MANUAL PER A L ELABORACIÓ DE LA CARTOGRAFIA DEL PLA (AMB MICROSTATION) Darrera actualització: 22/12/2011

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "MANUAL PER A L ELABORACIÓ DE LA CARTOGRAFIA DEL PLA (AMB MICROSTATION) Darrera actualització: 22/12/2011"

Transcripción

1 MANUAL PER A L ELABORACIÓ DE LA CARTOGRAFIA DEL PLA (AMB MICROSTATION) Darrera actualització: 22/12/2011 El present document és una guia dels passos a seguir per a l elaboració de la documentació gràfica a escala 1:1000 (plànols d ordenació de les platges) del Pla de distribució d usos de temporada de les platges. Si bé està pensat per als usuaris del programa MicroStation, pot servir per altres plataformes, si bé també hi ha disponible un manual específic per al programa AutoCAD. El Pla ha de contenir, a part dels plànols d ordenació a escala 1:1000 que aquí s expliquen, els plànols d informació de les platges a escala 1:5000. L elaboració d aquests plànols, que no ha experimentat canvis respecte a l anterior format, ha d incloure la informació relativa al nom de les platges d acord amb la toponímia local, així com ha de reflectir tots aquells serveis vinculats amb les platges que puguin ser d utilitat per als usuaris, com ara estacions de ferrocarril i parades de transport públic, aparcaments, accessos per a persones amb mobilitat reduïda. Igualment, han d incloure totes les construccions en el domini públic marítimoterreste existents en virtut d una concessió administrativa de la qual l ajuntament en tingui coneixement. Materials disponibles Al web del Servei de Costes hi ha disponibles diversos materials per a l elaboració dels plànols de distribució d usos de temporada de les platges: la cartografia de l atermenament, en format AutoCAD (dwg) i MicroStation (dgn), i una plantilla amb els elements gràfics per a l elaboració de la cartografia, també en format AutoCAD (plantilla.dwg) i MicroStation (plantilla.dgn, icones.cel i pladusos.tbl). Addicionalment, el Servei de Costes disposa dels plànols topogràfics de la franja de 500 m de tot el litoral català elaborada a escala 1:1000 l any 2007, que es va distribuir a les sessions informatives de finals de novembre, i està a disposició del ajuntaments a demanda (podeu enviar un correu electrònic a dpmt.tes@gencat.cat). Informació a incloure a la documentació gràfica del Pla La informació a incloure en la documentació gràfica del Pla és la necessària per a permetre una correcta lectura i comprensió de les activitats i instal lacions proposades. Per tant, caldrà que els plànols incloguin: 1. Una base topogràfica correctament georeferenciada. 2. L atermenament i la delimitació del domini públic marítimoterrestre i la servitud de trànsit i protecció. 3. Les edificacions existents en règim de concessió administrativa. 4. Les activitats i instal lacions proposades en el marc del Pla de distribució d usos de temporada de les platges, identificades inequívocament amb el codi que s haurà informat a través del gestor de fitxes (que disposa d un manual propi).

2 El present manual explica pas a pas l elaboració de cadascun d aquests continguts. Si bé es pressuposa que amb anterioritat s ha omplert la informació relativa a les fitxes de les activitats a través del Gestor de fitxes, és possible elaborar ambdós documents alhora; en qualsevol cas, aquests hauran de ser coherents. Inici de l elaboració dels plànols d ordenació. Al web del Servei de Costes podeu baixar l arxiu plantilla.microstation.zip, que conté els elements gràfics (cèl lules, a l arxiu icones.cel, nivells, a l arxiu plantilla.dgn, i carta de colors, a l arxiu pladusos.tbl) necessaris per a l elaboració de la cartografia d acord amb les instruccions d aquest manual. Pel que fa als nivells, l arxiu incorpora un nivell per cadascun dels elements gràfics a representar: _activitats (nivell num. 1), per al dibuix de les activitats i instal lacions incloses en el Pla de distribució d usos i temporades i _concessions (nivell num. 2), per al dibuix de les instal lacions en domini públic marítimoterrestre implantades gràcies a una concessió administrativa. Alhora, l arxiu inclou les cèl lules relatives a cadascuna de les icones amb les que identificarem les activitats informades al Gestor de fitxes, i una cèl lula per a la caràtula de cadascun dels plànols.

3 Inserció de la base topogràfica. La majoria dels ajuntaments disposa d una cartografia digital a escala 1:1000 pròpia, en ocasions elaborada per altres organismes (diputacions, Institut Cartogràfic de Catalunya, etc). Es recomana utilitzar aquesta cartografia, a no ser que sigui anterior a la facilitada pel Servei de Costes, que data de 2007 i es va distribuir en suport CD a les sessions informatives. En qualsevol cas, cal que la cartografia s insereixi com a referència externa, mantenint la georeferenciació correcta. Passos a seguir: 1. Inserim la base cartogràfica És imprescindible que la base cartogràfica s insereixi correctament georeferenciada. Per aconseguir-ho, usualment bastarà amb que indiquem que el punt d insersió és el 0,0,0 (que en MicroStation ve donat per defecte) i que l escala és 1:1. Repetirem la operació fins a disposar de la cartografia de la platja del conjunt del municipi. Cal tenir en compte que la cartografia distribuïda en CD a les sessions informatives té la coordenada Y desplaçada m respecte l orígen (degut a un criteri d estalvi de memòria establert en el

4 moment d elaborar la cartografia). Aquest defecte es corregeix indicant-ho una vegada inserits els arxius: Herramientas > Mover > [sel leccionar la base topografica] > dl=0, Pel que fa al tractament gràfic de la cartografia base, es recomana que aquesta es representi amb un grafisme que permeti una còmoda lectura de la informació; en aquest sentit, es recomana representar-la mitjançant una escala de grisos, amb uns tons no gaire pujats. Complementàriament, en el cas d usar la cartografia facilitada pel Servei de Costes, caldrà desactivar el nivell 1.

