UNIVERSITAT D ANDORRA. Balanç de Situació a 31 de desembre de 2007 i (Expressat en euros)

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "UNIVERSITAT D ANDORRA. Balanç de Situació a 31 de desembre de 2007 i (Expressat en euros)"

Transcripción

1 UNIVERSITAT D ANDORRA Balanç de Situació a 31 de desembre de 2007 i 2006 (Expressat en euros) Núm. dels comptes Actiu Exercici 2007 Exercici 2006 A) Immobilitzat II.Immobilitzacions immaterials (Nota 4) Patents i Marques Aplicacions informàtiques Millores en béns arrendats (281) 6.Amortitzacions ( ) (78.178) III.Immobilitzacions materials (Nota 5) ,221 1.Terrenys i construccions ,223 2.Instal lacions tècniques i maquinària ,226 3.Utillatge i mobiliari ,228,229 4.Altre immobilitzat (282) 5.Amortitzacions ( ) ( ) Núm. dels comptes Passiu Exercici 2007 Exercici 2006 A) Fons propis (Nota 9) III.Resultats d'exercicis anteriors Resultats positius d'execicis anteriors IV.Resultats de l'exercici B) Ingressos a distribuir en diversos exercicis (Nota 10) C) Provisions per a riscos i despeses E) Creditors a curt termini V.Immobilitzacions financeres permanents ,265 3.Fiances i dipòsits constituïts a llarg termini C) Actiu circulant I.Existències Comercials III.Creditors (Nota 11) Creditors pressupostaris Creditors no pressupostaris ,476 4.Administracions públiques ,585 IV.Ajustaments per periodificació (Nota 12) II.Deutors (Nota 6) Deutors pressupostaris Deutors no pressupostaris IV.Tresoreria (Nota 7) ,580 V.Ajustaments per periodificació (Nota 8) Total general (A+C) Les notes 4 a 12 complementen i formen part inseparable del balanç de situació. Total general (A+B+C+E) Joan Obiols Legrain Gerent La memòria adjunta forma part integrant dels estats financers de l exercici 2007.

2 UNIVERSITAT D ANDORRA Compte de resultat econòmicopatrimonial per als exercicis anuals acabats al 31 de desembre de 2007 i 2006 (Expressat en euros) Núm. dels comptes Deure Exercici 2007 Exercici 2006 Error! Vínculo no válido. A) Despeses Aprovisionaments (18.579) 610 a) Consum de mercaderies (18.579) 3. Despeses gestió ordinària, de funcionament dels serveis i de prestacions socials a)despeses de personal (Nota 13) ,641,649 a1) Sous i salaris ,644 a2) Càrregues socials c)dotacions per amortització d'immobilitzat i variacions de fons de provisió per a reparacions c1) Dotacions per a amortitzacions (Notes 4 i 5) e)altres despeses de gestió (Nota 14) e1) Serveis exteriors f)despeses financeres i assimilables f1) Per deutes Transferències i subvencions (Nota 15) a)transferencies corrents Núm. dels comptes Haver Exercici 2007 Exercici 2006 B) Ingressos Vendes i prestacions de serveis (Nota 16) ,741,742 b) Prestacions de serveis Altres ingressos de gestió ordinària (Nota 17) c) Altres ingressos de gestió ,776,777 c1) Ingressos accessoris i altres de gestió corrent f) Altres interessos i ingressos assimilats ,765,769 f1) Altres interessos Transferències i subvencions (Nota 18) a) Transferències corrents b) Subvencions corrents Beneficis i ingressos extraordinaris (Nota 19) b)subvencions de capital traspassades a resultat de l'exercici d) Ingressos extraordinaris e) Ingressos i beneficis d'altres exercicis Pèrdues i despeses extraordinàries ,671 a) Pèrdues procedents de l'immobilitzat c)despeses extraordinàries d)despeses i pèrdues d'altres exercicis Estalvi Les notes 13 a 19 complementen i formen part inseparable del compte de resultats econòmicopatrimonials Desestalvi Joan Obiols Legrain Gerent La memòria adjunta forma part integrant dels estats financers de l exercici 2007.

3 UNIVERSITAT D ANDORRA Estats Financers a 31 de desembre de 2007

4 1 UNIVERSITAT D ANDORRA Notes als Estats Financers 31 de desembre de 2007 (1) Naturalesa i Activitats Principals La Universitat d Andorra (d ara endavant la Universitat) és una institució dotada de personalitat jurídica, a la que correspon la prestació del servei públic de l educació superior en el seu àmbit d actuació. La Universitat desenvolupa la seva tasca docent, estructurant-se en centres i àrees. La Universitat es va constituir per la Llei de desenvolupament dels principis bàsics de l estructura i l organització de la Universitat d Andorra de data 28 de juny de La Universitat es regula fonamentalment per la llei d Universitats de 30 de Juliol de 1997, per la Llei de desenvolupament dels principis bàsics de l estructura i l organització de la Universitat d Andorra de data 28 de juny de 2002 i pels seus Estatuts que van ser aprovats pel consell Universitari en data 7 de Juliol de D acord amb els Estatuts, els òrgans de govern de la Universitat són el Consell Universitari, el Rector, els Directors de Centre i el Gerent: Ajuntem un organigrama actualitzat de l estructura de la Universitat: CONSELL UNIVERSITARI RECTOR Daniel Bastida COORDINADOR RECTORAT JUNTA ACADÈMICA (personal docent) (personal no docent) DIRECTORA Infermeria DIRECTOR Informàtica i Gestió DIRECTORA Estudis Virtuals Ext.Universitària GERENT Responsable Administració Responsable comptabilitat Tècnica comptable Tècnica comptable

5 2 UNIVERSITAT D ANDORRA Notes als Estats Financers Membres del Consell Universitari: Rector: Sr. Daniel Bastida i Obiols Representants de l Administració: M.I. Sra. Montserrat Gil i Torné M.I. Sra. Meritxell Mateu i Pi (fins 11/07/07) M.I. Sr. Juli Minoves i Triquell (a partir 11/07/07) Representants del professorat: Sra. Virgínia Larraz i Rada Sra. Sara Esqué i Boldú Representants de l alumnat: Sr. David Cusidó i Murillo Sr. Mathieu Leyder i Villers Representant del sector empresarial: Sr. Ramon Cierco i Noguer Representant de les entitats privades col laboradores: Sr. Josep Peralba i Duró Rector : Sr. Daniel Bastida i Obiols Direcció dels centres : Direcció Escola d Infermeria: Sra. Rosa Mari Mandicó i Alcobé Direcció Escola d Informàtica i Gestió: Sr. Florenci Pla i Altisent Direcció Estudis Virtuals i Extensió Universitària: Sra. Montserrat Casalprim i Ramonet. Gerent: Sr. Joan Obiols i Legrain (responsable de la gestió econòmico-financera) La comptabilitat s estructura en el departament econòmic-financer, en l actualitat hi treballen tres persones. La Universitat no ha estat sotmesa als control de legalitat i financer segons els articles 37,39 i 42 de la LGFP, realitzat per la Intervenció General. Segons s estableix en l article 7 dels seus Estatuts, són finalitats de la Universitat, les següents: - La formació científica i cultural dels alumnes, que els habilita per a l exercici de les activitats professionals i la incorporació immediata al món laboral. - El desenvolupament de la creativitat, de l anàlisi crítica i el desig de continuar aprenent per si mateixos. - La recerca científica en les seves diferents facetes. - La dinamització social mitjançant propostes de difusió cultural i de debat.

