7

28 Prueba de nivel: Inglés Nivel Intermedio II (B12) Respuestas Nº RESPUESTA CORRECTA Nº RESPUESTA CORRECTA 1 A 19 C 2 A 20 B 3 A 21 A 4 C 22 A 5 C 23 A 6 A 24 B 7 C 25 B 8 C 26 A 9 A 27 C 10 C 28 C 11 B 29 C 12 A 30 B 13 B 31 B 14 B 32 A 15 A 33 C 16 A 34 C 7 C 35 B 18 A Resultado de la prueba NOTA: Estas pruebas no evalúan la capacidad de expresión, ni oral ni escrita. Es importante darse cuenta de que Ud. puede tener niveles muy diferentes en la comprensión y la expresión; por ejemplo, es frecuente que se tenga una mejor capacidad en la primera que en la segunda. Por esto, antes de matricularse, Ud. debe consultar la descripción de los niveles, para saber qué se espera de un alumno/a que ha superado cada nivel. Teniendo en cuenta su nivel de expresión, quizás le interese más a Ud. matricularse en un nivel inferior al que indica esta prueba. Información sobre cómo se calcula la ubicación Si Ud. obtiene: 29 o más respuestas correctas, Ud. puede realizar la prueba del nivel superior a esta respuestas correctas, Ud. debe matricularse en el nivel superior respuestas correctas, Ud. debe matricularse en el nivel de la prueba de nivel que acaba de realizar. 12 o menos respuestas correctas, Ud. debe realizar la prueba del nivel inferior a la de la prueba que acaba de realizar. Pág 7 de 7

29 Prueba de nivel: Inglés Nivel Avanzado (B2) PARTE 1: Competencia Léxico Gramatical 1. I wish I in touch with him, but I don't have his address. a) could get b) get c) got d) would get 2. Please do not hesitate to contact me, you require further information. a) could b) might c) should d) would 3. Many people discourage their children actors. a) became b) for becoming c) from becoming d) to become 4. The singer denies the tune from an old Beatles song. a) having plagiarised b) having to plagiarise c) to have plagiarised d) to plagiarise 5. William was suspected instruments from the theatre. a) for stealing b) from stealing c) of stealing d) to steal 6. It was such a long time ago that I can hardly remember Paris. a) my visit b) to visit c) visit d) visiting Pág 1 de 8

30 Prueba de nivel: Inglés Nivel Avanzado (B2) 7. The play received very good in the press. a) announcements b) critical c) reviews d) surveys 8. I will wait for you until you back. a) came b) come c) will come d) would come 9. The government wants to football hooligans from travelling abroad. a) avoid b) miss c) prevent d) protect 10. I was so tired that I down and closed my eyes. a) lain b) lay c) lie d) lied 11. The novel is really worth. a) reading b) reading it c) to read d) to read it 12. These birds make an incredible 10,000 kilometre to Africa every winter. a) expedition b) journey c) outing d) voyage Pág 2 de 8

31 Prueba de nivel: Inglés Nivel Avanzado (B2) 13. I had no difficulty a place to live. In fact it was surprisingly easy. a) about finding b) finding c) in order to find d) to find 14. Some of the most famous people in Marbella will have to face trial on money charges. a) blowing b) haggling c) laundering d) spree 15. As I have such a sweet it is very difficult for me to lose weight. a) mouth b) taste c) tongue d) tooth 16. His family became so that they were forced to sell the farm. a) affluent b) hard up c) loaded d) rip off 17. No wonder John and Mary are close friends. You know, birds of a feather. a) flock forever b) flock together c) fly forever d) fly together 18. The last family took place on aunt Sarah s 100th birthday. a) anniversary b) encounter c) gathering d) together Pág 3 de 8

32 Prueba de nivel: Inglés Nivel Avanzado (B2) 19. He was accused of corruption, so he from his post. a) abandoned b) left c) resigned d) set 20. She her living as a magician at children s parties. a) earns b) gains c) has d) wins 21. I ve always Bill for his courage and determination. a) looked after b) looked up to c) taken after d) taken out for 22. The of war in Iraq took us all by surprise. a) outbreak b) outburst c) outcry d) output 23. The drug has powerful side effects., it can be addictive. a) Furthermore b) Nevertheless c) So that d) Whereas 24. I ll draw a map for you you can t find our house. a) as long as b) in case c) provided d) unless Pág 4 de 8

33 Prueba de nivel: Inglés Nivel Avanzado (B2) 25. This is a private letter addressed to me. I d rather you it. a) didn t read b) don t read c) won t read d) wouldn t read 26. After ten years, I got a uniform at school. a) use to wear b) used to wear c) used to wearing d) wearing 27. I know him although we ve never been introduced to each other. a) at first sight b) by sight c) in sight d) out of sight 28. She committed that crime. She was at home with me at the time it took place. a) can t have b) mightn t have c) mustn t have d) should have 29. I only had time to at the newspapers, but I couldn't read them carefully. a) gaze b) glance c) stare d) watch 30. She s not in her office right now but if you on for a minute, I ll try and find her. a) count b) hang c) keep d) pass Pág 5 de 8

