M O D I F I C A C I Ó D E L E S C O N D I C I O N S D E T R E B A L L. Barcelona, 3 de maig de 2016.

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "M O D I F I C A C I Ó D E L E S C O N D I C I O N S D E T R E B A L L. Barcelona, 3 de maig de 2016."

Transcripción

1 M O D I F I C A C I Ó D E L E S C O N D I C I O N S D E T R E B A L L Barcelona, 3 de maig de 2016.

2 1. Introducció. 2. Modificacions substancials de les condicions de treball. a) Causes. b) Condicions laborals que es poden modificar. 3. Mobilitat funcional. 4. Mobilitat geogràfica. 5. Procediment. 6. Regulacions convencionals.

3 1. Introducció. 2. Modificacions substancials de les condicions de treball. a) Causes. b) Condicions laborals que es poden modificar. 3. Mobilitat funcional. 4. Mobilitat geogràfica. 5. Procediment. 6. Regulacions convencionals.

4 1. INTRODUCCIÓ. Concepte SUBSTANCIAL: tipus de modificació. no substancial/accidental. A la norma només trobem una regulació: article 39 ET. Exemple: pas de mestre de taller a administratiu. Efectes: ACORD (acceptació del treballador) DESACORD substancial=procediment especial (ind/col) no substancial = procediment ordinari

5 1. Introducció. 2. Modificacions substancials de les condicions de treball. a) Causes. b) Condicions laborals que es poden modificar. 3. Mobilitat funcional. 4. Mobilitat geogràfica. 5. Procediment. 6. Regulacions convencionals.

6 2. MODIFICACIONS SUBSTANCIALS CONDICIONS DE TREBALL. 41ET CLASSIFICACIONS TIPOLOGIA DE CAUSA AFECTACIÓ AL CONTRACTE DE TREBALL PROCEDIMENT Productiva Jornada (a) Individual Organitzativa Horari i distribució (b) Col lectiu Tècnica Treball a torns (c) Econòmica Sistema de remuneració i quantia (d) Sistema de treball i rendiment (e) Funcions > 39 ET (f)

7 1. Introducció. 2. Modificacions substancials de les condicions de treball. a) Causes. b) Condicions laborals que es poden modificar. 3. Mobilitat funcional. 4. Mobilitat geogràfica. 5. Procediment. 6. Regulacions convencionals.

8 2. MODIFICACIONS SUBSTANCIALS CONDICIONS DE TREBALL. 41ET a) Tipologia de CAUSA. PRODUCTIVES: productes o serveis que volem col locar al mercat. ORGANITZATIVES: sistemes i mètodes de treball del personal. TÈCNIQUES: mitjans o instruments de producció. ECONÒMIQUES: resultats d explotació. MODIFICACIÓ DE LES CONDICIONS DE TREBALL + Relació amb la competitivitat, productivitat, organització tècnica del treball. Exemples: reducció de plus per sobre de conveni per disminució en facturació. canvi de funcions i horari per canvi de model productiu. canvi de lloc de treball per estar embarassada.

9 1. Introducció. 2. Modificacions substancials de les condicions de treball. a) Causes. b) Condicions laborals que es poden modificar. 3. Mobilitat funcional. 4. Mobilitat geogràfica. 5. Procediment. 6. Regulacions convencionals.

10 2. MODIFICACIONS SUBSTANCIALS CONDICIONS DE TREBALL. 41ET b) Condicions laborals que es poden modificar. Relació amb el temps de treball - Jornada (a) - Horari i distribució del temps de treball (b) - Torns (c)

11 JORNADA (a) ( o ): Límit: passar de JC a JP o al revés. CONSENTIMENT. SÍ podem modificar el % de parcialitat. MODIFICACIÓ DE LES CONDICIONS DE TREBALL STS de 7/10/2011. Es pot variar el % de jornada però mantenint la categoria de contracte a temps complert. Exemples: - NO és MSCT l adaptació a la jornada anual del Ccol. - OK Ampliar la jornada en 30 a la setmana (25h/any) per respondre a una millor organització empresarial.

12 HORARI (b) (cas concret): Característica principal: canvi rellevant. Ex: Passar de jornada continuada a horari partit Eliminar horari flexible Eliminar horari d estiu Exemples: NO MSCT introduir la flexibilitat horària. passar de 9-14 quan abans 8:30-14:30. MODIFICACIÓ DE LES CONDICIONS DE TREBALL OK eliminar horari intensiu a l estiu en una empresa de sector serveis perquè els clients treballen matí i tarda. OK a treballar dissabtes en empresa que presta aliments a grans superfícies.

13 DISTRIBUCIÓ DEL TEMPS DE TREBALL (b) : MODIFICACIÓ DE LES CONDICIONS DE TREBALL Serà MS: eliminar el descans de l esmorzar quan abans era temps de treball. passar de jornada continuada a partida. NO serà MS: modificar en 10 l hora de sortida si s ha el temps per dinar.

14 TORNS (c) : NO serà MS: modificar el torn a una treballadora embarassada per normativa de PRL. SÍ serà MS: passar d un torn fix (matí) a rotar matí/tarda i al revés. passar d un torn fix amb descans de dissabtes i diumenges a torns M/T/N amb caps de setmana que toquin. Justificat: de comandes i haver d introduir un torn més temporalment. Injustificat: introduir torns rotatius sense existir raons organitzatives en un centre d educació especial.

15 2. MODIFICACIONS SUBSTANCIALS CONDICIONS DE TREBALL. 41ET b) Condicions laborals que es poden modificar. SISTEMA DE REMUNERACIÓ (d) NO serà MS: modificar el nom dels conceptes salarials a la nòmina quan hi ha un canvi d empresari per successió d empresa sense que el salari ni es modifiqui la naturalesa del concepte. introduir el prorrateig de PPEE si ho preveu el Ccol. SÍ serà MS: passar de pagar la nòmina el 30 al 15 del proper mes. passar de pagar un complement fix a què el 40% d aquest sigui variable. deixar d abonar el lloguer de domicili del treballador.

