NOTA SOBRE EL MODEL 121 I 122 I COTITZACIONS 2017

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "NOTA SOBRE EL MODEL 121 I 122 I COTITZACIONS 2017"

Transcripción

1 NOTA SOBRE EL MODEL 121 I 122 I COTITZACIONS 2017 Barcelona, 13 de febrer de 2017 Benvolguts associats i associades, Us informem que han estat publicades les següents disposicions: - Ordre HFP/105/2017, de 6 de febrer, per la qual s'aprova el model 121 "Impost sobre la Renda de les Persones Físiques. Deduccions per família nombrosa o per persones amb discapacitat a càrrec. Comunicació de la cessió del dret a la deducció per contribuents no obligats a presentar declaració", i el model 122 "Impost sobre la Renda de les Persones Físiques. Deduccions per família nombrosa, per persones amb discapacitat a càrrec o per ascendent amb dos fills separat legalment o sense vincle matrimonial. Regularització del dret a la deducció per contribuents no obligats a presentar declaració", s'estableix el lloc, forma i termini per a la seva presentació i es modifica una altra normativa tributària. En compliment del previst a l'apartat 5 de l'article 60 bis del Reglament de l'impost, en relació amb els supòsits en què el cedent sigui un no obligat a declarar d'acord amb l'establert en l'article 96 de la Llei 35/2006, de 28 de novembre, de l'impost sobre la Renda de les Persones Físiques, es procedeix a aprovar el model 121 perquè dits contribuents puguin efectuar la cessió del dret a les deduccions per descendents o ascendents amb discapacitat o per família nombrosa, i es determina el lloc, forma i terminis de presentació del mateix. Aquesta ordre també aprova el model 122 per a la regularització de les deduccions per família nombrosa, per persones amb discapacitat a càrrec o per ascendent amb dos fills separat legalment o sense vincle matrimonial obtingudes indegudament, que han d'utilitzar els contribuents no obligats a declarar. De forma anàloga al que es disposa per a la sol licitud de l'abonament anticipat, els descendents o ascendents amb discapacitat que es relacionin en els models 121 i 122 hauran de disposar de número d'identificació fiscal. En el cas de contribuents obligats a declarar que hagin percebut l'import de l'abonament anticipat de forma indeguda, total o parcialment, hauran de procedir a regularitzar la seva situació a la declaració de l'impost sobre la Renda de les Persones Físiques corresponent a l'exercici en què s'hagi percebut l'abonament anticipat indegudament.

2 La comunicació, ajustada al model 121 aprovat per aquesta ordre, haurà de presentarse en el termini establert en cada exercici per a la presentació de la declaració de l'impost sobre la Renda de les Persones Físiques. La regularització de les quantitats percebudes en excés que hagin d'efectuar els contribuents de l'impost sobre la Renda de les Persones Físiques no obligats a declarar, mitjançant la presentació del model 122, haurà de realitzar-se en el termini comprès entre la data en què els pagaments anticipats s'hagin percebut de forma indeguda fins que finalitzi el termini per a la presentació de la declaració de l'impost sobre la Renda de les Persones Físiques corresponent a l'exercici en què s'hagi percebut el pagament anticipat de forma indeguda. Tots dos impresos es podran presentar per via electrònica a través d'internet o en paper imprès obtingut mitjançant la utilització del servei d'impressió desenvolupat per l'agència Estatal d'administració Tributària. La present ordre va entrar en vigor l'11 de febrer de 2017, si be el model 122 en el qual es regularitzin quantitats percebudes en excés durant l'exercici 2016 que hagin de presentar els contribuents de l'impost sobre la Renda de les Persones Físiques no obligats a declarar en aquest exercici, haurà de realitzar-se en el termini establert per a la presentació de la declaració de l'impost sobre la Renda de les Persones Físiques corresponent a l'exercici El model 121 s'utilitzarà per primera vegada en relació amb la declaració de l'impost sobre la Renda de les Persones Físiques corresponent al període impositiu Ordre ESS/106/2017, de 9 de febrer, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat Social, desocupació, protecció per cessament d'activitat, Fons de Garantia Salarial i formació professional per a l'exercici Aquesta ordre actualitza el topall màxim de cotització en els diferents règims del sistema de la Seguretat Social, així com aquelles bases mínimes que anualment augmenten en la mateixa proporció en què ho faci el salari mínim interprofessional. A les bases de cotització que no puguin ser actualitzades en virtut del Reial decret-llei 3/2016, de 2 de desembre, resultarà d'aplicació el contingut de l'article 115 de la Llei 48/2015, de 29 d'octubre, de Pressupostos Generals de l'estat per a l'any 2016, referit a bases i tipus de cotització a la Seguretat Social, desocupació, cessament d'activitat dels treballadors autònoms, Fons de Garantia Salarial i formació professional per a l'exercici 2016, a causa de la pròrroga automàtica dels Pressupostos de l'exercici 2016 fins a l'aprovació dels corresponents a l'any Així, mitjançant aquesta ordre es desenvolupen les previsions legals en matèria de cotitzacions socials per a l'exercici 2017, adaptant-se a més les bases de cotització establertes amb caràcter general als supòsits de contractes a temps parcial.

3 En matèria d'accidents de treball i malalties professionals serà aplicable la tarifa de primes establerta en la disposició addicional quarta de la Llei 42/2006, de 28 de desembre, de Pressupostos Generals de l'estat per a l'any 2007, en la redacció donada per la disposició final octava de la Llei 48/2015, de 29 d'octubre. Al seu torn, i de conformitat amb el que es disposa en el Reglament general sobre cotització i liquidació d'altres drets de la Seguretat Social, aprovat pel Reial decret 2064/1995, de 22 de desembre, en aquesta ordre es fixen els coeficients aplicables per determinar la cotització a la Seguretat Social en supòsits específics, com són els de conveni especial, col laboració en la gestió de la Seguretat Social o exclusió d'alguna contingència. També s'estableixen els coeficients per a la determinació de les aportacions a càrrec de les mútues col laboradores amb la Seguretat Social al sosteniment dels serveis comuns de la Seguretat Social, aportacions mitjançant les quals es garanteix el manteniment de l'equilibri financer entre les entitats col laboradores assenyalades i l'administració de la Seguretat Social, així com els valoris límit dels índexs de sinistralitat general i de sinistralitat extrema, corresponents a l'exercici 2016, i el volum de cotització per contingències professionals a aconseguir durant el període d'observació, per al càlcul de l'incentiu previst en el Reial decret 404/2010, de 31 de març, pel qual es regula l'establiment d'un sistema de reducció de les cotitzacions per contingències professionals a les empreses que hagin contribuït especialment a la disminució i prevenció de la sinistralitat laboral. La present ordre entrarà en vigor l'endemà al de la seva publicació en el «Butlletí Oficial de l'estat», amb efectes des del dia 1 de gener de Per qualsevol dubteu o aclariment contactar amb acat@acatfcl.cat Josep M Paños Pascual President ACAT

