Retorn participació. Avinguda Meridiana Eix estructurant del Nord-Est de Barcelona. Octubre de 2017

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Retorn participació. Avinguda Meridiana Eix estructurant del Nord-Est de Barcelona. Octubre de 2017"

Transcripción

1 Retorn participació. Avinguda Meridiana Eix estructurant del Nord-Est de Barcelona Octubre de 2017

2 1. Estudis de l impacte sobre la mobilitat 2. Actuacions a curt termini

3 SUMARI A. Introducció i Objectius B. Dades prèvies i anàlisi preliminar C. Model de simulació D. Resultats obtinguts E. Conclusions

4 A. INTRODUCCIÓ I OBJECTIUS L objectiu de l estudi: Valoració impacte sobre la mobilitat de la reducció d un carril d entrada a Barcelona per l Avinguda Meridiana al tram entre Passeig de Fabra i Puig Carrer Aragó, tant en l Av. Meridiana com en el seu entorn. Metodologia: Dos models configurar un model únic híbrid. Modelització Microscòpica de l Av. Meridiana per mesurar els impactes dels escenaris de supressió de carril i canvis a fases semafòriques. Modelització Mesoscòpica de la resta de vies principals per analitzar l impacte que tindrà la reducció d un carril i els canvis semafòrics a la mobilitat de l àmbit d estudi. Comparació l escenari actual amb l escenari futur en terminis de temps de viatge, velocitat de circulació, densitat vehicular i nivell de servei. Avaluació dels resultats Àrea d estudi: 19,71 km² i 530 km de vies (270 km formen part de la xarxa viària principal del model híbrid).

5 A. INTRODUCCIÓ I OBJECTIUS ESCENARI ACTUAL ESCENARI FUTUR Inclou: Xarxa viària i semafòrica vigent a 01/07/2017 No inclou: carrils bus instal lats a l agost ( connexió amb bus-vao C-58) i nova distribució amplada carrils (ni canvis posteriors), ni carril bici Rio de Janeiro. Inclou: 3 carrils + carril Bus de Sortida i 2 carrils + carril Bus d Entrada. Reducció d'un carril de circulació de Pg. Fabra i Puig C/Aragó. Reducció gradual de la velocitat de circulació des de la unió C-58, C-33 i C-17. Configuració millorada de la regulació semafòrica per afavorir la circulació d entrada a Barcelona des de Fabra i Puig (coordinació longitudinal). Els semàfors contemplen la creació d una rambla central com a zona de resguard pels vianants des de Pg. Fabra i Puig fins C. Aragó. No inclou: disminució de la demanda ni canvi modal.

6 A. INTRODUCCIÓ I OBJECTIUS METODOLOGIA 1. La comparativa es basarà en un anàlisi del pitjor dels casos. Això és: 2. L anàlisi es centra en l hora punta del matí (on hi ha més trànsit). 3. Es considera els 15 minuts més crítics d aquesta franja horària. 4. Dels carrers analitzats es consideren les seccions més crítiques quant a trànsit. 5. La comparativa es basa en la densitat (veh/km) i en el flux (veh/h). 6. Es compara el trànsit actual amb el futur (reducció d un carril a l Avda. Meridiana a partir del carrer Fabra i Puig en sentit d entrada a Barcelona). HIPÒTESIS El nombre de vehicles a l escenari futur és el mateix que a l escenari actual. És a dir, no s aplica cap reducció que es pugui produir degut a canvi modal.

7 B. DADES DISPONIBLES I ANÀLISI PRELIMINAR 1) Dades a Barcelona ( Ajuntament de Barcelona) IMD ALS ACCESSOS (2015) Gran Via (Besòs) Pont del Molinet Ronda de Dalt (Pota Nord) Pont de Potosí Autopistes (Nús Trinitat) Pg. Santa Coloma Ronda de Dalt(Diagonal) Av. Meridiana (Trinitat) Av. Diagonal (Parc Cervantes) Ctra. Tibidabo (Arrabassada) Gran Via (Pl. Cerdà) Túnels Vallvidrera Ronda Litorial (Morrot) Collblanc (l'hospitalet) Crisóbal de Moura Carrers locals (Hospitalet) Gipúscoa (Extremadura) Constitució (Hospitalet) TOTALS ) Dades accessos de Barcelona (Servei Català de Trànsit) Possibles impactes sobre la capacitat: - Increment del trànsit degut a: - Disminució de la capacitat de la via - Coll d ampolla generat per la reducció d un carril després de Pg. Fabra i Puig. - Reducció de la capacitat vehicular tram Pg. Fabra i Puig c/ Aragó disminució de la flexibilitat del vial per absorbir Δ TRÀNSIT davant d incidents. - Manca de grans vies alternatives amb capacitats d absorbir el trànsit de l Av. Meridiana. - Vies afectades en cas d incident: Ronda Guinardó, Av. Mare de Déu de Montserrat ( costat muntanya) i c/ Gran de la Sagrera (costat mar). - Importància d actuacions com ajustament dels plans de C/D de mercaderies, ajustaments parades, terminals autobusos i intercanviadors modals, etc.

8 C. MODEL DE SIMULACIÓ Descripció Model macroscòpic Model microscòpic Model híbrid Avaluar el trànsit (velocitat, intensitat i densitat) a nivell macroscópic. Avaluar amb detall el trànsit (a nivell microscópic) Avaluar una part més en detall de la xarxa a nivell microscòpic i la resta a nivell mesoscópic (es comporta com una simulació híbrida). Àmbit recomanable Zona extensa. Carrers i zones reduïdes amb més nivell de detall. Zones mitjanes. Limitacions i hipòtesis Matriu O/D constant al llarg del dia. No permet considerar els semàfors. Permet simular la variació del trànsit en el temps. Permet incloure semàfors. Combina dos nivells de simulació: permet avaluar els semàfors a nivell microscòpic i la seva interacció amb la resta del model. Valor dels resultats Permeten una primera aproximació a les mesures plantejades. Permet visualitzar els resultats per seccions. Simula al detall els impactes de les actuacions plantejades. Permet visualitzar la interacció dels vehicles en detall. Simula els impactes en detall en la part de la xarxa on es fan les actuacions i la resta amb un detall suficient a nivell meso. TransCAD Macroscòpic AIMSUN Microscòpic AIMSUN Híbrid Softw are Pg. Fabra i Puig

9 Avda. Meridiana Avda. Meridiana La transformació de la Meridiana...Estudis de l impacte sobre la mobilitat C. MODEL DE SIMULACIÓ Sub-Matriu de viatges Interseccions i Girs Pg. Fabra i Puig Selecció vies principals

10 C. MODEL DE SIMULACIÓ Jerarquia viària Zones 30 Regulació semafòrica

11 C. MODEL DE SIMULACIÓ Generació de resultats del model: Intensitats Velocitats Densitats y fluxos Nivell de servei Comptatge horari de vehicles a la zona d estudi Temps de viatge Component Versió o descripció Propòsit Aimsun versió (R25783 x32) Simulació de trànsit Python versió Programació funcions addicionals ArcGIS versió Representació gràfica dels resultats TransCAD versió 7 Extracció de la matriu OD del ajuntament

12 D. RESULTATS OBTINGUTS ( anàlisi variables) Comparativa de Densitats 8h: Comportament similar en tots dos escenaris 9h: Afectacions de les alternatives principals paral leles a Av. Meridiana. Xarxa eixample dret més densa en escenari futur. 10h: Augment densitat xarxa viària entre Av. Meridiana i Ronda Guinardó Augment densitat vehicular accés túnel de la Rovira.

