Instruccions per a la redacció de projectes del Departament d Ensenyament

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Instruccions per a la redacció de projectes del Departament d Ensenyament"

Transcripción

1 Instruccions per a la redacció de projectes del Departament d Ensenyament CONSIDERACIONS RELATIVES A L ESTRUCTURACIÓ I EL CONTINGUT DE LA DOCUMENTACIÓ DELS PROJECTES

2 Els projectes de Centres educatius del Departament d Ensenyament hauran de complir les especificacions de la vigent LLEI CONTRACTES DEL SECTOR PÚBLIC i les disposicions que la desenvolupen. El Reglament General de Contractes de l Estat ( RD 1098/01 ) estableix que les unitats de Supervisió de Projectes, entre altres funcions: examinaran els projectes i avantprojectes reclamant els aclariments i ampliacions de dades, estudis o rectificacions que es creguin oportuns, i exigiran que es reparin els defectes observats, o reparant-los per si mateixes. Vigilaran el compliment de les disposicions legals aplicables al cas. Proposaran a l òrgan de contractació criteris i orientacions de caràcter tècnic. El recull d especificacions de projectes que segueix, pretén facilitar el compliment d aquestes funcions, a base de definir prèviament el contingut dels projectes, sortint al pas de les incidències que amb freqüència comporten retards en la tramitació dels projectes. Per altra part, les especificacions següents sobre la documentació de projecte tendeixen a normalitzar determinats aspectes de la informació que aquests han de contenir, a fi de: - Unificar l estructuració dels documents. - Permetre l elaboració estadística de la informació per tal d analitzar aspectes globals de la inversió del Departament. - Facilitar la difusió posterior d aquells temes que puguin ser d interès.

3 PRESENTACIÓ Els projectes lliurats al Departament hauran d incloure el Projecte Executiu, l estudi de seguretat, l estudi geotècnic, l aixecament topogràfic del solar i si s escau un estudi de patologies i un estudi de detall. S hauran de fer lliuraments parcials de l Avantprojecte, Projecte Bàsic i Projecte Executiu en els terminis establerts per l encàrrec. Des del lliurament de l Avantprojecte el còmput del termini global de redacció s aturarà 1 mes per permetre la revisió d aquest document. Aquesta revisió podrà generar la redacció d un nou Avantprojecte que reculli les modificacions proposades. L arquitecte haurà de desenvolupar, dins la redacció del projecte, les gestions davant organismes i companyes per la perfecta definició de tots els serveis i infrastructures, d acord amb les exigències de caràcter tècnic que s hagin establert. Durant la redacció del projecte, l arquitecte haurà de fer les consultes necessàries amb la Brigada corresponent de la Direcció General d Emergències i Seguretat Civil; la incorporació de l informe favorable resultant serà perceptiva en els casos de disparitat de criteris d aplicació de la llei entre el projecte i la secció de supervisió. El pressupost del projecte es farà amb el programa TCQ-2000 de l ITEC i els preus d aplicació seran els de l any en curs. El projecte s haurà d ajustar a la normativa vigent que sigui d aplicació i als Criteris per a la construcció de nous edificis per a centres docents públics del Departament d Ensenyament. A l a Secció de Supervisió es podrà presentar 1 exemplar complet del projecte (dels 3 previstos) i, una vegada revisat aquest, es complementarà amb els exemplars restants i els suports informàtics. L autor del projecte haurà de signar tota la documentació precisa. Una vegada acabada l obra l arquitecte haurà de fer lliurament del llibre de l edifici, així com de la documentació definitiva del projecte executat (us built). Observacions: Les carpetes i capses han de ser adequades a DIN A-3, i les etiquetes s han d ajustar al format proposat per als plànols.

4 RELACIÓ DE DOCUMENTS QUE HAN D INTEGRAR ELS PROJECTES DEL DEPARTAMENT AVANTPROJECTE La documentació a lliurar serà la definida a la Guia del contingut documental de l avantprojecte del Col legi d Arquitectes de Catalunya (COAC). El document de la Memòria inclourà a més a més: - Comparatiu de superfícies del projecte respecte a les del programa. - Comparatiu de paràmetres urbanístics. - Compliment de fitxes normatives de caràcter general ( barreres, incendis,..) - Recull de fotografies del solar i l entorn. - Estudi de patologies en cas de reforma. L Avantprojecte objecte de l encàrrec corresponent es compondrà de 2 exemplars en paper i 2 CD en format PDF. El Format de tots els documents serà en DIN A-3 (convertible a DIN A-1)

5 RELACIÓ DE DOCUMENTS QUE HAN D INTEGRAR ELS PROJECTES DEL DEPARTAMENT PROJECTE BÀSIC La documentació a lliurar serà la definida a la Guia del contingut documental del projecte bàsic del Col legi d Arquitectes de Catalunya (COAC). El document de la Memòria inclourà a més a més: - Quadre comparatiu de superfícies segons les característiques del programa adaptades al projecte concret. - Fitxes 01, 02, 06, 07 i 08 de les Instruccions per a la redacció de Projectes del Departament. - Document justificatiu del compliment de les mesures de protecció contra incendis. El projecte bàsic es compondrà de 3 exemplars amb les següents excepcions: 4 exemplars per Tarragona ciutat, 5 per Barcelona ciutat i en el cas de Sabadell els 3 exemplars aniran acompanyats d un estudi de detall. El Format de tots els documents serà en DIN A-3 (convertible a DIN A-1)

6 RELACIÓ DE DOCUMENTS QUE HAN D INTEGRAR ELS PROJECTES DEL DEPARTAMENT PROJECTE EXECUTIU La documentació a lliurar serà la definida a la Guia del contingut documental del projecte bàsic del Col legi d Arquitectes de Catalunya (COAC). El document de la MEMÒRIA inclourà a més a més: - Quadre comparatiu de superfícies segons les característiques del programa adaptades al projecte concret. - Fitxes 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07 i 08 de les Instruccions per a la redacció de Projectes del Departament. El document del PLEC DE CONDICIONS inclourà la Fitxa 09. Com a DOCUMENTS COMPLEMENTARIS caldrà incorporar: - Document per a la gestió de la Certificació Energètica de l Edifici (DIN A-4) - RESUM del projecte (DIN A-3) (El contingut mínim de cadascun d aquests documents es detalla més endavant) El projecte executiu objecte de l encàrrec corresponent es compondrà de: 3 exemplars en copia paper i 2 CD format PDF i 2 CD en suport informàtic (9 i 4 CD respectivament si l obra l ha de gestionar GISA) del projecte executiu complert. 2 exemplars en copia paper del document per gestionar la Certificació Energètica de l edifici. 2 exemplars en copia paper i 2 CD en format PDF del RESUM del projecte. El Format de tots els documents en paper del projecte executiu serà en DIN A-3 (convertible a DIN A-1) Si la gestió de l obra ha de ser portada per la empresa GISA, el projecte s haurà d estructurar seguint l esquema de l apartat Estructuració del projecte d edificació del Plec vigent G-PLP- 08v08 Plec de redacció de projectes executius- Edificació de GISA ( excloent l apartat de Medi ambient i Consums energètics).

