Educació Plàstica i Visual I PENDENTS CURS 2018/19

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Educació Plàstica i Visual I PENDENTS CURS 2018/19"

Transcripción

1 Per recuperar l'assignatura l'alumne ha de presentar 11 làmines din una carpeta de cartró i realitzarà un examen pràctic sobre els treballs comentats. Les dues notes, amb un percentatge del 50% sumaran la nota final de la recuperació. Tots els treballs se presenten a làmines de dibuix DinA4. Material per realitzar l'examen: llapis, goma, maquineta, llapis de colors, escaire, regla i compàs. Per realitzar el seguiment de les tasques proposades l alumnat tindrà el primer dimecres de cada mes, a les Es dóna la possibilitat de realitzar aquest seguiment en temps de pati. Si el primer dimecres es festiu el seguiment es realitzarà el segon dimecres de mes. S aconsella fer quatre seguiments durant el curs. Es valorarà positiva o negativament que l alumnat participi d aquest seguiment. Les làmines són les detallades a continuació:

2 1. El Color Dibuixa 8 rectangles iguals i dins, pinta 8 gradacions diferents a partir dels 3 Colors Primaris. Temes del treball (Items Curriculars): Color, tècniques seques; llapis de colors, gradacions, colors primaris, secundaris, terciaris i les mescles dels colors.

3 2. Tècniques de Pintura. Dibuixa i pinta un bodego de fruites. Aconsegueix tots els colors necessaris a partir de la mescla dels colors primaris. Treballa les gradacions per obtenir ombres i volums. Temes del treball (Items Curriculars): Composició, tècniques seques, gradacions, volum i ombra, dibuix al natural, colors primaris, secundaris i terciaris, mescla òptica.

4 3. Composició Abstracte amb Relacions Interformals. Pinta una composició abstracta de figures geomètriques treballant amb mescles, gradacions i amb els conceptes de superposició, separació, contacte i transparència. Temes del treball (Items Curriculars): Relacions interformals, colors primaris, secundaris i terciaris, mescla, mescla òptica, composició, tècniques seques, gradacions.

5 4. La Tipografia. Dibuixa les lletres del teu nom de forma creativa; amb formes i colors originals. Temes del treball (Items Curriculars): Tipografia, Color, composició i tècniques seques; llàpis de color i retoladors.

6 5. Composició Modular Abtracta. Dibuixa amb el regla una xarxa de quadrats de 1X1cmt i pinta una composició amb els 3 colors bàsics sense mesclar (pots fer mescles i gradacions òptiques) Temes del treball (Items Curriculars): Introducció al dibuix tècnic; paralel les i perpendiculars, colors primaris mescla i gradació òptica, composició, tècniques seques.

7 6. Traçats fonamentals del Dibuix Tècnic. Fes una circumferència des de el centre de la làmina amb un radi de 9 cm. Després de dibuixar el seu diàmetre horitzontal, dibuixa la mediatriu d aquest per fer un altre diàmetre perpendicular al primer. Realitza 2 bisectrius que Tallin els 4 angles donats. Aprofita els 8 punts equidistants de la circumferència per fer una composició creativa amb llapis de color. Temes del treball (Items Curriculars): Paralel les,perpendiculars, Bisectriu, Mediatriu, Poligons Regulars, colors primaris, secundaris i terciaris, mescla, mescla òptica, composició, tècniques seques, gradacions. Més informació al Youtube Polígonos estrellados o regulares

8 7. Poligons Regulars. Fes 5 circumferències amb radi de 5 o 6 cmts. Empleant el transportador d angles, pel mètode general o pel seu propi mètode, fes els diferents poligons regulars estelats basats en el pentàgon, exàgon, heptàgon, octàgon i enneàgon (5,6,7,8,9 costats) Finalment pinta el seu interior amb llapis de color creativament. Temes del treball (Items Curriculars): Paralel les, Perpendiculars, Bisectriu, Mediatriu., Poligons Regulars, colors, mescla, mescla òptica, composició, tècniques seques, gradacions. Per més informació consulta al Youtube a Polígonos estrellados o regulares

9 8. El Pla com element expresiu i compositiu / La Simetria. Realitza un retrat fantàstic, un bodegó o un paisatge amb cartolines de color i les possibilitats que te ofereix jugar amb simetries. Temes del treball (Items Curriculars): Composició, tècniques seques; el Collage, colors complementaris, les tintes planes.

10 9. Les Textures Visuals. Escriu amb lletres grans la paraula TEXTURA i emplena el seu interior amb textures visuals diferents fent; 3 lletres amb la técnica del collage amb revistes, 2 amb la técnica del Frottage (calcant i transferint la textura d una superficie rugosa), 2 empleant els llapis y retoladors. Temes del treball (Items Curriculars): Composició, tècniques seques; el retolador, colors primaris, secundaris i terciaris, mescla òptica, Gradació òptica, frottage, collage.

11 10. El Dibuix Artístic. Dibuix al natural amb llapis copiant o calcant la teva mà com a model. Al costat dibuixa una mà amb un moviment o gest articulat natural. Temes del treball (Items Curriculars): El Dibuix com a creació artística, composició, tècniques seques; el llapis, gradació, to, valor, clarobscur, volum, simetría, proporció.

12 11. Pop Up. Pinta i plega per la meitad una làmina o cartulina com a base. Aferra-li un mínim de 4 figures que s'aixequin quan s'obri per crear sensació tridimensional amb les tècniques del Pop Up. Temes del treball (Items Curriculars): colors primaris, secundaris i terciaris, mescla, mescla òptica, composició, tècniques seques, gradacions, collage, desenvolupament en el pla per crear figures tridimensionals. Per informació de Pop Up consulta pàgines web a Youtube.