Servei Creació d empreses. Obligacions Fiscals: Impost de Societats

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Servei Creació d empreses. Obligacions Fiscals: Impost de Societats"

Transcripción

1 Servei Creació d empreses Obligacions Fiscals: Impost de Societats

2 1. CARACTERÍSTIQUES GENERALS DE L IMPOST 1.1 Fet imposable L Impost sobre Societats (d ara en endavant, IS) grava l obtenció de renda de les societats i altres entitats jurídiques, qualsevol que sigui la seva font o origen. 1.2 Subjecte passiu Es consideren subjectes passius de l IS les persones jurídiques, excepte les societats civils. Casos particulars: 1 El fet de tenir o no personalitat jurídica no és un criteri inequívoc de subjecció a l Impost sobre Societats. Estan subjectes a l impost: Unions temporals entre empreses (sense personalitat jurídica). Agrupacions d interès econòmic (amb personalitat jurídica). Fons d inversió (sense personalitat jurídica). Fons de pensions (sense personalitat jurídica i tributació a tipus zero). Fons de garantia d inversions (sense personalitat jurídica). 1.3 Exempcions Existeixen dos tipus d exempcions a l IS: - L exempció total només és aplicable a determinats ens del sector públic. Aquests organismes estan rellevats de l obligació de: a) presentar la declaració - liquidació de l IS, b) complir els requisits comptables i registrals c) que les rendes que obtenen siguin sotmeses retenció. - L exempció parcial s aplica a determinades entitats que no persegueixen com a propòsit central de la seva activitat l ànim de lucre, tot i que ocasionalment puguin tenir-lo. 1 Les societats civils, tinguin o no personalitat jurídica, no són subjectes passius de l impost i tributen en règim d atribució de rendes.

3 1.4 Territorialitat L IS s exigeix en tot el territori espanyol, però l obligació serà diferent depenent de si el subjecte passiu és considerat resident o no. Es considera que una companyia és resident a l Estat espanyol quan compleix qualsevol dels requisits següents: Haver-se constituït conforme a les lleis espanyoles. Tenir el domicili social en territori espanyol. Tenir la seu de direcció efectiva (gestió administrativa i direcció dels negocis) en territori espanyol. Si la companyia no compleix cap d aquests requisits es considera no resident. El subjectes passius residents estan gravats per obligació personal i tributen per la totalitat de la seva renda (renda mundial). Els subjectes passius no residents que obtenen rendes en territori espanyol estan gravats per obligació real i tributen per l Impost sobre la Renda de No Residents. 1.5 Aspectes temporals: període impositiu El període impositiu coincideix amb l exercici econòmic de l entitat i en cap cas pot excedir de 12 mesos. En algunes ocasions es produeixen exercicis de duració inferior a l any. 1.6 Esquema liquidatiu Resultat comptable -/+ Ajustos extra - comptables Base imposable prèvia Compensació de bases imposables negatives Base imposable x Tipus de gravamen Quota íntegra - Deduccions per evitar la doble imposició Quota íntegra ajustada - Deduccions per incentivar determinades activitats Quota líquida - Pagaments fraccionats i retencions Líquid a ingressar o a retornar

4 2. BASE IMPOSABLE La base imposable es defineix com l import de la renda obtingut pel subjecte passiu en el període impositiu, minorat per la compensació de bases imposables negatives d exercicis anteriors. La base imposable es determina a partir del resultat comptable, és a dir, com a diferència entre els ingressos i les despeses que figuren en els registres comptables de l empresa, amb els posteriors ajustos extra - comptables (correccions del resultat que figuren als comptes de l empresa allà on la Llei de l IS diferencia els criteris comptables dels fiscals). S ha de remarcar que l IS es basa en la comptabilitat de les empreses, i només accepta tot allò que prèviament figura registrat als llibres comptables (amb algunes excepcions, exposades més endavant). Supòsits que no constitueixen renda a efectes de la determinació de la base imposable D acord amb el Pla General Comptable (PGC) no s integren en el resultat comptable i tampoc en la base imposable les següents partides: No es consideren ingressos les aportacions de capital efectuades pels socis o partícips durant l exercici, incloses les primes d emissió d accions i les aportacions que es realitzen per reposar el patrimoni a les societats mercantils. No es consideren despeses les quantitats retirades pels socis o partícips en concepte de reducció de capital, distribució de beneficis o repartiment del patrimoni. Despeses no deduïbles a l IS D altra banda, la norma fiscal determina de forma expressa una sèrie de despeses que no tenen la consideració de despeses deduïbles: les retribucions de fons propis, multes i sancions, donatius i liberalitats, pèrdues de joc, despeses de serveis per operacions realitzades amb paradisos fiscals (tret que s acrediti la seva efectivitat), etc.

5 2.1 Ajustos extra comptables Un cop establert el benefici comptable es realitzaran ajustos per corregir divergències entre els criteris fiscals i els comptables. Els ajustos extra - comptables més freqüents són: Ajustos positius: a continuació se n detallen els més freqüents: Qualificació d interessos com a dividends en supòsits de subcapitalització (amb països fora de la UE). Excessos de dotacions a amortitzacions i/o provisions. Despeses no deduïbles. Despeses comptabilitzades en exercicis anteriors a la seva meritació. Amortització de revaloritzacions comptables no admeses fiscalment. Integració d ajustos de primera aplicació del Pla General Comptable. Integració de rendes comptabilitzades directament a Patrimoni Net. Ajustos negatius: a continuació se n detallen els més freqüents: Reversió (si procedeix) de qualsevol dels ajustos positius descrits Aplicació de la llibertat d amortització. Correcció de la inflació en la transmissió d elements de l immobilitzat. Dividends i plusvàlues obtingudes per entitats de tinença de valors estrangers. Règim d arrendament financer. Integració d ajustos de primera aplicació del Pla General Comptable. Integració de rendes comptabilitzades directament a Patrimoni Net. Deteriorament no registrat comptablement (provisió de cartera, fons de comerç, etc.). 2.2 Compensació de bases imposables negatives d exercicis anteriors. Si la base imposable resulta negativa, el seu import pot ser compensat amb bases imposables positives generades en els divuit anys següents a aquell en el que es va generar la base imposable negativa. A cada exercici es podrà compensar la proporció que el subjecte passiu estimi convenient, excepte en els casos següents.

6 Per els períodes impositius iniciats dins els anys 2011, 2012 i 2013 s estableix la següent limitació a la utilització de bases imposables negatives generades per aquelles empreses amb una xifra de negocis de l exercici anterior superior a ,04 euros: % Màxim compensació BINs Import Net de la Xifra de Negoci dels 12 mesos anteriors Periodes impositius iniciats dins els anys i 2013 < 20 milions n/a n/a 20 < x < 60 milions 75% 50% > 60 milions 50% 25% 3. QUOTA ÍNTEGRA La quota íntegra és el resultat d aplicar el tipus de gravamen a la base imposable. El tipus de gravamen general és del 30%. Les empreses de dimensió reduïda 2 poden aplicar un tipus de gravamen del 25% a la base imposable compresa entre 0 i i del 30% sobre l excés. Exclusivament pels períodes impositius iniciats en els anys 2009 a 2012, les empreses que tinguin una xifra de negocis inferior a 5 milions d euros, una plantilla mitjana inferior a 25 treballadors i que mantinguin o incrementin la plantilla mitjana dels 12 mesos anteriors al inici del primer període impositiu que comenci a partir de l 1 de gener de 2009, podran reduir en 5 punts el tipus de gravamen, i per tant, tributar al 20% per la base imposable compresa entre 0 i euros i al 25% per la resta. 2 Es consideren empreses de reduïda dimensió aquelles que tenen una xifra de negocis inferior a 10 milions d euros en l exercici immediatament anterior.