5 Inserció de l atermenament. La majoria dels ajuntaments disposa de l atermenament de la costa en format digital a escala 1:1000. En cas contrari, es pot baixar l arxiu dpmt.dgn de la web del Servei de Costes. En qualsevol cas, cal que la cartografia s insereixi com a referència externa, mantenint la georeferenciació correctament. Passos a seguir: 2. Inserim l atermenament És imprescindible que l atermenament també s insereixi correctament georeferenciat. Per aconseguir-ho, usualment bastarà amb que indiquem que el punt d inserció és el 0,0,0 i que l escala és 1:1.

6 Representació de les edificacions existents en règim de concessió administrativa. Per tal de facilitar una lectura completa dels serveis disponibles a la platja, cal que els plànols d ordenació a escala 1:1000 (igualment que els plànols d informació, a escala 1:5000) representin aquelles instal lacions establertes en el domini públic marítimoterrestre en règim de concessió administrativa. Passos a seguir: 3. Activem el nivell _concessions La capa _concessions ha de contenir tots els elements gràfics relatius a les concessions administratives.

7 4. Representem les concessions administratives Una vegada activa la capa _concessions, podem dibuixar lliurement tots els elements gràfics necessaris per a identificar-les. Si convé, es pot forçar el color i el gruix de línia d aquests elements, però sempre mantenint-los al nivell esmentat. 5. Identifiquem les concessions administratives Una vegada representada la instal lació, la identifiquem mitjançant una línia de text que obligatòriament contindrà l acrònim CO (per Concessió), seguit de dos punts (:) i l activitat principal de la instal lació. Per exemple: CO: Bar.

8 Representació de les instal lacions proposades al Pla de distribució d usos i serveis de temporada. En aquest apartat haurem de representar els elements que conformen físicament les instal lacions del Pla de distribució d usos i serveis de temporada. En aquest sentit, cal insistir en els principis que s han exposat com a criteris a l hora d elaborar el Pla d usos, i que s hauran seguit també en l elaboració de les fitxes. Passos a seguir: 6. Activem el nivell _activitats El nivell _activitats ha de contenir tots els elements gràfics relatius a les instal lacions que conformen les activitats del Pla de distribució d usos i serveis de temporada. 7. Representem les instal lacions i activitats Una vegada activa el nivell _activitats, podem dibuixar lliurement tots els elements gràfics necessaris per a identificar-les. Si convé, es pot forçar el color i el gruix de línia d aquests elements, però sempre mantenint-los al nivell esmentat.

9 8. Identifiquem les activitats Una vegada representada la instal lació, la identifiquem mitjançant les icones disponibles a la plantilla, inserir-les com a cèl lula. Les vint-i-tres activitats codificades que s han exposat als criteris generals, que coincideixen amb les disponibles per a informar al gestor de fitxes, tenen una icona pròpia a la plantilla. Una vegada indicat el punt d inserció de la cèl lula, cal editar l etiqueta del número d activitat, indicant el número tot substituint els dos interrogants que per defecte apareixen a la icona.

10 El resultat final és una icona estandaritzada que conté les inicials de l activitat amb el número d aquesta. Caldrà repetir el procediment exposat al número anterior per a cadascuna de les activitats que conformen el Pla de distribució d usos i serveis de temporada a les platges, agrupades en els 23 epígrafs possibles.

11 Cal fer alguns aclariments per a casos concrets: les activitats amb instal lacions separades, la identificació de les ubicacions alternatives i el cas particular dels CB Camps de boies. Pel que fa a les activitats amb instal lacions separades, aquestes hauran de tenir una icona per cadascuna de les instal lacions o grups d instal lacions que conformen l activitat. Així, l activitat PS Papereres, la fitxa de la qual recollirà totes les papereres d una platja incloses en el Pla de distribució d usos, es reflectirà al plànol amb tantes icones com papereres hi hagi a la platja. Quant a les ubicacions alternatives, la plantilla preveu una darrera icona addicional, destinada a informar l emplaçament alternatiu de les instal lacions situades en un emplaçament que degut a la presència d algun risc (principalment, risc de regressió de la platja) es prevegi el seu possible trasllat. Únicament en aquest cas, al inserir la cèl lula caldrà editar l etiqueta del codi de l activitat, a part del número de l activitat. El resultat final serà una icona diferent a la de l activitat convencional, però amb el mateix codi i número:

12 Es recomana que en aquest cas el grafisme distingeixi clarament la ubicació preferent i l alternativa, per exemple eliminant el tramat de la instal lació, dibuixant-la en línies discontínues o forçant el color a un to més baix. Finalment, en el cas concret dels CB Camp de boies, cal que a part d inserir la icona identificativa, es numerin consecutivament les boies, englobant el perímetre en una línia de punts:

13 9. Inserció de la caràtula Una vegada representats i identificats tots els elements, i composat un plànol a escala 1:1000 (que caldrà lliurar plegat a Din-A4, amb independència del format d impressió), resta tan sols l elaboració de la caràtula de cada un dels plànols. La plantilla conté el bloc _caratula, preparat per a aquesta funció, que recull la llegenda amb totes les icones. En inserir-lo, caldrà editar les etiquetes corresponents al nom de la platja i al municipi. Cal inserir la caràtula a la cantonada inferior dreta del plànol, i indicar la orientació del plànol tot posant el Nord al cercle corresponent. Repetint aquesta operació per a cadascuna de les platges haurem completat tota la documentació gràfica necessària per a la presentació del Pla de distribució d usos i serveis de temporada. 10. Preparació de la documentació en format digital Cal lliurar la documentació gràfica del Pla en format paper i en format digital PDF i en format editable DWG. Pel que fa a la documentació en format PDF es recomana generar un a un els plànols a partir de la impressió dels mateixos amb una impressora virtual que generi els arxius en PDF, i agrupar els arxius resultants, conjuntament amb els generats pel mateix procediment referents a les fitxes, en un sol arxiu PDF.

