CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA. 1. Actualització del registre d expedients d activitats municipals.

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA. 1. Actualització del registre d expedients d activitats municipals."

Transcripción

1 CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA ÀMBIT DE MEDI AMBIENT I SALUT PÚBLICA 1. Actualització del registre d expedients d activitats municipals. Entrada en el registre informàtic de les dades de tots els expedients d activitats. 2. Revisió de la tramitació dels expedients d activitats i aportació de modelatge per a casos concrets. Revisió, in situ, dels expedients d activitats, assessorament i/o suport tècnic en la tramitació d aquests expedients, redacció dels informes tècnics que s escaiguin al llarg del procediment de tramitació i seguiment d aquests expedients fins a la seva resolució. 3. Informes tècnics relatius a activitats econòmiques. - classificació d activitats - sobre les competències municipals - verificació de la documentació tècnica presentada per a la tramitació d un expedient - anàlisi de suficiència i idoneïtat d un projecte - d avaluació ambiental dels projectes d activitats - d avaluació de les al legacions presentades durant la tramitació dels expedients d activitats - de revisió dels aspectes de prevenció d incendis en activitats

2 4. Assistència tècnica en matèria de contaminació acústica: Amb mesuraments acústics. Anàlisi, in situ, de la petició formulada, revisió de l expedient d activitat associat a la petició (quan n hi hagi) i concreció de les actuacions a dur a terme: assessorament tècnic i/o jurídic. En els casos en què calgui dur a terme mesuraments acústics, s aportarà la documentació/modelatge necessari per planificar els mesuraments, es realitzaran aquests mesuraments i es redactarà un informe tècnic que inclourà, a les conclusions, una valoració dels resultats obtinguts i la determinació de les actuacions a dur a terme, si és el cas (expedient sancionador, expedient d adequació de l activitat a les condicions fixades a la llicència,... ). 5. Assistència tècnica en matèria de contaminació acústica: Sense mesuraments acústics. Anàlisi, in situ, de la petició formulada, revisió de l expedient d activitat associat a la petició (quan n hi hagi) i concreció de les actuacions a dur a terme: assessorament tècnic i/o jurídic. En els casos en què no calgui dur a terme mesuraments acústics, es realitzarà l assessorament tècnic i/o jurídic necessari que determinarà les actuacions a dur a terme (expedient sancionador, expedient d adequació de l activitat a les condicions fixades a la llicència,... ), es redactarà, quan s escaigui, un informe tècnic i també quan s escaigui, es realitzarà el seguiment de l expedient fins a la seva resolució. 6. Tramitació de permisos d abocament d aigües residuals d activitats en els casos que és competència municipal. Informar i/o donar assistència tècnica en la tramitació dels permisos d abocaments d aigües residuals d aquelles activitats subjectes a la necessitat de disposar d aquests permisos.

3 7. Assistència tècnica associada als Plans d autoprotecció d activitats municipals: Legislació sobre autoprotecció. Informar i assessorar als municipis sobre la legislació d autoprotecció de les activitats municipals afectades. 8. Assistència tècnica associada als Plans d autoprotecció d activitats municipals: Procediment administratiu. Donar suport / assistència tècnica en el procediment administratiu al qual es troben subjectes les activitats d interès per a la protecció civil local. 9. Assistència tècnica associada als Plans d autoprotecció d activitats municipals: Elaboració plans d autoprotecció. Elaborar els plans d autoprotecció (PAU) dels establiments, activitats, centres o instal lacions d interès per a la protecció civil local que siguin de titularitat municipal i es trobin relacionades a la normativa vigent. 10. Assistència tècnica associada als Plans d autoprotecció d activitats municipals: Actualització i revisió plans d autoprotecció. Actualitzar i revisar els plans d autoprotecció.

4 11. Assistència tècnica associada als Plans d autoprotecció d activitats municipals: Elaboració plans específics municipals (PEM). Donar suport o elaborar els plans específics municipals (PEM), de conformitat amb la normativa vigent. 12. Protecció de la Salut Pública: Prevenció i control de la Legionel la a les instal lacions municipals. - Programa de suport tècnic als ens locals en aquesta matèria. - Diagnosi de les instal lacions municipals i classificació en funció del risc. - Disseny i implantació d un programa de manteniment (plans de neteja i desinfecció, control analític) i seguiment i avaluació de la implantació. - Realització d una analítica per a la detecció de Legionel la. - Formació: curs per al manteniment d instal lacions municipals de risc. - Informació i assessorament als municipis sobre la legislació, així com del programa que s ofereix des de la Diputació. - Actualització i revisió del Programa per a municipis que ja han participat. / externs 13. Protecció de la salut pública: Verificació de l estanqueïtat de la xarxa de clavegueram. Suport als ens locals per tal de millorar el rendiment de la seva xarxa. Es realitzen inspeccions amb càmera de circuit tancat de televisió de la xarxa de clavegueram per determinar la seva tipologia, les seves característiques principals i el seu estat, així com detectar possibles problemes que puguin afectar-la.

5 14. Protecció de la salut pública: Control higienicosanitari de piscines d ús públic. - Suport tècnic als ens locals en aquesta matèria. - Diagnosi de l estat de les instal lacions, identificació dels riscos i classificació del risc en funció dels resultats. - Elaboració i implantació de Plans d Autocontrol. - Realització de l analítica fisicoquímica i microbiològica a tots els vasos. - Formació per al personal de manteniment de la piscina municipal. - Informació i assessorament als municipis sobre la legislació referent a la gestió del risc per a la salut a les piscines municipals, així com del programa que s ofereix des de la Diputació. - Actualització i revisió del Programa per a municipis que ja han participat i seguiment de la implantació. - Resolució de dubtes i consultes concretes en relació amb la gestió de les piscines d ús públic, així com assistències tècniques personalitzades. / externs 15. Protecció de la salut pública: Control higienicosanitari del establiments de restauració. - Assessorament i suport tècnic per tal de millorar la gestió els riscos sanitaris relacionats amb els productes alimentaris dels bars, bar-restaurant i restaurants. - Donar suport a la implantació i verificació dels sistemes d autocontrol seguint la metodologia APPCC en els establiments de restauració, pla de neteja i desinfecció, pla de control de subministrament d aigua, pla de desinsectació i desratització, pla de formació, pla de manteniment, pla de control de proveïdors, pla de traçabilitat, pla de control de transport. 16. Protecció de la salut pública: Gestió del subministrament de l aigua de consum humà. - Programa de suport tècnic als ens locals en aquesta matèria. - Diagnosi de la gestió de l abastament i de l estat de les instal lacions. - Elaboració i implantació de Plans d Autocontrol i Gestió (PAG) de l aigua de consum humà. - Assessorament sobre les competències i els aspectes més rellevants de la normativa en referència a la qualitat de l aigua. - Formació en l àmbit de la gestió de l aigua potable. - Informació i assessorament als municipis sobre la legislació, així com del programa que s ofereix des de la Diputació.

