CRITERIS D AVALUACIÓ PER ÀREES I TRIMESTRES

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "CRITERIS D AVALUACIÓ PER ÀREES I TRIMESTRES"

Transcripción

1 4t de Primària PER ÀREES I TRIMESTRES CEIP SANT ANTONI DE PÀDUA

2 LLENGUA 4t CURS PRIMER TRIMESTRE UNITAT 1: L ANIVERSARI DE CLARA Amplia el lèxic sobre el tema de la cuina. Identifica els substantius, els determinants i els adjectius. Escriu l accent greu o agut segons corresponga. Identifica els errors de pronunciació en una audició i sap corregir-los. Elabora una programació d actes. UNITAT 2: LES ORELLES INDIGNADES Amplia el seu lèxic sobre el cos humà. Identifica els possessius i és capaç d utilitzar-los respectant la concordança amb el substantiu corresponent. Utilitza correctament l accent gràfic en les paraules agudes. Comprén i transmet textos expositius orals. Sap escriure una invitació per a una festa. Resol algunes activitats aplicant les competències. UNITAT 3: QUÈ ÉS UN VERTEBRAT? Amplia el seu lèxic sobre el tema dels animals vertebrats. Identifica i utilitza correctament els demostratius. Aplica correctament la norma d ús de l accent gràfic en paraules planes. Comprén i transmet diversos tipus de missatges de manera oral. Escriu un text argumentatiu breu. Resol activitats diverses aplicant les competències bàsiques. UNITAT 4: PERE, EL CENTCAMES Amplia el seu lèxic sobre el tema dels insectes. Identifica els quantificadors en oracions breus i els usa respectant la concordança amb el substantiu. Aplica correctament l accent gràfic en les paraules esdrúixoles. Reconeix els estats d ànim dels interlocutors a partir del to de la veu i de l entonació, i representa una conversa telefònica. Reconeix les ferramentes bàsiques del Word. UNITAT 5: L EQUILIBRI NATURAL Llig amb correcció un text expositiu i en comprén el contingut. Amplia el seu lèxic sobre el tema del mar. Identifica els verbs en textos breus i els classifica atenent la conjugació a què pertanyen.

3 Reconeix els diferents tipus de punt que hi ha i sap la funció que desenvolupen. Escolta atentament un discurs oral i busca sinònims per enriquir un text oral. Elabora un cartell publicitari. SEGON TRIMESTRE UNITAT 6: UN MÓN PER COMPARTIR Amplia el seu lèxic sobre el tema de la classe. Tria la forma verbal adequada per mantindre la concordança en gènere i en nombre amb el subjecte. Utilitza comes en enumeracions, salutacions i comiats. Identifica auditivament paraules que rimen i pronuncia correctament alguns sons geminats del valencià. Elabora la definició d una paraula. UNITAT 7: UN PAISATGE MOGUT Amplia el seu lèxic sobre el tema del bosc. Tria el temps verbal adequat segons la situació. Utilitza correctament les consonants x, tx i ig. Rep i dóna indicacions. Usa enllaços per a relacionar les idees d un text. UNITAT 8: EL VIATGE DEL IAIO Amplia el seu lèxic sobre el tema de la localitat. Reconeix i analitza les formes verbals de la primera conjugació. Utilitza correctament les consonants x i ix. Comprén instruccions orals i recita un poema amb l entonació adequada. Sap elaborar un índex. UNITAT 9: LES CIRERES Amplia el seu lèxic sobre el tema de l hort. Identifica i analitza els verbs de la segona conjugació. Utilitza correctament les consonants b i v. Obté informació d un anunci publicitari i fa entrevistes orals. Sap revisar i corregir els seus propis textos. UNITAT 10: AI, SI TOTS FÉREM IGUAL!

4 Llig amb correcció un text teatral i en comprén el contingut. Amplia el seu lèxic sobre el tema de les botigues. Identifica i analitza els verbs de la tercera conjugació. Utilitza correctament el guionet. Memoritza informació a partir d un text oral i descriu objectes oralment. Elabora un treball de classe. TERCER TRIMESTRE UNITAT 11: EL VELL TIMÓ DEL IAIO Amplia el seu lèxic sobre el tema de les cases dels iaios. Identifica i analitza els temps compostos. Utilitza correctament p i b a final de paraula. Diferencia sons auditivament i és capaç d articular-los correctament. Redacta un text per expressar sentiments. UNITAT 12: LA PROTECTORA DEL FOC Amplia el seu lèxic sobre el tema de l excavació arqueològica. Identifica i forma adverbis. Utilitza correctament t i d a final de paraula. Detecta auditivament paraules incorrectes en valencià i és capaç d expressar oralment opinions sobre un tema. Redacta una descripció d una persona, un animal i una cosa. UNITAT 13: L HEREU DEL FARAÓ Amplia el seu lèxic sobre el tema del museu. Completa oracions amb els enllaços corresponents. Utilitza correctament les consonants c i g a final de paraula. Reconstrueix un missatge oral i conta una història amb diferents tons. Utilitza recursos estilístics, com la personificació, en textos escrits. UNITAT 14: VENTURETA, L AVENTURETA Amplia el seu lèxic sobre el tema del vaixell. Completa oracions amb el subjecte o el predicat, aplicant-hi la concordança. Utilitza correctament els dos punts. Diferencia auditivament entre fets i opinions, i conta històries col lectivament. Sap compondre versos parant atenció a la rima.

5 UNITAT 15: CONEGUEM LA TELEVISIÓ! Llig amb correcció un text expositiu i en comprén el contingut. Amplia el seu lèxic sobre el tema del plató de televisió. Dintingeix classes d oracions segons el tipus. Utilitza correctament els punts suspensius. Memoritza informació auditiva i elabora preguntes adequades per a esbrinar informació oculta. Sap compondre poemes posant en pràctica tot el que s ha aprés durant el curs. LENGUA CASTELLANA 4t PRIMER TRIMESTRE UNIDAD 1: Cerezas sin hueso Identifica prefijos y los emplea adecuadamente. Conoce las características del sustantivo y el adjetivo. Diferencia entre palabras agudas, llanas y esdrújulas. Sabe utilizar conectores al escribir. Conoce características de la literatura. UNIDAD 2: Un verdadero amigo Lee con la entonación adecuada de un texto narrativo. Identifica prefijos de negación y los emplea adecuadamente. Sabe qué son los posesivos y es capaz de extraer información de ellos. Domina la acentuación de las palabras agudas. Se expresa oralmente sobre el cuerpo con corrección. Posee la destreza de describir personas. Comprende el contenido de un texto informativo. UNIDAD 3: Una redacción salvaje Identifica prefijos de lugar y los emplea adecuadamente. Reconoce los demostrativos y sabe utilizar sus diferentes formas. Domina la acentuación de las palabras llanas. Muestra capacidad para dividir en párrafos un texto. Sabe qué es un verso y en qué se diferencia de la prosa. UNIDAD 4: La hormiga y el elefante

6 Identifica prefijos de cantidad y los emplea adecuadamente. Identifica y distingue cuantificadores numerales e indefinidos. Domina la acentuación de las palabras esdrújulas. Se expresa oralmente sobre animales con corrección. Muestra capacidad para redactar normas. UNIDAD 5: Un loro muy inteligente Conoce los conceptos de vocabulario estudiados en las anteriores unidades. Reconoce las formas verbales y distingue los modelos de conjugación. Domina la regla de escritura de la h en las palabras que empiezan por hie- y hue-. Muestra capacidad para insertar oraciones en un párrafo. Responde correctamente a preguntas sobre las estrofas. Comprende el contenido de un texto con instrucciones. SEGUNDO TRIMESTRE UNIDAD 6: El encantador de serpientes Identifica sufijos y los emplea adecuadamente. Identifica el número y la persona de una forma verbal y sabe qué significan. Domina la regla de escritura del sonido J en las palabras terminadas en -aje y en - eje. Demuestra capacidad de hacer una exposición sobre una localidad. Redacta apropiadamente y con el lenguaje adecuado una solicitud. UNIDAD 7: Aventura en la Antártida Identifica sufijos para formar sustantivos y los emplea. Identifica el tiempo de una forma verbal. Domina la regla de escritura del sonido V en adjetivos terminados en -ave, -eve, - avo, -evo, -ivo. Demuestra capacidad de continuar un párrafo con sentido. Responde adecuadamente cuestiones relativas a la rima. Comprende el contenido de un folleto. UNIDAD 8: El artista sabio Leer con la entonación adecuada un texto narrativo. Identifica sufijos para formar adjetivos y los emplea. Reconoce verbos de la primera conjugación y los conjuga correctamente.

