CENTRE TECNOLÒGIC LEITAT. OIR Oportunitats d Implantació de RFID. Programa InnoEmpresa 2007

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "CENTRE TECNOLÒGIC LEITAT. OIR Oportunitats d Implantació de RFID. Programa InnoEmpresa 2007"

Transcripción

1 CENTRE TECNOLÒGIC LEITAT OIR Oportunitats d Implantació de RFID Programa InnoEmpresa 2007 METODOLOGIA

2 TAULA DE CONTINGUTS 1 METODOLOGIA D ANÀLISIS OPORTUNITATS Avaluació i Model de la Situació Actual Presentació del projecte i planificació d activitats Utilització Ratis d Avaluació Finalització... 9

3 1 METODOLOGIA D ANÀLISIS OPORTUNITATS En aquest informe es plasma els processos a analitzar per determinar la viabilitat en d implantació de la tecnologia RFID en la PIME tèxtil. L estudi es realitzarà mitjançant l anàlisi dels diferents processos de l empresa determinant quines problemàtiques actuals afecten la seva operativa diària i com a través del RFID no solament poden solucionar-les sinó que millorant aquest factors crítics d èxit (FCE) els hi permet guanyar en eficiència i eficàcia permetent-les focalitzar el temps cap activitats de més valor. Esquema metodologia: 1.1 Avaluació i Model de la Situació Actual En l estudi de viabilitat OIR es imprescindible conèixer l arbre de processos actual de l empresa, la traçabilitat entre activitats i les sinergies que es creen. Per obtenir aquesta fotografia actual de l empresa es realitza un anàlisis global de l estructura organitzativa de cada empresa mitjançant una sèrie de fases. El document (checklist) s ha creat a partir de la guia DOMD (Diagnosi d Oportunitats de Millora Digital) del CIDEM per detectar en quins processos o activitats es pot implantar la tecnologia RFID i per obtindre els beneficis qualitatius i quantitatius. L objectiu d aquesta avaluació es: Conèixer la situació global actual de la empresa (reunions). Fer una classificació per processos o activitats per saber en quines oportunitats presenten de millora i les sinergies positives respecte les àrees adjacents.(reunions + qüestionari). A través de les eines OIR:

4 o o Caracterització. A través d un qüestionari s avaluarà les característiques de l empresa en quant a grandària, complexitat, mètodes de funcionament, etc..., amb el que es pretén determinar amb precisió quins són els paràmetres que defineixen l empresa, aspecte crucial per poder establir amb posterioritat la correcte metodologia OIR Anàlisis Processos. Anàlisis dels processos de negoci d alt nivell (Compres, Vendes, Fabricació, Logística, Distribució i Servei al Client). La descripció dels processos i sub processos de negoci es porta a terme d una manera àmplia, permeten l adaptació per cada empresa en funció del sector i l activitat. L anàlisi permetrà comparar les millores pràctiques en base la estratègia, procés i la tecnologia (3 dimensions). Cada procés i sub procés analitzat serà valorat a partir del grau d excel lència i el rendiment. S obtindrà una valoració per cada un d ells, ponderat pel seu rendiment en processos, tecnologia i estratègia (3 dimensions). Permetrà obtenir com a resultat una situació de subprocessos de l empresa i el seu alineament en les tres dimensions. Aquests estaran categoritzats per la criticitat. Les oportunitats de millora per implantar RFID es plasmaran en: Oportunitats d implantació d RFID. Matriu de priorització d oportunitats identificades. Oportunitat de millora del sub procés. o I vindran prioritzades per quatre criteris: Urgent: Baix grau d utilització de la tecnologia en el procés i no estan satisfets amb la situació actual. Estabilització: Grau mitjà d implantació de la tecnologia i no estan del tot satisfets. Excel lència: Alt grau d implantació de la tecnologia i satisfà la majoria de les necessitats. Refinament: Molt alt grau d implantació de la tecnologia i satisfà totes les necessitats.

5 o Gestió del Canvi. Avaluar el grau d acceptació del RFID en l empresa en base 4 dimensions diferents i la seva predisposició al canvi. Gestió i govern: Avaluar el grau de compromís de la direcció de l empresa. Organització i Recursos Humans: Avaluar el grau de preparació de l organització pel desenvolupament i implantació de RFID. Agents Establerts: Avaluar el grau d acceptació de RFID com a mitjà d interecció habitual pels proveïdors, clients, etc.. Econòmics: Avaluar el compromís econòmic per a les iniciatives de RFID. o Excel lència Operativa. Avaluar les interaccions que generarà l ús de RFID en relació els clients. Es realitzarà un qüestionari adaptat per cada procés. S explicarà els beneficis potencials del RFID amb xerrades posteriors sobre la necessitat i/o adequació. Simulació de la incidència realitzant una visita a la planta per conèixer in situ la realitat de l activitat (visita planta). Anàlisis de tots els punt crítics detectats en la reunió i la visita. (Diagnosi). Introducció de les avantatges que RFID incorporaria dins de la pròpia cadena productiva (recomanacions). 1.2 Presentació del projecte i planificació d activitats Objectiu de la metodologia OIR La DOMD permet a les empreses progressar cap a la detecció de projectes que responguin a les necessitats de l empresa i que estiguin alineats amb la seva estratègia. Això requereix de la reflexió sobre el funcionament actual de l empresa a nivell d estratègia, processos i aplicacions tecnològiques en aquests. Per assolir aquest repte cal que les empreses adoptin eines, que els hi permetin, de forma sistemàtica i guiada reflexionar sobre la forma de millorar certs aspectes del negoci amb l objectiu de ser més competitius.

