Els ambients. L ambient de l enginy. Objectius: Àrea I

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Els ambients. L ambient de l enginy. Objectius: Àrea I"

Transcripción

1 Els ambients L ambient de l enginy. Objectius: Reconèixer i diferenciar estats emocionals propis. Relacionar-se amb els iguals, acceptar diferents opinions i valoracions. Valorar les propostes de joc i material com a mitjà de gaudi en si mateix. Representar i generar a partir de jocs i dels materials situacions de reptes assolibles pels infants. Aprendre a respectar els altres, als objectes i espais col lectius. Mostrar iniciativa pròpia. Identificar els diferents espais. Identificar els objectes i conèixer i/o deduir la seva utilitat. Establir relacions dins del grup. Conèixer diferents realitats i maneres de fer. Valorar la necessitat de normes que regeixen la convivència en un grup social. Aprendre a utilitzar instruments de mesura : tant convencionals (balances, metre) com no convencionals (mà, peu,..) Reconèixer i representar nombres en situacions quotidianes, i començar a entendre la seva noció de quantitat. Ordenar de manera correcta fets i seqüències. Aplicar estratègies de càlcul per afegir, treure, repartir i agrupar. Saber-se orientar en els espais coneguts. I Participar en contextos de joc. Iniciar-se en els usos socials de la lectura i l escriptura utilitzant diferents instruments (llapis, ordinador,...) Continguts Expressió, a partir de l activitat espontània, de diferents situacions generades per les diverses maneres d emprar el material proposat. Creixement personal en el desenvolupament del joc. Desig d autonomia i iniciativa pròpia.

2 Observació de les diferents maneres de fer i acceptació d aquestes realitats com a font d enriquiment mutu. Valoració de les normes que regeixen un grup, per facilitar la convivència. Reconeixement i representació de nombres adonant-se que es fan servir en situacions diverses. Aplicació d estratègies de càlcul per afegir, treure, repartir, agrupar,... Orientació en els espais coneguts. Ús d estratègies per resoldre situacions que requereixin coneixements matemàtics. I Participació i escolta activa en situacions de comunicació entre companys/es. Iniciació en els usos socials de la lectura i l escriptura. Descoberta de la relació entre text oral i escrit. Iniciativa i interès per escriure paraules en contextos significatius. Materials: Cuina: Lego gegant, Kaplan, politges, imans, sardanes fusta,...

3 L ambient del cos Objectius: Explorar i reconèixer les característiques i possibilitats del propi cos. Explorar moviments en relació a un mateix, als altres i als objectes. Treballar la situació espaciotemporal: davant-darrera, ritme, ordre, durada, espera, simultaneïtat, segurperillós, dintre-fora,... Dominar les habilitats motrius bàsiques: coordinació, to muscular, equilibri, diferents postures i respiració. Organitzar progressivament la lateralitat. Aprendre a valorar les normes que són necessàries pel bon funcionament del grup. Observar i reconèixer les diferents teles, objectes i materials utilitzats. Representar, mitjançant titelles, situacions de la vida quotidiana o fictícies. I Experimentar amb el propi cos, el moviment, el gest, la dansa,... per saber-se expressar. Aprendre a interpretar diferents danses, i aprendre jocs d expressió corporal. Fer ús de diferents entonacions per representar diferents personatges. Continguts Exploració i reconeixement de característiques bàsiques del propi cos: esquema corporal. Acceptació de les pròpies capacitats i limitacions. Gust i valoració del joc psicomotriu com a mitjà de relació amb un mateix, amb els altres i amb els objectes. Exploració dels moviments per expressar-se. Domini progressiu de les habilitats motrius bàsiques: coordinació, to muscular, equilibri, diferents postures i respiració. Organització progressiva de la lateralitat. Experimentació i interpretació de sensacions i significats espai-temporals (dintre-fora, davant-darrera, segur-perillós, ritme, ordre, durada, simultaneïtat i espera). Valoració de les normes que regeixen la convivència del grup. Experimentació amb diferents tipus de teles i materials. Representació de situacions de la vida real o fictícies mitjançant les titelles. I Experimentació amb el gest i el moviment. Jocs d expressió corporal i interpretació de danses. Utilització de diferents tons de veu per interpretar els diferents personatges.

4 Material Teles i robes de tot tipus, caixes, teatret, titelles i tot el material de psicomotricitat (coixins, bancs, cercles, pilotes,...)

5 L ambient d experiementació Objectius: Tenir cura del material i de l espai. Gaudir de l exploració sensorial i manipulativa. Explorar els diferents objectes i materials. Dominar habilitats motrius bàsiques. Experimentar i interpretar les sensacions i significats referits a l espai i temps. Tenir iniciativa per resoldre situacions de dificultat. Mostrar confiança en els progressos personals. Identificar els diferents estris i la seva utilitat. Identificar les qualitats dels materials principals proposats (aigua, gelatina, farina, serradures,...). Aprendre a respectar tot allò que ens envolta. Aprendre a fer anticipacions i a comprovar els resultats. Fer estimacions, deduccions i prediccions. Aprendre a mesurar capacitats utilitzant diferents estratègies de mesura. I Verbalitzar els processos i els resultats. Representar gràficament el procés seguit. Establir relacions de causa-efecte. Progressar en l ús de la llengua oral per evocar i relatar fets. Aprendre a raonar el que expliquem per fer-ho clarificador als que ens envolten. Continguts: Domini d habilitats motrius bàsiques per ser capaços d explorar i manipular les diferents matèries (aigua, gelatina, guix, serradures, sal...) Iniciativa i confiança en un mateix davant de les diferents situacions plantejades. Exploració dels diferents objectes i materials proposats. Qualitats, utilitats,... Experimentació i interpretació d impressions i significats referits a l espai (dins-fora, davant-darrere, segurperillós,...) i el temps (ritme, ordre, durada, espera,...). Qualitats de l aigua i de les diferents matèries presentades. Capacitat, massa, volum i pes. Estimacions, prediccions, anticipacions i comprovacions dels resultats. Unitats de mesura. I Representació gràfica de tot el que s ha experimentat (dibuix, esquema, escrit,...) Expressió oral del procés realitzat, tot raonant i especificant els passos que s han seguit.

6 Material necessari: Taules amb els diferents tipus de material (farina, serradures, terra, gelatina,...) embuts, ampolles, canyetes, taps de suro i de plàstic. Xeringues, pedres, tubs de plàstic, gots de plàstic, molinets d aigua, culleres, botes d aigua, impermeables i/o bata quan calgui.