13 D. RESULTATS OBTINGUTS ( anàlisi variables) Comparativa Temps de Viatge Escenari actual: temps de recorregut de 30 minuts aprox. Estables fins al final del període de simulació. Escenari futur: temps màxim d uns 20 minuts, < escenari actual degut a la regulació coordinada dels semàfors feta al model. ( densitats superiors, major fluïdesa). C-58 i C-33 fins a Pg. Fabra i Puig Temps de recorregut superiors en escenari futur (període punta matí). Augment 10 minuts recorregut hora punta (8:45-9h) de Pont de Sarajevo a Fabra i Puig. Pg. Fabra i Puig fins a Plaça les Glories Presenta millores en el temps de recorregut pels ajustos dels cicles semafòrics del model.

14 D. RESULTATS OBTINGUTS ( anàlisi variables) Nivell de Servei Cruïlles 8:00 8:15am 10:00 10:15am Empitjorament localitzat a l Av. Meridiana fins les 8h (nivell de servei D). A les 10h l empitjorament s estén a la zona d estudi ( 5% cruïlles empitjoren fins a nivell E o F). Av. Meridiana NO experimenta canvis. Millor regulació semafòrica pot absorbir reducció de capacitat de sortida. Actual Futur

15 E. CONCLUSIONS Escenaris definits: Actual: correspon a la xarxa viaria i semafòrica vigent en data 01/07/2017 Futur: reducció carril circulació des de Pg. Fabra i Puig c/ Aragó, reducció gradual velocitat circulació des de C-58,C-33,C-17; i configuració millorada regulació semafòrica per millorar entrada des de Fabra i Puig. Escenari futur efectes de la congestió en franja horària crítica del matí no accentuats. Escenari actual i futur generen afectacions semblants, part urbana i interurbana Densitat presenta comportament similar als dos escenaris. ( 9:30h escenari futur increment de la densitat afectant carrers de l eixample, Ronda del Guinardó i túnels de la Rovira). Nivell de servei en cruïlles és similar als dos escenaris, 5% empitjoren. Temps de recorregut a l Av. Meridiana similars als dos escenaris, augmenta 10 minuts al recorregut en hora punta de Pont de Sarajevo a Fabra i Puig. La restricció de capacitat per reducció d un carril d entrada a Barcelona des de Fabra i Puig es podria compensar ajustant la regulació semafòrica a les característiques de l Av. Meridiana.

16 1. Estudis de l impacte sobre la mobilitat 2. Actuacions a curt termini

17 La transformació de la Meridiana...Actuacions a curt termini 1. PROTECCIÓ DELS REFUGIS DE PASSOS DE VIANANTS (EXECUTAT) 2. CARRIL BUS MERIDIANA (EXECUTAT) Proposta (Reducció Amplada carrils)

18 La transformació de la Meridiana...Actuacions a curt termini 3. NOU PAS DE VIANANTS A SANT ANDREU ARENAL (EN FASE D OBRES) 187 m 250 m CAMP DE FUTBOL DE L ALZAMORA SANT ANDREU ARENAL CENTRE DE SALUT Proposta (Reducció Amplada carrils)

19 La Mobilitat general...actuacions a curt termini 4. AMPLIACIÓ DE VORERA FABRA I PUIG CAN DRAGÓ GLÒRIES * l actuació de la vorera de la cantonada amb Fabra i Puig està planificada i es podria executar a la primavera però cal valora r si resulta coherent impulsar-la si es manté l objectiu de completar la remodelació total de l àmbit en l obra principal que podria començar poc després.

20 Retorn participació. Avinguda Meridiana Eix estructurant del Nord-Est de Barcelona Octubre de 2017

NOVA XARXA BUS EXPRÉS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

NOVA XARXA BUS EXPRÉS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA NOVA XARXA BUS EXPRÉS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA 1 PERQUÈ APOSTAR PER L AUTOBÚS INTERURBÀ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA? 1 CIVIA ~ 4,8M 1 bus~ 240.000 1. Més eficient i econòmic 1 tramvia ~ 2,5M Adaptar

Más detalles

DISTRICTE HORTA - GUINARDÓ IMPLANTACIÓ CARRILS BICI CARRILS BUS

DISTRICTE HORTA - GUINARDÓ IMPLANTACIÓ CARRILS BICI CARRILS BUS DISTRICTE HORTA - GUINARDÓ IMPLANTACIÓ CARRILS BICI CARRILS BUS Setembre de 2017 OBJECTIUS DEL PMU Reduir l accidentalitat associada a la mobilitat. MOBILITAT SEGURA MOBILITAT SOSTENIBLE MOBILITAT EQUITATIVA

Más detalles

DISTRICTE GRÀCIA IMPLANTACIÓ CARRILS BICI CARRILS BUS

DISTRICTE GRÀCIA IMPLANTACIÓ CARRILS BICI CARRILS BUS DISTRICTE GRÀCIA IMPLANTACIÓ CARRILS BICI CARRILS BUS Setembre de 2017 OBJECTIUS DEL PMU Reduir l accidentalitat associada a la mobilitat. MOBILITAT SEGURA MOBILITAT SOSTENIBLE MOBILITAT EQUITATIVA MOBILITAT

Más detalles

DISTRICTE SANT MARTÍ IMPLANTACIÓ CARRILS BICI CARRILS BUS

DISTRICTE SANT MARTÍ IMPLANTACIÓ CARRILS BICI CARRILS BUS DISTRICTE SANT MARTÍ IMPLANTACIÓ CARRILS BICI CARRILS BUS Setembre de 2017 OBJECTIUS DEL PMU Reduir l accidentalitat associada a la mobilitat. MOBILITAT SEGURA MOBILITAT SOSTENIBLE MOBILITAT EQUITATIVA

