Catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable"

Transcripción

1 Catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable Albert Carceller Guillamet Barcelona, 21 de maig de 2013

2 Instrument i construccions Instrument: El Catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable pot formar part del POUM o bé redactar-se com un P.E. específic (art. 50.2, 58.9d, 67.1g TRLU / 55.2, 68.8.e RLU). Les construccions que es poden catalogar són (article 47.3 bis del TRLU): a.- Les masies i cases rurals. b.- Altres construccions anteriors a l entrada en vigor del primer instrument de planejament general. c.- Les construccions rurals en desús respecte les que calgui corregir el seu impacte ambiental o paisatgístic negatiu.

3 Objecte i finalitat Afavorir la conservació i recuperació del patrimoni rural d edificacions en sòl no urbanitzable, correcció impacte negatiu construccions rurals. Incentivar la reactivació econòmica i el desenvolupament del món rural. Dinamització del sòl no urbanitzable a través de l admissió d usos específics en els elements catalogats. Incideix en el model d ordenació: s ha de concebre de manera conjunta amb el tractament que es vulgui donar al conjunt del sòl no urbanitzable. Pot contribuir a evitar el despoblament de la població, a conservar el paisatge rural, a mantenir el teixit rural (compatibilitat amb activitats agràries). Permet incidir de manera molt concreta en la intervenció i condicions de rehabilitació/ reconstrucció dels immobles catalogats.

4 Valors i criteris justificatius de la Catalogació La inclusió al catàleg dels elements A s haurà de fonamentar en la concurrència d algun dels valors següents: Arquitectònic Històric Paisatgístic (d acord amb les determinacions planejament urbanístic o sectorial, art TRLU): Mediambiental Social Pels elements B serà necessària la concurrència de valors arquitectònics i històrics (Preàmbul L. 3/12, bordes o cabanes Aran, masets i casetes de camp a l Ebre, Molins paperers, balnearis). Pels elements C la justificació de la inclusió al catàleg serà la necessitat de corregir el seu impacte ambiental ó paisatgístic negatiu (motiu pel qual en aquest cas s admet la reducció del volum preexistent art del TRLU)

5 Que suposo la inclusió al Catàleg? La possibilitat de rehabilitació o reconstrucció (respectant el volum edificat preexistent i la composició volumètrica original, elements A i B) L assignació dels usos permesos pel Catàleg (mes amplis que els admesos amb caràcter general en el sòl no urbanitzable art TRLU ) s assignaran atenent a les característiques concretes de cada element, poden ser (art bis TRLU): Habitatge familiar (només en les Masies i Cases Rurals). Establiment hoteler (no aparthotel). Establiment de turisme rural (construccions anteriors a Art. 53 Decret 159/2012, establiments allotjament turístic). Activitat d educació en el lleure. Activitat artesanal ó artística. Restauració. } Novetats Llei 3/12 Equipament o servei comunitari. Els propis del SNU: agrícola, ramader i forestal. (Es pot diferir el desenvolupament d un ús concret a la redacció d un Pla especial específic)

6 itorial/publicacions/planejament%20territorial/pdfs/catmasies-gener2009-corregit_tcm pdf

7 Àrea de Territori i Sostenibilitat Comte d Urgell, Barcelona Tel Fax o.au@diba.cat GUIÓ PER A LA REDACCIÓ DEL PLA ESPECIAL DE CATÀLEG DE MASIES, CASES RURALS I ALTRES CONSTRUCCIONS EN EL SÒL NO URBANITZABLE

8 ÍNDEX 1. MEMÒRIA INFORMATIVA 1.1. Introducció 1.2. Objecte 1.3. Promoció i redacció 1.4. Àmbit 1.5. Conveniència i oportunitat 1.6. Contingut el propi d aquesta fase 1.7. Planejament urbanístic i territorial amb incidència sobre l àmbit d actuació 1.8. El territori 1.9. Marc legal Llistat d inventari 2. MEMÒRIA JUSTIFICATIVA 2.1. Introducció 2.2. Objectius 2.3. Criteris per a la incorporació dels elements al catàleg 2.4. Llistat de masies, cases rurals i altres edificacions en sòl no urbanitzable 2.5. Justificació del compliment dels paràmetres previstos a la normativa 2.6. Informe ambiental 2.7. La fitxa 2.8. Quadre de les característiques dels elements del catàleg.

9 3. NORMATIVA Títol I: Disposicions generals Art. Objecte Art. Àmbit territorial d aplicació Art. Conveniència i oportunitat Art. Marc jurídic Art. Objectius Art. Contingut Art. Vigència, modificació i revisió Art. Interpretació dels documents del PEM Art. Desenvolupament i execució Títol II Disposicions d ordenació i ús Capítol 1: Determinacions comunes Art. Conceptes Capítol 2: Disposicions relatives als usos Art. Usos admesos Art. Regulació dels usos Capítol 3: Regulació de l edificació Art. Criteris generals Art. Intervenció en l edificació Art. Divisió en propietat horitzontal Art. Ampliació Capítol 4: Regulació de l entorn Art. Relació amb l entorn Art. Accés i estacionament Art. Infraestructures de serveis Disposició addicional Disposició transitòria

10 Valors per a la incorporació d elements al Catàleg Valor arquitectònic: edificacions lligades al sòl no urbanitzable que es caracteritzen per la seva arquitectura. Per tant, fins i tot es poden considerar determinades construccions contemporànies. També es poden incloure per les característiques d algun element concret de l edificació (cal justificació documental). Valor històric: en general les edificacions anteriors a la primera Ley del suelo (1956), es poden catalogar per raons històriques. Per a la catalogació també es podrà prendre en consideració la celebració d algun acte o esdeveniment històric. Fonts: cadastre del 1956, ortofoto,... Cal aportar justificació documental. Valor paisatgístic: edificacions que per la seva presència en el paisatge esdevenen un element identificador i indissociable del paratge on s ubica: per esdevenir una fita, per donar-li nom o per estar arrelat al patrimoni cultural intangible. Edificacions directament relacionades amb les activitats i processos que incideixen o han incidit de manera més notòria en la configuració actual del paisatge.