14 Pel que fa a la documentació en format editable DGN, caldrà aplegar tots els arxius i les seves dependències (referències, biblioteques de cèl lules, cartes de colors, etc) en una carpeta. Cas que els plànols s hagin elaborat en diversos arxius DGN independents, caldrà afegir-los tots, tants els corresponents als plànols d informació, a escala 1:5000, com als plànols d ordenació, a escala 1:1000.

Pla de distribució d usos i serveis de temporada de les platges Sessió informativa

Pla de distribució d usos i serveis de temporada de les platges Sessió informativa Pla de distribució d usos i serveis de temporada de les platges 2012-2016 Sessió informativa PLA DE DISTRIBUCIÓ D USOS I SERVEIS DE TEMPORADA DE LES PLATGES Sessió informativa PROGRAMA DE LA SESSIÓ INFORMATIVA

Más detalles

Manual gestió d usuaris

Manual gestió d usuaris 1 Manual gestió d usuaris 2 Dades del document Codi: Nom: Manual de.g. 03/2012 de gestió d usuaris Versió: V1.0 Data d aprovació: - Òrgan d aprovació: - Òrgan gestor: Àrea TIC Històric de revisions Versió

Más detalles

UNITAT PLANTILLES I FORMULARIS

UNITAT PLANTILLES I FORMULARIS UNITAT PLANTILLES I FORMULARIS 1 Plantilles Una plantilla és un patró d arxius que s utilitza per crear els documents de forma més ràpida i senzilla. Tot document creat amb Ms Word està basat en una plantilla.

Más detalles

CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES

CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES Versió 1 Març 2016 1. Consulta de les factures... 3 2.1. Identificació al sistema... 3 2.2. Tipus de consulta que es poden realitzar... 4 2.2.1. Consulta d una única factura....

Más detalles

VECTORS I RECTES AL PLA. Exercici 1 Tenint en compte quin és l'origen i quin és l'extrem, anomena els següents vectors: D

VECTORS I RECTES AL PLA. Exercici 1 Tenint en compte quin és l'origen i quin és l'extrem, anomena els següents vectors: D VECTORS I RECTES AL PLA Un vector és un segment orientat que és determinat per dos punts, A i B, i l'ordre d'aquests. El primer dels punts s'anomena origen i el segons es denomina extrem, i s'escriu AB.

Más detalles

Aquesta eina es treballa des de la banda de pestanyes Inserció, dins la barra d eines Il lustracions.

Aquesta eina es treballa des de la banda de pestanyes Inserció, dins la barra d eines Il lustracions. UNITAT ART AMB WORD 4 SmartArt Els gràfics SmartArt són elements gràfics que permeten comunicar informació visualment de forma molt clara. Inclouen diferents tipus de diagrames de processos, organigrames,

Más detalles

Comprovació i Instal lació de la màquina virtual de Java per a el correcte funcionament de l applet de signatura

Comprovació i Instal lació de la màquina virtual de Java per a el correcte funcionament de l applet de signatura Comprovació i Instal lació de la màquina virtual de Java per a el correcte funcionament de l applet de signatura Índex 1. Introducció... 3 2. Comprovació... 3 Cas 1: Instal lació correcta... 3 Cas 2: Instal

Más detalles

CARTELL DE PREMIS DE LA XXXVIII NIT LITERÀRIA ANDORRANA

CARTELL DE PREMIS DE LA XXXVIII NIT LITERÀRIA ANDORRANA CARTELL DE PREMIS DE LA XXXVIII NIT LITERÀRIA ANDORRANA Escaldes-Engordany Principat d Andorra 2015 CONDICIONS GENERALS a. Les obres que aspirin a aquests premis hauran de ser inèdites, escrites i presentades

Más detalles

COM DONAR D ALTA UNA SOL LICITUD EN L APLICACIÓ WEB DEL BONUS

COM DONAR D ALTA UNA SOL LICITUD EN L APLICACIÓ WEB DEL BONUS COM DONAR D ALTA UNA SOL LICITUD EN L APLICACIÓ WEB DEL BONUS Introducció Mitjançant aquest document s explica breument la forma de procedir per donar d alta o modificar una sol licitud. Per poder emplenar

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

ANNEX NÚM. 3 CARTOGRAFIA I TOPOGRAFIA

ANNEX NÚM. 3 CARTOGRAFIA I TOPOGRAFIA ANNEX NÚM. 3 CARTOGRAFIA I TOPOGRAFIA Projecte d'urbanització del C/ Sant Miquel, entre els carrers de l'hospital i de sant Joan, a Esparreguera Annex núm. 3: Cartografia i Topografia 1 2 Annex núm. 3:

Más detalles

MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES

MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES ÍNDEX 0. Conceptes bàsics... 1 1. Accés... 2 2. Inici... 3 3. El PROJECTE del curs... 5 a. El pdf de l esborrany del projecte... 9 b. El pdf del

Más detalles

Pla de distribució d usos i serveis de temporada de les platges. Gestor de Fitxes - Manual d usuari

Pla de distribució d usos i serveis de temporada de les platges. Gestor de Fitxes - Manual d usuari Pla de distribució d usos i serveis de temporada de les platges Gestor de Fitxes - Manual d usuari 1 MANUAL D USUARI Consideracions prèvies 1 / 1 Aquest manual té per objectiu guiar l usuari per poder

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT

UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT 3 Seccions Una secció és una marca definida per l usuari dins del document que permet emmagatzemar opcions de format de pàgina, encapçalaments i peus de pàgina,... diferents