7 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE EXECUTIU DOCUMENT I MEMORIA Memòria Descriptiva (Dades Generals) Memòria Constructiva - Objecte del projecte / Fitxa 01 - Agents del projecte - Informació prèvia / Fitxa 02 - Dades urbanístiques - Descripció del projecte / Fitxa 03 - Quadre de superfícies - Prestacions de l edifici - Fitxes resum / Fitxa 04 Resum de característiques econòmiques Fitxa 05 Dades de contractació de subministraments i serv. S estructurarà seguint els següents apartats: Annexes a la Memòria Compliment de normativa Memòria d execució - Treballs previs - Sustentació de l edifici i moviment de terres - Sistema estructural - Sistema envolvent i acabats exteriors - Sistema de compartimentació i acabats interiors - Equipament - Urbanització - Construccions i instal lacions temporals - Topogràfic - Estudi geotècnic - Càlculs de l estructura - Càlculs d instal lacions - Protecció contra incendis - Estudi de gestió de residus - Certificació d Eficiència Energètica - Estudi de Seguretat i Salut - Instruccions d ús i manteniment - Control de qualitat - Estudi de Patologies (obres reforma) - Compliment de CTE - Compliment altres Reglaments i Disposicions - Ecoeficiència - Fitxa 06 - Supressió de barreres Arquitectòniques - Fitxa 07 - Seguretat de les persones - Fitxa 08 - Declaracions bàsiques relatives al projecte/ relació de normativa aplicable - Pla de treballs - Termini d execució - Estudi de fases

8 DOCUMENT II DOCUMENTACIÓ GRÀFICA Format Es proposa que el format dels plànols del projecte s ajusti tant al format DIN/A3 (convertible en DIN A-1). Els casos en que el projecte no ho permeti, es tractaran particularment. Nombre de còpies S hauran de lliurar al Departament 3 còpies del projecte executiu complert en paper i 2 CD en format PDF i 2 CD en suport informàtic. Si l obra posterior ha de ser gestionada per GISA es lliuraran addicionalment 7 CD en format PDF i 2 CD en suport informàtic. Del RESUM del projecte es lliuraran 2 còpies en paper i 2 CD en format PDF. Del Dossier per a la Certificació Energètica es lliuraran 2 còpies en paper. Caràtules Els plànols de projecte adoptaran la caràtula que s adjunta, que haurà d emplenar-se amb les dades corresponents. Aquesta caràtula unificada podrà completar-se amb qualsevol informació que l autor consideri convenient, o afegir-hi la caràtula pròpia dels estudis corresponents. (Al CD d aquestes Instruccions s adjunta l arxiu CAD de la caràtula) Plànols necessaris Els projectes, en tot cas, hauran de contenir els plànols necessaris per a definir correctament l objecte, i per a garantir (en les condicions que es realitzarà la contractació de l obra corresponent i que l arquitecte coneix i ha de prendre en consideració) la realització de l obra projectada fins i tot en el cas que la direcció de les obres sigui realitzada per un tècnic diferent de l autor del projecte, d acord amb el que estableix el Reglamento General de Contratación de Obras del Estado. DOCUMENT III PLEC DE CONDICIONS Plec de Clàusules administratives Aquestes condicions no són fixades per l arquitecte autor del projecte, sinó directament per l Administració, a través del plec de clàusules administratives generals i particulars, i que formaran part de l expedient de contractació. Fitxa 09 - Addicional al Plec de condicions El Servei de Contractació disposa d exemplars d aquests documents per a consulta dels tècnics que han de redactar els projectes. Plec de Condicions tècniques particulars Podrà fer referència a la normativa vigent, en què l arquitecte establirà les condicions següents: - De recepció i acceptació dels materials i elements. - Condicions d execució. - Exigències per a l acceptació de les diferents unitats d obra. L estructuració dels apartats de les Condicions Tècniques Particulars serà d acord amb els capítols de l Estat d Amidaments, en la mesura en què això sigui possible.

9 DOCUMENT IV AMIDAMENTS DOCUMENT V PRESSUPOST S estructurarà seguint els següents capítols: - Treballs previs - Sustentació de l edifici i moviment de terres - Sistema estructural - Sistema envolvent i acabats exteriors - Sistema de compartimentació i acabats interiors - Equipament - Urbanització - Construccions i instal lacions temporals - Estudi de seguretat i salut - Estudi de gestió de residus El pressupost s ajustarà als preus ITEC de l any en curs i es farà en format TCQ. Estaran diferenciats els següents apartats: - Quadres de preus l i ll - Justificació de preus - Pressupost DOCUMENT VI PROJECTES PARCIALS I ALTRES DOCUMENTS COMPLEMENTARIS - Plans especials - Informes ACA, patrimoni, arqueològics, etc. - Altres DOCUMENT Vll DOCUMENTS ADDICIONALS Es presentaran com a exemplars a part del projecte executiu. - Dossier per la Certificació Energètica de l Edifici. - RESUM del projecte ( l arxiu en PDF de Resum del projecte pot estar inclòs al mateix CD on esta el PDF del projecte executiu).

10 CONTINGUT DEL RESUM DEL PROJECTE - Portada - MD Memòria descriptiva MD.1 Objecte del projecte 1.01 Objecte del projecte 1.02 Agents FITXA 01 Agents del projecte MD.2 Informació prèvia 2.01 Antecedents de partida i dades d'entorn Descripció del solar 2.02 Normativa urbanística i altres normatives de planejament de compliment FITXA 02 Dades urbanístiques MD.3 Descripció del projecte 3.01 Compliment del Codi Tècnic Requisit bàsic de Funcionalitat (LOE) 3.03 Característiques i paràmetres generals de l'edifici FITXA 03 Quadre de superfícies. En cas d'obres de reforma i/o ampliació es distingirà clarament l'existent del que forma part de la proposta de projecte. Diferenciar les superfícies útils i les superfícies construïdes per planta i per tipus d'actuació, indicant els espais de nova construcció i els de reforma i ampliació. Descripció bàsica dels sistemes MD. 4 Prestacions de l'edifici Requisit bàsic de Seguretat (CTE) SE Seguretat estructural 4.02 SI Seguretat en cas d'incendi 4.03 SU Seguretat d'utilització 4.04 HS Salubritat (Higiene, salut i medi ambient) HR Protecció enfront del soroll HE Estalvi d'energia. MD 5. Fitxes resum FITXA 04 Resum de característiques econòmiques FITXA 05 Dades de contractació de subministraments i serveis - DGON Documentació gràfica DGON.A Definició geomètrica A.01 Plànol de situació A.02 Plànol d emplaçament. Indicar el nord. Indicar els carrers que donen al solar amb el seu nom. Indicar tots els accessos al centre. A.03 Plànol urbanístic i parcel lari A.04 Plànol topogràfic. EI plànols d'implantació de l'edifici al solar. A.05 Plantes generals. En cas d'obres de reforma i/o ampliació es grafiarà i distingirà clarament l'existent del que forma part de la proposta de projecte. Es disposaran per plantes per nivells amb especificació de les dependències i la seva distribució, ús de cadascuna amb la seva superfície en m2, cotes. A.06 Planta de cobertes Acotats A.07 Alçats generals. Acotats A.08 Seccions generals Acotats

11 CONTINGUT DEL DOCUMENT PER LA GESTIÓ DEL CERTIFICAT D EFICIÈNCIA ENERGÈTICA Certificat d'eficiència energètica d'edificis de nova construcció A partir de l'aprovació del Reial Decret 47/2007 es obligatori que els edificis de Nova construcció tinguin un Certificat d'eficiència Energètica. Aquest mateix decret estableix la existència de dos tipus de certificat: un en base a la qualificació energètica obtinguda a partir del Projecte Executiu, el Certificat d'eficiència Energètica del Projecte, i un en base a la qualificació del projecte acabat, el Certificat d'eficiència Energètica de l'edifici Acabat. Procediment d'obtenció Certificat d'eficiència Energètica del projecte : Obtenir la qualificació energètica de l'edifici (opció general CALENER VYP) Procedir a la certificació energètica del projecte: El programari de creació dels certificats es descarrega des de la web de l'icaen. Simultani a la inscripció en el registre d'activitats. Un cop obtingut en nº de registre, el programari crea automàticament un document PDF que consta de la sol licitud d'inscripció al registre i del Certificat d'eficiència Energètica de Projecte. El Certificat d'eficiència Energètica de Projecte ha d'estar visat pel tècnic responsable (es pot visar juntament amb el projecte) i les dades de promotor de la sol licitud d'inscripció al registre seran les de cada Servei territorial del Departament d'educació. Tota aquesta documentació ha de formar part del projecte. Documents a incloure als exemplars per a la gestió del Certificat : - Certificat d'eficiència Energètica de Projecte ( signat pel tècnic responsable i visat) - Els arxius del programa de càlcul de la qualificació (CALENER). - La sol licitud d'inscripció al registre (signada pel promotor). ( La gestió final amb l Institut Català de l Energia (ICAEN) la faran els Serveis Territorials. En 30 dies l'icaen haurà d enviar al Servei Territorial, per correu electrònic i PDF, l etiqueta de qualificació energètica de l'edifici en fase de projecte ).

