Guia Docent del Treball Final de Master en Psicologia General Sanitària (TFM)

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Guia Docent del Treball Final de Master en Psicologia General Sanitària (TFM)"

Transcripción

1 1 Guia Docent del Treball Final de Master en Psicologia General Sanitària (TFM) 1. Descripció i característiques del TFM El Treball Final de Màster (TFM) consisteix en la realització d un treball original que suposi l aplicació dels coneixements adquirits al llarg dels estudis de Màster, i evidenciï l assoliment de les competències transversals. El TFM pot tractar sobre qualsevol tema que estigui relacionat amb les matèries del Màster, i serà realitzat sota la direcció o tutoria d un professor del Màster amb el títol de doctor. El TFM tindrà una dedicació de 12 ECTS. El TFM conclourà amb l elaboració d una memòria del treball realitzat i la seva defensa pública davant d un tribunal nomenat per aquest efecte. La memòria i la defensa oral es poden fer en català, castellà o anglès. El TFM podrà tenir dues modalitats: A. Programa d intervenció en contexts sanitaris/presentació de casos clínics. B. Estudi empíric. A. Programa d intervenció en contexts sanitaris/presentació de casos clínics. L estudiant elaborarà un programa teòric d intervenció per abordar o millorar comportaments problemàtics dintre l àmbit sanitari (exemple programes d intervenció per la millora de capacitats cognitives en gent gran, modificació de pensaments erronis en pacient depressius, modificació d hàbits alimentaris, etc.). Si l experiència de pràctiques ho possibilita l estudiant haurà de presentar tres casos que hagi avaluat i intervingut. Els casos han de ser de problemàtiques diferents. Aquesta modalitat de TFM hauria d incloure els següents apartats:

2 2 Resum català/castellà i anglès (màxim 250 paraules cadascun) i 7-8 paraules clau. Índex general (opcional índex de taules, figures i acrònims) Introducció (incloent fonamentació teòrica, models explicatius, Mètode: -Explicació i justificació de les tècniques d'avaluació aplicades o a aplicar en cas de programes d intervenció. S'han de presentar les tècniques i instruments emprats i valorar la seva adequació. -Presentació de les dades del cas abans de la intervenció. Inclou l anàlisi funcional o hipòtesis explicativa i el possible diagnòstic psiquiàtric. -Definició d'objectius de la intervenció. -Explicació i justificació de les tècniques d'intervenció utilitzades. Cal esmentar els tractaments eficaços per al/s problema/es considerat/s, donar dades sobre la seva eficàcia, explicar el tractament aplicat i valorar la seva adequació. -Presentació de dades després de la intervenció. Discussió -Punts forts i limitacions del que s'ha fet, el paper jugat en cada cas i les conclusions sobre el que s'ha après i sobre els possibles canvis que s'haurien de fer en el futur. Referències actuals i específiques del tema. (format APA 6ena. edició). Annexes B. Estudi empíric L estudi empíric el plantejament de un problema científic, recollida de dades, tractament estadístic de dades i discussió de resultats. Les dades poden ser obtingudes per l estudiant, facilitades per el professors o obtingudes de base de dades públiques a Internet. L origen de les dades ha d estar clarament descrit i en cas d utilitzar dades facilitades per tercers caldrà la autorització per escrit d aquests i el compromís de l estudiant d utilitzar aquestes dades únicament per el TFM. Resum català/castellà i anglès (màxim 250 paraules cadascun) i 7-8 paraules clau. Índex general (opcional índex de taules, figures i acrònims) Introducció (incloent objectius i hipòtesis). Mètode (participants, mesures, materials, procediment i anàlisis de dades...) Resultats. Conclusions i discussió. Referències bibliogràfiques (format APA 6ena. edició). Annexes.

3 3 La memòria tindrà una extensió de pàgines amb lletra de mida 12 i interlineat de 1.5. En la portada s han de fer constar les següents dades: - Títol del TFM. - Autor i director/s (o bé director/s i tutor, si s escau) - Afiliacions. - Vist-i-plau del director del TFM [Nom i signatura del/s director/s] - Lloc i data. L alumne dipositarà 2 exemplars impresos i enquadernats al Coordinador del Màster dins dels terminis establerts. Si algun membre de la comissió avaluadora manifesta la seva voluntat de no rebre la còpia impresa el Coordinador ho farà saber a l alumne. Així mateix l alumne dipositarà una còpia en format electrònic (pdf). La còpia electrònica podrà ser sotmesa a revisió mitjançant software anti-plagi. 3. Terminis Inscripció: Per poder inscriure el TFM l alumne haurà superat 60 crèdits del Màster. La sol licitud d inscripció del TFM s haurà de presentar al Coordinador del Màster abans del 30 de setembre de Cal tenir en compte que la qualificació del TFM s ha de fer abans del 30 d octubre de l any acadèmic posterior a aquell en el qual s ha realitzat la matrícula. Per inscriure el TFM cal omplir el document de Proposta de Treball de fi de Màster i entregar-lo al Coordinador (Annex D1). Una vegada valorada la proposta de TFM, el coordinador del màster comunicarà per via escrita l'acceptació d'aquesta (Annex D2). En el cas de denegació de la proposta, s'haurà de replantejar el TFM segons les orientacions que s'indicaran per escrit. Depòsit i defensa: S han establert dos terminis de defensa del TFM. Els alumnes hauran de comunicar al Coordinador del Màster abans del 16 de març de 2017 dins de quin termini volen fer la defensa del TFM. Els alumnes que decideixin fer la defensa dins del segon termini, hauran de presentar una carta sol licitant l aplaçament del TFM, signada per l'alumnat i el/la tutor/a i dirigida al coordinador del Màster. 1r termini: defensa abans del 31 de març El dipòsit de la memòria s haurà de realitzar al Coordinador del Màster abans de les 12:00h del 17 de març Qualsevol treball presentat fora d aquest termini passarà a la convocatòria següent. 2n termini: defensa abans del 30 de juny de 2017.