6 3 UNIVERSITAT D ANDORRA Notes als Estats Financers - La col laboració amb el sistema productiu, amb la possibilitat d establir acords de cooperació, formació i recerca. - L establiment de programes de cooperació i intercanvi amb centres universitaris de l exterior. Per al desenvolupament de les anteriors funcions, la Universitat gaudeix de l autonomia reconeguda en la Llei d universitats i es regeix pels principis de llibertat de càtedra, de recerca i d estudi, així com la d expressió i d associació. (2) Bases de Presentació Aquests estats financers s han preparat a partir dels registres auxiliars de comptabilitat en euros a 31 de desembre de 2007 de manera que mostren la imatge fidel del patrimoni, de la situació financera i del resultat de la Universitat. Els estats financers corresponents a l exercici 2007 que han estat preparats per la Gerència de la Universitat, es trametran per a la seva informació al Consell Universitari i, posteriorment, seran remesos al M.I. Consell General, per a la seva aprovació definitiva. La Gerència estima que aquests estats financers seran aprovats sense modificacions. Els estats financers de l exercici 2006 estan pendents d ésser aprovats pel M.I. Consell General. Amb data 27 de gener de 1999 el Govern d Andorra va aprovar un Pla de Comptabilitat Pública, que és aplicable a totes les entitats Públiques a partir de l exercici Per tant, aquests estats financers han estat preparats seguint el contingut d aquest pla. La liquidació pressupostària de l exercici 2007, així com l estat de romanent de tresoreria i l estat de conciliació del resultat comptable i pressupostari es presenten en els annexos adjunts a aquesta memòria. La proposta de distribució de resultats de l exercici finalitzat el 31 de desembre de 2007, que realitzarà la Gerència de la Universitat i pendent d aprovació pel Consell General, consisteix en aplicar l article 15.1 de la Llei del pressupost de l exercici 2007 i retornar l excedent pressupostari al M.I. Govern d Andorra. (3) Principis Comptables i Normes de Valoració Aplicats Els principals principis comptables i normes de valoració aplicats són els següents: (a) Immobilitzat Immobilitzat immaterial: L immobilitzat immaterial es valora al seu cost d adquisició original, deduïdes les amortitzacions acumulades corresponents. Les aplicacions informàtiques s amortitzen de forma lineal al llarg del període de tres anys en què està prevista la seva utilització.

7 4 UNIVERSITAT D ANDORRA Notes als Estats Financers Les millores en béns arrendats corresponen a les millores en l edifici on es troba situada la Universitat, s amortitzen en un període de 10 anys. Les despeses de manteniment i reparacions que no milloren la seva utilització ni allarguen la seva vida útil es carreguen al compte de pèrdues i guanys en el moment en què es produeixen. Immobilitzat material: Les immobilitzacions materials es presenten pel seu valor de cost d adquisició original, deduïdes les amortitzacions acumulades corresponents. L amortització dels elements de les immobilitzacions es realitza sobre el valor de cost, seguint el mètode lineal durant els següents períodes de vida útil estimada. Les despeses de manteniment i reparacions que no milloren la seva utilització ni allarguen la seva vida útil es carreguen al compte de pèrdues i guanys en el moment en què es produeixen. Anys de vida útil Construccions Instal lacions tècniques 10 Maquinària 5 Utillatge 5 Mobiliari 10 Equips informàtics 3 Altre immobilitzat 5 (b) Classificació dels deutes Els saldos a cobrar i a pagar es presenten en els balanços de situació adjunts classificats, quan a termini, d acord amb el següent criteri: - Llarg termini: deutes amb venciment superior a dotze mesos des de la data del balanç. - Curt termini: deutes amb venciment inferior o igual a dotze mesos des de la data del balanç (c) Subvencions de capital Les subvencions de capital no reintegrables es presenten al passiu del balanç de situació adjunt, per l import originalment concedit, i es reconeixen en el compte de pèrdues i guanys de forma lineal i durant un període de temps equivalent al de la vida útil dels béns de l immobilitzat finançats amb les esmentades subvencions.

8 5 UNIVERSITAT D ANDORRA Notes als Estats Financers (d) Subvencions corrents Les subvencions corrents tenen com a destí finançar les despeses per operacions corrents. Aquests imports es reconeixen en el compte de pèrdues i guanys d acord amb el seu meritament. (e) Reconeixement d ingressos i despeses Els ingressos i despeses es reconeixen segons el principi de meritament. (4) Immobilitzat immaterial Un resum de l immobilitzat immaterial a 31 de desembre de 2007, així com el seu moviment durant l exercici 2007 és el següent: 31/12/2006 Altes Baixes 31/12/2007 Patents i Marques Aplicacions informàtiques Millores en béns arrendats Amort.Acum.Immob immaterial Valor net comptable A 31 de desembre de 2007 l import de l immobilitzat immaterial en ús totalment amortitzat és de euros. (5) Immobilitzat material Un resum de l immobilitzat material a 31 de desembre de 2007, així com el seu moviment durant l exercici 2007 és el següent: Cost Construccions Instal lacions tècniques i maquinària Utillatge i Mobiliari Equips processos d'informació Altre immobilitzat Amortització acumulada Immobilitzat material Valor net comptable 31/12/ Altes i traspassos Baixes i traspassos 31/12/

9 6 UNIVERSITAT D ANDORRA Notes als Estats Financers A 31 de desembre de 2007 l import de l immobilitzat material en ús, totalment amortitzat és de euros. (6) Deutors Un detall del saldo de deutors a 31 de desembre de 2007 en comparació amb el saldo a 31 de desembre de 2006 és com segueix: 31/12/ /12/2007 Deutors no pressupostaris Deutors pressupostaris (7) Tresoreria Un detall del saldo de tresoreria a 31 de desembre de 2007 en comparació amb el saldo a 31 de desembre de 2006 és com segueix: 31/12/ /12/2007 Caixa Bancs Altres fons líquids El capítol de Bancs correspon a saldos en comptes corrents que la Universitat manté amb Crèdit Andorra, Andbanc i Banc Internacional Banca Mora, i que serveix per finançar la seva activitat diària. Els Altres fons líquids, corresponen al traspàs d excedents de tresoreria a un fons d inversió amb una total liquiditat i sense cap mena de risc. (8) Ajustaments per periodificació d actiu El saldo d aquest epígraf del balanç a 31 de desembre de 2007, correspon principalment a despeses pagades per anticipat a la Universitat Oberta de Catalunya en concepte de drets de matrícules d alumnes i els imports de les assegurances encara no meritats.

10 7 UNIVERSITAT D ANDORRA Notes als Estats Financers 31/12/ /12/2007 Assegurança EUI Formació continuada EV (9) Fons Propis Un detall dels fons propis de la Universitat al 31 de desembre de 2006 i 2007, així com del seu moviment durant l exercici 2007, es mostra a continuació: Resultats positius d'exercicis anteriors Retorn al M.I. Govern Resultat de l'exercici 31/12/2006 Altes Baixes /12/ L epígraf de romanent (resultats d exercicis anteriors) correspon al saldo aportat per l Escola d Infermeria al moment d integrar-se dins de la Universitat d Andorra el 24 de juliol de 2002, així com als resultats acumulats d exercicis anteriors. Aquest import s ha vist disminuït en l exercici 2007 per import de ,98 euros corresponents a un retorn a favor del M.I. Govern d Andorra, procedent de l excedent pressupostari de la Universitat. (10) Subvencions de Capital Un detall de les subvencions de capital a 31 de desembre de 2007, així com del seu moviment durant l exercici 2007, es mostra a continuació: Les subvencions rebudes (no retornables) han estat destinades en la seva totalitat a l adquisició de béns d immobilitzat (veure notes 4 i 5) i subvencionades en la seva totalitat amb càrrec al pressupost del M.I. Govern d Andorra. 31/12/2006 Altes Baixes 31/12/2007 Subvencions de capital

11 8 UNIVERSITAT D ANDORRA Notes als Estats Financers (11) Creditors Un detall del saldo d aquest epígraf del balanç a 31 de desembre de 2007 i en comparació al saldo a 31 de desembre de 2006 és com segueix: 31/12/ /12/2007 Caixa Andorrana de Seguretat Social M.I. Govern d'andorra Altres Creditors El saldo del capítol altres creditors correspon principalment a saldos de proveïdors i creditors pressupostaris per la compra i/o recepció de materials i/o serveis. (12) Ajustaments per periodificació de passiu El saldo d aquest epígraf de balanç a 31 de desembre de 2007, correspon principalment a matrícules cobrades per anticipat per la Universitat, que es meriten al llarg de la durada dels cursos. Un detall d aquest capítol al 31 de desembre de 2007 comparatiu amb el de l exercici anterior, és com segueix: 31/12/ /12/2007 Estudis Virtuals i Extensió Universitària Escola d'infermeria Escola d'informàtica i Gestió

12 9 UNIVERSITAT D ANDORRA Notes als Estats Financers (13) Despeses de Personal Un detall de les despeses de personal a 31 de desembre 2007 en comparació amb el saldo a 31 de desembre de 2006, és el següent: 31/12/ /12/2007 Sous, salaris i similars Càrregues socials Una relació del nombre de treballadors fixos de la Universitat a 31 de desembre de 2007 distribuïts per categories professionals, en comparació a 31 de desembre del 2006 és el següent: Treballadors Rectorat Direcció Gerència Docència Administració El personal eventual a 31 de desembre ha passat de 4 treballadors al tancament de l exercici 2006 a 6 treballadors al tancament de l exercici (14) Altres Despeses de Gestió Un detall de les altres despeses de gestió a 31 de desembre de 2007 en comparació al detall a 31 de desembre de 2006, és com segueix:

