Comunicació i premsa

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Comunicació i premsa"

Transcripción

1 Comunicació i premsa

2 Sala de premsa del Govern

3 Sala de premsa del Govern Aquest apartat mostra l aplicació del fons corporatiu corresponent a la sala de premsa del Govern del Palau de la Generalitat. A partir del disseny d aquest fons, s estableix el fons corporatiu per a totes les sales de premsa dels departaments amb l objectiu de projectar una imatge homogènia. El color del tramat de fons és el Pantone 660 C, el fons és d una trama del 95% del Pantone 660 C i el senyal té un tramat del 75% d aquest color. Les identificacions i els textos són de color blanc. El disseny del fons es basa en un tramat de fons que recorda els vitralls de les finestres del Palau de la Generalitat i un senyal tramat situat al centre. La identificació bàsica de la Generalitat i el text govern.cat complementen el disseny.

4 Sala de premsa del Govern Faristol La identificació bàsica de la Generalitat se situa a la part frontal superior del faristol. L objectiu de la identificació situada en aquest lloc és que alhora que el ponent sigui objectiu de foto o gravació es pugui veure aquesta identificació completa. Vista frontal del faristol. Reducció del 6%.

5 Sala de premsa del Govern Il lustració de la sala de premsa. Il lustració des de l objectiu d una càmara fotogràfica o de televisió.

6 Materials de premsa del Govern

7 Materials de premsa del Govern Aquest apartat mostra el fons corporatiu de la sala de premsa del Govern, aplicat als materials de premsa (carpetes i blocs de notes). Les carpetes i blocs de premsa s han d utilitzar per a les rodes de premsa.

8 Materials de premsa del Govern Carpeta L exemple il lustra la carpeta amb la identificació bàsica de la Generalitat de Catalunya. Reducció del 40%. Format C4, 229 x 324 mm, solapa lateral de 80 mm, solapa inferior de 70 mm. Doble fesa als laterals i a la base amb una separació de 5 mm. Tipus de suport Cartolina gràfica estucada mat dues cares, 280 g/m2, blanca. Acabat plastificat mat una cara. Senyal i composició tipogràfica Senyal: 10,1 mm. Composició centrada. Helvetica Light i Bold. Cos 15/15. govern.cat : Helvetica Bold. Cos 182. Tintes d impressió Solució a una tinta: Pantone 660 C i trama del 95% a una cara i trama del 75% per al senyal. Observacions Mides expressades en mil límetres. La carpeta ha d anar sempre impresa amb la identificació bàsica.

9 Materials de premsa del Govern Bloc de notes L exemple il lustra la part anterior i posterior del bloc de notes. Reducció del 50% i del 40%. Format A5, 150 x 210 mm, tancat. 150x428 mm, obert. Doble fesa amb una separació de 8 mm. Tipus de suport Cartolina gràfica estucada mat dues cares, 280 g/m2, blanca. Acabat plastificat mat una cara. Senyal i composició tipogràfica Senyal: 6,5 mm. Composició centrada. Helvetica Light i Bold. Cos 9,6/9,6. govern.cat : Helvetica Bold. Cos 118. Tintes d impressió Solució a una tinta: Pantone 660 C i trama del 95% a una cara i trama del 75% per al senyal. Observacions Mides expressades en mil límetres. El bloc de notes ha d anar sempre imprès amb la identificació bàsica.

10 Sales de premsa dels departaments

11 Sala de premsa dels departaments A partir del disseny del fons de la sala de premsa del Govern, s estableix el fons corporatiu per a totes les sales de premsa dels departaments i de les delegacions amb l objectiu de projectar una imatge homogènia. La mida dels plafons s ha de proporcionar per a cada espai i per tant s ha de dissenyar per a cada sala de premsa. El disseny del fons es basa en un color blau de fons i un senyal tramat situat al centre. El color del fons és el Pantone 660 C i el senyal té un tramat del 75% d aquest color. Les identificacions i els textos són de color blanc. La Direcció General de Difusió és la responsable de la coordinació de l adaptació del disseny de cadascuna de les sales de premsa. La identificació departamental i el text gencat.cat complementen el disseny. gencat.cat gencat.cat

12 Sala de premsa dels departaments Taula o faristol La identificació de cada sala de premsa se situa a la part frontal superior de la taula o faristol corresponent. L objectiu de la identificació situada en aquest lloc és que a l hora que el ponent sigui objectiu de foto o gravació es pugui veure aquesta identificació completa. A la part frontal superior s ha de col locar la identificació en composició horitzontal. L amplada de la identificació ha de ser com a màxim de 65 cm. Vista frontal de la taula o faristol. Reducció del 6%. Perspectiva de la taula o faristol. Reducció del 6%.

13 Sala de premsa dels departaments Il lustració de la sala de premsa. gencat.cat gencat.cat Il lustració des de l objectiu d una càmara fotogràfica o de televisió. e Catalunya t d Interior t.cat

14 Sales de premsa dels departaments Pòster enrotllable Per als llocs interdisciplinars o llocs on no es disposi de sala de premsa, es pot utilitzar un pòster enrotllable. Característiques tècniques del pòster enrotllable. Reducció del 10%. Format Estructura de pòster muntat: 206x85x33 cm. Impressió: 85x205 cm, 8 cm inferiors no visibles per la pinça. Tipus de suport (referència) Polièster de 240 micres, sense acabat. Paper fotogràfic de 180 gr., amb acabat encapsulat mat antireflexos. Senyal i composició tipogràfica Senyal: 8,8 cm. Composició centrada. Helvetica Light i Bold. Cos 130/130. gencat.cat: Helvetica Bold. Cos 185/185. Tintes d impressió Solució a una tinta: Pantone 660 C i trama del 75% per al senyal. C: 90, M: 57, Y: 0, K: 0. RAL: Observacions Mides expressades en centímetres.

