Circular informativa

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Circular informativa"

Transcripción

1 Circular informativa LLEI 26/2014, DE 27 DE NOVEMBRE, PER LA QUE ES MODIFICA LA LLEI 35/2006, DEL IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES RENDIMENTS DEL TREBALL Les indemnitzacions per acomiadament segueixen gaudint d exempció però amb el límit de La resta seran rendiments del treball subjectes. La part subjecte podrà aplicar la reducció del 30% (abans era un 40%), però amb el límit de , la resta no té reducció del 30%. Aquest canvi va entrar en vigor el 29 de novembre (endemà de publicació al BOE) per tant té efectes per l exercici La norma, però, ja preveu que el límit de no s aplicarà per aquells acomiadaments individuals que s hagin produït abans del 1 d agost de 2014, o aquells ERE o acomiadaments col lectius comunicats abans d aquesta data. RENDIMENTS DEL CAPITAL IMMOBILIARI - S elimina la reducció del 100% per arrendataris entre 18 i 30 anys, i es manté la reducció del 60% per l arrendament d habitatges amb els mateixos requisits que fins ara. S aclareix que la reducció del 60% no s aplicarà als rendiments negatius. - S elimina el règim transitori que preveia la reducció del 100% pels menors de 35 anys quan el contracte era anterior a 01/01/ El percentatge de reducció per rendiments del capital immobiliari irregulars o notòriament irregulars, passa del 40% al 30% i sempre que els rendiments s imputin a un únic període impositiu. La base sobre la que es pot aplicar la reducció segueix limitada a , per tant, el que excedeixi no hi tindrà dret.

2 RENDES IMPUTADES El percentatge del 1 1%, que s aplicava a immobles amb valors cadastrals revisats amb posterioritat a 1994, ara només es podrà aplicar si la revisió s ha efectuat en l exercici de què es tracti o en els 10 exercicis anteriors. RENDIMENTS DEL CAPITAL MOBILIARI - S elimina l exempció de anuals de dividends. - S elimina la Disposició Transitòria 13ª que preveia la compensació fiscal pels casos de rescats d assegurances i per la cessió a tercers de capitals propis constituïts abans del 20 de gener de La reducció per rendiments del capital mobiliari irregulars o notòriament irregulars passa del 40% al 30% i sempre que els rendiments s imputin a un únic període impositiu. La base sobre la que es pot aplicar la reducció segueix limitada a , el que excedeixi no hi tindrà dret. - Es crea un nou instrument d estalvi (PALP). Aquest nou producte d estalvi podrà adoptar la forma de compte bancari o assegurança i han de garantir la restitució de, com a mínim, el 85% de la inversió. Els rendiments del capital mobiliari generats gaudiran d'exempció si la inversió es manté un mínim de cinc anys. Es permet la seva mobilització entre assegurances i dipòsits sense perdre el benefici fiscal, com passa amb els traspassos entre fons d'inversió. RENDIMENTS ACTIVITATS ECONÒMIQUES: - Es manté el límit d exclusió del règim d estimació Directa Simplificada en d ingressos. - Activitats en règim d estimació objectiva: El nou IRPF introdueix una simplificació del règim d'estimació objectiva (mòduls), amb efectes a partir del 1 de gener de 2016:

3 - Es rebaixen els llindars d'exclusió: d'ingressos (abans ). En el cas d activitats agrícoles i ramaderes el límit és de de compres de béns i serveis, excloses les adquisicions d immobilitzat (abans ). - S'exclouen les activitats que l any immediat anterior hagin realitzat operacions amb empresaris o professionals, per les que estiguin obligats a emetre factura, per més de També queden excloses les activitats de la Divisió 3 (indústries transformadores del metall, mecàniques de precisió), Divisió 4 (altres indústries manufactureres) i Divisió 5 (construcció), a les que sigui d aplicació el tipus de retenció de l'1%. - Societats civils: a partir del 1 de gener de 2016, les Societats civils amb objecte mercantil, passaran a tributar per l impost de societats. Es preveu un règim de dissolució i liquidació per les que no vulguin passar a ser contribuents de l Impost de Societats. - Es consideraran rendiments d activitats econòmiques i no rendiments del treball aquells obtinguts contribuents que compleixin els següents tres requisits: - ha de ser soci de l entitat que l està retribuint (la llei no especifica en quin %) - els serveis pels quals el retribueixen han de ser serveis professionals. - Estar d alta d autònoms o la Mutualitat de Previsió que li correspongui. En aquest cas: factura amb IVA i retenció. - Activitat d arrendament: desapareix el requisits del local destinat a la gestió de l activitat. - Despeses de difícil justificació: el 5% del rendiment net que era deduïble com a despesa de difícil justificació segueix essent deduïble, però amb el límit màxim de /anuals.

4 GUANYS PATRIMONIALS: - Tot i que es volien eliminar de forma definitiva, seguiran vigents els coeficients d abatiment fins que la suma acumulada del valor de transmissió dels béns superi euros. Per tant, els guanys patrimonials generats a partir del 1 de gener de 2015, haurem de tenir molt present el valor de transmissió, atès que els que superen els no tindran dret a la reducció. - S eliminen els coeficients d actualització monetària - Les plusvàlues generades, per qualsevol tipus de transmissió, efectuades per majors de 65 anys estaran exemptes, si es transformen en una renda vitalícia, amb un límit de El que superi aquest import tributarà. - Es manté l'actual exempció per reinversió en el cas de venda de l habitatge i compra d un nou habitatge. - Es manté l'exempció per la transmissió del seu habitatge habitual per majors de 65 anys o per persones en situació de dependència severa o de gran dependència, sense necessitat de reinvertir el preu de venda. - Tots els guanys patrimonials que es produeixin per la transmissió d elements patrimonials tributaran a la base de l estalvi amb independència del període de generació1. INTEGRACIÓ I COMPENSACIÓ Base General: - El saldo negatiu de compensar entre sí els guanys i pèrdues patrimonials que no deriven de la transmissió d un element patrimonial, es podran compensar amb el límit del 25% (abans era un 10%) amb el saldo positiu de rendiments e imputacions de renda. Base de l Estalvi - El resultat negatiu de integrar i compensar entre sí els rendiments del capital mobiliari positius i negatius, es podrà compensar amb el resultat positiu de compensar entre sí els