7 L ambient d art Objectius Expressar-se mitjançant el llenguatge plàstic. Tenir cura del material utilitzat. Mostrar seguretat i confiança per manipular i experimentar amb diferents materials. Observar i reconèixer les diferències entre els materials: color, plasticitat, sensacions, utilitat,... Utilitzar el dibuix com a mitjà de representació de la realitat. Saber-se situar en diferents plànols: vertical i horitzontal, i saber-se situar davant del paper en blanc. I Mostrar interès per les possibilitats plàstiques dels diferents materials. Comprendre el llenguatge plàstic com a mitjà d expressió de les emocions. Tenir curiositat i gaudir de les pròpies produccions i de les dels companys/es. Experimentar amb diferents tècniques: dibuix, pintura, collage, modelatge, estampació,... Conèixer l alfabet visual: punt, línia, taca, color, textura, volum,... Exercitar-se en diferents destreses manuals: retallar, esquinçar, arrugar, punxar, plegar,... Adquirir coordinació oculo-manual. Explorar diferents instruments: llapis, retoladors, pinzells, tampons,... Aprendre a utilitzar la improvisació, la fantasia i la creativitat. Fer creacions individuals i col lectives. Continguts Expressió de les pròpies emocions per mitjà del llenguatge plàstic. Participació en la cura i manteniment dels objectes i espais col lectius. Seguretat i confiança en les possibilitats que té un mateix. Observació i reconeixement de les característiques dels diferents materials: colors, plasticitat, sensacions, utilitats,... Ús del dibuix com a mitjà de representació de la realitat. Situació espacial. I Comprensió del llenguatge plàstic com a expressió de les emocions. Curiositat, interès i gaudi davant les pròpies produccions i les dels companys/es. Experimentació amb diferents tècniques plàstiques (dibuix, pintura, collage, modelatge, estampació,...) L alfabet visual: punt, línia, taca, color, textura, volum. Exercitació de les destreses manuals: retallar, esquinçar, arrugar, punxar, plegar,... Coordinació oculo-manual. Exploració de diferents elements: llapis, retoladors, pinzells, tampons,...

8 Utilització de la improvisació, intuïció, fantasia i creativitat. Creacions individuals i col lectives Materials Pintures, pots, ceres toves, ceres dures, llapis de colors, retoladors, papers de tot tipus, cavallets, pinzells i material reciclat. El producte final El producte final varia segons cada ambient i la proposta generada per cadascun dels grups. Així doncs hi ha productes col lectius, efímers, individuals, corporals, materials, etc. Arribem a l acord de documentar aquest producte final amb fotografia i un petit redactat explicatiu de la seqüencia de producció. L adult presenta unes propostes i l infant escull dins d aquestes. A l hora de documentar serà un moment per compartir amb tothom. El producte final depenent de l ambient. El del cos és moments de moviments, d escenes viscudes. A l enginy és el descobrir què passa quan, a l art les produccions que realitzen i el seu resultat final. A l experimentació són les hipòtesis que són capaços d arribar. La documentació gràfica ens ajudarà a veure el què s ha realitzat.

Programació didàctica

Programació didàctica Programació didàctica Cicle: Educació Infantil Àrees I, II i III Criteris d avaluació Indicadors Cb Lingüística Cb matem. Cb món físic Comp digital Cb tract. Inf. ciutadana Cb social i artística Cb cultural

Más detalles

Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari)

Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari) Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari) Direcció General de l Educació Bàsica i el Batxillerat Setembre de 2008 14/04/08 Finalitat de l educació infantil En els centres educatius es contribuirà

Más detalles

Dimensions Competències que es treballen Continguts clau que es treballen

Dimensions Competències que es treballen Continguts clau que es treballen ÀMBIT D EDUCACIÓ FÍSICA: Àrea d educació física Dimensions Competències que es treballen Continguts clau que es treballen Activitat física Competència 1: resoldre situacions motrius de forma eficaç en

Más detalles

SEGON CICLE D EDUCACIÓ INFANTIL DESCOBERTA D UN MATEIX I DELS ALTRES

SEGON CICLE D EDUCACIÓ INFANTIL DESCOBERTA D UN MATEIX I DELS ALTRES NIVELL: CICLE: P3 SEGON CICLE D EDUCACIÓ INFANTIL CURS: 2016-2017 ÀREA: DESCOBERTA D UN MATEIX I DELS ALTRES QUA DR. PROJECTE TÍTOL CONTINGUTS CRITERIS D AVALUACIÓ 1r 1 DE QUI ÉS AQUESTA PETJADA? Autoconeixement

Más detalles

TITOL DE L ACTIVITAT: Jclic del Tapís de la Creació

TITOL DE L ACTIVITAT: Jclic del Tapís de la Creació TITOL DE L ACTIVITAT: Jclic del Tapís de la Creació ETAPA/CICLE/NIVELL TEMPORALITZACIÓ MATERIAL AGRUPAMENT Primària/ CM/CS 3 sessions Pag. web Individual/grup petit 1. COMPETÈNCIES BÀSIQUES 1.Competències

Más detalles

KEEP MOVING KIDS: Creativitat en Moviment

KEEP MOVING KIDS: Creativitat en Moviment KEEP MOVING KIDS: Creativitat en Moviment MERCEDES BORONAT www.mercedesboronat.com KEEP MOVING KIDS: Creativitat en Moviment és una proposta basada en tècniques de dansa contemporània per a que cada alumne

Más detalles

EDUCACIÓ FÍSICA. PRIMER de PRIMÀRIA EL COS: IMATGE I PERCEPCIÓ

EDUCACIÓ FÍSICA. PRIMER de PRIMÀRIA EL COS: IMATGE I PERCEPCIÓ EDUCACIÓ FÍSICA PRIMER de PRIMÀRIA - Experimentació amb el propi cos - Coneixement de les seves parts. - Experimentació de posibles formes de respiració. - Iniciació a la lateralitat. - Desenvolupament

Más detalles

Matem. tiques de grans a petits

Matem. tiques de grans a petits Matem Matemàtiques tiques de grans a petits Presentació del projecte Matemàtiques de grans a petits és un projecte que neix amb la intenció de vincular els continguts matemàtics amb el desenvolupament

Más detalles

ART RUPESTRE: TÈCNICA I EVOLUCIÓ

ART RUPESTRE: TÈCNICA I EVOLUCIÓ ART RUPESTRE: TÈCNICA I EVOLUCIÓ Visita guiada + taller Cicle mitjà (3r i 4t) 120 min. Àrea: Coneixement del medi natural, social i cultural Quin significat tenen les pintures rupestres? Per què s han

Más detalles

ETAPA/CICLE/NIVELL TEMPORALITZACIÓ MATERIAL AGRUPAMENT Primària/ CM/CS 4 sessions Guies Competència comunicativa lingüística i audiovisual.

