2 PAX. 30 min. Tempura de verdures i gambes amb salsa tensuyu

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "2 PAX. 30 min. Tempura de verdures i gambes amb salsa tensuyu"

Transcripción

1 Tempura de verdures i gambes amb salsa tensuyu 1L Oli de girasol ½ Pastanaga 2 Xampinyons ¼ Albergínia 4 Mongetes tendres 4 Flors de Bròquil 2 Llagostins Per la tempura: 75g Farina de tempura 100ml Aigua freda Per l arrebossat dels llagostins: Air bag pols Clara d ou Sal Per la salsa Tensuyu: 250ml Dashi 50ml Salsa de soia 50ml Mirin Estris: Escorredor de reixa 2 30 Mitja Una recepta molt acceptada per el gust occidental gràcies a la similitud dels nostres arrebossats. En aquesta elaboració s utilitzaran 2 tipus d arrebossat sorprenents. Pelar la pastanaga i tallar-la a làes. Posar una olla amb aigua i sal a bullir, un cop bulli, escaldar la pastanaga, el bròquil i les mongetes verdes durant 30 segons. Refredar les verdures ràpidament amb aigua freda. Un cop fredes assecar-les amb paper absorbent Tallar a làes els xampinyons i l albergínia. Escalfar 1L d oli a un wok fins a 170ºC (ens podem ajudar amb un termòmetre) Per preparar la tempura: Barrejar la farina amb l aigua molt freda amb unes pinces o bastonets japonesos sense barrejar-lo gaire, han de quedar grumolls. Mullar cada verdura amb la mescla de tempura i fregir lleugerament. Podem escorre-les amb la reixa. Per l air bag de llagostins: Muntar la clara lleugerament amb un xic de sal, banyar els llagostins i arrebossar-los amb la pols Air bag. Fregir a 180ºC i escorre ls de la mateixa manera. Per la salsa: Mesclar el dashi amb el mirin i la salsa de soia. Acompanyar les tempures amb la salsa.

2 Yakisoba en wok amb verdures Fideus soba Per les verdures al wok: 1 Ceba 1 Pastanaga 2 Bolets shiitake 50g Brots de soja 2 Fulles de col xinesa Pèsols liofilitzats Làes de bonítol sec (Kezuribushi) Per la salsa yakisoba: 4c Dashi 2c Salsa d ostres 2 c Salsa de Soja Estris: Espàtula Wok Mitja Per el wok: Tallar les hortalisses a tires de 2 mm de gruix per uns 5 cm de llarg. Reservar-les. Posar 3 cullerades d oli en una paella o wok a foc fort i, una vegada calent, afegir les verdures i saltejar-les. Barrejar els ingredients de la salsa i regar les verdures. Seguir saltejant un ut més. Afegir els fideus, donar 2 voltes i servir. Emplatar i afegir per sobre els pèsols i les làes de bonítol.

3 Gyoza mar i muntanya 12 Oblees de pasta per gyoza Per el farcit: 110g Carn picada de porc 50g Llagostins pelats 1 Ceba tendre picada ½ Dent d all picat ½ cc Pols de gingebre 1cc Oli de sèsam torrat 1c Salsa de soja 1 Pessic de pebre de Sichuan molt ½ cc Gelburguer Per la salsa: Salsa de soja Vinagre d arròs Oli girasol 15 Baixa Empanadilles clàssiques japoneses amb dues coccions farcides amb porc i llagostins i salsa Barrejar bé tots els ingredients del farcit amb una espàtula Col locar una cullerada de farciment en el centre de cada oblea de massa, doblegant per la meitat cap amunt i segellant ben les vores, humitejats amb aigua, estrenyent amb els dits. Perquè quedin més decoratius se solen arrissar una mica les vores. Aneu col locant les crestes gyoza preparades en una font enfarinada. Quan estiguin tots llests, escalfa un wok o paella antiadherent amb una mica d oli vegetal i fregeix la meitat dels gyoza, amb el costat del farciment cap avall, uns 3-4 uts a foc mitjà, fins que comencin a daurar-se per la part inferior. Després afegeix una mica d aigua calenta, la justa perquè cobreixi la meitat de l altura de les crestes. Tapa i deixa coure a foc mitjà uns 5-6 uts, o fins que el farciment quedi bullit i gairebé tota l aigua s hagi evaporat. Al final destapa i deixa evaporar tota l aigua per complet, durant un ut més. Aparta i cou l altra meitat seguint el mateix procediment. Es pot servir amb la salsa, barrejant tots els ingredients al gust.

4 Makis Per l arròs: 300g Arròs per sushi 330g Aigua 4 Cullerades de vinagre d arròs 2 Cullerades de sucre ½ Cullerada de sal Per el fumat: 100g Morro de bacallà dessalat 2 Pebrots del piquillo Smoke Kit Home Chef Per el farciment clàssic: 100g Salmó fresc ½ Alvocat Salsa de soja Wasabi en pols Aigua 4 Fulles d alga nori Mitja Elaborarem el típics makis japonesos en la seva versió més comú (Hosomaki). En farem un clàssic de salmó i alvocat i un més nostre amb bacallà i pebrots del piquillo que fumarem amb un sistema innovador. Per el sushi: Rentar l arròs 10 vegades per treure el midó sobrant. Posar-lo en una olla amb l aigua justa i tapar amb la tapa de succió de Lékué. Sense destapar, bullir 5 a foc mig, 10 a foc lent i 10 fora de foc reposant. Estirar al tapete de cocció amb parets de Lékué i remenar amb l espàtula duo de silicona. Refredar ràpidament i amanir amb el vinagre, el sucre i la sal. Tapar amb un drap humit.