11 Valor mediambiental: quan l existència de les edificacions afavoreixi un teixit rural amb característiques ambientals pròpies que contribueixi a la preservació de les condicions ambientals del seu entorn pròxim, l equilibri territorial i de la biodiversitat. Es pot tractar d edificacions lligades a la vigilància i manteniment de l entorn i pot incloure l habitatge lligat a l explotació agropecuària. Valor social: edificacions amb un ús d interès públic. - per una banda usos d habitatge lligats a activitats pròpies del sòl no urbanitzable o que no es poden dur a terme en sòl urbà, com per exemple, l'explotació agrícola, ramadera, forestal,... - edificacions amb alguna funció o activitat que dóna resposta a alguna necessitat o demanda social prestant un servei a la societat, tan en equipaments públics com en privats, com per exemple: cases de colònies, centres de rehabilitació, gosseres... Runes: A més de la concurrència dels valors indicats caldrà acreditar l existència dels vestigis i que es disposa d informació necessària per a justificar el volum originari de l edificació.

12 Regulació dels usos. Cal definir els criteris en base els quals s admetran usos en els diferents volums així com les limitacions i requeriments necessaris per a poder-los admetre. A les fitxes s establiran específicament els usos admesos a cada element atenent a les particularitats de cada edificació. Cal concretar si els usos admesos en un element catalogat ho són per tot el conjunt o únicament en determinats volums. Els usos admesos han de ser compatibles amb les activitats agràries implantades en l entorn immediat respectiu I amb els valors que han justificat la catalogació (es poden establir mesures de protecció). La superfície i les característiques de l edificació (requeriments accessibilitat, la possibilitat d aparcament, la dotació de serveis i infraestructures, els riscos que es detectin poden limitar el desenvolupament d activitats i, per tant, restringir el seu ús.

13 Divisió en Propietat horitzontal Són admissibles si no s alteren les característiques originals de l edificació però entenem que la seva admissió ha de tenir caràcter excepcional. Excepcionalment: Es pot permetre a les masies i cases rurals de gran dimensió vinculant-la a la seva reconstrucció/rehabilitació. La divisió en PH no podrà desvirtuar la configuració dels volums existents i haurà de respectar tant l estructura com els elements singulars que puguin existir: escuts, rellotges de sòl... La seva admissió està subjecte al sostre disponible. Orientativament: un màxim de quatre habitatges amb unes dimensions de 350m² pel primer i 150m² la mitjana dels restants (tenir en compte la tipologia edificatòria existent al municipi). Quan es pretengui la divisió en PH d una construcció prèviament ampliada el sostre i la superfície ampliats no es pendran en consideració per determinar els paràmetres indicats. Quan es realitzi sobre edificacions independents l espai exterior mantindrà l aspecte unitari i no es permetrà la col locació de tanques o elements que desfigurin el caràcter unitari del conjunt.

14 Ampliacions Criteri general: no es permetran les ampliacions. Es prioritzarà la reutilització i transformació de les edificacions existents. Excepcionalment, quan no sigui possible recuperar o adequar volums ja existents, es podrà admetre l ampliació del volum principal per adequar l accessibilitat de l edificació o bé per tal de permetre el desenvolupament d un ús admès pel PEM. En aquelles construccions catalogades pel PEM en que s identifiquin volums a enderrocar o que requereixin la seva integració, l autorització de qualsevol ampliació pot quedar subjecte a la intervenció prèvia (enderroc o adequació) en aquests elements. Considerem admissible una única ampliació del volum principal, identificat en les fitxes del PEM i sempre i quan prèviament no s hagi autoritzat la divisió horitzontal. Cal establir els llindars de l ampliació permesa que s hauran de justificar amb criteris tècnics, podent-se prendre com a referència: % d ampliació respecte el sostre del volum principal. Superfície màxima d ampliació. Superfície del volum principal a partir del qual no es permet l ampliació.

15 Procediment atorgament llicències Si els projectes només comporten obres de conservació, millora o manteniment d un ús existent admès: Llicència directe. Si van més enllà: Elements inclosos al PEM: - El projecte ha de ser informat per la CTU amb caràcter preceptiu i vinculant, art. 50 TRLU (2 mesos). Es poden establir mesures correctores. Si potencial pertorbació entorn, amb caràcter previ, informe del DAR. Mentre no hi ha PEM (DT 15ena TRLU) Més enllà del tràmit (art. 48 TRLU) caldrà justificar la concurrència de valors/mitigació impacte per admetre usos del Catàleg. Amb caràcter previ: Informes paisatge, DAR (vinculant), cultura, ACA, Institut geològic (1 mes si no s emeten poden continuar les actuacions). Si actuacions interès públic: Informe medi ambient si no emissió AA o AIA. Presentació del Projecte davant l Ajuntament: Informació pública (1 mes) ó inadmissió a tràmit (actuació no admesa). Ajuntament aprovació prèvia: 2 mesos (Silenci permet continuar tràmit). Justificació requisits article 46 RLU (Compatibilitat) CTU: Aprovació definitiva termini de 3 mesos (amb tot l expedient) -

16 Elements no inclosos no associats a explotacions rústiques(dt 6ena RLU) Poden romandre amb ús existent si el planejament urbanístic no ho impedeix i amb el següent règim: Si implantació* il legal + prescripció acció restauració = fora ordenació (admet les actuacions de reparació, no augment de valor). Si implantació legal = Volum disconforme (admet actuacions consolidació, rehabilitació i canvi ús) Si edificacions reuneixen condicions habitabilitat amb l obtenció de la cèdula es pot reprendre ús habitatge, si manquen condicions les obres poden ser autorizades si el règim F.O. o V.D. ho permet.

17

18

19

20

21

22 Catàleg de Serveis 2013 Planejament urbanístic (Oferta Recurs tècnic)» Inclou la redacció d instruments de planejament urbanístic. Amb caràcter preferent:» - Avanços del Pla d ordenació urbanística municipal (POUM)» - Modificacions de planejament general» - Redacció i modificacions del planejament derivat (plans parcials urbanístics, plans de millora urbana, plans especials urbanístics, etc.)»-plans especials de masies, cases rurals i altres edificacions en sòl no urbanitzable. Per tant el PEM és instrument que s oferta expressament. Actualment l OAU presta assistència a 17 Ajuntaments en la redacció del PEM. En el Catàleg de Serveis 2013 a data d avui hem rebut 13 sol licituds de PEM.