34 Prueba de nivel: Inglés Nivel Avanzado (B2) PARTE 2: Comprensión Escrita THE LONG DISTANCE CYCLIST As 33 year old Londoner Luke Bream pedalled past the finishing post of the Tour de France last year, he felt a surge of excitement that made the pain of the past three weeks worthwhile. Unlike the professional team cyclists with their state of the art bikes and convoys of support vehicles, Luke an amateur who had only recently taken up cycling, had decided to have a go at the Tour de France on a last minute whim. "Looking back, it was a bit mad," he admits, laughing. "I had no fitness, no biking experience and I'd never been up a mountain. The other cyclists thought I was out of my mind!" As an amateur, Luke couldn't ride alongside the professional cyclists but instead rode each of the 21 stages one day in advance of them. Whereas they were hooked up to food drips at night, Luke had his mum in a white transit van supplying him with Coca Cola, Mars Bars and jam butties throughout the day. Having never even seen the route on TV, Luke was in shock. "The mountains are 15 miles long and there might be four or five of them in a day. It just killed me. But I never got off the bike to walk." Day after day he battled on, setting out early to compensate for cycling at about half the speed of the professionals and finishing each stage by nightfall. Only three weeks previously he had been sitting drinking coffee, contemplating how to fill his time. His sandwich business had recently gone bust and he was left with no money and a 40 cigarette aday habit. So he gave up smoking and bought himself a bike, the first he'd had since he was eight. "There I was in Starbucks, reading in the paper about the first leg of the Tour de France setting off from England. So I phone my mother and say: 'I'm thinking about doing the Tour de France. Will you come?' " His mum, 68 year old Carolyn, a former primary school teacher, immediately agreed, but she turned out to be almost as badly prepared as her son: she suffers from chronic vertigo, so had to drive on the wrong side of the road through the Pyrenees and Alps hugging the cliffs. She was also claustrophobic, so she wasn't able to sleep in the back of the van with the bike like Luke, sleeping across the front seat instead. On the fifth day Luke got food poisoning and was up all night being sick. But with some tough love from Mum he managed to finish the stage. This year he plans to do it again on his own, pitching a tent at the end of each stage. "Losing all my money was the best thing that could have happened to me," he says now. Setting himself near impossible challenges and completing them gives him a sense of pride he never felt through work. Separated from his wife and with two small boys, he has set up a new business selling food supplements to cyclists, but limits himself to part time hours. His next project is to do the Race Across America, where amateur cyclists cover 3,000 miles in 12 days cycling up to 23 hours a day. Only a handful of "nuers", as Luke puts it, are willing to try it. His father jokes that if Luke is "scared senseless" by something, he will want to do it. As Luke says: "Endurance sports are like life it's long and it can be painful, but what matters is how you respond when things get difficult." Pág 6 de 8

Speak Up! In Spanish. Young s Language Consulting. Young's Language Consulting. Lesson 1 Meeting and Greeting People.

Speak Up! In Spanish. Young s Language Consulting. Young's Language Consulting. Lesson 1 Meeting and Greeting People. Buenos días Good morning Buenos días Good afternoon Buenas tardes Good evening Buenas tardes Good night Buenas noches Sir Señor Ma am/mrs. Señora Miss Señorita Buenas tardes Culture Note: When greeting

Más detalles

PRUEBA DE INGLÉS SECUNDARIA

PRUEBA DE INGLÉS SECUNDARIA Dirección General de Ordenación Académica e Innovación Educativa PRUEBA DE INGLÉS SECUNDARIA EXPRESIÓN ORAL AUTOAPLICACIÓN EVALUACIÓN DIAGNÓSTICA SECUNDARIA 2007 Servicio de Evaluación y Calidad Educativa

Más detalles

Might. Área Lectura y Escritura. In order to understand the use of the modal verb might we will check some examples:

Might. Área Lectura y Escritura. In order to understand the use of the modal verb might we will check some examples: Might Área Lectura y Escritura Resultados de aprendizaje Conocer el uso del verbo modal might. Aplicar el verbo modal might en ejercicios de escritura. Contenidos 1. Verbo modal might. Debo saber - Verbos

Más detalles

EL PASADO SIMPLE Y EL PASADO CONTINUO

EL PASADO SIMPLE Y EL PASADO CONTINUO EL PASADO SIMPLE Y EL PASADO CONTINUO EL PASADO SIMPLE EL PASADO CONTINUO EJERCICIOS EL PASADO SIMPLE Formación: El pasado simple en inglés se forma añadiendo la terminación ed a los verbos regulares;

Más detalles

Welcome to lesson 2 of the The Spanish Cat Home learning Spanish course.

Welcome to lesson 2 of the The Spanish Cat Home learning Spanish course. Welcome to lesson 2 of the The Spanish Cat Home learning Spanish course. Bienvenidos a la lección dos. The first part of this lesson consists in this audio lesson, and then we have some grammar for you

Más detalles

Expression + - ing. Expression + - ing

Expression + - ing. Expression + - ing Expression + - ing Área Lectura y Escritura, Inglés Resultados de aprendizaje Conocer expresiones que al ser seguidas por verbos, éstos inmediatamente deben ser conjugados en su forma progresiva. Aplicar

Más detalles

Instructor: Do you remember how to say the verb "to speak"? Instructor: How do you ask a friend Do you speak Spanish?

Instructor: Do you remember how to say the verb to speak? Instructor: How do you ask a friend Do you speak Spanish? Learning Spanish Like Crazy Spoken Spanish Lección Dos. Listen to the following conversation: Male: Hablas inglés? Female: Sí, hablo inglés porque practico todos los días. Male: Dónde? Female: Practico

Más detalles

Reported Speech (2) Reported Speech (2)

Reported Speech (2) Reported Speech (2) Reported Speech (2) Área Lectura y Escritura, Inglés Resultados de aprendizaje Conocer el uso de reported speech en contextos de escritura formal. Utilizar las diversas formas verbales de reported speech

Más detalles

Will (2) Will (2) When we talk about the future, we often say what someone has arranged to do or intend to do. Do not use will in this situation:

Will (2) Will (2) When we talk about the future, we often say what someone has arranged to do or intend to do. Do not use will in this situation: Will (2) Área Lectura y Escritura, Inglés Resultados de aprendizaje Conocer el uso de will en contextos de escritura formal. Diferenciar el uso de will con otros indicadores de futuro. Utilizar las diversas

Más detalles

COMPARATIVO. En inglés existen 3 tipos de comparativo: INFERIORIDAD, IGUALDAD Y SUPERIORIDAD

COMPARATIVO. En inglés existen 3 tipos de comparativo: INFERIORIDAD, IGUALDAD Y SUPERIORIDAD COMPARATIVO En inglés existen 3 tipos de comparativo: INFERIORIDAD, IGUALDAD Y SUPERIORIDAD 1) COMPARATIVO DE INFERIORIDAD: Estructura: [less + than] ///// [not as...as] Ejemplo: He is less intelligent