16 2. MODIFICACIONS SUBSTANCIALS CONDICIONS DE TREBALL. 41ET b) Condicions laborals que es poden modificar. QUANTIA (d) SÍ serà MS: eliminar un plus ja meritat. eliminar el plus transport.

17 2. MODIFICACIONS SUBSTANCIALS CONDICIONS DE TREBALL. 41ET b) Condicions laborals que es poden modificar. SISTEMA DE TREBALL I RENDIMENT (e) Exemples: % d actuacions en un parc d atraccions. % d habitacions a fer per unes cambreres de pisos d un hotel.

18 1. Introducció. 2. Modificacions substancials de les condicions de treball. a) Causes. b) Condicions laborals que es poden modificar. 3. Mobilitat funcional. 4. Mobilitat geogràfica. 5. Procediment. 6. Regulacions convencionals.

19 3. MOBILITAT FUNCIONAL. (Implica un canvi de tasques que podran estar dins o fora del grup professional al què pertany el treballador.) SUBSTANCIAL (funcions a les pactades canvi de grup professional). Conseqüències: Acord 41 ET Ccol. Durada : pot ser indefinida o temporal. MODIFICACIÓ DE LES CONDICIONS DE TREBALL NO SUBSTANCIAL (funcions a les pactades amb canvi, o no, de grup professional) Efectes: adequació retributiva ( o manteniment origen) procediment: si no canvia el GP no cal formalismes ni acreditar causa. si canvia el GP = comunicar a la RLT i cal acreditar causa. Límits: dignitat del treballador Durada: pot ser indefinida o temporal si no hi ha canvi de GP. serà temporal si hi ha canvi de GP.

20 1. Introducció. 2. Modificacions substancials de les condicions de treball. a) Causes. b) Condicions laborals que es poden modificar. 3. Mobilitat funcional. 4. Mobilitat geogràfica. 5. Procediment. 6. Regulacions convencionals.

21 4. MOBILITAT GEOGRÀFICA. SUBSTANCIAL (canvi de domicili)*. TRASLLAT: més de 12 mesos. DESPLAÇAMENT: menys de 12 mesos. ACCIDENTAL/NO SUBSTANCIAL (no implica canvi de residència). SANCIÓ (previst en Ccol.). PETICIÓ DEL TREBALLADOR (dret a la salut o violència de gènere). *30 kms Anar/tornar = > 25% de la jornada diària de treball. 2 hores en una jornada diària de 8 hores.

22 1. Introducció. 2. Modificacions substancials de les condicions de treball. a) Causes. b) Condicions laborals que es poden modificar. 3. Mobilitat funcional. 4. Mobilitat geogràfica. 5. Procediment. 6. Regulacions convencionals.

23 5. PROCEDIMENT. a) INDIVIDUAL: notificació amb 15 dies de preavís. Còmput. notificació escrita + RLT. contingut de la comunicació: canvi, causa, data efectes. Opcions: Acceptar MSCT Rescindir contracte: 20d/any límit 9 mensualitats Impugnar la MSCT (20 dies) INJUSTIFICACIÓ (causa) NUL LITAT (formalisme, DDFF) Sentència: JUSTIFICADA rescissió del contracte INJUSTIFICADA reposar o indemnització 56ET NUL LA reposar o indemnització 56ET + DANYS

24 5. PROCEDIMENT. b) COL LECTIU: obligació de negociar amb els RLT. PERIODE DE CONSULTES: 15 dies. Comissió negociadora* màxim 13 membres *Seccions sindicals *Comissió ad hoc de 3 treballadors. Trets: Efectes: Causa + bona fe Actes de cada reunió ACORD NO ACORD CONFLICTE COL LECTIU Notificació al treballador amb 7 dies de preavís.

25 1. Introducció. 2. Modificacions substancials de les condicions de treball. a) Causes. b) Condicions laborals que es poden modificar. 3. Mobilitat funcional. 4. Mobilitat geogràfica. 5. Procediment. 6. Regulacions convencionals.

26 CONVENI D ESCOLES D EDUCACIÓ ESPECIAL (DOGC 6557, de 07/02/2014). Article 7. Classificació professional. Article 11. Substitucions i mobilitat funcional. Article 16. PPEE 30/06 i 22/12, no admet prorrateig. Article Periodes no lectius jornada continuada de 5 hores. CONVENI CENTRES I SERVEIS D ATENCIÓ A PERSONES AMB DISCAPACITAT (BOE 243, de 09/10/2012). Article 3. Regles de concurrència. Article Provisió de vacants. Article 28. Mobilitat geogràfica 40 ET. Article 29. Mobilitat geogràfica per violència de gènere. Article 44. PPEE 30/06 i 23/12, admet prorrateig si hi ha acord entre les parts. Article 82.4 Canvi de lloc per embaràs (PRL) Articles 95, 96 i 97. Mobilitat funcional. Article 99. Treball a torns en centres d atenció especialitzada. Article 106. Treball a torns en centres especials de treball.

27 CONVENI DE RESIDÈNCIES, CENTRES DE DIA I LLARS PER A L ATENCIÓ DE PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL LECTUAL (DOGC 1207, de 08/01/2013). Article 8. Grups professionals. Article 9. Funcions. Article 11. Ascensos i vacants. Article 46. Protecció a la maternitat. Article 48. Mobilitat geogràfica i canvi de centre per violència domèstica. CONVENI D ASSOCIACIONS PER A CENTRES DE FORMACIÓ, REHABILITACIÓ, ORIENTACIÓ, VALORACIÓ, AUTONOMIA PERSONAL, PROTECCIÓ I ATENCIÓ A DISCAPACITATS (DOGC 6613, de 30/04/2014). Article 7. Classificació professional. Article 12. PPEE 30/06 i 22/12. No admet prorrateig. Article 35. Canvi de lloc per risc a l embaràs (PRL).