12 FITXES FITXA 01 - AGENTS DEL PROJECTE FITXA 02 - DADES URBANÍSTIQUES Segons el model, indicant: situació del planejament, qualificació urbanística, ordenances d ampliació, condicions d edificació, etc., i justificació del seu compliment. FITXA 03 - QUADRE DE SUPERFÍCIES En els casos que la convocatòria del projecte contempli Ampliació i Obra de Reforma, cal omplir-la dues vegades. Cal definir les superfícies per plantes, tant les útils com les construïdes. Els porxos han d estar repercutits al 50% en les superfícies construides. FITXA 04 - FITXA DE RESUM DE CARACTERÍSTIQUES ECONÒMIQUES Segons el model. Se n adjunta un exemplar en blanc i un complimentat, que serveix de referència, indicant: dades bàsiques del projecte, ràtios, pressupost per capítols de l edificació i tant per cent, pressupost per capítols de la urbanització i tant per cent d honoraris, pressupost total, etc. Ha d incloure el Pressupost de Supressió de Barreres Arquitectòniques i el Pressupost d Instal lacions Esportives. FITXA 05 - FITXA DE DADES CONTRACTACIÓ DE SUBMINISTRAMENTS I SERVEIS. FITXA 06 - FITXA DE SUPRESSIÓ DE BARRERES ARQUITECTÒNIQUES FITXA 07 - FITXA DE SEGURETAT DE LES PERSONES FITXA 08 - FITXA DE DECLARACIONS BÀSIQUES Relatives al projecte, per part de l autor i la RELACIÓ DE LES PRINCIPALS DISPOSICIONS LEGALS VIGENTS EN MATÈRIA DE REDACCIÓ DE PROJECTES. Segons el model, indicant: que es tracta d un projecte d obra completa, que s ha disposat de la informació geotècnica i topogràfica necessàries, que el projecte compleix la normativa vigent per a construccions escolars, la normativa bàsica vigent, particularment la relativa a seguretat, i que el projecte s adapta a la normativa de caràcter urbanístic corresponent. FITXA 09 - ADDICIONAL AL PLEC DE CONDICIONS (Al CD d aquestes Instruccions s adjunten els arxius word de totes les fitxes)

13 Fitxa 01 Agents del projecte Projecte: Títol del projecte: Emplaçament: Clau: Promotor/s: Departament Representat per Gestió d infraestructures, sa. GISA A Adreça Carrer de Vergos núm Municipi Barcelona Codi Postal Projectista/es: Empresa Representat per: Arquitecte Col legiat Correu electrònic Telèfon Adreça Municipi núm. Codi Postal Tècnics col laboradors: Càlcul d estructura: Empresa Responsable Correu electrònic Adreça Municipi Telèfon núm. Codi Postal Càlcul d instal lacions: Empresa Responsable Correu electrònic Adreça Municipi Telèfon núm. Codi Postal Altres: Empresa Responsable Correu electrònic Adreça Municipi Telèfon núm. Codi Postal Altres tècnics o empreses col laboradores: Estudi geotècnic: Empresa Responsable Correu electrònic Adreça Municipi Telèfon núm. Codi Postal

14 Estudi de seguretat i salut: Empresa Responsable Correu electrònic Adreça Municipi Telèfon núm. Codi Postal Pla de Control de Qualitat Empresa Responsable Correu electrònic Adreça Municipi Telèfon núm. Codi Postal Estudi de Gestió de Residus de la construcció i d enderroc: Empresa Responsable Correu electrònic Adreça Municipi Telèfon núm. Codi Postal Estudi de Patologies i Informe de l estat de l edifici: Empresa Responsable Correu electrònic Adreça Municipi Telèfon núm. Codi Postal Instruccions d ús i manteniment: Empresa Responsable Correu electrònic Adreça Municipi Telèfon núm. Codi Postal Altres: Empresa Responsable Correu electrònic Adreça Municipi Telèfon núm. Codi Postal

15 Fitxa 02 Dades urbanístiques Projecte: Títol del projecte: Emplaçament: Clau: Dades urbanístiques: Planejament general vigent Data d aprovació Planejament complementari vigent Data d aprovació Classificació urbanística Qualificació del sòl Usos previstos pel planejament Superfície mínima de la parcel la Condicions d edificació Paràmetres planejament Paràmetres projecte Superfície mínima de la parcel la: m 2 Superfície de la parcel la: m 2 Ocupació de parcel la: % sòl Ocupació de parcel la: % sòl Volum edificable: m 3 /m 2 sòl Volum edificat : m 3 /m 2 sòl Sostre edificable: m 2 /m 2 sòl Sostre edificat: m 2 /m 2 sòl Altura reguladora i nombre de m Altura reguladora edificada i m plantes: nombre de plantes: Separació a límit de parcel la: m Separació a límit de parcel la: m Separació a carrer /s: m Separació a carrer /s: m Profunditat edificable: m Profunditat edificada: m Alçada màx./mín. planta baixa: m Alçada lliure planta baixa: m Alçada mínima planta pis: m Alçada lliure planta pis: m Condicions especials: Condicions especials

16 Fitxa 03 Quadres comparatius de superfícies Projecte: Títol del projecte: Emplaçament: Clau: Superfícies útils Planta Clau de local Denominació del local Superfície segons programa Superfície segons projecte TOTAL Superfície útil Superfícies construïdes Planta Superfície construïda edificada (100%) Superfície de porxos, terrasses... Total % TOTAL Superfície construïda Superfícies urbanitzades Localització Superfície urbanitzada TOTAL Superfície urbanitzada

17 Fitxa 04 Resum de característiques econòmiques Projecte: Títol del projecte: Emplaçament: Clau: Superfícies Superfície parcel la ocupada 0,00 m 2 Superfície construïda obra nova 0,00 m 2 Superfície parcel la sense ocupar 0,00 m 2 Superfície construïda obra reforma 0,00 m 2 Superfície parcel la total 0,00 m 2 Superfície urbanitzada 0,00 m 2 Obra nova Obra reforma Total PEM Pressupost d execució material per capítols import % import % import % 00 Treballs previs 0,00 0,00 0,00 01 Sustentació de l edifici i moviment de terres 0,00 0,00 0,00 02 Sistema estructural 0,00 0,00 0,00 03 Sistema d envolvent i acabats exteriors 0,00 0,00 0,00 04 Sistema de compartimentació i acabats interiors 0,00 0,00 0,00 05 Sistema de condicionaments, instal lacions i serveis 0,00 0,00 0,00 06 Equipament 0,00 0,00 0,00 07 Urbanització dels espais exteriors 0,00 0,00 0,00 08 Construccions i instal lacions temporals 0,00 0,00 0,00 SS Estudi de seguretat i salut 0,00 SS Estudi de gestió de residus 0,00 PEM Pressupost d execució material 0,00 0,00 0,00 PEC Pressupost total d execució per contracte PEM Pressupost total d'execució material 0,00 13 % Despeses generals 0,00 6 % Benefici industrial 0,00 Total 0,00 IVA 0,00 PEC Pressupost total d execució per contracte 0,00 Pressupost total del Pla de control de qualitat Pressupost del Pla de control de qualitat (PEC sense IVA) 0,00 PEC Pressupost per contracte del Pla de control de qualitat 0,00 Repercussions PEM / superfície obra nova / m 2 PEC / superfície obra nova / m 2 PEM / superfície obra reforma / m 2 PEC / superfície obra reforma / m 2 PEM / superfície urbanització / m 2 PEC / superfície urbanització / m 2 PEM / supressió barreres / m 2 PEC / supressió barreres / m 2 Percentatge de la Seguretat i Salut % Percentatge del Control de qualitat % Percentatge de la Gestió de Residus % Despeses indirectes % PEC SUPRESSIÓ BARRERES PEC INSTAL LACIONS ESPORTIVES

18 Fitxa 05 Dades de contractació de subministraments i serveis Projecte: Títol del projecte: Emplaçament: Clau: Sanejament: Localització xarxa publica Profunditat Sistema separatiu / unitari Aigua: Cabal a contractar m 3 /h Cabal de càlcul Cabal d instal lació Diàmetre de connexió de servei Posició de comptador Electricitat: Potència a contractar Potència de càlcul Potència instal lada Posició connexió de servei Combustible: Gas Cabal a contractar m 3 / h. Cabal de càlcul Cabal d instal lació Diàmetre de connexió de servei Posició de comptador Gas-oil Capacitat del tanc en litres Posició de la zona de càrrega Posició del tanc

19 Fitxa 06 Supressió de Barreres Arquitectòniques El projecte de situat al carrer de del municipi de redactat per Compleix els requeriments que estableixen les instruccions i la normativa que són aplicables en la redacció de projectes d edificis d ús públic en matèria de supressió de barreres arquitectòniques: Llei 13/82 d integració social dels Minusvàlids, Títol IX, sec. 1a sobre Mobilitat i Barreres Arquitectòniques (arreu de l Estat). Llei 20/91 de Promoció de l Accessibilitat i de Supressió de Barreres Arquitectòniques. DOGC Decret 135/95 de desplegament de la Llei 20/1991 de promoció de l accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques i d aprovació del Codi d accessibilitat. DOGC Real Decret 505/2007 de Condicions bàsiques d accessibilitat i no discriminació de les persones amb discapacitat per l accés i utilització dels espais públics urbanitzats i edificacions. BOE Codi Tècnic de l Edificació (CTE). DB SUA Seguretat d utilització i accessibilitat. Data L autor / els autors del projecte Nota: aquesta fitxa s incorporarà a la Memòria descriptiva, MD.