6 Els objectius principals de la metodologia OIR són: - Detecció de projectes alineats amb necessitats de negoci. - Identificació i descripció d oportunitats de millora amb beneficis potencials de la seva implantació. - Classificació dels processos de l empresa segons la seva criticitat i rendiment. - Determinació dels atributs de valoració de gestió del canvi. - Transferència de coneixement cap al personal de l empresa. Per realitzar la DOMD s ha desenvolupat la metodologia OIR que permet arribar a la detecció i priorització d implantació de la tecnologia RFID que respongui amb les necessitats de negoci de l empresa. L estudi analitza els diferents processos de negoci d alt nivell (Cadena de Valor) que composen la empresa i analitzar les diferents possibilitats d aplicació, exceptuant el procés de Marketing. Processos de negoci d alt nivell PC1 PC2 PC3 PC4 PC5 PC6 PC7 Màrqueting Fabricació Vendes Compres Logística Distribució Servei al client PS1 PS2 Gestió de recursos humans Administració, finances i control de gestió Figura 1. Cadena Valor Empresa Això permet la reflexió sobre l estratègia, els procediments i la tecnologia que s està aplicant actualment a cadascun dels processos, el grau de satisfacció i la criticitat. - Quins són els processos de l empresa més crítics pel negoci. - Quin és el grau de rendiment que es té de cadascun d aquests processos. - Com l aplicació de la tecnologia RFID pot cobrir les necessitats de negoci detectades i millorar la competitivitat de l empresa.

7 - Quins són el processos on l implantació de RFID es prioritari per que satisfà les necessitats de negoci que s han identificat com a prioritàries. Descripció Processos Subjectes a Anàlisis: Compres i Fabricació: Problemàtica Actual: Hi ha moltes empreses que necessiten una traçabilitat e identificació en tot moment del procés de fabricació permetin-los identificar entre d altres el gènere defectuós. Punts d anàlisi metodologia OIR: 1. Assemblatge Productes: a. Nº Execucions Correctes b. Control de seqüències successives c. Traçabilitat 2. Control preparació línees productives: a. Control components b. Monotorització línees. c. Control de consums. d. Reaprovisionament. 3. Gestió de defectes productius a. Senyalització defectes. b. Notificació defectes. c. Reducció d introduccions defectuoses. d. Control producció. Magatzem: Problemàtica Actual: Les tasques manuals d identificació i classificació de productes així com la realització de les comandes impliquen una inversió de temps i augmenten les possibilitats d error. Punts d anàlisi metodologia OIR: 1. Gestió Inventari:

8 a. Gestió àrees dedicades. b. Identificació unívoca. c. Identificació automàtica. d. Identificació devolucions. 2. Control càrrega / descàrrega del camió. a. Correcció y complementació de la càrrega. b. Gestió automàtica procés càrrega i descàrrega. c. Reducció activitats manuals de control. 3. Gestió containers entrada/sortida a. Gestió recursos (estat, posició). b. Control utilització (freqüència, substitucions). c. Gestió contenidors perduts, extraviats o substituïts. Distribució: Problemàtica Actual: L Objectiu del procés de distribució es distribuir les comandes àgilment. Però en aquesta activitat les tasques manuals impliquen un augment del cost final, per tant es cerca poder realitzar totes les transaccions de forma automàtica. Punts d anàlisi metodologia OIR: 1. Càrrega i Descàrrega del camió a. Gestió automàtica del procés de càrrega i descàrrega del camió. 2. Check in / check out plataforma distributiva: a. Control distribució paquets, paliers, etc.. b. Traçabilitat puntual origen / destí. c. Control temps entrega. d. Gestió retards.

9 Punt de Venta i Servei al client: Problemàtica Actual: Necessitat d agilitzar el retorn d informació cap a la central per produir sota demanda i evitar ruptures d estoc. Així es necessari retroalimentar l empresa amb els moviments de roba que genera el propi client. Punts d anàlisi metodologia OIR: 1. Control estoc en la ubicació: a. Gestió estoc en el punt de venta. b. Control en cas de ruptura del estoc mínim. c. Control robatoris. d. Control posicionament producte. 2. Servei al client: a. Informacions sobre el producte (materials, imatges, del article) b. Gestió productes de valor. c. Sistemes automàtics de pagament. 1.3 Utilització Ratis d Avaluació Es possible que per l activitat d algunes empreses participants en el projecte OIR es complementi la metodologia OIR amb la utilització de ratis per avaluar la viabilitat de manera quantitativa. En tot cas aquest aspecte es definiria en el principi del informe de l empresa en qüestió. 1.4 Finalització Un cop realitzat l anàlisi l empresa ja disposa de la documentació d avaluació que determina la viabilitat de negoci en la implantació de la tecnologia RFID en el/s procés/sos objectes d estudi.

LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ

LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ UNITAT 8 LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ ECONOMIA DE L EMPRESA 1 BATXILLERAT La direcció de la producció La funció de producció és la funció transformadora o fabricadora de béns, serveis o productes dins de

Más detalles

L APROVISIONAMENT I LA VALORACIÓ DE LES EXISTÈNCIES

L APROVISIONAMENT I LA VALORACIÓ DE LES EXISTÈNCIES UNITAT 9 L APROVISIONAMENT I LA VALORACIÓ DE LES EXISTÈNCIES ECONOMIA DE L EMPRESA 1 BATXILLERAT L aprovisionament La funció d aprovisionament consisteix en la compra, l emmagatzematge dels materials necessaris

Más detalles

Sistema de Gestió de la Qualitat

Sistema de Gestió de la Qualitat Sistema de Gestió de la Qualitat Qualificació i avaluació de proveïdors Alumne: Rubén Martín Gallardo Tutor: Jaume Beneded Navarro Treball final de Grau Grau Enginyeria Informàtica. Curs 2012-2013-03-10

Más detalles

Logística d aprovisionament

Logística d aprovisionament Comerç i màrqueting Logística d aprovisionament CFGS.VEC.M05/0.16 Gestió de vendes i espais comercials Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada

Más detalles

Unitat VII: La direcció de la producció

Unitat VII: La direcció de la producció Unitat VII: La Direcció de la Producció La direcció de la producció Recordem... Produir és obtenir béns i serveis combinant uns factors productius amb una tecnologia determinada. La funció de producció,

Más detalles

Tema 1. Sistemes d informació en la gestió empresarial

Tema 1. Sistemes d informació en la gestió empresarial Tema 1. Sistemes d informació en la gestió empresarial Reyes Grangel Seguer IG32. Aplicacions per a la Gestió - Octubre 2004 Mapa conceptual Tema 1. Sistemes d informació en la gestió empresarial 2 Objectius

Más detalles

Projecte d anàlisi i millora de processos

Projecte d anàlisi i millora de processos Projecte d anàlisi i millora de processos Direcció General de Modernització de l Administració Secretaria de Funció Pública i Modernització de l Administració Col legi d Enginyers Industrials de Catalunya

Más detalles

La innovació i la seva gestió

La innovació i la seva gestió Curs de Direcció d Empreses La innovació i la seva gestió Prof. Dr. M. Subirachs Torné - núm. 1 Índex El plantejament del tema Les característiques de la innovació: l impacte sobre l organització El procés

Más detalles

Barcelona Activa Iniciativa emprenedora. Informes en profunditat. Benchmarking. Barcelona Activa SAU SPM,

Barcelona Activa Iniciativa emprenedora. Informes en profunditat. Benchmarking. Barcelona Activa SAU SPM, Informes en profunditat 53 Benchmarking Barcelona Activa SAU SPM, 1998-2011 Índex 01 Introducció 02 Concepte 03 Característiques 04 Més Informació 2 / 7 01. Introducció Amb tota certesa, encara que potser

Más detalles

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1. El patrimoni empresarial. L inventari OBJECTIUS Conèixer el concepte d empresa i les seves diferents classificacions.

Más detalles

IMPLEMENTACIÓ D UN ERP A PA NATURAL, UNA EMPRESA DEL SECTOR DE L ALIMENTACIÓ

IMPLEMENTACIÓ D UN ERP A PA NATURAL, UNA EMPRESA DEL SECTOR DE L ALIMENTACIÓ IMPLEMENTACIÓ D UN ERP A PA NATURAL, UNA EMPRESA DEL SECTOR DE L ALIMENTACIÓ Gemma Clofent Suñer Consultora Humi Guill Fuster Enginyeria tècnica en informàtica de sistemes Juny de 2015 Índex Introducció

Más detalles

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya.

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal Escola Superior de Música de Catalunya Sumari 1. Objectius 2. Responsables 3. Desenvolupament del procés 3.1 Disseny del sistema d avaluació del personal docent

Más detalles

T.10.- Anàlisi i descripció de llocs de treball

T.10.- Anàlisi i descripció de llocs de treball T.10.- Anàlisi i descripció de llocs de treball Anàlisi i descripció de llocs de treball 1. Objectius 2. Utilitats 3. Definicions 4.Procés i característiques 5.Interrogants que s han de respondre 6. Bibliografia

Más detalles

MÒDUL PROFESSIONAL 1: ATENCIO AL CLIENT, CONSUMIDOR I USUARI

MÒDUL PROFESSIONAL 1: ATENCIO AL CLIENT, CONSUMIDOR I USUARI MÒDUL PROFESSIONAL 1: ATENCIO AL CLIENT, CONSUMIDOR I USUARI CURS: PRIMER DURADA: 99 hores UNITATS FORMATIVES: UF 1: Organització de l atenció al client, consumidor i usuari Durada: 33 hores Continguts:

Más detalles

Recursos humans i responsabilitat social corporativa

Recursos humans i responsabilitat social corporativa Administració i gestió Recursos humans i responsabilitat social corporativa CFGS.AFI.M04/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat

Más detalles

LA FUNCIÓ PRODUCTIVA I ELS COSTOS DE L EMPRESA

LA FUNCIÓ PRODUCTIVA I ELS COSTOS DE L EMPRESA UNITAT 7 LA FUNCIÓ PRODUCTIVA I ELS COSTOS DE L EMPRESA ECONOMIA DE L EMPRESA 1 BATXILLERAT El departament de producció Funcions del departament Aprovisionament. Fabricació. Emmagatzemament. Control de

Más detalles

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats 2015-2016 Inspecció d Educació a Lleida PLENARI DIRECTORS/ES PRIMÀRIA Lleida, 6 d octubre de 2015 Informació per als centres Octubre 2015 Justificació de l actuació

Más detalles

LOGÍSTICA D EMMAGATZEMATGE

LOGÍSTICA D EMMAGATZEMATGE IES Francesc de Borja Moll DEPARTAMENT DE COMERÇ I MÀRQUETING C/ Caracas nº 6 07007 Palma de Mallorca Tf: 971-278150 e-mail: iesfrancescdeborjamoll @educacio.caib.es LOGÍSTICA D EMMAGATZEMATGE Unitat didàctica

Más detalles

PROJECTE FI DE CARRERA

PROJECTE FI DE CARRERA PROJECTE FI DE CARRERA TÍTOL: OPTIMITZACIÓ DE LA PRODUCCIÓ D UNA FÀBRICA D EINES DE TALL APLICANT LA TEORIA DE LES LIMITACIONS. AUTOR: FERNANDO MEDINA SIGÜEIRO TITULACIÓ: ENGINYERIA TÈCNICA INDUSTRIAL,

Más detalles

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics Pla d Acció Tutorial Índex I. INTRODUCCIÓ...3 2. PROPOSTA DE SEQÜÈNCIA DES DEL PUNT DE VISTA DEL TUTOR...0 Alumnes de 1er curs...0 Alumnes en fase