6 - Actualització i revisió del Programa per als municipis que ja han participat i seguiment de la implantació. / externs 17. Protecció de la salut pública: Projectes i activitats en matèria de sanitat ambiental. Suport tècnic en altres programes de sanitat ambiental que puguin ser d interès per als ens locals i estiguin relacionats amb competències municipals de salut pública. / externs 18. Sistema d Informació Nacional d Aigües de Consum (SINAC). Suport tècnic als ens locals per tal de donar-los d alta al SINAC i realitzar el bolcatge inicial de dades: - Recollir les dades necessàries per poder donar d alta l ens local al SINAC. - Donar d alta els ens locals al SINAC i realitzar el bolcatge inicial de dades 19. Protecció de la salut pública: Control de la plaga del mosquit tigre i altres mosquits. Suport tècnic als ens locals per tal de controlar la plaga detectada de mosquit tigre al seu municipi. / externs 20. Promoció de la salut pública: Activitats de nutrició i alimentació saludable. Suport tècnic per a activitats específiques de l àmbit de la promoció de nutrició i alimentació saludable. / externs

7 21. Promoció de la salut pública: Activitats d hàbits saludables i exercici físic. Suport tècnic per a la promoció i dinamització d hàbits saludables relacionats amb l exercici físic. / externs 22. Promoció i protecció de la salut pública: Assistència jurídica en aspectes puntuals. Assistència jurídica i tècnica en actuacions de salut pública per qüestions de salubritat en habitatges abandonats, plagues urbanes, control d animals peridomèstics i similars. 23. Medi Ambient: Assessorament tècnic en aspectes ambientals puntuals. Assessorament tècnic en aspectes puntuals relacionats amb competències municipals de medi ambient. 24. Medi Ambient: Assessorament jurídic en l àmbit de medi ambient i sostenibilitat. Assessorament per a la resolució d aspectes jurídics i tècnics en matèria de ambiental i redacció d informes i dictàmens en aquest àmbit.

8 25. Medi Ambient: Assistència per actuacions d educació ambiental: Albereda de Santes Creus. Realització d activitats d educació ambiental a l Albereda de Santes Creus. / externs 26. Medi Ambient: Assistència per actuacions de comunicació i educació ambiental: vectors ambientals: (residus, energia, aigua). - Realització de sessions informatives als municipis en matèria ambiental. - Suport tècnic per a la redacció i/o realització de campanyes específiques de divulgació ambiental en l àmbit de residus. / externs 27. Avaluació ambiental d urbanisme: informe ambiental preliminar (IAP) (per a l avanç de pla) i assessorament ambiental durant la tramitació. En la tramitació del planejament urbanístic, primer tràmit de l avaluació ambiental: elaboració de l informe ambiental preliminar del POUM o, si escau, de la modificació puntual i assessorament ambiental fins l aprovació de l avanç de pla. 28. Avaluació ambiental d urbanisme: informe de sostenibilitat ambiental (ISA) (per a l aprovació inicial) i assessorament ambiental durant la tramitació. En la tramitació del planejament urbanístic, segon tràmit de l avaluació ambiental: elaboració de l informe de sostenibilitat ambiental (ISA) del POUM o, si escau, de la modificació puntual (o planejament derivat) i assessorament ambiental fins l aprovació inicial.

9 29. Avaluació ambiental d urbanisme: proposta de memòria ambiental (per a l aprovació provisional) i memòria ambiental i assessorament ambiental durant la tramitació. En la tramitació del planejament urbanístic, tercer tràmit de l avaluació ambiental: elaboració de la proposta de memòria ambiental i memòria ambiental del POUM o, si escau, de la modificació puntual (o planejament derivat) i assessorament ambiental fins la seva aprovació definitiva. 30. Urbanisme: Estudi d avaluació de la mobilitat generada (EAMG) (aprovació inicial). En la tramitació del planejament urbanístic, assessorament en matèria de mobilitat sostenible i elaboració de l estudi d avaluació de la mobilitat generada, necessari per a l aprovació inicial. 31. Urbanisme: Memòria social (MS) (aprovació inicial). En la tramitació del planejament urbanístic, assessorament en la redacció de la memòria social necessària per a l aprovació inicial.

10 32. Sostenibilitat. Assistència tècnica per a l orientació en la implantació i desplegament de l Agenda 21. Assessorament en l execució de les accions de l Agenda 21 local, suport tècnic per a la seva dinamització i organització de sessions de participació ciutadana. 33. Medi natural i paisatge: Assistència a la gestió del medi natural i del paisatge. Redacció de projectes de restauració, conservació i gestió del medi natural i del paisatge o punts paisatgístics concrets. / externs 34. Medi natural i paisatge: Assistència per a disseny de parcs i jardins municipals. Orientació i redacció de projectes d urbanització de parcs i jardins, rotondes... Directrius per al disseny i gestió dels espais lliures municipals. 35. Gestió forestal. Assistència tècnica en gestió forestal municipal. Plans de prevenció i actuació en incendis forestals. Redacció i suport a la tramitació del pla d autoprotecció municipal (PAM) per a Incendis Forestals derivat de l INFOCAT. El PAM preveu les accions preventives i el protocol d actuació en cas d incendi forestal.