23 » MOLTES GRÀCIES.

CATÀLEG DE CONSTRUCCIONS EN SÒL NO URBANITZABLE DEL MUNICIPI DE LLEIDA. 22 de setembre de 2017

CATÀLEG DE CONSTRUCCIONS EN SÒL NO URBANITZABLE DEL MUNICIPI DE LLEIDA. 22 de setembre de 2017 CATÀLEG DE CONSTRUCCIONS EN SÒL NO URBANITZABLE DEL MUNICIPI DE LLEIDA 22 de setembre de 2017 Objectius del Catàleg Afavorir la conservació del patrimoni edificat rural Incentivar la reactivació econòmica

Más detalles

JORNADA SOBRE PLANS I PROJECTES EN SÒL NO URBANITZABLE

JORNADA SOBRE PLANS I PROJECTES EN SÒL NO URBANITZABLE JORNADA SOBRE PLANS I PROJECTES EN SÒL NO URBANITZABLE 1 Marc legal Text refós de la Llei d urbanisme, aprovat pel Decret legislatiu 1/2010, de 3 d agost (TRLU) Llei 3/2012, del 22 de febrer, de modificació

Más detalles

ORPIMO. Nova Ordenança Nou Model d Obres. Ordenança Reguladora dels Procediments d Intervenció Municipal en les Obres. V2.0: 27 de setembre de 2011

ORPIMO. Nova Ordenança Nou Model d Obres. Ordenança Reguladora dels Procediments d Intervenció Municipal en les Obres. V2.0: 27 de setembre de 2011 Ordenança Reguladora dels Procediments d Intervenció Municipal en les Obres Nova Ordenança Nou Model d Obres V2.0: 27 de setembre de 2011 1 Finalitat de l Ordenança Afavorir l activitat econòmica a la

Más detalles

EL TRANSPORT DE MERCADERIES

EL TRANSPORT DE MERCADERIES EL TRANSPORT DE MERCADERIES En primer terme s ha d indicar que en tot el que segueix, ens referirem al transport per carretera o via pública, realitzat mitjançant vehicles de motor. El transport de mercaderies,

Más detalles

Comissió Consultiva d Hàbitat urbà. Dilluns 18 d'abril de 2016

Comissió Consultiva d Hàbitat urbà. Dilluns 18 d'abril de 2016 Comissió Consultiva d Hàbitat urbà Dilluns 18 d'abril de 2016 Ordre del dia 1. PEU per a l ordenació dels establiments d allotjament turístic, albergs de joventut, residencies col lectives d allotjament

Más detalles

1. CONFIGURAR LA PÀGINA

1. CONFIGURAR LA PÀGINA 1 1. CONFIGURAR LA PÀGINA El format de pàgina determina l aspecte global d un document i en modifica els elements de conjunt com són: els marges, la mida del paper, l orientació del document i l alineació

Más detalles

EDICTE de 2 de març de 2009, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Lleida referent al municipi d Alguaire.

EDICTE de 2 de març de 2009, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Lleida referent al municipi d Alguaire. 19694 Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5335 10.3.2009 EDICTE de 2 de març de 2009, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Lleida referent al municipi d Alguaire. La Comissió

Más detalles

AJUNTAMENT DE L ESPLUGA DE FRANCOLÍ

AJUNTAMENT DE L ESPLUGA DE FRANCOLÍ MODIFICACIÓ PUNTUAL DE LES NORMES SUBSIDIÀRIES DE PLANEJAMENT DE L ESPLUGA DE FRANCOLÍ PER PRECISAR L ÚS DEL SÒL D ESPECIAL PROTECCIÓ DE VALOR FORESTAL I. MODIFICACIÓ PUNTUAL DE LES NORMES SUBSIDIÀRIES

Más detalles

CANVIS LEGISLATIUS EN L ÀMBIT DE L URBANISME

CANVIS LEGISLATIUS EN L ÀMBIT DE L URBANISME CANVIS LEGISLATIUS EN L ÀMBIT DE L URBANISME LES ACTUACIONS EN SÒL NO URBANITZABLE Barcelona, 18 de maig de 2012 Camil Cofan Amiel Subdirector General d Urbanisme Direcció General d Ordenació del Territori

Más detalles

Modificació Puntual de les NNSS. Usos en el casc antic i en l edifici de la biblioteca

Modificació Puntual de les NNSS. Usos en el casc antic i en l edifici de la biblioteca Modificació Puntual de les NNSS Usos en el casc antic i en l edifici de la biblioteca Montagut i Oix La Garrotxa Aprovació provisional Exp 175 Gener 2016 Marc Torra i Ferrer, arquitecte T. 972 26 50 27

Más detalles

AJUNTAMENT DE FLAÇÀ MAS D EN COSTA CATÀLEG ESPECÍFIC DE MASIES I CASES RURALS SUSCEPTIBLES DE RECONSTRUCCÍÓ O REHABILITACIÓ, I ALTRES ALTRES 1

AJUNTAMENT DE FLAÇÀ MAS D EN COSTA CATÀLEG ESPECÍFIC DE MASIES I CASES RURALS SUSCEPTIBLES DE RECONSTRUCCÍÓ O REHABILITACIÓ, I ALTRES ALTRES 1 1 ALTRES 1 Habitatge unifamiliar i annexes Finals del segle XX Habitatge Habitatge Camí rural pavimentat INFRASTRUCTURES I SERVIS DISPONIBLES Electricitat, telefonia MAS D EN COSTA Nº cadastre : 003-00028

Más detalles

Taller 2: Els Rodals; la relaciódel sòl no urbanitzable amb la ciutat Data: Dijous 03 d octubre de 2013 Lloc: EscolaParc de les Aigües -Figueres

Taller 2: Els Rodals; la relaciódel sòl no urbanitzable amb la ciutat Data: Dijous 03 d octubre de 2013 Lloc: EscolaParc de les Aigües -Figueres Taller 2: Els Rodals; la relaciódel sòl no urbanitzable amb la ciutat Data: Dijous 03 d octubre de 2013 Lloc: EscolaParc de les Aigües -Figueres Índex 1. Quèés el sòl no urbanitzable 2. Trets bàsics dels

Más detalles

La solució natural per tornar a somriure. Implants dentals. Per estètica, per seguretat, la solució òptima per a tots.