4 NOTA SOBRE EL MODELO 121 Y 122 Y COTIZACIONES 2017 Barcelona, 13 de febrero de 2017 Apreciados asociados y asociadas, Os informamos que han sido publicadas las siguientes disposiciones: - Orden HFP/105/2017, de 6 de febrero, por la que se aprueba el modelo 121 "Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas. Deducciones por familia numerosa o por personas con discapacidad a cargo. Comunicación de la cesión del derecho a la deducción por contribuyentes no obligados a presentar declaración", y el modelo 122 "Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas. Deducciones por familia numerosa, por personas con discapacidad a cargo o por ascendiente con dos hijos separado legalmente o sin vínculo matrimonial. Regularización del derecho a la deducción por contribuyentes no obligados a presentar declaración", se establece el lugar, forma y plazo para su presentación y se modifica otra normativa tributaria. En cumplimiento de lo previsto en el apartado 5 del artículo 60 bis del Reglamento del Impuesto, en relación con los supuestos en que el cedente sea un no obligado a declarar de acuerdo con lo establecido en el artículo 96 de la Ley 35/2006, de 28 de noviembre, del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas, se procede a aprobar el modelo 121 para que dichos contribuyentes puedan efectuar la cesión del derecho a las deducciones por descendientes o ascendientes con discapacidad o por familia numerosa, y se determina el lugar, forma y plazos de presentación del mismo. Esta orden también aprueba el modelo 122 para la regularización de las deducciones por familia numerosa, por personas con discapacidad a cargo o por ascendiente con dos hijos separado legalmente o sin vínculo matrimonial obtenidas indebidamente, que deben utilizar los contribuyentes no obligados a declarar. De forma análoga a lo dispuesto para la solicitud del abono anticipado, los descendientes o ascendientes con discapacidad que se relacionen en los modelos 121 y 122 deberán disponer de número de identificación fiscal. En el caso de contribuyentes obligados a declarar que hayan percibido el importe del abono anticipado de forma indebida, total o parcialmente, deberán proceder a regularizar su situación en la declaración del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas correspondiente al ejercicio en que se haya percibido el abono anticipado indebidamente. La comunicación, ajustada al modelo 121 aprobado por esta orden, deberá presentarse en el plazo establecido en cada ejercicio para la presentación de la declaración del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas.

5 La regularización de las cantidades percibidas en exceso que deban efectuar los contribuyentes del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas no obligados a declarar, mediante la presentación del modelo 122, deberá realizarse en el plazo comprendido entre la fecha en que los pagos anticipados se hayan percibido de forma indebida hasta que finalice el plazo para la presentación de la declaración del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas correspondiente al ejercicio en que se haya percibido el pago anticipado de forma indebida. Ambos impresos se podrán presentar por vía electrónica a través de Internet o en papel impreso obtenido mediante la utilización del servicio de impresión desarrollado por la Agencia Estatal de Administración Tributaria. La presente orden entró en vigor el 11 de febrero de 2017, si bien el modelo 122 en el que se regularicen cantidades percibidas en exceso durante el ejercicio 2016 que deban presentar los contribuyentes del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas no obligados a declarar en este ejercicio, deberá realizarse en el plazo establecido para la presentación de la declaración del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas correspondiente al ejercicio El modelo 121 se utilizará por primera vez en relación con la declaración del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas correspondiente al período impositivo Orden ESS/106/2017, de 9 de febrero, por la que se desarrollan las normas legales de cotización a la Seguridad Social, desempleo, protección por cese de actividad, Fondo de Garantía Salarial y formación profesional para el ejercicio Esta orden actualiza el tope máximo de cotización en los diferentes regímenes del sistema de la Seguridad Social, así como aquellas bases mínimas que anualmente aumentan en la misma proporción en que lo haga el salario mínimo interprofesional. A las bases de cotización que no puedan ser actualizadas en virtud del Real Decretoley 3/2016, de 2 de diciembre, resultará de aplicación el contenido del artículo 115 de la Ley 48/2015, de 29 de octubre, de Presupuestos Generales del Estado para el año 2016, referido a bases y tipos de cotización a la Seguridad Social, desempleo, cese de actividad de los trabajadores autónomos, Fondo de Garantía Salarial y formación profesional para el ejercicio 2016, debido a la prórroga automática de los Presupuestos del ejercicio 2016 hasta la aprobación de los correspondientes al año Así, mediante esta orden se desarrollan las previsiones legales en materia de cotizaciones sociales para el ejercicio 2017, adaptándose además las bases de cotización establecidas con carácter general a los supuestos de contratos a tiempo parcial. En materia de accidentes de trabajo y enfermedades profesionales será de aplicación la tarifa de primas establecida en la disposición adicional cuarta de la Ley 42/2006, de 28 de diciembre, de Presupuestos Generales del Estado para el año 2007, en la redacción dada por la disposición final octava de la Ley 48/2015, de 29 de octubre.

6 A su vez, y de conformidad con lo dispuesto en el Reglamento general sobre cotización y liquidación de otros derechos de la Seguridad Social, aprobado por el Real Decreto 2064/1995, de 22 de diciembre, en esta orden se fijan los coeficientes aplicables para determinar la cotización a la Seguridad Social en supuestos específicos, como son los de convenio especial, colaboración en la gestión de la Seguridad Social o exclusión de alguna contingencia. También se establecen los coeficientes para la determinación de las aportaciones a cargo de las mutuas colaboradoras con la Seguridad Social al sostenimiento de los servicios comunes de la Seguridad Social, aportaciones mediante las que se garantiza el mantenimiento del equilibrio financiero entre las entidades colaboradoras señaladas y la Administración de la Seguridad Social, así como los valores límite de los índices de siniestralidad general y de siniestralidad extrema, correspondientes al ejercicio 2016, y el volumen de cotización por contingencias profesionales a alcanzar durante el período de observación, para el cálculo del incentivo previsto en el Real Decreto 404/2010, de 31 de marzo, por el que se regula el establecimiento de un sistema de reducción de las cotizaciones por contingencias profesionales a las empresas que hayan contribuido especialmente a la disminución y prevención de la siniestralidad laboral. La presente orden entrará en vigor el día siguiente al de su publicación en el «Boletín Oficial del Estado», con efectos desde el día 1 de enero de Para cualquier duda o aclaración contactar con acat@acatfcl.cat. Josep M Paños Pascual President ACAT

DERECHO A LA DEDUCCIÓN POR CONTRIBUYENTES NO OBLIGADOS A PRESENTAR DISCAPACIDAD A CARGO O POR ASCENDIENTE SEPARADO LEGALMENTE O SIN

DERECHO A LA DEDUCCIÓN POR CONTRIBUYENTES NO OBLIGADOS A PRESENTAR DISCAPACIDAD A CARGO O POR ASCENDIENTE SEPARADO LEGALMENTE O SIN Departamento de Gestión Tributaria PROYECTO DE ORDEN POR LA QUE SE APRUEBA EL MODELO 121 «IMPUESTO SOBRE LA RENTA DE LAS PERSONAS FÍSICAS. DEDUCCIONES POR FAMILIA NUMEROSA O POR PERSONAS CON DISCAPACIDAD

Más detalles

Entrada en vigor: 11 de febrero de Los modelos 121 y 122 se utilizarán en los plazos establecidos.