11 / externs 36. Vectors ambientals: Assistència tècnica en matèria de contaminació atmosfèrica. Assessorament per a problemàtiques en matèria de contaminació atmosfèrica. / externs 37. Vectors ambientals: Assistència tècnica en matèria de contaminació odorífera. Assessorament per a problemàtiques en matèria d olors. / externs 38. Vectors ambientals: Assistència tècnica en gestió de residus Assessorament en l execució de les competències municipals en matèria de gestió de residus i prevenció de residus municipals, auditories de residus municipals... / externs

12 39. Vectors ambientals: Control de fuites en les xarxes d abastament d aigua potable. Servei de localització de fuites d aigua en la xarxa d abastament municipal (baixa i alta). Digitalització de la xarxa i assessorament per millorar el seu rendiment. 40. Medi ambient: Assistència tècnica en recerca de finançament i sol licitud de subvencions. Assessorament relatiu a subvencions convocades en matèria de medi ambient, preparació de la memòria tècnica de la sol licitud, suport a la tramitació de la sol licitud, suport a la tramitació de la justificació Medi ambient: Assistència tècnica per a l avaluació d impacte ambiental Assessorament relatiu a la tramitació de l avaluació d impacte ambiental de projectes i infraestructures que puguin afectar els municipis, així com avaluació d impacte ambiental de projectes impulsats pels ens locals. 42. Dictàmens pericials agraris per als ens locals. Redacció d informes tècnics o de dictamens pericials per als ajuntaments i ens locals, en temàtiques en les quals es requereixi la intervenció d un enginyer agrònom.

13 43. Valoracions de sòl rural de titularitat pública Redacció de valoracions agràries i del sòl rural de titularitat pública en les quals es requereixi la intervenció d un enginyer agrònom. 44. Assessorament i informes tècnics: Assistència a les meses de contractació. Assistir quan es convoca una mesa de contractació a l obertura de les pliques en una licitació d obres, serveis o projectes relacionats amb l àmbit de medi ambient i salut pública.

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària. Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú

Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària. Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú Barcelona, 18 de juny de 2013 Vilanova i la Geltrú Capital comarca Garraf 66.591 habitants Cens 2012: 837 establiments

Más detalles

PLA D ASSISTÈNCIA I SUPORT ALS MUNICIPIS DEL BAIX CAMP (PAS) En matèria de Protecció Civil

PLA D ASSISTÈNCIA I SUPORT ALS MUNICIPIS DEL BAIX CAMP (PAS) En matèria de Protecció Civil PLA D ASSISTÈNCIA I SUPORT ALS MUNICIPIS DEL BAIX CAMP (PAS) En matèria de Protecció Civil PAS-PC (Pla d Assistència i Suport del Baix Camp per la Protecció Civil) QUÈ ÉS? És un document que recull la

Más detalles

CATÀLEG DE SERVEIS D ASSISTÈNCIA DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA

CATÀLEG DE SERVEIS D ASSISTÈNCIA DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA CATÀLEG DE SERVEIS D ASSISTÈNCIA DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA ÀMBIT INFORMÀTICA 1. Suport informàtic. Assessorament per a la informatització bàsica per posar en marxa els sistemes informàtics. Donar suport

Más detalles

De data 13 de desembre de 2017, de Convocatòria i Ordre del dia del Ple extraordinari i urgent de la Corporació de data 18 de desembre de 2017.

De data 13 de desembre de 2017, de Convocatòria i Ordre del dia del Ple extraordinari i urgent de la Corporació de data 18 de desembre de 2017. DECRET DEL BATLLE NÚM. 1243/17 De data 13 de desembre de 2017, de Convocatòria i Ordre del dia del Ple extraordinari i urgent de la Corporació de data 18 de desembre de 2017. En ús de les facultats que

Más detalles

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes Pàgina 1 de 9 Valoració de les assistències i canvi d estat al PMT. El SIGAC és l eina interna corporativa per

Más detalles

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 IMPLANTACIÓ D UN PAU CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 David Tisaire Berga Definicions i obligacions Implantació: tot el conjunt de mesures a prendre per assegurar l eficàcia operativa del

Más detalles

CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA ECONÒMICA

CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA ECONÒMICA CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA ECONÒMICA ÀMBIT ECONÒMIC 1. Elaboració execució pressupost. Assistència en l'elaboració i presentació d'informació econòmica, financera i de gestió, que conforma

Más detalles

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Índex 1. Introducció i prioritats del Programa 2016 2. Línies estratègiques d actuació 2.1. Girona, ciutat educadora i solidària 2.2. La dimensió transversal

Más detalles

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015 Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI Entitats sense ànim de lucre 2015 Objecte: El Programa Treball i Formació subvenciona la realització d accions d experiència laboral (contracte

Más detalles

La normativa i la regulació dels abocaments. Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres

La normativa i la regulació dels abocaments. Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres La normativa i la regulació dels abocaments Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres Departament d Autoritzacions d Abocaments Dimecres, 14 d abril de 2010 1 Què és un abocament

Más detalles

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP PROCÉS 29 PROCÉS-Q-410-T-29-FP ÍNDEX ÍNDEX 2 GESTIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RESULTATS 5 ORGANIGRAMA DE SERVEIS

Más detalles

SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA 2017

SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA 2017 SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA 2017 Del 16 al 22 de setembre de 2017 Oferta de recursos per a actuacions d ens locals Objectius del suport Oferir suport complementari als municipis interessats

Más detalles

04.JUL.17. El bar de les instal lacions esportives municipals: singularitats i tractament d'aquest punt de trobada

04.JUL.17. El bar de les instal lacions esportives municipals: singularitats i tractament d'aquest punt de trobada 04.JUL.17 El bar de les instal lacions esportives municipals: singularitats i tractament d'aquest punt de trobada Normativa titulars establiments alimentaris Normativa General (àmbit europeu) - Reglament

Más detalles

PLA D ACCIÓ B+S. Associació de Comerciants Xavier Nogués

PLA D ACCIÓ B+S. Associació de Comerciants Xavier Nogués PLA D ACCIÓ B+S Associació de Comerciants Xavier Nogués 1. DADES DE L ORGANITZACIÓ Nom: Associació de Comerciants Xavier Nogués Breu descripció: Associacio que agrupa 30 comerços i restauradors associats

Más detalles

El verd i el blau de la Barcelona de l Agenda 21. Pla d acció de l Agenda 21

El verd i el blau de la Barcelona de l Agenda 21. Pla d acció de l Agenda 21 El verd i el blau de la Barcelona de l Agenda 21. Pla d acció de l Agenda 21 Què som? L Institut Municipal de Parcs i Jardins és un organisme autònom de caràcter comercial i de serveis. Depèn de la 3a

Más detalles

ORGANIGRAMA - FUNCIONS I COMPETÈNCIES DEL GOVERN MUNICIPAL- MANDAT

ORGANIGRAMA - FUNCIONS I COMPETÈNCIES DEL GOVERN MUNICIPAL- MANDAT JOSEP TRIADÓ I BERGÉS Alcalde Regidor d Hisenda President de la Societat Municipal La Pinassa Pressupostos Municipals Impostos, Taxes, Preus Públics i altres Ingressos de Dret Públic Recaptació Emprèstits