13 10 UNIVERSITAT D ANDORRA Notes als Estats Financers 31/12/ /12/2007 Arrendaments Reparacions i construcció Serveis de professionals independents Transport, missatgers Primes d'assegurances Publicitat, propaganda i relacions públiques Subministraments Altres despeses (15) Transferències Corrents El capítol de transferències corrents correspon als imports satisfets a universitats espanyoles o a centres d investigació i desenvolupament, en base a convenis de col laboració. (16) Vendes i prestacions de serveis El capítol de vendes i prestacions de serveis correspon als imports ingressats per les matrícules originades per la Universitat. 31/12/ /12/2007 Prestacions de serveis (17) Altres ingressos El capítol d altres ingressos correspon als imports satisfets per diferents conceptes com poden ser: Universitat Oberta, certificats, drets d examen, convalidacions,... i ingressos financers. 31/12/ /12/2007 Altres ingressos

14 11 UNIVERSITAT D ANDORRA Notes als Estats Financers (18) Subvencions Corrents Un detall d aquest epígraf del compte de pèrdues i guanys a 31 de desembre de 2007 en comparació al detall a 31 de desembre del 2006, és com segueix: 31/12/ /12/2007 Subvencions corrents Subvencions altres entitats L epígraf de subvencions corrents correspon a les subvencions atorgades pel M.I. Govern d Andorra pel finançament de les despeses corrents de funcionament de la Universitat. L epígraf de subvencions altres entitats correspon als imports rebuts per part de diferents entitats andorranes que tenen signat un conveni de col laboració amb la Universitat d Andorra. (19) Beneficis i ingressos extraordinaris Aquest epígraf es composa principalment del traspàs a resultats de la part de la subvenció de capital que correspon a l amortització dels béns procedents de transferències de capital per un import de ,13 euros al (20) Quadre de Finançament Els quadres de finançament corresponents als exercicis anuals acabats el 31 de desembre de 2007 i 2006 es presenten a l Annex que segueix, que forma part integrant d aquesta memòria als estats financers. 19 de febrer de 2008 Joan Obiols Legrain Gerent

15 UNIVERSITAT D'ANDORRA Quadre de Finançament per als exercicis anuals tancats al 31 de desembre de 2007 i 2006 (expressats en euros) Fons aplicats Exercici 2007 Exercici 2006 Fons obtinguts Exercici 2007 Exercici Recursos aplicats en operacions de gestió Recursos procedents d'operacions de gestió a) Reducció d'existències, de productes acabats i en curs de fabricació a) Vendes c) Serveis exteriors b) Augment d'existències de productes acbats i en curs e) Despeses de personal f) Transferències i subvencions g) Transferències i subvencions g) Ingressos financers h) Despeses financeres h) Altres ingressos de gestió corrent i ingressos excepcionals i) Altres pèrdues de gestió corrent i despeses excepcionals Subvencions de capital Adquisicions i altres altes d'immobilitzat b) Immobilitzacions immaterials c) Immobilitzacions materials Disminucions directes del patrimoni Provisions per a riscs i despeses Total d'aplicacions Total d'orígens Excés d'orígens sobre aplicacions Excés d'aplicacions sobre orígens (Augment del capital circulant) (Disminució del capital circulant) Variació del capital circulant Exercici 2007 Exercici 2006 Augments Disminucions Augments Disminucions 1. Existències Deutors Creditors Tresoreria Ajustaments per periodificació Total Variació del capital circulant

16 UNIVERSITAT D ANDORRA Conciliació entre el resultat de l exercici i el resultat procedent de les operacions Resultat procedent de les operacions Dotació a les amortitzacions de l'immobilitzat Provisió per a riscos i despeses Valor comptable de les baixes d'immobilitzat Subvenció traspassada a resultats de l'exercici Resultat de l'exercici

17 UNIVERSITAT D'ANDORRA Situació pressupostària de l'exercici (Expressat en euros) Capítol Pressupost inicial Reconduïts Moviments de crèdit Pressupost final Autoritzat/ Compromès Liquidat Ordenat/ Pagat pressupostari (pressupost final - AC) Dif pressupostliquidat % Liquidat s/ pressupost 1 Despeses de personal % 2 Consum de bèns corrents i serveis (11.502) % 4 Trasferències corrents % 6 Inversions reals % Total despeses % Capítol Pressupost inicial Reconduïts Moviments de crèdit Pressupost final Drets reconeguts Liquidat Cobrat pressupostari (pressupost final - reconegut) Dif pressupostliquidat % Liquidat s/ pressupost 3 Taxes i altres ingressos % 4 Transferencies corrents (66.392) (66.392) 104% 5 Ingressos patrimonials (33.732) (33.732) 7 Transferències de capital % 8 Romanents de tresoreria % Total ingressos % Resultat pressupostari Joan Obiols Legrain Gerent

18 UNIVERSITAT D'ANDORRA Comparació execució del pressupost 2007/2006 (Expressat en euros) Capítol Pressupost inicial 2006 Pressupost inicial 2007 Diferència ( ) % (2007/2006) Pressupost final 2006 Pressupost final 2007 Diferència ( ) % (2007/2006) Liquidat 2006 Liquidat 2007 Diferència ( ) % (2007/2006) 1 Despeses de personal % % % 2 Consum de bèns corrents i serveis % % % 3 Despeses financeres (350) 0% (336) 0% 4 Trasferències corrents (8.245) 85% (7.280) 89% (10.490) 84% 6 Inversions reals % % % Total despeses % % % Capítol Pressupost inicial 2006 Pressupost inicial 2007 Diferència ( ) % (2007/2006) Pressupost final 2006 Pressupost final 2007 Diferència ( ) % (2007/2006) Liquidat 2006 Liquidat 2007 Diferència ( ) % (2007/2006) 3 Taxes i altres ingressos % % % 4 Transferencies corrents % % % 5 Ingressos patrimonials % 7 Transferències de capital % % % 8 Romanents de tresoreria % Total ingressos % % %

19 UNIVERSITAT D'ANDO RRA Estat de romanent de tresoreria (Expressat en euros) Conceptes Imports 1(+) Drets pendents de cobrament (+) del pressupost corrent (+) de pressupostos tancats 963 (+) d'operacions no pressupostàries 0 (-) de cobrament dubtós 0 (-) drets cobrats pendents d'aplicació definitiva 0 2(-) Obligacions pendents de pagament (+) del pressupost corrent (+) de pressupostos tancats 0 (+) d'operacions no pressupostàries (-) dobligacions pagades pendents d'aplicació definitiva 0 3(+) Fons líquids I Romanent de tresoreria Afectat II Romanent de tresoreria No Afectat III Romanent de tresoreria total (1-2+3) = (I+II)

20 UNIVERSITAT D'ANDO RRA Estat de conciliació entre el resultat pressupostari i el resultat de l'exercici (Expressat en euros) Resultat pressupostari Operacions pressupostàries sense efecte en el compte econòmicopatrimonial Ingressos ( ) Subvencions de capital ( ) Despeses Adquisicions d'immobilitzat Operacions comptables sense efecte pressupostari Ingressos Subvencions de capital traspassades a resultat de l'exercici Ingressos periodificats i serveis facturats i no cobrats Ingressos extraordinaris 31 Despeses ( ) Dotacions per amortització ( ) Despeses extraordinàries (1.234) Despeses financeres 0 Despeses periodificades Variació de productes acabats o en curs (1.787) Resultat comptable

21 UNIVERSITAT D'ANDO RRA Compte de despeses (Expressat en euros) Capítol Liquidat Ordenat/Pagat pendent pagament 1 Despeses de personal Consum de bèns corrents i serveis Trasferències corrents Inversions reals Total UNIVERSITAT D'ANDO RRA Compte d'ingressos (Expressat en euros) Capítol Liquidat Cobrat pendent cobrament 3 Taxes i altres ingressos Transferencies corrents Ingressos patrimonials Transferències de capital Total

22 UNIVERSITAT D'ANDO RRA Compte de patrimoni (Expressat en euros) Béns del patrimoni a l'inici de l'exercici Altes Baixes Béns dels patrimoni al tancament de l'exercici UNIVERSITAT D'ANDO RRA Compte de tresoreria (Expressat en euros) o existència de tresoreria a 31/12/2006 Cobraments i pagaments de pressupost Operacions extrapressupostàries o existència de tresoreria a 31/12/ ( ) ( ) La Universitat d Andorra no confecciona el quadre d endeutament, previst en la LGFP degut a que l entitat no gaudeix de cap mena d operació d endeutament.

