TAULA EXCM. AJUNTAMENT DE LA VILA DE SALLENT

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "TAULA EXCM. AJUNTAMENT DE LA VILA DE SALLENT"

Transcripción

1 PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PEL CONTRACTE D OBRES D EXECUCIÓ D ENDERROC D EDIFICI EXISTENT, PER A POSTERIOR CONSTRUCCIÓ D EDIFICI PER A VIVER D EMPRESES EL SALT AL CARRER COS, NÚM. 20. Projecte finançat en el marc del Programa Operatiu FEDER Catalunya TAULA 1) DADES GENÈRIQUES: 1.0) Poder adjudicador. 1.1) Definició de l'objecte i naturalesa del contracte. 1.2) Necessitat i idoneïtat del contracte. 1.3) Pressupost de licitació. 1.4) Valor estimat. 1.5) Aplicacions pressupostàries. 1.6) Termini d execució. 1.7) Tramitació de l expedient i procediment d adjudicació. 1.8) Import de les despeses de publicitat. 1.9) Documentació a presentar, forma i contingut de les proposicions. 1.10) Condicions mínimes i mitjans d'acreditació de la solvència econòmica i financera i professional o tècnica. 1.11) Criteris a tenir en compte en l adjudicació. 1.12) Criteris de preferència en cas d igualació de proposicions. 1.13) Termini de presentació de les proposicions 1.14) Lloc de presentació de les proposicions 1.15) Mesa de Contractació 1.16) Data d examen de la documentació acreditativa dels requisits de capacitat i solvència dels licitadors o candidats. 1.17) Obertura de les proposicions admeses. 1.18) Ampliació del termini per a l adjudicació mitjançant més d un criteri de valoració. 1.19) Variants. 1.20) Proposicions anormals o desproporcionades. 1.21) Garantia provisional. 1.22) Garantia definitiva. 1.23) Drets i obligacions de les parts. 1.24) Modificació del contracte. 1.25) Règim de pagament. 1.26) Revisió de preus. 1.27) Causes de resolució. 1.28) Penalitzacions. 1.29) Termini de recepció de les prestacions del contracte. 1.30) Termini de garantia del contracte. 1.31) Cessió.

2 1.32) Subcontractació. 1.33) Règim jurídic de la contractació. 1.34) Òrgan de contractació 1.35) Domicili a efectes de notificacions. 1.36) Presentació de documentació i constitució de la garantia definitiva pel licitador que hagi presentat l oferta més avantatjosa. 1.37) Formalització del contracte. 1.38) Obligacions laborals, socials, fiscals, de protecció de dades personals i mediambientals del contractista. 1.39) Assegurances. 2) DADES ESPECÍFIQUES: 2.1) Lloc de prestació dels treballs. 2.2) Programa de treball. 2.3) Protecció de dades de caràcter personal. 2.4) Interpretació del projecte, direcció de les obres i execució del contracte. 2.5) Despeses conseqüència d assaigs i anàlisi de materials i unitats d obra. 2.6) Pla de seguretat i salut. 2.7) Acta de comprovació de replanteig. 2.8) Inici d obres. 2.9) Gestió dels residus. 2.10) Altres obligacions del contractista. ANNEXES: A) Memòria justificativa del fraccionament de l obra. B) Resum del pressupost de l obra relatiu a l enderroc, en base al projecte aprovat. C) Resum del pressupost de l obra relatiu a les millores puntuables, en base al projecte aprovat.

3 1) DADES GENÈRIQUES: 1.0) Poder adjudicador Nom: Ajuntament de Sallent Adreça postal: Plaça de la Vila, Sallent Als efectes de donar compliment a l art. 64 del TRLCSP, la difusió dels tràmits que ho requereixen es realitzarà des del Perfil del Contractant de l Ajuntament de Sallent: www. Sallent.cat 1.1) Definició de l'objecte i naturalesa del contracte. a) És objecte del present Plec la contractació promoguda per l Ajuntament de Sallent, mitjançant procediment obert, consistent en les obres d execució de l enderroc d edifici existent per a la posterior construcció d edifici per a viver d empreses El Salt al carrer Cos, núm. 20, de conformitat amb el projecte tècnic aprovat definitivament per Ple del dia 14 de maig de b) Aquest contracte és de naturalesa administrativa, i es qualifica de contracte d obres d acord amb els articles 6 i 19 del TRLCSP D acord amb l article 6 del TRLCSP i l annex I de l esmentada norma, el Codi CPV que correspon és ) Necessitat i idoneïtat del contracte. Les necessitats administratives a satisfer, la idoneïtat de l objecte del contracte i la justificació del procediment i dels criteris d adjudicació / aspectes de negociació estan acreditats a l expedient. Es consideren documents contractuals, en qualsevol cas, la memòria, el pressupost de l obra, els plànols, el plec de condicions tècniques i el quadre de preus, així com el programa de treball quan, d acord amb el que preveu el Plec de Clàusules Administratives Generals, s incorpori al projecte. 1.3) Pressupost de licitació. El pressupost màxim de licitació de la contractació es fixa en la quantitat de ,73 (NORANTA-CINC MIL SEIXANTA-SET EUROS AMB SETANTA-TRES CÈNTIMS), IVA exclòs. Els licitadors hauran d igualar o disminuir en la seva oferta el pressupost de licitació, indicant l IVA a aplicar mitjançant partida independent. El pressupost comprèn la totalitat del contracte. L IVA que correspon aplicar és el tipus vigent del 21% i ascendeix a la quantitat de ,22 euros. El pressupost base de licitació és de ,73 (NORANTA-CINC MIL SEIXANTA-SET EUROS AMB SETANTA-TRES CÈNTIMS), IVA exclòs.

4 1.4) Valor estimat. El valor estimat del contracte, als efectes d allò que disposen l article 88 i concordants del TRLCSP 3/2011, de 14 de novembre, de contractes del sector públic, és de ,73 (NORANTA-CINC MIL SEIXANTA-SET EUROS AMB SETANTA-TRES CÈNTIMS), IVA exclòs. 1.5) Aplicacions pressupostàries. Per l exercici 2013, la despesa derivada d aquesta contractació, IVA inclòs, es farà efectiva amb càrrec a l aplicació pressupostària del vigent pressupost de l Ajuntament de Sallent. 1.6) Termini d execució. 1. El contracte tindrà un termini d execució total de un mes a comptar des de l endemà de l expedició de l acta de comprovació del replanteig. Si en relació a qualsevol termini total o parcial, el contractista incorregués en demora per causes a ell imputables, l Administració podrà optar, indistintament, en la forma i condicions establertes en l article 213 del TRLCSP per la resolució del contracte amb pèrdua de la garantia o per la imposició de les penalitats establertes a l article i apartats següents del TRLCSP, tal com defineix el punt d aquest Plec. 2. L acta de comprovació del replanteig s efectuarà el dia i hora que assenyalin els directors de l obra, data que no podrà ser superior a un mes des de la formalització del contracte, excepte supòsits excepcionals justificats. El retard en aixecar l Acta de comprovació del replanteig, imputable al contractista, pot ser sancionat, i si supera els dos mesos donarà lloc a la resolució del contracte, amb pèrdua de la garantia definitiva, i sense perjudici de les responsabilitats que se n puguin derivar. 3. El contractista ha de complir el termini total i final d execució de l obra, i els terminis parcials fixats en el Programa de treball. No és necessària la seva intimació per a que el contractista es consideri en demora. 4. La demora, o incompliment dels terminis d execució, pot ésser sancionat, sense perjudici de la facultat de l ens contractant de resoldre el contracte en qualsevol d ambdós casos, tal com defineix el punt d aquest Plec. 1.7) Tramitació de l expedient i procediment d adjudicació. La contractació, que es tramitarà de forma ordinària i no està subjecte a regulació harmonitzada, es durà a terme mitjançant:

5 Procediment obert i adjudicació mitjançant l aplicació de més d un criteri de valoració, en virtut d allò que estableixen els articles 157 i 171 del text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic (TRLCSP). 1.8) Import de les despeses de publicitat. L import de les despeses de publicitat en diaris oficials de la licitació de la present contractació anirà a càrrec de l adjudicatari del contracte. 1.9) Documentació a presentar, forma i contingut de les proposicions. L esmentada documentació haurà de presentar-se en qualsevol de les llengües cooficials de Catalunya, anar degudament signada pel licitador, ser original o degudament autenticada i haurà de presentar-se en 2 sobres, dins de cadascun dels quals s inclourà, en full apart, una relació numerada dels documents en ells inclosos, així com la pròpia documentació que es detalla a continuació: SOBRE NÚM. 1 Portarà la menció "Documentació administrativa per a la contractació de les obres d execució de l enderroc d edifici existent per a posterior construcció d edifici per a viver d empreses El Salt al carrer Cos, núm. 20, presentada per......" i haurà de contenir la documentació següent: Relació numerada de la documentació inclosa amb indicació de les següents dades identificatives: nom i cognoms de la persona de contacte i adreça postal i electrònica, número de telèfon i de fax del licitador. La documentació que acrediti la personalitat de l'empresari, mitjançant DNI o document que el substitueixi. Quan el licitador no actuï en nom propi o es tracti de societat o persona jurídica, a part del seu DNI haurà d aportar l escriptura de nomenament de càrrec social o bé el poder notarial per representar a la persona o entitat, i l'escriptura de constitució o d adaptació, si escau, de la societat o entitat i/o aquella en què consti el darrer objecte social vigent, en el que hauran d estar compreses les prestacions objecte del contracte. Així mateix, els actes i acords continguts en les escriptures abans assenyalades hauran d estar inscrits en el corresponent Registre quan l esmentada inscripció els sigui exigible. En el cas que no ho fos, la capacitat d obrar s acreditarà mitjançant l escriptura o document de constitució, estatuts o acte fundacional, inscrits, si s escau, en el corresponent registre oficial. Les empreses no espanyoles d Estats membres de la Unió Europea hauran d acreditar la seva capacitat d obrar, en els termes d allò que disposen els articles 58 i 72 TRLCSP, mitjançant la inscripció en els registres comercials o professionals que s estableixen a l annex I del Reglament General de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques, aprovat per Reial Decret 1098/2001, de 12 d octubre (endavant, RGLCAP).