ETAPA/CICLE/NIVELL TEMPORALITZACIÓ MATERIAL AGRUPAMENT Primària/ CM/CS 4 sessions Guies Competència comunicativa lingüística i audiovisual. TITOL DE L ACTIVITAT: Jclic del claustre ETAPA/CICLE/NIVELL TEMPORALITZACIÓ MATERIAL AGRUPAMENT Primària/ CM/CS 4 sessions Guies Individual/grup petit mestre/alumne 1. COMPETÈNCIES BÀSIQUES 1.Competències

Más detalles

RELACIÓ DE CONTINGUTS TREBALLATS DURANT EL PRIMER TRIMESTRE EDUCACIÓ INFANTIL 3 ANYS

RELACIÓ DE CONTINGUTS TREBALLATS DURANT EL PRIMER TRIMESTRE EDUCACIÓ INFANTIL 3 ANYS RELACIÓ DE CONTINGUTS TREBALLATS DURANT EL PRIMER TRIMESTRE EDUCACIÓ INFANTIL 3 ANYS PERÍODE D'ADAPTACIÓ Adaptació als ritmes i a les rutines de la vida de l'escola. Orientació en l'espai d'entrada i de

Más detalles

Programació didàctica

Programació didàctica Programació didàctica Cicle: Educació Infantil Àrea I: Coneixement de si mateix i autonomia personal 1. Adequació i seqüencia dels objectius: Objectius 4rt EI 3 anys Cb Lingüística Cb matem. Cb món físic

Más detalles

UD 3. Orientació en l espai i el temps

UD 3. Orientació en l espai i el temps UD 3. Orientació en l espai i el temps Àrea: psicomotricitat Curs: educació infantil Nº Sessions: 4 Objectius: - Orientar-se en l espai i mostrar nocions del temps. - Respectar les normes. - Adquirir l

Más detalles

RELACIÓ DE CONTINGUTS TREBALLATS DURANT EL TERCER TRIMESTRE EDUCACIÓ INFANTIL 3 ANYS

RELACIÓ DE CONTINGUTS TREBALLATS DURANT EL TERCER TRIMESTRE EDUCACIÓ INFANTIL 3 ANYS RELACIÓ DE CONTINGUTS TREBALLATS DURANT EL TERCER TRIMESTRE EDUCACIÓ INFANTIL 3 ANYS DESCOBERTA D'UN MATEIX I DELS ALTRES AUTOCONEIXEMENT I GESTIÓ DE LES EMOCIONS El cos: Imatge global. Hàbits de treball

Más detalles

Programació didàctica

Programació didàctica Programació didàctica Cicle: Educació Infantil Àrea III: LLENGUATGES : COMUNICACIÓ I REPRESENTACIÓ 1. Adequació i seqüencia dels objectius: Objectius 4rt. E.I - Utilitzar la llengua com un instrument per

Más detalles

EXPERIMENTE M! Durant l etapa de l educació primària, la descoberta de l entorn que. envolta els infants és un dels àmbits més importants en el seu

EXPERIMENTE M! Durant l etapa de l educació primària, la descoberta de l entorn que. envolta els infants és un dels àmbits més importants en el seu EXPERIMENTE M! Durant l etapa de l educació primària, la descoberta de l entorn que envolta els infants és un dels àmbits més importants en el seu desenvolupament personal i social. Els experiments i activitats

Más detalles

Taller d expressió dramàtica per infantil (p4 i p5) Amb els contes faig teatre per Moi Aznar. -- Villarroel 237

Taller d expressió dramàtica per infantil (p4 i p5) Amb els contes faig teatre per Moi Aznar. -- Villarroel 237 Taller d expressió dramàtica per infantil (p4 i p5) Amb els contes faig teatre per Moi Aznar Villarroel 237 loren@el-cau.cat 665667268 Introducció: L expressió dramàtica tot i que a priori es pot confondre

Más detalles

PROJECTE CURRICULAR DE CENTRE

PROJECTE CURRICULAR DE CENTRE PROJECTE CURRICULAR DE CENTRE ÍNDEX 1. GENERALITATS 1.1 PREÀMBUL 1.2. INTRODUCCIÓ AL PROJECTE CURRICULAR DE CENTRE 1.3. PRINCIPIS EDUCATIUS DE L ESCOLA 1.4. CARACTERÍSTIQUES DEL CURRÍCULUM DE L ESCOLA

Más detalles

Activitats de Primavera

Activitats de Primavera Activitats de Primavera Presentació Des de la Fundació Catalana de l Esplai us presentem una proposta d activitats d hivern adaptada a les necessitats i característiques d aquest període de vacances: El

Más detalles

El currículum i el seu desplegament a l educació primària

El currículum i el seu desplegament a l educació primària El currículum i el seu desplegament a l educació primària Direcció General de l Educació Bàsica i el Batxillerat Novembre de 2008 11/12/2008 Marc normatiu de referència Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig

Más detalles

PROGRAMACIÓ D UNITAT DIDÀCTICA

PROGRAMACIÓ D UNITAT DIDÀCTICA UNITAT : 4. SAFARI FOTOGRÀFIC TÍTOL: PROGRAMACIÓ DE LA UNITAT 4: SAFARI FOTOGRÀFIC 1r D ESO REFERÈNCIA: ESO/1DIB/UD4 DPT. EMISOR: EXPRESSIÓ PCC-ESO--1TEC-UD1.doc Pàgina 1 de 9 UNITAT : 4. SAFARI FOTOGRÀFIC

Más detalles

INFORME D AVALUACIÓ INDIVIDUAL. PRIMÀRIA 2016/2017(3R TRIMESTRE)

INFORME D AVALUACIÓ INDIVIDUAL. PRIMÀRIA 2016/2017(3R TRIMESTRE) Alumne/a: Mestre/a: INFORME D AVALUACIÓ INDIVIDUAL. PRIMÀRIA 2016/2017(3R TRIMESTRE) Tercer Trimestre Atenció : Aquest informe respon a les competències associades i als criteris d avaluació de cada àrea

Más detalles

6. Voleibol. Avaluació: - Tipus: continua i criterial - Instruments: observació indirecta mitjançant llistes de control i taules.