23 Detall Liquidació Pressupost d'ingressos Pressupost Modificacions Pressupost Drets Liquidat Cobrat Diferència pressupost liquidat % Liquidat s/pressupost final inicial final reconeguts pressupostari 31 Prestació de serveis % 311 Matrícules, cursos i drets Certificats Altres % 319 Altres serveis Taxes i altres ingressos % 320 Matrícules / documentació % 33 Reintegraments Reintegraments Altres ingressos Altres ingressos Total capítol % - 40 Transferències corrents de l'estat % 400 Subvencions M.I. Govern % 44 Transferències corrents d'altres entitats Subvencions altres entitats Total capítol % - 52 Interessos de dipòsits i comptes bancaris Altres ingressos financers Rendes d'immobles Lloguers Total capítol Transferències de capital de l'estat % 702 Subvencions de capital MiG % Total capítol % - 80 Romanents de tresoreria % 800 Romanents de tresoreria % Total capítol % Total INGRESSOS ,73%

24 Detall Liquidació Pressupost de Despeses Pressupost Modificacions Pressupost Autoritzat / Liquidat Ordenat / Diferència pressupost liquidat % Liquidat s/pressupost final inicial final Compromés Pagat pressupostari 12 Agent administració - indefinit % 120 Remuneracions bàsiques agent adm. Ind % 13 Agent administració - eventual % 130 Remuneracions bàsiques agent adm. Ev % 16 Quotes prestació i desp.socials empleador % 160 Quotes Seguretat Social % 163 Despeses socials del personal % Total capítol % 20 Lloguers % 202 Lloguers % 21 Reparació, manteniment i conservació % 213 Reparació i conservació maquinària i inst % 215 Reparació i conservació mobiliari % 216 Reparació i conservació equips inform % 22 Material, Subministraments i altres % 220 Material d'oficina % 221 Subministraments % 222 Comunicacions % 223 Transport % 224 Primes assegurances % 226 Altres serveis % 227 Treballs realitzats per altres empreses % 23 Indemnitzacions per serveis % 230 Reemborsament de dietes % 231 Locomoció % Total capítol % 48 Transferències corrents a inst. sense fin % 482 a famílies i institucions sense finalitat lucre % Total capítol % 60 Inversions noves % 602 Edificis i altres construccions % 605 Mobiliari i estris % 606 Equips per a processos d'informació % 608 Altre immobilitzat material % 64 Immobilitzat immaterial % 640 Immobilitzat immaterial % Total capítol % Total DESPESES ,05%

UNIVERSITAT D ANDORRA. Balanç de Situació a 31 de desembre de 2006 i (Expressat en euros)

UNIVERSITAT D ANDORRA. Balanç de Situació a 31 de desembre de 2006 i (Expressat en euros) UNIVERSITAT D ANDORRA Balanç de Situació a 31 de desembre de 2006 i 2005 (Expressat en euros) Joan Obiols Legrain Gerent La memòria adjunta forma part integrant dels estats financers de l exercici 2006.

Más detalles

UNIVERSITAT D ANDORRA

UNIVERSITAT D ANDORRA ESTATS FINANCERS exercici 2009 1. Comptes anuals a. Balanç... 3 b. Compte del resultat econòmicopatrimonial... 4 c. Memòria... 5 i. Naturalesa i activitats principals de l entitat... 6 ii. Organització...

Más detalles

Comptes anuals exercici 2012

Comptes anuals exercici 2012 Comptes anuals exercici 2012 Aprovat pel Consell Social en sessió 22.07.2013 Índex Comptes anuals 2012 pàg. Balanç 1 Compte del resultat economicopatrimonial 3 Estat de liquidació del pressupost A. Liquidació

Más detalles

UNIVERSITAT D ANDORRA

UNIVERSITAT D ANDORRA ESTATS FINANCERS exercici 2011 1. Comptes anuals a. Balanç... 3 b. Compte del resultat econòmicopatrimonial... 4 c. Memòria... 5 i. Naturalesa i activitats principals de l entitat... 6 ii. Organització...

Más detalles

UNIVERSITAT D ANDORRA

UNIVERSITAT D ANDORRA ESTATS FINANCERS exercici 2014 1. Comptes anuals a. Balanç... 3 b. Compte del resultat econòmicopatrimonial... 4 c. Memòria... 5 i. Naturalesa i activitats principals de l entitat... 6 ii. Organització...

Más detalles

BALANÇ A 31 DE DESEMBRE EXERCICI 2017

BALANÇ A 31 DE DESEMBRE EXERCICI 2017 BALANÇ A 31 DE DESEMBRE ACTIU 2017 2016 A) ACTIU NO CORRENT 3.796.709,61 3.665.508,28 I. Immobilitzat intangible 5 170.721,21 181.084,26 3. Patents, llicències, marques i similars 50.092,00 50.367,87 5.

Más detalles

BALANÇ A 31 DE DESEMBRE EXERCICI 2016

BALANÇ A 31 DE DESEMBRE EXERCICI 2016 BALANÇ A 31 DE DESEMBRE ACTIU 2016 2015 A) ACTIU NO CORRENT 3.665.508,28 3.751.333,40 I. Immobilitzat intangible 5 181.084,26 195.687,05 3. Patents, llicències, marques i similars 50.367,87 50.663,03 5.

Más detalles

BALANÇ A 31 DE DESEMBRE EXERCICI 2015

BALANÇ A 31 DE DESEMBRE EXERCICI 2015 BALANÇ A 31 DE DESEMBRE ACTIU 2015 2014 A) ACTIU NO CORRENT 3.751.333,40 3.345.803,74 I. Immobilitzat intangible 5 195.687,05 183.270,65 3. Patents, llicències, marques i similars 50.663,03 51.175,54 5.

Más detalles

BALANÇ DE SITUACIÓ A

BALANÇ DE SITUACIÓ A Estat General de Comptes de l exercici 2013 BALANÇ DE SITUACIÓ A 31.12.2013 Núm. de Comptes ACTIU EXERCICI 2013 EXERCICI 2012 A) IMMOBILITZAT 95.928.424,87 100.152.848,41 I. Inversions destinades a l'ús

Más detalles

UNIVERSITAT JAUME I DE CASTELLÓ COMPTES ANUALS

UNIVERSITAT JAUME I DE CASTELLÓ COMPTES ANUALS UNIVERSITAT JAUME I DE CASTELLÓ COMPTES ANUALS EXERCICI 2013 UNIVERSITAT JAUME I DE CASTELLÓ Comptes Anuals - Exercici 2013 - I N D E X I.) BALANÇ 3 II.) COMPTE DEL RESULTAT ECONÒMIC-PATRIMONIAL 5 III.)

Más detalles

Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l exercici 2011.

Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l exercici 2011. MEMÒRIA ECONÒMICA DE LA FUOC 2011 Introducció Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l exercici 2011. La firma Deloitte,

Más detalles

Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l'exercici 2010.

Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l'exercici 2010. DE LA FUOC 2010 Introducció Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l'exercici 2010. Com en anys anteriors, la firma Faura-Casas,

Más detalles

Ajuntament de Sant Climent de Llobregat Baix Llobregat - Barcelona JORNADA DE TRANSPARÈNCIA ECONÒMICA

Ajuntament de Sant Climent de Llobregat Baix Llobregat - Barcelona JORNADA DE TRANSPARÈNCIA ECONÒMICA Ajuntament de Sant Climent de Llobregat Baix Llobregat - Barcelona JORNADA DE TRANSPARÈNCIA ECONÒMICA JORNADA DE TRANSPARÈNCIA TANCAMENT EXERCICI 2015 BALANÇ ENDEUTAMENT ESTATS DE LIQUIDACIÓ RATIOS PLA

Más detalles

PROPOSTA DEL PRESSUPOST DEFINITIU D'INGRESSOS 2016

PROPOSTA DEL PRESSUPOST DEFINITIU D'INGRESSOS 2016 DEL DEFINITIU D'INGRESSOS 2016 DESCRIPCIÓ DE L'INGRÉS DE ( MODIFICACIONS(C- DRETS RECONEGUTS A Suma de % CAPÍTOL 3. TAXES, VENDA DE BÉNS I SERVEIS I ALTRES INGRESSOS 287.023,69 171.057,28 389.997,94 561.055,22

Más detalles

En compliment de l article de la Llei 1/2015, de 6 de febrer,

En compliment de l article de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, Conselleria d Hisenda i Model Econòmic RESOLUCIÓ de 5 de juliol de 2016, de la interventora general, per la qual es fa públic el resum dels comptes anuals de 2015, de l Administració de la Generalitat

Más detalles

PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA PER AL 2017 (PROJECTE) ESTATS FINANCERS DE SOCIETATS I ALTRES ENTITATS DEL SECTOR PÚBLIC

PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA PER AL 2017 (PROJECTE) ESTATS FINANCERS DE SOCIETATS I ALTRES ENTITATS DEL SECTOR PÚBLIC ESTATS FINANCERS DE SOCIETATS I ALTRES ENTITATS DEL SECTOR PÚBLIC Subsector fundacions Departament d'empresa i Coneixement Entitat: Fundació Centre de Regulació Genòmica (CRG) (7580) BALANÇ Imports en

Más detalles

7.4. EL ROMANENT DE TRESORERIA

7.4. EL ROMANENT DE TRESORERIA 7.4. EL ROMANENT DE TRESORERIA Esquema bàsic del càlcul del Romanent de tresoreria RT = Fons líquids + Drets pendents de cobrament - Obligacions pendents de pagament RT per despeses generals = RT - Drets

Más detalles

COMPTE DE PÈRDUES I GUANYS

COMPTE DE PÈRDUES I GUANYS COMPTE DE PÈRDUES I GUANYS Esborrar Dades A) OPERACIONS CONTINUADES 1.Import net de la xifra de negocis -5.000,00 a) Vendes 0,00 7000-Vendes de mercaderies 7010-Vendes de productes acabats 7020-Vendes

Más detalles

Pla d Empresa. Nom de l'emprenedor: Lloc i data de naixement: Adreça: Codi Postal i Municipi: Telèfon de contacte: Tipus de Negoci:

Pla d Empresa. Nom de l'emprenedor: Lloc i data de naixement: Adreça: Codi Postal i Municipi: Telèfon de contacte: Tipus de Negoci: Pla d Empresa Nom de l'emprenedor: Lloc i data de naixement: Adreça: Codi Postal i Municipi: Telèfon de contacte: Tipus de Negoci: Índex Resum 3 Persona emprenedora 4 Característiques personals 4 Motivació

Más detalles

I N F O R M E. D acord amb l art.93 del RD 500/1990, la liquidació ha de posar de manifest:

I N F O R M E. D acord amb l art.93 del RD 500/1990, la liquidació ha de posar de manifest: PZB Assumpte: Proposta d aprovació de la liquidació del pressupost d OASI de l'exercici 2010 i de l'expedient de modificació de crèdit núm.1 d'incorporació de romanents. Data : 16 de febrer de 2011 I N

Más detalles

TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA

TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA Informe relatiu als treballs de fiscalització corresponents al tancament de l exercici, de l AGÈNCIA ESTATAL DE RESOLUCIÓ D ENTITATS BANCÀRIES Abril de 2018 Informe de fiscalització

Más detalles

I N F O R M E. D acord amb l art.93 del RD 500/1990, la liquidació ha de posar de manifest:

I N F O R M E. D acord amb l art.93 del RD 500/1990, la liquidació ha de posar de manifest: PZB Assumpte: Proposta d aprovació de la liquidació del pressupost de l Organisme Autònom de Desenvolupament Local de l'exercici 2010. Data : 16 de febrer de 2011 I N F O R M E De conformitat amb l article

Más detalles

PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA PER AL 2017 ESTAT D'INGRESSOS I DESPESES

PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA PER AL 2017 ESTAT D'INGRESSOS I DESPESES Àmbit: Subsector CONSORCIS Aplic. DESCRIPCIÓ DE L INGRÉS Import Aplicació Concepte i Article Totals 311.0001 Drets de matrícula 19.000,00 CONCEPTE 311 Drets de matrícula 19.000,00 319.0004 Prestacions

Más detalles

pressupost Malgrat Turisme, SL

pressupost Malgrat Turisme, SL pressupost Malgrat Turisme, SL 2018 CONTINGUT PRESSUPOST MALGRAT TURISME, SL EXERCICI 2018 1. Estat de previsió d'ingressos i despeses 03 2. Pressupost de Capital 04 3. Memòria 05 4. Annex I: Quadre de

Más detalles

Model abreujat per a la presentació dels comptes anuals

Model abreujat per a la presentació dels comptes anuals Model abreujat per a la presentació dels comptes anuals G145CTC-046-00 Model de comptes anuals abreujats/pimes 1. Balanç de situació Societat Exercici G145CTC-046-00 úm. de compte Actiu A) ACTIU O CORRET

Más detalles

MEMÒRIA DEL TRIBUNAL DE COMPTES CORRESPONENT A L EXERCICI 2014

MEMÒRIA DEL TRIBUNAL DE COMPTES CORRESPONENT A L EXERCICI 2014 MEMÒRIA DEL TRIBUNAL DE COMPTES CORRESPONENT A L EXERCICI 2014 Andorra la Vella, abril del 2015 Introducció En compliment d allò que preveu la Llei del Tribunal de Comptes, aprovada pel Consell General

Más detalles

Com interpretar els comptes que prepara el meu gestor? Alejandro Sevy Elías Estay Grupo Consultor, S.L.

Com interpretar els comptes que prepara el meu gestor? Alejandro Sevy Elías Estay Grupo Consultor, S.L. Com interpretar els comptes que prepara el meu gestor? Alejandro Sevy Elías Estay Grupo Consultor, S.L. Darrera revisió: 22/04/2014 1. Principis comptables i imatge fidel OBJETIUS COMPTABILITAT Presa de

Más detalles

PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA PER AL 2017 ESTAT D'INGRESSOS I DESPESES

PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA PER AL 2017 ESTAT D'INGRESSOS I DESPESES Àmbit: Subsector ENTITATS DRET PÚBLIC Aplic. DESCRIPCIÓ DE L INGRÉS Import Aplicació Concepte i Article Totals 309.0009 Altres vendes 745.097,31 CONCEPTE 309 Altres vendes 745.097,31 ARTICLE 30 VENDA DE

Más detalles

PROPOSTA PRESSUPOST ORDINARI 2013

PROPOSTA PRESSUPOST ORDINARI 2013 PROPOSTA PRESSUPOST ORDINARI 2013 INGRESSOS PRESSUPOST 2013 Ordinari 3. Prestació de Serveis i Altres Ingressos 3.1. Preus públics per prestació de serveis 128.000,00 Preu públic per formació 71.000,00

Más detalles

Economia de l Empresa Criteris específics de correcció Model 1

Economia de l Empresa Criteris específics de correcció Model 1 Prova d accés a la Universitat (2010) Economia de l Empresa Criteris específics de correcció Model 1 1. Puntuació Ambdues opcions de l examen consten de cinc qüestions: dues de pràctica (resolució de dos

Más detalles

ECONOMIA DE LA EMPRESA

ECONOMIA DE LA EMPRESA UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI Centre d Atenció als Estudiants Temarios y estructura del examen ECOIA DE LA EMPRESA 1) La información económica y financiera en la empresa. 1. La contabilidad: concepto y

Más detalles

ECONOMIA DE L EMPRESA Temaris i estructura de l examen

ECONOMIA DE L EMPRESA Temaris i estructura de l examen UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI Centre d Atenció als Estudiants ECOIA DE L EMPRESA Temaris i estructura de l examen 1. La informació econòmica i financera a l empresa 1. La comptabilitat: concepte i objectius.

Más detalles

Comptes anuals exercici Aprovat pel Consell Social en sessió

Comptes anuals exercici Aprovat pel Consell Social en sessió Comptes anuals exercici 2015 Aprovat pel Consell Social en sessió 3.11.16 Índex Comptes anuals 2015 pàg. Balanç 1 Compte del resultat economicopatrimonial 3 Estat de liquidació del pressupost A. Liquidació

Más detalles

TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA

TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA Informe relatiu als treballs de fiscalització corresponents al tancament de l exercici 2012, del SERVEI DE TELECOMUNICACIONS D ANDORRA Juliol del 2013 Informe de fiscalització

Más detalles

COMPTE D'EXPLOTACIÓ 2018 D 30 EXISTÈNCIES, SALDOS INICIALS 60 COMPRES (MENYS DEVOLUCIONS I "RAPPELS" 1.615.000,00 DE COMPRES) 62 SERVEIS EXTERIORS 1.581.000,00 63 TRIBUTS 25.000,00 64 DESPESES DE PERSONAL

Más detalles

Exercici Compte de pèrdues i guanys:

Exercici Compte de pèrdues i guanys: Oficina d Accés a la Universitat Pàgina 1 de 9 SÈRIE 1. Responeu a CINC dels sis exercicis següents. Cada exercici val 2 punts. En el cas que respongueu a tots els exercicis, només es valoraran els cinc