28 CONVENI DE TALLERS PER A DISMINUITS PSÍQUICS DE CATALUNYA (DOGC 4506, de 09/11/2005). Article 12. Categories professionals. Article 14. PPEE no admet prorrateig. CONVENI D OFICINES I DESPATXOS (DOGC 6432, de 05/08/2013). Article 13 i 14. Organització del treball i aspectes bàsics de la classificació professional. Article 15. Grup professional. Article 16. Mobilitat funcional. Article 18. Mobilitat geogràfica. Article 22. Permet el prorrateig de les PPEE (març, setembre i juny, desembre).

29 G R À C I E S Alda Mumbrú López.

PRÀCTICA LABORAL. CAS PRÀCTIC: Reclamació com Autònom econòmicament dependent.

PRÀCTICA LABORAL. CAS PRÀCTIC: Reclamació com Autònom econòmicament dependent. Coordinador: Enrique García Echegoyen TEMA 1 La relació laboral. PRÀCTICA LABORAL CAS PRÀCTIC: Distinció entre relació laboral i no laboral Contingut: estudi de la relació laboral, les relacions excloses

Más detalles

REFORMA LABORAL 2012

REFORMA LABORAL 2012 REFORMA LABORAL 2012 CONTEXT DE LA REFORMA MAJORIA POLÍTICA PARTIT POPULAR-CIU 5.300.000 ATURATS Predisposició opinió pública a canvis que teòricament mantinguin i creïn ocupació. ATAC A L ESTAT DEL BENESTAR

Más detalles

EXTINCIÓ DEL CONTRACTE

EXTINCIÓ DEL CONTRACTE Dl 2 Extinció del contracte Drets Laborals Octubre - 07 EXTINCIÓ DEL CONTRACTE L extinció del contracte de treball suposa la fi de la relació jurídica entre treballador/a i empresa. Hi ha diferents motius

Más detalles

Servei de formació i d inserció laboral amb Gent molt capaç

Servei de formació i d inserció laboral amb Gent molt capaç Servei de formació i d inserció laboral amb Gent molt capaç EN VALOR CONVERTINT LA DIFERÈNCIA El nostre objectiu és facilitar que les persones amb discapacitat intel lectual ocupin llocs de treball adequats

Más detalles

CFGM d Atenció Sociosanitària

CFGM d Atenció Sociosanitària FGM d tenció ociosanitària na bona sortida professional Què és l atenció sociosanitaria? És un servei d atenció multidisplinar que pretén garantir l atenció integral i de qualitat de totes aquelles persones

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016.

NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016. NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016. El passat 30 de gener, el Butlletí Oficial de l Estat, publicava l Ordre ESS/70/2016, de 29 de gener, per la que es desenvolupen les normes

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

Reglament regulador. prestacions. Juny, 2014

Reglament regulador. prestacions. Juny, 2014 Reglament regulador del càlcul c de prestacions Juny, 2014 Objecte Prestacions (exemple) Es regula la base de càlcul de les prestacions econòmiques de la branca general Prestacions d incapacitat temporal

Más detalles

Places amb finançament públic a la demarcació de Barcelona per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental.

Places amb finançament públic a la demarcació de Barcelona per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental. Places amb finançament públic a la demarcació de Barcelona per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental Setembre 2017 Places públiques 2016 2017 Total gent gran 24.695 25.883

Más detalles

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS Acord de la Comissió d Ordenació Acadèmica de 20 de juliol del 2009, modificat per acord de la Comissió d Ordenació

Más detalles

Accions específiques pels Metges joves

Accions específiques pels Metges joves Accions específiques pels Metges joves Estudiants CoMB Unitat de Participació Secció MIR Secció MIR Actes i Jornades Participació anual en les Jornades d Estudiants Clínic i Estudiants Bellvitge amb alguna

Más detalles

CONTRACTE DE TREBALL:

CONTRACTE DE TREBALL: CONTRACTE DE TREBALL: 1.-Forma 2.- Modalitat 3.- Grup professional 4.- Jornada 5.- Durada 6.- Període de prova 7.- Retribució 8.- Vacances 9.- Conveni col lectiu aplicable Forma.1 El contractede treballes

Más detalles

L EXPERIÈNCIA I VALORACIÓ DE 10 ANYS DE LA LLEI

L EXPERIÈNCIA I VALORACIÓ DE 10 ANYS DE LA LLEI L EXPERIÈNCIA I VALORACIÓ DE 10 ANYS DE LA LLEI 16/03/2016 Montse Llopis mllopis@acra.cat Situació actual d envelliment de la població La xifra de persones amb 65 anys o més a Catalunya pràcticament es

Más detalles

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent Centre educatiu Empresa aprenent FP dual Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Què és l FP en alternança

Más detalles

Càlcul de les prestacions

Càlcul de les prestacions Càlcul de les prestacions Salari global És la remuneració que l empresa lliura a la persona assalariada com a contraprestació dels seus serveis, incloent-hi els complements, les primes, les gratificacions

Más detalles

CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS

CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS CFGM d'atenció a Persones en Situació de Dependència CFGS d'integració Social CFGS Educació Infantil C / P A R E C O L L, 3, 1 7 0 0 5, G I R O N A T E L È F O N : 9

Más detalles

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola

Más detalles

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure 7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure [MUTUAM continua el seu compromís amb la promoció de la recerca relacionada amb la gerontologia clínica i l atenció sociosanitària amb aquesta convocatòria

Más detalles

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 NOTA INFORMATIVA REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 Auxiliar de gerontologia Els professionals que estan treballant actualment o s incorporin abans del 31 de

Más detalles

Treballar a Europa XARXA EURES

Treballar a Europa XARXA EURES Treballar a Europa XARXA EURES EURES - European Employment Services, xarxa de col laboració dels serveis públics d ocupació en l Espai Econòmic Europeu. Objectiu: facilitar la lliure circulació de treballadors.