Entrada en vigor: 11 de febrero de Los modelos 121 y 122 se utilizarán en los plazos establecidos. TÍTULO: Orden HFP/105/2017, de 6 de febrero, por la que se aprueba el modelo 121 "Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas. Deducciones por familia numerosa o por personas con discapacidad a cargo.

Más detalles

NOTA SOBRE QÜESTIONS INTERESSANTS DE LA RENDA I NOTA TECNICA SOBRE LA DIMENSION COMPTABLE DEL CONCURS DE CREDITORS.

NOTA SOBRE QÜESTIONS INTERESSANTS DE LA RENDA I NOTA TECNICA SOBRE LA DIMENSION COMPTABLE DEL CONCURS DE CREDITORS. NOTA SOBRE QÜESTIONS INTERESSANTS DE LA RENDA I NOTA TECNICA SOBRE LA DIMENSION COMPTABLE DEL CONCURS DE CREDITORS. Barcelona, 13 abril 2016 Benvolguts associats/ades En primer lloc informar-vos sobre

Más detalles

ALCÁNTARA, BLAY A & DEL COSO ABOGADOS

ALCÁNTARA, BLAY A & DEL COSO ABOGADOS Orden HFP/105/2017, de 6 de febrero, por la que se aprueba el modelo 121 "Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas. Deducciones por familia numerosa o por personas con discapacidad a cargo. Comunicación

Más detalles

GEFICE, S.L. Pl. Doctor Letamendi, 3 Pral. 1ª. Barcelona T / F www. gefice.com

GEFICE, S.L. Pl. Doctor Letamendi, 3 Pral. 1ª. Barcelona T / F www. gefice.com GEFICE, S.L. Pl. Doctor Letamendi, 3 Pral. 1ª. Barcelona T. 93.451.73.15 / F. 93.451.45.98 gefice@gefice.com www. gefice.com PUBLICADA L'ORDRE DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PEL 2017 En el BOE del

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 Ens plau informar-lo que en data 11 de febrer s ha publicat la Ordre ESS / 106/2017, de 9 de febrer, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat

Más detalles

DERECHO A LA DEDUCCIÓN POR CONTRIBUYENTES NO OBLIGADOS A PRESENTAR DISCAPACIDAD A CARGO O POR ASCENDIENTE SEPARADO LEGALMENTE O SIN

DERECHO A LA DEDUCCIÓN POR CONTRIBUYENTES NO OBLIGADOS A PRESENTAR DISCAPACIDAD A CARGO O POR ASCENDIENTE SEPARADO LEGALMENTE O SIN Departamento de Gestión Tributaria PROYECTO DE ORDEN POR LA QUE SE APRUEBA EL MODELO 121 «IMPUESTO SOBRE LA RENTA DE LAS PERSONAS FÍSICAS. DEDUCCIONES POR FAMILIA NUMEROSA O POR PERSONAS CON DISCAPACIDAD

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 26 Dilluns 29 de gener de 2018 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI D OCUPACIÓ I SEGURETAT SOCIAL 1143 Ordre ESS/56/2018, de 26 de gener, per la qual

Más detalles

Us informem de les darreres novetats publicades d interès per la nostra professió:

Us informem de les darreres novetats publicades d interès per la nostra professió: NOTA SOBRE LES ULTIMES NOVETATS PUBLICADES Barcelona, 28 desembre 2017, Benvolguts companys/es, Us informem de les darreres novetats publicades d interès per la nostra professió: 1º. Publicada la Orden

Más detalles

GUIA DE NORMATIVA BÀSICA DE TRIBUTACIÓ DE L ADVOCAT/DA

GUIA DE NORMATIVA BÀSICA DE TRIBUTACIÓ DE L ADVOCAT/DA Obligació Model Norma aplicable Declaracions censals (alta modificació, baixa) 036 - RD 1065/2007, de 27 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament General de les actuacions i els procediments de gestió

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016.

NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016. NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016. El passat 30 de gener, el Butlletí Oficial de l Estat, publicava l Ordre ESS/70/2016, de 29 de gener, per la que es desenvolupen les normes

Más detalles

ASUNTO: CIERRE DEL EJERCICIO 2016 Y APERTURA DEL EJERCICIO 2017

ASUNTO: CIERRE DEL EJERCICIO 2016 Y APERTURA DEL EJERCICIO 2017 ASUNTO: CIERRE DEL EJERCICIO 2016 Y APERTURA DEL EJERCICIO 2017 GASTOS DIRECTOS, PAGOS A PERSONAL PROPIO, INVERSIONES REALES, COLABORACIONES DOCENTES De conformidad con lo establecido en el artículo 46

Más detalles

RESOLUCIÓ D ATORGAMENT

RESOLUCIÓ D ATORGAMENT RESOLUCIÓ D ATORGAMENT DE SUBVENCIONS DESTINADES AL FOMENT DE LA INTEGRACIÓ LABORAL DE PERSONES AMB DISCAPACITAT IGUAL O SUPERIOR AL 33% CONTRACTADES EN CENTRES ESPECIALS DE TREBALL, EXERCICI 2017. Fets

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Núm. 35 Viernes 10 de febrero de 2017 Sec. I. Pág. 9163 I. DISPOSICIONES GENERALES MINISTERIO DE HACIENDA Y FUNCIÓN PÚBLICA 1334 Orden HFP/105/2017, de 6 de febrero, por la que se aprueba el modelo 121

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO BANC D ESPANYA

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO BANC D ESPANYA Suplement en llengua catalana al núm. 314 Dilluns 29 de desembre de 2014 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS BANC D ESPANYA 13572 Circular 6/2014, de 19 de desembre, del Banc d Espanya, per la qual

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ DE SEGURETAT SOCIAL PER AL 2017