15 Materials de premsa dels departaments

16 Materials de premsa dels departaments Aquest apartat mostra el fons corporatiu de la sala de premsa del Govern, aplicat als materials de premsa (carpetes i blocs de notes). Les carpetes i blocs de premsa s han d utilitzar per a les rodes de premsa.

17 Materials de premsa dels departaments Carpeta L exemple il lustra la carpeta amb la identificació departamental. Reducció del 40%. Format C4, 229 x 324 mm, solapa lateral de 80 mm, solapa inferior de 70 mm. Doble fesa als laterals i a la base amb una separació de 5 mm. Tipus de suport Cartolina gràfica estucada mat dues cares, 280 g/m 2, blanca. Acabat plastificat mat una cara. Senyal i composició tipogràfica Senyal: 10,1 mm. Composició centrada. Helvetica Light i Bold. Cos 15/15. gencat.cat : Helvetica Bold. Cos 184. Tintes d impressió Solució a una tinta: Pantone 660 C a una cara i trama del 75% per al senyal. Observacions Mides expressades en mil límetres.

18 Materials de premsa dels departaments Bloc de notes L exemple il lustra la part anterior i posterior del bloc de notes amb la identificació departamental. Reducció del 50%. Format A5, 150x210 mm, tancat. 150x428 mm, obert. Doble fesa amb una separació de 8 mm. Tipus de suport Cartolina gràfica estucada mat dues cares, 280 g/m 2, blanca. Acabat plastificat mat una cara Senyal i composició tipogràfica Senyal: 8,1 mm. Composició centrada. Helvetica Light i Bold. Cos 12/12. gencat.cat : Helvetica Bold. Cos 119. Tintes d impressió Solució a una tinta: Pantone 660 C a una cara i trama del 75% per al senyal. Observacions Mides expressades en mil límetres.

19 Material corporatiu per als departaments

20 Material corporatiu per als departaments Aquest apartat mostra les carpetes que s han d utilitzar per a actes institucionals.

21 Material corporatiu per als departaments Carpeta L exemple il lustra la carpeta amb la identificació departamental. Reducció del 40%. Format C4, 229x324 mm, solapa lateral de 80 mm, solapa inferior de 70 mm. Doble fesa als laterals i a la base amb una separació de 5 mm. Tipus de suport Cartolina gràfica estucada mat dues cares, 280 g/m 2, blanca. Acabat plastificat mat una cara. Senyal i composició tipogràfica Senyal: 10,1 mm. Composició centrada. Helvetica Light i Bold. Cos 15/15. gencat.cat : Helvetica Bold. Cos 184. Tintes d impressió Solució a una tinta: Pantone 725 C a una cara i trama del 75% per al senyal. Observacions Mides expressades en mil límetres.

MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS. EL BANY un espai de tranquil litat

MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS. EL BANY un espai de tranquil litat MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS EL BANY un espai de tranquil litat Lluny de la freda funcionalitat del passat, avui dia el bany s ha transformat en un espai més habitable. Un lloc on la distribució està

Más detalles

Universitat Autònoma de Barcelona Manual d Identitat Corporativa Síntesi

Universitat Autònoma de Barcelona Manual d Identitat Corporativa Síntesi Universitat Autònoma de Barcelona Manual d Identitat Corporativa Síntesi Símbol El símbol de la UAB va ser creat com un exercici d expressivitat gràfica de la relació entre el quadrat i la lletra A, i

Más detalles

1. CONFIGURAR LA PÀGINA

1. CONFIGURAR LA PÀGINA 1 1. CONFIGURAR LA PÀGINA El format de pàgina determina l aspecte global d un document i en modifica els elements de conjunt com són: els marges, la mida del paper, l orientació del document i l alineació

Más detalles

MANUAL D IDENTITAT GRÀFICA PER AL CAMPUS ISEA MANUAL DE IDENTIDAD GRÁFICA PARA EL CAMPUS ISEA

MANUAL D IDENTITAT GRÀFICA PER AL CAMPUS ISEA MANUAL DE IDENTIDAD GRÁFICA PARA EL CAMPUS ISEA MANUAL D IDENTITAT GRÀFICA PER AL CAMPUS ISEA MANUAL DE IDENTIDAD GRÁFICA PARA EL CAMPUS ISEA Recull de consells per al correcte ús de la identitat corporativa o marca dels centres del campus ISEACV Conjunto

Más detalles

7.1. Carpeta Contenedora. 7.2. Hoja membretada A4. 7.3. Hoja membrete oficio. 7.4. Tarjeta personal para el Gobernador y Vice. 7.5

7.1. Carpeta Contenedora. 7.2. Hoja membretada A4. 7.3. Hoja membrete oficio. 7.4. Tarjeta personal para el Gobernador y Vice. 7.5 LA eria 7 7.1 7.2 7.3 7.4 7.5 7.6 7.7 7.8 7.9 Carpeta Contenedora. Hoja membretada A4. Hoja membrete oficio. Tarjeta personal para el Gobernador y Vice. Tarjeta personal para Ministros. Tarjeta personal

Más detalles

Poden obrir sense limitació d horari i tots els dies. Poden obrir sense limitació d horari (mínim: 18 h el dia) i tots els dies excepte els dies de tancament obligatori (1 de gener i 25 de desembre) i

Más detalles

Proves d Accés per a Majors de 25 i 45 anys Pruebas de Acceso para mayores de 25 y 45 años

Proves d Accés per a Majors de 25 i 45 anys Pruebas de Acceso para mayores de 25 y 45 años OBSERVACIONS: l alumne ha de triar la proposta A, B o C i contestar les preguntes corresponents. OBSERVACIONES: el alumno debe elegir la propuesta A, B o C y contestar las preguntas correspondientes. Opció

Más detalles

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Organitza: 4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Gerard Mussot: Neu i brases 1r Concurs de Fotografia Digital L Andorra dels Paisatges Març Léopold Hurbin: Submarí 4t Concurs de

Más detalles

PENJAR FOTOS A INTERNET PICASA

PENJAR FOTOS A INTERNET PICASA PENJAR FOTOS A INTERNET PICASA Penjar fotos a internet. (picasa) 1. INSTAL.LAR EL PROGRAMA PICASA Per descarregar el programa picasa heu d anar a: http://picasa.google.com/intl/ca/ Clicar on diu Baixa

Más detalles

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials.

