Rubric total will be divided by 3 for a possible maximum of 10 points. Profe will choose 12 words from your vocabulary list for this section:

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Rubric total will be divided by 3 for a possible maximum of 10 points. Profe will choose 12 words from your vocabulary list for this section:"

Transcripción

1 Spanish 1B lección 5 PRACTICE TEST I. Escuchar (listening) Nombre Hora Listen to the podcast about the vacation destination Isla del Sol, and indicate whether each statement is cierto or falso or posible. (10 points, 2 point per question) II. Escribir (writing) Two friends are on vacation at the beach. Describe their vacation using at least six words from the box. Use the present progressive at least twice. Circle the 8 words you used from the box and underline the verbs that you conjugate in the present progressive. Rubric total will be divided by 3 for a possible maximum of 10 points. Profe will choose 12 words from your vocabulary list for this section: WRITING RUBRIC CONTENT 6 Complete: Main idea is clear, supporting details are provided, the writer exceeds teacher expectations. 5 Complete: Main idea is clear, details are provided, requirements are met. 4 Generally complete: Main idea is conveyed, a few details are provided, minimum requirements are met. 3 Somewhat incomplete: Main idea is unclear. Some details aren t relevant. All requirements may not be met. 2 Incomplete: Main idea is unclear. Details are irrelevant or nonexistent. Minimum requirements are not fulfilled. COMPREHENSIBILITY 6 Very comprehensible: All ideas are clearly conveyed with appropriate language. No noticeable interference from English. 5 Comprehensible: All ideas are clearly conveyed. Little, if any, interference from English. 4 Generally comprehensible: Most ideas are clearly conveyed. The message is unclear in a few places. 3 Somewhat incomprehensible: Some of the language is inappropriate or distorted by English. The message could only be understood by a sympathetic native speaker. 2 Incomprehensible: Most or all ideas are unclear. Major interference from English distorts the writing. RUBRIC

2 WRITING RUBRIC CONTINUED VOCABULARY USAGE 6 Excellent: Specific, appropriate vocabulary is used correctly throughout the writing sample. Spelling is correct. 5 Good: Vocabulary is used correctly throughout the writing sample. Spelling is mostly correct. 4 Fair: Some mistakes in vocabulary use. Minor problems with spelling. 3 Poor: Vocabulary problems distort meaning. Frequent spelling errors. 2 Unacceptable: Communication is completely inhibited by vocabulary errors. Mistakes in spelling make the sample incomprehensible. ORGANIZATION 6 Well organized: The order and format are logical and help to convey the ideas. Sequencing words have been used effectively. 5 Organized: Ideas are ordered logically. Sequencing words may be used to help with presentation. 4 Generally organized: Any sequencing problems are minor. 3 Somewhat disorganized: Order is illogical and confusing in places. Sequencing words may be used incorrectly or not present. 2 Disorganized: Presentation completely obscures the main idea. The writing lacks order. ACCURACY 6 Excellent: Grammar is used correctly throughout the writing sample. Punctuation is correct. 5 Good: Grammar errors are minor and do not distort meaning. Punctuation is mostly correct. 4 Fair: A few grammar errors that may inhibit communication. Minor problems with punctuation. 3 Poor: Grammar problems distort meaning. Frequent mistakes in punctuation disrupt the flow. 2 Unacceptable: Communication is completely inhibited by grammatical errors. Mistakes make the sample incomprehensible. III. Leer (reading) Read about Mr. and Mrs. Ortega's trip from Arecibo to Mayagüez, Puerto Rico, then answer the questions. (10 points, 2 points per question multiple choice questions) IV. Vocabulario/cultura (vocabulary/culture) Indicate whether each statement is lógico or ilógico. (on the test = 4 points, 1 point per question) 1. lógico ilógico Julio es el séptimo mes. 2. lógico ilógico Voy de compras en The Somerset Collection. 3. lógico ilógico Hacemos las maletas en la moto.

3 4. lógico ilógico El hotel tiene diez pisos. 5. lógico ilógico Los aviones pescan en el mar. 6. lógico ilógico Tenemos una reservación para una habitación doble. 7. lógico ilógico La fecha es ahora mismo. Select the word that will best fill in the blank. (on the test = 3 points, 1 point per question) 8. Los estudiantes no están en la clase de español. A. sucios B. abierto C. quintos D. aburridos 9. La estación del metro está ahora. A. alegre B. salida C. cerrada D. confundida 10. Mateo acampa en. A. la cama B. el campo C. el equipaje D. el ascensor 11. Estoy muy cómodo cuando voy en. A. piso B. cansado C. avión D. equivocado 12. está de buen humor. A. El paisaje B. La estación C. El pasaporte D. El agente de viajes 13. La cafeteria está en. A. El paisaje B. La habitación C. El pasaporte D. la planta baja 14. Cuando un estudiante no tiene la tarea está. A. amable B. cómodo C. enamorado D. avergonzado

4 CULTURE = Indicate if each statement is CIERTO (true) or FALSO (false). (on the test = 3 points, 1 point per question) STUDY: Vistas or vtext (online textbook): Cultura pp , Panorama pp V. Gramática (grammar) Choose the correct conjugation for the verb in the present progressive tense. (on the test = 3 points, 1 point per question) STUDY: Vistas or vtext (online textbook): The present progressive pp jugar (el viajero) A. es jugando B. está jugando C. está jugiendo D. es jugiendo 16. dormir (yo) A. estoy durmando B. soy durmiendo C. estoy durmiendo D. soy durmando 17. llegar (el barco) A. está llegando B. es llegando C. está llegiendo D. está llegiendo 18. hacer (los inspectores de aduanas) A. están hacando B. están haciendo C. son hacando D. son haciendo 19. leer (tú) A. estás leyendo B. eres leyando C. estás leyando D. eres leyendo 20. salir (la empleada) A. está salando B. es salando C. está saliendo D. es saliendo 21. montar (nosotros) A. estamos montando B. estamos montiendo C. somos montando D. estamos montiendo Choose the verb form that best completes the sentence. (on the test = 4 points, 1 point per question). STUDY: Vistas or vtext (online textbook): ser and estar pp