6 La capacitat d obrar de la resta de les empreses estrangeres, s acreditarà de conformitat amb el que disposen els articles 55 i 72 TRLCSP. Declaració responsable d acord amb el model següent: "En/Na... amb NIF núm..., en nom propi, (o en representació de l empresa..., en qualitat de..., i segons escriptura pública autoritzada davant Notari..., en data... i amb número de protocol.../o document, CIF núm...., domiciliada a... carrer..., núm...), declara responsablement que les facultats de representació que ostenta són suficients i vigents (si s actua per representació); que reuneix totes i cadascuna de les condicions exigides i no incorre en cap de les prohibicions per contractar amb l Administració previstes als articles 54 a 84 TRLCSP; i que es troba al corrent del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social. De conformitat amb el que estableix l article de la TRLCSP, autoritzo a l Ajuntament de Sallent perquè pugui obtenir directament, davant de les Administracions competents, els certificats acreditatius del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social de l'empresa licitadora. Sí No Sol.licito,autoritzo i habilito expressament a l Ajuntament de Sallent a que pugui realitzar totes les comunicacions i notificacions a aquesta empresa en el procés de licitació i els posteriors tràmits d adjudicació, formalització, modificació, negociació,execució i extinció normal o anormal del present contracte, ultra els demés mitjans admesos en dret, en la bústia electrònica següent: @ (Lloc, data i signatura del licitador)." Acreditació de la solvència financera i econòmica del licitador en els termes de la clàusula 1.10) del present Plec. Acreditació de la solvència professional o tècnica del licitador en els termes de la clàusula 1.10) del present Plec i/o de l habilitació empresarial o professional que sigui exigible, si escau, en els termes de l article 54.2 de la TRLCSP. Certificat de la classificació i declaració responsable de vigència, si escau. Certificat de la inscripció en el Registre d empreses Acreditades de la Comunitat Autònoma on radiqui el domicili social de l empresa, d acord amb el que disposa l article 4 de la Llei 32/2006, de 18 d octubre, reguladora de la subcontractació al sector de la construcció. Declaració responsable, signada pel representant de l empresa, en què assegura que disposa de recursos humans, en el seu nivell directiu i productiu, que compten amb la formació necessària en prevenció de riscos laborals, així com d una organització

7 preventiva adequada a la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de Prevenció de Riscos Laborals. Declaració responsable de vigència de les circumstàncies que donaren lloc a la declaració, per part de l Administració Tributària, d exempció d IVA, si escau. Declaració responsable de reunir algun/s dels criteris de preferència en cas d igualació en la puntuació de les ofertes, especificats en la clàusula 1.12) d aquests plecs, si escau. (*) número de treballadors discapacitats superior al 2% del total de la plantilla / empresa d inserció sociolaboral / organització de comerç just /empresa que disposa de pla d igualtat de dones i homes. Declaració responsable de sotmetiment a la jurisdicció dels Jutjats i Tribunals espanyols, cas de tractar-se d empreses estrangeres. En el supòsit que formulin ofertes empreses vinculades, aquestes hauran de presentar una declaració manifestant aquesta circumstància en els termes establerts en l article 42 del Codi de Comerç. En el supòsit que els licitadors tinguin intenció de concórrer en unió temporal, hauran de presentar una declaració manifestant aquest extrem amb indicació dels noms i circumstancies dels integrants i la participació de cadascun, així com l assumpció del compromís de constituir-se formalment en unió temporal en cas de resultar adjudicataris i la indicació expressa del representant únic a efectes d interlocució amb l Administració 1. Aquelles empreses que estiguin inscrites al Registre de Licitadors de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i/o de l Administració General de l Estat, restaran eximides de presentar la documentació referida, a excepció de la garantia provisional i de la solvència financera i econòmica i professional o tècnica específica, si s escau, si no consta en el Registre de Licitadors, sempre i quan aportin la diligència d inscripció, la vigència màxima de la qual no hagi caducat; així com la declaració responsable que les circumstàncies reflectides a la diligència d inscripció no han experimentat cap variació. 1 Cal tenir en compte que l article 63 TRLCSP permet al licitador fer ús de mitjans de solvència de tercers sempre que demostri l efectiva disposició d aquests mitjans.

8 ADVERTÈNCIA La documentació que conté el sobre precedent (1) no pot incloure cap informació que permeti conèixer el contingut del sobre 2 relatiu a la proposició econòmica i demés criteris avaluables de forma automàtica. L incompliment d aquesta obligació implica l exclusió de la licitació. SOBRE NÚM. 2 Portarà la menció Proposició econòmica i documentació tècnica relativa als criteris avaluables de forma automàtica per a la contractació de les obres d execució de l enderroc d edifici existent per a posterior construcció d edifici per a viver d empreses El Salt al carrer Cos, núm. 20, presentada per......" i haurà de contenir la documentació següent: La proposició econòmica, que haurà d ajustar-se al model següent: "En/Na... amb NIF núm...., en nom propi, (o en representació de l empresa..., CIF núm...., domiciliada a... carrer..., núm....), assabentat/da de les condicions exigides per optar a la contractació relativa a l execució de les obres d enderroc d edifici existent per a posterior construcció d edifici per a viver d empreses El Salt al carrer Cos, núm. 20, es compromet a portar-la a terme amb subjecció al Projecte i al Plec de Clàusules Administratives Particulars, que accepta íntegrament, per la quantitat de... euros, IVA exclòs. (La quantitat haurà d'expressar-se en lletres i xifres). L import de l IVA, al... %., és de.... (Lloc, data i signatura del licitador)." Documentació tècnica relativa als criteris d adjudicació avaluables de forma automàtica a tenir en compte, de conformitat amb la clàusula 1.11) del present Plec. Aquesta documentació es presentarà, dins el termini establert, a l Ajuntament de Sallent, a la plaça de la Vila 1 de Sallent (08650), sallent@sallent.cat, (tel.), (fax), de dilluns a divendres laborables, de 7:30 hores a 14:15 hores i dimarts de 16:00 hores a 19:30 hores (excepte mesos d estiu), podent ésser també enviada per correu. En aquest cas, cal complir amb les condicions establertes al punt 1.14 d aquest Plec.

9 1.10) Condicions mínimes i mitjans d acreditació de la solvència econòmica i financera i professional o tècnica. Solvència econòmica i financera: Atès que per raó de la quantia no resulta exigible la classificació del contractista, la solvència econòmica i financera del empresari podrà acreditar-se per un o varis dels mitjans següents: a).- Declaracions apropiades d entitats financeres o, en el seu cas, justificant de l existència d una assegurança d indemnització per riscos professionals. b).- Els comptes anuals presentats en el Registre Mercantil o en el Registre Oficial que correspongui. Els empresaris no obligats a presentar els comptes en els Registres Oficials podran aportar, com mitjà alternatiu d acreditació, els llibres de comptabilitat degudament legalitzats. c).- Declaració sobre el volum global de negocis i, en el seu cas, sobre el volum de negocis en l àmbit d activitats corresponent a l objecte del contracte, referit com a màxim als últims tres exercicis disponibles en funció de la data de creació o d inici de les activitats del empresari, en la mesura en que es disposi de les referències d aquest volum de negocis. No obstant l anterior, si l empresa disposa de la classificació prevista en l apartat següent, la presentació d aquesta substituirà la documentació esmentada anteriorment. Solvència tècnica i professional: Atès que per raó de la quantia no resulta exigible la classificació del contractista, la solvència tècnica del empresari serà acreditada per els mitjans següents: a).- Relació de les obres d enderroc proporcionals i similars a l objecte d aquesta licitació, executades en el curs del últims cinc anys, avalades per certificats de bona execució per les obres més importants. Aquests certificats indicaran l import, les dates i el lloc d execució de les obres, les quals hauran de ser de característiques similars al d aquesta licitació. Es precisarà si s han realitzat segons les regles per les que es regeix la professió i es van portar normalment a bon termini; en el seu cas, aquests certificats seran comunicats directament al departament de contractació per l autoritat competent. b).- Declaració indicant els tècnics o les unitats tècniques, estiguin o no integrades en l empresa, dels que aquesta disposi per la execució de les obres, especialment

10 els responsables del control de qualitat, acompanyada dels documents acreditatius corresponents. c).- Títols acadèmics i professionals del empresari i dels directius de la empresa i, en particular, del responsable o responsables de les obres (delegat o director d obra), que aquest últim ha de tenir la titulació mínima d arquitecte tècnic o aparellador, amb experiència acreditada en obres similars a les que són objecte d aquest contracte. No obstant l anterior, si l empresa disposa de la classificació que s indica següent, la presentació d aquesta substituirà la documentació esmentada anteriorment: Grup C, subgrup 1, categoria d. També s haurà d indicar, si s escau, de la part del contracte que l empresari tingui la voluntat de subcontractar, de conformitat amb la clàusula 1.32) d aquests plecs. L empresa s ha de comprometre, mitjançant declaració responsable, de dedicar o adscriure a l execució del contracte els mitjans personals o materials suficients per a satisfer-lo correctament. Aquest compromís s integrarà en el contracte, essent obligacions essencials del contracte als efectes previstos a l article 223.g) TRLCSP. Especificant els noms i qualificacions professionals del personal responsable destinat a l execució del contracte, de conformitat amb l article 64.1 TRLCSP. 1.11) Criteris a tenir en compte en l adjudicació. Els criteris a tenir en compte a l hora de considerar quina és la proposició econòmicament més avantatjosa seran, de forma decreixent, els que tot seguit s indiquen, d acord amb la ponderació que es detalla per a cadascun d ells: Criteris avaluables de forma automàtica (100 %). 1 Oferta econòmica... fins a 75 punts S assignaran 0 punts a les ofertes iguals al pressupost de licitació i la màxima puntuació a l oferta més baixa, puntuant la resta d ofertes de manera directament i aritmèticament proporcional. Es consideraran ofertes anormals o desproporcionades segons s especifica al punt 1.20) d aquest Plec. 2 Millores enderroc... fins a 20 punts Es valoraran les següents millores, previstes en el projecte, i corresponents en incloure millores en l edificació, segons les característiques tècniques, descrites al projecte d execució i segons annex C d aquest Plec (no s admeten ofertes fraccionades de cadascuna de les millores) :