Más detalles

5.- Quan fem un clic sobre Nou treball accedim a la següent finestra que ens permet definir els diferents aspectes del nou treball: Nom : Nom del

5.- Quan fem un clic sobre Nou treball accedim a la següent finestra que ens permet definir els diferents aspectes del nou treball: Nom : Nom del El Pou El Pou permet que els alumnes puguin realitzar un treball i lliurar-lo a través del Clickedu. 1. Entra al mòdul Matèries fent clic sobre la pestanya matèries. 2. A la pàgina inicial del mòdul veuràs

Más detalles

Bloc 3. Full de Càlcul

Bloc 3. Full de Càlcul Bloc 3 Full de Càlcul Exercici 1 Crea un document de full de càlcul com el de la figura següent. Quan hagis escrit totes les dades cal que facis que el programa calculi mitjançant fórmules el resultat

Más detalles

Í N D E X. Cèdules Alta de sol licitud. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6

Í N D E X. Cèdules Alta de sol licitud. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6 N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6 Í N D E X 1. FUNCIONALITAT...2 1.1 Alta de sol licitud...2 1.1.1 Introducció dades...2 1.1.2 Resultat del procés...4 N. versió: 1.0. Pàg. 2 / 6 1. FUNCIONALITAT 1.1 Alta de sol

Más detalles

ORDRE FOM 2861/2012 de 13 de desembre

ORDRE FOM 2861/2012 de 13 de desembre ORDRE FOM 2861/2012 de 13 de desembre (BOE núm. 5 de cinc de gener de 2013) per la qual es regula el control administratiu exigible per la realització de transport públic de mercaderies per carretera.

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

3. FUNCIONS DE RECERCA I REFERÈN- CIA

3. FUNCIONS DE RECERCA I REFERÈN- CIA 1 RECERCA I REFERÈN- CIA Les funcions d aquest tipus permeten fer cerques en una taula de dades. Les funcions més representatives són les funcions CONSULTAV i CONSULTAH. Aquestes realitzen una cerca d

Más detalles

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics)

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) Índex Registre d un nou alumne Introducció de les dades prèvies Introducció de les dades del Registre:

Más detalles

--- PROPOSTES PER MILLORAR LA SITUACIÓ DEL CATALÀ AL FUTBOL CLUB BARCELONA

--- PROPOSTES PER MILLORAR LA SITUACIÓ DEL CATALÀ AL FUTBOL CLUB BARCELONA 5 --- PROPOSTES PER MILLORAR LA SITUACIÓ DEL CATALÀ AL FUTBOL CLUB BARCELONA 1 El català, llengua plenament oficial del club. Vetllar perquè la llengua catalana sigui en tots els àmbits la llengua realment

Más detalles

Informació sobre la targeta T-12

Informació sobre la targeta T-12 TARGETA T-12 Informació sobre la targeta T-12 Taula de contingut Definició de la targeta T-12... 3 Característiques targeta T-12... 3 Disseny... 3 Adquisició i sistema de gestió i d emissió... 3 Preu de

Más detalles

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL Francesc Sala, primera edició, abril de 1996 última revisió, desembre de 2007 ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

ABCÇDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcçdefghijklmnopqrstuvwxyz (.,:;?! '-*) àéèïíóòúü

ABCÇDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcçdefghijklmnopqrstuvwxyz (.,:;?! '-*) àéèïíóòúü Tipografia La tipografia, en totes les seves variants, és la tipografia corporativa de la Generalitat. Això vol dir que les identificacions de la Generalitat, el conjunt del senyal i del logotip, només

Más detalles

EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7

EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7 EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7 C O N T R O L Fa referència a 2 tipus de MESURES DE CONTROL. a) En l elaboració del propi pmk. Qualitativament i quantitativa. b) En l execució del pmk en cada

Más detalles

UNITAT COMBINAR CORRESPONDÈNCIA

UNITAT COMBINAR CORRESPONDÈNCIA UNITAT COMBINAR CORRESPONDÈNCIA 2 Camps de combinació La combinació de correspondència permet fusionar el contingut model d un document amb les dades d una base de dades. El procés de combinació genera

Más detalles

Informació complementària. Documents per a l organització i la gestió dels centres

Informació complementària. Documents per a l organització i la gestió dels centres Informació complementària Documents per a l organització i la gestió dels centres 2014-2015 Setembre 2014 Desenvolupament del currículum: Competències bàsiques L ordenació curricular de l etapa de l educació

Más detalles

1 Com es representa el territori?

1 Com es representa el territori? Canvi de sistema de referència d ED50 a ETRS89 El sistema de referència ETRS89 és el sistema legalment vigent i oficial per a Catalunya establert pel Decret 1071/2007. Les cartografies i plànols existents

Más detalles

Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits.

Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits. Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits. Introducció Teniu oliveres i soleu elaborar oli amb què us abastiu. Però, els dubtes sorgeixen quan teniu excedents... Com

Más detalles

Figura 5: representació de les diferents maneres de mirar el món i de representar el mapa mundi.

Figura 5: representació de les diferents maneres de mirar el món i de representar el mapa mundi. COM SÓN ELS MAPES? TIPUS DE MAPES Hi ha molts tipus de mapes però els més destacats són: Mapes topogràfics: són els mapes que donen la màxima informació sobre un territori físic, com el relleu, els rius,

Más detalles

FINAL. Per aprovar el curs cal aprovar les tres avaluacions, amb una nota igual o superior del 5.

FINAL. Per aprovar el curs cal aprovar les tres avaluacions, amb una nota igual o superior del 5. CRITERIS D AVALUACIÓ MATÈRIA: Música 1r ESO PARCIALS 20% ACTITUD: L actitud s avaluarà diàriament i es tindrà en conte si l alumne parla, la puntualitat, fa deures, porta material, participa en classe

Más detalles

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL Per a acollir-se a la clàusula de salvaguarda del Reial Decret-Llei 5/2013

Más detalles

PROGRAMARI LLIURE... Instal la-te l!