5 22. Los estudiantes de NHS muy listos. A. son B. está C. es D. están 23. Mi mamá inspectora de aduanas. A. está B. es C. soy D. estoy 24. tú triste? A. eres B. estás C. es D. está 25. El botones enojado hoy. A. están B. está C. son D. es 26. La estación de autobuses normalmente no limpia. A. son B. están C. es D. está 27. El hotel grande y bonito. A. es B. son C. está D. están 28. Yo muy feliz porque hoy es mi cumpleaños! A. soy B. está C. es D. estoy Choose the re-written sentence that correctly replaces the direct object with a direct object pronoun. (on the test = 3 points, 1 point per question) STUDY: Vistas or vtext (online textbook): Direct object nouns and pronouns pp Mi amigo lleva la tabla de windsurf a la playa. A. Mi amigo la lleva. B. Mi amigo las lleva. C. Mi amigo lo lleva. 30. Yo siempre compro el pasaje de ida y vuelta. A. Yo siempre la compro. B. Yo siempre lo compro. C. Yo siempre los compro.

6 31. Confirmaron ellos la reservación? A. Los confirmaron? B. Lo confirmaron? C. La confirmaron? 32. No tienes los pasaportes? A. No la tienes? B. No los tienes? C. No lo tienes? 33. La profesora saca las fotos. A. La profesora las saca. B. La profesora la saca. C. La profesora los saca. 34. Siempre quiero la habitación individual. A. Siempre lo quiero. B. Siempre la quiero. C. Siempre los quiero. 35. El aeropuerto no tiene la agencia de viajes. A. El aeropuerto no la tiene. B. El aeropuerto no lo tiene. C. El aeropuerto no los tiene. ANSWERS: 1. Lógico 2. Lógico 3. Ilógico 4. Lógico 5. Ilógico 6. Lógico 7. Ilógico 8. D 9. C 10. B 11. C 12. D 13. D 14. D 15. B 16. C 17. A 18. B 19. A 20. C 21. A 22. A 23. B 24. B 25. B 26. C 27. A 28. D 29. A 30. B 31. C 32. B 33. A 34. B 35. A

SPANISH IB FINAL EXAM

SPANISH IB FINAL EXAM SPANISH IB FINAL EXAM Review unit and lecciones 5, 6, 7 DAY 1 = Hablar (speaking) Engage in a short conversation with Profe about weather, clothing people might wear in different weather, and activities

Más detalles

Test. 1. Sergio es alto y pelirrojo. 2. El chico de Chile se llama Raúl Ortiz. 3. Luci no conoce a Raúl.

Test. 1. Sergio es alto y pelirrojo. 2. El chico de Chile se llama Raúl Ortiz. 3. Luci no conoce a Raúl. Test Escuchar Luci and Marta are outside their school talking. Read the sentences about their conversation and decide if they are true or false. Select the letter T if the statement is true (cierto) or

Más detalles

Examen L1-U1- Nivel-2

Examen L1-U1- Nivel-2 Examen L1-U1- Nivel-2 Escuchar Laura and Lucas are talking about their vacation plans. Listen to their conversation and then select the letter of the correct words to complete the sentences. 1. Laura está

Más detalles

En casa y en clase. Unidad 3. Palabras. Answer based on each illustration. 1. Qué toma la familia? 2. Dónde toma la familia el desayuno?

En casa y en clase. Unidad 3. Palabras. Answer based on each illustration. 1. Qué toma la familia? 2. Dónde toma la familia el desayuno? Unidad 3 En casa y en clase 1 Palabras Answer based on each illustration 1 Qué toma la familia? La familia toma el desayuno 2 Dónde toma la familia el desayuno? La familia toma el desayuno en el comedor

Más detalles

Other verbs that have irregular stems in the future tense are: A. Look at each sentence and write the infinitive form of the underlined verb.

Other verbs that have irregular stems in the future tense are: A. Look at each sentence and write the infinitive form of the underlined verb. Fecha Guided Vocabulary Practice Activities Check, Sheet 9B-1 1 The future tense: other irregular verbs (p. 484) Other verbs that have irregular stems in the future tense are: decir dir- salir saldrponer

Más detalles

3. De dónde eres? 7. Cuál es tu teléfono? 8. Cómo se escribe...? 9. Cuál es tu correo electrónico? 10. Quién es la muchacha?

3. De dónde eres? 7. Cuál es tu teléfono? 8. Cómo se escribe...? 9. Cuál es tu correo electrónico? 10. Quién es la muchacha? 1 Página Nombre: Bloque: Fecha: ESPAÑOL BÁSICO REPASO DE CAPÍTULO 1 I. Overview. The following topics will be covered on the test: Greetings/Goodbyes Introductions (yourself, someone else) Saying where

Más detalles

cada oración. (Underline the best expression to complete each sentence.) palabras y expresiones. (Complete the conversation.)

cada oración. (Underline the best expression to complete each sentence.) palabras y expresiones. (Complete the conversation.) Vocabulario A Level 2, pp. 36-40 Goal: Talk about air travel and other forms of transportation 1 Qué necesito para viajar? Subraya la mejor expresión entre paréntesis para completar cada oración. (Underline

Más detalles

Examen-C4-L2-N2. Escuchar. Listen to a tour guide talk about the Mayan civilization. Then choose the letter that best completes each statement.

Examen-C4-L2-N2. Escuchar. Listen to a tour guide talk about the Mayan civilization. Then choose the letter that best completes each statement. Examen-C4-L2-N2 Escuchar Listen to a tour guide talk about the Mayan civilization. Then choose the letter that best completes each statement. 1. La civilización maya fue. A. moderna B. una ruina C. avanzada

Más detalles

EXAMEN DEL CAPÍTULO, 8A

EXAMEN DEL CAPÍTULO, 8A Examen 8A, Page 1 EXAMEN DEL CAPÍTULO, 8A PARTE I: Vocabulario y gramática en uso A. ( / puntos) Circle the word or expression that best completes each sentence. The first one is done for you. 1. En la

Más detalles

True/False: Indicate whether the sentence or statement is true or false.

