86 % 45 % llocs de treball. plantilla de dones. persones sòcies. persones en itinerari d inserció. clients. facturació.

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "86 % 45 % llocs de treball. plantilla de dones. persones sòcies. persones en itinerari d inserció. clients. facturació."

Transcripción

1 Memòria de sostenibilitat 2014

2 2 Memòria de sostenibilitat 2014 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ 325 llocs de treball (31/12/2014) 86 % plantilla de dones 77 persones sòcies Aquesta memòria recull l activitat de Garbet Neteja i Manteniment Integral Empresa d Inserció SCCL (Garbet Cooperativa d Inserció), amb dades agregades de la cooperativa Feines de Casa. Ambdues cooperatives van aprovar la fusió el juny de 2014, tot i que administrativament no és efectiva fins al Conté informació compresa des de l 1 de gener fins al 31 de desembre de 2014, com també la participació en altres empreses: 100% de Garbet Serveis Integrals SLU 90% de la UTE Garbet - Nou Set Llinars (neteja a Llinars del Vallès) 70% de la UTE Garbet - Nou Set Vilafranca (neteja a Vilafranca del Penedès) 24% de la UTE Garbet - 2r System (Bugaderia Institut Català de la Salut) 41% de Garbet Bugaderia EI, SL La Memòria de sostenibilitat 2014 de Garbet es pot trobar a les pàgines web i Els comentaris sobre aquest document es poden fer arribar per correu electrònic a garbet@garbet.coop. 45 % persones en itinerari d inserció fons propis 453 clients facturació Presència a Catalunya, València i Mallorca

3 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ Memòria de sostenibilitat SUMAR ENS ENFORTEIX Teniu a les vostres mans la memòria de responsabilitat social 2014 de Garbet Cooperativa d Inserció. Ha estat un any clau per a la cooperativa, fruit de la decisió que van prendre les persones sòcies el 14 de juny de 2014 en l Assemblea General. Van aprovar la fusió de dues cooperatives per a convertir-se en un operador de referència i en la cooperativa i empresa d inserció més gran de Catalunya. Una vegada més constatem que sumar sempre enforteix i permet donar respostes a les noves polítiques socials, a les demandes del mercat, a les necessitats dels clients. I el resultat d una suma porta a mostrar-vos unes xifres diferents: augment del nombre de persones sòcies i treballadores, creixement en nombre de clients, increment de la facturació, nous productes, etc. En definitiva, més capacitat per a afrontar el futur. Ser una cooperativa forta vol dir estar compromesa amb els valors dia rere dia: propera, socialment responsable, democràtica, innovadora, visible, flexible, transparent. Els valors són el nostre full de ruta. I des del Consell Rector ho hem tingut molt present durant aquest primer any: apostant per acompanyar les persones, facilitant diferents espais de trobada, treballant en les assemblees, planificant junts el futur, donant-nos suport mutu amb tot l equip de direcció i gestió de la cooperativa. Perquè, al darrere d una fusió, hi ha milers d accions que no es veuen: organitzatives, laborals, de comunicació i de reorientació. I no oblidem que Garbet és una cooperativa d inserció i que el valor més gran, intrínsec, són les persones: la nostra missió passa per integrar i fomentar processos que promoguin la inserció social i laboral de col lectius en risc d exclusió social. Aquest és el tret diferencial d aquesta suma! Només ho podrem fer possible si els nostres clients continuen apostant per la tasca que duem a terme i s adhereixen a aquesta proposta de valor social. A tots ells els agraïm la confiança dipositada en nosaltres. Miquel Moré i Mateu President del Consell Rector

4 4 Memòria de sostenibilitat 2014 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ LA INSERCIÓ SOCIOLABORAL, L APOSTA DE GARBET Garbet Neteja i Manteniment Integral és una empresa d inserció que aposta per la incorporació sociolaboral de persones en una situació d exclusió social o amb un risc elevat d estar-hi. Aposta per un model empresarial de cooperativa de treball associat i d iniciativa social sense finalitat de lucre. Té oficines a Barcelona i Figueres (Alt Empordà). La inserció sociolaboral es treballa a partir de programes d atenció individualitzada destinats a les persones que segueixen itineraris d inserció, prestant serveis de neteja, manteniment, bugaderia i serveis auxiliars. El disseny de cada programa d atenció individualitzada s orienta a reforçar les habilitats de cada persona, reorientar el seu projecte professional, oferir una activitat innovadora, formació inicial i contínua i fomentar el treball en equip. Suara Cooperativa, especialitzada en la prestació de serveis d atenció a les persones, és l empresa promotora de Garbet i soci col laborador de Garbet. Hi aporta la seva organització, infraestructures i coneixements en la gestió de serveis públics.

5 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ Memòria de sostenibilitat JUNTS PER A SER MÉS EFICIENTS Garbet Cooperativa d Inserció i Feines de Casa Cooperativa van aprovar, el juny de 2014, la fusió de les dues empreses per a convertir-se en un operador de referència, avalat per Suara Cooperativa, que manté el nom de Garbet Cooperativa d Inserció. Les noves polítiques socials i les demandes del mercat, com també el valor i el potencial de cadascuna de les cooperatives, van acompanyar la fusió per a sumar els esforços i les voluntats de les dues empreses. La creació de la nova Garbet és una oportunitat per a visualitzar la intercooperació que des de fa uns anys les cooperatives han anat compartint i aprofundint. Garbet esdevé així una empresa d inserció de referència. La nova Garbet té ara més capacitat per a gestionar i invertir en projectes actuals i de futur, i d aquesta manera poder oferir a l Administració pública i als clients privats els serveis que requereixen. El nou Consell Rector, que recull la voluntat de l Assemblea General de sòcies i socis de la cooperativa, és integrat per Miquel Moré (president), Carme Castro (vicepresidenta), Anna Musons (secretària), Hugo Bescos (vocal), El Mostafa Darouich (vocal), Kadijatou Kejera (vocal), Doris Logroño (vocal), Maria Isabel Martín (vocal) i Maria Isabel Vallés (vocal). Oriol Gaspa és el gerent de Garbet Cooperativa d Inserció. CONSELL RECTOR. D esquerra a dreta, Maria Isabel Martín (vocal), Doris Logroño (vocal), El Mostafa Darouich (vocal), Anna Musons (secretària), Miquel Moré (president), Carme Castro (vicepresidenta), Maria Isabel Vallés (vocal), Kadijatou Kejera (vocal) i Hugo Bescos (vocal).

6 6 Memòria de sostenibilitat 2014 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ LA RESPOSTA, FLUIDA Organització Garbet adopta un treball en xarxa per a facilitar una resposta eficient a les necessitats. Cadascun dels serveis se situa al centre de l activitat i rep el suport de la seva unitat productiva i de les diferents àrees. DIRECCIÓ GENERAL ASSEMBLEA DE PERSONES SÒCIES DIRECCIÓ CORPORATIVA CONSELL RECTOR ÀREA DE PERSONES ÀREA DE FINANCES GERÈNCIA Controller ÀREA DE DESENVOLUPAMENT DE SERVEI Inserció Comercial Medi ambient CONTROL DE GESTIÓ COMUNICACIÓ Unitat de neteja Unitat de manteniment Unitat de serveis auxiliars Unitat de bugaderia MÀRQUETING PARTICIPACIÓ SOCIETÀRIA SERVEIS SERVEIS SERVEIS SERVEIS INNOVACIÓ Treball en xarxa per a facilitar una resposta eficient a les necessitats. Garbet i Feines de Casa van aprovar la seva fusió el juny de S han obert noves oficines al carrer Josep Estivill de Barcelona.

7 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ Memòria de sostenibilitat L OBJECTIU, LA QUALITAT La missió de Garbet Garbet és una cooperativa sense finalitat de lucre que promou la integració d aquells col lectius susceptibles d exclusió social. Fomenta la inserció sociolaboral oferint serveis que cobreixen les necessitats dels clients amb qualitat i eficàcia, a través d una gestió democràtica, propera a les persones i responsable socialment. Els valors de Garbet Qualitat ER-1146/2009 ES-2014/0292 PROPERA. Prioritza les persones com a centre de la seva activitat. SOCIALMENT RESPONSABLE. Promou la integració sociolaboral impulsant el progrés en els àmbits econòmic, social i mediambiental i generant ocupació estable. DEMOCRÀTICA. Aposta per la gestió democràtica amb la participació de les persones sòcies de la cooperativa. INNOVADORA. Fomenta els processos interns d innovació per a aconseguir una millora social. VISIBLE. Present i proactiva en el moviment cooperatiu. SOSTENIBLE. Treballa amb equilibri entre la viabilitat social i econòmica. FLEXIBLE. S adapta a les necessitats dels clients en cada moment. Garbet té, des de l any 2009, la certificació ISO 9001:2008, que l acredita com a empresa prestadora de serveis de qualitat a través dels seus processos, partint dels estàndards de qualitat i millora contínua. Des de l any 2014, també compta amb la certificació ISO de gestió ambiental. L abast d aquestes dues certificacions correspon a serveis de neteja, jardineria i manteniment mitjançant l aplicació de programes d inserció social i laboral de persones amb risc d exclusió. Acreditacions Des de l any 2010, és acreditada per la Generalitat com a empresa de serveis per a l Administració pública en els àmbits següents: conservació i manteniment d edificis serveis de neteja en general bugaderia i tint També és acreditada des de l any 2012 com a empresa instal ladora autoritzada en els àmbits següents: aparells de pressió electricitat: baixa tensió en categoria d especialista gas: categoria A (màxima) instal lacions frigorífiques instal lacions petrolíferes instal lacions tèrmiques en edificis (ACS i climatització) protecció contra incendis (totes les categories) Garbet obté la certificació ISO de gestió ambiental.