Más detalles

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3-

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- Empresa Iniciativa Empresarial (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- 1. La imatge corporativa La cultura corporativa-formada per la missió, la visió i els valors- representen l essència de l

Más detalles

Incrementar les vendes des de la Proposta de Valor

Incrementar les vendes des de la Proposta de Valor Incrementar les vendes des de la Proposta de Valor MODEL DE NEGOCI METODOLOGIA CANVAS (A. Osterwalder i Y.Pigneur) Per a qui estem creant valor? Quins són els nostres clients més importants? Quins són

Más detalles

Els protocols d avaluacid. avaluació d AQU Catalunya. Taller de formació d'estudiants en l'assegurament de la qualitat a la universitat

Els protocols d avaluacid. avaluació d AQU Catalunya. Taller de formació d'estudiants en l'assegurament de la qualitat a la universitat Taller de formació d'estudiants en l'assegurament de la qualitat a la universitat Els protocols d avaluacid avaluació d AQU Catalunya Albert Basart. Gestor de projectes. AQU Catalunya Guies d avaluacid

Más detalles

TFC- ERP Implementació SAP Business One a una assessoria. Joan Rebollo Masoliver

TFC- ERP Implementació SAP Business One a una assessoria. Joan Rebollo Masoliver TFC- ERP Implementació SAP Business One a una assessoria Joan Rebollo Masoliver ÍNDEX Informació del projecte i documentació. Introducció. Descripció de l empresa. Objectius Planificació. En quins terminis

Más detalles

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura.

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Autors: Piedad Guijarro i Pere Cruells Centre: ETSAB Secció de Matemàtiques

Más detalles

Direcció d Empreses. Curs de. Escenaris d entorn de coneixements: Procés per a la formulació d indicadors. Línies generals

Direcció d Empreses. Curs de. Escenaris d entorn de coneixements: Procés per a la formulació d indicadors. Línies generals Curs de Direcció d Empreses Escenaris d entorn de coneixements: Procés per a la formulació d indicadors Línies generals Prof. Dr. M. Subirachs Torné - núm. 1 Índex Definició i condicions que han de reunir

Más detalles

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA Introducció El Pla d acció tutorial consisteix en una gestió de la formació integral de l alumnat que es du a terme mitjançant tutories. En particular, es

Más detalles

SERVEIS EDUCATIUS I CONTROL DE GESTIÓ EN EL CONTEXT D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA

SERVEIS EDUCATIUS I CONTROL DE GESTIÓ EN EL CONTEXT D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA SERVEIS EDUCATIUS I CONTROL DE GESTIÓ EN EL CONTEXT D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA Maite Carol Juny 2014 LA GESTIÓ ECONÒMICA DEL SERVEIS EDUCATIUS LOCALS: UNA NECESSITAT PER A GARANTIR UN SERVEI DE QUALITAT

Más detalles

L empresa com a sistema

L empresa com a sistema Curs de Direcció d Empreses L empresa com a sistema Prof. Dr. M. Subirachs Torné - núm. 1 Índex - Les teories i els enfocaments sobre l empresa i la seva direcció - El concepte de sistema - Els principis

Más detalles

Els sistemes d informació en els centres de recerca

Els sistemes d informació en els centres de recerca 11/06/2015 Els sistemes d informació en els centres de recerca Presentació de la Unitat de Vigilància Tecnològica, Intel ligència Competitiva i Documentació Científica de l IRTA L Institut de Recerca i

Más detalles

IMPLANTACIÓ D OPENERP EN UNA EMPRESA

IMPLANTACIÓ D OPENERP EN UNA EMPRESA IMPLANTACIÓ D OPENERP EN UNA EMPRESA TFC: Implantació d OpenERP en una empresa Tutora: Humi Guill Fuster Alumne: Rainier Vendrell Rufete Curs: 2º quadrimestre curs 2012 2013 Rainier Vendrell Rufete 1 Descripció

Más detalles

Planificació estratègica. Pla anual i memòria. Terrassa abril 2015

Planificació estratègica. Pla anual i memòria. Terrassa abril 2015 Planificació estratègica Pla anual i memòria Terrassa abril 2015 Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Inspecció Educativa Vallès Occidental Millora continua és... PLANIFICAR FER PROPOSTES

Más detalles

Gestió de recursos humans

Gestió de recursos humans Administració i gestió Gestió de recursos humans CFGS.AFI.M07/0.14 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per l editorial

Más detalles

Procediment d auditoria interna de Qualitat

Procediment d auditoria interna de Qualitat A. OBJECTE B. ABAST C. REFERÈNCIES D. RESPONSABILITATS E. DESCRIPCIÓ DEL PROCEDIMENT E.1. Elaboració del pla d auditories internes. E.2. Execució de les auditories. E.3. Informes d auditoria. E.4. Règim

Más detalles

Exemples de documents i registres del Pla d APPCC

Exemples de documents i registres del Pla d APPCC Exemples de documents i registres del Tot seguit es desenvolupen alguns models de documents del i de registres derivats de la seva execució a títol d exemple per facilitar la comprensió del principi 7

Más detalles

Disseny per al reciclatge. producte reciclat producte reciclable

Disseny per al reciclatge. producte reciclat producte reciclable Disseny per al reciclatge producte reciclat producte reciclable El Govern de la Generalitat de Catalunya, amb el propòsit d impulsar el reciclatge de residus a Catalunya, a finals de l any 1999 crea el

Más detalles

Gestió logística i comercial

Gestió logística i comercial Administració i gestió Gestió logística i comercial CFGS.AFI.M10/0.14 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per l editorial

Más detalles

Compri reciclat. Compres Públiques Ambientalment Correctes

Compri reciclat. Compres Públiques Ambientalment Correctes Compri reciclat Compres Públiques Ambientalment Correctes El Govern de la Generalitat de Catalunya, amb l objectiu d impulsar el reciclatge de residus a Catalunya, crea el Centre Català del Reciclatge