La solució natural per tornar a somriure. Implants dentals. Per estètica, per seguretat, la solució òptima per a tots. Implants dentals La solució natural per tornar a somriure Per estètica, per seguretat, la solució òptima per a tots. Implant System Tornar a somriure. Sentir-se bé amb un mateix. Gaudir de la pròpia imatge.

Más detalles

I. M E M Ò R I A D E L A I N F O R M A C I Ó I.1.1. EL PLA GENERAL D ORDENACIÓ DE MATARÓ 1996 (PGMO 96).

I. M E M Ò R I A D E L A I N F O R M A C I Ó I.1.1. EL PLA GENERAL D ORDENACIÓ DE MATARÓ 1996 (PGMO 96). M E M Ò R I A I. M E M Ò R I A D E L A I N F O R M A C I Ó I.1. ANTECEDENTS. I.1.1. EL PLA GENERAL D ORDENACIÓ DE MATARÓ 1996 (PGMO 96). El Pla General d Ordenació de Mataró 1996 (d ara endavant PGOM 96),

Más detalles

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL CATÀLEG DE MASIES I CASES RURALS DEL MUNICIPI DE SANT LLORENÇ DE MORUNYS

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL CATÀLEG DE MASIES I CASES RURALS DEL MUNICIPI DE SANT LLORENÇ DE MORUNYS MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL CATÀLEG DE MASIES I CASES RURALS DEL MUNICIPI DE SANT LLORENÇ DE MORUNYS - 08 LA TORRE DEL BARÓ - PROMOTOR: APROVACIÓ INICIAL: ABRIL 2016 1 de 10 CONTINGUT DOCUMENTAL In. ÍNDEX

Más detalles

NORMATIVA URBANÍSTICA MODIFICACIÓ PUNTUAL NÚM

NORMATIVA URBANÍSTICA MODIFICACIÓ PUNTUAL NÚM 3/9 Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya NOATIVA UANÍSTICA MODIFICACIÓ PUNTUAL NÚM. 3 DEL POUM, PER A ADAPTAR-LO A LA NOATIVA GENT EN MATÈA D'EQUIPAMENTS COMEIALS, DEL MUNICIPI DE C Article 101.

Más detalles

DIVISIBILITAT. Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 5 35

DIVISIBILITAT. Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 5 35 ESO Divisibilitat 1 ESO Divisibilitat 2 A. El significat de les paraules. DIVISIBILITAT Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 = 7 5 35 = 5 7 35 7 0 5 35

Más detalles

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Guió previ per al professorat Presentació Amb les propostes del Servei Educatiu del Museu Picasso convidem a alumnes

Más detalles

DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA DE MONTMELÓ

DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA DE MONTMELÓ DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA DE MONTMELÓ juliol 2017 DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA DE MONTMELÓ Decret 1/2009, d Ordenació dels Equipaments Comercials de la Generalitat de Catalunya

Más detalles

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés.

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés. NOTA ACLARIDORA SOBRE LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER EFECTUAR ELS TRÀMITS ASSOCIATS A LES INSTAL LACIONS DE BAIXA TENSIÓ DAVANT DE LES EMPRESES DISTRIBUÏDORES ELÈCTRIQUES Aquesta nota sintetitza els criteris

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 190 Divendres 6 d'agost de 2010 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI D ECONOMIA I HISENDA 12618 Reial decret 1000/2010, de 5 d agost, sobre visat col

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

Valoració de Criteris - Mitgera PROJECTE PILOT:

Valoració de Criteris - Mitgera PROJECTE PILOT: Valoració de Criteris - Mitgera PROJECTE PILOT: EMPLAÇAMENTS Reunió Dijous 11 de Juliol C/ Sancho d Avila Barri Hostafrancs c/creu coberta 104-106 C/Ramalleres amb c/ Montalegre Districte d Horta-Guinardó

Más detalles

PRODUCCIÓ AGROALIMENTARIA ECOLÒGICA (PAE)

PRODUCCIÓ AGROALIMENTARIA ECOLÒGICA (PAE) PRODUCCIÓ AGROALIMENTARIA ECOLÒGICA (PAE) Dins del web corporatiu de la Generalitat de Catalunya hi ha un portal temàtic dedicat de forma específica a la producció agroalimentària ecològica. En aquests

Más detalles

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació ID 23.a (antiga60) Nom: Mas d en Gonç Municipi:Monferrer i Castellbó Nucli o indret: Castellbó Adreça postal: 25712 UTM X:_0363923

Más detalles

Ponència de sòl no urbanitzable

Ponència de sòl no urbanitzable Ponència de sòl no urbanitzable Anàlisi estadística dels càmpings de Catalunya Octubre 212 A partir d una base de dades facilitada per la Direcció General de Turisme que conté 355 càmpings de Catalunya,

Más detalles

AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018

AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018 AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018 Servei Responsable: Participació Altres serveis que hi col laboren: --- --------------------------------------------------------------- NOM

Más detalles

GUIÓ DE CONTINGUTS PROJECTES D INSTAL LACIONS DE GRUES TORRE

GUIÓ DE CONTINGUTS PROJECTES D INSTAL LACIONS DE GRUES TORRE GUIÓ DE CONTINGUTS PROJECTES D INSTAL LACIONS DE GRUES TORRE INSTAL LACIONS DE GRUES TORRE I. INTRODUCCIÓ El present document és una proposta dels continguts que han de preveure els projectistes en la

Más detalles

DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES

DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5461 9.9.2009 66749 DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES EDICTE de 28 de juliol de 2009, sobre acords de la Comissió Territorial d Urbanisme

Más detalles

Informació complementària

Informació complementària MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA GENERAL D ORDENACIÓ URBANA DE BANYOLES A L ÀMBIT DEL PE.II, UA5c I ELS TERRENYS D ÚS INDUSTRIAL ADJACENTS ENTRE ELS CARRERS DELS BLANQUERS, GIRONA, BARCELONA I RONDA DEL MONESTIR

Más detalles

El POUM EL POUM. -instrument d ordenació integral del municipi. -planificació del desenvolupament del territori

El POUM EL POUM. -instrument d ordenació integral del municipi. -planificació del desenvolupament del territori EL POUM -instrument d ordenació integral del municipi -planificació del desenvolupament del territori -definició i ordenació de diferents aspectes de la ciutat (carrers, edificis, parcs i equipaments)