7 4. QUOTA LÍQUIDA És el resultat d aplicar a la quota íntegra una sèrie de deduccions: Deduccions per doble imposició interna de dividends. Deduccions per doble imposició internacional. 4.1 Deduccions per doble imposició interna de dividends Aquesta deducció té per objecte evitar la doble imposició econòmica que pateix una renda en dos subjectes passius diferents. En aquest sentit, s evita que els beneficis tributin a la seu de la societat que els obté i també en el soci que rep rendes en forma de dividends o per transmissió de la participació social. Base de la deducció: dividends i participacions en beneficis d altres entitats (no rebuts com a contraprestació per serveis personals) i part d altres rendes que una entitat rebi en la seva condició de soci (liquidació de societats, adquisició d accions pròpies per a la seva amortització, separació de socis, fusió, escissió o cessió). Import de la deducció: deducció del 50%. Si el perceptor del dividend té una participació en l entitat, directa o indirecta, mínima del 5% i es manté aquest percentatge durant el temps necessari per a completar el termini d un any, la deducció és del 100%. Les quantitats no deduïdes per insuficiència de quota podran ser deduïdes en els propers 7 anys. 4.2 Deduccions per doble imposició internacional Aquesta deducció té per objecte evitar la doble imposició tant econòmica com jurídica. La jurídica es manifesta quan una renda d un subjecte passiu es grava en dos estats diferents i l econòmica quan una mateixa renda es grava en dos subjectes passius diferents de dos estats diferents.

8 a) Doble imposició internacional jurídica: per impostos suportats Si l entitat tributa a Espanya per obligació personal i a la seva base s integren rendes obtingudes i gravades a l estranger (via retenció), pot deduir-se de la quota íntegra la menor de les quanties següents: L import efectivament satisfet a l estranger en concepte de gravamen de naturalesa idèntica o anàloga a l Impost sobre Societats (retenció). L import de la quota íntegra que correspondria pagar a Espanya si les rendes s haguessin obtingut en territori espanyol. b) Doble imposició internacional econòmica: per dividends i participacions. Aquesta deducció vol evitar la doble imposició econòmica internacional que es manifesta quan una societat matriu resident a Espanya percep dividends o participacions en beneficis de les seves filials estrangeres, en la mesura que el benefici del que prové el dividend va tributar en la societat filial i el dividend es grava de nou en la matriu quan el rep. Les quantitats no deduïdes per insuficiència de quota, en el cas de deduccions per doble imposició internacional tant econòmica com jurídica, es podran deduir, generalment, en els següents 10 períodes impositius immediats i consecutius. 4.3 Bonificacions La Llei de l IS estableix per motius de política social o econòmica determinades bonificacions a alguns subjectes passius o a determinats rendiments. Serveis públics locals. Exportació de produccions cinematogràfiques o llibres. Activitats localitzades a Ceuta i Melilla. Rendiments d alguns préstecs i emprèstits. Cooperatives especialment protegides. Les bonificacions seran del 99%, 97%, 95%, 85%, 50% depenent del supòsit.

9 4.4 Deduccions per incentivar determinades operacions El règim de deduccions per inversions s instrumenta en l IS com un dels principals estímuls per a incentivar determinades activitats mitjançant la inversió empresarial directa. A continuació, adjuntem un quadre on pot observar-se l evolució dels percentatges de deducció que seran aplicables en els propers anys fins a la desaparició de la majoria de deduccions per inversions.

10 NºArticle Concepte PERCENTATGES DE DEDUCCIÓ I+D - total base I+D - personal ded. exclusiva I+D - adq. actius IT 8 / Patrimoni històric 38.2 Prod.cinematogràfiques 38.2 Coproductor financer 38.3 Edició de llibres Inv. medioamb. instal.lacions (*) Formació Treballadors disminuïts Reinversió Recolzament emprenedors Recolzament emprenedors Import s/ atur pendet cobrar (*) DGT CV

11 Per els períodes impositius iniciats durant els exercicis 2012 i 2013, les deduccions aplicades no poden excedir conjuntament del 25% de la quota íntegra, minorada en les deduccions per evitar la doble imposició interna i internacional i les bonificacions. Aquest límit s augmenta fins el 50% quan l import de la deducció prevista per activitats de recerca i desenvolupament, innovació tecnològica i noves tecnologies de l exercici excedeix per si sola del 10% de la quota íntegra, minorada en les deduccions per evitar la doble imposició interna i internacional i les bonificacions. Les quantitats no deduïdes poden aplicar-se, respectant igualment el límit, en les liquidacions dels 15 períodes impositius següents immediats i successius. No obstant, per les quantitats corresponents a deduccions per despeses de recerca i desenvolupament, innovació i ús de noves tecnologies, aquest termini és de 18 anys. Cal també indicar que els elements patrimonials afectats a aquestes deduccions han de romandre en funcionament durant 5 anys, 3 anys si es tracte de béns mobles o durant la seva vida útil en cas que aquesta sigui inferior. 5. QUOTA DIFERENCIAL Una vegada aplicades les deduccions corresponents sobre la quota íntegra, s obté la quota líquida de l exercici. És important assenyalar que la quota líquida no pot ser mai negativa. No obstant això, la quota líquida positiva no és la quantia que l empresa ha de pagar efectivament, sinó que abans s han de restar les quanties pagades anticipadament (retencions, ingressos a compte i pagaments fraccionats). La quantia resultant és el líquid que s ha d ingressar (quantitat positiva) o retornar (quantitat negativa).

12 6. PAGAMENTS FRACCIONATS Els subjectes passius de l IS han de realitzar durant l exercici corrent tres pagaments fraccionats: 1r pagament: 1-20 abril 2n pagament: 1-20 octubre 3r pagament: 1-20 desembre Es pot escollir entre dues modalitats per calcular el pagament: Modalitats Tipus aplicable Base sobre la qual s aplica el tipus Modalitat de quota 18% Quota íntegra de l últim període impositiu vençut: La base és la quota líquida sense restar els pagaments fraccionats. Modalitat de base 3 5/7 x tipus de gravamen arrodonit per defecte Base imposable de l exercici corrent: 1r pagament: tres primers mesos 2n pagament: nou primers mesos 3r pagament: onze primers mesos A l import resultant es deduiran: - Bonificacions - Retencions i ingressos a compte - Pagaments fraccionats ja efectuats 3 Estan obligats a aplicar aquesta modalitat de pagament fraccionat els subjectes passius amb un volum d operacions superior a 6,01 milions durant l exercici anterior.

13 Addicionalment, cal tenir en compte que, per els pagament fraccionats corresponents als períodes impositius iniciats els anys 2012 i 2013 s estableixen els següents tipus per aquelles empreses amb una xifra de negocis dels 12 mesos anteriors superior a ,04 euros: Import Net de la Xifra de Negocis dels 12 mesos anteriors Abans Exercicis iniciats en el 2011 i 1er pagament fraccionat del on i 3er pagament fraccionat del 2012 i pagaments fraccionats del 2013 < 10 milions 21% 21% 21% 10 < x < 20 milions 21% 21% 23% 20 < x < 60 milions 21% 24% 26% > 60 milions 21% 27% 29% Nota: Aquests tipus corresponen a empreses que tributin al tipus general del 30%. Per aquelles empreses amb tipus de tributació diferents, els percentatges a aplicar s obtenen de multiplicar aquest tipus per 15/20, 17/20 i 19/20, respectivament per cada un dels trams de facturació del quadre anterior. Amb caràcter general, totes aquelles empreses que calculin els pagaments fraccionats segons la modalitat de base imposable, han d ncloure a la mateixa el 25% de l import dels dividends i les rendes meritades a les que resulti d aplicació l exempció per rendes de font estrangera. Aquelles empreses que tinguin una xifra de negocis d almenys 20 milions d euros, estan obligades a ingressar, com a mínim, un 12% del resultat positiu del compte de pèrdues i guanys. Aquest tipus és del 6% en cas de societats holding.