8 8 Memòria de sostenibilitat 2014 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ GRUPS D INTERÈS Persones sòcies Base essencial del model empresarial cooperatiu. Confi guren l Assemblea General de Garbet. Clients Aposten pels serveis prestats per Garbet, pel seu model d empresa i per la tasca d inserció sociolaboral. Entorn local Persones en itinerari d inserció Persones amb risc d exclusió social que segueixen un itinerari d inserció. Treballa a prop dels recursos del territori i de l Administració local per oferir llocs de feina. Entorn sectorial Participa activament en la Federació d Empreses d Inserció de Catalunya (FEICAT). Professionals Una de les peces clau de Garbet per a prestar un servei de qualitat adaptat a les peticions dels clients. Partners cooperatius Coordina els treballs amb Suara Cooperativa, que alhora és membre de Clade, Grup Empresarial Cooperatiu. La participació directa de tots els grups d interès amb els quals interactua Garbet permet desplegar la seva activitat i assolir els èxits com a cooperativa i com a empresa d inserció. L acció de tots aquests agents ajuda a adaptar les necessitats de cada situació amb una resposta professional.

9 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ Memòria de sostenibilitat GARBET, OPERADORA INTEGRAL DE SERVEIS AUXILIARS SERVEIS DE NETEJA NETEJA DE MANTENIMENT NETEJA A FONS NETEJA ESPECIALITZADA CONSULTORIA DE NETEJA NETEJA DE LABORATORIS I SALES BLANQUES NETEJA INDUSTRIAL FORMACIÓ EN TÈCNIQUES DE NETEJA CONSERGERIA SERVEI DE RECOLLIDA DE RESIDUS HIGIÈNICS SANITARIS EXTERNALITZACIÓ DE TASQUES INSTAL LACIONS I REHABILITACIONS REHABILITACIONS I REFORMES D ESPAIS I EDIFICIS INSTAL LACIONS D ELECTRICITAT CLIMATITZACIÓ ENERGIES RENOVABLES I CALEFACCIÓ PINTURA DE LOCALS, CASES I EDIFICIS GESTIÓ DE FACILITIES GMAO: INTEGRACIÓ I VENDA ADAPTADES A CADA EMPRESA ENGINYERIA I OFICINA TÈCNICA GESTIÓ DE BUTLLETINS OFICIALS I LLICÈNCIES D ACTIVITATS DIRECCIÓ TÈCNICA DE PROJECTES SERVEIS DE MANTENIMENT MANTENIMENT INTEGRAL D EDIFICIS I INSTAL LACIONS: PREVENTIU, CORRECTIU I LEGISLATIU MANTENIMENT INDUSTRIAL MANTENIMENT INTEGRAL D EDIFICIS EMBLEMÀTICS JARDINERIA MANTENIMENT D EQUIPAMENTS AUDIOVISUALS SERVEIS D HIGIENE AMBIENTAL CONTROL DE LEGIONEL LA I CONTROL D ACS ANALÍTIQUES DE POTABILITAT DE L AIGUA AIGÜES GRISES SERVEIS DE BUGADERIA BUGADERIA INDUSTRIAL INSOURCING (servei innovador al mercat) RENTING DE ROBA INDUSTRIAL TECNOLOGIA RFID (IDENTIFICACIÓ DE PECES) FORMACIÓ EN TÈCNIQUES DE BUGADERIA CONSULTORIA I ASSESSORAMENT DE BUGADERIES

10 10 Memòria de sostenibilitat 2014 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ PRESÈNCIA TERRITORIAL Garbet treballa per ampliar territorialment la seva activitat. Juntament amb les UTE amb què treballa, ja arriba a Catalunya, Mallorca i València. CLIENTS DE GARBET Terra Alta Segrià Montsià Priorat Ribera d Ebre Baix Ebre Alt Empordà Garrotxa Pla de l Estany Berguedà Osona Gironès Baix Empordà Selva Moianès Bages Vallès Oriental Anoia Vallès Occidental Maresme Alt Camp Alt Penedès Barcelonès Garraf Baix Llobregat Baix Camp Tarragonès Garbet Cooperativa d Inserció presta els seus serveis a les administracions públiques i institucions, com també a fundacions, entitats privades i clients particulars. Tots ells aposten per un projecte amb una clara vocació social a través de la inserció laboral. Els clients de Garbet van valorar els serveis prestats per l empresa durant l any 2014 amb una nota de 7 sobre 10. CLIENTS PÚBLICS I PRIVATS Administracions públiques, associacions i fundacions Horta de l Oest València Palma de Mallorca Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Cornellà de Llobregat Ajuntament de Figaró-Montmany Ajuntament de l Hospitalet de Llobregat Ajuntament de la Garriga Ajuntament de la Llagosta Ajuntament de la Vall d en Bas Ajuntament de Llinars del Vallès Ajuntament de Montmeló Ajuntament de Palafrugell Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts Ajuntament de Vilafranca del Penedès Amics de la Rambla AMPA Escola Puiggraciós Arrels Fundació Asociación Española de Asesores Fiscales Associació Ca La Dona Associació Casal dels Infants per a l Acció Social als Barris Associació Diomira Associació Educativa Vall del Terri Associació Punt de Referència Associació Septimània Associació Tres Quarts per Cinc Quarts Càritas Diocesana de Barcelona Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat Centre de Cultura Tradicional i Popular Marboleny Col legi d Ambientòlegs de Catalunya Col legi de Geògrafs de Catalunya Companyia de Jesús Comunitat de Jesuïtes Comunitat de Jesús Consell Comarcal del Gironès Consorci de Serveis Socials de Barcelona

11 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ Memòria de sostenibilitat Cooperativa Obrera de Viviendas (el Prat de Llobregat) Coordinadora d Usuaris de la Sanitat Escola Parroquial Especial Mare de Déu de Montserrat Esplais Catalans Experimentem amb l Art Federació d Associacions de Veïns de Barcelona Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya Fundació Acció Social Infància Fundació Ajuda i Esperança Fundació Carles Blanch Fundació Catalana de Lleure Educatiu Fundació El Llindar Fundació Foment de l Habitatge Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia Fundació Hospital Sant Pere Claver Fundació Institut de Recerca Hospital Vall d Hebron Fundació Intermedia Fundació IReS Fundació la Caixa Fundació La Vinya Fundació Privada Associació per al Foment de les Mesures Alternatives Fundació Privada CEL Fundació Privada Llegat Roca i Pi Fundació Privada Migra Studium Fundació Privada Trinijove Fundació Quatre Vents Fundació Ulls del Món Fundació Vidal i Barraquer, Institut Universitari de Salut Mental Generalitat de Catalunya. Departament de Benestar Social i Família Hermanitas de la Asunción Iniciativa per Catalunya Verds Institut Català de la Salut Institut de Mitjans de Comunicació Pública Palafrugell Institut de Promoció Econòmica Palafrugell Institut Municipal d Esports Palafrugell Integra. Associació de Discapacitats Intel lectuals Parròquia de Cristo Rey Parròquia de la Mare de Déu del Carme Parròquia de la Puríssima Concepció Parròquia de Santa Cecília Parròquia de Santa Coloma Parròquia de Santa Maria dels Sants Parròquia de Sant Andreu Parròquia de Sant Àngel Custodi Parròquia de Sant Cebrià Parròquia de Sant Ignasi de Loiola Parròquia de Sant Jaume Parròquia de Sant Josep Oriol Parròquia de Sant Miquel de Cornellà Parròquia de Sant Miquel del Port Parròquia de Sant Pere Claver Patronat Municipal del Museu del Suro (Palafrugell) Residència Casa de Família. Germanes Hospital de la Santa Creu Residència Hospitalet de Llobregat Residència Santa Creu. Germanes Hospitalàries Sant Pere Claver, Serveis Socials Setem Catalunya Unió de Religiosos de Catalunya Veterinaris sense Fronteres Empreses 2r System Abacus Cooperativa Agecad Aguas de Barbastro Energía Alexandra Formació Alregi Anima Design Antena 3 Eventos Arijan Colera Asesoría Laboral Sarais Audiconsultores, advocats i economistes Barthes i Blod Caixabank Caja Laboral Popular Centre de Psicoteràpia Barcelona Circus Arts Foundation Claumar Asistencia Covica Empordà Cultural Rocaguinarda Depuradora Servimar Diagonal TV Distribució Primera Qualitat Doco International Southern Europe Edifred Eduvic Els Colors del Xampinyo Som Sis Empordàlia Escola Ginebró Escola Sant Gervasi Establecimientos Coll Estatals & Partner Europea de Productos de Gran Consumo Figueres de Serveis Finconsum EFC Hier. Cons. Empordà Hotel Pirineos Pelegrí I3E Ingeniería Infraestructuras Informáticas Immobiliària Roig Mallol Industrial Llobera Institut Universitat de Ciència i Tecnologia Jam Luda Laudis Consultor Llobet Mad Llinars Mare Nostrum Excursions Master Distancia Mataró Energia Sostenible Matts Consulting Assessors Legals i Economistes Mediterranean Steel Mutuam Omitsis Consulting Open Management Oviguma Pi Solitari Plataformas Aereas Altex Polinomi Media Pyrescom Espanya Residència Pla de Martís Rin Riudalba 3 Run in Africa Sport Travel San Tema Sodemar Port Roses Sommer Automatismos España SPAC Stimulo Design Suara Cooperativa Tax Assessoria i Gestió The Sleepers Productions Unipreus UTE CIRD Suara-Surt Vestuario Hostelería y Laboral Ziga Zaga CLIENTS PARTICULARS