Más detalles

octubre La sostenibilitat com a instrument de competitivitat empresarial Direcció General de Qualitat Ambiental. Generalitat de Catalunya

octubre La sostenibilitat com a instrument de competitivitat empresarial Direcció General de Qualitat Ambiental. Generalitat de Catalunya 27 28 octubre Anna Esteve i Traveset Direcció General de Qualitat Ambiental. Generalitat de Catalunya AMBIENTALITZACIÓ DE LES COMPRES CONTRACTACIÓ PÚBLICA La contractació pública és el mecanisme pel qual

Más detalles

Nou marc d ordenació turística de Catalunya. Barcelona, 14 de juliol de 2015

Nou marc d ordenació turística de Catalunya. Barcelona, 14 de juliol de 2015 Nou marc d ordenació turística de Catalunya Barcelona, 14 de juliol de 2015 Antecedents En el marc del que ens indica el Pla Estratègic de Turisme 2013-2016 i segons la Llei de simplificació administrativa,

Más detalles

Barcelona col labora amb les cinc Escoles d Arquitectura per dissenyar un prototip d edifici autosuficient a Torre Baró

Barcelona col labora amb les cinc Escoles d Arquitectura per dissenyar un prototip d edifici autosuficient a Torre Baró 18 de febrer de 2015 Barcelona col labora amb les cinc Escoles d Arquitectura per dissenyar un prototip d edifici autosuficient a Torre Baró» Les Escoles i Centres d Arquitectura de Barcelona (ETSAB, ETSAV,

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Serveis Territorials a Girona

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Serveis Territorials a Girona RESOLUCIÓ SOBRE MEMÒRIA AMBIENTAL 1. Identificació de l expedient Número: Municipi: Sol licitant: Pla: Data documentació: OTAAGI20070233 Sant Miquel de Campmajor (Pla de l Estany) Ajuntament Pla especial

Más detalles

EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona.

EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona. 27054 EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona. La Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona, en la sessió

Más detalles

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació ID 59.a (antiga147) Nom:Casa Mestre Municipi:Monferrer i Castellbó Nucli o indret: Sendes Adreça postal: 25712 UTM X:_0365253

Más detalles

BONES I MALES PRÀCTIQUES EN LA REHABILITACIÓ DE CONSTRUCCIONS RURALS A LES TERRES DE L EBRE. 06/11/2014 Elena Curto i Susanna Margalef CTUTE STUTE

BONES I MALES PRÀCTIQUES EN LA REHABILITACIÓ DE CONSTRUCCIONS RURALS A LES TERRES DE L EBRE. 06/11/2014 Elena Curto i Susanna Margalef CTUTE STUTE BONES I MALES PRÀCTIQUES EN LA REHABILITACIÓ DE CONSTRUCCIONS RURALS A LES TERRES DE L EBRE 06/11/2014 Elena Curto i Susanna Margalef 00_normativa TEXT REFÓS DE LA LLEI D URBANISME Article 47.3 en sòl

Más detalles

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació ID 58.a (antiga 146) Nom:Cal Salvador Municipi:Monferrer i Castellbó Nucli o indret: Sendes Adreça postal: 25712 UTM X:_0365279

Más detalles

INTRODUCCIÓ DEL CONCEPTE DE ROMPUDA

INTRODUCCIÓ DEL CONCEPTE DE ROMPUDA PROPOSTA DE CANVI PUNTUAL DE LA NORMES SUBSIDIÀRIES DE PLANEJAMENT DE VILADEMULS AJUNTAMENT DE VILADEMULS MODIFICACIÓ DE L ARTICLE 183 ZONA DE PROTECCIÓ PAISATGÍSTICA I FORESTAL. ( CLAU PF) INTRODUCCIÓ

Más detalles

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL Per a acollir-se a la clàusula de salvaguarda del Reial Decret-Llei 5/2013

Más detalles

GUIA TÈCNICA (Criteri d'interpretació de la Normativa de Protecció Contra Incendis)

GUIA TÈCNICA (Criteri d'interpretació de la Normativa de Protecció Contra Incendis) 1. OBJECTE Establir els criteris a tenir en compte en la justificació del compliment de la normativa relativa a resistència al foc de l estructura i evacuació dels ocupants. 2. ÀMBIT D'APLICACIÓ Intervencions

Más detalles

MODIFICACIÓ PUNTUAL NUMERO 18 DEL PLA GENERAL D ORDENACIÓ URBANISTICA MUNICIPAL DE VILAMALLA REDEFINICIÓ DELS USOS RECREATIUS

MODIFICACIÓ PUNTUAL NUMERO 18 DEL PLA GENERAL D ORDENACIÓ URBANISTICA MUNICIPAL DE VILAMALLA REDEFINICIÓ DELS USOS RECREATIUS AJUNTAMENT MODIFICACIÓ PUNTUAL NUMERO 18 DEL PLA GENERAL D ORDENACIÓ URBANISTICA MUNICIPAL REDEFINICIÓ DELS USOS RECREATIUS AJUNTAMENT DOCUMENT D APROVACIÓ INICIAL MARÇ 2015 TÍTOL I. DISPOSICIONS GENERALS

Más detalles

GUIA PER A LA REDACCIÓ DEL PLA ESPECIAL DE CATÀLEG DE MASIES, CASES RURALS I ALTRES CONSTRUCCIONS EN SÒL NO URBANITZABLE

GUIA PER A LA REDACCIÓ DEL PLA ESPECIAL DE CATÀLEG DE MASIES, CASES RURALS I ALTRES CONSTRUCCIONS EN SÒL NO URBANITZABLE Àrea de Territori i Sostenibilitat Gerència de Serveis d Habitatge, Urbanisme i Activitats Comte d Urgell, 187 08036 Barcelona Tel. 934 049 312 Fax 934 020 653 o.au@diba.cat www.diba.cat GUIA PER A LA

Más detalles

e 2 esplais al quadrat

e 2 esplais al quadrat e 2 esplais al quadrat excel lents pel què fem i per com ho fem Un projecte per fer un pas endavant en la qualitat i responsabilitat, tant social com mediambiental en els centres d esplai. IV Jornada de