Más detalles

Formació i orientació laboral

Formació i orientació laboral Transversal Formació i orientació laboral CFGM.TRAN.FOL/0.05 GFGM - Cicle formatiu grau mitjà GFGM - Cicle formatiu grau mitjà Formació i orientació laboral Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada

Más detalles

Centralitat i descentralització de les estratègies educatives al sector norueg de les TIC

Centralitat i descentralització de les estratègies educatives al sector norueg de les TIC Educació i descentralització Lliçons apreses Centralitat i descentralització de les estratègies educatives al sector norueg de les TIC Øystein Johannessen Director general adjunt Ministeri noruec d Ensenyament

Más detalles

LA PROTECCIÓ DE LA PROPIA IMATGE

LA PROTECCIÓ DE LA PROPIA IMATGE LA PROTECCIÓ DE LA PROPIA IMATGE LEGISLACIÓ aplicable: A) Art. 18.1 de la Constitució Espanyola. B) Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig de protecció civil a l honor, a la intimitat personal i familiar i

Más detalles

PROJECTES D OBRES Informe d Idoneïtat Tècnica de Barcelona

PROJECTES D OBRES Informe d Idoneïtat Tècnica de Barcelona 21 de Novembre de 2011 CONFERÈNCIA David Jiménez Serveis Tècnics CETIB Ordenança Reguladora dels Procediments d Intervenció Municipal en les Obres (ORPIMO) (va entrar en vigor l 1 d Octubre de 2011) Què

Más detalles

CONCILIACIÓ DE LA VIDA FAMILIAR, PERSONAL I LABORAL

CONCILIACIÓ DE LA VIDA FAMILIAR, PERSONAL I LABORAL CONCILIACIÓ DE LA VIDA FAMILIAR, PERSONAL I LABORAL MATERNITAT Art. 48.4 de l ET PERMISOS CONVENI DE METAL LOGRÀFIQUES DE CATALUNYA Risc durant l embaràs Suspensió del contracte Art. 48.5 de l ET, art.26

Más detalles

Retribucions Diplomats/es d Infermeria Any 2010

Retribucions Diplomats/es d Infermeria Any 2010 Retribucions Diplomats/es d Infermeria Any 2010 Jordi Doltra Escola Universitària d Infermeria. Universitat de Girona Jornada Informativa estudiants de 3er 11 de juny de 2010 Infermera unitat hospitalària

Más detalles

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012 Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris 1 d agost de 2012 Article 2: Definicions 1/2 Al efectes d aquest decret s enten per: Venda proximitat: venda de productes agroalimentaris

Más detalles

ANÀLISI DE L ATUR I DE LA CONTRACTACIÓ ABRIL de 2011 Secretaria d Ocupació i Formació. CCOO Terres de Lleida

ANÀLISI DE L ATUR I DE LA CONTRACTACIÓ ABRIL de 2011 Secretaria d Ocupació i Formació. CCOO Terres de Lleida ANÀLISI DE L ATUR I DE LA CONTRACTACIÓ ABRIL de 2011 Secretaria d Ocupació i Formació. CCOO Terres de Lleida 4 de maig de 2011 CCOO TERRES DE LLEIDA 1 L OCUPACIÓ A LLEIDA. ABRIL DE 2011 ATUR REGISTRAT

Más detalles

CURSOS DE NATACIÓ 66 67

CURSOS DE NATACIÓ 66 67 CURSOS DE NATACIÓ 66 67 NADONS / LLAR D INFANTS EDUCACIÓ INFANTIL NADONS, del 4t mes fins als 30 mesos Activitat amb la mare o el pare a l aigua. És l oportunitat ideal per introduir el nen/a en el medi

Más detalles

UNITAT TAULES DINÀMIQUES

UNITAT TAULES DINÀMIQUES UNITAT TAULES DINÀMIQUES 3 Modificar propietats dels camps Un cop hem creat una taula dinàmica, Ms Excel ofereix la possibilitat de modificar les propietats dels camps: canviar-ne el nom, l orientació,

Más detalles

Planificador. Manual d usuari. Centres i serveis educatius Maig 2016

Planificador. Manual d usuari. Centres i serveis educatius Maig 2016 Planificador Visites preventives ITSM-Remedy Manual d usuari. Centres i serveis educatius Maig 2016 L objectiu d aquest document és descriure les funcionalitats implementades a l eina ITSM Remedy pel Planificador

Más detalles

15. Reducció de jornada per cura de menors de 12 anys

15. Reducció de jornada per cura de menors de 12 anys 15. DEFINICIÓ I OBJECIUS ota persona treballadora que tingui a càrrec menors de 12 anys té dret a una reducció de jornada de treball per raons de guarda legal. EN QUÈ CONSISEI? La reducció de jornada per

Más detalles

Barcelona Activa Iniciativa emprenedora. Informes en profunditat. Benchmarking. Barcelona Activa SAU SPM,

Barcelona Activa Iniciativa emprenedora. Informes en profunditat. Benchmarking. Barcelona Activa SAU SPM, Informes en profunditat 53 Benchmarking Barcelona Activa SAU SPM, 1998-2011 Índex 01 Introducció 02 Concepte 03 Característiques 04 Més Informació 2 / 7 01. Introducció Amb tota certesa, encara que potser

Más detalles

13. Reducció de jornada per cura de dependents

13. Reducció de jornada per cura de dependents 13. DEFINICIÓ I OBJECIUS ota persona treballadora que tingui a càrrec persones amb discapacitat o familiars dependents, té dret a una reducció de jornada de treball per raons de guarda legal. EN QUÈ CONSISEI?