Más detalles

UNIVERSIDAD LIBRE FACULTAD DE INGENIERIA DEPARTAMENTO DE CIENCIAS BASICAS GUIA DE TRABAJO EN INGLES

UNIVERSIDAD LIBRE FACULTAD DE INGENIERIA DEPARTAMENTO DE CIENCIAS BASICAS GUIA DE TRABAJO EN INGLES UNIVERSIDAD LIBRE FACULTAD DE INGENIERIA DEPARTAMENTO DE CIENCIAS BASICAS GUIA DE TRABAJO EN INGLES GUIA No3 TIEMPO FUTURO NOMBRE DE LA ASIGNATURA INGLES 2 TITULO DURACION BIBLIOGRAFIA SUGERIDA AUTOR TIEMPO

Más detalles

Can, could y be able to

Can, could y be able to Can, could y be able to Can expresa la capacidad para hacer algo, una posibilidad, y también se usa para pedir permiso. Pero no se utiliza para expresar probabilidad. (Ver May y might) Negación forma contraída

Más detalles

Worksheet 3: Past Simple v/s Present Perfect. Past Simple v/s Present Perfect

Worksheet 3: Past Simple v/s Present Perfect. Past Simple v/s Present Perfect Worksheet 3: Past Simple v/s Present Perfect NIVEL A.E. C.M.O. HABILIDAD Cuarto Medio El estudiante debe ser capaz de : -Generar entendimiento, uso y aplicación correcta de ambos tiempos verbales. Pasado

Más detalles

MODELO DE EXAMEN DE INGLÉS MENTOR MÓDULOS 1-2

MODELO DE EXAMEN DE INGLÉS MENTOR MÓDULOS 1-2 MODELO DE EXAMEN DE INGLÉS MENTOR MÓDULOS 1-2 AVISO: Este documento es un ejemplo muy similar, tanto en forma como estructura, al examen de cada convocatoria. Prueba a hacerlo como una actividad de repaso.

Más detalles

3. LOS TIEMPOS PRESENTES PERFECTOS

3. LOS TIEMPOS PRESENTES PERFECTOS This project funded by Leonardo da Vinci been carried out with the support of the European Community. The content of this project does not necessarily reflect the position of the European Community or

Más detalles

PARTE ESPECÍFICA. OPCIÓN A MATERIA: INGLÉS

PARTE ESPECÍFICA. OPCIÓN A MATERIA: INGLÉS CALIFICACIÓN: PRUEBAS DE ACCESO A CICLOS FORMATIVOS DE GRADO SUPERIOR DE FORMACIÓN PROFESIONAL Septiembre 2009. Resolución de 30 de marzo de 2009 (DOCM del día 7 de abril) Centro de examen Instrucciones

Más detalles

Reflexive Pronouns. Área Lectura y Escritura

Reflexive Pronouns. Área Lectura y Escritura Reflexive Pronouns Área Lectura y Escritura Resultados de aprendizaje Conocer el uso de los pronombres reflexivos en inglés. Aplicar los pronombres reflexivos en textos escritos. Contenidos 1. Pronombres

Más detalles

PRUEBA LIBRE DE GRADUADO EN EDUCACIÓN SECUNDARIA

PRUEBA LIBRE DE GRADUADO EN EDUCACIÓN SECUNDARIA FORMACIÓN BÁSICA DE PERSONAS ADULTAS ( Decreto 79/1998, BOC nº 72 ) PRUEBA LIBRE DE GRADUADO EN Mayo de 2006 ÁREA DE COMUNICACIÓN IDIOMA EXTRANJERO (INGLÉS) DATOS PERSONALES NOMBRE Y APELLIDOS Nº DE DNI

Más detalles

Unidad Idiomas Transcripción

Unidad Idiomas Transcripción Transcripción Texto Inicial Hola! Bienvenidos al texto inicial de la unidad Idiomas. Empecemos. Soy Tony y tengo veinticuatro años. Me gusta aprender idiomas. Hablo tres idiomas diferentes. Ahora estoy

Más detalles

Lengua adicional al español IV

Lengua adicional al español IV Lengua adicional al español IV Topic 11 Life little lessons Introduction In this lesson you will study: Time clauses are independent clauses. These are the clauses that tell you the specific time when

Más detalles

PRUEBA LIBRE DE GRADUADO EN EDUCACIÓN SECUNDARIA

PRUEBA LIBRE DE GRADUADO EN EDUCACIÓN SECUNDARIA FORMACIÓN BÁSICA DE PERSONAS ADULTAS ( Decreto 79/1998, BOC nº 72 ) PRUEBA LIBRE DE GRADUADO EN EDUCACIÓN SECUNDARIA Mayo de 2007 ÁREA DE COMUNICACIÓN IDIOMA EXTRANJERO (INGLÉS) DATOS PERSONALES NOMBRE

Más detalles

TEORÍA. Negativas e interrogativas de verbos regulares e irregulares

TEORÍA. Negativas e interrogativas de verbos regulares e irregulares TEORÍA Afirmativa Verbos regulares (-ed) I / You played He / She / It played We / You / They played Los verbos irregulares tienen cada uno su forma de pasado que hay que aprender junto con el verbo y su

Más detalles

Will (Introduction) Área Lectura y Escritura, Inglés

Will (Introduction) Área Lectura y Escritura, Inglés Will (Introduction) Área Lectura y Escritura, Inglés Resultados de aprendizaje Conocer el uso de will en contextos de escritura formal. Diferenciar el uso de will con otros indicadores de futuro. Utilizar

Más detalles

FORMAT B2 SPEAKING EXAM

FORMAT B2 SPEAKING EXAM FORMAT B2 SPEAKING EXAM PRODUCCIÓN ORAL 25% 1 2 3 El examinador, de manera alternativa, hará preguntas a los dos alumnos. (4-5 min en total) Cada candidato tiene 15 segundos para preparar un tema determinado

Más detalles

SPANISH WITH PAUL MINI COURSE 9

SPANISH WITH PAUL MINI COURSE 9 SPANISH WITH PAUL MINI COURSE 9 SPANISHWITHPAUL.COM Hello everyone and welcome to Mini Course 9. In this episode I'll show you the easiest way to talk about the future in Spanish along with giving you