PROGRAMARI LLIURE... Instal la-te l! PROGRAMARI LLIURE... Instal la-te l! SABIES QUÈ...? El programari lliure és un conjunt de programes d ordinador que pot ser estudiat, usat i modificat sense restriccions. O sigui que tothom se l pot copiar

Más detalles

Com importar referències a Mendeley Premium des de Refworks

Com importar referències a Mendeley Premium des de Refworks Com importar referències a Mendeley Premium des de Refworks I. Què cal fer 1. Creeu un compte a http://www.mendeley.com/ Per gaudir dels avantatges Premium, seguiu les instruccions de la biblioteca 2.

Más detalles

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés.

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés. NOTA ACLARIDORA SOBRE LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER EFECTUAR ELS TRÀMITS ASSOCIATS A LES INSTAL LACIONS DE BAIXA TENSIÓ DAVANT DE LES EMPRESES DISTRIBUÏDORES ELÈCTRIQUES Aquesta nota sintetitza els criteris

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

Pla docent del curs: El Dibuix Tècnic amb eines informàtiques. Sortida per impressora 2D/3D. REC

Pla docent del curs: El Dibuix Tècnic amb eines informàtiques. Sortida per impressora 2D/3D. REC Pla docent del curs: El Dibuix Tècnic amb eines informàtiques. Sortida per impressora 2D/3D. REC9090473 Objectiu general El Dibuix Tècnic amb eines L'objectiu que persegueix aquest curs és doble: 1. Resoldre

Más detalles

Targeta T-12. Targeta T-12

Targeta T-12. Targeta T-12 Característiques Títol de transport personalitzat amb nom i cognom, DNI/passaport/NIE i fotografia per a menors de 4 a 12 anys Data de caducitat: en la primera edició la T-12 té una validesa de 16 mesos

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

TARIFES FORFETS DE TEMPORADA

TARIFES FORFETS DE TEMPORADA FORFETS PER A CLUBS D ESQUÍ, A LES ESTACIONS D ESPOT I PORT AINÉ. TEMPORADA 2017/18 Els socis majors de 18 anys que ja van tramitar el forfet la temporada passada i que no s adhereixin als descomptes de

Más detalles

GUIA AUTOMATRÍCULA

GUIA AUTOMATRÍCULA GUIA AUTOMATRÍCULA 2014-2015 Coses a tenir en compte abans de començar el procés de matrícula: En aquest aplicatiu el temps d inactivitat és molt curt (uns 15 minuts) per tant si el teniu obert sense fer

Más detalles

Guia per sol licitar el certificat al. Registre Central de Delinqüents Sexuals

Guia per sol licitar el certificat al. Registre Central de Delinqüents Sexuals Guia per sol licitar el certificat al Registre Central de Delinqüents Sexuals Què és el Registre de Delinqüents Sexuals? El registre és una base de dades on s inclouen totes les dades que conté el Registre

Más detalles

UNITAT 3: SISTEMES D EQUACIONS

UNITAT 3: SISTEMES D EQUACIONS UNITAT 3: SISTEMES D EQUACIONS 1. EQUACIONS DE PRIMER GRAU AMB DUES INCÒGNITES L equació x + y = 3 és una equació de primer grau amb dues incògnites : x i y. Per calcular les solucions escollim un valor

Más detalles

Com crear arxius PDF de documents tècnics

Com crear arxius PDF de documents tècnics Gescol com a eina de gestió de clients i encàrrecs Com crear arxius PDF de documents tècnics Amb el programa Adobe Acrobat Standard, es pot convertir tots els documents tècnics que s han d adjuntar amb

Más detalles

BQ LLICÈNCIA notícies generals campionats de promoció 3X3 cursos de formació Bàsquet Català

BQ LLICÈNCIA notícies generals campionats de promoció 3X3 cursos de formació Bàsquet Català BQ LLICÈNCIA BQ LLICÈNCIA és la nova aplicació oficial, totalment gratuïta, de la Federació Catalana de Basquetbol, amb la que podràs descarregar la teva llicència en el teu mòbil per disputar els partits,

Más detalles

COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE *

COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE * COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE * Una de les parts més importants de crear un relat digital és tenir clara l estructura i definir els recursos narratius (fotos, gràfics, etc.). Per això, després

Más detalles

FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS

FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS Olot TORN A: Sortida dia 23 de desembre a les 15:30h i tornada el dia 30 de desembre a les 19h. Preu federat actiu: 450 Preu plaça becada: 180 Preu

Más detalles

PREMI SANT JORDI INFANTIL I JUVENIL DE CONTE I NARRACIÓ BREU EN CATALÀ ANY BASES DE LA 25ena CONVOCATÒRIA

PREMI SANT JORDI INFANTIL I JUVENIL DE CONTE I NARRACIÓ BREU EN CATALÀ ANY BASES DE LA 25ena CONVOCATÒRIA PREMI SANT JORDI INFANTIL I JUVENIL DE CONTE I NARRACIÓ BREU EN CATALÀ ANY 2017 BASES DE LA 25ena CONVOCATÒRIA 1. PARTICIPANTS Poden prendre-hi part tots els nois i noies que estudiïn a Olesa de Montserrat

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 30 SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE Activitat 1 Completa la taula següent: Graus Minuts Segons 30º 30 x 60 = 1.800 1.800 x 60 = 108.000 45º 2.700 162.000 120º 7.200 432.000 270º 16.200 972.000

Más detalles

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure 7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure [MUTUAM continua el seu compromís amb la promoció de la recerca relacionada amb la gerontologia clínica i l atenció sociosanitària amb aquesta convocatòria