12 12 Memòria de sostenibilitat 2014 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ ENS MULLEM PER LA REINSERCIÓ 45% persones en itinerari d inserció A banda de la prestació de serveis de primera qualitat, Garbet té una doble funció per a aconseguir la reinserció de persones al mercat de treball. Els itineraris d inserció laboral consten de tutories d acollida, acompanyament i orientació professional, a més d accions formatives i apropament al teixit empresarial, entre d altres, per a capacitar les persones en l accés al mercat laboral des del mateix lloc de treball. Es parteix d un model d atenció centrat en la persona que permet identificar el seu projecte professional i treballar el desenvolupament de les seves competències transversals. Itineraris d inserció laboral (duts a terme durant l any 2014) Nota: Les xifres d inserció corresponen només a Garbet Neteja i Manteniment Integral EI, SCCL. La fusió administrativa amb Feines de Casa té efecte a partir de PROCEDÈNCIA DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES Atur de llarga durada Règim semiobert en centre penitenciari Certificat de disminució física Nucli familiar monoparental Immigrants en situació d exclusió Joves en situació d exclusió Sense ingressos econòmics ni dret a prestacions Més grans de 54 anys aturats Receptors de la RMI Es treballa per la reinserció de persones al mercat de treball. Les persones en itinerari d inserció van créixer fins al 45%.

13 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ Memòria de sostenibilitat PERSONES QUE HAN SEGUIT UN ITINERARI D INSERCIÓ LABORAL NIVELL D ESTUDIS Sense estudis Estudis primaris Estudis secundaris Cicle formatiu Estudis universitaris DISTRIBUCIÓ PER EDATS Menys de 25 anys De 25 a 35 anys De 36 a 45 anys De 46 a 54 anys Més de 54 anys SATISFACCIÓ DELS ITINERARIS D INSERCIÓ Les persones que van seguir un itinerari d inserció a Garbet Cooperativa d Inserció durant l any 2014, fan un balanç positiu de l acompanyament. Li donen una nota mitjana de 8,33 sobre 10. 8,3 nota dels itineraris d inserció

14 14 Memòria de sostenibilitat 2014 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ IMPACTE ECONÒMIC EN PROFUNDITAT Balanç de situació ACTIU NO CORRENT L any 2014 es van incorporar les obres d adequació de les noves oficines de Garbet a Barcelona, com també les construccions aportades arran de la incorporació de Feines de Casa. Les inversions financeres corresponen principalment al dipòsit a disposició del Fons d educació i promoció cooperativa (FEPC). 46% Terrenys i construccions 43% Inversions fi n a n c e r e s 8% Aplicacions informàtiques 3% Altre immobilitzat ACTIU CORRENT L increment de l actiu corrent durant l any 2014 es justifica amb la incorporació del volum de negoci derivat de la fusió entre Garbet Cooperativa d Inserció i la cooperativa Feines de Casa. PATRIMONI NET El patrimoni net de Garbet es va incrementar d un 93% en el 2014 respecte a l exercici anterior. Això es deu sobretot a la incorporació de noves persones sòcies arran de la fusió entre Garbet i Feines de Casa, a l increment del capital social mínim i als excedents de l exercici anterior. DEUTE És passiu de la societat motivat, principalment, per la seva activitat ordinària. ESTRUCTURA PATRIMONIAL I FINANCERA El fons de maniobra se situa al voltant de , cosa que representa un creixement de prop del 91% respecte a l exercici anterior. 80% Deutors comercials 63% Reserves 73% Creditors comercials i altres comptes per pagar 17% Efectiu, periodificacions i existències 31% Capital 15% Fons d educació, formació i promoció cooperativa 0,5% Inversions en empreses del grup 8% Altres deutes 2,5% Inversions fi n a n c e r e s a curt termini 6% Excedent de la cooperativa 4% Deutes amb empreses del grup, associades i persones sòcies ACTIU Euros PASSIU NO CORRENT CORRENT

15 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ Memòria de sostenibilitat Compte de pèrdues i guanys VOLUM DE NEGOCI AGREGAT DE GARBET El volum de negoci agrega Garbet Neteja i Manteniment Integral EI SCCL, Garbet Serveis Integrals SLU, UTE Garbet - Nou Set Llinars, UTE Garbet - Nou Set Vilafranca, UTE Garbet - 2r System i Garbet Bugaderia EI SL, incloent subvencions Euros DETALL DE PRESTACIÓ DE SERVEIS PER UNITAT 76% Servei de neteja 19% Servei de manteniment 4% Servei de bugaderia 1% Altres serveis DESGLOSSAMENT DELS INGRESSOS La principal font d ingressos de Garbet Neteja i Manteniment Integral EI, SCCL, és la prestació de serveis, amb el 95% del total. 95% 5% DESGLOSSAMENT DE LES DESPESES El 66,1% de les despeses de la cooperativa correspon a despeses de personal. 66,1% 18,7% 13,6% 0,6% 0,6% 0,4% Prestació de serveis Subvencions i altres ingressos Personal Altres despeses Fons d educació, formació i promoció cooperativa Aprovisionaments Amortitzacions Impost de societats

16 16 Memòria de sostenibilitat 2014 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ UNA CLARA RESPONSABILITAT SOCIAL El nombre de llocs de treball i de persones sòcies de Garbet Neteja i Manteniment Integral EI, SCCL, va tenir un creixement notori l any 2014 gràcies a la fusió amb la cooperativa Feines de Casa, aprovada el mes de juny. PLANTILLA SEGONS EL GÈNERE = 258 Persones en itinerari d inserció Persones de producció, gestió i acompanyament Persones sòcies Total PLANTILLA PER EDATS 8 3% Menors de 25 anys % De 25 a 39 anys 29% De 40 a 49 anys 30% De 50 a 59 anys 5% A partir de 60 anys Participació democràtica i estabilitat laboral El creixement del nombre de persones sòcies posa de manifest l estabilitat dels llocs de treball. Com a conseqüència de la fusió de Garbet i Feines de Casa, el nombre de persones sòcies va créixer d una manera notòria, fins a les 77 persones Participació activa en les jornades sobre inserció de FAEDEI. Presència en el 70è aniversari de Càritas Diocesana de Barcelona. Garbet s inicia en la neteja de laboratoris a través d Inkemia.

17 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ Memòria de sostenibilitat Projecció pública La projecció pública de Garbet Cooperativa d Inserció es posa de manifest amb aparicions en els mitjans de comunicació i amb la participació activa en fòrums de debat, jornades i congressos. La formació, una prioritat Garbet programa accions formatives per a tots els professionals de la cooperativa, tant per a les persones en procés d inserció com per a la resta de l equip humà. L any 2014 es van fer hores de formació. Formació adreçada a professionals en itinerari d inserció L any 2014 es va posar en marxa, i es va consolidar, el Programa de Formació en Competències Transversals adreçat als professionals en itinerari d inserció, distribuït en quatre mòduls formatius: competències transversals: gestió de l estrès competències transversals: responsabilitat competències transversals: comunicació competències transversals: adaptabilitat En el transcurs de l any 2014, Garbet i Feines de Casa van participar, entre d altres, en espais com ara l Assemblea de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, en les jornades sobre inserció organitzades per la FAEDEI a El Escorial (Madrid) i en l acte del 70è aniversari de Càritas Diocesana de Barcelona, amb el lema Un no per a ningú. D altra banda, mitjans de comunicació com Expansión, l agència Europa Press i portals especialitzats s han fet ressò de notícies com ara l aprovació de la fusió entre les cooperatives Garbet i Feines de Casa. Garbet també va aparèixer com a exemple de cooperativa de la vida diària en un vídeo d AraCoop i en un reportatge sobre empreses d inserció a les comarques gironines. La pàgina web de Garbet va rebre unes 900 visites mensuals de mitjana. Des del 2014, Garbet també compta amb una pàgina pròpia a la xarxa professional LinkedIn. garbet-cooperativa-d inserció Accions formatives per a tots els professionals Durant l any 2014 es van desplegar formacions en els àmbits següents: Acollida (prevenció de riscos laborals) Transversal (ISO 14001, gestió de l estrès, responsabilitat, comunicació, adaptabilitat, Excel, anglès, innovació, intel ligència emocional, primers auxilis, manipulació d aliments...) Societària (funcions i responsabilitats del Consell Rector, formació sobre el model empresarial cooperatiu) Directiva (planificació comercial, habilitats directives, eines directives estratègiques...) Tècnica (formació per al personal de neteja, neteja tècnica de sales blanques, instal lacions tèrmiques i elèctriques, comptabilitat...)