Más detalles

AGROPLACE La plataforma de subhastes on line d Afrucat

AGROPLACE La plataforma de subhastes on line d Afrucat AGROPLACE La plataforma de subhastes on line d Afrucat Mercè Gispert i Bosch assessorament@afrucat.com Associació catalana d'empreses fructícoles 130 empreses fructícoles OPFH s de Catalunya S.C.C.L de

Más detalles

Aprovat inicialment el Pla director urbanístic del Circuit de Velocitat de Barcelona Catalunya

Aprovat inicialment el Pla director urbanístic del Circuit de Velocitat de Barcelona Catalunya Aprovat inicialment el Pla director urbanístic del Circuit de Velocitat de Barcelona Catalunya El PDU estableix els criteris per revisar l actual ordenació del Circuit de Velocitat de Barcelona Catalunya

Más detalles

Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016

Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016 Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016 1992: El Conveni sobre diversitat biològica s obra a signatura a la Cimera de laterraariodejaneiro 1993:

Más detalles

DEPARTAMENT D AGRICULTURA, ALIMENTACIÓ I ACCIÓ RURAL

DEPARTAMENT D AGRICULTURA, ALIMENTACIÓ I ACCIÓ RURAL 45378 DEPARTAMENT D AGRICULTURA, ALIMENTACIÓ I ACCIÓ RURAL RESOLUCIÓ AAR/1863/2010, de 7 de juny, per la qual es fa públic l encàrrec de gestió entre el Departament d Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Más detalles

NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA

NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA Biblioteca Municipal Pompeu Fabra NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA Novembre de 2006 NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA 1. Accés a la Biblioteca La Biblioteca és un servei públic municipal obert a tots els ciutadans,

Más detalles

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials.

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials. ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials

Más detalles

Àrea de Desenvolupament Econòmic Local Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació Servei de Teixit Productiu AJUTS ECONÒMICS

Àrea de Desenvolupament Econòmic Local Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació Servei de Teixit Productiu AJUTS ECONÒMICS AJUTS ECONÒMICS AJUTS ECONÒMICS o Centres locals de serveis a les empreses (CLSE) o Polígons d activitat econòmica (PAE) o Projectes singulars de dinamització del teixit productiu Convocatòria 2017 Algunes

Más detalles

Inventari d altres edificacions, instal lacions i activitats en sòl no urbanitzable en el terme municipal de Renau (Tarragonès)

Inventari d altres edificacions, instal lacions i activitats en sòl no urbanitzable en el terme municipal de Renau (Tarragonès) Inventari d altres edificacions, instal lacions i activitats en sòl no urbanitzable en el terme municipal de Renau (Tarragonès) MUNICIPI Renau (Tarragonès) DATA Juny de 2009 EXPEDIENT SAM 2009-1868 Informe

Más detalles

CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC

CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC Jordi Catà Contreras Tècnic del Servei de Gestió del Risc i Planificació Direcció General de Protecció Civil Barcelona, 3 de juny de 2016...hi ha conflictes

Más detalles

Procediment d auditoria interna de Qualitat

Procediment d auditoria interna de Qualitat A. OBJECTE B. ABAST C. REFERÈNCIES D. RESPONSABILITATS E. DESCRIPCIÓ DEL PROCEDIMENT E.1. Elaboració del pla d auditories internes. E.2. Execució de les auditories. E.3. Informes d auditoria. E.4. Règim

Más detalles

ENGINYERIA INDUSTRIAL. EPECIALITAT ORGANITZACIÓ INDUSTRIAL XAVIER GARCIA RAVENTÓS ESTUDI DEL TRÀNSIT EN LA ZONA CENTRAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ

ENGINYERIA INDUSTRIAL. EPECIALITAT ORGANITZACIÓ INDUSTRIAL XAVIER GARCIA RAVENTÓS ESTUDI DEL TRÀNSIT EN LA ZONA CENTRAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ Titulació: ENGINYERIA INDUSTRIAL. EPECIALITAT ORGANITZACIÓ INDUSTRIAL Alumne (nom i cognoms) XAVIER GARCIA RAVENTÓS Títol PFC ESTUDI DEL TRÀNSIT EN LA ZONA CENTRAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ Director del

Más detalles

ESTADÍSTICA D EDIFICACIÓ I HABITATGE

ESTADÍSTICA D EDIFICACIÓ I HABITATGE Subdirección General de Estadística y Estudios ESTADÍSTICA D EDIFICACIÓ I HABITATGE Aquest qüestionari és sotmès al secret estadístic; només es pot publicar en forma estadística, sense cap referència de

Más detalles

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació ID 31.a (antiga65) Nom: Cal Cargol Municipi:Monferrer i Castellbó Nucli o indret: Guils del Cantó Adreça postal: 25714 UTM X:_0357029

Más detalles

Procediment de neteja i manteniment d equipaments de gestió directa

Procediment de neteja i manteniment d equipaments de gestió directa A. OBJECTE B. ABAST C. REFERÈNCIES D. RESPONSABILITATS E. DESCRIPCIÓ DEL PROCEDIMENT E.1 Neteja i manteniment del coll d Estenalles. E.2 Neteja i manteniment de l oficina del parc a la Mata. E.4. Del seguiment

Más detalles

APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme

APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme GIA: principals característiques El Gestor d'informació d'activitats (GIA) és un aplicatiu informàtic amb tecnologia

Más detalles

CONSELL ASSESSOR URBANÍSTIC SESSIÓ CONSTITUTIVA

CONSELL ASSESSOR URBANÍSTIC SESSIÓ CONSTITUTIVA CONSELL ASSESSOR URBANÍSTIC PLA D ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL LLEIDA 2015 SESSIÓ CONSTITUTIVA ORDRE DEL DIA 1. Benvinguda de l Alcalde als membres del Consell Assessor Urbanístic. 2. Funcions del Consell

Más detalles

PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DE L ORDENANÇA MUNICIPAL D OBRES NÚM. 1.16

PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DE L ORDENANÇA MUNICIPAL D OBRES NÚM. 1.16 PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DE L ORDENANÇA MUNICIPAL D OBRES NÚM. 1.16 1 PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DE L ORDENANÇA MUNICIPAL D OBRES NÚM. 1.16 Índex CAPITOL I. DISPOSICIONS GENERALS... 3 Secció.1a Àmbit d aplicació