7 Domina la regla de escritura de la b en el imperfecto de indicativo de los verbos de la primera conjugación. Demuestra riqueza de vocabulario en la expresión oral. Sabe elaborar una invitación. UNIDAD 9: La pulga trabajadora Comprende el concepto de gentilicio y conoce algunos de los procedimientos habituales para formarlos. Reconoce verbos de la segunda conjugación y los conjuga correctamente. Domina la regla que regula el uso de la v en los verbos. Emplea palabras variadas en un texto para evitar repeticiones. Reconoce elementos que dotan de ritmo a un poema. UNIDAD 10: El capitán Tiburcio Conoce los conceptos de vocabulario estudiados en las anteriores unidades. Reconoce verbos de la tercera conjugación y los conjuga correctamente. Domina la regla que regula el uso de la b en los verbos terminados en -bir. Se expresa oralmente con corrección. Redacta de forma apropiada una carta al director de un periódico. Comprende el contenido de una noticia. TERCER TRIMESTRE UNIDAD 11: Preciosaurio Entiende el concepto de campo semántico y es capaz de formar campos semánticos. Reconoce los tiempos compuestos y conjuga los tiempos compuestos de los verbos. Conoce y aplica la regla ortográfica que regula el uso de la h en los tiempos compuestos. Es capaz de ordenar un texto mediante el empleo de determinadas palabras. Localiza repeticiones en un texto literario y deduce la función que cumplen. UNIDAD 12: El triste sueño del mono Entiende el concepto de campo léxico. Comprende el concepto de adverbio y reconoce sus diferentes clases. Escribe correctamente formas verbales que contienen y. Se expresa oralmente sobre historia con corrección. Muestra capacidad para describir a un personaje. Comprende el contenido de un texto informativo.

8 UNIDAD 13: Salvado de las aguas Conoce el concepto de precisión léxica y emplea palabras precisas. Comprende el concepto de enlace y reconoce sus clases. Domina la regla de escritura que regula el uso de la j en los verbos. Posee la capacidad de emplear expresiones comparativas. Comprende en qué consiste una comparación. UNIDAD 14: Un delicado misterio Sabe qué es una frase hecha y conoce algunas. Reconoce oraciones e identifica el sujeto y el predicado. Domina la regla de escritura de g en los verbos terminados en -ger y -gir. Se expresa oralmente sobre el paso del tiempo con corrección. Muestra capacidad para describir un lugar. UNIDAD 15: El primer globo Conoce los conceptos de vocabulario estudiados en las anteriores unidades. Distingue las clases de oraciones según la intención del hablante. Domina las reglas que regulan el empleo de los puntos suspensivos. Muestra capacidad para enumerar mediante las palabras adecuadas. Identifica una personificación en un poema. Comprende el contenido de un texto teatral. CONEIXEMENT DEL MEDI 4t PRIMER TRIMESTRE UNITAT 1: LA NUTRICIÓ Comprén què és la funció de nutrició i coneix els aparells implicats en aquest procés. Identifica les parts de l aparell digestiu i en coneix la funció. Identifica les parts de l aparell respiratori i en comprén la funció. Coneix les parts de l aparell circulatori i n explica la funció. Enumera les parts de l aparell excretor i en coneix la funció. Coneix quins són els principals hàbits saludables relacionats amb els aparells implicats en la nutrició.

9 UNITAT 2: LA RELACIÓ Explica què és la funció de relació i identifica quins sistemes, aparells i òrgans hi intervenen. Comprén l estructura bàsica i la funció del sistema nerviós. Explica com es produeix el moviment i de quina manera es connecten ossos i músculs. Coneix la importància de mantindre postures correctes per a evitar problemes d esquena. Sap per què és bo realitzar exercici físic i descriu els beneficis que aporta. UNITAT 3: ELS ANIMALS INVERTEBRATS Distingeix els principals grups d animals vertebrats i en coneix les característiques comunes i les diferències. Coneix les característiques principals dels mamífers i en distingeix alguns grups. Coneix les característiques principals dels rèptils i en descriu el cos. Coneix les característiques principals de les aus i les classifica atenent a criteris anatòmics. Identifica característiques pròpies dels amfibis i explica el procés de la metamorfosi. Identifica les característiques principals dels peixos i distingeix entre peixos ossis i peixos cartilaginosos. UNITAT 4: ELS INVERTEBRATS Distingeix els invertebrats de la resta dels animals a partir de les característiques. Coneix els sis grups en què es classifiquen els animals invertebrats, n explica les característiques i cita exemples de cada grup. Reconeix a quin grup d invertebrats pertany un animal a partir de fotografies o descripcions. Identifica les parts d un insecte i el distingeix de qualsevol altre artròpode. UNITAT 5: ELS ECOSISTEMES Coneix els components d un ecosistema i comprén que els éssers vius només poden viure en determinats llocs. Defineix què és una cadena alimentària i en distingeix els components. Reconeix relacions de cooperació i competència entre éssers vius. Distingeix entre desforestació, sobreexplotació i contaminació, i reconeix que són accions humanes que deterioren els ecosistemes. Comprén quan un ésser viu s ha extingit. Explica què és un espai protegit i coneix les característiques principals d un Parc Nacional.

10 SEGON TRIMESTRE UNITAT 6: EL TERRITORI ON VIVIM Coneix que Espanya s organitza en comunitats i ciutats autònomes i que aquestes estan formades per províncies. Ubica el territori de la Comunitat Valenciana. Sap el nom de les principals institucions de la Comunitat Valenciana i explica com funcionen. Defineix què és un municipi i distingeix entre mancomunitats i comarques. Interpreta un gràfic de barres. Planifica en grup un treball relacionat amb la localitat. UNITAT 7: EL PAISATGE DE LA COMUNITAT Ubica els diferents tipus de paisatge de la Comunitat Valenciana. Identifica les característiques dels diferents paisatges de la Comunitat Valenciana. Coneix els principals rius que recorren la Comunitat i hi localitza els principals embassaments. Descriu les característiques del clima de la Comunitat Valenciana. Explica alguns trets de la flora i de la fauna de la Comunitat Valenciana. Descriu alguns espais protegits de la Comunitat. Interpreta correctament un mapa del relleu. UNITAT 8: LA POBLACIÓ DE LA COMUNITAT Defineix què és la població i explica aspectes relacionats amb l estudi d aquesta: canvis, grups d edat Descriu i raona la distribució de la població a la Comunitat Valenciana. Explica què és la població rural i els tipus de poblament que existeixen a la Comunitat. Coneix les característiques principals de la població urbana de la Comunitat. Reconeix les principals zones d una ciutat. Interpreta un pla. UNITAT 9: ELS TREBALLS DE LA COMUNITAT Reconeix les activitats del sector primari i explica les principals tasques agrícoles. Anomena els principals cultius de la Comunitat Valenciana. Explica els principals treballs de la ramaderia i els principals tipus de bestiar propis de la Comunitat. Descriu altres activitats del sector primari a la Comunitat. Defineix les activitats del sector secundari. Explica les característiques principals del sector secundari a la Comunitat. Analitza espècies agrícoles i ramaderes específiques.