Más detalles

Learning Masters. Early: Force and Motion

Learning Masters. Early: Force and Motion Learning Masters Early: Force and Motion WhatILearned What important things did you learn in this theme? I learned that I learned that I learned that 22 Force and Motion Learning Masters How I Learned

Más detalles

Inspired Beginners Podcast 30 Horarios Españoles

Inspired Beginners Podcast 30 Horarios Españoles Inspired Beginners Podcast 30 Horarios Españoles Contents 1. Key Vocabulary and Grammar 2 2. The Transcript of the conversation 3 3. Translation of the conversation 4 4. Vocab Building (add to the list)

Más detalles

Nivel 2. Proba escrita / Prueba escrita Competencia Clave: Comunicación en Lingua Inglesa/Comunicación en Lengua Inglesa

Nivel 2. Proba escrita / Prueba escrita Competencia Clave: Comunicación en Lingua Inglesa/Comunicación en Lengua Inglesa CLI-N2-11 Nivel 2. Proba escrita / Prueba escrita Competencia Clave: Comunicación en Lingua Inglesa/Comunicación en Lengua Inglesa Primeiro apelido / Primer apellido Segundo apelido / Segundo apellido

Más detalles

GUÍA de INGLÉS I UNIDAD 3 EXPRESANDO ACTIVIDADES COTIDIANAS, GUSTOS Y PREFERENCIAS.

GUÍA de INGLÉS I UNIDAD 3 EXPRESANDO ACTIVIDADES COTIDIANAS, GUSTOS Y PREFERENCIAS. GUÍA de INGLÉS I UNIDAD 3 EXPRESANDO ACTIVIDADES COTIDIANAS, GUSTOS Y PREFERENCIAS. EN ESTA GUÍA ENCONTRARÁS EJEMPLOS DE CONVERSACIONES PREGUNTANDO POR HABITOS Y GUSTOS O PREFERENCIAS. IMPORTANTE: Para

Más detalles

TRABAJO DE RECUPERACION 10 CUARTO PERIODO

TRABAJO DE RECUPERACION 10 CUARTO PERIODO TRABAJO DE RECUPERACION 10 CUARTO PERIODO NAME: DATE: Indicador de desempeño 1: Diferencia y utiliza correctamente los verbos modales SHOULD, HAVE TO y MUST al expresar varios grados de obligación, reconociendo

Más detalles

Víctor Morales 2014 Interrogative pronouns

Víctor Morales 2014 Interrogative pronouns 2. Relaciona los pronombres interrogativos con sus respuestas. 3. Escribe las palabras en la columna correspondiente. in England 4. Lee las preguntas y relaciónalas con el dibujo correspondiente. Luego

Más detalles

1 Utiliza there is o there are para completar estas frases:. (soluciones en página 8)

1 Utiliza there is o there are para completar estas frases:. (soluciones en página 8) NOTA: En la prueba de seguimiento entrarán los siguientes contenidos: tema 1 completo y tema 2: los adjetivos posesivos, los meses del año. El genitivo sajón no entraría hasta la siguiente prueba. 2º ESO

Más detalles

Shortcut to Informal Spanish Conversations Level 2 Lesson 1

Shortcut to Informal Spanish Conversations Level 2 Lesson 1 Shortcut to Informal Spanish Conversations Level 2 Lesson 1 These lessons extend on the ideas from Shortcut to Informal Spanish Conversations Level 1 http://www.informalspanish.com and Shortcut to Spanish

Más detalles

TEORÍA. El pasado simple (simple past) se usa para expresar acciones y situaciones del pasado.

TEORÍA. El pasado simple (simple past) se usa para expresar acciones y situaciones del pasado. TEORÍA REVISION TENSES: SIMPLE PAST, PAST CONTINUOUS. El pasado simple (simple past) se usa para expresar acciones y situaciones del pasado. We had dinner at 8:30 last night. She worked until late yesterday.

Más detalles

El estilo indirecto inglés.

El estilo indirecto inglés. El estilo indirecto inglés. El "estilo indirecto" es una estructura que se emplea para repetir lo que alguien ha anteriormente dicho ("estilo directo"): John: "My name is John" (estilo directo) (Mi nombre

Más detalles

Anselmo Lorenzo-Sección Morata de Tajuña. Apoyo Libro de Texto (sí/no): No

Anselmo Lorenzo-Sección Morata de Tajuña. Apoyo Libro de Texto (sí/no): No TEORÍA REVISION TENSES: PRESENT SIMPLE, PRESENT CONTINUOUS Se usa el presente simple (simple present) para expresar rutinas, hábitos y costumbres. We have dinner at 8:30 every day. She goes dancing on

Más detalles

Learning Masters. Early: Animal Bodies

Learning Masters. Early: Animal Bodies Learning Masters Early: Animal Bodies WhatILearned What important things did you learn in this theme? I learned that I learned that I learned that 22 Animal Bodies Learning Masters How I Learned Good readers

Más detalles

Vermont Mini-Lessons: Leaving A Voicemail

Vermont Mini-Lessons: Leaving A Voicemail Vermont Mini-Lessons: Leaving A Voicemail Leaving a Voice Mail Message Learning Objective 1) When to leave a message 2) How to leave a message Materials: 1) Voice Mail Template blanks & samples 2) Phone

Más detalles

Flashcards Series 3 El Aeropuerto

Flashcards Series 3 El Aeropuerto Flashcards Series 3 El Aeropuerto Flashcards are one of the quickest and easiest ways to test yourself on Spanish vocabulary, no matter where you are! Test yourself on just these flashcards at first. Then,

Más detalles

Presente simple. I want a cup of tea. = now The sun rises in the east. = all time I play tennis on Sunday mornings. = habits

Presente simple. I want a cup of tea. = now The sun rises in the east. = all time I play tennis on Sunday mornings. = habits El presente simple es uno de los tiempos verbales más comunes en inglés. Se puede referir al presente (ahora), pero también se puede referir a todo el tiempo, a situaciones permanentes y hábitos. I want

Más detalles

ÁMBITO DE COMUNICACIÓN Lengua extranjera: Inglés

ÁMBITO DE COMUNICACIÓN Lengua extranjera: Inglés CONSEJERÍA DE EDUCACIÓN PRUEBAS LIBRES PARA LA OBTENCIÓN DIRECTA DEL TÍTULO DE GRADUADO EN EDUCACIÓN SECUNDARIA OBLIGATORIA POR LAS PERSONAS MAYORES DE 18 AÑOS (Convocatoria septiembre 2010). APELLIDOS

Más detalles

F. Dr. Dominguez. Click here if your download doesn"t start automatically

F. Dr. Dominguez. Click here if your download doesnt start automatically Carlos J. Finlay. Su centenario (1933). Su descubrimiento (1881). Estado actual de su doctrina (1942). 1º edición en español. Traducción al castellano de Raquel Catalá Click here if your download doesn"t

Más detalles

I can t ice skate very well!