Más detalles

Gestió i millora dels serveis 1. OBJECTIU

Gestió i millora dels serveis 1. OBJECTIU PEQ 5944 120 Versió 01 Pàg. 2 de 12 1. OBJECTIU Establir com el centre gestiona i millora els serveis que té al seu abast, a fi de aconseguir el suport adequat pel desenvolupament de l activitat acadèmica

Más detalles

La nova directiva d emissions industrials El rol dels BREF en relació als límits d emissió de les autoritzacions ambientals

La nova directiva d emissions industrials El rol dels BREF en relació als límits d emissió de les autoritzacions ambientals La nova directiva d emissions industrials El rol dels en relació als límits d emissió Col legi Oficial d Enginyers Industrials Barcelona 25.01.2010 PER QUÈ REVISAR LA DIRECTIVA IPPC? La directiva IPPC

Más detalles

ÀREA DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL INFORME DE SEGUIMENT DELS COMPROMISOS DE QUALITAT DEL CATÀLEG DE SERVEIS 2014

ÀREA DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL INFORME DE SEGUIMENT DELS COMPROMISOS DE QUALITAT DEL CATÀLEG DE SERVEIS 2014 Àrea de Presidència Rambla Catalunya, 126 08008 Barcelona Tel. 934 020 709 Fax 934 049 14 s.planif.avaluacio@diba.cat www.diba.cat ÀREA DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL INFORME DE SEGUIMENT DELS COMPROMISOS

Más detalles

DECRET LEGISLATIU 1/2009, de 21 de juliol, pel qual s aprova el Text refós de la Llei reguladora dels residus.

DECRET LEGISLATIU 1/2009, de 21 de juliol, pel qual s aprova el Text refós de la Llei reguladora dels residus. Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5430 28.7.2009 59531 DECRET LEGISLATIU 1/2009, de 21 de juliol, pel qual s aprova el Text refós de la Llei reguladora dels residus. Preàmbul La disposició

Más detalles

REGLAMENT DEL CONSELL DE COHESIÓ I SERVEIS SOCIALS DE GIRONA

REGLAMENT DEL CONSELL DE COHESIÓ I SERVEIS SOCIALS DE GIRONA REGLAMENT DEL CONSELL DE COHESIÓ I SERVEIS SOCIALS DE GIRONA PREÀMBUL El Consell de Cohesió de Serveis Socials de Girona pren el relleu de l antic Consell per a la Cohesió Social de Girona, creat l any

Más detalles

Annex 3. Acord individualitzat de seguiment compartit de pacients amb malalties minoritàries

Annex 3. Acord individualitzat de seguiment compartit de pacients amb malalties minoritàries Annex 3. Acord individualitzat de seguiment compartit de pacients amb malalties minoritàries compartit annex és definir el procediment per establir un acord individualitzat de seguiment de referència -

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Serveis Territorials a Tarragona

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Serveis Territorials a Tarragona DOCUMENT DE REFERÈNCIA Identificació de l expedient Títol Pla especial urbanístic del Mas de Sant Marcell Òrgan tramitador Ajuntament Núm. d'expedient PE 157/2007 Fonaments de dret 1. Decret 125/2005,

Más detalles

INVENTARI DE MASIES I CASES RURALS, I ALTRES EDIFICACIONS RESIDENCIALS EN SÒL NO URBANITZABLE

INVENTARI DE MASIES I CASES RURALS, I ALTRES EDIFICACIONS RESIDENCIALS EN SÒL NO URBANITZABLE DOCUMENT D2. INVENTARI DE MASIES I CASES RURALS, I ALTRES EDIFICACIONS RESIDENCIALS EN SÒL NO URBANITZABLE PLA D ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL DE SANT POL DE MAR Revisió i adaptació al Text refós de

Más detalles

Acords del Consell d Administració

Acords del Consell d Administració Nota de premsa PÀG 1/2 29 de març de 2017 Acords del Consell d Administració El Port de Barcelona proposa la modificació del Pla Especial de la Nova Bocana per guanyar 14.000 m2 addicionals d espai públic

Más detalles

El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades

El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades Rodrigo Radovan - Global Business Development Manager Industrial Services TÜV Rheinland International Foment del Treball Nacional

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

ELECTRA REDENERGÍA, S.L. és una companyia distribuïdora d energia elèctrica que fou creada principalment degut a la demanda social de la zona,

ELECTRA REDENERGÍA, S.L. és una companyia distribuïdora d energia elèctrica que fou creada principalment degut a la demanda social de la zona, Sobre nosaltres... ELECTRA REDENERGÍA, S.L. és una companyia distribuïdora d energia elèctrica que fou creada principalment degut a la demanda social de la zona, cansada de no poder resoldre la mancança

Más detalles

SOAP. Sistema Municipal d Ordenació de l Autoprotecció. 4 d octubre de 2016

SOAP. Sistema Municipal d Ordenació de l Autoprotecció. 4 d octubre de 2016 SOAP Sistema Municipal d Ordenació de l Autoprotecció 4 d octubre de 2016 01 OBJECTIUS DE LA REDACCIÓ DEL SOAP Donar resposta a les necessitats d autoprotecció dels actes a via pública Simplificar la tramitació

Más detalles

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL TEXT REFÓS DEL PLA GENERAL D ORDENACIÓ URBANA DE BANYOLES (SECTOR NP1) A L ÀMBIT DEL PARC MANEL SADERRA

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL TEXT REFÓS DEL PLA GENERAL D ORDENACIÓ URBANA DE BANYOLES (SECTOR NP1) A L ÀMBIT DEL PARC MANEL SADERRA AJUNTAMENT DE BANYOLES MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL TEXT REFÓS DEL PLA GENERAL D ORDENACIÓ URBANA DE BANYOLES (SECTOR NP1) A L ÀMBIT DEL PARC MANEL SADERRA SETEMBRE 2016 1 ÍNDEX Memòria 1. Introducció i antecedents

Más detalles

Espais de comunicació

Espais de comunicació 1 Campus Virtual Espais de comunicació 1 Què són els espais de comunicació Els espais de comunicació ofereixen un entorn al qual hi tenen accés: Usuaris coordinadors que poden publicar informació i avisos.