5 Makis Per el fumat: Desespinar el bacallà i posar-lo a sobre d un plat amb els piquillos, tapar amb la campana de vàlvula. Preparació del Smoke Kit: Preparació de les serradures: amb la càpsula omplir 2 mesures de serradures, humitejar-ho i deixar reposar 5. Carregar la càpsula amb les serradures lleugerament humitejades i premsar. El filtre de reixeta ha d estar sempre net i en bones condicions, permetent el pas regular de l aire. Posar el fumador en marxa. Encendre la part superior de les serradures. Una vegada cremen, controlar el tiratge amb el botó d encès. Dirigir el tub de fuita cap a la campana i connectar-lo a la vàlvula. Tornar a encendre l aparell i encendre de nou les serradures. Un cop s hagi omplert la campana de fum, retirar el fumador i deixar reposar durant 5 sense aixecar la campana. Passat aquest temps retirar el bacallà i els piquillo i tallar-los a rectangles d 1 cm de costat i 5 de llarg. Reservar. Per el farcit clàssic: Desespinar el salmó i tallar a filets d 1cm de costat. Obrir l alvocat i tallar de la mateixa manera. Reservar. Muntatge: Estirar 1/2 làa d alga nori al Makisu, distribuir l arròs procurant deixar un espai buit a la part superior d uns 2 cm i amb un gruix d uns 3 mm. Distribuir el salmó i l alvocat al centre del llit d arròs i enrotllar. Tallar amb el ganivet mullat trossos d uns 3cm de llarg i distribuir al plat. Repetir l operació amb l altre farciment. Empolvorar amb sèsam caramelitzat. Deixatar el wasabi sec amb un xic d aigua amb l ajuda d una espàtula i col locar a la taula. Acompanyar amb salsa de soja.

6 Sopa de miso amb tofu de parmesà i wakame Per el tofu de parmesà: 100ml Llet de soja c/s Parmesà en pols 5g Gelificant vegetal Sal Per el caldo dashi: 1 L Aigua 20g Alga kombu seca 20g Flocs de bonítol sec (Katsuobushi) Per la sopa: 800ml Dashi 10g Alga wakame seca 60ml (unes 4 cullerades soperes) de pasta de miso blanc 150g Tofu de parmesà tallat a daus 1-2 Cebes tendres Estris: Motlle multicavitat rectangle 4 20 Baixa Un plat molt simple de fer i que és un bàsic en la dieta japonesa és la sopa de miso. A Japó es menja amb gairebé tots els menjars que van acompanyats també d arròs. És tan bàsic que fins i tot es pren per desdejunar. Reconfortant especialment a l hivern. L ingredient clau és el miso, elaborat a força d una pasta de faves de soja bullides a les quals s afegeix sal i kôji (arròs, blat o ordi maltejats que actuen com un ferment). Segons el tipus de kôji emprat el miso serà d un tipus o un altre: Miso blanc, vermell o marró. Segons l àrea geogràfica de Japó, predoa l ús d un tipus de miso o un altre, sent el blanc més típic en el nord, el marró en el centre i el vermell en el sud (a grans trets). Per a la sopa de miso s utilitza sobretot el blanc que en contenir arròs aporta un sabor més suau i menys salat, encara que les altres varietats també resulten molt saboroses. La sopa de miso més bàsica s acompanya amb tofu (llet de soja quallada) i alga wakame. En aquest cas substituirem el tofu per parmesà que li aportarà notes més saboroses i suggerents.

7 Sopa de miso amb tofu de parmesà i wakame Per el tofu de parmesà: Barrejar en fred tots els ingredients i portar a ebullició tot remenant. Abocar la mescla a un motlle multicavitat rectangle i deixar refredar. Per el dashi: Posar en remull, durant almenys 2 hores, les tires d alga kombu en el litre d aigua perquè s hidratin (aquest pas és opcional, de tota manera, no és recomanable sobrepassar les 5 hores en remull per evitar que l alga alliberi la seva viscositat i substàncies de sabor amarg). Posteriorment es posa l aigua amb l alga kombu en una casserola a foc viu. Just abans que trenqui el bulliment s ha de retirar l alga de l aigua amb unes pinces o escuradents de cuina. Deixar que l aigua bulli durant 1 ut més i, tot seguit, apagar el foc. Afegir els flocs de bonítol a l aigua perquè infusionin a l aigua durant 15 uts més. Al cap d aquest temps els flocs s hauran enfonsat al fons. Colar el brou en un bol. Preparació de la sopa de miso: Tallar el tofu acuradament en daus d aproximadament 1 cm. Tornar a col locar el brou resultant a l olla, a foc lent. Abocar una part de brou dashi en un bol apart i dissoldre la pasta de miso. Posar suficient brou dashi com perquè es dilueixi bé. Paral lelament, afegir al brou de la casserola l alga wakame i coure a foc lent de 1 a 2 uts, fins que s hidrati i s expandeixi. Una vegada dissolt el miso, abocar la barreja novament a l olla i coure 1 ut. Emplatar la sopa i afegir els daus de tofu i la ceba tendre picada (preferiblement la part verda).

Macarrons a la bolonyesa

Macarrons a la bolonyesa Macarrons a la bolonyesa 1 140 g macarrons 100 g carn picada 60 g salsa de tomàquet fregit 1 ceba mitjana 30 g formatge ratllat Oli d oliva Sal Bulliu els macarrons segons les indicacions de l envàs. En

Más detalles

Víctor Quintillà del Restaurant Lluerna ens proposa un. Menú de festa

Víctor Quintillà del Restaurant Lluerna ens proposa un. Menú de festa Víctor Quintillà del Restaurant Lluerna ens proposa un Menú de festa Menú de festa Bloody Mary amb gelatina de fino i llagostins Canelons d'alvocat i bou de mar Llamàntol sobre bulb d'api, xampinyons i

Más detalles

Pasta a la carbonara

Pasta a la carbonara Pasta a la carbonara 180 g d espaguetis crus 3 cullerades soperes de crema de llet 5 llonzes fines de bacon 15 g de formatge ratllat Oli d oliva Olla Escorredor Bol Tallant Paella Poseu a foc viu una olla

Más detalles

Macarrons a la bolonyesa

Macarrons a la bolonyesa Macarrons a la bolonyesa 40 140 g macarrons 100 g carn picada 60 g salsa de tomàquet fregit 1 ceba mitjana 30 g formatge ratllat Oli d oliva Bulliu els macarrons segons les indicacions de l envàs. En una

