Guia pràctica d organització d actes públics per a les entitats esportives SANT VICENÇ DELS HORTS 2014

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Guia pràctica d organització d actes públics per a les entitats esportives SANT VICENÇ DELS HORTS 2014"

Transcripción

1 ( Guia pràctica d organització d actes públics per a les entitats esportives SANT VICENÇ DELS HORTS 2014

2 ( Guia pràctica d organització d actes públics per a les entitats esportives LEGISLACIÓ BÀSICA APLICABLE: Decret 112/2010, de 31 d agost, Reglament d espectacles públics i activitats recreatives). Llei 11/2009, del 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives. Decret 82/2010, de 29 de juny, pel qual s aprova el catàleg d activitats i centres obligats adoptar mesures d autoprotecció i es fixa el contingut d aquestes mesures. Llei 3/2010, del 18 de febrer, de prevenció i seguretat en matèria d incendis en establiments, activitats, infrastructures i edificis. Normativa sectorial reguladora en matèria de seguretat alimentària, d instal lacions, etc. SUPÒSITS D APLICACIÓ: Requereixen sol licitar llicència els espectacles públics i les activitats recreatives de caràcter extraordinari que es duen a terme esporàdicament en espais oberts al públic (concerts musicals, trobades culturals, fires d entitats, activitats infantils, cercaviles, etc.) Queden exemptes de tramitar llicència municipal, però hauran de complir amb totes les mesures requerides: Espectacles públics i activitats recreatives de caràcter extraordinari, organitzats per l'ajuntament en motiu de festes i revetlles populars. Espectacles públics i activitats recreatives de caràcter esportiu i que tenen lloc de manera esporàdica. Espectacles públics i activitats recreatives d'interès artístic o cultural, d'aforament reduït (< 150 persones), en el cas que es duguin a terme ocasionalment en espais oberts o en qualsevol tipus d'establiments de concurrència pública. S exclouen de l aplicació: Els actes i les celebracions privats o de caràcter familiar que no es duen a terme en establiments oberts al públic. Les activitats dutes a terme en exercici dels drets fonamentals de reunió i de manifestació.

3 TERMINI DE SOL LICITUD: L ajuntament ha de resoldre sobre l atorgament de la llicència i notificar-la en el termini d un mes a comptar de la seva sol licitud. Si no hi ha una resolució expressa dins d aquest termini, la llicència s entén denegada per silenci administratiu negatiu. Tanmateix, s aconsella tramitar la llicència amb la màxima previsió possible, per tal de poder esmenar, en cas que sigui necessari, les deficiències observades. DOCUMENTACIÓ QUE CAL APORTAR: 1. Memòria de l activitat extraordinària La memòria justificativa de l activitat extraordinària és un document que conte la justificació de les mesures a adoptar per tal de garantir que es compleixen les mesures de seguretat necessàries que garanteixen l èxit de l activitat. Caldrà justificar: Dades de l organitzador i persones de contacte. Descripció i característiques de l acte. Característiques de l espai. Aforament previst i autoritzat. Mesures adoptades. Plànol de l activitat. Plà d autoprotecció o plà d emergència. Pòlissa de responsabilitat civil. (L Ajuntament posa a disposició una memòria simplificada tipus)

4 2. Plànol de l acte El plànol de l acte pretén informar de forma gràfica la ubicació dels diferents elements descrits en la memòria. En els Plànols es grafiarà a una escala suficient (1:50 o 1:100): - Delimitació dels espais conforme als usos previstos - Aforament i distribució dels ocupants - Dimensionament dels mitjans d evacuació - Senyalització de sortides i punts de reunió - Disponibilitat d extintors portàtils convenientment situats. - Disponibilitat dels elements sanitaris 3. Plà d autoprotecció o plà d emergència. El pla d autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d aquestes actuacions a les del sistema públic. Segons la localització on es realitza l establiment, l activitat que es realitza i l aforament es precisa el següent tipus: PLÀ D AUTOPROTECCIÓ AUTONÒMIC LOCAL PLA D EMERGÈNCIA Edificis tancats Af > < Af < Af < 500 A l aire lliure en espais delimitats Af > < Af < Af < 500 A l aire lliure en espais no delimitats Af > < Af < Af < Curses esportives fora del casc urbà --- sempre --- Curses esportives dins del casc urbà --- Af > Af< Pòlissa de responsabilitat civil Cal Justificar l existència d assegurança de responsabilitat civil que cobreixi la realització de l acte, amb els límits següents establerts: Fins a 100 persones Fins a 150 persones Fins a 300 persones Fins a 500 persones Fins a persones Fins a persones Fins a persones Fins a persones Més de persones de capital assegurat de capital assegurat de capital assegurat de capital assegurat de capital assegurat de capital assegurat de capital assegurat de capital assegurat S'ha d'incrementar la quantiat en per cada persones, o fracció, respecte de les 5.000, fins arribar als

