C/ Vallès, 8 i C/ Vallès, Entre Carretera del Pont de Vilomara i Carretera de Viladordis.

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "C/ Vallès, 8 i C/ Vallès, Entre Carretera del Pont de Vilomara i Carretera de Viladordis."

Transcripción

1 CENTRES. CLÍNICA UNIVERSITÀRIA DE MANRESA Primera planta de l Edifici de la FUB Tractaments a nivell de Mutualitats i pacients privats. Es tracta amb tècniques de fisioteràpia com KABAT, SOHIER, REEDUCACIÓ PROPIOCEPTIVA, LEVEÉS DE TENSIONS, MASSOTERÀPIA. ESPECIALITATS: Traumatologia i ortopèdia Reumatologia Neumologia Neurologia Patologia esportiva Patologia de Raquis RESIDÈNCIA SAGRADA FAMÍLIA Tractament en geriatria. - Mobilització d EE per desús - Tractaments a malalts enllitats - Rehabilitació de fractures postoperatòries - Estiraments - Reeducació de la marxa - TENS - Drenatge limfàtic - Tractaments d artritis - Fisioteràpia respiratòria - Psicomotricitat C/ Vallès, 8 i C/ Vallès, Entre Carretera del Pont de Vilomara i Carretera de Viladordis. SALUT 7. A 100 metres de l estació de FFCC Manresa Baixador. Al C/ Sant Josep, 11, davant de l Ortopèdia Maza. Especialitats en tractaments de fisioteràpia: - TRAUMATOLOGIA: esquinços, fractures, etc... - REUMATOLOGIA: artrosis, artritis, cervicàlgies, lumbàlgies - ACCIDENTS DE TRÀNSIT: fuetades cervicals, politraumatismes... - Drenatge limfàtic manual, massoteràpia... - Accidents laborals - Tractaments privats - Correccions posturals. Centre de Recuperació Funcional TALUS C/ Bernat Sallent 4. Baixos de Manresa. Al costat de la Universitat Politècnica de Manresa, a 100 metres de la FUB. Tractaments amb mutualitats privades, mutualitats laborals i privats.

2 ESPECIALITATS en FISIOTERÀPIA. - Rehabilitació post-quirúrgica - Tractaments de Fractures, tendinitis, esquinços, etc... - Problemes de columna i desviacions de raquis - Tractament de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica. - Grups d escoliosi i estiraments. TÈCNIQUES: - Electroteràpia - Massoteràpia - Estiraments (streching, leveés de tensions) - Crochetaje (tècnica dels Ganxos) - FNP - Drenatge limfàtic - Taping - Pilates Fisioteràpia i Salut Súria Dóna servei assistencial a pacients privats, mútues de previsió social, accidents laborals i trànsits. És un centre orientat a la fisioteràpia en traumatologia, reumatologia, esportiva, geriatria, estètica,... Sortir a Súria Sud. Un cop arribat al poble, passar el primer semàfor sense desviar-nos. Al segon encreuament, torçar a mà esquerre. Aquest és el carrer Pius Macià. Anar baixant fins el número 34 CLÍNICA SANT JOSEP DE MANRESA. C/ Caputxins, , Manresa. Bus interurbà línia Balconada /FFCC Manresa Viladordis. Fisioteràpia a nivell sòcio-sanitari tant a nivell de geriatria (Unitat de llarga estada i Residència Assistida) com a nivell de neurologia (Centre de disminuïts físics). Tant treball en sala polivalent com enllitats en el cas sòcio-sanitari. Un dia a la setmana es realitzem grups per fer treball d esport en discapacitats. En torn de tarda el treball es centra en els pacients residents a la part de geriatria. CENTRE HOSPITALARI DE MANRESA (FUNDACIO ALTHAIA) AV/ de les Bases, Manresa. (davant de la FUB) Bus interurbà línia La Balconada i La Parada. El centre dona atenció sanitària a pacients procedents de la Seguretat Social. Matí: Tractament a planta, fisioteràpia respiratòria, malalts fràgils (sde d immobilitat i pluripatologia), unitat de convalescència. Tractament ambulatori: fisoteràpia en traumatologia, reumatologia, neurologia,... Fisioteràpia individual i en grups. Tardes: Fisioteràpia ambulatòria a gimnàs, tant individual com en grups. Grups organitzats per patologia i escola de l esquena.

3 A partir de les 17:00, fisioteràpia infantil amb tractaments de patologies com amiotròfies o escoliosis. HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU DE MANRESA. Centre hospitalari que forma part de la Fundació Althaia. Treballen dos fisioterapeutes en torn de matí. Treball tant a planta com a gimnàs. Tractaments individualitzats i en grups. Fisioteràpia en pediatria en malalts ingressats al mateix hospital. FUNDACIÓ SANITÀRIA D IGUALADA. Pg. Verdaguer, 128. Al mateix Passeig Verdaguer es troba la parada dels autobusos Hispano Igualadina. Centre de Referència per a la Comarca de l Anoia i part de l Urgell a nivell de la Fisioteràpia derivada de la Seguretat Social. Per aquest motiu hi ha un volum inportant de pacients tractats a nivell ambulatori en l hàmbit de la traumatologia (Intervencions de pòrtesisi tant de maluc com de genoll), neurologia o pediatria. A nivell ambulatori també hi ha pacients derivats per mutualitats de previsió social. També existeix servei de convalescència per a pacients sòcio-sanitaris amb tractaments en neurologia, malalts enllitats, fisioteràpia respiratòria, reeducació de la marxa. FISIO CT (Igualada) C/ Lleida Baixos. Igualada. Situat a prop del Passeig Verdaguer, prop de l estació d Autobusos de l Hispano Igualadina. És un centre multidisciplinar on es realitzen tractaments de Podologia, Hidroteràpia thermal, Medicina Alternativa,Valoració fisioterapeuta, medicina, Infermeria, Logopèdia, Dietètica, Teràpia ocupacional. Pacients derivats de metges propis i metges externs provinents de mutualitats de previsió social. Pacients privats amb problemes de traumatologia, neurologia, estètica, y tractaments de fisioteràpia esportiva. Tractaments amb hidroteràpia Thermal també a nivell privat. FISIO 7 És el centre de rehabilitació de referència de la Mútua Intercomarcal. Ambdós es troben molt propers a la FUB i a l estació de Baixador dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Té poc més d un any d antiguitat. Les patologies derivades d accidents laborals esdevenen el percentatge més alt de visites, tot i que a part de la concertació amb mútues, també s atenen visites privades. Com a especialitats de tractament trobem la fisioteràpia esportiva, derivada de la relació d un dels seus gerents amb l esport d èlit, i la fisioteràpia en ginecologia.