I can t ice skate very well! UNIT 10 I can t ice skate very well! Temas: 1. Deportes 2. Preguntas Wh con presente simple y deportes 3. can y can t Sports Activity 1 Relaciona las oraciones y los dibujos a.- Jenny loves skiing in winter

Más detalles

CONDITIONALS: ZERO & FIRST

CONDITIONALS: ZERO & FIRST CONDITIONALS: ZERO & FIRST Tabla de contenido ZERO CONDITIONAL... 3 FIRST CONDITIONAL... 4 FIRST VS. ZERO CONDITIONAL... 4 EXERCISE 1... 5 EXERCISE 2... 6 EXERCISE 3... 7 EXERCISE 4... 8 ZERO CONDITIONAL

Más detalles

STAR/Cross-age Tutoría Frases del Sr. Fry Grupo 1 Práctique leyendo con su niño(a) 5 frases diariamente. Continue con las siguiente 5 frases cuando

STAR/Cross-age Tutoría Frases del Sr. Fry Grupo 1 Práctique leyendo con su niño(a) 5 frases diariamente. Continue con las siguiente 5 frases cuando Grupo 1 1. the little boy el niño pequeño 2. a good boy un buen niño 3. is about me es acerca de mí 4. then you give luego tú das 5. was to come iba a suceder 6. old and new viejo y nuevo 7. what we know

Más detalles

Lista 1. Nombre. Lista 5. Lista 4 Lista 3 Lista 2. Lista 1. Lista 10. Lista 9. Lista 8. Lista 7. Lista 6

Lista 1. Nombre. Lista 5. Lista 4 Lista 3 Lista 2. Lista 1. Lista 10. Lista 9. Lista 8. Lista 7. Lista 6 Nombre Lista 1 Lista 10 Lista 9 Lista 8 Lista 7 Lista 6 Lista 5 Lista 4 Lista 3 Lista 2 Lista 1 Yo (I) Y (and) Un (a, an) Una (a-for female) Veo (I see) Mi (my) Tu (you) A (to) Al (to) Así (like this)

Más detalles

LICEO ARKADIA COLOMBIA Sendero para un saber transformador FORMACIÓN INTEGRAL CON CALIDAD Y EXCELENCIA

LICEO ARKADIA COLOMBIA Sendero para un saber transformador FORMACIÓN INTEGRAL CON CALIDAD Y EXCELENCIA TALLER DE INGLES GRADO PRIMERO (DESARROLLAR EN CASA) TALLER DE INGLES GRADO SEGUNDO (DESARROLLAR EN CASA) TALLER DE INGLES GRADO SEGUNDO (DESARROLLAR EN CASA) TALLER DE INGLES GRADO TERCERO (DESARROLLAR

Más detalles

Teeeny teeeny tiny little pieces of rocks. Anncr: But to her two year-old son, exploring the world around him, she makes perfect sense.

Teeeny teeeny tiny little pieces of rocks. Anncr: But to her two year-old son, exploring the world around him, she makes perfect sense. Below you will find the National Radio PSA Scripts. To listen to the radio spots, please go to: http://online.unitedway.org/bornlearning Born Learning Radio :60 At the Beach Ocean sounds Over there? Over

Más detalles

1. DEFINICIÓN. CONJUNCIONES

1. DEFINICIÓN. CONJUNCIONES 1 1. DEFINICIÓN. CONJUNCIONES Son oraciones condicionales aquellas en las que el cumplimiento de la acción enunciada en la oración principal o apódosis depende del cumplimiento de la acción enunciada en

Más detalles

An explanation by Sr. Jordan

An explanation by Sr. Jordan & An explanation by Sr. Jdan direct object pronouns We usually use Direct Object Pronouns to substitute f it them in a sentence when the it them follows the verb. Because of gender, him and her could also

Más detalles

Oraciones poderosas, resultados sobrenaturales: Cómo orar como Moisés, Elías, Ana, y otros héroes de la Biblia (Spanish Edition)

Oraciones poderosas, resultados sobrenaturales: Cómo orar como Moisés, Elías, Ana, y otros héroes de la Biblia (Spanish Edition) Oraciones poderosas, resultados sobrenaturales: Cómo orar como Moisés, Elías, Ana, y otros héroes de la Biblia (Spanish Edition) Mike Shreve Click here if your download doesn"t start automatically Download

Más detalles

FORMAT B1 SPEAKING EXAM

FORMAT B1 SPEAKING EXAM FORMAT B1 SPEAKING EXAM PARTE 1 El examinador, de manera alternativa, hará preguntas a los dos alumnos (4-5 min en total) PRODUCCIÓN ORAL 25% PARTE 2 PARTE 3 Cada candidato tiene 15 segundos para preparar

Más detalles

Reported speech Autor: Patricia Elizabeth Pérez Solís

Reported speech Autor: Patricia Elizabeth Pérez Solís Reported speech Autor: Patricia Elizabeth Pérez Solís 1 Presentación del curso El estilo indirecto en inglés tiene sus peculiaridades, las cuales es necesario conocer si quieres dominar la lengua del trabajo

Más detalles

5.1 EL CONDICIONAL EN LOS VERBOS MODALES (COULD, WOULD, SHOULD)

5.1 EL CONDICIONAL EN LOS VERBOS MODALES (COULD, WOULD, SHOULD) This project funded by Leonardo da Vinci has been carried out with the support of the European Community. The content of this project does not necessarily reflect the position of the European Community

Más detalles

What is family health history?