Más detalles

13. Reducció de jornada per cura de dependents. Tota persona treballadora que tingui a càrrec persones amb discapacitat o familiars dependents, té

13. Reducció de jornada per cura de dependents. Tota persona treballadora que tingui a càrrec persones amb discapacitat o familiars dependents, té 13. DEFINICIÓ I OBJECIUS ota persona treballadora que tingui a càrrec persones amb discapacitat o familiars dependents, té dret a una reducció de jornada de treball per raons de guarda legal. EN QUÈ CONSISEI?

Más detalles

SIAJ VILAFRANCA DEL PENEDÈS CARRER DE LA FRUITA, VILAFRANCA DEL PENEDÈS Tel

SIAJ VILAFRANCA DEL PENEDÈS CARRER DE LA FRUITA, VILAFRANCA DEL PENEDÈS Tel Residència busca: INFERMER/A - Per cobrir excedència: inici 26 febrer. - S ofereix jornada completa, torn de matí amb un cap de setmana de treball de cada tres. - Sou segons conveni +plus. Sitges. Interessats/des

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

Retribució Administradors. De quins perills estem parlant?

Retribució Administradors. De quins perills estem parlant? De quins perills estem parlant? 1 Que Hisenda consideri la retribució dels socis no deduïble 2 Que la retribució dels socis tingui una retenció del 42 % 3 Que la retribució dels socis estigui subjecta

Más detalles

FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS

FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS Olot TORN A: Sortida dia 23 de desembre a les 15:30h i tornada el dia 30 de desembre a les 19h. Preu federat actiu: 450 Preu plaça becada: 180 Preu

Más detalles

CRITERIS PER AL GAUDIMENT DELS DIES DE VACANCES I ALTRES LLICÈNCIES PER ALS GRUPS PROFESSIONALS DE L 1 AL 7

CRITERIS PER AL GAUDIMENT DELS DIES DE VACANCES I ALTRES LLICÈNCIES PER ALS GRUPS PROFESSIONALS DE L 1 AL 7 CRITERIS PER AL GAUDIMENT DELS DIES DE VACANCES I ALTRES LLICÈNCIES PER ALS GRUPS PROFESSIONALS DE L 1 AL 7 1.- CRITERIS GENERALS El dies de vacances són 30 dies naturals i els dies laborables que gaudirà

Más detalles

Operacions administratives de recursos humans

Operacions administratives de recursos humans Administració i gestió Operacions administratives de recursos humans CFGM.GAD.M03/0.11 CFGM - Gestió administrativa Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

Recursos humans i responsabilitat social corporativa

Recursos humans i responsabilitat social corporativa Administració i gestió Recursos humans i responsabilitat social corporativa CFGS.AFI.M04/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat

Más detalles

Interpretació de l'actualitat jurídica en l'àmbit educatiu (Període del 7/03 al 13/06 de 2013)

Interpretació de l'actualitat jurídica en l'àmbit educatiu (Període del 7/03 al 13/06 de 2013) Normativa apareguda des de la darrera sessió del dia 7 de març de 2013 amb rellevància, directa o indirecta, per a l educació i el món local, resumida per a la sessió del dia 13 de juny de 2013 Interpretació

Más detalles

MÒDUL PROFESSIONAL 1: ATENCIO AL CLIENT, CONSUMIDOR I USUARI

MÒDUL PROFESSIONAL 1: ATENCIO AL CLIENT, CONSUMIDOR I USUARI MÒDUL PROFESSIONAL 1: ATENCIO AL CLIENT, CONSUMIDOR I USUARI CURS: PRIMER DURADA: 99 hores UNITATS FORMATIVES: UF 1: Organització de l atenció al client, consumidor i usuari Durada: 33 hores Continguts:

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT

UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT 3 Seccions Una secció és una marca definida per l usuari dins del document que permet emmagatzemar opcions de format de pàgina, encapçalaments i peus de pàgina,... diferents

Más detalles

Reducció de jornada per cura de menors de 12 anys

Reducció de jornada per cura de menors de 12 anys 15. Reducció de jornada per cura de menors de 12 anys DEFINICIÓ I OBJECIUS ota persona treballadora que tingui a càrrec menors de 8 anys té dret a una reducció de jornada de treball per raons de guarda

Más detalles

UNITAT UNIFICAR ESTILS

UNITAT UNIFICAR ESTILS UNITAT UNIFICAR ESTILS 2 Columnes Una altra de les opcions de format que ens ofereix Ms Word és poder canviar el nombre de columnes de tot el document o d una secció. Per defecte, quan creem un document

Más detalles

JORNADA INFORMATIVA. 3 de febrer de 2017.