Más detalles

Recull de receptes. Centre de Serveis Socials de la Dreta de l Eixample

Recull de receptes. Centre de Serveis Socials de la Dreta de l Eixample Recull de receptes Centre de Serveis Socials de la Dreta de l Eixample Amb motiu de la Festa Major de la Dreta de l Eixample i en el marc de les polítiques per fomentar l envelliment actiu, el Centre

Más detalles

Amanida Cèsar. Ingredients. El que necessites

Amanida Cèsar. Ingredients. El que necessites ENTRANS (2) Amanida Cèsar Persones: 6 persones Temps: 35 minuts 0.5 unitat d enciam romà i 0.25 unitat d enciam fulla de roure. 1 ou 2 filets d anxova 4 talls de cansalada fumada 1 pit de pollastre 4 llesques

Más detalles

Canelons de verdures. min

Canelons de verdures. min Canelons de verdures 1 paquet de canelons crus 1 llauna de tonyina 1 ou 1 pebrot vermell 1 albergínia 1 ceba Tomàquet fregit Olla Escorredor Minipimer Safata 30 En una paella posem oli, quan estigui calent

Más detalles

Empedrat. min. Escorredor Ganivet Safata Ratllador Tallant INGREDIENTS PROCEDIMENTS UTILLATGE. Cost del plat per a una persona 1,80

Empedrat. min. Escorredor Ganivet Safata Ratllador Tallant INGREDIENTS PROCEDIMENTS UTILLATGE. Cost del plat per a una persona 1,80 Empedrat 16 INGREDIENTS 1 pot de mongetes seques cuites 200 g de bacallà dessalat per esqueixar 1 pebrot vermell mitjà 2 tomàquet madur 1 pot d olives negres petit Oli d oliva Escorredor Safata Ratllador

Más detalles

La Noa va de càmping, quina llet ha de triar?

La Noa va de càmping, quina llet ha de triar? La Noa va de càmping, quina llet ha de triar? La Noa té 16 anys, està estudiant Batxillerat científic. Ella i el seu germà de 12 anys van al supermercat a buscar uns tetrabricks de llet per endur-se n,

Más detalles

L aniversari de l àvia Ada!

L aniversari de l àvia Ada! Hola! Em dic Sam i m encanta cuinar. Em veieu tan carregat perquè vaig a preparar un munt de plats per al dinar de L aniversari de l àvia Ada! clic clic clic Com que no sé què cuinar, provaré totes les

Más detalles

8. DESTIL LACIÓ I CÀLCUL DEL GRAU D'ALCOHOL DEL VI. 8.1 Càlcul del grau d alcohol del vi per ebullició

8. DESTIL LACIÓ I CÀLCUL DEL GRAU D'ALCOHOL DEL VI. 8.1 Càlcul del grau d alcohol del vi per ebullició 8. DESTIL LACIÓ I CÀLCUL DEL GRAU D'ALCOHOL DEL VI La destil lació consisteix en separar els components d'una mescla líquida segons la diferència en el seu punt d'ebullició. El vi està compost bàsicament

Más detalles

Els tres porquets. Contes per explicar al Petit Teatre d Ombres:

Els tres porquets. Contes per explicar al Petit Teatre d Ombres: Contes per explicar al Petit Teatre d Ombres: Els tres porquets Adaptació del conte en format de text teatral, hi pots afegir totes les variacions o ampliacions que t agradin. El Petit Teatre d Ombres

Más detalles

Menú escola Sant Vicenç del Horts OCTUBRE

Menú escola Sant Vicenç del Horts OCTUBRE OCTUBRE Mongeta tendra amb patata Escalopa de vedella i Macarrons a la italiana Salsitxes de porc i olives amb xoriç Truita de formatge i blat de moro Pollastre al curri i guarnició amb salsa de tomàquet

Más detalles

Tercer concurs de receptes de cuina 3

Tercer concurs de receptes de cuina 3 Tercer concurs de receptes de cuina 3 PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS DE PEIX DE ROCA Per Maruja Molina PRIMER PREMI INGREDIENTS (per a 4 persones): - 12 pebrots del piquillo - 1 manat de porros - 100 gr.

Más detalles

Menú escola Sant Vicenç del Horts NOVEMBRE

Menú escola Sant Vicenç del Horts NOVEMBRE NOVEMBRE amb Croquetes de pollastre i d enciam Mandonguilles estofades Salsitxes de porc a la planxa i guarnició de patates panadera estofades amb xoriç Truita de xampinyons i Crema catalana guisades Fogoner

Más detalles

DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA

DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA Abans de començar cal tenir uns coneixements bàsics que estudiareu a partir d ara. PUNT: No es pot definir, però podem dir que és la marca més petita que

Más detalles

CUSCÚS MARROQUÍ. per Karima El Barnichi. Ingredients (per a 2 persones):

CUSCÚS MARROQUÍ. per Karima El Barnichi. Ingredients (per a 2 persones): CUSCÚS MARROQUÍ elaborat per Karima El Barnichi Ingredients (per a 2 persones): mitja ceba 1 pastanaga 1 nap 1/2 carbassó 1/2 albergínia 1tornaquet pollastre 2 culleradetes de ras el hanout aigua sal panses

Más detalles

Mescles de tota mena 5 La salsa de les salses

Mescles de tota mena 5 La salsa de les salses Diversitat de salses Mescles de tota mena 5 La salsa de les salses Els països del nostre entorn mediterrani, l oli, el vinagre i la sal són els productes que s utilitzen més freqüentment per amanir i per

Más detalles

1. Ensitjat de Microorganismes de muntanya

1. Ensitjat de Microorganismes de muntanya 1. Ensitjat de Microorganismes de muntanya 1.1. Elaboració: Ingredients per a un barril de 120L: - Segó d arròs o de blat 40kg. - Microorganismes de muntanya 20kg (fullaraca en descomposició). - Melassa

Más detalles

L art del sushi i la família

L art del sushi i la família L art del sushi i la família SUSHINÒMADA neix d una conclusió personal sobre la meva vida familiar sumat a la necessitat d expressar l ART culinari amb els anys d experiència profesional. M agradaria definir