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE LA VENDA NO SEDENTÀRIA

ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE LA VENDA NO SEDENTÀRIA ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE LA VENDA NO SEDENTÀRIA 1. Fonament legal Es redacta la present ordenança a l empara d allò que disposa l art. 19 del Decret Legislatiu 1/1993, de 9 de març, sobre comerç

Más detalles

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PROJECTE D URBANITZACIÓ A LA PLAÇA DE LA VIL LA ROMANA DEL DALT DE LA VILA. BADALONA PER ESTABLIR DUES FASES.

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PROJECTE D URBANITZACIÓ A LA PLAÇA DE LA VIL LA ROMANA DEL DALT DE LA VILA. BADALONA PER ESTABLIR DUES FASES. SETEMBRE 2012 MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PROJECTE D URBANITZACIÓ A LA PLAÇA DE LA VIL LA ROMANA DEL DALT DE LA VILA. BADALONA PER ESTABLIR DUES FASES. ÍNDEX MEMÒRIA JUSTIFICATIVA PLÀNOLS 1. ANTECEDENTS ADMINISTRATIUS

Más detalles

Í N D E X. Cèdules Inspeccions. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 9

Í N D E X. Cèdules Inspeccions. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 9 N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 9 Í N D E X Inspeccions...2 1. Cerca...2 2. Pestanya Inspeccions...3 2.1.1 Botons de la pantalla...3 3. Procediment per a la creació de inspeccions...4 3.1 Creació d una inspecció...4

Más detalles

Instruccions perquè els ajuntaments o ens locals vinculats o dependents s hi donin d alta i per sol licitar-hi activitats de la llista de propostes

Instruccions perquè els ajuntaments o ens locals vinculats o dependents s hi donin d alta i per sol licitar-hi activitats de la llista de propostes Programa.cat Instruccions perquè els ajuntaments o ens locals vinculats o dependents s hi donin d alta i per sol licitar-hi activitats de la llista de propostes La Rambla, 7, 2n 1 Índex 1. Introducció

Más detalles

Treball i aprenentatge en xarxa Escola, Família i Entorn. 9 d octubre de 2015

Treball i aprenentatge en xarxa Escola, Família i Entorn. 9 d octubre de 2015 Treball i aprenentatge en xarxa Escola, Família i Entorn 9 d octubre de 2015 XARXA EDUCATIVA La Societat és xarxa... i això afecta a totes les organitzacions M. Castells Escola, Família i Entorn Beneficis

Más detalles

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA GENERAL D ORDENACIÓ DE GIRONA EN L ÀMBIT DEL PLA ESPECIAL DEL BARRI VELL

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA GENERAL D ORDENACIÓ DE GIRONA EN L ÀMBIT DEL PLA ESPECIAL DEL BARRI VELL MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA GENERAL D ORDENACIÓ DE GIRONA EN L ÀMBIT DEL PLA ESPECIAL DEL BARRI VELL Juliol 2004 - mod setembre 2004 1. Objecte i abast. Aquest document té la consideració de modificació

Más detalles

Projecte d Ordre d avaluació d ESO

Projecte d Ordre d avaluació d ESO Projecte d Ordre d avaluació d ESO Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat 27 de juny de 2017 Article 1. Objecte Decret 187/2015, d ordenació de l ESO L ordenació del currículum

Más detalles

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona 27214 EDICTE de 19 de juliol de 2007, sobre una resolució adoptada pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques en matèria d urbanisme referent al municipi de Reus. Tarragona, 19 de juliol de

Más detalles

MEMÒRIA DESCRIPTIVA PLA DE MILLORA URBANA PER L ORDENACIÓ DE VOLUMS C/MAS FIGUERES-CAMÍ VELL DE FORNELLS GIRONA. Girona, a Novembre del 2.

MEMÒRIA DESCRIPTIVA PLA DE MILLORA URBANA PER L ORDENACIÓ DE VOLUMS C/MAS FIGUERES-CAMÍ VELL DE FORNELLS GIRONA. Girona, a Novembre del 2. PLA DE MILLORA URBANA PER L ORDENACIÓ DE VOLUMS C/MAS FIGUERES-CAMÍ VELL DE FORNELLS GIRONA MEMÒRIA DESCRIPTIVA Girona, a Novembre del 2.005 ÍNDEX 1. ANTECEDENTS... 3 2. NATURALESA, OBJECTE I ABAST...

Más detalles

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA Introducció El Pla d acció tutorial consisteix en una gestió de la formació integral de l alumnat que es du a terme mitjançant tutories. En particular, es

Más detalles

JUNY Ajuntament de de Palau-solit. solità solità i i Plegamans. Palau-solit. solità i Plegamans INFORMACIÓ

JUNY Ajuntament de de Palau-solit. solità solità i i Plegamans. Palau-solit. solità i Plegamans INFORMACIÓ Ajuntament de de Palau-solit solità solità i i Plegamans JUNY 2012 Plà d Ordenació Urbanística Municipal Palau-solit INFORMACIÓ QUE ÉS S EL POUM? DEFINICIÓ EL POUM ÉS UN DOCUMENT QUE DEFINEIX LES BASES

Más detalles

MANUAL BÀSIC D IDENTITAT CORPORATIVA de L AJUNTAMENT DE RIUDOMS

MANUAL BÀSIC D IDENTITAT CORPORATIVA de L AJUNTAMENT DE RIUDOMS MANUAL BÀSIC D IDENTITAT CORPORATIVA de L AJUNTAMENT DE RIUDOMS Aquest manual reuneix les eines bàsiques per a la correcta aplicació gràfica del logotip de l Ajuntament de Riudoms. Ha estat ideat pensant

Más detalles

Annex. Models d escrits Model l Aldea

Annex. Models d escrits Model l Aldea Informació 157 Annex. Models d escrits Model l Aldea Informació 158 Informació 159 Informació 160 Model l Aldea que demana que el Pla territorial no incorpori l ampliació del polígon industrial Catalunya

Más detalles

UNITAT 3. Forces i les lleis de Newton

UNITAT 3. Forces i les lleis de Newton Generalitat de Catalunya Departament d educació i universitats IES FLIX DEPARTAMENT DE CIÈNCIES BLOC 2_ Objectius 1ER BAT. 1. OBJECTIUS UNITAT 3. Forces i les lleis de Newton Comprendre el concepte de

Más detalles