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials. ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials

Más detalles

Reglamento de marca corporativa

Reglamento de marca corporativa Reglamento de marca corporativa 3 Preámbulo La Unión Europea define las marcas colectivas de la Unión («marcas colectivas comunitarias») de una manera amplia, refiriéndose a ellas como aquellas marcas

Más detalles

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles

Manual de usuario web GHD Fresc Manual d usuari web GHD Fresc. www.ghd.es

Manual de usuario web GHD Fresc Manual d usuari web GHD Fresc. www.ghd.es Manual de usuario web GHD Fresc Manual d usuari web GHD Fresc Septiembre de 2014 Setembre del 2014 Bienvenido a GHD Fresc Benvingut a GHD Fresc Estimado cliente, Le informamos que GHD Fresc lanza su nueva

Más detalles

Versió castellana de les normes de publicitat PO FEDER 2007-2013 (R. CE 1828/2006)

Versió castellana de les normes de publicitat PO FEDER 2007-2013 (R. CE 1828/2006) Versió castellana de les normes de publicitat PO FEDER 2007-2013 (R. CE 1828/2006) Artículo 8.Responsabilidades de los beneficiarios relativas a las medidas de información y publicidad destinadas al público.

Más detalles

Manual de Identidad Corporativa Sociedad Española de Mineralogía

Manual de Identidad Corporativa Sociedad Española de Mineralogía La nueva Imagen Con la edición de este manual se pretende facilitar, a todos los profesionales, empresas de servicios y demás colaboradores que ofrezcan sus servicios a la (SEM), una guía útil para la

Más detalles

Seguretat informàtica

Seguretat informàtica Informàtica i comunicacions Seguretat informàtica CFGM.SMX.M06/0.09 CFGM - Sistemes microinformàtics i xarxes Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

TFGs d oferta pública i concertats:

TFGs d oferta pública i concertats: Guia ràpida per a donar d'alta un TFG/TFM A continuació es detalla una guia ràpida per a donar d alta un TFG, el procediment a seguir dependrà del tipus de TFG TFGs d oferta pública i concertats: Els passos

Más detalles

GUIA BÀSICA PER UTILITZAR L OFICINA VIRTUAL

GUIA BÀSICA PER UTILITZAR L OFICINA VIRTUAL GUIA BÀSICA PER UTILITZAR L OFICINA VIRTUAL L Oficina Virtual de l Ajuntament d Ontinyent és el lloc on els ciutadans poden fer gestions i tràmits administratius de forma electrònica o també rebre informació

Más detalles

UNITAT 3 OPERACIONS AMB FRACCIONS

UNITAT 3 OPERACIONS AMB FRACCIONS M Operacions numèriques Unitat Operacions amb fraccions UNITAT OPERACIONS AMB FRACCIONS M Operacions numèriques Unitat Operacions amb fraccions Què treballaràs? En acabar la unitat has de ser capaç de

Más detalles

I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS

I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS GAVAMÓN, es un festival de cine y derechos humanos, que pretende visualizar los esfuerzos e iniciativas que personas e instituciones llevan a cabo para mejorar

Más detalles

Nous projectes als polígons

Nous projectes als polígons 00 Nous projectes als polígons Catàleg dels Polígons Industrials de Barberà del Vallès Àrea d aparcaments i serveis Área de aparcamientos y servicios Centre d aparcaments de vehícles industrials i serveis

Más detalles

Comunidad Autónoma de la Región de Murcia Manual de Identidad Corporativa

Comunidad Autónoma de la Región de Murcia Manual de Identidad Corporativa Comunidad Autónoma de la Región de Murcia Manual de Identidad Corporativa Comunidad Autónoma de la Región de Murcia Manual de Identidad Corporativa Índice de contenidos 01/ Símbolo/ Símbolo en color Construcción

Más detalles

2010 2011 Quadrimestre de tardor

2010 2011 Quadrimestre de tardor 20102011 Quadrimestredetardor Approfondissementdenotionsde mécaniquedesroches: Confrontationdemodèlesmécaniques etgéologiquesàlaréalitéd unchantier ducreusementd untunneldansun massifrocheuxfracturé. Autora:CarlaSolsonaAccensi

Más detalles

SUMARI 1 G. CÀLCUL DEL TEMPS DE MECANITZAT-II

SUMARI 1 G. CÀLCUL DEL TEMPS DE MECANITZAT-II Disseny del procés de fabricació d un reductor aplicable a cadires de rodes manuals Pàg. 1 Sumari SUMARI 1 G. CÀLCUL DEL TEMPS DE MECANITZAT-II 2 G.1 Càlcul de les condicions i temps de tall... 2 G.1.1.

Más detalles

Posicionament web i visibilitat a internet dels Cellers amb D.O Empordà

Posicionament web i visibilitat a internet dels Cellers amb D.O Empordà Posicionament web i visibilitat a internet dels Cellers amb D.O Empordà Una assignatura pendent.. Girona Novembre 2011 Carles Ferrer Juanola Director www.altas-buscadores.com Les empreses necessiten visibilitat

Más detalles

Seleccione les NEAE que presenta l'alumne i passe-la al quadre de l'esquerra.