6. Voleibol. Avaluació: - Tipus: continua i criterial - Instruments: observació indirecta mitjançant llistes de control i taules. 6. Voleibol Àrea: EF Bloc: HME Curs: 1r i 2n CS Nº Sessions: 11 Objectius: - Analitzar les situacions de jocs. - Aplicar les normes bàsiques. - Realitzar les diverses habilitats motrius que inclou aquest

Más detalles

PETITS REPORTERS TUTORES: CRISTINA RADUÀ I IMMA RIOS CASTELLVELL DEL CAMP CEIP SANTA ANNA CURS: P

PETITS REPORTERS TUTORES: CRISTINA RADUÀ I IMMA RIOS CASTELLVELL DEL CAMP CEIP SANTA ANNA CURS: P PETITS REPORTERS TUTORES: CRISTINA RADUÀ I IMMA RIOS CASTELLVELL DEL CAMP CEIP SANTA ANNA CURS: P4. 2008-09 1 PETITS REPORTERS INTRODUCCIÓ Actualment vivim en un món immers en les imatges. El nen creix

Más detalles

CARTES DE FRACCIONS. Materials pel Taller de Matemàtiques

CARTES DE FRACCIONS. Materials pel Taller de Matemàtiques CARTES DE FRACCIONS Aquesta proposta és adequada pel primer cicle d ESO perquè permet recordar mitjançant un joc, una sèrie de conceptes que ja s han treballat a l Educació Primària. Per això resulta una

Más detalles

APORTACIONS DE L AREA DE PLÀSTICA A LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE PRIMÀRIA

APORTACIONS DE L AREA DE PLÀSTICA A LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE PRIMÀRIA APORTACIONS DE L AREA DE PLÀSTICA A LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE PRIMÀRIA GRUP 1. COMUNICATIVA COMPETÈNCIA BÀSICA D ETAPA 1. Comunicativa i lingüística. COMPETÈNCIA BÀSICA D ÀREA Comunicativa i lingüística.

Más detalles

L escola dels Sentits CIèNCIA

L escola dels Sentits CIèNCIA CIèNCIA Educació Infantil (segon cicle) Descoberta de l entorn natural i social Àrea d intercomunicació i llenguatges Vilafranca Museu de les Cultures del Vi de Catalunya Sumari 1 Presentació 2 Proposta

Más detalles

Dóna-li un respir. Primària - Cicle Inicial

Dóna-li un respir. Primària - Cicle Inicial Primària - Cicle Inicial Dóna-li un respir Els impactes de la nostra petjada ecològica esgoten els recursos del planeta i les possibilitats de desenvolupament de la humanitat. Amb tu, un nou compromis

Más detalles

ÀREA DE SUPORT I ATENCIÓ A FAMÍLIES

ÀREA DE SUPORT I ATENCIÓ A FAMÍLIES ÀREA DE SUPORT I ATENCIÓ A FAMÍLIES - Programes i líneas d intervenció Jornada : L Atenció a les famílies en l àmbit de la salut mental. 8 Febrer 2013. FEDERACIÓ SALUT MENTAL CATALUNYA ORÍGEN: 1996 2013

Más detalles

Escola Marià Galí i Guix Terrassa. Competència en el tractament de la informació i competència digital

Escola Marià Galí i Guix Terrassa. Competència en el tractament de la informació i competència digital Escola Marià Galí i Guix Terrassa Competència en el tractament de la informació i competència digital TRACTAMENT DE LA INFORMACIÓ CERCAR IDENTIFICAR TRANSFORMAR COMUNICAR COMPETÈNCIA DIGITAL ELS MITJANS,

Más detalles

Terrassa. COMPETÈNCIA APRENDRE A APRENDRE Presentació d un projecte interdisciplinari ECOAUDITORIA DE CENTRE

Terrassa. COMPETÈNCIA APRENDRE A APRENDRE Presentació d un projecte interdisciplinari ECOAUDITORIA DE CENTRE Terrassa COMPETÈNCIA APRENDRE A APRENDRE Presentació d un projecte interdisciplinari ECOAUDITORIA DE CENTRE DESENVOLUPAMENT DE LA COMPETÈNCIA APRENDRE A APRENDRE A PARTIR DE LES TÈCNIQUES D ESTUDI Context

Más detalles

Amb aquest escrit us informem dels passos que cal seguir en l avaluació de sisè d educació primària, feta al mes de maig.

Amb aquest escrit us informem dels passos que cal seguir en l avaluació de sisè d educació primària, feta al mes de maig. Benvolgut director, Benvolguda directora, Amb aquest escrit us informem dels passos que cal seguir en l avaluació de sisè d educació primària, feta al mes de maig. - Informe a les famílies: a partir del

Más detalles

REIAL MONESTIR DE SANTA MARIA DE PEDRALBES MATEMÀTIQUES AL CLAUSTRE

REIAL MONESTIR DE SANTA MARIA DE PEDRALBES MATEMÀTIQUES AL CLAUSTRE REIAL MONESTIR DE SANTA MARIA DE PEDRALBES MATEMÀTIQUES AL CLAUSTRE Proposta didàctica per a alumnes d Educació Infantil 4 anys Proposta didàctica PROPOSTA DIDÀCTICA OBJECTIUS Interioritzar un recorregut

Más detalles

LLAR D INFANTS. 1 any 2016/2017 NIVELLS EDUCATIUS. Nivells concertats. ESO (Educació Secundària Obligatòria)

LLAR D INFANTS. 1 any 2016/2017 NIVELLS EDUCATIUS. Nivells concertats. ESO (Educació Secundària Obligatòria) LLAR D INFANTS 1 any 2016/2017 NIVELLS EDUCATIUS Llar d'infants (nadons, 1 i 2 anys) Nivells concertats Parvulari Educació Primària ESO (Educació Secundària Obligatòria) (3, 4 i 5 anys) (6-12 anys) (12-16

Más detalles

Taller de creació de videojocs amb Scratch

Taller de creació de videojocs amb Scratch Taller de creació de videojocs amb Scratch Frank Sabaté i Carlota Bujons Escola Projecte Av. Tibidabo, 16. 08022 Barcelona Telèfon: 93 417 03 21 franksabate@gmail.com carlota.bujons@gmail.com 1. Descripció

Más detalles

CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY

CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY HORARI DE MATÍ PROGRAMA CURS: TREBALL EN EQUIP DURADA: 20 hores OBJECTIUS: 1. Reconèixer les particularitats i diferències en la composició d un equip de treball, respecte

Más detalles

MATÈRIES OPTATIVES. 2n d ESO. Curs

MATÈRIES OPTATIVES. 2n d ESO. Curs MATÈRIES OPTATIVES 2n d ESO Curs 2017-2018 OFERTA DE MATÈRIES OPTATIVES MATÈRIA PROFESSOR 1r TRIMESTRE T 2n TRIMESTRE T 3r TRIMESTRE T FRA ORIOL SOLER ÉNERGIE A ÉNERGIE A ÉNERGIE A SOC JORDI HERNÀNDEZ