11 UNITAT 10: ALTRES TREBALLS DE LA COMUNITAT Classifica les activitats del sector terciari. Explica què és el comerç i quins en són els elements i els relaciona amb el comerç de la Comunitat. Relaciona l activitat del transport amb els mitjans de transport i les vies de comunicació. Descriu les característiques principals del transport a la Comunitat. Defineix què és el turisme, els principals tipus i els relaciona amb el turisme de la Comunitat. Coneix la relació entre les noves tecnologies i els mitjans de comunicació. Interpreta correctament un mapa de transports. TERCER TRIMESTRE UNITAT 11: LA HISTÒRIA Explica per què mesurem el temps i coneix i utilitza les principals unitats de mesura d aquest. Ubica personatges i esdeveniments en una línia del temps. Defineix què és la història i coneix qui l estudia. Identifica i classifica les fonts històriques més importants. Diferencia els conceptes de prehistòria i història. Distingeix les diferents etapes de la història. UNITAT 12: ELS PRIMERS ÉSSERS HUMANS Descriu la forma de vida dels éssers humans en el paleolític. Descriu la vida en el neolític. Explica els beneficis que van aportar l agricultura i la ramaderia. Relaciona el desenvolupament dels transports durant el neolític amb el desenvolupament del comerç. Ubica per èpoques objectes, invents i descobriments, i en reconeix la importància per a les persones. Obté i interpreta informació d una imatge. UNITAT 13: EGIPCIS I ROMANS Ubica cronològicament les civilitzacions egípcia i romana. Coneix i explica aspectes relacionats amb la forma de vida i organització social dels antics egipcis i romans. Reconeix els diferents tipus d habitatge a Egipte i Roma. Identifica les principals vies i mitjans de comunicació d aquestes èpoques. Coneix i descriu les principals construccions egípcies i romanes. Reconeix els principals elements del llegat de les cultures egípcia i romana. UNITAT 14: CAVALLERS I NAVEGANTS

12 Descriu la forma de vida i l organització social en l edat mitjana i l edat moderna. Diferencia els estils romànic i gòtic i n explica les característiques. Ubica la fundació de les primeres universitats i coneix alguna de les característiques d aquestes. Identifica els avanços en la navegació i els relaciona amb els grans viatges i amb els canvis en les ciutats marítimes. Explica la importància de la impremta de Gutenberg per a la difusió de la cultura. Situa un personatge en el seu context històric i n escriu una biografia. UNITAT 15: LA HISTÒRIA RECENT Descriu els principals canvis socials i econòmics del segle XIX. Identifica alguns invents i descobriments del segle XIX. Explica els canvis socioeconòmics més importants del segle XX. Analitza fotografies antigues. Organitza un àlbum de fotografies seguint un criteri cronològic. MATEMÀTIQUES 4t CURS PRIMER TRIMESTRE UNITAT 1: NÚMEROS DE FINS A SET XIFRES Llig, escriu i descompon números de fins a set xifres. Forma números de fins a set xifres a partir de les seues ordres. Troba el valor posicional de les xifres d un número de fins a set xifres. Compara parells de números de fins a set xifres. Ordena grups de números de fins a set xifres. Aproxima números a la seua ordre major i a tots els ordres menors que ell. Llig i escriu números romans. Resol problemes aplicant quatre passos. UNITAT 2: SUMA I RESTA Realitza càlculs de sumes i restes i resol problemes utilitzant les dites operacions. Comprova si una resta està ben calculada mitjançant la prova de la resta. Coneix i aplica les propietats commutativa i associativa de la suma. Realitza estimacions de sumes i de restes. Resol operacions de sumes i restes combinades, amb parèntesis i sense. Completa enunciats de problemes a partir dels càlculs que els resolen. UNITAT 3: MULTIPLICACIÓ Calcula multiplicacions per un dígit portant-ne. Aplica les propietats commutativa i associativa de la multiplicació.

13 Calcula multiplicacions per un número de dues xifres. Calcula multiplicacions per una desena. Resol problemes de multiplicació. Reconeix les coordenades d un punt en una quadrícula i situa un punt en una quadrícula a partir de les seues coordenades. Descriu i traça recorreguts utilitzant les coordenades de punts en una quadrícula. Resol problemes buscant dades en distintes fonts. UNITAT 4: PRÀCTICA DE LA MULTIPLICACIÓ Calcula multiplicacions per un número de tres xifres. Calcula multiplicacions per un número amb zeros. Reconeix i aplica la propietat distributiva de la multiplicació en relació amb la suma i la resta. Estima productes de números per un número d una xifra. Resol problemes de dues operacions, en què una de les operacions és la multiplicació. Tria la pregunta que es respon amb unes dades donades. UNITAT 5: RECTES I ANGLES Defineix i classifica rectes paral leles, secants i perpendiculars. Identifica i traça rectes, semirectes i segments, anomenant l origen de la semirecta i els extrems del segment. Identifica angles i en reconeix els elements. Mesura amb el transportador angles dibuixats en posicions distintes. Classifica i defineix angles rectes, aguts i obtusos a partir de la seua mesura en graus. Reconstrucció de l enunciat d un problema. SEGON TRIMESTRE UNITAT 6: DIVISIÓ Calcula divisions en què el divisor és un número dígit. Reconeix quin és el dividend, el divisor, el quocient i el residu d una divisió. Reconeix si una divisió és exacta o sencera. Comprova si una divisió està ben feta mitjançant la prova de la divisió. Calcula divisions en què el quocient és un número amb zero final o intermedi. Resol problemes de divisió. Escriu la qüestió intermèdia en problemes de dues operacions. UNITAT 7: PRÀCTICA DE LA DIVISIÓ Calcula divisions en què el divisor és un número de dues xifres, i forma les dues primeres xifres del dividend un número més gran o igual que el divisor. Calcula divisions en què el divisor és un número de dues xifres, i forma les

14 dues primeres xifres del dividend un número menor que el divisor. Comprova i aplica la propietat de la divisió exacta. Calcula divisions suprimint el mateix nombre de zeros en el dividend i en el divisor. Resol problemes de dues operacions amb divisions. Diferencia si un problema es resol amb una o amb dues operacions. UNITAT 8: FRACCIONS Reconeix una fracció i els seus termes. Llig, escriu i representa fraccions. Compara fraccions del mateix numerador o del mateix denominador. Calcula la fracció d un número. Interpreta i representa gràfics de barres de tres característiques. Tria els càlculs que resolen un problema. UNITAT 9: NÚMEROS DECIMALS Reconeix les unitats decimals i les seues equivalències. Escriu les unitats decimals com a fracció i com a decimal. Llig, escriu i descompon números decimals. Calcula sumes i restes de números decimals. Resol problemes amb números decimals. Tria el càlcul que resol una pregunta donada. UNITAT 10: TEMPS I DINERS Llig i representa hores en el rellotge analògic. Llig i representa hores abans i després del migdia en el rellotge digital. Aplica les equivalències entre unitats de temps: mes, trimestre, semestre, any, dècada i segle. Expressa quantitats de diners de formes diferents. Resol situacions de compra. Estima una solució per a un problema. TERCER TRIMESTRE UNITAT 11: LONGITUD Aplica les equivalències entre el metre i les unitats menors que aquest: decímetre, centímetre i mil límetre. Aplica les equivalències entre el metre i les unitats majors que aquest: quilòmetre, hectòmetre i decàmetre. Mesura longituds amb el regle, en centímetres i mil límetres. Estima longituds. Interpreta croquis i plans.

15 Resol problemes amb unitats de longitud. Inventa problemes a partir d un dibuix i uns càlculs. UNITAT 12: CAPACITAT I MASSA Identifica algunes unitats de capacitat (litre, decilitre i centilitre) i les abreviatures corresponents. Identifica algunes unitats de massa (quilogram, gram i tona) i les abreviatures corresponents. Coneix i aplica les equivalències entre les unitats de capacitat i entre les unitats de massa treballades. Estima la capacitat o la massa d objectes quotidians. Resol problemes amb unitats de capacitat o de massa. Inventa un problema a partir d un text i unes operacions. UNITAT 13: POLÍGONS Classificar triangles segons els costats en equilàters, isòsceles i escalens. Classificar triangles segons els angles en rectangles, acutangles i obtusangles. Classificar quadrilàters en paral lelograms, trapezis i trapezoides. Classificar paral lelograms en quadrats, rectangles, rombes i romboides. Traçar triangles i quadrilàters sobre quadrícula o amb el regle. Interpretar i representar pictogrames. Inventar un problema a partir d un text i una de les operacions que el resolen. UNITAT 14: COSSOS GEOMÈTRICS Diferenciar prismes i piràmides i reconéixer els elements corresponents. Classificar prismes i piràmides segons el polígon de la base. Reconéixer cossos redons (cilindre, con i esfera) i els elements corresponents. Identificar cossos geomètrics a partir del seu desenvolupament o descripció. Resoldre problemes mitjançant el suport d un croquis. UNITAT 15: ESTADÍSTICA I PROBABILITAT Reconéixer successos possibles, impossibles i segurs. Comparar la probabilitat de dos o més successos. Construir situacions de probabilitat a partir d una descripció. Calcular la mitjana aritmètica de diversos números. Resoldre problemes buscant totes les possibilitats i decidint quines són les solucions.