20 Fitxa 07 Seguretat de les persones El projecte de situat al carrer de del municipi de redactat per Compleix els aspectes següents: Baranes Els ampits no permeten el pas de persones - entre elles els infants - a través d ells. No són escalables i en aquest sentit no disposen de barrots horitzontals, ni elements sobresortints que puguin fer de punts de recolzament. L alçada mínima de les baranes, mesurada des de qualsevol pla accessible als usuaris no és inferior a 110 cm. Per sota de 110 cm no hi ha cap forat que pugui ser travessat per una esfera de 10 cm de diàmetre a les Escoles i de 15 cm als Instituts. El passamà de les baranes compleix el que especifica la normativa sobre minusvàlids. Les baranes amb barrots verticals tenen una separació entre ells no superior a 10 cm. en les Escoles i a 15 cm als Instituts. Finestres i altres obertures Les finestres no tenen elements practicables per sota de l alçada de 1.10 m. mesurats des de qualsevol pla accessible (sol, lleixa, radiador) per a l usuari, o disposen de barra protectora fins aquesta alçada. Vidres Els vidres són laminats de seguretat,, integrats per dos fulls de gruix adequat a les seves dimensions en amplada i alçada (mínim 3+3). Pel que fa als vidres accessibles als usuaris dins de l ús habitual del centre, s ha tingut en compte la seva resistència pel que fa a impactes i pressió deguda a l acumulació de persones. Data L autor / els autors del projecte Nota: aquesta fitxa s incorporarà a la Memòria constructiva, MC.

21 Fitxa 08 Declaracions bàsiques relatives al projecte El projecte de situat al carrer de del municipi de redactat per Contempla una obra completa, capaç de prestar servei en el sentit exigit per la llei i reglament de Contractes de les Administracions Públiques. El projecte s ha redactat disposant de la informació geotècnica i topogràfica precisa i les solucions aplicades s hi adapten. El projecte compleix la normativa de caràcter urbanístic corresponent al solar i l autor del projecte ha obtingut la informació precisa i ha realitzat les consultes necessàries perquè el projecte pugui obtenir en el seu moment la corresponent llicència municipal d obres. El projecte compleix i incorpora totes les disposicions pertinents de la normativa bàsica vigent i en general totes les disposicions d obligat compliment, especialment aquelles relacionades amb aspectes de seguretat. S adjunta la relació d aquesta normativa. Data L autor / els autors del projecte Nota: aquesta fitxa s incorporarà a la Memòria descriptiva, MD.

22 Fitxa 09 Addicional al plec de condicions Les CONDICIONS ECONÒMIQUES I ADMINISTRATIVES d aplicació en aquesta obra, seran les recollides a la LLEI DE CONTRACTES DEL SECTOR PÚBLIC i REGLAMENT GENERAL DE CONTRACTACIÓ vigents, així com també les del Plec de Clàusules Administratives particulars del Departament d Ensenyament. Qualsevol altre consideració de caràcter econòmic o administratiu continguda en aquest plec particular, només serà d aplicació en allò que ampliï i no contradigui les disposicions abans esmentades. Data L autor / els autors del projecte El contractista l obra El director de

23 Model caràtula

24 OFICI D ENTREGA DE L AVANTPROJECTE L arquitecte presenta a la Subdirecció General de Construccions, Manteniment i Equipaments de Centres Públics del Departament d Ensenyament...exemplars de l AVANTPROJECTE de... a la localitat de... que va ser encarregat en data... acceptat en data... La documentació que integra l avantprojecte, d acord amb les condicions de l encàrrec, és la següent: Memòria expositiva i explicativa Memòria de compliment de CTE i altres reglaments i disposicions Plànols. Fotografies del solar i entorn Pressupost estimatiu Estudi de Patologies (en cas de Reforma) La qual cosa es fa constar a tots els efectes adients. L ARQUITECTE AUTOR DEL PROJECTE Registre d entrada Lloc i Data

25 OFICI D ENTREGA DEL PROJECTE BÀSIC L arquitecte presenta a la Subdirecció General de Construccions, Manteniment i Equipaments de Centres Públics del Departament d Ensenyament...exemplars del PROJECTE BÀSIC de... a la localitat de... que va ser encarregat en data... acceptat en data... La documentació que integra el projecte bàsic, d acord amb les condicions de l encàrrec, és la següent: Memòria expositiva i explicativa Memòria de compliment de CTE i altres Reglaments i Disposicions Plànols Pressupost aproximat Projectes Parcials i altres Documents Complementaris La qual cosa es fa constar als efectes adients. L ARQUITECTE AUTOR DEL PROJECTE Registre d entrada Lloc i Data

26 OFICI D ENTREGA DEL PROJECTE EXECUTIU L arquitecte presenta a la Subdirecció General de Construccions, Manteniment i Equipaments de Centres Públics del Departament d Ensenyament...exemplars del PROJECTE EXECUTIU de a la localitat de... que va ser encarregat en data... acceptat de data... d acord amb l avantprojecte en data... La documentació que integra el projecte, d acord amb les condicions de l encàrrec, és la següent: Dades Generals Memòria Constructiva Memòria de compliment del CTE i d altres Reglaments Annexes a la memòria Plànols Plec de Condicions Amidaments / Pressupost Projectes parcials i altres documents complementaris S adjunta a també: Dossier Certificació Eficiència Energètica Resum del projecte La qual cosa es fa constar als efectes adients. L ARQUITECTE AUTOR DEL PROJECTE

27 Lloc i Data Registre d entrada

GUIA TÈCNICA (Criteri d'interpretació de la Normativa de Protecció Contra Incendis)

GUIA TÈCNICA (Criteri d'interpretació de la Normativa de Protecció Contra Incendis) 1. OBJECTE Establir els criteris a tenir en compte en la justificació del compliment de la normativa relativa a resistència al foc de l estructura i evacuació dels ocupants. 2. ÀMBIT D'APLICACIÓ Intervencions

Más detalles

1. Objecte del contracte

1. Objecte del contracte PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES DEL CONTRACTE DE SERVEIS PER A LA IMPRESSIÓ DE MATERIAL DIVERS DE DIFUSIÓ DELS PROGRAMES DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA I COMPLEMENTARI DE L ACTIVITAT DEL CPNL. 1. Objecte

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

Instrucciones para la redacción de proyectos del Departament d Ensenyament

Instrucciones para la redacción de proyectos del Departament d Ensenyament Instrucciones para la redacción de proyectos del Departament d Ensenyament CONSIDERACIONES RELATIVAS A LA ESTRUCTURACIÓN Y EL CONTENIDO DE LA DOCUMENTACIÓN DE LOS PROYECTOS Sección de Supervisión de Proyectos

Más detalles

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: pàg 2/6 Índex CONDICIONS ESPECÍFIQUES DE PRESTACIÓ DEL SERVEI... 3 1. OBJECTE... 3 2. ÀMBIT SUBJECTIU DE PRESTACIÓ DEL SERVEI...