Más detalles

Pla de Mobilitat Urbana de Barcelona

Pla de Mobilitat Urbana de Barcelona Pla de Mobilitat Urbana de Barcelona 2013-2018 Procés de Participació Grup Sectorial del Pacte per la Mobilitat: la Bicicleta Gener 2013 Contingut 1. Procés de Participació del PMU 2. Convocatòria dels

Más detalles

Meridiana. Taula de Participació

Meridiana. Taula de Participació Meridiana Taula de Participació 19 de novembre de 2015 1 ORDRE DEL DIA 1. Constitució de la Taula de Participació 2. Els estudis fets fins ara: 1. Diagnosi prèvia i propostes marc per al nou espai meridiana

Más detalles

DISTRICTE EIXAMPLE IMPLANTACIÓ CARRILS BICI CARRILS BUS

DISTRICTE EIXAMPLE IMPLANTACIÓ CARRILS BICI CARRILS BUS DISTRICTE EIXAMPLE IMPLANTACIÓ CARRILS BICI CARRILS BUS Octubre de 2017 OBJECTIUS DEL PMU Reduir l accidentalitat associada a la mobilitat. MOBILITAT SEGURA MOBILITAT SOSTENIBLE MOBILITAT EQUITATIVA MOBILITAT

Más detalles

Espais de convivència de l autobús i

Espais de convivència de l autobús i IX Jornada tècnica de mobilitat 14 de juny de 2013 Espais de convivència de l autobús i Portada el vianant a Sant Cugat del Vallès índex Espais de convivència de l autobús i el vianant a Sant Cugat del

Más detalles

Pacte de la Mobilitat. Grup de treball de la Bicicleta

Pacte de la Mobilitat. Grup de treball de la Bicicleta Pacte de la Mobilitat Grup de treball de la Bicicleta 16 de gener de 2013 01 Sagrada Família Actuacions Reordenació de l accés d autocars turístics a la basílica de la Sagrada Família Abril 2012 Carril

Más detalles

ESTRATÈGIA DE LA BICICLETA PER BARCELONA

ESTRATÈGIA DE LA BICICLETA PER BARCELONA ESTRATÈGIA DE LA BICICLETA PER BARCELONA 10 de novembre de 2016 Direcció de Serveis de Mobilitat 1 01 Context i objectius generals 2 DADES GENERALS. POBLACIÓ I VEHICLES municipis km 2 /km 2 Àrea Metropolitana

Más detalles

CONNEXIÓ FERROVIÀRIA RIA EN AMPLE INTERNACIONAL ENTRE TARRAGONA I LA FRONTERA FRANCESA. 17 d abril de 2012

CONNEXIÓ FERROVIÀRIA RIA EN AMPLE INTERNACIONAL ENTRE TARRAGONA I LA FRONTERA FRANCESA. 17 d abril de 2012 CONNEXIÓ FERROVIÀRIA RIA EN AMPLE INTERNACIONAL ENTRE TARRAGONA I LA FRONTERA FRANCESA 17 d abril de 2012 Agenda catalana del Corredor Mediterrani: situació actual Le Perthús PERPINYÀ Portbou PRINCIPALS

Más detalles

Perllongament de la C-32 Tordera - Blanes - Lloret de Mar. Lloret de Mar, 6 de març de 2015

Perllongament de la C-32 Tordera - Blanes - Lloret de Mar. Lloret de Mar, 6 de març de 2015 Perllongament de la C-32 Tordera - Blanes - Lloret de Mar Lloret de Mar, 6 de març de 2015 Índex 1. Situació actual 2. Descripció de l actuació 3. Principals dades Perllongament de la C-32: Blanes - Lloret

Más detalles

Simulació de la mobilitat pel pas del tramvia per l avinguda Diagonal (Francesc Macià Pl. de les Glòries)

Simulació de la mobilitat pel pas del tramvia per l avinguda Diagonal (Francesc Macià Pl. de les Glòries) MAIG 2017 Simulació de la mobilitat pel pas del tramvia per l avinguda Diagonal (Francesc Macià Pl. de les Glòries) INFORME TÈCNIC Centre d Innovació del Transport (CENIT) c. Jordi Girona, 1-3; Edifici

Más detalles

EL TRAMVIA ÉS FUTUR. Jornades Tramvia-Ciutat UPC Campus Nord. Ricard Riol Jurado President de PTP

EL TRAMVIA ÉS FUTUR. Jornades Tramvia-Ciutat UPC Campus Nord. Ricard Riol Jurado President de PTP EL TRAMVIA ÉS FUTUR Jornades Tramvia-Ciutat UPC Campus Nord Ricard Riol Jurado President de PTP MITE 1: El tramvia és antic MITE 1: El tramvia és antic 1872. Tramvia de cavalls 1904. Tramvia Blau, elèctric

Más detalles

Inauguració tram L9 Sud Aeroport T1- Zona Universitària. Barcelona, 12 de febrer de 2016

Inauguració tram L9 Sud Aeroport T1- Zona Universitària. Barcelona, 12 de febrer de 2016 Inauguració tram L9 Sud Aeroport T1- Zona Universitària Barcelona, 12 de febrer de 2016 Posada en servei tram L9 Sud Aeroport T1 Zona Universitària Dades generals L9 Sud en servei: Febrer 2016 Inversió:

Más detalles

El TRAM allarga el servei de la T3 fins a Sant Feliu de Llobregat

El TRAM allarga el servei de la T3 fins a Sant Feliu de Llobregat El TRAM allarga el servei de la T3 fins a Sant Feliu de Llobregat El nou tram de 600 metres porta el tramvia a Sant Feliu amb freqüències de fins a 15 minuts i ha comportat millores urbanístiques en el

Más detalles

Pla de foment de la bicicleta a Barcelona. Ajuntament de Barcelona Direcció de Serveis de Mobilitat

Pla de foment de la bicicleta a Barcelona. Ajuntament de Barcelona Direcció de Serveis de Mobilitat Pla de foment de la bicicleta a Barcelona Ajuntament de Barcelona Direcció de Serveis de Mobilitat Juliol 2012 Dades bàsiques de la bicicleta Resulta necessari un canvi de model en els desplaçaments ciclistes,

Más detalles

El risc de patir un accident greu o mortal ha baixat un 1,2% a les carreteres catalanes en l últim trienni

El risc de patir un accident greu o mortal ha baixat un 1,2% a les carreteres catalanes en l últim trienni Segons els resultats del darrer estudi EuroRAP El risc de patir un accident greu o mortal ha baixat un 1,2% a les carreteres catalanes en l últim trienni La demarcació amb més percentatge de quilòmetres

Más detalles

Nova Xarxa de Bus de Barcelona Primera fase - tardor Juliol del 2012

Nova Xarxa de Bus de Barcelona Primera fase - tardor Juliol del 2012 Nova Xarxa de Bus Juliol del 2012 Índex 01 Introducció 02 Una nova xarxa de bus per al segle XXI 03 Les cinc primeres línies 04 Treballs d'adequació a la via pública 01. Introducció Introducció Introducció