14 7.GESTIÓ DE L IMPOST El termini per presentar la declaració - liquidació és de 25 dies naturals següents als 6 mesos (període per aprovar els comptes anuals) posteriors a la finalització del període impositiu. Si l exercici comença el dia 1 de gener, la Junta General ha d aprovar els comptes anuals entre gener i juny i la declaració s ha de presentar entre els dies 1 i 25 de juliol. Tipologia Règims Model Declaració-liquidació Règim individual 200 Règim consolidat 220 Pagaments fraccionats Règim individual 202 Règim consolidat 222 A través d Internet es pot consultar la pàgina web de l Agència Tributària per obtenir més informació sobre models de declaracióliquidació, programes d ajut, càlcul de retencions, etc. 8. INCENTIUS PER A EMPRESES DE DIMENSIÓ REDUÏDA: La Llei de l IS estableix un règim fiscal diferent per a les empreses de dimensió reduïda, que consisteix en una sèrie d incentius que tenen com a finalitat la reducció de la càrrega fiscal per a aquestes empreses. 8.1 Àmbit d aplicació Es considera empresa de dimensió reduïda, a efecte d aplicació dels incentius fiscals, aquella que té un import net de la xifra de negocis inferior a 10 milions d euros en el període impositiu immediatament anterior al que correspon declarar. Ha de considerar-se que, pels exercicis iniciats a partir de l 1 de gener de 2011, els incentius fiscals aplicables a les PIMES que es detallen a continuació seran d aplicació en els tres períodes impositius immediatament posteriors al període impositiu en el que l entitat o el

15 conjunt d entitats del grup superin la xifra de negoci de 10 milions d euros, sempre i quan hagin complert les condicions i requisits per a ser considerades empresa de reduïda dimensió, tant en el període de referència com en els dos períodes impositius anteriors a aquest últim. Especificacions: a) Si el període impositiu immediatament anterior té una durada inferior a l any, l import de la xifra de negocis s haurà de recalcular proporcionalment. b) Si l empresa és de nova creació, l import de la xifra de negocis ha de ser el del primer període impositiu. c) Quan l entitat forma part d un grup de societats (art. 42 del Codi de Comerç) l import net de la xifra de negocis és el del conjunt d entitats que pertanyen al grup. 8.2 Incentius Llibertat d amortització per a inversions amb creació d ocupació Es podran amortitzar lliurement els elements d immobilitzat material nous, posats a disposició del subjecte passiu dins el mateix període impositiu, sempre que la inversió vagi acompanyada d un augment d ocupació. S entendrà que s ha augmentat l ocupació si durant els 24 mesos següents a la data d inici del període impositiu dins del qual els béns adquirits entren en funcionament la plantilla total mitjana de l empresa experimenta un increment respecte a la plantilla mitjana dels 12 mesos anteriors, i aquest increment es manté durant un període addicional de 24 mesos més. L import de la inversió que pot beneficiar-se de llibertat d amortització és la que resulta de multiplicar la xifra de per l increment de plantilla calculat amb dos decimals. Es podrà amortitzar lliurement a partir de l entrada en funcionament dels elements de l immobilitzat material nous o construïts per la pròpia empresa.

16 Aquests beneficis fiscals també són d aplicació per a elements d immobilitzat material nous objecte d un contracte d arrendament financer, a condició d exercir l opció de compra. Llibertat d amortització per inversions de quantia reduïda Es poden amortitzar lliurement els elements de l immobilitzat material nous amb un valor unitari que no excedeix de 601,01 i fins a un límit de ,24 dintre del mateix període impositiu. Amortització accelerada de l immobilitzat material nou Els elements d immobilitzat material nou poden amortitzar-se en funció del coeficient que resulta de multiplicar per 2 el coeficient d amortització lineal màxim previst a les taules d amortització aprovades oficialment. Aquesta amortització accelerada és igualment d aplicació als elements d immobilitzat material construïts per l empresa mateixa. Aquest règim d amortització accelerada serà compatible amb altres beneficis fiscals que es derivin d aquests elements patrimonials. Dotació per possibles insolvències de deutors És deduïble la dotació per a la cobertura del risc derivat de les possibles insolvències fins al límit de l 1% sobre els deutors existents a la conclusió del període impositiu. No s inclouen en el saldo de deutors les dotacions individualitzades ni els saldos expressament catalogats com a no deduïbles: Deutes amb entitats de dret públic. Deutes garantits mitjançant un dret real o un contracte d assegurança de crèdit o caució. Deutes que hagin estat objecte d una renovació o pròrroga expressa. Deutes de persones o entitats vinculades amb el creditor. Amortització d elements patrimonials adquirits per reinversió

17 Els elements de l immobilitzat material en els que es reinverteixi l import total obtingut en la transmissió d altres elements de l immobilitzat material afectes a explotacions econòmiques de l empresa, podran amortitzar-se en funció del coeficient que resulti de multiplicar per 3 el coeficient d amortització lineal màxim previst a les taules d amortització oficialment aprovades. El termini per fer la reinversió és el comprès entre l any anterior a la data de lliurament o posada a disposició de l element patrimonial i els tres anys posteriors. Quan l import invertit és inferior a l obtingut en la transmissió, l amortització només s aplica sobre l import d aquesta transmissió que és objecte de reinversió. Tipus de gravamen El tipus impositiu aplicable per aquestes empreses és: 25% per la base imposable compresa entre 0 i euros. 30% per la part de base imposable restant. Exclusivament pels períodes impositius iniciats en els anys 2009 a 2012, les empreses que tinguin una xifra de negocis inferior a 5 milions d euros, una plantilla mitjana inferior a 25 treballadors i que mantinguin o incrementin la plantilla mitjana dels 12 mesos anteriors al inici del primer període impositiu que comenci a partir de l 1 de gener de 2009, podran reduir en 5 punts el tipus de gravamen, i per tant, tributar al 20% per la base imposable compresa entre 0 i euros i al 25% per la resta. Contractes d arrendament financer (leasing) La fiscalitat dels contractes de leasing celebrats per les entitats de reduïda dimensió es caracteritza per gaudir d uns incentius fiscals especials i presenta les següents característiques: Té la consideració de despesa fiscalment deduïble la càrrega financera satisfeta a l entitat arrendadora. És igualment deduïble la part de les quotes de leasing corresponent a la recuperació del cost de l element, llevat que el contracte tingui per objecte béns no amortitzables.

18 L import d aquesta deducció no pot excedir del resultat d aplicar al cost del bé el triple del coeficient d amortització lineal màxim que, segons les taules d amortització, correspondria a aquell element. Els excessos que no hagin estat deduïbles podran deduir-se en els períodes impositius següents, amb el mateix límit del triple de l amortització lineal màxima. Per a poder aplicar aquest règim bonificat, els contractes d arrendament financer han de complir els següents requisits: Duració mínima de 2 anys en el cas de béns mobles o de 10 anys per immobles o establiments industrials. A les quotes d arrendament financer ha de constar per separat la part que correspon a recuperació del cost del bé i la part que és càrrega financera. L import anual de les quotes d arrendament financer que corresponen a recuperació del cost del bé ha de ser constant o tenir caràcter creixent (excepte en el cas dels exercicis iniciats dins els anys 2009, 2010 i 2011). 9. ESPECIAL MENCIÓ ALS PREUS DE TRANSFERÈNCIA 9.1 Descripció En aquest apartat es farà menció a la normativa específica que existeix per a regular les operacions efectuades entre parts vinculades (per exemple, entre un soci i la seva societat, entre una matriu i la seva filial, entre dues societats que tenen el mateix soci, etc.). El 29 de novembre del 2006 es va aprovar la Llei 36/2006 de mesures per a la prevenció del frau fiscal. En la mateixa, s estableix l obligatorietat de registrar a preu de mercat les operacions realitzades entre parts vinculades i l obligació que tenen les companyies de documentar la determinació d aquest valor de mercat.