Más detalles

EL PORTAL DE CONCILIACIONS

EL PORTAL DE CONCILIACIONS EL PORTAL DE CONCILIACIONS http://conciliacions.gencat.cat El Departament de Treball ha posat en funcionament el portal de conciliacions per fer efectiu el dret dels ciutadans a relacionar-se amb l Administració

Más detalles

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI

Más detalles

Manual del professional tributari Tràmit per a professionals tributaris de lliurament d informació fiscal IRPF 2014

Manual del professional tributari Tràmit per a professionals tributaris de lliurament d informació fiscal IRPF 2014 1. OBJECTIU I ESTRUCTURA DEL MANUAL La finalitat d aquest document és explicar el tràmit de lliurament d informació fiscal de l IRPF-2014 per a professionals tributaris a través del canal telemàtic d una

Más detalles

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA 1 3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA Ms PowerPoint permet inserir, dins la presentació, objectes organigrama i diagrames. Els primers, poden resultar molt útils si es necessita presentar gràficament

Más detalles

Qüestionari d avaluació

Qüestionari d avaluació Qüestionari d avaluació 2010 Guia d instruccions per complimentar el model de qüestionari d avaluació. març 2010 GS012010QP10001 I RESOLUCIÓ 2010 La Resolució TRE/3767/2009, de 30 de novembre (DOGC. Núm.5545,

Más detalles

AVALUACIÓ DE QUART D ESO

AVALUACIÓ DE QUART D ESO AVALUACIÓ DE QUART D ESO FULLS DE RESPOSTES I CRITERIS DE CORRECCIÓ Competència matemàtica FULL DE RESPOSTES VERSIÓ AMB RESPOSTES competència matemàtica ENGANXEU L ETIQUETA IDENTIFICATIVA EN AQUEST ESPAI

Más detalles

Elvira V. Santamaria Hospital Universitari Vall d Conxi Caro Fundació per a la Recerca

Elvira V. Santamaria Hospital Universitari Vall d Conxi Caro Fundació per a la Recerca Bloc del Grup de la Informació en Ciències de la Salut (GICS) http://www.cobdc.net/gics/ Collegi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya Elvira V. Santamaria Hospital Universitari Vall

Más detalles

Sobre la ela geminada

Sobre la ela geminada Sobre la ela geminada Sebastià Vila-Marta Universitat Politècnica de Catalunya 2 de març de 2011 U P C Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Espanya

Más detalles

B.11 ELS PRINCIPALS CERCADORS D INTERNET

B.11 ELS PRINCIPALS CERCADORS D INTERNET FULL PROFESSORAT B.11 ELS PRINCIPALS CERCADORS D INTERNET OBJECTIUS - Conèixer i utilitzar alguns dels principals cercadors d Internet. - Planificar i delimitar l objectiu de la cerca. EXPLICACIÓ I DESENVOLUPAMENT

Más detalles

En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès.

En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès. ÍNDEX: En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès. (Es pot accedir-hi directament clicant damunt el punt en qüestió) 1. Tarifes

Más detalles

PREMIS LITERARIS CIUTAT D OLOT 2017

PREMIS LITERARIS CIUTAT D OLOT 2017 S LITERARIS CIUTAT D OLOT 2017 LI MARIAN VAYREDA PROSA NARRATIVA Podran optar al Premi Marian Vayreda de narrativa, organitzat per l Institut de Cultura d Olot - Ajuntament d Olot, obres de creació literària.

Más detalles

COM ÉS DE GRAN EL SOL?

COM ÉS DE GRAN EL SOL? COM ÉS DE GRAN EL SOL? ALGUNES CANVIS NECESSARIS. Planetes Radi Distància equatorial al Sol () Llunes Període de Rotació Òrbita Inclinació de l'eix Inclinació orbital Mercuri 2.440 57.910.000 0 58,6 dies

Más detalles

Instruccions per generar el NIU i la paraula de pas

Instruccions per generar el NIU i la paraula de pas Si ja tens un NIU, no has de tornar-te a registrar. Pots accedir a la inscripció directament. Només has de validar el teu NIU i la teva paraula de pas al requadre que hi ha a la dreta de la pantalla: Si

Más detalles

PROCÉS DE GESTIÓ I REVISIÓ D INCIDÈNCIES, RECLAMACIONS I SUGGERIMENTS

PROCÉS DE GESTIÓ I REVISIÓ D INCIDÈNCIES, RECLAMACIONS I SUGGERIMENTS Codi: -PS7 Pàg.: 1 de 7 1 OBJECTE Detectar, recollir, revisar, analitzar i registrar les felicitacions, les queixes, els suggeriments i les reclamacions que manifestin els diferents grups d interès, per

Más detalles

1. Objecte del contracte

1. Objecte del contracte PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES DEL CONTRACTE DE SERVEIS PER A LA IMPRESSIÓ DE MATERIAL DIVERS DE DIFUSIÓ DELS PROGRAMES DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA I COMPLEMENTARI DE L ACTIVITAT DEL CPNL. 1. Objecte

Más detalles

Informe tècnic final - Memòria de la intervenció arqueològica al c/ Santa Isabel, 8

Informe tècnic final - Memòria de la intervenció arqueològica al c/ Santa Isabel, 8 Generalitat de Catalunya Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació Direcció General del Patrimoni Cultural Servei d'arqueologia i Paleontologia Biblioteca del Patrimoni Cultural 7071 Informe tècnic

Más detalles

8 ESTADÍSTICA FULL DE CÀLCUL 8.1. GRÀFICS ESTADÍSTICS

8 ESTADÍSTICA FULL DE CÀLCUL 8.1. GRÀFICS ESTADÍSTICS FULL DE CÀLCUL 8 ESTADÍSTICA 8.1. GRÀFICS ESTADÍSTICS Ara construirem un full de càlcul per representar gràficament una taula de valors i les seves freqüències. Per fer-ho, introdueix a les cel les els