What is family health history? Family Health History Project Pre-Survey What is family health history? Family health history is information about diseases that run in your family, as well as the eating habits, activities, and environments

Más detalles

SPANISH WITH PAUL MINI COURSE 7

SPANISH WITH PAUL MINI COURSE 7 SPANISH WITH PAUL MINI COURSE 7 SPANISHWITHPAUL.COM Hello everyone and welcome to mini course 7, The focus of this course is on the angle of we and how to express it using many of our core modal verbs

Más detalles

CAN. I can swim. Sé nadar. I know how to swim. Sé como nadar. l'll be able to go tonight. Podré ir esta noche.

CAN. I can swim. Sé nadar. I know how to swim. Sé como nadar. l'll be able to go tonight. Podré ir esta noche. CAN Sólo se usa en el presente, para el resto de tiempos se utiliza to be able to. En algunos casos puede ser sustituido por to know how to. Se puede traducir por poder o saber. I can swim. Sé nadar. I

Más detalles

Belleza interior: 22 consejos para embellecer tu carácter (Especialidades Juveniles) (Spanish Edition)

Belleza interior: 22 consejos para embellecer tu carácter (Especialidades Juveniles) (Spanish Edition) Belleza interior: 22 consejos para embellecer tu carácter (Especialidades Juveniles) (Spanish Edition) Click here if your download doesn"t start automatically Belleza interior: 22 consejos para embellecer

Más detalles

Cuáles son los Verbos irregulares? Como norma general para formar el pasado en inglés se añade -ed a un verbo. work worked

Cuáles son los Verbos irregulares? Como norma general para formar el pasado en inglés se añade -ed a un verbo. work worked U.E Colegio 19 de Abril Profesora Mary Cardenas Inglès Tercer Año. Guia de clase de los días: 3er año A: viernes 25/10, Lunes 28/10 y viernes 01/11 3er año B : martes 22/10, lunes 28/10 y martes 29/11

Más detalles

Inspired Beginner s Podcast 14 Quedar

Inspired Beginner s Podcast 14 Quedar Inspired Beginner s Podcast 14 Quedar Contents 1. Key Vocabulary and Grammar 2 2. The Transcript of the conversation 3 3. Translation of the conversation 4 4. Vocab Building (add to the list) 7 5. Cool

Más detalles

REFUERZO EDUCATIVO de INGLÉS. Área/Materia: INGLÉS Curso: 2º ESO Grupo: Número: Curso lectivo: 2013-14 Fecha presentación RE: SEPTIEMBRE 2014

REFUERZO EDUCATIVO de INGLÉS. Área/Materia: INGLÉS Curso: 2º ESO Grupo: Número: Curso lectivo: 2013-14 Fecha presentación RE: SEPTIEMBRE 2014 E. S. O. COLEGIO NSTRA. SRA. DEL RECUERDO Jefatura de Estudios REFUERZO EDUCATIVO de INGLÉS Departamento: INGLÉS Alumno: Área/Materia: INGLÉS Curso: 2º ESO Grupo: Número: Profesor: Tutor/a: Curso lectivo:

Más detalles

PREPOSITIONS OF PLACE: AT / IN / ON

PREPOSITIONS OF PLACE: AT / IN / ON PREPOSITIONS OF PLACE: AT / IN / ON We say that somebody / something is: in a line / in a row / in a queue in bed in the country / in the countryside in the sky / in the world in a photograph in a picture

Más detalles

Indirect Object Pronouns

Indirect Object Pronouns Indirect Object Pronouns We ve seen three types of pronouns so far: Subject: yo, tú, él Reflexive: me, te, se Direct object: me, te, lo, la In this slide show, we are going to look at one more type: indirect

Más detalles

Indirect Object Pronouns. Spanish

Indirect Object Pronouns. Spanish Indirect Object Pronouns Spanish Indirect Object Pronouns We ve seen three types of pronouns so far: Subject: yo, tú, él Reflexive: me, te, se Direct object: me, te, lo, la In this slide show, we are going

Más detalles

Adjectives; Demonstrative

Adjectives; Demonstrative Adjectives; Demonstrative I. Introduction The demonstrative adjectives in English are this, that, these, and those. They are used to point out specific people or things. In Spanish the demonstrative adjectives

Más detalles

INGLÉS UNIDAD 7: LOS VERBOS ESPECIALES

INGLÉS UNIDAD 7: LOS VERBOS ESPECIALES INGLÉS UNIDAD 7: LOS VERBOS ESPECIALES maria.carrillo@umh.es Prof. María a José Carrillo Martínez ana.molla@umh.es Prof. Ana María Mollá Mollá rverdu@umh.es Prof. Rosario Verdú Durá UNIDAD 7: LOS VERBOS

Más detalles

English 3. By the end of this lesson you will be able to:

English 3. By the end of this lesson you will be able to: English 3 Unit 8 What if? Learning Objectives By the end of this lesson you will be able to: Talk about imaginary situations or events in the present and the future. Use the second conditional to communicate

Más detalles

Quiero comer comida china I want to eat Chinese food Me gusta bailar I like to dance

Quiero comer comida china I want to eat Chinese food Me gusta bailar I like to dance In Spanish, many useful expressions are formed by combining two verbs. When this occurs, the first verb is conjugated, while the second verb remains in the infinitive form. Quiero comer comida china I

Más detalles

2. LOS TIEMPOS PASADOS

2. LOS TIEMPOS PASADOS This project funded by Leonardo da Vinci has been carried out with the support of the European Community. The content of this project does not necessarily reflect the position of the European Community

Más detalles

Vicky Christina Barcelona

Vicky Christina Barcelona Vicky Christina Barcelona by Woody Allen LAFS Scene Study Film Production Course 323.860.0789 Copyrighted material for educational use only Vicki Christina Barcelona 2/12/10 1. INT. S HOUSE/KITCHEN - DAY

Más detalles

"El hombre de rojo" Free lesson. unlimitedspanish.com

El hombre de rojo Free lesson. unlimitedspanish.com "El hombre de rojo" Free lesson unlimitedspanish.com INSTRUCTIONS This lesson is a shorter version of one type of the lessons you can find at www.unlimitedspanish.com. The lesson is developed through questions.