True/False: Indicate whether the sentence or statement is true or false. Name: Ch 8 Review True/False: Indicate whether the sentence or statement is true or false. 1. Patricia habla con el médico en su consultorio. 2. Patricia no puede jugar en el partido importante de fútbol

Más detalles

Lberdugo@marietta-city.k12.ga.us

Lberdugo@marietta-city.k12.ga.us TAREA DE VERANO PARA LA CLASE DE MAESTRA BERDUGO ESPANOL B SL (IB Spanish SL) Verano 2015 1. Búsqueda en la Red: (10 puntos) Vas a buscar en Internet dos (2) artículos en español (no más de 200 palabras)

Más detalles

Test-taking Strategy: Remember, if you re a reflective thinker, don t rush through the exam. If you re an impulsive thinker, push through the exam.

Test-taking Strategy: Remember, if you re a reflective thinker, don t rush through the exam. If you re an impulsive thinker, push through the exam. Test-taking Strategy: Remember, if you re a reflective thinker, don t rush through the exam. If you re an impulsive thinker, push through the exam. ESCUCHAR CD 19 TRACK 12 A. Isabel Asturias narra qué

Más detalles

Clase y sección: * * * * * * * * * *

Clase y sección: * * * * * * * * * * 11.1 GIVING INSTRUCTIONS: POLITE COMMANDS [DM 396-7] Ejercicio 1 [397] Imagínese que usted es agente de viajes. Conteste las preguntas de sus clientes con un mandato lógico. Si es necesario, use un pronombre

Más detalles

a. tengo hambre b. tengo calor c. tengo sed d. tengo miedo e. tengo 80 años 1. 2. 3. 4. 5.

a. tengo hambre b. tengo calor c. tengo sed d. tengo miedo e. tengo 80 años 1. 2. 3. 4. 5. Examen: Lección 2 Nombre I. A escuchar A. Conversaciones. Listen to the following descriptions and select the most logical cause. a. tengo hambre b. tengo calor c. tengo sed d. tengo miedo e. tengo 80

Más detalles

1. A la señora Rodríguez no le gusta la comida nutritiva. 2. Al señor Rodríguez no le gustan las hamburguesas.

1. A la señora Rodríguez no le gusta la comida nutritiva. 2. Al señor Rodríguez no le gustan las hamburguesas. EU3L1 Avancemos A. Listen as Mr. and Mrs. Rodríguez talk about the foods that they like. Read the statements and then circle C for cierto (true) or F for falso (false) on your answer sheet. 1. A la señora

Más detalles

Practice Quiz. 1. Entiendo que ( ellos - ellas ) son bolivianas. 2. Se que seria ( yo - tu ) quien Ilegaría primero.

Practice Quiz. 1. Entiendo que ( ellos - ellas ) son bolivianas. 2. Se que seria ( yo - tu ) quien Ilegaría primero. A C A D E M I C S U P P O R T C E N T E R S P A N I S H W O R K S H O P S T U D E N T H A N D O U T Practice Quiz I. Subject Pronouns : Circle the subject pronoun to complete the sentence correctly. 1.

Más detalles

Mi ciudad interesante

Mi ciudad interesante Mi ciudad interesante A WebQuest for 5th Grade Spanish Designed by Jacob Vuiller jvuiller@vt.edu Introducción Tarea Proceso Evaluación Conclusión Créditos Introducción Bienvenidos! Eres alcalde de una

Más detalles

HOMEWORK ASSIGNMENTS, TEST AND QUIZ DUE DATES: STUDY GUIDE and CLASS NOTES. NOV-04 TO NOV-22, 2016 SPANISH 2 PERIOD 7 S. DePastino

HOMEWORK ASSIGNMENTS, TEST AND QUIZ DUE DATES: STUDY GUIDE and CLASS NOTES. NOV-04 TO NOV-22, 2016 SPANISH 2 PERIOD 7 S. DePastino HOMEWORK ASSIGNMENTS, TEST AND QUIZ DUE DATES: STUDY GUIDE and CLASS NOTES NOV-04 TO NOV-22, 2016 SPANISH 2 PERIOD 7 S. DePastino Unidad 2 Etapa 2 11-04 A TAREA: Estudiar el vocabulario libro p. 147 Iniciar

Más detalles

La familia. 2. Patricia tiene hermanas mayores? Sí No. 3. Patricia tiene dieciséis años? Sí No. 4. Patricia tiene tres primos menores?

La familia. 2. Patricia tiene hermanas mayores? Sí No. 3. Patricia tiene dieciséis años? Sí No. 4. Patricia tiene tres primos menores? Fecha Practice Workbook 5A 1 La familia A. Patricia is telling you about her family. Label each person in her family tree with a word that describes his or her relationship to Patricia. You may use some

Más detalles

El compañero, al verla avergonzada Ic dijo:-no te preocupes, tengo secador en casa!

El compañero, al verla avergonzada Ic dijo:-no te preocupes, tengo secador en casa! CSEC Spanish Paper 02 Section IV Reading Comprehension Read the following selection carefully. Do NOT translate, but answer the questions in E?GLISH. Be sure to write the number of the question which you

Más detalles

Nombre TEST + ANSWERS Bloque Fecha Español 3: Capítulo 3

Nombre TEST + ANSWERS Bloque Fecha Español 3: Capítulo 3 Español 3, Examen del Capítulo 3 página 1 Nombre TEST + ANSWERS Bloque Fecha Español 3: Capítulo 3 Escuchar (15 puntos): El Dr. Moya tiene un programa de radio muy popular. Las personas que llaman al programa

Más detalles

Unidad 1 Lección 1 8th Grade

Unidad 1 Lección 1 8th Grade Unidad 1 Lección 1 8th Grade Nombre: Presentación de vocabulario- Unidad 1 Qué te gusta hacer? ( ) Qué significa? Me gusta No me gusta What does the following sentence mean in English? Me gusta escuchar