19 Així doncs, la primera de les novetats introduïdes per aquesta norma és que estableix que el preu de mercat al que s han de registrar les operacions entre vinculades s ha de correspondre amb el preu que seria acordat per dues persones o entitats independents en condicions de lliure competència. Per altre banda, aquesta llei va representar l establiment de l obligació formal de documentar el procés de determinació de l esmentat preu de mercat. En aquest sentit, el Reglament que desenvolupa la referida norma enumera la informació (relativa al grup al que pertany el contribuent i també relativa a ell mateix) que ha de contenir aquesta documentació així com els seus requisits formals. Es contemplen certs casos (PIMES, empresaris en règim de mòduls, operacions realitzades amb persones físiques), en el cas que les operacions no hagin estat realitzades amb països qualificats com paradisos fiscals, en els que es redueixen les mencionades obligacions documentals. Així mateix, s estableixen determinats supòsits en les que no caldrà documentar les referides operacions, i aquest són: - Operacions que no excedeixin de euros realitzades en el període impositiu amb una mateixa persona o entitat vinculada. - Operacions realitzades per empreses amb una xifra de negocis inferior a deu milions d euros sempre i quant l import conjunt de les operacions vinculades realitzades en el període no superi els euros. Aquestes exempcions no s aplicaran mai a les operacions realitzades amb persones o entitats residents en paradisos fiscals, amb persones físiques que tributin en el règim d estimació objectiva o en aquells casos en que es transmetin negocis, carteres, immobles o es realitzin operacions amb intangibles. Finalment, cal mencionar que, en la declaració de l Impost de Societats s ha d informar a l administració Tributaria de les operacions vinculades sobre les que s hagi tingut obligació de documentar i que hagin superat els euros. En aquest sentit, cal recordar que l esmentada llei preveu un règim sancionador pel simple fet de no disposar de la documentació i valoració que acrediti i justifiqui els preus aplicats en operacions amb empreses del mateix grup. És important mencionar que tant l obligació de disposar

20 de la documentació com el règim sancionador, són aplicables per les operacions realitzades a partir del 19 de febrer del 2009, tal y com ho determina el Reglament que desenvolupa la Llei 36/2006 aprovat pel RD 1793/2008 del 3 de novembre (BOE 18/11/2008). 9.2 Documentació La documentació obligatòria que preveu el Reglament haurà d elaborarse tenint en compte la complexitat i el volum de les operacions, de manera que permeti a l Administració comprovar que la valoració d aquestes s ajusta al que es preveu en l article 16 de la Llei de l impost. En aquest sentit, el Reglament ha previst la següent documentació per l obligat tributari: Gran empresa (xifra de negocis superior a 10 milions d euros) a) Nom, cognoms o raó social, domicili fiscal i numero d identificació fiscal de l obligat tributari i de les persones o entitats amb les quals es realitzin les operacions, així com una descripció detallada de la seva naturalesa, característiques i import. Quan es tracti d operacions realitzades amb persones o entitats residents en països o territoris qualificats com a paradisos fiscals, s hauran d identificar a les persones, que en nom d aquestes persones o entitats hagin intervingut en l operació i, en cas de que es tracti d operacions amb entitats, la identificació dels administradors de les mateixes. b) Anàlisi de comparabilitat en els termes establerts pel Reglament de desenvolupament. c) Explicació relativa de la selecció del mètode de valoració escollit, justificació de l elecció del mateix, així com la seva forma d aplicació i especificació del valor o interval de valors derivats del mateix. d) Criteris de repartiment de despeses en concepte de serveis prestats conjuntament a favor de varies persones o entitats vinculades. e) Qualsevol altre informació rellevant de la que disposi l obligat tributari per determinar la valoració de les operacions vinculades.

21

22 Pimes i persones físiques (sempre que no realitzin operacions amb paradisos fiscals) En termes generals, per les Pymes i persones físiques únicament és exigible la informació recollida en les lletres a) i e) anteriors així com l identificació del mètode de valoració utilitzat i l interval de valors derivats del mateix 4. Per les operacions que realitzin persones físiques a les que resulti d aplicació el regim d estimació objectiva amb societats en les que aquestes o els seus conjugues, ascendents o descendents, de manera individual o conjuntament entre tots ells, tinguin un percentatge igual o superior al 25% del capital social o dels fons propis, la informació exigible serà la prevista en les lletres a), b), c) i e) de l apartat anterior. 4 En el cas de transmissió d immobles o d operacions sobre intangibles, addicionalment s haurà d incloure la informació referida en la lletra c). En el cas de transmissions de negocis o valors o participacions en fons propis, addicionalment s hauran d incloure les magnituds, percentatges, ratis, tipus d interès aplicables als descomptes de fluxos, expectatives i altres valors empleats en la determinació del valor.

Jornada: 7 d octubre de 2013

Jornada: 7 d octubre de 2013 Jornada: 7 d octubre de 2013 Acollides LLEI DE MECENATGE 49/2002. R.f especial D UTILITAT PÚBLICA ASSOCIACIONS SENSE ÀNIM DE LUCRE No acollides a la LLEI DE MECENTAGE. R.f general NO UTILITAT PÚBLICA Règim

Más detalles

Reglament de l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) Ministeri de Finances i Funció Pública Andorra la Vella, 29 de juliol del 2014

Reglament de l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) Ministeri de Finances i Funció Pública Andorra la Vella, 29 de juliol del 2014 Reglament de l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) Ministeri de Finances i Funció Pública Andorra la Vella, 29 de juliol del 2014 Aspectes a destacar Línies generals de l IRPF Principis

Más detalles

REFORMA FISCAL (II) IMPOST SOBRE LA RENDA DE NO RESIDENTS

REFORMA FISCAL (II) IMPOST SOBRE LA RENDA DE NO RESIDENTS REFORMA FISCAL (II) IMPOST SOBRE LA RENDA DE NO RESIDENTS Novetats introduïdes en l IRNR Gros & Monserrat Àrea Fiscal Desembre 2014 Gros Monserrat, S.L. Contingut 1 EXEMPCIONS... 3 2 BASE IMPOSABLE...

Más detalles

CALENDARI 20 FISCAL 18 de l empresari

CALENDARI 20 FISCAL 18 de l empresari Gener 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Encamp - Impost sobre els rendiments arrendataris (01/01) Comença el període voluntari de pagament de l impost

Más detalles

LA FISCALITAT ACTUAL APLICADA A L EMPRESA AGRÀRIA

LA FISCALITAT ACTUAL APLICADA A L EMPRESA AGRÀRIA LA FISCALITAT ACTUAL APLICADA A L EMPRESA AGRÀRIA ENRIQUETA PONS NADAL ABRIL 2017 TIPUS D EMPRESESARIS I FISCALITAT 1.-Empresari Individual 2.-Associacions d empresaris: CB, SC, SCP (Sense personalitat

Más detalles

Desaparició de la deducció per doble imposició de dividends

Desaparició de la deducció per doble imposició de dividends Estudis d Economia i Desaparició de la deducció per doble imposició de dividends Estudis d Economia i Introducció Doble imposició - Concepte: Es produeix quan la renda queda gravada doblement, en el moment

Más detalles

21. Moneda estrangera

21. Moneda estrangera 21. N o v e m b r e 2 0 1 4 ÍNDEX 1. Relació de comptes 21.3 2. Norma de registre i valoració núm. 13 de a. Conceptes 21.4 b. Normes de valoració 21.4 c. Novetats 21.5 3. Aspectes a considerar i importància

Más detalles

7. OPERACIONS DE TANCAMENT DE L EXERCICI 7.1 ESQUEMA DE LES OPERACIONS PREVIES AL TANCAMENT PERIODIFICACIONS

7. OPERACIONS DE TANCAMENT DE L EXERCICI 7.1 ESQUEMA DE LES OPERACIONS PREVIES AL TANCAMENT PERIODIFICACIONS 7. OPERACIONS DE TANCAMENT DE L EXERCICI 7.1 ESQUEMA DE LES OPERACIONS PREVIES AL TANCAMENT 7.1.4. PERIODIFICACIONS MARIA PETRA SAIZ ANTÓN 1.DESPESES I INGRESSOS ANTICIPATS. Despeses no financeres anticipades

Más detalles

M3 PROCES INTEGRAL DE L ACTIVITAT COMERCIAL

M3 PROCES INTEGRAL DE L ACTIVITAT COMERCIAL CRITERIS D'AVALUACIÓ Departament Cicle Formatiu Administratiu CFGS Administració i Finances M3 PROCES INTEGRAL DE L ACTIVITAT COMERCIAL AVALUACIÓ I QUALIFICACIÓ DEL MÒDUL PROFESSIONAL NOTA FINAL DE CURS

Más detalles

IRPF per emprenedors. EMPRENEDORS I AUTÒNOMS 14 d octubre 2014

IRPF per emprenedors. EMPRENEDORS I AUTÒNOMS 14 d octubre 2014 EMPRENEDORS I AUTÒNOMS 14 d octubre 2014 1 Aquest document es distribueix únicament amb finalitat informativa i ha estat preparat a efectes exclusius per la presentació a l espai Coworking sense que pretengui