4 EL CENTRE DE SALLENT Un centre situat al bell mill del poble de Sallent. La combinació per anar-hi amb autobús és força dolenta, així que es recomana anar-hi amb cotxe particular. El centre està obert en horari de matí i de tarda. Per descriure a grans trets el tipus de fisioteràpia que s hi efectúa, diríem que és un centre de recuperació funcional. Tracten tots aquells casos que se ls presenten. La traumatologia i la fisioteràpia esportiva suposen un alt percentatge dels tractaments que es fan a diari, tot i que també es realitza fisioteràpia respiratòria i neurològica si els pacients que hi assisteixen ho necessiten. Al mateix centre, hi visita un traumatòleg i al matí es realitzen algunes sessions d acupuntura. EL CENTRE DE NAVÀS Centre relativament nou que requereix de transport particular per arribar-hi. Té una dinàmica de treball molt similar al Centre de Sallent tot i que el tipus de fisioteràpia que s hi realitza és una mica diferent. També es tracten totes les patologies que hi arriben, ja siguin traumatològiques (la majoria), respiratòries, neurològiques... És un bon centre per a veure exploracions i valoracions i a participar en la identificació del diagnòstic en fisioteràpia. HOSPITAL COMARCAL SANT BERNABÉ (BERGA) Al trobar-se ubicat a la sortida Nord del poble de Berga, cal anar-hi amb cotxe doncs el transport públic no permet arribar-hi còmodament. De la rehabilitació hospitalària se n encarreguen 3 fisioterapeutes que es reparteixen entre la sala de fisioteràpia, la Unitat de Llarga Estada i la de Convalescència. El treball diari es centra, bàsicament, en el tractament de postoperatoris traumatològics, lesions del SNC (AVC, TCE, alguna Paràlisi cerebral infantil...). També s hi realitzen sessions dirigides per a tractar àlgies d esquena i escàpulohumerals. FIRST SANT FRUITÓS Centre situat al C/ Jacient Verdaguer 11, paral lel a la travessia principal del poble, en la que hi para l autobús interurbà. Hi ha bona convinació per arribar-hi amb transport públic. Els serveis que s hi ofereixen bàsicament són els de Fisioteràpia i Osteopatia, duts a terme per la fisioterapeuta responsable del centre. A part, també és possible assistir als

5 serveis de podologia, dietètica i drenatge limfàtic, així com participar a les classes de Reeducació Postural i Danses Orientals. FISIOSALUT PUIG REIG Situat al centre del poble de Puig Reig, al costat del Centre d Atenció Primària. Aquest centre té tant convenis amb mútues com visites privades. El tipus de patologia que més es tracta és la relacionada amb la traumatologia, la reumatologia i la neurologia. A part, també s ofereixen, quan es requereixen, els serveis de Reflexologia Podal i Drenatge Limfàtic. CENRE TERAPÈUTIC DEL BERGUEDÀ Es localitza a l entrada de Berga. Tot i que hi ha servei de transport interurbà que conecta Manresa amb la capital del Berguedà, és millor accedir-hi amb cotxe particular. Hi ha algun conveni amb mútues, però el tipus de visita que més s aten al centre és la privada. Per aquest motiu, hi ha més temps per a dedicar a les tècniques manuals. Les patologies que més es tracten són les derivades de la traumatologia i de l esport. C.R CARDONA. Carretera del Miracle Centre obert matí i tarda treballant dos fisioterapeutes alhora. També hi ha servei de podologia i dietista. EL servei de fisioteràpia tracta patologies del món laboral, accidentats de trànsit, pacients derivats de comanyies asseguradores de previsió social i pacients privats. Es tracten patologies de totes les especialitats, com reumatològiques, traumatològiques, neurològiques, etc... Especialitats també en tècniques osteopàtiques o Sohier. VALLES REHABILITACIÓ: És tracta d un centre força gran on hi ha 13 fisioterapeutes en plantilla, a més d un metge de medicina general. Els tipus de pacients que tracten provenen de Mútues laborals i un petit nombre de pacients privats. Disposa d unes instal lacions molt ben equipades a més disposen d una zona d aigües amb piscina inclosa. Majoritàriament es tracten molts pacients traumàtics, alguns neurològics i accidentats de trànsit.

6 ARC MÈDIC: És tracta d un centre d aproximadament uns 100 m2 que té 4 fisioterapeutes i que atén principalment pacients traumàtics, i accidentats de trànsit. Ja que els pacients li provenen de companyies d assegurances, de l hospital de Terrassa i també alguns privats. CMC: És un centre que consta de tres parts ben diferenciades: Una part que funciona per mútua, localitzada al pis superior, on majoritàriament els casos que predominen són els accidents de tràfic, Una part de Seguretat Social, situada al pis d entrada, a la vegada es subdivideix en una part ambulatòria formada per dos fisioterapeutes al matí (contractats per l empresa) i tres fisioterapeutes a la tarda (autònoms tots tres). Un elevat nombre de pacients assisteixen per Traumatologia. I una part Domiciliària composta per deu fisioterapeutes (tots autònoms) que es desplacen per tot el Vallés Occidental per atendre als diferents pacients, excepte Terrassa i Sant Cugat. Sobretot a gent gran amb pròtesi de maluc i de genoll per una banda i a nens amb Paràlisis Cerebral Infantil per l altre. Per a que els pacients rebin una atenció domiciliària han de cumplir uns requisits mínims controlats pel seu metge, com és el no poguer desplaçar-se per si sols com a conseqüència d una minusvalia, patir demencia senil, entre d altres. CERVA: És dels centres més grans de Sabadell, hi treballen 14 fisioterapeutes atenent un ampli ventall de patologies: traumàtiques, neurològiques, accidents de trànsit, afeccions de la columna...etc. Els pacients li provenen de l'ics o de Mútues. ASEPEYO SANT CUGAT: Es tracta d'una Mútua d'accidents laborals i malalties professionals, és un centre on s'atenen als treballadors de les diferents empreses afiliades, així com autònoms. Bàsicament s'atenen pacients traumàtics, o neurotraumàtics o neurològics. Consta el servei de 9 fisioterapeutes i d'unes instal lacions molt ben equipades. HOSPITAL DE TERRASSA: Es tracta d'un Hospital on s'atenen un ampli ventall de pacients: neurològics, traumàtics, respiratoris, amb problemes uroginecologics. Hi ha 10 fisioterapeutes pel matí i 3 per la tarda. Disposen d'unes instal lacions molt ben equipades. Els pacients majoritàriament venen derivats per la Seguretat Social i alguns per Mutues privades.en casos esporàdics hi ha algun particular o privat.

7 TRAUMASALUT: És un centre de rehabilitació, on es tracten majoritàriament pacients del camp de la traumatologia, la neurologia i la reumatologia. És petit i acollidor, disposa de 5 fisioterapeutes. Atén a pacients de mútues privades, laborals i de tràfic, a més d'alguns pacients privats. UNIO FUTBOL BASE JABAC I TERRASSA Entitat esportiva de futbol, en la qual s hi duen a terme activitats de tàctica, preparació física,... Hi ha 4 fisioterapeutes responsables. Degut a aquestes particularitats, l horari de pràctiques seria de 18 a 22h. Direcció: Av. Jocs Olímpics s/n Terrassa. CLÍNICA IGNASI GÓMEZ (REVITASS) La clínica Ignasi Gómez és una clínica privada que està associada a la marca REVITASS, una franquicia que pertany a la corporació ONCE. Localització: C/Ter nº20 Eº1ª (València amb Meridiana) Barcelona Telèfon: Horari: de 8 a 21 Patologies, principalment realitzem la recuperació de les següents patologies: Recuperació de lesions traumatologiques, Recuperació de patologies reumàtiques També realitzem tractaments del sòl pelvic i cursos de preparació al part. Tècniques: Electroteràpia, masoteràpia, mobilitzacions, cinesiteràpia, mecanoteràpia i altres tècniques específiques En la nostra clínica pensem que la millor manera d aprendre és practicant. Per això tenim un gran interès en que els alumnes practiquin amb pacients reals. Els alumnes estan sempre sota la supervisió i amb contacte permanent amb fisioterapeutes experimentats. CENTRE D ESTUDI FISIOTERAPÈUTIC DEL CLUB NATACIÓ MANRESA. Treball de fisioteràpia a nivell privat a les mateixes instal.lacions del Club Natació Manresa. Tractaments individualitzats, sobretot a nivell traumatològic. També aplicació d electroteràpia i teràpies físiques. Fisioteràpia esportiva als mateixos esportistes del club, com nedadors i jugadors de waterpolo. Tractaments osteopàtics. Hidroteràpia. Durant les tardes es fan tractaments de natació terapèutica. RICOH MANRESA I UNIÓ MANRESANA.