5 guanys i els pèrdues patrimonials i VICEVERSA, amb el següents límits: : 10% : 15% : 20% - Les pèrdues patrimonials generades el 2013 i 2014 que provenien de la transmissió d elements patrimonials, però que s integraven a la base general per haver-se generat en menys d un any, es podran compensar amb guanys patrimonials que s integrin a la base de l estalvi (és a dir amb guanys que provenen de la transmissió d elements patrimonials sense tenir en compte el període de generació) TIPUS DE LA BASE GENERAL Es reprodueix l escala de gravamen estatal. S ha d entendre que a Catalunya es mantindrà la vigent per què o bé no es podran abaixar impostos o bé per què es prorrogaran pressupostos. 1A la renda de l any 2013 i 2014 els generats en menys d un any tributaven a la base general amb la resta de rendiments. Com que l escala estatal i autonòmica no tenen els mateixos trams, no sabem com quedaran les dues escales acumulades, però

6 encara que a Catalunya no es baixin tipus impositius, el que ja es veu és que: Al 2015: el marginal màxim passarà del 56% al 49% i el mínim del al 22% Al 2016: el marginal màxim passarà del 56% al 48% i el mínim del al 21 50% TIPUS DE LA BASE DE L ESTALVI La reforma de l'irpf inclou també una rebaixa de la tributació de l'estalvi. La nova tarifa consta de tres trams: PLANS DE PENSIONS Hi ha canvis molt importants en el tractament de les aportacions i els rescats de plans de pensions: - S amplien els supòsits en què es podrà disposar anticipadament dels drets consolidats: - Atur de llarga durada - Malaltia greu - NOVETAT: Aportacions amb 10 anys d antiguitat, a comptar a partir del 01/01/2015. Per tant, a partir de 01/01/2025 es podran fer efectius els drets consolidats a 31/12/2014.

7 - En el límit de la reducció deixa de distingir-se entre majors i menors de 50. Passa a ser, en qualsevol cas, el menor de: - 30% de la suma dels rendiments del treball i activitats econòmiques / anuals - Les aportacions a favor del cònjuge amb rendiments inferiors a /anuals, es podran reduir fins a (abans ). - Fan un nou règim transitori, pel qual si es vol gaudir de la reducció en els rescats en forma de capital de les aportacions efectuades fins a 31/12/2006, el rescat s ha d efectuar en un any determinat, d acord amb l exercici en què es va produir la contingència de jubilació: DEDUCCIONS - Es suprimeix amb caràcter general la deducció per lloguer de l habitatge habitual, però es recull un règim transitori, i d acord amb Disposició Transitòria 15ª, es podrà aplicar la deducció si: - El contracte de lloguer és anterior a 01/01/ S han pagat quantitats per aquest lloguer. - El contribuent ha tingut dret a aplicar la deducció per

8 les quantitats pagades per lloguer en un període impositiu anterior al Es crea la deducció per germà càrrec orfe de pare i mare: aquest cas es considera família nombrosa amb una deducció en quota de (semblant a la deducció per maternitat). Es pot demanar anticipadament. Té com a límit l import de les cotitzacions i quotes totals a la Seguretat Social, meritades durant el període impositiu. - Es manté la deducció del 10% els donatius a aquelles fundacions legalment reconegudes o associacions declarades d utilitat pública, però, no incloses en la llei 49/2002 d incentius al mecenatge. En el primer projecte s eliminava. Els donatius a entitats sense fins lucratius incloses en la llei 49/2002, dedueixen d acord amb una escala:

9 RETENCIONS

10 GRUP SIMON ASSESSORS Dept. FISCAL Tel

Resta base liquidable - Fins a euros

Resta base liquidable - Fins a euros NOTA INFORMATIVA PUBLICADA LA LLEI DE REFORMA DE L IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES. Al Butlletí Oficial de l Estat del 28 de novembre de 2014 s ha publicat la Llei 26/2014, de 27 de novembre,

Más detalles

IRPF per emprenedors. EMPRENEDORS I AUTÒNOMS 14 d octubre 2014

IRPF per emprenedors. EMPRENEDORS I AUTÒNOMS 14 d octubre 2014 EMPRENEDORS I AUTÒNOMS 14 d octubre 2014 1 Aquest document es distribueix únicament amb finalitat informativa i ha estat preparat a efectes exclusius per la presentació a l espai Coworking sense que pretengui

Más detalles

REFORMA FISCAL LLEI DE MECENATGE

REFORMA FISCAL LLEI DE MECENATGE REFORMA FISCAL LLEI DE MECENATGE LEY 49/2002 DE 23 DE DICIEMBRE, DE RÉGIMEN FISCAL DE LAS ENTIDADES SIN FINES LUCRATIVOS Y DE LOS INCENTIVOS FISCALES AL MECENAZGO INTRODUCCIÓ NO HI HA NOVA LLEI DE MECENTAGE

Más detalles

Reglament de l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) Ministeri de Finances i Funció Pública Andorra la Vella, 29 de juliol del 2014

Reglament de l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) Ministeri de Finances i Funció Pública Andorra la Vella, 29 de juliol del 2014 Reglament de l impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) Ministeri de Finances i Funció Pública Andorra la Vella, 29 de juliol del 2014 Aspectes a destacar Línies generals de l IRPF Principis

Más detalles

CIRCULAR 34/2014 REFORMA FISCAL (IRPF)

CIRCULAR 34/2014 REFORMA FISCAL (IRPF) CIRCULAR 34/2014 REFORMA FISCAL (IRPF) Els informem que el passat 28 de novembre es publicaren les lleis que formen part de la reforma fiscal: Llei 26/2014, de 27 de novembre, per la que es modifiquen

Más detalles

- Projecte de llei per el que es modifica la Llei 35/2006, de 28 de novembre, de l Impost sobre la Renda de las Persones Físiques.