Más detalles

OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES DEL 2n TRIMESTRE DE 2017

OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES DEL 2n TRIMESTRE DE 2017 Circular 10/2017 OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES DEL 2n TRIMESTRE DE 2017 Resum d'obligacions tributàries del 2n trimestre de 2017 i altres novetats fiscals. Gros Monserrat Associats JULIOL 2017 Gros Monserrat

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 Ens plau informar-lo que en data 11 de febrer s ha publicat la Ordre ESS / 106/2017, de 9 de febrer, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat

Más detalles

NOVETATS TRIBUTÀRIES DEL RD-LLEI 20/2011 DE MESURES URGENTS

NOVETATS TRIBUTÀRIES DEL RD-LLEI 20/2011 DE MESURES URGENTS NOVETATS TRIBUTÀRIES DEL RD-LLEI 20/2011 DE MESURES URGENTS RESUM MODIFICACIONS IMPOST SOBRE LA RENTA DE LES PERSONES FISIQUES Gravamen complementari a la quota íntegra estatal durant 2012 i 2013 (base

Más detalles

CIRCULAR 33/2014 REFORMA FISCAL (IS)

CIRCULAR 33/2014 REFORMA FISCAL (IS) CIRCULAR 33/2014 REFORMA FISCAL (IS) Els informem que el passat 28 de novembre es publicaren les lleis que formen part de la reforma fiscal: Llei 26/2014, de 27 de novembre, per la que es modifiquen la

Más detalles

REFORMA FISCAL 2015 EN MATÈRIA D IRPF. (Llei 26/2014, de 27 de novembre)

REFORMA FISCAL 2015 EN MATÈRIA D IRPF. (Llei 26/2014, de 27 de novembre) REFORMA FISCAL 2015 EN MATÈRIA D IRPF (Llei 26/2014, de 27 de novembre) AMORTIZACIONES RENDIMENTS DEL TREBALL Estaran exemptes les indemnitzacions per acomiadament o cessament del treballador en la quantitat

Más detalles

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg. Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg. Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg OCTUBRE NOVEMBRE 1 2 3 4 5 6 7 8 1 2 3 4 5 9 10 11 12 13 14 15 6 7 8 9 10 11 12 16 17 18 19 20 21 22 13 14 15 16 17 18 19 23 24 25 26 27 28 29 20 21 22 23 24 25 26 30 31 27 28 29 30 DESEMBRE GENER 1 2

Más detalles

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU Per Reial Decret 828/2013, de 25 d octubre s han modificat diversos articles del Reglament de l IVA, que afecten a la justificació documental de l aplicació de les regles d inversió del subjecte passiu

Más detalles

IMPOST SOBRE EL VALOR DE LA PRODUCCIÓ DE L'ENERGIA ELÈCTRICA

IMPOST SOBRE EL VALOR DE LA PRODUCCIÓ DE L'ENERGIA ELÈCTRICA IMPOST SOBRE EL VALOR DE LA PRODUCCIÓ DE L'ENERGIA ELÈCTRICA Obligacions formals. Autoliquidació i Pagaments fraccionats. Gros & Monserrat Àrea Fiscal Novembre 2014 Gros Monserrat, S.L. Contingut 1 INTRODUCCIÓ...

Más detalles

FISCALITAT DE LES ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE

FISCALITAT DE LES ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE FISCALITAT DE LES ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE INFORMACIÓ FACILITADA EN LA JORNADA INFORMATIVA ORGANITZADA PEL CONSELL COMARCAL DEL GIRONÈS MARÇ 2015 FISCALITAT DE LES ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE 1- Impost

Más detalles

Ordenança reguladora de la taxa per la inscripció a l'escola d'art Municipal "Esardi"

Ordenança reguladora de la taxa per la inscripció a l'escola d'art Municipal Esardi Ordenança Fiscal núm. 25-2017 Ordenança reguladora de la taxa per la inscripció a l'escola d'art Municipal "Esardi" Article 1. Fonament i naturalesa...2 Article 2. Fet imposable... 2 Article 3. Subjecte

Más detalles

Model abreujat per a la presentació dels comptes anuals

Model abreujat per a la presentació dels comptes anuals Model abreujat per a la presentació dels comptes anuals G145CTC-046-00 Model de comptes anuals abreujats/pimes 1. Balanç de situació Societat Exercici G145CTC-046-00 úm. de compte Actiu A) ACTIU O CORRET

Más detalles

Línies ICO 2014 per a empreses i autònoms. EN LÍNIA AMB EL TEU FUTUR ICO 2014

Línies ICO 2014 per a empreses i autònoms. EN LÍNIA AMB EL TEU FUTUR ICO 2014 Línies ICO 2014 per a empreses i autònoms. EN LÍNIA AMB EL TEU FUTUR ICO 2014 LÍNIES ICO 2014 L Institut de Crèdit Oficial posa a disposició d empreses i autònoms finançament en unes condicions preferents

Más detalles

REGISTRE D INTERESSOS SECCIÓ 2ª BÉNS PATRIMONIALS MEMBRES ELECTES. Nom i cognoms. Adreça electrònica Telèfon 1 Telèfon 2

REGISTRE D INTERESSOS SECCIÓ 2ª BÉNS PATRIMONIALS MEMBRES ELECTES. Nom i cognoms. Adreça electrònica Telèfon 1 Telèfon 2 Annex II MEMBRES ELECTES Nom i cognoms Regidor/a Ajuntament Partit judicial DNI Mandat representatiu Anys: / Llista electoral Adreça CP Població Província Adreça electrònica Telèfon 1 Telèfon 2 TIPUS DE

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA.

EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA. EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA. Fa pocs mesos la Tresoreria General de la Seguretat Social va posar en marxa el control del compliment, per part de les

Más detalles

Empresa Iniciativa Empresarial. (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4-

Empresa Iniciativa Empresarial. (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4- Empresa Iniciativa Empresarial (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4- 1. Legislació aplicable Codi Civil (Llibre IV, Títol VIII, arts. 1.665 al 1.708), RD de 24 de juliol de 1889. Codi de Comerç,

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO BANC D ESPANYA

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO BANC D ESPANYA Suplement en llengua catalana al núm. 314 Dilluns 29 de desembre de 2014 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS BANC D ESPANYA 13572 Circular 6/2014, de 19 de desembre, del Banc d Espanya, per la qual

Más detalles

TRACTAMENT FISCAL DEL VEHICLE per als arquitectes tècnics que exerceixen com a liberals

TRACTAMENT FISCAL DEL VEHICLE per als arquitectes tècnics que exerceixen com a liberals Assessoria Jurídica TRACTAMENT FISCAL DEL VEHICLE per als arquitectes tècnics que exerceixen com a liberals Abril 2005 En molts casos, el vehicle és la principal eina de treball de l arquitecte/a tècnic/a

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

Projecte de llei de règim fiscal de les operacions de reorganització empresarial. Ministeri de Finances Andorra la Vella, 5 d octubre del 2016

Projecte de llei de règim fiscal de les operacions de reorganització empresarial. Ministeri de Finances Andorra la Vella, 5 d octubre del 2016 Projecte de llei de règim fiscal de les operacions de reorganització empresarial Ministeri de Finances ndorra la Vella, 5 d octubre del 2016 Índex 1.Règim fiscal de les operacions de reorganització empresarial.