Más detalles

EFECTE DELS DESODORANTS I DETERGENTS EN EL CREIXEMENT DELS MICROORGANISMES

EFECTE DELS DESODORANTS I DETERGENTS EN EL CREIXEMENT DELS MICROORGANISMES EFECTE DELS DESODORANTS I DETERGENTS EN EL CREIXEMENT DELS MICROORGANISMES 1.- Objectius Fer atenció al fet que hi ha microorganismes que viuen al cos humà Emfatitzar que l olor corporal es produeix a

Más detalles

avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria

avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria curs 2011-2012 avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria competència matemàtica Nom i cognoms Grup INSTRUCCIONS Llegeix atentament cada pregunta abans de contestar-la. Si t equivoques, ratlla

Más detalles

Centre Professional Majorista CATÀLEG COMERCIAL

Centre Professional Majorista CATÀLEG COMERCIAL CATÀLEG COMERCIAL EMBOTITS I PERNILS CURATS ref. 172 ref. 1723 ref. 17252 ref. 12 ref. 17787 ref. 1725 ref. 1025 ref. 17 ref. 10257 ref. 25 ref. 17775 ref. 1779 ref. 17251 ref. 17573 172 Catalana trufada

Más detalles

avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria

avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria curs 2011-2012 avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria competència matemàtica * Nom i cognoms Grup INSTRUCCIONS Llegeix atentament cada pregunta abans de contestar-la. Si t equivoques, ratlla

Más detalles

Fotografia del suport aïllant que subjecte el fil conductor: Suports aïllants que em van deixar el Seminari de Física i Química de l Institut.

Fotografia del suport aïllant que subjecte el fil conductor: Suports aïllants que em van deixar el Seminari de Física i Química de l Institut. Una cosa curiosa és el que poden fer les altes temperatures, com per exemple, dilatar un material, el coure. En aquest experiment observem aquest fet i tot seguit l expliquem. Material necessari: Un fil

Más detalles

BONS HÀBITS: TINC CURA DE MI MATEIX. Objectius EDUCACIÓ INFANTIL

BONS HÀBITS: TINC CURA DE MI MATEIX. Objectius EDUCACIÓ INFANTIL EDUCACIÓ INFANTIL Nivell: Educació Infantil Durada: 45 minuts. Material: Pintura de dits, mural o paper continu. BONS HÀBITS: TINC CURA DE MI MATEIX Objectius 1. Conscienciar els infants de la importància

Más detalles

Dos experiments quantitatius ràpids amb aigua oxigenada

Dos experiments quantitatius ràpids amb aigua oxigenada Dos experiments quantitatius ràpids amb aigua oxigenada Lluís Nadal Balandras. IES Lluís de Requesens. Molins de Rei (Barcelona). CDECT. Barcelona. lnadal@xtec.cat Resum: Mitjançant la formació d escuma

Más detalles

L aigua és líquida quan no està congelada, s escapa de les mans. Dani. L aigua del mar és blava, però quan l agafes és transparent.

L aigua és líquida quan no està congelada, s escapa de les mans. Dani. L aigua del mar és blava, però quan l agafes és transparent. 2n A 1r grup. CONGELACIÓ QUÈ PASSARÀ QUAN POSEM AIGUA A CONGELAR Es congela. Es fa gel, sòlid. Dayana L aigua és dura. Ariadna L aigua és líquida quan no està congelada, s escapa de les mans. Dani L aigua

Más detalles

Esqueixada de bacallà sobre patates xafades, tomàquet dolç i caviar d arengada

Esqueixada de bacallà sobre patates xafades, tomàquet dolç i caviar d arengada Esqueixada de bacallà sobre patates xafades, tomàquet dolç i caviar d arengada per a 4 persones 320gr de bacalla 1 cullerada de cafè de mostassa de dijon en grà 8 cullerada de café d oli d oliva verge

Más detalles

Com és la Lluna? 1 Com és la Lluna? F I T X A D I D À C T I C A 4

Com és la Lluna? 1 Com és la Lluna? F I T X A D I D À C T I C A 4 F I T X A 4 Com és la Lluna? El divendres 20 de març tens l oportunitat d observar un fenomen molt poc freqüent: un eclipsi de Sol. Cap a les nou del matí, veuràs com la Lluna va situant-se davant del

Más detalles

ÍNDEX LA MATÈRIA... 2 MASSA I VOLUM DE SÒLIDS I LÍQUIDS... 4 LES SUBSTÀNCIES I LA MATÈRIA... 5 ELS ESTATS DE LES SUBSTÀNCIES... 6

ÍNDEX LA MATÈRIA... 2 MASSA I VOLUM DE SÒLIDS I LÍQUIDS... 4 LES SUBSTÀNCIES I LA MATÈRIA... 5 ELS ESTATS DE LES SUBSTÀNCIES... 6 LA MATÈRIA ÍNDEX LA MATÈRIA... 2 MASSA I VOLUM DE SÒLIDS I LÍQUIDS... 4 LES SUBSTÀNCIES I LA MATÈRIA... 5 ELS ESTATS DE LES SUBSTÀNCIES... 6 LES PROPIETATS DELS MATERIALS... 10 MESCLES I DISSOLUCIONS...