Más detalles

BLOC 1. EL COS I LA PRÒPIA IMATGE

BLOC 1. EL COS I LA PRÒPIA IMATGE CONTRIBUCIÓ DE L ÀREA O MATÈRIA A LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES A EDUCACIÓ INFANTIL. ADEQÜACIÓ I SEQÜÈNCIA DELS OBJECTIUS. SELECCIÓ I SEQÜENCIA DELS CONTINGUTS. ANYS ÀREA DE CONEIXEMENT DE SI MATEIX I AUTONOMIA

Más detalles

RELACIÓ DE CONTINGUTS TREBALLATS DURANT EL SEGON TRIMESTRE EDUCACIÓ INFANTIL 3 ANYS

RELACIÓ DE CONTINGUTS TREBALLATS DURANT EL SEGON TRIMESTRE EDUCACIÓ INFANTIL 3 ANYS RELACIÓ DE CONTINGUTS TREBALLATS DURANT EL SEGON TRIMESTRE EDUCACIÓ INFANTIL 3 ANYS DESCOBERTA D'UN MATEIX I DELS ALTRES AUTOCONEIXEMENT I GESTIÓ DE LES EMOCIONS Identificació i verbalització de les parts

Más detalles

Dimensions Competències que es treballen Continguts clau que es treballen

Dimensions Competències que es treballen Continguts clau que es treballen ÀMBIT DE CONEIXEMENT DEL MEDI: Àrea de coneixement del medi natural Dimensions Competències que es treballen Continguts clau que es treballen Món actual Competència 1: plantejar-se preguntes sobre el medi,

Más detalles

ELS NENS AMB TGD/TEA: UN DIA A LA NOSTRA ESCOLA. CEE Montserrat Montero de Granollers Mail:

ELS NENS AMB TGD/TEA: UN DIA A LA NOSTRA ESCOLA. CEE Montserrat Montero de Granollers Mail: ELS NENS AMB TGD/TEA: UN DIA A LA NOSTRA ESCOLA CEE Montserrat Montero de Granollers Mail: a8069645@xtec.cat TGD/TEA Alteracions i dificultats de: 1. Socialització 2. Comunicació i Llenguatge 3. Anticipació

Más detalles

Les capes de la Terra

Les capes de la Terra Les capes de la Terra Amb l ajuda d un projector fem un mapa de la Terra i després també fem un dibuix de les capes de la Terra. Les capes de la Terra Les capes de la Terra Ja teníem el model, però no

Más detalles

A partir d aquest moment, tenim un dubte, quant són 400 metres, quant és 1 metre? Com podem mesurar-ho.

A partir d aquest moment, tenim un dubte, quant són 400 metres, quant és 1 metre? Com podem mesurar-ho. Dins del nostre projecte sobre la bicicleta, vam rebre la visita del ciclista Oriol Beltran. Ell ens va parlar dels diferents tipus de bicicletes, les parts de la mateixa, els accessoris que fa servir,

Más detalles

ACTIVITAT 2 El bingo de la Pau

ACTIVITAT 2 El bingo de la Pau ACTIVITAT 2 El bingo de la Pau NIVELL EDUCATIU Cicle inicial d educació primària OBJECTIUS Treballar el concepte de pau a partir del joc. Aprendre el concepte de pau positiva. DESENVOLUPAMENT Es reparteixen

Más detalles

ELS DINOSAURES PER: Laura Muñoz Molina.

ELS DINOSAURES PER: Laura Muñoz Molina. ELS DINOSAURES PER: Laura Muñoz Molina. Curs DEI2 Recursos TAC i estratègies per a l'educació Infantil. Centre d interès: Els dinosaures. Aquests centre d interès ha estat treballat amb nens i nenes d

Más detalles

GRAELLA DE MÍNIMS A ASSOLIR

GRAELLA DE MÍNIMS A ASSOLIR GRAELLA DE MÍNIMS A ASSOLIR Aquestes graelles són una programació de continguts mínims a assolir pels alumnes amb necessitats educatives especials o dificultats significatives d aprenentatge. CS: Per alumnes,

Más detalles

Aquesta UP queda justificada dins de la programació d EF ja que treballen les

Aquesta UP queda justificada dins de la programació d EF ja que treballen les UNITAT DE PROGRAMACIÓ: ACTIVITATS GIMNÀSTIQUES 1. Justificació. Aquesta UP queda justificada dins de la programació d EF ja que treballen les habilitats motrius bàsiques (desplaçaments, salts, girs, equilibri,...)

Más detalles

PLA INDIVIDUALITZAT Document on consta el nivell de competències actuals de l alumne i les adaptacions i suports previstos

PLA INDIVIDUALITZAT Document on consta el nivell de competències actuals de l alumne i les adaptacions i suports previstos PLA INDIVIDUALITZAT Document on consta el nivell de competències actuals de l alumne i les adaptacions i suports previstos Alumne/a:.EBO. Nivell: P4 Curs: 2011./.12 DADES PERSONALS Nom i cognoms de l alumne/a:

Más detalles

L escola dels Sentits VIT/ NICULTURA

L escola dels Sentits VIT/ NICULTURA VIT/ NICULTURA Sons de la vinya i del vi Educació primària Cicle inicial Cicle mitjà Educació artística Coneixement del medi social i natural Àmbit de llengües Vilafranca Museu de les Cultures del Vi de

Más detalles

Direcció General d Ordenació i Innovació Educativa Subdirecció General de Llengua i Cohesió Social. Llibre del professor. Unitat 1: La classe

Direcció General d Ordenació i Innovació Educativa Subdirecció General de Llengua i Cohesió Social. Llibre del professor. Unitat 1: La classe Direcció General d Ordenació i Innovació Educativa Subdirecció General de Llengua i Cohesió Social Llibre del professor Unitat 1: La classe Pilar Arnáiz Gemma Carreras Fefa Gómez Rosa M. Via David Martínez

Más detalles

Educació Infantil FARÉ. Quaderns d estiu per preparar el curs següent.

Educació Infantil FARÉ. Quaderns d estiu per preparar el curs següent. Educació Infantil FARÉ Quaderns d estiu per preparar el curs següent. PER ALS NENS I NENES QUE COMENÇARAN P3...FARÉ Aviat anirem a l escola dels grans. I aquest estiu ens preparem per entrar a P3! A partir

Más detalles

Sinó no has consultat l exemple anterior, a continuació s indiquen els apartats de què consta la memòria del projecte.