8 Fisioteràpia esportiva a jugadors de bàsquet del primer equip del Ricoh Manresa i també jugadors de categories inferiors. Horari partit, ja que sovint els entrenaments del primer equip es fan matí i tarda i a part de compartir tractaments de jugadors lesionats, s ha d estar present als entrenaments com a mesura preventiva. Exploracions i tractaments en patologies esportives també de jugadors de bàsquet de categories inferiors. CRIL. (Barcelona) Centre en conveni amb diferents mutualitats també concertat amb el servei de la fisioteràpia de l ICS. Dedicat en essència a la traumatologia ambulatòria, també s hi poden trobar patologies de tipus reumàtica i nuerológica. A les tardes disposen d un servei ambulatori dedicat exclusivament al tractament de rehabilitació i fisioteràpia respiratòria.

9 AMPANS L'associació AMPANS és una entitat sense finalitat de lucre, que des de l'any 1965 es dedica a l'atenció integral de les persones amb disminució psíquica de Manresa i la comarca del Bages. Per dur a terme les tasques pedagògiques i assistencials dels alumnes (entre els 3 i els 20 anys); l'equip docent està format per mestres, terapeutes, psicòlegs, logopedes, fisioterapeutes i monitors auxiliars. CLÍNICA IGNASI GÓMEZ (REVITASS) La clínica Ignasi Gómez és una clínica privada que està associada a la marca REVITASS, una franquicia que pertany a la corporació ONCE. Localització: C/Ter nº20 Eº1ª (València amb Meridiana) Barcelona Telèfon: Horari: de 8 a 21 Patologies, principalment realitzem la recuperació de les següents patologies: Recuperació de lesions traumatologiques, Recuperació de patologies reumàtiques També realitzem tractaments del sòl pelvic i cursos de preparació al part. Tècniques: Electroteràpia, masoteràpia, mobilitzacions, cinesiteràpia, mecanoteràpia i altres tècniques específiques En la nostra clínica pensem que la millor manera d aprendre és practicant. Per això tenim un gran interès en que els alumnes practiquin amb pacients reals. Els alumnes estan sempre sota la supervisió i amb contacte permanent amb fisioterapeutes experimentats. RESIDÈNCIA RELAT (Avinyó) Centre d atenció geriàtrica. Treball amb gent gran, amb l objectiu de millorar la qualitat de vida dels residents, recuperar capacitats físiques que han anat minvant degut a diferents malalties. Tractament a pacients enllitats amb l objectiu de mantenir i millorar les capacitats mantingudes i evitar agreujament de l estat físic degut a la immobilitat Entrenament de les qualitats físiques bàsiques als pacients de l Hospital de Dia de centre, degut a que passen part del dia a casa i han de poder realitzar les AVD necessàries per a desenvolupar-se amb autonomia i normalitat

10 LLAR SANT JORDI Localització: Psg. De la Vall d Hebrón, 145 Comunicacions: estació de metro de Montbau. BUS: 10 Tel: Carcterístiques : residencia geriàtrica amb baixa dependencia per part dels residents. Patologies més freqüents: patologies degeneratives i trastorns de la marxa. S.I.R.N Servei Integral de Rehabilitació Neurològica 1) CENTRE DE BARCELONA Localització: Fraga 3-5, baixos Comunicacions: Metro: Metro L1 (Sant Andreu) Bus 11, 12, 35, 40, 73, 173 RENFE, estació Sant Andreu Arenal Tel i FAX: ) CENTRE DE MANRESA És un centre asistencial de règim ambulatori orientat a la rehabilitació de patologies neurològiques,. Treballa de manera interdisciplinar ja que els objectius rehabilitadors són comuns a totes les disciplines, que són: neuropsicología, pedagogía, logopedia, fisioteràpia Patologies més freqüents: Traumatismes craneoencefàlics, AVC, lesionats medul lars, plexe braquial, esclerosi múltiple, ELA, paràlisis cerebral. FISIOCIMA C/ Manuel Girona, 23 (Barcelona) Persona de contacte: Ramon Foraster Servei de fisioteràpia de la Clínica CIMA, col laborador amb l Institut Ferran de Reumatologia. Treball tan a centre com a planta hospitalària. Concert amb mútues i pacients privats. Patologies més freqüents: Traumatología, reumatologia, dolor crònic. En menor mida patologies neurològiques i respiratòries. CODEBI C/ Francesc de Bellapart 1 BIS. Tf: Centre Privat concertat amb mútues. També té concert amb asseguradores d accidents de tràfic i mútues laborals.

11 Patologies tractades molt variades (taumatologia, neurologia, respiratòria), també ofereixen gups d escola de columna i gimnàstica pre i postpart. Gemma Manero Fisioteràpia i Salut Carrer Ample Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona) Telèfon: gemma@gemmamanero.com El centre de Fisioteràpia i Salut Gemma Manero, és un centre on es treballa de manera personalitzada i individualitzada amb cada pacient a nivell de: Fisioteràpia:Traumatología, reumatología, neurología, drenaatge limfàtic, tractament miofascial, uroginecología, alteracions de raquis, fisioteràpia esportiva, Reflexología podal, gimnàsia de manteniment, pre-post part, Tai-chi i Pilates. Teràpia naturals: Auriculoteràpia i Flors de Bach. Altres professionals treballant al centre: Osteòpata, Logopeda, Dietista. Com arribar-hi: S agafa l eix direcció Lleida, sortida Sant Joan de Vilatorrada, 1era rotonda recte, 2a rotonda girar a la dreta, al arribar al semàfor girar a la esquerra i immediatament a la dreta. (Costat Caixa de Manresa) C/ Ample, Sant Joan de Vilatorrada. CENTRE IOIDES (Rocafort núm d'artés (Barcelona)) Som especialistes principalment en fisiotraumatologia, fisioesportiva i fisio en pediatria. A més també tractem pacients neurològics, geriàtrics i obstètrics.en l'actualitat oferim servei de fisioterápia a diverses mútues, com ara són ASEPEYO, Mutua Manresana i Axa Winterthur. Pel que fa al centre, es tracta d'un espai de 107m2 Col.laboració en el primer equip del Centre d'esports Manresa (3a divisió nacional) i col laboro directament amb el FC Artés i CF Santpedor. ESCOLA D EDUCACIÓ ESPECIAL DE BERGA

12 Especialistes en treball amb nois i noies amb edats compreses entre els 10 i 20 anys amb problemes cognitius, motrius amb diferents tipus de lesions neurològiques. Hi treballen dos fisioterapeutes a diari de 9 a 13h i de 15 a 17h. A part de la feina a la mateixa escola, es fan activitats com el treball amb els nen amb cavalls o activitats en medi aquàtic - Directe i individualitzada ( sessions de mitja hora o tres quarts) - Indirecte ( control postural, coordinació amb altres professionals de l escola, EAP, escoles ordinàries...) - Activitats de grup ( massatge, estimulació basal,...) - Activitats complementàries: - Piscina - Assessorament a pares - Hipoteràpia ESCOLA D EDUCACIÓ ESPECIAL TAIGA (Barcelona) Escola de nens amb lesions neurològics que porten a problemes psicomotrius i problemes de mobilitat general. L objectiu de l Escola és millorar la qualitat de vida i l autonomia dels alumnes i preveure l accés al currículum escolar de la forma més normalitzada possible, l habilitació del seu entorn i el control postural, a més d assegurar-se una vida el màxim d independent. Es distingeix d'altres escoles perquè s'adreça a alumnes que tenen limitacions importants en el desenvolupament corrent i que estan caracteritzades per un funcionament intel.lectual significativament inferior a la mitjana, que es presenta juntament a limitacions associades en àrees adaptatives de la vida diaria. Es treballa en horari de matí CORPORACIÓ PARC TAULÍ (Sabadell) INSTITUT DEXEUS. 1) Servei de fisioteràpia en traumatologia. Aquest és un servei que se li dona als pacients intervinguts al mateix Institut Dexeus. És un servei de fisioteràpia en el procés post-operatori, tant a nivell del pacient encara enllitat, com activitat en el propi servei de fisioteràpia de la clínica. Hi treballen dues fisioterapeutes, que tracten tot tipus de lesions traumatològiques, totes elles deprés d haver estat intervingudes quirúrgicament. S hi veuen tant lesions patides en la pràctica de l esport, com lesions que s han produït més lentament per un procés degeneratiu.