Más detalles

Guia d aules virtuals

Guia d aules virtuals Guia d aules virtuals Sumari 1. Introducció... 3 2. Els centres virtuals... 4 3. Com crear una aula virtual... 5 AULA... 6 ADMINISTRADORS D AULA... 7 CONTINGUTS... 8 4. Com associar un alumne a una aula

Más detalles

ORDENACIÓ DE L ESPAI I L ACCÉS A ESTACIONS D AUTOBUSOS

ORDENACIÓ DE L ESPAI I L ACCÉS A ESTACIONS D AUTOBUSOS ORDENACIÓ DE L ESPAI I L ACCÉS A ESTACIONS D AUTOBUSOS Juny de 2013 IX Jornada tècnica de mobilitat local: Espai viari i autobús 1 INDEX 1. Les estacions d autobusos de la Generalitat de Catalunya 2. Estacions

Más detalles

El perfil es pot editar: 1. des de la llista de participants 2. fent clic sobre el nostre nom, situat a la part superior dreta de la pantalla

El perfil es pot editar: 1. des de la llista de participants 2. fent clic sobre el nostre nom, situat a la part superior dreta de la pantalla MOODLE 1.9 PERFIL PERFIL Moodle ofereix la possibilitat que els estudiants i professors puguin conèixer quines són les persones que estan donades d alta a l assignatura. Permet accedir a la informació

Más detalles

MEMÒRIA VALORADA PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRE DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 2on.

MEMÒRIA VALORADA PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRE DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 2on. MEMÒRIA VALORADA PER A LA SUBSTITUCIÓ DE LLUMINÀRIES ESFÈRIQUES I QUADRE DE COMANDAMENT EN EL DISTRICTE 2on. ÍNDEX 1. MEMÒRIA 1.1.- OBJECTE 1.2.- DESCRIPCIÓ DE LES INSTAL LACIONS ACTUALS 1.3.- DESCRIPCIÓ

Más detalles

Per tal d impartir els ensenyaments del sistema educatiu, la normativa corresponent determina els requisits mínims d espais.

Per tal d impartir els ensenyaments del sistema educatiu, la normativa corresponent determina els requisits mínims d espais. Resolució del Director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual es determina la superfície dels espais per impartir els cicles de formació professional bàsica

Más detalles

DIBUIX TÈCNICT UNITAT 2: 1r ESO. Josep Lluis Serrano Set 2011

DIBUIX TÈCNICT UNITAT 2: 1r ESO. Josep Lluis Serrano Set 2011 UNITAT 2: 1r ESO 1, Dibuix Tècnic: Característiques 2. Estris de dibuix 3. Paper 4. Croquis i plànols 5. Traçat de paralleles i perpendiculars 6. Caixetins 7. Pautes per fer dibuixos tècnics 1. El Dibuix

Más detalles

XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PEL SUBMINISTRAMENT I MUNTATGE D UN SISTEMA DE PESATGE FERROVIARI A MANRESA

XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PEL SUBMINISTRAMENT I MUNTATGE D UN SISTEMA DE PESATGE FERROVIARI A MANRESA XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PEL SUBMINISTRAMENT I MUNTATGE D UN SISTEMA DE PESATGE FERROVIARI A MANRESA Juliol 2015 XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES INDEX 1 -

Más detalles

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes Pàgina 1 de 9 Valoració de les assistències i canvi d estat al PMT. El SIGAC és l eina interna corporativa per

Más detalles

Barcelona compta amb establiments actius

Barcelona compta amb establiments actius » Nota de Premsa 25 de gener de 2018 Barcelona compta amb 60.265 establiments actius» Totes les dades sobre els locals comercials de la ciutat, amb el detall carrer a carrer, es posa a disposició dels

Más detalles

NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI

NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI PREÀMBUL NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI El servei de taxi constitueix un servei públic de viatgers amb vehicles d una capacitat fins a nou places, inclosa la persona que condueix, que s efectua

Más detalles

7-ZIP, programa per a la generació d arxius comprimits

7-ZIP, programa per a la generació d arxius comprimits 7-ZIP, programa per a la generació d arxius comprimits Mini - guia per a la instal lació i configuració del programa 7-Zip i l ús de les seves funcions més bàsiques (comprimir i descomprimir o extreure).

Más detalles

SOL LICITUD, EMISSIÓ I PAGAMENT DELS PERMISOS DE PESCA PAS A PAS

SOL LICITUD, EMISSIÓ I PAGAMENT DELS PERMISOS DE PESCA PAS A PAS SOL LICITUD, EMISSIÓ I PAGAMENT DELS PERMISOS DE PESCA PAS A PAS L obtenció del permís de pesca corresponent a una Zona de Pesca Controlada a través d internet és realitzarà de la següent manera: 1. Accediu

Más detalles

MPGO Ampliació centre docent C. Damià Campeny cantonada C. Sant Agustí EMPLAÇAMENT

MPGO Ampliació centre docent C. Damià Campeny cantonada C. Sant Agustí EMPLAÇAMENT Ajuntament de Mataró R E S U M gener 2013 Modificació puntual del Pla General d ordenació: Ampliació del centre educatiu situat al c. DAMIÀ CAMPENY cantonada c. SANT AGUSTÍ 1. OBJECTE I FINALITAT. Ampliar

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

Guia per la tramitació de les factures electròniques de l Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i els seus organismes autònoms

Guia per la tramitació de les factures electròniques de l Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i els seus organismes autònoms Guia per la tramitació de les factures electròniques de l Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i els seus organismes autònoms 1- Introducció A partir del 15 de gener de 2015 tots els proveïdors de l

Más detalles

FUNCIONS REALS. MATEMÀTIQUES-1

FUNCIONS REALS. MATEMÀTIQUES-1 FUNCIONS REALS. 1. El concepte de funció. 2. Domini i recorregut d una funció. 3. Característiques generals d una funció. 4. Funcions definides a intervals. 5. Operacions amb funcions. 6. Les successions