- Projecte de llei per el que es modifica la Llei 35/2006, de 28 de novembre, de l Impost sobre la Renda de las Persones Físiques. CIRCULAR: Reforma fiscal DESEMBRE - 2014 La present circular és per informar que la reforma fiscal, que actualment encara s està tramitant, contempla entre d altres aspectes, la supressió d'alguns beneficis

Más detalles

NOTA SOBRE QÜESTIONS INTERESSANTS DE LA RENDA I NOTA TECNICA SOBRE LA DIMENSION COMPTABLE DEL CONCURS DE CREDITORS.

NOTA SOBRE QÜESTIONS INTERESSANTS DE LA RENDA I NOTA TECNICA SOBRE LA DIMENSION COMPTABLE DEL CONCURS DE CREDITORS. NOTA SOBRE QÜESTIONS INTERESSANTS DE LA RENDA I NOTA TECNICA SOBRE LA DIMENSION COMPTABLE DEL CONCURS DE CREDITORS. Barcelona, 13 abril 2016 Benvolguts associats/ades En primer lloc informar-vos sobre

Más detalles

REFORMA FISCAL 2015: Impost sobre la Renda de les Persones Físiques. Impost sobre la Renda de no Residents

REFORMA FISCAL 2015: Impost sobre la Renda de les Persones Físiques. Impost sobre la Renda de no Residents REFORMA FISCAL 2015: Impost sobre la Renda de les Persones Físiques Impost sobre la Renda de no Residents ÍNDEX (I) Introducció i objecte de la reforma Novetats en l Impost sobre la Renda de les Persones

Más detalles

Desaparició de la deducció per doble imposició de dividends

Desaparició de la deducció per doble imposició de dividends Estudis d Economia i Desaparició de la deducció per doble imposició de dividends Estudis d Economia i Introducció Doble imposició - Concepte: Es produeix quan la renda queda gravada doblement, en el moment

Más detalles

IMPOST SOBRE SUCCESSIONS A CATALUNYA

IMPOST SOBRE SUCCESSIONS A CATALUNYA IMPOST SOBRE SUCCESSIONS A CATALUNYA S ha modificat l impost sobre successions a Catalunya amb els termes que indiquem tot seguit: Entrada en vigor: 01/02/2014 Basicament disminueix considerablement les

Más detalles

Bonificació per causes socials (atur)

Bonificació per causes socials (atur) El Col legi d Arquitectes de Catalunya, amb l objectiu de facilitar tant la nova col legiació com la permanència dels arquitectes col legiats, contempla un seguit de bonificacions sobre la quota aplicades

Más detalles

Impacte econòmic dels canvis de domicili social i fiscal de les empreses catalanes

Impacte econòmic dels canvis de domicili social i fiscal de les empreses catalanes Impacte econòmic dels canvis de domicili social i fiscal de les empreses catalanes Novembre de 2017 Glossari AEAT: Agencia Estatal de Administración Tributaria ATC: Agència Tributària de Catalunya CA:

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 Ens plau informar-lo que en data 11 de febrer s ha publicat la Ordre ESS / 106/2017, de 9 de febrer, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat

Más detalles

LLEI DE L IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES

LLEI DE L IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES LLEI DE L IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES ÍNDEX GENERAL 5 QÜESTIONS GENERALS 5 Què és l IRPF? 5 Qui ha de tributar per l IRPF? 5 Quan entra en vigor? 5 Quin és el termini per presentar

Más detalles

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU Per Reial Decret 828/2013, de 25 d octubre s han modificat diversos articles del Reglament de l IVA, que afecten a la justificació documental de l aplicació de les regles d inversió del subjecte passiu

Más detalles

Declaració de béns patrimonials Registre d interessos de l Ajuntament de L Hospitalet

Declaració de béns patrimonials Registre d interessos de l Ajuntament de L Hospitalet Data d anotació 1. Dades de la persona declarant 1r cognom 2n cognom Nom NIF 2. Càrrec Regidor/Regidora Personal directiu, eventual i/o funcionaris amb habilitació nacional. Especificació del càrrec: 3.

Más detalles

IRPF. Impost de Patrimoni. Impost de Successions i Donacions. Els excedents de tresoreria i l empresa familar. Evolució de la Imposició Patrimonial?

IRPF. Impost de Patrimoni. Impost de Successions i Donacions. Els excedents de tresoreria i l empresa familar. Evolució de la Imposició Patrimonial? FISCALITAT 2017 IRPF Impost de Patrimoni Impost de Successions i Donacions Els excedents de tresoreria i l empresa familar Evolució de la Imposició Patrimonial? Impost sobre la renda de les persones físiques

Más detalles

GUÍA D ESTUDI I EXERCICIS IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES: RENDIMENTS DEL CAPITAL MOBILIARI

GUÍA D ESTUDI I EXERCICIS IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES: RENDIMENTS DEL CAPITAL MOBILIARI GUÍA D ESTUDI I EXERCICIS IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES: RENDIMENTS DEL CAPITAL MOBILIARI 1 RENDIMENTS DEL CAPITAL MOBILIARI 1. CONCEPTE Són rendiments del capital mobiliari la totalitat

Más detalles

Una visió pràctica de l impost sobre la renda de les persones físiques. La seva aplicació i implementació pels obligats tributaris

Una visió pràctica de l impost sobre la renda de les persones físiques. La seva aplicació i implementació pels obligats tributaris Una visió pràctica de l impost sobre la renda de les persones físiques. La seva aplicació i implementació pels obligats tributaris A càrrec d Antoni Bisbal Galbany El sistema impositiu andorrà fins 31

Más detalles

PLATAFORMA PEL PAGAMENT I PRESENTACIÓ TELEMÀTICA D IMPOSTOS

PLATAFORMA PEL PAGAMENT I PRESENTACIÓ TELEMÀTICA D IMPOSTOS 9776 Desenvolupament de Serveis PLATAFORMA PEL PAGAMENT I PRESENTACIÓ TELEMÀTICA D IMPOSTOS Atenció client 902.10.55.63 1 9776 Desenvolupament de Serveis EVOLUCIÓ I INNOVACIÓ Procés de modernització operativa

Más detalles

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 MODELS DE DOCUMENTACIÓ PER SOL LICITAR SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRENCIA COMPETITIVA ADREÇADES AL FOMENT D INICIATIVES I PROPOSTES CULTURALS