Sinó no has consultat l exemple anterior, a continuació s indiquen els apartats de què consta la memòria del projecte. Objectius: - Conèixer els diferents apartats de què consta un projecte tècnic. - Aprendre el procés tecnològic mitjançant la fase de disseny i construcció. - Familiaritzar-se amb la redacció de la memòria

Más detalles

HISTÒRIA D ESPANYA TEMES OBJECTIUS CARACTERÍSTIQUES DE L EXAMEN SEGON DE BATXILLERAT

HISTÒRIA D ESPANYA TEMES OBJECTIUS CARACTERÍSTIQUES DE L EXAMEN SEGON DE BATXILLERAT HISTÒRIA D ESPANYA SEGON DE BATXILLERAT TEMES OBJECTIUS CARACTERÍSTIQUES DE L EXAMEN 1 Formació de l Estat liberal: 1. ANTIC RÈGIM I REFORMISME IL LUSTRAT 2. CRISI DE L ANTIC RÈGIM (1789 1833) 3. LA CONSTRUCCIÓ

Más detalles

LES TAULETES DIGITALS A L AULA DE MÚSICA

LES TAULETES DIGITALS A L AULA DE MÚSICA LES TAULETES DIGITALS A L AULA DE MÚSICA EXPLORANT NOVES MANERES DE CREACIÓ MUSICAL EDUARD MASDEU YÉLAMOS @EduardMasdeu INTRODUCCIÓ INICI DEL PROJECTE: CURS 2015-16. PARTICIPANTS: ALUMNAT DE TOTA L ESCOLA.

Más detalles

Assessorament a l'impuls Material de la Sessió 5

Assessorament a l'impuls Material de la Sessió 5 Títol: Indemnització de 16 milions. Nivell: Tipologia textual: el text periodístic. Primer cicle d ESO (2n) Introducció: A partir d una notícia on-line del diari portiguès Correio da manhã s estudien les

Más detalles

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Didàctica de l Educació Infantil PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula L educador infantil OBJECTIUS Identificar les competències de l educador. Determinar les atribucions adscrites

Más detalles

Programació d una acció formativa

Programació d una acció formativa Programació d una acció formativa Índex de continguts Elaboració de la programació. 2 Programació de les sessions 3 Activitats d avaluació previstes. 5 Elements de l avaluació contínua. 6 Materials docents.

Más detalles

PLA INDIVIDUALITZAT Document on consta el nivell de competències actuals de l alumne i les adaptacions i suports previstos

PLA INDIVIDUALITZAT Document on consta el nivell de competències actuals de l alumne i les adaptacions i suports previstos PLA INDIVIDUALITZAT Document on consta el nivell de competències actuals de l alumne i les adaptacions i suports previstos Alumne/a:... Nivell:... Curs: 20.../... DADES PERSONALS Nom i cognoms de l alumne/a:

Más detalles

IV JORNADES D EDUCACIÓ INFANTIL. Principis bàsics de Lóczy: Mirar l infant.

IV JORNADES D EDUCACIÓ INFANTIL. Principis bàsics de Lóczy: Mirar l infant. IV JORNADES D EDUCACIÓ INFANTIL Principis bàsics de Lóczy: Mirar l infant. Conferència inicial 24 d octubre de 2009 L adult implicat en la llibertat de moviments dels infants: Desenvolupament autònom i

Más detalles

BLOC 1 PROCESSOS I CONTINGUTS: Numeració i càlcul PRIMÀRIA 1r cicle

BLOC 1 PROCESSOS I CONTINGUTS: Numeració i càlcul PRIMÀRIA 1r cicle BLOC 1 PROCESSOS I CONTINGUTS: Numeració i càlcul PRIMÀRIA 1r cicle Processos Continguts Processos a desenvolupar en tots els cicles Comprensió dels nombres, de les seves formes de representació i del

Más detalles

UD 6. Expressió corporal

UD 6. Expressió corporal Àrea: psicomotricitat Curs: educació infantil Nº Sessions: 4 Objectius: - Representar moviments. - Representar objectes, accions, situacions tan individualment com en grup. - Complir les normes Metodologia:.

Más detalles

INS GABRIEL FERRATER. Departament de Matemàtiques. Tasques d estiu per a recuperar la matèria de matemàtiques de 1r curs d ESO.

INS GABRIEL FERRATER. Departament de Matemàtiques. Tasques d estiu per a recuperar la matèria de matemàtiques de 1r curs d ESO. INS GABRIEL FERRATER Departament de Matemàtiques Tasques d estiu per a recuperar la matèria de matemàtiques de 1r curs d ESO. Reus, maig 2013 Per poder superar la matèria, l alumnat s haurà de presentar

Más detalles

Programació del segon cicle de l educació infantil

Programació del segon cicle de l educació infantil Projecte Educació infantil Programació del segon cicle de l educació infantil 3, 4 y 5 anys 2 1. Objectius generals del segon cicle de l educació infantil L etapa de l educació infantil constituïx una

Más detalles

UD 1. Treball per racons

UD 1. Treball per racons Curs: Ed infantil Nº Sessions: 11 Objectius: - Realitzar i millorar l execusió de diverses HMB. - Descobrir diversos usos del material d EF. - Complir les normes d higiene. - Complir les normes de l àrea

Más detalles

QUINA TALLA FAIG? Treball fet a segon de Primària a l escola Jaume Balmes de Cervera (21 alumnes).

QUINA TALLA FAIG? Treball fet a segon de Primària a l escola Jaume Balmes de Cervera (21 alumnes). TREBALL MATEMÀTIC QUINA TALLA FAIG? JUSTIFICACIÓ: Treball fet a segon de Primària a l escola Jaume Balmes de Cervera (21 alumnes). Aprofitant el tema que tocava treballar, hem realitzat una petita ampliació

Más detalles

Educació Vivencial amb Valors Un model innovador, creatiu i responsable Ajudem a créixer

Educació Vivencial amb Valors Un model innovador, creatiu i responsable Ajudem a créixer PROGRAMA: EDUCACIÓ ACTIVITATS ESCOLARS 2017/18 L ESQUIROL Natura i Lleure, som un equip dedicat a l Organització i Gestió d Activitats de Lleure, d Educació Ambiental i Vivencial Ens avala 20 anys d experiència

Más detalles

La LOE a l aula de Música. Desenvolupament de les competències bàsiques al cicle inicial

La LOE a l aula de Música. Desenvolupament de les competències bàsiques al cicle inicial La LOE a l aula de Música. Desenvolupament de les competències bàsiques al cicle inicial Grup de treball Didàctica de l àrea de música Coordinació: M. Antònia Pujol Subirà Generalitat de Catalunya Departament

Más detalles

ADREÇADES A ESCOLES BRESSOL I EDUCACIÓ INFANTIL

ADREÇADES A ESCOLES BRESSOL I EDUCACIÓ INFANTIL ACTIVITATS EDUCATIVES CONDUÏDES PER ARTISTES I EDUCADORS D ART ADREÇADES A ESCOLES BRESSOL I EDUCACIÓ INFANTIL Experimentem amb l ART c/ Torrijos, 68 08012 Barcelona Tel. 93.217.18.77 inscripcions@experimentem.org

Más detalles

CFGS D'EDUCACIÓ INFANTIL

CFGS D'EDUCACIÓ INFANTIL CFGS D'EDUCACIÓ INFANTIL Temari: MÒDULO 1: INTERVENCIÓ AMB FAMILIES I ATENCIÓ A MENORS EN RISC SOCIAL UF 1: Intervenció socioeducativa amb infants en risc social. UF 2: Intervenció socioeducativa amb famílies.