Más detalles

DIBUIX TÈCNICT UNITAT 2: 1r ESO. Josep Lluis Serrano Set 2011

DIBUIX TÈCNICT UNITAT 2: 1r ESO. Josep Lluis Serrano Set 2011 UNITAT 2: 1r ESO 1, Dibuix Tècnic: Característiques 2. Estris de dibuix 3. Paper 4. Croquis i plànols 5. Traçat de paralleles i perpendiculars 6. Caixetins 7. Pautes per fer dibuixos tècnics 1. El Dibuix

Más detalles

Manual de muntatge de la placa IMAGINA

Manual de muntatge de la placa IMAGINA Manual de muntatge de la placa IMAGINA 1.-El primer que cal fer és netejar bé amb un cotó impregnat d alcohol, les pistes de la cara per on s haurà de soldar. Després cal tallar tres potes de resistències

Más detalles

Carta TAKE AWAY. Telefonos: 93 540 07 45-630 494 607

Carta TAKE AWAY. Telefonos: 93 540 07 45-630 494 607 Carta TAKE AWAY Telefonos: 93 540 07 45-630 494 607 ENTRANTS entrantes Edamame beines de soja saltades amb sal i sesam vainas de soja salteadas en sal y sésamo 4,00 Amanida - Ensalada Mèsclum de amanida,

Más detalles

Disposem d una gran varietat de menús per gaudir dels nostres plats a un preu realment baix:

Disposem d una gran varietat de menús per gaudir dels nostres plats a un preu realment baix: Disposem d una gran varietat de menús per gaudir dels nostres plats a un preu realment baix: menú per a grups Mínim 4 persones (Menú degustació) -Una amanida grega gran, per cada 4 persones. -Un formatge

Más detalles

CATALÀ TARDOR / HIVERN 16

CATALÀ TARDOR / HIVERN 16 NABEYAKI UDON TARDOR / HIVERN 16 CATALÀ IZAKAYAS NOODLE ROLLS Tapes japeses per combinar i compartir Makis elaborats amb fideus ESPECIALITATS TEMPURES I CRUIXENTS Les tapes més clàssiques i tradicials

Más detalles

ACTIVITATS DE REPÀS DE LES UNITATS 3 i 4 : ELS CLIMES I ELS PAISATGES

ACTIVITATS DE REPÀS DE LES UNITATS 3 i 4 : ELS CLIMES I ELS PAISATGES ACTIVITATS DE REPÀS DE LES UNITATS 3 i 4 : ELS CLIMES I ELS PAISATGES 1. Defineix aquests conceptes: Atmosfera: Capa de gasos que envolta la Terra. Temps: És l estat de l atmosfera en un moment determinat

Más detalles

Pronoms febles. Quan va introduït per un article: el, la, els, les, un, una, uns, unes

Pronoms febles. Quan va introduït per un article: el, la, els, les, un, una, uns, unes Pronoms febles El pronom feble és un element gramatical amb què substituïm un complement del verb: complement directe, indirecte, preposicional, predicatiu, atribut o complement circumstancial. Hi ha alguns

Más detalles

Hi ha cossos que tenen la propietat d atraure n altres. Els anomenem imants.

Hi ha cossos que tenen la propietat d atraure n altres. Els anomenem imants. EXPERIÈNCIES AMB IMANTS Hi ha cossos que tenen la propietat d atraure n altres. Els anomenem imants. Els imants naturals, anomenats pedres imant o calamites, es coneixen des de fa uns 2500 anys i es troben

Más detalles

Incendi! Aviseu ràpidament! El fum i el foc són molt perillosos!

Incendi! Aviseu ràpidament! El fum i el foc són molt perillosos! CODI: IE 005 DATA: FEB 2016 REVISIÓ: 00 Pàg. 1! Aviseu ràpidament! El fum i el foc són molt perillosos! CODI: IE 005 DATA: FEB 2016 REVISIÓ: 00 Pàg. 2 Foc, fum, calor i foscor! Els incendis progressen

Más detalles

Pregunta: Quants menjars s han de fer cada dia?

Pregunta: Quants menjars s han de fer cada dia? Pregunta: Quants menjars s han de fer cada dia? Joc: Un esmorzar complet conté... Pregunta: Què porten a l hora del pati els vostres fill/es per a esmorzar? Joc: Què haurien de portar? Pregunta: Cada

Más detalles

Menú o-bento diari : 12 Menú de sushi: 17 Mestres cuiners japonesos

Menú o-bento diari : 12 Menú de sushi: 17 Mestres cuiners japonesos Som distribuidors oficials i punt de venta Menú o-bento diari : 12 Menú de sushi: 17 Mestres cuiners japonesos Galeries Manresa Centre Passeig Pere III, 49-51 Manresa T. 93 877 08 17 HORARI: De 13 h a

Más detalles

II FIRA D HERBES REMEIERES I ALIMENTS ECOLÒGICS DEL PARC DE LA SERRETA Dissabte 18 de juny de 2011

II FIRA D HERBES REMEIERES I ALIMENTS ECOLÒGICS DEL PARC DE LA SERRETA Dissabte 18 de juny de 2011 II FIRA D HERBES REMEIERES I ALIMENTS ECOLÒGICS DEL PARC DE LA SERRETA Dissabte 18 de juny de 2011 TALLER D ELABORACIÓ DE LICORS D HERBES D ESTIU A càrrec d Enrica Renter VI DE MADUIXES 1 kg. de maduixes

Más detalles

Iniciació a la cultura formatgera

Iniciació a la cultura formatgera Iniciació a la cultura formatgera La llet és el líquid produït per les glàndules mamàries dels mamífers. Aquí es fa servir llet de vaca, de cabra i d ovella, però en d altres indrets se n fa servir de

Más detalles

Presentació. Dolores Gómez Fernández Presidenta delegada de l Àrea de Salut Pública i Consum

Presentació. Dolores Gómez Fernández Presidenta delegada de l Àrea de Salut Pública i Consum Receptes d estiu Presentació És important que l acte d alimentar-nos sigui equilibrat i variat, de tal manera, que ens aporti tots els elements que són necessaris per a la nostra supervivència: proteïnes,

Más detalles

CARTA DE MENÚ. nom del xef. xicsgastronomic.com

CARTA DE MENÚ. nom del xef. xicsgastronomic.com CARTA DE MENÚ nom del xef xicsgastronomic.com Què menges? Per menjar correctament: 1. Cal dedicar-hi un mínim de temps 2. Intentar fer-ho en companyia sempre que sigui possible 3. Evitar massa àpats distrets

Más detalles

Curso online en: http://www.pepekitchen.com/content/curso-de-cocina-japonesa/

Curso online en: http://www.pepekitchen.com/content/curso-de-cocina-japonesa/ José Maldonado www.pepekitchen.com info@pepekitchen.com Curso online en: http://www.pepekitchen.com/content/curso-de-cocina-japonesa/ COCINA JAPONESA TRADICIONAL Sopa de miso con wakame La sopa de miso