5 5. Memòria tècnica justificativa del compliment de les condicions de seguretat Per tal que la direcció general de Prevenció, Extinció d incendis i Salvament de la Generalitat pugui valorar l acte en els casos detallats a continuació, es requereix memòria, signada per un tècnic competent, on es justifiqui el compliment de les condicions de seguretat. Activitats de caràcter esporádic amb un aforament superior a 500 persones en establiments tancats. Activitats de caràcter esporádic amb un aforament superior a persones en establiments oberts. Estructures desmuntables i itinerants, com carpes, envelats o tendals, entre d altres, i amb un aforament superior a persones. 6. Cessió de l espai Cal que les entitats i particulars sol licitin la cessió de l espai on es realitzarà l activitat, quan aquesta no es realitzi en una via de titularitat municipal. Carretera de Torrelles (BV-2005) Diputació de Barcelona Carretera de Sant Boi (BV-2002) Diputació de Barcelona Carretera de Torrelles des de rotonda de la Fomento carretera St Boi fins a A-2 A-2 Fomento N-340 i ramals Fomento Via FGC (pròxim) Ferrocarrils Catalans Via AVE (pròxim) ADIF Riu LLobregat i riera de Torrelles (< 50 metres) ACA MESURES NECESSÀRIES A ADOPTAR: 1. Aforament màxim previst i aforament màxim permès 2. Vigilància i control d accés (nomès espectacles musicals): Els actes englobats com a concerts musicals ( no inclou els de música clàssica,...) han de disposar de mesures referents a la vigilància i control d accés. Aquestes tasques han de ser realitzades per personal acreditat a tal fí. Seguretat privada: Els concerts musicals han de disposar durant tot el seu horari de funcionament personal vigilant de seguretat privada a partir de 500 persones d aforament autoritzat i en el següent nombre: A partir de 500 persones d aforament autoritzat: 1 persona, com a mínim. A partir de persones d aforament autoritzat: 2 persones, i 1 persona vigilant de seguretat més per cada persones, com a mínim.

6 En el supòsit d actes organitzats per un ens local, sempre que la seguretat de les persones usuàries quedi garantida degudament per la policia municipal, policia local o guàrdia urbana no es precisarà seguretat privada. Control d accés: És d obligació de disposar de personal de control d accés espectacles i activitats recreatives musicals de caràcter extraordinari a partir de 150 persones d aforament autoritzat. Entre 150 i 500 persones d aforament autoritzat: 2 persones, com a mínim. Entre 501 i persones d aforament autoritzat: 3 persones, com a mínim. A partir de persones d aforament autoritzat: 4 persones, com a mínim, 1 mes per cada persones. 3. Preventius sanitaris Les activitats extraordinàries han de disposar de preventius sanitaris suficients per tal de prestar els primers auxilis en cas d accident, malaltia o crisi sobtada, d acord amb la taula següent: Concert Musical Activitats en espais públics de risc (diada castellera,...) Activitat a l aire lliure Curses esportives fora del casc urbà Curses esportives dins del casc urbà Menys de 500 persones farmaciola Entre 500 persones i Farmaciola Farmaciola Farmaciola Enrtre i persones 1 SVB (Ambulància convencional) 1 SVI (UCI+infermer/a) 1 SVI (UCI+Infermer/a) 1 SVI (UCI+infermer/a) 1 SVI (UCI+Infermer/a) Mes de persones 2 SVI (UCI+infermer/a) En cas d activitats amb aforament superior a 500 persones s emet una sol licitud d estimació de recursos sanitaris al servei d emergències mèdiques de Catalunya (SEM) amb l antelació suficient. 4. Serveis higiènics En el cas d'espectacles o d'activitats recreatives que se celebren en espais oberts, s'han d'instal lar cabines dotades de vàter i lavabo, en una proporció mínima d'una cabina per a cada 150 persones, i una més per cada 150 persones d'aforament autoritzat. S'ha d'acreditar documentalment la instal lació dels equipaments esmentats.

7 5. Extintors i prevenció d incendis. Es disposaran d extintors portàtils almenys cada 15 metres, així com nombre de sortides d emergència adients, les quals no podran ser afectades o interrompudes per a la realització de l acte. En cas d actes que es celebrin en espais tancats, aquest ha de complir els requisits constructius i de prevenció d incendis exigits per la normativa legal vigent.

Guia pràctica. d organització d actes públics per a les entitats APLICACIÓ DE L ORDENANÇA DE VIA PÚBLICA

Guia pràctica. d organització d actes públics per a les entitats APLICACIÓ DE L ORDENANÇA DE VIA PÚBLICA Guia pràctica d organització d actes públics per a les entitats APLICACIÓ DE L ORDENANÇA DE VIA PÚBLICA Mataró - 2011 Índex 1. Plans d autoprotecció 7 2. Assegurança de responsabilitat civil 7 3. Vigilància

Más detalles

Ordre per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la

Ordre per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la Ordre per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la Llei 11/2009 Índex Objecte i àmbit d aplicació, 3 Espectacles

Más detalles

Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial alimentari.

Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial alimentari. DR ENGINYER ATANASI JORNET SL B65844540 Tel.93 246 61 92 info@atanasijornet.com www.atanasijornet.com F0015ACTREV00 Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial

Más detalles

GUIA TÈCNICA (Criteri d'interpretació de la Normativa de Protecció Contra Incendis)

GUIA TÈCNICA (Criteri d'interpretació de la Normativa de Protecció Contra Incendis) 1. OBJECTE Establir els criteris a tenir en compte en la justificació del compliment de la normativa relativa a resistència al foc de l estructura i evacuació dels ocupants. 2. ÀMBIT D'APLICACIÓ Intervencions

Más detalles

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés.