Más detalles

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació.

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. Experiència a Fogars de la Selva - Redacció del Pla Local de Joventut - Aproximació a les percepcions i opinions

Más detalles

MALETES DIDÀCTIQUES ARQUEONET.NET. Maleta didàctica d escriptura jeroglífica de l Antic Egipte

MALETES DIDÀCTIQUES ARQUEONET.NET. Maleta didàctica d escriptura jeroglífica de l Antic Egipte MALETES DIDÀCTIQUES ARQUEONET.NET Maleta didàctica d escriptura jeroglífica de l Antic Egipte PRESENTACIÓ Les Maletes Didàctiques Arqueonet.net A través de les Maletes Didàctiques Arqueonet.net, els alumnes

Más detalles

Higiene del medi hospitalari i neteja del material

Higiene del medi hospitalari i neteja del material Sanitat Higiene del medi hospitalari i neteja del material CFGM.1601.C06/0.10 CFGM - Cures Auxiliars d Infermeria Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per

Más detalles

INFORME-RESUM A ELABORAR PEL TUTOR/A, EN RELACIÓ ALS APRENENTATGES DE L ALUMNE/A

INFORME-RESUM A ELABORAR PEL TUTOR/A, EN RELACIÓ ALS APRENENTATGES DE L ALUMNE/A INFORME-RESUM A ELABORAR PEL TUTOR/A, EN RELACIÓ ALS APRENENTATGES DE L ALUMNE/A L'objectiu d'aquest document és ajudar-nos a sistematitzar les observacions dels alumnes amb la finalitat de facilitar la

Más detalles

AnimaTic. Es poden veure els treballs dels nens a la web:

AnimaTic. Es poden veure els treballs dels nens a la web: 1 Crida oberta a la participació. Simpòsium Internacional. La innovació educativa contra les desigualtats és un projecte de docència AICLE (Aprenentatge Integrat de Llengües Estrangeres) en l'àrea de Visual

Más detalles

MATERIALS COMPLEMENTARIS EDUCACIÓ INFANTIL

MATERIALS COMPLEMENTARIS EDUCACIÓ INFANTIL MATERIALS COMPLEMENTARIS EDUCACIÓ INFANTIL EDUCACIÓ INFANTIL DESTRESES Quaderns de raonament lògic 1, 2, 3 Quines activitats permeten treballar les habilitats cognitives que milloren el raonament i la

Más detalles

En aquest guia didàctica hi podem trobar...

En aquest guia didàctica hi podem trobar... En aquest guia didàctica hi podem trobar... 1. L espectacle i la seva fitxa tècnica 2. Requisits per a un bon funcionament de l espectacle 3. Relació amb el currículum d educació infantil 4. Aprofitament

Más detalles

INTRODUCCIÓ. La seva utilitat i importància

INTRODUCCIÓ. La seva utilitat i importància 1 INTRODUCCIÓ Els senyals de trànsit La seva utilitat i importància Segurament hauràs observat que hi ha una pila de senyals viaris diferents. Tots tenen un significat important per a la nostra seguretat.

Más detalles

Nòmines i Seguretat Social I i II Consorci-2016 Programes formatius 1 TR-02 Nòmines i Seguretat Social Accions formatives que composen l itinerari: Aquest itinerari està composat per les següents accions

Más detalles

Els jocs de representació. Una eina per a la intervenció en el llenguatge. Formadora: Carme Palmés Curs 07/08

Els jocs de representació. Una eina per a la intervenció en el llenguatge. Formadora: Carme Palmés Curs 07/08 Els jocs de representació. Una eina per a la intervenció en el llenguatge. Formadora: Carme Palmés Curs 07/08 Què és? És una situació educativa que permet la facilitació del desenvolupament del llenguatge

Más detalles

Dimensions Competències que es treballen Continguts clau que es treballen

Dimensions Competències que es treballen Continguts clau que es treballen ÀMBIT LINGÜÍSTIC: Àrea de llengua catalana i literatura Dimensions Competències que es treballen Continguts clau que es treballen Comunicació oral Competència 1: comprendre textos orals de la vida quotidiana,

Más detalles

2. EL MOVIMENT I LES FORCES

2. EL MOVIMENT I LES FORCES 2. EL MOVIMENT I LES FORCES Què has de saber quan finalitzi la unitat? 1. Reconèixer la necessitat d un sistema de referència per descriure el moviment. 2. Descriure els conceptes de moviment, posició,

Más detalles

BLOC ESPECÍFIC JOC I ESPORT ESPORTS INDIVIDUALS I COL LECTIUS

BLOC ESPECÍFIC JOC I ESPORT ESPORTS INDIVIDUALS I COL LECTIUS BLOC ESPECÍFIC JOC I ESPORT ESPORTS INDIVIDUALS I COL LECTIUS CLASSIFICACIÓ, CARACTERÍSTIQUES I APROXIMACIÓ TÈCNICO-TÀCTICA El concepte d esport és molt ampli L aparició dels esports van nèixer amb finalitats

Más detalles

3. Competències bàsiques, àrea principal i altres àrees o àmbits que es treballen. Competències pròpies de l àrea

3. Competències bàsiques, àrea principal i altres àrees o àmbits que es treballen. Competències pròpies de l àrea UNITAT DE PROGRAMACIÓ: 3. Percepció espai- temps Programació d Educació Física 1. Justificació Aquesta UP queda justificada dins de la programació d EF ja que l alumne viu immers en un espai i un temps

Más detalles

4.6. Activitat 5. Sobre el valor professional del coneixement matemàtic i didàctic.

4.6. Activitat 5. Sobre el valor professional del coneixement matemàtic i didàctic. 222 Capítol 4 Es tracta d una transformació del trapezi de tal manera que el que se li treu al trapezi se li afegeix al triangle, el costat de dalt del trapezi s afegeix a la base del triangle (Núria 11-99/4)

Más detalles

RELIGIÓ CATÒLICA. Educació Primària

RELIGIÓ CATÒLICA. Educació Primària RELIGIÓ CATÒLICA Educació Primària ALEGRA T, ARRIBA KAIRÉ! L emoció d educar, l emoció d aprendre Kairé respon al que tu, com a mestre, ens has anat explicant al llarg de la teva experiència docent. Volem