JORNADA INFORMATIVA. 3 de febrer de 2017. JORNADA INFORMATIVA JORNADA INFORMATIVA 1 3 de febrer de 2017. SÍNDROME DE DOWN CCEE PRINCESA DE ASTURIAS DISCAPACITAT D ORIGEN GENÈTIC: TEA X-FRÀGIL RETT WILLIAMS 2bis Horari lectiu: 10.00 a 13.00 i de

Más detalles

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP PROCÉS 29 PROCÉS-Q-410-T-29-FP ÍNDEX ÍNDEX 2 GESTIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RESULTATS 5 ORGANIGRAMA DE SERVEIS

Más detalles

Interpretació de l actualitat jurídica en l àmbit educatiu (Període del 13/06 al 14/11 de 2013)

Interpretació de l actualitat jurídica en l àmbit educatiu (Període del 13/06 al 14/11 de 2013) Normativa complementària publicada en els diaris oficials des de la darrera sessió del dia 13 de juny de 2013 amb rellevància, directa o indirecta, per a l educació i el món local, resumida per a la sessió

Más detalles

Fitxa Tècnica de l Activitat

Fitxa Tècnica de l Activitat Fitxa Tècnica de l Activitat Descripció/ Objectius de l activitat: Saps quines son les competències que has desenvolupat en el transcurs de la teva formació i experiència professional? Saps com ho has

Más detalles

Tècniques de cerca efectiva

Tècniques de cerca efectiva Bloc 2. Massa informació i poc temps Tècniques de cerca efectiva Gemma Mascaró Cristina Clotet Biblioteca de la UVic OBJECTIUS Després de completar aquesta activitat has de ser capaç de: Desenvolupar una

Más detalles

Màster en Acupuntura. 2a Edició.

Màster en Acupuntura. 2a Edició. Màster en Acupuntura. 2a Edició. CURS 2012-2013 PREINSCRIPCIÓ 20/02/12 fins al 31/12/12 MATRÍCULA 20/02/12 fins al 31/12/12 IMPORT MATRÍCULA 4300 Forma de pagament: Es pot pagar en dos terminis; el primer

Más detalles

PROJECTE PROFESSIONAL

PROJECTE PROFESSIONAL CONSTRUEIX EL TEU PROJECTE PROFESSIONAL. DOSSIER DE PROJECTE PROFESSIONAL EL PROJECTE PROFESSIONAL RECORDA ELS ELEMENTS DEL PROJECTE RPOFESSIONAL Què vull? Interessos i motivacions Alternatives d objectiu/s

Más detalles

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015 Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI Entitats sense ànim de lucre 2015 Objecte: El Programa Treball i Formació subvenciona la realització d accions d experiència laboral (contracte

Más detalles

Crear formularis amb Google Form. Campus Ciutadella 04/03/2016

Crear formularis amb Google Form. Campus Ciutadella 04/03/2016 Crear formularis amb Google Form Campus Ciutadella 04/03/2016 Crear formularis amb Google Form Índex: 1. Informació bàsica 2. Afegir col laboradors 3. Disseny 4. Tipus de preguntes 5. Preguntes condicionals

Más detalles

Instal lacions solars fotovoltaiques

Instal lacions solars fotovoltaiques Electricitat i electrònica Instal lacions solars fotovoltaiques CFGM.EE10.M06/0.09 CFGM - Instal lacions elèctriques i automàtiques CFGM - Instal lacions elèctriques i automàtiques Instal lacions solars

Más detalles

Servei Públic de Transport Especial de Barcelona. Institut Municipal de Persones amb Discapacitat

Servei Públic de Transport Especial de Barcelona. Institut Municipal de Persones amb Discapacitat Servei Públic de Transport Especial de Barcelona Institut Municipal de Persones amb Discapacitat Què és el Servei Públic de Transport Especial? Barcelona compta amb un dels serveis de transport públic

Más detalles

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA A l EVIA s ha creat dins el mòdul de matrícula un apartat nou que tracta de la cita prèvia d automatrícula: Dins aquesta carpeta podem trobar dos eines:

Más detalles

Com preparar-se per a una entrevista de feina

Com preparar-se per a una entrevista de feina Com preparar-se per a una entrevista de feina Guia d orientació 5 Introducció L entrevista de feina acostuma a ser l últim obstacle que cal superar en els processos de selecció que les empreses duen a

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 Ens plau informar-lo que en data 11 de febrer s ha publicat la Ordre ESS / 106/2017, de 9 de febrer, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat

Más detalles

+ L ESTRUCTURA DE LA NEGOCIACIÓ

+ L ESTRUCTURA DE LA NEGOCIACIÓ + L ESTRUCTURA DE LA NEGOCIACIÓ COL LECTIVA ENTRE LA REFORMA LEGAL DE 2012 I ELS VIGENTS ACORDS INTERPROFESSIONALS: EL III ACORD PER A L OCUPACIÓ I LA NEGOCIACIÓ COL LECTIVA 2015, 2016 I 2017 I L ACORD

Más detalles

SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES

SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES. Les funcions i tasques a desenvolupar s articulen dintre de les pròpies atribuïdes a l EAIA en el seu Decret de creació 338/1986 de 18 de novembre (DOGC

Más detalles

RESUM ESTADÍSTIC DEL DRET D ACCÉS A LA INFORMACIÓ PÚBLICA (AIP)

RESUM ESTADÍSTIC DEL DRET D ACCÉS A LA INFORMACIÓ PÚBLICA (AIP) //7 RESUM ESTADÍSTIC DEL DRET D ACCÉS A LA INFORMACIÓ PÚBLICA (AIP) Període: mesos de gener a novembre de 7 Canal d'entrada de les sol licituds d'aip Gènere Llengua PRESENCIALS 6 76,9% Total TELEMÀTIQUES

Más detalles

Guia de formació SIGA per a col legiats. Registrar consultes del Servei d Orientació Jurídica (SOJ)

Guia de formació SIGA per a col legiats. Registrar consultes del Servei d Orientació Jurídica (SOJ) Guia de formació SIGA per a col legiats Registrar consultes del Servei d Orientació Jurídica (SOJ) Pàg. 2 Índex SIGA PER A COL LEGIATS... 3 ENTRAR A SIGA... 3 ENTRAR LES DADES D UNA NOVA CONSULTA SOJ...