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés. NOTA ACLARIDORA SOBRE LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER EFECTUAR ELS TRÀMITS ASSOCIATS A LES INSTAL LACIONS DE BAIXA TENSIÓ DAVANT DE LES EMPRESES DISTRIBUÏDORES ELÈCTRIQUES Aquesta nota sintetitza els criteris

Más detalles

Sessió informativa per a tècnics municipals sobre manifestacions festives

Sessió informativa per a tècnics municipals sobre manifestacions festives Sessió informativa per a tècnics municipals sobre manifestacions festives Normativa Real Decreto 230/1998, del 16 de febrero, por el que se aprueba el reglamento de Explosivos i Real Decreto 1330/1997,

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

EXPEDIENT D UNA ACTIVITAT INNÒCUA

EXPEDIENT D UNA ACTIVITAT INNÒCUA EXPEDIENT D UNA ACTIVITAT INNÒCUA Promotor: xxxx Adreça: Població: Data: xxxx xxxx xxxx MEMÒRIA DESCRIPTIVA. La present documentació té per finalitat definir les característiques de l activitat de botiga

Más detalles

Procediment de neteja i manteniment d equipaments de gestió directa

Procediment de neteja i manteniment d equipaments de gestió directa A. OBJECTE B. ABAST C. REFERÈNCIES D. RESPONSABILITATS E. DESCRIPCIÓ DEL PROCEDIMENT E.1 Neteja i manteniment del coll d Estenalles. E.2 Neteja i manteniment de l oficina del parc a la Mata. E.4. Del seguiment

Más detalles

NORMATIVA URBANISTICA DE REFERENCIA

NORMATIVA URBANISTICA DE REFERENCIA CONDICIONS TÈCNIQUES I D EMPLAÇAMENT PER LA IMPLANTACIÓ EN UN EDIFICI EXISTENT D UN ESTABLIMENT D ÚS RESIDENCIAL PUBLIC (PENSIÓ) AL TERME MUNICIPAL DE BARCELONA. Definició ús residencial públic: Edifici

Más detalles

La normativa i la regulació dels abocaments. Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres

La normativa i la regulació dels abocaments. Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres La normativa i la regulació dels abocaments Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres Departament d Autoritzacions d Abocaments Dimecres, 14 d abril de 2010 1 Què és un abocament

Más detalles

Nou marc d ordenació turística de Catalunya. Barcelona, 14 de juliol de 2015

Nou marc d ordenació turística de Catalunya. Barcelona, 14 de juliol de 2015 Nou marc d ordenació turística de Catalunya Barcelona, 14 de juliol de 2015 Antecedents En el marc del que ens indica el Pla Estratègic de Turisme 2013-2016 i segons la Llei de simplificació administrativa,

Más detalles

PROCEDIMENT A SEGUIR EN LA TRAMITACIÓ DE LLICÈNCIES PER A ESPECTACLES DE FOCS ARTIFICIALS AMB PIROTÈCNIA PROFESSIONAL,

PROCEDIMENT A SEGUIR EN LA TRAMITACIÓ DE LLICÈNCIES PER A ESPECTACLES DE FOCS ARTIFICIALS AMB PIROTÈCNIA PROFESSIONAL, PROCEDIMENT A SEGUIR EN LA TRAMITACIÓ DE LLICÈNCIES PER A ESPECTACLES DE FOCS ARTIFICIALS AMB PIROTÈCNIA PROFESSIONAL, excepte CORREFOCS, des d un punt de vista de seguretat Objecte: L objecte d aquest

Más detalles

BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017.

BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017. BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017. L article 57.1 del Decret 336/1988, de 17 d octubre, pel que

Más detalles

PROCEDIMENT A SEGUIR EN LA TRAMITACIÓ DE LLICÈNCIES PER A ESPECTACLES

PROCEDIMENT A SEGUIR EN LA TRAMITACIÓ DE LLICÈNCIES PER A ESPECTACLES PROCEDIMENT A SEGUIR EN LA TRAMITACIÓ DE LLICÈNCIES PER A ESPECTACLES DE FOCS ARTIFICIALS AMB PIROTÈCNIA PROFESSIONAL, excepte CORREFOCS, des d un punt de vista de seguretat Objecte: L objecte d aquest

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

ASPECTES NORMATIUS QUE INCIDEIXEN EN L ACTIVACIÓ TEMPORAL DELS ESPAIS BUITS

ASPECTES NORMATIUS QUE INCIDEIXEN EN L ACTIVACIÓ TEMPORAL DELS ESPAIS BUITS ASPECTES NORMATIUS QUE INCIDEIXEN EN L ACTIVACIÓ TEMPORAL DELS ESPAIS BUITS Barcelona, 17 de novembre de 2014 Gerència de Serveis d Habitatge, Urbanisme i Activitats Índex Aspectes urbanístics: Definicions

Más detalles

Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits.

Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits. Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits. Introducció Teniu oliveres i soleu elaborar oli amb què us abastiu. Però, els dubtes sorgeixen quan teniu excedents... Com

Más detalles

RD 1565/2010. Novetats normatives en relació amb la tecnologia solar fotovoltaica

RD 1565/2010. Novetats normatives en relació amb la tecnologia solar fotovoltaica KPMG Abogados Departament d Energia RD 1565/2010. Novetats normatives en relació amb la tecnologia solar fotovoltaica 14 de desembre 2010, Barcelona 1 . Novetats normatives en relació amb la tecnologia

Más detalles

SEMINARI PROTOCOL D EMERGÈNCIES. Consultoria de Protecció de Dades

SEMINARI PROTOCOL D EMERGÈNCIES. Consultoria de Protecció de Dades Consultoria de Protecció de Dades Licitud del tractament Condicions del consentiment Responsabilitat del tractament Emergències Protocol d actuació LICITUD DEL TRACTAMENT Licitud: lleialtat i transparència

Más detalles

NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI

NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI PREÀMBUL NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI El servei de taxi constitueix un servei públic de viatgers amb vehicles d una capacitat fins a nou places, inclosa la persona que condueix, que s efectua