Más detalles

Currículum del segon cicle de l'educació infantil Decret 181/2008 DOGC núm. 5216

Currículum del segon cicle de l'educació infantil Decret 181/2008 DOGC núm. 5216 Currículum del segon cicle de l'educació infantil INTRODUCCIÓ La finalitat de l'educació infantil en els centres és contribuir al desenvolupament emocional i afectiu, físic i motor, social i cognitiu dels

Más detalles

NOU RELIGIÓ CATÒLICA PRIMÀRIA. Religió Catòlica

NOU RELIGIÓ CATÒLICA PRIMÀRIA. Religió Catòlica RELIGIÓ CATÒLICA 205 ÍADAPTAT AL CURR CULUM Religió Catòlica PRIMÀRIA EMOCIONA T: JA HA ARRIBAT EL KAIRÉ! L emoció d educar, l emoció d aprendre El Nou Kairé dóna resposta a allò que tu, com a mestre,

Más detalles

3. Competències bàsiques, àrea principal i altres àrees o àmbits que es treballen. Competències pròpies de l àrea

3. Competències bàsiques, àrea principal i altres àrees o àmbits que es treballen. Competències pròpies de l àrea UNITAT DE PROGRAMACIÓ: Expressió corporal. 1. Justificació Aquesta UP. queda justificada dins de la programació d EF ja que expressarse dóna riquesa motriu. Aquest curs consolidarem les representacions

Más detalles

PREPARACIÓ - La fitxa P4- núm. 1B s ha de treballar prèviament.

PREPARACIÓ - La fitxa P4- núm. 1B s ha de treballar prèviament. NOM DE L ACTIVITAT: Núm. de FITXA: OBJECTIUS: CONTINGUTS: P4 Núm. 1A i 1B Amb què em rento? - Que els nens/es facin un repàs dels objectes d higiene. - Relacionar els hàbits d higiene amb els objectes

Más detalles

INICIACIÓ A L HANDBOL ( mini handbol a l escola)

INICIACIÓ A L HANDBOL ( mini handbol a l escola) INICIACIÓ A L HANDBOL ( mini handbol a l escola) Objectius: Desplaçar-se per l espai amb o sense pilota. Realitzar tot tipus de salt. Botar la pilota: estàtic i en moviment. Passar i rebre, de moltes maneres.

Más detalles

el teatre com activitat complementària en l educació

el teatre com activitat complementària en l educació el teatre com activitat complementària en l educació objectius secundaris A través del teatre busquem potenciar les capacitats dels xiquets i les xiquetes, incidint en aspectes fonamentals del creixement:

Más detalles

[Seleccionar fecha] MEMORY. Museu de Ceràmica de l Alcora Teresa Artero Gonell

[Seleccionar fecha] MEMORY. Museu de Ceràmica de l Alcora Teresa Artero Gonell [Seleccionar fecha] MEMORY Museu de Ceràmica de l Alcora Teresa Artero Gonell Figuració / abstracció. A/La proposta d activitat didàctica. Treball al voltant d un objecte-record L activitat que us proposem

Más detalles

PROGRAMACIÓ INFANTIL CEIP ROSA DELS VENTS CURS ÀREA DE CONEIXEMENT DE SI MATEIX I AUTONOMIA PERSONAL BLOC CONTINGUTS ESPAIS/MOMENTS

PROGRAMACIÓ INFANTIL CEIP ROSA DELS VENTS CURS ÀREA DE CONEIXEMENT DE SI MATEIX I AUTONOMIA PERSONAL BLOC CONTINGUTS ESPAIS/MOMENTS ÀREA DE CONEIXEMENT DE SI MATEIX I AUTONOMIA PERSONAL BLOC CONTINGUTS ESPAIS/MOMENTS Bloc 1. El cos i la pròpia imatge El cos humà. Exploració, identificació i progressiva acceptació i consciència de les

Más detalles

Continguts d'aprenentatge de l EpD en l`àmbit escolar DRETS HUMANS, CIUTADANIA I GOVERNANÇA

Continguts d'aprenentatge de l EpD en l`àmbit escolar DRETS HUMANS, CIUTADANIA I GOVERNANÇA Continguts d'aprenentatge de l EpD en l`àmbit escolar PRIMÀRIA Objectiu general Esdevenir persones participatives i actives, capaces de prendre decisions orientades a respectar i defensar els drets humans

Más detalles

Idees força. Formació de formadors per a l acompanyament al projecte 1x1. 12 al 15 de gener de EQUIP DE FORMADORS DEL CETEI

Idees força. Formació de formadors per a l acompanyament al projecte 1x1. 12 al 15 de gener de EQUIP DE FORMADORS DEL CETEI Idees força Formació de formadors per a l acompanyament al projecte 1x1 12 al 15 de gener de 2010 EQUIP DE FORMADORS DEL CETEI info@cetei.info Av. M. D. Bellvitge 100, 08907 L Hospitalet - Tel. +34 93

Más detalles

Bloc Escola inclusiva

Bloc Escola inclusiva Educació Infantil i Primària Bloc Escola inclusiva 1. Educació emocional i resolució de conflictes adreçat a professorat de primària Activitat que permet conèixer aspectes sobre intel ligència emocional:

Más detalles

Fem poesia CODI: EPPAS05

Fem poesia CODI: EPPAS05 CEIP BALMES GUADASSUAR Fem poesia CODI: EPPAS05 PORTFOLIO 2005-2006 PROFESSORS: Josep Climent Consuelo Ferragud ALUMNES: EDUCACIÓ PRIMÀRIA 5é 09-02-2007 1 ACTIVITAT EPPas05 Títol: Fem poesia Llengua: valencià

Más detalles

QUÈ SONA? EL SO I EL SOROLL

QUÈ SONA? EL SO I EL SOROLL QUÈ SONA? EL SO I EL SOROLL M AGRADA COM SONA NO M AGRADA COM SONA RALET, RALET P4 ADHESIUS So / soroll / silenci T1 Full 1 2, 3 4-9 OBJECTIUS DIDÀCTICS Identificar i discriminar els sons i els sorolls.

Más detalles

COORDINACIÓ 2on CASAL DE LLEURE PER A INFANTS A LA ZONA DEL TOUDGHA, TINGHIR. ALKARIA 2016

COORDINACIÓ 2on CASAL DE LLEURE PER A INFANTS A LA ZONA DEL TOUDGHA, TINGHIR. ALKARIA 2016 Assoc. Cat. de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament. G-63811939 COORDINACIÓ 2on CASAL DE LLEURE PER A INFANTS A LA ZONA DEL TOUDGHA, TINGHIR. ALKARIA 2016 Localització del projecte:

Más detalles