Más detalles

No obstant això, cal tenir present algunes peculiaritats nutricionals que els/les vegetarians/es han de contemplar:

No obstant això, cal tenir present algunes peculiaritats nutricionals que els/les vegetarians/es han de contemplar: L alimentació vegetariana L alimentació vegetariana es basa en el consum de cereals i derivats (arròs, pasta, pa, cereals d esmorzar, blat de moro,...), verdures i hortalisses, fruites, llegums (cigrons,

Más detalles

COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE *

COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE * COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE * Una de les parts més importants de crear un relat digital és tenir clara l estructura i definir els recursos narratius (fotos, gràfics, etc.). Per això, després

Más detalles

Miquel Gil Maeso SUSHI VARIADO INGREDIENTS 60 MINUTES 4 SERVINGS TAGS

Miquel Gil Maeso SUSHI VARIADO INGREDIENTS 60 MINUTES 4 SERVINGS TAGS SUSHI VARIADO Miquel Gil Maeso INGREDIENTS 60 MINUTES 4 SERVINGS Para el arroz: - 300g de arroz variedad japónica o arroz redondo - 300ml de agua - 90cl de vinagre para sushi Para el nigiri de ceviche:

Más detalles

TOTHOM A TAULA! RECEPTES TRADICIONALS DE LA CUINA IGUALADINA. Taller de fonts orals de la Biblioteca de la Memòria 15 de juny de 2012

TOTHOM A TAULA! RECEPTES TRADICIONALS DE LA CUINA IGUALADINA. Taller de fonts orals de la Biblioteca de la Memòria 15 de juny de 2012 TOTHOM A TAULA! RECEPTES TRADICIONALS DE LA CUINA IGUALADINA Taller de fonts orals de la Biblioteca de la Memòria 15 de juny de 2012 SUMARI PRIMERS PLATS Ous empanats 4 Sopa de mandonguilles 5 Espinacs

Más detalles

DIETES AQUESTA DIETA NO ÉS EQUILIBRADA DIETA DE LA CLÍNICA MAYO. Aquesta dieta s ha realitzar durant un període de 14 dies

DIETES AQUESTA DIETA NO ÉS EQUILIBRADA DIETA DE LA CLÍNICA MAYO. Aquesta dieta s ha realitzar durant un període de 14 dies DIETA DE LA CLÍNICA MAYO Aquesta dieta s ha realitzar durant un període de 14 dies A DIETES Els aliments que s han de menjar són ous (només fins a 6 per dia), carns de tot tipus, formatges, mantega, verdures

Más detalles

8. Reflexiona: Si a<-3, pot se a<0?

8. Reflexiona: Si a<-3, pot se a<0? ACTIVITATS 1. Expressa amb nombres enters: a) L avió vola a una altura de tres mil metres b) El termòmetre marca tres graus sota zero c) Dec cinc euros al meu germà 2. Troba el valor absolut de: -4, +5,

Más detalles

Què és l origami? El pas a pas. La tècnica del plegatge. Els estampats. El vaixell de paper

Què és l origami? El pas a pas. La tècnica del plegatge. Els estampats. El vaixell de paper Animals de paper Què és l origami? El pas a pas L origami és l art de plegar paper. Normalment partim d un full quadrat que es va plegant fins a convertirse en una figura. Les possibilitats creatives que

Más detalles

CAT / CAST SUSHILOUNGE

CAT / CAST SUSHILOUNGE CAT / CAST SUSHILOUNGE 1. HOSOMAKIS (6 peces recobertes d alga / 6 piezas recubiertas de alga) 1A KAPPA MAKI Cogombre / Pepinillo 1B SHAKE MAKI Salmó / Salmón 1C TEKA MAKI Tonyina / Atún 1D FUTOMAKI 7

Más detalles

elèctric de casa nostra

elèctric de casa nostra Com analitzar el consum elèctric de casa nostra Ecoviure 2013 MIREM-NOS LA FACTURA D ELECTRICITAT -Tenim la potència contractada adequada? -Podem acollir-nos al bo social? -Gastem massa energia? -D on

Más detalles

El relleu peninsular. La Meseta Central

El relleu peninsular. La Meseta Central El relleu peninsular. La Meseta Central Recorda Al centre de la Península hi ha l altiplà de la Meseta Central. Les muntanyes de l interior de la Meseta són el Sistema Central i els Montes de Toledo. El

Más detalles

COMPOST. diari del. Seguiment del procés de l autocompostatge

COMPOST. diari del. Seguiment del procés de l autocompostatge diari del COMPOST Seguiment del procés de l autocompostatge Consulta els experts: Telèfon: 93 727 35 34, ext. 166 Adreça electrònica: compostatge@ccvoc.cat Nom del centre: Municipi: Qui és el grup responsable?

Más detalles

Mini Aerogenerador kit C-0207

Mini Aerogenerador kit C-0207 Mini Aerogenerador kit Aquest mini aerogenerador que has de muntar, produeix prou energia elèctrica per il luminar els leds lluminosos que porta inserits a la carcassa i que avisa de la presència del vent.

Más detalles

Procedimiento Para el relleno:

Procedimiento Para el relleno: PRIMER PREMI ( PATRICIA AIZCORBE ) TARTA DE CRÊPES 8 Huevos 200 gr de Nueces (peladas) 225 gr de Chocolate negro (rallado) 165 gr de Azúcar (puede ser moreno) 300 ml de Crema de leche/nata líquida (para

Más detalles

Origen i evolució de la vida. Temes 2, 3 i 4

Origen i evolució de la vida. Temes 2, 3 i 4 Origen i evolució de la vida Temes 2, 3 i 4 De quina vida parlem? Humans i altres animals. Vegetals. Fongs. Protoctistes. Monera (bacteris). Provant d entendre què és la vida Els éssers vius estan formats

Más detalles

QUÈ EN PODEM DIR DE LES ROQUES?