Más detalles

PROJECTES (ENGINYERIA INDUSTRIAL) // Josep Bellvehí i Xavier Espinach // ISBN:

PROJECTES (ENGINYERIA INDUSTRIAL) // Josep Bellvehí i Xavier Espinach // ISBN: PROJECTES (ENGINYERIA INDUSTRIAL) // Josep Bellvehí i Xavier Espinach // ISBN: 84-8458-226-4 181 CAPÍTOL 10 SEGURETAT I SALUT 10.1. INTRODUCCIÓ 10.2. ÀMBIT D APLICACIÓ 10.3. PRINCIPIS DE L ACCIÓ PREVENTIVA

Más detalles

EL PORTAL DE CONCILIACIONS

EL PORTAL DE CONCILIACIONS EL PORTAL DE CONCILIACIONS http://conciliacions.gencat.cat El Departament de Treball ha posat en funcionament el portal de conciliacions per fer efectiu el dret dels ciutadans a relacionar-se amb l Administració

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

CERTIFICACIÓ D EFICIÈNCIA ENERGÈTICA D EDIFICIS

CERTIFICACIÓ D EFICIÈNCIA ENERGÈTICA D EDIFICIS CERTIFICACIÓ D EFICIÈNCIA ENERGÈTICA D EDIFICIS Divisió de Gestió Energètica Institut Català d Energia Gener 2014 NOU PROCEDIMENT DE CERTIFICACIÓ A) PER QUÈ AQUESTS CANVIS? Atesa la probable aprovació

Más detalles

Com crear arxius PDF de documents tècnics

Com crear arxius PDF de documents tècnics Gescol com a eina de gestió de clients i encàrrecs Com crear arxius PDF de documents tècnics Amb el programa Adobe Acrobat Standard, es pot convertir tots els documents tècnics que s han d adjuntar amb

Más detalles

Qüestionari d avaluació

Qüestionari d avaluació Qüestionari d avaluació 2010 Guia d instruccions per complimentar el model de qüestionari d avaluació. març 2010 GS012010QP10001 I RESOLUCIÓ 2010 La Resolució TRE/3767/2009, de 30 de novembre (DOGC. Núm.5545,

Más detalles

Í N D E X. Cèdules Alta de sol licitud. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6

Í N D E X. Cèdules Alta de sol licitud. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6 N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6 Í N D E X 1. FUNCIONALITAT...2 1.1 Alta de sol licitud...2 1.1.1 Introducció dades...2 1.1.2 Resultat del procés...4 N. versió: 1.0. Pàg. 2 / 6 1. FUNCIONALITAT 1.1 Alta de sol

Más detalles

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles

Dept. Serveis Informàtics Cr Pere Martell 2 Tel Fax Tarragona

Dept. Serveis Informàtics Cr Pere Martell 2 Tel Fax Tarragona PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE HA DE REGIR LA CONTRACTACIÓ DEL SUBMINISTRAMENT DE DOS (2) EQUIPAMENTS PER A LA REALITZACIÓ DE CÒPIES DE SEGURETAT A DISC AMB EMMAGATZEMATGE DEDICAT, DEDUPLICACIÓ I

Más detalles

A. INFORMACIÓ GENERAL DE L'EMPRESA

A. INFORMACIÓ GENERAL DE L'EMPRESA Instruccions per la complementació i tramesa del formulari al Grup FGC: Per a emplenar els camps d aquest formulari, el podeu descarregar i omplir en el vostre ordinador o be imprimir i emplenar a ma.

Más detalles

CERTIFICAT TÈCNIC PER A LA POSADA EN FUNCIONAMENT D'ACTIVITAT, O MODIFICACIÓ

CERTIFICAT TÈCNIC PER A LA POSADA EN FUNCIONAMENT D'ACTIVITAT, O MODIFICACIÓ Espai reservat per a ús administratiu ÀREA D URBANISME I MEDI AMBIENT CERTIFICAT TÈCNIC PER A LA POSADA EN FUNCIONAMENT D'ACTIVITAT, O MODIFICACIÓ Dades del/ de la tècnic/a competent Nom i cognoms NIF/NIE

Más detalles

En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès.

En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès. ÍNDEX: En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès. (Es pot accedir-hi directament clicant damunt el punt en qüestió) 1. Tarifes

Más detalles

B DADES GENERALS / DATOS GENERALES

B DADES GENERALS / DATOS GENERALES (1/2) EXEMPLAR PER A LA DG DE PREVENCIÓ, EXTINCIÓ D'INCENDIS I EMERGÈNCIES / EJEMPLAR PARA LA DG DE PREVENCIÓN, EXTINCIÓN DE INCENDIOS Y EMERGENCIAS CIUDADANA A TIPUS DE SOL LICITUD / TIPO DE SOLICITUD

Más detalles

Seguretat informàtica

Seguretat informàtica Informàtica i comunicacions Seguretat informàtica CFGM.SMX.M06/0.09 CFGM - Sistemes microinformàtics i xarxes Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

INSTRUCCIONS QUE REGEIXEN L ADJUDICACIÓ DELS CONTRACTES NO SUBJECTES A REGULACIÓ HARMONITZADA DE L EMPRESA AIGÜES D OSONA, SA

INSTRUCCIONS QUE REGEIXEN L ADJUDICACIÓ DELS CONTRACTES NO SUBJECTES A REGULACIÓ HARMONITZADA DE L EMPRESA AIGÜES D OSONA, SA INSTRUCCIONS QUE REGEIXEN L ADJUDICACIÓ DELS CONTRACTES NO SUBJECTES A REGULACIÓ HARMONITZADA DE L EMPRESA AIGÜES D OSONA, SA AIGÜES D OSONA, SA és una empresa mixta, participada majoritàriament pel Consell

Más detalles

Què no és? Què és? Factura Electrònica (en el sector públic)

Què no és? Què és? Factura Electrònica (en el sector públic) FACTURACI Ó ELECTRÒNI CA Factura Electrònica (en el sector públic) Què és? És un document electrònic que: Viatja per mitjans electrònics Garanteix l autenticitat de l origen Garanteix la integritat it

Más detalles

FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LES PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE COL LABORACIÓ

FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LES PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE COL LABORACIÓ Pàg.: 1 de 6 PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE Pàg.: 2 de 6 FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LA PRESTACIÓ DEFINICIÓ DE LA PRESTACIÓ Nom de la prestació Descripció Tramitació de beques

Más detalles

PROPOSTA DE ADAPTACIÓ D UN SECTOR DE LA PLATJA DE COMA-RUGA, EN EL TERME MUNICIPAL D EL VENDRELL.

PROPOSTA DE ADAPTACIÓ D UN SECTOR DE LA PLATJA DE COMA-RUGA, EN EL TERME MUNICIPAL D EL VENDRELL. PROJECTE : FPTU 0403 PROPOSTA DE ADAPTACIÓ D UN SECTOR DE LA PLATJA DE COMA-RUGA, EN EL TERME MUNICIPAL D EL VENDRELL. Proposta de adaptació d un sector de la platja de Coma-ruga Justificació de la proposta.

Más detalles

ANNEX II: NORMATIVA TÈCNICA (paràmetres de revisió per als projectes tècnics amb consideració d obra menor segons la OROM)

ANNEX II: NORMATIVA TÈCNICA (paràmetres de revisió per als projectes tècnics amb consideració d obra menor segons la OROM) ANNEX II: NORMATIVA TÈCNICA (paràmetres de revisió per als projectes tècnics amb consideració d obra menor segons la OROM) Relació de paràmetres a comprovar segons normativa d aplicació CONDICIONS referides

Más detalles

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 NOTA INFORMATIVA REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 Auxiliar de gerontologia Els professionals que estan treballant actualment o s incorporin abans del 31 de

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

PLEC DE CONDICIONS Venda de desferra de carril, travesses de ferro i un dipòsit

PLEC DE CONDICIONS Venda de desferra de carril, travesses de ferro i un dipòsit PLEC DE CONDICIONS Venda de desferra de carril, travesses de ferro i un dipòsit Ref. S12/16 1 PLEC DE CONDICIONS REGULADORES PER A LA VENDA DESFERRA DE CARRIL, TRAVESSES DE FERRO I UN DIPÒSIT I N D E X

Más detalles

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT PLA DE MILLORA URBANA PMU 13 : Carrer Barcelona Novembre 2010, Aprovació inicial Girona EQUIP REDACTOR: TALLER D ARQUITECTURA I TERRITORI José González Baschwitz, arquitecte