Más detalles

Unit 4 1 Assessment Study Packet

Unit 4 1 Assessment Study Packet Unit 4 1 Assessment Study Packet See workbook page 161 for a detailed vocabulary list. Use the Quizlet Site to help you with the vocabulary. If you are getting answers wrong in this packet, and you don

Más detalles

II. Vocabulario. A. Fill in the blank with the word pictured. Página 1. Nombre: Teacher Copy Fecha: 25 de marzo 2014 ESPAÑOL 1 REPASO DE CAPÍTULO 8

II. Vocabulario. A. Fill in the blank with the word pictured. Página 1. Nombre: Teacher Copy Fecha: 25 de marzo 2014 ESPAÑOL 1 REPASO DE CAPÍTULO 8 Nombre: Teacher Copy Fecha: 25 de marzo 2014 ESPAÑOL 1 REPASO DE CAPÍTULO 8 I. Overview. The following topics will be covered on the test: Vocabulary chapter 8 (medicine and health) (II) Conjugations of

Más detalles

Unit 5-Review (post vacation)

Unit 5-Review (post vacation) Unit 5-Review (post vacation) Nombre Vocabulario y gramática A. Look at the picture and write the Spanish word for five pieces of furniture or appliances that you see. Include the definite article for

Más detalles

Tus comidas favoritas

Tus comidas favoritas Fecha Practice Workbook 3A 1 Tus comidas favoritas You are getting ready to travel as an exchange student to Spain and you are e-mailing your host family your opinions on different foods. Circle the name

Más detalles

Study Packet for the Regents Exam (5 pages)

Study Packet for the Regents Exam (5 pages) Study Packet for the Regents Exam (5 pages) Listening Comprehension (There are 15 questions @ 2 points) Memorize these words! They appear frecuently. la beca ofrecer gratis, gratuito ofrecido el barrio

Más detalles

Los estudios de Celeste

Los estudios de Celeste Antes de escuchar Quiz: Agrupaos y poned un nombre en español a vuestro equipo. 1. Una de estas palabras no es en español: a. avión b. univerdidade c. peruana 2. Caracas es la capital de a. Venezuela b.

Más detalles

El medio ambiente. 2.. Debemos protegerlos. 4.. 5. Puede haber contaminación en las. 8. Tenemos que luchar contra la contaminación de

El medio ambiente. 2.. Debemos protegerlos. 4.. 5. Puede haber contaminación en las. 8. Tenemos que luchar contra la contaminación de Practice Workbook 9B 1 El medio ambiente Use the drawings to complete the following sentences about environmental problems. El agua es un problema grave en esta 1. ciudad. No es buena para la salud. Ciertos

Más detalles

Vocabulario (Standards 9.1.1) I. Use the family tree to complete the sentences about Roberto s family. (5 puntos)

Vocabulario (Standards 9.1.1) I. Use the family tree to complete the sentences about Roberto s family. (5 puntos) Nombre Fecha Apellido Periodo Español 1 Pre-test Ch. 5 Unit La Familia Vocabulario (Standards 9.1.1) I. Use the family tree to complete the sentences about Roberto s family. (5 puntos) 1. Roberto es el

Más detalles

INGLÉS NIVEL PRE- INTERMEDIO (II)

INGLÉS NIVEL PRE- INTERMEDIO (II) INGLÉS NIVEL PRE- INTERMEDIO (II) DURACIÓN Y OBJETIVOS DEL CURSO Duración en horas: 40 OBJETIVOS: Consta de 9 unidades que gramaticalmente comienzan con un refuerzo del nivel 1, llegando hasta el uso de

Más detalles

facturar el equipaje el traje de baño

facturar el equipaje el traje de baño Vocabulario A Level 2, pp. 36-40 Goal: Talk about air travel and other forms of transportation 1 Qué necesito para viajar? Subraya la mejor expresión entre paréntesis para completar cada oración. (Underline

Más detalles

Gramática A. 1 Frecuentemente, los chicos están haciendo muchas cosas. De las palabras entre paréntesis,

Gramática A. 1 Frecuentemente, los chicos están haciendo muchas cosas. De las palabras entre paréntesis, Level 2, pp. 124-126 Gramática A Present Progressive Goal: Use the Present Progressive to say what you are doing. 1 Frecuentemente, los chicos están haciendo muchas cosas. De las palabras entre paréntesis,

Más detalles

La familia. 2. Patricia tiene hermanas mayores? Sí No. 3. Patricia tiene dieciséis años? Sí No. 4. Patricia tiene tres primos menores?

La familia. 2. Patricia tiene hermanas mayores? Sí No. 3. Patricia tiene dieciséis años? Sí No. 4. Patricia tiene tres primos menores? Fecha Core Practice 5A 1 La familia A. Patricia is telling you about her family. Label each person in her family tree with a word that describes his or her relationship to Patricia. You may use some words

Más detalles

LESSON 3 SER Y ESTAR

LESSON 3 SER Y ESTAR LESSON 3 SER Y ESTAR Introduction Objectives Prerequisites Vocabulary Building Decision Table Ser y Estar mean to be. However, in Spanish they are two entirely different verbs. In this lesson, the student

Más detalles

Lección Objetivo del contenido Objetivo gramatical

Lección Objetivo del contenido Objetivo gramatical Unidad #1 La casa y el barrio Nombre: Periodo: Lección Objetivo del contenido Objetivo gramatical 1 Yo puedo identificar los diferentes tipos de casas y cuartos. Yo puedo conjugar los verbos vivir, tener,

Más detalles

Un viaje en tren. Qué es o quién es? Identify each item or person. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

Un viaje en tren. Qué es o quién es? Identify each item or person. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Un viaje en tren Qué es o quién es? Identify each item or person. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Copyright by The McGraw-Hill Companies, Inc. Buen viaje! Level 1 Capítulo 13 159 En el andén Write a paragraph

Más detalles

Spanish I verbs & grammar- Para Empezar - Chapter 4B

Spanish I verbs & grammar- Para Empezar - Chapter 4B Spanish I verbs & grammar- Para Empezar - Chapter 4B Know how to conjugate: Regular AR verbs O AMOS AS ÁIS A AN 1. bailar (1A) 2. cantar (1A) 3. dibujar (1A) 4. enseñar (2A) *Don t forget to always include

Más detalles

2B Study Guide. True/False Indicate whether the statement is true or false.