4 4 El dipòsit de la memòria s haurà de realitzar al Coordinador del Màster abans de les 12:00h del 19 de juny de Qualsevol treball presentat fora d aquest termini es considerarà com un treball no presentat i així apareixerà a l'acta de l'assignatura. La data, hora i lloc de la defensa s hauran de determinar per la Comissió Avaluadora per tal de fer públiques les dades als alumnes, com a mínim set dies abans del dia fixat per a la defensa. 4. Exposició i defensa del TFM L exposició oral i pública serà de min i el debat amb el tribunal serà d uns min. El temps total per la defensa de cada TFM ha de ser aproximadament de 30 min. Composició del Tribunal El tribunal que avaluarà el TFM estarà composat per 2 professors del MPGS escollits a l atzar. El director del treball no formarà part de la comissió avaluadora. 1. Un professor actuarà com a President. 2. El professor com a Vocal. El director del treball haurà d omplir un informe de valoració de l alumne el qual serà tramès al coordinador i a l altre membre del tribunal, per a que es tingui en compte en l avaluació final. 5. Qualificació del TFM Cada membre del tribunal posarà nota a l alumne, tenint en compte l informe del director (15%), la memòria escrita (55%), la presentació oral i la discussió dels resultats (30%) amb el tribunal. Per la qualificació s utilitzaran uns criteris d avaluació que incloguin aspectes competencials en referència al treball científic segons els estàndards dels informes científics. Aquest criteris que utilitzarà la comissió avaluadora (memòria escrita i defensa oral) i el director estaran a disposició de l alumne (Annex A, B i C). Un cop finalitzada la sessió, el tribunal computarà totes les avaluacions realitzades i posarà la nota final al treball. La qualificació serà notificada en el mateix moment a l'alumnat.

5 5 Annexes. Criteris d avaluació a utilitzar per la comissió avaluadora (A i B). A: Treball (memòria escrita). Portada Resumen Índex Criteris d avaluació -Logotipus UdL. -Nom del Màster. -Títol del TFM. -Autor i director/s (o bé director/s i tutor, si s escau). -Afiliacions. -Vist-i-plau del director del TFM [Nom i signatura del/s director/s]. - Lloc i data. -Inclusió en 250 paraules de l objectiu de l estudi, resultats, conclusions i paraules clau. -Inclusió de l índex general complet i numerat. Es valorarà també la inclusió de l índex d acrònim, figures i taules. Puntuació Introducció -Justificació teòrica rational del problema 0-25 d estudi (revisió de la literatura). -Referència si s escau als models teòrics emprats. -Utilització correcta de les referències bibliogràfiques excloent les de segona mà. -Definició clara i justificació dels d objectius. -Formulació correcta de les hipòtesis. Mètode -Descripció completa dels subjectes Descripció correcta dels instruments de mesura o avaluació de les variables. -Descripció i justificació correcta del procediment i anàlisis de dades. Descripció de les tècniques d intervenció. -Claredat i coherència en el disseny metodològic -Viabilitat de la proposta (programes) Resultats -Taules i figures correctament presentades (APA 6na. Ed.) -Descripció completa i adequada dels resultats en els termes estadístics convencionals (APA 6na. Ed.) -Explicació completa dels resultats previstos o obtinguts en els estudis de casos o resultats esperables en els programes d intervenció. -Ordre i claredat en l'estructura del treball Normativa (ortogràfica, sintàctica, etc.) i correcció formal. Conclusions i -Interpretació adequada dels resultats dins dels 0-30 discussió objectius i hipòtesis formulades. -Incardinació adequada dels resultats obtinguts dins del marc teòric presentat a la introducció. -Relació adequada dels resultats obtinguts amb els d altres autors referits a la literatura. -Exposició correcta de les limitacions del treball i plantejaments futurs. Referències -Correcta referenciació del material bibliogràfic 0-5

6 6 bibliogràfiques Annexes i citat en els apartats anteriors (APA 6na. Ed.) Total=100 B. Defensa oral del TFM. Criteris d avaluació Puntuació Explicació oral: habilitat comunicativa i divulgativa Adequació en l'ús de les noves tecnologies Qualitat dels arguments i del debat Capacitat per defensar les pròpies idees Capacitat de síntesi i adequació al temps assignat Total=100 Puntuació final Director/a 15% Comissió Memòria: 55% Exposició: 30% Total 100% C: Fitxa d avaluació del director/a: Nom i cognoms: Data: Màster en Psicologia General Sanitària. Director/a: Comissió avaluadora: Criteris d avaluació Puntuació 1. Claredat en la formulació dels objectius i dels problemes Coherència interna del treball El treball mostra l'ús del pensament crític Rellevància: utilitat, originalitat i innovació Proposta per a l'aplicació pràctica dels resultats Explicació de les teories que fonamenten el treball Síntesi i integració de les teories i el tema Adequació de la metodologia a la temàtica Instruments d'investigació apropiats Descripció dels mètodes utilitzats Interpretació de dades i resultats Coherència i adequació de les conclusions Claredat i coherència amb el disseny metodològic Ús adequat d eines de reflexió Viabilitat de la proposta. 0-1 Total=15

7 7 D1: Proposta de treball de fi de Màster Títol del TFM: PROPOSTA TREBALL DE FI DE MÀSTER Autor/a de la proposta (nom i cognoms, correu electrònic i telèfon de contacte): Finalitat de TFM (opcions segons el Màster): Director/a acadèmic/a: Justificació i objectius del projecte. Metodologia, pla de treball i calendari. Aprovació del director/a: Compromís del/la estudiant: Lleida, a... de... de 2016

8 D2: Acceptació proposta de Treball de Fi de Màster. 8 La Comissió coordinadora del Màster universitari: Màster en Psicologia General Sanitària de la Facultat d Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida, ACEPTA LA PROPOSTA DEL TREBALL DE FI DE MÁSTER TITULAT:... Realitzada per el/la estudiant: Firmat per el/la coordinador/a del Màster: Ciutat: Lleida Data: A... de... de...