NORMES DE COTITZACIÓ DE SEGURETAT SOCIAL PER AL 2017 NORMES DE COTITZACIÓ DE SEGURETAT SOCIAL PER AL 2017 Resumim els principals aspectes de l Ordre de cotització publicada el mes de febrer de l any en curs. COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL RÈGIM GENERAL

Más detalles

OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES DEL 2n TRIMESTRE DE 2017

OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES DEL 2n TRIMESTRE DE 2017 Circular 10/2017 OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES DEL 2n TRIMESTRE DE 2017 Resum d'obligacions tributàries del 2n trimestre de 2017 i altres novetats fiscals. Gros Monserrat Associats JULIOL 2017 Gros Monserrat

Más detalles

Agencia Tributaria PROYECTO DE ORDEN POR LA QUE SE MODIFICA LA ORDEN HAP/2486/2014, DE 29

Agencia Tributaria PROYECTO DE ORDEN POR LA QUE SE MODIFICA LA ORDEN HAP/2486/2014, DE 29 PROYECTO DE ORDEN POR LA QUE SE MODIFICA LA ORDEN HAP/2486/2014, DE 29 DE DICIEMBRE, POR LA QUE SE APRUEBA EL MODELO 143 PARA LA SOLICITUD DEL ABONO ANTICIPADO DE LAS DEDUCCIONES POR FAMILIA NUMEROSA Y

Más detalles

Ordenança reguladora de la taxa per la inscripció a l'escola d'art Municipal "Esardi"

Ordenança reguladora de la taxa per la inscripció a l'escola d'art Municipal Esardi Ordenança Fiscal núm. 25-2017 Ordenança reguladora de la taxa per la inscripció a l'escola d'art Municipal "Esardi" Article 1. Fonament i naturalesa...2 Article 2. Fet imposable... 2 Article 3. Subjecte

Más detalles

CAMPANYA DE L IRPF 2017

CAMPANYA DE L IRPF 2017 CAMPANYA DE L IRPF 2017 Del 3 d abril a l 1 d octubre Ministeri de Finances Andorra la Vella, 5 d abril del 2018 Aspectes generals A partir del mes d abril té lloc la tercera campanya de declaració de

Más detalles

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Ordenança Reguladora núm. 49/2018 Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Article 1. Principis Generals...2 Article 2. Objecte... 2 Article 3. Obligats

Más detalles

Documento. Orden núm. ESS/106/2014, de 31 enero. RCL 2014\160

Documento. Orden núm. ESS/106/2014, de 31 enero. RCL 2014\160 Documento (Disposición Vigente) Orden ESS/106/2014, de 31 de enero. Orden núm. ESS/106/2014, de 31 enero. RCL 2014\160 PRESUPUESTOS DEL ESTADO. Desarrolla las normas legales de cotización a la Seguridad

Más detalles

NOTA SOBRE LA NOVA LLEI D AUDITORIA I LA MODIFICACIO DEL REGLAMENT DE L'IRPF.

NOTA SOBRE LA NOVA LLEI D AUDITORIA I LA MODIFICACIO DEL REGLAMENT DE L'IRPF. NOTA SOBRE LA NOVA LLEI D AUDITORIA I LA MODIFICACIO DEL REGLAMENT DE L'IRPF. Barcelona, 22 de juliol de 2015 Benvolguts associats/ades Us informem que ha estat publicada la Llei 22/2015, de 20 de juliol,

Más detalles

DOCUMENTO SOMETIDO A TRÁMITE DE INFORMACIÓN PÚBLICA 18 DE MAYO DE 2018 ANTICIPADO DE LAS DEDUCCIONES POR FAMILIA NUMEROSA Y PERSONAS CON DISCAPACIDAD

DOCUMENTO SOMETIDO A TRÁMITE DE INFORMACIÓN PÚBLICA 18 DE MAYO DE 2018 ANTICIPADO DE LAS DEDUCCIONES POR FAMILIA NUMEROSA Y PERSONAS CON DISCAPACIDAD Departamento de Gestión Tributaria DOCUMENTO SOMETIDO A TRÁMITE DE INFORMACIÓN PÚBLICA 18 DE MAYO DE 2018 PROYECTO DE ORDEN POR LA QUE SE MODIFICA LA ORDEN HAP/2486/2014, DE 29 DE DICIEMBRE, POR LA QUE

Más detalles

Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre LIQUIDACIÓ PROVISIONAL

Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre LIQUIDACIÓ PROVISIONAL Concepte: Cànon de l'aigua Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre LIQUIDACIÓ PROVISIONAL Provença, 204-208 08036 Barcelona Telèfon: 93.567.28.00 Fax: 93.567.27.84 NIF: Q0801031F NIF: H64634439 Nom

Más detalles

Sol licitud de subvencions al pagament del lloguer

Sol licitud de subvencions al pagament del lloguer Convocatòria 2017 Sol licitud de subvencions al pagament del lloguer 1. Dades de la persona sol licitant i titular del contracte de lloguer Nom i cognoms: Data de naixement: DNI/NIF/NIE: Autoritzo a consultar

Más detalles

Codi bàsic de funció pública de Catalunya

Codi bàsic de funció pública de Catalunya Codi bàsic de funció pública de Catalunya Barcelona, 1999 _ Generalitat de Catalunya Departament de la Presidència Secretaria General d'administració i Funció Pública Escola d'administració Pública de

Más detalles

LLEI 6/2017, de 24 d octubre, DE REFORMES URGENTS DEL TREBALL AUTÒNOM

LLEI 6/2017, de 24 d octubre, DE REFORMES URGENTS DEL TREBALL AUTÒNOM LLEI 6/2017, de 24 d octubre, DE REFORMES URGENTS DEL TREBALL AUTÒNOM Mesures que entren en vigor l'endemà de la publicació en el BOE, és a dir, el 26 d'octubre de 2017 Mesures per fomentar la conciliació

Más detalles

GTA VILLAMAGNA ALERTA TRIBUTARIA FEBRERO 2017

GTA VILLAMAGNA ALERTA TRIBUTARIA FEBRERO 2017 GTA VILLAMAGNA ALERTA TRIBUTARIA FEBRERO 2017 GTA Villamagna - febrero de 2017 CONTENIDOS GTA VILLAMAGNA ALERTA TRIBUTARIA FEBRERO 2017 I. NORMATIVA TRIBUTARIA RELEVANTE... 4 1. Orden HFP/105/2017, de

Más detalles

ALCÁNTARA, BLAY A & DEL COSO ABOGADOS TRIBUTACIÓ SOCIETATS CIVILS AMB OBJECTE MERCANTIL

ALCÁNTARA, BLAY A & DEL COSO ABOGADOS TRIBUTACIÓ SOCIETATS CIVILS AMB OBJECTE MERCANTIL CIRCULAR INFORMATIVA TRIBUTACIÓ SOCIETATS CIVILS AMB OBJECTE MERCANTIL La nova Llei de l'impost de societats estableix que les societats civils que tinguin personalitat jurídica i objecte mercantil seran

Más detalles

INCENTIUS PER A EMPRESES QUE ACREDITIN LA MILLORA DE LA SINISTRALITAT LABORAL

INCENTIUS PER A EMPRESES QUE ACREDITIN LA MILLORA DE LA SINISTRALITAT LABORAL INCENTIUS PER A EMPRESES QUE ACREDITIN LA MILLORA DE LA SINISTRALITAT LABORAL Resum del Reial Decret 404/2010 de 31 de març i l Ordre TIN/1448/2010, de 2 de juny. Gros & Monserrat Àrea Laboral Abril de

Más detalles

TAXA PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS RELATIUS A CURSOS, ACTIVITATS I PROGRAMES ESPORTIUS MUNICIPALS.