Más detalles

Ajuntament de Vilafranca del Penedès DADES GENERALS

Ajuntament de Vilafranca del Penedès DADES GENERALS CERTIFICAT TÈCNIC D ADEQUACIÓ A LA LLEI 3/98, PER A ACTIVITATS DE L ANNEX III, SEGONS L ORDENANÇA REGULADORA DE LA INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ MUNICIPAL EN LES ACTIVITATS I INSTAL LACIONS DADES

Más detalles

Taula de manteniments i inspeccions obligatoris

Taula de manteniments i inspeccions obligatoris Taula de s i inspeccions obligatoris Electricitat alta tensió (> 1.000 V) Gasos Liquats del Petroli (GLP) Dipòsits Ampolles Legionel la Dipòsits de productes químics desinfecció vas A partir de 1000 l

Más detalles

Jornada sobre l impacte de les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals

Jornada sobre l impacte de les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals Jornada sobre l impacte les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals Llei 25/2013 27 sembre. Impuls la factura electrònica i creació l Comptable Factures 1 1 1 Objecte Objecte

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

PROCEDIMENT NEGOCIAT AMB PUBLICITAT PER A CONTRACTES D OBRES:

PROCEDIMENT NEGOCIAT AMB PUBLICITAT PER A CONTRACTES D OBRES: ANUNCI PROCEDIMENT NEGOCIAT AMB PUBLICITAT PER A CONTRACTES D OBRES: 1. Entitat adjudicadora : - Organisme: Ajuntament de Centelles - Dependència que tramita l expedient: Negociat de contractació general

Más detalles

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL Article 1 Fonament i naturalesa En ús de les facultats concedides per l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril, Reguladora de les bases del règim

Más detalles

VALORACIÓ PARCEL LA PASSEIG DE LA FITA / CARRER PANXO FERRER PP SOLICRUP. VILANOVA i la GELTRÚ PC.01. (268.4) 1. DADES BÀSIQUES.

VALORACIÓ PARCEL LA PASSEIG DE LA FITA / CARRER PANXO FERRER PP SOLICRUP. VILANOVA i la GELTRÚ PC.01. (268.4) 1. DADES BÀSIQUES. VALORACIÓ PARCEL LA PASSEIG DE LA FITA / CARRER PANXO FERRER PP SOLICRUP VILANOVA i la GELTRÚ PC.01. (268.4) 1. DADES BÀSIQUES. Emplaçament (el lateral vertical indica el nord) 1 Vista aèria de la parcel

Más detalles

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015 Dades d identificació de la persona sol licitant / Datos de identificación de la persona solicitante Nom / Nombre Primer cognom / Primer apellido Segon cognom / Segundo apellido Tipus identificador / Tipo

Más detalles

Preguntes més freqüents

Preguntes més freqüents Preguntes més freqüents Ordre EMO/381/2014, de 22 de desembre, per la qual s aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a la Xarxa d impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya,

Más detalles

Guia d aules virtuals

Guia d aules virtuals Guia d aules virtuals Sumari 1. Introducció... 3 2. Els centres virtuals... 4 3. Com crear una aula virtual... 5 AULA... 6 ADMINISTRADORS D AULA... 7 CONTINGUTS... 8 4. Com associar un alumne a una aula

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

Criteris sobre l aplicació del Reglament electrotècnic per a baixa tensió

Criteris sobre l aplicació del Reglament electrotècnic per a baixa tensió Criteris sobre l aplicació del Reglament electrotècnic per a baixa tensió OO. Àmbit general 00-01 En l Annex 3 de la Guia tècnica del REBT, en el càlcul de la Corrent de Curtcircuit (I cc ) es considera

Más detalles

TEXT REFÓS DE L AVANÇ DEL PLA DE DIVISIÓ EN SUBSECTORS DE L ÀREA DE TRANSFORMACIÓ D ÚS A2-TP A L ILLA DELIMITADA PER LA GRAN VIA I ELS CARRERS DEL

TEXT REFÓS DE L AVANÇ DEL PLA DE DIVISIÓ EN SUBSECTORS DE L ÀREA DE TRANSFORMACIÓ D ÚS A2-TP A L ILLA DELIMITADA PER LA GRAN VIA I ELS CARRERS DEL TEXT REFÓS DE L AVANÇ DEL PLA DE DIVISIÓ EN SUBSECTORS DE L ÀREA DE TRANSFORMACIÓ D ÚS A2-TP A L ILLA DELIMITADA PER LA GRAN VIA I ELS CARRERS DEL COMTE DE REUS I DE COVADONGA DE SABADELL. DESEMBRE 2006

Más detalles

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials.

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials. ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials

Más detalles

Modificació puntual del Pla Especial de Catàleg de Masies, Cases Rurals i Altres Edificacions de Bassella. Tapioles - M18

Modificació puntual del Pla Especial de Catàleg de Masies, Cases Rurals i Altres Edificacions de Bassella. Tapioles - M18 Modificació puntual del Pla Especial de Catàleg de Masies, Cases Rurals i Altres Edificacions de Bassella Tapioles - M18 Ajuntament de Bassella Aprovació inicial Juliol de 2014 ÍNDEX GENERAL 1- Memòria

Más detalles

COAC. [ Guia ràpida Configuració visat telemàtic ] Departament de Visat Octubre 2011

COAC. [ Guia ràpida Configuració visat telemàtic ] Departament de Visat Octubre 2011 Vis@t COAC Departament de Visat Octubre 2011 [ Guia ràpida Configuració visat telemàtic ] 1. Ajudes Visuals CanalCOAC 2. Firma electrònica avançada 3. Accés zones e-coac 4. Enviament telemàtic documentació.

Más detalles

SANT BARTOMEU DEL GRAU 1. INTRODUCCIÓ

SANT BARTOMEU DEL GRAU 1. INTRODUCCIÓ PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS QUE REGULA LA CONTRACTACIÓ DEL SUBMINISTRAMENT D ENERGIA ELÈCTRICA A L AJUNTAMENT DE SANT BARTOMEU DEL GRAU, DERIVADA DE L «ACORD MARC DEL SUBMINISTRAMENT D

Más detalles

UNIÓ EUROPEA Fons Social Europeu PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA. Sensibilització en la igualtat d oportunitats

UNIÓ EUROPEA Fons Social Europeu PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA. Sensibilització en la igualtat d oportunitats PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA Sensibilització en la igualtat d oportunitats DADES GENERALS DEL CURS 1. Família professional: FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA Àrea professional: ORIENTACIÓ LABORAL

Más detalles

Seguretat en els mecanismes de transmissió i en el fet de compartir informació assistencial

Seguretat en els mecanismes de transmissió i en el fet de compartir informació assistencial Seguretat en els mecanismes de transmissió i en el fet de compartir informació assistencial Responsabilitats pròpies del proveïdor en el procés de securització Manel Garcia, CESICAT Responsable de l Oficina

Más detalles

Àrea de Territori Serveis Municipals. Memòria 2014 Informe Final

Àrea de Territori Serveis Municipals. Memòria 2014 Informe Final + Àrea de Territori Serveis Municipals Memòria 2014 Informe Final + Introducció! L objec(u principal del departament de obres i serveis de l Ajuntament de Montornès del Vallès és el manteniment de la via

Más detalles

BORSA DE TREBALL HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA

BORSA DE TREBALL HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA BORSA DE TREBALL - 2008 HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA Categories per a les quals s obre la borsa de treball: ATS/DUI, Llevadora, Fisioteraputa, Terapeuta Ocupacional, Auxiliar d infermeria, Tècnic

Más detalles

Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo)

Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo) Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo) Districte de Sant Martí Juliol de 2013 BIM/SA Barcelona d Infraestructures Municipals La

Más detalles

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA Sol licitant Nom: Representant Nom: Dades per a notificacions Titular de l adreça: Adreça: Municipi: CP: Telèfon fix: Fax: Telèfon mòbil: Adreça electrònica: Vull rebre notificacions a través d e-notum:

Más detalles

La marca de la Diputació de Barcelona

La marca de la Diputació de Barcelona La marca de la Diputació de Barcelona La nostra marca evoluciona amb nosaltres La Diputació de Barcelona ha revisat la seva marca, d una banda per aconseguir una imatge unificada que ens identifiqui com

Más detalles

BASES. Seran objecte d estes subvencions les activitats realitzades durant L'ANY 2013.