Más detalles

CONCESSIÓ D EQUIPAMENTS ESPORTIUS: PLECS

CONCESSIÓ D EQUIPAMENTS ESPORTIUS: PLECS 1r 2n CONCESSIÓ D EQUIPAMENTS ESPORTIUS: PLECS ------ CAUSES D EXTINCIÓ DE LES CONCESSIONS ADMINISTRATIVES ------- CONXA PUEBLA PONS CAP del SERVEI d ASSISTÈNCIA JURÍDICA LOCAL DIPUTACIÓ DE BARCELONA Causes

Más detalles

B DADES GENERALS / DATOS GENERALES

B DADES GENERALS / DATOS GENERALES (1/2) EXEMPLAR PER A LA DG DE PREVENCIÓ, EXTINCIÓ D'INCENDIS I EMERGÈNCIES / EJEMPLAR PARA LA DG DE PREVENCIÓN, EXTINCIÓN DE INCENDIOS Y EMERGENCIAS CIUDADANA A TIPUS DE SOL LICITUD / TIPO DE SOLICITUD

Más detalles

ANUNCIS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

ANUNCIS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA 1/1 Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm. 6693-26.8.2014 CVE-DOGC-A-14213072-2014 ANUNCIS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA DEPARTAMENT D'INTERIOR EDICTE d 1 d agost de 2014, pel qual se sotmet

Más detalles

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 MODELS DE DOCUMENTACIÓ PER SOL LICITAR SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRENCIA COMPETITIVA ADREÇADES AL FOMENT D INICIATIVES I PROPOSTES CULTURALS

Más detalles

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010 PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PER DUR A TERME EL DISSENY, LA CONSTRUCCIÓ I ADAPTACIÓ DE L STAND PROMOCIONAL DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE MALLORCA EN ELS SALONS NÀUTICS DE GÈNOVA, PARÍS I DUSSELDORF. Núm.

Más detalles

ORDRE FOM 2861/2012 de 13 de desembre

ORDRE FOM 2861/2012 de 13 de desembre ORDRE FOM 2861/2012 de 13 de desembre (BOE núm. 5 de cinc de gener de 2013) per la qual es regula el control administratiu exigible per la realització de transport públic de mercaderies per carretera.

Más detalles

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS Descripció El Registre Municipal d Associacions de Cunit té per objecte facilitar el coneixement del nombre i naturalesa de les associacions existents al municipi, les

Más detalles

MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US:

MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US: MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US: TITULAR: EMPLAÇAMENT: Pàgina 1 de 7 MEMÒRIA 1.- ANTECEDENTS Nova activitat Activitat existent, canvi de titular Activitat existent, canvi d ús Activitat existent, canvi

Más detalles

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015 Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI Entitats sense ànim de lucre 2015 Objecte: El Programa Treball i Formació subvenciona la realització d accions d experiència laboral (contracte

Más detalles

XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PEL SUBMINISTRAMENT I MUNTATGE D UN SISTEMA DE PESATGE FERROVIARI A MANRESA

XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PEL SUBMINISTRAMENT I MUNTATGE D UN SISTEMA DE PESATGE FERROVIARI A MANRESA XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PEL SUBMINISTRAMENT I MUNTATGE D UN SISTEMA DE PESATGE FERROVIARI A MANRESA Juliol 2015 XARXA FERROVIÀRIA I PROJECTES INDEX 1 -

Más detalles

04.JUL.17. El bar de les instal lacions esportives municipals: singularitats i tractament d'aquest punt de trobada

04.JUL.17. El bar de les instal lacions esportives municipals: singularitats i tractament d'aquest punt de trobada 04.JUL.17 El bar de les instal lacions esportives municipals: singularitats i tractament d'aquest punt de trobada Normativa titulars establiments alimentaris Normativa General (àmbit europeu) - Reglament

Más detalles

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL Per a acollir-se a la clàusula de salvaguarda del Reial Decret-Llei 5/2013

Más detalles

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Revisió 3 Data d aprovació 23.12.2009 Edició Desembre

Más detalles

Per optar a una llicència de barraques, les entitats hauran de complir els següents criteris.

Per optar a una llicència de barraques, les entitats hauran de complir els següents criteris. BASES REGULADORES DE L ATORGAMENT DE LLICÈNCIES PER A L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MITJANÇANT BARRAQUES AMB MOTIU DE LA FESTA MAJOR DE TORDERA 2016. Objecte: Les barraques de la Festa Major de

Más detalles

ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA

ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA SERVEIS TÈCNICS MUNICIPALS FEBRER 2012 ÍNDEX Pàg. 1.- ORDENANÇA 2 Article 1.- Objecte... 2 Article 2.-

Más detalles

27 de novembre Pl. Cort 3 WC (2 Es+1 Dis) 10 de gener Pl. Cort 5 WC (3 Es+ 2 Dis) 11 de gener A determinar 8 WC (6 Es + 2 Dis)

27 de novembre Pl. Cort 3 WC (2 Es+1 Dis) 10 de gener Pl. Cort 5 WC (3 Es+ 2 Dis) 11 de gener A determinar 8 WC (6 Es + 2 Dis) CONDICIONS QUE REGIRAN LA CONTRACTACIÓ DEL SERVEI DE LLOGUER DE CABINES SANITÀRIES AUTÒNOMES DE WC A LES ACTIVITATS I FESTES ORGANIZADES PEL SERVEI DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE L'AJUNTAMENT DE PALMA L'ANY

Más detalles

INFORME JURÍDIC març 2011

INFORME JURÍDIC març 2011 INFORME JURÍDIC març 2011 Llei 11/2009 de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recratives i Decret 112/2010 de 31 d agost pel qual s aprova el reglament d