Más detalles

El nou impost sobre la renda de les persones físiques per a comerços i PIME. A càrrec d Antoni Bisbal Galbany i David Rasó

El nou impost sobre la renda de les persones físiques per a comerços i PIME. A càrrec d Antoni Bisbal Galbany i David Rasó El nou impost sobre la renda de les persones físiques per a comerços i PIME A càrrec d Antoni Bisbal Galbany i David Rasó El sistema impositiu andorrà fins 31 de desembre de 2014 D acord amb el mandat

Más detalles

Fets rellevants de l informe econòmic financer dels centres hospitalaris d atenció especialitzada Any Central de Balanços

Fets rellevants de l informe econòmic financer dels centres hospitalaris d atenció especialitzada Any Central de Balanços Fets rellevants de l informe econòmic financer dels centres hospitalaris d atenció especialitzada Any 2013 Central de Balanços Consell de sector d atenció especialitzada d aguts La Unió 22 de juliol de

Más detalles

Reglament regulador. prestacions. Juny, 2014

Reglament regulador. prestacions. Juny, 2014 Reglament regulador del càlcul c de prestacions Juny, 2014 Objecte Prestacions (exemple) Es regula la base de càlcul de les prestacions econòmiques de la branca general Prestacions d incapacitat temporal

Más detalles

REGISTRE D INTERESSOS SECCIÓ 2ª BÉNS PATRIMONIALS MEMBRES ELECTES. Nom i cognoms. Adreça electrònica Telèfon 1 Telèfon 2

REGISTRE D INTERESSOS SECCIÓ 2ª BÉNS PATRIMONIALS MEMBRES ELECTES. Nom i cognoms. Adreça electrònica Telèfon 1 Telèfon 2 Annex II MEMBRES ELECTES Nom i cognoms Regidor/a Ajuntament Partit judicial DNI Mandat representatiu Anys: / Llista electoral Adreça CP Població Província Adreça electrònica Telèfon 1 Telèfon 2 TIPUS DE

Más detalles

Impostos directes. Rubén Pino García. Empresa i administració

Impostos directes. Rubén Pino García. Empresa i administració Impostos directes Rubén Pino García Empresa i administració Empresa i administració Impostos directes Índex Introducció 5 Resultats d aprenentatge 7 1 L impost sobre la renda de les persones físiques

Más detalles

Classe 10 Tema 5. El sistema fiscal d Espanya 1. Principis de política fiscal 1.1 Classificació d ingressos públics 1.2 Elements bàsics d un tribut

Classe 10 Tema 5. El sistema fiscal d Espanya 1. Principis de política fiscal 1.1 Classificació d ingressos públics 1.2 Elements bàsics d un tribut Classe 10 Tema 5. El sistema fiscal d Espanya 1. Principis de política fiscal 1.1 Classificació d ingressos públics 1.2 Elements bàsics d un tribut 1.3 Altres conceptes 1.4 Tipus d impostos Classificació

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

Guia de fiscalitat per a accionistes. Aula

Guia de fiscalitat per a accionistes. Aula Guia de fiscalitat per a accionistes Aula Índex Quina és la fiscalitat que suporta l inversor en accions negociades? /3 Com tributa la rendibilitat obtinguda a l IRPF? /4 1. Dividends 2. Venda d accions

Más detalles

Càlcul de les prestacions

Càlcul de les prestacions Càlcul de les prestacions Salari global És la remuneració que l empresa lliura a la persona assalariada com a contraprestació dels seus serveis, incloent-hi els complements, les primes, les gratificacions

Más detalles

Generació de documentació Versió del manual 1.1

Generació de documentació Versió del manual 1.1 Versió del manual 1.1 INTRODUCCIÓ 2 OBJECTIUS 3 Capítol 1: 4 1.1 Agents del Model 182 4 1.2 Elements del Model 182 4 1.3 Elaboració del Model 182 5 Introducció Segons la Llei 49/2002, de 23 de desembre,

Más detalles

INFORMACIÓN DE LA PRESENTACIÓN DE LA DECLARACIÓN MODELO

INFORMACIÓN DE LA PRESENTACIÓN DE LA DECLARACIÓN MODELO INFORMACIÓN DE LA PRESENTACIÓN DE LA DECLARACIÓN MODELO 100 Registro Presentación realizada el 20-06-2012 a las 10.47.09 Expediente/Referencia (nº registro asignado): Código Seguro de Verificación: Presentador

Más detalles

Pensions a la Catalunya independent. Elisenda Paluzie Universitat de Barcelona

Pensions a la Catalunya independent. Elisenda Paluzie Universitat de Barcelona Pensions a la Catalunya independent Elisenda Paluzie Universitat de Barcelona 1 Es podran pagar les pensions? Com? El sistema de Seguretat Social espanyol és un sistema de repartiment: les cotitzacions

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016.

NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016. NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016. El passat 30 de gener, el Butlletí Oficial de l Estat, publicava l Ordre ESS/70/2016, de 29 de gener, per la que es desenvolupen les normes

Más detalles

INFORMES EN PROFUNDITAT. Societat o Treball Autònom? Aspectes a considerar en l elecció de la forma jurídica. Implicacions de tributar per IRPF

INFORMES EN PROFUNDITAT. Societat o Treball Autònom? Aspectes a considerar en l elecció de la forma jurídica. Implicacions de tributar per IRPF PROFUNDITAT Societat o Treball Autònom? 01 Introducció 02 03 04 05 06 Aspectes a considerar en l elecció de la forma jurídica Implicacions de tributar per IRPF Implicacions de tributar per l Impost de

Más detalles

IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES DEDUCCIONS DE LA QUOTA ÍNTEGRA

IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES DEDUCCIONS DE LA QUOTA ÍNTEGRA IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES DEDUCCIONS DE LA QUOTA ÍNTEGRA EXERCICIS 2014, 2015 i 2016 D acord amb les competències normatives de Catalunya en relació amb l impost sobre la renda de

Más detalles

vademécum fiscal 2017

vademécum fiscal 2017 vademécum fiscal 2017 www.fegp.cat www.auren.com hasta ( ) IMPUESTO SOBRE LA RENTA DE LAS PERSONAS FÍSICAS IRPF tarifa aplicable 2017 BASE LIQUIDABLE GENERAL Cuota ( ) Resto base Tipo aplicable Estatal