Más detalles

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats 2015-2016 Inspecció d Educació a Lleida PLENARI DIRECTORS/ES PRIMÀRIA Lleida, 6 d octubre de 2015 Informació per als centres Octubre 2015 Justificació de l actuació

Más detalles

Projecte d anàlisi i millora de processos

Projecte d anàlisi i millora de processos Projecte d anàlisi i millora de processos Direcció General de Modernització de l Administració Secretaria de Funció Pública i Modernització de l Administració Col legi d Enginyers Industrials de Catalunya

Más detalles

COMPROMISOS, INDICADORS I MESURES D ESMENA VINCULATS A L ATRIBUT DE QUALITAT:

COMPROMISOS, INDICADORS I MESURES D ESMENA VINCULATS A L ATRIBUT DE QUALITAT: COMPROMISOS, INDICADORS I MESURES D ESMENA VINCULATS A L ATRIBUT DE QUALITAT: Carta de serveis del Catàleg Àrea de Presidència Gabinet de la Presidència Servei de Planificació i Avaluació s.planif.avaluacio@diba.cat

Más detalles

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0.

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0. Serveis socioculturals i a la comunitat Atenció sanitària CFGM.APD.M02/0.13 CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció

Más detalles

Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient

Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient Espai per escriure títol Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient Servei d Ocupació de Catalunya Barcelona, 17/11/2010 Agents Impacte Agents de la Xarxa Objectius Servei d Ocupació de

Más detalles

GUIA PER A L ELABORACIÓ DELS PLANS ESPECIALS URBANÍSTICS DELS CÀMPINGS EXISTENTS AMB RISC D INUNDACIÓ.

GUIA PER A L ELABORACIÓ DELS PLANS ESPECIALS URBANÍSTICS DELS CÀMPINGS EXISTENTS AMB RISC D INUNDACIÓ. GUIA PER A L ELABORACIÓ DELS PLANS ESPECIALS URBANÍSTICS DELS CÀMPINGS EXISTENTS AMB RISC D INUNDACIÓ. (S assenyalen amb un *els apartats opcionals que només s han d incorporar en el document en cas que

Más detalles

PROCEDIMENT 3 AUDITORIA INTERNA PR-Q-822-T-01-ET

PROCEDIMENT 3 AUDITORIA INTERNA PR-Q-822-T-01-ET PROCEDIMENT 3 AUDITORIA INTERNA PR-Q-822-T-01-ET ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI 4 6. ACTUACIÓ 4 6.1 PLANIFICACIÓ

Más detalles

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure 7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure [MUTUAM continua el seu compromís amb la promoció de la recerca relacionada amb la gerontologia clínica i l atenció sociosanitària amb aquesta convocatòria

Más detalles

L ADMINISTRACIÓ LOCAL LOCAL EN EN LA ECONÓMICA DD ACTIVITAT IMPULS A LES ÀREES D ACTIVITAT ECONÒMICA EN UN TERRITORI ESTRATÈGIC EL PRAT DE LLOBREGAT

L ADMINISTRACIÓ LOCAL LOCAL EN EN LA ECONÓMICA DD ACTIVITAT IMPULS A LES ÀREES D ACTIVITAT ECONÒMICA EN UN TERRITORI ESTRATÈGIC EL PRAT DE LLOBREGAT EL EL PAPER PAPER DE DE L ADMINISTRACIL L ADMINISTRACIÓ LOCAL LOCAL EN EN LA LA PROMOCIÓ PROMOCIÓI I GESTIÓ GESTIÓD À D ÀREES D ACTIVITAT DD ACTIVITAT ECONÓMICA ECONÓMICA IMPULS A LES ÀREES D ACTIVITAT

Más detalles

PLA D ACCIÓ B+S. Gremi d Hotels de Barcelona

PLA D ACCIÓ B+S. Gremi d Hotels de Barcelona PLA D ACCIÓ B+S Gremi d Hotels de Barcelona 1. DADES DE L ORGANITZACIÓ Nom: Gremi d Hotels de Barcelona Breu descripció: El Gremi d'hotels de Barcelona és una associació empresarial formada pels establiments

Más detalles

PLA DE MILLORA DE LA QUALITAT DE L AIRE A SANTA COLOMA DE GRAMENET (PAMQA)

PLA DE MILLORA DE LA QUALITAT DE L AIRE A SANTA COLOMA DE GRAMENET (PAMQA) PLA DE MILLORA DE LA QUALITAT DE L AIRE A SANTA COLOMA DE GRAMENET (PAMQA) MARC LEGAL Directiva europea 2008/50/CE relativa a qualitat de l aire. Preveu l elaboració de plans i programes per disminuir

Más detalles

LA INFRAESTRUCTURA DE RECÀRREGA PER A VEHICLES ELÈCTRICS

LA INFRAESTRUCTURA DE RECÀRREGA PER A VEHICLES ELÈCTRICS LA INFRAESTRUCTURA DE RECÀRREGA PER A VEHICLES ELÈCTRICS Copyright 2016 EVECTRA MOBILITY SERVICES 1 EVECTRA ÉS UNA EMPRESA ESPECIALITZADA EN PROJECTES APLICATS A LA MOBILITAT ELÈCTRICA, QUE OFEREIX LES

Más detalles

Àrea de Territori Serveis Municipals. Memòria 2014 Informe Final

Àrea de Territori Serveis Municipals. Memòria 2014 Informe Final + Àrea de Territori Serveis Municipals Memòria 2014 Informe Final + Introducció! L objec(u principal del departament de obres i serveis de l Ajuntament de Montornès del Vallès és el manteniment de la via

Más detalles

SOL LICITUD D'EXEMPCIÓ DE L FCT

SOL LICITUD D'EXEMPCIÓ DE L FCT SOL LICITUD D'EXEMPCIÓ DE L FCT ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI 4 6. ACTUACIÓ 4 6.1 PLANIFICACIÓ 4 6.2 REALITZACIÓ.