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

Utilització de l energia solar fotovoltàica en l abastiment de l energia

Utilització de l energia solar fotovoltàica en l abastiment de l energia Ja fa molts dies que estàs treballant en el Treball de Recerca i és hora de valorar la qualitat de tota aquesta feina. L objectiu d aquesta valoració és que sàpigues fins a quin punt estàs seguint els

Más detalles

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS 2016-2017 1 El Batxibac és el programa que permet a l alumnat cursar un currículum mixt amb l objectiu d obtenir la doble titulació

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

Descobrim l aprenentatge autònom com a eina docent

Descobrim l aprenentatge autònom com a eina docent www.upc.edu/rima Descobrim l aprenentatge autònom Jornades d Innovació docent de RIMA Barcelona, 11 de juliol del 2011 Jordi.marce@upc.edu Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA

Más detalles

Normativa del treball final de grau.

Normativa del treball final de grau. pag.1 Context i consideracions prèvies pag.2 Organigrama de l assignatura pag.3 Tipologies del Treball Final de Grau pag.4 Circuit d elaboració del TFG pag.5 Tutorització del TFG pag.5 Lliurament del TFG

Más detalles

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Revisió 3 Data d aprovació 23.12.2009 Edició Desembre

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

PRÀCTIQUES DEL GRAU EN PODOLOGIA

PRÀCTIQUES DEL GRAU EN PODOLOGIA PRÀCTIQUES DEL GRAU EN PODOLOGIA El Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya considera les pràctiques externes un element clau per al ple desenvolupament de la formació

Más detalles

Tràmit telemàtic per a ciutadans de lliurament d informació fiscal IRPF 2014

Tràmit telemàtic per a ciutadans de lliurament d informació fiscal IRPF 2014 1. OBJECTIU I ESTRUCTURA DEL MANUAL La finalitat d aquest document és explicar el tràmit de lliurament d informació fiscal de l Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) per a ciutadans a través

Más detalles

PROCEDIMENT 50 PROCEDIMENT DE TRIA DE MATÈRIES OPTATIVES I ESPECÍFIQUES A L ESO I BATXILLERAT PR-Q-750-D-17-ET

PROCEDIMENT 50 PROCEDIMENT DE TRIA DE MATÈRIES OPTATIVES I ESPECÍFIQUES A L ESO I BATXILLERAT PR-Q-750-D-17-ET PROCEDIMENT 50 PROCEDIMENT DE TRIA DE MATÈRIES OPTATIVES I ESPECÍFIQUES A L ESO I BATXILLERAT PR-Q-750-D-17-ET ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA

Más detalles

TÍTOL DE L EXPERIÈNCIA AQUEST MES ENTREVISTEM A...

TÍTOL DE L EXPERIÈNCIA AQUEST MES ENTREVISTEM A... Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Secretaria de Polítiques Educatives Subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme Servei d Immersió i Acolliment Lingüístics Programa biblioteca escolar

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

ATMB - Avaluació de Tecnologies Mèdiques. Aspectes Tècnics, Ètics i Socials

ATMB - Avaluació de Tecnologies Mèdiques. Aspectes Tècnics, Ètics i Socials Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2016 820 - EEBE - Escola d'enginyeria de Barcelona Est (EEBE) 710 - EEL - Departament d'enginyeria Electrònica GRAU EN ENGINYERIA

Más detalles

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL Francesc Sala, primera edició, abril de 1996 última revisió, desembre de 2007 ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT

Más detalles

FACULTAT DE PSICOLOGIA CURS 2005/2006 Llicenciatura en psicologia

FACULTAT DE PSICOLOGIA CURS 2005/2006 Llicenciatura en psicologia FACULTAT DE PSICOLOGIA CURS 2005/2006 Llicenciatura en psicologia PRÀCTICA DE PSICOLOGIA SOCIAL: INTERVENCIÓ 26961 Departament de Psicologia Social Professors/es: Marta Bagué i Marisela Montenegro Aquesta

Más detalles

CFGS RADIOTERÀPIA I DOSIMETRIA. Curs

CFGS RADIOTERÀPIA I DOSIMETRIA. Curs CFGS RADIOTERÀPIA I DOSIMETRIA Curs 2015-2016 europeu Pàgina 1 de 7 1.- Durada del cicle: 2000 hores 2.- Seqüenciació i distribució dels mòduls per curs: Aquest cicle formatiu es realitza en dos cursos

Más detalles

CONSTRUCCIÓ DE LA MAQUETA D UNA CASA

CONSTRUCCIÓ DE LA MAQUETA D UNA CASA CONSTRUCCIÓ DE LA MAQUETA D UNA CASA PROJECTE DE ER D E.S.O. CURS - DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA I.E.S. CAN MAS RIPOLLET. Et proposem que construeixis la maqueta d un habitatge. La maqueta de la casa estarà

Más detalles

EL TREBALL DE LA COMPETÈNCIA COPMUNICATIVA A L INSTITUT DE BADIA DEL VALLÈS. Organització i grup impulsor. Charo Tomàs Núria Gres

EL TREBALL DE LA COMPETÈNCIA COPMUNICATIVA A L INSTITUT DE BADIA DEL VALLÈS. Organització i grup impulsor. Charo Tomàs Núria Gres EL TREBALL DE LA COMPETÈNCIA COPMUNICATIVA A L INSTITUT DE BADIA DEL VALLÈS Organització i grup impulsor Charo Tomàs Núria Gres Dos plans complementaris PLA ESTRATÈGIC 2005-10 PROJECTE DE QUALITAT I MILLORA