Más detalles

Reordenacióde la circulació a la ZUAP de Terrassa. 24 de gener de 2017

Reordenacióde la circulació a la ZUAP de Terrassa. 24 de gener de 2017 Reordenacióde la circulació a la ZUAP de Terrassa 24 de gener de 2017 OBJECTIUS: Reduir el volum de vehicles de la xarxa viària del centre per reduir la contaminació a l entorn de les escoles. Donar prioritat

Más detalles

PLA DE MILLORA DE LA QUALITAT DE L AIRE A SANTA COLOMA DE GRAMENET (PAMQA)

PLA DE MILLORA DE LA QUALITAT DE L AIRE A SANTA COLOMA DE GRAMENET (PAMQA) PLA DE MILLORA DE LA QUALITAT DE L AIRE A SANTA COLOMA DE GRAMENET (PAMQA) MARC LEGAL Directiva europea 2008/50/CE relativa a qualitat de l aire. Preveu l elaboració de plans i programes per disminuir

Más detalles

AVALUACIÓ AMBIENTAL I SOCIAL

AVALUACIÓ AMBIENTAL I SOCIAL PLA DE MOBILITAT DE LA UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA. CAMPUS DE BELLATERRA AVALUACIÓ AMBIENTAL I SOCIAL Pla de Mobilitat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Campus de Bellaterra Lluís Ferrer i

Más detalles

Propostes de CCOO de Catalunya per al pas del tramvia per la Diagonal

Propostes de CCOO de Catalunya per al pas del tramvia per la Diagonal Establiment d indicadors Des de CCOO de Catalunya creiem que és necessari establir una bateria d indicadors sobre l estat de la qüestió de la implantació del tramvia a la Diagonal. Aquests indicadors serviran

Más detalles

Distribució territorial de la Renda Familiar Disponible per càpita a Barcelona (2014)

Distribució territorial de la Renda Familiar Disponible per càpita a Barcelona (2014) Distribució territorial de la Renda Familiar Disponible per càpita a Barcelona (2014) 21 de desembre del 2015 ÍNDEX I. Introducció: l Índex de Renda Familiar Disponible II. Evolució de la renda III. Renda

Más detalles

El DPTOP sotmet a informació pública l estudi per a implantar una nova plataforma per a bus a la C-245 entre Castelldefels i Cornellà

El DPTOP sotmet a informació pública l estudi per a implantar una nova plataforma per a bus a la C-245 entre Castelldefels i Cornellà El DPTOP sotmet a informació pública l estudi per a implantar una nova plataforma per a bus a la C-245 entre Castelldefels i Cornellà El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, i el director general

Más detalles

CARRERS DE CONVIVÈNCIA

CARRERS DE CONVIVÈNCIA CARRERS DE CONVIVÈNCIA El 4 d octubre de 2013 el Consell de Ministres va aprovar el Projecte de llei que modificarà l actual Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària. Entre

Más detalles

MARÇ 2011 ANÀLISI DE TRÀNSIT. Anàlisi de trànsit. Gir a l esquerra en la cruïlla dels carrers Barcelona i Martí Sureda

MARÇ 2011 ANÀLISI DE TRÀNSIT. Anàlisi de trànsit. Gir a l esquerra en la cruïlla dels carrers Barcelona i Martí Sureda MARÇ 2011 ANÀLISI DE TRÀNSIT Anàlisi de trànsit. Gir a l esquerra en la cruïlla dels carrers Barcelona i Martí Sureda EQUIP REDACTOR Jordi Parés Enginyer de camins, canals i ports Bernat Borràs Enginyer

Más detalles

Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo)

Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo) Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo) Districte de Sant Martí Juliol de 2013 BIM/SA Barcelona d Infraestructures Municipals La

Más detalles

Busos i centre ciutat, quin equilibri?

Busos i centre ciutat, quin equilibri? 1 Busos i centre ciutat, quin equilibri? L evolució històrica dels centres urbans tendeix a extraure n els busos Els busos sortien tradicionalment de les places de mercat, i a mesura que es van convertir

Más detalles

Resultats de l estudi EuroRAP

Resultats de l estudi EuroRAP Resultats de l estudi EuroRAP Programa europeu de valoració de carreteres Barcelona, 17 de desembre de 2010 Projecte finançat per la Comissió Europea QuèésEuroRAP? EuroRAP és un Consorci Europeu impulsat

Más detalles

El president Montilla posa en servei la nova estació d FGC de Volpelleres

El president Montilla posa en servei la nova estació d FGC de Volpelleres El president Montilla posa en servei la nova estació d FGC de Volpelleres El president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, han visitat

Más detalles

PRIORITATS DE LES INFRAESTRUCTURES AL VALLÈS

PRIORITATS DE LES INFRAESTRUCTURES AL VALLÈS PRIORITATS DE LES INFRAESTRUCTURES AL VALLÈS PRIORITATS DE LES INFRAESTRUCTURES AL VALLÈS 1. RONDA DEL VALLÈS (Quart Cinturó) Construcció de la Ronda amb el traçat previst en el Pla de carreteres i, en

Más detalles

Pla de Mobilitat Urbana de Barcelona

Pla de Mobilitat Urbana de Barcelona Pla de Mobilitat Urbana de Barcelona 2013-2018 Procés de Participació Grup Sectorial del Pacte per la Mobilitat: el Transport Públic Dijous, 24 Gener 2013, 18h Contingut 1. Procés de Participació del PMU

Más detalles

Canvis de servei previstos a partir del 24 de juny a la xarxa de transport públic de Tarragona

Canvis de servei previstos a partir del 24 de juny a la xarxa de transport públic de Tarragona Canvis de servei previstos a partir del 24 de juny a la xarxa de transport públic de Tarragona Nova xarxa d autobusos urbans de Tarragona Febrer de 2013 0 Línia 1: Canvi de recorregut 1 Hospital Joan XXIII

Más detalles

00 Avinguda Meridiana. 1. Diagnosi participativa. 2. Anàlisi de l Eix. 3. Mobilitat. Possibles accions a curt termini. 4. Participació. Calendari.