Seleccione les NEAE que presenta l'alumne i passe-la al quadre de l'esquerra. ACTUALITZACIÓ A ITACA DEL CATÀLEG DE NECESSITATS ESPECÍFIQUES DE SUPORT EDUCATIU (NESE). Accions a realitzar per part dels centres. Actualització Febrer 2015 (en castellano páginas 4,5 y 6, Anexos bilingües

Más detalles

PRODUCCIÓ AGROALIMENTARIA ECOLÒGICA (PAE)

PRODUCCIÓ AGROALIMENTARIA ECOLÒGICA (PAE) PRODUCCIÓ AGROALIMENTARIA ECOLÒGICA (PAE) Dins del web corporatiu de la Generalitat de Catalunya hi ha un portal temàtic dedicat de forma específica a la producció agroalimentària ecològica. En aquests

Más detalles

TEORIA I QÜESTIONARIS

TEORIA I QÜESTIONARIS ENGRANATGES Introducció Funcionament Velocitat TEORIA I QÜESTIONARIS Júlia Ahmad Tarrés 4t d ESO Tecnologia Professor Miquel Estruch Curs 2012-13 3r Trimestre 13 de maig de 2013 Escola Paidos 1. INTRODUCCIÓ

Más detalles

DIVISIBILITAT. Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 5 35

DIVISIBILITAT. Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 5 35 ESO Divisibilitat 1 ESO Divisibilitat 2 A. El significat de les paraules. DIVISIBILITAT Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 = 7 5 35 = 5 7 35 7 0 5 35

Más detalles

ESPECIFICACIÓ D ETIQUETATGE PER A L AGRICULTURA ECOLÒGICA

ESPECIFICACIÓ D ETIQUETATGE PER A L AGRICULTURA ECOLÒGICA ESPECIFICACIÓ D ETIQUETATGE PER A L AGRICULTURA ECOLÒGICA En aquest document s especifiquen els requisits mínims obligatoris que han de figurar en l etiquetatge dels productes i en els documents d acompanyament

Más detalles

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA DILIGÈNCIA DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR DE LA CONVOCATÒRIA PER COBRIR PLACES VACANTS DE LA CATEGORIA PROFESSIONAL DE DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA. (Núm. de registre

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves d Accés a la Universitat per a més grans de 25 anys Convocatòria 2013 Dibuix tècnic Sèrie 3 Fase específica Opció: Enginyeria i arquitectura Bloc 1 A/B Bloc 2 A/B Bloc 3 A/B Qualificació Qualificació

Más detalles

ESTADÍSTIQUES I GRÀFICS a ITACA (en castellano más adelante, pág. 15 a 28)

ESTADÍSTIQUES I GRÀFICS a ITACA (en castellano más adelante, pág. 15 a 28) ESTADÍSTIQUES I GRÀFICS a ITACA (en castellano más adelante, pág. 15 a 28) Des de Centre Llistats Estadístiques i Gràfics podrà obtindre informació estadística sobre distints aspectes acadèmics del seu

Más detalles

COL LECCIÓ ZAIKEN Acabat: Roure / Gris. COL LECCIÓ VINTAGE Acabat: Nature. Interior tèxtil

COL LECCIÓ ZAIKEN Acabat: Roure / Gris. COL LECCIÓ VINTAGE Acabat: Nature. Interior tèxtil COL LECCIÓ BLUE-TECH Acabat: amb llums LED COL LECCIÓ ZAIKEN Acabat: Roure / Gris 99 BLUE TECH Saló Tv 026630BO 43x150x41 / Llums LED 179 ZAIKEN Vitrina saló 0Z6636R 156x121x41 119 ZAIKEN Saló TV 0Z6635R

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009)

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009) Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (29) Dossiers Idescat 1 Generalitat de Catalunya Institut d Estadística de Catalunya Informació d estadística oficial Núm. 15 / setembre del 213 www.idescat.cat

Más detalles

UNITAT 3. Forces i les lleis de Newton

UNITAT 3. Forces i les lleis de Newton Generalitat de Catalunya Departament d educació i universitats IES FLIX DEPARTAMENT DE CIÈNCIES BLOC 2_ Objectius 1ER BAT. 1. OBJECTIUS UNITAT 3. Forces i les lleis de Newton Comprendre el concepte de

Más detalles

CAT/ESP TOSSA DE MAR PARADÍS BLAU PARAÍSO AZUL

CAT/ESP TOSSA DE MAR PARADÍS BLAU PARAÍSO AZUL CAT/ESP TOSSA DE MAR PARADÍS BLAU PARAÍSO AZUL TOSSA DE MAR EL PARADÍS BLAU DE MARC CHAGALL EL PARAÍSO AZUL DE MARC CHAGALL Paisatge espectacular i emblemàtic de la Costa Brava, antiga població de pescadors

Más detalles

Dibuix tècnic Sèrie 1

Dibuix tècnic Sèrie 1 Prova d accés a Cicles formatius de grau superior de formació professional, Ensenyaments d esports i Ensenyaments d arts plàstiques i disseny 2010 Dibuix tècnic Sèrie 1 Dades de la persona aspirant Qualificació

Más detalles

El MEDI FISIC I EL PAISATGE NATURAL

El MEDI FISIC I EL PAISATGE NATURAL CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL TEMA 10 (deu) El MEDI FISIC I EL PAISATGE NATURAL Nom i cognoms. 3r curs EL PAISATGE DE MUNTANYA I LA PLANA Les formes de relleu són : LA MUNTANYA : És una