Más detalles

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Didàctica de l Educació Infantil PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula L educador infantil OBJECTIUS Identificar les competències de l educador. Determinar les atribucions adscrites

Más detalles

Traçabilitat GPS en aplicacions de dejeccions a llarga distancia

Traçabilitat GPS en aplicacions de dejeccions a llarga distancia Traçabilitat GPS en aplicacions de dejeccions a llarga distancia Mario Carrillo Servei de sòls i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària Lleida, 29 de setembre de 2018 Traçabilitat GPS en temps real

Más detalles

2675 Estudi per la implantació d un ERP de codi obert en una empresa de fabricació de mobles

2675 Estudi per la implantació d un ERP de codi obert en una empresa de fabricació de mobles 2675 Estudi per la implantació d un ERP de codi obert en una empresa de fabricació de mobles Joan Muns Rovira Projecte Final de Carrera UAB, 8 de Febrer del 2011 Index 1. Objectius 2. Sistemes ERP Open

Más detalles

FEM EMPRESA ECONOMIA I ORGANITZACIÓ D EMPRESES

FEM EMPRESA ECONOMIA I ORGANITZACIÓ D EMPRESES FEM EMPRESA UD 1 L EMPRESA NOM DE L EMPRESA: ANY DE FUNDACIÓ: SECTOR AL QUE PERTANY: ACTIVITAT: LOGOTIP FACTORS PRODUCTIUS que utilitza BÉNS I SERVEIS que ofereix CLASSIFICAR FACTORS PRODUCTIUS MATERIALS

Más detalles

BIM Building Information Modelling

BIM Building Information Modelling Building Information Modelling Maig 2016 Antecedents Actualment Sistema CAD Autocad, Microstation, Sistema GIS Geomedia, ArcGIS, Nou sistema Sistema BIM Revit, AECOSim, Archicad,... És una nova metodologia

Más detalles

FONMQT - Fonaments de Màrqueting

FONMQT - Fonaments de Màrqueting Unitat responsable: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Unitat que imparteix: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Curs: Titulació: 2014 GRAU EN ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES (Pla 2009).

Más detalles

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Què és una plataforma virtual de formació? És un espai de trobada entre alumnes i professors a través d Internet. Pot incloure activitats per als estudiants,

Más detalles

LES TAULETES DIGITALS A L AULA DE MÚSICA

LES TAULETES DIGITALS A L AULA DE MÚSICA LES TAULETES DIGITALS A L AULA DE MÚSICA EXPLORANT NOVES MANERES DE CREACIÓ MUSICAL EDUARD MASDEU YÉLAMOS @EduardMasdeu INTRODUCCIÓ INICI DEL PROJECTE: CURS 2015-16. PARTICIPANTS: ALUMNAT DE TOTA L ESCOLA.

Más detalles

Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut

Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut Itinerari formatiu i Diploma Itinerari formatiu semipresencial, amb una estructura modul lar, que permetria

Más detalles

Disseny i implementació de la base de dades d un sistema de descàrrega d aplicacions per a mòbils intel ligents

Disseny i implementació de la base de dades d un sistema de descàrrega d aplicacions per a mòbils intel ligents Disseny i implementació de la base de dades d un sistema de descàrrega d aplicacions per a mòbils intel ligents Manuel Espejo Surós Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes Manel Rella Ruiz 14 de

Más detalles

REPTES PER A LA COMPETITIVITAT DE LA CADENA DE VALOR DEL SECTOR DE FABRICANTS DE BENS D'EQUIP. 30 d Octubre 2014 Casa Convalescència de Vic

REPTES PER A LA COMPETITIVITAT DE LA CADENA DE VALOR DEL SECTOR DE FABRICANTS DE BENS D'EQUIP. 30 d Octubre 2014 Casa Convalescència de Vic REPTES PER A LA COMPETITIVITAT DE LA CADENA DE VALOR DEL SECTOR DE FABRICANTS DE BENS D'EQUIP 30 d Octubre 2014 Casa Convalescència de Vic OBERTURA Creacció té la missió de treballar per la millora de

Más detalles

Juan José Renau Piqueras. Tema 8. IMPLANTACIÓ DE L ESTRATÈGIA DE RRHH Curs 05-06

Juan José Renau Piqueras. Tema 8. IMPLANTACIÓ DE L ESTRATÈGIA DE RRHH Curs 05-06 Llicenciatura CIÈNCIES DEL TREBALL Professor Juan José Renau Piqueras i Llàcer Mòdul ESTRATÈGIA i DIRECCIÓ DE RECURSOS HUMANS Tema 8. IMPLANTACIÓ DE L ESTRATÈGIA DE RRHH Curs 05-06 8.1. INTRODUCCIÓ I OBJECTIUS

Más detalles

AVALUACIÓ DE LA DOCÈNCIA FCSB

AVALUACIÓ DE LA DOCÈNCIA FCSB AVALUACIÓ DE LA DOCÈNCIA 2014-15 FCSB EVOLUCIÓ DE LA PARTICIPACIÓ GLOBAL DELS ESTUDIANTS EN LES ENQUESTES 80 70 Curs/Semestre Fisioteràpia Infermeria Nutrició Mitjana 3 tit. 200910, 34 27,09 32,76 31,28

Más detalles

U. D. 5 : T R A N F O R M A C I Ó D E L E S P R I M E R E S M A T È R I E S

U. D. 5 : T R A N F O R M A C I Ó D E L E S P R I M E R E S M A T È R I E S Tecnologia 2n ESO 2018-2019 UD5 TRANFORMACIÓ DE LES MATÈRIES PRIMERES - 1 - U. D. 5 : T R A N F O R M A C I Ó D E L E S P R I M E R E S M A T È R I E S Q U A D E R N D E C L A S S E 2018-2019 NOM I COGNOMS:

Más detalles

30 hores (15 h presencials i 15 h online) Personal tècnic dels ens locals i personal de la policia local.