00 Avinguda Meridiana. 1. Diagnosi participativa. 2. Anàlisi de l Eix. 3. Mobilitat. Possibles accions a curt termini. 4. Participació. Calendari. 00 Avinguda Meridiana 1. Diagnosi participativa. 2. Anàlisi de l Eix. 3. Mobilitat. Possibles accions a curt termini. 4. Participació. Calendari. Maig 2016 1 01 Avinguda Meridiana Diagnosi participativa

Más detalles

1. Antecedents. El municipi compta amb uns habitants. 2. Objecte

1. Antecedents. El municipi compta amb uns habitants. 2. Objecte Informe relatiu a l estudi d avaluació de la mobilitat generada per la Modificació puntual del Pla Parcial d ordenació del sector Turó de Can Mates Ctra. de Vallvidrera Municipi de Sant Cugat del Vallès

Más detalles

COMITÈ EXECUTIU - 23 de maig de Indicadors de mobilitat i conjuntura

COMITÈ EXECUTIU - 23 de maig de Indicadors de mobilitat i conjuntura - Indicadors de mobilitat i conjuntura 1. Presentació L evolució de la mobilitat en tots els seus modes està fortament condicionada per l entorn econòmic i social. L objecte del present informe és incorporar,

Más detalles

Planejament vigent (m² sostre edificable)

Planejament vigent (m² sostre edificable) Informe relatiu a l estudi d avaluació de la mobilitat generada per la redacció Pla Especial Urbanístic per a la regulació dels usos a la finca núm. 7 del carrer de l Harmonia Municipi de Barcelona Comarca:

Más detalles

ENGINYERIA INDUSTRIAL. EPECIALITAT ORGANITZACIÓ INDUSTRIAL XAVIER GARCIA RAVENTÓS ESTUDI DEL TRÀNSIT EN LA ZONA CENTRAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ

ENGINYERIA INDUSTRIAL. EPECIALITAT ORGANITZACIÓ INDUSTRIAL XAVIER GARCIA RAVENTÓS ESTUDI DEL TRÀNSIT EN LA ZONA CENTRAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ Titulació: ENGINYERIA INDUSTRIAL. EPECIALITAT ORGANITZACIÓ INDUSTRIAL Alumne (nom i cognoms) XAVIER GARCIA RAVENTÓS Títol PFC ESTUDI DEL TRÀNSIT EN LA ZONA CENTRAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ Director del

Más detalles

Modificació de serveis ferroviaris. Instal lació de catenària rígida al túnel de Plaça Catalunya. Del 3 al 23 d agost de /07/2009

Modificació de serveis ferroviaris. Instal lació de catenària rígida al túnel de Plaça Catalunya. Del 3 al 23 d agost de /07/2009 Modificació de serveis ferroviaris Instal lació de catenària rígida al túnel de Del 3 al 3 d agost de 009 /07/009 Restriccions a la circulació de trens Del 3 al 6 d agost S interromp el trànsit ferroviari

Más detalles

Pacte per la Mobilitat Grups de Seguretat Viària i de Moto

Pacte per la Mobilitat Grups de Seguretat Viària i de Moto Pacte per la Mobilitat Grups de Seguretat Viària i de Moto 3 de març de 2015 1. de la victimització: evolució 100 Víctimes mortals 90 88 84 80 70 60 50 40 30 82 66 60 58 42 52 46 50 Objectiu UE 2000-2010:

Más detalles

L Ajuntament de Barcelona reordena l accés d autocars turístics a la basílica de la Sagrada Família

L Ajuntament de Barcelona reordena l accés d autocars turístics a la basílica de la Sagrada Família 3 de Novembre de 2011 L Ajuntament de Barcelona reordena l accés d autocars» La proposta municipal treballa en tres eixos bàsics: la creació d una zona de pacificació de trànsit al voltant de la basílica,

Más detalles

EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA

EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA A2 Autoavaluació en la gestió d una instal.lació esportiva Organitza: GERÈNCIA DE SERVEIS D ESPORTS Dates: - 28 d abril (matí i tarda) 19 i 26 de maig, 2 de juny de 2015 (matí)

Más detalles

PREVISIÓ CARRILS BICI I XARXA CICLABLE KKKKK 1. EVOLUCIÓ DE LA XARXA DE CARRILS BICI I ESTRATÈGIA 2. CARRILS BICI EN EXECUCIÓ: CALENDARI

PREVISIÓ CARRILS BICI I XARXA CICLABLE KKKKK 1. EVOLUCIÓ DE LA XARXA DE CARRILS BICI I ESTRATÈGIA 2. CARRILS BICI EN EXECUCIÓ: CALENDARI PREVISIÓ CARRILS BICI I XARXA CICLABLE 2017-2018 1. EVOLUCIÓ DE LA XARXA DE CARRILS BICI I ESTRATÈGIA 2. CARRILS BICI EN EXECUCIÓ: CALENDARI 3. ACTUACIONS EN FASE DE LICITACIÓ 3.1. PROJECTE CONSTRUCTIU

Más detalles

El tramvia arriba a Badalona

El tramvia arriba a Badalona El tramvia arriba a Badalona El nou tram amplia la línia T5 en 2 km i 3 noves parades i ha comportat la reurbanització dels carrers al llarg del seu traçat 8 de setembre de 2007 El tramvia Sant Martí -

Más detalles

Rodalies de Catalunya impulsa la renovació i el manteniment integral de la flota de trens

Rodalies de Catalunya impulsa la renovació i el manteniment integral de la flota de trens Rodalies de Catalunya impulsa la renovació i el manteniment integral de la flota de trens Una vintena de trens es sotmeten cada any a tasques de manteniment i renovació integral allargant la seva vida

Más detalles

OBRES DE CONNEXIÓ ENTRE LA A-3 I LA V-30 ITINERARIS RECOMANATS I INFORMACIONS D'UTILITAT

OBRES DE CONNEXIÓ ENTRE LA A-3 I LA V-30 ITINERARIS RECOMANATS I INFORMACIONS D'UTILITAT OBRES DE CONNEXIÓ ENTRE LA A-3 I LA V-30 ITINERARIS RECOMANATS I INFORMACIONS D'UTILITAT ENTRADES I EIXIDES QUE SE SUPRIMIXEN Entrada a Xirivella per l'eixida 351 de la A-3 (al final del pont) cap a la

Más detalles

CAMÍ ESCOLAR CONVERTIR EL FET D ANAR A L ESCOLA EN UNA ACTIVITAT QUOTIDIANA AGRADABLE I SEGURA

CAMÍ ESCOLAR CONVERTIR EL FET D ANAR A L ESCOLA EN UNA ACTIVITAT QUOTIDIANA AGRADABLE I SEGURA CONVERTIR EL FET D ANAR A L ESCOLA EN UNA ACTIVITAT QUOTIDIANA AGRADABLE I SEGURA SITUACIÓ ACTUAL C/ REIS CATÒLICS Artèria de tots els EQUIPAMENTS CAP Centre Cívic La Puput Camp de futbol Escola Nabí Punt

Más detalles

Sistema energètic a les Illes Balears Jornades: Energies renovables, territori i paisatge Palma, 26 de maig de 2016