11 a) Millora materials reciclats. Teules (5 punts), PEC segons projecte i annex C d aquest Plec. Desmuntatge de teules amb mitjans manuals i aplec per a posterior aprofitament, segons especificacions tècniques del projecte. b) Millora materials reciclats. Pedra (15 punts), PEC segons projecte i annex C d aquest Plec. Triatge de pedra per a reciclar-la a l obra, i aplec per a posterior aprofitament, segons especificacions tècniques del projecte. 3 Increment del termini de la garantia definitiva... fins a 5 punts S assignaran 0 punts a les ofertes que no presentin increment del termini de la garantia definitiva fixat en aquests plecs i la màxima puntuació a les que ofereixin 5 anys d ampliació del termini, puntuant la resta d ofertes de manera directament i aritmèticament proporcional. Els membres que integren la mesa de contractació actuaran de conformitat amb els principis d imparcialitat, independència i objectivitat, sense que, en cap cas, ni per compte propi ni a través d entitats o particulars, puguin intervenir en aquest procés de contractació com a licitadors. En qualsevol cas, la impossibilitat d intervenció abastarà les persones jurídiques en què aquells o els seus cònjuges, convivents i/o descendents sobre els que tinguin representació legal ostentin una participació en el seu capital superior al 10% i/o en siguin administradors. En tot cas, l Ajuntament es reserva la facultat d adjudicar el contracte a qui reuneixi, al seu entendre, les condicions econòmicament més avantatjoses d acord amb els criteris assenyalats o a declarar-lo desert en els termes d allò que disposa l article LCSP. 1.12) Criteris de preferència en cas d igualació de proposicions. En cas d igualació de proposicions més avantatjoses des del punt de vista dels criteris objectius d adjudicació, s adjudicarà el contracte a la proposició que resulti d aplicar els criteris de preferència que s indiquen a la Disposició Addicional Quarta del TRLCSP i els altres que es detallen segons l ordre de prelació, subsidiari del que puguin preveure les Clàusules Particulars, següent: -1er) A favor de les proposicions presentades per empreses públiques o privades que en el moment d acreditar la seva solvència tècnica tinguin en la seva plantilla un número de treballadors amb discapacitats superior al 2% i en funció del percentatge. -2on) A favor de les proposicions d empreses dedicades específicament a la promoció i inserció laboral de persones en situació d exclusió social, segons els criteris i requisits establerts al TRLCSP. -3er) A favor de les proposicions d empreses sense ànim de lucre, en els supòsits i d acord amb els criteris i requisits establerts al TRLCSP. -4rt) A favor de les proposicions presentades per les empreses que, en el moment d acreditar la seva solvència tècnica o professional, compleixin les directrius i mesures

12 que es determinin tendents a promoure la igualtat efectiva entre dones i homes en el mercat de treball, d acord amb la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes. -5è) A favor de la proposició que contingui l oferta econòmica més baixa. -6è) En cas de seguir persistint l empat després d aplicar tots els criteris precedents, es decidirà l adjudicació, entre elles, per sorteig. 1.13) Termini de presentació de les proposicions. Les empreses disposaran d un termini de 26 dies naturals per a la presentació de les proposicions, el termini comptarà a partir de l endemà de la publicació de l anunci de licitació en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOP). En cas de que l últim dia del termini de presentació caigués en dia festiu o dissabte, el termini s allargarà fins el primer dia laborable següent. 1.14) Lloc de presentació de les proposicions. La documentació per prendre part en aquesta contractació es presentarà dins el termini que s estableixi aquest Plec, a l Ajuntament de Sallent, a la plaça de la Vila 1 de Sallent (08650), sallent@sallent.cat, (tel.), (fax), de dilluns a divendres laborables, de 7:30 hores a 14:15 hores i dimarts de 16:00 hores a 19:30 hores (excepte mesos d estiu), podent ésser també enviada per correu. En aquest cas, la documentació s haurà de lliurar abans de 14:15 hores a l Oficina de Correus i dins del termini màxim establert a l anunci corresponent, havent-se d anunciar la seva tramesa mitjançant tèlex, telegrama o fax a l Ajuntament el mateix dia de la seva presentació, sense ultrapassar, en aquest darrer cas, el termini esmentat per a la presentació de les proposicions. Transcorreguts cinc dies naturals des de la data esmentada sense haverse rebut la documentació, aquesta no serà admesa en cap cas. Una vegada lliurada o tramesa la documentació no pot ser retirada, llevat que la retirada de la proposició sigui justificada. Acabat el termini de recepció, el cap de l oficina receptora ha d expedir una certificació relacionada de la documentació rebuda o de l absència de licitadors, si s escau, la qual juntament amb aquella han de remetre a la secretaria de la mesa de contractació. Si s ha anunciat la tramesa per correu, tant aviat com sigui rebuda i, en tot cas, transcorregut el termini de 5 dies naturals que s hi indica, el cap de l oficina receptora ha d expedir una certificació de la documentació rebuda per remetre-la igualment, a la secretaria de la mesa de contractació. 1.15) Mesa de contractació. La Mesa de contractació estarà integrada per: President, Alcalde Vocal, Regidor d Hisenda Vocal, Regidor/a de l oposició Vocal, Arquitecte Municipal Vocal, Enginyer Municipal

13 Vocal, Cap de Serveis econòmics Vocal, Secretari de la Corporació Secretari de la mesa de contractació, funcionari o, en el seu defecte, un altre tipus de personal dependent del òrgan de contractació, amb veu i sense vot. 1.16) Data d examen de la documentació acreditativa dels requisits de capacitat i solvència dels licitadors o candidats. La mesa de contractació es constituirà el dia hàbil següent al de l expiració del termini de presentació, a les 9 hores, a la sala de sessions de l Ajuntament de Sallent. No obstant això, si s ha anunciat a l òrgan de contractació la remissió de l oferta per correu, mitjançant telegrama o fax rebut dins del termini de presentació de proposicions, l obertura de proposicions es verificarà el sisè dia hàbil següent a l expiració d aquest termini. En cas de que la data de constitució caigués en dia festiu o dissabte, es constituirà el primer dia laborable següent. La mesa de contractació obrirà els sobres numero 1 que les empreses licitadores haguessin presentat i estudiarà la documentació referent a la capacitat i solvència dels licitadors d acord amb aquests plecs. Si la mesa de contractació observa defectes o omissions esmenables en la documentació presentada, es comunicarà per fax i correu electrònic, el mateix dia d acord amb les dades de contacte a efectes de notificacions que constin en les pliques, per a que en el termini de tres dies hàbils, els licitadors corregeixin o esmenin davant de la mateixa mesa de contractació. 1.17) Obertura de les proposicions admeses. La mesa de contractació es reunirà el sisè dia hàbil següent al dia d obertura del sobre número 1 a les 13:00h en acte públic. En cas de que aquest caigués en dia festiu o dissabte, es constituirà el primer dia laborable següent. En el cas que s haguessin fet requeriments per a l esmena de defectes o omissions, en primer lloc valoraran si la documentació presentada per les empreses s adeqüen als requisits de capacitat i solvència exigits en els plecs. Un cop admeses les proposicions, la mesa de contractació obrirà el sobre de l oferta tècnica i econòmica, relativa als criteris avaluables de forma automàtica, sobre número 2, ofertes que la mesa de contractació procedirà en avaluar. Un cop sumats els punts de totes les ofertes tècniques i econòmiques, la Mesa de contractació proposarà a l òrgan de contractació una classificació, per ordre decreixent, de les proposicions presentades. 1.18) Ampliació del termini per a l adjudicació amb més d un criteri de valoració. En tractar-se d un procediment amb més d un criteri de valoració, l adjudicació es realitzarà dins el termini màxim de 2 mesos a comptar des de la data d obertura de les ofertes rebudes, d acord amb la justificació que consta a l expedient.

14 1.19) Variants. Els licitadors no podran presentar variants en les seves ofertes. 1.20) Proposicions anormals o desproporcionades. Per determinar que una proposició no pot ser complerta per ser anormal o desproporcionada, es considerarà: Podrà trobar-se una oferta incursa en valor anormal o desproporcionat, als efectes del que disposa l article del TRLCSP, quan la oferta econòmica presentada estigui per sota en més d un 15% de la mitjana aritmètica de totes les ofertes econòmiques presentades per les empreses licitadores. En el supòsit que alguna de les ofertes econòmiques pugui ser considerada anormal o desproporcionada, la Mesa de contractació sol licitarà a l empresa licitadora, mitjançant comunicació a l adreça de correu electrònic del seu representant, les precisions que consideri oportunes sobre l oferta econòmica i les pertinents justificacions. L empresa licitadora tindrà un termini màxim de dos dies hàbils, a comptar des de la data de recepció de la sol licitud, per presentar les justificacions per escrit. Transcorregut aquest termini si la Mesa de contractació no rep les justificacions es considerarà que la proposició no podrà ser complerta i, per tant, l empresa licitadora quedarà exclosa del procediment. Si, pel contrari, es reben en el termini esmentat les justificacions, la Mesa de contractació haurà de decidir, o bé l acceptació de l oferta, perquè es pugui tenir en compte a tots els efectes per resoldre l adjudicació del contracte, o bé el seu rebuig. Admeses, en el seu cas, les justificacions per la Mesa de contractació, s han d avaluar les ofertes de totes les empreses licitadores admeses d acord amb els criteris inicials establerts per determinar l oferta econòmicament més avantatjosa. Tot això, d acord amb el procediment establert a l art i del TRLCSP. 1.21) Garantia provisional. No s exigeix la constitució de garantia provisional, de conformitat amb allò que disposa l article 103 TRLCSP. 1.22) Garantia definitiva. La garantia definitiva a constituir pel licitador que hagi presentat l oferta més avantatjosa serà la corresponent al 5% de l import d adjudicació, IVA exclòs.