30 hores (15 h presencials i 15 h online) Personal tècnic dels ens locals i personal de la policia local. Pla Docent Anàlisi de problemes i presa de decisions Dades de l acció formativa Modalitat formativa: Durada: Destinataris: Curs semipresencial 30 hores (15 h presencials i 15 h online) Personal tècnic

Más detalles

FITXA DE PROCÉS NUM.REVISIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ. 00 Versió original 23/09/2013

FITXA DE PROCÉS NUM.REVISIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ. 00 Versió original 23/09/2013 Pàg. 1 de 4 Relació de modificacions NUM.REVIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ 00 Versió original 23/09/2013 01 02 Inclusió d aquest caixetí de control de canvis de revisió Inclusió del diagrama de flux com

Más detalles

Consultoria Cultura 2016

Consultoria Cultura 2016 Consultoria Cultura 2016 09 FEB. 2016 Jordi Sellas DG de Creació i Empreses Culturals Consultoria Cultura 2016 09 FEB. 2016 Edgar Garcia Dir. Àrea Empresa ICEC Sergi Orobitg Tècnic de l SDE Consultoria

Más detalles

PROJECTE MICROTIC Solucions TIC energèticament eficients i competitives per a PIMES Comunitat Energia RIS3CAT

PROJECTE MICROTIC Solucions TIC energèticament eficients i competitives per a PIMES Comunitat Energia RIS3CAT PROJECTE MICROTIC Solucions TIC energèticament eficients i competitives per a PIMES Comunitat Energia RIS3CAT - Índex Continguts 1. Objectius i abast del projecte 2. Consorci 3. Paquets de treball 4. WP2:

Más detalles

PRÀCTIQUES EXTERNES EN ELS CENTRES, ESTRUCTURES O SERVEIS DE LA URV

PRÀCTIQUES EXTERNES EN ELS CENTRES, ESTRUCTURES O SERVEIS DE LA URV ACORD D ASSIGNACIÓ DE L ESTUDIANT i Acord núm. Atès el RD 1791/2010, de 30 de desembre, pel qual s'aprova l'estatut de l'estudiant Universitari, el RD 592/2014, de 11 de juliol, sobre programes de cooperació

Más detalles

Procés per a la gestió de l orientació professional

Procés per a la gestió de l orientació professional 310.3.5 Procés per a la gestió de l orientació professional 04 de maig de 2010 310.3.5 Escola Politècnica Superior d Edificació de Barcelona V2 ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES

Más detalles

Comparativa metodologia àgil i predictiva

Comparativa metodologia àgil i predictiva Comparativa metodologia àgil i predictiva Classificació dels projectes informàtics i establiment de la seva estructura de descomposició del treball (EDT) Raonament inicial Motivacions per a realitzar aquest

Más detalles

ACCIONS PER LA SOSTENIBILITAT

ACCIONS PER LA SOSTENIBILITAT ACCIONS PER LA SOSTENIBILITAT Com contribuïm a una Barcelona més sostenible? 1. DADES DE L ORGANITZACIÓ Nom: Ecomatters Breu descripció: Consultoria en sostenibilitat i seguretat química. Ajuda a les empreses

Más detalles

Sistema Gestió Informació de Jugadors de Bàsquet. Estudiant: Anna M. Tomàs i Musach (ETIG) Consultor: Àlex Caminals Febrer de 2013

Sistema Gestió Informació de Jugadors de Bàsquet. Estudiant: Anna M. Tomàs i Musach (ETIG) Consultor: Àlex Caminals Febrer de 2013 Sistema Gestió Informació de Jugadors de Bàsquet Estudiant: Anna M. Tomàs i Musach (ETIG) Consultor: Àlex Caminals Febrer de 2013 Aquest treball està dedicat a la meva família, en especial, a la meva parella,

Más detalles

Metodologia de la intervenció social

Metodologia de la intervenció social Serveis socioculturals i a la comunitat Metodologia de la intervenció social CFGS.ISO.M02/0.14 CFGS - Integració social Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7

EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7 EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7 C O N T R O L Fa referència a 2 tipus de MESURES DE CONTROL. a) En l elaboració del propi pmk. Qualitativament i quantitativa. b) En l execució del pmk en cada

Más detalles

Treball final de grau

Treball final de grau Treball final de grau Estudi: Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica Títol: Automatització de maquetes FESTO amb PLC s S7-1200 Document: Alumne: Minerva Montenegro Gallardo Tutor utor:

Más detalles

Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / Sabadell Tel / Fax

Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / Sabadell Tel / Fax Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / 08205 Sabadell CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR Són ensenyaments reglats que tenen com a objectiu capacitar l'estudiant, dels coneixements i destreses

Más detalles

Observatori de Govern Local

Observatori de Govern Local El món local, un univers complex Durant els 40 anys des de la restabliment dels ajuntaments democràtics, les institucions locals s han anat configurant com un element clau del nostre sistema polític. En

Más detalles

Anàlisi del Treball conjunt

Anàlisi del Treball conjunt Anàlisi del Treball conjunt Bases d un model Compres i recursos materials SI TÚ ME DICES VEN Si tú me dices «ven!»,, lo dejo todo... No volveré siquiera la mirada para mirar a la mujer amada... Pero dímelo

Más detalles

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils La tortuga Poruga Un nou material didàctic de l Estany de Sils 2ª Jornada de l Estany de Sils Temporània, Associació d Educació Ambiental de la Selva Joan Mas Josep Noguerol Llicenciats en Ciències Ambientals

Más detalles

Baròmetre del clima de confiança del sector de l'habitatge

Baròmetre del clima de confiança del sector de l'habitatge INFORME DE RESULTATS - MUNICIPIS 2n semestre de 2012 Baròmetre del clima de confiança del sector de l'habitatge Juliol 2008 Índex Introducció Fitxa Tècnica Resultats particulars del Baròmetre Urbanisme

Más detalles

TREBALL EN XARXA TREBALL EN XARXA

TREBALL EN XARXA TREBALL EN XARXA TREBALL EN XARXA QUE ÉS EL TREBALL EN XARXA? Treballar en xarxa vol dir : pensar, comunicar-nos i actuar conjuntament, compartint objectius i recursos, unificant capacitats i esforços, relacionant les

Más detalles

ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014

ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ÍNDEX 1.-Enquestes Satisfacció... pàg. 1 2.-Resultats de les enquestes... pàg. 1 2.1-Enquestes als usuaris... pàg. 1 2.2-Enquestes als familiars...