LENGUA CASTELLANA 4º

LENGUA CASTELLANA 4º LENGUA CASTELLANA 4º CRITERIOS DE EVALUACIÓN UNIDADES DIDÁCTICAS CRITERIOS DE EVALUACIÓN. LC 4º- UNIDAD 1: 3. Identifica prefijos y los emplea adecuadamente. 4. Conoce las características del sustantivo

Más detalles

LENGUA CASTELLANA Y LITERATURA 4º

LENGUA CASTELLANA Y LITERATURA 4º LENGUA CASTELLANA Y LITERATURA 4º CRITERIOS DE EVALUACIÓN UNIDADES DIDÁCTICAS CRITERIOS DE EVALUACIÓN. LCYL 4º- UNIDAD 1: 3. Identifica prefijos y los emplea adecuadamente. 4. Conoce las características

Más detalles

EXPRESIÓN ESCRITA. Invents i aparells. Sufixos de lloc, d instrument i de professió. El reportaje. Les festes. Préstecs. Estrangerismes.

EXPRESIÓN ESCRITA. Invents i aparells. Sufixos de lloc, d instrument i de professió. El reportaje. Les festes. Préstecs. Estrangerismes. LENGUA CASTELLANA VOCABULARIO ORTOGRAFÍA GRAMÁTICA EXPRESIÓN ESCRITA LLENGUA VALENCIANA VOCABULARI ORTOGRAFIA GRAMÀTICA EXPRESSIÓ ESCRITA 7 Sufijos de lugar, instrumento y profesión. Palabras con h. Clases

Más detalles

GEOMETRIA PLANA 1. ELS ANGLES 1.1. DEFINICIÓ 1.2. CLASSIFICACIÓ

GEOMETRIA PLANA 1. ELS ANGLES 1.1. DEFINICIÓ 1.2. CLASSIFICACIÓ GEOMETRIA PLANA 1. ELS ANGLES 1.1. DEFINICIÓ Representem un punt A en un pla i tracem dues semirectes amb origen en aquest punt. El punt A serà el vèrtex de l angle i cada semirecta serà el costat. 1..

Más detalles

Asunto: OBJETIVOS 4º E.P. (2ª EVALUACIÓN) LENGUA. 4º Primaria

Asunto: OBJETIVOS 4º E.P. (2ª EVALUACIÓN) LENGUA. 4º Primaria UNIDAD 7: Objetivos didácticos LENGUA 4º Primaria 1. Consolidar la habilidad lectora. 2. Desarrollar estrategias de comprensión lectora para comprender el significado de algunas palabras a partir del contexto

Más detalles

CRITERIOS DE EVALUACIÓN DE LENGUA DE 5º

CRITERIOS DE EVALUACIÓN DE LENGUA DE 5º CRITERIOS DE EVALUACIÓN DE LENGUA DE 5º UNIDAD 1 Comprende el concepto de comunicación y conocer los elementos que intervienen en ella. Escribe correctamente palabras que contienen los sonidos K, Z y G

Más detalles

FITXA 1: Angles rectes, aguts i obtusos

FITXA 1: Angles rectes, aguts i obtusos FITXA 1: Angles rectes, aguts i obtusos A.1. OBSERVA AQUESTA FIGURA I FES EL QUE S INDICA: Pinta n de blau els costats. Assenyala n de vermell el vèrtex. Pinta n de groc l obertura. A.2. DIBUIXA EL QUE

Más detalles

FITXA 1: Angles rectes, aguts i obtusos

FITXA 1: Angles rectes, aguts i obtusos FITXA 1: Angles rectes, aguts i obtusos A.1. OBSERVA AQUESTA FIGURA I FES EL QUE S INDICA: Pinta n de blau els costats. Assenyala n de vermell el vèrtex. Pinta n de groc l obertura. A.2. DIBUIXA EL QUE

Más detalles

CONOCIMIENTO DEL MEDIO 4º

CONOCIMIENTO DEL MEDIO 4º CONOCIMIENTO DEL MEDIO 4º CRITERIOS DE EVALUACIÓN UNIDADES DIDÁCTICAS CRITERIOS DE EVALUACIÓN. CM 4º. U1 1. Comprende qué es la función de nutrición y conoce los aparatos implicados en el proceso. 2. Identifica

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 30 SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE Activitat 1 Completa la taula següent: Graus Minuts Segons 30º 30 x 60 = 1.800 1.800 x 60 = 108.000 45º 2.700 162.000 120º 7.200 432.000 270º 16.200 972.000

Más detalles

EXPRESIÓN ESCRITA. L aspecte físic i el caràcter de les persones. El diccionari. Descripción de las personas. La biblioteca. Les paraules sinònimes.

EXPRESIÓN ESCRITA. L aspecte físic i el caràcter de les persones. El diccionari. Descripción de las personas. La biblioteca. Les paraules sinònimes. LENGUA CASTELLANA VOCABULARIO ORTOGRAFÍA GRAMÁTICA EXPRESIÓN ESCRITA LLENGUA VALENCIANA VOCABULARI ORTOGRAFIA GRAMÀTICA EXPRESSIÓ ESCRITA 1 El diccionario. La sílaba. Sílaba tónica y átona. La comunicación.

Más detalles

420 MATEMÀTIQUES 1r ESO MATERIAL FOTOCOPIABLE GRUP PROMOTOR / SANTILLANA EDUCACIÓN, S. L. AVALUACIÓ INICIAL

420 MATEMÀTIQUES 1r ESO MATERIAL FOTOCOPIABLE GRUP PROMOTOR / SANTILLANA EDUCACIÓN, S. L. AVALUACIÓ INICIAL NOMBRES NATURALS Escriu en xifres i lletres. a) Un nombre que sigui deu mil unitats més gran que.08.7. b) Un nombre que sigui un milió d unitats més petit que 0.0.. Troba el valor posicional de la xifra.

Más detalles

PROGRAMACIÓN DE AULA LENGUA 5.º CURSO

PROGRAMACIÓN DE AULA LENGUA 5.º CURSO PROGRAMACIÓN DE AULA LENGUA 5.º CURSO Página 1 UNIDAD 1: EL JUEZ HÁBIL Leer fluidamente un texto narrativo. Comprender el concepto de comunicación y conocer los elementos que intervienen en ella. Escribir

Más detalles

DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA

DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA Abans de començar cal tenir uns coneixements bàsics que estudiareu a partir d ara. PUNT: No es pot definir, però podem dir que és la marca més petita que

Más detalles

Unitat 2 TEOREMA DE TALES. TEOREMA DE PITÀGORES. RAONS TRIGONOMÈTRIQUES UNITAT 2 TEOREMA DE TALES.

Unitat 2 TEOREMA DE TALES. TEOREMA DE PITÀGORES. RAONS TRIGONOMÈTRIQUES UNITAT 2 TEOREMA DE TALES. Unitat 2 TEOREMA DE TALES. TEOREMA DE PITÀGORES. RAONS TRIGONOMÈTRIQUES 41 42 Matemàtiques, Ciència i Tecnologia 8. TRIGONOMETRIA UNITAT 2 QUÈ TREBALLARÀS? què treballaràs? En acabar la unitat has de ser

Más detalles

EXPRESIÓN ESCRITA. Les salutacions. El diccionari. Comparar información.. Clasificar información. Els esports. Sinónims i antónims.

EXPRESIÓN ESCRITA. Les salutacions. El diccionari. Comparar información.. Clasificar información. Els esports. Sinónims i antónims. LENGUA CASTELLANA VOCABULARIO ORTOGRAFÍA GRAMÁTICA EXPRESIÓN ESCRITA LLENGUA VALENCIANA VOCABULARI ORTOGRAFIA GRAMÀTICA EXPRESSIÓ ESCRITA 1 Los diccionarios. Reglas generales de acentuación. El sustantivo

Más detalles

PRIMER TRIMESTRE CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 4º ED. PRIMARIA BLOQUE DE ORTOGRAFÍA. Contenidos

PRIMER TRIMESTRE CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 4º ED. PRIMARIA BLOQUE DE ORTOGRAFÍA. Contenidos CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 4º ED. PRIMARIA PRIMER TRIMESTRE BLOQUE DE ORTOGRAFÍA. o Uso de la mayúscula. o Sílabas tónicas y átona y acentuación de palabras agudas. o Palabras llanas y

Más detalles

1. Triangles. Resolució d exercicis i problemes. Geometria Plana Posem en pràctica tot allò que hem après

1. Triangles. Resolució d exercicis i problemes. Geometria Plana Posem en pràctica tot allò que hem après Classificació segon els costats Classificació segon els angles Geometria Plana En aquesta activitat portarem a la pràctica i repassarem, a partir de la resolució de casos concrets, tot allò que hem anat