Más detalles

GUIA DE NORMATIVA BÀSICA DE TRIBUTACIÓ DE L ADVOCAT/DA

GUIA DE NORMATIVA BÀSICA DE TRIBUTACIÓ DE L ADVOCAT/DA Obligació Model Norma aplicable Declaracions censals (alta modificació, baixa) 036 - RD 1065/2007, de 27 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament General de les actuacions i els procediments de gestió

Más detalles

ECONOMIA DE L EMPRESA 2 BATXILLERAT. Unitat 1 EL PATRIMONI I LA COMPTABILITAT

ECONOMIA DE L EMPRESA 2 BATXILLERAT. Unitat 1 EL PATRIMONI I LA COMPTABILITAT ECONOMIA DE L EMPRESA 2 BATXILLERAT Unitat 1 EL PATRIMONI I LA COMPTABILITAT El patrimoni empresarial El patrimoni empresarial és el conjunt de béns, drets i obligacions que té una empresa degudament valorats

Más detalles

Campanya de l IRPF Ministeri de Finances Andorra la Vella, 14 d abril del 2016

Campanya de l IRPF Ministeri de Finances Andorra la Vella, 14 d abril del 2016 Campanya de l IRPF 2015 Ministeri de Finances Andorra la Vella, 14 d abril del 2016 ASPECTES GENERALS L 1 de gener del 2015 va entrar en vigor l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). Amb

Más detalles

Comptabilitat General i Anàlisi de balanços Consorci-2016 Programes formatius 1 Comptabilitat general i Anàlisi de Balanços Accions formatives que composen l itinerari: Aquest itinerari està composat per

Más detalles

Economia i organització d empreses Sèrie 4

Economia i organització d empreses Sèrie 4 Prova d accés a Cicles formatius de grau superior de formació professional, Ensenyaments d esports i Ensenyaments d arts plàstiques i disseny 2009 Economia i organització d empreses Sèrie 4 Dades de la

Más detalles

CAMPANYA DE L IRPF 2017

CAMPANYA DE L IRPF 2017 CAMPANYA DE L IRPF 2017 Del 3 d abril a l 1 d octubre Ministeri de Finances Andorra la Vella, 5 d abril del 2018 Aspectes generals A partir del mes d abril té lloc la tercera campanya de declaració de

Más detalles

CIRCULAR 31/2014 RETENCIONS EN L IRPF

CIRCULAR 31/2014 RETENCIONS EN L IRPF CIRCULAR 31/2014 RETENCIONS EN L IRPF Els informem que el passat 28 de novembre es publicà la Llei 26/2014, de 27 de novembre, per la que es modifica la Llei 35/2006, de 28 de novembre, de l Impost sobre

Más detalles

Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l exercici 2011.

Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l exercici 2011. MEMÒRIA ECONÒMICA DE LA FUOC 2011 Introducció Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l exercici 2011. La firma Deloitte,

Más detalles

Cost efectiu vs Cost real

Cost efectiu vs Cost real Cost efectiu vs Cost real Què és el cost efectiu? Àrea d Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies Intervenció General Servei d Assistència a la Gestió Econòmica Local Cost efectiu vs Cost real El

Más detalles

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Ordenança Reguladora núm. 49/2018 Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Article 1. Principis Generals...2 Article 2. Objecte... 2 Article 3. Obligats

Más detalles

Impost sobre societats

Impost sobre societats Impost sobre societats C. Prat de la Creu, 59-65 Escala D, 1a planta AD500 Andorra la Vella Tel: +376 805 705 Fax: +376 866 705 e-mail: strategos@strategos.ad www.strategos.ad INDEX Impost sobre societats

Más detalles

Impost sobre societats i comptabilitat

Impost sobre societats i comptabilitat Impost sobre societats i comptabilitat Jesús Alonso García PID_00166464 FUOC PID_00166464 Impost sobre societats i comptabilitat Jesús Alonso García Inspector d'hisenda, Agència Estatal d'administració

Más detalles

SICALWIN. Modificacions Informes Trimestrals de Morositat 2015.

SICALWIN. Modificacions Informes Trimestrals de Morositat 2015. SICALWIN Modificacions Informes Trimestrals de Morositat 2015. Abril 2015 Índex 1. Introducció... 3 2. Obtenció dels informes a Sicalwin... 4 2.1. Pagaments realitzats en el trimestre... 5 2.2. Interessos

Más detalles

Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm CVE-DOGC-B ANExO 1. Disposiciones

Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm CVE-DOGC-B ANExO 1. Disposiciones 22187 ANExO 1 22188 22189 22190 22191 22192 22193 22194 ANExO 2 22195 22196 22197 22198 22199 22200 ANExO 3 Autoliquidació de la taxa per emissió de segona certificació i testimoniatge de sentències i

Más detalles

IMPOST SOBRE SUCCESSIONS A CATALUNYA

IMPOST SOBRE SUCCESSIONS A CATALUNYA IMPOST SOBRE SUCCESSIONS A CATALUNYA S ha modificat l impost sobre successions a Catalunya amb els termes que indiquem tot seguit: Entrada en vigor: 01/02/2014 Basicament disminueix considerablement les

Más detalles

CIRCULAR 16/07/2012 REIAL DECRET-LLEI 20/2012, DE 13 DE JULIOL.

CIRCULAR 16/07/2012 REIAL DECRET-LLEI 20/2012, DE 13 DE JULIOL. CIRCULAR 16/07/2012 REIAL DECRET-LLEI 20/2012, DE 13 DE JULIOL. PUBLICAT EL NOU REIAL DECRET-LLEI 20/2012, DE 13 DE JULIOL, DE MESURES PER GARANTIR L ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA I DE FOMENT DE LA COMPETITIVITAT

Más detalles

COMPTE JUSTIFICATIU AMB APORTACIÓ DE JUSTIFICANTS DE DESPESA

COMPTE JUSTIFICATIU AMB APORTACIÓ DE JUSTIFICANTS DE DESPESA DOCUMENTACIÓ JUSTIFICATIVA DE SUBVENCIONS COMPTE JUSTIFICATIU AMB APORTACIÓ DE JUSTIFICANTS DE DESPESA 1. DADES DE L ACTIVITAT SUBVENCIONADA Codi convocatòria Activitat subvencionada Cost de l activitat

Más detalles

Informació relativa a l article 18.b) del Reial Decret 500/1990, de 20 d abril: Liquidació de l exercici anterior i avenç de la del vigent

Informació relativa a l article 18.b) del Reial Decret 500/1990, de 20 d abril: Liquidació de l exercici anterior i avenç de la del vigent Informació relativa a l article 18.b) del Reial Decret 500/1990, de 20 d abril: Liquidació de l exercici anterior i avenç de la del vigent Antecedents Normatius Text Refós de la Llei Reguladora de les

Más detalles

20. Impost sobre el Valor Afegit (IVA)

20. Impost sobre el Valor Afegit (IVA) 20. Març de 2015 ÍNDEX 1. Relació de comptes 20.3 2. Norma de registre i valoració núm. 14 de l Impost sobre el Valor Afegit 20.3 3. Aspectes a considerar i importància relativa 20.4 4. Informació específica

Más detalles

Nota informativa sobre el règim de tutela financera dels ens locals per a l exercici de 2014

Nota informativa sobre el règim de tutela financera dels ens locals per a l exercici de 2014 Nota informativa sobre el règim de tutela financera dels ens locals per a l exercici de 2014 1. Àmbit subjectiu Els procediments que es detallen en aquesta nota són d aplicació als ens locals i als ens

Más detalles

REIAL DECRET 596/2016 DE 2 DE DESEMBRE PER A L IMPULS DE L ÚS DELS MITJANS ELECTRÒNICS EN LA GESTIÓ DE L IVA.

REIAL DECRET 596/2016 DE 2 DE DESEMBRE PER A L IMPULS DE L ÚS DELS MITJANS ELECTRÒNICS EN LA GESTIÓ DE L IVA. INFORMATIU INFORMATIU INFORMATIU - INFORMATIU INFORMATIU INFORMATIU REIAL DECRET 596/2016 DE 2 DE DESEMBRE PER A L IMPULS DE L ÚS DELS MITJANS ELECTRÒNICS EN LA GESTIÓ DE L IVA. El dia 6 de desembre es

Más detalles

Tema 1. Impost sobre la Renda de les Persones Físiques. Rafael Oliver

Tema 1. Impost sobre la Renda de les Persones Físiques. Rafael Oliver Tema 1. Impost sobre la Renda de les Persones Físiques Rafael Oliver Característiques generals Posició dins el sistema tributari Figura principal (STC 182/1997, de 22 d octubre) Personalitza el repartiment

Más detalles

PATRIMONI 2013 AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA

PATRIMONI 2013 AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA CAMPANYA DE RENDA I PATRIMONI 2013 AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA En la campanya de l IRPF lirpf I PATRIMONI de l exercici 2013,l Agència Tributària de Catalunya col labora amb: 7 plataformes conjuntes

Más detalles

SER AUTÒNOM INTRODUCCIÓ A LA FISCALITAT D AUTÒNOMS I SOCIETATS CIVILS

SER AUTÒNOM INTRODUCCIÓ A LA FISCALITAT D AUTÒNOMS I SOCIETATS CIVILS SER AUTÒNOM INTRODUCCIÓ A LA FISCALITAT D AUTÒNOMS I SOCIETATS CIVILS Daniel Viader Martín Consutor UOC Fiscalitat Empresarial (Grau ADE) Advocat Àrea Fiscal d Auren Barcelona daniel.viader@bcn.auren.es

Más detalles

Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l'exercici 2010.

Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l'exercici 2010. DE LA FUOC 2010 Introducció Tot seguit es presenten les dades econòmiques de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, corresponents a l'exercici 2010. Com en anys anteriors, la firma Faura-Casas,

Más detalles

M7 Venda tècnica. La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF).

M7 Venda tècnica. La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF). M7 Venda tècnica AVALUACIÓ ORDINÀRIA Nota final de curs (ordinària) La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF). Els percentatges

Más detalles

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ ÍNDEX 1. LA MEVA CARPETA... 3 2. DADES DEL PADRÓ... 4 2.1. Contextualització... 4 2.2. Noves Millores... 4 3. INFORMACIÓ FISCAL... 6 3.1. Contextualització... 6

Más detalles

Impost sobre la renda de les activitats econòmiques

Impost sobre la renda de les activitats econòmiques Impost sobre la renda de les activitats econòmiques C. Prat de la Creu, 59-65 Escala D, 1a planta AD500 Andorra la Vella Tel: +376 805 705 Fax: +376 866 705 e-mail: strategos@strategos.ad www.strategos.ad

Más detalles

CONTRIBUCIÓ FISCAL TOTAL DEL GRUP CAIXABANK

CONTRIBUCIÓ FISCAL TOTAL DEL GRUP CAIXABANK TOTAL DEL GRUP CAIXABANK 1. INTRODUCCIÓ El compromís social que caracteritza l activitat de CaixaBank es plasma en una gestió fiscalment responsable que contribueix al sosteniment de les finances públiques,

Más detalles

APROVACIÓ DE LA FORMULACIÓ DE L ESTAT DE PREVISIÓ DE DESPESES I INGRESSOS DE LA SOCIETAT PER A L EXERCICI DE 2012.

APROVACIÓ DE LA FORMULACIÓ DE L ESTAT DE PREVISIÓ DE DESPESES I INGRESSOS DE LA SOCIETAT PER A L EXERCICI DE 2012. Josep-Antoni Chavarria Espuny, secretari del Consell d Administració de la societat mercantil de capital ínegrament municipal Tortosa Innova, S.L., CERTIFICO: Que el Consell d Administració de Tortosa

Más detalles

Piscina Municipal de l Escorxador Estiu 2017

Piscina Municipal de l Escorxador Estiu 2017 Piscina Municipal de l Escorxador Estiu 2017 Nous preus amb tarifació social perquè tothom pugui accedir-hi en igualtat de condicions L Ajuntament de Sant Feliu ha aprovat les noves tarifes de la Piscina

Más detalles

Data de presentació: abans del 30/11/2017, per a períodes impositius finalitzats el 31/12/2016.

Data de presentació: abans del 30/11/2017, per a períodes impositius finalitzats el 31/12/2016. Nº 21/2017 NOVETATS FISCALS Nacionals Model 232. Declaració informativa d'operacions vinculades i d'operacions i situacions relacionades amb països o territoris qualificats com a paradisos fiscals. El

Más detalles

FORMES JURÍDIQUES. Societat Limitada. Servei de Creació d'empreses. Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona

FORMES JURÍDIQUES. Societat Limitada. Servei de Creació d'empreses. Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona FORMES JURÍDIQUES Societat Limitada Servei de Creació d'empreses Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona Ver. 8/2007 1. NOCIÓ És una societat capitalista de caràcter mercantil amb personalitat

Más detalles

Tema 7. La contractació a l Administració Pública

Tema 7. La contractació a l Administració Pública Classe 7 Tema 7. La contractació a l Administració Pública En base a la llei nova del Març 2018 1. La llei de contractes al sector públic Ley de Contratos del Sector Público () Novembre 2017, aplicada

Más detalles

Registre de Societats Professionals d Advocats

Registre de Societats Professionals d Advocats Registre de Societats Professionals d Advocats El dia 16 de juny de 2007 va entrar en vigor la llei 2/2007, de 15 de març, de Societats Professionals, que regula l exercici en comú de les activitats professionals.

Más detalles

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA A l EVIA s ha creat dins el mòdul de matrícula un apartat nou que tracta de la cita prèvia d automatrícula: Dins aquesta carpeta podem trobar dos eines:

Más detalles

Declaració de béns patrimonials Registre d interessos de l Ajuntament de L Hospitalet

Declaració de béns patrimonials Registre d interessos de l Ajuntament de L Hospitalet Data d anotació 1. Dades de la persona declarant 1r cognom 2n cognom Nom NIF 2. Càrrec Regidor/Regidora Personal directiu, eventual i/o funcionaris amb habilitació nacional. Especificació del càrrec: 3.

Más detalles

NOVETATS LEGISLATIVES

NOVETATS LEGISLATIVES Factor de sostenibilitat i índex de revaloració de pensions. (Llei 23/2013, de 23 de desembre) Núm. 2/2014 1 FACTOR DE SOSTENIBILITAT I ÍNDEX DE REVALORACIÓ DE PENSIONS. (LLEI 23/2013, DE 23 DE DESEMBRE).

Más detalles

8. Actius en estat de venda

8. Actius en estat de venda 8. N o v e m b r e 2 0 1 4 ÍNDEX 1. Relació de comptes 8.3 2. Norma de registre i valoració núm. 7 d a. Conceptes 8.4 b. Criteris i mètodes de valoració 8.4 c. Novetats 8.6 d. Moviments comptables 8.6

Más detalles

Classe 10 Tema 5. El sistema fiscal d Espanya 1. Principis de política fiscal 1.1 Classificació d ingressos públics 1.2 Elements bàsics d un tribut

Classe 10 Tema 5. El sistema fiscal d Espanya 1. Principis de política fiscal 1.1 Classificació d ingressos públics 1.2 Elements bàsics d un tribut Classe 10 Tema 5. El sistema fiscal d Espanya 1. Principis de política fiscal 1.1 Classificació d ingressos públics 1.2 Elements bàsics d un tribut 1.3 Altres conceptes 1.4 Tipus d impostos Classificació

Más detalles

Simulador del valor mínim a declarar en les transmissions de béns immobles

Simulador del valor mínim a declarar en les transmissions de béns immobles Simulador del valor mínim a declarar en les transmissions de béns immobles Guia d utilització Introducció i accés al simulador Simulació sense certificat (informativa): Cerca del bé a declarar Resultat

Más detalles

Com interpretar els comptes que prepara el meu gestor? Alejandro Sevy Elías Estay Grupo Consultor, S.L.

Com interpretar els comptes que prepara el meu gestor? Alejandro Sevy Elías Estay Grupo Consultor, S.L. Com interpretar els comptes que prepara el meu gestor? Alejandro Sevy Elías Estay Grupo Consultor, S.L. Darrera revisió: 22/04/2014 1. Principis comptables i imatge fidel OBJETIUS COMPTABILITAT Presa de

Más detalles

CICLES DE GRAU SUPERIOR

CICLES DE GRAU SUPERIOR CICLES DE GRAU SUPERIOR DOCUMENTACIÓ QUE S HA D APORTAR PER A L ACCÉS VIA BATXILLER c) Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol licitud, es tenen els requisits acadèmics que permeten

Más detalles

Generació de documentació Versió del manual 1.1

Generació de documentació Versió del manual 1.1 Versió del manual 1.1 INTRODUCCIÓ 2 OBJECTIUS 3 Capítol 1: 4 1.1 Agents del Model 182 4 1.2 Elements del Model 182 4 1.3 Elaboració del Model 182 5 Introducció Segons la Llei 49/2002, de 23 de desembre,

Más detalles

INFORME DE FISCALIZACIÓN DE LAS CUENTAS DE CIUDADANOS EMITIDO POR EL ÓRGANO FISCALIZADOR

INFORME DE FISCALIZACIÓN DE LAS CUENTAS DE CIUDADANOS EMITIDO POR EL ÓRGANO FISCALIZADOR INFORME DE FISCALIZACIÓN DE LAS CUENTAS DE CIUDADANOS EMITIDO POR EL ÓRGANO FISCALIZADOR Extracto del Informe 30/2013 Eleccions al Parlament de Catalunya de l'any 2012. Sindicatura de Comptes de Catalunya.