Más detalles

Elaborat per L Equip de Barcelonanetactiva a partir de les següents fonts de informació:

Elaborat per L Equip de Barcelonanetactiva a partir de les següents fonts de informació: TRIBUT O PER IRPF EN LA MODALITAT D ESTIMACIÓ DIRECTA,, QUI NES DESPESES EM P UC DEDUIR? Elaborat per L Equip de Barcelonanetactiva a partir de les següents fonts de informació: L l e i 3 5 / 2 0 0 6,

Más detalles

ESTAT DE PREVISIÓ D'INGRESSOS I DESPESES DE L'EXERCICI 2.015

ESTAT DE PREVISIÓ D'INGRESSOS I DESPESES DE L'EXERCICI 2.015 ESTAT DE PREVISIÓ D'INGRESSOS I DESPESES DE L'EXERCICI 2.015 De conformitat amb l'establert en l'article 164 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'hisendes Locals,

Más detalles

La tributació dels beneficis de l empresa a l IRPF

La tributació dels beneficis de l empresa a l IRPF Informes en profunditat 16 La tributació dels beneficis de l empresa a l IRPF Índex 01 Introducció 02 03 L Estimació Objectiva per Mòduls L Estimació Directa 04 Consideracions sobre les retencions a l'irpf

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

Aplicació de la taxa de l euro per recepta. Barcelona, 18 de juny de 2012

Aplicació de la taxa de l euro per recepta. Barcelona, 18 de juny de 2012 Aplicació de la taxa de l euro per recepta Barcelona, 18 de juny de 2012 Quina és la despesa de farmàcia del CatSalut? Durant el 2011 la despesa en receptes mèdiques finançades pel CatSalut ha estat de

Más detalles

TAULA D ENTITATS DEL TERCER SECTOR SOCIAL DE CATALUNYA 19 novembre de IVA I ENTITATS NO LUCRATIVES. Conclusions

TAULA D ENTITATS DEL TERCER SECTOR SOCIAL DE CATALUNYA 19 novembre de IVA I ENTITATS NO LUCRATIVES. Conclusions TAULA D ENTITATS DEL TERCER SECTOR SOCIAL DE CATALUNYA 19 novembre de 2009 1 IVA I ENTITATS NO LUCRATIVES Conclusions IVA I ENTITATS NO LUCRATIVES 19 novembre de 2009 2 1. Taula inaugural L IVA és un dels

Más detalles

8. Actius en estat de venda

8. Actius en estat de venda 8. N o v e m b r e 2 0 1 4 ÍNDEX 1. Relació de comptes 8.3 2. Norma de registre i valoració núm. 7 d a. Conceptes 8.4 b. Criteris i mètodes de valoració 8.4 c. Novetats 8.6 d. Moviments comptables 8.6

Más detalles

Aula GuIa de fiscalitat 2017

Aula GuIa de fiscalitat 2017 Aula GuIa de fiscalitat per a accionistes 2017 Índex Quina és la fiscalitat que suporta l inversor en accions negociades? 3 Com tributa la rendibilitat obtinguda a l IRPF? 4 1. Dividends 2. Venda d accions

Más detalles

Model abreujat per a la presentació dels comptes anuals

Model abreujat per a la presentació dels comptes anuals Model abreujat per a la presentació dels comptes anuals G145CTC-046-00 Model de comptes anuals abreujats/pimes 1. Balanç de situació Societat Exercici G145CTC-046-00 úm. de compte Actiu A) ACTIU O CORRET

Más detalles

1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL

1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL 1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL 1.1. Teixit empresarial El nombre d empreses cotitzants al municipi de Lleida durant el segon trimestre de 2013, segueix la tendència a la baixa de l any anterior i es situa en

Más detalles

Districte universitari de Catalunya

Districte universitari de Catalunya Generalitat de Catalunya Consell Interuniversitari de Catalunya Organització de Proves d Accés a la Universitat PAU. Curs 2005-2006 Economia i organització d empresa sèrie 1 L examen consta de dues opcions

Más detalles

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PER AL CONTRACTE DE SUBMINISTRAMENT D ENERGIA ELÈCTRICA EN BAIXA TENSIÓ DE L AJUNTAMENT DE...

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PER AL CONTRACTE DE SUBMINISTRAMENT D ENERGIA ELÈCTRICA EN BAIXA TENSIÓ DE L AJUNTAMENT DE... PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PER AL CONTRACTE DE SUBMINISTRAMENT D ENERGIA ELÈCTRICA EN BAIXA TENSIÓ DE L AJUNTAMENT DE... I ELS SEUS ÒRGANS DE GESTIÓ DEPENDENTS OBJECTE...3 S I PUNTS DE

Más detalles

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES Normes generals de sol licitud: Els formularis s han d emplenar a màquina, ordinador o, si es presenten a mà, en lletra majúscula que sigui clara

Más detalles

Novetats de la Grossa

Novetats de la Grossa Novetats de la Grossa Octubre 2016 Novetats de la Grossa Després de tres anys, la Grossa s ha consolidat com el sorteig típic de les festes de Nadal a Catalunya i avui ja és una loteria de país, que crea

Más detalles

LA FISCALITAT A L EMPRESARI INDIVIDUAL- IRPF

LA FISCALITAT A L EMPRESARI INDIVIDUAL- IRPF LA FISCALITAT A L EMPRESARI INDIVIDUAL- IRPF Sumari 1. Introducció 2. Subjecte passiu 3. L'estimació objectiva per mòduls 4. L'estimació directa 5. Consideracions sobre les retencions a l'irpf Data d actualització:

Más detalles

reforma de l impost sobre successions i donacions febrer 2010

reforma de l impost sobre successions i donacions febrer 2010 reforma de l impost sobre successions i donacions febrer 2010 1. la reforma de l impost sobre successions i donacions 1.1.- consideracions prèvies 1.2.- principis i objectius 1.3.- comparativa amb alguns

Más detalles

Ordenança Fiscal núm. 17

Ordenança Fiscal núm. 17 Ordenança Fiscal núm. 17 Taxa per subministrament d aigua potable Article 1.- Fonament i naturalesa. D acord amb els articles 133.2 l 142 de la Constitució i l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril,