Más detalles

Informe Econòmic

Informe Econòmic Informe Econòmic 2011-2012 del Moviment de Centres d Esplai Cristians de la Fundació Pere Tarrés 1. Algunes Consideracions Assemblea General Extraordinària 25 de Febrer de 2012 El Moviment de Centres d

Más detalles

TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA

TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA Informe relatiu als treballs de fiscalització corresponents al tancament de l exercici 2014, de FORCES ELÈCTRIQUES D ANDORRA Maig del 2015 Informe de fiscalització de Forces

Más detalles

7. OPERACIONS DE TANCAMENT DE L EXERCICI 7.1 ESQUEMA DE LES OPERACIONS PREVIES AL TANCAMENT PERIODIFICACIONS

7. OPERACIONS DE TANCAMENT DE L EXERCICI 7.1 ESQUEMA DE LES OPERACIONS PREVIES AL TANCAMENT PERIODIFICACIONS 7. OPERACIONS DE TANCAMENT DE L EXERCICI 7.1 ESQUEMA DE LES OPERACIONS PREVIES AL TANCAMENT 7.1.4. PERIODIFICACIONS MARIA PETRA SAIZ ANTÓN 1.DESPESES I INGRESSOS ANTICIPATS. Despeses no financeres anticipades

Más detalles

Ministeri de Finances I Funció Pública Govern d Andorra

Ministeri de Finances I Funció Pública Govern d Andorra Comparatiu Pressupost 2015 / 2014 Històric dèficits (milions d euros) Inicial 2015 Inicial 2014 Inicial 2013 Inicial 2012 Ingressos corrents 399,02 363,74 363,83 333,92 Despeses* 405,69 374,69 375,96 358,69

Más detalles

El Balanç representa el patrimoni de l empresa en un moment de determinat, generalment a 31 de desembre.

El Balanç representa el patrimoni de l empresa en un moment de determinat, generalment a 31 de desembre. El balanç 1. Els Comptes anuals Els comptes anuals representen la informació síntesi que s elabora al tancament de l exercici comptable. Els Comptes anuals del PGC 07 són: Balanç Pèrdues i guanys. Estat

Más detalles

ECONOMIA DE L EMPRESA 2 BATXILLERAT. Unitat 1 EL PATRIMONI I LA COMPTABILITAT

ECONOMIA DE L EMPRESA 2 BATXILLERAT. Unitat 1 EL PATRIMONI I LA COMPTABILITAT ECONOMIA DE L EMPRESA 2 BATXILLERAT Unitat 1 EL PATRIMONI I LA COMPTABILITAT El patrimoni empresarial El patrimoni empresarial és el conjunt de béns, drets i obligacions que té una empresa degudament valorats

Más detalles

Societat Municipal de Comunicació de Terrassa SA Canal Terrassa TV 95.2 Ràdio Terrassa Digital Cinema Catalunya Club Catalunya

Societat Municipal de Comunicació de Terrassa SA Canal Terrassa TV 95.2 Ràdio Terrassa Digital Cinema Catalunya Club Catalunya COMPTE D'EXPLOTACIÓ 2014 SOCIETAT MUNICIPAL DE COMUNICACIO DE TERRASSA, SA D 30 EXISTÈNCIES, SALDOS INICIALS 60 COMPRES (MENYS DEVOLUCIONS I "RAPPELS" DE COMPRES) 30.115,00 62 SERVEIS EXTERIORS 455.490,00

Más detalles

21. Moneda estrangera

21. Moneda estrangera 21. N o v e m b r e 2 0 1 4 ÍNDEX 1. Relació de comptes 21.3 2. Norma de registre i valoració núm. 13 de a. Conceptes 21.4 b. Normes de valoració 21.4 c. Novetats 21.5 3. Aspectes a considerar i importància

Más detalles

PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA PER AL 2014 ESTAT D'INGRESSOS I DESPESES FUNDACIÓ PARC TAULÍ, FUNDACIÓ PRIVADA

PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA PER AL 2014 ESTAT D'INGRESSOS I DESPESES FUNDACIÓ PARC TAULÍ, FUNDACIÓ PRIVADA FUNDACIÓ PARC TAULÍ, FUNDACIÓ PRIVADA 1347 Àmbit: Subsector FUNDACIONS Aplic. DESCRIPCIÓ DE L INGRÉS Import Aplicació Concepte i Article Totals 319.0009 Prestacions d'altres serveis a entitats de dins

Más detalles

COMPTE D'EXPLOTACIÓ 2018 EGARVIA, S.A. D 60 COMPRES (MENYS DEVOLUCIONS I "RAPPELS" 47.500,00 DE COMPRES) 62 SERVEIS EXTERIORS 528.400,00 63 TRIBUTS 60.500,00 64 DESPESES DE PERSONAL 2.789.500,00 65 ALTRES

Más detalles

ESTAT DE PREVISIÓ D'INGRESSOS I DESPESES DE L'EXERCICI 2.017

ESTAT DE PREVISIÓ D'INGRESSOS I DESPESES DE L'EXERCICI 2.017 ESTAT DE PREVISIÓ D'INGRESSOS I DESPESES DE L'EXERCICI 2.017 De conformitat amb l'establert en l'article 164 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'hisendes Locals,

Más detalles

COMPTE D'EXPLOTACIÓ 2018 SOCIETAT MPAL. HABITATGE D 30 EXISTÈNCIES, SALDOS INICIALS 60 COMPRES (MENYS DEVOLUCIONS I "RAPPELS" DE COMPRES) 62 SERVEIS EXTERIORS 891.074,00 63 TRIBUTS 430.000,00 64 DESPESES

Más detalles

DECRET. Tipus expedient. Liquidació del pressupost del Consorci d Estudis, Mediació i Conciliació a l Administració Local (CEMICAL) de l exercici 2015

DECRET. Tipus expedient. Liquidació del pressupost del Consorci d Estudis, Mediació i Conciliació a l Administració Local (CEMICAL) de l exercici 2015 DECRET Núm. expedient Codi XBMQ Promotor Tipus expedient Objecte Destinataris Núm. op. comptable Altres serveis Ref. interna CEMICAL Liquidació del pressupost del Consorci d Estudis, Mediació i Conciliació

Más detalles

En aquest punt de la memòria del Compte General ens referirem al Balanç de Situació i al Compte de Resultats.

En aquest punt de la memòria del Compte General ens referirem al Balanç de Situació i al Compte de Resultats. COMPTABILITAT FINANCERA NORMATIVA La instrucció de Comptabilitat per a l Administració Local, aprovada per Ordre del Ministre d Economia i Hisenda EHA/4041/2004 de 23 de novembre de 2004, que aprova la

Más detalles

LIQUIDACIÓ DEL PRESSUPOST EXERCICI 2012

LIQUIDACIÓ DEL PRESSUPOST EXERCICI 2012 LIQUIDACIÓ DEL PRESSUPOST EXERCICI 2012 BADALONA, FEBRER 2013 MEMÒRIA DE L EXERCICI 1 1. L ORGANITZACIÓ DE L I.M.S.P. Antecedents. L Institut Municipal de Serveis Personals (IMSP) és una institució de

Más detalles

COMPTES ANUALS DE L EXERCICI 2004

COMPTES ANUALS DE L EXERCICI 2004 Estat General de Comptes de l exercici 2004 COMPTES ANUALS DE L EXERCICI 2004 1. DOCUMENTS PRESENTATS Integren els comptes anuals del Comú d'escaldes-engordany, el balanç de tancament de l exercici, el

Más detalles

Concreció del currículum d Economia de l empresa per a les PAU 2010 Pàgina 1 de 5 ECONOMIA DE L EMPRESA

Concreció del currículum d Economia de l empresa per a les PAU 2010 Pàgina 1 de 5 ECONOMIA DE L EMPRESA Concreció del currículum d Economia de l empresa per a les PAU 2010 Pàgina 1 de 5 ECOIA DE L EMPRESA CONCRECIÓ DELS OBJECTIUS I CONTINGUTS DEL CURRÍCULUM PER A LES PAU CURS 2009-2010 INTRODUCCIÓ L objectiu

Más detalles

CONSIDERACIONS GENERALS SOBRE EL PRESSUPOST PER A L EXERCICI DEL 2017

CONSIDERACIONS GENERALS SOBRE EL PRESSUPOST PER A L EXERCICI DEL 2017 CONSIDERACIONS GENERALS SOBRE EL PRESSUPOST PER A L EXERCICI DEL 2017 El Parlament de Catalunya, de conformitat amb el principi d autonomia financera establert per l article 58.1 de l Estatut d autonomia,

Más detalles

Informe preceptiu de la liquidació del pressupost de l exercici 2015

Informe preceptiu de la liquidació del pressupost de l exercici 2015 INFORME D INTERVENCIÓ 1. ASSUMPTE Informe preceptiu de la liquidació del pressupost de l exercici 2015 2. FONAMENTS DE DRET 2.1. L article 191 del Text refós de la Llei 39/1988, de 28 de desembre, reguladora

Más detalles

En aquest punt de la memòria del Compte General ens referirem al Balanç de Situació, al Quadre de Finançament Anual i al Compte de Resultats.