Más detalles

Logística sanitària en situació d emergències

Logística sanitària en situació d emergències Sanitat Logística sanitària en situació d emergències CFGM.EMS.M02/0.16 Emergències sanitàries Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada des

Más detalles

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL Article 1 Fonament i naturalesa En ús de les facultats concedides per l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril, Reguladora de les bases del règim

Más detalles

Atenció a l usuari amb discapacitat i diversitat funcional

Atenció a l usuari amb discapacitat i diversitat funcional Atenció a l usuari amb discapacitat i diversitat funcional Programa formatiu Setembre-desembre 2017 1 ATENCIÓ A L'USUARI AMB DISCAPACITAT I DIVERSITAT FUNCIONAL. Antecedents La instrucció enviada pel CatSalut

Más detalles

SIGAC. Guia d ús. Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius

SIGAC. Guia d ús. Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius SIGAC Guia d ús Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius 1 Què és el SIGAC? És l eina corporativa d ús intern de la Diputació de Barcelona per a la gestió i seguiment de totes les activitats

Más detalles

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils La tortuga Poruga Un nou material didàctic de l Estany de Sils 2ª Jornada de l Estany de Sils Temporània, Associació d Educació Ambiental de la Selva Joan Mas Josep Noguerol Llicenciats en Ciències Ambientals

Más detalles

PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A FUNCIONS I ÀMBITS D INTERVENCIÓ PROFESSIONAL COL LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA

PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A FUNCIONS I ÀMBITS D INTERVENCIÓ PROFESSIONAL COL LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A I ÀMBITS D INTERVENCIÓ PROFESSIONAL PEDAGOG/A DE DESENVOLUPAMENT ORGANITZATIVA ANALÍTICA Educació, instrucció i formació global i específica socioeducatiu global i específic

Más detalles

Higiene del medi hospitalari i neteja del material

Higiene del medi hospitalari i neteja del material Sanitat Higiene del medi hospitalari i neteja del material CFGM.1601.C06/0.10 CFGM - Cures Auxiliars d Infermeria Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per

Más detalles

BOUPV Butlletí Oficial de la Universitat Politècnica de València 02/2014

BOUPV Butlletí Oficial de la Universitat Politècnica de València 02/2014 31 PLA AMBIENTAL 2014 DE LA UNIVERSITAT POLI TÈC NICA DE VALÈNCIA (Aprovat pel Consell de Govern en la sessió de 15 d abril de 2014) Objectiu 1: Reduir un 1% el consum d energia elèctrica per superfície

Más detalles

II CONGRÉS DE L AIGUA A CATALUNYA L AIGUA COM A RECURS SOSTENIBLE. EL PRAT SUD: L ÚS D AIGUA REGENERADA EN LA DESCÀRREGA DE SANITARIS (WC s)

II CONGRÉS DE L AIGUA A CATALUNYA L AIGUA COM A RECURS SOSTENIBLE. EL PRAT SUD: L ÚS D AIGUA REGENERADA EN LA DESCÀRREGA DE SANITARIS (WC s) II CONGRÉS DE L AIGUA A CATALUNYA L AIGUA COM A RECURS SOSTENIBLE EL PRAT SUD: L ÚS D AIGUA REGENERADA EN LA DESCÀRREGA DE SANITARIS (WC s) Cosmocaixa, Barcelona, 22 i 23 de març de 2017 EL MUNICIPI DEL

Más detalles

RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL 2017

RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL 2017 RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL 2017 Aprovada pel Consell General de data 14 d octubre de 2016 ÍNDEX SERVEIS CENTRALS DIRECTOR/A D ADMINISTRACIÓ I RECURSOS... 3 DIRECTOR/A TÈCNIC/A DE COORDINACIÓ I SERVEIS...

Más detalles

ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014

ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ÍNDEX 1.-Enquestes Satisfacció... pàg. 1 2.-Resultats de les enquestes... pàg. 1 2.1-Enquestes als usuaris... pàg. 1 2.2-Enquestes als familiars...

Más detalles

Metodologia de la intervenció social

Metodologia de la intervenció social Serveis socioculturals i a la comunitat Metodologia de la intervenció social CFGS.ISO.M02/0.14 CFGS - Integració social Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

512 a GASETA MUNICIPAL DE BARCELONA aa NÚM. 5 a 10-II-2008

512 a GASETA MUNICIPAL DE BARCELONA aa NÚM. 5 a 10-II-2008 512 a GASETA MUNICIPAL DE BARCELONA aa NÚM. 5 a 10-II-2008 ANNEX 2: ORGANIGRAMA Organigrama provisional de la Gerència de Medi Ambient Gerència de Medi Ambient Organismes adscrits Institut Municipal de

Más detalles

Nou Pla d Acció AL 21

Nou Pla d Acció AL 21 Nou Pla d Acció AL 21 2014 FASE I Actualització del diagnòstic Àmbits d acció, línies estratègiques Detecció punts i forts punts febles Pluja d idees i suggeriments Revisió i estructuració de propostes

Más detalles

CARTA DE SERVEIS DE PROTECCIÓ CIVIL DE SABADELL

CARTA DE SERVEIS DE PROTECCIÓ CIVIL DE SABADELL ANNEX: CARTA DE SERVEIS DE PROTECCIÓ CIVIL DE SABADELL PRESENTACIÓ En un procés de millora del funcionament de les administracions públiques, cal incorporar mitjans i instruments per donar resposta a la

Más detalles

NORMATIVA URBANISTICA DE REFERENCIA

NORMATIVA URBANISTICA DE REFERENCIA CONDICIONS TÈCNIQUES I D EMPLAÇAMENT PER LA IMPLANTACIÓ EN UN EDIFICI EXISTENT D UN ESTABLIMENT D ÚS RESIDENCIAL PUBLIC (PENSIÓ) AL TERME MUNICIPAL DE BARCELONA. Definició ús residencial públic: Edifici

Más detalles

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés.

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés. NOTA ACLARIDORA SOBRE LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER EFECTUAR ELS TRÀMITS ASSOCIATS A LES INSTAL LACIONS DE BAIXA TENSIÓ DAVANT DE LES EMPRESES DISTRIBUÏDORES ELÈCTRIQUES Aquesta nota sintetitza els criteris

Más detalles

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010 PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PER DUR A TERME EL DISSENY, LA CONSTRUCCIÓ I ADAPTACIÓ DE L STAND PROMOCIONAL DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE MALLORCA EN ELS SALONS NÀUTICS DE GÈNOVA, PARÍS I DUSSELDORF. Núm.