Más detalles

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial NORMATIVA REFERENT A LES PROVES D'ACCÉS ALS ESTUDIS UNIVERSITARIS DELS MÉS GRANS DE 25 ANYS. CURS 2015-2016 INFORMACIÓ GENERAL PROVES ACCÉS UNIVERSITAT CURS 2015-2016 Amb el nou Reial Decret 1892/2008,

Más detalles

Institut d Estudis Catalans. Programa del «Diccionari de Ciència i Tecnologia» Secció de Ciències i Tecnologia

Institut d Estudis Catalans. Programa del «Diccionari de Ciència i Tecnologia» Secció de Ciències i Tecnologia Programa del «Diccionari de Ciència i Tecnologia» Secció de Ciències i Tecnologia Guia d utilització de les opcions de cerca del Vocabulari de la psicologia del condicionament i de l aprenentatge, amb

Más detalles

Graduï s. Ara en secundària

Graduï s. Ara en secundària Graduï s. Ara en secundària CFA Palau de Mar Per a persones adultes que vulguin reemprendre estudis el títol de Graduat en Educació Secundària (GES). Hi ha tres àmbits: Àmbit de la comunicació: llengüa

Más detalles

Guia d utilització de les opcions de cerca del Vocabulari forestal

Guia d utilització de les opcions de cerca del Vocabulari forestal Programa del «Diccionari de Ciència i Tecnologia» Secció de Ciències i Tecnologia Guia d utilització de les opcions de cerca del Vocabulari forestal BARCELONA 2010 ÍNDEX 1 EXPLICACIÓ DE LES OPCIONS DE

Más detalles

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010 PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PER DUR A TERME EL DISSENY, LA CONSTRUCCIÓ I ADAPTACIÓ DE L STAND PROMOCIONAL DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE MALLORCA EN ELS SALONS NÀUTICS DE GÈNOVA, PARÍS I DUSSELDORF. Núm.

Más detalles

APRENDRE A INVESTIGAR. Document 1 GLÒRIA DURBAN I ÁNGELA CANO (2008)

APRENDRE A INVESTIGAR. Document 1 GLÒRIA DURBAN I ÁNGELA CANO (2008) APRENDRE A INVESTIGAR Document 1 GLÒRIA DURBAN I ÁNGELA CANO (2008) 1r - PLANTEJAR LA NECESSITAT D INFORMACIÓ Què cerco i per què? IDENTIFICAR LA INFORMACIÓ QUE ES NECESSITA EN FUNCIÓ DE LA TASCA A RESOLDRE

Más detalles

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Organitza: 4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Gerard Mussot: Neu i brases 1r Concurs de Fotografia Digital L Andorra dels Paisatges Març Léopold Hurbin: Submarí 4t Concurs de

Más detalles

Reglament del treball de fi de grau

Reglament del treball de fi de grau Facultat d Educació, Psicologia i Treball Social Universitat de Lleida Reglament del treball de fi de grau Article 1. JUSTIFICACIÓ El treball de fi de grau (TFG) és una de les matèries incloses en els

Más detalles

El treball en equip a la Xarxa: estratègies docents

El treball en equip a la Xarxa: estratègies docents El treball en equip a la Xarxa: estratègies docents Montse Guitert i Marc Romero Àrea de Capacitació Digital Jornada Institucional de Docents, 9 juliol 2011 Índex Conceptualització d'activitats en equip

Más detalles

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT PLA DE MILLORA URBANA PMU 13 : Carrer Barcelona Novembre 2010, Aprovació inicial Girona EQUIP REDACTOR: TALLER D ARQUITECTURA I TERRITORI José González Baschwitz, arquitecte

Más detalles

Cicle: Superior Nivell: 2n (6è) Temporalització: maig - juny Trimestre: 6è Setmanes: 3 Sessions: 6

Cicle: Superior Nivell: 2n (6è) Temporalització: maig - juny Trimestre: 6è Setmanes: 3 Sessions: 6 UNITAT DE PROGRAMACIÓ: Iniciació al volei. 1. Justificació Aquesta UP queda justificada dins de la programació d EF ja que és un esport col lectiu i on els alumnes poden desenvolupar les habilitats motrius

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès.

En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès. ÍNDEX: En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès. (Es pot accedir-hi directament clicant damunt el punt en qüestió) 1. Tarifes

Más detalles

11è TROFEU MÀSTER CIUTAT DEL PRAT

11è TROFEU MÀSTER CIUTAT DEL PRAT 11è TROFEU MÀSTER CIUTAT DEL PRAT MÀSTERS 1000 - MÀSTERS 500 - FONS - ESTILS INDIVIDUAL ORGANITZA: PISCINA: CLUB NATACIÓ PRAT COMPLEX ESPORTIU MUNICIPAL SAGNIER C/ Frederica Montseny, s/n 08820 EL PRAT

Más detalles

Cursos de formació del professorat. La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera

Cursos de formació del professorat. La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera Cursos de formació del professorat La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera Idioma de les sessions Català. Sector educatiu dels participants Professors de català per a estrangers

Más detalles

Semipresencial o combinada

Semipresencial o combinada Nivell bàsic Desenvolupa les habilitats de comprensió i producció orals, perquè l'aprenent pugui resoldre en català les necessitats fonamentals de la vida quotidiana. L'assoliment d'aquest nivell equival

Más detalles

T.10.- Anàlisi i descripció de llocs de treball

T.10.- Anàlisi i descripció de llocs de treball T.10.- Anàlisi i descripció de llocs de treball Anàlisi i descripció de llocs de treball 1. Objectius 2. Utilitats 3. Definicions 4.Procés i característiques 5.Interrogants que s han de respondre 6. Bibliografia