Más detalles

C.E.I.P. ORTIZ DE ZÚÑIGA CONSEJERÍA DE EDUCACIÓN

C.E.I.P. ORTIZ DE ZÚÑIGA CONSEJERÍA DE EDUCACIÓN CRITERIOS DE EVALUACIÓN ÁREA LENGUA CASTELLANA Y LITERATURA NIVEL 5º EDUCACIÓN PRIMARIA Lee el texto con la entonación, el ritmo y la velocidad adecuados. Responde correctamente a preguntas acerca del

Más detalles

UNITAT 8. FIGURES PLANES

UNITAT 8. FIGURES PLANES 1. Fes servir aquests punts per traçar dues línies poligonals més de cada tipus, apart de les dels exemples: Línia poligonal oberta Línia poligonal oberta creuada Línia poligonal tancada Línia poligonal

Más detalles

LENGUA CASTELLANA Y LITERATURA 3º

LENGUA CASTELLANA Y LITERATURA 3º LENGUA CASTELLANA Y LITERATURA 3º CRITERIOS DE EVALUACIÓN UNIDADES DIDÁCTICAS CRITERIOS DE EVALUACIÓN. LCYL 3º- UNIDAD 1: 3. Identifica palabras sinónimas y las emplea adecuadamente. 4. Comprende el concepto

Más detalles

CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 4º ED. PRIMARIA

CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 4º ED. PRIMARIA CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 4º ED. PRIMARIA 1ª EVALUACIÓN BLOQUE DE ORTOGRAFÍA Uso de la mayúscula. Abreviaturas simples. Sílabas tónicas y átonas y acentuación de palabras agudas, llanas

Más detalles

TEMA 1: Divisibilitat. Teoria

TEMA 1: Divisibilitat. Teoria TEMA 1: Divisibilitat Teoria 1.0 Repàs de nombres naturals. Jerarquia de les operacions Quan en una expressió apareixen operacions combinades, l ordre en què les hem de fer és el següent: 1. Les operacions

Más detalles

CURSO ACADÉMICO: ; NIVEL 4º ÁREA: CONOCIMIENTO DEL MEDIO

CURSO ACADÉMICO: ; NIVEL 4º ÁREA: CONOCIMIENTO DEL MEDIO CONTENIDOS OBJETIVOS CRITERIOS EVALUACIÓN La función de nutrición. La digestión y la respiración. La circulación y la excreción. Hábitos saludables. Identificación de los principales órganos que forman

Más detalles

CRITERIOS DE EVALUACIÓN 4º 1ª EVALUACIÓN MATERIAS BLOQUES CRITERIOS B 2: COMUNICACIÓN ESCRITA: LEER (30 %)

CRITERIOS DE EVALUACIÓN 4º 1ª EVALUACIÓN MATERIAS BLOQUES CRITERIOS B 2: COMUNICACIÓN ESCRITA: LEER (30 %) CRITERIOS DE EVALUACIÓN 4º 1ª EVALUACIÓN 24/09/15 CIRCULAR Nº 4 PRIMARIA MATERIAS BLOQUES CRITERIOS B 1: COMUNICACIÓN ORAL: HABLAR Y ESCUCHAR (10 %) B 2: COMUNICACIÓN ESCRITA: LEER (30 %) Participar en

Más detalles

CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 4º ED. PRIMARIA

CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 4º ED. PRIMARIA CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 4º ED. PRIMARIA 1ª EVALUACIÓN BLOQUE DE ORTOGRAFÍA Uso de la mayúscula. Abreviaturas simples. Sílabas tónicas / átonas y acentuación de palabras agudas, llanas

Más detalles

Dossier d estiu de Medi Natural. 3r d Educació Primària.

Dossier d estiu de Medi Natural. 3r d Educació Primària. 1.- Quines són les 3 activitats que realitzen tots els éssers vius? 2.- Els éssers vius estan adaptats al lloc on viuen. Descriu quines adaptacions fan aquests animals o plantes: Insecte pal: Castanyer:

Más detalles

CRITERIS D AVALUACIÓ DE 2n. DE PRIMÀRIA

CRITERIS D AVALUACIÓ DE 2n. DE PRIMÀRIA (1r. Trimestre) ADAPTACIÓ S ha adaptat al ritme del curs. Es mostra segur i tranquil. ACTITUD Davant la feina Mostra interès en la realització de les feines. S esforça. Manté l atenció. Comprèn que ha

Más detalles

CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 6º ED. PRIMARIA

CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 6º ED. PRIMARIA Y LENGUA 6º ED. PRIMARIA PRIMERA EVALUACIÓN: BLOQUE DE LECTURA: - Lectura mecánica. - Lectura comprensiva. - Lee con la pronunciación, entonación y ritmo adecuados y utilizar estrategias para la comprensión.

Más detalles

CEIP VISTAHERMOSA.- PROGRAMACIÓNS DIDACTICAS. Lengua Castellana

CEIP VISTAHERMOSA.- PROGRAMACIÓNS DIDACTICAS. Lengua Castellana CEIP VISTAHERMOSA.- PROGRAMACIÓNS DIDACTICAS ÁREA CICLO/CURSO Lengua Castellana 2º Ciclo OBXECTIVOS Leer con la pronunciación, el ritmo y la entonación adecuados. Expresarse oralmente y por escrito con

Más detalles

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL TEMA 10 (deu) PLÀNOLS I MAPES Nom i cognoms. 4t curs ORIENTAR-SE A L ESPAI La posició d una persona d un objecte pot variar i s estableix a partir d un punt

Más detalles

CRITERIOS DE PROMOCIÓN

CRITERIOS DE PROMOCIÓN CRITERIOS DE PROMOCIÓN CURSO LENGUA CASTELLANA Y LIT. ÁREAS CURRICULARES MATEMÁTICAS 1º Se expresa y comprende de forma oral y comunicación en diferentes situaciones con vocabulario y estructuras comunicativas

Más detalles

INS GABRIEL FERRATER. Departament de Matemàtiques. Tasques d estiu per a recuperar la matèria de matemàtiques de 1r curs d ESO.

INS GABRIEL FERRATER. Departament de Matemàtiques. Tasques d estiu per a recuperar la matèria de matemàtiques de 1r curs d ESO. INS GABRIEL FERRATER Departament de Matemàtiques Tasques d estiu per a recuperar la matèria de matemàtiques de 1r curs d ESO. Reus, maig 2013 Per poder superar la matèria, l alumnat s haurà de presentar

Más detalles

Quadern de matemàtiques Decimals1

Quadern de matemàtiques Decimals1 Quadern de matemàtiques Decimals CENTENES DESENES UNITATS DECIMES CENTÈSIMES 3,5 Busca les vuit diferències que hi ha en aquests dos dibuixos Curs i grup: Data inici quadern Data acabament Seguiment Data

Más detalles

TEMA 5: Sistema mètric decimal

TEMA 5: Sistema mètric decimal TEMA 5: Sistema mètric decimal Concepte de magnitud Són característiques dels cossos que es poden quantificar (relacionar amb un nombre) o mesurar. Nombre de llibres de una biblioteca magnitud Amplada

Más detalles

C.E.I. LA ANUNCIACIÓN LLENGUA 3º PRIMARIA

C.E.I. LA ANUNCIACIÓN LLENGUA 3º PRIMARIA LLENGUA 3º PRIMARIA UNITAT 1: Objectius didàctics 1. Emprar expressions apropiades per a presentar-se i presentar els altres en contextos habituals. 2. Llegir amb la fluïdesa i l entonació adequades. 3.

Más detalles

Prova de competència matemàtica

Prova de competència matemàtica PROVES DE QUALIFICACIO DE NIVELL 3 Prova de competència matemàtica Nombres naturals: jerarquia d operacions: La jerarquia es: 1. parèntesi 2. multiplicacions i divisions 3. sumes i restes a) 25 : 5 + 3.