Más detalles

CURS: PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU

CURS: PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU CURS: PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU 4ª JORNADA : REFLEXIONS PRÀCTIQUES SOBRE LES ACTUACIONS POSTERIORS DE VERIFICACIÓ, CONTROL, INSPECCIÓ I RÈGIM SANCIONADOR Diferència

Más detalles

Programa d implantació de la responsabilitat social destinat a les pimes catalanes impulsat per:

Programa d implantació de la responsabilitat social destinat a les pimes catalanes impulsat per: Programa d implantació de la responsabilitat social destinat a les pimes catalanes impulsat per: Què és el programa RSE PIME? És un programa d implantació de la responsabilitat social a les pimes catalanes.

Más detalles

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat PROGRAMA LÀBORA Barcelona Mercat Laboral Reservat L Ajuntament de Barcelona presenta el Programa LÀBORA. Una iniciativa que ofereix a les empreses l oportunitat de participar en un projecte de responsabilitat

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

Procediment de neteja i manteniment d equipaments de gestió directa

Procediment de neteja i manteniment d equipaments de gestió directa A. OBJECTE B. ABAST C. REFERÈNCIES D. RESPONSABILITATS E. DESCRIPCIÓ DEL PROCEDIMENT E.1 Neteja i manteniment del coll d Estenalles. E.2 Neteja i manteniment de l oficina del parc a la Mata. E.4. Del seguiment

Más detalles

PROGRAMA SALUT I ESCOLA. Sílvia Pérez Cabrera. DUE Pediatria. CAP Vila Olimpica Barcelona 4/4/2017 Hospital del Mar

PROGRAMA SALUT I ESCOLA. Sílvia Pérez Cabrera. DUE Pediatria. CAP Vila Olimpica Barcelona 4/4/2017 Hospital del Mar PROGRAMA SALUT I ESCOLA Sílvia Pérez Cabrera. DUE Pediatria. CAP Vila Olimpica Barcelona 4/4/2017 Hospital del Mar Introducció; El Fi del Programa Salut i escola, (PSiE) és millorar la salut dels adolescents

Más detalles

Conselleria de Territorio y Vivienda. Conselleria de Territori i Habitatge. Núm /

Conselleria de Territorio y Vivienda. Conselleria de Territori i Habitatge. Núm / Núm. 5.455 / 21.02.2007 8746 Conselleria de Territori i Habitatge ORDRE de 15 de febrer de 2007, de la Conselleria de Territori i Habitatge, per la qual es desenvolupa el Reglament Orgànic i Funcional

Más detalles

PSQ CAT 21 COPSOQ (Versió 1.5) VERSIÓ CURTA

PSQ CAT 21 COPSOQ (Versió 1.5) VERSIÓ CURTA PSQ CAT 21 COPSOQ (Versió 1.5) VERSIÓ CURTA Parts promotores implicades Subdirecció general de Seguretat i Salut laboral del Departament de treball. Centre de Seguretat i Salut laboral (Tècnics psicosocial).

Más detalles

REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT

REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT Exposició de motius El Consell Municipal de Medi Ambient és un òrgan consultiu i de participació de l Ajuntament de Montmeló, en el qual hi participen totes

Más detalles

ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA

ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA SERVEIS TÈCNICS MUNICIPALS FEBRER 2012 ÍNDEX Pàg. 1.- ORDENANÇA 2 Article 1.- Objecte... 2 Article 2.-

Más detalles

Directrius dels Plans de Mobilitat Urbana

Directrius dels Plans de Mobilitat Urbana Directrius dels Plans de Mobilitat Urbana Paloma Sánchez-Contador Cap de la Oficina de Mobilitat i Seguretat Viària Àrea de Territori i Sostenibilitat 1 Què fem? Gerència de Serveis d Infraestructures

Más detalles

principals i aplicació

principals i aplicació L Ll i d i t l í t í ti La Llei d espais naturals: orígens, característiques principals i aplicació Índex 1. El context general. Algunes referències sobre la situació del Patrimoni natural en el moment

Más detalles

Estudi sobre la problemàtica residencial a les urbanitzacions de baixa densitat de la comarca del Garraf

Estudi sobre la problemàtica residencial a les urbanitzacions de baixa densitat de la comarca del Garraf Estudi sobre la problemàtica residencial a les urbanitzacions de baixa densitat de la comarca del Garraf Redacció Col lectiu Punt 6, SCCL Gestió Isabel Ezpeleta García, Advocada Oficina d Habitatge - GSHUA

Más detalles

Direcció d Empreses. Curs de. Escenaris d entorn de coneixements: Gestió directiva de projectes

Direcció d Empreses. Curs de. Escenaris d entorn de coneixements: Gestió directiva de projectes Curs de Direcció d Empreses Escenaris d entorn de coneixements: Gestió directiva de projectes Prof. Dr. M. Subirachs Torné - núm. 1 La gestió directiva de projectes El model de direcció de projectes Les

Más detalles

LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL

LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL S E G O N A E D I C I Ó D E S A B A D E L L U N I V E R S I T A T D E L 7 A L 1 1 D E J U L I O L D E 2 0 0 3 LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL LES ESTRATÈGIES LOCALS EN LA MOBILITAT URBANA Joan Carles

Más detalles

LA PREVENCIÓ EN ELS INCENDIS FORESTALS DESPRÉS DELS INCENDIS DE L EMPORDÀ DEL 2012

LA PREVENCIÓ EN ELS INCENDIS FORESTALS DESPRÉS DELS INCENDIS DE L EMPORDÀ DEL 2012 LA PREVENCIÓ EN ELS INCENDIS FORESTALS DESPRÉS DELS INCENDIS DE L EMPORDÀ DEL 2012 Actuacions transversals i coordinació a comarques gironines de la Generalitat (Departaments d Interiori d Agricultura,

Más detalles

REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS

REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS Article 1. Llobet i Gibert de Vidreres és un organisme d assessorament, consulta, proposta i participació

Más detalles

PROCEDIMENT D AUDITORIA INTERNA

PROCEDIMENT D AUDITORIA INTERNA PROCEDIMENT D AUDITORIA INTERNA ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI 4 6. ACTUACIÓ 4 6.1 PLANIFICACIÓ 4 6.2 REALITZACIÓ