Más detalles

Qüestionari d avaluació

Qüestionari d avaluació Qüestionari d avaluació 2010 Guia d instruccions per complimentar el model de qüestionari d avaluació. març 2010 GS012010QP10001 I RESOLUCIÓ 2010 La Resolució TRE/3767/2009, de 30 de novembre (DOGC. Núm.5545,

Más detalles

Per ser concursant és condició indispensable ser seguidor i

Per ser concursant és condició indispensable ser seguidor i BASESL'Oficina de Turisme de Montblanc i l'associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc convoquen la quarta edició d'un concurs fotogràfic a la xarxa social Instagram amb l'objectiu de

Más detalles

AJUDA PER ALS ESTUDIANTS DE CENTRE ADSCRIT PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013

AJUDA PER ALS ESTUDIANTS DE CENTRE ADSCRIT PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013 AJUDA PER ALS ESTUDIANTS DE CENTRE ADSCRIT PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013 Resum del procediment: 1. Selecciona la plaça que vols prioritzar des del Portal del SOP 2. Clica al link

Más detalles

Taller Crowdfunding FEM EDUCACIÓ

Taller Crowdfunding FEM EDUCACIÓ Taller Crowdfunding FEM EDUCACIÓ 25 d abril 2017 Què farem? 18:00 18:10 Presentació taller 18:10 18:40 Dinàmica 1 La meva idea encaixa en una campanya de crowdfunding? 18:40 19:10 Dinàmica 2 Analitzem

Más detalles

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA 1 3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA Ms PowerPoint permet inserir, dins la presentació, objectes organigrama i diagrames. Els primers, poden resultar molt útils si es necessita presentar gràficament

Más detalles

REGLAMENT DEL TREBALL DE FI DE MÀSTER (TFM) Aprovat per CAA de 16/01/2013 Entrada en vigor curs 2012/13 Modificat en CAA de data 11/11/2015

REGLAMENT DEL TREBALL DE FI DE MÀSTER (TFM) Aprovat per CAA de 16/01/2013 Entrada en vigor curs 2012/13 Modificat en CAA de data 11/11/2015 REGLAMENT DEL TREBALL DE FI DE MÀSTER (TFM) Aprovat per CAA de 16/01/2013 Entrada en vigor curs 2012/13 Modificat en CAA de data 11/11/2015 1. Àmbit d aplicació 1.1. El pla d estudis del programa de màster

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

Targeta T-12. Targeta T-12

Targeta T-12. Targeta T-12 Característiques Títol de transport personalitzat amb nom i cognom, DNI/passaport/NIE i fotografia per a menors de 4 a 12 anys Data de caducitat: en la primera edició la T-12 té una validesa de 16 mesos

Más detalles

Guia per a la construcció de webs de la Generalitat amb estil gencat responsiu

Guia per a la construcció de webs de la Generalitat amb estil gencat responsiu Guia per a la construcció de webs de la Generalitat amb estil gencat responsiu 4. Distribuïdores Versió beta Barcelona, agost de 2015 DISTRIBUÏDORES 1. QUÈ SÓN... 3 2. COM ES MOSTREN... 4 3. ELEMENTS...

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 Ens plau informar-lo que en data 11 de febrer s ha publicat la Ordre ESS / 106/2017, de 9 de febrer, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat

Más detalles

Í N D E X. Cèdules Alta de sol licitud. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6

Í N D E X. Cèdules Alta de sol licitud. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6 N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6 Í N D E X 1. FUNCIONALITAT...2 1.1 Alta de sol licitud...2 1.1.1 Introducció dades...2 1.1.2 Resultat del procés...4 N. versió: 1.0. Pàg. 2 / 6 1. FUNCIONALITAT 1.1 Alta de sol

Más detalles

Cultura Italiana. Història, Geografia, Llengües

Cultura Italiana. Història, Geografia, Llengües Cultura Italiana. Història, Geografia, Llengües 2016/2017 Codi: 103393 Crèdits: 6 Titulació Tipus Curs Semestre 2501792 Estudis de Català i de Clàssiques OT 3 0 2501792 Estudis de Català i de Clàssiques

Más detalles

PLA D ACCIÓ TUTORIAL DE LA FOOT (PAT-FOOT)

PLA D ACCIÓ TUTORIAL DE LA FOOT (PAT-FOOT) PLA D ACCIÓ TUTORIAL DE LA FOOT (PAT-FOOT) 1. L Acció tutorial L acció tutorial és un servei d atenció als estudiants, a través del qual el professorat universitari els proporciona elements de formació,

Más detalles

EL PORTAL DE CONCILIACIONS

EL PORTAL DE CONCILIACIONS EL PORTAL DE CONCILIACIONS http://conciliacions.gencat.cat El Departament de Treball ha posat en funcionament el portal de conciliacions per fer efectiu el dret dels ciutadans a relacionar-se amb l Administració

Más detalles

MÀSTER EN COACHING EN SALUT

MÀSTER EN COACHING EN SALUT MÀSTER EN COACHING EN SALUT Modalitat presencial Octubre 2015 - Juny 2016 MÀSTER EN COACHING EN SALUT ADREÇAT A Persones que volen conèixer el coaching, les seves possibilitats a nivell personal, millorar

Más detalles

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS Acord de la Comissió d Ordenació Acadèmica de 20 de juliol del 2009, modificat per acord de la Comissió d Ordenació

Más detalles

Pla d Empresa Social. Suport a la revisió i/o elaboració del pla de negoci. Consultoria i Estudis

Pla d Empresa Social. Suport a la revisió i/o elaboració del pla de negoci. Consultoria i Estudis Pla d Empresa Social Suport a la revisió i/o elaboració del pla de negoci Data: 17 de juny de 2013 Per 2013 a: Ajuntament de Sant Joan Despí Consultoria i Estudis Sumari 1. Justificació... 3 2. Àmbits