13 2) Centre de salut de la dona Salut de la dona, Dexeus com a Departament de Obstetricia, Ginecologia i Reproducció de USP-Institut Universiatri Dexeus, és una empresa que presta serveis de salut. Es tracta d'un dels grups privats més importants i innovadors de l Estat espanyol que conjuga una vocació de servei en els camps assistencial, docent i investigador, amb una excel lència tècnica i un esperit empresarial. Es tracten tot tipus de problemes de l aparell reproductor femení, amb l objectiu de millorar la qualitat de vida de les pacients, ja siguin problemes aguts, deguts a una intervenció quirúrgica o parts, o altres tipus de malalties. FUNDACIÓ PRIVADA DON CABALLO (Vilanova del Vallès) Centre especialitzat en activitats terapèutiques amb cavalls dirigida a persones amb algun tipus de disminució tan física com mental, fet que ajuda a millorar el desenvolupament dognitiu, físic, emocional i social. Les teràpies es duen a terme gràcies a molts especialistes que treballen alhora, cosa que provoca un treball eminentment multidisciplinar, i que les tasques siguin compartides per tothom. Per la seva localització, és recomenable que els interessats en fer les EECC en aquest centre disposin de vehicle propi. HOSPITAL DE NENS DE BARCELONA Servei de fisioteràpia dins del mateix Hospital. Tractaments de patologies pròpies de l especialitat de pediatria. Tractaments de lesions tant traumatològiques com neurològiques des d un àmbit multidisciplinar. FISIOARTÉS Centre de fisioteràpia amb concert amb mútues i tractaments privats. Especialitat en traumatologia, reumatologia i neurologia.

Cuál es la respuesta a tu problema para ser madre? Prop del 90% dels problemes d esterilitat es poden diagnosticar, i la immensa majoria tractar.

Cuál es la respuesta a tu problema para ser madre? Prop del 90% dels problemes d esterilitat es poden diagnosticar, i la immensa majoria tractar. Actualment, els trastorns de fertilitat afecten un 15% de la població. Moltes són les causes que poden influir en la disminució de la fertilitat, però ara, als clàssics problemes físics se ls ha sumat

Más detalles

PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ

PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ Barcelona, 6 de Maig del 2015 Què és el TDAH? Característiques Trastorns

Más detalles

Col legi de Fisioterapeutes RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA

Col legi de Fisioterapeutes RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA Col legi de Fisioterapeutes de Catalunya RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA Setembre 2004 Els fisioterapeutes critiquen el sistema de regularització de la Generalitat de les teràpies naturals

Más detalles

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009)

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009) Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (29) Dossiers Idescat 1 Generalitat de Catalunya Institut d Estadística de Catalunya Informació d estadística oficial Núm. 15 / setembre del 213 www.idescat.cat

Más detalles

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte Barça Parc Un nou espai, un nou concepte Juliol 2009 Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte El Barça: motor social i conjunt de valors El FC Barcelona, una de les entitats esportives més importants

Más detalles

FORMACIÓ HOSPITAL ASEPEYO SANT CUGAT

FORMACIÓ HOSPITAL ASEPEYO SANT CUGAT PROGRAMA FORMATIU INFERMERIA HOSPITAL ASEPEYO SANT CUGAT M. Àngels Pi Sans Directora Infermeria HOSPITAL ASEPEYO SANT CUGAT Característiques: Monogràfic de Traumatologia Accidents laborals o malalties

Más detalles

Xavier García Mora. Metge, colegiat Nº 07 08 23394 Data i lloc de neixement : Barcelona, 11.11.1957. Tel. Mobil : 679.134.288.

Xavier García Mora. Metge, colegiat Nº 07 08 23394 Data i lloc de neixement : Barcelona, 11.11.1957. Tel. Mobil : 679.134.288. CURRICULUM VITAE Dades personals: Xavier García Mora. Metge, colegiat Nº 07 08 23394 Data i lloc de neixement : Barcelona, 11.11.1957. Tel. Mobil : 679.134.288. Dades acadèmiques:. Estudis primaris, batxillerat

Más detalles

Fractura de tobillo RECOMENDACIONES AL ALTA

Fractura de tobillo RECOMENDACIONES AL ALTA Fractura de tobillo RECOMENDACIONES AL ALTA 1 RECOMENDACIONES AL ALTA Autor: Sociedad Valenciana de Traumatología Estas recomendaciones pretenden ser una ayuda para usted, que ha sufrido una fractura

Más detalles

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU Aquesta carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l atenció sanitària ha estat aprovada amb caràcter de document programàtic a la sessió de govern del Consell Executiu de la Generalitat

Más detalles

DIVISIBILITAT. Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 5 35

DIVISIBILITAT. Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 5 35 ESO Divisibilitat 1 ESO Divisibilitat 2 A. El significat de les paraules. DIVISIBILITAT Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 = 7 5 35 = 5 7 35 7 0 5 35

Más detalles

El futur paper del metge i de la resta de l equip. Odontologia: cartera de serveis

El futur paper del metge i de la resta de l equip. Odontologia: cartera de serveis El futur paper del metge i de la resta de l equip Odontologia: cartera de serveis Objectiu de la jornada Una jornada d atenció primària oberta a la professió per radiografiar la salut del primer nivell

Más detalles

XV CONGRÉS. de la Societat Catalana. Barcelona, 25, 26, 27 i 28 de Maig de 2011 WWW.CONGRESSCCC.ORG HOTEL DIAGONAL ZERO

XV CONGRÉS. de la Societat Catalana. Barcelona, 25, 26, 27 i 28 de Maig de 2011 WWW.CONGRESSCCC.ORG HOTEL DIAGONAL ZERO WWW.CONGRESSCCC.ORG XV CONGRÉS de la Barcelona, 25, 26, 27 i 28 de Maig de 2011 Benvolgut col lega, El Congrés de la arriba a la seva quinzena edició. Desprès d aquests anys i tal com es habitual, ho fa

Más detalles

Veure que tot nombre cub s obté com a suma de senars consecutius.