Más detalles

Accés a l assistència sanitària de cobertura pública a les persones estrangeres empadronades a Catalunya que no tenen la condició d assegurat o

Accés a l assistència sanitària de cobertura pública a les persones estrangeres empadronades a Catalunya que no tenen la condició d assegurat o Accés a l assistència sanitària de cobertura pública a les persones estrangeres empadronades a Catalunya que no tenen la condició d assegurat o beneficiari del Sistema Nacional de Salut Barcelona, 30 de

Más detalles

Ayudas e incentivos para empresas

Ayudas e incentivos para empresas Ayudas e incentivos para empresas Referencia: 55908 Anual: X Actualizado a: 31/01/2017 Convocatoria: Programa de subvenciones Elche Emprende 2017 Destinatarios: Empresas privadas ubicadas en el municipio

Más detalles

REFORMA FISCAL 2015 NOVETATS EN IRPF, IS I IVA

REFORMA FISCAL 2015 NOVETATS EN IRPF, IS I IVA REFORMA FISCAL 2015 NOVETATS EN IRPF, IS I IVA Impost sobre la Renda de Persones Físiques 1.- Introducció Cronologia legislativa Exposició de motius 2.- Principals novetats en els rendiments del treball

Más detalles

Retribució Administradors. De quins perills estem parlant?

Retribució Administradors. De quins perills estem parlant? De quins perills estem parlant? 1 Que Hisenda consideri la retribució dels socis no deduïble 2 Que la retribució dels socis tingui una retenció del 42 % 3 Que la retribució dels socis estigui subjecta

Más detalles

pel naixement o adopció d un fill (article 1 de la Llei 21/2001)

pel naixement o adopció d un fill (article 1 de la Llei 21/2001) Impost sobre la renda de les persones físiques [Normativa vigent 31-1-2014] Índex Deduccions: pel naixement o adopció d un fill (article 1 de la Llei 21/2001) per lloguer de l habitatge habitual (article

Más detalles

CIRCULAR 26/2014 REFORMA FISCAL (SOCIETATS CIVILS)

CIRCULAR 26/2014 REFORMA FISCAL (SOCIETATS CIVILS) CIRCULAR 26/2014 REFORMA FISCAL (SOCIETATS CIVILS) Els informem que en Nota de premsa (1 d agost de 2014) del Ministeri d Hisenda i Administracions Públiques, s informa que el Consell de Ministres va aprovar

Más detalles

Tractats internacionals. Lleis. Sentències del Tribunal Constitucional

Tractats internacionals. Lleis. Sentències del Tribunal Constitucional Núm. 72 - Any 26-31.12.2014 Butlletí Oficial del Principat d Andorra Tractats internacionals. Lleis. Sentències del Tribunal Constitucional 5649 Lleis ordinàries Llei 36/2014, de l 11 de desembre, de modificació

Más detalles

Reforma fiscal i transparència a les associacions

Reforma fiscal i transparència a les associacions Reforma fiscal i transparència a les associacions Nasi Muncunill Ferran Peramiquel Actualitzat 20/02/2015 Gestió associativa Impost de societats Model 347 Comptabilitat partida doble Lleis Transparència

Más detalles

PRESTACIONS DE LA SEGURETAT SOCIAL 2012

PRESTACIONS DE LA SEGURETAT SOCIAL 2012 PRESTACIONS DE LA SEGURETAT SOCIAL 2012 BASES DE COTITZACIÓ PER AL 2012 1 Grup de cotització Categories professionales 1 Enginyers i llicenciats. Personal d alta direcció no inclòs en l article 1.3.c)

Más detalles

EL CRITERI DE CAIXA PREGUNTES I RESPOSTES

EL CRITERI DE CAIXA PREGUNTES I RESPOSTES EL CRITERI DE CAIXA PREGUNTES I RESPOSTES El nou Règim del Criteri de Caixa: preguntes i respostes A partir de quina data es podrà aplicar? 01-01-2014 Totes les empreses poden optar-hi? No hi poden optar

Más detalles

pel naixement o adopció d un fill (article 1 de la Llei 21/2001)

pel naixement o adopció d un fill (article 1 de la Llei 21/2001) Impost sobre la renda de les persones físiques [Normativa vigent 01-01-2017] Índex Deduccions: pel naixement o adopció d un fill (article 1 de la Llei 21/2001) per lloguer de l habitatge habitual (article

Más detalles

PRÀCTIQUES en EMPRESA

PRÀCTIQUES en EMPRESA PRÀCTIQUES en EMPRESA Grau de Física Grau d Enginyeria Electrònica de Telecomunicació Grau d Enginyeria Biomèdica Màsters PRÀCTIQUES EN EMPRESA NORMATIVA Les pràctiques externes són una activitat de naturalesa

Más detalles

ANNEX 4 A la proposta de dictamen de data , Models Registre d Interessos REGISTRE ESPECIAL DE BÉNS PATRIMONIALS

ANNEX 4 A la proposta de dictamen de data , Models Registre d Interessos REGISTRE ESPECIAL DE BÉNS PATRIMONIALS Registre Especial de Béns Patrimonials Secretaria General ANNEX 4 A la proposta de dictamen de data 20.5.2015, Models Registre d Interessos REGISTRE ESPECIAL DE BÉNS PATRIMONIALS (DECLARACIÓ DE BÉNS I

Más detalles

FITXA MUNICIPAL SANT CARLES DE LA RÀPITA

FITXA MUNICIPAL SANT CARLES DE LA RÀPITA FITXES LOCALS 1 FITXA MUNICIPAL SANT CARLES DE LA RÀPITA DADES BÀSIQUES Superfície: 53,7 km 2 Població: 15.511 habitants (21) Nombre d empreses: 1.551 (21) ACTUALITZADA: DESEMBRE DEL 211 2 EVOLUCIÓ DE