Más detalles

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra XERRADA SOBRE LES DROGUES Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa mossos d esquadra Generalitat de Catalunya Departament d Interior, Relacions Institucionals i

Más detalles

PREMIS CEIER PREMIS CEIER. A la investigació i la innovació en l àmbit de l escola rural de Catalunya

PREMIS CEIER PREMIS CEIER. A la investigació i la innovació en l àmbit de l escola rural de Catalunya PREMIS CEIER 2015 2016 PREMIS CEIER A la investigació i la innovació en l àmbit de l escola rural de Catalunya 2014 2015 El Programa per a la Coordinació dels Estudis i Innovació de l Escola Rural, CEIER,

Más detalles

Instruccions per generar el NIU i la paraula de pas

Instruccions per generar el NIU i la paraula de pas Si ja tens un NIU, no has de tornar-te a registrar. Pots accedir a la inscripció directament. Només has de validar el teu NIU i la teva paraula de pas al requadre que hi ha a la dreta de la pantalla: Si

Más detalles

UNITATS FORMATIVES I EXERCICIS CURS r CFGM A. P. GRÀFIC INTERACTIU TEST INICIAL DE CONEIXEMENTS I CAPACITATS DE DISSENY GRÀFIC

UNITATS FORMATIVES I EXERCICIS CURS r CFGM A. P. GRÀFIC INTERACTIU TEST INICIAL DE CONEIXEMENTS I CAPACITATS DE DISSENY GRÀFIC TEST INICIAL DE CONEIXEMENTS I CAPACITATS DE DISSENY GRÀFIC OBJECTIU: 1- Avaluar la capacitat de l alumne/a per estudiar i valorar les realitzacions històriques i/o contemporànies del disseny gràfic. ATENCIÓ:

Más detalles

ESPECIAL LABORATORI TURISME ESTIMACIÓ DEL PIB TURÍSTIC EN LES MARQUES I COMARQUES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA

ESPECIAL LABORATORI TURISME ESTIMACIÓ DEL PIB TURÍSTIC EN LES MARQUES I COMARQUES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA ESPECIAL LABORATORI TURISME ESTIMACIÓ DEL PIB TURÍSTIC EN LES MARQUES I COMARQUES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA 2005-2008 * A partir de l informe Estimació del PIB turístic per Catalunya 2005-2008 realitzat

Más detalles

Premi. L impulsen el Barcelona Institut d Emprenedoria i el Consell Social de la Universitat de Barcelona

Premi. L impulsen el Barcelona Institut d Emprenedoria i el Consell Social de la Universitat de Barcelona Premi 2015 L impulsen el Barcelona Institut d Emprenedoria i el Consell Social de la Universitat de Barcelona La Universitat de Barcelona convoca el Premi Emprèn!UB per impulsar la innovació i donar suport

Más detalles

PSQ CAT 21 COPSOQ (Versió 1.5) VERSIÓ CURTA

PSQ CAT 21 COPSOQ (Versió 1.5) VERSIÓ CURTA PSQ CAT 21 COPSOQ (Versió 1.5) VERSIÓ CURTA Parts promotores implicades Subdirecció general de Seguretat i Salut laboral del Departament de treball. Centre de Seguretat i Salut laboral (Tècnics psicosocial).

Más detalles

INTRODUCCIÓ. Manual de benvinguda. Curs de monitor en el lleure

INTRODUCCIÓ. Manual de benvinguda. Curs de monitor en el lleure INTRODUCCIÓ L escola d educadors Quiràlia és un centre oficial de formació d educadors d activitats en el lleure infantil i juvenil, reconeguda amb el núm. 40 per la Secretaria General de Joventut de la

Más detalles

AJUDA PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013

AJUDA PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013 NOVETAT (web): Convocatòria de places de mobilitat internacional d estudiants pel curs 2012/2013 (Erasmus Estudis, Erasmus Pràctiques, Convenis Generals, Convenis Específics, CINDA) amb el nou aplicatiu

Más detalles

Guia dels blogs de l XTEC

Guia dels blogs de l XTEC Blogs de l XTEC... 2 Com ser redactor d un blog creat per una altra persona... 4 Com escriure articles dins d un blog... 4 Com adjuntar un arxiu a un article del blog (si ets editor del blog)... 7 Com

Más detalles

PROPOSTA DE REVISIÓ DELS ESTATUTS DE L AMPA

PROPOSTA DE REVISIÓ DELS ESTATUTS DE L AMPA PROPOSTA DE REVISIÓ DELS ESTATUTS DE L AMPA Article 5 d (drets dels socis) Ser elegit com a Delegats de Classe o Delegats de Cicle per participar amb veu i vot a les reunions de l AMPA. Ser elegit com

Más detalles

JOCS ESCOLARS DE MATARÓ Esports Individuals PATINATGE

JOCS ESCOLARS DE MATARÓ Esports Individuals PATINATGE JOCS ESCOLARS DE MATARÓ 2014-2015 Esports Individuals PATINATGE Direcció d Esports amb el suport tècnic del Club Patinatge Mataró organitza els Jocs Escolars de Mataró de patinatge Als Jocs Escolars de

Más detalles

Normativa específica per als treballs fi de grau de Biologia, Bioquímica, Física i Química

Normativa específica per als treballs fi de grau de Biologia, Bioquímica, Física i Química Facultat de Ciències Normativa específica per als treballs fi de grau de Biologia, Bioquímica, Física i Química Aquesta normativa desenvolupa el reglament de l Acord Normatiu 9954 per a l elaboració i

Más detalles

TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA Es convaliden a tots els efectes amb els certificats oficials expedits per l'òrgan competent de la Universitat de València (el