Más detalles

REFORMA FISCAL LLEI DE MECENATGE

REFORMA FISCAL LLEI DE MECENATGE REFORMA FISCAL LLEI DE MECENATGE LEY 49/2002 DE 23 DE DICIEMBRE, DE RÉGIMEN FISCAL DE LAS ENTIDADES SIN FINES LUCRATIVOS Y DE LOS INCENTIVOS FISCALES AL MECENAZGO INTRODUCCIÓ NO HI HA NOVA LLEI DE MECENTAGE

Más detalles

La Regla de la despesa. Situació de l ajuntament d Arenys de Mar en sobrepassar la regla de la despesa en la liquidació de l any 2015

La Regla de la despesa. Situació de l ajuntament d Arenys de Mar en sobrepassar la regla de la despesa en la liquidació de l any 2015 La Regla de la despesa Situació de l ajuntament d Arenys de Mar en sobrepassar la regla de la despesa en la liquidació de l any 2015 Què és la regla de la despesa? La regla de la despesaconsisteixen que

Más detalles

Impacte econòmic dels canvis de domicili social i fiscal de les empreses catalanes

Impacte econòmic dels canvis de domicili social i fiscal de les empreses catalanes Impacte econòmic dels canvis de domicili social i fiscal de les empreses catalanes Novembre de 2017 Glossari AEAT: Agencia Estatal de Administración Tributaria ATC: Agència Tributària de Catalunya CA:

Más detalles

Subvenció de 3.907euros per cada contracte per temps indefinit i a jornada complerta, que es reduirà proporcionalment en cas de jornada parcial.

Subvenció de 3.907euros per cada contracte per temps indefinit i a jornada complerta, que es reduirà proporcionalment en cas de jornada parcial. Incentius a les empreses per a la contractació de treballadors/ores amb discapacitat Accedir al món laboral pot comportar dificultats per a qualsevol persona, però aquestes s incrementen en el cas de col

Más detalles

CAMPANYA DE L IRPF 2016

CAMPANYA DE L IRPF 2016 CAMPANYA DE L IRPF 2016 1 d abril a 2 d octubre Ministeri de Finances Andorra la Vella, 25 d abril del 2017 Aspectes generals A partir del mes d abril té lloc la segona campanya de declaració de l impost

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

EL RÈGIM FISCAL DE LES ENTITATS SENSE FINALITAT LUCRATIVA I ELS INCENTIUS FISCALS AL MECENATGE

EL RÈGIM FISCAL DE LES ENTITATS SENSE FINALITAT LUCRATIVA I ELS INCENTIUS FISCALS AL MECENATGE EL RÈGIM FISCAL DE LES ENTITATS SENSE FINALITAT LUCRATIVA I ELS INCENTIUS FISCALS AL MECENATGE PONENT: Jordi Vilalta Miquel Economista - Assessor Fiscal ÍNDEX I. Règim fiscal especial de les entitats sense

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

COMISSIÓ DE COMPTABILITAT I FISCALITAT DE L ACCID

COMISSIÓ DE COMPTABILITAT I FISCALITAT DE L ACCID C/Balmes, 132 edifici IDEC 08008 Barcelona www.accid.org info@accid.org COMISSIÓ DE COMPTABILITAT I FISCALITAT DE L ACCID Comentaris sobre diversos aspectes fiscals de la norma d actualització de balanços

Más detalles

Índex. Presentació REIAL DECRET 1514/2007, de 16 de novembre, pel qual s aprova el Pla general de comptabilitat... 9

Índex. Presentació REIAL DECRET 1514/2007, de 16 de novembre, pel qual s aprova el Pla general de comptabilitat... 9 Índex Presentació... 7 19884 REIAL DECRET 1514/2007, de 16 de novembre, pel qual s aprova el Pla general de comptabilitat... 9 Introducció... 21 Primera part. Marc conceptual de la comptabilitat... 41

Más detalles

FORMES JURÍDIQUES Societat Anònima

FORMES JURÍDIQUES Societat Anònima FORMES JURÍDIQUES Societat Anònima Servei de Creació d'empreses Ver. 8/2007 1. NOCIÓ És una societat capitalista de caràcter mercantil, amb personalitat jurídica pròpia i independent dels socis, les aportacions

Más detalles

Informe preceptiu de la liquidació del pressupost de l exercici 2015

Informe preceptiu de la liquidació del pressupost de l exercici 2015 INFORME D INTERVENCIÓ 1. ASSUMPTE Informe preceptiu de la liquidació del pressupost de l exercici 2015 2. FONAMENTS DE DRET 2.1. L article 191 del Text refós de la Llei 39/1988, de 28 de desembre, reguladora

Más detalles

CURS SUPERIOR TRIBUTACIÓ I ASSESSORAMENT FISCAL. 100 hores

CURS SUPERIOR TRIBUTACIÓ I ASSESSORAMENT FISCAL. 100 hores CURS SUPERIOR TRIBUTACIÓ I ASSESSORAMENT FISCAL 100 hores Calendari: Durada: 100 hores lectives. ( 84 h presencials + 16 hores a distància casos pràctics) Horari : Divendres de 16 a 20 hores. OCTUBRE NOVEMBRE

Más detalles

Barcelona Activa Emprenedoria. Impost sobre Societats

Barcelona Activa Emprenedoria. Impost sobre Societats 71 Impost sobre Societats Índex 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 Definició de l Impost sobre Societats Característiques de l Impost sobre Societats Període impositiu i meritació Esquema de liquidació de l

Más detalles

Economia de l Empresa Criteris específics de correcció Model 1

Economia de l Empresa Criteris específics de correcció Model 1 Prova d accés a la Universitat (2010) Economia de l Empresa Criteris específics de correcció Model 1 1. Puntuació Ambdues opcions de l examen consten de cinc qüestions: dues de pràctica (resolució de dos

Más detalles

Impost sobre societats i comptabilitat

Impost sobre societats i comptabilitat Impost sobre societats i comptabilitat Jesús Alonso García PID_00195529 CC-BY-NC-ND PID_00195529 Impost sobre societats i comptabilitat Jesús Alonso García Inspector d'hisenda, Agència Estatal d'administració

Más detalles

NOVETATS VERSIÓ

NOVETATS VERSIÓ Versió: 1.0 Data: 02/07/2018 Pag. 1 / 11 PLATAFORMA DE SERVEIS DE CONTRACTACIÓ PÚBLICA NOVETATS VERSIÓ 6.16.0 JULIOL 2018 Versió: 1.0 Data: 02/07/2018 Pag. 2 / 11 Funcionalitats incorporades a la versió

Más detalles

Formant Professionals. Presentació

Formant Professionals. Presentació Llei de l impost sobre societats, Llei de l impost sobre la renda de les activitats econòmiques i Llei de l impost sobre la renda dels no-residents fiscals 6ª Edició Presentació L aprovació i publicació

Más detalles

TAXA PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS RELATIUS A CURSOS, ACTIVITATS I PROGRAMES ESPORTIUS MUNICIPALS.

TAXA PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS RELATIUS A CURSOS, ACTIVITATS I PROGRAMES ESPORTIUS MUNICIPALS. TAXA PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS RELATIUS A CURSOS, ACTIVITATS I PROGRAMES ESPORTIUS MUNICIPALS. Article 1r. Fonament i naturalesa A l empara del previst als articles 57 i 20.4 del Real Decret Legislatiu

Más detalles

Impost sobre la renda dels noresidents

Impost sobre la renda dels noresidents Impost sobre la renda dels noresidents fiscals C. Prat de la Creu, 59-65 Escala D, 1a planta AD500 Andorra la Vella Tel: +376 805 705 Fax: +376 866 705 e-mail: strategos@strategos.ad www.strategos.ad IMPOST

Más detalles