Más detalles

MANUAL DE IDENTIDAD CORPORATIVA FRANQUICIADOS

MANUAL DE IDENTIDAD CORPORATIVA FRANQUICIADOS MANUAL DE IDENTIDAD CORPORATIVA FRANQUICIADOS IDENTIDAD VISUAL MANUAL DE IDENTIDAD CORPORATIVA BÁSICA SIGNOS DE IDENTIDAD VISUAL COLORES CORPORATIVOS Los colores corporativos de la marca son: Pantone 072

Más detalles

Activitat Cost Energètic

Activitat Cost Energètic Part 1. Article cost energètic. Contesta les preguntes següents: 1. Què hem de tenir en compte per saber què paguem per un PC? Para poder saber cuánto pagamos por un PC necesitamos saber dos cosas: cuánto

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves d accés a la universitat per a més grans de 25 anys Convocatòria 2014 Història de l art Sèrie 1 Fase específica Opció: Arts i humanitats Exercici 1 Exercici 2 Exercici 3 Qualificació Qualificació

Más detalles

CATÁLOGO DE PRODUCTOS

CATÁLOGO DE PRODUCTOS CATÁLOGO DE PRODUCTOS -oficina- SEPTIEMBRE 2013 Etiquetas Autoadhesivas Más Papeles Glasé Más Blocs y Planificadores Más Carpetas y Separadores Más 2 Oficina Etiqueta Mate 25 Hojas Carta Etiqueta Mate

Más detalles

Indice. Presentación de marca. Imagotipo. Grilla constructiva. Grilla formal. Área de reserva y construcción. Colores corporativos

Indice. Presentación de marca. Imagotipo. Grilla constructiva. Grilla formal. Área de reserva y construcción. Colores corporativos Indice Presentación de marca 03 Imagotipo 04 Grilla constructiva 05 Grilla formal 06 Área de reserva y construcción 07 Colores corporativos 08 Versiones correctas 09 Tipografías auxiliares 10 Aplicaciones

Más detalles

Manual de Identidad Corporativa Brahma Cafetería-Chocolatería. María Vives

Manual de Identidad Corporativa Brahma Cafetería-Chocolatería. María Vives Manual de Identidad Corporativa Brahma Cafetería-Chocolatería María Vives Identidad Gráfica Empresa e Identidad Corporativa. Definición de la empresa. La idea consiste en la creación de un negocio pequeño,

Más detalles

POLÍTICA DE COOKIES. La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies:

POLÍTICA DE COOKIES. La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies: POLÍTICA DE COOKIES Una "Cookie" es un pequeño archivo que se almacena en el ordenador del usuario y nos permite reconocerle. El conjunto de "cookies" nos ayuda a mejorar la calidad de nuestra web, permitiéndonos

Más detalles

GESTIÓ DE LES TAXES EN CENTRES PRIVATS CONCERTATS (en castellano más adelante, pág. 5 a 8)

GESTIÓ DE LES TAXES EN CENTRES PRIVATS CONCERTATS (en castellano más adelante, pág. 5 a 8) GESTIÓ DE LES TAXES EN CENTRES PRIVATS CONCERTATS (en castellano más adelante, pág. 5 a 8) Els centres privats concertats no tenen capacitat per a generar els impresos de taxes (046) acadèmiques. No obstant

Más detalles

Contrato privado Procedimiento abierto Oferta: varios criterios de adjudicación Contrato sujeto a regulación armonizada Tramitación ordinaria

Contrato privado Procedimiento abierto Oferta: varios criterios de adjudicación Contrato sujeto a regulación armonizada Tramitación ordinaria Corts Valencianes Licitació número CVA 25/15. Serveis d assegurança col lectiva de vida i accidents per als diputats i diputades de les Corts i serveis d assegurança col lectiva de vida i acci dents del

Más detalles

Noves tecnologies i comunicació 2.0 Usos i potencialitats del branding de les empreses en temps de crisi. Assumpció Huertas

Noves tecnologies i comunicació 2.0 Usos i potencialitats del branding de les empreses en temps de crisi. Assumpció Huertas Noves tecnologies i comunicació 2.0 Usos i potencialitats del branding de les empreses en temps de crisi Assumpció Huertas Valls, 24 d abril de 2013 CRISI Moltes empreses deixen de fer comunicació. Això

Más detalles

ÍNDEX 1. INTRODUCCIÓ. 2. APLICACIONS GRÀFIQUES Papereria corporativa paper de carta comunicat targetes de visita sobres carpeta

ÍNDEX 1. INTRODUCCIÓ. 2. APLICACIONS GRÀFIQUES Papereria corporativa paper de carta comunicat targetes de visita sobres carpeta Revisó 1/Juliol 2009 ÍNDEX 1. INTRODUCCIÓ 2. APLICACIONS GRÀFIQUES Papereria corporativa paper de carta comunicat targetes de visita sobres carpeta 3. ELEMENTS DE COMUNICACIÓ fullets fullets jornades tècniques

Más detalles

Veure que tot nombre cub s obté com a suma de senars consecutius.

Veure que tot nombre cub s obté com a suma de senars consecutius. Mòdul Cubs i nombres senars Edat mínima recomanada A partir de 1er d ESO, tot i que alguns conceptes relacionats amb el mòdul es poden introduir al cicle superior de primària. Descripció del material 15

Más detalles

Aplicaciones Electromecánicas, S.A.

Aplicaciones Electromecánicas, S.A. Aplicaciones Electromecánicas, S.A. R.Q. Aplicaciones Electromecánicas, S.A. - C/Miquel Servet 13, P.I. Camí Ral 08850 Gavà Barcelona. Telf: 93.633.39.90 / Fax: 93.633.39.91 / e-mail: info@rqaplicaciones.com

Más detalles

La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos.