TAXA PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS RELATIUS A CURSOS, ACTIVITATS I PROGRAMES ESPORTIUS MUNICIPALS. TAXA PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS RELATIUS A CURSOS, ACTIVITATS I PROGRAMES ESPORTIUS MUNICIPALS. Article 1r. Fonament i naturalesa A l empara del previst als articles 57 i 20.4 del Real Decret Legislatiu

Más detalles

Notificacions de sancions de trànsit. Carles Ferrer Barcelona, 15 de febrer de 2013

Notificacions de sancions de trànsit. Carles Ferrer Barcelona, 15 de febrer de 2013 Notificacions de sancions de trànsit Carles Ferrer Barcelona, 15 de febrer de 2013 Marc jurídic Llei 18/2009, de 23 de novembre, per la qual es modifica el text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació

Más detalles

PATRIMONI 2013 AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA

PATRIMONI 2013 AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA CAMPANYA DE RENDA I PATRIMONI 2013 AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA En la campanya de l IRPF lirpf I PATRIMONI de l exercici 2013,l Agència Tributària de Catalunya col labora amb: 7 plataformes conjuntes

Más detalles

Nòmines i Seguretat Social I i II Consorci-2016 Programes formatius 1 TR-02 Nòmines i Seguretat Social Accions formatives que composen l itinerari: Aquest itinerari està composat per les següents accions

Más detalles

INSTRUCCIONS DE PRESENTACIÓ

INSTRUCCIONS DE PRESENTACIÓ INSTRUCCIONS DE PRESENTACIÓ SUBVENCIONS DIRIGIDES A L IMPULS DE PROJECTES I ACTIVITATS D'INTERÈS PÚBLIC I/O D UTILITAT SOCIAL D ÀMBIT COMARCAL. CONVOCATÒRIA EXERCICI 2018 1. Les sol licituds, amb la documentació

Más detalles

CAMPANYA DE L IRPF 2016

CAMPANYA DE L IRPF 2016 CAMPANYA DE L IRPF 2016 1 d abril a 2 d octubre Ministeri de Finances Andorra la Vella, 25 d abril del 2017 Aspectes generals A partir del mes d abril té lloc la segona campanya de declaració de l impost

Más detalles

1.- Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, SA punts

1.- Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, SA punts En aquesta data, el President de l Organisme Autònom Local Agència Tributària de Sabadell, ha aprovat el D E C R E T 7 6 2 / 2012 amb n. Ag. 104/2012, que diu el següent: Atès que la presidència en data

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE PLE I FIXACIÓ DE L ORDRE DEL DIA

CONVOCATÒRIA DE PLE I FIXACIÓ DE L ORDRE DEL DIA CONVOCATÒRIA DE PLE I FIXACIÓ DE L ORDRE DEL DIA Atès el que disposa l article 53.1.c) en relació amb l article 98 del Decret legislatiu 2/2003, pel qual s aprova el Text refós de la Llei municipal i de

Más detalles

CIRCULAR 6/2014 REIAL DECRET-LLEI 16/2013

CIRCULAR 6/2014 REIAL DECRET-LLEI 16/2013 CIRCULAR 6/2014 REIAL DECRET-LLEI 16/2013 Els informem de les principals novetats introduïdes amb el Reial Decret-Llei 16/2013, de 20 de desembre, de mesures per afavorir la contractació estable i millorar

Más detalles

DADES DE PRESTACIONS 2013

DADES DE PRESTACIONS 2013 ATUR / LÍMITS DE FOGASA / IT / IPREM / SMI IRSC / PENSIONS CONTRIBUTIVES / PENSIONS NO CONTRIBUTIVES / PRESTACIÓ FILLS A CÀRREC TOPALL PENSIÓ SEGURETAT SOCIAL BASES DE COTITZACIÓ [ATUR] [LÍMITS DE FOGASA]

Más detalles

Campanya de l IRPF Ministeri de Finances Andorra la Vella, 14 d abril del 2016

Campanya de l IRPF Ministeri de Finances Andorra la Vella, 14 d abril del 2016 Campanya de l IRPF 2015 Ministeri de Finances Andorra la Vella, 14 d abril del 2016 ASPECTES GENERALS L 1 de gener del 2015 va entrar en vigor l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). Amb

Más detalles

CIRCULAR 31/2014 RETENCIONS EN L IRPF

CIRCULAR 31/2014 RETENCIONS EN L IRPF CIRCULAR 31/2014 RETENCIONS EN L IRPF Els informem que el passat 28 de novembre es publicà la Llei 26/2014, de 27 de novembre, per la que es modifica la Llei 35/2006, de 28 de novembre, de l Impost sobre

Más detalles

Reglament de l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) Ministeri de Finances i Funció Pública Andorra la Vella, 29 de juliol del 2014

Reglament de l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) Ministeri de Finances i Funció Pública Andorra la Vella, 29 de juliol del 2014 Reglament de l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) Ministeri de Finances i Funció Pública Andorra la Vella, 29 de juliol del 2014 Aspectes a destacar Línies generals de l IRPF Principis

Más detalles

SE PUBLICA LA ORDEN DE COTIZACIÓN A LA SEGURIDAD SOCIAL PARA 2016 (ORDEN ESS/70/2016)

SE PUBLICA LA ORDEN DE COTIZACIÓN A LA SEGURIDAD SOCIAL PARA 2016 (ORDEN ESS/70/2016) febrero 2016 Mutua Colaboradora con la SE PUBLICA LA ORDEN DE COTIZACIÓN A LA SEGURIDAD SOCIAL PARA 2016 (ORDEN ESS/70/2016) Con fecha 30 de enero ha sido publicada en el Boletín Oficial del Estado la

Más detalles

Agencia Tributaria PROYECTO DE ORDEN POR LA QUE SE MODIFICA LA ORDEN HAP/2486/2014, DE 29

Agencia Tributaria PROYECTO DE ORDEN POR LA QUE SE MODIFICA LA ORDEN HAP/2486/2014, DE 29 PROYECTO DE ORDEN POR LA QUE SE MODIFICA LA ORDEN HAP/2486/2014, DE 29 DE DICIEMBRE, POR LA QUE SE APRUEBA EL MODELO 143 PARA LA SOLICITUD DEL ABONO ANTICIPADO DE LAS DEDUCCIONES POR FAMILIA NUMEROSA Y

Más detalles

Registre de Societats Professionals d Advocats

Registre de Societats Professionals d Advocats Registre de Societats Professionals d Advocats El dia 16 de juny de 2007 va entrar en vigor la llei 2/2007, de 15 de març, de Societats Professionals, que regula l exercici en comú de les activitats professionals.