Sistema energètic a les Illes Balears Jornades: Energies renovables, territori i paisatge Palma, 26 de maig de 2016 Direcció General d Energia i Canvi Climàtic Sistema energètic a les Illes Balears Jornades: Energies renovables, territori i paisatge Palma, 26 de maig de 2016 Punt de partida Mix energètic a Balears Objectius

Más detalles

Entren en servei la variant de l N-141d a Calldetenes i el nou enllaç de Sant Julià de Vilatorta a l eix Transversal

Entren en servei la variant de l N-141d a Calldetenes i el nou enllaç de Sant Julià de Vilatorta a l eix Transversal Entren en servei la variant de l N-141d a Calldetenes i el nou enllaç de Sant Julià de Vilatorta a l eix Transversal El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la presidenta de la Diputació

Más detalles

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats 2015-2016 Inspecció d Educació a Lleida PLENARI DIRECTORS/ES PRIMÀRIA Lleida, 6 d octubre de 2015 Informació per als centres Octubre 2015 Justificació de l actuació

Más detalles

L ENTRENAMENT ESPORTIU

L ENTRENAMENT ESPORTIU L ENTRENAMENT ESPORTIU Esquema 1.Concepte d entrenament 2.Lleis fonamentals Llei de Selye o síndrome general d adaptació Llei de Schultz o del llindar Deduccions de les lleis de Selye i Schultz 3.Principis

Más detalles

Projecte Bicing Elèctric

Projecte Bicing Elèctric Projecte Bicing Elèctric 2015-2017 Unitat Bicing- Juny 2014 Índex. 1. Introducció 2. Les Magnituds operatives 3. Els principals eixos del projecte 4. Termini d'execució 5. El Model tarifari 6. El pressupost

Más detalles

ESTUDI DE MOBILITAT ENTRE LA C32 I LLORET DE MAR. Impulsat per:

ESTUDI DE MOBILITAT ENTRE LA C32 I LLORET DE MAR. Impulsat per: ESTUDI DE MOBILITAT ENTRE LA C32 I LLORET DE MAR Impulsat per: Blanes i Lloret de Mar, 10 de setembre de 2015 Índex 1.Antecedents...3 2.Metodologia...4 3.Resultats...8 4.Conclusions...10-2- 1. Antecedents

Más detalles

MITJA MARATÓ + 10 KM CIUTAT DE TARRAGONA

MITJA MARATÓ + 10 KM CIUTAT DE TARRAGONA MITJA MARATÓ + 10 KM CIUTAT DE TARRAGONA Diumenge, 26 de Novembre 2017 Recorregut: L 3,6,34,54 (dir. Centre). Recorregut: L 3,6,34,54 (dir. Barris). Recorregut: L 8,11,12 (dir. Llevant). Recorregut: L

Más detalles

zonabus Evolució zonabus entorn Sagrada Família juny - desembre 2012.

zonabus Evolució zonabus entorn Sagrada Família juny - desembre 2012. zonabus Evolució zonabus entorn Sagrada Família juny - desembre 2012. Gener 2013 Introducció En el present document es mostren les dades més rellevants de la implantació del nou sistema d estacionament

Más detalles

DIRECCIÓ SERVEIS TIC INFORME TÈCNIC TÍTOL ANÀLISI DE L ESTAT DEL SERVEI TDT AL MUNICIPI DE SANT VICENÇ DE MONTALT VERSIÓ 1.0

DIRECCIÓ SERVEIS TIC INFORME TÈCNIC TÍTOL ANÀLISI DE L ESTAT DEL SERVEI TDT AL MUNICIPI DE SANT VICENÇ DE MONTALT VERSIÓ 1.0 DIRECCIÓ SERVEIS TIC INFORME TÈCNIC TÍTOL ANÀLISI DE L ESTAT DEL SERVEI TDT AL MUNICIPI DE CODI VERSIÓ 1.0 NOMBRE DE PÀGINES (inclosa aquesta) 6 ÍNDEX 1 Objecte... 3 2 Abast... 3 3 Consideracions prèvies...

Más detalles

La nova xarxa de busos es completarà amb dotze línies més el 2018

La nova xarxa de busos es completarà amb dotze línies més el 2018 PÁGINAS: 19 TARIFA: 1379 ÁREA: 260 CM² - 31% O.J.D.: 12978 E.G.M.: 95000 SECCIÓN: SOCIETAT La nova xarxa de busos es completarà amb dotze línies més el 2018 Barcelona culminarà així el desplegament de

Más detalles

Prioritats del Corredor Mediterrani a Catalunya

Prioritats del Corredor Mediterrani a Catalunya Prioritats del Corredor Mediterrani a Catalunya PERPINYÀ Le Pertús Portbou Dèficits de la xarxa ferroviària catalana Figueres- Vilafant FIGUERES Vilamalla GIRONA L amplada de via Els accessos als ports

Más detalles

La crisi energètica: El gas natural, oportunitats i reptes. Javier Alcaide Director de Estudis

La crisi energètica: El gas natural, oportunitats i reptes. Javier Alcaide Director de Estudis La crisi energètica: El gas natural, oportunitats i reptes Javier Alcaide Director de Estudis Palma 4 de març de 2009 El gas natural al món. Consum mundial d energia Consum mundial d energia primària (Gtep)

Más detalles

ATUR,NIVELL D ESTUDIS I RENDA FAMILIAR DISPONIBLE ALS BARRIS DE BARCELONA. Desembre 2015

ATUR,NIVELL D ESTUDIS I RENDA FAMILIAR DISPONIBLE ALS BARRIS DE BARCELONA. Desembre 2015 ATUR,NIVELL D ESTUDIS I RENDA FAMILIAR DISPONIBLE ALS BARRIS DE BARCELONA Desembre 2015 1 2 Resum executiu Els barris amb les majors taxes d atur sobre la població de 16 a 64 anys són els que presenten

Más detalles

UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI

UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI Memòria 2015 Emissions de a la URV Missió El Pla de medi ambient de la URV té com a objectiu central la reducció de les emissions pròpies de Gasos d Efecte Hivernacle () en

Más detalles

Balanç econòmic de la recollida de residus porta a porta i en àrea de vorera per als ens locals

Balanç econòmic de la recollida de residus porta a porta i en àrea de vorera per als ens locals Balanç econòmic de la recollida de residus porta a porta i en àrea de vorera per als ens locals Sant Llorenç de Morunys, 7 de novembre de 2013 Jordi ROCA JUSMET Catedràtic d Economia, Universitat de Barcelona

Más detalles

ESPECIAL LABORATORI TURISME ESTIMACIÓ DEL PIB TURÍSTIC EN LES MARQUES I COMARQUES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA

ESPECIAL LABORATORI TURISME ESTIMACIÓ DEL PIB TURÍSTIC EN LES MARQUES I COMARQUES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA ESPECIAL LABORATORI TURISME ESTIMACIÓ DEL PIB TURÍSTIC EN LES MARQUES I COMARQUES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA 2005-2008 * A partir de l informe Estimació del PIB turístic per Catalunya 2005-2008 realitzat

Más detalles

L ús del diari d aula com a eina d aprenentatge: experiència en els nivells bàsics

L ús del diari d aula com a eina d aprenentatge: experiència en els nivells bàsics L ús del diari d aula com a eina d aprenentatge: experiència en els nivells bàsics CNL Vallès Occidental 3 Maria Badia, Montserrat Campoy i Palmira Freixa 1 L ús del diari d aula com a eina d aprenentatge:

Más detalles

PSQ CAT 21 COPSOQ (Versió 1.5) VERSIÓ CURTA

PSQ CAT 21 COPSOQ (Versió 1.5) VERSIÓ CURTA PSQ CAT 21 COPSOQ (Versió 1.5) VERSIÓ CURTA Parts promotores implicades Subdirecció general de Seguretat i Salut laboral del Departament de treball. Centre de Seguretat i Salut laboral (Tècnics psicosocial).

Más detalles

Modificació de serveis ferroviaris. Instal lació de catenària rígida al túnel de Sant Andreu Arenal-Torre del Baró

Modificació de serveis ferroviaris. Instal lació de catenària rígida al túnel de Sant Andreu Arenal-Torre del Baró Modificació de serveis ferroviaris Instal lació de catenària rígida al túnel de Sant Andreu Arenal-Torre del Baró Del 5 de desembre de 009 al de gener 00 7//009 Restriccions a la circulació de trens S

Más detalles

L ATM enllesteix l avanç del Pla Director d Infraestructures de la regió metropolitana de Barcelona

L ATM enllesteix l avanç del Pla Director d Infraestructures de la regió metropolitana de Barcelona Comunicat de premsa L ATM enllesteix l avanç del Pla Director d Infraestructures 2009 2018 de la regió metropolitana de Barcelona El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, juntament amb el vicepresident

Más detalles

El futur centre cívic casal de joves

El futur centre cívic casal de joves El futur centre cívic casal de joves Proposta d alternatives Ajuntament de Cardona Oficina Tècnica d Equipaments i Infraestructures Juliol 2008 Índex 1. Emplaçament i objectius 2. Estat actual edifici

Más detalles

SEGUIMIENTO PROGRAMA FINANCIAMIENTO

SEGUIMIENTO PROGRAMA FINANCIAMIENTO PLAN DE MOVILIDAD DE LA UNIVERSIDAD AUTÓNOMA DE BARCELONA. CAMPUS DE BELLATERRA SEGUIMIENTO PROGRAMA FINANCIAMIENTO MESA DE LA MOVILIDAD DE LA UNIVERSIDAD AUTÓNOMA DE BARCELONA Plan de Movilidad de la

Más detalles

EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7

EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7 EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7 C O N T R O L Fa referència a 2 tipus de MESURES DE CONTROL. a) En l elaboració del propi pmk. Qualitativament i quantitativa. b) En l execució del pmk en cada

Más detalles

Pla de Mobilitat Urbana Sostenible El Masnou

Pla de Mobilitat Urbana Sostenible El Masnou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible El Masnou 2016-2021 1 OBJECTIU El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) representa una oportunitat per reflexionar sobre el model urbà, com un instrument de planificació

Más detalles

L Avinguda Paral lel es converteix en un nou eix cívic i ciutadà

L Avinguda Paral lel es converteix en un nou eix cívic i ciutadà 14 de març de 2015 L Avinguda Paral lel es converteix en un nou eix cívic i ciutadà» L actuació ha permès guanyar un 56% d espai per a vianants, gràcies a la creació de sis nous espais públics a les cruïlles

Más detalles

Proposta d actuacions prioritàries a la xarxa ferroviària de Catalunya per a la millora del servei de Rodalies i Regionals

Proposta d actuacions prioritàries a la xarxa ferroviària de Catalunya per a la millora del servei de Rodalies i Regionals Proposta d actuacions prioritàries a la xarxa ferroviària de Catalunya per a la millora del servei de Rodalies i Regionals Antecedents i objectius El mes de febrer de 2009, el Ministeri de Foment va redactar

Más detalles

FITXA DE PROCÉS NUM.REVISIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ. 00 Versió original 23/09/2013

FITXA DE PROCÉS NUM.REVISIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ. 00 Versió original 23/09/2013 Pàg. 1 de 4 Relació de modificacions NUM.REVIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ 00 Versió original 23/09/2013 01 02 Inclusió d aquest caixetí de control de canvis de revisió Inclusió del diagrama de flux com

Más detalles

PLA DE MOBILITAT URBANA DE REUS FASE 2 PROGRAMA

PLA DE MOBILITAT URBANA DE REUS FASE 2 PROGRAMA 1.1.3. Promoure l ús del transport públic, oferint un sistema de transport col lectiu de qualitat i competitiu respecte als desplaçaments en transport privat PÀG. 49 Proposta 3.1 Millora del servei d autobús

Más detalles

Recursos humans i responsabilitat social corporativa

Recursos humans i responsabilitat social corporativa Administració i gestió Recursos humans i responsabilitat social corporativa CFGS.AFI.M04/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat

Más detalles

Plaça de les Glòries. Comissió de seguiment

Plaça de les Glòries. Comissió de seguiment Plaça de les Glòries Comissió de seguiment 13 d abril de 2016 1 TEMES 1. Planejament a Glòries 2. Previsions de Mobilitat 3. Seguiment de les obres del túnel 4. Urbanització provisional 5. Canòpia 6. Rec

Más detalles

Xarxa de transport públic eficient, què hem de fer d aquí al 2020?