Veure que tot nombre cub s obté com a suma de senars consecutius. Mòdul Cubs i nombres senars Edat mínima recomanada A partir de 1er d ESO, tot i que alguns conceptes relacionats amb el mòdul es poden introduir al cicle superior de primària. Descripció del material 15

Más detalles

INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA

INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA Novembre 2014 CCOO DE CATALUNYA DENUNCIA QUE LA FEBLE MILLORA DEL NOSTRE MERCAT DE TREBALL ES BASA EN UNA ALTA PARCIALITAT I MENORS JORNADES

Más detalles

2.- En cas de necessitat una atenció posterior a la prestada en primera instància, quan indiquen en urgències la necessitat un seguiment per un

2.- En cas de necessitat una atenció posterior a la prestada en primera instància, quan indiquen en urgències la necessitat un seguiment per un RAM ACCIDENTS NUM. PÒLISSA: 50060362 CONSELLERIA DE EDUCACIÓ, INVESTIGACIÓ, CULTURA I ESPORT DIRECCIÓN GENERAL D ESPORT JOCS ESPORTIUS DE LA COMUNITAT VALENCIANA PROTOCOL D'ACTUACIÓ PER ALS ASSEGURATS

Más detalles

II Jornada de la XaROH del programa Beveu Menys 15 juny 2011

II Jornada de la XaROH del programa Beveu Menys 15 juny 2011 II Jornada de la XaROH del programa Beveu Menys 15 juny 2011 Difusió del BM als congressos de primària Carmen Fernández Olivas Carmen Saludes Eri Cristina Ligero Bermúdez Mª Rosa Pla Martinez Sensibilització

Más detalles

Seguretat informàtica

Seguretat informàtica Informàtica i comunicacions Seguretat informàtica CFGM.SMX.M06/0.09 CFGM - Sistemes microinformàtics i xarxes Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS 1.- L'empresa COMUNLLAMP, SL i CONFITADOS, SL contracten a Logroño (La Rioja) la realització d'un transport de 30 TM de fruita

Más detalles

La Universitat crearà plantilles intel ligents que facilitaran la venda de calcer per Internet

La Universitat crearà plantilles intel ligents que facilitaran la venda de calcer per Internet València, 02.09.13 La Universitat crearà plantilles intel ligents que facilitaran la venda de calcer per Internet Investigadors de l ETSE-UV participen en el projecte europeu Smartpif finançat amb 800.000

Más detalles

Resumen. En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB).

Resumen. En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB). Resumen En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB). - Encuesta de satisfacción de los usuarios de las bibliotecas (CBB). ELS USUARIS DE LES BIBLIOTEQUES

Más detalles

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials.

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials. ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials

Más detalles

TFGs d oferta pública i concertats:

TFGs d oferta pública i concertats: Guia ràpida per a donar d'alta un TFG/TFM A continuació es detalla una guia ràpida per a donar d alta un TFG, el procediment a seguir dependrà del tipus de TFG TFGs d oferta pública i concertats: Els passos

Más detalles

UNITAT 3 OPERACIONS AMB FRACCIONS

UNITAT 3 OPERACIONS AMB FRACCIONS M Operacions numèriques Unitat Operacions amb fraccions UNITAT OPERACIONS AMB FRACCIONS M Operacions numèriques Unitat Operacions amb fraccions Què treballaràs? En acabar la unitat has de ser capaç de

Más detalles

EL TRANSPORT DE MERCADERIES

EL TRANSPORT DE MERCADERIES EL TRANSPORT DE MERCADERIES En primer terme s ha d indicar que en tot el que segueix, ens referirem al transport per carretera o via pública, realitzat mitjançant vehicles de motor. El transport de mercaderies,

Más detalles

Taller. DOMINI DE PILOTA - Josep Claret - Entrenador superior

Taller. DOMINI DE PILOTA - Josep Claret - Entrenador superior Taller DOMINI DE PILOTA - Josep Claret - Entrenador superior 1. Presentació - Introducció 2. Objectius, avantatges i desavantatges 3. Relació amb les capacitats motrius i condicionals 4. Aspectes tècnics

Más detalles

TEORIA I QÜESTIONARIS

TEORIA I QÜESTIONARIS ENGRANATGES Introducció Funcionament Velocitat TEORIA I QÜESTIONARIS Júlia Ahmad Tarrés 4t d ESO Tecnologia Professor Miquel Estruch Curs 2012-13 3r Trimestre 13 de maig de 2013 Escola Paidos 1. INTRODUCCIÓ

Más detalles

MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS. EL BANY un espai de tranquil litat

MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS. EL BANY un espai de tranquil litat MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS EL BANY un espai de tranquil litat Lluny de la freda funcionalitat del passat, avui dia el bany s ha transformat en un espai més habitable. Un lloc on la distribució està

Más detalles

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA DILIGÈNCIA DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR DE LA CONVOCATÒRIA PER COBRIR PLACES VACANTS DE LA CATEGORIA PROFESSIONAL DE DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA. (Núm. de registre

Más detalles

Àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia M14 Operacions numèriques UNITAT 2 LES FRACCIONS

Àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia M14 Operacions numèriques UNITAT 2 LES FRACCIONS M1 Operacions numèriques Unitat Les fraccions UNITAT LES FRACCIONS 1 M1 Operacions numèriques Unitat Les fraccions 1. Concepte de fracció La fracció es representa per dos nombres enters que s anomenen

Más detalles

TEMA 8 LES CAPACITATS FÍSIQUES BÀSIQUES ( CONDICIONALS )

TEMA 8 LES CAPACITATS FÍSIQUES BÀSIQUES ( CONDICIONALS ) TEMA 8 LES CAPACITATS FÍSIQUES BÀSIQUES ( CONDICIONALS ) ÍNDEX: 8.1.- Generalitats 8.2.- La Força 8.3.- La Resistència 8.4.- La Velocitat 8.5.- La Flexibilitat 8.1.- GENERALITATS El moviment corporal té

Más detalles

NUTRICIÓ i PREVENCIÓ del CÀNCER

NUTRICIÓ i PREVENCIÓ del CÀNCER NUTRICIÓ i PREVENCIÓ del CÀNCER Dr. Antonio Agudo Unitat de Nutrició i Càncer Institut Català d Oncologia (ICO-IDIBELL) Biblioteca de Bellvitge L Hospitalet de Llobregat,15 d Abril 2015 Freqüència de càncer

Más detalles

Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE.

Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE. Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE. 1. Quart curs d ESO. A 4t d'eso, sol licitem dues matèries diferenciades: Economia de 4t d'eso, com a matèria orientadora

Más detalles

POLÍTICA DE COOKIES. La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies:

POLÍTICA DE COOKIES. La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies: POLÍTICA DE COOKIES Una "Cookie" es un pequeño archivo que se almacena en el ordenador del usuario y nos permite reconocerle. El conjunto de "cookies" nos ayuda a mejorar la calidad de nuestra web, permitiéndonos

Más detalles

REVISONS DE GAS ALS DOMICILIS

REVISONS DE GAS ALS DOMICILIS CONCEPTES BÀSICS Què és una revisió periòdica del gas? i cada quant temps ha de realitzar-se una revisió periòdica de gas butà? Una revisió periòdica del gas és el procés per mitjà del qual una empresa

Más detalles

Memòria d activitats 2014 Memoria de actividades 2014. Bici i Submarinisme Adaptat. associació 10 è. Bici y Submarinismo Adaptado aniversari

Memòria d activitats 2014 Memoria de actividades 2014. Bici i Submarinisme Adaptat. associació 10 è. Bici y Submarinismo Adaptado aniversari Memòria d activitats 2014 2014 Memoria de actividades 2014 Bici i Submarinisme Adaptat 10 è Bici y Submarinismo Adaptado aniversari 10 è aniversari Escola Anxaneta de Terrassa IES de Centelles Universitat

Más detalles

Nous projectes als polígons

Nous projectes als polígons 00 Nous projectes als polígons Catàleg dels Polígons Industrials de Barberà del Vallès Àrea d aparcaments i serveis Área de aparcamientos y servicios Centre d aparcaments de vehícles industrials i serveis