Más detalles

Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm CVE-DOGC-B ANExO 1. Disposiciones

Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm CVE-DOGC-B ANExO 1. Disposiciones 22187 ANExO 1 22188 22189 22190 22191 22192 22193 22194 ANExO 2 22195 22196 22197 22198 22199 22200 ANExO 3 Autoliquidació de la taxa per emissió de segona certificació i testimoniatge de sentències i

Más detalles

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL Article 1 Fonament i naturalesa En ús de les facultats concedides per l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril, Reguladora de les bases del règim

Más detalles

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Revisió 3 Data d aprovació 23.12.2009 Edició Desembre

Más detalles

IMPOST SOBRE EL VALOR DE LA PRODUCCIÓ DE L'ENERGIA ELÈCTRICA

IMPOST SOBRE EL VALOR DE LA PRODUCCIÓ DE L'ENERGIA ELÈCTRICA IMPOST SOBRE EL VALOR DE LA PRODUCCIÓ DE L'ENERGIA ELÈCTRICA Obligacions formals. Autoliquidació i Pagaments fraccionats. Gros & Monserrat Àrea Fiscal Novembre 2014 Gros Monserrat, S.L. Contingut 1 INTRODUCCIÓ...

Más detalles

REQUISITS BONUS CAMPANYA 2018

REQUISITS BONUS CAMPANYA 2018 REQUISITS BONUS CAMPANYA 2018 Versió 2.0 03/2017 ÍNDEX Quan comença la Campanya?... 3 Fins quan puc presentar la sol licitud?... 3 Quin és l'import que puc percebre?... 3 Què s'entén per període d'observació?...

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA.

EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA. EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA. Fa pocs mesos la Tresoreria General de la Seguretat Social va posar en marxa el control del compliment, per part de les

Más detalles

Subvenció de 3.907euros per cada contracte per temps indefinit i a jornada complerta, que es reduirà proporcionalment en cas de jornada parcial.

Subvenció de 3.907euros per cada contracte per temps indefinit i a jornada complerta, que es reduirà proporcionalment en cas de jornada parcial. Incentius a les empreses per a la contractació de treballadors/ores amb discapacitat Accedir al món laboral pot comportar dificultats per a qualsevol persona, però aquestes s incrementen en el cas de col

Más detalles

Fijación del tope mínimo de cotización (858,60 /mes).

Fijación del tope mínimo de cotización (858,60 /mes). Newsletter nº 5 febrero Área Laboral Publicadas las cotizaciones a la Seguridad Social para 2018 Estimado/a cliente/a: En el BOE del día 29 de enero de 2018, se ha publicado la Orden ESS/55/2018, de 26

Más detalles

LLEI 25/2015 DE 28 DE JULIOL SOBRE LES MESURES RELATIVES AL FOMENT DE L OCUPACIÓ

LLEI 25/2015 DE 28 DE JULIOL SOBRE LES MESURES RELATIVES AL FOMENT DE L OCUPACIÓ SOBRE LES MESURES RELATIVES AL FOMENT DE L OCUPACIÓ Gros & Monserrat Àrea Laboral Setembre 2015 Gros Monserrat, S.L. LLEI 25/2015 de 28 de Juliol Mitjançant aquest document, presentem els canvis que en

Más detalles

Campanya de comunicació de l IRPF i e-tràmits. Ministeri de Finances Andorra la Vella, 23 de novembre del 2015

Campanya de comunicació de l IRPF i e-tràmits. Ministeri de Finances Andorra la Vella, 23 de novembre del 2015 Campanya de comunicació de l IRPF i e-tràmits Ministeri de Finances Andorra la Vella, 23 de novembre del 2015 Objectius de la campanya - Ajudar en la gestió de l IRPF - Potenciar l Administració on-line

Más detalles

1 Oferta econòmica 0-60 punts 2 Oferta tècnica 0-40 punts 2.1 Pla de treball 0-20 punts 2.2 Metodologia de control i seguiment del servei 0-20 punts

1 Oferta econòmica 0-60 punts 2 Oferta tècnica 0-40 punts 2.1 Pla de treball 0-20 punts 2.2 Metodologia de control i seguiment del servei 0-20 punts ANUNCI pel qual es fa pública la licitació d un contracte. 1. Entitat adjudicadora: Infraestructures.cat, empresa pública de la Generalitat de Catalunya. b) Domicili: Carrer dels Vergós, 36-42 c) Localitat

Más detalles

EXCM. AJUNTAMENT DE SAGUNT GESTIÓ TRIBUTÀRIA

EXCM. AJUNTAMENT DE SAGUNT GESTIÓ TRIBUTÀRIA [En castellano a partir de la página 3] Modificació de l Ordenança fiscal reguladora de l Impost sobre Béns Immobles. PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DE LA REGIDORIA DELEGADA D ECONOMIA I HISENDA La present proposta

Más detalles

Ayudas e incentivos para empresas

Ayudas e incentivos para empresas Ayudas e incentivos para empresas Referencia: 55908 Anual: X Actualizado a: 31/01/2017 Convocatoria: Programa de subvenciones Elche Emprende 2017 Destinatarios: Empresas privadas ubicadas en el municipio

Más detalles

REFORMA FISCAL (II) IMPOST SOBRE LA RENDA DE NO RESIDENTS

REFORMA FISCAL (II) IMPOST SOBRE LA RENDA DE NO RESIDENTS REFORMA FISCAL (II) IMPOST SOBRE LA RENDA DE NO RESIDENTS Novetats introduïdes en l IRNR Gros & Monserrat Àrea Fiscal Desembre 2014 Gros Monserrat, S.L. Contingut 1 EXEMPCIONS... 3 2 BASE IMPOSABLE...