Más detalles

PREGUNTES I RESPOSTES DE LA DECLARACIÓ DE RENDA DE L ANY 2014

PREGUNTES I RESPOSTES DE LA DECLARACIÓ DE RENDA DE L ANY 2014 PREGUNTES I RESPOSTES DE LA DECLARACIÓ DE RENDA DE L ANY 2014 (Traducció i ampliació feta per Centre Gestió a partir de l escrit de l AEAT) 1 PREGUNTES I RESPOSTES DE LA DECLARACIÓ DE RENDA DE L ANY 2014

Más detalles

FORMES JURÍDIQUES. Societat Limitada. Servei de Creació d'empreses. Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona

FORMES JURÍDIQUES. Societat Limitada. Servei de Creació d'empreses. Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona FORMES JURÍDIQUES Societat Limitada Servei de Creació d'empreses Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona Ver. 8/2007 1. NOCIÓ És una societat capitalista de caràcter mercantil amb personalitat

Más detalles

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015 Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI Entitats sense ànim de lucre 2015 Objecte: El Programa Treball i Formació subvenciona la realització d accions d experiència laboral (contracte

Más detalles

L impost sobre la renda de les persones físiques. Reglament

L impost sobre la renda de les persones físiques. Reglament 10 L impost sobre la renda de les persones físiques Llei 5/2014 Reglament Banca Privada d Andorra. Setembre de 2014 Edita i coordina: Servei d Estudis de Banca Privada d Andorra Autor: Alfa Capital Assessors

Más detalles

Exercici Compte de pèrdues i guanys:

Exercici Compte de pèrdues i guanys: Oficina d Accés a la Universitat Pàgina 1 de 9 SÈRIE 1. Responeu a CINC dels sis exercicis següents. Cada exercici val 2 punts. En el cas que respongueu a tots els exercicis, només es valoraran els cinc

Más detalles

CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES

CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES Versió 1 Març 2016 1. Consulta de les factures... 3 2.1. Identificació al sistema... 3 2.2. Tipus de consulta que es poden realitzar... 4 2.2.1. Consulta d una única factura....

Más detalles

TRACTAMENT FISCAL DEL VEHICLE per als arquitectes tècnics que exerceixen com a liberals

TRACTAMENT FISCAL DEL VEHICLE per als arquitectes tècnics que exerceixen com a liberals Assessoria Jurídica TRACTAMENT FISCAL DEL VEHICLE per als arquitectes tècnics que exerceixen com a liberals Abril 2005 En molts casos, el vehicle és la principal eina de treball de l arquitecte/a tècnic/a

Más detalles

Permís per atendre menors amb càncer i malalties greus

Permís per atendre menors amb càncer i malalties greus Permís per atendre menrs amb càncer i malalties greus Juny 2011 Els Pressupsts Generals de l Estat pel 2011 mdifiquen la Llei Gral. de Seguretat Scial (RDL 1/1994 20 juny), l Estatut dels Treballadrs (RDL

Más detalles

Classe 9 2n Bloc. Macroeconomia

Classe 9 2n Bloc. Macroeconomia Classe 9 2n Bloc. Macroeconomia Tema 5. Dades macroeconòmiques Què és la Macroeconomia? La Macroeconomia és una de les àrees de la ciència econòmica que es preocupa per l evolució d una economia. El seu

Más detalles

ESMENES PRESENTADES AL PROJECTE DE REFORMA D ESTATUTS SOCIALS 2011 DEL RCTB-1899

ESMENES PRESENTADES AL PROJECTE DE REFORMA D ESTATUTS SOCIALS 2011 DEL RCTB-1899 ESMENES PRESENTADES AL PROJECTE DE REFORMA D ESTATUTS SOCIALS 2011 DEL RCTB-1899 Article 8 2c): Soci honorari. Són socis honoraris de ple dret els que ostenten els nombres de l 1 al 10, ambdós inclosos,

Más detalles

NIVELLS DE COBERTURA, CARACTERÍSTIQUES I MODEL DE TSI. Tenim definits 8 nivells de cobertura que es diferencien en alguna prestació del catàleg.

NIVELLS DE COBERTURA, CARACTERÍSTIQUES I MODEL DE TSI. Tenim definits 8 nivells de cobertura que es diferencien en alguna prestació del catàleg. MODEL D ASSEGURAMENT de CatSalut NIVELLS DE COBERTURA, CARACTERÍSTIQUES I MODEL DE TSI. Tenim definits 8 nivells de cobertura que es diferencien en alguna prestació del catàleg. 1.- PROGRAMES INTERÈS SANITARI

Más detalles

PAC Aspectes pràctics

PAC Aspectes pràctics PAC 2015 2020. Aspectes pràctics Aspectes a considerar 2014, alertes INGRESSOS AGRARIS, atenció: Persones beneficiaries de la PAC jubilades, sense ingressos agraris... Empreses excloses del cobrament:

Más detalles

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació L objectiu d aquesta guia informativa és descriure el protocol elaborat entre els diferents actors per garantir la implementació de les mesures corresponents

Más detalles

20. Impost sobre el Valor Afegit (IVA)

20. Impost sobre el Valor Afegit (IVA) 20. Març de 2015 ÍNDEX 1. Relació de comptes 20.3 2. Norma de registre i valoració núm. 14 de l Impost sobre el Valor Afegit 20.3 3. Aspectes a considerar i importància relativa 20.4 4. Informació específica

Más detalles

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL Per a acollir-se a la clàusula de salvaguarda del Reial Decret-Llei 5/2013

Más detalles

IMPACTE QUE ELS CANVIS EN EL SISTEMA FINANCER HAN TINGUT EN L ESTRUCTURA COMPTABLE DE LES EMPRESES I EN SEVA VARIACIÓ EN EL VALOR DE MERCAT

IMPACTE QUE ELS CANVIS EN EL SISTEMA FINANCER HAN TINGUT EN L ESTRUCTURA COMPTABLE DE LES EMPRESES I EN SEVA VARIACIÓ EN EL VALOR DE MERCAT IMPACTE QUE ELS CANVIS EN EL SISTEMA FINANCER HAN TINGUT EN L ESTRUCTURA COMPTABLE DE LES EMPRESES I EN SEVA VARIACIÓ EN EL VALOR DE MERCAT (Comissió de Valoració d Empreses ACCID) Objecte: A partir del