Más detalles

4. Excedència per cura de familiars dependents

4. Excedència per cura de familiars dependents 4. DEFINICIÓ I OBJECIUS ota persona treballadora amb persones dependents a càrrec, podrà sol licitar una excedència amb la finalitat de tenir-ne cura. Durant un període màxim de 2 anys. EN QUÈ CONSISEI?

Más detalles

Seguiment del desplegament de la Llei 39/2006. Històric i evolució de les dades de la dependència a Catalunya

Seguiment del desplegament de la Llei 39/2006. Històric i evolució de les dades de la dependència a Catalunya Seguiment del desplegament de la Llei 39/2006 Històric i evolució de les dades de la dependència a Catalunya Sol.licituds de valoració de grau de dependència Sol licituds de valoració de grau de dependència

Más detalles

PLATAFORMA REIVINDICATIVA PER AL I CONVENI GENERAL DEL METALL DE CATALUNYA

PLATAFORMA REIVINDICATIVA PER AL I CONVENI GENERAL DEL METALL DE CATALUNYA PLATAFORMA REIVINDICATIVA PER AL I CONVENI GENERAL DEL METALL DE CATALUNYA CRITERIS GENERALS Fer confluir en un únic marc regulador les regulacions recollides en cinc convenis siderometal lúrgics sectorials

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Generalitat de Catalunya Acord de 30 d agost de 20 de la Junta de Mèrits i Capacitats de la convocatòria de concurs específic de mèrits i capacitats per a la provisió de diversos llocs de comandament de

Más detalles

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0.

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0. Serveis socioculturals i a la comunitat Atenció sanitària CFGM.APD.M02/0.13 CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció

Más detalles

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU Per Reial Decret 828/2013, de 25 d octubre s han modificat diversos articles del Reglament de l IVA, que afecten a la justificació documental de l aplicació de les regles d inversió del subjecte passiu

Más detalles

OFERTA INICIAL i PREINSCRIPCIÓ SEGON CICLE D EDUCACIÓ INFANTIL I ENSENYAMENTS OBLIGATORIS CURS

OFERTA INICIAL i PREINSCRIPCIÓ SEGON CICLE D EDUCACIÓ INFANTIL I ENSENYAMENTS OBLIGATORIS CURS OFERTA INICIAL i PREINSCRIPCIÓ SEGON CICLE D EDUCACIÓ INFANTIL I ENSENYAMENTS OBLIGATORIS CURS -18 Tarragona, 21 de març de Preinscripció -2018 Criteris de programació Variables per elaborar la programació

Más detalles

Política i pràctica de retribució de TMB. Abril de 2016

Política i pràctica de retribució de TMB. Abril de 2016 Política i pràctica de Abril de 2016 2 1. Presentació Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) està formada per dues societats (Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA, i Transports de Barcelona, SA)

Más detalles

DOSSIER INFORMATIU INFORMACIÓ GENERAL CURS 2017/18

DOSSIER INFORMATIU INFORMACIÓ GENERAL CURS 2017/18 DOSSIER INFORMATIU INFORMACIÓ GENERAL CURS 2017/18 INFORMACIÓ GENERAL CURS 2017/18 1. Calendari escolar 2. Horaris 3. Menjador i horari ampliat (acollida) 4. Secretaria 5. Xandalls i roba específica 6.

Más detalles

CAMBRER/A. Lloc de treball: Orís

CAMBRER/A. Lloc de treball: Orís CAMBRER/A Lloc de treball: Orís Requisits Edat: Entre 18 i 35 anys. Idiomes: Català i castellà. Experiència: Experiència en el sector. Habilitats/competències: persona educada amb ganes de treballar en

Más detalles

Seguiment del desplegament de la Llei 39/2006. Històric i evolució de les dades de la dependència a Catalunya

Seguiment del desplegament de la Llei 39/2006. Històric i evolució de les dades de la dependència a Catalunya Seguiment del desplegament de la Llei 39/2006 Històric i evolució de les dades de la dependència a Catalunya Sol.licituds de valoració de grau de dependència Sol licituds de valoració de grau de dependència

Más detalles

Dossier Programa Persones Cuidadores

Dossier Programa Persones Cuidadores Dossier Programa Persones Cuidadores Índex 1. Antecedents 2. Els Serveis de la Plataforma 3. Valoracions curs 2009-2010 4. Oferta de serveis 2011 1. Antecedents L any 2009 l Obra Social de CatalunyaCaixa

Más detalles

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL Per a acollir-se a la clàusula de salvaguarda del Reial Decret-Llei 5/2013

Más detalles

La graella de les tasques domèstiques. Com es reparteixen?

La graella de les tasques domèstiques. Com es reparteixen? Material per l alumnat 2 > Cap a una orientació laboral en igualtat 36 Material per l alumnat 2 Presentació de l activitat Nivell Durada Secundària. Una hora aproximadament. Objectius Reflexionar, des

Más detalles

MANIFEST DEL COLLEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA DAVANT L ACORD SOBRE LA INSERCIÓ DEL PSICÒLEG EDUCATIU EN EL SISTEMA EDUCATIU ESPANYOL NO UNIVERSITARI.