Más detalles

Comerç i màrqueting. Logística comercial CFGS.0651.C03/0.07. CFGS - Gestió comercial i màrqueting

Comerç i màrqueting. Logística comercial CFGS.0651.C03/0.07. CFGS - Gestió comercial i màrqueting Comerç i màrqueting Logística comercial CFGS.0651.C03/0.07 CFGS - Gestió comercial i màrqueting CFGS - Gestió comercial i màrqueting Logística comercial Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada

Más detalles

Transparència, xarxes socials i govern obert a Catalunya

Transparència, xarxes socials i govern obert a Catalunya Transparència, xarxes socials i govern obert a Catalunya Dra. Mila Gascó Institut de Governança i Direcció Pública II Jornada sobre Govern Obert Taula rodona Noves formes de participació: reptes i oportunitats

Más detalles

ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES 4. DEFINICIONS 5. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS 6. SEGUIMENT I MESURA 7.

ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES 4. DEFINICIONS 5. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS 6. SEGUIMENT I MESURA 7. ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES 4. DEFINICIONS 5. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS 6. SEGUIMENT I MESURA 7. EVIDÈNCIES 8. RESPONSABILITATS 9. FITXA RESUM 10. FLUXOGRAMA 21

Más detalles

TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA

TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA Fitxa de l assignatura Identificació 1. Nom de l assignatura Teoria i Tècnica de la Fotografia 2. Àrea CAP Titulació Publicitat i Relacions Públiques 3. Tipus Troncal

Más detalles

COB ORIENTA Curs 15-16

COB ORIENTA Curs 15-16 Març 16 Versió 02 1 de 16 COB ORIENTA Curs 15-16 Març 16 Versió 02 2 de 16 LOGÍSTICA Que és la logística? Per a què serveix? Que és un magatzem? Que es la cadena de subministrament? Que es la logística

Más detalles

BLOC ESPECÍFIC JOC I ESPORT ESPORTS INDIVIDUALS I COL LECTIUS

BLOC ESPECÍFIC JOC I ESPORT ESPORTS INDIVIDUALS I COL LECTIUS BLOC ESPECÍFIC JOC I ESPORT ESPORTS INDIVIDUALS I COL LECTIUS CLASSIFICACIÓ, CARACTERÍSTIQUES I APROXIMACIÓ TÈCNICO-TÀCTICA El concepte d esport és molt ampli L aparició dels esports van nèixer amb finalitats

Más detalles

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació.

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. Experiència a Fogars de la Selva - Redacció del Pla Local de Joventut - Aproximació a les percepcions i opinions

Más detalles

Entorn Obert de Integració de Serveis per a Processos Assistencials amb Imatges

Entorn Obert de Integració de Serveis per a Processos Assistencials amb Imatges Entorn Obert de Integració de Serveis per a Processos Assistencials amb Imatges Mèdiques Technolo ogical Platfo orm Projecte finançat per la Generalitat de Catalunya com a projecte tractor en el àmbit

Más detalles

1. La pressupostació orientada a resultats: marc conceptual

1. La pressupostació orientada a resultats: marc conceptual 1. La pressupostació orientada a resultats: marc conceptual EAPC 22/05/2009 3 Preguntes a les que hauria de poder respondre el pressupost El pressupost: principal eina de definició i explicació de l acció

Más detalles

INFORME D ADJUDICACIÓ

INFORME D ADJUDICACIÓ INFORME D ADJUDICACIÓ SERVEI DE CONTROL INTEGRAT DE PLAGUES DE LES ZONES COMUNES DELS EDIFICIS DE MERCABARNA AL RECINTE DE LA ZONA FRANCA I MERCABARNA FLOR A SANT BOI DE LLOBREGAT EXP. OB15103 Un cop tancat

Más detalles

ÀREA DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL INFORME DE SEGUIMENT DELS COMPROMISOS DE QUALITAT DEL CATÀLEG DE SERVEIS 2014

ÀREA DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL INFORME DE SEGUIMENT DELS COMPROMISOS DE QUALITAT DEL CATÀLEG DE SERVEIS 2014 Àrea de Presidència Rambla Catalunya, 126 08008 Barcelona Tel. 934 020 709 Fax 934 049 14 s.planif.avaluacio@diba.cat www.diba.cat ÀREA DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL INFORME DE SEGUIMENT DELS COMPROMISOS

Más detalles

Avaluació de tractaments innovadors i/o de tractaments consolidats optimitzats

Avaluació de tractaments innovadors i/o de tractaments consolidats optimitzats Avaluació de s innovadors i/o de s consolidats optimitzats Grup d Experts en Tractament de Dejeccions Ramaderes dimecres, 25 juliol 2018 1. Índex 1. Índex... 2 2. Avaluació dels s innovadors i/o consolidats

Más detalles

1. Directriu Procés de gestió de pràctiques, grau i màster

1. Directriu Procés de gestió de pràctiques, grau i màster 1. Directriu 3.03. Procés de gestió de pràctiques, grau i màster TAULA REVISIÓ DEL PROCÉS: Versió Autor Revisor Data Aprovació D3.03 V.3 D3.03 V.4 Responsable/s del Servei de pràctiques Responsable/s del