QUÈ EN PODEM DIR DE LES ROQUES? QUÈ EN PODEM DIR DE LES ROQUES? Hi ha qui diu que los roques són com arxius, és a dir que si som capaços de desxifrar-les podem saber moltes coses del medi on s han format, de quins canvis han soferts,

Más detalles

AQUÍ NO ES LLENÇA RES!

AQUÍ NO ES LLENÇA RES! AQUÍ NO ES LLENÇA RES! Consells Introducció Cada any es llencen a les escombraries més de 100.000 tones de menjar en bon estat a les llars catalanes. Molt d aquest menjar que malbaratem es podria aprofitar

Más detalles

AVALUACIÓ DE QUART D ESO

AVALUACIÓ DE QUART D ESO AVALUACIÓ DE QUART D ESO FULLS DE RESPOSTES I CRITERIS DE CORRECCIÓ Competència matemàtica FULL DE RESPOSTES VERSIÓ AMB RESPOSTES competència matemàtica ENGANXEU L ETIQUETA IDENTIFICATIVA EN AQUEST ESPAI

Más detalles

Les mescles. Definició: és un sistema material format per diversos components.

Les mescles. Definició: és un sistema material format per diversos components. Les mescles Definició: és un sistema material format per diversos components. Les mescles Els components que formen una mescla s'anomenen substàncies pures. Segons el seu aspecte (també aspecte microscòpic)

Más detalles

GUIÓ DE L ACTIVITAT ELS AMICS D UN NÚMERO. Material: Multicubs, llapis de colors, fulls quadriculats

GUIÓ DE L ACTIVITAT ELS AMICS D UN NÚMERO. Material: Multicubs, llapis de colors, fulls quadriculats GUIÓ DE L ACTIVITAT ELS AMICS D UN NÚMERO. Material: Multicubs, llapis de colors, fulls quadriculats Amb un número determinat de multicubs, per exemple 12 es demana a alumnat que els enganxin formant un

Más detalles

Reviseu habitualment el Correu Brossa del Webmail icater.org (encara que tingueu el correu instal lat en local al vostre ordinador o dispositiu mòbil)

Reviseu habitualment el Correu Brossa del Webmail icater.org (encara que tingueu el correu instal lat en local al vostre ordinador o dispositiu mòbil) Guies Pràctiques ICATER núm. 13 Reviseu habitualment el Correu Brossa del Webmail icater.org (encara que tingueu el correu instal lat en local al vostre ordinador o dispositiu mòbil) Il lustre Col legi

Más detalles

6. Voleibol. Avaluació: - Tipus: continua i criterial - Instruments: observació indirecta mitjançant llistes de control i taules.

6. Voleibol. Avaluació: - Tipus: continua i criterial - Instruments: observació indirecta mitjançant llistes de control i taules. 6. Voleibol Àrea: EF Bloc: HME Curs: 1r i 2n CS Nº Sessions: 11 Objectius: - Analitzar les situacions de jocs. - Aplicar les normes bàsiques. - Realitzar les diverses habilitats motrius que inclou aquest

Más detalles

MÚLTIPLES I DIVISORS

MÚLTIPLES I DIVISORS MÚLTIPLES I DIVISORS DETERMINACIÓ DE MÚLTIPLES Múltiple d un nombre és el resultat de multiplicar aquest nombre per un altre nombre natural qualsevol. 2 x 0 = 0 2 x 1 = 2 2 x 2 = 4 2 x 3 = 6 2 x 4 = 8

Más detalles

Collegi Sant Rafael Centre Concertat per la Generalitat de Catalunya

Collegi Sant Rafael Centre Concertat per la Generalitat de Catalunya Collegi Sant Rafael Centre Concertat per la Generalitat de Catalunya SITUACIÓ BAIX CAMP LA SELVA DEL CAMP REUS El col legi Sant Rafael està situat a la Selva del Camp, una població d uns cinc mil habitants.

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 85 Activitat 1 Calcula l àrea de la figura prenent com a unitat d àrea la quadrícula que hi ha indicada: Activitat Ens referirem a la unitat d àrea amb el símbol

Más detalles

HORTA BELLUGA T. 16 i 17 de MARÇ del 2004.

HORTA BELLUGA T. 16 i 17 de MARÇ del 2004. HORTA BELLUGA T. 16 i 17 de MARÇ del 2004. VOCABULARI BÀSIC. Les bales, botxes. És un joc en el qual una bala (botxa) és impulsada amb el dit gros cap a altres bales, normalment intentant fer-les sortir

Más detalles

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics)

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) Índex Registre d un nou alumne Introducció de les dades prèvies Introducció de les dades del Registre:

Más detalles

DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA

DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA Que es una fase? De forma simple, una fase es pot considerar una manera d anomenar els estats: sòlid, líquid i gas. Per exemple, gel flotant a l aigua, fase sòlida

Más detalles

Activitats de repàs DIVISIBILITAT

Activitats de repàs DIVISIBILITAT Autor: Enric Seguró i Capa 1 CRITERIS DE DIVISIBILITAT Un nombre és divisible per 2 si acaba en 0 o parell (2,4,6,8). Ex: 10, 24, 62, 5.256, 90.070,... Un nombre és divisible per 3 si la suma de les seves

Más detalles

UNITAT DIDÀCTICA MULTIMÈDIA Escola Origen del aliments. Objectius:

UNITAT DIDÀCTICA MULTIMÈDIA Escola Origen del aliments. Objectius: UNITAT DIDÀCTICA MULTIMÈDIA Escola Origen del aliments Objectius: Conèixer quin és l origen dels aliments. Veure els ingredients de diferents menús infantils. Informar-se sobre el valor energètic de diferents

Más detalles

VACANCES DE SETMANA SANTA

VACANCES DE SETMANA SANTA INSIGNE GESTIO INTEGRAL S.L. MENÚ ESCOLAR ABRIL 2017 CENTRE: JOSEP TOUS Llibrets llom amb enciam i Sopar: verdura ipeix i fruita Cigrons estofats amb Hamburguesa mixta amb Sopar: sopa verdures i carn i

Más detalles

La matèria: els estats físics

La matèria: els estats físics 2 La matèria: els estats PER COMENÇAR Esquema de continguts Per començar, experimenta i pensa Els estats de la matèria Els gasos Els estats de la matèria i la teoria cinètica Els canvis d estat Lleis La

Más detalles

Antipasto (Entrants) Carpaccios. Riso

Antipasto (Entrants) Carpaccios. Riso Antipasto (Entrants) Insalata verde ( Amanida verda )... Enciam iceberg, tomàquet, pastanaga, ceba, pebrot, olives negres, espàrrecs, ou i tonyina Insalata caprese ( Amanida caprese )... Tòmaquet, mozzarella

Más detalles

UNITAT 2 : LA MATÈRIA : COM ES PRESENTA.