2B Study Guide. True/False Indicate whether the statement is true or false. 2B Study Guide True/False Indicate whether the statement is true or false. 1. Most schools in Spanish-speaking countries have sports teams just as schools do in this country. 2. Para usar una computadora

Más detalles

Vocabulario A. 1 La familia Quiñones está de vacaciones. Subraya la palabra apropiada para decir qué

Vocabulario A. 1 La familia Quiñones está de vacaciones. Subraya la palabra apropiada para decir qué Vocabulario A Vocabulario A Level 2, pp. 60-64 Goal: Talk about vacation activities. 1 La familia Quiñones está de vacaciones. Subraya la palabra apropiada para decir qué necesita. (Underline the correct

Más detalles

Sample Questions for the College of Extend Learning Spanish/English (Legal/Court) Interpretation Program

Sample Questions for the College of Extend Learning Spanish/English (Legal/Court) Interpretation Program Sample Questions for the College of Extend Learning Spanish/English (Legal/Court) Interpretation Program Applicants for the Spanish/English (Legal/Court) Interpretation Certificate Program must pass this

Más detalles

Paper Reference. Paper Reference(s) 6811/01 Edexcel GCE Spanish Advanced Subsidiary/Advanced Unit 1 Listening and Writing

Paper Reference. Paper Reference(s) 6811/01 Edexcel GCE Spanish Advanced Subsidiary/Advanced Unit 1 Listening and Writing Centre No. Candidate No. Paper Reference 6 8 1 1 0 1 Paper Reference(s) 6811/01 Edexcel GCE Spanish Advanced Subsidiary/Advanced Unit 1 Listening and Writing Tuesday 19 May 2009 Morning Time: 1 hour Materials

Más detalles

La comunidad. 148 A primera vista Vocabulario y gramática en contexto

La comunidad. 148 A primera vista Vocabulario y gramática en contexto Practice Workbook 8B 1 La comunidad Your new friend in Costa Rica is showing you around her community. Label each place or point of interest in the picture with the appropriate word. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Más detalles

EXAMEN DEL CAPÍTULO, 8B

EXAMEN DEL CAPÍTULO, 8B Examen 8B, Page 1 EXAMEN DEL CAPÍTULO, 8B PARTE I: Vocabulario y gramática en uso A. ( / puntos) Eva is visiting Spain, but everything is going wrong. Circle the vocabulary words in parentheses that best

Más detalles

A cenar! 58 A primera vista Vocabulario y gramática en contexto

A cenar! 58 A primera vista Vocabulario y gramática en contexto Fecha Practice Workbook 3B 1 A cenar! A. You are having a party, and you need to make a shopping list. Write at least three items that you might want to buy under each category. You may use vocabulary

Más detalles

Specimen 2018 Morning Time allowed: 1 hour 15 minutes

Specimen 2018 Morning Time allowed: 1 hour 15 minutes SPECIMEN MATERIAL GCSE SPANISH Higher Tier Paper 4 Writing H Specimen 2018 Morning Time allowed: 1 hour 15 minutes Materials: You will need no other materials. Instructions Use black ink or black ball-point

Más detalles

Español 2 Midterm Review Guide

Español 2 Midterm Review Guide Name: Hour: Español 2 Midterm Review Guide Understanding both vocabulary and grammar will be essential for doing well on this midterm exam. You should look through old quizzes, worksheets, and notes to

Más detalles

Keep reading, for a list of required elements and questions to inspire you!

Keep reading, for a list of required elements and questions to inspire you! You will write at least TEN sentences describing a typical week in the life of a BCC student YOU! -- based on the three Encuestas (surveys) you conducted with your classmates: If you can t think of what

Más detalles

2007 The College Board. All rights reserved. Visit apcentral.collegeboard.com (for AP professionals) and www.collegeboard.com/apstudents (for

2007 The College Board. All rights reserved. Visit apcentral.collegeboard.com (for AP professionals) and www.collegeboard.com/apstudents (for AP SPANISH LANGUAGE 2007 SCORING COMMENTARY (Form B) Presentational Writing Sample: PW-AA Score: 5 This sample demonstrates excellence in presentational writing and received a score of 5. The student interprets

Más detalles

Study Guide: Capitulo 1B. 1. Spanish is closely related to Latin, the language of the ancient Roman Empire. (A -true)

Study Guide: Capitulo 1B. 1. Spanish is closely related to Latin, the language of the ancient Roman Empire. (A -true) Study Guide: Capitulo 1B True/False: Choose A if the statement is True, or Choose B if the statement is False. 1. Spanish is closely related to Latin, the language of the ancient Roman Empire. (A -true)

Más detalles

Vocabulario (Standards 9.1.1) I. Use the family tree to complete the sentences about Roberto s family. (5 puntos)

Vocabulario (Standards 9.1.1) I. Use the family tree to complete the sentences about Roberto s family. (5 puntos) Nombre Fecha Apellido Periodo Español 1 Pre-test Ch. 5 Unit La Familia Vocabulario (Standards 9.1.1) I. Use the family tree to complete the sentences about Roberto s family. (5 puntos) 1. Roberto es el

Más detalles

Español. Learn a language your way! Lesson #2 - De dónde eres exactamente? PDF - Beginner. www.cactuslanguagetraining.com/hola

Español. Learn a language your way! Lesson #2 - De dónde eres exactamente? PDF - Beginner. www.cactuslanguagetraining.com/hola Learn a language your way! PDF - Beginner Español Lesson #2 - De dónde eres exactamente? www.cactuslanguagetraining.com/hola Lesson Conversation: Escucha la conversación, primero a una velocidad normal