Más detalles

La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades. Ismael Cerdà

La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades. Ismael Cerdà La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades Confidencialitat Principi ètic en virtut del qual un metge no pot revelar cap informació obtinguda en el curs de l'assistència

Más detalles

177,553 86,943 DHA) 35, ,938 Sublot 4 (2.0 A) 21, ,228 63,77 Sublot 5 (2.0DHA) 21,893189

177,553 86,943 DHA) 35, ,938 Sublot 4 (2.0 A) 21, ,228 63,77 Sublot 5 (2.0DHA) 21,893189 RESOLUCIÓ D'ALCALDIA X2015001800/RA012015000031 SERVEI: COMPRES Atès que en data 30 d octubre de 2012, la Comissió Executiva del Consorci Català pel Desenvolupament Local (CCDL) va aprovar els plecs de

Más detalles

CALENDARI 20 FISCAL 18 de l empresari

CALENDARI 20 FISCAL 18 de l empresari Gener 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Encamp - Impost sobre els rendiments arrendataris (01/01) Comença el període voluntari de pagament de l impost

Más detalles

Ordenança Fiscal núm. 17

Ordenança Fiscal núm. 17 Ordenança Fiscal núm. 17 Taxa per subministrament d aigua potable Article 1.- Fonament i naturalesa. D acord amb els articles 133.2 l 142 de la Constitució i l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril,

Más detalles

Fiscal Impuestos BASE DE DATOS NORMACEF FISCAL Y CONTABLE

Fiscal Impuestos BASE DE DATOS NORMACEF FISCAL Y CONTABLE BASE DE DATOS NORMACEF FISCAL Y CONTABLE Referencia: NFL017331 ORDEN HAP/410/2015, de 11 de marzo, por la que se modifica la Orden HAP/2486/2014, de 29 de diciembre, por la que se aprueba el modelo 143

Más detalles

PROJECTE DE LLEI DELS SERVEIS DE PAGAMENT I EL DINER ELECTRÒNIC. Andorra la Vella, 30 d agost de 2017

PROJECTE DE LLEI DELS SERVEIS DE PAGAMENT I EL DINER ELECTRÒNIC. Andorra la Vella, 30 d agost de 2017 PROJECTE DE LLEI DELS SERVEIS DE PAGAMENT I EL DINER ELECTRÒNIC Andorra la Vella, 30 d agost de 2017 PROJECTE DE LLEI DELS SERVEIS DE PAGAMENT I EL DINER ELECTRÒNIC El projecte de Llei dels serveis de

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

textos legislatius Llei d aprovació de l escala autonòmica de l impost sobre la renda de les persones físiques

textos legislatius Llei d aprovació de l escala autonòmica de l impost sobre la renda de les persones físiques textos legislatius Llei d aprovació de l escala autonòmica de l impost sobre la renda de les persones físiques Llei 24/2010, del 22 de juliol, d aprovació de l escala autonòmica de l impost sobre la renda

Más detalles

10.15 Circular Informativa

10.15 Circular Informativa 10.15 Circular Informativa EL NOU SISTEMA DE LIQUIDACIÓ DIRECTA DE QUOTES A LA SEGURETAT SOCIAL El BOE núm. 313, de 27 de desembre, va publicar la Llei 34/2014, de 26 de desembre, de mesures en matèria

Más detalles

NORMAS DE COTIZACIÓN SEGURIDAD SOCIAL PARA 2016

NORMAS DE COTIZACIÓN SEGURIDAD SOCIAL PARA 2016 C I R C U L A R 0 2 / 2 0 1 6 NORMAS DE COTIZACIÓN SEGURIDAD SOCIAL PARA 2016 Oviedo, 31 de enero de 2016 En el BOE del pasado 30 de enero se ha publicado la Orden ESS/70/2016, de 29 de enero, por la que

Más detalles

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 (Aprovat en el Consell de Govern núm. 9/08 de 27 de novembre de 2008) Criteris generals: El calendari

Más detalles

Declaració de béns patrimonials dels regidors, regidores i alts càrrecs de la corporació municipal

Declaració de béns patrimonials dels regidors, regidores i alts càrrecs de la corporació municipal Declaració de béns patrimonials dels regidors, regidores i alts càrrecs de la corporació municipal (Declaració a efectes de la seva publicació al Portal de Transparència o Seu Electrònica) Nom i cognoms:

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

APROVACIÓ DE LA FORMULACIÓ DE L ESTAT DE PREVISIÓ DE DESPESES I INGRESSOS DE LA SOCIETAT PER A L EXERCICI DE 2012.

APROVACIÓ DE LA FORMULACIÓ DE L ESTAT DE PREVISIÓ DE DESPESES I INGRESSOS DE LA SOCIETAT PER A L EXERCICI DE 2012. Josep-Antoni Chavarria Espuny, secretari del Consell d Administració de la societat mercantil de capital ínegrament municipal Tortosa Innova, S.L., CERTIFICO: Que el Consell d Administració de Tortosa

Más detalles

Retribucions dels empleats de l Ajuntament de Tàrrega i els seus ens dependents, per l exercici 2016.

Retribucions dels empleats de l Ajuntament de Tàrrega i els seus ens dependents, per l exercici 2016. Retribucions dels empleats de l Ajuntament de Tàrrega i els seus ens dependents, per l exercici 2016. La legislació aplicable vigent en matèria de retribucions dels empleats públics, fonamentalment és

Más detalles

La norma entró en vigor el 31 de enero de 2016, con efectos desde el día 1 de enero de 2016.

La norma entró en vigor el 31 de enero de 2016, con efectos desde el día 1 de enero de 2016. Normas de cotización a la Seguridad Social para el año 2016 En el BOE del 33 de enero se ha publicado la Orden ESS/70/2016, de 29 de enero, por la que se desarrollan las normas de cotización a la Seguridad

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 290 Divendres 2 de desembre de 2011 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI DE TREBALL I IMMIGRACIÓ 18914 Reial decret 1596/2011, de 4 de novembre, pel

Más detalles

NOTA INFORMATIVA SISTEMA DE BONIFICACIÓ PER AQUELLES EMPRESES QUE ACREDITIN HAVER MILLORAT LA SINISTRALITAT LABORAL

NOTA INFORMATIVA SISTEMA DE BONIFICACIÓ PER AQUELLES EMPRESES QUE ACREDITIN HAVER MILLORAT LA SINISTRALITAT LABORAL Assessoria Pagès S.L. CIF B-17826462 Pl. Doctor Rovira 4,1r pis 17820 Banyoles (Girona) Apt.41 Telfs. 972 57 24 66-972 57 51 11 Fax: 972 57 50 00 info@assessoriapages.com www.assessoriapages.cat Abril,