15 1.23) Drets i obligacions de les parts. Els drets i les obligacions de les parts seran, a més dels indicats a les clàusules de les dades específiques del contracte, aquells que resultin de la documentació contractual i la normativa aplicable i, en particular, els següents: - L Ajuntament de Sallent s obliga a executar el contracte d acord amb aquest plec de clàusules. - L adjudicatari s obliga a dur a terme el compliment del contracte en els termes fixats en el plec de prescripcions tècniques i condicions administratives que el regulen, amb subjecció a la normativa administrativa i privada que li sigui aplicable. - L adjudicatari està obligat estar al corrent, en tot moment, de totes les obligacions en matèria fiscal, laboral i d assegurances socials, seguretat i higiene en el treball i, en general, d aquelles que li corresponguin com a empresa o industrial. L adjudicatari serà responsable de totes les obligacions i prestacions que la legislació laboral estableix per al personal que dugui a terme la prestació del contracte, d acord amb les disposicions dels convenis i les ordenances de treball que hi siguin aplicables. L empresa adjudicatària haurà d haver realitzat l avaluació de riscos del seu personal. En totes les activitats i operacions es complirà amb la totalitat de la normativa vigent en matèria de seguretat i salut en el treball i qualsevol altra normativa vinculada amb l objecte del contracte. L adjudicatari està obligat a disposar de tots els mitjans tècnics, humans i materials, que siguin necessaris per tal de realitzar les obligacions esmentades, sense que pugui pretextar, sota cap circumstància, la manca de mitjans per justificar un incompliment i sense que tingui dret a incrementar cap partida de l oferta econòmica presentada. El contractista és responsable del treball realitzat pels seus col laboradors, executarà el contracte a risc i ventura seu i estarà obligat a indemnitzar de tots els danys i perjudicis que es causin a tercers com a conseqüència de les operacions que requereixi l'execució del contracte. El contractista és responsable de la qualitat tècnica dels treballs i prestacions que desenvolupi i de les conseqüències que es puguin produir per a l'ajuntament de Sallent, o per a tercers, de les omissions, errors, mètodes inadequats o conclusions incorrectes en l'execució del contracte. El contractista haurà de mantenir els estàndards de qualitat i les prestacions equivalents als criteris econòmics que van servir de base per a l'adjudicació del contracte, i el personal que adscrigui a la prestació del servei haurà d'observar els nivells mínims de comportament i les regles de decòrum adients a la prestació contractada. Quan alguna de les persones no

16 observi aquests nivells i regles, la Corporació informarà al contractista i aquell haurà de substituir-la en el termini més breu possible. El contractista haurà de disposar de personal suplent amb la formació i l'experiència suficients per poder substituir les persones que prestin els serveis objecte del contracte en supòsits de vacances, absències i/o malalties. 1.24) Modificació del contracte. El contracte només es podrà modificar en els casos previstos als articles 105, 106, 107 i 108 del TRLCSP. 1.25) Règim de pagament. La direcció facultativa de l obra expedirà al final de l obra la certificació d obra als efectes de pagament, el qual es realitzarà dins del termini legalment establert, sense perjudici que se li pugui exigir la presentació dels TC1 i TC2 del personal destinat a l execució del contracte, als efectes de comprovar que es troba al corrent del compliment de les seves obligacions amb la Seguretat Social i especialment dels llocs de treball de nova ocupació compromesos en l oferta. En el cas que en qualsevol de les certificacions de l obra aparegui un excés o una modificació de la mateixa no es considerarà vàlida en el règim de pagament d aquest contracte si no ha estat prèviament consensuada i justificada de forma separada per la direcció facultativa de l obra. 1.26) Revisió de preus. L adjudicatari no té dret a revisió de preus, ateses les característiques d aquest contracte. 1.27) Causes de resolució. Són causes de resolució del contracte, a més de les previstes als articles 223 i 237 de la TRLCSP, les següents: El fet d incórrer el contractista en qualsevol de les causes de prohibició per contractar amb l Administració Pública estipulades a l article 60 de la TRLCSP o als presents plecs durant l execució del contracte, quan a criteri de l Ajuntament de Sallent puguin derivar-se perjudicis per a l interès públic. L incompliment de qualsevol obligació contractual, sens perjudici d allò que disposa la clàusula següent, referida a les penalitzacions. La no presentació, per part del contractista, del Pla de seguretat i salut en el Treball dins del termini establert en la clàusula 2.7) d aquest Plec; així com la no realització de les esmenes que, per raó de defectes u omissions se li facin avinents dins del termini que estableix la mateixa clàusula.

17 1.28) Penalitzacions. En els supòsits d incompliment de les obligacions assumides pel contractista, l Ajuntament podrà constrènyer al compliment del contracte, amb imposició de sancions, o acordar-ne la resolució. L incompliment o compliment defectuós de les obligacions contractuals donarà lloc a la imposició de sancions. Són faltes molt greus: L incompliment del termini d inici de l execució de les prestacions. L incompliment de l execució parcial de les prestacions definides en el contracte que produeixi un perjudici molt greu. La paralització total i absoluta de l execució de les prestacions objecte d aquest contracte imputable al contractista. La resistència als requeriments fets per l Administració, o la seva inobservança, quan produeixi un perjudici molt greu a l execució del contracte. La utilització de sistemes de treball, elements, materials, màquines o personal diferents als previstos en els plecs i en les ofertes del contractista, o quan produeixi un perjudici molt greu a l execució del contracte. El falsejament de les prestacions consignades pel contractista en el document cobratori. L incompliment molt greu de les obligacions derivades de la normativa general sobre prevenció de riscos laborals i, en especial, de les del pla de seguretat i salut en les prestacions. L incompliment molt greu de les prescripcions relatives a la subcontractació, si escau. La reincidència en la comissió de faltes greus. Les modificacions en la relació de persones destinades a l execució del contracte, així com de les seves circumstàncies contractuals, que no es comuniquin al responsable del contracte, per a donar compte a l òrgan de contractació o per a l autorització prèvia de l òrgan de contractació. Són faltes greus: La resistència als requeriments fets per l Administració, o la seva inobservança. L incompliment de l execució parcial de les prestacions definides en el contracte que no constitueixi falta molt greu.

18 La utilització de sistemes de treball, elements, materials, màquines o personal diferents als previstos en el projecte, en els plecs i en les ofertes del contractista, si escau. La inobservança de requisits d ordre formal establerts en el present plec i en les disposicions d aplicació per a l execució del contracte. L incompliment de les prescripcions municipals sobre comunicació de les prestacions. L incompliment, que no constitueixi falta molt greu, de les obligacions derivades de la normativa general sobre prevenció de riscos laborals i, en especial, de les del pla de seguretat i salut en les prestacions. Fer un ús indegut dels béns municipals i el seu equipament durant l execució del contracte. L incompliment de les obligacions que tot seguit es relacionen es consideraran faltes greus sancionables d acord amb el disposat en el present Plec: Facilitar tota la informació que requereixi l Ajuntament, en ordre a la identificació de la plantilla i responsables de cada treball. Documentar i uniformitzar al personal adscrit al servei. Prendre les mesures necessàries per tal d evitar qualsevol tipus d accidents. Presentar una relació nominal on constin les altes o baixes de personal, durant els cinc primers dies de cada mes. Presentar mensualment còpia dels fulls de cotització a la Seguretat Social, i trimestralment la liquidació de retencions de l IRPF a Hisenda, degudament segellades. Comunicar immediatament tota resolució administrativa o judicial que afecti al personal depenent de l adjudicatari. La reincidència en la comissió de faltes lleus. Són faltes lleus: L incompliment de l execució parcial de les prestacions definides en el contracte que no constitueixi falta greu. Qualssevol altres que afectin obligacions de caràcter formal o documental exigides en la normativa de prevenció de riscos laborals i que no estiguin tipificades com a greus o molt greus. Independentment del rescabalament per danys i perjudicis, en cas d incompliment que no produeixi resolució del contracte, l Ajuntament podrà aplicar les sancions següents, graduades en atenció al grau de perjudici, perillositat i/o reiteració:

19 Faltes molt greus: multa de fins a un 10 % del preu del contracte. En cas de reiteració, s acordarà la incautació de la garantia definitiva. Faltes greus: multa de fins a un 5 % del preu del contracte. Faltes lleus: multa de fins a un 1 % del preu del contracte. En la tramitació de l expedient, es donarà audiència al contractista perquè pugui formular al legacions, i l òrgan de contractació resoldrà. Les sancions es faran efectives mitjançant la deducció de les quantitats que, en concepte de pagament total o parcial, s haguessin d abonar al contractista, o sobre la garantia, conforme a l article TRLCSP. 1.29) Termini de recepció de les prestacions del contracte. No s estableix termini especial de recepció i regirà el termini general d un mes a comptar des del lliurament o la realització de l objecte del contracte. 1.30) Termini de garantia del contracte. Pel que fa a la recepció de les obres, s estarà al que disposa l article 235 TRLCSP. En el moment de la recepció de les obres es comprovarà, en particular, el compliment pel contractista de les següents obligacions: 1. Neteja final de les obres, havent el contractista de restituir a la seva situació inicial les zones afectades per les obres i no ocupades per aquestes. 2. El compliment no defectuós del contracte. 3. El compliment dels criteris d adjudicació. 4. El compliment de les condicions d execució. 5. El compliment de la clàusula 1.32 d aquests plecs en matèria de subcontractació. El termini de garantia serà d un any a comptar des de l endemà de l expedició de la certificació final d obres. Transcorregut aquest termini sense objeccions per part de l Ajuntament s acordarà la devolució de la garantia definitiva. Si l obra es malmet amb posterioritat a l expiració del termini de garantia per vicis ocults de la construcció, a causa de l incompliment del contracte per part del contractista, aquest respondrà dels danys i perjudicis que es manifestin durant un termini de 15 anys des de la recepció. Transcorregut aquest termini, sense que s hagi manifestat cap dany o perjudici, quedarà totalment extingida la responsabilitat del contractista.