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Economia i Coneixement Comissió Central de Subministraments

Generalitat de Catalunya Departament d Economia i Coneixement Comissió Central de Subministraments MARTA BRUGUERA I MIRONÈS, Secretària de la Comissió Central de Subministraments CERTIFICO Que en la reunió d aquesta Comissió de 26 de juny de 2014, s ha acordat: ANTECEDENTS 1. En sessió de 28 de maig

Más detalles

ORDENACIÓ DE L ESPAI I L ACCÉS A ESTACIONS D AUTOBUSOS

ORDENACIÓ DE L ESPAI I L ACCÉS A ESTACIONS D AUTOBUSOS ORDENACIÓ DE L ESPAI I L ACCÉS A ESTACIONS D AUTOBUSOS Juny de 2013 IX Jornada tècnica de mobilitat local: Espai viari i autobús 1 INDEX 1. Les estacions d autobusos de la Generalitat de Catalunya 2. Estacions

Más detalles

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012 Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris 1 d agost de 2012 Article 2: Definicions 1/2 Al efectes d aquest decret s enten per: Venda proximitat: venda de productes agroalimentaris

Más detalles

CARTA DE SERVEIS DE PROTECCIÓ CIVIL DE SABADELL

CARTA DE SERVEIS DE PROTECCIÓ CIVIL DE SABADELL ANNEX: CARTA DE SERVEIS DE PROTECCIÓ CIVIL DE SABADELL PRESENTACIÓ En un procés de millora del funcionament de les administracions públiques, cal incorporar mitjans i instruments per donar resposta a la

Más detalles

ELS ESTABLIMENTS DE TURISME RURAL A CATALUNYA ASPECTES LEGALS

ELS ESTABLIMENTS DE TURISME RURAL A CATALUNYA ASPECTES LEGALS ELS ESTABLIMENTS DE TURISME RURAL A CATALUNYA ASPECTES LEGALS Isabel Miquel Macià ECAE 23 de novembre de 2010 ESTABLIMENTS DE TURISME RURAL AGROTURISME: titular amb rendes agràries ALLOTJAMENT RURAL:

Más detalles

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 IMPLANTACIÓ D UN PAU CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 David Tisaire Berga Definicions i obligacions Implantació: tot el conjunt de mesures a prendre per assegurar l eficàcia operativa del

Más detalles

MPGO Ampliació centre docent C. Damià Campeny cantonada C. Sant Agustí EMPLAÇAMENT

MPGO Ampliació centre docent C. Damià Campeny cantonada C. Sant Agustí EMPLAÇAMENT Ajuntament de Mataró R E S U M gener 2013 Modificació puntual del Pla General d ordenació: Ampliació del centre educatiu situat al c. DAMIÀ CAMPENY cantonada c. SANT AGUSTÍ 1. OBJECTE I FINALITAT. Ampliar

Más detalles

PROCÉS GESTIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

PROCÉS GESTIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARS PROCÉS GESTIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARS ÍNDEX ÍNDEX 2 GESTIÓ DEL PROCEDIMENT 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT: 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS: 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RESULTATS: 5 PROCÉS-Q-410-T-22-ET

Más detalles

Poden obrir sense limitació d horari i tots els dies. Poden obrir sense limitació d horari (mínim: 18 h el dia) i tots els dies excepte els dies de tancament obligatori (1 de gener i 25 de desembre) i

Más detalles

SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA

SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA SOL LICITANT: NOM NIF REPRESENTANT: NOM NIF DADES PER A NOTIFICACIONS: Titular de l adreça: Adreça:

Más detalles

Informe de la Inspecció Tècnica

Informe de la Inspecció Tècnica ITE-903/2 Informe de la Inspecció Tècnica Identificació de l expedient Data de la inspecció Any de construcció Tipus de via Nom de la via Número Bloc Escala Codi Postal Població Província Referència Cadastral

Más detalles

INCOMPLIMENT DELS TERMINIS M À X IM S I REPERCUSIONS PER A LES P E R S O N E S BENEFICIÀRIES

INCOMPLIMENT DELS TERMINIS M À X IM S I REPERCUSIONS PER A LES P E R S O N E S BENEFICIÀRIES PROCEDIMENT DE RECONEXEMENT DE LA SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA I DEL DRET A LES PRESTACIONS QUE RECONEIX LA LLEI 39/2006 DE PROMOCIÓ DE L A U TO N O M IA PERSONAL I D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA INCOMPLIMENT DELS

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA D ACTIVITATS SUBJECTES AL RÈGIM DE COMUNICACIÓ EN L ÀMBIT TERRITORIAL DEL MASNOU

ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA D ACTIVITATS SUBJECTES AL RÈGIM DE COMUNICACIÓ EN L ÀMBIT TERRITORIAL DEL MASNOU ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA D ACTIVITATS SUBJECTES AL RÈGIM DE COMUNICACIÓ EN L ÀMBIT TERRITORIAL DEL MASNOU EXPOSICIÓ DE MOTIUS La present ordenança respon a la necessitat d adequar-se al nou marc

Más detalles

MANUAL DE L APLICACIÓ PER A LA GESTIÓ DE PROJECTES ESTUDIANTAT

MANUAL DE L APLICACIÓ PER A LA GESTIÓ DE PROJECTES ESTUDIANTAT MANUAL DE L APLICACIÓ PER A LA GESTIÓ DE PROJECTES PROJECTE DE FI DE CARRERA (PFC) TREBALL DE FI DE MÀSTER (TFM) PROJECTE TECNOLÒGIC (PT) ESTUDIANTAT Facultat de Matemàtiques i Estadística UPC Juny 2010