BASES. Seran objecte d estes subvencions les activitats realitzades durant L'ANY 2013. BASES REGULADORES DE LA CONVOCATÒRIA PER A A L'EXERCICI 2013 DE SUBVENCIONS DESTINADES A COMERÇOS, EMPRESES, INDÚSTRIES I PROFESSIONALS DEL TERME MUNICIPAL DE SUECA PER AL FOMENT DE L'ÚS DEL VALENCIÀ El

Más detalles

CATÀLEG DE SERVEIS D ASSISTÈNCIA DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA

CATÀLEG DE SERVEIS D ASSISTÈNCIA DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA CATÀLEG DE SERVEIS D ASSISTÈNCIA DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA ÀMBIT INFORMÀTICA 1. Suport informàtic. Assessorament per a la informatització bàsica per posar en marxa els sistemes informàtics. Donar suport

Más detalles

EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS

EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS Carme Lucena Cayuela vocal del Tribunal Català de Contractes

Más detalles

Poden obrir sense limitació d horari i tots els dies. Poden obrir sense limitació d horari (mínim: 18 h el dia) i tots els dies excepte els dies de tancament obligatori (1 de gener i 25 de desembre) i

Más detalles

Usos del certificat digital en Windows Mobile 6.+

Usos del certificat digital en Windows Mobile 6.+ Usos del certificat digital en Windows Mobile 6.+ Ref.: D1365 N- Versió: 1.1 Pàgina 1 de 11 Control documental Estat formal Elaborat per: Aprovat per: Formació CATCert CATCert Data de creació 09/03/2011

Más detalles

Programa d ajuts per a la millora del parc immobiliari nacional, la millora de l eficiència energètica dels edificis i l ús de les energies renovables

Programa d ajuts per a la millora del parc immobiliari nacional, la millora de l eficiència energètica dels edificis i l ús de les energies renovables Programa d ajuts per a la millora del parc immobiliari nacional, la millora de l eficiència energètica dels edificis i l ús de les energies renovables Balanç a desembre 2016 (tancament) Ministeri de Medi

Más detalles

NORMATIVA TÈCNICA GENERAL APLICABLE ALS PROJECTES D'EDIFICACIÓ

NORMATIVA TÈCNICA GENERAL APLICABLE ALS PROJECTES D'EDIFICACIÓ NORMATIVA TÈCNICA GENERAL APLICABLE ALS PROJECTES D'EDIFICACIÓ El Decret 462/71 del Ministerio de la Vivienda (BOE: 24/3/71): "Normas sobre Redacción de Proyectos y Dirección de Obras de Edificación",

Más detalles

Creació d un bloc amb Blogger (I)

Creació d un bloc amb Blogger (I) Creació d un bloc amb Blogger (I) Una vegada tenim operatiu un compte de correu electrònic a GMail és molt senzill crear un compte amb Blogger! Accediu a l adreça http://www.blogger.com. Una vegada la

Más detalles

I L L E S B A L E A R S

I L L E S B A L E A R S PLEC DE CONDICIONES TÈCNIQUES PARTICULARS PEL CONTRACTE DE REDACCIÓ DE PROJECTE I DIRECCIÓ D OBRA DE L AMPLIACIÓ DEL CEMENTERI MUNICIPAL DE SANTA MARGALIDA MITJANÇANT PROCEDIMENT OBERT OBJECTE DEL PLEC

Más detalles

Manual de marca de l Ajuntament de L Hospitalet

Manual de marca de l Ajuntament de L Hospitalet Convivència amb altres institucions i/o empreses privades b 75% de a 3b = a 5 b b a 2 b 2 b Aplicació en positiu Aplicació en anunci de comunicat oficial (b/n) El Servei de Participació Ciutadana i Civisme

Más detalles

SERVEI DE RECURSOS HUMANS SERVICIO DE RECURSOS HUMANOS

SERVEI DE RECURSOS HUMANS SERVICIO DE RECURSOS HUMANOS Codi núm. / Código nº:.. 1. Dades de la plaça convocada a concurs / Datos de la plaza convocada a concurso Àrea / Área:... Perfil / Perfil:... Departament / Departamento:... Data de la resolució / Fecha

Más detalles

V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS

V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS 2016-17 BASES DE LA CONVOCATÒRIA 1. Objecte L objecte d aquest concurs és triar el disseny de la carpeta URV del curs 2016-17. Aquest disseny s ha d ajustar

Más detalles

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL Francesc Sala, primera edició, abril de 1996 última revisió, desembre de 2007 ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

Projecte d Urbanització del Pla Especial de l Estació

Projecte d Urbanització del Pla Especial de l Estació Projecte d Urbanització del Pla Especial de l Estació Emplaçament Emplaçament Cronologia 1/5 1993 Novembre, al legacions a l avantprojecte tram AVE entre Saragossa i Lleida per la Paeria (Ple del 19/11/93)

Más detalles

Informació de bonificacions per a persones en situació d atur

Informació de bonificacions per a persones en situació d atur Bonificació aturats Informació de bonificacions per a persones en situació d atur Taula de contingut Definició de la targeta bonificada per a persones en situació d atur... 3 Requisits... 3 Certificats

Más detalles

Procediment d instal lació de la signatura al navegador

Procediment d instal lació de la signatura al navegador Procediment d instal lació de la signatura al navegador Tal i com indicara el contracte que ens han lliurat al CAATEEB a la part final, accedirem a la pagina www.idcat.cat/descarrega. Recomanem que aquests

Más detalles

PORTFOLI REFLEXIU. Pràctica Clínica Assistencial I. COGNOMS (en majúscula): NOM: Grup de matrícula (1, 2 o 3): Nom del CAP: Nom del tutor/a del grup:

PORTFOLI REFLEXIU. Pràctica Clínica Assistencial I. COGNOMS (en majúscula): NOM: Grup de matrícula (1, 2 o 3): Nom del CAP: Nom del tutor/a del grup: PORTFOLI REFLEXIU CURS 2016-17 Pràctica Clínica Assistencial I http://www.uab.es/medicina Pràctica d introducció al sistema sanitari i a l atenció de la salut COGNOMS (en majúscula): NOM: Grup de matrícula

Más detalles

PEL QUE FA A L'EDIFICI LA FAÇANA DEL QUAL S HA DE REHABILITAR I ON ES PRETÉN INSTAL LAR UNA LONA PUBLICITÀRIA A LES BASTIDES D'OBRA

PEL QUE FA A L'EDIFICI LA FAÇANA DEL QUAL S HA DE REHABILITAR I ON ES PRETÉN INSTAL LAR UNA LONA PUBLICITÀRIA A LES BASTIDES D'OBRA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A TRAMITAR UNA SOL LICITUD D AUTORITZACIÓ D ÚS EXCEPCIONAL PER A INSTAL LACIÓ D UNA LONA PUBLICITÀRIA EN FAÇANES AMB OBRA DE BARCELONA PEL QUE FA A L'EDIFICI LA FAÇANA DEL QUAL

Más detalles

INSTRUCCIÓ 12/2008 SIE D ACLARIMENTS SOBRE LA REFORMA DE LES INSTAL LACIONS TÈRMIQUES EN ELS EDIFICIS

INSTRUCCIÓ 12/2008 SIE D ACLARIMENTS SOBRE LA REFORMA DE LES INSTAL LACIONS TÈRMIQUES EN ELS EDIFICIS INSTRUCCIÓ 12/2008 SIE D ACLARIMENTS SOBRE LA REFORMA DE LES INSTAL LACIONS TÈRMIQUES EN ELS EDIFICIS L article 2.3 del Reglament d instal lacions tèrmiques en els edificis (RITE) aprovat pel Reial decret

Más detalles

Com puc rendibilitzar la meva inversió? SET

Com puc rendibilitzar la meva inversió? SET Com puc rendibilitzar la meva inversió? L'objectiu d'aquesta presentació és respondre de forma efectiva a aquesta pregunta. Mitjançant el desenvolupament de la franquícia Petro7 li ajudarem a aconseguir

Más detalles

Premi. L impulsen el Barcelona Institut d Emprenedoria i el Consell Social de la Universitat de Barcelona

Premi. L impulsen el Barcelona Institut d Emprenedoria i el Consell Social de la Universitat de Barcelona Premi 2015 L impulsen el Barcelona Institut d Emprenedoria i el Consell Social de la Universitat de Barcelona La Universitat de Barcelona convoca el Premi Emprèn!UB per impulsar la innovació i donar suport