Más detalles

UNITAT LES REFERÈNCIES EN L ÚS DELS CÀLCULS

UNITAT LES REFERÈNCIES EN L ÚS DELS CÀLCULS UNITAT LES REFERÈNCIES EN L ÚS DELS CÀLCULS 1 Introducció de fórmules El programa Ms Excel és un full de càlcul que permet dur a terme tota mena d operacions matemàtiques i instruccions lògiques que mostren

Más detalles

CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 5º ED. PRIMARIA

CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 5º ED. PRIMARIA Y LENGUA 5º ED. PRIMARIA PRIMERA EVALUACIÓN BLOQUE DE ORTOGRAFÍA Ortografía: Las sílabas tónica y átona. La tilde. El diptongo. El hiato. Leer con la pronunciación, el ritmo y la entonación adecuados un

Más detalles

AVALUACIÓ DE QUART D ESO

AVALUACIÓ DE QUART D ESO AVALUACIÓ DE QUART D ESO FULLS DE RESPOSTES I CRITERIS DE CORRECCIÓ Competència matemàtica FULL DE RESPOSTES VERSIÓ AMB RESPOSTES competència matemàtica ENGANXEU L ETIQUETA IDENTIFICATIVA EN AQUEST ESPAI

Más detalles

PROGRAMACIÓN DIDÁCTICA DE AULA 4º E.PRIMARIA. UNIDAD 1: Cerezas sin hueso

PROGRAMACIÓN DIDÁCTICA DE AULA 4º E.PRIMARIA. UNIDAD 1: Cerezas sin hueso PROGRAMACIÓN DIDÁCTICA DE AULA 4º E.PRIMARIA OBJETIVOS DE APRENDIZAJE UNIDAD 1: Cerezas sin hueso 1. Leer con la entonación adecuada un texto narrativo. 2. Comprender un texto narrativo. 3. Reconocer y

Más detalles

EXERCICIS PROPOSATS. 3 cm

EXERCICIS PROPOSATS. 3 cm EXERCICIS PROPOSATS 1.1 Calcula el perímetre de les figures següents. a), b) cm cm cm a) p,5 8 5 1 b) p 9 cm 1. Calcula el perímetre d aquestes figures. a) Un quadrat de 6 centímetres de costat. b) Un

Más detalles

NATURALS DOSSIER DE RECUPERACIÓ 2n ESO C i D

NATURALS DOSSIER DE RECUPERACIÓ 2n ESO C i D NATURALS DOSSIER DE RECUPERACIÓ 2n ESO C i D S han de copiar els enunciats i resoldre les activitats en un full apart. El dia de la recuperació s entregarà el dossier al professor/a. TEMA 12 1.a) Què és

Más detalles

CRITERIOS DE EVALUACIÓN DEL ÁREA DE LENGUA

CRITERIOS DE EVALUACIÓN DEL ÁREA DE LENGUA CRITERIOS DE EVALUACIÓN DEL ÁREA DE LENGUA CEIP ARRAYANES (Sevilla) 1 EDUCACIÓN PRIMARIA A) COMUNICACIÓN ORAL: 1. Distingue y pronuncia los sonidos correctamente. 2. Comprende y realiza mandatos orales.

Más detalles

MATEMÁTICAS 4º de primaria

MATEMÁTICAS 4º de primaria Colegio Antonio Machado INFORMACIÓN SOBRE LAS ASIGNATURAS: Programación, Evaluación Y Calificación MATEMÁTICAS 4º de primaria 1. Contenidos de la asignatura PRIMERA EVALUACIÓN UNIDAD 1 UNIDAD 2 Lectura,

Más detalles

PROVA DE MÍNIMS Cicle Superior CEIP TORRE LLAUDER PROVA D AVALUACIÓ DE MÍNIMS DE MATEMÀTIQUES C.S. ALUMNE/A:

PROVA DE MÍNIMS Cicle Superior CEIP TORRE LLAUDER PROVA D AVALUACIÓ DE MÍNIMS DE MATEMÀTIQUES C.S. ALUMNE/A: PROVA D AVALUACIÓ DE MÍNIMS DE MATEMÀTIQUES C.S. ALUMNE/A: DATA: CURS: 1.- Escriu amb xifres els nombres següents: Setanta-dos mil cinc-cents catorze Tres-cents vuit mil dues-cents vint-i-quatre Set milions

Más detalles

La porció limitada per una línia poligonal tancada és un

La porció limitada per una línia poligonal tancada és un PLA Si n és el nombre de costats del polígon: El nombre de diagonals és La suma dels seus angles és 180º ( n 2 ). La porció limitada per una línia poligonal tancada és un Entre les seves propietats destaquem

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 55 Activitat 1 Dels nombres següents, indica quins són enters. a) 4 b) 0,25 c) 2 d) 3/5 e) 0 f) 1/2 g) 9 Els nombres enters són: 4, 2, 0 i 9. Activitat 2 Si la

Más detalles

CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 5º ED. PRIMARIA

CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 5º ED. PRIMARIA Y LENGUA 5º ED. PRIMARIA PRIMERA EVALUACIÓN BLOQUE DE ORTOGRAFÍA - Lectura y comprensión de un texto narrativo de ficción: El Globo. Ortografía: - Las sílabas tónica y átona. - La tilde. - El diptongo.

Más detalles

SOLUCIONARI Unitat 1

SOLUCIONARI Unitat 1 SOLUCIONARI Unitat Comencem En un problema de física es demana el temps que triga una pilota a assolir una certa altura. Un estudiant, que ha resolt el problema correctament, arriba a la solució t s. La

Más detalles

MATEMÀTIQUES APLICADES A LES CIÈNCIES SOCIALS. 1r BATXILLERAT

MATEMÀTIQUES APLICADES A LES CIÈNCIES SOCIALS. 1r BATXILLERAT MATEMÀTIQUES APLICADES A LES CIÈNCIES SOCIALS 1r BATXILLERAT Llibre utilitzat: Matemàtiques aplicades a les ciències socials 1, Editorial Castellnou UNITAT 1. ELS NOMBRES REALS 1.1 Classificació dels nombres

Más detalles

Àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia M14 Operacions numèriques UNITAT 2 LES FRACCIONS

Àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia M14 Operacions numèriques UNITAT 2 LES FRACCIONS M1 Operacions numèriques Unitat Les fraccions UNITAT LES FRACCIONS 1 M1 Operacions numèriques Unitat Les fraccions 1. Concepte de fracció La fracció es representa per dos nombres enters que s anomenen

Más detalles

Bloque de ortografía. Bloque de gramática PRIMER TRIMESTRE CONTENIDOS

Bloque de ortografía. Bloque de gramática PRIMER TRIMESTRE CONTENIDOS PRIMER TRIMESTRE Bloque de ortografía -Lectura y comprensión de un texto narrativo de ficción: El Globo. Ortografía: - Las sílabas tónica y átona. - La tilde. - El diptongo. - El hiato. - Expresión oral

Más detalles

Missatge en prosa destinat a un o diversos receptors a través s d un d

Missatge en prosa destinat a un o diversos receptors a través s d un d LA NARRACIÓ DEFINICIÓ Missatge en prosa destinat a un o diversos receptors a través s d un d codi literari i que l emissor situa en un context fictici. Cal diferenciar entre HISTÒRIA i DISCURS Història

Más detalles

6. Calcula l obertura de l angle que falta. Digues de quin tipus d angles es tracta. 6

6. Calcula l obertura de l angle que falta. Digues de quin tipus d angles es tracta. 6 Geometria dossier estiu 2012 2C 1. Dibuixa dues rectes, m i n, que siguin: a) Paral leles horitzontalment. c) Paral leles verticalment. b) Secants. d) Perpendiculars. 6 2. Dibuixa una recta qualsevol m

Más detalles

Tema 2: L economia europea

Tema 2: L economia europea En aquest tema aprendràs que : El continent europeu té unes característiques ben diferents segons els desenvolupament econòmic de cada país. Una gran part de la població treballa al sector terciari. Els

Más detalles

DOSSIER RECUPERACIÓ CIÈNCIES NATURALS 1r ESO. IES CAMÍ DE MAR CURS Nom de l alumne:... Grup:... Professor/a:...

DOSSIER RECUPERACIÓ CIÈNCIES NATURALS 1r ESO. IES CAMÍ DE MAR CURS Nom de l alumne:... Grup:... Professor/a:... DOSSIER RECUPERACIÓ CIÈNCIES NATURALS 1r ESO IES CAMÍ DE MAR CURS 2016-2017 Nom de l alumne:... Grup:... Professor/a:... Instruccions de la tasca a realitzar durant l estiu. Naturals 1r ESO Aquest dossier

Más detalles

Dossier de recuperació

Dossier de recuperació Dossier de recuperació Tecnologia 3r ESO A 2n trimestre Departament de Tecnologia Curs 2013-2014 Tema 3: Màquines simples 1. Què és una màquina? 2. Què és una màquina eina? 3. Quines parts es distingeixen

Más detalles

Evaluación. Cririterios de Evaluación 4º de Primaria LENGUA CASTELLANA UNIDAD 1 CRITERIOS DE EVALUACIÓN

Evaluación. Cririterios de Evaluación 4º de Primaria LENGUA CASTELLANA UNIDAD 1 CRITERIOS DE EVALUACIÓN Evaluación Cririterios de Evaluación 4º de Primaria LENGUA CASTELLANA UNIDAD 1 Lee fluidamente un texto narrativo. Reconoce gentilicios. Comprende el concepto de grupo nominal. Diferencia palabras agudas,

Más detalles

2. EL MOVIMENT I LES FORCES

2. EL MOVIMENT I LES FORCES 2. EL MOVIMENT I LES FORCES Què has de saber quan finalitzi la unitat? 1. Reconèixer la necessitat d un sistema de referència per descriure el moviment. 2. Descriure els conceptes de moviment, posició,

Más detalles

Dossier d estiu de Matemàtiques. 6è d Educació Primària.