La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos. CÀNNABIS MÒDUL II ACTIVITAT 1 Fitxa 1.1 15 anys La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos. La Agencia de Salud Pública de Cataluña

Más detalles

BASES DEL IV CONCURSO DE RELATOS BREVES 8 DE MARZO POR LA IGUALDAD

BASES DEL IV CONCURSO DE RELATOS BREVES 8 DE MARZO POR LA IGUALDAD BASES DEL IV CONCURSO DE RELATOS BREVES 8 DE MARZO POR LA IGUALDAD 1. La IV edición del Concurso de relatos breves 8 de marzo por la igualdad es una iniciativa de la Concejalía de Igualdad y Familia del

Más detalles

BODE MODELOS Y ESTRATEGIAS DE DESARROLLO RURAL

BODE MODELOS Y ESTRATEGIAS DE DESARROLLO RURAL BODE MODELOS Y ESTRATEGIAS DE DESARROLLO RURAL CURS ACADÈMIC 2005-2006. 2ON QUATRIMESTRE Objetivos: Adquirir el conocimiento teórico y práctico sobre los aspectos fundamentales de la historia del hombre

Más detalles

BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III

BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III La entidad financiera CaixaBank, S.A., en adelante "la Caixa", realizará una promoción dirigida a clientes, personas físicas y jurídicas, con residencia

Más detalles

Un projecte per a joves creat per joves

Un projecte per a joves creat per joves 1 ART I CULTURA CONTRA LA VIOLÈNCIA QUOTIDIANA Un projecte per a joves creat per joves La campanya de sensibilització Whyviolence? uneix durant tres mesos a cinquanta joves de tres districtes de Barcelona

Más detalles

Unitat Didàctica 5.4.1 : EL VOLEIBOL (nivell 1)

Unitat Didàctica 5.4.1 : EL VOLEIBOL (nivell 1) Unitat Didàctica 5.- Habilitats específiques. Esports col lectius. Unitat Didàctica 5.4.1 : EL VOLEIBOL (nivell 1) 1.- La història del voleibol. El voleibol va néixer l any 1895 als Estats Units, a la

Más detalles

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Guió previ per al professorat Presentació Amb les propostes del Servei Educatiu del Museu Picasso convidem a alumnes

Más detalles

MARCOS DISPLAYS PORTAPÓSTERS Y EXPOSITORES INFORMATIVOS (SERIE N-7) - ANEXO CATÁLOGO GENERAL -

MARCOS DISPLAYS PORTAPÓSTERS Y EXPOSITORES INFORMATIVOS (SERIE N-7) - ANEXO CATÁLOGO GENERAL - MARCOS DISPLAYS PORTAPÓSTERS Y EXPOSITORES INFORMATIVOS (SERIE N-7) - ANEXO CATÁLOGO GENERAL - EXPOSITOR PARA POSTER CON PORTAFOLLETOS METACRILATO A6 Expositor informativo con marco abatible a 1 cara y

Más detalles

CAMPS DE FORÇA CONSERVATIUS

CAMPS DE FORÇA CONSERVATIUS El treball fet per les forces del camp per a traslladar una partícula entre dos punts, no depèn del camí seguit, només depèn de la posició inicial i final. PROPIETATS: 1. El treball fet pel camp quan la

Más detalles

A) Se planteará una prueba que corresponda a los contenidos de Geometría y/o de Arte y Dibujo Técnico.

A) Se planteará una prueba que corresponda a los contenidos de Geometría y/o de Arte y Dibujo Técnico. 8.- Assignatura: Dibuix Tècnic II. 8.1.- Característiques de l examen. Se ofrecerán al alumno dos ejercicios de los que deberá elegir y realizar uno. Cada uno de ellos estará compuesto de las siguientes

Más detalles

MANUAL DE IDENTIDAD VISUAL. Bogotá, Colombia, mayo de 2009

MANUAL DE IDENTIDAD VISUAL. Bogotá, Colombia, mayo de 2009 MANUAL DE IDENTIDAD VISUAL Bogotá, Colombia, mayo de 2009 RENATA es la red de tecnología avanzada que conecta, comunica y propicia la colaboración entre la comunidad académica y científica de Colombia

Más detalles

Manual de Identidad Corporativa. acuamed. Aguas de las Cuencas Mediterráneas

Manual de Identidad Corporativa. acuamed. Aguas de las Cuencas Mediterráneas Manual de Identidad Corporativa Actualizado: Febrero de 2010 0. Índice 1. Normas generales de identidad 1.1 El logotipo: versión color 1.2 El logotipo: versión negativo 1.3 El logotipo: versión blanco/negro

Más detalles

Biblioteca i serveis universitaris

Biblioteca i serveis universitaris Biblioteca i serveis universitaris 275 Biblioteca i serveis universitaris Biblioteca A més del personal fix, format pel director, la cap de bibliotecàries i vuit professionals més, fem constar la presència

Más detalles

Título. manual de identidad corporativa

Título. manual de identidad corporativa Título Subtítulo Fuga. Itasperum veritiate odisque conet et dic temporerum evere pero vere sitia sit vent estionemqui nisquat invelenis des volestin nonsequi aut aliquiberro voluptat. 2. elementos corporativos

Más detalles

MANUAL DE CONFIGURACIÓ BÀSICA DEL VISAT TELEMÀTIC

MANUAL DE CONFIGURACIÓ BÀSICA DEL VISAT TELEMÀTIC MANUAL DE CONFIGURACIÓ BÀSICA DEL VISAT TELEMÀTIC A) CONFIGURACIÓ EXPLORADOR I SISTEMA OPERATIU B) LLOCS DE CONFIANÇA DEL NAVEGADOR C) RECOMACIONS INTERNET EXPLORER 10 D) RECOMACIONS INTERNET EXPLORER