18 18 Memòria de sostenibilitat 2014 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ Organismes i entitats amb què col labora Garbet ENTITATS PRIVADES 2r System Associació per a l Estudi i la Promoció del Benestar Social (PROBENS) Associació per a la Formació i Ocupació de Catalunya (AFOCAT) Atrian Technical Services Càritas Centre d Intervenció Especialitzada de Girona Eduvic Cooperativa Fundació Comtal Fundació Formació i Treball Fundació Intermedia Fundació IReS Fundació la Caixa Fundació Mambré Fundació Mercè Fontanilles Fundació Surt Fundació Trinijove Grup de Recerca i Actuació amb Minories Culturals i Treballadors Estrangers (GRAMC) Grup Soler (Soler Global Service, SL) Nou Set Cooperativa Residència Pla de Martís Suara Cooperativa (Suara Serveis, SCCL) SERVEIS DE PROMOCIÓ ECONÒMICA D AJUNTAMENTS Alella Avinyonet de Puigventós Banyoles Barcelona Figaró-Montmany El Masnou El Papiol El Prat de Llobregat Figueres Girona Granollers Igualada L Ametlla del Vallès La Garriga La Llagosta L Escala Llinars del Vallès Manresa Mataró Montmeló Olot Palafrugell Roses Sant Cugat del Vallès Sant Vicenç dels Horts Santa Perpètua de Mogoda Teià Terrassa Torroella de Montgrí SERVEIS SOCIALS D AJUNTAMENTS Alella Avinyonet de Puigventós Banyoles Barcelona Cardedeu Castellar del Vallès El Masnou El Prat de Llobregat Figaró-Montmany Figueres Granollers Igualada L Ametlla del Vallès La Garriga La Llagosta L Escala Llinars del Vallès Manlleu Manresa Mataró Molins de Rei Montcada i Reixac Montmeló Olot Palafrugell Roses Sabadell Sant Adrià de Besòs Sant Cugat del Vallès Sant Feliu de Guíxols Sant Vicenç dels Horts Santa Perpètua de Mogoda Teià Terrassa Torroella de Montgrí Vilafranca del Penedès GENERALITAT DE CATALUNYA Departament d Empresa i Ocupació: Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball: conveni de col laboració per a la inserció al món laboral de dones en situació de violència de gènere Departament de Benestar Social i Família: Direcció General d Atenció a la Infància i l Adolescència (DGAIA): via laboral Departament de Justícia: Direcció General d Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil. Servei d Execució de Mesures. Centre d Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) ALTRES Aposta. Escola de cooperativisme Barcelona Activa Consorcis de Benestar Social de l Alt Empordà, del Pla de l Estany i de l Alta Garrotxa European Network of Social Integration Enterprises (ENSIE): Xarxa Europea d Empreses d Inserció Social Federació d Associacions Empresarials d Empreses d Inserció (FAEDEI) Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC) Federació d Empreses d Inserció de Catalunya (FEICAT) Xarxa d Inserció Sociolaboral de Barcelona Xarxa de Salut Mental de Figueres

19 GARBET COOPERATIVA D INSERCIÓ Memòria de sostenibilitat IMMERSOS EN LA GESTIÓ MEDIAMBIENTAL -20 % consum d origen fòssil -27% consum elèctric Garbet manté el compromís de sensibilització ambiental a través de tots els professionals de l empresa i els seus grups d interès. Treballa per ajustar les maneres de treballar als paràmetres de la certificació ISO 14001, sobre els sistemes de gestió ambiental, i del reglament comunitari EMAS (Eco-Management and Audit Scheme). Alhora, promou l ús dels canals de comunicació virtuals i treballa per reduir l impacte sobre el medi ambient derivat de la seva activitat. Mobilitat Garbet treballa per optimitzar els desplaçaments i fer ús de les noves tecnologies i el teletreball entre els professionals dels diversos centres. S ha incorporat el combustible vegetal. D aquesta manera, en el 2014 el consum d origen fòssil es va reduir d un 20%. Consum d energia Partint de la mateixa aposta de respecte pel medi ambient, Garbet fomenta el consum energètic responsable i s apliquen consells bàsics de la Guia d eficiència de recursos: Apagar els equips informàtics en el cas d absentar-se del despatx durant més d una hora. Instal lar bombetes de baix consum i leds. Apagar els aparells en lloc de deixar-los en espera (stand by). Amb aquestes accions, en el 2014 es va reduir d un 27% el consum elèctric a les oficines de Figueres. Consum de paper Garbet continua treballant per mantenir el consum de paper a la mínima expressió. Duu a terme accions com ara les següents: Prioritzar l ús del correu electrònic i de les plataformes virtuals de comunicació. Comprar el paper de manera centralitzada. Utilitzar paper reciclat adequat per a impressores i fotocopiadores i configurar aquestes màquines perquè, per defecte, imprimeixin en blanc i negre i a doble cara. Productes no contaminants i consum d aigua Garbet aposta per l ús de productes de neteja ecològics, biodegradables i no contaminants. D aquesta manera, fomenta el respecte pel medi ambient i minimitza el consum d aigua. A aquest efecte, dóna pautes d acció com ara les següents: Tancar les aixetes quan no s estigui utilitzant l aigua. Minimitzar les descàrregues de les cisternes dels vàters. Evitar fer servir el vàter com a paperera.

20 Podeu trobar la Memòria de sostenibilitat 2014 a C. Josep Estivill, 10, baixos Barcelona Tel Av. Costa Brava, 68, baixos Figueres Tel garbet@garbet.coop garbet-cooperativa-d inserció Imprès en paper 100% reciclat ÀDHUC ART DISSENY ER-1146/2009 ES-2014/0292

Dossier de premsa Juny de 2014

Dossier de premsa Juny de 2014 Dossier de premsa Juny de 2014 Índex Nota de premsa... 3 Introducció... 4 La nova GARBET, en xifres... 4 Tipus de serveis... 5 La MISSIÓ de Garbet... 6 Els VALORS de Garbet... 6 Càrrecs i representativitat...

Más detalles

Xarxa d ateneus cooperatius, projectes singulars i aracoop. Reunió Xarxa d Ateneus Cooperatius 2018

Xarxa d ateneus cooperatius, projectes singulars i aracoop. Reunió Xarxa d Ateneus Cooperatius 2018 Xarxa d ateneus cooperatius, projectes singulars i aracoop Reunió Xarxa d Ateneus Cooperatius 2018 El Departament de Treball Afers Socials i famílies, promou la xarxa d ateneus cooperatius concebuts com

Más detalles

Memòria de sostenibilitat 2012 AVANÇANT AMB FERMESA

Memòria de sostenibilitat 2012 AVANÇANT AMB FERMESA Memòria de sostenibilitat 2012 AVANÇANT AMB FERMESA 1 GARBET ESTÀ PREPARADA PER SER MÉS FORTA DADES 3 CLAU 2012 4 UN ESTÍMUL AL MERCAT LABORAL CLIENTS PÚBLICS 5 I PRIVATS 8 IMPACTE D ACTIVITAT IMPACTE

Más detalles

CONSTRUÏM FUTUR Memòria de Sostenibilitat 2011

CONSTRUÏM FUTUR Memòria de Sostenibilitat 2011 CONSTRUÏM FUTUR Memòria de Sostenibilitat 2 2 Memòria de Sostenibilitat 2 Índex 3 4 Carta de la presidenta i el gerent Garbet en xifres, any 2 Impacte econòmic Balanç de situació Compte de pèrdues i guanys

Más detalles

Pla de Recursos Humans per al mandat d abril de 2016

Pla de Recursos Humans per al mandat d abril de 2016 Pla de Recursos Humans per al mandat 2015-2019 22 d abril de 2016 Pla de Recursos Humans per al mandat 2015-2019 El primer pas d una política de Recursos Humans orientada a modernitzar la plantilla municipal,

Más detalles

L ACCIÓ DEL VOLUNTARIAT A LA CREU ROJA

L ACCIÓ DEL VOLUNTARIAT A LA CREU ROJA L ACCIÓ DEL VOLUNTARIAT A LA CREU ROJA La Missió Ser cada cop més a prop de les persones vulnerables en els àmbits estatal i internacional a través d accions de caràcter preventiu, assistencial, rehabilitador

Más detalles

La col laboraciópúblico privada en els serveis socials. El cas de FASI.