Más detalles

Present Perfect Continuous / Presente Perfecto Continuo

Present Perfect Continuous / Presente Perfecto Continuo Present Perfect Continuous / Presente Perfecto Continuo Área Lectura y Escritura, Inglés Resultados de aprendizaje Conocer el uso del presente perfecto continuo en contextos de escritura formal. Utilizar

Más detalles

Objetivo: You will be able to You will be able to

Objetivo: You will be able to You will be able to Nombre: Fecha: Clase: Hora: Título (slide 1) Las cosas _ Capítulo 2 1 (Chapter Two, First Step) Objetivo: You will be able to You will be able to First look at the other sheet of vocabulary and listen,

Más detalles

El dilema latinoamericano--hacia el siglo XXI: Estado y politicas economicas en Mexico, Brasil y Argentina (Texto y contexto) (Spanish Edition)

El dilema latinoamericano--hacia el siglo XXI: Estado y politicas economicas en Mexico, Brasil y Argentina (Texto y contexto) (Spanish Edition) El dilema latinoamericano--hacia el siglo XXI: Estado y politicas economicas en Mexico, Brasil y Argentina (Texto y contexto) (Spanish Edition) Gustavo Ernesto Emmerich Click here if your download doesn"t

Más detalles

Billy y Las Botas. Table of Contents. Lyrics in Spanish Only. Pg 3-4 Lyrics in Spanish with English Translation. Cloze activity Easy*

Billy y Las Botas. Table of Contents. Lyrics in Spanish Only. Pg 3-4 Lyrics in Spanish with English Translation. Cloze activity Easy* Table of Contents Pg 2 Lyrics in Spanish Only Pg 3-4 Lyrics in Spanish with English Translation Pg 5 Pg 6 Cloze activity Easy* Cloze activity Hard* *Instructions for Cloze Activities: 1) Print out copies

Más detalles

13) a very interesting book about Islamic culture

13) a very interesting book about Islamic culture Escribe el verbo entre paréntesis en "past simple" o "present perfect"según corresponda: 1) They and are now on their honeymoon (To get married) 2) I studying 10 years ago (To finish) 3) I a very interesting

Más detalles

PRÁCTICA DEL CURSO EN AUDIO

PRÁCTICA DEL CURSO EN AUDIO PRÁCTICA DEL CURSO EN AUDIO FRASES Y OTROS Tengo hambre así que quiero ir a comer algo ahora I am hungry so I want to go to eat something now Es importante para mi hablar inglés. It is important for me

Más detalles

EL FUTURO EL FUTURO SIMPLE EL FUTURO CONTINUO EL FUTURO PERFECTO EJERCICIOS

EL FUTURO EL FUTURO SIMPLE EL FUTURO CONTINUO EL FUTURO PERFECTO EJERCICIOS EL FUTURO EL FUTURO SIMPLE EL FUTURO CONTINUO EL FUTURO PERFECTO EJERCICIOS En inglés hay 3 maneras de realizar el futuro. En este tema veremos las diferentes formas de expresar las acciones futuras. EL

Más detalles

English 3. By the end of this lesson you will be able to:

English 3. By the end of this lesson you will be able to: English 3 Unit 10 What s up? Learning Objectives By the end of this lesson you will be able to: Use the present perfect continuous to talk about recent activities. Use since, for and in with the present

Más detalles

Derecho administrativo: General y colombiano (Spanish Edition)

Derecho administrativo: General y colombiano (Spanish Edition) Derecho administrativo: General y colombiano (Spanish Edition) Click here if your download doesn"t start automatically Derecho administrativo: General y colombiano (Spanish Edition) Derecho administrativo:

Más detalles

Can, could and be able to. Can, could and be able to

Can, could and be able to. Can, could and be able to Can, could and be able to Área Lectura y Escritura, Inglés Resultados de aprendizaje Conocer las diferencias de uso entre can, could y be able to. Utilizar los verbos modales can, could y be able to en

Más detalles

Hello I m your worksheet!

Hello I m your worksheet! Hello I m your worksheet! 10 Phrasal verbs relacionados con el trabajo To settle down Ok everyone, settle down, the meeting is about to start. To get through We have a lot to get through in this meeting.

Más detalles

practice simple present and frequency adverbs

practice simple present and frequency adverbs SECTION 10 THEME 10 Objective: Simple Present Introduction: Practice Conceptual map: practice simple present and frequency adverbs Development: Adverbs of Frequency - Adverbios de Frecuencia Se utilizan

Más detalles

La enseñanza del derecho: Métodos, técnicas, procedimientos y estrategias (Biblioteca Jurídica Porrúa) (Spanish Edition)

La enseñanza del derecho: Métodos, técnicas, procedimientos y estrategias (Biblioteca Jurídica Porrúa) (Spanish Edition) La enseñanza del derecho: Métodos, técnicas, procedimientos y estrategias (Biblioteca Jurídica Porrúa) (Spanish Edition) Luis Guerra Vicente Click here if your download doesn"t start automatically La enseñanza

Más detalles

7 Secretos para ser millonario (Spanish Edition)

7 Secretos para ser millonario (Spanish Edition) 7 Secretos para ser millonario (Spanish Edition) Juan Antonio Guerrero Cañongo Click here if your download doesn"t start automatically 7 Secretos para ser millonario (Spanish Edition) Juan Antonio Guerrero

Más detalles

Con el imán de la memoria y otros poemas (Letras Mexicanas) (Spanish Edition)

Con el imán de la memoria y otros poemas (Letras Mexicanas) (Spanish Edition) Con el imán de la memoria y otros poemas (Letras Mexicanas) (Spanish Edition) Beltrán Gerardo Click here if your download doesn"t start automatically Con el imán de la memoria y otros poemas (Letras Mexicanas)