20 1.31) Cessió. El contractista solament podrà cedir vàlidament els drets i obligacions que neixin del contracte, mitjançant l autorització prèvia i expressa de l Ajuntament de Sallent, i de conformitat amb els requisits assenyalats a l article 226 de la TRLCSP. 1.32) Subcontractació. Excepcionalment i en base a les raons tècniques que consten a l expedient, el contractista podrà subcontractar vàlidament la realització del contracte, fins a un màxim del 40 % de l import d adjudicació, segons l art. 227.e del TRLCSP, mitjançant comunicació prèvia i per escrit a l Ajuntament de Sallent del subcontracte a celebrar, i de conformitat amb els requisits assenyalats a l article 227 de la TRLCSP així com les previsions de la Llei 32/2006, de 18 d octubre, reguladora de la subcontractació en el sector de la construcció. El contractista haurà d obtenir un Llibre de subcontractació habilitat per l autoritat laboral abans de l inici de l obra. En aquest Llibre el Cap d obra o la persona designada expressament per l empresa contractista, haurà de reflectir les subcontractacions realitzades en l obra. Anotada la subcontractació en el Llibre, el Cap d obra haurà de comunicar-la al coordinador de seguretat i salut d acord amb el que es preveu en els articles 13 i següents del Reial Decret 1109/2007, de 24 d agost, pel qual es desenvolupa la Llei 32/2006, de 18 d octubre, reguladora de la subcontractació en el sector de la construcció. 1.33) Règim jurídic de la contractació. Aquesta licitació es regeix per aquest plec de clàusules administratives particulars, el projecte d obres aprovat, pel plec de clàusules administratives generals de l Ajuntament de Sallent, en tot allò que no contradigui al Reial decret legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel qual s aprova el Text refós de la Llei de contractes del sector públic (TRLCSP), pel propi Reial decret legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, i en allò que no estigui derogat per aquesta Llei, pel Reglament general de la Llei de contractes de les administracions públiques, aprovat per Reial decret 1098/2001, de 12 d octubre. També l hi és d aplicació el Reial decret 817/2009, de 8 de maig, pel qual es desplega parcialment la Llei 30/2007, de 30 d octubre, de contractes del sector públic. Aquest plec està emparat pel plec de clàusules generals, per tant no s haurà d exposar al públic d acord amb l article 277 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d abril, pel qual s aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya. 1.34) Òrgan de contractació. L òrgan de contractació és la Junta de govern Local de l Ajuntament de Sallent, en base a la disposició addicional segona del RDL 3/2011 i competències delegades a aquest òrgan.

21 1.35) Domicili a efectes de notificacions. Tret de manifestació en contrari per part del contractista, formalitzada per escrit de forma fefaent o bé mitjançant compareixença, el domicili del contractista per tal d efectuar tota mena de notificacions i tràmits en relació amb l expedient de la present contractació serà el que figuri en el contracte corresponent i la bústia de correu electrònic designada en el model inclòs en el sobre ) Presentació de documentació i constitució de la garantia definitiva pel licitador que hagi presentat l oferta més avantatjosa. De conformitat amb l article TRLCSP, el licitador, que hagi presentat l oferta més avantatjosa, haurà d aportar a l òrgan contractació, en el termini de deu dies hàbils, a comptar des de l endemà de la notificació del requeriment efectuat pel secretari/ària de l òrgan de contractació: 1. Constitució de la garantia definitiva per un import del 5% del import d adjudicació, IVA exclòs. 2. Documentació que acrediti l àmbit territorial del Impost d Activitats Econòmiques de l empresa, (si fos d àmbit local, s haurà de donar d alta a Sallent). 3. La documentació acreditativa de les empreses subcontractades de que gaudeixen de la solvència tècnica necessària per a executar la part del contracte que li correspon, de conformitat amb la clàusula 1.32 dels plecs. 4. La documentació justificativa de disposar efectivament dels mitjans que l haguessin compromès a dedicar o adscriure a l execució del contracte, de conformitat amb l article 64.2 del TRLCSP. Pel que fa als certificats, que es llisten a continuació, es generaran d ofici per part de l Ajuntament: 1. Un certificat d estar al corrent de pagament dels deutes tributaris amb l Agència Estatal d Administració Tributària. 2. Un certificat d estar al corrent amb els deutes de la Tresoreria General de la Seguretat Social. 3. Un certificat d estar al corrent de pagament dels deutes tributaris amb l Ajuntament de Sallent, expedit per l Organisme de Recaptació i Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. Si no es compleix adequadament el requeriment en el termini assenyalat, s entendrà que el licitador ha retirat la seva oferta, i l òrgan de contractació requerirà, en aquest cas, la mateixa documentació al licitador següent, per l ordre en què hagin quedat classificades les ofertes. 1.37) Formalització del contracte.

22 El contracte s haurà de formalitzar en document administratiu dins el termini de 15 hàbils, a comptar des del dia següent al de la notificació de l adjudicació i de la publicació d aquesta en el perfil del contractant. No obstant, el contractista podrà sol licitar que el contracte s elevi a escriptura pública, les despeses de la qual aniran a càrrec d ell. El contracte s entendrà acceptat a risc i ventura del contractista. En virtut del perfeccionament del contracte, l adjudicatari resta expressament obligat a més del que s ha indicat sobre la formalització del contracte i constitució de les garanties definitives a satisfer l import dels anuncis de totes les despeses que es liquidin amb motiu dels tràmits preparatoris, formalització i vigència del contracte, inclosos els honoraris del Notari autoritzant si s escau. El document administratiu en el què es formalitzi el contracte haurà de constar les dades que figuren en l article 26 TRLCSP. La formalització del contracte es publicarà en el perfil de contractant i en el BOP indicant, com a mínim, les mateixes dades esmentades en l anunci de l adjudicació. 1.38) Obligacions laborals, socials, fiscals, de protecció de dades personals i mediambientals del contractista. El contractista restarà obligat al compliment de les disposicions vigents en matèria laboral, de seguretat social, de seguretat i salut en el treball, d'integració social de les persones amb discapacitat, d igualtat efectiva d homes i dones, fiscal, de protecció de dades personals i en matèria mediambiental. 1.39) Assegurances. El contractista s obliga a disposar d una pòlissa d assegurança de responsabilitat civil que correspongui al volum de facturació de l empresa i proporcional al tipus d aquest contracte, amb una franquícia màxima del 10% dels danys o un màxim de 6.000,00. També caldrà que el contractista disposi d una pòlissa d assegurança o garantía addicional a l anterior, per cobrir els possibles danys mediambientals ocasionats per les obres. Tot el qual d acord amb la regulació de la clàusula 2.11

Jornada sobre l impacte de les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals

Jornada sobre l impacte de les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals Jornada sobre l impacte les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals Llei 25/2013 27 sembre. Impuls la factura electrònica i creació l Comptable Factures 1 1 1 Objecte Objecte

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

Contrato privado Procedimiento abierto Oferta: varios criterios de adjudicación Contrato sujeto a regulación armonizada Tramitación ordinaria

Contrato privado Procedimiento abierto Oferta: varios criterios de adjudicación Contrato sujeto a regulación armonizada Tramitación ordinaria Corts Valencianes Licitació número CVA 25/15. Serveis d assegurança col lectiva de vida i accidents per als diputats i diputades de les Corts i serveis d assegurança col lectiva de vida i acci dents del

Más detalles

BASES: 01 OBJECTIUS : Amb la concessió d aquest premi es volen assolir els següents objectius:

BASES: 01 OBJECTIUS : Amb la concessió d aquest premi es volen assolir els següents objectius: V EDICIÓ DEL CONCURS 5a BECA ROTARY IMPULS A L EMPRENEDORIA 2016 Rotary Club de Cerdanyola del Vallès i l Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, convoquen la cinquena Edició del Concurs 5a Beca Rotary Impuls

Más detalles

Qüestionari d avaluació

Qüestionari d avaluació Qüestionari d avaluació 2010 Guia d instruccions per complimentar el model de qüestionari d avaluació. març 2010 GS012010QP10001 I RESOLUCIÓ 2010 La Resolució TRE/3767/2009, de 30 de novembre (DOGC. Núm.5545,

Más detalles

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS Acord de la Comissió d Ordenació Acadèmica de 20 de juliol del 2009, modificat per acord de la Comissió d Ordenació

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A LA CONTRACTACIÓ DEL SERVEI DE DISSENY, IMPLEMENTACIÓ, DESPLEGAMENT I MANTENIMENT D UNA SOLUCIÓ TECNOLÒGICA PER A L ENTITAT DE CERTIFICACIÓ INTERNA (CESICAT-CA)

Más detalles

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 4 de desembre de 2015, del director general de Política Educativa, per la qual resol la convocatòria del concurs d assignacions i ajudes

Más detalles

SANT BARTOMEU DEL GRAU 1. INTRODUCCIÓ

SANT BARTOMEU DEL GRAU 1. INTRODUCCIÓ PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS QUE REGULA LA CONTRACTACIÓ DEL SUBMINISTRAMENT D ENERGIA ELÈCTRICA A L AJUNTAMENT DE SANT BARTOMEU DEL GRAU, DERIVADA DE L «ACORD MARC DEL SUBMINISTRAMENT D

Más detalles

TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI D ESCOLA BRESSOL

TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI D ESCOLA BRESSOL Ajuntament de Collbató 2016 ORDENANÇA FISCAL NÚM. 24 TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI D ESCOLA BRESSOL Article 1r.- Fonament i naturalesa A l empara del previst als articles 57 i 20.4.ñ) del text refós

Más detalles

FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LES PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE COL LABORACIÓ

FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LES PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE COL LABORACIÓ Pàg.: 1 de 6 PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE Pàg.: 2 de 6 FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LA PRESTACIÓ DEFINICIÓ DE LA PRESTACIÓ Nom de la prestació Descripció Tramitació de beques

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

Dept. Serveis Informàtics Cr Pere Martell 2 Tel Fax Tarragona

Dept. Serveis Informàtics Cr Pere Martell 2 Tel Fax Tarragona PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE HA DE REGIR LA CONTRACTACIÓ DEL SUBMINISTRAMENT DE DOS (2) EQUIPAMENTS PER A LA REALITZACIÓ DE CÒPIES DE SEGURETAT A DISC AMB EMMAGATZEMATGE DEDICAT, DEDUPLICACIÓ I

Más detalles

INSTRUCCIONS INTERNES DE CONTRACTACIÓ

INSTRUCCIONS INTERNES DE CONTRACTACIÓ INSTRUCCIONS INTERNES DE CONTRACTACIÓ INTRODUCCIÓ El dia 16 de novembre de 2011 es va publicar al BOE el Reial decret legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel que s aprova el text refós de la Llei de

Más detalles

EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS

EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS Carme Lucena Cayuela vocal del Tribunal Català de Contractes

Más detalles

BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III

BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III La entidad financiera CaixaBank, S.A., en adelante "la Caixa", realizará una promoción dirigida a clientes, personas físicas y jurídicas, con residencia

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES ECONÒMICO-ADMINISTRATIVES QUE HAN DE REGIR LA CONCESSIÓ DEL BAR DEL CASAL DE LA NOU DE GAIÀ.-

PLEC DE CLÀUSULES ECONÒMICO-ADMINISTRATIVES QUE HAN DE REGIR LA CONCESSIÓ DEL BAR DEL CASAL DE LA NOU DE GAIÀ.- 01.04.00-13.03.01 01 1 / 12 PLEC DE CLÀUSULES ECONÒMICO-ADMINISTRATIVES QUE HAN DE REGIR LA CONCESSIÓ DEL BAR DEL CASAL DE LA NOU DE GAIÀ.- Article 1.- OBJECTE I NORMATIVA. L Ajuntament de La Nou de Gaià

Más detalles

Poden obrir sense limitació d horari i tots els dies. Poden obrir sense limitació d horari (mínim: 18 h el dia) i tots els dies excepte els dies de tancament obligatori (1 de gener i 25 de desembre) i

Más detalles

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials.

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials. ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials

Más detalles

7. Plec de clàusules administratives particulars

7. Plec de clàusules administratives particulars 7. Plec de clàusules administratives particulars EExp. 5/344/15 PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS QUE REGIRÀ LA CONTRACTACIÓ DE LA GESTIÓ DEL SERVEI PÚBLIC PER AL SERVEI DE LLAR D INFANTS ESCOLA

Más detalles

RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA

RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA 1.- La Llei de la Promoció de l autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. L objecte de la llei és reconèixer un nou dret de la ciutadania a

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural

Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ORDE 2/2016 de 22 de febrer, de la Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de EDICIONES DON BOSCO en la

Más detalles

Què no és? Què és? Factura Electrònica (en el sector públic)

Què no és? Què és? Factura Electrònica (en el sector públic) FACTURACI Ó ELECTRÒNI CA Factura Electrònica (en el sector públic) Què és? És un document electrònic que: Viatja per mitjans electrònics Garanteix l autenticitat de l origen Garanteix la integritat it

Más detalles

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES Instruccions per a l alumnat dels cursos de formació professional per a l ocupació adreçats prioritàriament a treballadores es i treballadors desocupats (Reial decret 395/2007, de 23 de març, i Ordre TAS/718/2008,

Más detalles

TAXA PER L'OCUPACIÓ DEL DOMINI PÚBLIC LOCAL AMB TAULES I CADIRES AMB FINALITAT LUCRATIVA.

TAXA PER L'OCUPACIÓ DEL DOMINI PÚBLIC LOCAL AMB TAULES I CADIRES AMB FINALITAT LUCRATIVA. TAXA PER L'OCUPACIÓ DEL DOMINI PÚBLIC LOCAL AMB TAULES I CADIRES AMB FINALITAT LUCRATIVA. ARTICLE 1.- FONAMENT I NATURALESA. Sobre la base del previst en els articles 58 i 20.3 apartat i) de la Llei 39/1988,

Más detalles

Decreto clasif y adj gas natural y glp expte 7_14_cecom Numero de decreto : 03138, Fecha de decreto : 15 abril 2015

Decreto clasif y adj gas natural y glp expte 7_14_cecom Numero de decreto : 03138, Fecha de decreto : 15 abril 2015 Pagina 1 de 6 DECRETO DEL PRESIDENTE DE LA DIPUTACIÓN DE VALENCIA NUMERO DECRET DEL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA NÚM. Dada cuenta del expediente 7/14/CECOM, instruido por la Central de Compras,

Más detalles

CIRCULAR 2/2016 DE LA SECRETARIA GENERAL SOBRE PEUS DE RECURSOS ADMINISTRATIUS COM A CONSEQÜÈNCIA DE L ENTRADA EN VIGOR EL 2.10

CIRCULAR 2/2016 DE LA SECRETARIA GENERAL SOBRE PEUS DE RECURSOS ADMINISTRATIUS COM A CONSEQÜÈNCIA DE L ENTRADA EN VIGOR EL 2.10 Àrea de Presidència Secretaria General Direcció de Serveis de Secretaries Delegades CIRCULAR 2/2016 DE LA SECRETARIA GENERAL SOBRE PEUS DE RECURSOS ADMINISTRATIUS COM A CONSEQÜÈNCIA DE L ENTRADA EN VIGOR

Más detalles

EL CONSUM DEL SEGLE XXI. Comprar i vendre a través d Internet. Drets i Deures en el comerç electrònic

EL CONSUM DEL SEGLE XXI. Comprar i vendre a través d Internet. Drets i Deures en el comerç electrònic EL CONSUM DEL SEGLE XXI Comprar i vendre a través d Internet Drets i Deures en el comerç electrònic Barcelona, 19 de novembre de 2009 0 JOAQUIM BERNAT I VILASECA Cap del Servei de Normativa i Procediment

Más detalles

Inscriure s al cens de l Agència Tributària per obtenir el Número d Identificació Fiscal (NIF). S ha d omplir l imprès 036 (alta censal), amb el qual també es dóna d alta de l Impost sobre Activitats Econòmiques

Más detalles

PEL QUE FA A L'EDIFICI LA FAÇANA DEL QUAL S HA DE REHABILITAR I ON ES PRETÉN INSTAL LAR UNA LONA PUBLICITÀRIA A LES BASTIDES D'OBRA

PEL QUE FA A L'EDIFICI LA FAÇANA DEL QUAL S HA DE REHABILITAR I ON ES PRETÉN INSTAL LAR UNA LONA PUBLICITÀRIA A LES BASTIDES D'OBRA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A TRAMITAR UNA SOL LICITUD D AUTORITZACIÓ D ÚS EXCEPCIONAL PER A INSTAL LACIÓ D UNA LONA PUBLICITÀRIA EN FAÇANES AMB OBRA DE BARCELONA PEL QUE FA A L'EDIFICI LA FAÇANA DEL QUAL

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U.

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U. Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U. 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de INSERT STAR, S.L.U. en la

Más detalles

ANUNCI DE REGATES CIRCUIT CATALÀ OPTIMIST

ANUNCI DE REGATES CIRCUIT CATALÀ OPTIMIST 27 i 28 de setembre CN L ESCALA 25 i 26 d octubre CN EL BALÍS 29 i 30 de novembre CN GARRAF 13 i 14 de desembre CN VILANOVA 17 i 18 de gener CN SALOU 21 i 22 de febrer CN PORT D ARO ANUNCI DE REGATA 1

Más detalles

I. CONDICIONS GENERALS DE LA CONCESSIÓ. I.1. Objecte del procediment. I.2. Naturalesa jurídica i règim jurídic de la concessió.

I. CONDICIONS GENERALS DE LA CONCESSIÓ. I.1. Objecte del procediment. I.2. Naturalesa jurídica i règim jurídic de la concessió. PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS HA DE REGIR LA CONCESSIÓ ADMINISTRATIVA DE L ÚS PRIVATIU DE LA VIA PÚBLICA PER A LA INSTAL LACIÓ D UN QUIOSC DESTINAT A BAR ALS JARDINS DE LLUIS COMPANYS,

Más detalles

CATÀLEG D ACTIVITATS CULTURALS Presentació de noves propostes. Quin tipus de propostes s hi poden presentar?

CATÀLEG D ACTIVITATS CULTURALS Presentació de noves propostes. Quin tipus de propostes s hi poden presentar? CATÀLEG D ACTIVITATS CULTURALS 2017 Presentació de noves propostes El SARC publica en la seua web cada any el Catàleg d Activitats Culturals amb la finalitat de promocionar tant els professionals del sector

Más detalles

TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA Es convaliden a tots els efectes amb els certificats oficials expedits per l'òrgan competent de la Universitat de València (el

Más detalles

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015 Dades d identificació de la persona sol licitant / Datos de identificación de la persona solicitante Nom / Nombre Primer cognom / Primer apellido Segon cognom / Segundo apellido Tipus identificador / Tipo

Más detalles

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA DILIGÈNCIA DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR DE LA CONVOCATÒRIA PER COBRIR PLACES VACANTS DE LA CATEGORIA PROFESSIONAL DE DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA. (Núm. de registre

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE BEQUES POSTDOCTORALS PER A JOVES PROFESSORS I INVESTIGADORS BECAS IBEROAMÉRICA. SANTANDER INVESTIGACIÓN ( )

CONVOCATÒRIA DE BEQUES POSTDOCTORALS PER A JOVES PROFESSORS I INVESTIGADORS BECAS IBEROAMÉRICA. SANTANDER INVESTIGACIÓN ( ) CONVOCATÒRIA DE BEQUES POSTDOCTORALS PER A JOVES PROFESSORS I INVESTIGADORS BECAS IBEROAMÉRICA. SANTANDER INVESTIGACIÓN (2016-2017) El programa Becas Iberoamérica. Santander Investigación és un projecte

Más detalles

Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas. Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives

Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas. Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives ORDRE 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s estableixen les bases

Más detalles

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU Aquesta carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l atenció sanitària ha estat aprovada amb caràcter de document programàtic a la sessió de govern del Consell Executiu de la Generalitat

Más detalles

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades Breu tutorial actualització de dades ATRI El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades El Departament informa al portal ATRI (i no directament a les persones afectades): El no

Más detalles

ATENCIÓ SOCIAL I A LA DEPENDÈNCIA

ATENCIÓ SOCIAL I A LA DEPENDÈNCIA ATENCIÓ SOCIAL I A LA DEPENDÈNCIA Rev. 08/01/2015 Pàg. 1 de 11 1. DADES DEL MEMBRE COL LEGIAT NOM COGNOMS NIF DATA NAIXEMENT ADREÇA POBLACIÓ PROVÍNCIA CODI POSTAL TELÈFON PARTICULAR TELÈFON MÒBIL CORREU

Más detalles

PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A

PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A IMPRESOS PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A CURS 2014-15 CEIP CAN PASTILLA CEIP CAN PASTILLA CURS 2014-15 Autorització de l ús de les imatges dels alumnes El

Más detalles

LA REFORMA DEL PROCEDIMENT ADMINISTRATIU COMÚ I DEL RÈGIM JURÍDIC DEL SECTOR PÚBLIC

LA REFORMA DEL PROCEDIMENT ADMINISTRATIU COMÚ I DEL RÈGIM JURÍDIC DEL SECTOR PÚBLIC - Sistemàtica - Tramitació (memòries) - Novetats: tramitació electrònica - Crítiques: manca d aspectes novedosos - Procediment administratiu Relacions: - ad intra - ad extra Disposición final séptima.

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L.

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L. Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L. 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de SOLUCIONES ASORCAD,

Más detalles

SERVEI DE RECURSOS HUMANS SERVICIO DE RECURSOS HUMANOS

SERVEI DE RECURSOS HUMANS SERVICIO DE RECURSOS HUMANOS Codi núm. / Código nº:.. 1. Dades de la plaça convocada a concurs / Datos de la plaza convocada a concurso Àrea / Área:... Perfil / Perfil:... Departament / Departamento:... Data de la resolució / Fecha

Más detalles

PLEC DE CONDICIONS PER A CONCESSIÓ DE L ÚS PRIVATIU DEL BÉ PÚBLIC BAR POLIESPORTIU NA CAPITANA.

PLEC DE CONDICIONS PER A CONCESSIÓ DE L ÚS PRIVATIU DEL BÉ PÚBLIC BAR POLIESPORTIU NA CAPITANA. PLEC DE CONDICIONS PER A CONCESSIÓ DE L ÚS PRIVATIU DEL BÉ PÚBLIC BAR POLIESPORTIU NA CAPITANA. PLEC DE CONDICIONS ECONÒMICO-ADMINISTRATIVES QUE REGIRÀ EL PROCEDIMENT PER A L ADJUDICACIÓ DE L EXPLOTACIÓ

Más detalles

TARGETA PROFESSIONAL DE LA CONSTRUCCIÓ AUTÒNOMS (TPC)

TARGETA PROFESSIONAL DE LA CONSTRUCCIÓ AUTÒNOMS (TPC) TARGETA PROFESSIONAL DE LA CONSTRUCCIÓ AUTÒNOMS (TPC) Per sol licitar aquest targeta professional és obligatori aportar la següent documentació: L'imprès de sol licitud degudament emplenat i signat. Aquest

Más detalles

Per prendre part en aquesta convocatòria, els aspirants han de complir els requisits següents:

Per prendre part en aquesta convocatòria, els aspirants han de complir els requisits següents: BASES REGULADORES L PROCÉS SELECTIU PER COBRIR INTERINAMENT UNA PLAÇA TÈCNIC/A AUXILIAR BIBLIOTECA, GRUP C1 PEL PROCEDIMENT CONCURS-OPOSICIÓ, FINS A LA SEVA COBERTURA FINITIVA. Primera.- Objecte. L objecte

Más detalles

7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015

7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015 7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015 Aquest document és un resum de les bases del 7è premi del Consell Municipal d Immigració de Barcelona. Conté, a més, informació

Más detalles

RESOLC: Barcelona, 1 d abril de Prof. Enric Fossas Colet Rector

RESOLC: Barcelona, 1 d abril de Prof. Enric Fossas Colet Rector RESOLUCIÓ núm. 528/2016, d 1 d abril, de la Universitat Politècnica de Catalunya, per la qual es convoquen concursos públics per a la contractació de professorat associat. D acord amb la Llei orgànica

Más detalles

Informació sobre notificació d accidents laborals i assistència sanitària

Informació sobre notificació d accidents laborals i assistència sanitària Informació sobre notificació d accidents laborals i assistència sanitària Març, 2013 Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Índex 1. Objecte... pàg 3 2. Àmbit d aplicació... pàg 3 3. Definicions...

Más detalles

BASES DEL IV CONCURSO DE RELATOS BREVES 8 DE MARZO POR LA IGUALDAD

BASES DEL IV CONCURSO DE RELATOS BREVES 8 DE MARZO POR LA IGUALDAD BASES DEL IV CONCURSO DE RELATOS BREVES 8 DE MARZO POR LA IGUALDAD 1. La IV edición del Concurso de relatos breves 8 de marzo por la igualdad es una iniciativa de la Concejalía de Igualdad y Familia del

Más detalles

V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS

V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS 2016-17 BASES DE LA CONVOCATÒRIA 1. Objecte L objecte d aquest concurs és triar el disseny de la carpeta URV del curs 2016-17. Aquest disseny s ha d ajustar

Más detalles

Protocol sindical davant la grip A. Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1

Protocol sindical davant la grip A.  Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1 Protocol sindical davant la grip A www.ugt.cat Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1 La Grip A La grip A (H1N1) és una malaltia causada per un subtipus del virus de la grip. Actualment,

Más detalles

ayudas para pagar el IBI

ayudas para pagar el IBI IBI Impuesto sobre bienes inmuebles Cómo acogerse a las ayudas para pagar el IBI Plazo de presentación de solicitudes Del 1 de enero al 31 de marzo de 2014 Estamos a tu servicio Tú eres lo primero El Ayuntamiento

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils annex 2 al punt 6 Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils Barcelona,18 de març de 2016 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES D'EXPLOTACIÓ QUE REGEIXEN LA CONCESSIÓ ADMINISTRATIVA DEL BAR DEL CENTRE CIVIC SANT ISIDRE DE RIUMORS

PLEC DE CLÀUSULES D'EXPLOTACIÓ QUE REGEIXEN LA CONCESSIÓ ADMINISTRATIVA DEL BAR DEL CENTRE CIVIC SANT ISIDRE DE RIUMORS Plec de clàusules relatiu al concurs per a la concessió administrativa de l explotació del servei de bar restaurant del Centre Cívic Sant Isidre de Riumors Aprovat per la Corporació Local, en data 9 de

Más detalles

SOL LICITUD PROGRAMA FORMAPLUS AJUDA MUNICIPAL A LA INSERCIÓ LABORAL EN ALZIRA.

SOL LICITUD PROGRAMA FORMAPLUS AJUDA MUNICIPAL A LA INSERCIÓ LABORAL EN ALZIRA. SOL LICITUD PROGRAMA FORMAPLUS AJUDA MUNICIPAL A LA INSERCIÓ LAORAL EN ALZIRA. SOLICITUD PROGRAMA FORMAPLUS AYUDA MUNICIPAL A LA INSERCIÓN LAORAL EN ALZIRA. A DADES DEL SOL LICITANT/ DATOS DEL SOLICITANTE

Más detalles

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE REGEIX EL PROCEDIMENT NEGOCIAT PER A LA REALITZACIÓ D UNA CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE MOBILITAT SOSTENIBLE

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE REGEIX EL PROCEDIMENT NEGOCIAT PER A LA REALITZACIÓ D UNA CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE MOBILITAT SOSTENIBLE PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE REGEIX EL PROCEDIMENT NEGOCIAT PER A LA REALITZACIÓ D UNA CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE MOBILITAT SOSTENIBLE INDEX 1. OBJECTE DEL CONTRACTE 2. OBJECTIUS QUE ES PRETENEN

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 27 de gener de 2016, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual es determina el calendari

Más detalles

BASES DE LA CONVOCATORIA PER L ADJUDICACIÓ DE LES PARADES DE LA FIRA D ARTESANIA DE L AVINGUDA PORTAL DE L ANGEL

BASES DE LA CONVOCATORIA PER L ADJUDICACIÓ DE LES PARADES DE LA FIRA D ARTESANIA DE L AVINGUDA PORTAL DE L ANGEL BASES DE LA CONVOCATORIA PER L ADJUDICACIÓ DE LES PARADES DE LA FIRA D ARTESANIA DE L AVINGUDA PORTAL DE L ANGEL 2015-2016 CALENDARI NÚM. DATES D ORDRE 1 11 al 24 gener de 2016 ambdós inclosos 2 25 de

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE BEQUES PROGRAMA EAGLE

CONVOCATÒRIA DE BEQUES PROGRAMA EAGLE CONVOCATÒRIA DE BEQUES PROGRAMA EAGLE 1. DEFINICIÓ: PER COMBINAR ESTUDIS AMB PERFECCIONAMENT DE GOLF Aquest Programa, va dirigit a nois i noies jugadors catalans, de nacionalitat espanyola i amb 2 anys,

Más detalles

Dilluns, 18 d'abril de 2016 ADMINISTRACIÓ LOCAL

Dilluns, 18 d'abril de 2016 ADMINISTRACIÓ LOCAL ADMINISTRACIÓ LOCAL Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ANUNCI Per Decret de l'alcaldia número 441, de data 31 de març de 2016, ha estat aprovat inicialment el Plec de condicions de la licitació del servei

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES D EXPLOTACIÓ QUE HA DE REGIR EL CONTRACTE DE GESTIÓ DEL CENTRE RESIDENCIAL D INSERCIÓ MASIA CAN PLANAS PER A PERSONES SENSE SOSTRE.