En aquest punt de la memòria del Compte General ens referirem al Balanç de Situació, al Quadre de Finançament Anual i al Compte de Resultats. COMPTABILITAT FINANCERA NORMATIVA La nova instrucció de Comptabilitat per a l Administració Local, aprovada per Ordre del Ministre d Economia i Hisenda EHA/4041/2004 de 23 de novembre de 2004, que aprova

Más detalles

ESTAT DE PREVISIÓ D'INGRESSOS I DESPESES DE L'EXERCICI 2.016

ESTAT DE PREVISIÓ D'INGRESSOS I DESPESES DE L'EXERCICI 2.016 ESTAT DE PREVISIÓ D'INGRESSOS I DESPESES DE L'EXERCICI 2.016 De conformitat amb l'establert en l'article 164 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'hisendes Locals,

Más detalles

MEMÒRIA Per tant la fundació treballa i avança en diverses actuacions les quals es troben en diferents fases de planificació i execució:

MEMÒRIA Per tant la fundació treballa i avança en diverses actuacions les quals es troben en diferents fases de planificació i execució: MEMÒRIA 2015 1. ACTIVITAT DE LA FUNDACIÓ PAISATGE URBA DE LLEIDA Les línies d actuació de la Fundació són les següents: Impulsar les actuacions privades de conservació i millora del paisatge urbà. Orientar

Más detalles

AGÈNCIA DE PROMOCIÓ DE CIUTAT "REUS PROMOCIÓ" PRESSUPOST EXERCICI 2016

AGÈNCIA DE PROMOCIÓ DE CIUTAT REUS PROMOCIÓ PRESSUPOST EXERCICI 2016 AGÈNCIA DE PROMOCIÓ DE CIUTAT "REUS PROMOCIÓ" PRESSUPOST EXERCICI 2016 Resum per Capitols del Pressupost 2016 CAPITOLS DESCRIPCIÓ IMPORT INGRESSOS 3 4 5 Operacions corrents Taxes preus públics i d'altres

Más detalles

18. Despeses Març de 2015

18. Despeses Març de 2015 18. Març de 2015 ÍNDEX 1. Relació de comptes 18.3 2. Normes de registre i valoració a. Conceptes 18.8 b. Normes de registre 18.8 c. Normes de valoració 18.10 d. Novetats 18.10 e. Aplicació pràctica 18.11

Más detalles

ESTAT DE PREVISIÓ D'INGRESSOS I DESPESES DE L'EXERCICI 2.015

ESTAT DE PREVISIÓ D'INGRESSOS I DESPESES DE L'EXERCICI 2.015 ESTAT DE PREVISIÓ D'INGRESSOS I DESPESES DE L'EXERCICI 2.015 De conformitat amb l'establert en l'article 164 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'hisendes Locals,

Más detalles

RTVA, S.A. Liquidació pressupostària i comptes anuals. Liquidació del pressupost. Exercici 2001

RTVA, S.A. Liquidació pressupostària i comptes anuals. Liquidació del pressupost. Exercici 2001 RTVA, S.A. Liquidació pressupostària i comptes anuals Liquidació del pressupost. Exercici LIQUIDACIÓ DE L ESTAT DE DESPESES I D INGRESSOS CLASSIFICACIÓ ECONÒMICA (RESUM). EXERCICI Conceptes pressupostaris

Más detalles

TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA SERVEI ANDORRÀ D ATENCIÓ SANITÀRIA

TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA SERVEI ANDORRÀ D ATENCIÓ SANITÀRIA TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA Informe relatiu als treballs de fiscalització corresponents al tancament de l exercici 2006, del SERVEI ANDORRÀ D ATENCIÓ SANITÀRIA Gener del 2008 Informe de fiscalització

Más detalles

PRESSUPOST D'INGRESSOS DEL PATRONAT MUNICIPAL DE TURISME DE TARRAGONA EXERCICI 2016

PRESSUPOST D'INGRESSOS DEL PATRONAT MUNICIPAL DE TURISME DE TARRAGONA EXERCICI 2016 PRESSUPOST D'INGRESSOS DEL PATRONAT MUNICIPAL DE TURISME DE TARRAGONA EXERCICI 2017 RESUM PER CAPÍTOLS I ORGÀNICA Aplicació pressupostària EXERCICI 2016 Import Import Total Import Total Import Total Executat

Más detalles

CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA ECONÒMICA

CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA ECONÒMICA CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA ECONÒMICA ÀMBIT ECONÒMIC 1. Elaboració execució pressupost. Assistència en l'elaboració i presentació d'informació econòmica, financera i de gestió, que conforma

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD CONVOCATÒRIA: JUNY

Más detalles

Memòria abreujada (juntament amb informe d auditoria) Xarxa de Custòdia del Territori

Memòria abreujada (juntament amb informe d auditoria) Xarxa de Custòdia del Territori (juntament amb informe d auditoria) Xarxa de Custòdia del Territori Balanç de situació al 31 de desembre (Xifres expressades en euros) Actiu 2006 2005 Passiu 2006 2005 IMMOBILITZAT 8.842 14.292 FONS PROPIS

Más detalles

INFORME SOBRE EL COMPLIMENT DE L OBJECTIU D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA A L APROVACIÓ DEL PRESSUPOST GENERAL DE 2018.

INFORME SOBRE EL COMPLIMENT DE L OBJECTIU D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA A L APROVACIÓ DEL PRESSUPOST GENERAL DE 2018. INFORME SOBRE EL COMPLIMENT DE L OBJECTIU D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA A L APROVACIÓ DEL PRESSUPOST GENERAL DE 2018. En virtut del que estableix l article 4 del Reial Decret 1174/1987, de 18 de setembre,

Más detalles

Memòria de l exercici 2013

Memòria de l exercici 2013 FUNDACIÓ ESCOLA EMPRESA 1. Organització Memòria de l exercici 2013 La Fundació Escola Empresa te personalitat jurídica pròpia i gaudeix de plena capacitat jurídica per complir les finalitats, amb les limitacions

Más detalles

Comptabilitat General i Anàlisi de balanços Consorci-2016 Programes formatius 1 Comptabilitat general i Anàlisi de Balanços Accions formatives que composen l itinerari: Aquest itinerari està composat per

Más detalles

ECONOMIA I ORGANITZACIÓ D EMPRESA CONCRECIÓ DELS OBJECTIUS I CONTINGUTS DEL CURRÍCULUM PER A LES PAU CURS

ECONOMIA I ORGANITZACIÓ D EMPRESA CONCRECIÓ DELS OBJECTIUS I CONTINGUTS DEL CURRÍCULUM PER A LES PAU CURS ECONOMIA I ORGANITZACIÓ D EMPRESA CONCRECIÓ DELS OBJECTIUS I CONTINGUTS DEL CURRÍCULUM PER A LES PAU CURS 2007-08 INTRODUCCIÓ L objectiu d aquest document és el de concretar el contingut que, d acord amb

Más detalles

A) ACTIU NO CORRENT , ,60 I.