Más detalles

El Novembre s ha fet la renovació de càrrecs, la Junta Directiva està composada per: Presidenta: Esther Garcia; Secretaria: Mª Carmen Lamazares;

El Novembre s ha fet la renovació de càrrecs, la Junta Directiva està composada per: Presidenta: Esther Garcia; Secretaria: Mª Carmen Lamazares; 2011 El Novembre s ha fet la renovació de càrrecs, la Junta Directiva està composada per: Presidenta: Esther Garcia; Secretaria: Mª Carmen Lamazares; Tresorera: Eva Sala; Vocals: Estel Salomó, Flor Bellver,

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

El Clínic opera diez cambios de sexo por una técnica laparoscópica pionera

El Clínic opera diez cambios de sexo por una técnica laparoscópica pionera LA VANGUARDIA DIGITAL Link: http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20100930/54014627569/elclinic-opera-diez-cambios-de-sexo-por-una-tecnica-laparoscopica-pioneraclinic-barcelona-igualada.html Noticia

Más detalles

Periodòncia Implantologia Salut dental. Molt més que somriures

Periodòncia Implantologia Salut dental. Molt més que somriures Periodòncia Implantologia Salut dental Molt més que somriures LA CLÍNICA Clínica Cervera li ofereix un ampli centre de 500 m2 distribuïts en un gran espai funcional i estructurat per departaments. L accés

Más detalles

Hospital que lidera la Xarxa Josefa Rivera Luján. Direcció Servei Medicina Pediàtrica Hospital de Sabadell

Hospital que lidera la Xarxa Josefa Rivera Luján. Direcció Servei Medicina Pediàtrica Hospital de Sabadell + Hospital que lidera la Xarxa Josefa Rivera Luján Direcció Servei Medicina Pediàtrica Hospital de Sabadell + ENFERMEDADES MINORITARIAS: Aspectos generales Son enfermedades graves, crónicas y de diagnóstico

Más detalles

CRISI INTERNA EN EL PP Isern rebaixa a Cort les exigències de Rodríguez per revisar l'etapa de Calvo El ple aprova per unanimitat donar suport a la denúncia d'emaya i revisar la gestió feta al 2009, però

Más detalles

MATA DE JONC SUMMER CAMP 2015

MATA DE JONC SUMMER CAMP 2015 MATA DE JONC SUMMER CAMP 2015 EL CENTRE Gràcies a la vostra confiança, Ocidiomes celebra un any més el nostre Summer Camp a MATA DE JONC (Palma). Situat a tan sols 10 minuts del centre de Palma, molt pròxim

Más detalles

EL BO SOCIAL, APROFITA L!

EL BO SOCIAL, APROFITA L! EL BO SOCIAL, APROFITA L! El Bo Social, aprofita l! Què és? Un descompte del 25% en la factura de l electricitat del preu del terme de potència (terme fix) i del consum. En cap cas dels lloguers o serveis

Más detalles

Centre Fòrum. Hospital del Mar. Serveis sociosanitaris i de salut mental, ara més a prop

Centre Fòrum. Hospital del Mar. Serveis sociosanitaris i de salut mental, ara més a prop Centre Fòrum Serveis sociosanitaris i de salut mental, ara més a prop Centre Fòrum Un important dispositiu sociosanitari i de salut mental per al barri Experiència del passat amb visió de futur L Institut

Más detalles

Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida

Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida El programa de turisme que combina esport, musica i gastronomia La Vall d Albaida 09.06.2014 Un total de 12 municipis de la comarca participaran en

Más detalles

CAMPS DE FORÇA CONSERVATIUS

CAMPS DE FORÇA CONSERVATIUS El treball fet per les forces del camp per a traslladar una partícula entre dos punts, no depèn del camí seguit, només depèn de la posició inicial i final. PROPIETATS: 1. El treball fet pel camp quan la

Más detalles

Poc a poc, amb els seus quadres va començar a guanyar molts diners i com que França li agradava molt, va decidir quedar-se una bona temporada, però

Poc a poc, amb els seus quadres va començar a guanyar molts diners i com que França li agradava molt, va decidir quedar-se una bona temporada, però PABLO PICASSO El passat dia 12 de Febrer, en comptes de fer classe de matemàtiques i de castellà, com cada dimecres, ens vam convertir en artistes per conèixer la vida i les obres de Pablo Picasso. Quan

Más detalles

PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ

PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ PROGRAMACIÓN CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ OFERTA FORMATIVA DICIEMBRE 2015 JUNIO 2016 OFERTA FORMATIVA DESEMBRE 2015 JUNY 2016 El plazo de inscripción de

Más detalles

Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA

Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA Judit Vilà QUI SOM Som una xarxa de trenta-nou escoles d arreu del nostre país, molt diverses però cohesionades totes per una història i per un

Más detalles

La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos.

La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos. CÀNNABIS MÒDUL II ACTIVITAT 1 Fitxa 1.1 15 anys La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos. La Agencia de Salud Pública de Cataluña

Más detalles

e 2 esplais al quadrat

e 2 esplais al quadrat e 2 esplais al quadrat excel lents pel què fem i per com ho fem Un projecte per fer un pas endavant en la qualitat i responsabilitat, tant social com mediambiental en els centres d esplai. IV Jornada de

Más detalles

La salut a Barcelona 2010

La salut a Barcelona 2010 La salut a Barcelona 2010 Informe de Salut Objectiu: Presentar l estat de salut de la població de Barcelona i els seus determinants l any 2010: Qui som: situació demogràfica i socioeconòmica Com vivim:

Más detalles

Activitat Cost Energètic

Activitat Cost Energètic Part 1. Article cost energètic. Contesta les preguntes següents: 1. Què hem de tenir en compte per saber què paguem per un PC? Para poder saber cuánto pagamos por un PC necesitamos saber dos cosas: cuánto

Más detalles

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015 Dades d identificació de la persona sol licitant / Datos de identificación de la persona solicitante Nom / Nombre Primer cognom / Primer apellido Segon cognom / Segundo apellido Tipus identificador / Tipo

Más detalles

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES Instruccions per a l alumnat dels cursos de formació professional per a l ocupació adreçats prioritàriament a treballadores es i treballadors desocupats (Reial decret 395/2007, de 23 de març, i Ordre TAS/718/2008,

Más detalles

José Luis Borrallo Molina

José Luis Borrallo Molina Domicilio: C/ Pérez Galdós, 1 CP. 21002 Huelva Teléfono: 652850950 Dni: 29052168V Email: joselborrallo@gmail.com FORMACIÓN ACADÉMICA GRADUADO EN FISIOTERAPIA POR LA UNIVERSIDAD EUROPEA DE MADRID Promoción

Más detalles

Barcelona, una escola oberta a tothom.