La col laboraciópúblico privada en els serveis socials. El cas de FASI. La col laboraciópúblico privada en els serveis socials. El cas de FASI. Estanis Vayreda i Puigvert Director general Barcelona, 9 de febrer de 2012 Guió de la presentació 1. Fotografia dels serveis socials

Más detalles

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat PROGRAMA LÀBORA Barcelona Mercat Laboral Reservat L Ajuntament de Barcelona presenta el Programa LÀBORA. Una iniciativa que ofereix a les empreses l oportunitat de participar en un projecte de responsabilitat

Más detalles

Treball i aprenentatge en xarxa Escola, Família i Entorn. 9 d octubre de 2015

Treball i aprenentatge en xarxa Escola, Família i Entorn. 9 d octubre de 2015 Treball i aprenentatge en xarxa Escola, Família i Entorn 9 d octubre de 2015 XARXA EDUCATIVA La Societat és xarxa... i això afecta a totes les organitzacions M. Castells Escola, Família i Entorn Beneficis

Más detalles

De ben a prop. Memòria de sostenibilitat 2016

De ben a prop. Memòria de sostenibilitat 2016 De ben a prop Memòria de sostenibilitat 2016 1 Memòria de sostenibilitat 2016 L any 2016, sintetitzat (Dades a 31/12/2016) 316 Professionals 78 Persones sòcies 82% Dones en plantilla Presència a Catalunya,

Más detalles

PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA. 3r. Plenari

PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA. 3r. Plenari PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA CIUTAT DE LLEIDA 3r. Plenari 22 de març de 2010 Generalitat de Catalunya Departament d'acció Social i Ciutadania Procésde disseny del Pla DIAGNOSI procés Aprovació

Más detalles

Xarxa d Entitats d Inserció Sociolaboral d Osona. Ja ets una empresa inclusiva? Empreses i institucions amb Responsabilitat Social Corporativa

Xarxa d Entitats d Inserció Sociolaboral d Osona. Ja ets una empresa inclusiva? Empreses i institucions amb Responsabilitat Social Corporativa Xarxa d Entitats d Inserció Sociolaboral d Osona Ja ets una empresa inclusiva? Empreses i institucions amb Responsabilitat Social Corporativa Què és Xeiso? XEISO és una xarxa d entitats d inserció sociolaboral

Más detalles

DINAMITZACIÓ DEL SECTOR DELS SERVEIS DE PROXIMITAT DEL PALLARS JUSSÀ COM A OPORTUNITAT PER A LES PERSONES I EL TERRITORI

DINAMITZACIÓ DEL SECTOR DELS SERVEIS DE PROXIMITAT DEL PALLARS JUSSÀ COM A OPORTUNITAT PER A LES PERSONES I EL TERRITORI DINAMITZACIÓ DEL SECTOR DELS SERVEIS DE PROXIMITAT DEL PALLARS JUSSÀ COM A OPORTUNITAT PER A LES PERSONES I EL TERRITORI Resultats i oportunitats de futur Abril de 2017 PALLARS JUSSÀ Superfície: 1.343,1

Más detalles

Pressupostos de Justícia per al 2015

Pressupostos de Justícia per al 2015 Pressupostos de Justícia per al 2015 Pressupost consolidat. Comparativa 2014-2015 Pressupostos consignats al Departament de Justícia 880 M 859,3M 850 M 820 M 790 M ICS CTTI 832,9M 33,2 M Diferència + 59,6M

Más detalles

Conselleria de Serveis Socials i Cooperació Direcció General de Planificació i Serveis Socials

Conselleria de Serveis Socials i Cooperació Direcció General de Planificació i Serveis Socials Conselleria de Serveis Socials i Cooperació Direcció General de Planificació i Serveis Socials Les Accions de Formació que es recullen en aquest document s han elaborat a partir de: *Estudi de necessitats

Más detalles

Annex: taules de dades

Annex: taules de dades Annex: taules de dades Les dades del sistema Taula 1. Evolució del nombre d alumnes Cursos Nre. d alumnes Canvi anual 1998-1999 1.025.211 1999-2000 998.131-27.080 2000-2001 989.551-8.580 2001-2002 992.697

Más detalles

SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 28 D OCTUBRE DE 2010 ORDRE DEL DIA

SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 28 D OCTUBRE DE 2010 ORDRE DEL DIA SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 28 D OCTUBRE DE 2010 ORDRE DEL DIA I.- PART RESOLUTIVA DE LA SESSIÓ 1. Aprovació de l esborrany de l acta de la sessió plenària ordinària

Más detalles

Informe de gestió 2014

Informe de gestió 2014 Informe de gestió 2014 Les cooperatives de la Sectorial 112 cooperatives d iniciativa social 7.081 persones entre sòcies i treballadores Més de 151 milions d euros de facturació anual conjunta Evolució

Más detalles

OBJECTIUS DEL PRESSUPOST

OBJECTIUS DEL PRESSUPOST OBJECTIUS DEL PRESSUPOST Continuar reduint el deute municipal Potenciar un entorn urbà i natural de qualitat Fomentar la proximitat i la participació i recolzar el teixit associatiu Consolidar el benestar

Más detalles

Programa My LIFE. Centre de Capacitació Barcelona

Programa My LIFE. Centre de Capacitació Barcelona Programa My LIFE Centre de Capacitació Barcelona Què és el programa My LIFE? Un programa de capacitació, aprenentatge i entrenament d habilitats per a la vida diària que es du a terme en un centre propi

Más detalles

Raval Territori Socialment Responsable (TSR)

Raval Territori Socialment Responsable (TSR) Raval Territori Socialment Responsable (TSR) Dades històriques rellevants de El Raval 1960: 105.000 hab. 1996: 35.000 hab. Anys 80: prostitució, droga, marginalitat... 1981-1996: Fugida de 70.000 hab Finals

Más detalles

Anuari socioeconòmic de les cooperatives agràries de Catalunya

Anuari socioeconòmic de les cooperatives agràries de Catalunya Anuari socioeconòmic de les cooperatives agràries de Catalunya 2015 Les cooperatives agràries contribueixen de manera significativa a l activitat econòmica del sector agroalimentari català. L Anuari, que

Más detalles

Memòria de Sostenibilitat 2009

Memòria de Sostenibilitat 2009 Memòria de Sostenibilitat 2009 Índex 1. 2. Carta de la presidenta i el gerent Abast de la Memòria de responsabilitat social 3. Garbet, empresa d inserció Dades bàsiques Organització Garbet com a empresa

Más detalles

L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona

L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona FulletoCorporatiu.pdf 2 17/01/17 10:31 Missió Impulsar la política econòmica i el desenvolupament local per promoure la millora

Más detalles

Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l exercici 2011.

Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l exercici 2011. MEMÒRIA ECONÒMICA DE LA FUOC 2011 Introducció Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l exercici 2011. La firma Deloitte,

Más detalles

Anuari socioeconòmic de les cooperatives agràries de Catalunya

Anuari socioeconòmic de les cooperatives agràries de Catalunya Anuari socioeconòmic de les cooperatives agràries de Catalunya 2018 Les cooperatives agràries contribueixen de manera significativa a l activitat econòmica del sector agroalimentari català. L Anuari, que

Más detalles

RENDA BRUTA FAMILIAR DISPONIBLE COMARCAL I MUNICIPAL

RENDA BRUTA FAMILIAR DISPONIBLE COMARCAL I MUNICIPAL Informació anual RENDA BRUTA FAMILIAR DISPONIBLE COMARCAL I MUNICIPAL Anys 2011 i 2012. Base 2010 Observatori de Desenvolupament Local del Agost 2015 Amb el suport de: L ANY 2012 LA RENDA DISMINUEIX AL

Más detalles

PLA DE VOLUNTARIAT DE L ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA

PLA DE VOLUNTARIAT DE L ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA PLA DE VOLUNTARIAT DE L ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA 2017-2018 Barcelona Gener 2017 ÍNDEX 1- Introducció. 2- Voluntaris/es propis de l Associació Salut i Família. 3- Voluntaris/es vinculats a la Xarxa de

Más detalles

Anuari socioeconòmic de les cooperatives agràries de Catalunya

Anuari socioeconòmic de les cooperatives agràries de Catalunya Anuari socioeconòmic de les cooperatives agràries de Catalunya 2017 Les cooperatives agràries contribueixen de manera significativa a l activitat econòmica del sector agroalimentari català. L Anuari, que

Más detalles

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat PROGRAMA LÀBORA Barcelona Mercat Laboral Reservat L Ajuntament de Barcelona presenta el Programa LÀBORA. Una iniciativa que ofereix a les empreses l oportunitat de participar en un projecte de responsabilitat