Más detalles

V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS

V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS 2016-17 BASES DE LA CONVOCATÒRIA 1. Objecte L objecte d aquest concurs és triar el disseny de la carpeta URV del curs 2016-17. Aquest disseny s ha d ajustar

Más detalles

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Índex 1. Introducció i prioritats del Programa 2016 2. Línies estratègiques d actuació 2.1. Girona, ciutat educadora i solidària 2.2. La dimensió transversal

Más detalles

Guia de tutoria CURSOS D ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS. Curs escolar: Grup: Tutor/a:

Guia de tutoria CURSOS D ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS. Curs escolar: Grup: Tutor/a: Guia de tutoria CURSOS D ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS Curs escolar: 2005-2006 Grup: Tutor/a: 0. Control de canvis Versió 1.1, presentada per a la seva revisió i aprovació en setembre 2012, a partir de la

Más detalles

SERVEI DE RECURSOS HUMANS SERVICIO DE RECURSOS HUMANOS

SERVEI DE RECURSOS HUMANS SERVICIO DE RECURSOS HUMANOS Codi núm. / Código nº:.. 1. Dades de la plaça convocada a concurs / Datos de la plaza convocada a concurso Àrea / Área:... Perfil / Perfil:... Departament / Departamento:... Data de la resolució / Fecha

Más detalles

Avaluació de les Competències Bàsiques (sisè d educació primària) Barcelona, 13 de juny de 2014

Avaluació de les Competències Bàsiques (sisè d educació primària) Barcelona, 13 de juny de 2014 Avaluació de les Competències Bàsiques (sisè d educació primària) Barcelona, 13 de juny de 2014 Esquema de les competències avaluades Obtenció d informació - Localitzar informació explícita - Identificar

Más detalles

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015 Beques Daniel Bravo per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica Bases convocatòria 2015 Objectiu Beneficiaris La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu presenta la convocatòria 2015 de les

Más detalles

PLA DE FORMACIÓ CONTÍNUA 2013 DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

PLA DE FORMACIÓ CONTÍNUA 2013 DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA PLA DE FORMACIÓ CONTÍNUA 203 DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA Àrea de formació Denominació del curs Destinatar is Edicio ns Lloc de realitzaci ó Modalitat Hore s Àrea 0. Legislació i processos Legislació

Más detalles

CURS DE TÈCNIC CATALÀ VOLEIBOL NIVELL BÀSIC LA PALMA DE CERVELLÓ-ESPLUGUES LLOBREGAT. FEBRER-MARÇ 2017

CURS DE TÈCNIC CATALÀ VOLEIBOL NIVELL BÀSIC LA PALMA DE CERVELLÓ-ESPLUGUES LLOBREGAT. FEBRER-MARÇ 2017 CURS DE TÈCNIC CATALÀ VOLEIBOL NIVELL BÀSIC LA PALMA DE CERVELLÓ-ESPLUGUES LLOBREGAT. FEBRER-MARÇ 2017 La Federació Catalana de Voleibol, per mitjà de l Escola d Entrenadors, amb la col laboració del CLUB

Más detalles

Tractaments Cognitivoconductuals en la Infància i l'adolescència 2014/2015. Titulació Tipus Curs Semestre

Tractaments Cognitivoconductuals en la Infància i l'adolescència 2014/2015. Titulació Tipus Curs Semestre Tractaments Cognitivoconductuals en la Infància i l'adolescència 2014/2015 Codi: 102537 Crèdits: 6 Titulació Tipus Curs Semestre 2502443 Psicologia OT 4 2 Professor de contacte Nom: Gemma Rubio Muriel

Más detalles

1. Objecte del contracte

1. Objecte del contracte PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES DEL CONTRACTE DE SERVEIS PER A LA IMPRESSIÓ DE MATERIAL DIVERS DE DIFUSIÓ DELS PROGRAMES DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA I COMPLEMENTARI DE L ACTIVITAT DEL CPNL. 1. Objecte

Más detalles

INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL Llinatges: Nom: Adreça: Mòbil: Telèfon: Localitat: CP: DOI: Adreça electrònica: Data de naixement: EXPÒS:

Más detalles

Projecte app: ALIMENTACIÓ. LAURA ILLAMOLA Metge de família Diplomada en Nutrició i Dietètica

Projecte app: ALIMENTACIÓ. LAURA ILLAMOLA Metge de família Diplomada en Nutrició i Dietètica Projecte app: ALIMENTACIÓ CARDIOSALUDABLE des del CAP LAURA ILLAMOLA Metge de família 37.535 Diplomada en Nutrició i Dietètica OBJECTIU DE L EXPERIÈNCIA Objectiu principal: Realitzar una app amb consells

Más detalles

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: pàg 2/6 Índex CONDICIONS ESPECÍFIQUES DE PRESTACIÓ DEL SERVEI... 3 1. OBJECTE... 3 2. ÀMBIT SUBJECTIU DE PRESTACIÓ DEL SERVEI...

Más detalles

Nou marc d ordenació turística de Catalunya. Barcelona, 14 de juliol de 2015

Nou marc d ordenació turística de Catalunya. Barcelona, 14 de juliol de 2015 Nou marc d ordenació turística de Catalunya Barcelona, 14 de juliol de 2015 Antecedents En el marc del que ens indica el Pla Estratègic de Turisme 2013-2016 i segons la Llei de simplificació administrativa,

Más detalles

ORDENANCES REGULADORES DELS PREUS PÚBLICS DE L'EMG

ORDENANCES REGULADORES DELS PREUS PÚBLICS DE L'EMG ORDENANCES REGULADORES DELS PREUS PÚBLICS DE L'EMG Preu públic núm. 1: corresponent a la matrícula i quotes mensuals dels alumnes inscrits en els cursos que imparteix l organisme autònom Escola de Música

Más detalles

INDICACIONS PER A LA REALITZACIÓ DEL TREBALL DE FI DE GRAU DE DRET UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA CURS ACADÈMIC