Más detalles

Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC

Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC Experiències en el manteniment de Leds per Enllumenat Públic Leds una evolució constant Vida de les llumeneres de Leds

Más detalles

Cartes de serveis Pautes generals: introducció

Cartes de serveis Pautes generals: introducció Cartes Pautes generals: introducció Aquest apartat inclou les pautes gràfiques generals per a elaborar les cartes dels departaments de la Generalitat de Catalunya, dels organismes autònoms adscrits i de

Más detalles

Aplicació per a Administradors de finques i Gestories

Aplicació per a Administradors de finques i Gestories Aplicació per a Administradors de finques i Gestories Guia ràpida d'usuari Novembre 2015 Índex 1. Registre en l'aplicació per a Administradors de finques i Gestories 2. Accés i pantalla inicial 3. Assignació

Más detalles

Guia de formació SIGA per a col legiats. Registrar consultes del Servei d Orientació Jurídica (SOJ)

Guia de formació SIGA per a col legiats. Registrar consultes del Servei d Orientació Jurídica (SOJ) Guia de formació SIGA per a col legiats Registrar consultes del Servei d Orientació Jurídica (SOJ) Pàg. 2 Índex SIGA PER A COL LEGIATS... 3 ENTRAR A SIGA... 3 ENTRAR LES DADES D UNA NOVA CONSULTA SOJ...

Más detalles

Manual de gestió del certificat de servidor de 2048 bits a l'iis 7.0

Manual de gestió del certificat de servidor de 2048 bits a l'iis 7.0 Manual de gestió del certificat de servidor de 2048 bits a l'iis 7.0 Ref.: D1150 Versió: 1.0 Pàgina 1 de 12 Control documental Estat formal Elaborat per: Data de creació 25/11/2010 Àrea Tècnica - CATCert

Más detalles

Manual de gestió del certificat de servidor de 2048 bits a l'iis 6.0

Manual de gestió del certificat de servidor de 2048 bits a l'iis 6.0 Manual de gestió del certificat de servidor de 2048 bits a l'iis 6.0 Ref.: D1150 Versió: 1.0 Pàgina 1 de 15 Control documental Estat formal Elaborat per: Data de creació 25/11/2010 Àrea Tècnica - CATCert

Más detalles

Generació de documentació Versió del manual 1.1

Generació de documentació Versió del manual 1.1 Versió del manual 1.1 INTRODUCCIÓ 2 OBJECTIUS 3 Capítol 1: 4 1.1 Agents del Model 182 4 1.2 Elements del Model 182 4 1.3 Elaboració del Model 182 5 Introducció Segons la Llei 49/2002, de 23 de desembre,

Más detalles

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats 2015-2016 Inspecció d Educació a Lleida PLENARI DIRECTORS/ES PRIMÀRIA Lleida, 6 d octubre de 2015 Informació per als centres Octubre 2015 Justificació de l actuació

Más detalles

CAMBRILS UNIÓ, CLUB DE FUTBOL

CAMBRILS UNIÓ, CLUB DE FUTBOL CAMBRILS UNIÓ, CLUB DE FUTBOL XIII TORNEIG PREBENJAMÍ GERMANS ORIOL VILA DE CAMBRILS DATA: Dissabte, 6 de desembre de 2014 HORA: Des de les 09:30 hores fins a les 19:00 hores Lloc: Instal.lacions Municipals

Más detalles

Hi ha cossos que tenen la propietat d atraure n altres. Els anomenem imants.

Hi ha cossos que tenen la propietat d atraure n altres. Els anomenem imants. EXPERIÈNCIES AMB IMANTS Hi ha cossos que tenen la propietat d atraure n altres. Els anomenem imants. Els imants naturals, anomenats pedres imant o calamites, es coneixen des de fa uns 2500 anys i es troben

Más detalles

GCompris (conjunt de jocs educatius)

GCompris (conjunt de jocs educatius) GCompris (conjunt de jocs educatius) GCompris forma part del programari educatiu que inclou la Linkat. És una col lecció d'aplicacions educatives per a nens i nenes d'educació infantil i cicle inicial

Más detalles

CREA LES TEVES ACTIVITATS

CREA LES TEVES ACTIVITATS CREA LES TEVES ACTIVITATS INFANTIL SECUNDÀRIA PRIMÀRIA BATXILLERAT 1. CREA LES TEVES ACTIVITATS EL MEU ESPAI Entra a Cruïlla Connecta amb les teves dades d accés. Des de la pantalla El meu espai entra

Más detalles

INFORMACIÓN VOTO POR CORREO GENERALES 2015

INFORMACIÓN VOTO POR CORREO GENERALES 2015 INFORMACIÓN VOTO POR CORREO GENERALES 2015 El elector que desee votar por correo deberá seguir el siguiente procedimiento: Del 27 de octubre al 10 de diciembre de 2015, fecha en que finaliza el plazo para

Más detalles

Cens específic de falciot negre (Apus apus) i ballester (Apus melba) a Barcelona 2015

Cens específic de falciot negre (Apus apus) i ballester (Apus melba) a Barcelona 2015 Cens específic de falciot negre (Apus apus) i ballester (Apus melba) a Barcelona 2015 L Atles dels Ocells Nidificants de Barcelona ja encara la fase final del projecte. Les dades dels censos ordinaris

Más detalles

Creació d un bloc a XTEC Blocs: publicació i edició de vídeo amb YouTube Josep Cañas

Creació d un bloc a XTEC Blocs: publicació i edició de vídeo amb YouTube Josep Cañas Hem inserit vídeo al nostre bloc fent una cerca en funció de la temàtica. Ara toca afegir un video generat per nosaltres mateixos! Caldrà accedir al YouTube i seleccionar l idioma de la interfície fent

Más detalles