Xarxa de transport públic eficient, què hem de fer d aquí al 2020? Xarxa de transport públic eficient, què hem de fer d aquí al 2020? "No hi ha més gran signe de demencia que fer repetir el mateix una i altra vegada i esperar que els resultats siguin diferents" Eix de

Más detalles

L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007

L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007 L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007 1 Breu presentació de Terrassa Terrassa és una ciutat de 70,10 km2, situada a 277 m sobre el nivell del mar, a la comarca del Vallès Occidental,

Más detalles

ESTUDI DE TRÀNSIT DEL CORREDOR BLANES-LLORET

ESTUDI DE TRÀNSIT DEL CORREDOR BLANES-LLORET ESTUDI DE TRÀNSIT DEL CORREDOR BLANES-LLORET Octubre 2015 OBJECTE DE L ESTUDI L estudi té tres objectius: 1. Caracteritzar l estat actual del trànsit al corredor Blanes-Lloret 2. Estimar el potencial de

Más detalles

LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació

LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació JORNADA DE FORMACIÓ EN XARXA DEL PROFESSORAT D EDUCACIÓ ESPECIAL DE LA ZONA Barcelona, 12 de maig de 2010 LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació

Más detalles

Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC

Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC Experiències en el manteniment de Leds per Enllumenat Públic Leds una evolució constant Vida de les llumeneres de Leds

Más detalles

Horaris Horarios. bus. For men tera. Compromís. Compromiso decalidad Turística

Horaris Horarios. bus. For men tera. Compromís. Compromiso decalidad Turística Horaris Horarios bus For men tera Compromís Turística Compromiso decalidad Turística dequalitat de la Savina Cala Saona 30 Big Sur / Cavall de n Borras Moll de Pescadors Can Xicu Sort Polígon Industrial

Más detalles

EMU de Malgrat de Mar ESTUDI DE MOBILITAT URBANA DE MALGRAT DE MAR PROPOSTES D ACTUACIÓ

EMU de Malgrat de Mar ESTUDI DE MOBILITAT URBANA DE MALGRAT DE MAR PROPOSTES D ACTUACIÓ ESTUDI DE MOBILITAT URBANA DE MALGRAT DE MAR PROPOSTES D ACTUACIÓ Setembre 2017 1 ÍNDEX SÍNTESI 1. Xarxa de vianants: conclusions i propostes d actuació 2. Xarxa de bicicletes: conclusions i propostes

Más detalles

Programa de bicicletes per a la policia local

Programa de bicicletes per a la policia local Programa de bicicletes per a la policia local 2ªsetmana de la mobilitat segura,sostenible i saludable Palau-solità i Plegamans, 3 de maig 2011 Maria Llorens i Baucells Oficina Tècnica d Avaluació i Gestió

Más detalles

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura.

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Autors: Piedad Guijarro i Pere Cruells Centre: ETSAB Secció de Matemàtiques

Más detalles

GENOGRAMA DEFINICIÓ El genograma identificar, relacionar i exposar, informació del sistema familiar

GENOGRAMA DEFINICIÓ El genograma identificar, relacionar i exposar, informació del sistema familiar DEFINICIÓ El genograma és la representació g r à f i c a d u n s i s t e m a f a m i l i a r multigeneracional (mínim de tres generacions) que amb símbols permet identificar, relacionar i exposar, la informació

Más detalles

Nous projectes als polígons

Nous projectes als polígons 00 Nous projectes als polígons Catàleg dels Polígons Industrials de Barberà del Vallès Àrea d aparcaments i serveis Área de aparcamientos y servicios Centre d aparcaments de vehícles industrials i serveis

Más detalles

EDUCACIÓ VIÀRIA A 4t CURS D EDUCACIÓ PRIMÀRIA

EDUCACIÓ VIÀRIA A 4t CURS D EDUCACIÓ PRIMÀRIA EDUCACIÓ VIÀRIA EDUCACIÓ VIÀRIA A 4t CURS D EDUCACIÓ PRIMÀRIA INFORMACIÓ PER AL MESTRE El concepte d educació viària va molt més enllà de saber conduir un vehicle a partir dels catorze o dels divuit anys.

Más detalles

Resultats de l estudi sobre el moviment turístic a partir de dades mòbils reals. Girona, Temps de Flors 2016

Resultats de l estudi sobre el moviment turístic a partir de dades mòbils reals. Girona, Temps de Flors 2016 Resultats de l estudi sobre el moviment turístic a partir de dades mòbils reals Girona, Temps de Flors 2016 El 2015 Girona va ser una ciutat pionera a l'estat en l'anàlisi, a partir de dades mòbils reals,

Más detalles

PART II: FÍSICA. Per poder realitzar aquest dossier cal que tinguis a mà el llibre de Física i Química 2.

PART II: FÍSICA. Per poder realitzar aquest dossier cal que tinguis a mà el llibre de Física i Química 2. PART II: FÍSICA Per poder realitzar aquest dossier cal que tinguis a mà el llibre de Física i Química 2. UNITAT 1: INTRODUCCIÓ AL MOVIMENT Posició i desplaçament 1- Marca la resposta correcta en cada cas:

Más detalles

Pla de mobilitat urbana sostenible de Vilanova i la Geltrú

Pla de mobilitat urbana sostenible de Vilanova i la Geltrú Pla de mobilitat urbana sostenible de Vilanova i la Geltrú Document IV. Síntesi Juliol de 2016 1 1. Introducció ÍNDEX DEL DOCUMENT 1. Introducció 2. Anàlisi territorial i socioeconòmic 3. Anàlisi de la

Más detalles

Barcelona presenta el Mapa Estratègic de Soroll 2013

Barcelona presenta el Mapa Estratègic de Soroll 2013 17 de març de 2014 Barcelona presenta el Mapa Estratègic de Soroll 2013» L Ajuntament ha dut a terme l actualització del Mapa Estratègic de Soroll de Barcelona, que reflecteix la situació acústica de la

Más detalles

Barcelona Activa Iniciativa emprenedora. Informes en profunditat. Benchmarking. Barcelona Activa SAU SPM,

Barcelona Activa Iniciativa emprenedora. Informes en profunditat. Benchmarking. Barcelona Activa SAU SPM, Informes en profunditat 53 Benchmarking Barcelona Activa SAU SPM, 1998-2011 Índex 01 Introducció 02 Concepte 03 Característiques 04 Més Informació 2 / 7 01. Introducció Amb tota certesa, encara que potser

Más detalles

Balanç d un diumenge molt ventós al nord de Catalunya

Balanç d un diumenge molt ventós al nord de Catalunya Balanç d un diumenge molt ventós al nord de Catalunya Al llarg de diumenge el vent del nord va bufar amb ratxes superiors als 90 km/h al Pirineu, Prepirineu, cims del prelitoral i extrem nord-est En alguns

Más detalles

BARCELONA Plan de Movilidad Segura y sus resultados

BARCELONA Plan de Movilidad Segura y sus resultados Foro de seguridad vial - Caracas, octubre 2015 BARCELONA Plan de Movilidad Segura y sus resultados Prof. Dr. Ángel López Rodríguez Director de Movilidad (2004-2011) 1/54 datos básicos de movilidad Barcelona

Más detalles

Crear formularis amb Google Form. Campus Ciutadella 04/03/2016

Crear formularis amb Google Form. Campus Ciutadella 04/03/2016 Crear formularis amb Google Form Campus Ciutadella 04/03/2016 Crear formularis amb Google Form Índex: 1. Informació bàsica 2. Afegir col laboradors 3. Disseny 4. Tipus de preguntes 5. Preguntes condicionals

Más detalles