INDICACIONS PER A LA REALITZACIÓ DEL TREBALL DE FI DE GRAU DE DRET UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA CURS ACADÈMIC INDICACIONS PER A LA REALITZACIÓ DEL TREBALL DE FI DE GRAU DE DRET UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA CURS ACADÈMIC 2014-2015 Dra. Maria José Cuenca García Coordinadora del Treball de Fi de Grau de Dret

Más detalles

El certificat. Tractament personal. Estructura i fraseologia. 1. Títol del certificat (opcional)

El certificat. Tractament personal. Estructura i fraseologia. 1. Títol del certificat (opcional) El certificat És el document per mitjà del qual l Administració dóna fe d un fet o garanteix l exactitud de les dades que conté un arxiu, un llibre d actes, un registre, etcètera. Mida del full: ISO A4

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

Apareixerà aquesta pantalla on és obligat obrir la guia de l aplicació i llegir-la per tal de continuar el procediment d inscripció.

Apareixerà aquesta pantalla on és obligat obrir la guia de l aplicació i llegir-la per tal de continuar el procediment d inscripció. GUIA DE L APLICACIÓ DE CONCURSOS PELS CANDIDATS Entrar al següent enllaç i registrar-se: https://aserv.udg.edu/contractaciopdi Apareixerà aquesta pantalla on és obligat obrir la guia de l aplicació i llegir-la

Más detalles

Grau elemental (B1) Criteris de correcció del grau elemental

Grau elemental (B1) Criteris de correcció del grau elemental Grau elemental (B1) Criteris de correcció del grau elemental La prova consta de quatre àrees, cada una de les quals representa, en el total de la prova, la puntuació següent: Àrea de comprensió 20% Àrea

Más detalles

Creació d un bloc amb Blogger (I)

Creació d un bloc amb Blogger (I) Creació d un bloc amb Blogger (I) Una vegada tenim operatiu un compte de correu electrònic a GMail és molt senzill crear un compte amb Blogger! Accediu a l adreça http://www.blogger.com. Una vegada la

Más detalles

Preguntes més freqüents

Preguntes més freqüents Preguntes més freqüents Ordre EMO/381/2014, de 22 de desembre, per la qual s aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a la Xarxa d impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya,

Más detalles

S ha detectat una errada en els annexos de la Resolució esmentada que cal esmenar en els termes següents:

S ha detectat una errada en els annexos de la Resolució esmentada que cal esmenar en els termes següents: 557C17 Resolució relativa a la rectificació de la Resolució de 21 de desembre de 2016 del president de la Comissió Executiva d Ajuts Universitaris, per la qual es fan públics els resultats de l acreditació

Más detalles

Guia d aules virtuals

Guia d aules virtuals Guia d aules virtuals Sumari 1. Introducció... 3 2. Els centres virtuals... 4 3. Com crear una aula virtual... 5 AULA... 6 ADMINISTRADORS D AULA... 7 CONTINGUTS... 8 4. Com associar un alumne a una aula

Más detalles

Pràcticum del Màster Universitari en Neuropsicologia. Guia per a l estudiant i tutor extern de pràctiques

Pràcticum del Màster Universitari en Neuropsicologia. Guia per a l estudiant i tutor extern de pràctiques Pràcticum del Màster Universitari en Neuropsicologia Guia per a l estudiant i tutor extern de pràctiques Maig 2016 Pràcticum del Màster Universitari en Neuropsicologia Presentació I. Descripció del Pràcticum...

Más detalles

els títols propis i l EEES procediments i tramitacions

els títols propis i l EEES procediments i tramitacions els títols propis i l EEES procediments i tramitacions agencia-postgrau@ub.edu gener 2011 Els ECTS El sistema ECTS en els títols propis de postgrau AGÈNCIA DE POSTGRAU gener 2011 Els ECTS En la modificació

Más detalles

MÈTODES - Métodos de Investigación

MÈTODES - Métodos de Investigación Unidad responsable: Unidad que imparte: Curso: Titulación: Créditos ECTS: 2016 370 - FOOT - Facultad de Óptica y Optometría de Terrassa 731 - OO - Departamento de Óptica y Optometría 749 - MAT - Departamento

Más detalles

Tipus de Currículum Vitae

Tipus de Currículum Vitae El Currículum Vitae El currículum és un document que conté informació personal i professional necessària i rellevant per trobar feina en el món laboral. L objectiu del currículum és obtenir una entrevista

Más detalles

Estudis d investigació, tipus i dissenys.

Estudis d investigació, tipus i dissenys. Estudis d investigació, tipus i dissenys. Sessió de formació continuada Societat Catalana de Cirurgia Novembre de 2013. Disseny experimental Constitueix el plantejament teòric que es fa per abordar una

Más detalles

ASSIGNATURA: ANÀLISI INSTRUMENTAL

ASSIGNATURA: ANÀLISI INSTRUMENTAL Pàgina 1 de 6 CARACTERÍSTIQUES GENERALS* Tipus: DESCRIPCIÓ BREU DESCRIPCIÓ I JUSTIFICACIÓ (del sentit de l assignatura en relació als estudis. Entre 100 i 200 paraules.) En aquesta assignatura s'estudien

Más detalles

NOU PROGRAMARI WEB PER A LA PETICIÓ DE NÚMEROS DE DIPÒSIT LEGAL.

NOU PROGRAMARI WEB PER A LA PETICIÓ DE NÚMEROS DE DIPÒSIT LEGAL. NOU PROGRAMARI WEB PER A LA PETICIÓ DE NÚMEROS DE DIPÒSIT LEGAL. GUIA PER ALS SOL LICITANTS. Última actualització 16/05/2011 Contingut Adreça d accés a l aplicació... 2 Pantalla d accés... 2 Assignació

Más detalles