Más detalles

EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA

EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA A2 Autoavaluació en la gestió d una instal.lació esportiva Organitza: GERÈNCIA DE SERVEIS D ESPORTS Dates: - 28 d abril (matí i tarda) 19 i 26 de maig, 2 de juny de 2015 (matí)

Más detalles

CONDICIONS PER LA CESSIÓ D ÚS DELS ESPAIS DE L'INSTITUT DE CULTURA DE BARCELONA

CONDICIONS PER LA CESSIÓ D ÚS DELS ESPAIS DE L'INSTITUT DE CULTURA DE BARCELONA CONDICIONS PER LA CESSIÓ D ÚS DELS ESPAIS DE L'INSTITUT DE CULTURA DE BARCELONA 1. INTRODUCCIÓ L objecte d aquest document és la definició del procediment, condicions de reserva i funcionament de la cessió

Más detalles

El manual és una eina de consulta que té com a objectius:

El manual és una eina de consulta que té com a objectius: Jornada de senyalització viària, 9 de març de 2010 Què és? Per què es fa? El manual és una eina de consulta que té com a objectius: Establir un estàndard de qualitat en la senyalització de les obres a

Más detalles

Descripció dels aspectes principals de l ordenança municipal tipus d espectacles públics i activitats recreatives. 4 de desembre de 2012

Descripció dels aspectes principals de l ordenança municipal tipus d espectacles públics i activitats recreatives. 4 de desembre de 2012 Descripció dels aspectes principals de l ordenança municipal tipus d espectacles públics i activitats recreatives 4 de desembre de 2012 Direcció de Serveis Jurídics Serv. d Assessoria Jurídica Susana Sánchez

Más detalles

Preguntes més freqüents

Preguntes més freqüents Preguntes més freqüents Ordre EMO/381/2014, de 22 de desembre, per la qual s aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a la Xarxa d impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya,

Más detalles

PRESENTACIÓ LLOC I HORARIS. Centre Esportiu Municipal Júlio Méndez C. Riu Guadalquivir, 1-13 El Prat de Llobregat DIRIGIT A...

PRESENTACIÓ LLOC I HORARIS. Centre Esportiu Municipal Júlio Méndez C. Riu Guadalquivir, 1-13 El Prat de Llobregat DIRIGIT A... PRESENTACIÓ El proper dissabte dia 3 de juny es celebrarà la Cloenda de Jocs Escolars de Futbol Sala Local del Curs 2016-2017 al Centre Esportiu Municipal Julio Méndez del Prat de Llobregat amb la participació

Más detalles

Tàrrega, 20 de febrer de 2013 REQUISITS I AUTORITZACIONS PER A LA COMERCIALITZACIÓ DE MEDICAMENTS VETERINARIS

Tàrrega, 20 de febrer de 2013 REQUISITS I AUTORITZACIONS PER A LA COMERCIALITZACIÓ DE MEDICAMENTS VETERINARIS Tàrrega, 20 de febrer de 2013 REQUISITS I AUTORITZACIONS PER A LA COMERCIALITZACIÓ DE MEDICAMENTS VETERINARIS Eva Soler Sellés Veterinària Servei d Alimentació Animal i Seguretat de la Producció Ramadera

Más detalles

ELECTRA REDENERGÍA, S.L. és una companyia distribuïdora d energia elèctrica que fou creada principalment degut a la demanda social de la zona,

ELECTRA REDENERGÍA, S.L. és una companyia distribuïdora d energia elèctrica que fou creada principalment degut a la demanda social de la zona, Sobre nosaltres... ELECTRA REDENERGÍA, S.L. és una companyia distribuïdora d energia elèctrica que fou creada principalment degut a la demanda social de la zona, cansada de no poder resoldre la mancança

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme Direcció General d Energia i Mines

Generalitat de Catalunya Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme Direcció General d Energia i Mines INSTRUCCIÓ 7/2003 DE 9 DE SETEMBRE DE LA DIRECCIÓ GENERAL D ENERGIA I MINES SOBRE PROCEDIMENT ADMINISTRATIU PER A L APLICACIÓ DEL REGLAMENT ELECTROTÈCNIC PER A BAIXA TENSIÓ. La disposició final tercera

Más detalles

Logística sanitària en situació d emergències

Logística sanitària en situació d emergències Sanitat Logística sanitària en situació d emergències CFGM.EMS.M02/0.16 Emergències sanitàries Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada des

Más detalles

ASSEGURANCES PER A ACTIVITATS CULTURALS

ASSEGURANCES PER A ACTIVITATS CULTURALS ASSEGURANCES PER A ACTIVITATS CULTURALS LEGISLACIONS VIGENTS, COMENTARIS I ALTRES ASSEGURANÇES Javier GÓMEZ ABELLANA, soci d Arç Cooperativa. Serveis integrals d'assegurances Mapa d assegurances d activitats

Más detalles

Ordenança Fiscal núm. 17

Ordenança Fiscal núm. 17 Ordenança Fiscal núm. 17 Taxa per subministrament d aigua potable Article 1.- Fonament i naturalesa. D acord amb els articles 133.2 l 142 de la Constitució i l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril,

Más detalles

ORDENANÇA REGULADORA DE LES RESERVES ESPECIALS D ESTACIONAMENT PER A PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA

ORDENANÇA REGULADORA DE LES RESERVES ESPECIALS D ESTACIONAMENT PER A PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA Data actualització: 14 d agost de 2013 ORDENANÇA REGULADORA DE LES RESERVES ESPECIALS D ESTACIONAMENT PER A PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA Publicació text íntegre i aprovació definitiva en el Butlletí