Más detalles

---------- GUIA DE PRESTACIONS I SERVEIS A LA FAMÍLIA ----------

---------- GUIA DE PRESTACIONS I SERVEIS A LA FAMÍLIA ---------- ---------- GUIA DE PRESTACIONS I SERVEIS A LA FAMÍLIA ---------- PRESENTACIÓ La Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família té com a objectiu principal donar suport a totes les famílies

Más detalles

l art en pedra www.marmolesoller.com

l art en pedra www.marmolesoller.com www.marmolesoller.com l art en pedra El temps de la pedra és tan diferent al dels homes. Qui sap si el nostre ofici consisteix en saber viure entre els dos. Setanta anys no són res per a una pedra. Per

Más detalles

TAULA DE RECONEIXEMENT

TAULA DE RECONEIXEMENT TAULA DE RECONEIXEMENT CODI ENSENYAMENT DE 1r i/o 2n CICLE LLICENCIAT EN BELLES ARTS TÍTOL DE GRAU DISSENY 405562 200207 DISSENY I 6.0 Obl 363400 ELEMENTS : MORFOLOGIA I TECTÒNICA 405563 200202 ANALISI

Más detalles

Telefónica Movistar acorda amb l IEC promoure l oferta dels serveis i menús dels mòbils en català

Telefónica Movistar acorda amb l IEC promoure l oferta dels serveis i menús dels mòbils en català comunicació RECULL DE PREMSA Telefónica Movistar acorda amb l IEC promoure l oferta dels serveis i menús dels mòbils en català 13 de novembre del 2006 Consulta El Butlletí de l IEC Institut d Estudis Catalans

Más detalles

manual de identidad corporativa Instituto de Investigación Sanitaria de Palma

manual de identidad corporativa Instituto de Investigación Sanitaria de Palma manual de identidad corporativa o de Investigación Sanitaria Definición de la marca Elementos Marca institucional La marca es un nombre, término o símbolo, diseño o combinación de ellos, que identifica

Más detalles

Hecho en México Manual de Identidad Gráfica

Hecho en México Manual de Identidad Gráfica Hecho en México Manual de Identidad Gráfica Indice A. Lineamientos Presentación 3 1. Estructura RETÍCULA 4 ÁREA DE PROTECCIÓN 5 2. Color 6 UNA TINTA 7 CALADO 8 3. Tipografía 9 4. Usos Incorrectos ACOMODOS

Más detalles

Inscriure s al cens de l Agència Tributària per obtenir el Número d Identificació Fiscal (NIF). S ha d omplir l imprès 036 (alta censal), amb el qual també es dóna d alta de l Impost sobre Activitats Econòmiques

Más detalles

SR. PRESIDENT DEL COL LEGI OFICIAL D AGENTS COMERCIALS DE SABADELL SR. PRESIDENTE DEL COLEGIO OFICIAL DE AGENTES COMERCIALES DE SABADELL

SR. PRESIDENT DEL COL LEGI OFICIAL D AGENTS COMERCIALS DE SABADELL SR. PRESIDENTE DEL COLEGIO OFICIAL DE AGENTES COMERCIALES DE SABADELL DOCUMENT COL LEGIAL Calassanç Duran, 144 bxs. Esquerra 08203 Sabadell SOL LICITUD D INGRÉS / SOLICITUD DE INGRESO 1 Sol licitud número: Solicitud número: DADES PERSONALS / DATOS PERSONALES Registrat número:

Más detalles

INSTRUCCIONS PER A EMPLENAR LA SOL LICITUD DE MODIFICACIÓ DE CÀRREC INTERN UA-SGE-CI-01-VE

INSTRUCCIONS PER A EMPLENAR LA SOL LICITUD DE MODIFICACIÓ DE CÀRREC INTERN UA-SGE-CI-01-VE INSTRUCCIONS PER A EMPLENAR LA SOL LICITUD DE MODIFICACIÓ DE CÀRREC INTERN UA-SGE-CI-01-VE Exercici econòmic: s'indicarà l'exercici econòmic corrent. 1. Identificació de l'expedient Apartat A. Dades identificatives

Más detalles

Servei d Atenció al Client. Requisits tècnics per fer correctament la transmissió de fitxers

Servei d Atenció al Client. Requisits tècnics per fer correctament la transmissió de fitxers Requisits tècnics per fer correctament la transmissió de fitxers Pàgina 1 14/04/2004 ÍNDEX 1. Introducció...3 2. Requeriments tècnics...3 3. Navegació amb Internet Explorer...3 3.1. Situació inicial...

Más detalles

PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A

PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A IMPRESOS PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A CURS 2014-15 CEIP CAN PASTILLA CEIP CAN PASTILLA CURS 2014-15 Autorització de l ús de les imatges dels alumnes El

Más detalles

VOLEIBOL. OJECTE MÒBIL: S utilitza una pilota de cuir o material sintètic de mida similar a la de futbol però és més lleugera.