Más detalles

ORDENANCES REGULADORES DELS PREUS PÚBLICS DE L'EMG

ORDENANCES REGULADORES DELS PREUS PÚBLICS DE L'EMG ORDENANCES REGULADORES DELS PREUS PÚBLICS DE L'EMG Preu públic núm. 1: corresponent a la matrícula i quotes mensuals dels alumnes inscrits en els cursos que imparteix l organisme autònom Escola de Música

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Resolució Per la qual s aprova l actualització de la puntuació definitiva de la borsa de treball de personal laboral temporal del Departament de Justícia,

Más detalles

Documents per a l'organització i la gestió dels centres

Documents per a l'organització i la gestió dels centres Documents per a l'organització i la gestió dels centres Ensenyament de la religió 22/06/2017 Índex Ensenyament de la religió 3 1 Aspectes generals de l'ensenyament de la religió 3 2 L'ensenyament de la

Más detalles

NOVETATS LEGISLATIVES

NOVETATS LEGISLATIVES Factor de sostenibilitat i índex de revaloració de pensions. (Llei 23/2013, de 23 de desembre) Núm. 2/2014 1 FACTOR DE SOSTENIBILITAT I ÍNDEX DE REVALORACIÓ DE PENSIONS. (LLEI 23/2013, DE 23 DE DESEMBRE).

Más detalles

Desaparició de la deducció per doble imposició de dividends

Desaparició de la deducció per doble imposició de dividends Estudis d Economia i Desaparició de la deducció per doble imposició de dividends Estudis d Economia i Introducció Doble imposició - Concepte: Es produeix quan la renda queda gravada doblement, en el moment

Más detalles

DADES DE LA PERSONA SOL LICITANT/BENEFICIARI: pare/mare tutor/a legal. NIF/NIE: Nom: Cognom1: Cognom2: Adreça: Municipi: Codi postal:

DADES DE LA PERSONA SOL LICITANT/BENEFICIARI: pare/mare tutor/a legal. NIF/NIE: Nom: Cognom1: Cognom2: Adreça: Municipi: Codi postal: MODEL CCM1.AIMS 2018/2019 (pel sol licitant) SOL LICITUD D AJUT INDIVIDUAL DE MENJADOR (ESCRIVIU EN MAJÚSCULES) DADES DE LA PERSONA SOL LICITANT/BENEFICIARI: pare/mare tutor/a legal NIF/NIE: Nom: Cognom1:

Más detalles

AUTÒNOMS Contingències Comunes

AUTÒNOMS Contingències Comunes AUTÒNOMS Contingències Comunes REQUISITS D ACCÉS A LA PRESTACIÓ D INCAPACITAT TEMPORAL PER A CONTINGÈNCIES COMUNES 1-Alta al RETA i cobertura de la prestació d IT per contingències comunes. 2-Període de

Más detalles

MEMBRES ELECTES: Ajuntament de Granollers Càrrec: Alcalde X. Partit Judicial de Granollers. Data pressa possession: 13/06/2015 Mandat :

MEMBRES ELECTES: Ajuntament de Granollers Càrrec: Alcalde X. Partit Judicial de Granollers. Data pressa possession: 13/06/2015 Mandat : Declaració d incompatibilitats i activitats que proporcionen o poden proporcionar ingresos econòmics dels regidors, regidores i alts càrrecs de la corporació municipal MEMBRES ELECTES: Nom i cognoms: JOSEP

Más detalles

LA PROTECCIÓ DE LA PROPIA IMATGE

LA PROTECCIÓ DE LA PROPIA IMATGE LA PROTECCIÓ DE LA PROPIA IMATGE LEGISLACIÓ aplicable: A) Art. 18.1 de la Constitució Espanyola. B) Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig de protecció civil a l honor, a la intimitat personal i familiar i

Más detalles

Declaració de béns patrimonials Registre d interessos de l Ajuntament de L Hospitalet

Declaració de béns patrimonials Registre d interessos de l Ajuntament de L Hospitalet Data d anotació 1. Dades de la persona declarant 1r cognom 2n cognom Nom NIF 2. Càrrec Regidor/Regidora Personal directiu, eventual i/o funcionaris amb habilitació nacional. Especificació del càrrec: 3.

Más detalles

Conselleria d Administracions Públiques Direcció General de Funció Pública, Administració Públiques i Qualitat dels Serveis

Conselleria d Administracions Públiques Direcció General de Funció Pública, Administració Públiques i Qualitat dels Serveis Instrucció 5/2012, de 23 de juliol, de la directora general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis per la qual es fixen les pautes per tramitar i concedir l excedència voluntària

Más detalles

Documentació a aportar (1/4)

Documentació a aportar (1/4) Documentació a aportar (1/4) 1. SOL LICITUD (a presentar per la persona estrangera resident) Sol licitud per duplicat (imprès oficial gratuït FOR01), degudament complimentada i signada per la persona estrangera

Más detalles

I N F O R M E. D acord amb l art.93 del RD 500/1990, la liquidació ha de posar de manifest:

I N F O R M E. D acord amb l art.93 del RD 500/1990, la liquidació ha de posar de manifest: PZB Assumpte: Proposta d aprovació de la liquidació del pressupost d OASI de l'exercici 2010 i de l'expedient de modificació de crèdit núm.1 d'incorporació de romanents. Data : 16 de febrer de 2011 I N

Más detalles

ANUNCIS DE L'ADMINISTRACIÓ LOCAL

ANUNCIS DE L'ADMINISTRACIÓ LOCAL 1/5 Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ANUNCIS DE L'ADMINISTRACIÓ LOCAL DIPUTACIONS DIPUTACIÓ DE BARCELONA ANUNCI sobre aprovació del Pla d actuació en matèria d ocupació de la Diputació de Barcelona

Más detalles

Pressupostos Generals de l Estat per a 2016: Novetats en matèria de Seguretat Social que gestionen las mútues.

Pressupostos Generals de l Estat per a 2016: Novetats en matèria de Seguretat Social que gestionen las mútues. Pressupostos Generals de l Estat per a 2016:. Pensions públiques Art. 36.- Índex de revalorització de pensions. Les pensions del sistema de la Seguretat Social experimentaran durant l'any 2016 un increment,

Más detalles

BONIFICACIONS en factura d aigua

BONIFICACIONS en factura d aigua BONIFICACIONS en factura d aigua Llars amb 4 o més persones Els habitatges on convisquin 4 o més membres poden ampliar els trams del cànon de l aigua i els de les tarifes de consum a més d una reducció

Más detalles

Òrgan que l ha sol licitat o al qual s adreça: president de la corporació

Òrgan que l ha sol licitat o al qual s adreça: president de la corporació INFORME DE SECRETARIA Identificació de l expedient.- Òrgan que l ha sol licitat o al qual s adreça: president de la corporació Títol: liquidació del pressupost de l exercici 2014 Fets.- Decret d Alcaldia

Más detalles