Más detalles

AVALUACIÓ DE QUART D ESO

AVALUACIÓ DE QUART D ESO AVALUACIÓ DE QUART D ESO FULLS DE RESPOSTES I CRITERIS DE CORRECCIÓ Competència matemàtica FULL DE RESPOSTES VERSIÓ AMB RESPOSTES competència matemàtica ENGANXEU L ETIQUETA IDENTIFICATIVA EN AQUEST ESPAI

Más detalles

Informe continu sobre el sector de l habitatge a Catalunya

Informe continu sobre el sector de l habitatge a Catalunya Informe continu sobre el sector de l habitatge a Catalunya Actualització: Juliol - agost 29 1. Indicadors macroeconòmics anual 27 28 29 PIB Catalunya 3,6%,7% -4,5% Aturats registrats (2) 265.789 423.232

Más detalles

SER AUTÒNOM INTRODUCCIÓ A LA FISCALITAT D AUTÒNOMS I SOCIETATS CIVILS

SER AUTÒNOM INTRODUCCIÓ A LA FISCALITAT D AUTÒNOMS I SOCIETATS CIVILS SER AUTÒNOM INTRODUCCIÓ A LA FISCALITAT D AUTÒNOMS I SOCIETATS CIVILS Daniel Viader Martín Consutor UOC Fiscalitat Empresarial (Grau ADE) Advocat Àrea Fiscal d Auren Barcelona daniel.viader@bcn.auren.es

Más detalles

CRITERIS PER AL GAUDIMENT DELS DIES DE VACANCES I ALTRES LLICÈNCIES PER ALS GRUPS PROFESSIONALS DE L 1 AL 7

CRITERIS PER AL GAUDIMENT DELS DIES DE VACANCES I ALTRES LLICÈNCIES PER ALS GRUPS PROFESSIONALS DE L 1 AL 7 CRITERIS PER AL GAUDIMENT DELS DIES DE VACANCES I ALTRES LLICÈNCIES PER ALS GRUPS PROFESSIONALS DE L 1 AL 7 1.- CRITERIS GENERALS El dies de vacances són 30 dies naturals i els dies laborables que gaudirà

Más detalles

LA DECLARACIÓ DE RENDA 2016

LA DECLARACIÓ DE RENDA 2016 LA DECLARACIÓ DE RENDA 2016 L any 2016 va haver-hi poques modificacions a l impost donat que la reforma important es va fer per l exercici 2015, i l activitat parlamentària va ser poca. Els canvis més

Más detalles

S'HA PUBLICAT AL BOE LA REFORMA FISCAL: RENDA, SOCIETATS, IVA, I NO RESIDENTS

S'HA PUBLICAT AL BOE LA REFORMA FISCAL: RENDA, SOCIETATS, IVA, I NO RESIDENTS S'HA PUBLICAT AL BOE LA REFORMA FISCAL: RENDA, SOCIETATS, IVA, I NO RESIDENTS Al BOE del dia 28-11- 2014, s'han publicat els textos legals de la reforma fiscal que afecten principalment a l'irpf i a l'impost

Más detalles

ORDRE FOM 2861/2012 de 13 de desembre

ORDRE FOM 2861/2012 de 13 de desembre ORDRE FOM 2861/2012 de 13 de desembre (BOE núm. 5 de cinc de gener de 2013) per la qual es regula el control administratiu exigible per la realització de transport públic de mercaderies per carretera.

Más detalles

LLEI 5/2014, DEL 24 D ABRIL, DE L IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES.

LLEI 5/2014, DEL 24 D ABRIL, DE L IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES. LLEI 5/2014, DEL 24 D ABRIL, DE L IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES. Llei 5/2014, del 24 d abril, de l impost sobre la renda de les persones físiques Atès que el Consell General en la seva

Más detalles

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ ÍNDEX 1. LA MEVA CARPETA... 3 2. DADES DEL PADRÓ... 4 2.1. Contextualització... 4 2.2. Noves Millores... 4 3. INFORMACIÓ FISCAL... 6 3.1. Contextualització... 6

Más detalles

Portem la nostra oficina al teu restaurant

Portem la nostra oficina al teu restaurant 1 Portem la nostra oficina al teu restaurant Estem més a prop que mai del teu restaurant A "la Caixa", pensem que la millor manera per ajudar a gestionar el teu negoci és fer-ho en persona. Per aquest

Más detalles

PREGUNTES I RESPOSTES DE LA DECLARACIÓ DE RENDA DE L ANY 2015

PREGUNTES I RESPOSTES DE LA DECLARACIÓ DE RENDA DE L ANY 2015 PREGUNTES I RESPOSTES DE LA DECLARACIÓ DE RENDA DE L ANY 2015 (Traducció i ampliació feta per Centre Gestió a partir de l escrit de l AEAT) 1 PREGUNTES I RESPOSTES DE LA DECLARACIÓ DE RENDA DE L ANY 2015...

Más detalles

APROVACIÓ DE LA LLEI CATALANA DE L IMPOST SOBRE ELS ACTIUS NO PRODUCTIUS DE LES PERSONES JURÍDIQUES

APROVACIÓ DE LA LLEI CATALANA DE L IMPOST SOBRE ELS ACTIUS NO PRODUCTIUS DE LES PERSONES JURÍDIQUES Barcelona, 22 de maig de 2017 Alerta Informativa Departament Fiscal APROVACIÓ DE LA LLEI CATALANA DE L IMPOST SOBRE ELS ACTIUS NO PRODUCTIUS DE LES PERSONES JURÍDIQUES El passat 12 de maig es va publicar

Más detalles

3. FUNCIONS DE RECERCA I REFERÈN- CIA

3. FUNCIONS DE RECERCA I REFERÈN- CIA 1 RECERCA I REFERÈN- CIA Les funcions d aquest tipus permeten fer cerques en una taula de dades. Les funcions més representatives són les funcions CONSULTAV i CONSULTAH. Aquestes realitzen una cerca d

Más detalles

Atur a Terrassa (abril de 2010)

Atur a Terrassa (abril de 2010) Atur a Terrassa (abril de 2010) Índex Atur registrat Atur per sexe Atur per sector econòmic Atur per edats Atur per nivell formatiu Col lectiu immigrant Durada de l atur Durada de l atur per sexes Durada

Más detalles