Más detalles

Nombre Clase Fecha. 5. Ana María. a. nunca ha asistido a un partido. b. ha asistido a todos los partidos. c. ha venido a todas las clases de

Nombre Clase Fecha. 5. Ana María. a. nunca ha asistido a un partido. b. ha asistido a todos los partidos. c. ha venido a todas las clases de Test Taking Strategy: Remember to scan the test to get a sense of how much time you need to devote to each section. ESCUCHAR CD 19 TRACK 3 A. Carlos Ortega habla de su escuela, sus actividades, sus amigos

Más detalles

Disfruten su verano! Hola estudiantes,

Disfruten su verano! Hola estudiantes, Hola estudiantes, We hope that your experience during Spanish 1 was enjoyable and that you are looking forward to improving your ability to communicate in Spanish. As we all know, it is very difficult

Más detalles

Notes for teachers: Length of podcast: 7:59

Notes for teachers: Length of podcast: 7:59 : Technology Enhanced Elementary Spanish Program Lesson Plan: # 50 Story: # 1 Level 4 Objective(s) & Progress Indicator(s): 1a: Express simple descriptions 1b: Answer simple questions 1d: Identify visual

Más detalles

LA RUTINA DIARIA & LOS VERBOS REFLEXIVOS

LA RUTINA DIARIA & LOS VERBOS REFLEXIVOS WHAT IS A REFLEXIVE VERB? LA RUTINA DIARIA & LOS VERBOS REFLEXIVOS Reflexive verbs are verbs that. The person the action also the action. HOW DO YOU KNOW WHEN THE VERB IS REFLEXIVE? When the letters are

Más detalles

AP SPANISH LANGUAGE AND CULTURE EXAM 2015 SCORING GUIDELINES

AP SPANISH LANGUAGE AND CULTURE EXAM 2015 SCORING GUIDELINES EXAM 2015 SCORING GUIDELINES Identical to Scoring Guidelines used for French, German, and Italian Language and Culture Exams Interpersonal Speaking: Conversation 5: STRONG performance in Interpersonal

Más detalles

Nombre: Hora: Fecha:

Nombre: Hora: Fecha: Nombre: Hora: Fecha: 6A Test OBJECTIVES: 1. Identify colors 2. Identify bedroom vocabulary (including furniture and electronics) 3. Compare nouns with más and menos (2 nouns) 4. Use superlatives (3+ nouns)

Más detalles

Me llamo: Hoy es: Spanish Placement Test, Level 1

Me llamo: Hoy es: Spanish Placement Test, Level 1 Me llamo: Hoy es: Spanish Placement Test, Level 1 A. Vocabulario y gramática I. Write a sentence for each picture saying where the student is from. 1. 2. II. It is the first day of school and new students

Más detalles

Making comparisons tan como El hockey es tan popular como la natación. El hockey no es tan popular como la natación.

Making comparisons tan como El hockey es tan popular como la natación. El hockey no es tan popular como la natación. 1B-Review Making comparisons To say that people or things are equal to each other, use tan _ adjective _ como. El hockey es tan popular como la natación. Hockey is as popular as swimming. To say that people

Más detalles

PRACTICE AND SUGGESTIONS FOR FINAL EXAM: SPANISH II. Your final exam will consist of:

PRACTICE AND SUGGESTIONS FOR FINAL EXAM: SPANISH II. Your final exam will consist of: Your final exam will consist of: PRACTICE AND SUGGESTIONS FOR FINAL EXAM: SPANISH II I. Escuchar (2 sections, 10 questions) II. Lectura (2 sections, 10 questions) III. Vocabulario (5 sections, 20 questions)

Más detalles

El Viaje de Dumbo. : Hillary Blair

El Viaje de Dumbo. : Hillary Blair El Viaje de Dumbo : Hillary Blair READ THE FOLLOWING STORY. AS YOU READ, 1) HIGHLIGHT ANY VOCABULARY WORDS YOU ALREADY KNOW & 2) CIRCLE ANY COGNATES. WHEN YOU FINISH READING, YOU WILL BE GIVEN THE READING

Más detalles

Quiero comer comida china I want to eat Chinese food Me gusta bailar I like to dance

Quiero comer comida china I want to eat Chinese food Me gusta bailar I like to dance In Spanish, many useful expressions are formed by combining two verbs. When this occurs, the first verb is conjugated, while the second verb remains in the infinitive form. Quiero comer comida china I

Más detalles

Vocabulario A. 1 La familia Quiñones está de vacaciones. Subraya la palabra apropiada para decir qué

Vocabulario A. 1 La familia Quiñones está de vacaciones. Subraya la palabra apropiada para decir qué Vocabulario A Vocabulario A Level 2, pp. 60-64 Goal: Talk about vacation activities. 1 La familia Quiñones está de vacaciones. Subraya la palabra apropiada para decir qué necesita. (Underline the correct

Más detalles

Estación 1: Vocabulario

Estación 1: Vocabulario Estación 1: Vocabulario A. Choose the word/phrase that does not belong in each row. 1) a) las verduras b) el helado c) las fiestas d) La comida italiana 2) a) miércoles b) sábado c) el otoño d) el fin

Más detalles

Lección 1 Lección 2 Vocabulary - Daily Routine. - Discussing Vacation - Vacation Plans. - Leisure Activities Verbs &

Lección 1 Lección 2 Vocabulary - Daily Routine. - Discussing Vacation - Vacation Plans. - Leisure Activities Verbs & Nombre Fecha Repaso: Unidad 8- Lección 1 y Lección 2 Lección 1 Lección 2 Vocabulary - Daily Routine - Discussing Vacation - Vacation Plans - Leisure Activities Verbs & - Reflexive Verbs - Indirect Object

Más detalles

Lecturitas Básicas I-A. Reading Selections I-A

Lecturitas Básicas I-A. Reading Selections I-A Lecturitas Básicas I-A (Inglés Español) Reading Selections I-A (English Spanish) (GP0011-ES1) Actividades Reproducibles Reproducible Activities Guerra Publishing, Inc. San Antonio, Texas Introducción Bienvenidos