Más detalles

Fundació Privada Foment de l Habitatge Social. Gener 2015

Fundació Privada Foment de l Habitatge Social. Gener 2015 Fundació Privada Foment de l Habitatge Social Gener 2015 Origen de la Fundació La Fundació va ser creada per iniciativa de Càritas l any 1990. L any 2012 es va decidir donar-li un fort impuls financer

Más detalles

Un cas pràctic en l atenció a les fases inicials de la malaltia: el programa REMS

Un cas pràctic en l atenció a les fases inicials de la malaltia: el programa REMS Un cas pràctic en l atenció a les fases inicials de la malaltia: el programa REMS Fundació Catalunya - La Pedrera Una fundació compromesa amb el territori i la gent Neix l 1 de gener de 2013, com a entitat

Más detalles

Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic

Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic 2016-2020 1/ Introducció 2/ Pilars i Objectius del Pla 2.1 / Els Pacients 2.2 / Els Professionals 2.3 / Els Recursos 1 Introducció L Hospital Clínic de Barcelona

Más detalles

L EXPERIÈNCIA I VALORACIÓ DE 10 ANYS DE LA LLEI

L EXPERIÈNCIA I VALORACIÓ DE 10 ANYS DE LA LLEI L EXPERIÈNCIA I VALORACIÓ DE 10 ANYS DE LA LLEI 16/03/2016 Montse Llopis mllopis@acra.cat Situació actual d envelliment de la població La xifra de persones amb 65 anys o més a Catalunya pràcticament es

Más detalles

Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l'exercici 2010.

Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l'exercici 2010. DE LA FUOC 2010 Introducció Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l'exercici 2010. Com en anys anteriors, la firma Faura-Casas,

Más detalles

Informe d activitats Annexos. Informe anual 05 FSG Catalunya 3

Informe d activitats Annexos. Informe anual 05 FSG Catalunya 3 Informe d activitats 2005 Annexos Informe anual 05 FSG Catalunya 3 Quadre de programes Àrea de Ocupació Programa ACCEDER. Programa Pluriregional de Lluita contra la Discriminació Programa d Inserció laboral

Más detalles

Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut

Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut Itinerari formatiu i Diploma Itinerari formatiu semipresencial, amb una estructura modul lar, que permetria

Más detalles

Full Informatiu núm.13: del 28 d agost al 3 de setembre

Full Informatiu núm.13: del 28 d agost al 3 de setembre POCS 217 Introducció L any 24 el Departament de Salut i el CatSalut van posar en marxa per primera vegada un pla d actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) en el qual

Más detalles

CARTA DE SERVEIS DEL CONSELL COMARCAL DEL MOIANÈS

CARTA DE SERVEIS DEL CONSELL COMARCAL DEL MOIANÈS CARTA DE SERVEIS DEL CONSELL COMARCAL DEL MOIANÈS CARTA DE SERVEIS DEL CONSELL COMARCAL DEL MOIANÈS Els presentem la relació de competències, serveis i projectes que el Consell Comarcal va començar a prestar

Más detalles

Workshop sobre polítiques de promoció econòmica local

Workshop sobre polítiques de promoció econòmica local Workshop sobre polítiques de promoció econòmica local Montserrat Pagès L Ampolla, 15 de desembre de 2014 Mas Carandell: Missó L Institut Mas Carandell dissenya i executa polítiques actives d ocupació,

Más detalles

BORSA JOVE D HABITATGE BAIX LLOBREGAT CENTRE

BORSA JOVE D HABITATGE BAIX LLOBREGAT CENTRE BORSA JOVE D HABITATGE BAIX LLOBREGAT CENTRE Begues, 3 de febrer de 2011 Antecedents: Nou impuls a les polítiques de Joventut (Secretaria General de Joventut). Febrer-Juliol 2004 El MOU! Pla director de

Más detalles

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat PROGRAMA LÀBORA Barcelona Mercat Laboral Reservat L Ajuntament de Barcelona presenta el programa LÀBORA. Una iniciativa que ofereix a les empreses l oportunitat de participar en un projecte de responsabilitat

Más detalles

Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Sabadell. El vostre suport empresarial

Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Sabadell. El vostre suport empresarial El vostre suport empresarial PREÀMBUL Al segle 21, la Cambra Oficial de Comerç i vol ser considerada una entitat capaç de fer front amb èxit tots els reptes del nou segle. La incorporació de les noves

Más detalles

Pla estratègic de gestió dels espais naturals protegits de Catalunya

Pla estratègic de gestió dels espais naturals protegits de Catalunya Pla estratègic de gestió dels espais naturals protegits de Catalunya 2015-2020 Àmbit d aplicació Superfície d espais amb figures de protecció a Catalunya 960.102 ha terrestres protegides, de les quals

Más detalles

FIARE BANCA ETICA. El nostre interès canvia el món. Barcelona 31/01/2018. Artur de las Heras Comissió Etico-Social

FIARE BANCA ETICA. El nostre interès canvia el món. Barcelona 31/01/2018. Artur de las Heras Comissió Etico-Social El nostre interès canvia el món Barcelona 31/01/2018 Artur de las Heras Comissió Etico-Social Occupy Wall Street FIARE BANCA ETICA Occupy Wall Street Document de desembre de 2012. El Banc Ideal: Democràtica:

Más detalles

Debats en treball social i política social: la nova qüestió social. La responsabilitat pública i el paper de les institucions

Debats en treball social i política social: la nova qüestió social. La responsabilitat pública i el paper de les institucions Debats en treball social i política social: la nova qüestió social La responsabilitat pública i el paper de les institucions Rosa Guixé, directora tècnica Àrea de Benestar Consell Comarcal Alt Empordà

Más detalles

ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA

ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA I CONGRÉS DE L AIGUA A CATALUNYA Josep Alabern Valentí Gerent Aigües de Manresa Barcelona, 19 de març de 2015 EL SERVEI D AIGUA

Más detalles

L ESTRATÈGIA CATALANA DE RENOVACIÓ ENERGÈTICA D EDIFICIS (ECREE)

L ESTRATÈGIA CATALANA DE RENOVACIÓ ENERGÈTICA D EDIFICIS (ECREE) EDIFICACIÓ I URBANISME SOSTENIBLES L ESTRATÈGIA CATALANA DE RENOVACIÓ ENERGÈTICA D EDIFICIS (ECREE) Juanjo Escobar Cap de la Divisió de Gestió Energètica. ICAEN 17 / juny / 2017 QUÈ ES L ECREE? El Govern

Más detalles

Clúster d Eficiència Energètica del Baix Llobregat

Clúster d Eficiència Energètica del Baix Llobregat Maig 2014 ÍNDEX Descripció de marca Introducció Per què neix? Com actuem? Quins són els principals valors i missió? SENSIBILITAT PROFESSIONALITAT ESTRATÈGIA RESPONSABILITAT EFICIÈNCIA RESULTATS Carta de

Más detalles

ALUMNES Modalitat convencional amb opció a Beca Empresa Modalitat DUAL. Formació en empreses.

ALUMNES Modalitat convencional amb opció a Beca Empresa Modalitat DUAL. Formació en empreses. Formació Professional Grau Superior EFICIÈNCIA ENERGÈTICA-E.S.T ALUMNES Modalitat convencional amb opció a Beca Empresa Modalitat DUAL. Formació en empreses. Mòduls teòric-pràctics ESCOLA GREMIAL D'INSTAL

Más detalles

La Marató de l Energia Jornada de presentació de la #setmanaenergia 2018

La Marató de l Energia Jornada de presentació de la #setmanaenergia 2018 La Marató de l Energia Jornada de presentació de la #setmanaenergia 2018 Educar per una #transicióenergètica 20 de març de 2018, Sala d actes El vagó. Diputació de Barcelona Virgínia Domingo, Ajuntament

Más detalles

Fomentar més informació de les activitats, recursos...i altres coses que existeixen.

Fomentar més informació de les activitats, recursos...i altres coses que existeixen. IGUALTAT HOME - DONA DIA DE LA SESSIÓ Dimecres 12 de novembre 2003 GRUP 2 DINAMITZADORA SECRETARI Montserrat Gibert Laura Castany 1. OBJECTIUS-PROPOSTES Treballar aspectes del pacte per millorar la incorporació

Más detalles

INICIA: per la Creació d Empreses té per objectiu promoure la creació de més i millors empreses a través del suport a les persones emprenedores.

INICIA: per la Creació d Empreses té per objectiu promoure la creació de més i millors empreses a través del suport a les persones emprenedores. CARTA DE SERVEIS Introducció INICIA: per la Creació d Empreses, en col laboració amb els ens locals ajuda a aquelles persones emprenedores que vulguin crear la seva empresa, oferint informació i orientació,

Más detalles

CURRICULUM VITAE Amparo Mateu Cerdà. Curriculum Vitae. Amparo Mateu Cerdà

CURRICULUM VITAE Amparo Mateu Cerdà. Curriculum Vitae. Amparo Mateu Cerdà Curriculum Vitae 1 Nom i cognoms DNI Telèfon 20416477K 627447963 E-mail amparo.mateu97gmail.com Plaça Tècnica d Administració General (Grup de Titulació A1) Lloc de Treball Directora de l OAM Universitat

Más detalles

És d orígen desconegut i encara no té cura.