VOLEIBOL. OJECTE MÒBIL: S utilitza una pilota de cuir o material sintètic de mida similar a la de futbol però és més lleugera. Generalitat de Catalunya Departament d'educació IES Vidreres C/ Institut s/n 17411 Vidreres (Girona) Departament d Educació Física ** CURS 09/10 QUÈ és? VOLEIBOL El voleibol és un esport d equip ( col

Más detalles

UNA AGÈNCIA DE COMUNICACIÓ BASADA EN EL BRANDING. UNA AGENCIA DE COMUNICACIÓN BASADA EN EL BRANDING

UNA AGÈNCIA DE COMUNICACIÓ BASADA EN EL BRANDING. UNA AGENCIA DE COMUNICACIÓN BASADA EN EL BRANDING BCN FERLANDINA 45 08001 BARCELONA TEL. +34 931 663 085 FAX +34 934 411 905 AND ANTIC CAMÍ RAL 1 BAIXOS AD500 ANDORRA LA VELLA TEL. +376 866 513 FAX +376 864 001 fuelmail@fuelgrafics.com www.fuelgrafics.com

Más detalles

MANUAL DE IDENTIDAD CORPORATIVA

MANUAL DE IDENTIDAD CORPORATIVA MANUAL DE IDENTIDAD CORPORATIVA EL SÍMBOLO 1.1 El símbolo se ha representado con la inicial del Británico y se ha acompañado con el león, símbolo de la ciudad de Zaragoza y uno de los elementos que aparecen

Más detalles

CRITERIS DE CORRECCIÓ. COMPETÈNCIA COMUNICATIVA Llengua castellana AVALUACIÓ DIAGNÒSTICA EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA

CRITERIS DE CORRECCIÓ. COMPETÈNCIA COMUNICATIVA Llengua castellana AVALUACIÓ DIAGNÒSTICA EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA CRITERIS DE CORRECCIÓ COMPETÈNCIA COMUNICATIVA Llengua castellana AVALUACIÓ DIAGNÒSTICA EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA Curs 2010-2011 1 Actividad 1 Els apartats es puntuen amb 1 punt si la resposta és

Más detalles

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015 Dades d identificació de la persona sol licitant / Datos de identificación de la persona solicitante Nom / Nombre Primer cognom / Primer apellido Segon cognom / Segundo apellido Tipus identificador / Tipo

Más detalles

J o c s E s p o r t i u s E s c o l a r s d e C a t a l u n y a. c u r s 2 0 1 03-2 0 1 14 NORMATIVA TÈCNICA. GIMNÀSTICA RÍTMICA INDIVIDUAL i CONJUNTS

J o c s E s p o r t i u s E s c o l a r s d e C a t a l u n y a. c u r s 2 0 1 03-2 0 1 14 NORMATIVA TÈCNICA. GIMNÀSTICA RÍTMICA INDIVIDUAL i CONJUNTS J o c s E s p o r t i u s E s c o l a r s d e C a t a l u n y a c u r s 2 0 1 03-2 0 1 14 NORMATIVA TÈCNICA GIMNÀSTICA RÍTMICA INDIVIDUAL i CONJUNTS ÍNDEX CIRCULAR INFORMATIVA...PÀG. 2 APARELLS GIMNÀSTICA

Más detalles

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU Aquesta carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l atenció sanitària ha estat aprovada amb caràcter de document programàtic a la sessió de govern del Consell Executiu de la Generalitat

Más detalles

A més, València és capdavantera en la formació de professionals de la gestió turística i hotelera, i el sector és motor de l economia.

A més, València és capdavantera en la formació de professionals de la gestió turística i hotelera, i el sector és motor de l economia. CAMPING URBÀ MUNICIPAL A LA CIUTAT DE VALÈNCIA DOSSIER DE PREMSA 1. Context turístic. 2. Fer Càmping és fer ciutat. 3. Òrgan de gestió. 4. Avanç de pressupost. 5. Viabilitat financera. 6. Annex gràfic.

Más detalles

La Universitat crearà plantilles intel ligents que facilitaran la venda de calcer per Internet

La Universitat crearà plantilles intel ligents que facilitaran la venda de calcer per Internet València, 02.09.13 La Universitat crearà plantilles intel ligents que facilitaran la venda de calcer per Internet Investigadors de l ETSE-UV participen en el projecte europeu Smartpif finançat amb 800.000

Más detalles

por Tatiana Abril Sánchez Huertos de Alquiler

por Tatiana Abril Sánchez Huertos de Alquiler por Tatiana Abril Sánchez Índice 1. Página Maestra... 2 2. Descripción de la empresa y su logo... 3 3. Construcción del logotipo... 4 4. Adaptabilidad formal: Escalabilidad... 5 Área de Reserva... 6 5.

Más detalles

Es important dir que, dos vectors, des del punt de vista matemàtic, són iguals quan els seus mòduls, sentits i direccions són equivalents.

Es important dir que, dos vectors, des del punt de vista matemàtic, són iguals quan els seus mòduls, sentits i direccions són equivalents. 1 CÀLCUL VECTORIAL Abans de començar a parlar de vectors i ficar-nos plenament en el seu estudi, hem de saber distingir els dos tipus de magnituds que defineixen la física: 1. Magnituds escalars: magnituds

Más detalles

Biblioteca i serveis universitaris

Biblioteca i serveis universitaris 239 Biblioteca i serveis universitaris Biblioteca L equip bibliotecari actual està format pel director, Segimon Serrallonga, la bibliotecària en cap, Anna Andreu, quatre bibliotecàries, Núria Coma, Dolors

Más detalles

PROYECTO ELEVAPLATOS

PROYECTO ELEVAPLATOS PROYECTO ELEVAPLATOS Herramientas Fotos detalles Fotos Objetivos Materiales Dibujos Recomendaciones Esquema eléctrico Contextualización Exámenes y prácticas inicio Fotos detalles Letras para identificar

Más detalles

SERVICIOS SUMINISTROS

SERVICIOS SUMINISTROS SERVICIOS SUMINISTROS SECCIÓN : PÁGINA : FECHA : D.1. 3 02/07/14 CIRCULAR - 59/14 Instalaciones Baja Tensión Apreciado/a Colegiado/a: Te adjuntamos al presente la información sobre: - La última campaña

Más detalles