Más detalles

The Present Progressive

The Present Progressive )( How to form the present progressive: Nombre: Fecha: Hora: estar + el gerundio of any verb. ESTAR estoy estamos estás x está están estoy estudiando. estás comiendo. estar, the verb continuar can be used

Más detalles

EXAMEN DEL CAPÍTULO, 2B

EXAMEN DEL CAPÍTULO, 2B Examen 2B, Page 1 EXAMEN DEL CAPÍTULO, 2B PARTE I: Vocabulario y gramática en uso A. ( / puntos) Complete the following sentences about items in the classroom with the correct vocabulary words. 1. Hay

Más detalles

El hotel y el restaurante

El hotel y el restaurante R58 El hotel y el restaurante Objetivos In this chapter you will review: vocabulary related to hotels and restaurants double object pronouns the present perfect tense regular and irregular past participles

Más detalles

1. The central emblem of the Mexican flag tells the story of the founding of the Aztec capital Tenochtitlán.

1. The central emblem of the Mexican flag tells the story of the founding of the Aztec capital Tenochtitlán. 6A True/False Indicate whether the statement is true or false. 1. The central emblem of the Mexican flag tells the story of the founding of the Aztec capital Tenochtitlán. 2. Una cosa que no es bonita

Más detalles

Lección 1 Lección 2 Vocabulary - Sending e-mails - Talking about when event occur - Places of interest Verbs &

Lección 1 Lección 2 Vocabulary - Sending e-mails - Talking about when event occur - Places of interest Verbs & Nombre Fecha Repaso: Unidad 7- Lección 1 y Lección 2 Lección 1 Lección 2 Vocabulary - Sending e-mails - Making a phone class - Talking about when event occur - Places of interest Verbs & - Pretérito of

Más detalles

Level 1 Spanish (90908) 2014 Recording Transcript Page 1 of 9. RECORDING TRANSCRIPT Level 1 Spanish (90908), 2014

Level 1 Spanish (90908) 2014 Recording Transcript Page 1 of 9. RECORDING TRANSCRIPT Level 1 Spanish (90908), 2014 Level 1 Spanish (90908) 2014 Recording Transcript Page 1 of 9 RECORDING TRANSCRIPT Level 1 Spanish (90908), 2014 Level 1 Spanish (90908) 2014 Recording Transcript Page 2 of 9 ENGINEER TRACK 1 NARRATOR

Más detalles

SPAN ENG SPAN ENG. 7 verbos que terminan en ER y 3 que terminan en - IR

SPAN ENG SPAN ENG. 7 verbos que terminan en ER y 3 que terminan en - IR Fill the following left-side blanks w/ Spanish words that correspond to the following categories, then define them in English to the right of each one. When an article is required, use a definite article.

Más detalles

LECCIÓN 8: QUINTA PARTE. Double Object Pronouns

LECCIÓN 8: QUINTA PARTE. Double Object Pronouns LECCIÓN 8: QUINTA PARTE Double Object Pronouns Write a logical sentence to accompany each picture. Use the subjects provided and select appropriate verbs from the box below. After you write each sentence,

Más detalles

Matemáticas Muestra Cuadernillo de Examen

Matemáticas Muestra Cuadernillo de Examen Matemáticas Muestra Cuadernillo de Examen Papel-Lápiz Formato Estudiante Español Versión, Grados 3-5 Mathematics Sample Test Booklet Paper-Pencil Format Student Spanish Version, Grades 3 5 Este cuadernillo

Más detalles

Nombre Clase Fecha. leer revistas y novelas

Nombre Clase Fecha. leer revistas y novelas Qué te gusta hacer VOCABULARIO 1 1 Gabriel is active and loves the outdoors. Arturo is quiet and likes to be indoors. List six things that each of them might like to do. The first one has been done for

Más detalles

Grade 8 Spanish review 2015 summer

Grade 8 Spanish review 2015 summer Grade 8 Spanish review 2015 summer This packet is due to your teacher on the first day of school. Name: Verbs: Regular verbs are conjugated using the following pattern remove the ending (last two letters

Más detalles

estructura 3.1 Descriptive adjectives

estructura 3.1 Descriptive adjectives 3. Descriptive adjectives Correcto o incorrecto Make a check mark if the descriptive adjective matches the image. If they do not match, write a correct descriptive adjective. inteligente. delgado 2. simpático

Más detalles

Level 2 Spanish, 2010

Level 2 Spanish, 2010 9 0 4 2 6 L P 2 Level 2 Spanish, 2010 90426 Listen to and understand spoken language in Spanish in less familiar contexts Credits: Six 2.00 pm Friday 26 November 2010 LISTENING PASSAGE BOOKLET This booklet

Más detalles

Un viaje en avión. Una tarjeta de embarque Give the following information according to the boarding pass. 1. el nombre del pasajero

Un viaje en avión. Una tarjeta de embarque Give the following information according to the boarding pass. 1. el nombre del pasajero Un viaje en avión Una tarjeta de embarque Give the following information according to the boarding pass. 1. el nombre del pasajero 2. el nombre de la línea aérea 3. la hora de salida 4. la fecha del vuelo

Más detalles

Stem-changing verbs: poder and dormir

Stem-changing verbs: poder and dormir Guided Practice Activities 6A-3 Stem-changing verbs: poder and dormir Poder (to be able to do something) and dormir (to sleep) are both stem-changing verbs like jugar, which you learned previously. Just

Más detalles

EXAM FOUR. With special thanks to the publisher, McGraw-Hill, for allowing the use of content and imagery.

EXAM FOUR. With special thanks to the publisher, McGraw-Hill, for allowing the use of content and imagery. EXAM FOUR The following exam will test you on the content that is presented in UC San Diego Extension s Spanish for Communication IV and is designed to help you determine what level is most appropriate

Más detalles

3. In both Spain and Latin America, the word vosotros is used to mean you when speaking to more than one person.

3. In both Spain and Latin America, the word vosotros is used to mean you when speaking to more than one person. 2A Study Guide True/False Indicate whether the statement is true or false. 1. The Spanish words tú, usted, vosotros, vosotras, and ustedes all mean you. 2. In Spanish the subject pronoun nosotras refers

Más detalles

La salud y el médico. Cómo está la persona? Describe each person s condition according to the illustration. 1. 2. 3. 4.