A) ACTIU NO CORRENT , ,60 I. I. BALANÇ ABREUJAT Notes de EXERCICI EXERCICI la memòria A) ACTIU NO CORRENT 146.525,40 70.375,60 I. Immobilitzat intangible (4) (5) 12.134,44 2.218,96 2. Aplicacions informàtiques 9.915,48-4. Altres immobilitzats

Más detalles

INSTITUT MUNICIPAL D'ACCIÓ CULTURAL PRESSUPOST EXERCICI 2016

INSTITUT MUNICIPAL D'ACCIÓ CULTURAL PRESSUPOST EXERCICI 2016 PRESSUPOST EXERCICI 2016 Resum per Capitols del Pressupost 2016 CAPITOLS DESCRIPCIÓ IMPORT INGRESSOS 3 4 5 Operacions Corrents Taxes preus públics i d'altres ingressos 59.600,00 Transferències corrents

Más detalles

Índex. Presentació REIAL DECRET 1514/2007, de 16 de novembre, pel qual s aprova el Pla general de comptabilitat... 9

Índex. Presentació REIAL DECRET 1514/2007, de 16 de novembre, pel qual s aprova el Pla general de comptabilitat... 9 Índex Presentació... 7 19884 REIAL DECRET 1514/2007, de 16 de novembre, pel qual s aprova el Pla general de comptabilitat... 9 Introducció... 21 Primera part. Marc conceptual de la comptabilitat... 41

Más detalles

ANÀLISI D ESTATS FINANCERS

ANÀLISI D ESTATS FINANCERS ANÀLISI D ESTATS FINANCERS DEFINICIONS BÀSIQUES DE COMPTABILITAT FINANCERA BALANÇ DE SITUACIÓ DES DEL PUNT DE VISTA JURÍDIC Representa els béns i drets que té l empresa (comptes d actiu que tenen com a

Más detalles

7. OPERACIONS DE TANCAMENT DE L EXERCICI 7.1 ESQUEMA DE LES OPERACIONS PREVIES AL TANCAMENT DESPESES I INGRESSOS DIFERITS

7. OPERACIONS DE TANCAMENT DE L EXERCICI 7.1 ESQUEMA DE LES OPERACIONS PREVIES AL TANCAMENT DESPESES I INGRESSOS DIFERITS 7. OPERACIONS DE TANCAMENT DE L EXERCICI 7.1 ESQUEMA DE LES OPERACIONS PREVIES AL TANCAMENT 7.1.5.1. DESPESES I INGRESSOS DIFERITS MARIA PETRA SAIZ ANTÓN DESPESES DIFERIDES. 7.1.5.1 DESPESES INGRESSOS

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DELS PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DELS PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DELS PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD CONVOCATÒRIA: SETEMBRE

Más detalles

8. Actius en estat de venda

8. Actius en estat de venda 8. N o v e m b r e 2 0 1 4 ÍNDEX 1. Relació de comptes 8.3 2. Norma de registre i valoració núm. 7 d a. Conceptes 8.4 b. Criteris i mètodes de valoració 8.4 c. Novetats 8.6 d. Moviments comptables 8.6

Más detalles

INDICADORS DE TRANSPARÈNCIA ECONÒMICA I FINANCERA

INDICADORS DE TRANSPARÈNCIA ECONÒMICA I FINANCERA INDICADORS RELATIUS A L'ENDEUTAMENT Endeutament per Fórmula: Deute viu a 31 de desembre / nº d's 720,8 660,9 581,7 476,6 462,6 741,1 674,8 718,8 683,3 Evolució temporal del deute Fórmula: Deute viu a 31

Más detalles

13. Ajustos per periodificació

13. Ajustos per periodificació 13. N o v e m b r e 2 0 1 4 ÍNDE 1. Relació de comptes 13.3 2. Normes de registre a. Conceptes 13.9 b. Normes de registre 13.11 c. Novetats 13.13 3. Procediments comptables 13.14 4. Casos pràctics 13.18

Más detalles

Annex I Setembre de 2017

Annex I Setembre de 2017 Setembre de 2017 Càlcul de la importància relativa o materialitat Definicions A) Principi d'importància relativa Els comptes anuals han de subministrar informació útil per a la presa de decisions econòmiques

Más detalles

Comptes anuals exercici 2010 Universitat Pompeu Fabra

Comptes anuals exercici 2010 Universitat Pompeu Fabra Comptes anuals exercici 2010 Universitat Pompeu Fabra Índex Comptes anuals Exercici 2010. pàg. Balanç 1 Compte del resultat economicopatrimonial 3 Notes al balanç i al compte del resultat 5 Estat de liquidació

Más detalles

Pla d empresa en l àmbit de l Administració sociosanitària

Pla d empresa en l àmbit de l Administració sociosanitària Pla d empresa en l àmbit de l Administració sociosanitària Índex 1. Presentació del projecte 1.1. Descripció general 1.2. Objectius personals 1.3. Fitxa de l empresa 2. Els promotors 2.1. El currículum

Más detalles

Annex I Novembre 2014

Annex I Novembre 2014 Novembre 2014 Càlcul de la importància relativa o materialitat Definicions A) Principi d'importància relativa Els comptes anuals han de subministrar informació útil per a la presa de decisions econòmiques

Más detalles

[Guia Pla econòmic financer]

[Guia Pla econòmic financer] [Guia Pla econòmic financer] 1. Índex pla econòmic financer 2. Inversions a. Inversions generals b. Inversions en I+D 3. Amortitzacions a. Amortitzacions generals b. Amortitzacions d I+D 4. Finançament

Más detalles

Pressupost 2015 Ajuntament de Viladamat. Com es finança el municipi? En què i com es gasten els recursos?

Pressupost 2015 Ajuntament de Viladamat. Com es finança el municipi? En què i com es gasten els recursos? Pressupost 2015 Ajuntament de Viladamat Com es finança el municipi? En què i com es gasten els recursos? Introducció - Impostos municipals - IBI: Impost sobre Béns Immobles - IAE: Impost sobre Activitats

Más detalles

Dades econòmiques CS CONC exercici 2007

Dades econòmiques CS CONC exercici 2007 Presentació a la Sindicatura de Comptes de Catalunya dels comptes de la CS CONC i entitats vinculades corresponents a l any 2007, auditats i aprovats pel Consell de la CONC Dades econòmiques CS CONC exercici

Más detalles

QUADRE DE COMPTES DEL NOU PGC. eines. Adaptat a les cooperatives MODEL EMPRESARIAL COOPERATIU

QUADRE DE COMPTES DEL NOU PGC. eines. Adaptat a les cooperatives MODEL EMPRESARIAL COOPERATIU QUADRE DE COMPTES DEL NOU PGC Adaptat a les cooperatives MODEL EMPRESARIAL COOPERATIU eines 2 QUADRE DE COMPTES DEL NOU PGC Adaptat a les cooperatives A l hora d elaborar aquest llibre s ha tingut en compte

Más detalles

Ajuntament de Santa Oliva

Ajuntament de Santa Oliva ANNEX L Objecte és l'assessorament a la intervenció municipal de l'ajuntament de Santa Oliva i suport sobre normativa comptable que comprendran els serveis que es detallen: I.- ASSESSORAMENT A LA INTERVENCIÓ

Más detalles

INTRODUCCIÓ AL PRESSUPOST ICAT 2014

INTRODUCCIÓ AL PRESSUPOST ICAT 2014 PRESSUPOST 2014 INTRODUCCIÓ AL PRESSUPOST ICAT 2014 1.- PRESSUPOST SOBRE ESTATS FINANCERS DE L ICAT: COMPTABILITAT SEGONS PLA GENERAL COMPTABLE. NO CRITERI DE CAIXA. A) RECONSTRUCCIÓ ESTATS FINANCERS 2012.

Más detalles

I. Immobilitzat intangible ,66 1. Desenvolupament 0, Desenvolupament

I. Immobilitzat intangible ,66 1. Desenvolupament 0, Desenvolupament BALANÇ ACTIU A) Actiu no corrent 1.497.129,66 I. Immobilitzat intangible 1.497.129,66 1. Desenvolupament 0,00 2010-Desenvolupament Esborrar Dades 2801-Amortització acumulada de desenvolupament 2901-Deteriorament

Más detalles

COMPF1 - Comptabilitat Financera I

COMPF1 - Comptabilitat Financera I Unitat responsable: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Unitat que imparteix: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Curs: Titulació: 2013 GRAU EN ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES (Pla 2009).

Más detalles

TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA

TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA Informe relatiu als treballs de fiscalització corresponents al tancament de l exercici 2015, dels COL LEGIS M. JANER I SAGRADA FAMÍLIA Febrer del 2017 Informe de fiscalització

Más detalles

TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA

TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA Informe relatiu als treballs de fiscalització corresponents al tancament de l exercici, de RÀDIO I TELEVISIÓ D ANDORRA, SA Abril del 2014 Informe de fiscalització de Ràdio

Más detalles

TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA

TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA TRIBUNAL DE COMPTES D ANDORRA Informe relatiu als treballs de fiscalització corresponents al tancament de l exercici 2016, dels COL LEGIS M. JANER I SAGRADA FAMÍLIA Març de 2018 Informe de fiscalització

Más detalles

Ajuntament de Gavà PATRONAT MUNICIPAL DE SERVEIS COMUNITARIS

Ajuntament de Gavà PATRONAT MUNICIPAL DE SERVEIS COMUNITARIS Ajuntament de Gavà PATRONAT MUNICIPAL DE SERVEIS COMUNITARIS 2 Ajuntament de Gavà PATRONAT MUNICIPAL DE SERVEIS COMUNITARIS ÍNDEX BALANÇ DE SITUACIÓ COMPTE DE RESULTATS LIQUIDACIÓ DEL PRESSUPOST EXERCICI

Más detalles