Más detalles

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU Per Reial Decret 828/2013, de 25 d octubre s han modificat diversos articles del Reglament de l IVA, que afecten a la justificació documental de l aplicació de les regles d inversió del subjecte passiu

Más detalles

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL Article 1 Fonament i naturalesa En ús de les facultats concedides per l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril, Reguladora de les bases del règim

Más detalles

NORMATIVA D USOS. L annex III descriu, específicament, els espais de Can Quintana i el seu ús:

NORMATIVA D USOS. L annex III descriu, específicament, els espais de Can Quintana i el seu ús: NORMATIVA D USOS INTRODUCCIÓ El Ple de l Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar el Pla Director de Can Quintana Centre Cultural de la Mediterrània el dia 8 de maig de 2003. En aquest pla es marquen

Más detalles

Annex número 1. Model de sol licitud

Annex número 1. Model de sol licitud BASES QUE REGEIXEN EL CONCURS PER ADJUDICAR LA BARRA DE BAR DE LA REVETLLA DE SANT JOAN QUE S HA D'INSTAL LAR A LA PLAÇA DE CATALUNYA EL DIA 23 DE JUNY DE 2016 1. OBJECTE L objecte d aquest concurs és

Más detalles

Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària. Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú

Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària. Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú Barcelona, 18 de juny de 2013 Vilanova i la Geltrú Capital comarca Garraf 66.591 habitants Cens 2012: 837 establiments

Más detalles

INSPECCIÓ ACTIVITATS SEGONS OMA 2011

INSPECCIÓ ACTIVITATS SEGONS OMA 2011 Medi Ambient i Serveis Urbans - Hàbitat Urbà Direcció d Energia i Coordinació de Serveis Control i Reducció de la Contaminació Acústica Torrent de l Olla, 218-220 3a planta 08012 Barcelona 932.914.037

Más detalles

PROGRAMA DE TELEASSISTÈNCIA MÒBIL PER A LES VÍCTIMES DE LA VIOLENCIA DE GÈNERE. Ara tenen un mòbil i Centres d atenció per defensar-les.

PROGRAMA DE TELEASSISTÈNCIA MÒBIL PER A LES VÍCTIMES DE LA VIOLENCIA DE GÈNERE. Ara tenen un mòbil i Centres d atenció per defensar-les. PROGRAMA DE TELEASSISTÈNCIA MÒBIL PER A LES VÍCTIMES DE LA VIOLENCIA DE GÈNERE Ara tenen un mòbil i Centres d atenció per defensar-les. PROGRAMA DE TELEASSISTÈNCIA MÒBIL PER A LES VÍCTIMES DE LA VIOLÈNCIA

Más detalles

Ordenança de Preus Públics núm Preu públic per la prestació dels serveis de l'escola Municipal de Música

Ordenança de Preus Públics núm Preu públic per la prestació dels serveis de l'escola Municipal de Música Ordenança de Preus Públics núm. 3.8. Preu públic per la prestació dels serveis de l'escola Municipal de Música Article 1. Fonament i naturalesa De conformitat amb el que es preveu en l'article 127, en

Más detalles

CENS D ANIMALS DE COMPANYIA

CENS D ANIMALS DE COMPANYIA Carrer Sant Antoni, 13 08394 Sant Vicenç de Montalt Tel. 93 791 05 11 - Fax: 93 791 29 61 http://www.svmontalt.cat CENS D ANIMALS DE COMPANYIA Le registre d animals de companyia ens permet controlar la

Más detalles

Instal lacions solars fotovoltaiques

Instal lacions solars fotovoltaiques Electricitat i electrònica Instal lacions solars fotovoltaiques CFGM.EE10.M06/0.09 CFGM - Instal lacions elèctriques i automàtiques CFGM - Instal lacions elèctriques i automàtiques Instal lacions solars

Más detalles

M7 Venda tècnica. La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF).

M7 Venda tècnica. La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF). M7 Venda tècnica AVALUACIÓ ORDINÀRIA Nota final de curs (ordinària) La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF). Els percentatges

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 30 SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE Activitat 1 Completa la taula següent: Graus Minuts Segons 30º 30 x 60 = 1.800 1.800 x 60 = 108.000 45º 2.700 162.000 120º 7.200 432.000 270º 16.200 972.000

Más detalles

EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS

EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS Carme Lucena Cayuela vocal del Tribunal Català de Contractes

Más detalles

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES Normes generals de sol licitud: Els formularis s han d emplenar a màquina, ordinador o, si es presenten a mà, en lletra majúscula que sigui clara

Más detalles

Bases per a la participació en la Festa del Mercat a la Plaça d Amposta Parades de Venda i Tallers d Ofici

Bases per a la participació en la Festa del Mercat a la Plaça d Amposta Parades de Venda i Tallers d Ofici Bases per a la participació en la Festa del Mercat a la Plaça d Amposta 2017. Parades de Venda i Tallers d Ofici Article 1. Objecte...2 Article 2. Disposicions generals...2 Article 3. Sol licitud de participació...2

Más detalles

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA Sol licitant Sr. Sra. Nom/Raó social: Doc. identificatiu: Representant Nom: Doc. identificatiu: Dades per a notificacions Adreça electrònica: Telèfon mòbil: Titular de l adreça: Adreça (en cas de ser pers.