És d orígen desconegut i encara no té cura. L ELA, l Esclerosi Lateral Amiotròfica, és una malaltia degenerativa que afecta selectivament les neurones motores del cervell i de la medul la espinal. És d orígen desconegut i encara no té cura. L ELA

Más detalles

Pla de Desenvolupament Directiu (PDD) Diputació de Barcelona Universitat Autònoma de Barcelona

Pla de Desenvolupament Directiu (PDD) Diputació de Barcelona Universitat Autònoma de Barcelona Pla de Desenvolupament Directiu (PDD) Diputació de Barcelona Universitat Autònoma de Barcelona Introducció La Diputació de Barcelona (DIBA) ha apostat per implantar un nou model de gestió dels seus recursos

Más detalles

INTRODUCCIÓ. Des del 2006 la Fundació forma part de la Xarxa d habitatges d inclusió, què actualment depèn de l agència de l habitatge de Catalunya.

INTRODUCCIÓ. Des del 2006 la Fundació forma part de la Xarxa d habitatges d inclusió, què actualment depèn de l agència de l habitatge de Catalunya. OCTUBRE 2016 INTRODUCCIÓ La Fundació Privada Habitat Solidari de Calella es va constituir el dia 23 d octubre de l any 1997 per iniciativa de Càritas Parroquial de Calella per tal de facilitar l accés

Más detalles

TAULA RODONA Trajectòria i compromís de les entitats del tercer sector a dia d avui. Reptes de futur.

TAULA RODONA Trajectòria i compromís de les entitats del tercer sector a dia d avui. Reptes de futur. TAULA RODONA Trajectòria i compromís de les entitats del tercer sector a dia d avui. Reptes de futur. Nom de l entitat: A.E. L Esquitx. Ponent/s: Anna Capdevila i Angels Gaya CaixaForum Barcelona Orígens

Más detalles

La Unitat de Salut Laboral. Presentació de la USL de la Catalunya Central.

La Unitat de Salut Laboral. Presentació de la USL de la Catalunya Central. La Unitat de Salut Laboral Presentació de la USL de la Catalunya Central. Les Unitats de Salut Laboral Les Unitats de Salut Laboral (USL) són unitats d assessorament i suport i informació i formació a

Más detalles

Plataforma d acompanyament a projectes d emprenedoria social i economia social

Plataforma d acompanyament a projectes d emprenedoria social i economia social Plataforma d acompanyament a projectes d emprenedoria social i economia social Definició conceptual d economies CONCEPTES CLAU Economia convencional Activitat empresarial Sense voluntat transformadora

Más detalles

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1. El patrimoni empresarial. L inventari OBJECTIUS Conèixer el concepte d empresa i les seves diferents classificacions.

Más detalles

Butlletí d Atur registrat Gener a/e: Web:

Butlletí d Atur registrat Gener a/e: Web: Butlletí d Atur registrat Gener 2018 Observatori-Centre d Estudis del Vallès Oriental Tel: 93 860 07 02 Consell Comarcal del Vallès Oriental Fax: 93 879 04 44 Àrea de Desenvolupament Local a/e: observatori@vallesoriental.cat

Más detalles

apip Associació per a la Promoció i la Inserció Professional

apip Associació per a la Promoció i la Inserció Professional DESENVOLUPAMENT DEL PLA DE GESTIÓ INTEGRAL PER A LA CONSERVACIÓ DELS SISTEMES NATURALS DE LA XARXA DE PARCS NATURALS DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA INSERCIÓ SÒCIO LABORAL I REALITZACIÓ DE TREBALLS SILVÍCOLES

Más detalles

ELS SERVEIS SOCIALS BÀSICS DAVANT LA SITUACIÓ ACTUAL. l àmbit social

ELS SERVEIS SOCIALS BÀSICS DAVANT LA SITUACIÓ ACTUAL. l àmbit social ELS SERVEIS SOCIALS BÀSICS DAVANT LA SITUACIÓ ACTUAL Una mirada des de la proximitat en l àmbit social CRISTINA FRAILE TREBALLADORA SOCIAL CAP DE SERVEIS SOCIALS BÀSICS Impacte de la crisi econòmica en

Más detalles

Jornada. Guia SEREM (SEguretat REhabilitació Manteniment) Treballs en obres sense projecte. Organitza: Secretaria d Ocupació i Relacions Laborals

Jornada. Guia SEREM (SEguretat REhabilitació Manteniment) Treballs en obres sense projecte. Organitza: Secretaria d Ocupació i Relacions Laborals Jornada Guia SEREM (SEguretat REhabilitació Manteniment) Treballs en obres sense projecte Divendres 12 de juny del 2015 De 9 a 13.00h Organitza: Secretaria d Ocupació i Relacions Laborals Amb la col laboració

Más detalles

Fonts. Web HERMES, diputació Barcelona.

Fonts. Web HERMES, diputació Barcelona. Paco Quesada Fonts Web HERMES, diputació Barcelona. http://www.diba.cat/hg2/default.asp Observatori d Empresa I Ocupació de la Generalitat de Catalunya. http://www20.gencat.cat/portal/site/observatoritreball

Más detalles

elprojecte Viles Florides promou la flor i planta com a patrimoni Catalunya i posa en valor polítiques sostenibles

elprojecte Viles Florides promou la flor i planta com a patrimoni Catalunya i posa en valor polítiques sostenibles elprojecte Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d Horticultura Ornamental de Catalunya(CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la

Más detalles

Model català d atenció integrada social i sanitària

Model català d atenció integrada social i sanitària Model català d atenció integrada social i sanitària Albert Ledesma Castelltort Director del Pla interdepartamental d atenció i interacció social i sanitària Barcelona, juliol 2014 Pla interdepartamental

Más detalles

Jornada de la Societat Espanyola d Atenció a l Usuari de la Sanitat a

Jornada de la Societat Espanyola d Atenció a l Usuari de la Sanitat a Jornada de la Societat Espanyola d Atenció a l Usuari de la Sanitat a Catalunya La veu del pacient al sistema de Salut Dra. Roser Vallès Pla de Salut 2011-2015: Reptes del sistema Nous paradigmes assistencials,

Más detalles

Coop57. Una experiència de serveis financers ètics, socials i solidaris

Coop57. Una experiència de serveis financers ètics, socials i solidaris Coop57 Una experiència de serveis financers ètics, socials i solidaris Qui som? Coop57 és una cooperativa de serveis financers ètics i solidaris. Neix de la crisi industrial i la lluita del moviment obrer

Más detalles

TREBALL EN XARXA TREBALL EN XARXA

TREBALL EN XARXA TREBALL EN XARXA TREBALL EN XARXA QUE ÉS EL TREBALL EN XARXA? Treballar en xarxa vol dir : pensar, comunicar-nos i actuar conjuntament, compartint objectius i recursos, unificant capacitats i esforços, relacionant les

Más detalles

PLA D ACCIÓ B+S FEMAREC, S.C.C.L.

PLA D ACCIÓ B+S FEMAREC, S.C.C.L. PLA D ACCIÓ B+S FEMAREC, S.C.C.L. 0 1. Dades de l organització Nom: Femarec, S.C.C.L. Breu descripció: Femarec és una entitat d iniciativa social sense ànim de lucre, creada l any 1991 i de referència

Más detalles

Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible

Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible PROGRAMA DE SENSIBILITZACIÓ Com a complement de la tasca

Más detalles

TIPOLOGIA. Cooperatives. Mutualitats. Fundacions SIMILITUTS I DIFERENCIES. Llocs de treball pels socis. Serveis pels socis

TIPOLOGIA. Cooperatives. Mutualitats. Fundacions SIMILITUTS I DIFERENCIES. Llocs de treball pels socis. Serveis pels socis TIPOLOGIA Cooperatives Mutualitats INSTRUMENTS DE L ECONOMIA SOCIAL Fundacions SIMILITUTS I DIFERENCIES Llocs de treball pels socis Serveis pels socis Finalitats d interès general EL dret de fundació està

Más detalles

Vida dies amb els seus cafès de bon matí

Vida dies amb els seus cafès de bon matí 38727 dies amb els seus mostrat una porta, i ells l han obert Tots plegats hem aconseguit oferir 38727 nits d allotjament mateix lloc, anar a la cuina i fer un bon cafè Hem crescut i ho hem fet pas a pas