UNITAT 2 : LA MATÈRIA : COM ES PRESENTA. UNITAT 2 : LA MATÈRIA : COM ES PRESENTA. Conceptes 1. *Substàncies pures i mescles. 2. *Classificació de les substàncies pures: elements i compostos. 3. *Classificació de les mescles: mescles homogènies

Más detalles

EQUIPS DE PROTECCIÓ INDIVIDUAL (EPI)

EQUIPS DE PROTECCIÓ INDIVIDUAL (EPI) Nom de l EPI: Màscara facial completa BRK 820 La màscara juntament amb els filtres per a gasos, vapors i de partícules ofereix protecció davant la inhalació de substancies tòxiques pel organisme. Han estat

Más detalles

Planificació de Menús 15/11/10 22:39

Planificació de Menús 15/11/10 22:39 Planificació de Menús 15/11/10 22:39 Marta Exposito 1- Bases de la dieta equilibrada 2- Com organitzar el menú cada dia i durant la setmana 1. Dieta equilibrada i variada Cal que contingui vitamines, minerals

Más detalles

La Terra, el planeta on vivim

La Terra, el planeta on vivim F I T X A 2 La Terra, el planeta on vivim El divendres 20 de març tens l oportunitat d observar un fenomen molt poc freqüent: un eclipsi de Sol. Cap a les nou del matí, veuràs com la Lluna va situant-se

Más detalles

ESTUDI D UNA FACTURA PREU PER UNITAT D UN PRODUCTE

ESTUDI D UNA FACTURA PREU PER UNITAT D UN PRODUCTE ESTUDI D UNA FACTURA PREU PER UNITAT D UN PRODUCTE i 1-Observa la factura 2-Tria un producte 3-Mira quin és l IVA que s aplica en aquest producte i calcula l 4-Mira el descompte que s aplica en aquest

Más detalles

LA MATÈRIA : ELS ESTATS FÍSICS

LA MATÈRIA : ELS ESTATS FÍSICS LA MATÈRIA : ELS ESTATS FÍSICS ELS ESTATS DE LA MATÈRIA I LA TEORIA CINETICOMOLECULAR Per poder explicar les propietats i el comportament dels diferents estats d agregació de la matèria, els científics

Más detalles

1,94% de sucre 0,97% de glucosa

1,94% de sucre 0,97% de glucosa EXERCICIS DE QUÍMICA 1. Es prepara una solució amb 2 kg de sucre, 1 kg de glucosa i 100 kg d aigua destil lada. Calcula el tant per cent en massa de cada solut en la solució obtinguda. 1,94% de sucre 0,97%

Más detalles

Programa Grumet Èxit Fitxes complementàries

Programa Grumet Èxit Fitxes complementàries MESURA DE DENSITATS DE SÒLIDS I LÍQUIDS Activitat 1. a) Digueu el volum aproximat dels següents recipients: telèfon mòbil, un cotxe i una iogurt. Teniu en compte que un brik de llet té un volum de 1000cm3.

Más detalles

COM CREAR UNA ENQUESTA AMB GOOGLE DRIVE

COM CREAR UNA ENQUESTA AMB GOOGLE DRIVE COM CREAR UNA ENQUESTA AMB GOOGLE DRIVE 1. Crear-te un compte de Gmail. En el cas que ja el tinguis, pots anar directament al pas 8. 2. Per crear-te un compte, has d anar a www.gmail.com i clicar Creeu

Más detalles

TEMA1: L ORGANITZACIÓ DEL NOSTRE COS

TEMA1: L ORGANITZACIÓ DEL NOSTRE COS TEMA1: L ORGANITZACIÓ DEL NOSTRE COS El nostre amic Lucky Luke va tenir un greu accident quan volia anar massa ràpid a Fort Canyon. El nostre amic està decebut, ja que caure del cavall és un deshonor per

Más detalles

Cuina de festa. Dijous 3 de desembre. Tallat de lluna. IES Guillem Colom Casasnovas. Aida Oliver & Juan Antonio Fernández. Menú.

Cuina de festa. Dijous 3 de desembre. Tallat de lluna. IES Guillem Colom Casasnovas. Aida Oliver & Juan Antonio Fernández. Menú. Cuina de festa. Dijous 3 de desembre. Tallat de lluna IES Guillem Colom Casasnovas. Aida Oliver & Juan Antonio Fernández Menú. Olives amb sobrassada Aceitunnig 2015 Cruixent de pa amb oli D.O. Oli de Mallorca

Más detalles

GUIA AUTOMATRÍCULA

GUIA AUTOMATRÍCULA GUIA AUTOMATRÍCULA 2014-2015 Coses a tenir en compte abans de començar el procés de matrícula: En aquest aplicatiu el temps d inactivitat és molt curt (uns 15 minuts) per tant si el teniu obert sense fer

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 30 SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE Activitat 1 Completa la taula següent: Graus Minuts Segons 30º 30 x 60 = 1.800 1.800 x 60 = 108.000 45º 2.700 162.000 120º 7.200 432.000 270º 16.200 972.000

Más detalles

L ENERGIA mecànica, calorífica, elèctrica, lluminosa, química, nuclear

L ENERGIA mecànica, calorífica, elèctrica, lluminosa, química, nuclear L ENERGIA L energia es presenta sota diferents formes: mecànica, calorífica, elèctrica, lluminosa, química, nuclear, etc. Unes formes d energia es poden transformar en altres, i l home aprofita aquesta

Más detalles