Más detalles

CENTRE TECNOLÒGIC LEITAT INNORMA. Implantació de metodologia de sistemes de gestió de la R+D+I en PIMES. Programa InnoEmpresa 2007

CENTRE TECNOLÒGIC LEITAT INNORMA. Implantació de metodologia de sistemes de gestió de la R+D+I en PIMES. Programa InnoEmpresa 2007 CENTRE TECNOLÒGIC LEITAT INNORMA Implantació de metodologia de sistemes de gestió de la. Programa InnoEmpresa 2007 PROJECTE DE SISTEMATITZACIÓ DEL PROCÉS DE R+D+I TAULA DE CONTINGUTS 1 UNE 166.002... 3

Más detalles

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Explicació del qüestionari: Es tracta d un qüestionari per conèixer el grau de satisfacció de l usuari. El temps estimat de resposta

Más detalles

Investigació comercial

Investigació comercial Comerç i màrqueting Investigació comercial CFGS.0651.C01/0.08 CFGS - Gestió comercial i màrqueting Aquesta col lecció està dissenyada i coordinada des de l Institut Obert de Catalunya. Coordinació del

Más detalles

ESCOLA SAGRADA FAMÍLIA URGELL

ESCOLA SAGRADA FAMÍLIA URGELL ESCOLA SAGRADA FAMÍLIA URGELL 1. COM HEM PLANTEJAT L E+S? El projecte es va presentar inicialment al Claustre de professors i seguidament a la Comissió de l Escola Verda de professors i d alumnes. Després

Más detalles

PROCÉS 25 GESTIÓ SATISFACCIÓ ALUMNAT PROCÉS-Q-410-T-25-ET

PROCÉS 25 GESTIÓ SATISFACCIÓ ALUMNAT PROCÉS-Q-410-T-25-ET PROCÉS 25 GESTIÓ SATISFACCIÓ ALUMNAT PROCÉS-Q-410-T-25-ET PROCÉS-Q-410-T-25-ET 12-Des-16 4.1 Requisits Generals Pàgina 1 de 6 ÍNDEX ÍNDEX... 2 GESTIÓ DEL PROCÉS... 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS... 4 CARACTERÍSTIQUES

Más detalles

1.- Conec i tinc clars quins són els meus objectius en els diferents àmbits de la meva vida?

1.- Conec i tinc clars quins són els meus objectius en els diferents àmbits de la meva vida? L eina que presentem a continuació permet avaluar, amb un senzill qüestionari, el nivell d assoliment de la següent competència. Us facilitarà recomanacions per a millorar en el seu desenvolupament. planificació

Más detalles

L experiència del projecte e-factura a la UPC

L experiència del projecte e-factura a la UPC L experiència del projecte e-factura a la UPC I JORNADES ADMINISTRACIÓ ELECTRÒNICA A LA UPC 20 de Maig de 2010 UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA Índex 1. El projecte: plantejament i resultats El punt

Más detalles

Procediment de contractació de personal laboral

Procediment de contractació de personal laboral Procediment de contractació de personal laboral ESQUERRA republicana Procediment de contractació de personal laboral 3 Objectiu El personal laboral d Esquerra Republicana té un objectiu principal: fer

Más detalles

La identificació de competències a MC MUTUAL

La identificació de competències a MC MUTUAL La identificació de competències a MC MUTUAL Algunes dades sobre MC MUTUAL MC MUTUAL és una mútua d accidents de treball i enfermetats professionals Entitat gestora de la Seguretat Social Sense ànim de

Más detalles

Avaluació de les practiques en centres en el Grau de Psicologia

Avaluació de les practiques en centres en el Grau de Psicologia Avaluació de les practiques en centres en el Grau de Psicologia 7 FACULTAT DE PSICOLOGIA Dra. M. Victòria Carreras i Archs Vicedegana Facultat Psicologia 1 PRÀCTIQUES EN EL GRAU DE PSICOLOGIA Les Pràctiques

Más detalles

APLICACIÓ DE RESERVES D INTERNET. Víctor Gutiérrez Quinto

APLICACIÓ DE RESERVES D INTERNET. Víctor Gutiérrez Quinto APLICACIÓ DE RESERVES D INTERNET Juny 2013 Grau Multimèdia Treball de Final de Grau Aplicació per a reserves de serveis d Internet per a esdeveniments per a l hotel W Barcelona Autor : Consultor : Ignasi

Más detalles

Setembre qbid Mòdul d empresa Pràctica suport Tutor Empresa

Setembre qbid Mòdul d empresa Pràctica suport Tutor Empresa Setembre 2016 qbid Mòdul d empresa Pràctica suport Tutor Empresa INDEX 1. Entrada al sistema 2. Proposar pla d activitats 3. Seguiment de l activitat 4. Contacte de valoració 5. Emplenar l enquesta 2 Entrada

Más detalles

Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008

Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008 Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008 COS: mestres de primària ESPECIALITAT: Música Prova única Part A: Desenvolupament per escrit d

Más detalles

Agenda 21 Escolar de Lleida CURS

Agenda 21 Escolar de Lleida CURS CURS 2016-2017 El que passa al món ens afecta a nosaltres...... i el que fem nosaltres afecta el món la Terra Lleida Sostenibilitat planetària Sostenibilitat local El nostre centre, més sostenible! Pensar

Más detalles

Avaluació de les Competències Bàsiques (sisè d educació primària) Barcelona, 13 de juny de 2014

Avaluació de les Competències Bàsiques (sisè d educació primària) Barcelona, 13 de juny de 2014 Avaluació de les Competències Bàsiques (sisè d educació primària) Barcelona, 13 de juny de 2014 Esquema de les competències avaluades Obtenció d informació - Localitzar informació explícita - Identificar

Más detalles