Más detalles

PROGRAMA INGLÉS A1 OBJETIVOS CONTENIDOS

PROGRAMA INGLÉS A1 OBJETIVOS CONTENIDOS PROGRAMA INGLÉS A1 OBJETIVOS CONTENIDOS Los objetivos específicos son: - Comprender el sentido general, los puntos principales e información específica de textos orales breves, bien estructurados, trasmitidos

Más detalles

REPORTED SPEECH. Estilo indirecto: He said that. A) Podemos contar lo que alguien dijo de dos maneras:

REPORTED SPEECH. Estilo indirecto: He said that. A) Podemos contar lo que alguien dijo de dos maneras: REPORTED SPEECH A) Podemos contar lo que alguien dijo de dos maneras: 1. Repitiendo sus palabras exactas, es decir, empleando el estilo directo. - I have to go now, she said. - We lived in Paris for three

Más detalles

Informe de diagnóstico sobre Roaming Internacional a partir del cuestionario sobre los Servicios de Roaming Internacional (Spanish Edition)

Informe de diagnóstico sobre Roaming Internacional a partir del cuestionario sobre los Servicios de Roaming Internacional (Spanish Edition) Informe de diagnóstico sobre Roaming Internacional a partir del cuestionario sobre los Servicios de Roaming Internacional (Spanish Edition) OSIPTEL Organismo Click here if your download doesn"t start automatically

Más detalles

Unit 6: Business and pleasure. Introduction Reading and listening: Around the world. Grammar Present continuous. Working life Shopping.

Unit 6: Business and pleasure. Introduction Reading and listening: Around the world. Grammar Present continuous. Working life Shopping. Unit 6: Business and pleasure. Introduction Reading and listening: Around the world. Grammar Present continuous. Working life Shopping. Reading and listening: shopping. Shopping for clothes: 1, 2 and 3.

Más detalles

DONACION DE OLD TIME FOUNDATION A NIKAO MAORI SCHOOL RAROTONGA ISLAS COOK OCTUBRE 2007

DONACION DE OLD TIME FOUNDATION A NIKAO MAORI SCHOOL RAROTONGA ISLAS COOK OCTUBRE 2007 DONACION DE OLD TIME FOUNDATION A NIKAO MAORI SCHOOL RAROTONGA ISLAS COOK OCTUBRE 2007 La escuela primaria Nikao Maori School fue fundada en 1955. Es una escuela pública y tiene actualmente 123 alumnos.

Más detalles

TEXAS STATE TEACHERS ASSOCIATION

TEXAS STATE TEACHERS ASSOCIATION TEXAS STATE TEACHERS ASSOCIATION You have more to offer your child than you think. Thanks to your hard work and sacrifice, your child is enrolled in a Texas public school a learning environment that can

Más detalles

Vivir en la luz., libro de trabajo

Vivir en la luz., libro de trabajo Vivir en la luz., libro de trabajo Shakti Gawain Click here if your download doesn"t start automatically Vivir en la luz., libro de trabajo Shakti Gawain Vivir en la luz., libro de trabajo Shakti Gawain

Más detalles

EL ESTILO INDIRECTO (REPORTED SPEECH)

EL ESTILO INDIRECTO (REPORTED SPEECH) EL ESTILO INDIRECTO () **El estilo indirecto es la forma de reproducir en tercera persona lo que alguien ha dicho textualmente. I m tired she said. She said that she was tired. Como se observa en el ejemplo

Más detalles

Competencia en Comunicación Lingüística en Lengua Inglesa

Competencia en Comunicación Lingüística en Lengua Inglesa INDIVIDUALIZADA. Competencia en Comunicación Lingüística en Lengua Inglesa / Educación Primaria / 3º Curso 1 EVALUACIÓN INDIVIDUALIZADA CURSO 2014/15 3º de Primaria Cuaderno Competencia en Comunicación

Más detalles

Spanish for beginners

Spanish for beginners You arrived in Madrid on your own, but it wasn't long before you ended up with some company. Now you're going to need to understand some directions. PREVIAMENTE... PREVIOUSLY... Es la hora de la merienda.

Más detalles

PRUEBAS DE ACCESO A CICLOS FORMATIVOS DE GRADO SUPERIOR

PRUEBAS DE ACCESO A CICLOS FORMATIVOS DE GRADO SUPERIOR Orden 4879/2008 de 21 de octubre de 2008, de la Consejería de Educación (B.O.C.M. 10.11.2008) APELLIDOS: NOMBRE: Nº documento de identificación: CALIFICACIÓN De 0 a 10 (Sin Decimales) PARTE COMÚN: INGLÉS

Más detalles

Tema 11 WILL. I won t eat You won t eat He won t eat She won t eat It won t eat We won t eat You won t eat They won t eat

Tema 11 WILL. I won t eat You won t eat He won t eat She won t eat It won t eat We won t eat You won t eat They won t eat Tema 11 WILL (FUTURO PARA PREDICCIONES Y PROMESAS) CON ESTE TEMA APRENDEREMOS : 1. a hablar sobre planes a corto plazo o en fecha próxima 2. hablar sobre predicciones y promesas 3. a utilizar la forma

Más detalles

Learning Spanish Like Crazy. Spoken Spanish Lección Uno. Listen to the following conversation. Male: Hola Hablas inglés? Female: Quién?

Learning Spanish Like Crazy. Spoken Spanish Lección Uno. Listen to the following conversation. Male: Hola Hablas inglés? Female: Quién? Learning Spanish Like Crazy Spoken Spanish Lección Uno. Listen to the following conversation. Male: Hola Hablas inglés? Female: Quién? Male: Tú. Hablas tú inglés? Female: Sí, hablo un poquito de inglés.

Más detalles

CUESTIONARIO CONVOCATORIA DE SEPTIEMBRE 2015

CUESTIONARIO CONVOCATORIA DE SEPTIEMBRE 2015 CALIFICACIÓN: PRUEBAS LIBRES PARA LA OBTENCIÓN DEL TÍTULO DE GRADUADO EN EDUCACIÓN SECUNDARIA OBLIGATORIA DESTINADAS A PERSONAS MAYORES DE DIECIOCHO AÑOS EN LA COMUNIDAD AUTÓNOMA DE CASTILLA-LA MANCHA

Más detalles