La salud y el médico. Cómo está la persona? Describe each person s condition according to the illustration. 1. 2. 3. 4. La salud y el médico Cómo está la persona? Describe each person s condition according to the illustration. 1. 2. 3. 4. Copyright by The McGraw-Hill Companies, Inc. Buen viaje! Level 1 Capítulo 8 87 De

Más detalles

Vermont Mini-Lessons: Leaving A Voicemail

Vermont Mini-Lessons: Leaving A Voicemail Vermont Mini-Lessons: Leaving A Voicemail Leaving a Voice Mail Message Learning Objective 1) When to leave a message 2) How to leave a message Materials: 1) Voice Mail Template blanks & samples 2) Phone

Más detalles

Vocabulario A. 1 El sábado sales de compras con amigas. Une con flechas las palabras relacionadas.

Vocabulario A. 1 El sábado sales de compras con amigas. Une con flechas las palabras relacionadas. Vocabulario A Level 2, pp. 144-148 Goal: Talk about clothes and places to shop 1 El sábado sales de compras con amigas. Une con flechas las palabras relacionadas. (Connect items with the place to buy them.)

Más detalles

Vocabulario A. 1 Un amigo y tú visitan el mercado. De las dos palabras entre paréntesis, subraya la palabra que

Vocabulario A. 1 Un amigo y tú visitan el mercado. De las dos palabras entre paréntesis, subraya la palabra que Vocabulario A Level 2, pp. 168-172 Goal: Talk about shopping in the marketplace. 1 Un amigo y tú visitan el mercado. De las dos palabras entre paréntesis, subraya la palabra que mejor completa cada oración.

Más detalles

Learning Masters. Early: Force and Motion

Learning Masters. Early: Force and Motion Learning Masters Early: Force and Motion WhatILearned What important things did you learn in this theme? I learned that I learned that I learned that 22 Force and Motion Learning Masters How I Learned

Más detalles

El condicional Recordatorio: Conditional is used for 2 purposes.

El condicional Recordatorio: Conditional is used for 2 purposes. El condicional Recordatorio de la función: The conditional tense is how we say would en español. The word would does not exist en español. Instead, take the verb that follows would in the idea that you

Más detalles

Nombre Clase Fecha. 1. Write the name of each object in Spanish

Nombre Clase Fecha. 1. Write the name of each object in Spanish Nombre Clase Fecha Goal: Talk about your school environment. 1. Write the name of each object in Spanish. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2. How do you feel... Cansado contento enojado

Más detalles

Level 1 Spanish, 2010

Level 1 Spanish, 2010 9 0 1 2 5 L P 1 Level 1 Spanish, 2010 90125 Listen to and understand simple spoken Spanish in familiar contexts Credits: Six 9.30 am Tuesday 30 November 2010 LISTENING PASSAGE BOOKLET This booklet contains:

Más detalles

Cuerpo sano, mente sana

Cuerpo sano, mente sana Cuerpo sano, mente sana VOCABULARIO 1 1 Indica la palabra (word) que no pertenece a las listas. 1. el cepillo de dientes el brazo la espalda 2. los dientes la boca el piyama 3. la secadora de pelo la nariz

Más detalles

Make a list of five things that can affect the environment or the Earth in general. One has been done for you. guerra

Make a list of five things that can affect the environment or the Earth in general. One has been done for you. guerra VIDEO Antes de ver el video Actividad 1 Make a list of five things that can affect the environment or the Earth in general. One has been done for you. 1. guerra 2. 3. 4. 5. Comprendes? Actividad 2 Answer

Más detalles

Flashcards Series 3 El Aeropuerto

Flashcards Series 3 El Aeropuerto Flashcards Series 3 El Aeropuerto Flashcards are one of the quickest and easiest ways to test yourself on Spanish vocabulary, no matter where you are! Test yourself on just these flashcards at first. Then,

Más detalles

Mi madre se la escribió ayer. Yo voy a comprártelos

Mi madre se la escribió ayer. Yo voy a comprártelos Direct and Indirect Object Pronouns Rewrite the following sentences using Direct and Indirect Object pronouns. Attach the pronouns to the verb if the sentence contains more than one verb and the last one

Más detalles

Objetivo: You will be able to You will be able to

Objetivo: You will be able to You will be able to Nombre: Fecha: Clase: Hora: Título (slide 1) Las cosas _ Capítulo 2 1 (Chapter Two, First Step) Objetivo: You will be able to You will be able to First look at the other sheet of vocabulary and listen,

Más detalles

Vocabulario A. 1 Put an X next to each activity that you do in your Spanish classroom.

Vocabulario A. 1 Put an X next to each activity that you do in your Spanish classroom. Vocabulario A Vocabulario A Level 1, pp. 32-36 Goal: Talk about activities. 1 Put an X next to each activity that you do in your Spanish classroom. 1. andar en patineta 2. X leer un libro 3. X estudiar

Más detalles

Learning Masters. Fluent: Wind, Water, and Sunlight

Learning Masters. Fluent: Wind, Water, and Sunlight Learning Masters Fluent: Wind, Water, and Sunlight What I Learned List the three most important things you learned in this theme. Tell why you listed each one. 1. 2. 3. 22 Wind, Water, and Sunlight Learning

Más detalles

Mi FAMiLiA MY FAMILY

Mi FAMiLiA MY FAMILY mi familia Student version : page 1 Teacher version : page 18 Mi FAMiLiA MY FAMILY GRAMÁTICA : pages 2 and 3 CONJUGACIÓN : page 10 1 GRAMMAR : How to say «my»,«your»,«his»,«her»... in Spanish? «my»,«your»,«his»,«her»

Más detalles