Más detalles

Gestió logística i comercial

Gestió logística i comercial Administració i gestió Gestió logística i comercial CFGS.AFI.M10/0.14 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per l editorial

Más detalles

Normativa per a la instal lació d un Bar-Restaurant

Normativa per a la instal lació d un Bar-Restaurant Bar de les instal lacions esportives municipals: singularitats i tractament d aquest punt de trobada Normativa per a la instal lació d un Bar-Restaurant Esther Morancho Responsable Tècnica Of. Activitats

Más detalles

INFORMACIÓ RELACIONADA AMB LA CELEBRACIO DE FESTES o ACTES PRIVATS

INFORMACIÓ RELACIONADA AMB LA CELEBRACIO DE FESTES o ACTES PRIVATS INFORMACIÓ RELACIONADA AMB LA CELEBRACIO DE FESTES o ACTES PRIVATS Per donar resposta a les consultes ciutadanes sobre la celebració de FESTES o ACTES PRIVATS que els ciutadans, individual o col lectivament

Más detalles

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES Normes generals de sol licitud: Els formularis s han d emplenar a màquina, ordinador o, si es presenten a mà, en lletra majúscula que sigui clara

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Generalitat de Catalunya Acord de 30 d agost de 20 de la Junta de Mèrits i Capacitats de la convocatòria de concurs específic de mèrits i capacitats per a la provisió de diversos llocs de comandament de

Más detalles

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació L objectiu d aquesta guia informativa és descriure el protocol elaborat entre els diferents actors per garantir la implementació de les mesures corresponents

Más detalles

AJUNTAMENT DE TÀRREGA

AJUNTAMENT DE TÀRREGA Número de registre 5852 AJUNTAMENT DE TÀRREGA Edicte d aprovació definitiva del Reglament d ús de la Sala Polivalent de l Oficina Jove de l Urgell El Ple de la Corporació de data 7 de maig de 2015 va acordar

Más detalles

El reglament estableix un seguit de definicions en l article 3, de les quals destaquen les següents:

El reglament estableix un seguit de definicions en l article 3, de les quals destaquen les següents: NOVETATS LEGISLATIVES: 3/2010 REGLAMENT D ESPECTACLES PÚBLICS I ACTIVITATS RECREATIVES (DECRET 112/2010 de 31 d agost) Objecte i àmbit d aplicació El Reglament té per objecte el desplegament de la Llei

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

Un preu contradictori es dona quan apareix una partida o un descompost que no es contemplava al pressupost del projecte.

Un preu contradictori es dona quan apareix una partida o un descompost que no es contemplava al pressupost del projecte. Preus contradictoris 09/10/2012 Centre de Recursos de l Obra Pública Servei d Equipaments i Espai Públic Àrea de Territori i Sostenibilitat L excés d amidament no es considera un preu contradictori. PREUS

Más detalles

Manual de marca de l Ajuntament de L Hospitalet

Manual de marca de l Ajuntament de L Hospitalet Convivència amb altres institucions i/o empreses privades b 75% de a 3b = a 5 b b a 2 b 2 b Aplicació en positiu Aplicació en anunci de comunicat oficial (b/n) El Servei de Participació Ciutadana i Civisme

Más detalles

6. Accés a l assistència sanitària de cobertura pública del CatSalut per a persones no assegurades o no beneficiàries del Sistema.

6. Accés a l assistència sanitària de cobertura pública del CatSalut per a persones no assegurades o no beneficiàries del Sistema. Assumpte Accés a l assistència de cobertura pública del CatSalut als ciutadans estrangers empadronats a Catalunya que no tenen la condició d assegurats o beneficiaris del Sistema Nacional de Salut Àmbit

Más detalles

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: pàg 2/6 Índex CONDICIONS ESPECÍFIQUES DE PRESTACIÓ DEL SERVEI... 3 1. OBJECTE... 3 2. ÀMBIT SUBJECTIU DE PRESTACIÓ DEL SERVEI...

Más detalles

AVALUACIÓ DE QUART D ESO

AVALUACIÓ DE QUART D ESO AVALUACIÓ DE QUART D ESO FULLS DE RESPOSTES I CRITERIS DE CORRECCIÓ Competència matemàtica FULL DE RESPOSTES VERSIÓ AMB RESPOSTES competència matemàtica ENGANXEU L ETIQUETA IDENTIFICATIVA EN AQUEST ESPAI

Más detalles

ANNEX I ORDENANÇA REGULADORA D USOS EN PLANTA BAIXA EN EL CASC URBÀ DE TORDERA

ANNEX I ORDENANÇA REGULADORA D USOS EN PLANTA BAIXA EN EL CASC URBÀ DE TORDERA EDICTE El Ple de la corporació, en sessió tinguda el dia 29 de setembre de 2011, va aprovar inicialment el projecte d Ordenança reguladora dels usos en planta baixa en el nucli urbà de Tordera. L'esmentat

Más detalles

BARCELONA DE SERVEIS MUNICIPALS, S.A.

BARCELONA DE SERVEIS MUNICIPALS, S.A. Març 2016 BARCELONA DE SERVEIS MUNICIPALS, S.A. PLEC TÈCNIC DEL PROCEDIMENT PER A LA CONTRACTACIÓ DELS SERVEIS DE COORDINACIÓ D ACTIVITATS EMPRESARIALS QUE LI CORRESPONT REALITZAR A B:SM PEL SERVEIS QUE

Más detalles

Gestió Ambiental i de la Qualitat a FGC

Gestió Ambiental i de la Qualitat a FGC Gestió Ambiental i de la Qualitat a FGC La gestió Ambiental i de la Qualitat a FGC s emmarca en la gestió empresarial realitzada sota els criteris de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC). El nostre

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles