CIRCULAR NOVETATS LABORALS 1. Càlcul i cotització percentatge jornada contractes temps parcial 2. Compensació de festius

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "CIRCULAR NOVETATS LABORALS 1. Càlcul i cotització percentatge jornada contractes temps parcial 2. Compensació de festius"

Transcripción

1 Per mitjà de la present circular volem fer-vos coneixedors de dues qüestions laborals què afecten el nostre sector. 1. Càlcul i cotització del percentatge de jornada en els contractes a temps parcial El passat divendres 15 de juny es va signar a la seu del SIMA-FSP (Fundación Servicio Interconfederal de Mediación y Arbitraje F.S.P.) un ACORD entre els Sindicats CCOO, UGT i la Confederación Intersindical Galega (CIG) i les patronals signants del VI Conveni col lectiu (vigent en ultra activitat), referent a la manera de calcular el percentatge dels contractes a temps parcial. 1 L acord consisteix en el pacte de què el percentatge de parcialitat ha de ser calculat amb relació a la jornada màxima anual pactada en el conveni col lectiu, què és de 1792 hores anuals. Aquest pacte, interpretatiu definitiu, significa què en el moment de donar d alta un/a treballador/a a temps parcial s ha de posar en relació: Hores anuals pactades Hores anuals conveni (1792) Així doncs, a modus d exemple, un/a treballador/a contractat a mitja jornada haurà de treballar 896 hores anuals. Seguint amb aquest exemple, una mitja jornada significa 18,55 hores setmanals i no 20 hores setmanals, a l utilitzar l anterior fórmula de càlcul pactada en la mediació esmentada. S ha d abandonar l habitual càlcul de referència a les 40 hores setmanals. L article 37.1 del Conveni no parla d hores setmanals sinó d hores anuals. Us comuniquem aquest acord per a què els vostres departaments de RR.HH. o les vostres assessories laborals ho tinguin en compte. Us adjuntem com annex còpia de l acta de l acord. Aquest assumpte segueix sent motiu de reclamacions per part dels/les treballadors/es, a rel de la Sentència de l Audiència Nacional número 132/2015, de data 24 de juliol de 2015.

2 En primer lloc volem deixar fixat què: a) La Sentència reconeix el dret dels/de les treballadors/es a què se ls compensi tots els dies festius treballats (màxim 14 anuals): Se impone, por consiguiente, la estimación de la primera pretensión de la demanda, puesto que los trabajadores tienen derecho a disfrutar de 14 festivos, que tendrán carácter retribuido y no recuperable y en el supuesto de que por razones de la actividad de la empresa como las que concurren en el sector de residencias de personas mayores en el que se precisa prestar asistencia todo el año, estos festivos deberán ser compensados con descanso en día distinto (text literal de la sentencia). 2 b) La Sentència reconeix l obligació dels/de les treballadors/es a treballar 1792 hores anuals efectives i el dret de l empresa a exigir el seu compliment: Del relato de hechos probados se desprende que la jornada máxima anual del convenio es de 1792 horas de trabajo efectivo, ya sea en turno partido o continuo, y, en relación a los festivos, el artículo 44 tan sólo contempla dos festivos de especial significación (los días de Navidad y Año Nuevo) y su compensación con descanso en día distinto, debiendo prosperar la demanda porque sin perjuicio del cumplimiento de la jornada establecida en el Convenio Colectivo, es de aplicación el artículo 37.2 de ET, como norma de derecho necesario que fija la Ley Estatal (text literal de la sentencia). La interpretació què hem de donar a aquesta Sentència és què malgrat es reconeix el dret a descansar per cada festiu treballat, també queda patent què s ha de complir amb les 1792 hores. I això és complicat d unificar i de compaginar en quadres horaris prou difícils de confeccionar. Volem recordar-vos el què ja vàrem comentar en el seminari del 18/11/2015: a) Com a qüestió prèvia, tenir en compte què els festius garantits per Conveni col lectiu són: 30 dies naturals de vacances 72 dies de descans setmanal (1,5 dies x 48 setmanes) 14 festius intersetmanals anuals 4 dies de lliure disposició La suma anterior dóna 120 dies naturals de descans anual i 245 dies naturals de treball anual.

3 b) Que fer davant una jornada laboral de setmana curta / setmana llarga? En aquest cas, ens trobem què de les 48,3 setmanes de treball anual, aquests/es treballadors/es presten els seus serveis en 169 dies de treball efectiu anual. Per tant, descansen 196 dies l any, xifra superior a la dels dies de descans garantit pel conveni. 3 Les Sentències del Tribunal Suprem de dates 11 de febrer de 2010 (Cendoj ) i del 20 d abril de 2010 (Cendoj ) avalen la interpretació de què NO S HAN DE COMPENSAR. c) Que fer davant una jornada laboral continuada o partida)? En aquesta situació no es pot aplicar el criteri anterior i s hauran de compensar els festius treballats, però amb la particularitat de què el/la treballador/a haurà de compensar, al seu temps, les hores que no treballa en el dia de compensació. Quedem a la vostra disposició per aclarir tot el necessari. Barcelona, 18 de juny de 2018 Serveis Jurídics

4 Por medio de la presente circular queremos daros a conocer dos cuestiones laborales que afectan a nuestro sector. 1. Cálculo y cotización del porcentaje de jornada en los contratos a tiempo parcial El pasado viernes 15 de junio se firmó en la sede del SIMA-FSP (Fundación Servicio Interconfederal de Mediación y Arbitraje F.S.P.) un ACUERDO entre los Sindicatos CCOO, UGT i la Confederación Intersindical Galega (CIG) y las patronales firmantes del VI Convenio colectivo (vigente en ultra actividad), referente a la manera de calcular el porcentaje de los contractos a tiempo parcial. 4 El acuerdo consiste en el pacto de que el porcentaje de parcialidad ha de ser calculado con relación a la jornada máxima anual pactada en el convenio colectivo, que es de 1792 horas anuales. Este pacto, interpretativo definitivo, significa que en el momento de dar de alta a un/a trabajador/a a tiempo parcial se ha de poner en relación: Horas anuales pactadas Horas anuales convenio (1792) Así pues, a modo de ejemplo, un/a trabajador/a contractado/a a media jornada deberá trabajar 896 horas anuales. Siguiendo con este ejemplo, una media jornada significa 18,55 horas semanales y no 20 horas semanales, al utilizar la anterior fórmula de cálculo pactada en la mediación citada. Se ha de abandonar el habitual cálculo de referencia a las 40 horas semanales. El artículo 37.1 del Convenio no habla de horas semanales sino de horas anuales. Os comunicamos este acuerdo para que vuestros departamentos de RR.HH. o vuestras asesorías laborales lo tengan en cuenta. Os adjuntamos, como anexo copia del acta del acuerdo. 2. Compensación de festivos Este asunto sigue siendo motivo de reclamaciones por parte de los/las trabajadores/as, a raíz de la Sentencia de la Audiencia Nacional número 132/2015, de fecha 24 de julio de 2015.

5 En primer lugar queremos dejar sentado que: a) La Sentencia reconoce el derecho de los/las trabajadores/as a que se les compense todos los días festivos trabajados (máximo 14 anuales): Se impone, por consiguiente, la estimación de la primera pretensión de la demanda, puesto que los trabajadores tienen derecho a disfrutar de 14 festivos, que tendrán carácter retribuido y no recuperable y en el supuesto de que por razones de la actividad de la empresa como las que concurren en el sector de residencias de personas mayores en el que se precisa prestar asistencia todo el año, estos festivos deberán ser compensados con descanso en día distinto (texto literal de la sentencia). 5 b) La Sentencia reconoce la obligación de los/las trabajadores/as a trabajar 1792 horas anuales efectivas y el derecho de la empresa a exigir su cumplimiento: Del relato de hechos probados se desprende que la jornada máxima anual del convenio es de 1792 horas de trabajo efectivo, ya sea en turno partido o continuo, y, en relación a los festivos, el artículo 44 tan sólo contempla dos festivos de especial significación (los días de Navidad y Año Nuevo) y su compensación con descanso en día distinto, debiendo prosperar la demanda porque sin perjuicio del cumplimiento de la jornada establecida en el Convenio Colectivo, es de aplicación el artículo 37.2 de ET, como norma de derecho necesario que fija la Ley Estatal (texto literal de la sentencia). La interpretación que hemos de dar a esta Sentencia es que, a pesar de reconocer el derecho a descansar por cada festivo trabajado, también queda patente que se ha de cumplir con las 1792 horas. I esto es complicado de unificar y de compaginar en cuadros horarios suficientemente difíciles de confeccionar. Queremos recordaros lo que ya os comentamos en el seminario del 18/11/2015: a) Como cuestión previa, tener en cuenta que los festivos garantizados por Convenio colectivo son: 30 días naturales de vacaciones 72 días de descanso semanal (1,5 días x 48 semanas) 14 festivos intersemanales anuales 4 días de libre disposición La suma anterior da 120 días naturales de descanso anual y 245 días naturales de trabajo anual.

6 b) Qué hacer ante una jornada laboral de semana corta / semana larga? En este caso, nos encontramos que de las 48,3 semanas de trabajo anual, estos/as trabajadores/as prestan sus servicios en 169 días de trabajo efectivo anual. Por tanto, descansan 196 días al año, cifra superior a la de los días de descanso garantizado por el convenio laboral. 6 Las Sentencias del Tribunal Supremo de fechas 11 de febrero de 2010 (Cendoj ) y del 20 de abril de 2010 (Cendoj ) avalan la interpretación de que NO SE HAN DE COMPENSAR. c) Qué hacer ante una jornada laboral continuada o partida)? En esta situación no se puede aplicar el criterio anterior y se deberá de compensar los festivos trabajados, pero con la particularidad de que el/la trabajador/a deberá de compensar, al mismo tiempo, las horas que no trabaja en el dia de compensación. Quedamos a la vuestra disposición para aclarar todo lo necesario. Barcelona, 18 de junio de 2018 Servicios Jurídicos

7

8

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 (Aprovat en el Consell de Govern núm. 9/08 de 27 de novembre de 2008) Criteris generals: El calendari

Más detalles

Antecedents. Consideracions jurídiques

Antecedents. Consideracions jurídiques Informe relatiu a la consulta sobre la compensació dels dies festius que cauen en dissabte respecte als treballadors, personal laboral (no funcionari), de l Ajuntament X Antecedents L Ajuntament X de les

Más detalles

Absentisme Laboral. Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 NOTA INFORMATIVA. Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006

Absentisme Laboral. Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 NOTA INFORMATIVA. Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006 NOTA INFORMATIVA Absentisme Laboral Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006 Generalitat de Catalunya Departament de Treball Secretaria

Más detalles

Reglament regulador. prestacions. Juny, 2014

Reglament regulador. prestacions. Juny, 2014 Reglament regulador del càlcul c de prestacions Juny, 2014 Objecte Prestacions (exemple) Es regula la base de càlcul de les prestacions econòmiques de la branca general Prestacions d incapacitat temporal

Más detalles

EDUCACIÓ ESPECIAL Gener 2009

EDUCACIÓ ESPECIAL Gener 2009 EDUCACIÓ ESPECIAL Gener 2009 El passat 21 de gener de 2009 vam signar el Conveni col lectiu d Educació Especial per als anys 2008-09. D una banda vam aprovar les taules salarials per a l any 2008 i per

Más detalles

PROPOSTA ADDENDA CALENDARI GENERAL PER A L ANY 2009

PROPOSTA ADDENDA CALENDARI GENERAL PER A L ANY 2009 PROPOSTA ADDENDA CALENDARI GENERAL PER A L ANY 2009 FALLES Es declaren festius a la UVEG els dies 7 i 8 de març. És festiu el dia 9 de març (Sant Josep). El dia 6 de març, el personal que treballe en torn

Más detalles

SARGANTANA. Escola d Estiu dels Xiquets i Xiquetes Grup D 10, 11 i 12 anys (2008, 07 i 06) Primer torn

SARGANTANA. Escola d Estiu dels Xiquets i Xiquetes Grup D 10, 11 i 12 anys (2008, 07 i 06) Primer torn SARGANTANA Escola d Estiu dels Xiquets i Xiquetes 2018 Grup D 10, 11 i 12 anys (2008, 07 i 06) Primer torn SARGANTANA GRUP D ESCOLA D ESTIU DELS XIQUETS I XIQUETES INTRODUCCIÓ Aquest butlletí inclou el

Más detalles

RÈGIM ESPECIAL TREBALLADORES DE LA LLAR

RÈGIM ESPECIAL TREBALLADORES DE LA LLAR 1. DEFINICIÓ 2. OCUPADOR 3. TREBALLADOR 4. EXCLUSIONS 5. CONTRACTACIO 6. RETRIBUCIONS 7. TEMPS DE TREBALL 8. SEGURETAT SOCIAL 9. TREBALL AUTOGESTIONAT RÈGIM ESPECIAL TREBALLADORES DE LA LLAR 1. DEFINICIÓ

Más detalles

REGLAMENT DE JORNADA I HORARI DE TREBALL DEL PERSONAL PAS UVEG

REGLAMENT DE JORNADA I HORARI DE TREBALL DEL PERSONAL PAS UVEG REGLAMENT DE JORNADA I HORARI DE TREBALL DEL PERSONAL PAS UVEG 1. ÀMBIT D APLICACIÓ Les normes d aquest reglament s'apliquen al personal d'administració i serveis a càrrec del capítol I del pressupost

Más detalles

Gestió de recursos humans

Gestió de recursos humans Administració i gestió Gestió de recursos humans CFGS.AFI.M07/0.14 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per l editorial

Más detalles

Càlcul de les prestacions

Càlcul de les prestacions Càlcul de les prestacions Salari global És la remuneració que l empresa lliura a la persona assalariada com a contraprestació dels seus serveis, incloent-hi els complements, les primes, les gratificacions

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA.

EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA. EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA. Fa pocs mesos la Tresoreria General de la Seguretat Social va posar en marxa el control del compliment, per part de les

Más detalles

ACTUALITAT JURÍDICA I NORMATIVA EN MATÈRIA DE RELACIONS LABORALS

ACTUALITAT JURÍDICA I NORMATIVA EN MATÈRIA DE RELACIONS LABORALS ACTUALITAT JURÍDICA I NORMATIVA EN MATÈRIA DE RELACIONS LABORALS 19 d abril de 2018 Paco Carretero www.uch.cat ACTUALITAT JURÍDICA I NORMATIVA TEMES ANTERIOR PRESENTACIÓ Obligació registre jornada diària

Más detalles

EINA PLANIFICACIÓ TORNS DE GUÀRDIES (PTG) Col legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona

EINA PLANIFICACIÓ TORNS DE GUÀRDIES (PTG) Col legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona EINA PLANIFICACIÓ TORNS DE GUÀRDIES (PTG) Col legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona Entrem al navegador d Internet i accedim a la pàgina principal de la eina de gestió de guàrdies,

Más detalles

Proposta de convocatòria d una consulta popular. per via de referèndum d àmbit de Catalunya. d iniciativa popular

Proposta de convocatòria d una consulta popular. per via de referèndum d àmbit de Catalunya. d iniciativa popular Proposta de convocatòria d una consulta popular per via de referèndum d àmbit de Catalunya d iniciativa popular Proposta de convocatòria d una consulta popular per via de referèndum d àmbit de Catalunya

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

QUÈ ÉS UN CALENDARI?

QUÈ ÉS UN CALENDARI? QUÈ ÉS UN CALENDARI? QUÈ HA D INCLOURE UN CALENDARI? AMB CARÀCTER GENERAL Distribució Altres Descans Vacances dies Jornada Festius Horari setmanal de inhàbils anual dies laborables Centre de treball SÍ

Más detalles

ADDENDA CALENDARI GENERAL PER A L ANY 2014

ADDENDA CALENDARI GENERAL PER A L ANY 2014 ADDENDA CALENDARI GENERAL PER A L ANY 2014 FALLES Es declara festiu a la UVEG el dia 17 i 18 de març. És festiu el dia 19 de març. La jornada del 14 de març flexibilitza la part principal diària de l horari

Más detalles

Recepció de documents electrònics Juliol 2012

Recepció de documents electrònics Juliol 2012 documents electrònics Juliol 2012 L estudiant porta un document en format electrònic. Què he de fer? Tres passes ben senzilles: Es poden donar tres situacions diferents: 1) L escenari més comú és que l

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 Ens plau informar-lo que en data 11 de febrer s ha publicat la Ordre ESS / 106/2017, de 9 de febrer, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat

Más detalles

REFORMA DE LA NEGOCIACIÓ COL LECTIVA

REFORMA DE LA NEGOCIACIÓ COL LECTIVA REFORMA DE LA NEGOCIACIÓ COL LECTIVA Llibertat sindical i negociació col lectiva Voluntat de les parts Iniciativa, contingut i resultat Àmbits funcional, temporal i personal Estructuració i articulació

Más detalles

El llenguatge HTML (Descripció i etiquetes) L etiqueta <table> (Creació de taules) Exemple complet de codi HTML... 5

El llenguatge HTML (Descripció i etiquetes) L etiqueta <table> (Creació de taules) Exemple complet de codi HTML... 5 Manual Basic HTML Gestió webs municipals Pàg. 1/7 Index El llenguatge HTML (Descripció i etiquetes)... 2 L etiqueta (Creació de taules)... 3-4 Exemple complet de codi HTML... 5 Explicació linia

Más detalles

ANÀLISI DE L ATUR I DE LA CONTRACTACIÓ ABRIL de 2011 Secretaria d Ocupació i Formació. CCOO Terres de Lleida

ANÀLISI DE L ATUR I DE LA CONTRACTACIÓ ABRIL de 2011 Secretaria d Ocupació i Formació. CCOO Terres de Lleida ANÀLISI DE L ATUR I DE LA CONTRACTACIÓ ABRIL de 2011 Secretaria d Ocupació i Formació. CCOO Terres de Lleida 4 de maig de 2011 CCOO TERRES DE LLEIDA 1 L OCUPACIÓ A LLEIDA. ABRIL DE 2011 ATUR REGISTRAT

Más detalles

SITUACIÓ LABORAL DE LA INDÚSTRIA TÈXTIL AL MARESME

SITUACIÓ LABORAL DE LA INDÚSTRIA TÈXTIL AL MARESME Informació trimestral SITUACIÓ LABORAL DE LA INDÚSTRIA TÈXTIL AL MARESME Tercer trimestre de Àrea de Promoció Econòmica Observatori de Desenvolupament Local del Maresme Gener 211 PRESENTACIÓ En aquest

Más detalles

Procediment d auditoria interna de Qualitat

Procediment d auditoria interna de Qualitat A. OBJECTE B. ABAST C. REFERÈNCIES D. RESPONSABILITATS E. DESCRIPCIÓ DEL PROCEDIMENT E.1. Elaboració del pla d auditories internes. E.2. Execució de les auditories. E.3. Informes d auditoria. E.4. Règim

Más detalles

Abans de passar a descriure les activitats en les que us podeu inscriure, cal que quedi clar que...

Abans de passar a descriure les activitats en les que us podeu inscriure, cal que quedi clar que... L AMPA de l Cubelles, l AMPA de l Les Vinyes i la Regidoria d Infància i ntut ( ) ens hem unit per oferir als i les joves de Cubelles una programació d activitats conjunta. Abans de passar a descriure

Más detalles

Patronales y sindicatos del sector sanitario concertado catalán prorrogan el convenio colectivo

Patronales y sindicatos del sector sanitario concertado catalán prorrogan el convenio colectivo DATA: 20/12/17 HOSPITALES PERMITIRÁ CONTINUAR LAS NEGOCIACIONES PARA CONSEGUIR UNO NUEVO Patronales y sindicatos del sector sanitario concertado catalán prorrogan el convenio colectivo - BARCELONA 21

Más detalles

Polinomis i fraccions algèbriques

Polinomis i fraccions algèbriques Tema 2: Divisivilitat. Descomposició factorial. 2.1. Múltiples i divisors. Cal recordar que: Si al dividir dos nombres enters a i b trobem un altre nombre enter k tal que a = k b, aleshores diem que a

Más detalles

Taules de Contingut automàtiques

Taules de Contingut automàtiques Tutorial de Microsoft Word 2007-2013 Taules de Contingut automàtiques 1. Bones Pràctiques...1 1.1. Paràgraf...1 1.1.1. Tallar paraules...1 1.1.2. Guió i espai irrompibles...1 1.2. Pàgina nova...2 2. Els

Más detalles

VECTORS I RECTES AL PLA. Exercici 1 Tenint en compte quin és l'origen i quin és l'extrem, anomena els següents vectors: D

VECTORS I RECTES AL PLA. Exercici 1 Tenint en compte quin és l'origen i quin és l'extrem, anomena els següents vectors: D VECTORS I RECTES AL PLA Un vector és un segment orientat que és determinat per dos punts, A i B, i l'ordre d'aquests. El primer dels punts s'anomena origen i el segons es denomina extrem, i s'escriu AB.

Más detalles

COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE *

COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE * COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE * Una de les parts més importants de crear un relat digital és tenir clara l estructura i definir els recursos narratius (fotos, gràfics, etc.). Per això, després

Más detalles

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL Per a acollir-se a la clàusula de salvaguarda del Reial Decret-Llei 5/2013

Más detalles

Dades del pare, mare o tutor legal DNI NOM COGNOMS Adreça Núm. Pis Telèfon Municipi Localitat CP

Dades del pare, mare o tutor legal DNI NOM COGNOMS Adreça Núm. Pis Telèfon Municipi Localitat CP Dades del pare, mare o tutor legal DNI NOM COGNOMS Adreça Núm. Pis Telèfon Municipi Localitat CP e-mail : Dades de l alumne/a que s inscriu al centre: NOM i COGNOMS Data de naixement Curs que farà a la

Más detalles

UNITAT FUNCIONS D ÚS AVANÇAT

UNITAT FUNCIONS D ÚS AVANÇAT UNITAT FUNCIONS D ÚS AVANÇAT 5 Funcions d Informació i altres funcions d interès Les funcions d Informació s utilitzen per obtenir dades sobre les cel les, el seu contingut, la seva ubicació, si donen

Más detalles

Col laboració amb el 125è Aniversari: Empreses, entitats i amics de La Salle Bonanova

Col laboració amb el 125è Aniversari: Empreses, entitats i amics de La Salle Bonanova Col laboració amb el 125è Aniversari: Empreses, entitats i amics de La Salle Bonanova 2085 alumnes (Infantil, Primària, ESO i Batxillerat). 1400 famílies aprox. Camp de futbol visitat cada setmana per

Más detalles

Iniciativa Legislativa Popular. per canviar la Llei de Dependència

Iniciativa Legislativa Popular. per canviar la Llei de Dependència Iniciativa Legislativa Popular per canviar la Llei de Dependència 1 Quin problema hi ha amb Llei de Dependència? La Llei de Dependència busca que les persones amb discapacitat i les persones molt grans

Más detalles

CASAL D ESTIU AMER 2016

CASAL D ESTIU AMER 2016 CASAL D ESTIU AMER 2016 FITXA D INSCRIPCIÓ Nom: Cognoms: Data de naixement: Curs Escolar (acabat): Domicili: Població: CP: Nom del pare/mare/tutors Telèfon contacte: Correu electrònic: Telèfons d emergència

Más detalles

IV Conveni Col lectiu d Empreses d Atenció Domiciliària de Catalunya

IV Conveni Col lectiu d Empreses d Atenció Domiciliària de Catalunya IV Conveni Col lectiu d Empreses d Atenció Domiciliària de Catalunya Principals novetats en relació al IV Conveni extraestatutari 2010-2012 (codi 7901525) Francesc José María i Sánchez Advocat El nou IV

Más detalles

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU Per Reial Decret 828/2013, de 25 d octubre s han modificat diversos articles del Reglament de l IVA, que afecten a la justificació documental de l aplicació de les regles d inversió del subjecte passiu

Más detalles

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA A l EVIA s ha creat dins el mòdul de matrícula un apartat nou que tracta de la cita prèvia d automatrícula: Dins aquesta carpeta podem trobar dos eines:

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD CONVOCATÒRIA: JUNY

Más detalles

INFORME PRESTACIONS FONS GARANTIA SALARIAL 2009

INFORME PRESTACIONS FONS GARANTIA SALARIAL 2009 INFORME PRESTACIONS FONS GARANTIA SALARIAL 2009 Secretaria d Acció Sindical i Política Sectorial de CCOO de Catalunya Febrer de 2010 El fons de garantia salarial ha hagut de gastar 833,759 milions d euros

Más detalles

VIATGE MADRID 2n BAT CURS 2011/ , 28, 29 de febrer i 1 de març. INS Vilamajor

VIATGE MADRID 2n BAT CURS 2011/ , 28, 29 de febrer i 1 de març. INS Vilamajor INS Vilamajor VIATGE MADRID 2n BAT CURS 2011/2012 27, 28, 29 de febrer i 1 de març 2. Professorat acompanyant David López Daniel Pina Dades de contacte durant el viatge: Telèfon mòbil: 620706199 Email:

Más detalles

Estratègies metodològiques a la Formació Professional

Estratègies metodològiques a la Formació Professional MÀSTER EN FORMACIÓ DEL PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA I BATXILLERAT, FORMACIÓ PROFESSIONAL I ENSENYAMENT D'IDIOMES Estratègies metodològiques a la Formació Professional Casos / FCT Judit Tobar,

Más detalles

CALENDARI LABORAL. Barcelona, 12 de gener de 2017.

CALENDARI LABORAL. Barcelona, 12 de gener de 2017. Barcelona, 12 de gener de 2017. QUÈ? Document que tota empresa ha de tenir visible a les seves instal lacions o dependències, en el qual s'inclogui la informació complerta referent a la previsió anual

Más detalles

GUIA AUTOMATRÍCULA

GUIA AUTOMATRÍCULA GUIA AUTOMATRÍCULA 2014-2015 Coses a tenir en compte abans de començar el procés de matrícula: En aquest aplicatiu el temps d inactivitat és molt curt (uns 15 minuts) per tant si el teniu obert sense fer

Más detalles

1. DURADA. 2. JORNADA, DESCANSOS i VACANCES 2.1 JORNADA ORDINÀRIA DE TREBALL

1. DURADA. 2. JORNADA, DESCANSOS i VACANCES 2.1 JORNADA ORDINÀRIA DE TREBALL PACTE DE DESENVOLUPAMENT I CONCRECIÓ DE NORMES DEL RÈGIM DE JORNADA I DESCANSOS DEL PERSONAL període 2015-2016de l Hospital Universitari Sant Joan de Reus, SAM 1. DURADA La durada d aquest acord, a excepció

Más detalles

Empresa Iniciativa Empresarial. (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4-

Empresa Iniciativa Empresarial. (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4- Empresa Iniciativa Empresarial (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4- 1. Legislació aplicable Codi Civil (Llibre IV, Títol VIII, arts. 1.665 al 1.708), RD de 24 de juliol de 1889. Codi de Comerç,

Más detalles

GEDAC. Manual d usuari Centres

GEDAC. Manual d usuari Centres GEDAC Gestió d Escolarització D Alumnes de Catalunya Manual de preinscripció/admissió Previsió de la reserva de places - Vacants per la segona Cicles de Formació Professional de grau mitjà i superior (versió

Más detalles

ESTUDI D UNA FACTURA PREU PER UNITAT D UN PRODUCTE

ESTUDI D UNA FACTURA PREU PER UNITAT D UN PRODUCTE ESTUDI D UNA FACTURA PREU PER UNITAT D UN PRODUCTE i 1-Observa la factura 2-Tria un producte 3-Mira quin és l IVA que s aplica en aquest producte i calcula l 4-Mira el descompte que s aplica en aquest

Más detalles

El perfil es pot editar: 1. des de la llista de participants 2. fent clic sobre el nostre nom, situat a la part superior dreta de la pantalla

El perfil es pot editar: 1. des de la llista de participants 2. fent clic sobre el nostre nom, situat a la part superior dreta de la pantalla MOODLE 1.9 PERFIL PERFIL Moodle ofereix la possibilitat que els estudiants i professors puguin conèixer quines són les persones que estan donades d alta a l assignatura. Permet accedir a la informació

Más detalles

9, 10, 11, 12 i 13 de juliol

9, 10, 11, 12 i 13 de juliol Programa d Activitats de qualitat i amb un alt valor educatiu. Dissenyat, gestionat i portat a terme pels professors i mestres de la pròpia Escola. Alt nivell de coneixement dels alumnes. Continuïtat del

Más detalles

GUIA PRÀCTICA DE TELEFORMACIÓ

GUIA PRÀCTICA DE TELEFORMACIÓ GUIA PRÀCTICA DE TELEFORMACIÓ Manual d ús de la plataforma on-line http://www.adp-informatica.cat 1 INDEX 1. BENVINGUDA... Pàgina 2 2. MATERIAL DIDÀCTIC... Pàgina 3 3. OBJECTIUS I CONTINGUT... Pàgina 3

Más detalles

Exercici 1. Models de Rebut

Exercici 1. Models de Rebut Exercici 1 La diferencia entre els rebuts que es relacionen i el que hem vist a classe és en la distribució de les dades, que en els exemples que veurem més endavant està ben organitzada i ben enquadrada.

Más detalles

CoSignatura. Guia bàsica d ús

CoSignatura. Guia bàsica d ús CoSignatura Guia bàsica d ús ÍNDEX 1. Utilitat del producte... 3 2. Requeriments tècnics... 3 3. Accés al producte... 3 4. Botonadura a la dreta... 4 5. Opcions de menú a l esquerra... 4 5.1. Safata d

Más detalles

MÚLTIPLES I DIVISORS

MÚLTIPLES I DIVISORS MÚLTIPLES I DIVISORS DETERMINACIÓ DE MÚLTIPLES Múltiple d un nombre és el resultat de multiplicar aquest nombre per un altre nombre natural qualsevol. 2 x 0 = 0 2 x 1 = 2 2 x 2 = 4 2 x 3 = 6 2 x 4 = 8

Más detalles

Gestió de les ConTRactacions (CTR)

Gestió de les ConTRactacions (CTR) Gestió de les ConTRactacions (CTR) versió 1.0 febrer 2015 Pàgina 1 de 22 Índex 1. ACCÉS I MENÚ D OPCIONS.... 3 2. INICI DE CONTRACTES... 6 3. BAIXES/SUBSTITUCIONS.... 12 4. FINALITZACIÓ DE PROJECTES....

Más detalles

Presència del cinema català en les plataformes de vídeo a la carta

Presència del cinema català en les plataformes de vídeo a la carta Presència del cinema català en les plataformes de vídeo a la carta REINALD BESALÚ I ANNA MEDRANO / JULIOL 215 Principals resultats de l estudi: - Els films amb participació de productores catalanes produïts

Más detalles

Dades d ocupació i atur abril 2012

Dades d ocupació i atur abril 2012 Dades d ocupació i atur abril 2012 Si voleu obtenir més informació, també podeu consultar la secció del Servei Local d Ocupació de la Regidoria d Economia i Règim Intern, en el següent enllaç: http://www.arenysdemunt.cat/ambit.php?id=41

Más detalles

--2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

--2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents. 1/9 Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya DISPOSICIONS DEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ RESOLUCIÓ EMO/2882/2014, de 15 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l Acord

Más detalles

21. Moneda estrangera

21. Moneda estrangera 21. N o v e m b r e 2 0 1 4 ÍNDEX 1. Relació de comptes 21.3 2. Norma de registre i valoració núm. 13 de a. Conceptes 21.4 b. Normes de valoració 21.4 c. Novetats 21.5 3. Aspectes a considerar i importància

Más detalles

Informacions final de curs. Grau Mitjà 1er curs PFI

Informacions final de curs. Grau Mitjà 1er curs PFI Informacions final de curs Grau Mitjà 1er curs PFI 1 Calendari final del curs 2017-20182 2 Informacions de Secretaria final del curs 2017-20183 3 Serveis del Dept. d Escola Empresa4 Barcelona, abril de

Más detalles

PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16

PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16 PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16 Comitè d Àrbitres Federació Catalana de Basquetbol Índex 1. Introducció 2. Motivació 3. Mètode 4. Objectius 5. Els mentors 6. Els mentoritzats 7. Els responsables

Más detalles

La nova data de finalització de l'ultra activitat del Conveni serà desembre d aquest any.

La nova data de finalització de l'ultra activitat del Conveni serà desembre d aquest any. El passat 19/12/2017 els integrants de la taula de negociació del Conveni excepte Metges de Catalunya van signar una pròrroga de l'ultra activitat del conveni. La nova data de finalització de l'ultra activitat

Más detalles

Mòdul 5. Gestió de conflictes i negociació

Mòdul 5. Gestió de conflictes i negociació Mòdul 5. Gestió de conflictes i negociació DIRECTIVES PER A DIRECTORES I DIRECTORS D ENTITATS D INICIATIVA SOCIAL EN EL SECTOR DE LA GENT GRAN Juny de 2017 PRESENTACIÓ Amb tota seguretat, en un moment

Más detalles

En espera de les vostres conclusions sobre l Acord, quedem a la vostra disposició.

En espera de les vostres conclusions sobre l Acord, quedem a la vostra disposició. Secretari General del APPAC Secretari General del CAT-ME Secretari General del SAP Secretari General del SME-CCOO Secretari General del SPC Secretari General del APESME Barcelona, 17 de gener de 2008 Des

Más detalles

En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès.

En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès. ÍNDEX: En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès. (Es pot accedir-hi directament clicant damunt el punt en qüestió) 1. Tarifes

Más detalles

RESUM CONDICIONS LABORALS CONVENI COL LECTIU DE L IRTA ( ), actualment en fase de negociació.

RESUM CONDICIONS LABORALS CONVENI COL LECTIU DE L IRTA ( ), actualment en fase de negociació. RESUM CONDICIONS LABORALS CONVENI COL LECTIU DE L IRTA (2008-2012), actualment en fase de negociació. Article 15. Jornades Article 16: Horari general. Article 20: Vacances. Com a base per al còmput anual

Más detalles

Tema 4. Competència imperfecta. Monopoli i oligopoli

Tema 4. Competència imperfecta. Monopoli i oligopoli Classe 7 Tema 4. Competència imperfecta. Monopoli i oligopoli Característiques dels mercats no competitius El monopoli té un únic productor, no té competidors Aquesta empresa té poder de mercat, ja que

Más detalles

INTRUCCIONS PER A LA INSTAL LACIÓ I L ÚS DE L APLICACIÓ DE CORRECCIÓ DE L ESCALA GENCAT

INTRUCCIONS PER A LA INSTAL LACIÓ I L ÚS DE L APLICACIÓ DE CORRECCIÓ DE L ESCALA GENCAT INTRUCCIONS PER A LA INSTAL LACIÓ I L ÚS DE L APLICACIÓ DE CORRECCIÓ DE L ESCALA GENCAT A. INSTAL LACIÓ DEL PROGRAMA. Cal descarregar l arxiu comprimit de l adreça web que s ha facilitat via correu electrònic.

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

La Noa va de càmping, quina llet ha de triar?

La Noa va de càmping, quina llet ha de triar? La Noa va de càmping, quina llet ha de triar? La Noa té 16 anys, està estudiant Batxillerat científic. Ella i el seu germà de 12 anys van al supermercat a buscar uns tetrabricks de llet per endur-se n,

Más detalles

Servei d Inspecció de Treball. Síntesi d activitats. Any 2015

Servei d Inspecció de Treball. Síntesi d activitats. Any 2015 Servei d Inspecció de Treball Síntesi d activitats Any 2015 Escaldes-Engordany, febrer de 2016 Total de consultes, inspeccions i expedients incoats durant l any 2015 Consultes: despatx 4.431 Telèfon 13.004

Más detalles

BASES DEL CONCURS DE LLOGUER DE 5 PLACES D APARCAMENT SITUADES AL SOTERRANI -1 DEL C. CONSTITUCIÓ 2, ESCALA A, DE SANT JUST DESVERN

BASES DEL CONCURS DE LLOGUER DE 5 PLACES D APARCAMENT SITUADES AL SOTERRANI -1 DEL C. CONSTITUCIÓ 2, ESCALA A, DE SANT JUST DESVERN BASES DEL CONCURS DE LLOGUER DE 5 PLACES D APARCAMENT SITUADES AL SOTERRANI -1 DEL C. CONSTITUCIÓ 2, ESCALA A, DE SANT JUST DESVERN 1. OBJECTE És objecte d'aquestes bases l adjudicació de cinc places d

Más detalles

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent Centre educatiu Empresa aprenent FP dual Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Què és l FP en alternança

Más detalles

MUS Nous criteris gestió CD a la Web de residències v. 1.0

MUS Nous criteris gestió CD a la Web de residències v. 1.0 MUS Nous criteris gestió CD a la Web de residències v. 1.0 10/07/2013 Índex. Gestió de places disponibles.... 3 Gestió d ingressos i Baixes.... 5 Validacions sobre l assistència.... 7 Correspondència entre

Más detalles

Proporcionalitat i percentatges

Proporcionalitat i percentatges Proporcionalitat i percentatges Proporcions... 2 Propietats de les proporcions... 2 Càlul del quart proporcional... 3 Proporcionalitat directa... 3 Proporcionalitat inversa... 5 El tant per cent... 6 Coneixement

Más detalles

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Què és una plataforma virtual de formació? És un espai de trobada entre alumnes i professors a través d Internet. Pot incloure activitats per als estudiants,

Más detalles

Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm

Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm 35942 RESOLUCIÓ TRE/1181/2009, de 26 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de les taules salarials i annexos corresponents a l any 2009 del Conveni col lectiu de treball del sector

Más detalles

La Regla de la despesa. Situació de l ajuntament d Arenys de Mar en sobrepassar la regla de la despesa en la liquidació de l any 2015

La Regla de la despesa. Situació de l ajuntament d Arenys de Mar en sobrepassar la regla de la despesa en la liquidació de l any 2015 La Regla de la despesa Situació de l ajuntament d Arenys de Mar en sobrepassar la regla de la despesa en la liquidació de l any 2015 Què és la regla de la despesa? La regla de la despesaconsisteixen que

Más detalles

Nòmines i Seguretat Social I i II Consorci-2016 Programes formatius 1 TR-02 Nòmines i Seguretat Social Accions formatives que composen l itinerari: Aquest itinerari està composat per les següents accions

Más detalles

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Ordenança Reguladora núm. 49/2018 Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Article 1. Principis Generals...2 Article 2. Objecte... 2 Article 3. Obligats

Más detalles

Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC

Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC -18 Acord núm. CG//06/07 del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC

Más detalles

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Explicació del qüestionari: Es tracta d un qüestionari per conèixer el grau de satisfacció de l usuari. El temps estimat de resposta

Más detalles

EXTRAESCOLARS ESCOLA TORRENT DE CAN CARABASSA CURS Preus. Activitats dirigides a Infants de P4 i P5 (Parvulari)

EXTRAESCOLARS ESCOLA TORRENT DE CAN CARABASSA CURS Preus. Activitats dirigides a Infants de P4 i P5 (Parvulari) EXTRAESCOLARS ESCOLA TORRENT DE CAN CARABASSA CURS 2018-2019 Preus ACTIVITAT PREU DESCOMPTE SÒCIS AFA Teatre 31,05 27,00 Ballem 27,60 24,00 Hip-Hop 27,60 24,00 Ioga 27,60 24,00 Judo 27,60 24,00 Escacs

Más detalles

PLA DE VOLUNTARIAT DE L ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA

PLA DE VOLUNTARIAT DE L ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA PLA DE VOLUNTARIAT DE L ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA 2017-2018 Barcelona Gener 2017 ÍNDEX 1- Introducció. 2- Voluntaris/es propis de l Associació Salut i Família. 3- Voluntaris/es vinculats a la Xarxa de

Más detalles

Memòria de l intercanvi lingüístic

Memòria de l intercanvi lingüístic Memòria de l intercanvi lingüístic Nom i cognoms: DNI o núm. de passaport: Nom i cognoms de la teva parella de tàndem: Redacta, seguint el guió que et proposem, una petita memòria de l activitat, amb la

Más detalles

SEGUIMENT I AVALUACIÓ D UN CONVENI QBID SEGUIMENT, AVALUACIÓ I TANCAMENT D UN CONVENI QBID

SEGUIMENT I AVALUACIÓ D UN CONVENI QBID SEGUIMENT, AVALUACIÓ I TANCAMENT D UN CONVENI QBID SEGUIMENT, AVALUACIÓ I TANCAMENT D UN CONVENI QBID Sant Joan Despí SEGUIMENT L ALUMNE I AVALUACIÓESTÀ D UN CONVENI A L EMPRESA QBID AMB UN CONVENI I UN PAP 1er Gestió de l activitat diària de l FCT :L

Más detalles

1. NORMAS GENERALES 2. DÍAS FESTIVOS. Calendario Laboral 2014

1. NORMAS GENERALES 2. DÍAS FESTIVOS. Calendario Laboral 2014 1. NORMAS GENERALES En uso de las competencias atribuidas y previa negociación en la Mesa Sectorial del PAS, por la Gerencia de la Universidad de Zaragoza se procede a la regulación del Calendario Laboral

Más detalles

ÀREA DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL INFORME DE SEGUIMENT DELS COMPROMISOS DE QUALITAT DEL CATÀLEG DE SERVEIS 2014

ÀREA DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL INFORME DE SEGUIMENT DELS COMPROMISOS DE QUALITAT DEL CATÀLEG DE SERVEIS 2014 Àrea de Presidència Rambla Catalunya, 126 08008 Barcelona Tel. 934 020 709 Fax 934 049 14 s.planif.avaluacio@diba.cat www.diba.cat ÀREA DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL INFORME DE SEGUIMENT DELS COMPROMISOS

Más detalles

Contracte d Arres penitencials

Contracte d Arres penitencials Contracte d Arres penitencials Advertiment previ El contracte que s ha d atorgar al client en el moment que ens dóna una part dels diners del vehicle adquirit, es pot documentar bàsicament de dos maneres

Más detalles

a data d 1 de gener de 2013 s ha introduït una modificació significativa respecte el redactat inicial.

a data d 1 de gener de 2013 s ha introduït una modificació significativa respecte el redactat inicial. Nota informativa: a data d 1 de gener de 2013 s ha introduït una modificació significativa respecte el redactat inicial. Per a casos de contractació de sumin menys de 60 hores mensuals, les cotitzacions

Más detalles

PROJECTE PROFESSIONAL

PROJECTE PROFESSIONAL CONSTRUEIX EL TEU PROJECTE PROFESSIONAL. DOSSIER DE PROJECTE PROFESSIONAL EL PROJECTE PROFESSIONAL RECORDA ELS ELEMENTS DEL PROJECTE RPOFESSIONAL Què vull? Interessos i motivacions Alternatives d objectiu/s

Más detalles

CENTRE DE DOCUMENTACIÓ DE L ORFEÓ CATALÀ

CENTRE DE DOCUMENTACIÓ DE L ORFEÓ CATALÀ CENTRE DE DOCUMENTACIÓ DE L ORFEÓ CATALÀ COM BUSCAR AL CATÀLEG Podeu accedir al nostre catàleg bibliogràfic entrant a la següent web: http://catalegboc.palaumusica.org/ o bé mitjançant la web de l Orfeó

Más detalles

UNITAT ENUMERAR LES OPCIONS I CREAR LLISTES

UNITAT ENUMERAR LES OPCIONS I CREAR LLISTES UNITAT ENUMERAR LES OPCIONS I CREAR LLISTES 4 Estils de llista Els estils són conjunts d atributs de format que queden definits en un document. Resulten molt útils quan es volen determinar els formats

Más detalles

TEMA 2: Divisibilitat Activitats

TEMA 2: Divisibilitat Activitats TEMA 2: Divisibilitat Activitats 1. 35 és múltiple de 5?. Raoneu la resposta 2. 48 és divisible per 6?. Raoneu la resposta 3. Completeu els deu primers múltiples de 8 8, 16,, 32,,,,,, 80 4. Quines de les

Más detalles

Dades d atur i ocupació març 2012

Dades d atur i ocupació març 2012 Dades d atur i ocupació març 2012 Si voleu obtenir-ne més informació, també podeu consultar la secció del Servei Local d Ocupació de la Regidoria d Economia i Règim Intern, en el següent enllaç: http://www.arenysdemunt.cat/ambit.php?id=41

Más detalles

SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 25 DE MAIG DE 2006 ORDRE DEL DIA

SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 25 DE MAIG DE 2006 ORDRE DEL DIA SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 25 DE MAIG DE 2006 ORDRE DEL DIA Aprovació de l esborrany de l acta de la sessió plenària ordinària del dia 27 d abril de 2006. I.- PART RESOLUTIVA

Más detalles