MANIFEST DEL COLLEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA DAVANT L ACORD SOBRE LA INSERCIÓ DEL PSICÒLEG EDUCATIU EN EL SISTEMA EDUCATIU ESPANYOL NO UNIVERSITARI. IE-36/01/2004 MANIFEST DEL COLLEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA DAVANT L ACORD SOBRE LA INSERCIÓ DEL PSICÒLEG EDUCATIU EN EL SISTEMA EDUCATIU ESPANYOL NO UNIVERSITARI. Davant l acord signat pel Consejo General

Más detalles

PEL REGISTRE DE LES ACTIVITATS DE LA VIDA DIÀRIA EN CENTRES DE GENT

PEL REGISTRE DE LES ACTIVITATS DE LA VIDA DIÀRIA EN CENTRES DE GENT IMPLANTACIÓ DE PANTALLES TÀCTILS PEL REGISTRE DE LES ACTIVITATS DE LA VIDA DIÀRIA EN CENTRES DE GENT GRAN Entitat gestora: M Dolors Fitó Selva Directora Residència Assistida, Centre de dia i CGG Font dels

Más detalles

Gestió de recursos humans

Gestió de recursos humans Administració i gestió Gestió de recursos humans CFGS.AFI.M07/0.14 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per l editorial

Más detalles

IV CAMPUS ESPORTIU ESCOLES JE. Del 27 de juny al 2 de juliol del Dirigit als alumnes de 3r a 6è d EP

IV CAMPUS ESPORTIU ESCOLES JE. Del 27 de juny al 2 de juliol del Dirigit als alumnes de 3r a 6è d EP IV CAMPUS ESPORTIU ESCOLES JE Del 27 de juny al 2 de juliol del 2011 Dirigit als alumnes de 3r a 6è d EP Bàsquet, futbol sala, voleibol, gimnàstica, judo, kàrate i patinatge artístic El Campus d Esports

Más detalles

PRESTACIONS DE LA SEGURETAT SOCIAL 2012

PRESTACIONS DE LA SEGURETAT SOCIAL 2012 PRESTACIONS DE LA SEGURETAT SOCIAL 2012 BASES DE COTITZACIÓ PER AL 2012 1 Grup de cotització Categories professionales 1 Enginyers i llicenciats. Personal d alta direcció no inclòs en l article 1.3.c)

Más detalles

PROGRAMA D APRENENTATGE PERMANENT

PROGRAMA D APRENENTATGE PERMANENT PROGRAMA D APRENENTATGE PERMANENT COMISSIÓ EUROPEA. 2007-2013 pap@xtec.cat sllengua@xtec.cat PRESSUPOST 13620 MILIONS PER ALS SET ANYS OBJECTIUS (2) Comenius: 1/20 alumnes 2007-2013 Erasmus: 3.000.000

Más detalles

PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DE LES RELACIONS DE LLOCS DE TREBALL DEL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS FUNCIONARI I LABORAL

PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DE LES RELACIONS DE LLOCS DE TREBALL DEL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS FUNCIONARI I LABORAL . ROOSTA DE MODIFICACIÓ DE LES RELACIONS DE LLOCS DE TREBALL DEL ERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS FUNCIONARI I LABORAL La Relació de Llocs de Treball del AS de la UB (RLT) es regeix en primera instància

Más detalles

Formació i orientació laboral

Formació i orientació laboral Transversal Formació i orientació laboral CFGS.TRAN.FOL/0.05 CFGS - Cicle formatiu grau superior CFGS - Cicle formatiu grau superior Formació i orientació laboral Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

Setmana Europea de Prevenció de Residus Dóna-li una nova vida

Setmana Europea de Prevenció de Residus Dóna-li una nova vida Setmana Europea de Prevenció de Residus 2017. Dóna-li una nova vida Una nova vida? 1. Si funciona... Es pot vendre, intercanviar, Regalar (a la deixalleria o en qualsevol espai). 2. Si no funciona... Potser

Más detalles

AVENTURA T AL CASAL : MENJA T EL MÓN...

AVENTURA T AL CASAL : MENJA T EL MÓN... INFORMACIÓ CASAL D ESTIU 2016 AVENTURA T AL CASAL : MENJA T EL MÓN... Descripció El casal d estiu es realitzarà del 22 de juny al 29 de juliol i del 29 d agost al 9 de setembre de 2016 a les instal lacions

Más detalles

LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació

LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació JORNADA DE FORMACIÓ EN XARXA DEL PROFESSORAT D EDUCACIÓ ESPECIAL DE LA ZONA Barcelona, 12 de maig de 2010 LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació

Más detalles

EL PROCÉS DE SELECCIÓ

EL PROCÉS DE SELECCIÓ EL PROCÉS DE SELECCIÓ TÈCNIQUES DE RECERCA DE FEINA Unitat de Promoció Econòmica Itàlia, 50 1a planta 08320 El Masnou Tel: 93 540 62 00 e-mail: p.economica@elmasnou.cat EL PROCÉS DE SELECCIÓ En tota recerca

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

VACANCES, PERMISOS i LLICÈNCIES a l Institut Català de la Salut

VACANCES, PERMISOS i LLICÈNCIES a l Institut Català de la Salut VACANCES, PERMISOS i LLICÈNCIES VACANCES, PERMISOS i LLICÈNCIES a l Institut Català de la Salut PERSONAL LABORAL DE L INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT (ICS) 1. VACANCES Vacances 1 mes Art. 50, Ley 7/2007 del

Más detalles

Ordre per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la

Ordre per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la Ordre per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la Llei 11/2009 Índex Objecte i àmbit d aplicació, 3 Espectacles

Más detalles

Anàlisi dels costos de la sinistralitat laboral relacionada amb el trànsit a Catalunya

Anàlisi dels costos de la sinistralitat laboral relacionada amb el trànsit a Catalunya Anàlisi dels costos de la sinistralitat laboral relacionada amb el trànsit a Catalunya Enric Rodà Sau Institut de Seguretat i Salut Laboral Departament d Empresa i Ocupació Mètode d anàlisi de costos Anàlisi

Más detalles

L ús eficient de l energia a la llar

L ús eficient de l energia a la llar L ús eficient de l energia a la llar L ús eficient de l energia a la llar Introducció Eficiència energètica a la llar Calefacció Aigua calenta sanitària Electrodomèstics Il luminació Eficiència energètica

Más detalles