Dossier d estiu de Matemàtiques. 6è d Educació Primària. 1. Completa les operacions següents: 6 5 4 1 2 x x 9 4 4 5 7 8 5 2 1 9 6 2 1 1 8 2. Quin nombre hem de multiplicar per 537 per obtenir 9.666? 3. Subratlla els nombres que siguin múltiples de 2 i encercla

Más detalles

Decreto 7/1999 que regula o funcionamento dos Centros Públicos Integrados artigo 24.g Orde do 15 de xuño do 2009,artigo 9 punto 4

Decreto 7/1999 que regula o funcionamento dos Centros Públicos Integrados artigo 24.g Orde do 15 de xuño do 2009,artigo 9 punto 4 XUSTIFICACIÓN: Este documento ten coma finalidade dar a coñecer ao alumnado e a comunidade educativa en xeral a información básica relativa a Programación Didáctica dos distintos Ciclos para o CURSO2010-2011,

Más detalles

CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 1º PRIMARIA. UNIDAD: 1. Conozco mi cuerpo.

CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 1º PRIMARIA. UNIDAD: 1. Conozco mi cuerpo. PRIMER TRIMESTRE Y LENGUA 1º PRIMARIA UNIDAD: 1. Conozco mi cuerpo. - Expresión oral y escrita: el carné. La presentación. - Vocabulario: el abecedario. - Ortografía: la mayúscula. - Gramática: la letra

Más detalles

DOSSIER D ACTIVITATS D ESTIU MATEMÀTIQUES 2n d ESO

DOSSIER D ACTIVITATS D ESTIU MATEMÀTIQUES 2n d ESO Institut Galileo Galilei Departament de Matemàtiques Curs 015-16 DOSSIER D ACTIVITATS D ESTIU MATEMÀTIQUES n d ESO A continuació tens una sèrie d'exercicis i activitats relacionats amb els continguts treballats

Más detalles

CRITERIOS DE EVALUACIÓN DE LENGUA DE 6º

CRITERIOS DE EVALUACIÓN DE LENGUA DE 6º CRITERIOS DE EVALUACIÓN DE LENGUA DE 6º UNIDAD 1 Comprende el concepto de grupo nominal y conoce las funciones de los elementos que lo forman. Conoce las reglas ortográficas de las mayúsculas. Planifica

Más detalles

CONTENIDOS CRITERIOS DE EVALUACIÓN ESTÁNDARES DE APRENDIZAJE

CONTENIDOS CRITERIOS DE EVALUACIÓN ESTÁNDARES DE APRENDIZAJE Anno scolastico 2016-2017 Programmazione curricolare di LENGUA CASTELLANA Classi QUINTE Ins. NEKANE SÁNCHEZ CONTENIDOS CRITERIOS DE EVALUACIÓN ESTÁNDARES DE APRENDIZAJE 1. Comunicación oral: hablar y escuchar

Más detalles

DE FORMA ALGEBRAICA CERTES SITUACIONS

DE FORMA ALGEBRAICA CERTES SITUACIONS EXPRESSAR OBJECTIU DE FORMA ALGEBRAICA CERTES SITUACIONS NOM: CURS: DATA: LLENGUATGE NUMÈRIC I LLENGUATGE ALGEBRAIC El llenguatge en què intervenen nombres i signes d operacions l anomenem llenguatge numèric.

Más detalles

Semblança. Teorema de Tales

Semblança. Teorema de Tales Semblança. Teorema de Tales Dos polígons són semblants si el angles corresponents són iguals i els costats corresponents són proporcionals. ABCDE A'B'C'D'E' si: Â = Â',Bˆ = Bˆ', Ĉ = Ĉ', Dˆ = Dˆ', Ê = Ê'

Más detalles

Les Arcades. Molló del terme. Ermita la Xara. Esglèsia Sant Pere

Les Arcades. Molló del terme. Ermita la Xara. Esglèsia Sant Pere Les Arcades Molló del terme Ermita la Xara Esglèsia Sant Pere Pàg. 2 Monomi Un monomi (mono=uno) és una expressió algebraica de la forma: *+,-=/, 1 on R N., rep el nom d indeterminada o variable del monomi,

Más detalles

8. Reflexiona: Si a<-3, pot se a<0?

8. Reflexiona: Si a<-3, pot se a<0? ACTIVITATS 1. Expressa amb nombres enters: a) L avió vola a una altura de tres mil metres b) El termòmetre marca tres graus sota zero c) Dec cinc euros al meu germà 2. Troba el valor absolut de: -4, +5,

Más detalles

Índex de diapositives

Índex de diapositives Índex de diapositives Què en saps de? La construcció El mètode de projectes Pla de treball Diagrama del mètode de projectes L avaluació del projecte Activitat 2 La documentació Descripció i anàlisi del

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 85 Activitat 1 Calcula l àrea de la figura prenent com a unitat d àrea la quadrícula que hi ha indicada: Activitat Ens referirem a la unitat d àrea amb el símbol

Más detalles

MÚLTIPLES I DIVISORS

MÚLTIPLES I DIVISORS MÚLTIPLES I DIVISORS DETERMINACIÓ DE MÚLTIPLES Múltiple d un nombre és el resultat de multiplicar aquest nombre per un altre nombre natural qualsevol. 2 x 0 = 0 2 x 1 = 2 2 x 2 = 4 2 x 3 = 6 2 x 4 = 8

Más detalles

avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria competència matemàtica

avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria competència matemàtica curs 0-04 avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria competència matemàtica Nom i cognoms Grup INSTRUCCIONS El material que necessites per fer la prova és un bolígraf i un regle. Si t equivoques,

Más detalles

Barques de paper, Salvador Espriu

Barques de paper, Salvador Espriu AUDICIÓ Escolta la següent cançó amb els ulls tancats. Explica breument les sensacions que t ha produït la cançó. És més aviat alegre o trista? De tots aquests termes musicals pinta els que indiquen estats

Más detalles

DIBUIX TÈCNICT UNITAT 2: 1r ESO. Josep Lluis Serrano Set 2011

DIBUIX TÈCNICT UNITAT 2: 1r ESO. Josep Lluis Serrano Set 2011 UNITAT 2: 1r ESO 1, Dibuix Tècnic: Característiques 2. Estris de dibuix 3. Paper 4. Croquis i plànols 5. Traçat de paralleles i perpendiculars 6. Caixetins 7. Pautes per fer dibuixos tècnics 1. El Dibuix

Más detalles

4.- Expressa en forma de potència única indicant el signe resultant.

4.- Expressa en forma de potència única indicant el signe resultant. Pàgina 1 de 8 EXERCICIS PER LA RECUPARACIÓ 1A Avaluació 1.- Calcula de dues maneres (TP i RP): a) 25 + (-1+7) (18 9 + 15)= TP= RP= 9 (-12 + 5 8 = TP= RP= 2.- Treu factor comú i calcula: a) 5.(-3) + (-7).