PLEC DE CLÀUSULES D EXPLOTACIÓ QUE HA DE REGIR EL CONTRACTE DE GESTIÓ DEL CENTRE RESIDENCIAL D INSERCIÓ MASIA CAN PLANAS PER A PERSONES SENSE SOSTRE. PLEC DE CLÀUSULES D EXPLOTACIÓ QUE HA DE REGIR EL CONTRACTE DE GESTIÓ DEL CENTRE RESIDENCIAL D INSERCIÓ MASIA CAN PLANAS PER A PERSONES SENSE SOSTRE. TRAMITACIÓ ORDINÀRIA. PROCEDIMENT OBERT. CONCURS Codi

Más detalles

5. Excedència per cura de fills i filles

5. Excedència per cura de fills i filles 5. DEFINICIÓ I OBJECIUS ota persona treballadora amb fills a càrrec, o amb persones dependents a càrrec, podrà sol licitar una excedència amb la finalitat de tenir-ne cura durant un període màxim de 3

Más detalles

VACANCES, PERMISOS i LLICÈNCIES a l Institut Català de la Salut

VACANCES, PERMISOS i LLICÈNCIES a l Institut Català de la Salut VACANCES, PERMISOS i LLICÈNCIES VACANCES, PERMISOS i LLICÈNCIES a l Institut Català de la Salut PERSONAL LABORAL DE L INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT (ICS) 1. VACANCES Vacances 1 mes Art. 50, Ley 7/2007 del

Más detalles

Per tot això, amb els informes favorables de l Advocacia General de la Generalitat i de la conselleria d Economia, Hisenda i Ocupació, a

Per tot això, amb els informes favorables de l Advocacia General de la Generalitat i de la conselleria d Economia, Hisenda i Ocupació, a Conselleria de Justícia i Administracions Públiques DECRET 22/2008, de 7 de març, del Consell, pel qual s aprova l oferta d ocupació pública de 2008 per al personal de l administració de la Generalitat.

Más detalles

Clàusula 1. Objecte. c)característiques de les parades proposades

Clàusula 1. Objecte. c)característiques de les parades proposades Contractació PLEC DE CLAUSULES ADMINISTRATIVES I TÈCNIQUES PER A L ATORGAMENT MITJANÇANT CONVOCATORIA PUBLICA DE LLICÈNCIA D US PRIVATIU DE LA VIA PÚBLICA PER LA INSTAL LACIÓ DE ESTABLIMENTS DE VENDA NO

Más detalles

PREÀMBUL PREÁMBULO DECRETO DECRET

PREÀMBUL PREÁMBULO DECRETO DECRET Conselleria de Governació DECRET 33/2012, de 17 de febrer, del Consell, pel qual es crea el Registre del Personal Bomber de la Comunitat Valenciana i es regula el document d acreditació d este personal.

Más detalles

La marca de la Diputació de Barcelona

La marca de la Diputació de Barcelona La marca de la Diputació de Barcelona La nostra marca evoluciona amb nosaltres La Diputació de Barcelona ha revisat la seva marca, d una banda per aconseguir una imatge unificada que ens identifiqui com

Más detalles

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Organitza: 4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Gerard Mussot: Neu i brases 1r Concurs de Fotografia Digital L Andorra dels Paisatges Març Léopold Hurbin: Submarí 4t Concurs de

Más detalles

20977 LLEI 38/2003, de 17 de novembre, general

20977 LLEI 38/2003, de 17 de novembre, general 4404 Dilluns 24 novembre 2003 Suplement núm. 23 tiques que deriven d aquesta Llei les infraestructures estatals directament afectades a finalitats de seguretat pública. Disposició addicional dotzena. predominantment

Más detalles

I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS

I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS GAVAMÓN, es un festival de cine y derechos humanos, que pretende visualizar los esfuerzos e iniciativas que personas e instituciones llevan a cabo para mejorar

Más detalles

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT PLA DE MILLORA URBANA PMU 13 : Carrer Barcelona Novembre 2010, Aprovació inicial Girona EQUIP REDACTOR: TALLER D ARQUITECTURA I TERRITORI José González Baschwitz, arquitecte

Más detalles

VA ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES

VA ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES VA-17-11 ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES Les recordamos que, con el objetivo de seguir aportando a nuestros asociados ventajas que les permitan afrontar estos momentos de coyuntura

Más detalles

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 IMPLANTACIÓ D UN PAU CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 David Tisaire Berga Definicions i obligacions Implantació: tot el conjunt de mesures a prendre per assegurar l eficàcia operativa del

Más detalles

PLAZAS A SOLICITAR / PLACES A SOL LICITAR REGISTRO DE ENTRADA / REGISTRE D ENTRADA

PLAZAS A SOLICITAR / PLACES A SOL LICITAR REGISTRO DE ENTRADA / REGISTRE D ENTRADA SOLICITUD DEL PROGRAMA DE VACACIONES PARA MAYORES CASTELLÓN SÉNIOR DE LA PROVINCIA DE CASTELLÓN. SOL LICITUD DEL PROGRAMA DE VACANCES PER A MAJORS CASTELLÓN SÉNIOR DE LA PROVÍNCIA DE CASTELLÓ. PLAZAS A

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

Ajuntament de Parets del Vallès

Ajuntament de Parets del Vallès Ajuntament de Parets del Vallès REGLAMENT PER ELS MERCATS AMBULANTS SETMANALS 1996 REGLAMENT PER ELS MERCATS AMBULANTS SETMANALS (Aprovat inicialment pel Ple de l Ajuntament de 21 de març de 1996, i definitivament

Más detalles

BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas II

BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas II BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas II La entidad financiera CaixaBank, S.A., en adelante "la Caixa", realizará una promoción dirigida a clientes, personas físicas y jurídicas, con residencia

Más detalles

Conselleria de Hacienda y Administración Pública Conselleria de Bienestar Social

Conselleria de Hacienda y Administración Pública Conselleria de Bienestar Social Conselleria d Hisenda i Administració Pública Conselleria de Benestar Social ACORD de 27 de març de 2015, del Consell, pel qual s establixen directrius per a l aplicació de clàusules de caràcter social

Más detalles

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015 Beques Daniel Bravo per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica Bases convocatòria 2015 Objectiu Beneficiaris La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu presenta la convocatòria 2015 de les

Más detalles

1. Tots els justificants de compres inferiors a Justificants per aparcaments, transport en taxi, autobús, metro, etc.

1. Tots els justificants de compres inferiors a Justificants per aparcaments, transport en taxi, autobús, metro, etc. DESPESES MENORS I ALTRES DESPESES AVANÇADES En general es consideren com a despeses menors les compres inferiors a 150 euros, les quals es poden haver avançat per part d un membre de la comunitat universitària

Más detalles

REVISONS DE GAS ALS DOMICILIS

REVISONS DE GAS ALS DOMICILIS CONCEPTES BÀSICS Què és una revisió periòdica del gas? i cada quant temps ha de realitzar-se una revisió periòdica de gas butà? Una revisió periòdica del gas és el procés per mitjà del qual una empresa

Más detalles

Àrea de Territori Serveis Municipals. Memòria 2014 Informe Final

Àrea de Territori Serveis Municipals. Memòria 2014 Informe Final + Àrea de Territori Serveis Municipals Memòria 2014 Informe Final + Introducció! L objec(u principal del departament de obres i serveis de l Ajuntament de Montornès del Vallès és el manteniment de la via

Más detalles

TAULA DE RECONEIXEMENT

TAULA DE RECONEIXEMENT TAULA DE RECONEIXEMENT CODI 10204 - LLICENCIAT EN DRET G1055 - DRET 401085 124029 FILOSOFIA DEL DRET 4.5 Obl 362464 FILOSOFIA DEL DRET 6 OB 401205 124015 TEORIA DEL DRET 7.5 Obl 362444 FONAMENTS DEL DRET

Más detalles

Consellería de Presidencia y Agricultura, Pesca, Alimentación y Agua. Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua

Consellería de Presidencia y Agricultura, Pesca, Alimentación y Agua. Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua ORDE 11/2013, de 13 d agost, de la Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, que desplega alguns aspectes

Más detalles

Programa de Beques de la Fundació ESADE

Programa de Beques de la Fundació ESADE Programa de Beques de la Fundació ESADE Beques Talent Curs 2016-2017 La Fundació ESADE, d acord amb la seva missió, vol atreure estudiants amb talent i donar oportunitats a aquells alumnes que, estant

Más detalles