Barcelona, una escola oberta a tothom. Barcelona, una escola oberta a tothom. Benvolgudes famílies, Ens plau informar-vos que, durant aquests dies, els centres educatius sostinguts amb fons públics a la ciutat de Barcelona organitzen i desenvolupen

Más detalles

IES J. MIR CFGM GESTIÓ ADMINISTRATIVA EL PATRIMONI

IES J. MIR CFGM GESTIÓ ADMINISTRATIVA EL PATRIMONI EL PATRIMONI CONCEPTE: El Patrimoni és el conjunt de BÉNS, DRETS I OBLIGACIONS de l empresa. Tota empresa, per poder funcionar necessita una sèrie d elements que formen part del seu patrimoni, per exemple:

Más detalles

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES Camí DE SON CLADERA, 20-07009 Palma Tel. 971470774 Fax 971706062 e-mail: iesjuniperserra@educacio.caib.es Pàgina Web: http://www.iesjuniperserra.net/ ORIENTACIÓ

Más detalles

ESPECIALIDADES Y PRUEBAS COMPLEMENTARIAS DE DIAGNOSTICO

ESPECIALIDADES Y PRUEBAS COMPLEMENTARIAS DE DIAGNOSTICO ESPECIALIDADES Y PRUEBAS COMPLEMENTARIAS DE DIAGNOSTICO VISITE NUESTRA WEB: www.famedic.es Página 1 ACUPUNTURA CENTRE KINE S.L. PASSEIG DE RONDA, 164, ENT. 1 ALERGOLOGIA AVANTMEDIC SIN BARRERAS ARQUITECTONICAS

Más detalles

alberg albergue montsec-mur Guàrdia (Pallars Jussà) 93 430 16 06 www.peretarres.org/montsecmur FUNDACIÓ PERE TARRÉS

alberg albergue montsec-mur Guàrdia (Pallars Jussà) 93 430 16 06 www.peretarres.org/montsecmur FUNDACIÓ PERE TARRÉS montsec-mur alberg albergue Guàrdia (Pallars Jussà) 93 430 16 06 www.peretarres.org/montsecmur FUNDACIÓ PERE TARRÉS montsec-mur Situat a la comarca del Pallars Jussà, s ubica aquest alberg envoltat de

Más detalles

En la tranquilidad hay salud, como plenitud, dentro de uno. Facundo Farral

En la tranquilidad hay salud, como plenitud, dentro de uno. Facundo Farral La residencia En la tranquilidad hay salud, como plenitud, dentro de uno. Facundo Farral Residencia Fontpineda es un centro geriátrico enmarcado en el ámbito de las residencias y centros de día que da

Más detalles

VALORACIÓ D EXISTÈNCIES / EXPLICACIONS COMPLEMENTÀRIES DE LES DONADES A CLASSE.

VALORACIÓ D EXISTÈNCIES / EXPLICACIONS COMPLEMENTÀRIES DE LES DONADES A CLASSE. VALORACIÓ D EXISTÈNCIES / EXPLICACIONS COMPLEMENTÀRIES DE LES DONADES A CLASSE. Existeix una massa patrimonial a l actiu que s anomena Existències. Compren el valor de les mercaderies (i altres bens) que

Más detalles

Cales de Mallorca, situada en la costa de Manacor, está formada por Cala Antena, Cala Domingos Grans y Cala Domingos Petits.

Cales de Mallorca, situada en la costa de Manacor, está formada por Cala Antena, Cala Domingos Grans y Cala Domingos Petits. Cales de Mallorca, situada en la costa de Manacor, está formada por Cala Antena, Cala Domingos Grans y Cala Domingos Petits. Cales de Mallorca es un destino ideal para vacaciones familiares; dispone de

Más detalles

- 2014 Informe Novembre, 2014 Presentat a: 1 Raval de Jesús, 36. 1ª planta 43201 Reus T. 977 773 615 F. 977 342 405 www.gabinetceres.com INTRODUCCIÓ I ASPECTES METODOLÒGICS 3 CARACTERÍSTIQUES DEL PARTICIPANT

Más detalles

SABES QUE 2015 ES EL MEJOR MOMENTO PARA VENDER SALUD? Marketing & Ventas Marzo 2015

SABES QUE 2015 ES EL MEJOR MOMENTO PARA VENDER SALUD? Marketing & Ventas Marzo 2015 SABES QUE 2015 ES EL MEJOR MOMENTO PARA VENDER SALUD? Marketing & Ventas Marzo 2015 Nota metodológica Metodología: Precios obtenidos a través de las webs de las compañías o con clave de mediador, sin incluir

Más detalles

MEDICINA INTEGRATIVA FORMACIÓN CONTINUADA. CURSOS DE FORMACIÓ CONTINUA Pàgina 1

MEDICINA INTEGRATIVA FORMACIÓN CONTINUADA. CURSOS DE FORMACIÓ CONTINUA Pàgina 1 MEDICINA INTEGRATIVA FORMACIÓN CONTINUADA 2016 Pàgina 1 1. JUSTIFICACIÓN El desenvolupament íntegre de les persones comporta l'acceptació de l'ésser humà com a ésser sexuat. És per això que hem de considerar

Más detalles

Memoria de servicios

Memoria de servicios Memoria de servicios Fisiosalud - Alvarez Gómez S.C. C.I.F.: G-33.888.702 Nº Reg. San. 21/2850 C/ Alava 9 33210 Gijón 984 29 78 91 fsiosalud@fade.es www.fade.es/fisiosalud Mª Ángeles Álvarez Gómez Núm.

Más detalles

EQUIPAMIENTOS SOCIO- SANITARIOS SELECCIÓN DE OBRAS

EQUIPAMIENTOS SOCIO- SANITARIOS SELECCIÓN DE OBRAS EQUIPAMIENTOS SOCIO- SANITARIOS SELECCIÓN DE OBRAS OBRA: REFORMA Y AMPLIACIÓN DEL HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU DE MANRESA Promotor: Althaia Xarxa Assistencial de Manresa, Fundació Privada Dirección: Sr. Jaume

Más detalles

Conselleria de Sanitat Consellería de Sanidad

Conselleria de Sanitat Consellería de Sanidad Conselleria de Sanitat CORRECCIÓ d errades de l Orde 5/2013, de 3 de setembre, de la Conselleria de Sanitat, per la qual es regula el procediment d habilitació del personal dels vehicles de transport sanitari

Más detalles

820462 - MTEM - Tecnologia de Fabricació per Mecanitzat

820462 - MTEM - Tecnologia de Fabricació per Mecanitzat Unitat responsable: 820 - EUETIB - Escola Universitària d'enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona Unitat que imparteix: 712 - EM - Departament d'enginyeria Mecànica Curs: Titulació: 2015 GRAU EN ENGINYERIA

Más detalles

FEDERACIÓN DE EMPRESAS Y EMPRESARIOS DEL SECTOR INDUSTRIAL TELECOMUNICACIONES Y ELECTRÓNICA BOLETIN DIGITAL FESITEL Nº018 07/06/2010

FEDERACIÓN DE EMPRESAS Y EMPRESARIOS DEL SECTOR INDUSTRIAL TELECOMUNICACIONES Y ELECTRÓNICA BOLETIN DIGITAL FESITEL Nº018 07/06/2010 FEDERACIÓN DE EMPRESAS Y EMPRESARIOS DEL SECTOR INDUSTRIAL TELECOMUNICACIONES Y ELECTRÓNICA BOLETIN DIGITAL FESITEL Nº018 07/06/2010 PRESENTACIÓN DE FESITEL El día 3 de Junio de 2010, en la sede de la

Más detalles

Dijous, 13 de novembre de 2014 X JORNADES DE RECERCA EN SALUT MENTAL

Dijous, 13 de novembre de 2014 X JORNADES DE RECERCA EN SALUT MENTAL Dijous, 13 de novembre de 2014 X JORNADES DE RECERCA EN SALUT MENTAL Introducció Estimats companys/es i col.laboradors/es, el proper 13 de novembre de 2014 tindran lloc les X Jornades de Recerca en Salut

Más detalles

Mesures d estalvi d aigua

Mesures d estalvi d aigua Mesures d estalvi d aigua La falta de pluges en els darrers mesos ha fet baixar les reserves d aigua dels embassaments i dels aqüífers. Tots els municipis que rebem aigua potable de la xarxa Ter-Llobregat,