Más detalles

ESTUDI PREVI NOVA ESTACIÓ REUS BELLISSENS NOVA ESTACIÓ REUS-BELLISSENS

ESTUDI PREVI NOVA ESTACIÓ REUS BELLISSENS NOVA ESTACIÓ REUS-BELLISSENS ESTUDI PREVI NOVA ESTACIÓ REUS BELLISSENS NOVA ESTACIÓ REUS-BELLISSENS OBJECTIU ESTUDI PREVI DE NOVA L ESTUDI ESTACIÓ PREVI REUS BELLISSENS EL DEPARTAMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT HA REDACTAT UN ESTUDI

Más detalles

Programa pilot d implantació de sistemes de gestió ambiental en 11 centres educatius. Juny 2007

Programa pilot d implantació de sistemes de gestió ambiental en 11 centres educatius. Juny 2007 Programa pilot d implantació de sistemes de gestió ambiental en 11 centres educatius Juny 2007 INDEX Objectiu del projecte Normalització de la gestió ambiental Agents implicats Fases del projecte Temporalització

Más detalles

DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT I HABITATGE

DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT I HABITATGE Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5664 6.7.2010 51919 DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT I HABITATGE DECRET 87/2010, de 29 de juny, pel qual s aprova el Programa de gestió de residus municipals

Más detalles

Identificant e-documents vitals a les universitats públiques catalanes: el cas de la UPF i la UdG

Identificant e-documents vitals a les universitats públiques catalanes: el cas de la UPF i la UdG Identificant e-documents vitals a les universitats públiques catalanes: el cas de la UPF i la UdG Eva Roca Marquès Universitat Pompeu Fabra Miquel Serra Fernández Universitat de Girona Objectius: Donar

Más detalles

ELS ESTABLIMENTS DE TURISME RURAL A CATALUNYA ASPECTES LEGALS

ELS ESTABLIMENTS DE TURISME RURAL A CATALUNYA ASPECTES LEGALS ELS ESTABLIMENTS DE TURISME RURAL A CATALUNYA ASPECTES LEGALS Isabel Miquel Macià ECAE 23 de novembre de 2010 ESTABLIMENTS DE TURISME RURAL AGROTURISME: titular amb rendes agràries ALLOTJAMENT RURAL:

Más detalles

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació.

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. Experiència a Fogars de la Selva - Redacció del Pla Local de Joventut - Aproximació a les percepcions i opinions

Más detalles

Gestió logística i comercial

Gestió logística i comercial Administració i gestió Gestió logística i comercial CFGS.AFI.M10/0.14 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per l editorial

Más detalles

Utilització d un programa informàtic per a la gestió del manteniment GMAO-IMAN-ACA: present i futur

Utilització d un programa informàtic per a la gestió del manteniment GMAO-IMAN-ACA: present i futur II JORNADES TÈCNIQUES DE GESTIÓ D ESTACIONS DEPURADORES D AIGÜES RESIDUALS Utilització d un programa informàtic per a la gestió del manteniment GMAO-IMAN-: present i futur Jordi Robustè () Rafel Vinyes

Más detalles

ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES 4. DEFINICIONS 5. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS 6. SEGUIMENT I MESURA 7.

ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES 4. DEFINICIONS 5. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS 6. SEGUIMENT I MESURA 7. ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / RMATIVES 4. DEFINICIONS 5. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS 6. SEGUIMENT I MESURA 7. EVIDÈNCIES 8. RESPONSABILITATS 9. FITXA RESUM 10. FLUXGRAMA 15 de

Más detalles

La norma ISO 22000:2005 de Seguretat Alimentària

La norma ISO 22000:2005 de Seguretat Alimentària La norma ISO 22000:2005 de Seguretat Alimentària des de la perspectiva de l aigua l potable Albert Arques És s un Sistema de Gestió de la innocuïtat dels aliments Marca els Requisits per a qualsevol organització

Más detalles

Consultoria Cultura 2016

Consultoria Cultura 2016 Consultoria Cultura 2016 09 FEB. 2016 Jordi Sellas DG de Creació i Empreses Culturals Consultoria Cultura 2016 09 FEB. 2016 Edgar Garcia Dir. Àrea Empresa ICEC Sergi Orobitg Tècnic de l SDE Consultoria

Más detalles

BARCELONA DE SERVEIS MUNICIPALS, S.A.

BARCELONA DE SERVEIS MUNICIPALS, S.A. Març 2016 BARCELONA DE SERVEIS MUNICIPALS, S.A. PLEC TÈCNIC DEL PROCEDIMENT PER A LA CONTRACTACIÓ DELS SERVEIS DE COORDINACIÓ D ACTIVITATS EMPRESARIALS QUE LI CORRESPONT REALITZAR A B:SM PEL SERVEIS QUE

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Economia i Coneixement Comissió Central de Subministraments

Generalitat de Catalunya Departament d Economia i Coneixement Comissió Central de Subministraments MARTA BRUGUERA I MIRONÈS, Secretària de la Comissió Central de Subministraments CERTIFICO Que en la reunió d aquesta Comissió de 26 de juny de 2014, s ha acordat: ANTECEDENTS 1. En sessió de 28 de maig

Más detalles

FITXA NÚM. 30 1/8 LOCALITZACIÓ TOPOGRÀFICA. ADREÇA PRINCIPAL: Guernica, Pl. de, ADREÇA SECUNDARIA: Riera Blanca, C.

FITXA NÚM. 30 1/8 LOCALITZACIÓ TOPOGRÀFICA. ADREÇA PRINCIPAL: Guernica, Pl. de, ADREÇA SECUNDARIA: Riera Blanca, C. FITXA NÚM. 30 1/8 LOCALITZACIÓ TOPOGRÀFICA ADREÇA PRINCIPAL: Guernica, Pl. de, 4-12 ADREÇA SECUNDARIA: Riera Blanca, C. de la, 36 i 44 FITXA NÚM. 30 2/8 DADES DE BASE ADREÇA PRINCIPAL: Guernica, Pl. de,

Más detalles

Guia pràctica. d organització d actes públics per a les entitats APLICACIÓ DE L ORDENANÇA DE VIA PÚBLICA

Guia pràctica. d organització d actes públics per a les entitats APLICACIÓ DE L ORDENANÇA DE VIA PÚBLICA Guia pràctica d organització d actes públics per a les entitats APLICACIÓ DE L ORDENANÇA DE VIA PÚBLICA Mataró - 2011 Índex 1. Plans d autoprotecció 7 2. Assegurança de responsabilitat civil 7 3. Vigilància