Más detalles

Mesures. El sistema mètric decimal. El sistema sexagesimal

Mesures. El sistema mètric decimal. El sistema sexagesimal Mesures. El sistema mètric decimal. El sistema sexagesimal La mesura... Mesures indirectes... Mesures estimades... El Sistema Internacional d Unitats... 3 Sistema mètric decimal... 3 Mesures de superfície

Más detalles

GUIÓ DE L ACTIVITAT ELS AMICS D UN NÚMERO. Material: Multicubs, llapis de colors, fulls quadriculats

GUIÓ DE L ACTIVITAT ELS AMICS D UN NÚMERO. Material: Multicubs, llapis de colors, fulls quadriculats GUIÓ DE L ACTIVITAT ELS AMICS D UN NÚMERO. Material: Multicubs, llapis de colors, fulls quadriculats Amb un número determinat de multicubs, per exemple 12 es demana a alumnat que els enganxin formant un

Más detalles

Tema 8 Les civilitzacions urbanes: l Egipte dels faraons. 1r ESO, Geografia i història Editorial Teide, Weeras

Tema 8 Les civilitzacions urbanes: l Egipte dels faraons. 1r ESO, Geografia i història Editorial Teide, Weeras Tema 8 Les civilitzacions urbanes: l Egipte dels faraons 1r ESO, Geografia i història Editorial Teide, Weeras On van aparèixer les primeres cultures urbanes? Quines són les característiques de la revolució

Más detalles

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES DE TRIGONOMETRIA

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES DE TRIGONOMETRIA Unitat 1: Angles i triangles. Activitat 1.1 Classifiqueu els angles que observeu en la figura adjunta i mesureu la seva amplitud amb l ajut d un transportador d angles. Activitat 1.2 a) Desprès d una operació

Más detalles

CONTENIDOS LENGUA 3º CURSO

CONTENIDOS LENGUA 3º CURSO 1ª EVALUACIÓN CONTENIDOS LENGUA 3º CURSO BLOQUE DE ORTOGRAFÍA EDUCACIÓN PRIMARIA o Lectura y comprensión de un texto narrativo de ficción: Dos hermanos muy peculiares. o El punto y la mayúscula en casos

Más detalles

operacions inverses índex base Per a unificar ambdues operacions, es defineix la potència d'exponent fraccionari:

operacions inverses índex base Per a unificar ambdues operacions, es defineix la potència d'exponent fraccionari: Potències i arrels Potències i arrels Potència operacions inverses Arrel exponent índex 7 = 7 7 7 = 4 4 = 7 base Per a unificar ambdues operacions, es defineix la potència d'exponent fraccionari: base

Más detalles

EL TREBALL DE LA COMPETÈNCIA COPMUNICATIVA A L INSTITUT DE BADIA DEL VALLÈS. Organització i grup impulsor. Charo Tomàs Núria Gres

EL TREBALL DE LA COMPETÈNCIA COPMUNICATIVA A L INSTITUT DE BADIA DEL VALLÈS. Organització i grup impulsor. Charo Tomàs Núria Gres EL TREBALL DE LA COMPETÈNCIA COPMUNICATIVA A L INSTITUT DE BADIA DEL VALLÈS Organització i grup impulsor Charo Tomàs Núria Gres Dos plans complementaris PLA ESTRATÈGIC 2005-10 PROJECTE DE QUALITAT I MILLORA

Más detalles

Geometria. Àrees i volums de cossos geomètrics

Geometria. Àrees i volums de cossos geomètrics Geometria. Àrees i volums de cossos geomètrics Àrea de figures planes... Àrea dels paral lelograms... Àrea del quadrat... Àrea del rectangle... 3 Àrea del rombe... 4 Àrea del paral lelogram... 4 Àrea dels

Más detalles

Ana Alonso El misteri de la piràmide LES FITXES DE PESSIGUET DE SAL

Ana Alonso El misteri de la piràmide LES FITXES DE PESSIGUET DE SAL Ana Alonso El misteri de la piràmide LES FITXES DE PESSIGUET DE SAL 1 Per a observar 1 Observa aquestes dues piràmides: en què es pareixen i en què es diferencien? PESSIGUET DE SAL Continguts Tipus de

Más detalles

CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 4º ED. PRIMARIA

CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA 4º ED. PRIMARIA CONTENIDOS Y CRITERIOS DE EVALUACIÓN LENGUA BLOQUE DE ORTOGRAFÍA 4º ED. PRIMARIA o Lectura y comprensión de un texto. o Uso de la mayúscula. o Sílabas tónicas y átona y acentuación de palabras agudas.

Más detalles

Unitat didàctica 2. Polinomis i fraccions algebraiques

Unitat didàctica 2. Polinomis i fraccions algebraiques Unitat didàctica. Polinomis i fraccions algebraiques Refleiona L Andrea té una bona col lecció d espelmes que decoren la seva habitació. Totes les espelmes cilíndriques tenen la mateia alçària: cm. Epressa,

Más detalles

BIOLOGIA I GEOLOGIA Versió impresa. Aparells, sistemes i òrgans

BIOLOGIA I GEOLOGIA Versió impresa. Aparells, sistemes i òrgans BIOLOGIA I GEOLOGIA Versió impresa Aparells, sistemes i òrgans funcions vitals dels éssers vius Tots els aparells i sistemes que formen un organisme fan una determinada funció. Aquestes funcions poden

Más detalles

CARTES DE FRACCIONS. Materials pel Taller de Matemàtiques

CARTES DE FRACCIONS. Materials pel Taller de Matemàtiques CARTES DE FRACCIONS Aquesta proposta és adequada pel primer cicle d ESO perquè permet recordar mitjançant un joc, una sèrie de conceptes que ja s han treballat a l Educació Primària. Per això resulta una

Más detalles

Foto: El teorema de Tales a la ciutat de París, Autora: Tamara Victoria Fernández

Foto: El teorema de Tales a la ciutat de París, Autora: Tamara Victoria Fernández Foto: El teorema de Tales a la ciutat de París, Autora: Tamara Victoria Fernández Matemàtiques 1r ESO T. tales 1 Matemàtiques 1r ESO T. tales 2 Teorema de Tales A.1 Utilitzant tota la plana apaïsada d

Más detalles

PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA

PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA Nom i cognoms DNI / NIE PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA COMPETÈNCIA LOGICOMATEMÀTICA 1. Està prohibit l ús de la calculadora o de qualsevol altre aparell

Más detalles

Activitats de repàs DIVISIBILITAT

Activitats de repàs DIVISIBILITAT Autor: Enric Seguró i Capa 1 CRITERIS DE DIVISIBILITAT Un nombre és divisible per 2 si acaba en 0 o parell (2,4,6,8). Ex: 10, 24, 62, 5.256, 90.070,... Un nombre és divisible per 3 si la suma de les seves

Más detalles

FÍSICA I QUÍMICA Quadern d exercicis. Ones

FÍSICA I QUÍMICA Quadern d exercicis. Ones FÍSICA I QUÍMICA Quadern d exercicis Ones 1.* Quin és el període d una ona si la freqüència és de 65,4 Hz? 2.** Relacioneu els conceptes amb les definicions corresponents. a) Amplitud b) Longitud d ona

Más detalles

PROGRAMACION ÁREA DE MATEMÁTICAS QUINTO DE PRIMARIA TEMA 1: LOS NÚMEROS NATURALES CRITERIOS DE EVALUACIÓN: MÍNIMO EXIGIBLE: EVALUACIÓN:

PROGRAMACION ÁREA DE MATEMÁTICAS QUINTO DE PRIMARIA TEMA 1: LOS NÚMEROS NATURALES CRITERIOS DE EVALUACIÓN: MÍNIMO EXIGIBLE: EVALUACIÓN: PROGRAMACION ÁREA DE MATEMÁTICAS QUINTO DE PRIMARIA TEMA 1: LOS NÚMEROS NATURALES 1.1. Identifica situaciones en las cuales se emplean los números. 1.2. Interpreta la función que cumplen los números en

Más detalles

TEMA 3: Polinomis 3.1 DEFINICIONS:

TEMA 3: Polinomis 3.1 DEFINICIONS: TEMA 3: Polinomis 3.1 DEFINICIONS: Anomenarem monomi qualsevol expressió algèbrica formada per la multiplicació d un nombre real i d una variable elevada a un exponent natural. El nombre es diu coeficient

Más detalles

SECUENCIACIÓN DE CONTENIDOS

SECUENCIACIÓN DE CONTENIDOS SECUENCIACIÓN DE CONTENIDOS PRUEBA DE DIAGNÓSTICO 1.1. Captar el sentido global. 1.2. Contar un cuento. 1.3. Detectar errores. 1.4. Comprender noticias. 2.1. Palabras sinónimas y antónimas. 2.2. Palabras

Más detalles

SECUENCIACIÓN DE CONTENIDOS

SECUENCIACIÓN DE CONTENIDOS DEPARTAMENTO DE SECUENCIACIÓN DE CONTENIDOS PRUEBA DE DIAGNÓSTICO 1. Números y operaciones Descomposición de números en las distintas clases de unidades y como suma de sumandos de unidades. Lectura y escritura

Más detalles