Más detalles

UN NOU DESENVOLUPAMENT EN EL PRÉSTEC INTERBIBLIOTECARI DEL CBUC

UN NOU DESENVOLUPAMENT EN EL PRÉSTEC INTERBIBLIOTECARI DEL CBUC UN NOU DESENVOLUPAMENT EN EL PRÉSTEC INTERBIBLIOTECARI DEL CBUC Jordi Serrano Muñoz, Biblioteca de la Universitat Oberta de Catalunya. jserrano@uoc.es Marta Tort Pascual, Consorci Biblioteques Universitàries

Más detalles

El procés d envelliment de les persones Laura Coll i Planas 29 de maig del 2015

El procés d envelliment de les persones Laura Coll i Planas 29 de maig del 2015 El procés d envelliment de les persones Laura Coll i Planas 29 de maig del 2015 Envelliment en l entorn laboral? http://whqlibdoc.who.int/hq/2002/who_nmh_nph_02.8.pdf Envelliment Actiu (OMS, 2002) Procés

Más detalles

Guia de recursos per a persones amb discapacitat de Sant Adrià de Besòs

Guia de recursos per a persones amb discapacitat de Sant Adrià de Besòs Guia de recursos per a persones amb discapacitat de Sant Adrià de Besòs INDEX Presentació Recursos i serveis 1. Serveis socials generals: Centres de serveis socials bàsics Serveis d ajuda a domicili 2.

Más detalles

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015 Beques Daniel Bravo per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica Bases convocatòria 2015 Objectiu Beneficiaris La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu presenta la convocatòria 2015 de les

Más detalles

Circular nº: 22.816. Nº código: 03.04.0

Circular nº: 22.816. Nº código: 03.04.0 Circular nº: 22.816 Nº código: 03.04.0 Referencia: Formación - La venta de servicios Comercio internacional Siguiendo con el PROGRAMA de FORMACIÓN CONTINUADA (PFC) creado por este Colegio, les detallamos

Más detalles

Interferències lingüístiques

Interferències lingüístiques Interferències lingüístiques L ús habitual de dues o més llengües pot provocar fàcilment interferències lingüístiques, és a dir, la substitució de la paraula adequada (per exemple, malaltia) per l equivalent

Más detalles

La solució natural per tornar a somriure. Implants dentals. Per estètica, per seguretat, la solució òptima per a tots.

La solució natural per tornar a somriure. Implants dentals. Per estètica, per seguretat, la solució òptima per a tots. Implants dentals La solució natural per tornar a somriure Per estètica, per seguretat, la solució òptima per a tots. Implant System Tornar a somriure. Sentir-se bé amb un mateix. Gaudir de la pròpia imatge.

Más detalles

EXPERIÈNCIES ASSISTENCIALS EN ORTOGERIATRIA A CATALUNYA UFISS DE GERIATRIA HOSPITAL DE SANTA MARIA LLEIDA

EXPERIÈNCIES ASSISTENCIALS EN ORTOGERIATRIA A CATALUNYA UFISS DE GERIATRIA HOSPITAL DE SANTA MARIA LLEIDA EXPERIÈNCIES ASSISTENCIALS EN ORTOGERIATRIA A CATALUNYA UFISS DE GERIATRIA HOSPITAL DE SANTA MARIA LLEIDA UFISS DE GERIATRIA 2006 Servicio de Geriatría del Hospital de Santa María 2007 Intervención de

Más detalles

Es important dir que, dos vectors, des del punt de vista matemàtic, són iguals quan els seus mòduls, sentits i direccions són equivalents.

Es important dir que, dos vectors, des del punt de vista matemàtic, són iguals quan els seus mòduls, sentits i direccions són equivalents. 1 CÀLCUL VECTORIAL Abans de començar a parlar de vectors i ficar-nos plenament en el seu estudi, hem de saber distingir els dos tipus de magnituds que defineixen la física: 1. Magnituds escalars: magnituds

Más detalles

RECULL DE PREMSA. Mobilitzacions pel reconeixement sanitari de la psicologia

RECULL DE PREMSA. Mobilitzacions pel reconeixement sanitari de la psicologia RECULL DE PREMSA Mobilitzacions pel reconeixement sanitari de la psicologia 11 de novembre de2010 Estel Carbó Vinaixa - Departament de Comunicació i Premsa Col legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC)

Más detalles

Pequeños instantes, grandes ilusiones

Pequeños instantes, grandes ilusiones OBSTETRICIA ECOGRAFÍA 3/4D Pequeños instantes, grandes ilusiones ecografía 3 4D / Salud de la mujer Dexeus ATENCIÓN INTEGRAL EN OBSTETRICIA, GINECOLOGÍA Y MEDICINA DE LA REPRODUCCIÓN Quieres conocer a

Más detalles

PLAZAS A SOLICITAR / PLACES A SOL LICITAR REGISTRO DE ENTRADA / REGISTRE D ENTRADA

PLAZAS A SOLICITAR / PLACES A SOL LICITAR REGISTRO DE ENTRADA / REGISTRE D ENTRADA SOLICITUD DEL PROGRAMA DE VACACIONES PARA MAYORES CASTELLÓN SÉNIOR DE LA PROVINCIA DE CASTELLÓN. SOL LICITUD DEL PROGRAMA DE VACANCES PER A MAJORS CASTELLÓN SÉNIOR DE LA PROVÍNCIA DE CASTELLÓ. PLAZAS A

Más detalles

COM FER UN BON CURRÍCULUM VITAE?. MODELS.

COM FER UN BON CURRÍCULUM VITAE?. MODELS. COM FER UN BON CURRÍCULUM VITAE?. MODELS. Portalexcellence Servei Municipal d Ocupació de Cerdanyola del Vallès www.portalexcellence.cat www.ocupacioiempresa.cerdanyola.cat CURRÍCULUM VITAE 1. DEFINICIÓ

Más detalles

Resum: ELS FISIOTERAPEUTES DE CATALUNYA

Resum: ELS FISIOTERAPEUTES DE CATALUNYA Introducción 4 Resum: ELS FISIOTERAPEUTES DE CATALUNYA PRESENT I FUTUR Josep A. Rodríguez, Josep Lluís C. Bosch, Anna Ramon Equip d Investigació de Professions i Organitzacions Dept. de Sociologia i Anàlisi

Más detalles

En marxa la nova edició del calendari solidari 'Bombers amb Causa'

En marxa la nova edició del calendari solidari 'Bombers amb Causa' En marxa la nova edició del calendari solidari 'Bombers amb Causa' Els diners que reculli serviran per finançar una beca d'investigació en malalties pediàtriques ACN ID 733238 Barcelona (ACN).- El conseller

Más detalles

PENJAR FOTOS A INTERNET PICASA

PENJAR FOTOS A INTERNET PICASA PENJAR FOTOS A INTERNET PICASA Penjar fotos a internet. (picasa) 1. INSTAL.LAR EL PROGRAMA PICASA Per descarregar el programa picasa heu d anar a: http://picasa.google.com/intl/ca/ Clicar on diu Baixa

Más detalles

Listado de mutuas y sus especialidades

Listado de mutuas y sus especialidades Listado de mutuas y sus especialidades Descripción ACTIVA MUTUA ADESLAS ECOGRAFIAS AEGON SALUD,S.A. AGRUPACIÓ MÚTUA MA ESTOMATOLOGIA MAPA TENSIO ARTERIAL TENSION ARTERIAL ALLIANZ TENSION ARTERIAL ANTARES

Más detalles