Más detalles

Implantació de sistemes d aigües grises

Implantació de sistemes d aigües grises Sant Cugat del Vallès Implantació de sistemes d aigües grises Marta Oliver Qualitat i Planificació Ambiental Servei de Medi Ambient 24 de març de 2015, Sant Cugat del Vallès 1. Perquè una ordenança d estalvi

Más detalles

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI

Más detalles

Què és? Som el que mengem

Què és? Som el que mengem Què és? Som el que mengem Natació Educativa Hoquei Medi Obert Act. aquàtica discapacitats Tallers Cuina L H Camina 100x100 SALUDABLE Dia Mundial de la Salut Jornades Adaptades INTRO Activitat física i

Más detalles

Autonomia personal i salut infantil

Autonomia personal i salut infantil Serveis socioculturals i a la comunitat Autonomia personal i salut infantil CFGS.EDI.M03/0.10 CFGS - Educació infantil Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

Gestió de la documentació jurídica i empresarial

Gestió de la documentació jurídica i empresarial Administració i gestió Gestió de la documentació jurídica i empresarial CFGS.AFI.M02/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat

Más detalles

Recursos humans i responsabilitat social corporativa

Recursos humans i responsabilitat social corporativa Administració i gestió Recursos humans i responsabilitat social corporativa CFGS.AFI.M04/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat

Más detalles

Avaluació anual de centres (AVAC)

Avaluació anual de centres (AVAC) Avaluació anual de centres (AVAC) Subdirecció General de la Inspecció d Educació Informació per als centres Setembre 2015 Justificació de l actuació En el marc de l Ofensiva de país a favor de l èxit educatiu:

Más detalles

CAMPANYA RECOLLIDA DE MOSTRES DE GELATS I ORXATES. Juliol 2015 ÍNDEX

CAMPANYA RECOLLIDA DE MOSTRES DE GELATS I ORXATES. Juliol 2015 ÍNDEX Àrea de Serveis Personals, Benestar i Famílies Servei de Salut Pública, Acció Comunitària i Atenció als Consumidors CAMPANYA RECOLLIDA DE MOSTRES DE GELATS I ORXATES Juliol 2015 ÍNDEX 1. INTRODUCCIÓ...

Más detalles

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: pàg 2/6 Índex CONDICIONS ESPECÍFIQUES DE PRESTACIÓ DEL SERVEI... 3 1. OBJECTE... 3 2. ÀMBIT SUBJECTIU DE PRESTACIÓ DEL SERVEI...

Más detalles

APPC/prerequisits/bones pràctiques de manipulació/factor de perill/neteja i desinfecció/seguretat alimentària/higiene alimentària.

APPC/prerequisits/bones pràctiques de manipulació/factor de perill/neteja i desinfecció/seguretat alimentària/higiene alimentària. Títol: Descripció: Paraules clau: INFORMACIÓ GENERAL Autocontrol basat en el APPCC en restauració Mitjançant un escenari virtual, que representa el procés productiu d una empresa de restauració, els alumnes,

Más detalles

SEGUIMENT I AVALUACIÓ DELS PLANS D ACCIÓ DE L AGENDA 21 LOCAL

SEGUIMENT I AVALUACIÓ DELS PLANS D ACCIÓ DE L AGENDA 21 LOCAL SEGUIMENT I AVALUACIÓ DELS PLANS D ACCIÓ DE L AGENDA 21 LOCAL OFICINA TÈCNICA DE CANVI CLIMÀTIC I SOSTENIBILITAT ÀREA DE MEDI AMBIENT DIPUTACIÓ DE BARCELONA 1. INTRODUCCIÓ El programa d Agendes 21 Locals

Más detalles

FITXA DE PROCÉS NUM.REVISIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ. 00 Versió original 10/03/2015

FITXA DE PROCÉS NUM.REVISIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ. 00 Versió original 10/03/2015 Codi: Pàg. 1 de 8 Relació de modificacions NUM.REVISIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ 00 Versió original 10/03/2015 1. NOM I CODI DEL PROCÉS Manteniment de plantilles i planificació docent 2. TIPUS DE PROCÉS

Más detalles

EL PROCÉS DE SELECCIÓ

EL PROCÉS DE SELECCIÓ EL PROCÉS DE SELECCIÓ TÈCNIQUES DE RECERCA DE FEINA Unitat de Promoció Econòmica Itàlia, 50 1a planta 08320 El Masnou Tel: 93 540 62 00 e-mail: p.economica@elmasnou.cat EL PROCÉS DE SELECCIÓ En tota recerca

Más detalles

Catàleg de Serveis 2014 Direcció de Relacions Internacionals. Barcelona, 12 de febrer de 2014

Catàleg de Serveis 2014 Direcció de Relacions Internacionals. Barcelona, 12 de febrer de 2014 Catàleg de Serveis 2014 Direcció de Relacions Internacionals Barcelona, 12 de febrer de 2014 Direcció de Relacions Internacionals Catàleg 2014 Programa de suport a la cooperació internacional i la projecció

Más detalles

PROJECTE PROFESSIONAL

PROJECTE PROFESSIONAL CONSTRUEIX EL TEU PROJECTE PROFESSIONAL. DOSSIER DE PROJECTE PROFESSIONAL EL PROJECTE PROFESSIONAL RECORDA ELS ELEMENTS DEL PROJECTE RPOFESSIONAL Què vull? Interessos i motivacions Alternatives d objectiu/s

Más detalles

ORDENACIÓ DE L ESPAI I L ACCÉS A ESTACIONS D AUTOBUSOS

ORDENACIÓ DE L ESPAI I L ACCÉS A ESTACIONS D AUTOBUSOS ORDENACIÓ DE L ESPAI I L ACCÉS A ESTACIONS D AUTOBUSOS Juny de 2013 IX Jornada tècnica de mobilitat local: Espai viari i autobús 1 INDEX 1. Les estacions d autobusos de la Generalitat de Catalunya 2. Estacions

Más detalles

Aplicació a Catalunya de la ITC AEM 1 Ordre EMO/254/2013 Departament d Empresa i Ocupació

Aplicació a Catalunya de la ITC AEM 1 Ordre EMO/254/2013 Departament d Empresa i Ocupació Aplicació a Catalunya de la ITC AEM 1 Ordre EMO/254/2013 Departament d Empresa i Ocupació Subdirecció General de Seguretat Industrial 14 de novembre de 2013 Aplicació a Catalunya de la nova ITC AEM 1 Algunes

Más detalles