Más detalles

Avaluació del cost de les obres d urbanització d espais lliures (Mètode M.S.E.L.) Avaluació del cost de les obres d urbanització d espais lliures

Avaluació del cost de les obres d urbanització d espais lliures (Mètode M.S.E.L.) Avaluació del cost de les obres d urbanització d espais lliures Avaluació del cost de les obres d urbanització d espais lliures (Mètode M.S.E.L.) Cristian Benito Manrique MÀSTER EN GESTIÓ URBANÍSTICA Sumari 1. Introducció 2. Objectius 3. Dades d estudi 4. Fórmula fonamental

Más detalles

Implantació de sistemes d aigües grises

Implantació de sistemes d aigües grises Sant Cugat del Vallès Implantació de sistemes d aigües grises Marta Oliver Qualitat i Planificació Ambiental Servei de Medi Ambient 24 de març de 2015, Sant Cugat del Vallès 1. Perquè una ordenança d estalvi

Más detalles

Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm

Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5693 16.8.2010 63825 ORDRE IRP/418/2010, de 5 d agost, sobre l obligació de registre i comunicació a la Direcció General de la Policia de les persones que

Más detalles

Protocol sindical davant la grip A. Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1

Protocol sindical davant la grip A.  Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1 Protocol sindical davant la grip A www.ugt.cat Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1 La Grip A La grip A (H1N1) és una malaltia causada per un subtipus del virus de la grip. Actualment,

Más detalles

Guia d Accessibilitat Web

Guia d Accessibilitat Web Guia d Accessibilitat Web Índex què és l accessibilitat? Accessibilitat 4 Accessibilitat Web 4 Aplicació de l Accessibilitat 5 W3C/ World Wide Consortium 6 WAI/ Web Accessibility Initiative 6 Pautes d

Más detalles

Creació de l AGÈNCIA CATALANA DEL MEDI AMBIENT I DEL TERRITORI. 4 de maig de 2015

Creació de l AGÈNCIA CATALANA DEL MEDI AMBIENT I DEL TERRITORI. 4 de maig de 2015 Creació de l AGÈNCIA CATALANA DEL MEDI AMBIENT I DEL TERRITORI 4 de maig de 2015 Índex 1. Objectiu 2. Organismes del Govern i Internacionals 3. Proposta de model d Agència a configurar 4. Relació de l

Más detalles

PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS

PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS ÍNDEX ÍNDEX 2 GES TIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT: 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS: 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RES ULTATS: 5 PROCÉS-Q-410-T-37-ET

Más detalles

L ENERGIA I LA CIUTAT DE TARRAGONA

L ENERGIA I LA CIUTAT DE TARRAGONA L ENERGIA I LA CIUTAT DE TARRAGONA Pla d Acció per a l Energia Sostenible de Tarragona SIE 28 Octubre 2010 Josep Prat ADVANCED ENERGY SERVICES Powered by: Qui sóm? GASSÓ AUDITORES és una firma d Auditoria

Más detalles

Microsoft Lync 2010: Introducció al nou programari de missatgeria instantània i conferències

Microsoft Lync 2010: Introducció al nou programari de missatgeria instantània i conferències Microsoft Lync 2010: Introducció al nou programari de missatgeria instantània i conferències ESADE està treballant en un projecte de millora de la comunicació intercampus i del correu electrònic de tota

Más detalles

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 IMPLANTACIÓ D UN PAU CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 David Tisaire Berga Definicions i obligacions Implantació: tot el conjunt de mesures a prendre per assegurar l eficàcia operativa del

Más detalles

Descobrim l aprenentatge autònom com a eina docent

Descobrim l aprenentatge autònom com a eina docent www.upc.edu/rima Descobrim l aprenentatge autònom Jornades d Innovació docent de RIMA Barcelona, 11 de juliol del 2011 Jordi.marce@upc.edu Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA

Más detalles

DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA

DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA Que es una fase? De forma simple, una fase es pot considerar una manera d anomenar els estats: sòlid, líquid i gas. Per exemple, gel flotant a l aigua, fase sòlida

Más detalles

2014 Bentley Systems, Incorporated. Curs d'iniciació en AECOsim de Bentley

2014 Bentley Systems, Incorporated. Curs d'iniciació en AECOsim de Bentley 2014 Bentley Systems, Incorporated Curs d'iniciació en AECOsim de Bentley AECOsim Building Designer de Bentley AECOsim Building Designer es un software de BIM (Building Information Modeling) per equips

Más detalles

Preàmbul. Àmbit d aplicació i tipus de pràctiques

Preàmbul. Àmbit d aplicació i tipus de pràctiques Normativa de Pràctiques Externes de l ETSEQ v0 27 de febrer de 2013 v1 15 de març de 2013 v2 18 de març de 2013 v3 22 d octubre de 2013 v3 revisada 25 d octubre de 2013 v4 revisada 25 de desembre de 2014.

Más detalles

Estudi Organitzatiu 2016

Estudi Organitzatiu 2016 Estudi Organitzatiu 2016 Malgrat de Mar, 9 de novembre 2015. Organigrama General ORGANIGRAMA GENERAL Equip de Govern Cap d Àrea de Serveis Generals / Secretari Cap d Àrea de Serveis Econòmics / Interventor

Más detalles

PSQ CAT 21 COPSOQ (Versió 1.5) VERSIÓ CURTA

PSQ CAT 21 COPSOQ (Versió 1.5) VERSIÓ CURTA PSQ CAT 21 COPSOQ (Versió 1.5) VERSIÓ CURTA Parts promotores implicades Subdirecció general de Seguretat i Salut laboral del Departament de treball. Centre de Seguretat i Salut laboral (Tècnics psicosocial).

Más detalles

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA Comissió de Crisi per la Prescripció Infermera MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA Els representants de les infermeres catalanes reclamen al Govern l aprovació del marc normatiu autonòmic

Más detalles

El treball en equip a la Xarxa: estratègies docents

El treball en equip a la Xarxa: estratègies docents El treball en equip a la Xarxa: estratègies docents Montse Guitert i Marc Romero Àrea de Capacitació Digital Jornada Institucional de Docents, 9 juliol 2011 Índex Conceptualització d'activitats en equip

Más detalles

MANUAL PER A L ELABORACIÓ DE LA CARTOGRAFIA DEL PLA (AMB MICROSTATION) Darrera actualització: 22/12/2011

MANUAL PER A L ELABORACIÓ DE LA CARTOGRAFIA DEL PLA (AMB MICROSTATION) Darrera actualització: 22/12/2011 MANUAL PER A L ELABORACIÓ DE LA CARTOGRAFIA DEL PLA (AMB MICROSTATION) Darrera actualització: 22/12/2011 El present document és una guia dels passos a seguir per a l elaboració de la documentació gràfica

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

DIAGRAMA PARA PROTEGER A LAS PERSONAS Y AL MEDIO AMBIENTE DE LA ACTIVIDAD A ESTUDIAR. EXTERIOR ACTIVIDAD

DIAGRAMA PARA PROTEGER A LAS PERSONAS Y AL MEDIO AMBIENTE DE LA ACTIVIDAD A ESTUDIAR. EXTERIOR ACTIVIDAD DIAGRAMA PARA PROTEGER A LAS PERSONAS Y AL MEDIO AMBIENTE DE LA ACTIVIDAD A ESTUDIAR. OBJETIVO Posterior R.D. 1367/2007 24-10-2007 Anterior R.D. 1367/2007 24-10-2007 B2 del anexo III del R.D. 1367/2007

Más detalles

Pla d Empresa Social. Suport a la revisió i/o elaboració del pla de negoci. Consultoria i Estudis

Pla d Empresa Social. Suport a la revisió i/o elaboració del pla de negoci. Consultoria i Estudis Pla d Empresa Social Suport a la revisió i/o elaboració del pla de negoci Data: 17 de juny de 2013 Per 2013 a: Ajuntament de Sant Joan Despí Consultoria i Estudis Sumari 1. Justificació... 3 2. Àmbits

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Serveis Territorials a Girona

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Serveis Territorials a Girona DOCUMENT DE REFERÈNCIA 1. Identificació de l expedient Número: U122/2007 Data d entrada: 23.3.2007, completada el 17.5.2007 Data documentació: 6.2007 Municipi: Sant Joan de Mollet (Gironès) Sol licitant:

Más detalles