Más detalles

PROCÉS PARTICIPATIU SOBRE LA FUSIÓ DE LA XCT I LA XVAC: NOM I MISSIÓ

PROCÉS PARTICIPATIU SOBRE LA FUSIÓ DE LA XCT I LA XVAC: NOM I MISSIÓ PROCÉS PARTICIPATIU SOBRE LA FUSIÓ DE LA XCT I LA XVAC: NOM I MISSIÓ Per a la futura fusió de la XCT i la XVAC s està duent a terme un procés participatiu que recull les opinions dels membres i socis d

Más detalles

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent Centre educatiu Empresa aprenent FP dual Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Què és l FP en alternança

Más detalles

Butlletí d Atur registrat Agost a/e: Web:

Butlletí d Atur registrat Agost a/e: Web: Butlletí d Atur registrat Agost 2018 Observatori-Centre d Estudis del Vallès Oriental Tel: 93 860 07 02 Consell Comarcal del Vallès Oriental Fax: 93 879 04 44 Àrea de Desenvolupament Local a/e: observatori@vallesoriental.cat

Más detalles

Anàlisi de les dades del mercat laboral

Anàlisi de les dades del mercat laboral Anàlisi de les dades del mercat laboral Centre de Formació i Ocupació del Baix Montseny Sax Sala Comerç Empresa Turisme Gestió Oficina de turisme Creació rutes i itineraris Web turisme Edició de materials

Más detalles

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3-

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- Empresa Iniciativa Empresarial (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- 1. La imatge corporativa La cultura corporativa-formada per la missió, la visió i els valors- representen l essència de l

Más detalles

Interpretació de l'actualitat jurídica en l'àmbit educatiu (Període del 7/03 al 13/06 de 2013)

Interpretació de l'actualitat jurídica en l'àmbit educatiu (Període del 7/03 al 13/06 de 2013) Normativa apareguda des de la darrera sessió del dia 7 de març de 2013 amb rellevància, directa o indirecta, per a l educació i el món local, resumida per a la sessió del dia 13 de juny de 2013 Interpretació

Más detalles

NOTA INFORMATIVA PRIMERS RESULTATS DELS CENSOS DE POBLACIÓ I HABITATGE 2011.

NOTA INFORMATIVA PRIMERS RESULTATS DELS CENSOS DE POBLACIÓ I HABITATGE 2011. NOTA INFORMATIVA PRIMERS RESULTATS DELS CENSOS DE POBLACIÓ I HABITATGE 2011. Els Censos són una operació estadística de gran envergadura que l INE (Instituto Nacional de Estadística) realitza cada deu

Más detalles

PERSONES TREBALLADORES / SÒCIES Generem una ocupació estable i igualitària

PERSONES TREBALLADORES / SÒCIES Generem una ocupació estable i igualitària PERSONES TREBALLADORES / SÒCIES Generem una ocupació estable i igualitària Persones que treballen a les cooperatives Distribució per gènere Dones ( 8.76 %) x1 Homes ( 19.23 %) Total (26) x1 Antiguitat

Más detalles

CATÀLEG DE FORMACIÓ QUADRIMESTRAL SETEMBRE A DESEMBRE 2018

CATÀLEG DE FORMACIÓ QUADRIMESTRAL SETEMBRE A DESEMBRE 2018 SETEMBRE A DESEMBRE 2018 SETEMBRE pàg. 1 2 (11.1/A) Eines i instruments d avaluació per a formadors (2.2/A) Al lèrgies i intoleràncies alimentàries (9.2/A) Cures Auxiliars d Infermeria en geriatria (Girona)

Más detalles

SUMANT TALENT: VOLS SER UNA EMPRESA AMIGA?

SUMANT TALENT: VOLS SER UNA EMPRESA AMIGA? SUMANT TALENT: VOLS SER UNA EMPRESA AMIGA? QUÈ US OFERIM? Itineraris de Prospecció Empresarial (IPE), una forma eficaç de gestió de personal basada en polítiques de Responsabilitat Social Empresarial.

Más detalles

Reus, 14 d abril de 2011

Reus, 14 d abril de 2011 BARCELONA I L FP: Una organització, tres entitats al servei de centres i empreses Reus, 14 d abril de 2011 La Formació Professional a Barcelona Consell de la FP: Òrgan de consulta i participació impulsat

Más detalles

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Índex 1. Introducció i prioritats del Programa 2016 2. Línies estratègiques d actuació 2.1. Girona, ciutat educadora i solidària 2.2. La dimensió transversal

Más detalles

Informe elaborat per l Observatori de l educació local Oficina de Planificació Educativa Gerència de Serveis d Educació Barcelona, desembre 2017

Informe elaborat per l Observatori de l educació local Oficina de Planificació Educativa Gerència de Serveis d Educació Barcelona, desembre 2017 Informe elaborat per l Observatori de l educació local Oficina de Planificació Educativa Gerència de Serveis d Educació Barcelona, desembre 2017 La formació de persones adultes a la demarcació de Barcelona

Más detalles

Rendiment de l Activitat del Centre

Rendiment de l Activitat del Centre curs 2014-2015 Rendiment de l Activitat del Centre Mitjançant la informació en aquest fulletó, l escola vol apropar les principals dades de la seva activitat a les famílies. 01 generals escola 1.693 EI

Más detalles

Es recupera l'oficina Municipal d'informació al Consumidor (OMIC)

Es recupera l'oficina Municipal d'informació al Consumidor (OMIC) Página 1 de 3 INFORMACIÓ GENERAL divendres 17 març '17 10:59 64 lectures Tweet CONSUM Es recupera l'oficina Municipal d'informació al Consumidor (OMIC) L'alcaldessa Camí Mendoza, el president de la Unió

Más detalles

Tema 3 (II): El sector terciari a Catalunya

Tema 3 (II): El sector terciari a Catalunya En aquest tema aprendràs que : A el sector terciari és el que dóna feina a més gent. En el sector terciari hi trobem les activitats que ofereixen un servei a la societat, per aixó s anomena sector de serveis.

Más detalles

Els 500 millors estudiants reben un ajut de euros per començar la Universitat

Els 500 millors estudiants reben un ajut de euros per començar la Universitat Els 500 millors estudiants reben un ajut de 1.000 euros per començar la Universitat La Fundació Catalunya-La Pedrera premia l esforç dels que inicien el seu camí a la universitat Barcelona, 16 de febrer

Más detalles

Pla estratègic

Pla estratègic Pla estratègic 2018-2020 REVISIÓ DE LA MISSIÓ REVISIÓ DE LA VISIÓ Acompanyar i donar suport a les persones amb discapacitat intel lectual o en situació de vulnerabi- litat en el desenvolupament del seu

Más detalles

tenim la solució, truca ns, Clau respon a les teves necessitats

tenim la solució, truca ns, Clau respon a les teves necessitats tenim la solució, truca ns, Clau respon a les teves necessitats El Grup Clau és un centre d empreses multiserveis altament especialitzades, fundat a Reus l any 1994. L activitat del grup està centrada

Más detalles

Assegurances per a entitats no lucratives

Assegurances per a entitats no lucratives Assegurances per a entitats no lucratives Suport Associatiu ASSEGURANÇA PER A LES ACTIVITATS DE LLEURE I DE RESPONSABILITAT CIVIL Any 2018 Suport Associatiu Suport Associatiu és un projecte de Fundesplai

Más detalles

Experiències d èxit de voluntariat ambiental i social a empreses

Experiències d èxit de voluntariat ambiental i social a empreses Experiències d èxit de voluntariat ambiental i social a empreses 16 de juny de 2017 Sandra Carrera Soc una empresa Perquè fer voluntariat ambiental i social? Millora de la pròpia imatge de l empresa: prestigi

Más detalles

COLEGIO OFICIAL. Jornada d orientació professional Facultat de Física. Universitat de Barcelona Abril 2007

COLEGIO OFICIAL.  Jornada d orientació professional Facultat de Física. Universitat de Barcelona Abril 2007 COLEGIO OFICIAL DE FÍSICOSF www.cofis.es Jornada d orientació professional Facultat de Física. Universitat de Barcelona Abril 2007 El físic f en front de la seva carrera professional Sòlida i extensa formació

Más detalles

Atur a Terrassa (abril de 2010)

Atur a Terrassa (abril de 2010) Atur a Terrassa (abril de 2010) Índex Atur registrat Atur per sexe Atur per sector econòmic Atur per edats Atur per nivell formatiu Col lectiu immigrant Durada de l atur Durada de l atur per sexes Durada

Más detalles

II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat

II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat 28-04-2014 Programa Baixem al Carrer Inici del programa: 2009 Territori: Poble Sec Agents que van intervenir: Per iniciativa del Pla Comunitari del barri A través

Más detalles

TRANSICIÓ CAP A LA SOBIRANIA ENERGÈTICA

TRANSICIÓ CAP A LA SOBIRANIA ENERGÈTICA TRANSICIÓ CAP A LA SOBIRANIA ENERGÈTICA MODEL ENERGÈTIC ACTUAL Fonts: combustible fòssil, lluny la producció del lloc de consum Abastament: producció centralitzada en poques mans, dependència Econòmic:

Más detalles